Petra, één van de 7 wereldwonderen
Wadi Rum
Mt. Nebo
Dode zee
Amman
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Highlights Jordanië

Zandkastelen van Jordanië

jo_al_qasramra.jpg

De zogenaamde Desert Castles zijn gebouwen met verschillende gebruiksdoeleinden allemaal uit de Umayyad periode. Het hoogtepunt is de World Heritage Site Qasr Amra, dit was een winterpaleis met prachtige muurschilderingen. Interessant is ook het bad gedeelte, zeker als u zich laat uitleggen hoe het werkt om hier midden in de woestijn water te krijgen. Verder is er nog Qasr al Hallabat en de nabijgelegen Hamman al Sarakh.

Madaba

jo_al_madaba.jpg

De stad wordt vooral bezocht vanwege de ‘Madaba-plattegrond’, een kaart in mozaïek vorm welke te vinden is in de Grieks-Orthodoxe kerk van St. George. Maar er zijn ook zeker nog enkele andere mooie mozaïeken en bezienswaardigheden te vinden in Madaba. Reizigers met een huurauto kunnen vanuit Madaba ook de minder bekende archeologische plek; Umm ar Rasas bezoeken. Deze plek staat op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Dode Zee

jo_dodezee.jpg

De Dode Zee is de natuurlijke grens tussen Jordanië en Israël en is tevens het laagste punt op aarde. Het water is extreem zout, waardoor u hier zal blijven drijven. Maar het water heeft ook een hoge concentratie aan mineralen, waardoor het heel goed voor de huid is om uzelf in te smeren met modder van de Dode Zee. Het dobberen in de Dode Zee is een unieke ervaring en het levert altijd leuke plaatjes op. Let er wel op dat je geen wondjes hebt of water in je ogen krijgt want dit prikt echt ongelooflijk. Er zijn verschillende locaties waar douches aanwezig zijn, om na het dobberen u af te spoelen en waar u ook nog een drankje kunt drinken. Voor degene die wat meer luxe zoeken is het ook mogelijk een dagpas bij een van de luxere hotels kopen (vanaf 40 JOD).

Petra

jo_al_petra5.jpg

Het wereldwonder, Petra is een stad die voornamelijk gebouwd is door de Nabateeërs. Omdat de stad meer dan 1000 jaar bewoond is geweest, staan er ook gebouwen uit de Romeinse en Byzantijnse periodes. De oude handelsstad is pas veel later gevonden, doordat het in de bergen verstopt lag. Om er te komen loopt u door een smalle kloof die uiteindelijk uitkomt op het bekendste gebouw van Petra: de Treasury.

Vanuit het kleine, zeer toeristische, plaatsje Wadi Musa kunt u deze indrukwekkende opgravingen zien. Het zal absoluut het hoogtepunt van uw reis zijn en wij adviseren dan ook altijd om een volle dag uit te trekken om de ruïnestad te ontdekken.

Wadi Rum

Wadi Rum

De Wadi Rum is de grootste woestijn van Jordanië. Het is zeker geen standaardwoestijn, bestaande uit hoge zandduinen. Deze woestijn bestaat uit rode, ronde bergen. Zeker tijdens de zonsondergang is het landschap prachtig roodgekleurd. De meeste mensen kennen de Wadi Rum van Thomas Edward Lawrence die hier tijdens de Arabische opstand zijn Arabische troepen voorbereidde op de aanval op Aqaba. De Wadi Rum kan zowel per jeep- als kamelensafari bezocht worden, vanuit het bezoekerscentrum. Maar leuker is natuurlijk een nachtje in een Bedoeïenkamp aan de rand van de Wadi Rum te logeren en vanuit hier de woestijn beter te leren kennen.

Jerash

jo_al_jerash2.jpg

De oude Romeinse stad Jerash is een absolute aanrader. Jerash was in de Romeinse tijd één van de tien grootste steden op de wereld en er is bijzonder veel van bewaard gebleven. Wanneer u door de stad wandelt kunt u zich inbeelden hoe de stad er 2.000 jaar geleden heeft uitgezien. Hoewel dit één van de hoogtepunten van het land is, zult u hier nooit overrompelt worden door hordes toeristen. Een bezoek aan Jerash is prima te doen vanuit Amman en wellicht ook te combineren met Aljun.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis