Uniek bezoek aan Torajaland op Sulawesi
Uniek bezoek aan Torajaland op Sulawesi
Prachtige treinreis door de rijstvelden
Prachtige treinreis door de rijstvelden
Bezoek aan de beroemde Borobudur Tempels, Jogjakarta
Bezoek aan de beroemde Borobudur Tempels, Jogjakarta
Ontdek het kunstenaarsdorp, Ubud
Ontdek het kunstenaarsdorp, Ubud
Tana Toraja bevolking
Tana Toraja bevolking

Java, Sulawesi & Bali

Privéreis | 21 dagen v.a.
3188i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
06-01-2024
Reisduur
21dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 175,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m mei 2024
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 175,00 korting)

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m mei 2024
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Verblijf in sfeervol Jogjakarta
Uniek bezoek aan Torajaland op Sulawesi
Bezoek aan de binnenlanden van Bali en het kunstenaarsdorpje Ubud
Wandelingen over uitgestrekte plantages en rijstvelden in Torajaland
Kennismaking met het hindoeïsme bij de Prambanan Tempels

Indrukwekkende rituelen op 3 totaal verschillende eilanden

Maak kennis met 3 totaal verschillende Indonesische eilandculturen. Op Java verblijft u in het sfeervolle en culturele Jogjakarta, bezoekt u de wereldberoemde tempelcomplexen, de Borobudur en de Prambanan en heeft u de mogelijkheid om de mystieke Bromo-vulkaan te beklimmen. Op het grote eiland Sulawesi brengen we u naar het hart van bergachtige district Torajaland. Toraja betekent 'de mensen van de bergen' of 'de mensen van het westen' welke leven volgens een patroon dat is bepaald door de voorvaderen en de goden. Deze gewoonten omvatten indrukwekkende rituelen, helemaal als het gaat om het begraven van de overledenen. Ook hun huizen, met de opvallende daken zijn zeer indrukwekkend. De laatste vakantiedagen brengt u door op het godeneiland Bali, hier zult u zien dat Bali een heel andere cultuur kent dan Sulawesi, maar niet minder bijzonder!

"In Tana Toraja op Sulawesi is het zo bijzonder om te zien hoe trouw de lokale bevolking is gebleven aan hun eigen, zeer indrukwekkende rituelen, ondanks de invloed van het Christendom en de westerse beschaving op hun cultuur"

S. Kemper, Eindhoven

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Jogjakarta

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Jogjakarta

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar Indonesië, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Jogjakarta

id_al_javarijstvelden.jpg
Kennismaking met uw Nederlandssprekende gids
Vrije middag om te acclimatiseren
Ramayana Dansshow + diner (optionele excursie)
Overnachting Jogjakarta

Vandaag komt u aan in Jogjakarta, ‘de culturele hoofdstad van Java’. In de volksmond wordt de stad ook vaak ‘Jogja’ genoemd. Na de douaneformaliteiten wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. U heeft de rest van de dag vrij om te acclimatiseren en uit te rusten.

's Avonds heeft u de mogelijkheid een optionele excursie te boeken naar een indrukwekkende Ramayana Dansshow, inclusief diner.

DAG
03

Jogjakarta

id_al_borobudur2.jpg
Stadstour en tocht per traditionele Becak
Bezoek Paleis van de Sultan (Kraton)
Bezoek aan de wereldberoemde Borobudur
Tweede overnachting Jogjakarta

Na het ontbijt zult u opgehaald worden door uw gids en gaat u de stad beter leren kennen. Als eerste maakt u een wel erg bijzondere rit per traditionele Becak naar het Keraton; het Paleis van de Sultan. Ook bezoekt u het waterpaleis, waar de sultan zijn vrije tijd doorbracht, en de vogelmarkt waar de lokale bevolking graag komt omdat de vogels staan voor rijkdom en succes. Uiteraard bezoekt u ook een lokaal batik- en zilverfabriekje waar u de kunst van deze handnijverheid leert kennen.

Hoogtepunt van deze dag is ongetwijfeld de excursie naar de wereldberoemde Borobudur. Dit is één van de meest indrukwekkende boeddhistische tempels in de wereld, gelegen in een groene jungleachtige omgeving, aan de voet van een vulkaan. Het aanzicht is adembenemend en de verhalen achter de diverse muurschilderingen heel bijzonder.

DAG
04

Jogjakarta - Prambanan Tempels (ca. 64 km)

id_al_prambanan.jpg
Spectaculaire fietstocht
Bezoek Prambanan Tempels (inclusief rondleiding)
Derde overnachting Jogjakarta

Na het ontbijt verlaat u de stad en stapt u op de fiets! Tijdens een spectaculaire fietstocht door de omgeving van de Prambanan fietst u door prachtige rijstvelden, landerijen, dorpjes en tabaksplantages. U bezoekt een zeer oude afgelegen tempel, verscholen tussen mais- en bananenplanten.

Bij terugkomst brengt u samen met uw gids een bezoek aan de indrukwekkende Prambanan Tempels. Deze tempels zag u vaak op de achtergrond zag tijdens de fietstocht. Dit is het grootste Hindoe tempelcomplex van Indonesië dat net buiten de stad Jogjakarta ligt. U krijgt hier een uitgebreide rondleiding.

DAG
05

Jogjakarta - Jombang - Malang (ca. 275 km)

id_al_bevolking.jpg
Transfer naar treinstation
Treinreis naar Jombang
Overnachting Malang

Na het ontbijt wordt u naar het station gebracht waar u op de trein stapt die u dwars door Centraal-Java naar Oost-Java brengt. U stapt uit in Jombang en wordt vanuit daar naar Malang gebracht. Onderweg ziet u het dagelijks leven aan u voorbij trekken en maakt u zo nu en dan een stop in enkele van de vele dorpjes die u passeert. Een lange maar bijzondere dag vol lokale indrukken.

DAG
06

Malang (Bromo Vulkaan)

id_al_bromovulkaa.jpg
Heerlijke vrije dag in Malang
‘Bromo Expeditie’ Bromo-vulkaan (optionele excursie)
Overnachting Malang

Vandaag heeft u de gehele dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk uitslapen, met uw gids en chauffeur de stad verkennen of heerlijk bijkomen aan het zwembad met een goed boek. Het is fijn om even te ontspannen na een lange reisdag en voordat u eventueel de Bromo Vulkaan gaat bezoeken.

In de avond kunt u deel nemen aan de optionele excursie ‘Bromo Expeditie’. Een excursie die door velen als één van de hoogtepunten van deze fantastische rondreis wordt ervaren. U staat middenin de nacht op en rijdt naar de entree van het Bromo National Park. Hier stapt u in kleine oude jeeps waarmee u naar de top van de Penenjakan Berg rijdt. Deze ‘old-timer’ brengt u via de smalle bergweggetjes naar het uitzichtpunt, waar u de spectaculaire zonsopgang opwacht onder een hopelijk prachtige sterrenhemel. Bij het toenemen van het daglicht wordt langzaam duidelijk hoe bijzonder en mooi het landschap is dat aan uw voeten ligt. (De kwaliteit van de zonsopgang is afhankelijk van het weer.) Hierna gaat de tocht verder naar de voet van de Bromo Vulkaan waar u, per paard of te voet, verder kunt trekken naar de kraterrand. Hier komt de rook van de vulkaan letterlijk de aarde uit. Na deze enerverende ochtend kunt u heerlijk bijkomen tijdens het ontbijt op de berg.

DAG
07

Malang - Surabaya (ca. 95 km)

id_al_surabaya.jpg
Vertrek uit Malang
Stadstour Surabaya
Eerste overnachting in Surabaya

Wanneer u de optionele excursie naar de Bromo heeft geboekt, dan gaat u vandaag direct vanaf Bromo naar Surabaya. Anders reist u vanaf Malang, na het ontbijt, richting Surabaya waar u rond de lunch aankomt. U maakt kennis met de stad middels een bezoek aan de bloemenmarkt, het Sampoerna Museum, de Ampel Moskee en de Chinese tempel Hok An Kiong. ‘s Avonds heeft u vrij om in de stad een hapje te eten en de stad verder te verkennen.

DAG
08

Surabaya

id_al_surabaya.jpg
Vrije dag in Surabaya
Tweede overnachting in Surabaya

Surabaya wordt ook wel de ‘Stad van de Helden’ genoemd en is de één na grootste stad van Indonesië. Het boeddhistische Majapahit Rijk werd vanuit hier bestuurd en tijdens de koloniale periode speelde Surabaya een grote rol in de overzeese handel. Vandaag kunt u de gehele dag naar eigen wens invullen. Zo kunt u op eigen gelegenheid de Kalimas Haven, de Rode Brug en het ‘Hero Monument’ bezoeken dat gebouwd is ter ere van de helden die gevallen zijn tijdens de "Slag van Surabaya". Surabaya kent nog veel koloniale invloeden en is een mooie stad, welke gemakkelijk te verkennen is per becak of u kunt een fiets huren.

DAG
09

Surabaya - Makassar

id_al_makassarhaven.jpg
Vertrek Surabaya
Transfer naar de luchthaven
Vlucht Surabaya - Ujung Pandang/Makassar
Eerste overnachting Makassar

In de ochtend wordt u opgehaald om richting de luchthaven van Surabaya te rijden. Vanaf hier vliegt u naar Ujung Pandang (Sulawesi) waar uw chauffeur al op u staat te wachten om u naar het hotel in Makassar te brengen. Makassar is de levendige hoofdstad van Zuid-Sulawesi en functioneert al eeuwenlang, vanwege de centrale ligging van de stad, als poort naar de oostelijke eilanden van Indonesië. Makassar heeft ook een rijk historisch verleden met twee machtige koninkrijken die in staat waren om de Nederlandse koloniale troepen voor vele jaren te weerstaan. Bij de haven van Rotterdam (Benteng Makassar), in het centrum van Makassar, is nog een mooi stukje geschiedenis bewaard gebleven. Uw hotel ligt in het centrum van de stad en op loopafstand van de gezellige boulevard dat in de avond gezellig wordt gemaakt met vele eetstalletjes.

DAG
10

Makassar - Sengkang (ca. 180 km)

id_al_bugineseboot.jpg
Prachtige route richting Torajaland
Bezoek Paotere, met traditionele houten Buginese boten
Bantimurung, met duizenden vliegende vossen
Wandelen en kanoen bij de kalkstenen kliffen van Maros (optionele excursie)
Overnachting in Sengkang

Vandaag vertrekt u met uw Engelssprekende gids naar het kleine stadje Sengkang, meer dan 200 km ten noorden van Makassar. Na een korte tour langs de haven van Paotere, waar u de traditionele houten Buginese boten ziet liggen, maken we een stop bij het kleine Bantimurung Park. Dit park staat bekend om zijn prachtige waterval, zijn weelderige groene vegetatie, verschillende grotten en vele vlinders. Hier krijgt u de gelegenheid om rond te kijken en een bezoek te brengen aan de grotten met stalactieten en stalagmieten. In Bantimurung kunt u een korte wandeling maken naar een plek waar u duizenden vliegende vossen ziet! Na de lunch (niet inbegrepen) is het nog 2 uur rijden naar Sengkang. Sengkang is een klein en rustig stadje met een Islamitische bevolking en de Bugis, die leven in traditionele houten paalwoningen. Het is de hoofdstad van het district Wajo, een van de meest invloedrijke Bugis staten van de zestiende eeuw.

In de middag kunt u een spannende optionele excursie maken naar de kalkstenen kliffen van Maros. Hier maakt u een prachtige wandeling en een kanotocht door dit gebied dat zelden wordt bezocht door toeristen. U loopt door dit fantastische gebied via rijstvelden en kleine dorpjes. U bezoekt een goed verborgen grot waarin u een aantal prehistorische tekeningen kunt vinden. In een kleine kano passeert u nabijgelegen kalkstenen kliffen.

DAG
11

Sengkang - Torajaland (ca. 192 km)

id_al_torajaland.jpg
Kanotocht door de kleine Walennea Rivier
Bezoek aan diverse traditionele dorpjes
Traditionele lunch bij een Bugis familie
Eerste overnachting Torajaland

Vandaag staat u een bijzondere dag te wachten waarbij u persoonlijk kennis zult maken met de inwoners van Sulawesi. Al vroeg in de ochtend loopt u met uw gids van het hotel naar een kleine lokale pier waar u aan boord stapt van een kleurrijke traditionele gemotoriseerde kano. De kanotocht zal u door de kleine Walennea Rivier naar het Tempe Meer leiden, een meer dat een gebied van tenminste 1.000 ha in het droge seizoen bedekt en dat zelfs 35.000 ha groot is tijdens het natte seizoen. Op het meer kunt u de lokale vissers diverse soorten vis zien vangen op traditionele wijzen zoals met behulp van netten, vissen wegen en bamboe hekken. Ook zijn er meer dan 20 soorten watervogels te zien op dit meer. Sommige vissers wonen in drijvende huizen aan de rand van het meer. U zult één van de drijvende huizen bezoeken waar u een heerlijk kopje thee en koffie aangeboden krijgt van de bewoners. Na terugkeer naar Sengkang zult u een aantal kleine dorpjes in de omgeving bezoeken om het proces van de traditionele zijde weven zien. Bij bepaalde dagen van de maand is het ook mogelijk om de cocons of het spinnen van de fijne zijden draden zien.

Een heerlijke maaltijd wordt voor u geserveerd, zittend op de vloer in het huis van een Bugis familie. Na de lunch neemt u afscheid van uw gids en vervolgt u de route met uw chauffeur naar Rantepao, in het hart van Torajaland. U komt in de late middag aan en zult de nacht doorbrengen in een gezellig centraal gelegen hotel.

Het bergachtige district Toraja is het thuisland van verschillende etnische groepen die Toraja worden genoemd. Toraja betekent 'de mensen van de bergen' of 'de mensen van het westen'. De Toraja noemen hun traditionele religie Aluk to Dolo (geloof van de voorouders) en ze leven volgens een patroon dat is bepaald door de voorvaderen en de goden. Deze gewoonten omvatten indrukwekkende rituelen, helemaal als het gaat om het begraven van de overledenen. Ook de prachtige huizen met de opvallende daken, de zogenaamde Tongkonan, zijn gebouwd volgens de principes van Alukto Dolo. Hoewel de meeste Toraja christenen zijn, leven zij volgens vele tradities. Zo is de kans groot dat u tijdens uw verblijf in Toraja een unieke en indrukwekkende begrafenis- of huis ceremonie meemaakt. Ook proberen we een dierenmarkt te bezoeken en eventueel uw programma hierop aanpassen.

DAG
12

Torajaland

id_al_toraja.jpg
Bezoek hangende graven van Lemo
Graven van Londa bezichtigen
Authentieke dorpjes Kete Kesu en Suguntu Pallawa bekijken
Bezoek weversdorp Sadan
De Tongkonan van Nanggala bekijken
Bezoek babyboom van Suaya
Tweede overnachting Torajaland

Vandaag en morgen staan vol in het teken van het bijzondere Torajaland. Gedurende deze twee dagen zult u, samen met een ervaren Toraja gids, verschillende Toraja dorpjes bezoeken om een goed beeld te krijgen van deze bijzondere cultuur. De pittoreske dorpjes liggen in een prachtig berglandschap dat gedomineerd wordt door rijstterrassen en bamboebossen. U ziet de verschillende manieren waarop de Toraja hun overledenen begraven. Van hun overledenen maken de Toraja's levensgrote voorstellingen in de vorm van poppen. De 'Tau-Tau' stallen zij uit op balkons in de rotswanden, zoals ook in het dorp Lemo. U ziet enorme rijk bewerkte traditionele huizen met rijst schuren en brengt een bezoek aan Sadan, waar vrouwen nog steeds traditionele textiel weven. Met uw gids kunt u alle bezienswaardigheden bespreken en de dagen naar eigen wens invullen.

Vandaag geniet u van een traditionele Toraja lunch geserveerd in traditioneel huis in een kleine kampung op korte afstand van de Rantepao. De meest bekende maaltijd is de pa'piong manuk: kip met geraspte bananen stam gekookt in een bamboe buis. Gekookte jonge varen en rode rijst smaken heerlijk bij dit kip gerecht. Indien u vroeg bent kunt u getuige zijn van de bereiding van uw maaltijd.

DAG
12

Torajaland

Toraja Misiliana Hotel
Leuke excursiemogelijkheden
Derde overnachting Torajaland

Ook vandaag heeft u een vrije dag in Torajaland. U kunt één van de leuke optionele excursies doen. Ga mountainbiken door Toraja. U fietst door felgroene rijstvelden, prachtige heuvellandschappen en traditionele dorpjes. U kunt ook kiezen voor een avontuurlijkere dag door te gaan raften op de Maulu rivier, dwars door het tropische hart van Toraja.

DAG
14

Torajaland

id_al_torajavillage.jpg
Prachtige wandeling door de omgeving van Toraja.
Transfer naar Rantepao
Vierde overnachting Rantepao

Vandaag staat een actieve dag gepland. Samen met u gids rijdt u naar het startpunt van een prachtige vier uur durende wandeling welke met u persoonlijk afgestemd wordt op zwaarte. Over het algemeen is dit een matige tot gemakkelijke wandeling op een hoogte van 900-1300 meter met een verbluffend uitzicht. U loopt door rijstterrassen, balanceert op smalle rijst dijken en loopt via kleine onverharde wegen door het gebied waar de lokale bevolking leeft. U passeert zeer traditionele dorpen waar u soms zult stoppen voor een kopje thee en een picknick lunch. In de middag wordt u opgehaald met de auto en gaan we terug naar uw hotel in Rantepao.

DAG
15

Torajaland - Makassar - Denpasar - Ubud

id_al_ubud3.jpg
Vertrek Torajaland
Transfer naar Makassar
Vlucht Makassar - Denpasar
Transfer en overnachting Ubud

Helaas is er vandaag een einde gekomen aan ons bezoek aan Torajaland en rijden we in circa 8 uur terug naar Makassar. Onderweg maken we een aantal stops bij mooie vergezichten en voor de lunch (niet inbegrepen). In de middag komt u aan in Makassar waar vandaan u doorvliegt naar het godeneiland van Indonesië; Bali.

Bij aankomst zal uw chauffeur u welkom heten en naar Ubud brengen, hét kunstenaarsdorp van Bali. Ondanks dat Ubud inmiddels een stuk drukker is geworden blijft het één van de leukste plaatsjes op Bali. In de straatjes vol kleine galerieën, winkels en restaurantjes kunt u uren rondlopen. U heeft de aankomende dagen heerlijk de tijd om op eigen gelegenheid rond te wandelen en wellicht wat leuke souvenirs te kopen. U zult zien dat Bali een heel andere cultuur kent dan Sulawesi, maar niet minder bijzonder!

DAG
16

Ubud

id_al_ubudrijstveld.jpg
Vrije dag in Ubud
Tweede overnachting Ubud

Vandaag een heerlijke vrije dag in Ubud, maar u kunt ook deelnemen aan één van de leuke (optionele) excursies rondom Ubud. Zo kunt u gaan mountainbiken, waarbij u met een minibusje naar het beginpunt op de Batur Vulkaan wordt gebracht en samen met een professionele fietsgids langzaam naar beneden rijdt. Het is een tocht van ruim 26 km, maar omdat u afdaalt is het uitstekend te doen. Onderweg ziet u kleine dorpjes, uitgestrekte rijstvelden en lokale tempels, waarbij de gids u van alles verteld over wat u ziet.

Ook is het wellicht een leuk idee om te gaan raften op de Ayung Rivier, één van de populairste excursies op Bali. De rivier gaat dwars door het groene binnenland en is een geweldige ervaring voor jong en oud.

Maar u kunt uiteraard ook gewoon genieten van het hotel en het vriendelijke Ubud met zijn authentieke karakter.

DAG
17

Ubud - Sanur (ca. 35 km)

id_al_ubudmanden.jpg
Vertrek Ubud
Bezoek aan de handnijverheidsdorpjes Celuk en Mas
Eerste overnachting in de populaire badplaats Sanur

Na het ontbijt gaan we in zuidelijk richting en bezoeken het kunstenaarsdorpje Celuk. Ieder dorp heeft zijn eigen vorm van kunst en handarbeid en Celuk staat bekend om zijn zilverwerk. Hier bezoeken we een kleine werkplaats waar u ziet hoe zilveren sieraden worden gemaakt. Vervolgens rijden we door naar Lod Tunduh, waar diverse schildervormen uitgevoerd worden, en Mas, waar de kunstenaars de mooiste beelden en meubels maken van eigen houtsnijwerk.

In de middag arriveren we in het zuiden van Bali voor een aantal heerlijk ontspannen dagen aan het uitermate gezellige strand van Sanur. Deze dagen verblijft u in het een sfeervol hotel met een heerlijk zwembad en op loopafstand van vele winkeltjes, restaurants en bars. In de loop van de vooravond (of de volgende ochtend) maakt u kennis met onze plaatselijke vertegenwoordigster, die u uitnodigt voor een informatiebijeenkomst om u wegwijs te maken in de omgeving, en volledig tot uw dienst staat tijdens uw verblijf.

DAG
18

Sanur

id_al_sanur1.jpg
Heerlijke vrije dag in Sanur
Ontmoeting plaatselijke vertegenwoordigster (Nederlandssprekend)
Tweede overnachting Sanur

De komende dagen heeft u volop de gelegenheid om te genieten op het vriendelijke eiland Bali. U heeft alle tijd voor zon-, zee- en strandplezier, maar u heeft op deze vrije dagen ook de mogelijkheid allerlei optionele excursies en activiteiten te ondernemen indien gewenst.

