Athene
Delphi
Mount Athos
Epidaurus
Kalambaka
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Beste reistijd Griekenland

Naar alle rondreizen Griekenland

Beste reistijd

Griekenland is een groot land dat bestaat uit meerdere regio’s. De beste reistijd hangt dan ook af van de regio waar u naar toe reist. Algemeen genomen is mei tot en met september de beste reistijd voor Griekenland. In deze maanden is er weinig tot geen neerslag. Griekenland heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn droog en heet en de winters hebben een zachte temperaturen.

Peloponnesos en Centraal Griekenland
Er heerst een mediterraan klimaat met droge, warme zomers en milde winters in het zuiden van Griekenland, op het schiereiland Peloponnesos. In de maanden juni, juli, augustus en september ligt de maximumtemperatuur herhaaldelijk tussen de 28 en 32 graden, met soms een piek richting de 40 graden. In deze maanden is de natuur in volle bloei en kunt u in de lager gelegen gebieden vele verschillende kruid soorten en bloemen vinden. In de wintermaanden koelt het in de bergen van de Peloponnesos flink af en worden de bergen vaak bedekt met sneeuw.

Noord Griekenland
In Noord Griekenland kunnen de temperaturen in de zomerperiode behoorlijk oplopen en is de gemiddelde temperatuur rond de 30 graden, met af en toe een piek richting de 40 graden. Deze temperaturen komen vooral voor in de maanden juli en augustus en zijn dus echt geschikt voor zon- en strandliefhebbers. In Thessaloniki is er aan de kust een verfrissende zeebrief die deze maanden aangenamer maak. Over het algemeen zijn mei, juni en september uitstekende reisperiodes voor een reis door Noord-Griekenland. Het is dan nog steeds droog en zonnig, maar de temperatuur ligt wat lager en voelt aangenamer.

In de winter kan er in Noord-Griekenland regelmatig neerslag vallen en nemen de temperaturen aanzienlijk af met december en januari als koudste maanden. Vooral in de bergen van Macedonië kan het dan erg koud zijn en valt er zelfs sneeuw.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis