NRV- Frequently Asked Questions(FAQ)
Jordanië
Bezienswaardigheden
Bezienswaardigheden Jordanië
Ontdek de betoverende charme van Jordanië, waar natuurlijke pracht, eeuwenoude tradities en cultureel erfgoed samenkomen. Beleef een onvergetelijke vakantie vol religieuze hoogtepunten, zoals Mount Nebo, waar Mozes voor het eerst het beloofde land aanschouwde. Verken de schitterende UNESCO-Werelderfgoedlocaties, proef heerlijke gerechten en dompel u onder in een overvloed aan fascinerende culturele ontdekkingen. NRV nodigt u uit om mee te reizen naar Jordanië, waar u Petra met zijn adembenemende klooster, de Colonnaded straat en de koninklijke graven kunt bewonderen. Geniet van een magische overnachting onder de sterrenhemel in de eindeloze Wadi Rum-woestijn. Verbaas u over Jerash, waar Grieks-Romeinse en oosterse invloeden samensmelten. En vergeet niet de Dode Zee te ervaren, de laagste plek op aarde, met haar geneeskrachtige mineraalwater. Een vakantie in Jordanië is een unieke ervaring die u niet mag missen!
Madaba
Madaba, de stad van de mozaïken. De belangrijkste bezienswaardigheid is te zien in de Grieks-Orthodoxe kerk van St. George. Hier is een prachtig Byzantijns mozaïek te bewonderen uit de 6e eeuw, een plattegrond waarop Jeruzalem en andere heilige steden te zien zijn, gemaakt van 2 miljoen stukjes gekleurd steen. Naast de bekende Mozaïek zijn er nog vele andere mooie mozaïeken en bezienswaardigheden te vinden in Madaba, zoals verschillende kleine musea waar u bijzondere opgravingen kunt zien. Voor een mooi uitzicht over de stad kunt u de toren van de kerk van Johannes de Doper beklimmen. Madaba
Dode Zee
De Dode Zee is het laagst gelegen ter aarde en vormt de natuurlijke grens tussen Jordanië, Israël en de Westelijke Jordaanoever. Geniet van het prachtige uitzicht van de kustlijn met de zoutrand in combinatie met de prachtige kleuren van het water. De Dode Zee wordt ook wel gezien als een van de meest bijzondere natuurverschijnselen van het Midden-Oosten. Door de het hoge zoutgehalte blijft u eenvoudig drijven en kunt u – zonder enige moeite - genieten van de prachtige omgeving of een boek of een krant lezen. In eerste instantie voelt het drijven in de Dode zee vreemd aan, maar nadat u eenmaal hieraan gewend bent is het drijven een unieke ervaring. De Dode Zee bevat tevens een hoge concentratie aan mineralen. Een duik in de Dode Zee is hierdoor ook nog eens heel goed voor de huid! Kortom: Het drijven in de Dode Zee een ongelofelijk bijzondere ervaring!


Dode Zee
Petra
De stad Petra is één van de recent gekozen Zeven Wereldwonderen en dat is niet voor niks. Het wereldwonder, Petra is een stad die grotendeels gebouwd is door de Nabateeërs. De Nabateeërs hebben meer dan 2000 jaar geleden in deze stad gewoond. Deze unieke stad is te bereiken via een smalle kloof. Het beroemdste monument de “Treasury” doemt indrukwekkend op aan het eind van de “Siq”. Er zijn verschillende wandel- en klimroutes door de stad Petra, deze onthullen vele gebouwen, tempels, rotsreliëfen en een amfitheater met 3000 zitplaatsen. Een klim over een uit de rotsen gehakte trap met 900 treden brengt u naar een hoogtepunt van de stad, “Deir” een gigantisch klooster uit de 1e eeuw. Het is een sprookje om rond te dwalen in deze prachtige stad. Petra
Wadi Rum
Wadi Rum is een bijzonder woestijngebied in Jordanië, ook wel bekend als “de Vallei van de Maan”. In deze woestijn vindt u niet enkel zandvlaktes maar ook gigantische rotsformaties. De rotsformaties hebben vaak indrukwekkende vormen en veranderen in ieder zonlicht van kleur. Tijdens de zonsondergang is het landschap prachtig roodgekleurd.
Er leven nog verschillende bedoeïnenstammen in de woestijn die u een bezoek kunt brengen. Ontdek Wadi Rum op de rug van een kameel of maak een spectaculaire jeeptocht. Daarna overnachten onder de sterrenhemel is een belevenis die u nooit zult vergeten.
JO_AL_Wadi Rum rotsbrug
Aqaba
Aqaba is de badplaats van Jordanië en gelegen aan de Golf van Aqaba, in het zuiden van Jordanië met een prachtige geografische decoratie van bergen, zee en woestijn.
Een prima bestemming voor zon, zee en strand en het is een paradijs voor watersportliefhebbers, u kunt hier heerlijk surfen en zeilen maar het is ook een uitermate goede plek om te snorkelen of te duiken met een indrukwekkend onderwater-landschap. In het centrum zijn zijn vele restaurants en winkels, daarnaast zijn er ook enkele bezienswaardigheden zoals het Mameluke Fort en het kasteel van Saladin.

