Prachtige treinreis door de rijstvelden
Prachtige treinreis door de rijstvelden
Beroemde botanische tuinen van Bogor
Beroemde botanische tuinen van Bogor
Wandelen door Old Batavia & Sunda Kelapa
Wandelen door Old Batavia & Sunda Kelapa
Zonsopkomst op de Bromo Vulkaan
Zonsopkomst op de Bromo Vulkaan
Ontdek het kunstenaarsdorp, Ubud
Ontdek het kunstenaarsdorp, Ubud

Klassiek Java & Bali

Privéreis | 19 dagen v.a.
2515i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
19-05-2024
Reisduur
19dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m juni 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m juni 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Bezoek aan Malang met de mogelijkheid de Bromo Vulkaan te beklimmen
Slapen aan de voet van de Borobudur
Verblijf in de Balinese dorpjes Lovina & Ubud
Historie ontdekken in Old Batavia & Sunda Kelapa
Wandelingen over uitgestrekte plantages
Heerlijke strandverblijf in Sanur

Het beste van 2 werelden

Een onvergetelijke vakantie naar Java en Bali, u zult genieten van de wonderschone natuur waaronder prachtige theeplantages en de imposante Bromo-vulkaan. Tijdens deze reis zult u bovendien overnachten aan de voet van de wereldberoemde Borobodur-tempel, misschien wel hét hoogtepunt van deze reis. Na de korte oversteek per ferry naar het Hindoeïstische Bali merkt u dat u in een compleet andere wereld terechtkomt. Op dit lieflijke eiland overnacht u onder andere aan de noordkant, in Lovina, dat bekend staat als ideale plaats om dolfijnen te spotten, maar ook in het centraal gelegen kunstenaarsdorp Ubud. Uiteraard eindigt u reis met een heerlijk ontspannen strandverblijf in het gezellige Sanur!

"In Java waren de gids en chauffeur super, altijd op tijd, wisten overal de weg en de gids wist veel te vertellen en was werelds. "

De heer JAM Roijackers, Aarle- Rixtel

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Jakarta

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam - Jakarta

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar Indonesië, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Jakarta

id_al_jakarta4.jpg
Kennismaking met uw Nederlandssprekende gids
Vrije middag om te acclimatiseren
Overnachting Jakarta

Vandaag komt u aan in Jakarta, de hoofdstad van de grootste eilandstaat ter wereld; Indonesië. Na de douaneformaliteiten wordt u verwelkomd door uw lokale Nederlandssprekende gids. Vervolgens heeft u de transfer naar uw hotel en heeft u de dag vrij om te acclimatiseren en uit te rusten.

Op Java reist u met een deskundige Nederlandssprekende gids. Tijdens het hoogseizoen (juli, augustus en september) kan het voorkomen dat u met een Engelssprekende gids reist.

DAG
03

Jakarta - Bandung (ca. 150 km)

theeplantage
Vertrek Jakarta
Bezoek haven Sunda Kelapa
Wandelen door Old Batavia
Bezoek Ereveld Pandu
Eerste overnachting Bandung

Vandaag gaat uw avontuur beginnen! Na het ontbijt maakt u een stadstour door Jakarta waar u o.a. een bezoek brengt aan de oude Sunda Kelapa Haven, het Nationale Monument en bezoekt u het Fatahillah-plein in het "Old Batavia" ( Kota Tua) het centrum van het koloniale bestuur. Tijdens de korte stadswandeling in Old Batavia krijgt u een eerste indruk van de roerige geschiedenis tussen Nederland en Indonesië. Bekijk de vele koloniale huizen en herken de Nederlandse invloeden. We eindigen de wandeling bij het Batavia Café, gevestigd in één van de oudste gebouwen van de stad.

