NRV- Frequently Asked Questions(FAQ)
v.a. 1669
i
Prijs p.p. is gebaseerd op:
Vertrekdatum
09-05-2024
Reisduur
15 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Incl. 150 korting
i
Europa Voordeelweken
i
Voorwaarden Europa Voordeelweken
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen binnen Europa bij vertrek tot en met december 2024
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- Deze actie loopt van 25 april t/m 14 mei 2024
Relaxte Grand Tour door Kroatië
15 dagen | Groepsreis
Boek v.a. 1669
Bekijk dagprogramma
Prijs p.p. is gebaseerd op:
Vertrekdatum
09-05-2024
Reisduur
15 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Voorwaarden Europa Voordeelweken
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen binnen Europa bij vertrek tot en met december 2024
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- Deze actie loopt van 25 april t/m 14 mei 2024
Overzicht
Data & Prijzen
Dagprogramma
Hotels
Reviews
Reisleiding
Praktische info
Op relaxter tempo de hoogtepunten van Istrië, de Kvarner Baai & Dalmatië ontdekken.
 • Complete reis met alle hoogtepunten van Istrië, de Kvarner Baai & Dalmatië
 • Twee landen in één reis: Kroatië & Bosnië-Herzegovina
 • Stadstours Pula, Zagreb, Zadar, Split & Dubrovnik o.l.v. lokale gids
 • Indrukwekkende watervallen in Plitvice NP
 • Boottocht over de Neretva-rivier
 • Kleine groepen met max. 26 deelnemers
Op een relaxter tempo reizen we van Istrië naar Dalmatië. Onderweg verblijven we meerdere nachten in dezelfde plaats vanwaar we een tal van leuke excursies zullen ondernemen. Uiteraard kunt u ook heerlijk ontspannen op één van de vele stranden. Wel zo relaxt! In Istrië ontdekken we onder andere de historische steden Pula, Rovinj en Poreč en de spectaculaire middeleeuwse vestingstad Motovun. We ervaren de Kroatische Bloemen Riviera in Opatija en bezoeken de hoofdstad Zagreb met de herenhuizen in het fraaie oude centrum. Van de watervallen en stroomversnellingen in Plitvice en het paleis van keizer Diocletianus in Split tot aan de beroemde Stari Most in buurland Bosnië-Herzegovina. We ontdekken het allemaal! Uiteraard mag een bezoek aan Dubrovnik, één van de allermooiste historische steden ter wereld niet ontbreken. Gaat u ook mee op deze Relaxte Grand Tour door Kroatië?

Reviews

9
Geweldige reis met een beste chauffeur, een geweldige reisleider en een geweldige groep.
Feenstra
Reviewdatum: 31-08-2023
9
Mooie reis we hadden goed weer een goede reisleider
Koster
Reviewdatum: 30-09-2022
9
Mooie reis, veel gezien. Voor ouderen is de reisduur wellicht iets te lang. De reis voldeed wel helemaal aan alle verwachtingen. We reisden met een comfortabele bus en een uitstekende chauffeur. De hotels waren allemaal goed maar de kwaliteit van het eten was soms minder, waarschijnlijk omdat het seizoen ten einde liep en het aantal gasten sterk terug liep. De reis werd begeleid door een bijzonder aardige en deskundige persoon die er voor zorgde dat het geheel altijd vlekkeloos verliep. Dit had een zeer positief effect op de onderlinge band tussen de reizigers en verhoogde in het algemeen het plezier in de reis als zodanig.
Drenth
Reviewdatum: 30-09-2022
9
Goed georganiseerd. Reisleiding was enthousiast, sturend, meedenkend en behulpzaam. Goede gidsen en prima beeld gekregen van Kroatië, de cultuur en historie. Hotels voldeden. Hotel in Neum was prima met een kritische kanttekening dat het hotel in Bosnië lag en we regelmatig de grens moesten passeren met enige vertraging. We gingen met een tevreden gevoel naar huis. Chapeau NRV.
van Tilborg
Reviewdatum: 30-06-2023
8
Afwisselend, relaxed.
NRV reiziger
Reviewdatum: 30-06-2023
9
Mooie steden en mooie natuur, met voldoende vrije tijd om zelf in de steden rond te kijken.
NRV reiziger
Reviewdatum: 29-11-2022
8
Tijdens de rondreis zie je in korte tijd, bijna alle toeristische topic langs de kroatische kust, niet alleen mooie stadjes zoals Rovinje, Zadar, Trogir , Split en Dubrovnik, maar ook eilandjes zoals Krk en Korcula en niet te vergeten de Plitvice Meren. Vrijwel allemaal hoogtepunten dus, alleen bezoek aan Zagreb viel qua stad tegen. Daarnaast verbleven we de laatste 6 dagen in Bosnie Hercegovina, wat overigens niet duidelijk in de reisbeschrijving stond aangegeven, maar wel een mooie plek was om te verblijven. De reisafstanden en programmering was soms teveel: zo waren bezoek aan Split en Trogir op 1 dag gepland, om daarna nog 200 km naar ons hotel in Bosnie Hercegovina te moeten rijden. Verder stelden de stadsrondleidingen, als extra bijgeboekt, nogal tegen, omdat in de meeste plaatsen de gidsen door de drukte ter plekke, niet te verstaan/te volgen waren en wij vaak de enige groep waren die het zonder audiotour moesten stellen. Onze buschauffeur was top, reed ten allen tijden zeer goed en veilig.
Tenthof
Reviewdatum: 22-06-2023
9
Prima programma, uitstekende reisleider en goede hotels.
NRV reiziger
Reviewdatum: 21-09-2023
8
Hotels waren middelmatig behalve het hotel in Bosnië- Herzegovina. Het programma was wel wat druk, weinig vrije tijd. De reisleidster Linda was prima en de buschauffeur ook.
NRV reiziger
Reviewdatum: 20-06-2023
9
Een prachtige reis, heel veel mooie steden en natuur gezien!
NRV reiziger
Reviewdatum: 19-09-2023
8
Programma uitgevoerd conform omschrijving, met voldoende relax momenten. Goede hotels. Reisleidster en chauffeur uitstekend.
NRV reiziger
Reviewdatum: 18-09-2023
8
Mooi reis met veel cultuur en natuur. Uitstekende reisleidster Monique en een gezellige groep (14 personen)
Hoekstra
Reviewdatum: 18-06-2022
8
Soms druk programma, liever iets meer vrije tijd om zelf dingen te kunnen bekijken. Oortjes zouden het luisteren naar de gids veel kunnen verbeteren.
NRV reiziger
Reviewdatum: 17-09-2023
8
Een afwisselende reis door Kroatië en een stukje Bosnië met veel excursies naar steden en natuurgebieden.
NRV reiziger
Reviewdatum: 17-06-2023
8
Het was de eerste groepsreis van NRV in Kroatie. Dat was te merken aan de onlogische volgorde van uitstapjes, moest soms 100 km terug gereden worden om iets te bezichtigen en dat was bij laatste hotel in Neum vooral zo. Beter had geweest tussen hotel 4 en 5 nog een hotel had gezeten, zodat we niet steeds de grens van Bosnie over moesten.
NRV reiziger
Reviewdatum: 17-06-2022
8
15-daagse groepsreis Kroätie. We hebben twee hele leuke weken gehad! We hadden een erg leuke groep. Onze reisleider Johan was zeer goed. Hij kon ontzettend veel vertellen over Kroatië en voormalig Joegoslavië. Hij regelde ook heel veel voor ons. Voor mij wel de beste reisleider die ik tot nu meegemaakt heb. Verder moet je bij deze reis vooral heel veel cultuur verwachten, daar moet je wel echt van houden. Soms twee keer een stadstour met gids per dag. Ik merkte dat ik dat persoonlijk soms wat veel vond, maar de gezelligheid van de groep maakte veel goed. Ik zou NRV wel aanraden om nog eens goed naar de hotels te kijken die gekozen zijn. Soms erg massaal. Ook staat er niet duidelijk dat je 6 dagen in Bosnië verblijft, wat toch wat kleine aanpassingen (geen internet, andere valuta) met zich mee brengt. Voor de echte cultuur en geschiedenis fans is dit een prachtige reis. De plaatsen waar je komt zijn wel allemaal prachtig om te zien!
NRV reiziger
Reviewdatum: 16-08-2023
8
Veel gezien in respect. korte tijd op rustig tempio met voldoende vrije invulling.
NRV reiziger
Reviewdatum: 15-09-2023
8
Een mooie reis, goede chauffeur en een prima reisbegeleidster. Hotels waren goed, eten wat minder, veel al buffervermogen. Laatste hotel lag helaas niet in Kroatië maar in Bosnië. Wat bij de grens iedere keer voor oponthoud zorgde. Misschien ook beter in de reisbeschrijving aangeven dat het hotel in Bosnië ligt. Hetty
Versluijs
Reviewdatum: 14-07-2023
8
Mooie rondreis met ervaren reisleiding , prima chauffeur en goede hotels.
Tasma
Reviewdatum: 12-10-2023
10
Prachtige reis in een relaxt tempo. Veel tijd om eigen invulling te geven
Polderdijk
Reviewdatum: 09-10-2022
9
Kroatië heeft mij aangenaam verrast. Prachtig land met mooie historische gebouwen, leuke plaatsjes en terrasjes
Smink
Reviewdatum: 05-10-2023
8
Onze reis was een reis met veel ouderen wat ons wel beviel omdat mijn partner problemen heeft met het bijhouden van het tempo. Voor ons was de betrokkenheid en hulpvaardigheid van de groepsgenoten optimaal. Dit zal per groep verschillend zijn en garandeert geen succes bij de boeking.
Jansen
Reviewdatum: 05-07-2023
7
Mooie rondreis met naar onze mening teveel cultuur en veel te weinig van de prachtige natuur.
NRV reiziger
Reviewdatum: 05-06-2023
9
Was een geweldig organiseerde reis. Alleen de laatste hotel in Neum is niet duidelijk dat het in Bosnië-Hercegovina is gevestigd. De boottochten die in de programma is opgenomen, waren er geen zichtbare zwemvesten of niet aanwezig. Graag hierover aandacht.
NRV reiziger
Reviewdatum: 04-07-2023
9
Veel gezien, prima hotels, goede begeleiding, prima chauffeur en comfortabele bus
NRV reiziger
Reviewdatum: 03-07-2023
8
Een mooie maar intensieve reis. Goede reisleidster(Marina)en goede buschauffeur die ons 15 dgn. lang ieder dag naar ons bestemming bracht. Goede hotels eten was soms minder. Hoogtepunt voor ons was de plitvice meren(watervallen) verder veel cultuur en geschiedenis
Ova
Reviewdatum: 03-06-2023
10
Prachtige reis, goede accomodaties, niet al te grote groep en een fantastische en kundige reisleider.
NRV reiziger
Reviewdatum: 02-10-2023
10
We hadden een Topper van een reisgids en buschauffeur.Ricardo was erg sociaal en kwam met het eten de groep zitten.De reis is door hem geweldig uitgepakt.Hij kon goed vertellen en hij stond altijd klaar voor de groep.Volgende reis hopen wij hem weer te kunnen krijgen een topper. De chauffeur was vriendelijk en behulpzaam,wat kon die man goed en rustig rijden helemaal tevreden zijn wij over deze reis
van Zuijlen
Reviewdatum: 02-10-2023
10
Hele mooie reis met perfecte reisleiding door Ricardo Lodder????????
Van den Berge
Reviewdatum: 01-10-2023
9
prachtig land. zeer goede reisleidster.weet ontzettend veel.
NRV reiziger
Reviewdatum: 01-07-2023
Bekijk reviews (30)

Dagprogramma

Dag 1Aankomst in Pula
Heenreis
 • Heenvlucht
 • Ontmoet de Nederlandssprekende reisleider
 • Stadsbezoek Pula
 • Diner en overnachting in Pula
Vandaag begint uw rondreis door Kroatië! U stapt op de luchthaven van Rotterdam in het vliegtuig naar Pula. Bekijk tijdens de vlucht alvast op uw gemak de hoogtepunten die u tijdens uw verblijf zult zien. Na een korte vlucht van ca. 2 uur komt u aan op de eindbestemming en begint uw reis door het veelzijdige Kroatië. U wordt opgewacht door uw Nederlandssprekende reisleider. Vervolgens vertrekken we naar ons hotel in Pula. We komen op tijd aan waardoor we vandaag voldoende tijd hebben om vandaag op ontdekking te gaan in Pula. Samen met een lokale Engelssprekende gids gaan we op pad. De stad heeft een rijk verleden en dat is vooral terug te zien in de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zoals het Romeinse Amfitheater, de Tempel van Augustus en de Boog van de Sergii. In het Amfitheater vochten vroeger gladiatoren met wilde dieren onder het toeziend oog van maar liefst 23.000 mensen. Tegenwoordig wordt het theater in de zomer gebruikt voor concerten, festivals en filmavonden.
Bekijk het volledige programma

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

Hotel Pula
Poreč & omgeving Driesterren
Bar Restaurant Wellness Zwembad Gratis WiFi Sportfaciliteiten Wasservice Entertainment Airco bij accommodatie Strand is in de omgeving

Hotel Pula ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in Pula op slechts 100 meter van een reeks prachtige stranden en verschillende sportfaciliteiten. Het bekende Amfitheater van Pula ligt op slechts twee kilometer afstand en vlakbij het hotel is een mooi groen bos. Het hotel beschikt over een restaurant, een lounge/bar, fitness, sauna, massagemogelijkheden, kapper, cadeauwinkeltje, fietsverhuur en een wisselkantoor. Op een warme dag is het heerlijk om op het terras een verkoelend drankje te drinken en een verfrissende duik in het buitenzwembad te nemen. De eenvoudige kamers zijn voorzien van airco, een kluisje, gratis WiFi en een eigen badkamer met bad/douche en toilet.

Lees meer
Hotel Amfiteatar
Pula Driesterren
Bar Gratis WiFi Restaurant Wasservice Airco bij accommodatie

Aan de rand van het historische centrum van Pula ligt hotel Amfiteatar. Vanuit het hotel loopt u binnen vijf minuten naar bezienswaardigheden zoals het Pula Arena amfitheater, de kathedraal en de jachthaven van Pula. In de directe omgeving van het hotel vindt u diverse bars en restaurants. In de ochtend kunt u gebruik maken van het ontbijtbuffet in het hotel. Het eigen restaurant heeft een chique uitstraling waar u typisch Istrische gerechten kunt proeven. Bij mooi weer kunt u plaatsnemen op het terras. De ruime kamers zijn stijlvol ingericht met heldere, frisse kleuren. Uw kamer is voorzien van airconditioning, flatscreen TV met kabelzenders en satellietzenders. De moderne badkamer heeft een bad of douche, föhn en gratis toiletartikelen.

Lees meer
Bekijk alle hotels

Praktische informatie

Specifiek voor deze reis
Vluchtinformatie
Goed voorbereid op reis
Veelgestelde vragen
Inclusief
 • Retourvluchten
 • Luchthavenbelastingen en brandstofheffing
 • Handbagage (zie Praktische informatie)
 • Rondreis per comfortabele touringcar met airconditioning (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
 • Nederlandssprekende reisleider/gids van dag 1 t/m dag 15
 • Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
 • 7x overnachting in Kroatië
 • 7x overnachting in comfortabel 4* resort in Neum, Bosnië-Herzegovina
 • Iedere dag ontbijt
 • 1x lunch en 14 x diner
 • Stadstour Pula met lokale Engelssprekende gids
 • Bezoek aan Rovinj, Poreč en het eiland Krk
 • Middeleeuws vestingstadje Motovun
 • Wandeling door Opatija
 • Stadstour Zagreb met lokale Engelssprekende gids
 • Bezoek aan Plitvice Nationaal Park incl. entreegelden
 • Stadstour Zadar met lokale Engelssprekende gids
 • Bezoek Sibenik en Vodice
 • Panoramisch uitzicht over de eilanden bij Primosten
 • Bezoek Trogir
 • Stadstour Split met lokale Engelssprekende gids
 • Wandel over de Stari Most brug in Mostar
 • Bezoek de "Chinese Muur" van Kroatië in Ston
 • Per boot van Orebic naar Korcula
 • Stadstour Dubrovnik met lokale Engelssprekende gids
 • Bezoek Metkovic
 • Bootsafari over de Neretva rivier incl. welkomstdrankje
 • Toeristenbelasting
Exclusief
 • Ruimbagage (zie Praktische informatie)
 • Overige maaltijden
 • Fooien
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • SGR bijdrage: € 5 per persoon

Dagprogramma

Dag 1Aankomst in Pula
Heenreis
 • Heenvlucht
 • Ontmoet de Nederlandssprekende reisleider
 • Stadsbezoek Pula
 • Diner en overnachting in Pula
Vandaag begint uw rondreis door Kroatië! U stapt op de luchthaven van Rotterdam in het vliegtuig naar Pula. Bekijk tijdens de vlucht alvast op uw gemak de hoogtepunten die u tijdens uw verblijf zult zien. Na een korte vlucht van ca. 2 uur komt u aan op de eindbestemming en begint uw reis door het veelzijdige Kroatië. U wordt opgewacht door uw Nederlandssprekende reisleider. Vervolgens vertrekken we naar ons hotel in Pula.

We komen op tijd aan waardoor we vandaag voldoende tijd hebben om vandaag op ontdekking te gaan in Pula. Samen met een lokale Engelssprekende gids gaan we op pad. De stad heeft een rijk verleden en dat is vooral terug te zien in de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zoals het Romeinse Amfitheater, de Tempel van Augustus en de Boog van de Sergii. In het Amfitheater vochten vroeger gladiatoren met wilde dieren onder het toeziend oog van maar liefst 23.000 mensen. Tegenwoordig wordt het theater in de zomer gebruikt voor concerten, festivals en filmavonden.
Dag 2Pula – Poreč – Rovinj – Krk (ca. 204 km)
Rovinj
 • Stukje authentiek Istrië in Rovinj
 • Wandel over de oude Romeinse straten in Poreč
 • Diner en overnachting op het eiland Krk
Een volle dag vandaag! We gaan de regio Istrië verder ontdekken. Na het ontbijt vertrekken we naar Rovinj. We dwalen in het oude centrum door een doolhof van kronkelige steegjes met gezellige traditionele Kroatische tavernes (ook wel konoba’s genoemd) en schattige pleintjes. Vanaf de pier maken we uiteraard de mooiste foto’s van de iconische en kleurrijke huisjes die tot vlak aan de waterlijn zijn gebouwd. In Rovinj vinden we, ondanks de drukte, nog een stukje authentiek Istrië. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Poort van Balbi en de Sint-Eufemiakerk met haar 60 meter hoge klokkentoren.

Vervolgens naar Poreč, een populaire bestemming voor strandliefhebbers. Het meest idyllisch zijn de Blue Lagoon stranden. Deze stranden met hemelsblauw water worden omringd door weelderige bossen. Er zijn in de stad ook mooie en veelal Romeinse bezienswaardigheden te bezichtigen. Het bekendste bouwwerk is de Eufrasiusbasiliek, die is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de middag vervolgen we onze reis naar Krk waar we inchecken bij het hotel waar we de komende drie nachten verblijven en dineren.
Weetje
Onder het oude centrum van Pula ligt Zerostrasse, een netwerk van onderaardse gangen. De gangen werden voor en tijdens de Eerste Wereldoorlog aangelegd ter bescherming van de inwoners. Een gedeelte van het gangenstelsel is toegankelijk voor publiek.
Dag 3Motovun & Opatija (ca. 240 km)
Motovun
 • Spectaculair middeleeuws vestingstadje Motovun
 • Ervaar de Kroatische Bloemen Riviera in Opatija
 • Diner en overnachting op het eiland Krk
We zetten onze reis door Istrië voort. Als eerste bezoeken we vandaag Motovun. Motovun is een spectaculair middeleeuws vestingstadje dat bovenop de top van een heuvel is gebouwd. Samen wandelen we door de gezellige straten, ontdekken we het rijke historische erfgoed en genieten we van een schitterend uitzicht over de omgeving met olijf- en wijngaarden. De bossen in de omgeving zijn zeer bekend bij fijnproevers vanwege de felbegeerde witte en zwarte truffels die er te vinden zijn.

