Met modder spelen bij de Dode Zee
Met modder spelen bij de Dode Zee
Petra
Petra
Wadi Rum
Wadi Rum
Kamelen in Wadi Rum
Kamelen in Wadi Rum
Drijven in de Dode Zee
Drijven in de Dode Zee

Familierondreis Beleef Jordanië

Privéreis | 10 dagen v.a.
1082i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
03-12-2024
Reisduur
10dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 125,00 korting

Zomersale!i

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

(inclusief 125,00 korting)

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Zomersale!i
Rondreizen > Rondreizen Jordanië > Familiereizen Jordanië > Familierondreis Beleef Jordanië
In de voetsporen van Indiana Jones in Petra
Inclusief jeepsafari door het Shaumari Wildlife Reserve
Inclusief woestijnsafari en rit per kameel door Wadi Rum
Verblijf in een 5* hotel in Aqaba aan de Rode Zee
Inclusief visum t.w.v. € 50 p.p.
Huurauto inclusief allrisk verzekering (€0 eigen risico)

Sprookjesachtig Jordanië!

Het compacte, vredige en betoverende Jordanië is een geliefde reisbestemming, ook voor families. Tijdens deze prachtige rondreis door Jordanië, die begint in de oude hoofdstad Amman, zul je elke dag het idee hebben dat je in een ander sprookje terecht komt. Over de Bijbelse King's Highway nemen wij jullie mee naar één van de zeven wereldwonderen: Petra! Waar je in de voetsporen van Indiana Jones de overblijfselen van tempels en theaters zult ontdekken. Wandel door fabelachtig Jerash, ga op zoek naar zeldzame dieren tijdens een jeepsafari in het Shaumari Wildlife Reserve, logeer in bedoeïenstijl in de Wadi Rum-woestijn en dobber met een boek in de Dode Zee. Jullie sluiten de reis af met een verblijf aan de Rode Zee in Aqaba.

"Speciaal voor gezinnen introduceren wij de nieuwe privéreis Beleef ‘Duizend en één Nacht’ in Jordanië. Een reis vol avontuur & natuur, leuke activiteiten en kindvriendelijke hotels het merendeel met zwembad. Kies deze vakantie met de familie voor sprookjesachtig Jordanië!"

Dyane, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Aankomst in Amman

Luchthaven check in
Heenvlucht
Ophalen huurauto (op de luchthaven)
Eerste overnachting in de Jordaanse hoofdstad Amman

Stap in het vliegtuig naar Jordanië. Jullie vakantie naar sprookjesachtig Jordanië begint! Voor je het weet landt het toestel in de Jordaanse hoofdstad Amman. Na aankomst word je voor de douane al opgewacht door ons agentschap. Het visum is immers al helemaal gratis voor jullie geregeld. Geweldig om in korte tijd in zo’n heerlijke Midden-Oosten-sfeer te belanden. Vervolgens halen jullie de huurauto op en rijden jullie naar het hotel.

DAG
02

Amman

Local Food Taste tour: lokale eetgewoonten ontdekken
Stadstour langs historische highlights: Romeins amfitheater en Citadel
Op ontdekking in het Amman Kindermuseum
Tweede overnachting in Amman

De geuren, smaken, bezienswaardigheden, klanken en sfeer van Amman vragen gewoon om een verkenningstocht. Na het ontbijt gaan jullie met een gids de stad in. Je begint met een Local Food Taste Tour. Wat een leuke manier om kennis te maken met het dagelijks leven! Eerst bezoek je Ammans oudste bakkerij. Ruik, proef en ontdek hoe belangrijk brood is voor Jordaniërs. Ze eten het meestal warm en bij elke maaltijd. Lekker dat jullie wat versgebakken brood meekrijgt. Je wandelt verder langs leuke oude winkels, snoepen van ‘Zainabs fingers’ (zoete specialiteit) en ziet inwoners boodschappen doen op de groentemarkt. Hierna pauzeren jullie even in het bekende restaurant Hashem, een geliefd adres van zowel locals als reizigers. Hier bestel je thee en twee alledaagse Jordaanse gerechten: falafel en hummus (inclusief). Je wandelt verder door de markt naar Habiba, de oudste Kunafa-maker van de stad. Kunafa is voor de Jordaniërs één van de meest populaire zoetigheid. Je sluit de Local Food Tast Tour af met een verfrissend glaasje suikerriet sap met gember.

Vervolgens kun je een stadstour langs de beroemde archeologische bezienswaardigheden maken. Het Romeinse amfitheater en de Citadel, bovenop de hoogste heuvel van de stad, imponeren jullie ongetwijfeld. Bijzonder, die mix van historische opgravingen en moderne wijken in Amman. De middag kan worden afgesloten met een bezoek aan het Kindermuseum in Amman. Het heet wel Kindermuseum, maar is eigenlijk leuk voor de hele familie. Er is heel veel te doen en te ontdekken. Aan het einde van de dag rijd je weer terug naar het hotel. Overnachting in Amman.