Vervolgens rijdt u met uw gids naar de stad Bandung, ook wel het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd. We maken in de tussentijd nog een stop bij het Ereveld Pandu. Deze indrukwekkende begraafplaats is een memorabele plek. Alle soldaten en burgers die slachtoffer zijn geworden tijdens de oorlog met Japan liggen hier begraven. In de namiddag arriveert u in Bandung en wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

DAG
04

Bandung

Bandung
Bezoek warmwaterbronnen Sariater Resort
Stadswandeling Bandung
Vrije middag
Voorstelling Pak Udjo (optionele excursie)
Tweede overnachting Bandung

Vandaag rijdt u als eerste naar de Ciater hooglanden. Tijdens deze rit heeft u prachtige vergezichten en beetje geluk zult u de theepluksters aan het werk zien. Het is een route die niet te vaak door andere organisaties wordt bezocht en dus minder toeristisch. Na een bezoek aan de warmwaterbronnen in het Ciater Resort keert u terug naar Bandung, waar u een korte stadswandeling maakt.

In de middag kunt u heerlijk bijkomen aan het zwembad of een wel heel bijzondere voorstelling bijwonen bij Pak Udjo (optioneel). Kinderen van alle leeftijden, geloven en achtergronden kunnen hier gratis worden opgeleid in traditionele muziek, toneel, dans en bijvoorbeeld het spreken voor een groot publiek. Deze lokale kinderen voeren een hartverwarmende show op waarbij u tevens kennis maakt met verschillende traditioneel Indonesische dansen en instrumenten én u zelfs in de gelegenheid bent met hen mee te dansen en te spelen. Een echter aanrader!

DAG
05

Bandung - Magelang

id_al_borobudur.jpg
Vertrek Bandung
Treinreis Bandung - Magelang
Overnachting Magelang

Vandaag vroeg uit de veren. Na een ‘vroege vogel ontbijt’ in het hotel wordt u naar het treinstation van Bandung gebracht. Vandaar maakt u een schitterende en onvergetelijke treinreis dwars door Java. U reist langs vele rijstterrassen en kleine dorpjes, naar Kutoarjo. De treinrit duurt circa 6 uur, de stoelen zijn zeer comfortabel en, net als het landschap, zal de tijd voorbij vliegen. Ook kunt u gebruik maken van de restauratie wagon, waar heerlijke maaltijden en snacks te krijgen zijn. Na aankomst in Kutoarjo wordt u naar uw hotel in Magelang gebracht.

Het hotel waar u verblijft grenst aan de beroemde Borobudur Tempel, waardoor u de volgende ochtend als één van de eerste gasten het indrukwekkende tempelcomplex kunt bezoeken. Nog vóór de officiële openingstijd kunt u vanaf de tempel genieten van de prachtige zonsopkomst.

DAG
06

Magelang - Borobudur - Jogjakarta (ca. 46 km)

id_al_merapi2.jpg
Wakker worden aan de voet van de Borobudur
Uitgebreid bezoek aan de Borobudur tempel
Bezoek aan het fascinerende Merapi National Park
Bezoek aan het traditionele Candirejo per paard en wagen (optionele excursie)
Eerste overnachting in Jogjakarta

Vandaag vroeg op, want vanuit uw hotel wandelt u zo naar de entree van de Borobudur. Het is een prachtig tijdstip om de Borobudur te bezoeken, voordat de poort open gaat voor het grote publiek. De Borobudur is één van de meest indrukwekkende boeddhistische tempels in de wereld, gelegen in een groene jungleachtige omgeving, aan de voet van een vulkaan. Het aanzicht is adembenemend en de verhalen achter de diverse muurschilderingen heel bijzonder.

Na een bezoek aan de Borobudur rijden we naar een erg bijzondere plek, waar de Merapi Vulkaan op een fascinerende manier zijn sporen heeft achtergelaten. In het Merapi National Park heeft u schitterend uitzicht over de Merapi en Merbabu Vulkanen en kunt u een bezoek brengen aan het museum. Hierna reist u verder naar ‘de culturele hoofdstad van Java’: Jogjakarta. In de volksmond wordt de stad ook vaak ‘Jogja’ genoemd. Hier zult u twee nachten verblijven

Als u het leuk vindt kunt u, voordat u naar Jogjakarta rijdt, ook een optionele excursie maken naar het dorpje Candirejo waar de tijd lijkt stil te staan. Met paard en wagen komt u aan in het dorpje, waarna u te voet de verschillende ‘home-industries’ kunt bezoeken. Zo kunt u onder andere zien hoe in een traditioneel huis zelfgemaakte cassava crackers worden gemaakt. Een bijzondere ervaring!