Het is ook mogelijk om uw hotel in Sanur te upgraden naar één van onze luxere hotels op Bali. Zo kunt u o.a. verblijven in het Prama Sanur Beach Hotel, het Griya Santrian en het Segara Village in Sanur of het Bali Mandira Resort in Legian. Zie voor meer informatie over de hotels en toeslagen het kopje 'extra opties'.

DAG
18

Sanur

Sanur
Heerlijke vrije dag
Veel excursiemogelijkheden

Een heerlijke vrije dag voor de boeg. Wat gaat u doen? Ontspannen aan het strand of toch liever iets actiefs? Er zijn verschillende mogelijkheden voor het maken van een excursie. Ga bijvoorbeeld een kookcursus doen en leer alles over de overheerlijke Balinese keuken. Proeven hoort er uiteraard bij, dat is absoluut geen straf. De opgedane kennis neemt u mee naar huis om daar nog eens terug te denken aan die heerlijke vakantie.

DAG
20

Sanur - Denpasar - Amsterdam

id_al_oostjavauitzicht.jpg
Transfer naar vliegveld Denpasar
Terugvlucht Denpasar - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan deze fantastische reis over de eilanden Java, Sulawesi en Bali en wordt u opgehaald voor uw vlucht naar Amsterdam.

DAG
21

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
25 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
21 dagen Java, Sulawesi & Bali: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Binnenlandse vluchten Surabaya - Makassar, Makassar - Denpasar
20 kg ruimbagage op de binnenlandse vlucht
Rondreis per comfortabele airco auto/minivan met privé chauffeur
Nederlands- of Engelssprekende gids van dag 2 t/m 14
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
2x lunch
Verblijf in de culturele hoofdstad van Java; Jogjakarta
Bezoek aan de Borobudur inclusief uitgebreide rondleiding
Stadstour Jogjakarta met een bezoek aan het Paleis van de Sultan en een rit per traditionele Becak
Prachtige fietstocht door de omgeving van de Prambanan Tempels
Bezoek aan de Prambanan Tempels
Bezoek aan Malang en Surabaya
Een uniek bezoek aan Sulawesi
Torajaland met bezoek aan diverse traditionele dorpen, graftomben, de hangende graven en de baby boom van Suaya
Schitterende wandelingen door de omgeving inclusief kano tochten
Leuke interactie met de lokale bewoners van Sulawesi en Toraja
Bezoek aan onbekend Bantimurung met vele grotten en vliegende vossen
Logeren in het centrum van het gezellige kunstenaarsdorpje Ubud
Heerlijke stranddagen in een gezellig resort in Sanur op Bali
Entreegelden volgens programma (muv Sulawesi)
Nederlandssprekende vertegenwoordiging op Bali

Exclusief

Eventuele optionele excursies
Entreegelden: ca. €54 per persoon (omgerekend ca. 922534 IDR, afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
25 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
21 dagen Java, Sulawesi & Bali: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Jogjakarta

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Jogjakarta

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar Indonesië, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Jogjakarta

id_al_javarijstvelden.jpg
Kennismaking met uw Nederlandssprekende gids
Vrije middag om te acclimatiseren
Ramayana Dansshow + diner (optionele excursie)
Overnachting Jogjakarta

Vandaag komt u aan in Jogjakarta, ‘de culturele hoofdstad van Java’. In de volksmond wordt de stad ook vaak ‘Jogja’ genoemd. Na de douaneformaliteiten wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. U heeft de rest van de dag vrij om te acclimatiseren en uit te rusten.

's Avonds heeft u de mogelijkheid een optionele excursie te boeken naar een indrukwekkende Ramayana Dansshow, inclusief diner.

DAG
03

Jogjakarta

id_al_borobudur2.jpg
Stadstour en tocht per traditionele Becak
Bezoek Paleis van de Sultan (Kraton)
Bezoek aan de wereldberoemde Borobudur
Tweede overnachting Jogjakarta

Na het ontbijt zult u opgehaald worden door uw gids en gaat u de stad beter leren kennen. Als eerste maakt u een wel erg bijzondere rit per traditionele Becak naar het Keraton; het Paleis van de Sultan. Ook bezoekt u het waterpaleis, waar de sultan zijn vrije tijd doorbracht, en de vogelmarkt waar de lokale bevolking graag komt omdat de vogels staan voor rijkdom en succes. Uiteraard bezoekt u ook een lokaal batik- en zilverfabriekje waar u de kunst van deze handnijverheid leert kennen.

Hoogtepunt van deze dag is ongetwijfeld de excursie naar de wereldberoemde Borobudur. Dit is één van de meest indrukwekkende boeddhistische tempels in de wereld, gelegen in een groene jungleachtige omgeving, aan de voet van een vulkaan. Het aanzicht is adembenemend en de verhalen achter de diverse muurschilderingen heel bijzonder.

Goed om te weten

Vanwege conserveringsredenen heeft de Indonesische overheid besloten dat het klimmen naar de top van de Borobudur niet meer standaard mogelijk is en daarom zal de Borobudur van een afstand bezichtigd worden.

DAG
04

Jogjakarta - Prambanan Tempels (ca. 64 km)

id_al_prambanan.jpg
Spectaculaire fietstocht
Bezoek Prambanan Tempels (inclusief rondleiding)
Derde overnachting Jogjakarta

Na het ontbijt verlaat u de stad en stapt u op de fiets! Tijdens een spectaculaire fietstocht door de omgeving van de Prambanan fietst u door prachtige rijstvelden, landerijen, dorpjes en tabaksplantages. U bezoekt een zeer oude afgelegen tempel, verscholen tussen mais- en bananenplanten.

Bij terugkomst brengt u samen met uw gids een bezoek aan de indrukwekkende Prambanan Tempels. Deze tempels zag u vaak op de achtergrond zag tijdens de fietstocht. Dit is het grootste Hindoe tempelcomplex van Indonesië dat net buiten de stad Jogjakarta ligt. U krijgt hier een uitgebreide rondleiding.

Goed om te weten

Vanwege conserveringsredenen heeft de Indonesische overheid besloten dat het betreden van de Prambanan tempels niet meer standaard mogelijk is en daarom zal de Prambanan van een afstand bezichtigd worden.

DAG
05

Jogjakarta - Jombang - Malang (ca. 275 km)

id_al_bevolking.jpg
Transfer naar treinstation
Treinreis naar Jombang
Overnachting Malang

Na het ontbijt wordt u naar het station gebracht waar u op de trein stapt die u dwars door Centraal-Java naar Oost-Java brengt. U stapt uit in Jombang en wordt vanuit daar naar Malang gebracht. Onderweg ziet u het dagelijks leven aan u voorbij trekken en maakt u zo nu en dan een stop in enkele van de vele dorpjes die u passeert. Een lange maar bijzondere dag vol lokale indrukken.

DAG
06

Malang (Bromo Vulkaan)

id_al_bromovulkaa.jpg
Heerlijke vrije dag in Malang
‘Bromo Expeditie’ Bromo-vulkaan (optionele excursie)
Overnachting Malang

Vandaag heeft u de gehele dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk uitslapen, met uw gids en chauffeur de stad verkennen of heerlijk bijkomen aan het zwembad met een goed boek. Het is fijn om even te ontspannen na een lange reisdag en voordat u eventueel de Bromo Vulkaan gaat bezoeken.

In de avond kunt u deel nemen aan de optionele excursie ‘Bromo Expeditie’. Een excursie die door velen als één van de hoogtepunten van deze fantastische rondreis wordt ervaren. U staat middenin de nacht op en rijdt naar de entree van het Bromo National Park. Hier stapt u in kleine oude jeeps waarmee u naar de top van de Penenjakan Berg rijdt. Deze ‘old-timer’ brengt u via de smalle bergweggetjes naar het uitzichtpunt, waar u de spectaculaire zonsopgang opwacht onder een hopelijk prachtige sterrenhemel. Bij het toenemen van het daglicht wordt langzaam duidelijk hoe bijzonder en mooi het landschap is dat aan uw voeten ligt. (De kwaliteit van de zonsopgang is afhankelijk van het weer.) Hierna gaat de tocht verder naar de voet van de Bromo Vulkaan waar u, per paard of te voet, verder kunt trekken naar de kraterrand. Hier komt de rook van de vulkaan letterlijk de aarde uit. Na deze enerverende ochtend kunt u heerlijk bijkomen tijdens het ontbijt op de berg.

DAG
07

Malang - Surabaya (ca. 95 km)

id_al_surabaya.jpg
Vertrek uit Malang
Stadstour Surabaya
Eerste overnachting in Surabaya

Wanneer u de optionele excursie naar de Bromo heeft geboekt, dan gaat u vandaag direct vanaf Bromo naar Surabaya. Anders reist u vanaf Malang, na het ontbijt, richting Surabaya waar u rond de lunch aankomt. U maakt kennis met de stad middels een bezoek aan de bloemenmarkt, het Sampoerna Museum, de Ampel Moskee en de Chinese tempel Hok An Kiong. ‘s Avonds heeft u vrij om in de stad een hapje te eten en de stad verder te verkennen.

DAG
08

Surabaya

id_al_surabaya.jpg
Vrije dag in Surabaya
Tweede overnachting in Surabaya

Surabaya wordt ook wel de ‘Stad van de Helden’ genoemd en is de één na grootste stad van Indonesië. Het boeddhistische Majapahit Rijk werd vanuit hier bestuurd en tijdens de koloniale periode speelde Surabaya een grote rol in de overzeese handel. Vandaag kunt u de gehele dag naar eigen wens invullen. Zo kunt u op eigen gelegenheid de Kalimas Haven, de Rode Brug en het ‘Hero Monument’ bezoeken dat gebouwd is ter ere van de helden die gevallen zijn tijdens de "Slag van Surabaya". Surabaya kent nog veel koloniale invloeden en is een mooie stad, welke gemakkelijk te verkennen is per becak of u kunt een fiets huren.

DAG
09

Surabaya - Makassar

id_al_makassarhaven.jpg
Vertrek Surabaya
Transfer naar de luchthaven
Vlucht Surabaya - Ujung Pandang/Makassar
Eerste overnachting Makassar

In de ochtend wordt u opgehaald om richting de luchthaven van Surabaya te rijden. Vanaf hier vliegt u naar Ujung Pandang (Sulawesi) waar uw chauffeur al op u staat te wachten om u naar het hotel in Makassar te brengen. Makassar is de levendige hoofdstad van Zuid-Sulawesi en functioneert al eeuwenlang, vanwege de centrale ligging van de stad, als poort naar de oostelijke eilanden van Indonesië. Makassar heeft ook een rijk historisch verleden met twee machtige koninkrijken die in staat waren om de Nederlandse koloniale troepen voor vele jaren te weerstaan. Bij de haven van Rotterdam (Benteng Makassar), in het centrum van Makassar, is nog een mooi stukje geschiedenis bewaard gebleven. Uw hotel ligt in het centrum van de stad en op loopafstand van de gezellige boulevard dat in de avond gezellig wordt gemaakt met vele eetstalletjes.

