Met modder spelen bij de Dode Zee
Met modder spelen bij de Dode Zee
De legendarische Roze Stad, Petra
De legendarische Roze Stad, Petra
Wadi Rum
Wadi Rum
Kamelen in Wadi Rum
Kamelen in Wadi Rum
Drijven in de Dode Zee
Drijven in de Dode Zee

Beleef ‘Duizend en één Nacht’ in Jordanië, incl. chauffeur

Privéreis | 10 dagen v.a. 1157
1082i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
28-11-2021
Reisduur
10 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i
Rondreizen > Rondreizen Jordanië > Privéreizen Jordanië > Beleef ‘Duizend en één Nacht’ in Jordanië, incl. chauffeur
Per jeep op ontdekking in het Shaumari Wildlife Reserve
Insmeren met modder en drijven in de Dode Zee
In de voetsporen van Indiana Jones in Petra
Woestijnsafari en per kameel door de ‘Maanvallei’ Wadi Rum
Inclusief auto met airco en privéchauffeur

Sprookjesachtig Jordanië!

Het compacte, vredige en betoverende Jordanië is een geliefde reisbestemming, ook voor families. Tijdens deze prachtige rondreis door Jordanië, die begint in de oude hoofdstad Amman, zul je elke dag het idee hebben dat je in een ander sprookje terecht komt. Over de Bijbelse King's Highway nemen wij jullie mee naar één van de zeven wereldwonderen: Petra! Waar je in de voetsporen van Indiana Jones de overblijfselen van tempels en theaters zult ontdekken. Wandel door fabelachtig Jerash, ga op zoek naar zeldzame dieren tijdens een jeepsafari in het Shaumari Wildlife Reserve, logeer in bedoeïenstijl in de Wadi Rum-woestijn en dobber met een boek in de Dode Zee. Jullie sluiten de reis af met een verblijf aan de Rode Zee in Aqaba.

"Speciaal voor gezinnen introduceren wij de nieuwe privéreis Beleef ‘Duizend en één Nacht’ in Jordanië. Een reis vol avontuur & natuur, leuke activiteiten en kindvriendelijke hotels het merendeel met zwembad. Kies deze vakantie met de familie voor sprookjesachtig Jordanië!"

Dyane, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam/Brussel - Amman

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam/Brussel - Amman
Transfer naar het hotel
Eerste overnachting in de Jordaanse hoofdstad Amman

Stap in Amsterdam of Brussel (afhankelijk van je keuze) in het vliegtuig naar Jordanië. Jullie vakantie naar sprookjesachtig Jordanië begint! Voor je het weet landt het toestel in de Jordaanse hoofdstad Amman. Na aankomst worden jullie voor de douane al opgewacht door ons agentschap. Het visum is immers al helemaal gratis voor jullie geregeld. Geweldig om in korte tijd in zo’n heerlijke Midden-Oosten-sfeer te belanden. Vervolgens worden jullie naar het hotel gebracht.

DAG
02

Amman

Local Food Taste tour: lokale eetgewoonten ontdekken
Stadstour langs historische highlights: Romeins amfitheater en Citadel
Op ontdekking in het Amman Kindermuseum
Tweede overnachting in Amman

De geuren, smaken, bezienswaardigheden, klanken en sfeer van Amman vragen gewoon om een verkenningstocht. Na het ontbijt neemt de gids jullie mee de stad in. Je begint met een Local Food Taste Tour. Wat een leuke manier om kennis te maken met het dagelijks leven! Eerst bezoek je Ammans oudste bakkerij. Ruik, proef en ontdek hoe belangrijk brood is voor Jordaniërs. Ze eten het meestal warm en bij elke maaltijd. Lekker dat jullie wat versgebakken brood meekrijgen. Je wandelt verder langs leuke oude winkels, snoepen van ‘Zainabs fingers’ (zoete specialiteit) en ziet inwoners boodschappen doen op de groentemarkt. Hierna pauzeren jullie even in het bekende restaurant Hashem, een geliefd adres van zowel locals als reizigers. Hier bestel je thee en twee alledaagse Jordaanse gerechten: falafel en hummus (inclusief). Je wandelt verder door de markt naar Habiba, de oudste Kunafa-maker van de stad. Kunafa is voor de Jordaniërs één van de meest populaire zoetigheid. Je sluit de Local Food Tast Tour af met een verfrissend glaasje suikerriet sap met gember.

Vervolgens maken jullie een stadstour langs de beroemde archeologische bezienswaardigheden. Het Romeinse amfitheater en de Citadel, bovenop de hoogste heuvel van de stad, imponeren jullie ongetwijfeld. Bijzonder, die mix van historische opgravingen en moderne wijken in Amman. De middag wordt afgesloten met een bezoek aan het Kindermuseum in Amman. Het heet wel Kindermuseum maar is eigenlijk leuk voor de hele familie. Er is heel veel te doen en te ontdekken. Aan het einde van de dag worden jullie weer teruggebracht naar het hotel. Neem met de kinderen nog een heerlijke duik in het zwembad van het hotel voordat jullie op zoek gaan naar een gezellig restaurant. Overnachting in Amman.