Wanneer u gebruik van het strand wilt maken, dient u dat bij een van de vijfsterrenhotels te doen en deze hotels vragen een hoogbedrag voor het gebruik van bedden en faciliteiten (ca. € 20 per persoon). Het is dus veel interessanter om direct te reserveren in een luxe hotel en gratis te genieten van strand en faciliteiten. Aqaba
Bezienswaardigheden in Aqaba
Aqaba
Rode Zee
De Rode Zee staat bekend om de prachtige onderwaterwereld. Het lijkt net op een bruisend aquarium met grote koraalriffen en vele tropische vissen. De grootste stad in Jordanië aan de Rode Zee is Aqaba, fantastisch om uw reis hier aan de kust af te sluiten. De naam Rode Zee is afgeleid va de rode blauwwieren die hier in de zee voorkomen waardoor het water een rode gloed kan hebben. Het water is altijd lekker warm met een gemiddelde temperatuur van 22 graden. Mede door de fijne temperatuur is dit de perfecte plek om te snorkelen en te duiken. De zee is een thuis voor veel dieren zoals zeeschildpadden, zeekoeien, dolfijnen en zelfs walvishaaien. Wellicht ziet u tijdens het snorkelen wel de keizersvis of de rodezeedoktersvis die alleen in de Rode Zee voorkomen. Een leuke plek om te duiken is bij het kleine onderwaterdorp Conshelf Two. Dit werd gebouwd door de inmiddels overleden onderzoeker en natuurbeschermer Jacques-Yves Cousteau tijdens één van zijn expedities in de Rode Zee. Als u liever op het droge blijft kunt u een bijzondere excursie boeken met een speciale glasbodemboot.
Mount Nebo
Mount Nebo biedt een adembenemend uitzicht op de Dode Zee, Jericho en zelfs Jeruzalem op heldere dagen. Het heeft ook een diepe spirituele betekenis, omdat het wordt beschouwd als de plaats waar Mozes het Beloofde Land voor het eerst zag voordat hij stierf. Op de top van de berg bevindt zich een oude kerk die dateert uit de 4e eeuw, met prachtige mozaïeken die de geschiedenis en religieuze betekenis van de plek weergeven. Mount Nebo is een plek van historisch belang en een ware traktatie voor natuurliefhebbers en spirituele zoekers. Deze bezienswaardigheid kan uitstekend bezocht worden als u een bezoek brengt aan Madaba. Mount Nebo
Ajloun
Gelegen in het noordwesten van Jordanië, is Ajloun beroemd om zijn indrukwekkende Ajloun Castle, een 12e-eeuws fort dat uitkijkt over de groene heuvels van het Jordaanse platteland. Dit imposante kasteel diende ooit als een belangrijk verdedigingsbolwerk en biedt nu een geweldig uitzicht op de omgeving. Naast het kasteel herbergt Ajloun ook prachtige natuurlijke schoonheid, met weelderige bossen en schilderachtige wandelpaden. Het is de perfecte plek om te genieten van de rust en sereniteit van de natuur. Ajloun is een geweldige bestemming voor geschiedenisliefhebbers en natuurliefhebbers.
Jerash
Jerash ligt op ongeveer een uur rijden ten noorden van Amman. Jerash is een bijzonder archeologisch gebied en duidelijk één van de grootste en best bewaarde klassieke steden ter wereld. De overblijfselen lenen zich perfect voor een heerlijke wandeling omgeven door de oudheid en kunt u zich inbeelden hoe de stad er 2.000 jaar geleden heeft uitgezien. Bekijk de beroemde Triomfboog van Hadrianus, wandel over de prachtig geplaveide Cardo Maximus-hoofdstraat, ontdek de vloermozaïeken van Byzantijnse kerken, zie de metershoge Korinthische zuilen van de Artemis-tempel en bewonder de Hippodrome-arena. JO_AL_Jerash
Pella
De oude stad Pella is een archeologisch wonder dat gelegen is in het noordwesten van Jordanië. Het oude dorpje is één van de steden van het legendarische Romeinse Decapolis. Pella telt verschillende ruïnes die een indrukwekkende inkijk geven hoe het leven 6000 jaar geleden eruit zag. Tijdens de Grieks-Romeinse bezetting is Pella uitgegroeid tot een levendige stad door de perfecte ligging aan verschillende handelsroutes. Daardoor vindt u hier onder andere ruïnes van een Romeins theater, Romeinse baden en resten van steden uit de Brons- en IJzertijd. De zuilen van de Byzantijnse kerk uit de zesde eeuw vormen het mooiste overblijfsel van Pella, die van veraf al bewonderd kunnen worden. Niet alleen het culturele aspect is een reden om naar Pella te reizen; ook de prachtige groene vallei waarin het dorpje ligt is zeker de moeite waard. Doordat Pella noordelijker ligt dan andere toeristische hoogtepunten is het minder druk bezocht, maar zeker niet minder indrukwekkend.
Wadi Mujib
Wadi Mujib is een natuurgebied dicht bij de Dode Zee. Het ligt op zo'n 400 meter onder zeeniveau en is daarmee het laagste natuurreservaat ter wereld. Het gebied bestaat uit een enorme kloof met vele rotspartijen waar je kunt wandelen en zwemmen door een rivier en kunt klimmen op watervallen. Een tocht door Wadi Mujib is daarom ook uitermate geschikt voor de sportieve en avontuurlijke reiziger. Er lopen verschillende wandelroutes door het gebied, maar de meest toegankelijke en populairste is de Siq Trail. Wadi Mujib