neemt je mee
Piramides van Gizeh
Piramides van Gizeh
De Nijl
De Nijl
Tempel van Kom Ombo
Tempel van Kom Ombo
Tempel van Hatjepsoet, Luxor
Tempel van Hatjepsoet, Luxor
Hiërogliefen
Hiërogliefen

Klassiek Egypte

Groepsreis | 11 dagen v.a. 1349
1174i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
05-06-2019
Reisduur
11 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Inclusief alle excursies en entreegelden
Comfortabele 8-daagse Nijlcruise o.b.v. volpension
Breng een bezoek aan de wereldberoemde piramides van Gizeh
Vaar een middag op een traditionele Egyptische zeilboot
Bezoek adellijke graftombes en eeuwenoude tempels in de Vallei der Koningen

Ontdek de vele schatten van de Farao's

Van eeuwenoude tempels en koningsgraven, tot uitgestrekte woestijnlandschappen en de groene oevers van de Nijl, u ziet het allemaal tijdens onze ontspannen rondreis door Egypte. We beginnen de reis in bruisend Cairo, waar u kennismaakt met het dagelijks leven van de Egyptenaren in deze grootste stad van het Midden-Oosten. Stap vervolgens aan boord van de Nijlcruise en vaar mee naar oude Egyptische verhalen van indrukwekkende piramides, machtige farao’s en de strijd tegen het water van 's werelds langste rivier de Nijl.

"De Nijl is het ideale decor voor een ontspannen kennismaking met al het moois dat Egypte te bieden heeft. Eeuwenoude piramides, tempels en koningsgraven, Egypte is een waar openluchtmuseum!"

Corine, Product Manager Egypte

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Cairo

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Cairo
Ontvangst op de luchthaven door uw Nederlandssprekende reisleider
Eerste overnachting in bruisend Cairo

Na een laatste kopje koffie op Schiphol meldt u zich bij de gate. Vandaag is het dan zover, de start van uw rondreis door Egypte. Met een korte overstap vliegt u naar de Egyptische hoofdstad Cairo. Wist u dat deze stad niet alleen de grootste stad van Egypte, maar ook van het hele Midden-Oosten is? In de loop van de middag landt de vlucht in Cairo. Met een transfer wordt u naar een luxe 5-sterrenhotel gebracht waar we de komen drie nachten verblijven. Nadat u op uw gemak uw koffer heeft uitgepakt worden we opgehaald voor het gezellige welkomstdiner (inclusief) met de reisleider en de rest van het reisgezelschap. Een leuk begin van de reis en een ontspannen manier om elkaar en de geurige Egyptische keuken alvast te leren kennen!

DAG
02

Cairo

piramides van gizeh1.jpg
Ochtendexcursie naar de Piramides en Sfinx van Gizeh
Middagexcursie naar Sakkara en de hoofdstad van het Oude Rijk, Memphis
Tweede overnachting in Cairo

Na het ontbijt in het hotel staat er een volle interessante dagexcursie door de omgeving van Cairo op de planning. In de ochtend bezoekt u gelijk één van de culturele hoogtepunten van deze reis én één van de beroemdste bouwwerken ter wereld, de Piramides en Sfinx van Gizeh. De indrukwekkende en typerend Egyptische bouwwerken werden vermoedelijk rond 2500 voor Christus gebouwd als graf voor Farao Cheops, zijn zoon en kleinzoon en horen tegenwoordig thuis in de lijst van de zeven wereldwonderen. De Piramide van Cheops (ook wel ‘Grote Piramide’) is met zijn 145 meter de hoogste piramide ooit gebouwd en het enige van de klassieke wereldwonderen dat nog bestaat. Wanneer u de piramides van dichtbij bekijkt begrijpt u waarom dit wereldwonder voor veel wetenschappers nog steeds een groot mysterie is. De enorme piramides zijn volledig symmetrisch gebouwd en de enorme kalkstenen die gebruikt zijn voor de bouw wegen soms wel een aantal ton per stuk. Hoe men de bovenste stenen ooit op hun plek hebben gekregen is een boeiende gedachte.
Na een lunch op eigen gelegenheid maakt u onderweg naar de Piramide van Sakkara een stop in de stad Memphis. Dit was de hoofdstad van het Oude Rijk Egypte. Helaas is er uit die tijd weinig bewaard gebleven, maar het enorme kalkstenen beeld van de grootste farao allertijden (Koning Ramses II) en het grootste, losstaande Sfinx beeld van het land zijn absoluut een kijkje waard. Het nabijgelegen Sakkara is een van de belangrijkste overblijfselen uit het Oude Egypte. Het diende als begraafplaats voor de inwoners en farao’s van Memphis en is daarmee de grootste necropolis van heel Egypte. In het gebied liggen vele (konings)graven en 16 piramides, waaronder een aantal met goed bewaarde hiërogliefen. Tegen de avond keert u terug naar het hotel.

Weetje

In Sakkara bevindt zich de Piramide van farao Djoser. Voor zover bekend is de piramide het allereerste gebouw ter wereld dat volledig van steen is gebouwd.

DAG
03

Cairo

eg_al_cairo.jpg
Bezoek aan het Egyptisch Museum
Vrije middag
Laatste overnachting in Cairo

Na het ontbijt gaan we naar het hart van Cairo voor een bezoek aan het Museum der Egyptische oudheden. Hier liggen meer dan 136.000 oude Egyptische stukken opgeborgen en daarmee is het ’s werelds grootste Egyptologisch museum! U kunt hier dus gerust een hele ochtend besteden. De kunstobjecten zijn onderverdeeld naar de periodes van vroeger zodat u in chronologische volgorde de geschiedenis van het Oude Egypte langs kunt gaan. De collectie herbergt een groot aantal schatten, waaronder topstukken als het gouden masker van Toetanchamon en de mummie van Ramses II. U komt hier echt alles te weten over het dagelijks leven van de oude Egyptenaren, de farao’s van vroeger en het proces van mummificeren, inclusief een grote collectie menselijke en dierlijke mummies. Na het bezoek aan het museum kunt u op eigen gelegenheid lunchen en genieten van een vrije middag in de hoofdstad voor we die morgen weer verlaten. Neemt u bijvoorbeeld een kijkje in de Koptische wijk waar de mooiste kerken van de stad liggen en tevens de allereerste moskee van het land. Of breng een bezoek aan de bekende Khan El-Khalili bazaar waar u verkopers ziet die hun lokale handelswaar proberen te verkopen.

DAG
04

Cairo - Luxor (binnenlandse vlucht)

karnak tempel 2.jpg
Vertrek Cairo
Binnenlandse vlucht Cairo - Luxor
Start Nijlcruise
Middagexcursie naar de Oostelijke oever van Luxor

Vandaag laten we Cairo achter ons en vliegen in de ochtend met een binnenlandse vlucht richting Luxor. Hier stapt u aan boord van een luxe 5-sterren cruise waarmee we de komende week langs de mooiste plekken van de beroemde rivier de Nijl varen. U verblijft 7 nachten aan boord van een luxe 5-sterren schip, dus pak gerust uw koffer uit om de hut een beetje eigen te maken. Op de boot genieten we van een gezamenlijke lunch om daarna op excursie te gaan naar de oostelijke oever van Luxor. Daar brengen we een bezoek aan de Luxortempel en de Tempels van Karnak die middels een toegangsweg met aan beide zijde een rij sfinxen met elkaar zijn verbonden. Karnak bestaat uit een klein dorp en twee grote tempelcomplexen. Bijzonder is dat dit complex mogelijk het grootste religieuze bouwwerk ter wereld is, maar vooral ook bijzonder is dat opeenvolgende farao’s aan dit complex hebben gebouwd. Maar liefst dertig! Daardoor is het na de Piramides van Gizeh de meest bezochte archeologische plaats in Egypte. Karnak heeft het grootste complex, maar de Luxortempel is met een lengte van 242 meter één van de grootste losstaande tempels en tevens één van de belangrijkste uit het Oude Egypte. Er werd onder andere door Toetanchamon, Ramses II en Alexander de Grote aan gewerkt. De wanden van de tempels en de ommuring zijn versierd met goed bewaarde reliëfs van verschillende rituelen. U krijgt zo een goede kijk op bepaalde leefgewoonten uit die tijd. De dag sluiten we af met een gezamenlijk diner aan boord van de Nijlcruise.

Weetje

De Nijl of de Amazone is de langste rivier ter wereld. Door de verschillende meettechnieken is men er nog steeds niet over uit wie van de twee de titel van langste rivier mag dragen.

DAG
05

Luxor - Esna

nijl1.jpg
Vrije ochtend in Luxor
Optionele excursie naar Dendera en Abydos
Tweede overnachting aan boord

Na een ontbijt aan boord heeft u een ochtend vrij te besteden voor we koers zetten richting Kom Ombo. Misschien wilt u even relaxen op de boot of nog wat bezichtigen in Luxor. Wij bieden u ook de mogelijk voor het boeken van een optionele ochtendexcursie naar de Tempels van Dendera en Abydos. De tempels liggen op de Westelijke Nijloever en dateren uit de tijd van het Oude Rijk en de Ptolemaeïsche periode. Abydos was erg religieus ingericht ter verering van de god Osiris, de god van het dodenrijk. Hij hielp overledenen het land in het westen te bereizen en kwam zelf uit de hemel om vervolgens de eerste farao van Egypte te worden. Ter ere van Osiris werden er regelmatig allerlei festiviteiten georganiseerd. Daarvoor zijn kapellen en pilaren opgericht om deel te hebben aan de opstanding van deze god. De reliëfs met gebeeldhouwde voorstellingen en teksten kunt u bekijken in Abydos. Het tempelcomplex van Dendera was het heiligdom van Hathor (moedergodin & god van de liefde) maar ook van Isis, de vrouw en tevens zus van Osiris. In het hart van het complex ligt de Hathortempel die is opgericht in de 1e eeuw voor Christus en bestaat uit twee zuilenhallen. Het diende als bedevaartsoord voor genezing, waar er in het Oude Egypte maar drie van waren. Verder vindt u binnen het complex een christelijke basiliek, twee mammisi’s, de geboortetempel van Isis, het kleistenen sanatorium en het meer dat diende voor de rituele wassing van de priesters. Aan het begin van de middag vaart de cruise door de sluizen van Esna waarna we de volgende dag via Edfu verder varen richting Kom Ombo.

Goed om te weten

Egypte heeft een woestijnklimaat met warme tot hete zomers en milde winters met het gehele jaar door nauwelijks neerslag en een hoge zonkracht. Bescherm u goed met zonnebrand, eventueel aangevuld met een pet of ander hoofddeksel en drink voldoende water.