DAG
03

Amman - Jerash - Dode Zee (ca. 135 km / 2-3 uur)

Drijven in de Dode Zee
Eeuwenoud Jerash bewonderen: het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’
Insmeren met modder en drijven in de Dode Zee
Overnachting aan de Dode Zee

Een nieuw avontuur staat jullie te wachten. De dag begint met een bezoek aan de fabelachtige highlight, gesticht door Alexander de Grote: Jerash. Ontdek zelf waarom dit ‘Pompeï van het Midden-Oosten’ zo’n grote favoriet is van veel reizigers. Stap terug in de tijd en breng een uitgebreid bezoek aan dit grote archeologische complex. Dit is duidelijk één van de grootste en best bewaarde klassieke steden ter wereld. De eeuwenoude tempels, kerken en theaters zien er nog verbluffend goed uit! Bekijk de beroemde Triomfboog van Hadrianus, wandel over de prachtig geplaveide Cardo Maximus-hoofdstraat, ontdek de vloermozaïeken van Byzantijnse kerken, zie de metershoge Korinthische zuilen van de Artemis-tempel en bewonder de Hippodrome-arena. Je ziet de oude Romeinen er nog bijna rondlopen.

In de middag is het tijd om te ontspannen bij jullie hotel aan de Dode Zee. Onwerkelijk dat jullie je hier 430 meter onder de zeespiegel begeven. Geniet na aankomst van je vrije middag en laat je drijven in het extreem zoute Dode Zee-water. Zo voelt het dus om gewichtloos te zijn! Smeer je eventueel ook in met Dode Zee-modder. Cleopatra ontdekte dat de Dode Zee heilzame mineralen bevat voor huid en spieren. Probeer ook eens een boek te lezen terwijl je op het zoute water dobbert. Werkelijk waar een unieke ervaring! Genoeg van het zoute water? Neem dan een verfrissende duik in het zwembad van het hotel en geniet met de familie van een welverdiende vrije middag. Jullie logeren één nacht aan de Dode Zee, in een hotel aan het strand.

DAG
04

Dode Zee – Shaumari Wildlife Reserve – Mt. Nebo & Madaba (ca. 363 km / 5 uur)

Shaumari Nature Reserve
Per jeep op ontdekking in het Shaumari Wildlife Reserve
Uitkijken als Mozes over het ‘Beloofde Land’
Gekleurde mozaïekvloer in Madaba bekijken
Overnachting in Madaba

Vandaag een iets langere dag. Vanuit de Dode Zee rijden jullie vroeg in de morgen naar het Shaumari Wildlife Reserve voor een jeepsafari. Op zoek naar de meest zeldzame diersoorten in het Midden-Oosten, zoals de Arabische oryx. Per jeep op ontdekking door het woestijnachtige gebied. Met een beetje geluk zien jullie struisvogels, gazellen en de ernstig bedreigde onagers (ook wel paardezel genoemd). De gids zal veel kennis delen over het gebied, de dieren en de planten die er te vinden zijn het Shaumari Wildlife Reserve.

Bezoek in de middag eerst bedevaartsoord Mount Nebo, de berg vanwaar Mozes over het ‘Beloofde Land’ uitkeek. Bekijk rustig de Herdenkingskerk van Mozes en geniet vanaf honderden meters hoogte van het oogstrelende woestijnlandschap. Je wordt vast stil van het vredige uitzicht over de Jordaanvallei. Is het helder? Dan zie je historische Bijbelse plaatsen als Jericho, Jeruzalem en Bethlehem waarschijnlijk in de verte liggen. Vervolgens rijden jullie verder naar de kleine en sfeervolle plaats Madaba. De plaats staat vooral bekend om de prachtige Byzantijnse vloermozaïeken, die ooit lokale woningen en kerken versierden. Je bezoekt natuurlijk de grootste trekpleisters – de 6e-eeuwse Kaart van Palestina in de St. George Kerk. Je ziet hoe miljoenen gekleurde steentjes samen een plattegrond vormen van bekende Bijbelse plaatsen in het Midden-Oosten. Indrukwekkend dat pelgrims dit antieke vloermozaïek vroeger waarschijnlijk als landkaart gebruikten op hun reis naar heilige plaatsen. Jullie overnachten vandaag in Madaba.

DAG
05

Madaba – Kerak – Kings Highway – Petra (ca. 287 km / 4 uur)

Kerak
Ronddolen door de ondergrondse gangen in Kerak
Optionele excursie: Petra by night (alleen op maandag, woensdag of donderdag)
Overnachting in Petra

Na een ontspannen ontbijt vertrekken jullie vanuit Madaba naar Petra. Onderweg maken jullie een stop bij het oude kruisvaarder kasteel, Kerak. De ingang van het kasteel ligt midden in de stad. Maak ook zeker van de gelegenheid gebruik om verse falafels te proeven. Door de smalle drukke straatjes vol met winkels arriveer je bij het kasteel. Het uitzicht is direct na binnenkomst al prachtig. Het leukst is natuurlijk wel het ronddolen door het kasteel en dan met name de ondergrondse gangen en ruimtes. Vervolgens rijden jullie verder naar Petra. Geniet van een ontspannen middag aan het zwembad van het hotel. Overnachting in Petra.

DAG
06

Petra

Petra
In de voetsporen van Indiana Jones in Petra
Optionele excursie: Petra Kitchen
Overnachting in Petra

Waarschijnlijk keken jullie uit naar deze dag. Je bezoekt het deels uit rotsen gehakte, legendarische Petra: dé highlight van Jordanië. Vandaag ervaar je wat de historische hoofdstad van de Nabateeërs zo onweerstaanbaar maakt. Petra ligt verborgen achter een smalle kloof, die dienst doet als toegangsweg. Na zo’n 1200 meter nader je het beroemde wereldwonder. Je herkent vast meteen de monumentale voorgevel van de Al Khazneh-schatkamer, met zijn karakteristieke Korinthische zuilen en meesterlijke ornamenten. Een verpletterende eerste aanblik – wat een bouwwerk! De Al Khazneh-schatkamer is het beroemdste monument van Petra. Het was ooit een graftempel. De urn bovenop het mausoleum bevatte waardevolle schatten. Veel bezoekers herkennen de voorgevel uit de film ‘The Last Crusade’ van Steven Spielberg. Stel je voor hoe deze plek er in zijn glorietijd uitzag: Petra was duidelijk schatrijk. De rotsstad was een druk knooppunt van handelsroutes van wierook, zijde en specerijen, tot scheepvaart over de Rode Zee de landkaravanen verving. Bekijk alles in een heerlijk ontspannen tempo.

DAG
07

Petra – Wadi Rum (ca. 104 km / 1-2 uur)

Wadi Rum
Woestijnsafari door de ‘Maanvallei’ Wadi Rum
Per kameel het Duizend-en-één-nacht gevoel ervaren in de woestijn
Overnachting onder de sterren in een bedoeïenenkamp

Jullie staan op met een grandioos nieuw hoogtepunt in het vooruitzicht: vanavond logeren jullie in een bijzonder tentenkamp in bedoeïenenstijl, in de Wadi Rum-woestijn. Jullie kijken hier vast naar uit! Na het ontbijt rijden jullie door naar de ‘Maanvallei’ Wadi Rum: volgens ervaren reizigers één van de spectaculairste woestijnlandschappen ter wereld. Als eerste worden jullie naar het bezoekerscentrum gebracht waar jullie je registreren. Vervolgens beginnen jullie met een spectaculaire jeepsafari. Je rijdt dan per 4WD jeep samen met de bedoeïenen de woestijn in om al dit moois te zien. Aan het einde van de middag keer je weer terug bij het bezoekerscentrum en worden jullie naar het bedoeïenenkamp gebracht.

Eenmaal aangekomen verkennen jullie de woestijn ook nog per kameel. Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal jullie fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-één-nacht zullen jullie tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Naast dat de Bedoeïenen dit al honderden jaren doen, is dit één van de mooiste manieren om deze woestijn te verkennen. ‘s Avonds dineren jullie onder de sterrenhemel in het bedoeïenenkamp. Geniet van de traditionele Arabische barbecue* (veelal de ondergrondse barbecue of Zarb genoemd) en sluit de avond geheel in stijl af. Wat een ervaring! Het drukke leven thuis voelt heerlijk ver weg.

*Het kan per kamp verschillen of er een Arabische barbecue wordt gehouden of dat er voor jullie gekookt wordt. Voor alle kampen geldt dat er een buffet wordt opgesteld met verschillende soorten vlees, groenten en salades.

DAG
08

Wadi Rum – Aqaba (ca. 65 km / 1 uur)

Wadi Rum
Snorkelen en de onderwaterwereld ontdekken van de Rode Zee
Genieten van zon, zee & strand
Overnachting in Aqaba

Je ontwaakt in de woestijn. Een bijzondere belevenis. Opmerkelijk hoe fris de lucht ’s ochtends aanvoelt: een groot contrast met de zinderende hitte overdag. Tijdens het ontbijt bewonder je de adembenemende zonsopkomst. Zodra de stralen doorbreken zie je hoe het landschap langzaam zijn rood-roze kleur terugkrijgt. Een fabelachtig moment. Na het ontbijt nemen jullie afscheid van de bedoeïenen en rijden jullie naar Aqaba aan de Rode Zee. Aqaba is de enige badplaats van Jordanië en een ideale plek om te genieten van de zon, zee en het zandstrand. Wil je een duikcursus doen? Houd er dan rekening mee dat de meeste cursussen minimaal 2 dagen zijn.