Vervolgens rijden we naar Opatija in de. De Opatija Riviera staat ook bekend als de Kroatische Bloemen Riviera. Terwijl u wandelt over de promenade aan de kust van Opatija snapt u ongetwijfeld waarom, want het staat er vol met kleurrijke en tropische bloemen. Aan de boulevard vindt u de pastelkleurige villa’s van voormalige rijke families uit de 19e eeuw en historische gebouwen in klassieke en barokstijl. Tegenwoordig is Opatija dan ook een populair toeristenoord. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel in Krk voor diner en overnachting.
Dag 4Krk
Krk eiland
 • Romeinse stadsmuren in Krk-stad
 • Diner en overnachting op het eiland Krk
Met als bijnaam het ‘Gouden Eiland’ is het geen wonder dat het eiland Krk zo geliefd is bij reizigers. Van schilderachtige stranden en slaperige kuststadjes tot culturele rijkdommen en een weelderig groen binnenland met wijngaarden. We brengen een bezoek aan Krk-stad. Bezienswaardig zijn onder andere de oude Romeinse stadsmuren in het centrum, de Kathedraal van Maria-Hemelvaart en het Frankopan kasteel. Wilt u meer zien van het eiland Krk? Pak dan een taxi en breng een bezoek aan de grotten van Biserujka, het populaire strand van Baška of het sfeervolle oude centrum van Omišalj. Een bezoek aan het pittoreske plaatsje Vrbnik behoort ook tot de mogelijkheden. Vrbnik is gelegen op een klif en biedt een panoramisch uitzicht op zee. Proef hier ook zeker de bekende Vrbnička Žlahtina wijn. Ook vindt u hier het smalste straatje ter wereld van slechts 43 centimeter breed. Diner en overnachting op het eiland Krk.
Weetje
De grootste witte truffel ter wereld werd in 1999 in Motovun gevonden. De vondst is opgenomen in het Guinness World Records boek.
Dag 5Krk – Zagreb – Plitvice (ca. 319 km)
Zagreb
 • Op ontdekking in de hoofdstad van Kroatië
 • Diner en overnachting in Plitvice
We reizen vandaag naar Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Omdat Zagreb precies tussen de steden Venetië, Wenen en Boedapest ligt heeft de stad een rijke geschiedenis en een overvloed aan cultuur en bezienswaardigheden. Zagreb ligt langs de oevers van de Sava rivier en op de hellingen van de Medvednica berg. Met de lokale Engelssprekende gids wandelen we door het oude centrum met herenhuizen en ontdekken we de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Zagreb. Ook bezoeken we de bruisende Dolacmarkt en lopen we over de beroemde Tkalčićeva straat. Benut uw vrije tijd om bijvoorbeeld de Lotrščak-toren te bezoeken waarvan u een prachtig uitzicht hebt op de benedenstad. Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel in de omgeving van de beroemde Plitvice Meren die we morgen zullen bezoeken. Diner en overnachting in Plitvice.
Goed om te weten
Helaas is één van de spitsen in 2020 afgebroken tijdens de aardbeving. Men is momenteel druk bezig met de renovatie van de kathedraal van Zagreb. Het is hierdoor momenteel niet mogelijk om de kathedraal van binnen te bekijken.

Dag 6Plitvice Nationaal Park
Plitvice meren
 • Wandel door het sprookjesachtige Nationaal Park Plitvice (incl. entreegelden)
 • Diner en overnachting in Plitvice
Eén van de bekendste en meest sprookjesachtige bezienswaardigheden van Kroatië zijn natuurlijk de Plitvice Meren (entreegelden incl.). Het park telt 16 meren die met elkaar worden verbonden door maar liefst 90 watervallen. Het water stroomt met geweld naar beneden en geeft een indrukwekkend beeld. Over de mooi aangelegde houten vlonders wandelt u tussen de watervallen en over het smaragdgroene water. In het nationale park heeft u de kans om lynxen, bruine beren, herten, wilde zwijnen en wolven te spotten. Al laten de dieren zich niet snel spotten. Ook vogelliefhebbers komen aan hun trekken in het park, wat zo’n 120 vogelsoorten herbergt. Diner en overnachting in Plitvice.
Dag 7Plitvice – Zadar – Šibenik (ca. 202 km)
Zadar
 • Wandel door de nostalgische straatjes naar het Forum Romanum
 • Ontdek kunstwerken Het Zee-orgel & De Zonnegroet
 • Verken historisch Šibenik
 • Diner en overnachting in Šibenik
Onderweg naar Šibenik maken we een stop in Zadar waar we samen met een lokale gids de stad verkennen. Maak een wandeling door de smalle nostalgische straten en bewonder de historische gebouwen. De bruisende havenstad Zadar ligt op een schiereiland. Bezoek in de oude stad de Romeinse overblijfselen van het antieke Forum Romanum en de schitterende kathedraal van Zadar. Bijzondere kunstwerken die u in Zadar niet mag missen zijn Morske Orgulje (het Zee-orgel) en Pozdrav Suncu (de Zonnegroet). Het Zee-orgel is een soort onderwaterorgel, waarvan de pijpen worden ‘bespeeld’ door de golven van de zee. De Zonnegroet bestaat uit 300 glazen tegels met daaronder zonnecellen. Deze zetten zonlicht om in elektrische energie, die in het donker worden gebruikt om een prachtige lichtshow te creëren.

In de middag rijden we naar Šibenik. Verken vandaag dit juweeltje aan de Adriatische Zee. Deze eeuwenoude stad heeft een rijke historie met authentieke bezienswaardigheden en schitterende stranden. Breng een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Dit zijn onder andere de prachtige St. Jakobs Kathedraal, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, en het St. Michael’s fort met een schitterend uitzicht op de stad en de Adriatische Zee. Ook in Šibenik vindt u een grandioze kustlijn met heerlijke stranden en vele kleine eilandjes. Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel in Šibenik voor diner en overnachting.
Dag 8Šibenik & Primošten (ca. 79 km)
Primošten
 • Ronddwalen in schattig Primošten
 • Diner en overnachting in Šibenik
Vandaag bezoeken we het schattige Primošten. Ooit lag deze stad op een klein eiland dat aan het vasteland verbonden was met een brug, tegenwoordig is het een schiereiland. De prachtige oude huisjes geven het dorp een knusse sfeer. Op ons gemak dwalen we door de fotogenieke smalle straten en steegjes. De grote trots van Primošten is Bucavac, een stenen wijngaard gemaakt door de hardwerkende, menselijke hand. Alles in deze wijngaard is handgemaakt, van de stenen muren, het beheer van de wijngaard en het oogsten van de druiven. De druif 'Babić' die hier groeit wordt verwerkt tot een rijke, fluwele rode wijn. Diner en overnachting in Šibenik.
Dag 9Šibenik – Trogir – Split – Neum (ca. 296 km)
Split
 • UNESCO Werelderfgoed: het historische centrum van Trogir
 • Pittoreske pleintjes en romantische steegjes in Split
 • Diner en overnachting in Neum
Via Trogir en Split rijden we vandaag naar ons hotel in Neum in Bosnië-Herzegovina. Door de vele invloeden van overheersers in het verleden zoals onder andere de Grieken, de Romeinen en de Fransen is Trogir op cultureel vlak een feest voor het oog. Niet zo verwonderlijk dat ook dit historische centrum is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De belangrijkste bezienswaardigheden in het pittoreske Trogir zijn onder andere de St. Laurentius kathedraal, Fort Kamerlengo op het meest noordelijke puntje van het eiland en de sfeervolle groene markt vol heerlijke lokale producten.

In de middag rijden we naar onze volgende stop Split. De grote Riva boulevard met de vele palmbomen geven een gezellige uitstraling aan de stad. Het historische centrum is ontstaan vanuit het 4e-eeuwse Paleis van de Romeinse keizer Diocletianus. Met een lokale gids gaan we op pad om de mooiste plekken van de stad te ontdekken. Door de pittoreske pleintjes en de romantische steegjes vormt het één van de meest lieflijke en sfeervolle binnensteden van Europa. Niet zo gek dat de binnenstad op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Andere bezienswaardigheden in Split zijn de kathedraal van Sint-Domnius, de Tempel van Jupiter en het Trg Narodni plein met het Ciprianispaleis. Aan einde van de dag rijden we naar ons hotel in Neum voor diner en overnachting.
Dag 10Vrije dag in Neum
Neum
 • Ontspannen stranddag in Neum
 • Diner en overnachting in Neum
Heerlijk ontspannen vandaag tijdens deze vrije dag in Neum. Deze kust met kiezelstrand wordt omgeven door bergen die het strand perfect beschermen tegen hoge golven en harde wind. Een heerlijke plek om vandaag te genieten van de zon en het kristalheldere water. Diner en overnachting in Neum.
Dag 11Dagje Bosnië-Herzegovina
Mostar
 • Wandel over de wereldberoemde Stari Most
 • Diner en overnachting in Neum
Ondanks dat Bosnië-Herzegovina nog steeds herstellende is van de Bosnische oorlog, is er voor de reiziger meer dan genoeg te beleven en te zien. Zo heeft het een land een overweldigende natuur met bergen en watervallen, maar ook mooie oude stadjes met indrukwekkende architectuur. We brengen een bezoek aan Mostar. De meest bekende bezienswaardigheid is uiteraard de Stari Most. De stenen brug over de rivier de Neretva verbindt de twee delen van de historische stad. Tijdens de oorlog werd deze brug verwoest. Maar circa tien jaar na de oorlog werd de brug met hulp van donaties gelukkig weer gerestaureerd. De brug is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is ook heerlijk struinen door de nostalgische straatjes met een oosterse sfeer van de Čaršija. Aan het einde van de dag rijden we weer terug naar ons hotel voor diner en overnachting.
Dag 12Orebic & Korčula (ca. 178 km)
Orebíc
 • "Chinese muur van Europa" in Ston
 • Vroegere thuisbasis van zeelieden en kapiteins in Orebić
 • Het eiland Korčula; de geboorteplaats van ontdekkingsreiziger Marco Polo
 • Diner en overnachting in Neum
Vanuit Neum rijden we in een klein uur naar het schiereiland Pelješac. U kunt hier overheerlijke mosselen en oesters eten. Dankzij de vruchtbare grond schenken ze hier ook zeer goede wijnen. Omdat op het schiereiland relatief weinig toeristen komen is het een perfect bestemming voor liefhebbers van rust, natuur en mooie stranden. We maken een stop in Ston waar we de oude stadsmuren kunnen zien. Deze muren werden ook wel de "Chinese muur van Europa" genoemd. De lengte van de muur was voor Europese begrippen indrukwekkend. Tegenwoordig zijn delen van de muur nog in tact.

We vervolgen onze weg naar Orebić. Het oude vissersdorp was vroeger de thuisbasis van zeelieden, scheepseigenaren en kapiteins die hier mooie villa’s bouwden. In het Scheepvaartmuseum komt u meer te weten over hun avonturen op zee. Hier maken we de overtocht naar één van de mooiste eilanden van het land, Korčula. Reizigers komen naar het eiland voor de fijne stranden, de nog authentieke dorpen en de mooie natuur. De belangrijkste bezienswaardigheden van dit heuvelachtige eiland zijn onder andere de St. Marcus kathedraal, het Abdijpaleis en het Marco Polohuis. Op het eiland maken eeuwenoude religieuze ceremonies, folklore en traditionele dans nog steeds deel uit van het dagelijks leven. Aan het einde van de dag rijden we weer terug naar ons hotel voor diner en overnachting.
Dag 13Dubrovnik (ca. 131 km)
Dubrovnik
 • Hoogtepunt: één van de allermooiste historische steden ter wereld
 • Wandelen over de stadsmuren van Dubrovnik
 • Diner en overnachting in Neum
Vandaag start onze ontdekkingstocht door één van de allermooiste en best bewaarde historische steden ter wereld. Met een lokale gids verkennen we deze bijzondere stad. Terwijl we door het doolhof van pittoreske straten en sfeervolle pleinen wandelen, wanen we ons even terug in de tijd. Met eeuwenoude huizen, oude forten en hoge stadsmuren laat de geschiedenis van Dubrovnik zich van zijn mooiste kant zien.
Wat u vandaag zeker moet doen in Dubrovnik, is een wandeling maken over de stadsmuren. Met een lengte van 1940 meter duurt deze spectaculaire wandeling met prachtige vergezichten circa twee uur. Op de 300 meter lange hoofdstraat Stradun zijn diverse bezienswaardigheden te vinden. Eén daarvan is het Franciscanerklooster met de bijzondere Oude Apotheek. Uiteraard vindt u hier ook diverse restaurants en terrassen waar u kunt neerstrijken voor een heerlijke maaltijd en een verfrissend drankje. Aan het einde van de dag rijden we terug naar ons hotel voor diner en overnachting.
Weetje
Eén van de vele filmlocaties van de populaire serie Game of Thrones is Kroatië. Zo zijn diverse afleveringen gefilmd in Dubrovnik en op het eiland Lokrum.
Dag 14Neretva-delta (ca. 50 km)
Boottocht over de Neretva Delta
 • Metković, het hart van de Neretva-vallei
 • Varen door de verborgen parel langs de Kroatische kust
 • Walhalla voor vogelaars
 • Diner en overnachting in Neum
Na het ontbijt vertrekken we vandaag richting Metković, ook bekend als het hart van de Neretva-vallei. Deze stad met geschiedenis, cultuur, natuur en sport heeft ook tal van leuke bezienswaardigheden. De ochtend in Metković is ter vrije besteding. Wandel bijvoorbeeld naar de Predolac-grot. Ontdekt in 1965, weggestopt in een achtertuin, blijft de grot tot op de dag van vandaag een verborgen juweeltje. De grot is de natuurlijke habitat van de zeldzame ondergrondse schelpdieren Congeria. Ook kunt u vandaag een bezoek brengen aan het Natural History Museum. Hier komt u meer te weten over de prachtige diversiteit aan flora en fauna in de vallei. Maar heerlijk rondstruinen door de straatjes en het proeven van het verse fruit waar de delta zo bekend om is, is natuurlijk ook een optie.

Vervolgens maakt u een boottocht (inclusief lunch) over de Neretva-delta (duur is ca. 45 minuten). We ontdekken op een relaxte manier deze verborgen parel langs de Kroatische kust. Uit dit zeer vruchtbare gebied komt de beste groente en fruit van het land. Het meest bekend zijn de sappige mandarijnen. De delta staat ook bekend om zijn rijkdom aan vogels en de heerlijke streekproducten zoals olijfolie en honing. De delta is een waar paradijs voor de vogelaar. Het gebied is namelijk een geliefd toevluchtsoord voor trekvogels. Aan het einde van de dag rijden we weer terug naar ons hotel voor diner en overnachting.
Weetje
In de Neretva Delta wordt aan de kant van de weg het hele jaar door vers geplukt fruit verkocht. In het voorjaar zijn dit de aardbeien en kersen, in de zomer volgen de perziken, abrikozen, meloenen en pruimen en in de herfst de druiven, vijgen en een overvloed aan mandarijnen.
Dag 15Vertrek vanuit Neum
Aankomst luchthaven
 • Transfer naar de luchthaven
 • Terugvlucht
Stop de laatste souvenirs in uw koffer en geniet nog even van de heerlijke Kroatische sfeer. Vandaag is er een einde gekomen aan onze Grand Tour door Kroatië en rijden we naar het vliegveld. In het vliegtuig naar Nederland denken we terug aan de vriendelijke lokale bevolking, de indrukwekkende natuur en de adembenemende cultuurschatten die we leerden kennen in Kroatië.

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

Hotel Pula
Poreč & omgeving Driesterren
Bar Restaurant Wellness Zwembad Gratis WiFi Sportfaciliteiten Wasservice Entertainment Airco bij accommodatie Strand is in de omgeving

Hotel Pula ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in Pula op slechts 100 meter van een reeks prachtige stranden en verschillende sportfaciliteiten. Het bekende Amfitheater van Pula ligt op slechts twee kilometer afstand en vlakbij het hotel is een mooi groen bos. Het hotel beschikt over een restaurant, een lounge/bar, fitness, sauna, massagemogelijkheden, kapper, cadeauwinkeltje, fietsverhuur en een wisselkantoor. Op een warme dag is het heerlijk om op het terras een verkoelend drankje te drinken en een verfrissende duik in het buitenzwembad te nemen. De eenvoudige kamers zijn voorzien van airco, een kluisje, gratis WiFi en een eigen badkamer met bad/douche en toilet.

Lees meer
Hotel Amfiteatar
Pula Driesterren
Bar Gratis WiFi Restaurant Wasservice Airco bij accommodatie

Aan de rand van het historische centrum van Pula ligt hotel Amfiteatar. Vanuit het hotel loopt u binnen vijf minuten naar bezienswaardigheden zoals het Pula Arena amfitheater, de kathedraal en de jachthaven van Pula. In de directe omgeving van het hotel vindt u diverse bars en restaurants. In de ochtend kunt u gebruik maken van het ontbijtbuffet in het hotel. Het eigen restaurant heeft een chique uitstraling waar u typisch Istrische gerechten kunt proeven. Bij mooi weer kunt u plaatsnemen op het terras. De ruime kamers zijn stijlvol ingericht met heldere, frisse kleuren. Uw kamer is voorzien van airconditioning, flatscreen TV met kabelzenders en satellietzenders. De moderne badkamer heeft een bad of douche, föhn en gratis toiletartikelen.

Lees meer
Hotel Delfin
Krk Driesterren
Restaurant Bar Gratis WiFi Airco bij accommodatie Strand is in de omgeving

Het moderne Hotel Delfin is gelegen in het pittoreske stadje Omišalj op het eiland Krk. Het hotel is gelegen aan de kust en biedt tegelijkertijd rust en schaduw, omringd door geurige dennen. Op korte loopafstand van de accommodatie bevindt zich in het schilderachtige stadje met smalle, charmante straatjes, kunstgalerijen, cafés en restaurants. Liever de ontspannende eilandsfeer ontdekken? Vertoef een dag op het nabijgelegen strand, zwem in de kristalheldere zee of geniet van een drankje in de strandbar. Aan het einde van de dag wordt het restaurant omgetoverd tot een gezellige plek, waar u kunt genieten van een heerlijk diner. De gerenoveerde kamers beschikken over airconditioning, een televisie, een telefoon en een eigen badkamer met bad of douche en toiletartikelen. De accommodatie beschikt over gratis WiFi.

Lees meer
Magal Hotel
Krk Driesterren
Gratis WiFi Restaurant Bar Sportfaciliteiten Kindvriendelijk Entertainment Airco bij accommodatie Strand is in de omgeving

Magal Hotel ligt op slechts vijf minuten lopen van het strand en wordt omgeven door een pittoresk eikenbos. Het hotel is ideaal gelegen op steenworp afstand van het voormalige vissersdorp Njivice en op 150 meter van de zee. De comfortabele kamers zijn voorzien van airco, minibar, telefoon, tv, gratis WiFi en een eigen badkamer met douche en toilet. Het hotel beschikt over twee restaurants, een kapper en fitnessfaciliteiten. Tegen een toeslag is het mogelijk om een massage te boeken, fietsen te huren, te tennissen of te minigolfen.

Lees meer
Veya Hotel by Aminess
Krk Driesterren
Gratis WiFi Bar Sportfaciliteiten Airco bij accommodatie Direct aan het strand

Hotel Veya ligt in een prachtige omgeving omringd door bossen, kiezelstranden en azuurblauwe zee. Binnen één minuut lopen staat u op het kiezelstrand en in de nabije omgeving vindt u het centrum van Njivice. Neem plaats op één van de twee terrassen met uitzicht op zee. Daarnaast beschikt het hotel over een loungebar en restaurant. In de ochtend wordt het ontbijt geserveerd in buffetvorm. WiFi is gratis beschikbaar. Uw ruime kamer is voorzien van airco, een minibar en TV. De badkamer heeft een bad en/of douche en föhn.

Lees meer
Hotel Park Exclusive Otocac
Plitvice & omgeving Viersterren
Bar Gratis WiFi Restaurant Wellness Zwembad Wasservice Airco bij accommodatie

Hotel Park in Otočac is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan nationaal park Plitvicemeren. Het hotel heeft een restaurant, café met terras en een wellness met binnenzwembad. Na een actieve dag kunt u bijkomen in de Finse sauna van het hotel. De kamers zijn klassiek ingericht. Uw kamer is voorzien van airconditioning, TV met satellietzenders en een kluisje. De badkamer heeft een douche, föhn en gratis toiletartikelen.

Lees meer
Hotel Mirni Kutak Otočac
Plitvice & omgeving Driesterren
Gratis WiFi Restaurant Wellness Zwembad Bar Wasservice Airco bij accommodatie

Hotel Mirni Kutak is gelegen in de rustige riviervallei Gacka, gelegen in de nabijheid van een aantal jachtgebieden voor vogels, middelgroot - en groot wild. Het hotel wordt omringd door drie nationale parken en de stranden van de Adriatische Zee. Hierdoor biedt de accommodatie genoeg uitstapjes. Het hotel is in 1985 opgericht en wordt gerund door een gastvrije familie. Het hotel heeft een eigen restaurant. Met ruim 35 jaar ervaring is het één van de beste restaurants in Kroatië, waar u kunt genieten van speciale, lokale en internationale gerechten. Verder is er een binnenzwembad, met jacuzzi en sauna aanwezig voor wat ontspanning. De nette, comfortabele kamers beschikken over airconditioning, een minibar, televisie en een eigen badkamer met bad en/of douche, haardroger en toiletartikelen. De gehele accommodatie beschikt over gratis WiFi.

Lees meer
Hotel Imperial Park
Šibenik & omgeving Drieenhalve ster
Sportfaciliteiten Kindvriendelijk Restaurant Wellness Zwembad Entertainment Gratis WiFi Bar Airco bij accommodatie Direct aan het strand

Hotel Imperial Park is gelegen aan de kust van het toeristenplaatje Vodice. Het gezellige centrum van Vodice vindt u op ongeveer 750 meter van het hotel. De populaire plaats Šibenik ligt slechts op 20 minuten rijden van Vodice. Het is een ideale uitvalsbasis voor een vakantie en ontspanning na een dag sightseeing in het noorden van Dalmatië. Het hotel biedt u een ideale mix van traditionele en moderne kenmerken. Het gebouw is omgeven door een prachtig park met mediterrane planten en heeft een eigen kiezelstrand waar u ligbedden kunt huren. Sportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: er is een fitnesszaal, een tennisbaan en een buitenzwembad. Natuurlijk kunt u ook een verfrissende duik in zee nemen. Voor de kinderen is er een speeltuin en liefhebbers van wellness kunnen in de sauna terecht. In de zomer is er een uitgebreid animatieprogramma voor zowel kinderen als volwassenen. Denkt u hierbij aan entertainment- en muziekprogramma's, waarbij er een keer in de week traditionele Dalmatische liederen ten gehore worden gebracht. In het à la carte restaurant worden heerlijke maaltijden geserveerd en proef beslist ook de olijfolie! Alle kamers zijn voorzien van een eigen balkon en hebben airconditioning. Ze zijn tevens uitgerust met een bureau, televisie, minibar (tegen betaling) en telefoon. In uw kamer kunt u gebruik maken van de gratis WiFi.

Lees meer
Hotel Val (voorheen Hotel Jadran)
Trogir Driesterren
Bar Gratis WiFi Restaurant Zwembad Wasservice Airco bij accommodatie Strand is in de omgeving

Hotel Val (voorheen hotel Jadran) ligt aan de Adriatische kust. U vindt Spiristine strand, Seget Donji strand en Medena strand dan ook in de nabije omgeving van het hotel. Het centrum van Trogir bevindt zich op ongeveer 2,5 kilometer. Maak een wandeling over de promenade aan zee, direct vanuit het hotel of huur een fiets bij de receptie van hotel Val. Ontspannen kan aan het zoetwater zwembad met zonneterras waar u aan de strandbar een drankje bestelt. Ontbijt, lunch en diner wordt geserveerd in het centrale restaurant in buffetvorm. Uw kamer is voorzien van airconditioning, satelliet TV en gratis WiFi. De badkamer heeft een bad of douche en föhn.

Lees meer
Marea Hotel & Spa
Neum Viersterren
Bar Gratis WiFi Sportfaciliteiten Restaurant Wellness Zwembad Wasservice Airco bij accommodatie Strand is in de omgeving

Marea Hotel & Spa heeft een prachtige ligging met adembenemend uitzicht op de Adriatische zee. Het hotel beschikt over een binnen- en buitenzwembad, een privéstrand met ligbedden en parasols en uitgebreide spa- en wellnessfaciliteiten. Het hotel is een goede uitvalsbasis voor diverse uitstapjes naar onder andere Dubrovnik en Mostar. In het hotel kunt u genieten van authentieke gerechten in het restaurant of op het terras met uitzicht op zee. De ruime kamers hebben een airconditioning, TV met kabelzenders en satellietzenders. De badkamer is voorzien van een bad of douche, föhn en gratis toiletartikelen. WiFi is gratis beschikbaar in de gehele accommodatie.