DAG
06

Esna - Kom Ombo

tempel van kom ombo1.jpg
Vrije ochtend aan boord
Varen over de Nijl
Excursie naar de tempel en krokodillenmummies van Kom Ombo

We ontbijten aan boord van de Nijlcruise en varen aan het eind van de ochtend via Edfu richting Kom Ombo waar een middagexcursie op de planning staat. Tot die tijd kunt u uw ochtend vrij besteden. Ideaal om even een duik in het zwembad te nemen terwijl het decor van het dagelijks leven langs de oevers van de Nijl aan u voorbij trekt. Daarna is het tijd om de Nijl verder af te varen en koers te zetten naar Kom Ombo. Onderweg lunchen we aan boord zodat we bij aankomst optimaal kunnen genieten van de middagexcursie. Deze leidt ons naar de Tempel van Kom Ombo die is gebouwd op een zandduin met uitzicht op de Nijl. De tempel is bijzonder te noemen omdat deze over de lengte in tweeën is gedeeld en elk deel aan een andere god is toegewijd. De oostelijke helft is voor de krokodillengod Sobek en de westelijke helft voor de valkengod Haroërs. In de oudheid lagen er op de oever van de rivier heilige krokodillen die na hun dood in grote getalen werden gemummificeerd. In de kapel van Hathor dat naast de Kom Ombo tempel ligt zijn verschillende oude krokodillenmummies te zien. We sluiten de dag af aan boord van de Nijlcruise met een heerlijk gezamenlijk diner.

Weetje

In de tempel van Kom Ombo ligt een Nilometer, een bouwwerk om het waterpeil van de Nijl te meten. Vandaag de dag is alleen nog de trap te zien. Aan de treden konden priesters zien hoe hoog het water kwam en daarmee hoe succesvol de landbouwoogst voor dat jaar zou zijn. Op basis daarvan werd de hoogte van de belasting bepaald.

DAG
07

Kom Ombo - Aswan

felucca1.jpg
Bezoek aan de Tempel van Philae, de Hoge Dam en Onvoltooide Obelisk in Aswan
Vaar mee op een traditionele Egyptische zeilboot naar het subtropische paradijs Kitchener’s Island

We ontbijten aan boord en varen richting het volgende hoogtepunt van onze reis, de stad Aswan. Hier brengen we een bezoek aan de Tempel van Philae, de Hoge Dam en de Onvoltooide Obelisk. Ten zuiden van de stad Aswan ligt het eilandje Philae waar een oud Egyptisch tempelcomplex is gebouwd ter ere van de vruchtbaarheidsgodin Isis. Haar tempel was de laatste Egyptische tempel die gesloten werd waarna het door de Koptische gemeenschap als kerk werd gebruikt. In Aswan wordt de Nijl middels de Hoge Dam afgesloten. Deze dam is gebouwd in samenwerking met de voormalige Sovjet-Unie omdat vroeger de rivier elke zomer overstroomde en grote schade toebracht. De samenwerking tussen beide partijen werd herdacht met een groot kunstwerk in de vorm van een lotusbloem dat bij de dam is gebouwd. We sluiten Aswan af met een bezoek aan de grootste bekende oude, maar tevens ook nog onvoltooide obelisk. De onderkant zit nog vast en de bovenkant geeft een goed inzicht in de oude Egyptische steenhouwtechnieken en het gebruikte gereedschap van toen. Lunchen doen we op de Nijlcruise waarna we aan boord klimmen van een echte traditionele Egyptische zeilboot (Felucca) voor een vaartocht naar Kitchener’s Island. Het ovaalvormige eiland is vernoemd naar voormalig consul-generaal Lord Kitchener die het met behulp van het ministerie van irrigatie transformeerde naar een klein tropisch paradijs. Inmiddels staan er veel subtropische, exotische en zeldzame planten en bomensoorten. Samen vormen ze de botanische tuin van Aswan. De dag sluiten we af bij het mausoleum van Agha Khan III, een van de oprichters en de eerste president van de All-India Muslim League. Een deel van het winterseizoen bracht hij door in de nabijgelegen villa waarop zijn familie besloot hem hier na zijn dood te begraven. Na een volle, maar indrukwekkende dag dineren we aan boord van de Nijlcruise.

Weetje

Het tempelcomplex van Isis op het eiland Philae dreigde bij de aanleg van de Aswandam kopje onder te gaan in de Nijl. Het complex kreeg grote bekendheid toen UNESCO het gebouw in stukken afbrak om het vervolgens op het hoger gelegen eiland weer op te bouwen.

DAG
08

Aswan

abu simbel.jpg
Volle vrije dag naar eigen wens in te vullen
Optionele excursie naar het archeologische complex Abu Simbel

Wat hebben we de afgelopen dagen al veel gezien en geleerd van Egyptes indrukwekkende verleden. Ontbijten, lunchen en dineren kan aan boord van de Nijlcruise, maar u bent natuurlijk vrij om zelfstandig op pad te gaan en elders een hapje te gaan eten. Indien u eerder nog geen gebruik heeft gemaakt van de faciliteiten op het schip, dan is het nu uw kans om dat alsnog te doen. Uw vrije dag is dan ook een goed moment om op het dek te genieten van de zon of om verkoeling te zoeken in het zwembad. Wilt u toch liever iets actiefs ondernemen, dan is de optionele excursie naar Abu Simel een goede optie. Dit archeologische complex met twee enorme Egyptische tempels die zijn uitgehakt uit de rotswand werd ooit gebouwd door Ramses II ter ere van zichzelf en zijn koningin Nefetari en om vijandige buurlanden af te schrikken. De tempels staan vol met beelden van Ramses zelf, waaronder vier enorme zittende beelden van 22 meter hoog, met kleinere beelden van zijn moeder, zijn vrouw Nefetari en enkele van zijn 100 kinderen, tussen zijn benen. De beelden zijn zo neergezet dat het zonlicht twee dagen per jaar via de ingang precies op drie van de vier heiligdommen valt. Alleen het beeld van Ptah, god van de duisternis, blijft altijd in het donker staan. Waarschijnlijk wilde Ramses op deze twee dagen twee van zijn meest succesvolle militaire overwinningen vieren. Ook dit complex is verhuisd doordat het dreigde onder water te lopen door de bouw van de Aswandam. In samenwerking met National Geographic heeft UNESCO beide tempels afgebroken en 200 meter verder van de rivier en 65 meter hoger teruggeplaatst.

DAG
09

Aswan - Edfu

horus tempel edfu2.jpg
Varen over de Nijl
Excursie naar een van de best bewaarde tempels van Egypte, de Horus Tempel

Na onze dagen in Aswan is het tijd om weer noordwaarts over de Nijl terug te varen richting Luxor. Gelukkig hebben we nog een aantal heerlijke dagen in het vooruitzicht! Na het ontbijt varen we dan ook niet in één keer terug, maar maken nog diverse stops om uw reis door het prachtige Egypte helemaal compleet te maken. Via Kom Ombo varen we deze ochtend richting de westoever van de Nijl naar de stad Edfu, de hoofdplaats van de tweede ‘provincie’ in het Oude Egypte. Na de lunch aan boord van het schip maken we ons op voor een middagexcursie naar de Horus Tempel in Edfu, één van de best bewaarde tempels van heel Egypte. De bouw van de tempel duurde bijna 200 jaar en werd uiteindelijk voltooid in het jaar 57 voor Christus door farao Ptolemaeus XII. De tempel bestaat uit een pyloon van twee hoge muren met daartussen de hoofdingang die is versierd met reliëfs van Horus en andere goden. Voor de ingang staan ook twee grote beelden van de valkengod Horus. Binnen de tempel bevindt zich een voorhof, twee zuilenzalen en een granieten altaar. Buiten staat er nog een mammisi, een geboortekapel die diende als kleine tempel om de geboorte van een zoon van een god en godin te vieren. Na de excursie stapt u weer aan boord van het schip en varen we de Nijl verder af richting Esna. Dineren doen we aan boord van de Nijlcruise.

DAG
10

Edfu - Luxor

vallei der koningen luxor.jpg
Bezoek aan de Westelijke oever van Luxor en de Vallei der Koningen
Dwaal door de tempel van Hatsjepsoet en kijk op tegen de immense beelden van Memnon
Laatste overnachting aan boord van de Nijlcruise

Na het ontbijt op de Nijlcruise vertrekken we deze ochtend naar de Westelijke oever van Luxor. Na het bezoek aan de Oostelijke oever van Luxor eindigen we de reis nu aan de overzijde van de Nijl. We starten de dag met een bezoek aan de Vallei der Koningen dat naast de Piramides van Gizeh de meest bekende archeologische plaats van Egypte is. De vallei ligt nabij Luxor en wordt omringd door heuvel- en rotsachtig gebied. De plaats wordt ook wel de ‘Poorten der koningen’ genoemd omdat hier meer dan zestig koningsgraven liggen, waaronder een groot deel van de machtige farao’s uit het Oude Egypte. Zo ligt hier onder andere het graf van de beroemde farao Toetanchamon! Elk graf heeft een eigen nummer dat staat voor de volgorde waarin het is ontdekt. U kunt verschillende koningsgraven bezichtigen, maar er zijn altijd plekken die tijdelijk niet toegankelijk zijn, omdat er nog steeds archeologisch onderzoek wordt gedaan. Aan de andere kant van de berg ligt de Tempel van Hatsjepsoet. Zij was één van de zeldzame vrouwelijke farao’s binnen het Oude Egypte en liet een kolossale dodentempel bouwen die diende om de cultus van de overleden koningin voort te zetten. We sluiten de ochtend af met een bezoek aan de Kolossen van Memnon. Deze twee 18 meter hoge standbeelden zijn de overblijfselen van de Dodentempel van Amenhotep III. De tempel was met haar omvang van 35 hectare destijds de grootste tempel, maar werd vernield door de overstromingen van de nabijgelegen Nijl. Memnon was de mythische Ethiopische koning die in de Trojaanse Oorlog Antilochos zou hebben gedood waarna hij later zelf uit wraak werd gedood door Achilles. Daarom zijn de beelden niet alleen nu een attractie, maar ook de Grieken en Romeinen kwamen er graag vanwege dit verhaal. De rest van de middag kunt u naar eigen wens invullen voor u morgen weer huiswaarts keert. Geniet nog een laatste keer van een lekker diner aan boord van uw cruise en de prachtige uitzichten op de oevers van de Nijl.

Weetje

Eén van de Memnon beelden raakte beschadigd door een aardbeving. Sindsdien maakte het bij zonsopgang een fluitend geluid waarna al snel het verhaal ontstond dat dit het gegil zou zijn van Memnon, wiens moeder Eos bij Zeus gesmeekt zou hebben om Memnon onsterfelijkheid te geven. Het verhaal kwam ten einde na een restauratie door keizer Septimius Severus waarmee ook het geluid stopte.

DAG
11

Luxor - Cairo - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Uitschepen Nijlcruise en vertrek uit Luxor
Binnenlandse vlucht van Luxor naar Cairo
Inchecken vlucht Cairo - Amsterdam

Uw reis door het prachtige Egypte zit erop, wat heeft u de afgelopen 11 dagen veel gezien en beleefd! Voor een laatste keer ontbijten we samen aan boord van de Nijlcruise voor we uitchecken en naar het vliegveld vertrekken. De transfer brengt u en uw reisgenoten naar het nabijgelegen vliegveld van Luxor voor een binnenlandse vlucht naar de hoofdstad Cairo. Daar vertrekt in de loop van de middag uw vlucht terug naar de luchthaven van Schiphol. Onderweg in het vliegtuig kunt u alle momenten van de prachtige reis die u heeft gemaakt weer even ophalen. U heeft immers de afgelopen tijd veel gezien, gedaan en geleerd over het Egypte van vroeger. Van de strijd tegen het hoge water van de Nijl tot de manier van bouwen van indrukwekkende tempels en van het proeven van traditionele Egyptische gerechten tot luisteren naar de geschiedenisverhalen van machtige farao’s. Deze reis door Egypte is er absoluut eentje om nooit meer te vergeten! In de avond arriveert het vliegtuig op Amsterdam Schiphol en kunt u afscheid nemen van uw reisgenoten.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

Hier vindt u alle verlengingsopties:

>

( 1 van 1 opties )

Pyramides, Gizeh

Cairo

-

Meer dagen in Cairo

Vijfsterren

Het Le Meridien Pyramids hotel is een comfortabel luxe hotel in Caïro. Vanaf het hotel heeft u een schitterend uitzicht op de majestueuze piramides van Gizeh, deze bevinden zich na...amelijk maar op ca. 1 km van de accommodatie. Vooral in de avonduren zijn de driehoekige contouren van Cheops, Chefren en Mykerinos een beeldig gezicht. Naast de piramide van Chefren vindt u hier ook de Sfinx. Le Meridien Pyramids bevindt zich op ca. 13 km van het centrum van Caïro. De nette kamers hebben lichtgekleurde houten meubels en zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, bureau, zitje en badkamer met bad en/of douche. Het hotel biedt voldoende faciliteiten waarbij u heerlijk kunt ontspannen. Zo is er een fijn buitenzwembad met een bar-eiland, fitnessruimte, jacuzzi, sauna en er kunnen ook massagebehandelingen geboekt worden. Wifi is gratis in alle ruimtes, er is een cadeauwinkel aanwezig en er zijn verschillende eetgelegenheden.

2 nachten p.p.v.a.115

Lees meerSluit meer info

Meer dagen in Cairo

Het Le Meridien Pyramids hotel is een comfortabel luxe hotel in Caïro. Vanaf het hotel heeft u een schitterend uitzicht op de majestueuze piramides van Gizeh, deze bevinden zich namelijk maar op ca. 1 km van de accommodatie. Vooral in de avonduren zijn de driehoekige contouren van Cheops, Chefren en Mykerinos een beeldig gezicht. Naast de piramide van Chefren vindt u hier ook de Sfinx. Le Meridien Pyramids bevindt zich op ca. 13 km van het centrum van Caïro. De nette kamers hebben lichtgekleurde houten meubels en zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, bureau, zitje en badkamer met bad en/of douche. Het hotel biedt voldoende faciliteiten waarbij u heerlijk kunt ontspannen. Zo is er een fijn buitenzwembad met een bar-eiland, fitnessruimte, jacuzzi, sauna en er kunnen ook massagebehandelingen geboekt worden. Wifi is gratis in alle ruimtes, er is een cadeauwinkel aanwezig en er zijn verschillende eetgelegenheden.

Sluit meer info

+- Extra's

( 9 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 9 van 9 opties )

eg_al_dandera.jpg

Luxor - Dendera & Abydos

U vertrekt in de ochtend al vroeg naar het Noorden van Luxor voor een bezoek aan Dendera om de tempel van Hathor te bezoeken. Hathor wordt door de oude Egyptenaren gezien als de godin van de liefde, muziek en schoonheid, deze tempel is één van de bes...

U vertrekt in de ochtend al vroeg naar het Noorden van Luxor voor een bezoek aan Dendera om de tempel van Hathor te bezoeken. Hathor wordt door de oude Egyptenaren gezien als de godin van de liefde, muziek en schoonheid, deze tempel is één van de best bewaarde heiligdommen van Egypte. In de tempel zijn veel astronomische afbeeldingen in prachtige blauwe kleuren terug te vinden op het plafond. Er zijn prachtige nissen te vinden en op het dak van de tempel is de zodiak, de dierenriem te vinden.
Vervolgens brengt u een bezoek aan Abydos, welke wordt gezien als een heilige plek waar mensen inspiratie en energie op doen. U bezoekt hier de Tempel van Osiris, de god van het dodenrijk. U kunt hier de reliëfs met gebeeldhouwde voorstellingen en teksten bekijken.
Inclusief: Engelssprekende gids, transfer en entreegelden
Minimaal 2 deelnemers - Prijs € 45,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_ballonvaart.jpg

Luxor - Ballonvaart in Luxor

Voor een onvergetelijk uitzicht over Luxor is het mogelijk om een ballonvaart te boeken. Het is een bijzondere ervaring als u de mand langzaam van de grond voelt loskomen en van de eerste uitzichten kunt genieten. Vanuit de lucht ziet u de verschille...

Voor een onvergetelijk uitzicht over Luxor is het mogelijk om een ballonvaart te boeken. Het is een bijzondere ervaring als u de mand langzaam van de grond voelt loskomen en van de eerste uitzichten kunt genieten. Vanuit de lucht ziet u de verschillende tempels en tombes op de Westelijke Nijloever. U krijgt een goed beeld van het dagelijkse leven dat zich in de dorpen op de oever afspeelt, maar ook van de oude, Egyptische geschiedenis.
Inclusief: transfer en entreegeldenMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 60,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_piramides van gizeh1.jpg

Cairo - Geluid- en lichtshow Piramides van Gizeh

Geniet van een spektakel van licht en geluid bij het antieke wereldwonder; de Piramides van Gizeh. De indrukwekkende piramides worden tijdens deze avond in verschillende kleuren verlicht, wat een bijzonder en mooi gezicht oplevert tegen het decor van...

Geniet van een spektakel van licht en geluid bij het antieke wereldwonder; de Piramides van Gizeh. De indrukwekkende piramides worden tijdens deze avond in verschillende kleuren verlicht, wat een bijzonder en mooi gezicht oplevert tegen het decor van de donkere avondhemel. In de avond komt de geschiedenis pas echt tot leven als de geheimen die diep begraven liggen door de Sfinx worden onthuld. De Sfinx vertelt tijdens deze show zijn verhaal, hij is de bewaker van de piramides en u kunt zich op deze avond laten meevoeren naar het verleden. Het is een bijzonder verhaal over legendes van duizenden jaren oud, over grote koningen en verborgen schatkamers. Een indrukwekkend en leerzaam avondje uit!
Inclusief: transfer en entreegeldenMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 22,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_nijl2.jpg

Cairo - Dinercruise met Oriëntaalse show

Geniet van een avondcruise over de Nijl vol met entertainment. U wordt deze avond bij het hotel opgehaald en afgezet bij het vertrekpunt van de cruise. U kunt deze avond heerlijk genieten van een open buffet en ondertussen wordt u vermaakt met tradit...

Geniet van een avondcruise over de Nijl vol met entertainment. U wordt deze avond bij het hotel opgehaald en afgezet bij het vertrekpunt van de cruise. U kunt deze avond heerlijk genieten van een open buffet en ondertussen wordt u vermaakt met traditionele folklore shows, zoals buikdansen, Tanoura-show en wervelende derwisjen. Een prachtig moment om Caïro vanaf de rivier te zien, om heerlijk te eten en te genieten van de magische sfeer.
Inclusief: transfer, diner en showMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 28,- p.p.

Meer info

Minder info

Abu Simbel

Aswan - Tempels van Abu Simbel (inclusief transfer)

U wordt bij het hotel in Aswan opgehaald voor een mooie excursie naar Abu Simbel. Het is een lange mooie rit door de verlaten woestijn (ca. 3,5 uur). Onderweg zult u merken dat u in een totaal andere wereld bent, van uitgestrekte zandvlaktes tot miss...

U wordt bij het hotel in Aswan opgehaald voor een mooie excursie naar Abu Simbel. Het is een lange mooie rit door de verlaten woestijn (ca. 3,5 uur). Onderweg zult u merken dat u in een totaal andere wereld bent, van uitgestrekte zandvlaktes tot misschien wel een dromedaris op de weg. Tijdens deze excursie krijgt u de kans om meer te weten te komen over het leven van Ramses II en de geschiedenis van de tempels. U bezoekt hier de Grote tempel van Ramses II, de tempel heeft een indrukwekkend formaat en vertoont veel machtsvertoon met de 20 meter hoge beelden voor de rotspylonen van de tempel. Rechts van deze tempel staat de kleine tempel van Hathor. Ramses II liet deze tempel bouwen voor zijn vrouw Nefertari, als teken van zijn liefde. Wat ook bijzonder is, is dat Nefertari op de beelden even groot wordt afgebeeld als haar echtgenoot, iets wat zeer ongebruikelijk was in het oude Egypte. De beelden zijn namelijk vaak veel kleiner dan die van de farao’s en vaak maar zo hoog als de knie van de farao.
Inclusief: Engelssprekende gids, transfer en entreegeldenMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 70,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_abu simbel2.jpg

Aswan - Tempels van Abu Simbel (inclusief vlucht)

Wegens de lange reistijd is het ook mogelijk om niet per transfer naar Abu Simbel te rijden, maar om de excursie inclusief vlucht te boeken. U wordt bij het hotel in Aswan opgehaald en naar de luchthaven van Aswan gebracht voor de vlucht naar Abu Sim...

Wegens de lange reistijd is het ook mogelijk om niet per transfer naar Abu Simbel te rijden, maar om de excursie inclusief vlucht te boeken. U wordt bij het hotel in Aswan opgehaald en naar de luchthaven van Aswan gebracht voor de vlucht naar Abu Simbel.
Tijdens deze excursie krijgt u de kans om meer te weten te komen over het leven van Ramses II en de geschiedenis van de tempels. U bezoekt hier de Grote tempel van Ramses II, de tempel heeft een indrukwekkend formaat en vertoont veel machtsvertoon met de 20 meter hoge beelden voor de rotspylonen van de tempel. Rechts van deze tempel staat de kleine tempel van Hathor. Ramses II liet deze tempel bouwen voor zijn vrouw Nefertari, als teken van zijn liefde. Wat ook bijzonder is, is dat Nefertari op de beelden even groot wordt afgebeeld als haar echtgenoot, iets wat zeer ongebruikelijk was in het oude Egypte. De beelden zijn namelijk vaak veel kleiner dan die van de farao’s en vaak maar zo hoog als de knie van de farao.
Inclusief: Engelssprekende gids, vliegticket Aswan / Abu Simbel / Aswan, entreegelden en transfer van en naar het hotel in Aswan. Minimaal 2 deelnemers - Prijs € 180,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_tutankhamun.jpg

Cairo - Pharaonic Village

Tijdens deze excursie maakt u een reis terug in de tijd naar het oude Egypte en u maakt kennis met de hoogtepunten van het dorp. Pharaonic Village is een levend openlucht museum met grachten en recreaties van oude Egyptische hoogtepunten, zoals een ...