De naam Rode Zee is afgeleid va de rode blauwwieren die hier in de zee voorkomen waardoor het water een rode gloed kan hebben. De Rode Zee is beroemd vanwege de uitgestrekte en kleurrijke koraalriffen. Het water is altijd lekker warm met een gemiddelde temperatuur van 22 graden. Je kunt hier dan ook uitstekend duiken en snorkelen. De zee is ook een thuis voor veel dieren zoals zeeschildpadden, zeekoeien, dolfijnen en zelfs walvishaaien. Wellicht zie je tijdens het snorkelen wel de keizersvis of de rodezeedoktersvis die alleen in de Rode Zee voorkomen. Een leuke plek om te duiken is bij het kleine onderwaterdorp Conshelf Two. Dit werd gebouwd door de inmiddels overleden onderzoeker en natuurbeschermer Jacques-Yves Cousteau tijdens één van zijn expedities in de Rode Zee.

DAG
09

Aqaba

Aqaba
Vrije dag aan de Rode Zee: genieten van strandvakantie
Tweede overnachting in Aqaba

Aqaba is een geliefde zonbestemming. Deze badplaats aan de Rode Zee trekt reizigers uit alle delen van de wereld. Begrijpelijk. De Rode Zee is net een bruisend aquarium, met zijn grote koraalriffen en vele tropische vissen. Aqaba’s zonnige woestijnklimaat en relaxte vakantiesfeer zijn minstens zo onweerstaanbaar. Geniet van een vrije dag. Slaap lekker uit en bedenk tijdens een ontspannen ontbijt hoe je vandaag het liefst doorbrengt. Wat een genot, zo’n ‘niks moet alles mag’-gevoel. Drink een frisse fruitcocktail onder een parasol. Kijk uit over zee en geniet na van de fenomenale indrukken die je opdeed tijdens deze afwisselende rondreis. Of boek een optionele bootexcursie naar een mooie snorkel- of duiklocatie. Wat heeft het zeewater hier toch een heerlijke temperatuur. Blijf je liever droog en bekijk je de felgekleurde vissen die hier zwemmen toch graag van dichtbij? Dan maak je op eigen gelegenheid vast graag een tocht over de Rode Zee met een speciale glasbodemboot. Dineer eventueel op een gezellig terras terwijl de avond valt en de lichten aangaan. Straks stap je vast heerlijk ontspannen in bed. Overnachting in Aqaba.

DAG
10

Aqaba - Amman - Amsterdam/Brussel (ca. 300 km / 4-5 uur)

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer terug naar Amman
Vlucht Amman – Amsterdam of Brussel

Einde van een heerlijke reis! Vandaag rijden jullie vanuit Aqaba terug naar Amman voor jullie vlucht naar huis. In het vliegtuig naar Amsterdam of Brussel denk je terug aan de vriendelijke lokale bevolking en adembenemende cultuurschatten die je leerde kennen in Jordanië. Onvoorstelbaar dat jullie in één week, in zo’n fijn tempo, zoveel hebben gezien en meegemaakt.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Extra's
8 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
10 dagen Beleef ‘Duizend en één Nacht’ in Jordanië, incl. chauffeur: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

23 kg ruimbagage op de internationale vluchten met Lufthansa en Royal Jordanian
20 kg ruimbagage op de internationale vluchten met Turkish Airlines en Air France
Meet & Greet op de luchthaven
Visum voor Jordanië**
Transfer luchthaven - hotel v.v.
Transfer Aqaba - Amman
Huurauto met Engelssprekende chauffeur van dag 2 t/m 8
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Diner onder de sterren op dag 7
Local Food Taste tour en stadstour Amman incl. o.a. de Citadel, Hercules-tempel, Umayyad-paleis en Odeon-theater*
Per jeep op ontdekking in het Shaumari Wildlife Reserve*
Insmeren met modder en drijven in de Dode Zee
Ronddolen door de ondergrondse gangen in Kasteel Kerak*
Bezoek aan Jerash, het Pompeï van het Midden-Oosten*
Mozaïekvloer in Madaba bekijken*
Uitkijken vanaf Mozes' Mount Nebo*
Wandelen door kruisvaarders kasteel Kerak*
Woestijnsafari en per kameel door de ‘Maanvallei’ Wadi Rum*
In de voetsporen van Indiana Jones in Petra
Overnachten in bedoeïenenkamp in Wadi Rum*
Zonnen aan de Rode Zee in Aqaba
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (meer info bij praktische informatie)
** Gebaseerd op klanten met een Nederlands en/of Belgisch paspoort.

Exclusief

Ruimbagage bij keuze voor Transavia (optioneel bij te boeken)
Entreegelden: ca. € 111 p.p. (omgerekend ca. 88 JOD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fooien
Optioneel lokale gids in Jerash*: ca. € 55 per groep (omgerekend ca. 43 JOD per groep, afhankelijk van de wisselkoers)
Optioneel lokale gids in Petra*: ca. € 91 per groep (omgerekend ca. 72 JOD per groep, afhankelijk van de wisselkoers)
Optioneel lokale gids Citadel Amman*: ca. € 38 per groep (omgerekend ca. 30 JOD per groep, afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdag toeslagen
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon
+Verlengen
1 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
8 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
10 dagen Beleef ‘Duizend en één Nacht’ in Jordanië, incl. chauffeur: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam/Brussel - Amman

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam/Brussel - Amman
Transfer naar het hotel
Eerste overnachting in de Jordaanse hoofdstad Amman

Stap in Amsterdam of Brussel (afhankelijk van je keuze) in het vliegtuig naar Jordanië. Jullie vakantie naar sprookjesachtig Jordanië begint! Voor je het weet landt het toestel in de Jordaanse hoofdstad Amman. Na aankomst worden jullie voor de douane al opgewacht door ons agentschap. Het visum is immers al helemaal gratis voor jullie geregeld. Geweldig om in korte tijd in zo’n heerlijke Midden-Oosten-sfeer te belanden. Vervolgens worden jullie naar het hotel gebracht.