DAG
10

Makassar - Sengkang (ca. 180 km)

id_al_bugineseboot.jpg
Prachtige route richting Torajaland
Bezoek Paotere, met traditionele houten Buginese boten
Bantimurung, met duizenden vliegende vossen
Wandelen en kanoen bij de kalkstenen kliffen van Maros (optionele excursie)
Overnachting in Sengkang

Vandaag vertrekt u met uw Engelssprekende gids naar het kleine stadje Sengkang, meer dan 200 km ten noorden van Makassar. Na een korte tour langs de haven van Paotere, waar u de traditionele houten Buginese boten ziet liggen, maken we een stop bij het kleine Bantimurung Park. Dit park staat bekend om zijn prachtige waterval, zijn weelderige groene vegetatie, verschillende grotten en vele vlinders. Hier krijgt u de gelegenheid om rond te kijken en een bezoek te brengen aan de grotten met stalactieten en stalagmieten. In Bantimurung kunt u een korte wandeling maken naar een plek waar u duizenden vliegende vossen ziet! Na de lunch (niet inbegrepen) is het nog 2 uur rijden naar Sengkang. Sengkang is een klein en rustig stadje met een Islamitische bevolking en de Bugis, die leven in traditionele houten paalwoningen. Het is de hoofdstad van het district Wajo, een van de meest invloedrijke Bugis staten van de zestiende eeuw.

In de middag kunt u een spannende optionele excursie maken naar de kalkstenen kliffen van Maros. Hier maakt u een prachtige wandeling en een kanotocht door dit gebied dat zelden wordt bezocht door toeristen. U loopt door dit fantastische gebied via rijstvelden en kleine dorpjes. U bezoekt een goed verborgen grot waarin u een aantal prehistorische tekeningen kunt vinden. In een kleine kano passeert u nabijgelegen kalkstenen kliffen.

DAG
11

Sengkang - Torajaland (ca. 192 km)

id_al_torajaland.jpg
Kanotocht door de kleine Walennea Rivier
Bezoek aan diverse traditionele dorpjes
Traditionele lunch bij een Bugis familie
Eerste overnachting Torajaland

Vandaag staat u een bijzondere dag te wachten waarbij u persoonlijk kennis zult maken met de inwoners van Sulawesi. Al vroeg in de ochtend loopt u met uw gids van het hotel naar een kleine lokale pier waar u aan boord stapt van een kleurrijke traditionele gemotoriseerde kano. De kanotocht zal u door de kleine Walennea Rivier naar het Tempe Meer leiden, een meer dat een gebied van tenminste 1.000 ha in het droge seizoen bedekt en dat zelfs 35.000 ha groot is tijdens het natte seizoen. Op het meer kunt u de lokale vissers diverse soorten vis zien vangen op traditionele wijzen zoals met behulp van netten, vissen wegen en bamboe hekken. Ook zijn er meer dan 20 soorten watervogels te zien op dit meer. Sommige vissers wonen in drijvende huizen aan de rand van het meer. U zult één van de drijvende huizen bezoeken waar u een heerlijk kopje thee en koffie aangeboden krijgt van de bewoners. Na terugkeer naar Sengkang zult u een aantal kleine dorpjes in de omgeving bezoeken om het proces van de traditionele zijde weven zien. Bij bepaalde dagen van de maand is het ook mogelijk om de cocons of het spinnen van de fijne zijden draden zien.

Een heerlijke maaltijd wordt voor u geserveerd, zittend op de vloer in het huis van een Bugis familie. Na de lunch neemt u afscheid van uw gids en vervolgt u de route met uw chauffeur naar Rantepao, in het hart van Torajaland. U komt in de late middag aan en zult de nacht doorbrengen in een gezellig centraal gelegen hotel.

Het bergachtige district Toraja is het thuisland van verschillende etnische groepen die Toraja worden genoemd. Toraja betekent 'de mensen van de bergen' of 'de mensen van het westen'. De Toraja noemen hun traditionele religie Aluk to Dolo (geloof van de voorouders) en ze leven volgens een patroon dat is bepaald door de voorvaderen en de goden. Deze gewoonten omvatten indrukwekkende rituelen, helemaal als het gaat om het begraven van de overledenen. Ook de prachtige huizen met de opvallende daken, de zogenaamde Tongkonan, zijn gebouwd volgens de principes van Alukto Dolo. Hoewel de meeste Toraja christenen zijn, leven zij volgens vele tradities. Zo is de kans groot dat u tijdens uw verblijf in Toraja een unieke en indrukwekkende begrafenis- of huis ceremonie meemaakt. Ook proberen we een dierenmarkt te bezoeken en eventueel uw programma hierop aanpassen.

DAG
12

Torajaland

id_al_toraja.jpg
Bezoek hangende graven van Lemo
Graven van Londa bezichtigen
Authentieke dorpjes Kete Kesu en Suguntu Pallawa bekijken
Bezoek weversdorp Sadan
De Tongkonan van Nanggala bekijken
Bezoek babyboom van Suaya
Tweede overnachting Torajaland

Vandaag en morgen staan vol in het teken van het bijzondere Torajaland. Gedurende deze twee dagen zult u, samen met een ervaren Toraja gids, verschillende Toraja dorpjes bezoeken om een goed beeld te krijgen van deze bijzondere cultuur. De pittoreske dorpjes liggen in een prachtig berglandschap dat gedomineerd wordt door rijstterrassen en bamboebossen. U ziet de verschillende manieren waarop de Toraja hun overledenen begraven. Van hun overledenen maken de Toraja's levensgrote voorstellingen in de vorm van poppen. De 'Tau-Tau' stallen zij uit op balkons in de rotswanden, zoals ook in het dorp Lemo. U ziet enorme rijk bewerkte traditionele huizen met rijst schuren en brengt een bezoek aan Sadan, waar vrouwen nog steeds traditionele textiel weven. Met uw gids kunt u alle bezienswaardigheden bespreken en de dagen naar eigen wens invullen.

Vandaag geniet u van een traditionele Toraja lunch geserveerd in traditioneel huis in een kleine kampung op korte afstand van de Rantepao. De meest bekende maaltijd is de pa'piong manuk: kip met geraspte bananen stam gekookt in een bamboe buis. Gekookte jonge varen en rode rijst smaken heerlijk bij dit kip gerecht. Indien u vroeg bent kunt u getuige zijn van de bereiding van uw maaltijd.

DAG
12

Torajaland

Toraja Misiliana Hotel
Leuke excursiemogelijkheden
Derde overnachting Torajaland

Ook vandaag heeft u een vrije dag in Torajaland. U kunt één van de leuke optionele excursies doen. Ga mountainbiken door Toraja. U fietst door felgroene rijstvelden, prachtige heuvellandschappen en traditionele dorpjes. U kunt ook kiezen voor een avontuurlijkere dag door te gaan raften op de Maulu rivier, dwars door het tropische hart van Toraja.

DAG
14

Torajaland

id_al_torajavillage.jpg
Prachtige wandeling door de omgeving van Toraja.
Transfer naar Rantepao
Vierde overnachting Rantepao

Vandaag staat een actieve dag gepland. Samen met u gids rijdt u naar het startpunt van een prachtige vier uur durende wandeling welke met u persoonlijk afgestemd wordt op zwaarte. Over het algemeen is dit een matige tot gemakkelijke wandeling op een hoogte van 900-1300 meter met een verbluffend uitzicht. U loopt door rijstterrassen, balanceert op smalle rijst dijken en loopt via kleine onverharde wegen door het gebied waar de lokale bevolking leeft. U passeert zeer traditionele dorpen waar u soms zult stoppen voor een kopje thee en een picknick lunch. In de middag wordt u opgehaald met de auto en gaan we terug naar uw hotel in Rantepao.

DAG
15

Torajaland - Makassar - Denpasar - Ubud

id_al_ubud3.jpg
Vertrek Torajaland
Transfer naar Makassar
Vlucht Makassar - Denpasar
Transfer en overnachting Ubud

Helaas is er vandaag een einde gekomen aan ons bezoek aan Torajaland en rijden we in circa 8 uur terug naar Makassar. Onderweg maken we een aantal stops bij mooie vergezichten en voor de lunch (niet inbegrepen). In de middag komt u aan in Makassar waar vandaan u doorvliegt naar het godeneiland van Indonesië; Bali.

Bij aankomst zal uw chauffeur u welkom heten en naar Ubud brengen, hét kunstenaarsdorp van Bali. Ondanks dat Ubud inmiddels een stuk drukker is geworden blijft het één van de leukste plaatsjes op Bali. In de straatjes vol kleine galerieën, winkels en restaurantjes kunt u uren rondlopen. U heeft de aankomende dagen heerlijk de tijd om op eigen gelegenheid rond te wandelen en wellicht wat leuke souvenirs te kopen. U zult zien dat Bali een heel andere cultuur kent dan Sulawesi, maar niet minder bijzonder!

DAG
16

Ubud

id_al_ubudrijstveld.jpg
Vrije dag in Ubud
Tweede overnachting Ubud

Vandaag een heerlijke vrije dag in Ubud, maar u kunt ook deelnemen aan één van de leuke (optionele) excursies rondom Ubud. Zo kunt u gaan mountainbiken, waarbij u met een minibusje naar het beginpunt op de Batur Vulkaan wordt gebracht en samen met een professionele fietsgids langzaam naar beneden rijdt. Het is een tocht van ruim 26 km, maar omdat u afdaalt is het uitstekend te doen. Onderweg ziet u kleine dorpjes, uitgestrekte rijstvelden en lokale tempels, waarbij de gids u van alles verteld over wat u ziet.

Ook is het wellicht een leuk idee om te gaan raften op de Ayung Rivier, één van de populairste excursies op Bali. De rivier gaat dwars door het groene binnenland en is een geweldige ervaring voor jong en oud.

Maar u kunt uiteraard ook gewoon genieten van het hotel en het vriendelijke Ubud met zijn authentieke karakter.

Weetje

’s Avonds is het leuk om in één van de vele restaurantjes te gaan eten of misschien een drankje te drinken in één van de cafés waar vaak live muziek is. Ook kunt u een traditionele dansvoorstelling bij wonen. Deze vinden iedere avond plaats op een bijzondere locatie in de stad. Het schema en de locatie van die dag kunt u krijgen bij het Ubud informatiecentrum.

DAG
17

Ubud - Sanur (ca. 35 km)

id_al_ubudmanden.jpg
Vertrek Ubud
Bezoek aan de handnijverheidsdorpjes Celuk en Mas
Eerste overnachting in de populaire badplaats Sanur

Na het ontbijt gaan we in zuidelijk richting en bezoeken het kunstenaarsdorpje Celuk. Ieder dorp heeft zijn eigen vorm van kunst en handarbeid en Celuk staat bekend om zijn zilverwerk. Hier bezoeken we een kleine werkplaats waar u ziet hoe zilveren sieraden worden gemaakt. Vervolgens rijden we door naar Lod Tunduh, waar diverse schildervormen uitgevoerd worden, en Mas, waar de kunstenaars de mooiste beelden en meubels maken van eigen houtsnijwerk.

In de middag arriveren we in het zuiden van Bali voor een aantal heerlijk ontspannen dagen aan het uitermate gezellige strand van Sanur. Deze dagen verblijft u in het een sfeervol hotel met een heerlijk zwembad en op loopafstand van vele winkeltjes, restaurants en bars. In de loop van de vooravond (of de volgende ochtend) maakt u kennis met onze plaatselijke vertegenwoordigster, die u uitnodigt voor een informatiebijeenkomst om u wegwijs te maken in de omgeving, en volledig tot uw dienst staat tijdens uw verblijf.

DAG
18

Sanur

id_al_sanur1.jpg
Heerlijke vrije dag in Sanur
Ontmoeting plaatselijke vertegenwoordigster (Nederlandssprekend)
Tweede overnachting Sanur

De komende dagen heeft u volop de gelegenheid om te genieten op het vriendelijke eiland Bali. U heeft alle tijd voor zon-, zee- en strandplezier, maar u heeft op deze vrije dagen ook de mogelijkheid allerlei optionele excursies en activiteiten te ondernemen indien gewenst.

Het is ook mogelijk om uw hotel in Sanur te upgraden naar één van onze luxere hotels op Bali. Zo kunt u o.a. verblijven in het Prama Sanur Beach Hotel, het Griya Santrian en het Segara Village in Sanur of het Bali Mandira Resort in Legian. Zie voor meer informatie over de hotels en toeslagen het kopje 'extra opties'.

DAG
18

Sanur

Sanur
Heerlijke vrije dag
Veel excursiemogelijkheden

Een heerlijke vrije dag voor de boeg. Wat gaat u doen? Ontspannen aan het strand of toch liever iets actiefs? Er zijn verschillende mogelijkheden voor het maken van een excursie. Ga bijvoorbeeld een kookcursus doen en leer alles over de overheerlijke Balinese keuken. Proeven hoort er uiteraard bij, dat is absoluut geen straf. De opgedane kennis neemt u mee naar huis om daar nog eens terug te denken aan die heerlijke vakantie.

DAG
20

Sanur - Denpasar - Amsterdam

id_al_oostjavauitzicht.jpg
Transfer naar vliegveld Denpasar
Terugvlucht Denpasar - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan deze fantastische reis over de eilanden Java, Sulawesi en Bali en wordt u opgehaald voor uw vlucht naar Amsterdam.

DAG
21

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
25 opties
Open+
21 dagen Java, Sulawesi & Bali: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse hotels
Jogjakarta
123
Puri Artha
Driesterren
 • Tuin Puri Artha Jogjakarta Indonesië
 • Zwembad Puri Artha Jogjakarta Indonesië
 • Puri Artha, tuin
 • Puri Artha , kamer
 • Puri Artha , kamer
 • Puri Artha, restaurant
 • Puri Artha, ontbijtbuffet
Puri Artha is een echt traditioneel Javaans hotel midden in Jogjakarta. Een fijne plek om aan de drukte van de stad te ontsnappen. De kamers zijn gesitueerd rond een tropische binnentuin met mooie planten. Maak hier een heerlijke rustgevende wandeling of neem een duik in het buitenzwembad. Het restaurant van het Puri Artha hotel is de plek om kennis te maken met de lokale keuken. Er worden ook internationale gerechten geserveerd en in de Chandri bar kan er een drankje gedronken worden. Het hotel beschikt daarnaast over heerlijke wellness faciliteiten en gratis WiFi.

Ervaar de bijzondere sfeer van de kamers, gecreëerd door de eigen veranda die uitkijkt op de prachtige tuin. De met hout en bamboe ingerichte kamers zijn voorzien van een airco, minibar, telefoon, TV, kluisje, koffie/theefaciliteiten, zitje, badslippers, badkamer met bad of douche en een terras met zitje.
Meer info >
Rumah Mertua
Driesterren
 • Rumah Mertua, tuin en zwembad
 • Rumah Mertua, zwembad
 • Rumah Mertua, tuin en zwembad
 • Rumah Mertua
 • Rumah Mertua, kamer
 • Rumah Mertua, tuin
 • Rumah Mertua, restaurant in tuin
Rumah Mertua is een kleinschalig en karakteristiek boetiekhotel op 15 minuten rijden van het centrum van Yogyakarta. Hier ervaart u de luxe van een goed hotel met de sfeer van een traditioneel Javaans huis. Binnen 1 uur rijden vindt u de hindoeïstische tempel Prambanan en 's werelds grootste boeddhistische tempel, de Borobudur.

Het restaurant van het Rumah Mertua ligt verscholen in de mooie tuin. In deze romantische tuinsetting kunt u genieten van authentieke Indonesische gerechten. Het hotel beschikt over een eigen excursiebalie en een receptie die 24 uur per dag is geopend. Verder vindt u hier een zwembad met ligbedden, spa met behandelingen en gratis WiFi.

De kamers zijn ingericht in Javaanse stijl met houten meubels. Alle 11 kamers zijn voorzien van airco, minibar, TV en badkamer met bad of douche.
Meer info >
Duta Garden Hotel
Driesterren
 • Duta Garden, zwembad
 • Duta Garden, zwembad
 • Duta Garden, vijfer/tuin/restaurant
 • Duta Garden, standaard kamer
 • Duta Garden, standaard kamer
 • Duta Garden, tuin/voorkant kamer
 • Duta Garden, zwembad 's avonds
Het Duta Garden Hotel is rustig gelegen in het dorpje Timuran in Yogyakarta. Het hotel straalt harmonie en rust uit doordat het is ontworpen met natuurlijke elementen. De accommodaties zijn omringd door het buitenzwembad, de visvijver en de tuin. Dit creëert een romantische en tropische sfeer en zal ervoor zorgen dat u drukte van de stad helemaal vergeet.

Het hotel beschikt over een receptie met kluisjes, excursiebalie, restaurant, zwembad met ligbedden, handdoekservice en gratis WiFi.

In het interieur van het hotel en de kamers vind je veel Javaanse elementen terug. Alle kamers zijn voorzien van een telefoon, TV, kluisje, koffie/theefaciliteiten, zitje, kledingkast, slippers, badkamer met bad of douche en een terras met uitzicht op het zwembad of de tuin.
Meer info >
Malang
123
Swiss Belinn Malang
Driesterren
 • Swiss-Belinn Malang, zwembad
 • Swiss-Belinn Malang, voorkant
 • Swiss-Belinn Malang, deluxe 2pk
 • Swiss-Belinn Malang, receptie
 • Swiss-Belinn Malang, restaurant
 • Swiss-Belinn Malang, restaurant
 • Swiss-Belinn Malang, zwembad
Het Swiss Belinn is een comfortabel hotel in Malang. Malang is een historische stad met veel bezienswaardigheden, op slechts 5 minuten lopen van het hotel ligt het stadsplein van Malang en MX Malls. Profiteer van de gunstige ligging van het hotel om de stad optimaal te verkennen. Daarnaast kunt u gebruik maken van de fitnessruimte en het buitenzwembad of genieten in het wellness centrum.

het hotel beschikt over een restaurant waar heerlijke lokale en internationale gerechten bereid worden. Voor een lichte snack kunt u terecht bij de Barelo Bar & Lounge. Het personeel kan u helpen met de babysitservice, het huren van een auto en het regelen van de wasservice. Op verzoek kunnen ontspannende massages op de kamer geregeld worden. Deze comfortabel ingerichte kamers zijn voorzien van airco, TV met satellietzenders, waterkoker, bureau, zithoek en een koelkast. De badkamer heeft een douche en gratis toiletartikelen.

Meer info >
Ubud Hotel & Cottages Malang
Driesterren
 • Ubud Hotel, zwembad
 • Ubud Hotel, zwembad
 • Ubud Hotel, cafe
 • Ubud Hotel, gerecht
 • Ubud Hotel, kamer
Een rustieke accommodatie gelegen in Malang. Het Ubud hotel heeft een gemoedelijke en rustige sfeer. Hier wandelt u door de verzorgde grote tuin, koelt u af in het heerlijke buitenzwembad of rust u uit op het zonneterras. Het hotel heeft daarnaast twee restaurants met op het menu traditionele Balinese- en Indonesische of westerse gerechten.

Alle kamers zijn voorzien van airco, telefoon, TV, theefaciliteiten, pantoffels en een badkamer met bad of douche.
Meer info >
Grand Cakra Hotel
Viersterren
 • Grand Cakra, zwembad
 • Grand Cakra, zwembad
 • Grand Cakra, 2pk
 • Grand Cakra, restaurant
Het Grand Cakra Hotel is een comfortabele en luxe accommodatie. Door de centrale ligging maakt dit hotel de ideale uitvalsbasis voor een verblijf in Malang. Op loopafstand is een winkelcentrum en diverse lokale eetgelegenheden.

Het hotel zelf beschikt over 3 restaurants. Deze serveren een verscheidenheid aan Chinese, Indonesische en westerse gerechten. Verder vindt u hier een buitenzwembad, fitnessruimte en spa met behandelingen. Het vriendelijke personeel zorgt voor een prettig verblijf en staat voor u klaar aan de 24-uurs receptie.

De elegante kamers zijn voorzien van airco, minibar, TV, kluisje, koffie/theefaciliteiten, zitje en een eigen badkamer met douche en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Surabaya
123
Hotel Best Western Papilio
Viersterren
 • Best Western Papilio, voorkant
 • Best Western Papilio, zwembad
 • Best Western Papilio, zwembad
 • Best Western Papilio, slaapkamer
 • Best Western Papilio, restaurant
Een zeer verzorgd en comfortabel hotel gelegen in het zakelijke centrum van Surabaya, maar ook diverse toeristische attracties zijn aanwezig in de nabije omgeving. Het Best Western Papilio Hotel heeft meerdere eetgelegenheden. In het Mariposa Restaurant kunt u genieten van een ontbijt, lunch of diner met Indonesische specialiteiten. Op 8ste verdieping vindt u het Bantimurung café met een uitstekend uitzicht op de stad. Voor nog meer uitzicht kunt u terecht bij het zwembad op het dak. Daarnaast beschikt het hotel over een lobby, fitnessruimte en gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, telefoon, TV, kluisje, koffie/theefaciliteiten, zitje, badkamer met bad of douche, slippers, föhn en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Swiss-Belinn Manyar
Driesterren
 • Swiss-Belinn Manyar, voorkant
 • Swiss-Belinn Manyar, receptie
 • Swiss-Belinn Manyar, zwembad
 • Swiss-Belinn Manyar, standaard tweepersoonskamer
 • Swiss-Belinn Manyar, restaurant
 • Swiss-Belinn Manyar, zwembad
Het Swiss-Belinn Manyar biedt comfort en diverse faciliteiten van hoge kwaliteit. Het hotel is ideaal gelegen in het zakelijke district van Surabaya. Hierdoor heeft u gemakkelijk toegang heeft tot diverse restaurants en winkels. Ook kunt u gebruik maken van de gratis pendeldienst naar het winkelcentrum Galaxy.

Het zwembad heeft een mooi uitzicht over de stad. Neem hier een verfrissende duik of geniet van een drankje of lichte maaltijd aan de bar. Het hotel beschikt daarnaast over een eigen restaurant, een spa en gratis WiFi.

Alle kamers zijn voorzien van airco, telefoon, TV, kluisje, koffie/theefaciliteiten, zitje,
pantoffels en badkamer met douche.
Meer info >
Ibis Styles Surabaya Jemursari
Driesterren
 • Ibis Jemursari, voorkant
 • Ibis Jemursari, zwembad
 • Ibis Jemursari, receptie
 • Ibis Jemursari, lobby
 • Ibis Jemursari, kamer
 • Ibis Jemursari, buffet
 • Ibis Jemursari, eten
 • Ibis Jemursari, eten
Een fijn design budgethotel gelegen in de hoofdstad van Oost-Java. Het hotel heeft een levendige sfeer, maar is toch rustig. De kleurrijke en trendy inrichting kenmerkt het hotel. Het personeel is erg vriendelijk en staat voor u klaar bij de 24-uursreceptie.

Het restaurant serveert heerlijke Aziatische en internationale gerechten. Bij het zwembad op het dak kunt u ontspannen, terwijl u van een verfrissend drankje of een lichte snacks geniet. Verder beschikt het hotel over een fitnessruimte en een wellnessfaciliteiten.

Ook de kamers zijn modern en trendy ingericht en voorzien van airco, minibar, telefoon, TV, kluisje, koffie/theefaciliteiten, zitje, pantoffels, badkamer met bad of douche en föhn.
Meer info >
Makassar
12
Aston Hotel Makassar
Viersterren
 • id_ac_astonui.jpg
 • id_ac_astonka.jpg
 • id_ac_astonka3.jpg
 • id_ac_astonre.jpg
 • id_ac_astonre2.jpg
 • id_ac_astonfa2.jpg
 • id_ac_astonzw.jpg
 • id_ac_astonfa.jpg
In het Aston Makassar Hotel kunt u heerlijk ontspannen en genieten na een drukke dag. Het hotel heeft een zwembad, spa en fitnesscentrum beschikbaar. Ook heeft het hotel een restaurant met uitzicht op zee en een bar. Vanuit het hotel kunt u het strand van Losari bezoeken, dit ligt op 15 minuten loopafstand. De moderne kamers zijn elegant ingericht en voorzien van airco. Gratis WiFi beschikbaar in openbare ruimtes.
Meer info >
Swiss Bell Makassar
Viersterren
 • id_ac_swiss_zw.jpg
 • id_ac_swiss_ka.jpg
 • id_ac_swiss_lo.jpg
 • id_ac_swiss_re.jpg
Swiss Bell is een comfortabel hotel in Makassar. De comfortabel ingerichte kamers zijn voorzien van alle faciliteiten nodig voor een aangenaam verblijf. Er is een eigen badkamer met douche, tv en gratis Wifi aanwezig. Maak gebruik van de fitnessruimte en het buitenzwembad of geniet in het wellnesscentrum. Er is ook een restaurant, waar heerlijke lokale en internationale gerechten bereid worden, en een bar aanwezig.
Meer info >
Sengkang
BBC Hotel Sengkang
Tweëenhalve ster
 • id_ac_bbcka2.jpg
 • id_ac_bbcka.jpg
 • id_ac_bbcre.jpg
Het BBC Hotel heeft een ideale locatie midden in het centrum. Het hotel heeft een restaurant waar u kunt dineren en een bar. In het gehele hotel is er gratis WiFi beschikbaar. De kamers zijn modern ingericht en voorzien van koffie/thee faciliteiten en airco.
Meer info >
Toraja Land
12
Hotel Indra Toraja
Tweëenhalve ster
 • id_ac_indratu.jpg
 • id_ac_indraka.jpg
 • id_ac_indraka2.jpg
 • id_ac_indrare.jpg
 • id_ac_indralo.jpg
Hotel Indra Toraja ligt op ideale locatie midden in het centrum. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van ventilator/airco. Het hotel heeft een gezellig restaurant waar u elke avond kunt genieten van heerlijk eten en live muziek. Gratis WiFi beschikbaar in het gehele hotel.
Meer info >
Luta Resort Toraja
Drieenhalve ster
 • 4805919.jpg
 • 262995_14062410380019990015.jpg
 • 4805938.jpg
 • 4805924.jpg
Centraal gelegen in Rantepao in het hartje van Torajaland. Het is een comfortabel hotel en de beste in de stad. Vanuit het hotel is er prachtig uitzicht op de rijstvelden en omliggende bergen.Gelegen in het centrum van Rantepao.Het hotel heeft een eigen restaurant, bar, wasserette, welnesscenter en tourdesk. Tevens biedt het roomservice.De kamers zijn ruim en ingericht met allerlei lokale details. Ze hebben airconditioning, een bureau, flatscreen tv, minibar en badkamer met douche.
Meer info >
Ubud
123
Radha Phala
Viersterren
 • radha phala room.jpg
 • radha phala bathroom.jpg
 • radha phala swimming pool.jpg
 • radha phala restaurant.jpg
 • radha phala hotel.jpg
 • radha phala hotel 2.jpg
Het kleinschalige Radha Phala Resort & Spa ligt rustig gelegen midden in de natuur.Het Radha Phala resort is gelegen midden tussen de rijstvelden van Ubud en biedt een schitterend uitzicht over de omgeving van Ubud. Op slechts 15 minuten rijden van het beroemde Ubud Monkey forest. Het hotel beschikt over een zwembad met een klein kindergedeelte, een restaurant, poolbar, spa, gratis shuttle service naar Ubud op gezette tijden en roomservice. Wifi is alleen beschikbaar in de lobby. Super Deluxe
Dit kamertype biedt een woonruimte van 32m2 en is geschikt voor twee personen, maar er kan ook een extra bed bij voor een derde persoon. De kamer biedt uitzicht op de tuin of het zwembad en is voorzien van airconditioning,koelkastje, zithoek met bank, een kluisje voor uw waardevolle spullen, flatscreen-tv en een balkon. De badkamer heeft een bad of douche met gratis toiletartikelen en een föhn.

Meer info >
Mawa House
Drieenhalve ster
 • id_acc_mawa_ex.jpg
 • id_ac_mawa_zw.jpg
 • id_ac_mawa_ka.jpg
 • id_ac_mawa_ka2.jpg
 • id_ac_mawa_lo2.jpg
 • id_ac_mawa_ex.jpg
 • id_ac_mawa_lo.jpg
Een sfeervol, kleinschalig en typisch Balinees hotel dat wordt omringd met mooie tropische begroeiing.Het hotel is centraal gelegen in Ubud, maar net buiten de drukte. Een paar minuten lopen naar het apenbos vanwaar u de hoofdstraat in kunt lopen waar de vele restaurants en winkels zich bevinden.Mawa House heeft een tuin met een buitenzwembad, een excursiebalie en een 24-uursreceptie. Op verzoek is er een was- en strijkservice.Deluxe Room
Dit kamertype biedt een woonruimte van 26m2 en is geschikt voor twee personen, maar er kan een extra bed bij voor een derde persoon. De kamer is voorzien van een airconditioning, ventilator, een kluisje voor uw waardevolle spullen, een zithoek en een bureau. De kamer heeft een muskietennet en koffie- en theefaciliteiten, daarnaast is de gehele unit op de begane grond en daardoor rolstoelvriendelijk. De eigen badkamer heeft een bad of douche, een föhn en pantoffels.
Meer info >
Anulekha Resort and Villa
Viersterren
 • Anulekha, zwembad
 • Anulekha, zwembad
 • Anulekha, zwembad
 • Anulekha, receptie
 • Anulekha, lobby
 • Anulekha, kamer
 • Anulekha, badkamer
 • Anulekha, tuin
Omringd door de uitgestrekte rijstvelden, laat het Anulekha Resort u kennis maken met de landelijke charme en prachtige natuur van het plaatsje Ubud. De zorgeloze sfeer en groene omgeving maken deze accommodatie een ideaal verblijf om helemaal tot rust te komen. Het hotel beschikt over een gratis pendeldienst dat u binnen 15 minuten naar het centrum van Ubud brengt.

Het gastvriendelijke resort beschikt daarnaast over een receptie, bar, fijn zwembad met ligbedden en parasols, volledige uitgeruste spa met diverse massagemogelijkheden en gratis WiFi in het gehele hotel. In het eigen stijlvolle Restaurant Silungan kunt u terecht voor Indonesische, Balinese en westerse gerechten. Het restaurant is verhoogd en biedt daardoor een schilderachtig uitzicht over het zwembad, de rijstterrassen en de kokospalmen.

Alle kamers zijn ruim en voorzien van airco, minibar, sat-TV, kluisje, koffie-/theefaciliteiten, open haard, badjassen, pantoffels en een badkamer met bad of douche en toilet. Ook beschikken de kamers over een balkon of een terras.
Meer info >
Sanur
Taman Agung Hotel
Driesterren
 • id_ac_tamanagungzw1.jpg
 • id_ac_tamanagungzw2.jpg
 • id_ac_tamanagungka1.jpg
 • id_ac_tamanagungka2.jpg
 • id_ac_tamanagungka.jpg
 • id_ac_tamanagungui.jpg
 • id_ac_tamanagungtu.jpg
 • id_ac_tamanagungka3.jpg
 • id_ac_tamanagungzw.jpg
 • ID_AC_TamanAgungRE
Taman Agung is een knus hotel dat wordt gerund door een Balinese familie. Het is eenvoudig van opzet, maar zeer centraal gelegen aan de gezellige hoofdstraat met winkels en restaurants. Het strand bevindt zich op slechts een steenworp afstand.Op 5 minuten loopafstand vindt u het strand van Sanur. Langs het strand loopt een wandelboulevard. Taman Agung beschikt over een klein restaurant met een klein terras aan het zwembad waar u 's ochtends kunt ontbijten (geen buffet) en gedurende de dag terecht kunt voor een hapje en drankje tegen schappelijke prijzen. Er zijn twee niet al te grote maar fijne zwembaden met ligbedden in een tropische tuin en er is een kleine spa.Deluxe Room
Deze Deluxe Room is ca. 20m2 en geschikt voor twee personen. Er kan een extra bed bijgezet worden voor een derde persoon. In de kamer is airconditioning aanwezig, een flatscreen-tv met kabelzenders, een minibar, een bureau en een eigen terras of balkon met uitzicht op de tuin. De eigen badkamer beschikt over een bad en een douche met gratis toiletartikelen. De kamer is van alle gemakken voorzien; zo is er een elektrische waterkoker en een stopcontact bij het bed.
Meer info >
Het is momenteel nog niet mogelijk om verlengingen bij te boeken.
21 dagen Java, Sulawesi & Bali: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van een excursiepakket of losse excursies. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten van het excursiepakket zijn. De losse excursies worden ter plaatse aangeboden (en betaald).
Excursies (vooraf betalen) ( 1 t/m 1 van 25 opties )
Lempuyang Temple
Excursiepakket Zuid-Bali (2 excursies)
Voor wie extra veel van het prachtige Bali wil zien en beleven hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. U kunt dit excursiepakket boeken bij een verblijf in z...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.82
Excursies (ter plaatse boeken en betalen) ( 2 t/m 25 van 25 opties )
Bromo Nationaal Park - Vulkaan Expeditie
Een excursie die door velen als één van de hoogtepunten van Java wordt ervaren. In de nacht wordt u door de gids wakker gebeld. U heeft dan even de tijd voor een kopje koffie of thee, waarna de expeditie start. U rijdt naar de entree van het Bromo National Park waar vandaan u per jeeps naar de top van de Penanjakan Berg rijdt. Deze ‘old-timers’ brengen u via de smalle bergweggetjes naar het uitzichtpunt waar u de spectaculaire zonsopgang opwacht onder een prachtige sterrenhemel. Bij het toenemen van het daglicht wordt u ook langzaam bewust van de adembenemende schoonheid van het landschap dat aan uw voeten ligt. De kwaliteit van de zonsopgang is uiteraard afhankelijk van het weer. Hierna gaat de tocht verder naar de Bromo Vulkaan waar u, te voet of per paard (tegen betaling), verder kunt trekken naar de kraterrand waar de rook letterlijk de aarde uitkomt. Na deze enerverende ervaring zult u vast honger hebben. U rijdt door naar het dorp Cemoro Lawang waar u bij een lokaal restaurant kunt ontbijten (tegen betaling) voordat u terug naar Malang gaat.