Tijdens deze excursie maakt u een reis terug in de tijd naar het oude Egypte en u maakt kennis met de hoogtepunten van het dorp. Pharaonic Village is een levend openlucht museum met grachten en recreaties van oude Egyptische hoogtepunten, zoals een replica van het graf van Toetanchamon en verschillende tempels. U vaart over de kanalen en bewondert de wereld van de oude farao’s. Cleopatra was de beroemdste koningin van Egypte en u krijgt tijdens deze excursie ook de kans om haar verhaal te ontdekken.
Inclusief: Engelssprekende gids, transfer en entreegeldenMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 24,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_camelegypt.jpg

Aswan - Kamelenrit op Elephantine & St. Simonsklooster

Een ervaring die niet mag missen tijdens een bezoek aan Egypte is een ritje per kameel. Bij deze excursie maakt u een mooie kameelrit op Elephantine Eiland. Er zijn hier twee Nubische dorpjes met felgekleurde huizen, smalle steegjes en aardige mensen...

Een ervaring die niet mag missen tijdens een bezoek aan Egypte is een ritje per kameel. Bij deze excursie maakt u een mooie kameelrit op Elephantine Eiland. Er zijn hier twee Nubische dorpjes met felgekleurde huizen, smalle steegjes en aardige mensen. Elephantine wordt ook wel gezien als één van de mooiste plekken van Aswan. U maakt een ritje per kameel rond het eiland en vertrekt vervolgens per kameel naar het St. Simonsklooster. Dit klooster werd in de zevende eeuw gesticht en wegens gebrek aan drinkwater ook 5 eeuwen later weer verlaten. Het St. Simonsklooster werd beschermd door een 7 meter hoge muur en is, ondanks het vervallen is, een indrukwekkend klooster om te bekijken.
Inclusief: Engelssprekende gids, transferkamelen en kamelenritMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 35,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_philae tempel aswan.jpg

Aswan - Geluid- en lichtshow bij de Tempel van Philae

Deze avond kunt u zich laten betoveren door een magische geluid- en lichtshow in de Philae Tempel. Deze tempel is gewijd aan de oud- Egyptische godin Isis (de godin van liefde en muziek). U wordt bij uw hotel opgehaald en u reist naar de prachtige ...

Deze avond kunt u zich laten betoveren door een magische geluid- en lichtshow in de Philae Tempel. Deze tempel is gewijd aan de oud- Egyptische godin Isis (de godin van liefde en muziek).
U wordt bij uw hotel opgehaald en u reist naar de prachtige oude tempel, welke op een eiland in de Nijl ligt. Vanavond worden er verhalen verteld over het verleden van de farao en de geschiedenis van de tempel. Dit terwijl u geniet van spectaculaire verlichte muren en het hof, bewonder de verlichting die weerspiegelt in het kabbelende water en dwaal door het verlichte complex. U zult merken dat de mystieke sfeer nog steeds voelbaar is in deze tempel.
Inclusief: Engelssprekende gids, transfer en entreegelden.Minimaal 2 deelnemers - Prijs € 22,- p.p.

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Egypte reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleiders wonen in Egypte en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Egypte leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

11 dagen Klassiek Egypte: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 299

Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Rondreis per luxe airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Binnenlandse vlucht Cairo - Luxor en v.v.
Overnachtingen in goed 5* hotel in Cairo met ontbijt
8-daagse Nijlcruise obv volpension aan boord van een 5* cruise in een buitenhut met patrijspoort of panorama raam
Welkomstdiner op dag 1
Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 10
Bezoek aan de Piramides en de Sfinx van Gizeh
Bezoek aan de oude hoofdstad Memphis en de Piramide van Sakkara
Bezoek aan het Egyptisch Museum
Excursie naar de Oostelijke Oever van Luxor met een bezoek aan de Luxor Tempel en de Tempel van Karnak
Bezoek aan de Tempel van Kom Ombo
Excursie naar Aswan met een bezoek aan de Tempel van Philae, de Hoge Dam en de Onvoltooide Obelisk
Felucca tocht naar Kitchener's Island en het mausoleum van Agha Khan
Bezoek aan de Tempel van Horus in Edfu
Excursie naar de Westelijke oever van Luxor met een bezoek aan de Vallei der Koningen, de Tempel van Hatsjepsoet en de Colossen van Memnon

Exclusief

Visa voor Egypte
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Fooienpot: ca. € 45 per persoon (omgerekend ca. 900 EGP per persoon, afhankelijk van de wisselkoers)
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 32

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

Hier vindt u alle verlengingsopties:

>

( 1 van 1 opties )

Pyramides, Gizeh

Cairo

-

Meer dagen in Cairo

Vijfsterren

Het Le Meridien Pyramids hotel is een comfortabel luxe hotel in Caïro. Vanaf het hotel heeft u een schitterend uitzicht op de majestueuze piramides van Gizeh, deze bevinden zich na...amelijk maar op ca. 1 km van de accommodatie. Vooral in de avonduren zijn de driehoekige contouren van Cheops, Chefren en Mykerinos een beeldig gezicht. Naast de piramide van Chefren vindt u hier ook de Sfinx. Le Meridien Pyramids bevindt zich op ca. 13 km van het centrum van Caïro. De nette kamers hebben lichtgekleurde houten meubels en zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, bureau, zitje en badkamer met bad en/of douche. Het hotel biedt voldoende faciliteiten waarbij u heerlijk kunt ontspannen. Zo is er een fijn buitenzwembad met een bar-eiland, fitnessruimte, jacuzzi, sauna en er kunnen ook massagebehandelingen geboekt worden. Wifi is gratis in alle ruimtes, er is een cadeauwinkel aanwezig en er zijn verschillende eetgelegenheden.

2 nachten p.p.v.a.115

Lees meerSluit meer info

Meer dagen in Cairo

Het Le Meridien Pyramids hotel is een comfortabel luxe hotel in Caïro. Vanaf het hotel heeft u een schitterend uitzicht op de majestueuze piramides van Gizeh, deze bevinden zich namelijk maar op ca. 1 km van de accommodatie. Vooral in de avonduren zijn de driehoekige contouren van Cheops, Chefren en Mykerinos een beeldig gezicht. Naast de piramide van Chefren vindt u hier ook de Sfinx. Le Meridien Pyramids bevindt zich op ca. 13 km van het centrum van Caïro. De nette kamers hebben lichtgekleurde houten meubels en zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, bureau, zitje en badkamer met bad en/of douche. Het hotel biedt voldoende faciliteiten waarbij u heerlijk kunt ontspannen. Zo is er een fijn buitenzwembad met een bar-eiland, fitnessruimte, jacuzzi, sauna en er kunnen ook massagebehandelingen geboekt worden. Wifi is gratis in alle ruimtes, er is een cadeauwinkel aanwezig en er zijn verschillende eetgelegenheden.

Sluit meer info

+- Extra's

( 9 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 9 van 9 opties )

eg_al_dandera.jpg

Luxor - Dendera & Abydos

U vertrekt in de ochtend al vroeg naar het Noorden van Luxor voor een bezoek aan Dendera om de tempel van Hathor te bezoeken. Hathor wordt door de oude Egyptenaren gezien als de godin van de liefde, muziek en schoonheid, deze tempel is één van de bes...

U vertrekt in de ochtend al vroeg naar het Noorden van Luxor voor een bezoek aan Dendera om de tempel van Hathor te bezoeken. Hathor wordt door de oude Egyptenaren gezien als de godin van de liefde, muziek en schoonheid, deze tempel is één van de best bewaarde heiligdommen van Egypte. In de tempel zijn veel astronomische afbeeldingen in prachtige blauwe kleuren terug te vinden op het plafond. Er zijn prachtige nissen te vinden en op het dak van de tempel is de zodiak, de dierenriem te vinden.
Vervolgens brengt u een bezoek aan Abydos, welke wordt gezien als een heilige plek waar mensen inspiratie en energie op doen. U bezoekt hier de Tempel van Osiris, de god van het dodenrijk. U kunt hier de reliëfs met gebeeldhouwde voorstellingen en teksten bekijken.
Inclusief: Engelssprekende gids, transfer en entreegelden
Minimaal 2 deelnemers - Prijs € 45,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_ballonvaart.jpg

Luxor - Ballonvaart in Luxor

Voor een onvergetelijk uitzicht over Luxor is het mogelijk om een ballonvaart te boeken. Het is een bijzondere ervaring als u de mand langzaam van de grond voelt loskomen en van de eerste uitzichten kunt genieten. Vanuit de lucht ziet u de verschille...

Voor een onvergetelijk uitzicht over Luxor is het mogelijk om een ballonvaart te boeken. Het is een bijzondere ervaring als u de mand langzaam van de grond voelt loskomen en van de eerste uitzichten kunt genieten. Vanuit de lucht ziet u de verschillende tempels en tombes op de Westelijke Nijloever. U krijgt een goed beeld van het dagelijkse leven dat zich in de dorpen op de oever afspeelt, maar ook van de oude, Egyptische geschiedenis.
Inclusief: transfer en entreegeldenMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 60,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_piramides van gizeh1.jpg

Cairo - Geluid- en lichtshow Piramides van Gizeh

Geniet van een spektakel van licht en geluid bij het antieke wereldwonder; de Piramides van Gizeh. De indrukwekkende piramides worden tijdens deze avond in verschillende kleuren verlicht, wat een bijzonder en mooi gezicht oplevert tegen het decor van...

Geniet van een spektakel van licht en geluid bij het antieke wereldwonder; de Piramides van Gizeh. De indrukwekkende piramides worden tijdens deze avond in verschillende kleuren verlicht, wat een bijzonder en mooi gezicht oplevert tegen het decor van de donkere avondhemel. In de avond komt de geschiedenis pas echt tot leven als de geheimen die diep begraven liggen door de Sfinx worden onthuld. De Sfinx vertelt tijdens deze show zijn verhaal, hij is de bewaker van de piramides en u kunt zich op deze avond laten meevoeren naar het verleden. Het is een bijzonder verhaal over legendes van duizenden jaren oud, over grote koningen en verborgen schatkamers. Een indrukwekkend en leerzaam avondje uit!
Inclusief: transfer en entreegeldenMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 22,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_nijl2.jpg

Cairo - Dinercruise met Oriëntaalse show

Geniet van een avondcruise over de Nijl vol met entertainment. U wordt deze avond bij het hotel opgehaald en afgezet bij het vertrekpunt van de cruise. U kunt deze avond heerlijk genieten van een open buffet en ondertussen wordt u vermaakt met tradit...

Geniet van een avondcruise over de Nijl vol met entertainment. U wordt deze avond bij het hotel opgehaald en afgezet bij het vertrekpunt van de cruise. U kunt deze avond heerlijk genieten van een open buffet en ondertussen wordt u vermaakt met traditionele folklore shows, zoals buikdansen, Tanoura-show en wervelende derwisjen. Een prachtig moment om Caïro vanaf de rivier te zien, om heerlijk te eten en te genieten van de magische sfeer.
Inclusief: transfer, diner en showMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 28,- p.p.

Meer info

Minder info

Abu Simbel

Aswan - Tempels van Abu Simbel (inclusief transfer)

U wordt bij het hotel in Aswan opgehaald voor een mooie excursie naar Abu Simbel. Het is een lange mooie rit door de verlaten woestijn (ca. 3,5 uur). Onderweg zult u merken dat u in een totaal andere wereld bent, van uitgestrekte zandvlaktes tot miss...

U wordt bij het hotel in Aswan opgehaald voor een mooie excursie naar Abu Simbel. Het is een lange mooie rit door de verlaten woestijn (ca. 3,5 uur). Onderweg zult u merken dat u in een totaal andere wereld bent, van uitgestrekte zandvlaktes tot misschien wel een dromedaris op de weg. Tijdens deze excursie krijgt u de kans om meer te weten te komen over het leven van Ramses II en de geschiedenis van de tempels. U bezoekt hier de Grote tempel van Ramses II, de tempel heeft een indrukwekkend formaat en vertoont veel machtsvertoon met de 20 meter hoge beelden voor de rotspylonen van de tempel. Rechts van deze tempel staat de kleine tempel van Hathor. Ramses II liet deze tempel bouwen voor zijn vrouw Nefertari, als teken van zijn liefde. Wat ook bijzonder is, is dat Nefertari op de beelden even groot wordt afgebeeld als haar echtgenoot, iets wat zeer ongebruikelijk was in het oude Egypte. De beelden zijn namelijk vaak veel kleiner dan die van de farao’s en vaak maar zo hoog als de knie van de farao.
Inclusief: Engelssprekende gids, transfer en entreegeldenMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 70,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_abu simbel2.jpg

Aswan - Tempels van Abu Simbel (inclusief vlucht)

Wegens de lange reistijd is het ook mogelijk om niet per transfer naar Abu Simbel te rijden, maar om de excursie inclusief vlucht te boeken. U wordt bij het hotel in Aswan opgehaald en naar de luchthaven van Aswan gebracht voor de vlucht naar Abu Sim...

Wegens de lange reistijd is het ook mogelijk om niet per transfer naar Abu Simbel te rijden, maar om de excursie inclusief vlucht te boeken. U wordt bij het hotel in Aswan opgehaald en naar de luchthaven van Aswan gebracht voor de vlucht naar Abu Simbel.
Tijdens deze excursie krijgt u de kans om meer te weten te komen over het leven van Ramses II en de geschiedenis van de tempels. U bezoekt hier de Grote tempel van Ramses II, de tempel heeft een indrukwekkend formaat en vertoont veel machtsvertoon met de 20 meter hoge beelden voor de rotspylonen van de tempel. Rechts van deze tempel staat de kleine tempel van Hathor. Ramses II liet deze tempel bouwen voor zijn vrouw Nefertari, als teken van zijn liefde. Wat ook bijzonder is, is dat Nefertari op de beelden even groot wordt afgebeeld als haar echtgenoot, iets wat zeer ongebruikelijk was in het oude Egypte. De beelden zijn namelijk vaak veel kleiner dan die van de farao’s en vaak maar zo hoog als de knie van de farao.
Inclusief: Engelssprekende gids, vliegticket Aswan / Abu Simbel / Aswan, entreegelden en transfer van en naar het hotel in Aswan. Minimaal 2 deelnemers - Prijs € 180,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_tutankhamun.jpg

Cairo - Pharaonic Village

Tijdens deze excursie maakt u een reis terug in de tijd naar het oude Egypte en u maakt kennis met de hoogtepunten van het dorp. Pharaonic Village is een levend openlucht museum met grachten en recreaties van oude Egyptische hoogtepunten, zoals een ...

Tijdens deze excursie maakt u een reis terug in de tijd naar het oude Egypte en u maakt kennis met de hoogtepunten van het dorp. Pharaonic Village is een levend openlucht museum met grachten en recreaties van oude Egyptische hoogtepunten, zoals een replica van het graf van Toetanchamon en verschillende tempels. U vaart over de kanalen en bewondert de wereld van de oude farao’s. Cleopatra was de beroemdste koningin van Egypte en u krijgt tijdens deze excursie ook de kans om haar verhaal te ontdekken.
Inclusief: Engelssprekende gids, transfer en entreegeldenMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 24,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_camelegypt.jpg

Aswan - Kamelenrit op Elephantine & St. Simonsklooster

Een ervaring die niet mag missen tijdens een bezoek aan Egypte is een ritje per kameel. Bij deze excursie maakt u een mooie kameelrit op Elephantine Eiland. Er zijn hier twee Nubische dorpjes met felgekleurde huizen, smalle steegjes en aardige mensen...

Een ervaring die niet mag missen tijdens een bezoek aan Egypte is een ritje per kameel. Bij deze excursie maakt u een mooie kameelrit op Elephantine Eiland. Er zijn hier twee Nubische dorpjes met felgekleurde huizen, smalle steegjes en aardige mensen. Elephantine wordt ook wel gezien als één van de mooiste plekken van Aswan. U maakt een ritje per kameel rond het eiland en vertrekt vervolgens per kameel naar het St. Simonsklooster. Dit klooster werd in de zevende eeuw gesticht en wegens gebrek aan drinkwater ook 5 eeuwen later weer verlaten. Het St. Simonsklooster werd beschermd door een 7 meter hoge muur en is, ondanks het vervallen is, een indrukwekkend klooster om te bekijken.
Inclusief: Engelssprekende gids, transferkamelen en kamelenritMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 35,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_philae tempel aswan.jpg

Aswan - Geluid- en lichtshow bij de Tempel van Philae

Deze avond kunt u zich laten betoveren door een magische geluid- en lichtshow in de Philae Tempel. Deze tempel is gewijd aan de oud- Egyptische godin Isis (de godin van liefde en muziek). U wordt bij uw hotel opgehaald en u reist naar de prachtige ...

Deze avond kunt u zich laten betoveren door een magische geluid- en lichtshow in de Philae Tempel. Deze tempel is gewijd aan de oud- Egyptische godin Isis (de godin van liefde en muziek).
U wordt bij uw hotel opgehaald en u reist naar de prachtige oude tempel, welke op een eiland in de Nijl ligt. Vanavond worden er verhalen verteld over het verleden van de farao en de geschiedenis van de tempel. Dit terwijl u geniet van spectaculaire verlichte muren en het hof, bewonder de verlichting die weerspiegelt in het kabbelende water en dwaal door het verlichte complex. U zult merken dat de mystieke sfeer nog steeds voelbaar is in deze tempel.
Inclusief: Engelssprekende gids, transfer en entreegelden.Minimaal 2 deelnemers - Prijs € 22,- p.p.

Meer info

Minder info

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Egypte reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleiders wonen in Egypte en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Egypte leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

11 dagen Klassiek Egypte: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Cairo

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Cairo
Ontvangst op de luchthaven door uw Nederlandssprekende reisleider
Eerste overnachting in bruisend Cairo

Na een laatste kopje koffie op Schiphol meldt u zich bij de gate. Vandaag is het dan zover, de start van uw rondreis door Egypte. Met een korte overstap vliegt u naar de Egyptische hoofdstad Cairo. Wist u dat deze stad niet alleen de grootste stad van Egypte, maar ook van het hele Midden-Oosten is? In de loop van de middag landt de vlucht in Cairo. Met een transfer wordt u naar een luxe 5-sterrenhotel gebracht waar we de komen drie nachten verblijven. Nadat u op uw gemak uw koffer heeft uitgepakt worden we opgehaald voor het gezellige welkomstdiner (inclusief) met de reisleider en de rest van het reisgezelschap. Een leuk begin van de reis en een ontspannen manier om elkaar en de geurige Egyptische keuken alvast te leren kennen!

DAG
02

Cairo

piramides van gizeh1.jpg
Ochtendexcursie naar de Piramides en Sfinx van Gizeh
Middagexcursie naar Sakkara en de hoofdstad van het Oude Rijk, Memphis
Tweede overnachting in Cairo

Na het ontbijt in het hotel staat er een volle interessante dagexcursie door de omgeving van Cairo op de planning. In de ochtend bezoekt u gelijk één van de culturele hoogtepunten van deze reis én één van de beroemdste bouwwerken ter wereld, de Piramides en Sfinx van Gizeh. De indrukwekkende en typerend Egyptische bouwwerken werden vermoedelijk rond 2500 voor Christus gebouwd als graf voor Farao Cheops, zijn zoon en kleinzoon en horen tegenwoordig thuis in de lijst van de zeven wereldwonderen. De Piramide van Cheops (ook wel ‘Grote Piramide’) is met zijn 145 meter de hoogste piramide ooit gebouwd en het enige van de klassieke wereldwonderen dat nog bestaat. Wanneer u de piramides van dichtbij bekijkt begrijpt u waarom dit wereldwonder voor veel wetenschappers nog steeds een groot mysterie is. De enorme piramides zijn volledig symmetrisch gebouwd en de enorme kalkstenen die gebruikt zijn voor de bouw wegen soms wel een aantal ton per stuk. Hoe men de bovenste stenen ooit op hun plek hebben gekregen is een boeiende gedachte.
Na een lunch op eigen gelegenheid maakt u onderweg naar de Piramide van Sakkara een stop in de stad Memphis. Dit was de hoofdstad van het Oude Rijk Egypte. Helaas is er uit die tijd weinig bewaard gebleven, maar het enorme kalkstenen beeld van de grootste farao allertijden (Koning Ramses II) en het grootste, losstaande Sfinx beeld van het land zijn absoluut een kijkje waard. Het nabijgelegen Sakkara is een van de belangrijkste overblijfselen uit het Oude Egypte. Het diende als begraafplaats voor de inwoners en farao’s van Memphis en is daarmee de grootste necropolis van heel Egypte. In het gebied liggen vele (konings)graven en 16 piramides, waaronder een aantal met goed bewaarde hiërogliefen. Tegen de avond keert u terug naar het hotel.

Weetje

In Sakkara bevindt zich de Piramide van farao Djoser. Voor zover bekend is de piramide het allereerste gebouw ter wereld dat volledig van steen is gebouwd.

DAG
03

Cairo

eg_al_cairo.jpg
Bezoek aan het Egyptisch Museum
Vrije middag
Laatste overnachting in Cairo

Na het ontbijt gaan we naar het hart van Cairo voor een bezoek aan het Museum der Egyptische oudheden. Hier liggen meer dan 136.000 oude Egyptische stukken opgeborgen en daarmee is het ’s werelds grootste Egyptologisch museum! U kunt hier dus gerust een hele ochtend besteden. De kunstobjecten zijn onderverdeeld naar de periodes van vroeger zodat u in chronologische volgorde de geschiedenis van het Oude Egypte langs kunt gaan. De collectie herbergt een groot aantal schatten, waaronder topstukken als het gouden masker van Toetanchamon en de mummie van Ramses II. U komt hier echt alles te weten over het dagelijks leven van de oude Egyptenaren, de farao’s van vroeger en het proces van mummificeren, inclusief een grote collectie menselijke en dierlijke mummies. Na het bezoek aan het museum kunt u op eigen gelegenheid lunchen en genieten van een vrije middag in de hoofdstad voor we die morgen weer verlaten. Neemt u bijvoorbeeld een kijkje in de Koptische wijk waar de mooiste kerken van de stad liggen en tevens de allereerste moskee van het land. Of breng een bezoek aan de bekende Khan El-Khalili bazaar waar u verkopers ziet die hun lokale handelswaar proberen te verkopen.