Lees meer
Extra's
U kunt de groepsreis aanvullen en afstemmen op uw persoonlijke reiswensen. Dat kan door individuele extra’s aan deze rondreis toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
9
Geweldige reis met een beste chauffeur, een geweldige reisleider en een geweldige groep.
Feenstra
Reviewdatum: 31-08-2023
9
Mooie reis we hadden goed weer een goede reisleider
Koster
Reviewdatum: 30-09-2022
9
Mooie reis, veel gezien. Voor ouderen is de reisduur wellicht iets te lang. De reis voldeed wel helemaal aan alle verwachtingen. We reisden met een comfortabele bus en een uitstekende chauffeur. De hotels waren allemaal goed maar de kwaliteit van het eten was soms minder, waarschijnlijk omdat het seizoen ten einde liep en het aantal gasten sterk terug liep. De reis werd begeleid door een bijzonder aardige en deskundige persoon die er voor zorgde dat het geheel altijd vlekkeloos verliep. Dit had een zeer positief effect op de onderlinge band tussen de reizigers en verhoogde in het algemeen het plezier in de reis als zodanig.
Drenth
Reviewdatum: 30-09-2022
9
Goed georganiseerd. Reisleiding was enthousiast, sturend, meedenkend en behulpzaam. Goede gidsen en prima beeld gekregen van Kroatië, de cultuur en historie. Hotels voldeden. Hotel in Neum was prima met een kritische kanttekening dat het hotel in Bosnië lag en we regelmatig de grens moesten passeren met enige vertraging. We gingen met een tevreden gevoel naar huis. Chapeau NRV.
van Tilborg
Reviewdatum: 30-06-2023
8
Afwisselend, relaxed.
NRV reiziger
Reviewdatum: 30-06-2023
Toon meer
9
Mooie steden en mooie natuur, met voldoende vrije tijd om zelf in de steden rond te kijken.
NRV reiziger
Reviewdatum: 29-11-2022
8
Tijdens de rondreis zie je in korte tijd, bijna alle toeristische topic langs de kroatische kust, niet alleen mooie stadjes zoals Rovinje, Zadar, Trogir , Split en Dubrovnik, maar ook eilandjes zoals Krk en Korcula en niet te vergeten de Plitvice Meren. Vrijwel allemaal hoogtepunten dus, alleen bezoek aan Zagreb viel qua stad tegen. Daarnaast verbleven we de laatste 6 dagen in Bosnie Hercegovina, wat overigens niet duidelijk in de reisbeschrijving stond aangegeven, maar wel een mooie plek was om te verblijven. De reisafstanden en programmering was soms teveel: zo waren bezoek aan Split en Trogir op 1 dag gepland, om daarna nog 200 km naar ons hotel in Bosnie Hercegovina te moeten rijden. Verder stelden de stadsrondleidingen, als extra bijgeboekt, nogal tegen, omdat in de meeste plaatsen de gidsen door de drukte ter plekke, niet te verstaan/te volgen waren en wij vaak de enige groep waren die het zonder audiotour moesten stellen. Onze buschauffeur was top, reed ten allen tijden zeer goed en veilig.
Tenthof
Reviewdatum: 22-06-2023
9
Prima programma, uitstekende reisleider en goede hotels.
NRV reiziger
Reviewdatum: 21-09-2023
8
Hotels waren middelmatig behalve het hotel in Bosnië- Herzegovina. Het programma was wel wat druk, weinig vrije tijd. De reisleidster Linda was prima en de buschauffeur ook.
NRV reiziger
Reviewdatum: 20-06-2023
9
Een prachtige reis, heel veel mooie steden en natuur gezien!
NRV reiziger
Reviewdatum: 19-09-2023
Toon meer
8
Programma uitgevoerd conform omschrijving, met voldoende relax momenten. Goede hotels. Reisleidster en chauffeur uitstekend.
NRV reiziger
Reviewdatum: 18-09-2023
8
Mooi reis met veel cultuur en natuur. Uitstekende reisleidster Monique en een gezellige groep (14 personen)
Hoekstra
Reviewdatum: 18-06-2022
8
Soms druk programma, liever iets meer vrije tijd om zelf dingen te kunnen bekijken. Oortjes zouden het luisteren naar de gids veel kunnen verbeteren.
NRV reiziger
Reviewdatum: 17-09-2023
8
Een afwisselende reis door Kroatië en een stukje Bosnië met veel excursies naar steden en natuurgebieden.
NRV reiziger
Reviewdatum: 17-06-2023
8
Het was de eerste groepsreis van NRV in Kroatie. Dat was te merken aan de onlogische volgorde van uitstapjes, moest soms 100 km terug gereden worden om iets te bezichtigen en dat was bij laatste hotel in Neum vooral zo. Beter had geweest tussen hotel 4 en 5 nog een hotel had gezeten, zodat we niet steeds de grens van Bosnie over moesten.
NRV reiziger
Reviewdatum: 17-06-2022
Toon meer
8
15-daagse groepsreis Kroätie. We hebben twee hele leuke weken gehad! We hadden een erg leuke groep. Onze reisleider Johan was zeer goed. Hij kon ontzettend veel vertellen over Kroatië en voormalig Joegoslavië. Hij regelde ook heel veel voor ons. Voor mij wel de beste reisleider die ik tot nu meegemaakt heb. Verder moet je bij deze reis vooral heel veel cultuur verwachten, daar moet je wel echt van houden. Soms twee keer een stadstour met gids per dag. Ik merkte dat ik dat persoonlijk soms wat veel vond, maar de gezelligheid van de groep maakte veel goed. Ik zou NRV wel aanraden om nog eens goed naar de hotels te kijken die gekozen zijn. Soms erg massaal. Ook staat er niet duidelijk dat je 6 dagen in Bosnië verblijft, wat toch wat kleine aanpassingen (geen internet, andere valuta) met zich mee brengt. Voor de echte cultuur en geschiedenis fans is dit een prachtige reis. De plaatsen waar je komt zijn wel allemaal prachtig om te zien!
NRV reiziger
Reviewdatum: 16-08-2023
8
Veel gezien in respect. korte tijd op rustig tempio met voldoende vrije invulling.
NRV reiziger
Reviewdatum: 15-09-2023
8
Een mooie reis, goede chauffeur en een prima reisbegeleidster. Hotels waren goed, eten wat minder, veel al buffervermogen. Laatste hotel lag helaas niet in Kroatië maar in Bosnië. Wat bij de grens iedere keer voor oponthoud zorgde. Misschien ook beter in de reisbeschrijving aangeven dat het hotel in Bosnië ligt. Hetty
Versluijs
Reviewdatum: 14-07-2023
8
Mooie rondreis met ervaren reisleiding , prima chauffeur en goede hotels.
Tasma
Reviewdatum: 12-10-2023
10
Prachtige reis in een relaxt tempo. Veel tijd om eigen invulling te geven
Polderdijk
Reviewdatum: 09-10-2022
Toon meer
9
Kroatië heeft mij aangenaam verrast. Prachtig land met mooie historische gebouwen, leuke plaatsjes en terrasjes
Smink
Reviewdatum: 05-10-2023
8
Onze reis was een reis met veel ouderen wat ons wel beviel omdat mijn partner problemen heeft met het bijhouden van het tempo. Voor ons was de betrokkenheid en hulpvaardigheid van de groepsgenoten optimaal. Dit zal per groep verschillend zijn en garandeert geen succes bij de boeking.
Jansen
Reviewdatum: 05-07-2023
7
Mooie rondreis met naar onze mening teveel cultuur en veel te weinig van de prachtige natuur.
NRV reiziger
Reviewdatum: 05-06-2023
9
Was een geweldig organiseerde reis. Alleen de laatste hotel in Neum is niet duidelijk dat het in Bosnië-Hercegovina is gevestigd. De boottochten die in de programma is opgenomen, waren er geen zichtbare zwemvesten of niet aanwezig. Graag hierover aandacht.
NRV reiziger
Reviewdatum: 04-07-2023
9
Veel gezien, prima hotels, goede begeleiding, prima chauffeur en comfortabele bus
NRV reiziger
Reviewdatum: 03-07-2023
Toon meer
8
Een mooie maar intensieve reis. Goede reisleidster(Marina)en goede buschauffeur die ons 15 dgn. lang ieder dag naar ons bestemming bracht. Goede hotels eten was soms minder. Hoogtepunt voor ons was de plitvice meren(watervallen) verder veel cultuur en geschiedenis
Ova
Reviewdatum: 03-06-2023
10
Prachtige reis, goede accomodaties, niet al te grote groep en een fantastische en kundige reisleider.
NRV reiziger
Reviewdatum: 02-10-2023
10
We hadden een Topper van een reisgids en buschauffeur.Ricardo was erg sociaal en kwam met het eten de groep zitten.De reis is door hem geweldig uitgepakt.Hij kon goed vertellen en hij stond altijd klaar voor de groep.Volgende reis hopen wij hem weer te kunnen krijgen een topper. De chauffeur was vriendelijk en behulpzaam,wat kon die man goed en rustig rijden helemaal tevreden zijn wij over deze reis
van Zuijlen
Reviewdatum: 02-10-2023
10
Hele mooie reis met perfecte reisleiding door Ricardo Lodder????????
Van den Berge
Reviewdatum: 01-10-2023
9
prachtig land. zeer goede reisleidster.weet ontzettend veel.
NRV reiziger
Reviewdatum: 01-07-2023
Reisleiding
Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het slagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Onze reisleiders zullen zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt; zij zijn uw eerste aanspreekpunt bij vragen en zullen ervoor zorgen dat u alle facetten van uw bestemming leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Onze groepsreizen worden begeleid door een Nederlands- of Engelssprekende reisleider. Dit staat aangegeven bij de reis.

Praktische informatie

Hieronder staat alle beschikbare praktische informatie voor deze rondreis.

Specifiek voor deze reis

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Kroatië boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, toeristenbelasting, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Fooienpot
Aan het begin van uw rondreis zal de reisleider een gezamenlijke fooienpot voorstellen, zodat u niet de hele dag fooien achter hoeft te laten. De reisleider betaalt van deze fooienpot alle gezamenlijke fooien, u hoeft hier dan niet meer naar om te kijken. Op die manier kunt u rustig van uw vakantie genieten. De reisleider houdt een kasboek bij, dat voor iedereen inzichtelijk is. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis is ca. € 75,- per persoon, inclusief de fooi voor de chauffeur. Dit bedrag kunt u ter plaatse betalen. De reisleider vertelt u waar u het beste kunt pinnen. De fooi(en) voor de reisleider zelf is/zijn niet bij dit bedrag inbegrepen. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Eten en drinken

Tijdens deze reis verblijft u op basis van halfpension (ontbijt en diner). Daarnaast is er 1x lunch inbegrepen. Om onderweg tijd te besparen, zal uw reisleider voorstellen om een aantal keren gezamenlijk te lunchen. Deelname is niet verplicht. Een indicatie voor de kosten van een lunch: ca. € 15,- tot 20,- per persoon.

Uitvoering rondreis

Voor deze reis kunt u vertrekken in de maanden mei t/m september.

Kwalificatie hotels tijdens uw rondreis

Een rondreis in het buitenland betekent andere mensen, een andere cultuur en ander eten. Dit zijn vaak de aantrekkelijke kanten van een vakantie, maar ook een aspect om rekening mee te houden bij uw vakantieverwachtingen. Zo is de sterrenkwalificatie van hotels in Kroatië niet hetzelfde als de sterren voor hotels in Nederland. Bedden, matrassen en de inrichting van de badkamer kunnen kwalitatief minder zijn dan dat u thuis gewend bent. Ook de inrichting van de kamer is over het algemeen iets verouderd. Houdt u er ook rekening mee dat er voor het ontbijt in Kroatië andere maatstaven gelden. In Kroatië is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. Het ontbijt is daarom over het algemeen eenvoudig.

Bagage en stoelen reserveren bij Transavia

Op de vluchten van Transavia mag u kosteloos 1 stuk handbagage (kleine rugtas of handtas max. 40 x 30 x 20 cm) meenemen. Deze plaatst u onder de stoel voor u. Cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) en/of ruimbagage is niet bij de vluchten inbegrepen.* Ca. 8 weken voor vertrek ontvangt u van ons een e-mail met daarin de boekingscode waarmee u kunt inloggen op de website van Transavia. Hier kunt u zelf, indien gewenst, cabinebagage of ruimbagage boeken en eventueel een stoel reserveren. Ook is het hier mogelijk om een stoel met extra beenruimte te reserveren. Het boeken van cabinebagage, ruimbagage en het reserveren van een stoel is tegen betaling. Wanneer u wacht tot het online inchecken (30 uur voor vertrek), kunt u kosteloos een standaard stoel reserveren.
 
*Indien u vertrekt t/m 31/10/24 dan is 1 stuk handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm) en 1 stuk cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) inbegrepen. Samen mag dit max. 10 kilo wegen.

*Heeft u geboekt voor 01/04/24 en ruimbagage bijgeboekt, dan is dit uiteraard wel inclusief. Dit ziet u op uw e-ticket vermeld.