Duur: 7 uur
Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 1.240.000 IDR per persoon (omgerekend ca. 77 euro per persoon).
Minimaal 7 deelnemers - Prijs ca. 1.023.000 IDR per persoon (omgerekend ca. 64 euro per persoon).
Minimaal 10 deelnemers - Prijs ca. 1.007.500 IDR per persoon (omgerekend ca. 63 euro per persoon).

Prijzen in euro's zijn onder voorbehoud van eventuele koerswijzigingen.

Wanneer u deze excursie gaat doen raden wij u aan warme kleding mee te nemen omdat het vroeg in de ochtend erg koud is. Denkt u aan een warme jas/fleece vest en muts en handschoenen.
Wanneer deze tour in het weekend of in de vakantie wordt uitgevoerd, komt er een toeslag van ca. 10 USD per persoon op de entreeprijs.
...
Jogjakarta - Ramayana Dinershow
Tijdens deze 3 tot 4 uur durende avondexcursie kunt u genieten van een uitstekend diner in de vorm van een buffet, terwijl de befaamde Ramayana Dansen worden opgevoerd. De dansen zijn een beroemd Hindoe schouwspel waarbij u kennis maakt met traditionele Javaanse cultuur, kledij en muziek.

Let op: Het optreden wordt niet op alle dagen uitgevoerd. Daarom kan er op voorhand niet met zekerheid worden gezegd of deze excursie ook daadwerkelijk uitgevoerd kan worden. Dit weet u pas op de plaats van bestemming.
Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 697.500 IDR per persoon (omgerekend ca. 43 euro per persoon).
Minimaal 7 deelnemers - Prijs ca. 558.000 IDR per persoon (omgerekend ca. 35 euro per persoon).
Minimaal 10 deelnemers - Prijs ca. 542.500 IDR per persoon (omgerekend ca. 34 euro per persoon).

Prijzen in euro's zijn onder voorbehoud van eventuele koerswijzigingen.
...
Jogjakarta - Candirejo Stadstour per Andong (paard en wagen)
In het dorpje Candirejo lijkt de tijd al erg lang stil te staan. De mensen leven hier nog echt van het platteland en op een traditionele manier. U komt aan in het dorpje, waarna u de mogelijkheid wordt aangeboden om per voet de verschillende ‘home-industries’ te bewonderen. Zo kunt u onder andere zien hoe in een traditioneel huis zelfgemaakte cassave crackers worden gemaakt. Na ongeveer 2 uur in het dorp te hebben doorgebracht keert u weer richting het hotel.
Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 465.000 IDR per persoon (omgerekend ca. 29 euro per persoon).
Minimaal 7 deelnemers - Prijs ca. 341.000 IDR per persoon (omgerekend ca. 21 euro per persoon).
Minimaal 10 deelnemers - Prijs ca. 310.000 IDR per persoon (omgerekend ca. 19 euro per persoon).

Prijzen in euro's zijn onder voorbehoud van eventuele koerswijzigingen.
...
Jogjakarta - By night incl. Ramayana show
Tijdens deze excursie gaat u in de avond een korte wandeling maken door Jogjakarta. U krijgt onder andere een rondleiding op de traditionele Malioboro markt. De beste manier om de markt van Jogjakarta te verkennen is te voet. De kraampjes staan naast elkaar opgesteld. Na de wandeling door Jogjakarta zult u per Andong (traditionele paard en wagen) naar de Ramayana Ballet Show gaan. De ballet show wordt uitgevoerd op de plek waar duizend jaar geleden het verhaal tot stand kwam. Dit culturele optreden is erin geslaagd om de diversiteit van de Javaanse kunst te combineren in vormen van dans en drama begeleid door Gamelan muziek. Het Ramayana verhaal wordt samengevat in vier fasen: de ontvoering van Sinta, Anoman en zijn missie naar Alengka, de dood van Rahwana en uiteindelijk het happy end wanneer Sinta en Rama elkaar weer zien! Een prachtig schouwspel waar u van versteld zult staan!

Let op: Het Ramayana optreden wordt niet op alle dagen uitgevoerd. Daarom kan er op voorhand niet met zekerheid worden gezegd of deze excursie ook daadwerkelijk uitgevoerd kan worden. Dit weet u pas op de plaats van bestemming.
Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 899.000 IDR per persoon (omgerekend ca. 56 euro per persoon).
Minimaal 7 deelnemers - Prijs ca. 713.000 IDR per persoon (omgerekend ca. 44 euro per persoon).
Minimaal 10 deelnemers - Prijs ca. 635.500 IDR per persoon (omgerekend ca. 40 euro per persoon).

Prijzen in euro's zijn onder voorbehoud van eventuele koerswijzigingen.
...
Makassar - De kalkstenen kliffen van Maros
‘s Ochtends gaat u een trekking maken door Maros, een onbekend gedeelte van Nationaal Park Bantimurung-Bulusaraung. Hier wandelt u door rijstvelden met her en der huisjes. Indrukwekkende kliffen van kalksteen torenen uit het landschap. Dit soort landschap is uniek in Indonesië en het aanzicht is daarom fantastisch en mysterieus. Met een sampan, een kleine houten boot zult u naar een verborgen grot varen waar u prehistorische tekeningen, die naar schatting tussen de 8.000 en 40.000 jaar oud zijn, kunt bewonderen. De tekeningen van 40.000 jaar oud zijn de oudste ter wereld!

Inclusief: Engelssprekende gids, boottocht, snack, donatie
Exclusief: drankjes en fooien
Minimaal 2 deelnemers: prijs vanaf ca 219.000 IDR per persoon
...
Sengkang - Lokaal lunchen bij een Bugis familie
Onderweg van Makassar naar Sengkang heeft u de mogelijk om te genieten van een lokale lunch bij mensen thuis. De Bugis familie kan erg lekker koken en zullen de hele ochtend voor u in de keuken staan. De lunch wordt geserveerd in hun typische Bugis huis in het kleine dorp. Erg leuk om in contact te komen met de lokale bevolking en te proeven van de specialiteiten uit dit gebied!

Inclusief: ongeveer 4 á 5 gerechtjes, cake, koffie & thee
Exclusief: overige drankjes en fooien
Minimaal 2 deelnemers: prijs vanaf ca 180.000 IDR per persoon
...
Toraja Land - Mountainbiken door Toraja
Rantepao, het meest toeristische centrum van Tana Toraja, kunt u uitstekend per mountainbike verkennen. De mountainbike tocht is erg flexibel, u kunt dan ook met de gids afspreken welke route u graag zou willen fietsen en het aantal kilometers. In de ochtend wordt u dan rond 8.00 opgehaald en zult u samen met de gids de afgesproken route gaan fietsen. Zo zult u fietsen door de felgroene rijstvelden, prachtige heuvellandschappen en traditionele dorpjes.

De mountainbikes in Toraja zijn kleiner dan gemiddeld. Voor een kind van 11 jaar is de mountainbike ook geschikt.

Let wel: er zijn maar 5 mountainbikes beschikbaar, dus als u er zeker van wilt zijn dat u deze excursie gaat doen, kunt u dit het beste direct bij uw boeking aangeven, zo kunnen wij dit voor u aanvragen.

Duur: ca. 30 - 54 kilometer
Inclusief: Engelssprekende gids, mountainbike, helm, lunch en transport voor de fiets
Exclusief: extra drankjes en fooien
Minimaal 2 deelnemers: prijs vanaf ca 1.245.000 IDR per persoon
...
Toraja Land - Raften op de Maulu rivier in Toraja
De Maulu rivier is een prachtige en ongerepte rivier welke door het tropisch regenwoud in het hart van Toraja stroomt. Een rit van ongeveer 1,5 uur door een spectaculair berglandschap aan de rivier de Maulu brengt u naar het beginpunt van de wandeling. Na een korte wandeling (ca. 30-40 min.) door afgelegen dorpjes en terrasvormige rijstvelden, zult u beginnen met het raften. De verschillende klasse II - III stroomversnellingen worden afgewisseld met koele verfrissende watervallen en kalme stukken rivier. De lunch wordt geserveerd op een afgelegen plek op een strandje aan de rivierkant.

Inclusief: Engelssprekende gids, boot, helm, lunch
Exclusief: extra drankjes en fooien
Minimaal 2 deelnemers: Prijs 1.245.000 IDR per persoon
...
Toraja Land - Bezoek aan een kaasfabriekje
Tijdens de rit van ca. 8-9 uur terug naar Makassar heeft u de mogelijkheid om onderweg te stoppen bij een kleine kaasfabriek in Enrekang. Dit deel van Sulawesi staat bekend om de dangke kaas die wordt geproduceerd van buffel- en koemelk. Hier kunt u de kazen proeven onder het genot van een kop koffie of thee.

Inclusief: koffie of thee, kaasproeverij
Exclusief: extra drankjes en fooien
Minimaal 2 deelnemers: prijs vanaf ca 165.000 IDR per persoon
...
vanuit strandverblijf - Kecak Apendans Uluwatu
De bekendste Balinese dans is de Kecak dans, beter bekend als de "apen dans". Het bijzondere aan deze dans is dat deze niet wordt begeleidt door muziek maar door gezang. Een grote groep mannen zitten in een kring en worden begeleid door hun eigen gezang waarbij ze in een soort van trance geraken. Het thema komt uit de episode van Ramayana, een oude Balinese legende.