DAG
04

Cairo - Luxor (binnenlandse vlucht)

karnak tempel 2.jpg
Vertrek Cairo
Binnenlandse vlucht Cairo - Luxor
Start Nijlcruise
Middagexcursie naar de Oostelijke oever van Luxor

Vandaag laten we Cairo achter ons en vliegen in de ochtend met een binnenlandse vlucht richting Luxor. Hier stapt u aan boord van een luxe 5-sterren cruise waarmee we de komende week langs de mooiste plekken van de beroemde rivier de Nijl varen. U verblijft 7 nachten aan boord van een luxe 5-sterren schip, dus pak gerust uw koffer uit om de hut een beetje eigen te maken. Op de boot genieten we van een gezamenlijke lunch om daarna op excursie te gaan naar de oostelijke oever van Luxor. Daar brengen we een bezoek aan de Luxortempel en de Tempels van Karnak die middels een toegangsweg met aan beide zijde een rij sfinxen met elkaar zijn verbonden. Karnak bestaat uit een klein dorp en twee grote tempelcomplexen. Bijzonder is dat dit complex mogelijk het grootste religieuze bouwwerk ter wereld is, maar vooral ook bijzonder is dat opeenvolgende farao’s aan dit complex hebben gebouwd. Maar liefst dertig! Daardoor is het na de Piramides van Gizeh de meest bezochte archeologische plaats in Egypte. Karnak heeft het grootste complex, maar de Luxortempel is met een lengte van 242 meter één van de grootste losstaande tempels en tevens één van de belangrijkste uit het Oude Egypte. Er werd onder andere door Toetanchamon, Ramses II en Alexander de Grote aan gewerkt. De wanden van de tempels en de ommuring zijn versierd met goed bewaarde reliëfs van verschillende rituelen. U krijgt zo een goede kijk op bepaalde leefgewoonten uit die tijd. De dag sluiten we af met een gezamenlijk diner aan boord van de Nijlcruise.

Weetje

De Nijl of de Amazone is de langste rivier ter wereld. Door de verschillende meettechnieken is men er nog steeds niet over uit wie van de twee de titel van langste rivier mag dragen.

DAG
05

Luxor - Esna

nijl1.jpg
Vrije ochtend in Luxor
Optionele excursie naar Dendera en Abydos
Tweede overnachting aan boord

Na een ontbijt aan boord heeft u een ochtend vrij te besteden voor we koers zetten richting Kom Ombo. Misschien wilt u even relaxen op de boot of nog wat bezichtigen in Luxor. Wij bieden u ook de mogelijk voor het boeken van een optionele ochtendexcursie naar de Tempels van Dendera en Abydos. De tempels liggen op de Westelijke Nijloever en dateren uit de tijd van het Oude Rijk en de Ptolemaeïsche periode. Abydos was erg religieus ingericht ter verering van de god Osiris, de god van het dodenrijk. Hij hielp overledenen het land in het westen te bereizen en kwam zelf uit de hemel om vervolgens de eerste farao van Egypte te worden. Ter ere van Osiris werden er regelmatig allerlei festiviteiten georganiseerd. Daarvoor zijn kapellen en pilaren opgericht om deel te hebben aan de opstanding van deze god. De reliëfs met gebeeldhouwde voorstellingen en teksten kunt u bekijken in Abydos. Het tempelcomplex van Dendera was het heiligdom van Hathor (moedergodin & god van de liefde) maar ook van Isis, de vrouw en tevens zus van Osiris. In het hart van het complex ligt de Hathortempel die is opgericht in de 1e eeuw voor Christus en bestaat uit twee zuilenhallen. Het diende als bedevaartsoord voor genezing, waar er in het Oude Egypte maar drie van waren. Verder vindt u binnen het complex een christelijke basiliek, twee mammisi’s, de geboortetempel van Isis, het kleistenen sanatorium en het meer dat diende voor de rituele wassing van de priesters. Aan het begin van de middag vaart de cruise door de sluizen van Esna waarna we de volgende dag via Edfu verder varen richting Kom Ombo.

Goed om te weten

Egypte heeft een woestijnklimaat met warme tot hete zomers en milde winters met het gehele jaar door nauwelijks neerslag en een hoge zonkracht. Bescherm u goed met zonnebrand, eventueel aangevuld met een pet of ander hoofddeksel en drink voldoende water.

DAG
06

Esna - Kom Ombo

tempel van kom ombo1.jpg
Vrije ochtend aan boord
Varen over de Nijl
Excursie naar de tempel en krokodillenmummies van Kom Ombo

We ontbijten aan boord van de Nijlcruise en varen aan het eind van de ochtend via Edfu richting Kom Ombo waar een middagexcursie op de planning staat. Tot die tijd kunt u uw ochtend vrij besteden. Ideaal om even een duik in het zwembad te nemen terwijl het decor van het dagelijks leven langs de oevers van de Nijl aan u voorbij trekt. Daarna is het tijd om de Nijl verder af te varen en koers te zetten naar Kom Ombo. Onderweg lunchen we aan boord zodat we bij aankomst optimaal kunnen genieten van de middagexcursie. Deze leidt ons naar de Tempel van Kom Ombo die is gebouwd op een zandduin met uitzicht op de Nijl. De tempel is bijzonder te noemen omdat deze over de lengte in tweeën is gedeeld en elk deel aan een andere god is toegewijd. De oostelijke helft is voor de krokodillengod Sobek en de westelijke helft voor de valkengod Haroërs. In de oudheid lagen er op de oever van de rivier heilige krokodillen die na hun dood in grote getalen werden gemummificeerd. In de kapel van Hathor dat naast de Kom Ombo tempel ligt zijn verschillende oude krokodillenmummies te zien. We sluiten de dag af aan boord van de Nijlcruise met een heerlijk gezamenlijk diner.

Weetje

In de tempel van Kom Ombo ligt een Nilometer, een bouwwerk om het waterpeil van de Nijl te meten. Vandaag de dag is alleen nog de trap te zien. Aan de treden konden priesters zien hoe hoog het water kwam en daarmee hoe succesvol de landbouwoogst voor dat jaar zou zijn. Op basis daarvan werd de hoogte van de belasting bepaald.

DAG
07

Kom Ombo - Aswan

felucca1.jpg
Bezoek aan de Tempel van Philae, de Hoge Dam en Onvoltooide Obelisk in Aswan
Vaar mee op een traditionele Egyptische zeilboot naar het subtropische paradijs Kitchener’s Island

We ontbijten aan boord en varen richting het volgende hoogtepunt van onze reis, de stad Aswan. Hier brengen we een bezoek aan de Tempel van Philae, de Hoge Dam en de Onvoltooide Obelisk. Ten zuiden van de stad Aswan ligt het eilandje Philae waar een oud Egyptisch tempelcomplex is gebouwd ter ere van de vruchtbaarheidsgodin Isis. Haar tempel was de laatste Egyptische tempel die gesloten werd waarna het door de Koptische gemeenschap als kerk werd gebruikt. In Aswan wordt de Nijl middels de Hoge Dam afgesloten. Deze dam is gebouwd in samenwerking met de voormalige Sovjet-Unie omdat vroeger de rivier elke zomer overstroomde en grote schade toebracht. De samenwerking tussen beide partijen werd herdacht met een groot kunstwerk in de vorm van een lotusbloem dat bij de dam is gebouwd. We sluiten Aswan af met een bezoek aan de grootste bekende oude, maar tevens ook nog onvoltooide obelisk. De onderkant zit nog vast en de bovenkant geeft een goed inzicht in de oude Egyptische steenhouwtechnieken en het gebruikte gereedschap van toen. Lunchen doen we op de Nijlcruise waarna we aan boord klimmen van een echte traditionele Egyptische zeilboot (Felucca) voor een vaartocht naar Kitchener’s Island. Het ovaalvormige eiland is vernoemd naar voormalig consul-generaal Lord Kitchener die het met behulp van het ministerie van irrigatie transformeerde naar een klein tropisch paradijs. Inmiddels staan er veel subtropische, exotische en zeldzame planten en bomensoorten. Samen vormen ze de botanische tuin van Aswan. De dag sluiten we af bij het mausoleum van Agha Khan III, een van de oprichters en de eerste president van de All-India Muslim League. Een deel van het winterseizoen bracht hij door in de nabijgelegen villa waarop zijn familie besloot hem hier na zijn dood te begraven. Na een volle, maar indrukwekkende dag dineren we aan boord van de Nijlcruise.

Weetje

Het tempelcomplex van Isis op het eiland Philae dreigde bij de aanleg van de Aswandam kopje onder te gaan in de Nijl. Het complex kreeg grote bekendheid toen UNESCO het gebouw in stukken afbrak om het vervolgens op het hoger gelegen eiland weer op te bouwen.

DAG
08

Aswan

abu simbel.jpg
Volle vrije dag naar eigen wens in te vullen
Optionele excursie naar het archeologische complex Abu Simbel

Wat hebben we de afgelopen dagen al veel gezien en geleerd van Egyptes indrukwekkende verleden. Ontbijten, lunchen en dineren kan aan boord van de Nijlcruise, maar u bent natuurlijk vrij om zelfstandig op pad te gaan en elders een hapje te gaan eten. Indien u eerder nog geen gebruik heeft gemaakt van de faciliteiten op het schip, dan is het nu uw kans om dat alsnog te doen. Uw vrije dag is dan ook een goed moment om op het dek te genieten van de zon of om verkoeling te zoeken in het zwembad. Wilt u toch liever iets actiefs ondernemen, dan is de optionele excursie naar Abu Simel een goede optie. Dit archeologische complex met twee enorme Egyptische tempels die zijn uitgehakt uit de rotswand werd ooit gebouwd door Ramses II ter ere van zichzelf en zijn koningin Nefetari en om vijandige buurlanden af te schrikken. De tempels staan vol met beelden van Ramses zelf, waaronder vier enorme zittende beelden van 22 meter hoog, met kleinere beelden van zijn moeder, zijn vrouw Nefetari en enkele van zijn 100 kinderen, tussen zijn benen. De beelden zijn zo neergezet dat het zonlicht twee dagen per jaar via de ingang precies op drie van de vier heiligdommen valt. Alleen het beeld van Ptah, god van de duisternis, blijft altijd in het donker staan. Waarschijnlijk wilde Ramses op deze twee dagen twee van zijn meest succesvolle militaire overwinningen vieren. Ook dit complex is verhuisd doordat het dreigde onder water te lopen door de bouw van de Aswandam. In samenwerking met National Geographic heeft UNESCO beide tempels afgebroken en 200 meter verder van de rivier en 65 meter hoger teruggeplaatst.

DAG
09

Aswan - Edfu

horus tempel edfu2.jpg
Varen over de Nijl
Excursie naar een van de best bewaarde tempels van Egypte, de Horus Tempel

Na onze dagen in Aswan is het tijd om weer noordwaarts over de Nijl terug te varen richting Luxor. Gelukkig hebben we nog een aantal heerlijke dagen in het vooruitzicht! Na het ontbijt varen we dan ook niet in één keer terug, maar maken nog diverse stops om uw reis door het prachtige Egypte helemaal compleet te maken. Via Kom Ombo varen we deze ochtend richting de westoever van de Nijl naar de stad Edfu, de hoofdplaats van de tweede ‘provincie’ in het Oude Egypte. Na de lunch aan boord van het schip maken we ons op voor een middagexcursie naar de Horus Tempel in Edfu, één van de best bewaarde tempels van heel Egypte. De bouw van de tempel duurde bijna 200 jaar en werd uiteindelijk voltooid in het jaar 57 voor Christus door farao Ptolemaeus XII. De tempel bestaat uit een pyloon van twee hoge muren met daartussen de hoofdingang die is versierd met reliëfs van Horus en andere goden. Voor de ingang staan ook twee grote beelden van de valkengod Horus. Binnen de tempel bevindt zich een voorhof, twee zuilenzalen en een granieten altaar. Buiten staat er nog een mammisi, een geboortekapel die diende als kleine tempel om de geboorte van een zoon van een god en godin te vieren. Na de excursie stapt u weer aan boord van het schip en varen we de Nijl verder af richting Esna. Dineren doen we aan boord van de Nijlcruise.

DAG
10

Edfu - Luxor

vallei der koningen luxor.jpg
Bezoek aan de Westelijke oever van Luxor en de Vallei der Koningen
Dwaal door de tempel van Hatsjepsoet en kijk op tegen de immense beelden van Memnon
Laatste overnachting aan boord van de Nijlcruise

Na het ontbijt op de Nijlcruise vertrekken we deze ochtend naar de Westelijke oever van Luxor. Na het bezoek aan de Oostelijke oever van Luxor eindigen we de reis nu aan de overzijde van de Nijl. We starten de dag met een bezoek aan de Vallei der Koningen dat naast de Piramides van Gizeh de meest bekende archeologische plaats van Egypte is. De vallei ligt nabij Luxor en wordt omringd door heuvel- en rotsachtig gebied. De plaats wordt ook wel de ‘Poorten der koningen’ genoemd omdat hier meer dan zestig koningsgraven liggen, waaronder een groot deel van de machtige farao’s uit het Oude Egypte. Zo ligt hier onder andere het graf van de beroemde farao Toetanchamon! Elk graf heeft een eigen nummer dat staat voor de volgorde waarin het is ontdekt. U kunt verschillende koningsgraven bezichtigen, maar er zijn altijd plekken die tijdelijk niet toegankelijk zijn, omdat er nog steeds archeologisch onderzoek wordt gedaan. Aan de andere kant van de berg ligt de Tempel van Hatsjepsoet. Zij was één van de zeldzame vrouwelijke farao’s binnen het Oude Egypte en liet een kolossale dodentempel bouwen die diende om de cultus van de overleden koningin voort te zetten. We sluiten de ochtend af met een bezoek aan de Kolossen van Memnon. Deze twee 18 meter hoge standbeelden zijn de overblijfselen van de Dodentempel van Amenhotep III. De tempel was met haar omvang van 35 hectare destijds de grootste tempel, maar werd vernield door de overstromingen van de nabijgelegen Nijl. Memnon was de mythische Ethiopische koning die in de Trojaanse Oorlog Antilochos zou hebben gedood waarna hij later zelf uit wraak werd gedood door Achilles. Daarom zijn de beelden niet alleen nu een attractie, maar ook de Grieken en Romeinen kwamen er graag vanwege dit verhaal. De rest van de middag kunt u naar eigen wens invullen voor u morgen weer huiswaarts keert. Geniet nog een laatste keer van een lekker diner aan boord van uw cruise en de prachtige uitzichten op de oevers van de Nijl.

Weetje

Eén van de Memnon beelden raakte beschadigd door een aardbeving. Sindsdien maakte het bij zonsopgang een fluitend geluid waarna al snel het verhaal ontstond dat dit het gegil zou zijn van Memnon, wiens moeder Eos bij Zeus gesmeekt zou hebben om Memnon onsterfelijkheid te geven. Het verhaal kwam ten einde na een restauratie door keizer Septimius Severus waarmee ook het geluid stopte.

DAG
11

Luxor - Cairo - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Uitschepen Nijlcruise en vertrek uit Luxor
Binnenlandse vlucht van Luxor naar Cairo
Inchecken vlucht Cairo - Amsterdam

Uw reis door het prachtige Egypte zit erop, wat heeft u de afgelopen 11 dagen veel gezien en beleefd! Voor een laatste keer ontbijten we samen aan boord van de Nijlcruise voor we uitchecken en naar het vliegveld vertrekken. De transfer brengt u en uw reisgenoten naar het nabijgelegen vliegveld van Luxor voor een binnenlandse vlucht naar de hoofdstad Cairo. Daar vertrekt in de loop van de middag uw vlucht terug naar de luchthaven van Schiphol. Onderweg in het vliegtuig kunt u alle momenten van de prachtige reis die u heeft gemaakt weer even ophalen. U heeft immers de afgelopen tijd veel gezien, gedaan en geleerd over het Egypte van vroeger. Van de strijd tegen het hoge water van de Nijl tot de manier van bouwen van indrukwekkende tempels en van het proeven van traditionele Egyptische gerechten tot luisteren naar de geschiedenisverhalen van machtige farao’s. Deze reis door Egypte is er absoluut eentje om nooit meer te vergeten! In de avond arriveert het vliegtuig op Amsterdam Schiphol en kunt u afscheid nemen van uw reisgenoten.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

Hier vindt u alle verlengingsopties:

>

( 1 van 1 opties )

Pyramides, Gizeh

Cairo

-

Meer dagen in Cairo

Vijfsterren

Het Le Meridien Pyramids hotel is een comfortabel luxe hotel in Caïro. Vanaf het hotel heeft u een schitterend uitzicht op de majestueuze piramides van Gizeh, deze bevinden zich na...amelijk maar op ca. 1 km van de accommodatie. Vooral in de avonduren zijn de driehoekige contouren van Cheops, Chefren en Mykerinos een beeldig gezicht. Naast de piramide van Chefren vindt u hier ook de Sfinx. Le Meridien Pyramids bevindt zich op ca. 13 km van het centrum van Caïro. De nette kamers hebben lichtgekleurde houten meubels en zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, bureau, zitje en badkamer met bad en/of douche. Het hotel biedt voldoende faciliteiten waarbij u heerlijk kunt ontspannen. Zo is er een fijn buitenzwembad met een bar-eiland, fitnessruimte, jacuzzi, sauna en er kunnen ook massagebehandelingen geboekt worden. Wifi is gratis in alle ruimtes, er is een cadeauwinkel aanwezig en er zijn verschillende eetgelegenheden.

2 nachten p.p.v.a.115

Lees meerSluit meer info

Meer dagen in Cairo

Het Le Meridien Pyramids hotel is een comfortabel luxe hotel in Caïro. Vanaf het hotel heeft u een schitterend uitzicht op de majestueuze piramides van Gizeh, deze bevinden zich namelijk maar op ca. 1 km van de accommodatie. Vooral in de avonduren zijn de driehoekige contouren van Cheops, Chefren en Mykerinos een beeldig gezicht. Naast de piramide van Chefren vindt u hier ook de Sfinx. Le Meridien Pyramids bevindt zich op ca. 13 km van het centrum van Caïro. De nette kamers hebben lichtgekleurde houten meubels en zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, bureau, zitje en badkamer met bad en/of douche. Het hotel biedt voldoende faciliteiten waarbij u heerlijk kunt ontspannen. Zo is er een fijn buitenzwembad met een bar-eiland, fitnessruimte, jacuzzi, sauna en er kunnen ook massagebehandelingen geboekt worden. Wifi is gratis in alle ruimtes, er is een cadeauwinkel aanwezig en er zijn verschillende eetgelegenheden.

Sluit meer info

+- Extra's

( 9 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 9 van 9 opties )

eg_al_dandera.jpg

Luxor - Dendera & Abydos

U vertrekt in de ochtend al vroeg naar het Noorden van Luxor voor een bezoek aan Dendera om de tempel van Hathor te bezoeken. Hathor wordt door de oude Egyptenaren gezien als de godin van de liefde, muziek en schoonheid, deze tempel is één van de bes...

U vertrekt in de ochtend al vroeg naar het Noorden van Luxor voor een bezoek aan Dendera om de tempel van Hathor te bezoeken. Hathor wordt door de oude Egyptenaren gezien als de godin van de liefde, muziek en schoonheid, deze tempel is één van de best bewaarde heiligdommen van Egypte. In de tempel zijn veel astronomische afbeeldingen in prachtige blauwe kleuren terug te vinden op het plafond. Er zijn prachtige nissen te vinden en op het dak van de tempel is de zodiak, de dierenriem te vinden.
Vervolgens brengt u een bezoek aan Abydos, welke wordt gezien als een heilige plek waar mensen inspiratie en energie op doen. U bezoekt hier de Tempel van Osiris, de god van het dodenrijk. U kunt hier de reliëfs met gebeeldhouwde voorstellingen en teksten bekijken.
Inclusief: Engelssprekende gids, transfer en entreegelden
Minimaal 2 deelnemers - Prijs € 45,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_ballonvaart.jpg

Luxor - Ballonvaart in Luxor

Voor een onvergetelijk uitzicht over Luxor is het mogelijk om een ballonvaart te boeken. Het is een bijzondere ervaring als u de mand langzaam van de grond voelt loskomen en van de eerste uitzichten kunt genieten. Vanuit de lucht ziet u de verschille...

Voor een onvergetelijk uitzicht over Luxor is het mogelijk om een ballonvaart te boeken. Het is een bijzondere ervaring als u de mand langzaam van de grond voelt loskomen en van de eerste uitzichten kunt genieten. Vanuit de lucht ziet u de verschillende tempels en tombes op de Westelijke Nijloever. U krijgt een goed beeld van het dagelijkse leven dat zich in de dorpen op de oever afspeelt, maar ook van de oude, Egyptische geschiedenis.
Inclusief: transfer en entreegeldenMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 60,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_piramides van gizeh1.jpg

Cairo - Geluid- en lichtshow Piramides van Gizeh

Geniet van een spektakel van licht en geluid bij het antieke wereldwonder; de Piramides van Gizeh. De indrukwekkende piramides worden tijdens deze avond in verschillende kleuren verlicht, wat een bijzonder en mooi gezicht oplevert tegen het decor van...

Geniet van een spektakel van licht en geluid bij het antieke wereldwonder; de Piramides van Gizeh. De indrukwekkende piramides worden tijdens deze avond in verschillende kleuren verlicht, wat een bijzonder en mooi gezicht oplevert tegen het decor van de donkere avondhemel. In de avond komt de geschiedenis pas echt tot leven als de geheimen die diep begraven liggen door de Sfinx worden onthuld. De Sfinx vertelt tijdens deze show zijn verhaal, hij is de bewaker van de piramides en u kunt zich op deze avond laten meevoeren naar het verleden. Het is een bijzonder verhaal over legendes van duizenden jaren oud, over grote koningen en verborgen schatkamers. Een indrukwekkend en leerzaam avondje uit!
Inclusief: transfer en entreegeldenMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 22,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_nijl2.jpg

Cairo - Dinercruise met Oriëntaalse show

Geniet van een avondcruise over de Nijl vol met entertainment. U wordt deze avond bij het hotel opgehaald en afgezet bij het vertrekpunt van de cruise. U kunt deze avond heerlijk genieten van een open buffet en ondertussen wordt u vermaakt met tradit...