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Kroatië. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse stadswandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden loopt u veel en beklimt u soms trappen. Het is belangrijk dat u zelfstandig, eventueel met hulp van een medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de bus, metro of trein kunt stappen. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Vluchtinformatie

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten (onder voorbehoud van wijzigingen)

Transavia

(Details)
Transavia
Vertrek
Aankomst
Vluchttijden
Rotterdam
Pula
13:20 uur - 15:05 uur
Dubrovnik
Rotterdam
15:50 uur - 18:15 uur

Goed voorbereid op reis

Kroatië

wb_sunny Beste reistijd
Ga voor meer informatie over de beste reistijd en het klimaat van Kroatië naar Beste reistijd Kroatië.
turned_in Bijzondere feestdagen
Houdt u er rekening mee dat tijdens feestdagen veel winkels en openbare instanties gesloten zijn. Ook kan het zijn dat rond carnaval plaatsen (deels) gesloten zijn.

Nationale feestdagen:
1 januari: Nieuwjaarsdag
6 januari: Driekoningen
maart/april: Pasen (dit verschilt per jaar)
1 mei: Dag van de Arbeid
mei/juni: Sacramentsdag (op de tweede donderdag na Pinksteren)
22 juni: Dag van de Antifascistische Strijd
25 juni: Nationale feestdag
5 augustus: Dag van de Overwinning
15 augustus: Maria Hemelvaart
8 oktober: Onafhankelijkheidsdag
1 november: Allerheiligen
25 december: Eerste Kerstdag
26 december: Tweede Kerstdag
battery_charging_full Electriciteit
De netspanning is 230V. U kunt dezelfde stekkers gebruiken als in Nederland.
restaurant Eten en drinken
Italië heeft veel invloed gehad in Kroatië en daarom zijn pizza's en pasta's vrijwel overal te krijgen. Maar de Kroatische keuken zelf is zeer gevarieerd! Dit komt omdat veel landen invloed hebben gehad in Kroatië. Geniet daarom van allerlei typisch Kroatische specialiteiten die natuurlijk verschillen per regio.

Langs de kustlijn van de Adriatische Zee in het westen, wordt natuurlijk veel vis gegeten. Denkt u hierbij aan de soorten die in de zee te vangen zijn zoals tonijn, garnalen en sardientjes. Inktvis is een van de meest gegeten vissoorten aan de Kroatische kust. Crni Rizot (zwarte risotto), is risotto gekookt in de inkt van de inktvis en wordt in bijna elk restaurant geserveerd.

In Dalmatië, het zuiden van Kroatië, wordt veelal mediterraans gekookt. Kruiden zoals knoflook, rozemarijn, oregano en tijm worden veel gebruikt en zo ook olijfolie. Een typisch Dalmatisch gerecht is een stoofpotje van verschillende zeevruchten, wat 'brudet' wordt genoemd.

Istrië ligt in het noorden en er worden hier veel truffels gevonden, dus dit ziet u veelal op de menu's van verschillende restaurants. Dit is heerlijk met pasta die ze in Istrië vaak zelf vers maken. Inktvis en verschillende soorten schelpdieren worden hier ook veel bereid.

In het noordoosten van Kroatië wordt minder vis gegeten en vindt u meer Slavische invloeden in de gerechten terug. Ook treft u hier Hongaarse invloeden zoals stoofpotten met worst en paprika. De gerechten zijn vaak pittig met vlees en wild.

Naast lekker eten kunt u in Kroatië ook proeven van heerlijke wijnen. Zowel aan de kust als in het binnenland treft u veel wijngaarden. Er zijn verschillende soorten rode- en witte wijn, die de moeite van het proberen absoluut waard zijn.

Uit eten gaan is doorgaans goedkoper dan in Nederland. Uiteraard hangt dit af van het restaurant dat u kiest, maar gemiddeld kunt u uitgaan van het volgende:
Lunch: ca. €7 - €13 per persoon
Diner: ca. €15 - €20 per persoon
Kop koffie/thee: ca. €1,50
Glas wijn: ca. €2,50
Glas bier (lokaal): ca. €2,00
De bovenstaande bedragen zijn richtbedragen en deze kunnen wijzigen.
euro_symbol Fooien
De Kroatische bevolking is gewend hard te werken voor een fooi. Een fooi wordt dan ook gezien als waardering en dat u tevreden bent met de service die aan u is verleend. Het geven van een fooi wordt erg op prijs gesteld, de lonen zijn niet zo hoog in Kroatië en wat extra bijverdienen door middel van een fooi is altijd goed meegenomen. Het geven van fooien is niet verplicht, als u niet tevreden bent over de service, wordt dit ook niet van u verwacht.

Indicatie fooien
Chauffeur: €2,- per persoon per dag
Gids: €2,- per persoon per dag
Kamermeisje: €1,- per persoon per dag
Kofferdrager: €1,- per koffer
Restaurant: 5 – 10% van de rekening

Dit zijn de richtbedragen. Deze kunnen in de loop van het jaar wijzigen.
camera_alt Fotograferen
Kroatië heeft schitterende natuurparken, prachtige kustlandschappen en mooie oude steden om te fotograferen. Op het gebied van fotografie is in Kroatië veel mogelijk. Wanneer u iemand wilt fotograferen, vraag dan altijd eerst even om toestemming (Mogu li te fotografirati?). Respecteer het ook als iemand niet op de foto wil. Neem de tijd en maak contact. Laat ook het resultaat zien als u een foto heeft gemaakt. Soms vraagt de gefotografeerde om een kleine vergoeding voor de gemaakte foto. Het kan zijn dat u wel mag fotograferen bij bezienswaardigheden en/of in musea, maar dat er vooraf betaald moet worden om dit te mogen doen. Let u op of er geflitst mag worden. Maak geen foto’s van badende mensen. Dat wordt als een inbreuk op de privacy ervaren. Het is verboden om strategische plaatsen als vliegvelden en militaire terreinen te fotograferen. Maak ook geen foto's van de politie. Denkt u eraan om voldoende geheugenkaartjes voor uw digitale (film)camera mee te nemen? Reservebatterijen en accu’s kunnen moeilijk te vinden zijn.
euro_symbol Geldzaken
Kroatië is op 1 januari 2023 tot het eurogebied toegetreden en sindsdien betaalt u in Kroatië dus ook met de Euro. Het is mogelijk om uw bankpas te gebruiken bij de meeste pinautomaten met een Cirrus- of Maestrologo. Deze staan in bijna alle grotere en/of toeristisch plaatsen. Checkt u altijd bij uw eigen bank of u met uw pas in Kroatië kunt betalen en of de instellingen daarvoor correct zijn. Creditcards worden bij vrijwel alle hotels, restaurants en winkels geaccepteerd. Wij raden het u ook aan om voldoende contanten bij u te hebben, mocht een pinautomaat buiten werking zijn. Uw Nederlandse bankpas kunt u in de meeste winkels gewoon gebruiken.
local_hospital Gezond op Reis
Reizen is intensief en daarom niet alleen ontspannend, maar soms ook vermoeiend. U ziet en onderneemt veel en u verblijft in een relatief korte periode op meerdere plaatsen. Soms zitten er lange reisdagen tussen. Ook de temperatuurverschillen met Nederland en het andere eten kunnen soms even wennen zijn, hoewel de meeste reizigers dat juist waarderen aan een rondreis!

Om optimaal te genieten is het belangrijk dat u goed naar uw lichaam luistert en ook af en toe rust neemt als dat nodig is.

Medicijnen
Wij adviseren u om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denkt u hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, uitdroging, diarree, verstopping en reisziekte. Daarnaast een middel tegen insectenbeten dat DEET bevat.

Neemt u medicijnen of slaapmiddelen mee op reis? Checkt u dan met uw huisarts of deze middelen onder de zogenaamde Opiumwet vallen. Zo ja, dan is een Engelstalige medische verklaring van uw apotheek noodzakelijk, om problemen bij de douane te voorkomen. Houdt u dit document in uw handbagage.

Legionella
Wij raden u aan om, bij aankomst in uw hotelkamer, eerst het warme en dan het koude water (ook van de douche en het bad) twee minuten te laten doorstromen. Ventileer ondertussen goed (raam open) of verlaat de kamer even. In stilstaand water kan zich de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Check uw reisverzekering!
NRV vindt het belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. In veel gevallen zijn onze zorgverzekeringen niet toereikend in landen buiten Europa. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. U kunt daarom bij ons een annulerings- en/of reisverzekering (met werelddekking) afsluiten via A.S.R. Verzekeringen.
card_travel Kleding
Per seizoen verschillen de temperaturen in Kroatië behoorlijk. Houdt u in de winter rekening met lage temperaturen en regen. Wij adviseren dan ook warmere kleding en eventueel een waterdichte jas en paraplu mee te nemen.

In de lente laat de zon zich vaker zien en wordt het op veel plaatsen al warmer. Uiteraard kan het in het begin van de lente nog koel zijn, maar vaak wordt vanaf april de temperatuur overdag, vooral aan de kust, aangenaam warm. Houdt u er rekening mee dat de ochtenden en avonden echt nog fris kunnen zijn. Ook in de lente kan het af en toe regenen.

In de zomer kunnen de temperaturen hoog oplopen, vooral in de lagere gebieden en aan de kust. Wij adviseren u luchtige kleding te dragen, bijvoorbeeld katoenen kleding. In de bergen is het koeler dan aan de kust. Neemt u voor daar wel wat warmere kleding mee.

De bevolking van Kroatië is overwegend Rooms-Katholiek. Wij raden het dragen van korte broeken en blote schouders in de kerk af. Tip: Dames kunnen hun schouders of knieën bedekken met een sjaaltje.