DAG
03

Amman - Jerash - Dode Zee (ca. 135 km)

Drijven in de Dode Zee
Eeuwenoud Jerash bewonderen: het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’
Insmeren met modder en drijven in de Dode Zee
Overnachting aan de Dode Zee

Een nieuw avontuur staat jullie te wachten. Begin de dag met een bezoek aan de fabelachtige highlight, gesticht door Alexander de Grote: Jerash. Ontdek zelf waarom dit ‘Pompeï van het Midden-Oosten’ zo’n grote favoriet is van veel reizigers. Stap terug in de tijd en breng een uitgebreid bezoek aan dit grote archeologische complex. Dit is duidelijk één van de grootste en best bewaarde klassieke steden ter wereld. De eeuwenoude tempels, kerken en theaters zien er nog verbluffend goed uit! Bekijk de beroemde Triomfboog van Hadrianus, wandel over de prachtig geplaveide Cardo Maximus-hoofdstraat, ontdek de vloermozaïeken van Byzantijnse kerken, zie de metershoge Korinthische zuilen van de Artemis-tempel en bewonder de Hippodrome-arena. Je ziet de oude Romeinen er nog bijna rondlopen.

In de middag is het tijd om te ontspannen bij jullie hotel aan de Dode Zee. Onwerkelijk dat jullie je hier 430 meter onder de zeespiegel begeven. Geniet na aankomst van jullie vrije middag en laat je drijven in het extreem zoute Dode Zee-water. Zo voelt het dus om gewichtloos te zijn! Smeer je eventueel ook in met Dode Zee-modder. Cleopatra ontdekte dat de Dode Zee heilzame mineralen bevat voor huid en spieren. Probeer ook eens een boek te lezen terwijl op het zoute water dobbert. Werkelijk waar een unieke ervaring! Genoeg van het zoute water? Neem dan een verfrissende duik in het zwembad van het hotel en geniet met de familie van een welverdiende vrije middag. Je logeert één nacht aan de Dode Zee, in een hotel aan het strand.

DAG
04

Dode Zee – Shaumari Wildlife Reserve – Mt. Nebo & Madaba (ca. 363 km)

Shaumari Nature Reserve
Per jeep op ontdekking in het Shaumari Wildlife Reserve
Uitkijken als Mozes over het ‘Beloofde Land’
Gekleurde mozaïekvloer in Madaba bekijken
Overnachting in Madaba

Vandaag een iets langere dag. Vanuit de Dode Zee rijd je vroeg in de morgen naar het Shaumari Wildlife Reserve voor een jeepsafari. Op zoek naar de meest zeldzame diersoorten in het Midden-Oosten, zoals de Arabische oryx. Per jeep op ontdekking door het woestijnachtige gebied. Met een beetje geluk zie je struisvogels, gazellen en de ernstig bedreigde onagers (ook wel paardezel genoemd). De gids zal veel kennis delen over het gebied, de dieren en de planten die er te vinden zijn het Shaumari Wildlife Reserve.

In de middag bezoeken jullie eerst bedevaartsoord Mount Nebo, de berg vanwaar Mozes over het ‘Beloofde Land’ uitkeek. Bekijk rustig de Herdenkingskerk van Mozes en geniet vanaf honderden meters hoogte van het oogstrelende woestijnlandschap. Je wordt vast stil van het vredige uitzicht over de Jordaanvallei. Is het helder? Dan zie je historische Bijbelse plaatsen als Jericho, Jeruzalem en Bethlehem waarschijnlijk in de verte liggen. Vervolgens rijden jullie verder naar de kleine en sfeervolle plaats Madaba. De plaats staat vooral bekend om de prachtige Byzantijnse vloermozaïeken, die ooit lokale woningen en kerken versierden. Je bezoekt natuurlijk de grootste trekpleisters – de 6e-eeuwse Kaart van Palestina in de St. George Kerk. Je ziet hoe miljoenen gekleurde steentjes samen een plattegrond vormen van bekende Bijbelse plaatsen in het Midden-Oosten. Indrukwekkend dat pelgrims dit antieke vloermozaïek vroeger waarschijnlijk als landkaart gebruikten op hun reis naar heilige plaatsen. Jullie overnachten vandaag in Madaba.

DAG
05

Madaba – Kerak – Kings Highway – Petra (ca. 287 km)

Kerak
Ronddolen door de ondergrondse gangen in Kerak
Optionele excursie: Petra by night (alleen op maandag, woensdag of donderdag)
Overnachting in Petra

Na een ontspannen ontbijt vertrekken jullie vanuit Madaba naar Petra. Onderweg kun je een stop maken bij het oude kruisvaarder kasteel, Kerak. De ingang van het kasteel ligt midden in de stad. Maak ook zeker van de gelegenheid gebruik om verse falafels te proeven. Door de smalle drukke straatjes vol met winkels arriveer je bij het kasteel. Het uitzicht is direct na binnenkomst al prachtig. Het leukst is natuurlijk wel het ronddolen door het kasteel en dan met name de ondergrondse gangen en ruimtes. Vervolgens rijden jullie verder naar Petra. Geniet van een ontspannen middag aan het zwembad van het hotel. Overnachting in Petra.

DAG
06

Petra

Petra
In de voetsporen van Indiana Jones in Petra
Optionele excursie: Petra Kitchen
Overnachting in Petra

Waarschijnlijk keken jullie uit naar deze dag. Jullie bezoeken het deels uit rotsen gehakte, legendarische Petra: dé highlight van Jordanië. Vandaag ervaar je wat de historische hoofdstad van de Nabateeërs zo onweerstaanbaar maakt. Petra ligt verborgen achter een smalle kloof, die dienst doet als toegangsweg. Na zo’n 1200 meter naderen jullie het beroemde wereldwonder. Je herkent vast meteen de monumentale voorgevel van de Al Khazneh-schatkamer, met zijn karakteristieke Korinthische zuilen en meesterlijke ornamenten. Een verpletterende eerste aanblik – wat een bouwwerk! De Al Khazneh-schatkamer is het beroemdste monument van Petra. Het was ooit een graftempel. De urn bovenop het mausoleum bevatte waardevolle schatten. Veel bezoekers herkennen de voorgevel uit de film ‘The Last Crusade’ van Steven Spielberg. Stel je voor hoe deze plek er in zijn glorietijd uitzag: Petra was duidelijk schatrijk. De rotsstad was een druk knooppunt van handelsroutes van wierook, zijde en specerijen, tot scheepvaart over de Rode Zee de landkaravanen verving. Bekijk alles in een heerlijk ontspannen tempo.

DAG
07

Petra – Wadi Rum (ca. 104 km)

Wadi Rum
Woestijnsafari door de ‘Maanvallei’ Wadi Rum
Per kameel het Duizend-en-één-nacht gevoel ervaren in de woestijn
Overnachting onder de sterren in een bedoeïenenkamp

Je staat op met een grandioos nieuw hoogtepunt in het vooruitzicht: vanavond logeren jullie in een bijzonder tentenkamp in bedoeïenenstijl, in de Wadi Rum-woestijn. Jullie kijken hier vast naar uit! Na het ontbijt rijden jullie door naar de ‘Maanvallei’ Wadi Rum: volgens ervaren reizigers één van de spectaculairste woestijnlandschappen ter wereld. Bij aankomst in Wadi Rum, rijden jullie naar het bezoekerscentrum waar jullie je registreren. Vervolgens begint je met een spectaculaire jeepsafari. Je rijdt dan per 4WD jeep samen met de bedoeïenen de woestijn in om al dit moois te zien. Aan het einde van de middag keert je terug bij het bezoekerscentrum en rijd je naar het bedoeïenenkamp.

Eenmaal aangekomen verken je de woestijn ook nog per kameel. Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal je fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-één-nacht zul je tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Naast dat de Bedoeïenen dit al honderden jaren doen, is dit één van de mooiste manieren om deze woestijn te verkennen. ‘s Avonds dineer je onder de sterrenhemel in het bedoeïenenkamp. Geniet van de traditionele Arabische barbecue* (veelal de ondergrondse barbecue of Zarb genoemd) en sluit de avond geheel in stijl af. Wat een ervaring! Het drukke leven thuis voelt heerlijk ver weg.

*Het kan per kamp verschillen of er een Arabische barbecue wordt gehouden of dat er voor je gekookt wordt. Voor alle kampen geldt dat er een buffet wordt opgesteld met verschillende soorten vlees, groenten en salades.

DAG
08

Wadi Rum – Aqaba (ca. 65 km)

Wadi Rum
Snorkelen en de onderwaterwereld ontdekken van de Rode Zee
Genieten van zon, zee & strand
Overnachting in Aqaba

Je ontwaakt in de woestijn. Een bijzondere belevenis. Opmerkelijk hoe fris de lucht ’s ochtends aanvoelt: een groot contrast met de zinderende hitte overdag. Tijdens het ontbijt bewonder je de adembenemende zonsopkomst. Zodra de stralen doorbreken zie je hoe het landschap langzaam zijn rood-roze kleur terugkrijgt. Een fabelachtig moment. Na het ontbijt neem je afscheid van de bedoeïenen en rijden jullie naar Aqaba aan de Rode Zee. Aqaba is de enige badplaats van Jordanië en een ideale plek om te genieten van de zon, zee en het zandstrand. Wilt u een duikcursus doen? Houd er dan rekening mee dat de meeste cursussen minimaal 2 dagen zijn. In de loop van de dag rijden jullie naar Aqaba. Let op: inchecken is vaak pas vanaf 15.00 uur mogelijk.

De naam Rode Zee is afgeleid va de rode blauwwieren die hier in de zee voorkomen waardoor het water een rode gloed kan hebben. De Rode Zee is beroemd vanwege de uitgestrekte en kleurrijke koraalriffen. Het water is altijd lekker warm met een gemiddelde temperatuur van 22 graden. Je kunt hier dan ook uitstekend duiken en snorkelen. De zee is ook een thuis voor veel dieren zoals zeeschildpadden, zeekoeien, dolfijnen en zelfs walvishaaien. Wellicht zie je tijdens het snorkelen wel de keizersvis of de rodezeedoktersvis die alleen in de Rode Zee voorkomen. Een leuke plek om te duiken is bij het kleine onderwaterdorp Conshelf Two. Dit werd gebouwd door de inmiddels overleden onderzoeker en natuurbeschermer Jacques-Yves Cousteau tijdens één van zijn expedities in de Rode Zee.

DAG
09

Aqaba

Aqaba
Vrije dag aan de Rode Zee: genieten van strandvakantie
Tweede overnachting in Aqaba

Aqaba is een geliefde zonbestemming. Deze badplaats aan de Rode Zee trekt reizigers uit alle delen van de wereld. Begrijpelijk. De Rode Zee is net een bruisend aquarium, met zijn grote koraalriffen en vele tropische vissen. Aqaba’s zonnige woestijnklimaat en relaxte vakantiesfeer zijn minstens zo onweerstaanbaar Geniet van een vrije dag. Slaap lekker uit en bedenk tijdens een ontspannen ontbijt hoe je vandaag het liefst doorbrengt. Wat een genot, zo’n ‘niks moet alles mag’-gevoel. Drink een frisse fruitcocktail onder een parasol. Kijk uit over zee en geniet na van de fenomenale indrukken die jullie opdeden tijdens deze afwisselende rondreis. Of boek een optionele bootexcursie naar een mooie snorkel- of duiklocatie. Wat heeft het zeewater hier toch een heerlijke temperatuur. Blijf je liever droog en bekijk je de felgekleurde vissen die hier zwemmen toch graag van dichtbij? Dan maak je op eigen gelegenheid vast graag een tocht over de Rode Zee met een speciale glasbodemboot. Dineer eventueel op een gezellig terras terwijl de avond valt en de lichten aangaan. Straks stap je vast heerlijk ontspannen in bed. Overnachting in Aqaba.

DAG
10

Vertrek vanuit Aqaba (ca. 300 km)

Aankomst terugvlucht
Vertrek naar Amman
Terugvlucht

Einde van een heerlijke reis! Vandaag rijden jullie terug naar Amman voor de vlucht naar huis. In het vliegtuig denk je terug aan de vriendelijke lokale bevolking en adembenemende cultuurschatten die je leerde kennen in Jordanië. Onvoorstelbaar dat jullie in zo’n fijn tempo, zoveel hebben gezien en meegemaakt.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Extra's
4 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
10 dagen Familierondreis Beleef Jordanië: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage met Royal Jordanian & Lufthansa (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
Meet & Greet op de luchthaven
Visum voor Jordanië**
Huurauto inclusief all-risk verzekering (€0 eigen risico)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Overnachting onder de sterren in een bedoeïenenkamp in Wadi Rum
Verblijf in een 5* hotel in Aqaba aan de Rode Zee
Iedere dag ontbijt
1 x diner
Stadsbezoek Amman, inclusief Local Food Taste Tour*
Dobberen in de Dode Zee
Per jeep op ontdekking in het Shaumari Wildlife Reserve*
Bezoek aan Jerash, Madaba, Mt. Nebo & Kerak*
Rit over de historische King's Highway
In de voetsporen van Indiana Jones in Petra*
Woestijnsafari en per kameel door de ‘Maanvallei’ Wadi Rum*
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (kijk onder Praktische informatie voor meer informatie over bijv. de Jordan Pass)
**Gebaseerd op klanten met een Europees paspoort

Exclusief

Ruimbagage met Transavia (zie Praktische informatie)
Entreegelden: ca. € 111 p.p. (omgerekend ca. 88 JOD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Lokale gidsen in Amman, Jerash & Petra (zie Praktische informatie)
Eventuele optionele excursies (zie Extra’s)
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
2 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
4 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
10 dagen Familierondreis Beleef Jordanië: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Aankomst in Amman

Luchthaven check in
Heenvlucht
Ophalen huurauto (op de luchthaven)
Eerste overnachting in de Jordaanse hoofdstad Amman

Stap in het vliegtuig naar Jordanië. Jullie vakantie naar sprookjesachtig Jordanië begint! Voor je het weet landt het toestel in de Jordaanse hoofdstad Amman. Na aankomst word je voor de douane al opgewacht door ons agentschap. Het visum is immers al helemaal gratis voor jullie geregeld. Geweldig om in korte tijd in zo’n heerlijke Midden-Oosten-sfeer te belanden. Vervolgens halen jullie de huurauto op en rijden jullie naar het hotel.

Weetje

De officiële taal van Jordanië is het standaard Arabisch. Op toeristische plekken spreken veel mensen redelijk Engels. De lokale bevolking kan het erg waarderen als je probeert wat woorden Arabisch met ze te wisselen. Misschien komt een taalgids Arabisch van pas?

DAG
02

Amman

Local Food Taste tour: lokale eetgewoonten ontdekken
Stadstour langs historische highlights: Romeins amfitheater en Citadel
Op ontdekking in het Amman Kindermuseum
Tweede overnachting in Amman

De geuren, smaken, bezienswaardigheden, klanken en sfeer van Amman vragen gewoon om een verkenningstocht. Na het ontbijt gaan jullie met een gids de stad in. Je begint met een Local Food Taste Tour. Wat een leuke manier om kennis te maken met het dagelijks leven! Eerst bezoek je Ammans oudste bakkerij. Ruik, proef en ontdek hoe belangrijk brood is voor Jordaniërs. Ze eten het meestal warm en bij elke maaltijd. Lekker dat jullie wat versgebakken brood meekrijgt. Je wandelt verder langs leuke oude winkels, snoepen van ‘Zainabs fingers’ (zoete specialiteit) en ziet inwoners boodschappen doen op de groentemarkt. Hierna pauzeren jullie even in het bekende restaurant Hashem, een geliefd adres van zowel locals als reizigers. Hier bestel je thee en twee alledaagse Jordaanse gerechten: falafel en hummus (inclusief). Je wandelt verder door de markt naar Habiba, de oudste Kunafa-maker van de stad. Kunafa is voor de Jordaniërs één van de meest populaire zoetigheid. Je sluit de Local Food Tast Tour af met een verfrissend glaasje suikerriet sap met gember.

Vervolgens kun je een stadstour langs de beroemde archeologische bezienswaardigheden maken. Het Romeinse amfitheater en de Citadel, bovenop de hoogste heuvel van de stad, imponeren jullie ongetwijfeld. Bijzonder, die mix van historische opgravingen en moderne wijken in Amman. De middag kan worden afgesloten met een bezoek aan het Kindermuseum in Amman. Het heet wel Kindermuseum, maar is eigenlijk leuk voor de hele familie. Er is heel veel te doen en te ontdekken. Aan het einde van de dag rijd je weer terug naar het hotel. Overnachting in Amman.

Weetje

Benieuwd naar de heerlijke Jordaanse keuken? Amman staat bekend om zijn goede en betaalbare restaurants. Reizigers zijn meestal dol op de ‘mezze’ (kleine hapjes), van hummus, falafel en kleine groentegerechten tot kruidige balletjes lamsgehakt.

DAG
03

Amman - Jerash - Dode Zee (ca. 135 km)

Drijven in de Dode Zee
Eeuwenoud Jerash bewonderen: het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’
Insmeren met modder en drijven in de Dode Zee
Overnachting aan de Dode Zee

Een nieuw avontuur staat jullie te wachten. Begin de dag met een bezoek aan de fabelachtige highlight, gesticht door Alexander de Grote: Jerash. Ontdek zelf waarom dit ‘Pompeï van het Midden-Oosten’ zo’n grote favoriet is van veel reizigers. Stap terug in de tijd en breng een uitgebreid bezoek aan dit grote archeologische complex. Dit is duidelijk één van de grootste en best bewaarde klassieke steden ter wereld. De eeuwenoude tempels, kerken en theaters zien er nog verbluffend goed uit! Bekijk de beroemde Triomfboog van Hadrianus, wandel over de prachtig geplaveide Cardo Maximus-hoofdstraat, ontdek de vloermozaïeken van Byzantijnse kerken, zie de metershoge Korinthische zuilen van de Artemis-tempel en bewonder de Hippodrome-arena. Je ziet de oude Romeinen er nog bijna rondlopen.

In de middag is het tijd om te ontspannen bij jullie hotel aan de Dode Zee. Onwerkelijk dat jullie je hier 430 meter onder de zeespiegel begeven. Geniet na aankomst van jullie vrije middag en laat je drijven in het extreem zoute Dode Zee-water. Zo voelt het dus om gewichtloos te zijn! Smeer je eventueel ook in met Dode Zee-modder. Cleopatra ontdekte dat de Dode Zee heilzame mineralen bevat voor huid en spieren. Probeer ook eens een boek te lezen terwijl op het zoute water dobbert. Werkelijk waar een unieke ervaring! Genoeg van het zoute water? Neem dan een verfrissende duik in het zwembad van het hotel en geniet met de familie van een welverdiende vrije middag. Je logeert één nacht aan de Dode Zee, in een hotel aan het strand.

Weetje

De Dode Zee is het laagste punt ter aarde: ruim 400 meter beneden de zeespiegel. Wist je dat de Dode Zee eigenlijk een meer is. Het water is zes keer zouter dan ‘echt’ zeewater. Leven onder water is onmogelijk: vissen zouden binnen 1 minuut sterven. Voor mensen is deze laagste plek op aarde juist een grote trekpleister. Volgens sommigen is het Dode Zeewater heilzaam voor bepaalde huidaandoeningen.

DAG
04

Dode Zee – Shaumari Wildlife Reserve – Mt. Nebo & Madaba (ca. 363 km)

Shaumari Nature Reserve
Per jeep op ontdekking in het Shaumari Wildlife Reserve
Uitkijken als Mozes over het ‘Beloofde Land’
Gekleurde mozaïekvloer in Madaba bekijken
Overnachting in Madaba

Vandaag een iets langere dag. Vanuit de Dode Zee rijd je vroeg in de morgen naar het Shaumari Wildlife Reserve voor een jeepsafari. Op zoek naar de meest zeldzame diersoorten in het Midden-Oosten, zoals de Arabische oryx. Per jeep op ontdekking door het woestijnachtige gebied. Met een beetje geluk zie je struisvogels, gazellen en de ernstig bedreigde onagers (ook wel paardezel genoemd). De gids zal veel kennis delen over het gebied, de dieren en de planten die er te vinden zijn het Shaumari Wildlife Reserve.

In de middag bezoeken jullie eerst bedevaartsoord Mount Nebo, de berg vanwaar Mozes over het ‘Beloofde Land’ uitkeek. Bekijk rustig de Herdenkingskerk van Mozes en geniet vanaf honderden meters hoogte van het oogstrelende woestijnlandschap. Je wordt vast stil van het vredige uitzicht over de Jordaanvallei. Is het helder? Dan zie je historische Bijbelse plaatsen als Jericho, Jeruzalem en Bethlehem waarschijnlijk in de verte liggen. Vervolgens rijden jullie verder naar de kleine en sfeervolle plaats Madaba. De plaats staat vooral bekend om de prachtige Byzantijnse vloermozaïeken, die ooit lokale woningen en kerken versierden. Je bezoekt natuurlijk de grootste trekpleisters – de 6e-eeuwse Kaart van Palestina in de St. George Kerk. Je ziet hoe miljoenen gekleurde steentjes samen een plattegrond vormen van bekende Bijbelse plaatsen in het Midden-Oosten. Indrukwekkend dat pelgrims dit antieke vloermozaïek vroeger waarschijnlijk als landkaart gebruikten op hun reis naar heilige plaatsen. Jullie overnachten vandaag in Madaba.

DAG
05

Madaba – Kerak – Kings Highway – Petra (ca. 287 km)

Kerak
Ronddolen door de ondergrondse gangen in Kerak
Optionele excursie: Petra by night (alleen op maandag, woensdag of donderdag)
Overnachting in Petra

Na een ontspannen ontbijt vertrekken jullie vanuit Madaba naar Petra. Onderweg kun je een stop maken bij het oude kruisvaarder kasteel, Kerak. De ingang van het kasteel ligt midden in de stad. Maak ook zeker van de gelegenheid gebruik om verse falafels te proeven. Door de smalle drukke straatjes vol met winkels arriveer je bij het kasteel. Het uitzicht is direct na binnenkomst al prachtig. Het leukst is natuurlijk wel het ronddolen door het kasteel en dan met name de ondergrondse gangen en ruimtes. Vervolgens rijden jullie verder naar Petra. Geniet van een ontspannen middag aan het zwembad van het hotel. Overnachting in Petra.

Goed om te weten

Verblijf je tijdens uw reis op maandag, woensdag of donderdag in Petra, dan kun je ook kiezen voor de optionele excursie Petra by night. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is met meer dan 1000 kaarsen verlicht. Er wordt traditionele Jordaanse muziek gespeeld door de lokale Bedoeïenen en compleet met typische Bedoeïenen muntthee.

DAG
06

Petra

Petra
In de voetsporen van Indiana Jones in Petra
Optionele excursie: Petra Kitchen
Overnachting in Petra

Waarschijnlijk keken jullie uit naar deze dag. Jullie bezoeken het deels uit rotsen gehakte, legendarische Petra: dé highlight van Jordanië. Vandaag ervaar je wat de historische hoofdstad van de Nabateeërs zo onweerstaanbaar maakt. Petra ligt verborgen achter een smalle kloof, die dienst doet als toegangsweg. Na zo’n 1200 meter naderen jullie het beroemde wereldwonder. Je herkent vast meteen de monumentale voorgevel van de Al Khazneh-schatkamer, met zijn karakteristieke Korinthische zuilen en meesterlijke ornamenten. Een verpletterende eerste aanblik – wat een bouwwerk! De Al Khazneh-schatkamer is het beroemdste monument van Petra. Het was ooit een graftempel. De urn bovenop het mausoleum bevatte waardevolle schatten. Veel bezoekers herkennen de voorgevel uit de film ‘The Last Crusade’ van Steven Spielberg. Stel je voor hoe deze plek er in zijn glorietijd uitzag: Petra was duidelijk schatrijk. De rotsstad was een druk knooppunt van handelsroutes van wierook, zijde en specerijen, tot scheepvaart over de Rode Zee de landkaravanen verving. Bekijk alles in een heerlijk ontspannen tempo.

Weetje

De Zwitserse ontdekkingsreiziger Burckhardt ontdekte Petra in 1812. In die tijd was het voor westerlingen levensgevaarlijk om in dit gebied rond te reizen. Hij kende Arabisch, was bekeerd tot de Islam en vermomde zich als ‘Sjeik Ibrahim’, inclusief tulband en baard.

DAG
07

Petra – Wadi Rum (ca. 104 km)

Wadi Rum
Woestijnsafari door de ‘Maanvallei’ Wadi Rum
Per kameel het Duizend-en-één-nacht gevoel ervaren in de woestijn
Overnachting onder de sterren in een bedoeïenenkamp

Je staat op met een grandioos nieuw hoogtepunt in het vooruitzicht: vanavond logeren jullie in een bijzonder tentenkamp in bedoeïenenstijl, in de Wadi Rum-woestijn. Jullie kijken hier vast naar uit! Na het ontbijt rijden jullie door naar de ‘Maanvallei’ Wadi Rum: volgens ervaren reizigers één van de spectaculairste woestijnlandschappen ter wereld. Bij aankomst in Wadi Rum, rijden jullie naar het bezoekerscentrum waar jullie je registreren. Vervolgens begint je met een spectaculaire jeepsafari. Je rijdt dan per 4WD jeep samen met de bedoeïenen de woestijn in om al dit moois te zien. Aan het einde van de middag keert je terug bij het bezoekerscentrum en rijd je naar het bedoeïenenkamp.

Eenmaal aangekomen verken je de woestijn ook nog per kameel. Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal je fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-één-nacht zul je tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Naast dat de Bedoeïenen dit al honderden jaren doen, is dit één van de mooiste manieren om deze woestijn te verkennen. ‘s Avonds dineer je onder de sterrenhemel in het bedoeïenenkamp. Geniet van de traditionele Arabische barbecue* (veelal de ondergrondse barbecue of Zarb genoemd) en sluit de avond geheel in stijl af. Wat een ervaring! Het drukke leven thuis voelt heerlijk ver weg.

*Het kan per kamp verschillen of er een Arabische barbecue wordt gehouden of dat er voor je gekookt wordt. Voor alle kampen geldt dat er een buffet wordt opgesteld met verschillende soorten vlees, groenten en salades.

Goed om te weten

Kies het kamp waar je wilt verblijven zelf uit! Ongeacht wanneer je hebt gekozen voor middenklasse of superiorklasse hotels, bieden wij je de keuze uit verschillende Wadi Rum kampen. Tijdens het boekingsproces kun je aangeven waar de voorkeur naar uit gaat.

Weetje

Het rode ‘maanlandschap’ van de Wadi Rum-woestijn lijkt wel buitenaards. Het is een geliefd decor voor sciencefictionfilms die op Mars spelen. Ook de biografische avonturenfilm ‘Lawrence of Arabia’ (filmklassieker uit 1960), werd hier opgenomen.

DAG
08

Wadi Rum – Aqaba (ca. 65 km)

Wadi Rum
Snorkelen en de onderwaterwereld ontdekken van de Rode Zee
Genieten van zon, zee & strand
Overnachting in Aqaba

Je ontwaakt in de woestijn. Een bijzondere belevenis. Opmerkelijk hoe fris de lucht ’s ochtends aanvoelt: een groot contrast met de zinderende hitte overdag. Tijdens het ontbijt bewonder je de adembenemende zonsopkomst. Zodra de stralen doorbreken zie je hoe het landschap langzaam zijn rood-roze kleur terugkrijgt. Een fabelachtig moment. Na het ontbijt neem je afscheid van de bedoeïenen en rijden jullie naar Aqaba aan de Rode Zee. Aqaba is de enige badplaats van Jordanië en een ideale plek om te genieten van de zon, zee en het zandstrand. Wilt u een duikcursus doen? Houd er dan rekening mee dat de meeste cursussen minimaal 2 dagen zijn. In de loop van de dag rijden jullie naar Aqaba. Let op: inchecken is vaak pas vanaf 15.00 uur mogelijk.

De naam Rode Zee is afgeleid va de rode blauwwieren die hier in de zee voorkomen waardoor het water een rode gloed kan hebben. De Rode Zee is beroemd vanwege de uitgestrekte en kleurrijke koraalriffen. Het water is altijd lekker warm met een gemiddelde temperatuur van 22 graden. Je kunt hier dan ook uitstekend duiken en snorkelen. De zee is ook een thuis voor veel dieren zoals zeeschildpadden, zeekoeien, dolfijnen en zelfs walvishaaien. Wellicht zie je tijdens het snorkelen wel de keizersvis of de rodezeedoktersvis die alleen in de Rode Zee voorkomen. Een leuke plek om te duiken is bij het kleine onderwaterdorp Conshelf Two. Dit werd gebouwd door de inmiddels overleden onderzoeker en natuurbeschermer Jacques-Yves Cousteau tijdens één van zijn expedities in de Rode Zee.

DAG
09

Aqaba

Aqaba
Vrije dag aan de Rode Zee: genieten van strandvakantie
Tweede overnachting in Aqaba

Aqaba is een geliefde zonbestemming. Deze badplaats aan de Rode Zee trekt reizigers uit alle delen van de wereld. Begrijpelijk. De Rode Zee is net een bruisend aquarium, met zijn grote koraalriffen en vele tropische vissen. Aqaba’s zonnige woestijnklimaat en relaxte vakantiesfeer zijn minstens zo onweerstaanbaar Geniet van een vrije dag. Slaap lekker uit en bedenk tijdens een ontspannen ontbijt hoe je vandaag het liefst doorbrengt. Wat een genot, zo’n ‘niks moet alles mag’-gevoel. Drink een frisse fruitcocktail onder een parasol. Kijk uit over zee en geniet na van de fenomenale indrukken die jullie opdeden tijdens deze afwisselende rondreis. Of boek een optionele bootexcursie naar een mooie snorkel- of duiklocatie. Wat heeft het zeewater hier toch een heerlijke temperatuur. Blijf je liever droog en bekijk je de felgekleurde vissen die hier zwemmen toch graag van dichtbij? Dan maak je op eigen gelegenheid vast graag een tocht over de Rode Zee met een speciale glasbodemboot. Dineer eventueel op een gezellig terras terwijl de avond valt en de lichten aangaan. Straks stap je vast heerlijk ontspannen in bed. Overnachting in Aqaba.

Goed om te weten

Je kunt jouw strandverblijf op Aqaba per dag verlengen en tegelijkertijd kiezen voor meer luxe en comfort. We bieden diverse mooie opties. Onder ‘data & prijzen’ en vervolgens ‘boek nu’ kun je de meerprijs bekijken en naar wens nachten bijboeken.

DAG
10

Vertrek vanuit Aqaba (ca. 300 km)

Aankomst terugvlucht
Vertrek naar Amman
Terugvlucht

Einde van een heerlijke reis! Vandaag rijden jullie terug naar Amman voor de vlucht naar huis. In het vliegtuig denk je terug aan de vriendelijke lokale bevolking en adembenemende cultuurschatten die je leerde kennen in Jordanië. Onvoorstelbaar dat jullie in zo’n fijn tempo, zoveel hebben gezien en meegemaakt.

Goed om te weten

Heeft u gekozen voor de reis met Lufthansa dan vertrek u na middernacht op dag 11. Houdt u er dan rekening mee dat u op dag 10 rond 12.00 uur uit moet checken in het hotel in Aqaba. U kunt uw bagage veilig opslaan bij de receptie. Om uw verblijf comfortabeler te maken is het mogelijk om optioneel een dagkamer bij te boeken in Aqaba waar u tot het moment van vertrek naar de luchthaven gebruik van kunt maken.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+