De Kecak dans wordt op diverse locaties uitgevoerd maar die bij de Uluwatu tempel is zeker wel de mooiste te noemen. Deze Uluwatu tempel is gesitueerd op een klif met spectaculair uitzicht over de Indische Oceaan en prachtige zonsondergangen.

Duur: 8 uur
Exclusief: diner
Minimaal 2 deelnemers - prijs ca. 450.000 IDR per persoon
...
Ubud - Raften op de Ayung Rivier
Een rafting-avontuur op de Ayung Rivier! Een onvergetelijke tocht door het tropisch regenwoud langs prachtige watervallen. Na 2 uur raften kunt u zich douchen en krijgt u een lunch aangeboden. Hotel transfers en Balinese lunch zijn inbegrepen.

Duur: ca. 5 uur
Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 728.500 IDR per persoon (omgerekend ca. 45 euro per persoon).

Prijzen in euro's zijn onder voorbehoud van eventuele koerswijzigingen.
...
vanuit strandverblijf - Sunset Dinner Cruise
Er is geen betere manier om een tropische avond te spenderen aan boord van de Bali Hai Sunset Dinner cruise. Als de zon ondergaat, kunt u heerlijk relaxen aan boord onder het genot van een hapje en tropische cocktail. Geniet daarna op het dek van het internationale buffet diner met muziek en geniet van de live cabaret show.

Let op: De sunset cruise wordt niet op alle dagen uitgevoerd. Daarom kan er op voorhand niet met zekerheid worden gezegd of deze excursie ook daadwerkelijk uitgevoerd kan worden. Dit weet u pas op de plaats van bestemming.

Inclusief: diner
Minimaal 2 deelnemers - prijs ca. 900.000 IDR per persoon
...
Ubud - Mountainbiken door de rijstvelden
Tijdens deze excursie gaat u mountainbiken door de rijstvelden en omgeving van Ubud. U wordt vroeg in de ochtend opgehaald en wordt naar een agrarisch bedrijf gebracht waar u koffie-, cacao- en fruitplantages kunt zien. U krijgt hier een kopje koffie of thee om de dag te beginnen. Daarna wordt u naar het beginpunt gebracht voor de fietstocht dat op de helling van de berg ligt, met prachtig uitzicht over de Batur Vulkaan en Kintamani. Deze adembenemende fietstocht slingert naar beneden door 26 kilometer aan weelderige valleien, door Balinese dorpjes, langs eeuwenoude tempels en rijke groene rijstvelden. Deskundige gidsen zullen de geschiedenis van het land, de cultuur en de gewoonten van de mensen uit leggen en nemen u mee op een onvergetelijke ervaring die u niet mag missen! U maakt stops op plekken waar u exotische vruchten en kruiden kunt proeven om vervolgens verder te fietsen naar een traditioneel Balinees huis, waar de tour ook zal eindigen. In dit traditionele huis zal de lunch geserveerd worden. Daarna wordt u terug gebracht naar uw hotel.

Duur: halve dag
Inclusief: transfer van en naar het hotel en een Balinese lunch
Exclusief: extra drankjes en fooien
Minimaal 2 deelnemers: Prijs 611.000 IDR per persoon
...
vanuit strandverblijf - Mountainbiken vanuit Ubud
Ontsnap uit de drukte en de warmte en kom heerlijk fietsen in de koele heuvels van Bali. Stap op een goed onderhouden en veilige fiets en geniet van het naar beneden fietsen terwijl u langs een prachtige rout het dorpsleven van dichtbij kunt zien. Deze trip geeft u een inkijk in Bali dat niet voor iedereen is weggelegd en geeft u de kans om de charme van het Balinese leven te ervaren. Een heerlijke actieve dag vol met interessante bezienswaardigheden en gegarandeerd veel plezier.

Duur: 6 uur
Inclusief: lunch
Minimaal 2 deelnemers - prijs ca. 611.000 IDR per persoon
...
vanuit strandverblijf - Sea Walker
Met behulp van een unieke glazen helm die het mogelijk maakt om onder water te kijken en te ademen, kunt u al lopend over de zeebodem de vissen en het koraal bekijken. Na een uitgebreide instructie gaat u samen met de instructeur het water in. Uw haren blijven droog en u kunt uw lenzen of bril gewoon blijven dragen.

Duur: 4 uur
Inclusief: lunch
Minimaal 2 deelnemers - prijs ca. 885.000 IDR per persoon
...
Ubud - Wandeling door de omgeving & rijstvelden
Tijdens deze excursie gaat u wandelen door de prachtige omgeving van Ubud. U ontmoet de lokale bevolking en ziet hoe ze nog volgens eeuwenoude tradities leven. U wandelt door het dorp, maakt een trekking door de rijstvelden en maakt kennis met de gebruiken van een traditionele boerderij.
Inclusief: transfers, Engelssprekende gids en lunch

Duur: ca. 2 uur
Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 294.500 IDR per persoon (omgerekend ca. 18 euro per persoon).

Prijzen in euro's zijn onder voorbehoud van eventuele koerswijzigingen.
...
vanuit strandverblijf - Snorkelen Nusa Lembongan & Nusa Penida
U wordt na het ontbijt opgehaald om samen met andere avonturiers op deze snorkelexcursie te gaan naar Nusa Lembongan & Nusa Penida, de zustereilanden van Bali. Het is ongeveer een half uur varen. Hier is het schitterend snorkelen omdat het water op sommige plekken bijzonder helder is. Tijdens deze excursie bezoekt u Gamat Bay, Crystal Bay en Mangrove Bay. De ervaren kapitein legt u alles uit en zorgt dat u vertrouwd raakt met het snorkelmateriaal wat inbegrepen is. U hoeft alleen te zorgen voor zwemkleding, een handdoek en een waterdichte camera eventueel. Geniet van de prachtige onderwater wereld.
Minimaal 2 deelnemers - prijs ca. 850.000 IDR per persoon
...
vanuit strandverblijf - Quad tour door de rijstvelden
Ontdek het Balinese leven per quad en geniet ondertussen van de groene rijstvelden en traditionele dorpen. Onderweg wordt u getrakteerd op schitterende vergezichten afgewisseld door een landschap van jungle, rijstvelden en rivieren. Onderweg zult u stoppen bij hot springs en kunt u zien hoe lokale boeren hun land bewerken. U kunt ervoor kiezen om alleen of met tweeën op een quad te gaan. Ze zijn volledig automatisch en makkelijk te besturen. Het is een onvergetelijke manier om de minder begaanbare maar mooie wegen te ontdekken.
Minimaal 2 deelnemers (single quad) - prijs ca. 950.000 IDR per persoon
Minimaal 2 deelnemers (tandem quad) - prijs ca. 1.370.000 IDR per persoon
...
vanuit strandverblijf - Kookles Balinese keuken
Kooklessen op Bali zijn gericht op de Indonesische en typisch Balinese keuken. In het eerste gedeelte leert u over verschillende traditionele Balinese lekkernijen en cakes. Hierna volgt een high tea met Balinese of Javaanse koffie waarbij u van de zelfgemaakt lekkernijen kunt genieten. In het tweede gedeelte leert u over de verschillende kruiden in de Balinese keuken. Hierna schuift u aan tafel om uw eigengemaakte gerechten te proeven.
Minimaal 2 deelnemers - prijs ca. 500.000 IDR per persoon
...
vanuit strandverblijf - Mengwi, Jatiluwih, Kedaton en Tanah Lot
In deze excursie brengt u een bezoek aan een aantal van de mooiste plekken van Bali! Allereerst bezichtig u de Taman Ayun tempel die wordt omgeven door een vijver met lotusbloemen. Daarna bezoekt u de bekende rijstterrassen van Jatiluwih en gaat naar een lokale markt in Bedugul. Na een bezoek aan het monkey forest van Kedaton sluit u de excursie af bij het tempelcomplex van Tanah Lot dat bekend staat om zijn spectaculaire ligging op een rots in zee. De lunch is inbegrepen in deze tour.

Duur: 8 uur
Minimaal 2 deelnemers - prijs ca. 800.000 IDR per persoon
...
vanuit strandverblijf - Het lokale leven op Bali
Neem een kijkje in het leven van de Balinees en ervaar het dagelijkse leven. Hoe de kinderen naar school gaan, hoe het land wordt bewerkt en hoe het eten wordt bereid. U maakt een wandeling door een Balinees dorp en ziet onder andere hoe het land wordt gecultiveerd; help de locals mee met het planten van rijst en leer hoe kokosnoten worden geplukt. Tijdens de lunch krijgt u te zien hoe de cassave wordt gemaakt in de lokale keuken en ook bezoekt u een traditioneel Balinees huis waar u ziet hoe de dagelijkse offers worden gemaakt.
Minimaal 2 deelnemers - prijs ca. 850.000 IDR per persoon
...
vanuit strandverblijf - Besakih & Penglipuran
Tijdens deze dagexcursie bezoekt u de belangrijkste en oudste tempel van Bali, de Pura Besakih en tevens moedertempel. Op de weg hierheen brengt u een bezoek aan Kertagosa in Klungkung, het gerechtscomplex uit de pre koloniale tijd. Dan gaat u op weg naar de Besikah die is gelegen aan de voet van de Mount Agung. In het dorp Penglipuran bezoekt u een van de weinige oorspronkelijke Balinese inwoners, de Aga genoemd. Als laatste stopt u bij de vleermuizengrot Goa Lawah in Kusamba dat tevens bekend staat om de zwarte stranden.
Minimaal 2 deelnemers - prijs ca. 800.000 IDR per persoon
...
vanuit strandverblijf - Auto met chauffeur
Huur een dag een auto met chauffeur en heb de vrijheid om helemaal uw eigen tempo en programma te bepalen. Op Bali is het gebruikelijk om een auto met chauffeur te huren om het eiland te verkennen. Omdat het eiland betrekkelijk klein is kunt u meerdere bezienswaardigheden in een dag zien. De chauffeurs zijn ervaren mensen en kennen het eiland op hun duimpje. U kunt helemaal zelf bepalen waar u heen wilt maar als u suggesties wilt dan weten de chauffeurs precies waar ze u heen moeten brengen.
Prijs per auto (6 uur) - ca. 800.000 IDR
Prijs per auto (8 uur) - ca. 1.200.000 IDR
...
vanuit strandverblijf - Raften op de Ayung Rivier bij Ubud
Een rafting-avontuur op de Ayung Rivier! Een onvergetelijke tocht door het tropisch regenwoud langs prachtige watervallen. Na 2 uur raften kunt u zich douchen en krijgt u een lunch aangeboden. Hotel transfers en Balinese lunch zijn inbegrepen.
Minimaal 2 deelnemers - prijs 611.000 IDR per persoon
...