DAG
07

Jogjakarta

id_al_waterpaleis .jpg
Stadstour en tocht per traditionele Becak
Bezoek Paleis van de Sultan (Kraton)
Bezoek atelier ‘Yogya-zilver’
Ramayana Dansshow + diner (optionele excursie)
Tweede overnachting Jogjakarta

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids en gaat u de stad beter leren kennen. Als eerste maakt u een wel erg bijzondere rit per traditionele Becak naar het Keraton; het Paleis van de Sultan. Ook bezoekt u het waterpaleis, waar de sultan zijn vrije tijd doorbracht. De volgende stop is een bezoek aan de vogelmarkt waar de lokale bevolking graag komt omdat de vogels staan voor rijkdom en succes. Uiteraard bezoekt u ook een lokaal batik- en zilverfabriekje waar u de kunst van deze handnijverheid leert kennen. U loopt vast met een souvenir de winkel uit.

Heeft u na deze indrukwekkende dag nog energie voor een avondje uit en wilt u graag kennis maken met de traditionele dansen, dan hebben wij nog voor u een indrukwekkende Ramayana Dansshow, inclusief diner. U kunt deze excursie ter plaatse bij uw gids boeken.

DAG
08

Jogjakarta - Prambanan Tempels (ca. 65 km)

Pramabanan Tempel
Spectaculaire fietstocht
Bezoek Prambanan Tempels (inclusief rondleiding)
Derde overnachting Jogjakarta

Na het ontbijt verlaat u de stad en stapt u op de fiets! Tijdens een spectaculaire fietstocht door de omgeving van de Prambanan tempels fietst u door prachtige rijstvelden, landerijen, dorpjes en tabaksplantages. U bezoekt een zeer oude afgelegen tempel, verscholen tussen mais- en bananenplanten.

Bij terugkomst brengt u samen met uw gids een bezoek aan de indrukwekkende Prambanan Tempels. Deze tempels zag u vaak op de achtergrond tijdens de fietstocht. De Prambanan is het grootste Hindoe tempelcomplex van Indonesië dat net buiten de stad Jogjakarta ligt. U krijgt hier een uitgebreide rondleiding.

DAG
09

Jogjakarta - Malang (ca. 394 km)

id_al_danseressen.jpg
Prachtige autorit van Centraal naar Oost Java
Overnachting Malang

Na een vroeg ontbijt maakt u zich op voor een lange dag in de auto: u reist van Centraal- naar Oost Java. Onderweg ziet u het dagelijks leven aan u voorbij trekken en maakt u zo nu en dan een stop in enkele van de vele dorpjes die u passeert. Een lange maar bijzondere dag vol lokale indrukken.

DAG
10

Malang - Optioneel Bromo Vulkaan

id_al_bromovulkaa.jpg
Heerlijke vrije dag in Malang
‘Bromo Expeditie’ Bromo-vulkaan (optionele excursie)
Overnachting Malang

Vandaag heeft u de gehele dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk uitslapen en relaxen aan het zwembad of ga met uw gids en chauffeur de stad verkennen . Als u deel gaat nemen aan de Bromo Expeditie is het verstandig om in de middag het wat rustiger aan te doen. U moet vroeg op!

De ‘Bromo Expeditie’. Een excursie die door velen als één van de hoogtepunten van deze fantastische rondreis wordt ervaren. U staat midden in de nacht op en rijdt naar de entree van het Bromo National Park, waar vandaan u per jeep naar de top van de Penenjakan Berg rijdt. Deze ‘old-timer’ brengt u via de smalle bergweggetjes naar het uitzichtpunt waar u de spectaculaire zonsopgang opwacht onder een hopelijk prachtige sterrenhemel. Bij het toenemen van het daglicht wordt u ook langzaam bewust van de adembenemende schoonheid van het landschap dat aan uw voeten ligt. (De kwaliteit van de zonsopgang is afhankelijk van het weer.) Hierna gaat de tocht verder naar de Bromo Vulkaan waar u, per paard of te voet, verder kunt trekken naar de kraterrand waar de rook letterlijk de aarde uitkomt. Na deze enerverende ervaring is het even tijd om bij te komen met de meegenomen ontbijtbox.

DAG
11

Malang - Kalibaru (ca. 230 km)

Kalibaru
bezoek Ibu Harni plantage
Overnachting Kalibaru

In de ochtend rijdt u, na de Bromo excursie of vanuit uw hotel, met uw gids richting Kalibaru, waar u de laatste overnachting heeft voordat u oversteekt naar het eiland Bali. In Kalibaru bezoekt u de Ibu Harni plantage, één van de oudste koloniale plantages die Oost-Java rijk is. U wordt rondgeleid door de boer en ziet hoe cacao, koffie, vanille, kaneel en peper worden verbouwd. Hier ziet u waarom er vele gewassen vanuit Indonesië met Nederland en andere Westerse landen zijn verhandeld. Kalibaru is een heerlijk rustig plantage plaatsje, eenvoudig maar gezellig.

DAG
12

Kalibaru

id_al_kawahijen2.jpg
Vrije dag in Kalibaru om zelf te besteden
Beklim de Ijen Vulkaan (optioneel)
Tweede overnachting in Kalibaru

Kalibaru is een sfeervol plaatsje omgeven door natuur, aan de zuidelijke hellingen van de berg Gunung Ijen. In dit deel van Java staan veel palmen. Gedeeltelijk voor de opbrengst van de kokosnoten en gedeeltelijk voor het maken van de bruine palmsuiker. Verder wordt er koffie, nootmuskaat, kruidnagel, vanille, foelie, cacao en kaneel verbouwd. Vanuit deze plaats kunt u wandelen of fietsen door de plantages in de omgeving of een excursie maken naar de Ijen Vulkaan. Voor deze excursie heeft u een goede conditie nodig.
Wilt u het rustig aandoen dan kunt u zich hier op een wel héél bijzondere manier laten masseren (pijitten) door enkele vrouwen uit het dorp. Het kost u bijna niets en het is een erg bijzondere ervaring!

DAG
13

Kalibaru - Lovina (Bali)

Lovina
Ferry-overtocht Ketapang - Gilimanuk/Bali
Heerlijke vrije middag aan het strand van Lovina
Overnachting Lovina

Na het ontbijt rijdt u richting Ketapang, waar u de lokale ferry pakt naar Gilimanuk op Bali. Bij aankomst op Bali rijdt u verder naar Lovina, een plaatsje aan de noordkust van Bali. U zult direct het verschil tussen Java en Bali voelen, want op het ‘Eiland van de Goden’ is het leven een stuk rustiger en de hindoeïstische cultuur een stuk duidelijker aanwezig. U heeft de rest van de dag om te genieten aan het zwembad of op het strand, of om even lekker rond te lopen in dit kustplaatsje.

DAG
14

Lovina - Ubud (ca. 75 km)

id_al_ulundanu.jpg
Boottocht op zoek naar dolfijnen (optionele excursie)
Bezoek Bratan & Ulun Danu Bratan-tempel
Ubud verkennen
Eerste overnachting Ubud

Lovina staat niet alleen bekend om de zwarte lavastranden, maar vooral ook om de vele groepen dolfijnen die hier voor de kust leven. Het is dan ook hartstikke leuk om ’s ochtends vroeg (nog voor het ontbijt) met een lokale boot het water op te gaan, op zoek naar dolfijnen! Al varende ziet u de zon opkomen en is de kans groot dat u deze spelende dieren ook ziet. De excursie is optioneel. Nadat u terugkomt in het hotel, gaat u lekker ontbijten en checken we uit.

Vandaag laten we u het prachtige noordwesten van Bali zien en rijden richting Bedugul. Als eerst bezoeken we het heilige meer van Bratan, met in het midden een klein eilandje waar de Ulun Danu Tempel op staat. Dit is misschien wel de meest gefotografeerde tempel van Bali! In Bedugul bezoeken we een lokale markt waar u naast diverse specerijen ook vele soorten groente en fruit kunt vinden die allemaal in dit frisse gebied groeien.