Uiteraard kunt u ook voor u vertrekt op verschillende websites checken wat de weersverwachting is voor de periode waarin u op reis gaat.
location_on Nuttige adressen
Ambassade van Kroatië
Surinamestraat 11
2585GG 's-Gravenhage
Nederland
Tel: 0031 70 362 36 38
E-mail: vrhhaag@mvep.hr

Consulaat van het Koninkrijk der Nederlanden in Kroatië
Kroz Smrdečac 45
21000 Split
Kroatië
Tel: 00 385 21 394104 / 00 385 21 395833
E-mail: nlconsul.split@gradska-sigurnost.hr
schedule Openingstijden
De meeste winkels zijn van maandag tot en met zaterdag open van 09.00 tot 17.00 uur. In de warme zomermaanden kan het zijn dat de winkels tussen de middag sluiten en ca. 15.00 uur weer open gaan tot ca. 19.00/20.00 uur (vergelijkbaar met de Spaanse siësta). Supermarkten en toeristenwinkels zijn in het hoogseizoen vaak op zondag open. Banken zijn doorgaans tot 17.00 uur geopend, maar kunnen een middagpauze van 1 of 2 uur hebben. Musea zijn meestal op maandag gesloten en van dinsdag tot (en met) zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In het laagseizoen van ca. oktober tot en met maart, hebben musea vaak andere openingstijden.
content_paste Paspoort en visum
Voor een reis naar Kroatië heeft u geen visum nodig. Een geldig paspoort of identiteitsbewijs is wel een vereiste.

Als u langer dan 30 dagen in Kroatië blijft, of niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft, draagt u zelf zorg voor een eventueel benodigd visum. Neemt u hiervoor contact op met de Ambassade.

Uiteraard is het belangrijk om goed op uw paspoort te letten. Wij raden u aan om enkele kopieën van uw paspoort op andere plaatsen dan uw originele paspoort te bewaren. Als u uw paspoort niet nodig heeft, bewaart u het dan in een kluis op uw kamer als dat mogelijk is. Het is in Kroatië niet verplicht om uw paspoort of identiteitsbewijs constant bij u te dragen. Als uw paspoort verloren of gestolen is, neemt u dan onmiddellijk contact op met het Consulaat van het Koninkrijk der Nederlanden in Kroatië (Split).

Let op: de visuminformatie op onze website is gebaseerd op de vereisten die voor de uitbraak van COVID-19 van toepassing waren. Als u binnenkort met ons op reis gaat dan raden wij u aan om voor de meest recente informatie contact op te nemen met de ambassade of het consulaat van de bestemming(en) die u bezoekt of met het CIBT. Het is namelijk heel goed mogelijk dat nationale overheden aanvullende regels hanteren om een bestemming te mogen bezoeken.
wifi Telefoon en internet
Mobiel bellen is in Kroatië vrijwel overal mogelijk. Op veel plaatsen heeft u goed bereik, maar in de bergen en de afgelegen gebieden kan het bereik wel minder zijn.

Wij adviseren u altijd bij uw provider naar de voorwaarden voor telefoongebruik in Kroatië te vragen, omdat de tarieven en roamingkosten sterk kunnen verschillen.

Wi-Fi
Veel luchthavens, restaurants, hotels en bars bieden Wi-Fi. Meestal is dit gratis als u vraagt naar het wachtwoord. In de grotere steden zijn er soms gratis Wi-Fi punten.
update Tijdsverschil
Omdat Kroatië in dezelfde tijdszone als Nederland ligt, is er geen tijdsverschil. De zomer- en wintertijd lopen ook gelijk met elkaar.
error_outline Veiligheid
Wij adviseren u voor vertrek de meest recente informatie van het Ministerie van Buitenlandse zaken te lezen, zodat u goed op de hoogte bent van de situatie op uw bestemming. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Kroatië. (opent in een nieuw venster)

Veelgestelde vragen

Groepsreizen

Wat betekent 'Beschikbaar'?
Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.
Wat betekent 'Op aanvraag'?
Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze lokale partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1-2 werkdagen bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.
Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?
Op onze website ziet u onder het tabblad 'Data & Prijzen' achter de vertrekdata aangegeven of een specifieke vertrekdatum een 'Gegarandeerd vertrek' heeft.

Wanneer het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt neemt NRV ruim van te voren (minimaal 21 dagen voor vertrek) contact met u op. NRV zal haar uiterste best doen om een passend alternatief aan te bieden. Dit alternatief kan bestaan uit bijvoorbeeld een vervoerswijziging in de vorm van een minibus of afhankelijk van de bestemming zelf rijden in een huurauto, Engelssprekende reisleiding en/of andere vertrekdata. Indien dit alternatief voor u niet passend is, ontvangt u de volledige reissom terug.

Het kan tevens voorkomen dat een vertrekdatum of luchtvaartmaatschappij aangepast moet worden in verband met een vlucht- en/ of programmawijziging. Hierover zullen wij u eveneens informeren.

NRV behoudt zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en/of overmacht situaties de reis geen doorgang te laten vinden of het reisprogramma aan te passen. Hiervoor kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn.
Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?
De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Voor onze groepsreizen geldt een minimum en een maximum aantal deelnemers. Hoeveel deelnemers dit betreft is afhankelijk van de specifieke reis. Dit staat bij iedere groepsreis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen', onder de tabel met vertrekdata.
Waar kan ik de groepssamenstelling zien?
Voor onze groepsreizen kunt u op onze website bij Data & Prijzen achter de gewenste vertrekdatum van de reis op het bovenste icoontje Groepssamenstelling klikken. U ziet dan in percentages de leeftijden en het geslacht van de reizigers die zich hebben aangemeld voor deze reis. De definitieve deelnemerslijst ontvangt u bij uw reisbescheiden.
Hoe werkt het met de fooien?
Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.
Op welke wijze moet ik de reissom betalen?
De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer via internetbankieren overmaken op de rekening van NRV.

Bankgegevens van NRV:

ING
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

Betaling per creditcard of contanten is helaas niet mogelijk.
Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?
Op onze familiegroepsreizen is kinderkorting altijd van toepassing. Hoe hoog deze korting is verschilt per reis en ziet u bij de reis aangegeven.

Op onze reguliere groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.
Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.
Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?
Dat een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.
Kan ik mijn reis verlengen?
Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgraden/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste groepsreis inzien.
Uiteraard kunt u ook telefonisch (+31 (0)70 3076700) of per e-mail (info@nrv.nl) contact met ons opnemen zodat wij u nader kunnen informeren.
Kan ik als alleenreiziger een kamer met een andere alleenreiziger krijgen?
Nee, als u alleen reist, krijgt u een kamer voor uzelf. Wij werken hierbij niet op indeling.

Belangrijke documenten

Op welke wijze ontvang ik mijn boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?
Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.
Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?
Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer zeven tot tien dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.
Wat zijn e-tickets?
Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.
Waar moet ik aan denken als ik met kinderen reis?
Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengengebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee. Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.
Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?
U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de landinformatie van uw bestemming op nrv.nl. Tevens kunt u de ambassade/het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.
Hoe kan ik mijn paspoortgegevens achteraf nog wijzigen/invullen?
Na uw boeking ontvangt u van ons een inlog op Mijn NRV. Via dit portaal kunt u uw gegevens nog aanvullen of wijzigen. Het is ook mogelijk uw gegevens per mail of telefonisch aan ons door te geven. Wij verwerken het dan in uw boeking.
Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?
Voor veel landen is een visum verplicht om het land in te kunnen reizen. Voor sommige landen kunt u bij aankomst een visum kopen, bij andere landen dient u dit visum reeds vooraf thuis aan te vragen. Op onze website kunt u bij de landinformatie van het betreffende land hier meer informatie over vinden. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.
Ik reis naar of via de VS. Zijn er nog nadere vereisten waaraan ik moet voldoen?
Wanneer u naar of via de VS reist dient u rekening te houden met het volgende:

U bent verplicht reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) of een visum te hebben, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. Een ESTA is sneller en goedkoper om te regelen, de kosten zijn circa 21 USD. Voor een aanvraag en meer informatie kunt u naar de website van ESTA gaan. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen. Als geen toestemming wordt gegeven, dient u een visum aan te vragen via het Amerikaanse consulaat.

De ESTA autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

ESTA geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het Visa Waiver programma meedoen, waaronder Nederland. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Daarnaast zijn er ook een aantal andere uitzonderingen om te kunnen reizen met een ESTA: als u in of na maart 2011 in Iran, Irak, Noord-Korea, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen bent geweest, kunt u niet meer met een ESTA reizen. U bent dan verplicht om een visum aan te vragen. Het heeft in dit geval geen zin om een nieuw paspoort aan te vragen, daar u naam gekoppeld is aan uw bezoek. Hetzelfde geldt voor reizigers die na 12 januari 2021 in Cuba zijn geweest. Meer uitgebreide informatie treft u aan op deze website.

Indien u via de VS met kinderen reist, dient u naast ESTA, ook rekening te houden met het volgende: wanneer er één of meerdere kinderen bij u in het paspoort staan, dient voor elk kind een visum of een eigen paspoort aangevraagd te worden. Kinderen dienen dus in het bezit te zijn van een eigen paspoort of een visum.

Een visum kunt u aanvragen op de website van het Amerikaanse Consulaat, dit kost € 140,-. Vervolgens krijgt u een link toegestuurd waarmee u een afspraak kunt maken op het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam. U kunt rekening houden met een totale procedure van ca. 4 weken. Het visum is vervolgens 10 jaar geldig. Let u wel op dat als u een nieuw paspoort moet aanvragen, dat er bij uw oude paspoort op de visumpagina geen gaten gestanst worden.

Voorbereiding op uw reis

Waar vind ik informatie over mijn reis?
Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze groepsreizen en privéreizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.
Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?
Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.
Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.
Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?
Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.
Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?
Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting de luchthaven. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

Word ik bij aankomst op de luchthaven verwelkomd?
NRV heeft geen balie op de luchthavens. U zult dan ook niet voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van tevoren wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op de luchthaven.
Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?
Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

In de meeste gevallen wordt u bij onze groepsreizen en privéreizen bij aankomst verwelkomd. Heeft u uw reis zelf samengesteld dan zal u ter plaatse worden verwelkomd wanneer u een transfer of bijvoorbeeld een meet & greet heeft geboekt.
Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?
In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staan altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houdt u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur (telefonisch) bereikbaar.
Hoe werkt het met de fooien?
Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

Maakt u een privérondreis of heeft u gekozen voor de reisvorm zelf samenstellen, dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.
De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?
Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen: achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Na afloop van uw reis

Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?
Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.
Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?
Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hiervoor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.