Weetje

De officiële taal van Jordanië is het standaard Arabisch. Op toeristische plekken spreken veel mensen redelijk Engels. De lokale bevolking kan het erg waarderen als je probeert wat woorden Arabisch met ze te wisselen. Misschien komt een taalgids Arabisch van pas?

DAG
02

Amman

Local Food Taste tour: lokale eetgewoonten ontdekken
Stadstour langs historische highlights: Romeins amfitheater en Citadel
Op ontdekking in het Amman Kindermuseum
Tweede overnachting in Amman

De geuren, smaken, bezienswaardigheden, klanken en sfeer van Amman vragen gewoon om een verkenningstocht. Na het ontbijt neemt de gids jullie mee de stad in. Je begint met een Local Food Taste Tour. Wat een leuke manier om kennis te maken met het dagelijks leven! Eerst bezoek je Ammans oudste bakkerij. Ruik, proef en ontdek hoe belangrijk brood is voor Jordaniërs. Ze eten het meestal warm en bij elke maaltijd. Lekker dat jullie wat versgebakken brood meekrijgen. Je wandelt verder langs leuke oude winkels, snoepen van ‘Zainabs fingers’ (zoete specialiteit) en ziet inwoners boodschappen doen op de groentemarkt. Hierna pauzeren jullie even in het bekende restaurant Hashem, een geliefd adres van zowel locals als reizigers. Hier bestel je thee en twee alledaagse Jordaanse gerechten: falafel en hummus (inclusief). Je wandelt verder door de markt naar Habiba, de oudste Kunafa-maker van de stad. Kunafa is voor de Jordaniërs één van de meest populaire zoetigheid. Je sluit de Local Food Tast Tour af met een verfrissend glaasje suikerriet sap met gember.

Vervolgens maken jullie een stadstour langs de beroemde archeologische bezienswaardigheden. Het Romeinse amfitheater en de Citadel, bovenop de hoogste heuvel van de stad, imponeren jullie ongetwijfeld. Bijzonder, die mix van historische opgravingen en moderne wijken in Amman. De middag wordt afgesloten met een bezoek aan het Kindermuseum in Amman. Het heet wel Kindermuseum maar is eigenlijk leuk voor de hele familie. Er is heel veel te doen en te ontdekken. Aan het einde van de dag worden jullie weer teruggebracht naar het hotel. Neem met de kinderen nog een heerlijke duik in het zwembad van het hotel voordat jullie op zoek gaan naar een gezellig restaurant. Overnachting in Amman.

Weetje

Benieuwd naar de heerlijke Jordaanse keuken? Amman staat bekend om zijn goede en betaalbare restaurants. Reizigers zijn meestal dol op de ‘mezze’ (kleine hapjes), van hummus, falafel en kleine groentegerechten tot kruidige balletjes lamsgehakt.

DAG
03

Amman - Jerash - Dode Zee (ca. 135 km / 2-3 uur)

Drijven in de Dode Zee
Eeuwenoud Jerash bewonderen: het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’
Insmeren met modder en drijven in de Dode Zee
Overnachting aan de Dode Zee

Een nieuw avontuur staat jullie te wachten. De dag begint met een bezoek aan de fabelachtige highlight, gesticht door Alexander de Grote: Jerash. Ontdek zelf waarom dit ‘Pompeï van het Midden-Oosten’ zo’n grote favoriet is van veel reizigers. Stap terug in de tijd en breng een uitgebreid bezoek aan dit grote archeologische complex. Dit is duidelijk één van de grootste en best bewaarde klassieke steden ter wereld. De eeuwenoude tempels, kerken en theaters zien er nog verbluffend goed uit! Bekijk de beroemde Triomfboog van Hadrianus, wandel over de prachtig geplaveide Cardo Maximus-hoofdstraat, ontdek de vloermozaïeken van Byzantijnse kerken, zie de metershoge Korinthische zuilen van de Artemis-tempel en bewonder de Hippodrome-arena. Je ziet de oude Romeinen er nog bijna rondlopen.

In de middag is het tijd om te ontspannen bij jullie hotel aan de Dode Zee. Onwerkelijk dat jullie je hier 430 meter onder de zeespiegel begeven. Geniet na aankomst van je vrije middag en laat je drijven in het extreem zoute Dode Zee-water. Zo voelt het dus om gewichtloos te zijn! Smeer je eventueel ook in met Dode Zee-modder. Cleopatra ontdekte dat de Dode Zee heilzame mineralen bevat voor huid en spieren. Probeer ook eens een boek te lezen terwijl je op het zoute water dobbert. Werkelijk waar een unieke ervaring! Genoeg van het zoute water? Neem dan een verfrissende duik in het zwembad van het hotel en geniet met de familie van een welverdiende vrije middag. Jullie logeren één nacht aan de Dode Zee, in een hotel aan het strand.

Goed om te weten

In Jerash is het mogelijk om ter plaatse (diverse talen beschikbaar) een lokale gids te boeken die je voorziet van achtergrond informatie. Vanaf een gezelschap van 5 personen is dit verplicht. De kosten hiervoor zijn ca. ca. 43 JOD per groep.

Weetje

De Dode Zee is het laagste punt ter aarde: ruim 400 meter beneden de zeespiegel. Wist je dat de Dode Zee eigenlijk een meer is? Het water is zes keer zouter dan ‘echt’ zeewater. Leven onder water is onmogelijk: vissen zouden binnen 1 minuut sterven. Voor mensen is deze laagste plek op aarde juist een grote trekpleister. Volgens sommigen is het Dode Zeewater heilzaam voor bepaalde huidaandoeningen.

DAG
04

Dode Zee – Shaumari Wildlife Reserve – Mt. Nebo & Madaba (ca. 363 km / 5 uur)

Shaumari Nature Reserve
Per jeep op ontdekking in het Shaumari Wildlife Reserve
Uitkijken als Mozes over het ‘Beloofde Land’
Gekleurde mozaïekvloer in Madaba bekijken
Overnachting in Madaba

Vandaag een iets langere dag. Vanuit de Dode Zee rijden jullie vroeg in de morgen naar het Shaumari Wildlife Reserve voor een jeepsafari. Op zoek naar de meest zeldzame diersoorten in het Midden-Oosten, zoals de Arabische oryx. Per jeep op ontdekking door het woestijnachtige gebied. Met een beetje geluk zien jullie struisvogels, gazellen en de ernstig bedreigde onagers (ook wel paardezel genoemd). De gids zal veel kennis delen over het gebied, de dieren en de planten die er te vinden zijn het Shaumari Wildlife Reserve.

Bezoek in de middag eerst bedevaartsoord Mount Nebo, de berg vanwaar Mozes over het ‘Beloofde Land’ uitkeek. Bekijk rustig de Herdenkingskerk van Mozes en geniet vanaf honderden meters hoogte van het oogstrelende woestijnlandschap. Je wordt vast stil van het vredige uitzicht over de Jordaanvallei. Is het helder? Dan zie je historische Bijbelse plaatsen als Jericho, Jeruzalem en Bethlehem waarschijnlijk in de verte liggen. Vervolgens rijden jullie verder naar de kleine en sfeervolle plaats Madaba. De plaats staat vooral bekend om de prachtige Byzantijnse vloermozaïeken, die ooit lokale woningen en kerken versierden. Je bezoekt natuurlijk de grootste trekpleisters – de 6e-eeuwse Kaart van Palestina in de St. George Kerk. Je ziet hoe miljoenen gekleurde steentjes samen een plattegrond vormen van bekende Bijbelse plaatsen in het Midden-Oosten. Indrukwekkend dat pelgrims dit antieke vloermozaïek vroeger waarschijnlijk als landkaart gebruikten op hun reis naar heilige plaatsen. Jullie overnachten vandaag in Madaba.

DAG
05

Madaba – Kerak – Kings Highway – Petra (ca. 287 km / 4 uur)

Kerak
Ronddolen door de ondergrondse gangen in Kerak
Optionele excursie: Petra by night (alleen op maandag, woensdag of donderdag)
Overnachting in Petra

Na een ontspannen ontbijt vertrekken jullie vanuit Madaba naar Petra. Onderweg maken jullie een stop bij het oude kruisvaarder kasteel, Kerak. De ingang van het kasteel ligt midden in de stad. Maak ook zeker van de gelegenheid gebruik om verse falafels te proeven. Door de smalle drukke straatjes vol met winkels arriveer je bij het kasteel. Het uitzicht is direct na binnenkomst al prachtig. Het leukst is natuurlijk wel het ronddolen door het kasteel en dan met name de ondergrondse gangen en ruimtes. Vervolgens rijden jullie verder naar Petra. Geniet van een ontspannen middag aan het zwembad van het hotel. Overnachting in Petra.

Goed om te weten

Verblijf je tijdens jullie reis op maandag, woensdag of donderdag in Petra, dan kun je ook kiezen voor de optionele excursie Petra by night. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is met meer dan 1000 kaarsen verlicht. Er wordt traditionele Jordaanse muziek gespeeld door de lokale Bedoeïenen en compleet met typische Bedoeïenen muntthee.

DAG
06

Petra

Petra
In de voetsporen van Indiana Jones in Petra
Optionele excursie: Petra Kitchen
Overnachting in Petra

Waarschijnlijk keken jullie uit naar deze dag. Je bezoekt het deels uit rotsen gehakte, legendarische Petra: dé highlight van Jordanië. Vandaag ervaar je wat de historische hoofdstad van de Nabateeërs zo onweerstaanbaar maakt. Petra ligt verborgen achter een smalle kloof, die dienst doet als toegangsweg. Na zo’n 1200 meter nader je het beroemde wereldwonder. Je herkent vast meteen de monumentale voorgevel van de Al Khazneh-schatkamer, met zijn karakteristieke Korinthische zuilen en meesterlijke ornamenten. Een verpletterende eerste aanblik – wat een bouwwerk! De Al Khazneh-schatkamer is het beroemdste monument van Petra. Het was ooit een graftempel. De urn bovenop het mausoleum bevatte waardevolle schatten. Veel bezoekers herkennen de voorgevel uit de film ‘The Last Crusade’ van Steven Spielberg. Stel je voor hoe deze plek er in zijn glorietijd uitzag: Petra was duidelijk schatrijk. De rotsstad was een druk knooppunt van handelsroutes van wierook, zijde en specerijen, tot scheepvaart over de Rode Zee de landkaravanen verving. Bekijk alles in een heerlijk ontspannen tempo.

Goed om te weten

In Petra is het mogelijk om ter plaatse (diverse talen beschikbaar) een lokale gids te boeken die jullie voorziet van achtergrond informatie. Vanaf een gezelschap van 5 personen is dit verplicht. De kosten hiervoor zijn ca. ca. 72 JOD per groep.

Weetje

De Duitse ontdekkingsreiziger Burckhardt ontdekte Petra in 1812. In die tijd was het voor westerlingen levensgevaarlijk om in dit gebied rond te reizen. Hij kende Arabisch, was bekeerd tot de Islam en vermomde zich als ‘Sjeik Ibrahim’, inclusief tulband en baard.

DAG
07

Petra – Wadi Rum (ca. 104 km / 1-2 uur)

Wadi Rum
Woestijnsafari door de ‘Maanvallei’ Wadi Rum
Per kameel het Duizend-en-één-nacht gevoel ervaren in de woestijn
Overnachting onder de sterren in een bedoeïenenkamp

Jullie staan op met een grandioos nieuw hoogtepunt in het vooruitzicht: vanavond logeren jullie in een bijzonder tentenkamp in bedoeïenenstijl, in de Wadi Rum-woestijn. Jullie kijken hier vast naar uit! Na het ontbijt rijden jullie door naar de ‘Maanvallei’ Wadi Rum: volgens ervaren reizigers één van de spectaculairste woestijnlandschappen ter wereld. Als eerste worden jullie naar het bezoekerscentrum gebracht waar jullie je registreren. Vervolgens beginnen jullie met een spectaculaire jeepsafari. Je rijdt dan per 4WD jeep samen met de bedoeïenen de woestijn in om al dit moois te zien. Aan het einde van de middag keer je weer terug bij het bezoekerscentrum en worden jullie naar het bedoeïenenkamp gebracht.

Eenmaal aangekomen verkennen jullie de woestijn ook nog per kameel. Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal jullie fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-één-nacht zullen jullie tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Naast dat de Bedoeïenen dit al honderden jaren doen, is dit één van de mooiste manieren om deze woestijn te verkennen. ‘s Avonds dineren jullie onder de sterrenhemel in het bedoeïenenkamp. Geniet van de traditionele Arabische barbecue* (veelal de ondergrondse barbecue of Zarb genoemd) en sluit de avond geheel in stijl af. Wat een ervaring! Het drukke leven thuis voelt heerlijk ver weg.

*Het kan per kamp verschillen of er een Arabische barbecue wordt gehouden of dat er voor jullie gekookt wordt. Voor alle kampen geldt dat er een buffet wordt opgesteld met verschillende soorten vlees, groenten en salades.

Goed om te weten

Bij aankomst in Wadi Rum, rijden jullie eerst naar het bezoekerscentrum. Hier staat onze lokale vertegenwoordiger jullie al op te wachten om te helpen bij de formaliteiten. Bij het bezoekerscentrum worden alle entrees geregeld en kun je o.a. optioneel een jeepsafari boeken. (Let op: tijdens de reis Beleef ‘Duizend en één Nacht’ in Jordanië is een 2 uur durende jeepsafari inbegrepen). Bij het bezoekerscentrum vind je tevens toiletten, een aantal winkeltjes en een terras dat uitzicht geeft op de rotsenformatie Seven Pilars of Wisdom, genoemd naar het gelijknamige boek dat Lawrence of Arabia schreef.

Goed om te weten

Kies het kamp waar jullie willen verblijven zelf uit! Ongeacht je hebt gekozen voor middenklasse of superiorklasse hotels, bieden wij de keuze uit verschillende Wadi Rum kampen. Tijdens het boekingsproces kun je aangeven waar de voorkeur naar uit gaat.

DAG
08

Wadi Rum – Aqaba (ca. 65 km / 1 uur)

Wadi Rum
Snorkelen en de onderwaterwereld ontdekken van de Rode Zee
Genieten van zon, zee & strand
Overnachting in Aqaba

Je ontwaakt in de woestijn. Een bijzondere belevenis. Opmerkelijk hoe fris de lucht ’s ochtends aanvoelt: een groot contrast met de zinderende hitte overdag. Tijdens het ontbijt bewonder je de adembenemende zonsopkomst. Zodra de stralen doorbreken zie je hoe het landschap langzaam zijn rood-roze kleur terugkrijgt. Een fabelachtig moment. Na het ontbijt nemen jullie afscheid van de bedoeïenen en rijden jullie naar Aqaba aan de Rode Zee. Aqaba is de enige badplaats van Jordanië en een ideale plek om te genieten van de zon, zee en het zandstrand. Wil je een duikcursus doen? Houd er dan rekening mee dat de meeste cursussen minimaal 2 dagen zijn.

De naam Rode Zee is afgeleid va de rode blauwwieren die hier in de zee voorkomen waardoor het water een rode gloed kan hebben. De Rode Zee is beroemd vanwege de uitgestrekte en kleurrijke koraalriffen. Het water is altijd lekker warm met een gemiddelde temperatuur van 22 graden. Je kunt hier dan ook uitstekend duiken en snorkelen. De zee is ook een thuis voor veel dieren zoals zeeschildpadden, zeekoeien, dolfijnen en zelfs walvishaaien. Wellicht zie je tijdens het snorkelen wel de keizersvis of de rodezeedoktersvis die alleen in de Rode Zee voorkomen. Een leuke plek om te duiken is bij het kleine onderwaterdorp Conshelf Two. Dit werd gebouwd door de inmiddels overleden onderzoeker en natuurbeschermer Jacques-Yves Cousteau tijdens één van zijn expedities in de Rode Zee.

Goed om te weten

Over het algemeen hanteren de hotels in Aqaba een inchecktijd vanaf 15.00 uur. Uiteraard kun je wel tijdelijk uw bagage opslaan en alvast van het strand en de Rode Zee genieten.

DAG
09

Aqaba

Aqaba
Vrije dag aan de Rode Zee: genieten van strandvakantie
Tweede overnachting in Aqaba

Aqaba is een geliefde zonbestemming. Deze badplaats aan de Rode Zee trekt reizigers uit alle delen van de wereld. Begrijpelijk. De Rode Zee is net een bruisend aquarium, met zijn grote koraalriffen en vele tropische vissen. Aqaba’s zonnige woestijnklimaat en relaxte vakantiesfeer zijn minstens zo onweerstaanbaar. Geniet van een vrije dag. Slaap lekker uit en bedenk tijdens een ontspannen ontbijt hoe je vandaag het liefst doorbrengt. Wat een genot, zo’n ‘niks moet alles mag’-gevoel. Drink een frisse fruitcocktail onder een parasol. Kijk uit over zee en geniet na van de fenomenale indrukken die je opdeed tijdens deze afwisselende rondreis. Of boek een optionele bootexcursie naar een mooie snorkel- of duiklocatie. Wat heeft het zeewater hier toch een heerlijke temperatuur. Blijf je liever droog en bekijk je de felgekleurde vissen die hier zwemmen toch graag van dichtbij? Dan maak je op eigen gelegenheid vast graag een tocht over de Rode Zee met een speciale glasbodemboot. Dineer eventueel op een gezellig terras terwijl de avond valt en de lichten aangaan. Straks stap je vast heerlijk ontspannen in bed. Overnachting in Aqaba.

Goed om te weten

Je kunt het strandverblijf op Aqaba per dag verlengen en tegelijkertijd kiezen voor meer luxe en comfort. We bieden diverse mooie opties. Onder ‘data & prijzen’ en vervolgens ‘boek nu’ kun je de meerprijs bekijken en naar wens nachten bijboeken.

DAG
10

Aqaba - Amman - Amsterdam/Brussel (ca. 300 km / 4-5 uur)

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer terug naar Amman
Vlucht Amman – Amsterdam of Brussel

Einde van een heerlijke reis! Vandaag rijden jullie vanuit Aqaba terug naar Amman voor jullie vlucht naar huis. In het vliegtuig naar Amsterdam of Brussel denk je terug aan de vriendelijke lokale bevolking en adembenemende cultuurschatten die je leerde kennen in Jordanië. Onvoorstelbaar dat jullie in één week, in zo’n fijn tempo, zoveel hebben gezien en meegemaakt.

Goed om te weten

Vliegen jullie met Lufthansa dan worden jullie laat in de avond op dag 10 opgehaald voor de terugvlucht. Jullie komt dan de volgende dag aan in Amsterdam of Brussel, waardoor de reis 11 dagen is. Vlieg jullie met Royal Jordanian dan vertrekken jullie vroeg in de ochtend op dag 10 (circa. 04.30 uur) richting Amman voor de terugvlucht naar Amsterdam. Houd er rekening mee dat jullie rond 12.00 uur uit moeten checken in het hotel in Aqaba. Jullie kunnen de bagage veilig opslaan bij de receptie. Om jullie verblijf comfortabeler te maken is het mogelijk een dagkamer te boeken in Aqaba. Tot het moment van vertrek naar de luchthaven kunnen jullie gebruik maken van deze kamer.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+