Via het mooie tempelcomplex Pura Taman Ayunm in Mengwi rijden we naar Ubud. Pura Taman Ayunm is een omvangrijk tempelcomplex op een eiland, omringd door lotusvijvers, en is het op één na grootste heiligdom van Bali.

In de middag komen we aan in Ubud, hét kunstenaarsdorp van Bali. Ondanks dat Ubud inmiddels een stuk drukker is geworden blijft het één van de leukste plaatsjes op Bali. In de straatjes vol kleine galerieën, winkels en restaurants kunt u uren rondlopen. U heeft voldoende tijd om op eigen gelegenheid rond te wandelen en wellicht wat leuke souvenirs te kopen.

DAG
15

Ubud

id_al_ubud.jpg
Vrije dag
Mountainbiken met professionele fietsgids (optionele excursie)
Raften op de Ayung Rivier (optionele excursie)
Tweede overnachting Ubud

Vandaag een heerlijke vrije dag in Ubud, maar u kunt ook deelnemen aan één van de leuke (optionele) excursies rondom Ubud. Zo kunt u gaan mountainbiken, waarbij u met een minibusje naar het beginpunt op de Batur Vulkaan wordt gebracht en samen met een professionele fietsgids langzaam naar beneden rijdt. Het is een tocht van ruim 26 km, maar omdat u afdaalt is het uitstekend te doen. Onderweg ziet u kleine dorpjes, uitgestrekte rijstvelden en lokale tempels, waarbij de gids u van alles verteld over wat u ziet.

OF ga raften op de Ayung Rivier!, één van de populairste excursies op Bali. De rivier gaat dwars door het groene binnenland en is een geweldige ervaring voor jong en oud.

Maar u kunt uiteraard ook gewoon genieten van het hotel en het vriendelijke Ubud met zijn authentieke karakter.

DAG
16

Ubud - Sanur (ca. 35 km)

id_al_handcraft.jpg
Vertrek Ubud
Bezoek aan de handnijverheidsdorpjes Celuk en Mas
Eerste overnachting in de populaire badplaats Sanur

Na het ontbijt rijden we in zuidelijk richting en bezoeken het kunstenaarsdorpje Celuk. Ieder dorp heeft zijn eigen vorm van kunst en handarbeid en Celuk staat bekend om zijn zilverwerk. Hier bezoeken we een kleine werkplaats waar u ziet hoe zilveren sieraden worden gemaakt. Vervolgens rijden we door naar Lod Tunduh, waar diverse schildervormen uitgevoerd worden, en als laatste bezoeken we Mas, waar de kunstenaars de mooiste beelden en meubels maken van hout.

In de middag arriveren we in het zuiden van Bali aan het uitermate gezellige strand van Sanur. U Verblijft in een sfeervol hotel met een heerlijk zwembad op loopafstand van vele winkels, restaurants en bars.

DAG
17

Sanur

Sanur strand, Bali
Vrije dag
Tweede overnachting Sanur

Vandaag heeft u volop de gelegenheid om te genieten in het gezellige badplaatsje Sanur. Ga aan het zwembad of op het strand liggen en breng de avond door in één van de vele restaurants waar u heerlijk kunt eten en daarna nog een drankje kunt drinken in één van de cafés waar vaak live muziek is.

Vindt u het fijn om uw verblijf op Bali te eindigen in één van onze luxere hotels dan kunt u uw verblijf upgraden. Zo kunt u o.a. verblijven in het Puri Santrian Hotel en het Segara Village in Sanur of Grand Hyatt Bali in Nusa Dua. Meer informatie over de hotels en toeslagen vindt u bij het label 'verlengen/vervangen'.

DAG
18

Sanur - Denpasar - Amsterdam

id_al_beeld.jpg
Transfer naar vliegveld Denpasar
Terugvlucht Denpasar - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan deze fantastische reis over de eilanden Java en Bali en wordt u opgehaald voor uw vlucht naar Amsterdam.

DAG
19

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
11 opties
Open+
+Extra's
24 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+