Geniet van een avondcruise over de Nijl vol met entertainment. U wordt deze avond bij het hotel opgehaald en afgezet bij het vertrekpunt van de cruise. U kunt deze avond heerlijk genieten van een open buffet en ondertussen wordt u vermaakt met traditionele folklore shows, zoals buikdansen, Tanoura-show en wervelende derwisjen. Een prachtig moment om Caïro vanaf de rivier te zien, om heerlijk te eten en te genieten van de magische sfeer.
Inclusief: transfer, diner en showMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 28,- p.p.

Meer info

Minder info

Abu Simbel

Aswan - Tempels van Abu Simbel (inclusief transfer)

U wordt bij het hotel in Aswan opgehaald voor een mooie excursie naar Abu Simbel. Het is een lange mooie rit door de verlaten woestijn (ca. 3,5 uur). Onderweg zult u merken dat u in een totaal andere wereld bent, van uitgestrekte zandvlaktes tot miss...

U wordt bij het hotel in Aswan opgehaald voor een mooie excursie naar Abu Simbel. Het is een lange mooie rit door de verlaten woestijn (ca. 3,5 uur). Onderweg zult u merken dat u in een totaal andere wereld bent, van uitgestrekte zandvlaktes tot misschien wel een dromedaris op de weg. Tijdens deze excursie krijgt u de kans om meer te weten te komen over het leven van Ramses II en de geschiedenis van de tempels. U bezoekt hier de Grote tempel van Ramses II, de tempel heeft een indrukwekkend formaat en vertoont veel machtsvertoon met de 20 meter hoge beelden voor de rotspylonen van de tempel. Rechts van deze tempel staat de kleine tempel van Hathor. Ramses II liet deze tempel bouwen voor zijn vrouw Nefertari, als teken van zijn liefde. Wat ook bijzonder is, is dat Nefertari op de beelden even groot wordt afgebeeld als haar echtgenoot, iets wat zeer ongebruikelijk was in het oude Egypte. De beelden zijn namelijk vaak veel kleiner dan die van de farao’s en vaak maar zo hoog als de knie van de farao.
Inclusief: Engelssprekende gids, transfer en entreegeldenMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 70,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_abu simbel2.jpg

Aswan - Tempels van Abu Simbel (inclusief vlucht)

Wegens de lange reistijd is het ook mogelijk om niet per transfer naar Abu Simbel te rijden, maar om de excursie inclusief vlucht te boeken. U wordt bij het hotel in Aswan opgehaald en naar de luchthaven van Aswan gebracht voor de vlucht naar Abu Sim...

Wegens de lange reistijd is het ook mogelijk om niet per transfer naar Abu Simbel te rijden, maar om de excursie inclusief vlucht te boeken. U wordt bij het hotel in Aswan opgehaald en naar de luchthaven van Aswan gebracht voor de vlucht naar Abu Simbel.
Tijdens deze excursie krijgt u de kans om meer te weten te komen over het leven van Ramses II en de geschiedenis van de tempels. U bezoekt hier de Grote tempel van Ramses II, de tempel heeft een indrukwekkend formaat en vertoont veel machtsvertoon met de 20 meter hoge beelden voor de rotspylonen van de tempel. Rechts van deze tempel staat de kleine tempel van Hathor. Ramses II liet deze tempel bouwen voor zijn vrouw Nefertari, als teken van zijn liefde. Wat ook bijzonder is, is dat Nefertari op de beelden even groot wordt afgebeeld als haar echtgenoot, iets wat zeer ongebruikelijk was in het oude Egypte. De beelden zijn namelijk vaak veel kleiner dan die van de farao’s en vaak maar zo hoog als de knie van de farao.
Inclusief: Engelssprekende gids, vliegticket Aswan / Abu Simbel / Aswan, entreegelden en transfer van en naar het hotel in Aswan. Minimaal 2 deelnemers - Prijs € 180,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_tutankhamun.jpg

Cairo - Pharaonic Village

Tijdens deze excursie maakt u een reis terug in de tijd naar het oude Egypte en u maakt kennis met de hoogtepunten van het dorp. Pharaonic Village is een levend openlucht museum met grachten en recreaties van oude Egyptische hoogtepunten, zoals een ...

Tijdens deze excursie maakt u een reis terug in de tijd naar het oude Egypte en u maakt kennis met de hoogtepunten van het dorp. Pharaonic Village is een levend openlucht museum met grachten en recreaties van oude Egyptische hoogtepunten, zoals een replica van het graf van Toetanchamon en verschillende tempels. U vaart over de kanalen en bewondert de wereld van de oude farao’s. Cleopatra was de beroemdste koningin van Egypte en u krijgt tijdens deze excursie ook de kans om haar verhaal te ontdekken.
Inclusief: Engelssprekende gids, transfer en entreegeldenMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 24,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_camelegypt.jpg

Aswan - Kamelenrit op Elephantine & St. Simonsklooster

Een ervaring die niet mag missen tijdens een bezoek aan Egypte is een ritje per kameel. Bij deze excursie maakt u een mooie kameelrit op Elephantine Eiland. Er zijn hier twee Nubische dorpjes met felgekleurde huizen, smalle steegjes en aardige mensen...

Een ervaring die niet mag missen tijdens een bezoek aan Egypte is een ritje per kameel. Bij deze excursie maakt u een mooie kameelrit op Elephantine Eiland. Er zijn hier twee Nubische dorpjes met felgekleurde huizen, smalle steegjes en aardige mensen. Elephantine wordt ook wel gezien als één van de mooiste plekken van Aswan. U maakt een ritje per kameel rond het eiland en vertrekt vervolgens per kameel naar het St. Simonsklooster. Dit klooster werd in de zevende eeuw gesticht en wegens gebrek aan drinkwater ook 5 eeuwen later weer verlaten. Het St. Simonsklooster werd beschermd door een 7 meter hoge muur en is, ondanks het vervallen is, een indrukwekkend klooster om te bekijken.
Inclusief: Engelssprekende gids, transferkamelen en kamelenritMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 35,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_philae tempel aswan.jpg

Aswan - Geluid- en lichtshow bij de Tempel van Philae

Deze avond kunt u zich laten betoveren door een magische geluid- en lichtshow in de Philae Tempel. Deze tempel is gewijd aan de oud- Egyptische godin Isis (de godin van liefde en muziek). U wordt bij uw hotel opgehaald en u reist naar de prachtige ...

Deze avond kunt u zich laten betoveren door een magische geluid- en lichtshow in de Philae Tempel. Deze tempel is gewijd aan de oud- Egyptische godin Isis (de godin van liefde en muziek).
U wordt bij uw hotel opgehaald en u reist naar de prachtige oude tempel, welke op een eiland in de Nijl ligt. Vanavond worden er verhalen verteld over het verleden van de farao en de geschiedenis van de tempel. Dit terwijl u geniet van spectaculaire verlichte muren en het hof, bewonder de verlichting die weerspiegelt in het kabbelende water en dwaal door het verlichte complex. U zult merken dat de mystieke sfeer nog steeds voelbaar is in deze tempel.
Inclusief: Engelssprekende gids, transfer en entreegelden.Minimaal 2 deelnemers - Prijs € 22,- p.p.

Meer info

Minder info

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Lufthansa/Swiss/Austrian Airlines
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
07:10 uur
AmsterdamWenenCairo
14:55 uur
15:30 uur
CairoWenenAmsterdam
22:00 uur

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Egypte reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleiders wonen in Egypte en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Egypte leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

11 dagen Klassiek Egypte: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • eg_ac_lemeridien_ex.jpg
 • eg_ac_lemeridien_ka.jpg
 • eg_ac_lemeridien_ka2.jpg
 • eg_ac_lemeridien_ex2.jpg
 • eg_ac_lemeridien_zw.jpg
 • eg_ac_lemeridien_re.jpg

Cairo

Le Meridien Pyramids Hotel

Vijfsterren

Het Le Meridien Pyramids hotel is een comfortabel luxe hotel in Caïro. Vanaf het hotel heeft u een schitterend uitzicht op de majestueuze piramides van Gizeh, deze bevinden zich namelijk maar op ca. 1 km van de accommodatie. Vooral in de avonduren zijn de driehoekige contouren van Cheops, Chefren en Mykerinos een beeldig gezicht. Naast de piramide van Chefren vindt u hier ook de Sfinx. Le Meridien Pyramids bevindt zich op ca. 13 km van het centrum van Caïro. De nette kamers hebben lichtgekleurde houten meubels en zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, bureau, zitje en badkamer met bad en/of douche. Het hotel biedt voldoende faciliteiten waar ...

Het Le Meridien Pyramids hotel is een comfortabel luxe hotel in Caïro. Vanaf het hotel heeft u een schitterend uitzicht op de majestueuze piramides van Gizeh, deze bevinden zich namelijk maar op ca. 1 km van de accommodatie. Vooral in de avonduren zijn de driehoekige contouren van Cheops, Chefren en Mykerinos een beeldig gezicht. Naast de piramide van Chefren vindt u hier ook de Sfinx. Le Meridien Pyramids bevindt zich op ca. 13 km van het centrum van Caïro. De nette kamers hebben lichtgekleurde houten meubels en zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, bureau, zitje en badkamer met bad en/of douche. Het hotel biedt voldoende faciliteiten waarbij u heerlijk kunt ontspannen. Zo is er een fijn buitenzwembad met een bar-eiland, fitnessruimte, jacuzzi, sauna en er kunnen ook massagebehandelingen geboekt worden. Wifi is gratis in alle ruimtes, er is een cadeauwinkel aanwezig en er zijn verschillende eetgelegenheden.

Meer info >

Minder info >

 • eg_msamarco_ex.png
 • eg_msamarco_ka.png
 • eg_msamarco_zw2.png
 • eg_msamarco_lo2.png
 • eg_msamarco_lo.png
 • eg_msamarco_2.png
 • eg_msamarco_re.png
 • eg_msamarco_sauna.png
 • eg_msamarco_fit.png

Luxor

MS Amarco I

Vijfsterren

De MS Amarco I is een luxe riviercruiseschip en is van alle gemakken voorzien. Een riviercruise over de Nijl is de ideale manier om op een rustig tempo rond te reizen en indrukwekkende bezoeken te brengen aan de oude Egyptische tempels. En het voordeel is; u pakt maar één keer uw koffer uit. Het schip heeft 5 verdiepingen met in totaal 49 hutten en 4 suites, tevens zijn er 2 liften aan boord. De ruime klassieke kamers zijn voorzien van airco, kluisje, minibar, telefoon en een schrijfdesk met twee zitjes. De badkamer is voorzien van een haardroger, badjas, slippers en een bad. Op het schip is internet beschikbaar, maar houdt u er rekening mee ...

De MS Amarco I is een luxe riviercruiseschip en is van alle gemakken voorzien. Een riviercruise over de Nijl is de ideale manier om op een rustig tempo rond te reizen en indrukwekkende bezoeken te brengen aan de oude Egyptische tempels. En het voordeel is; u pakt maar één keer uw koffer uit. Het schip heeft 5 verdiepingen met in totaal 49 hutten en 4 suites, tevens zijn er 2 liften aan boord. De ruime klassieke kamers zijn voorzien van airco, kluisje, minibar, telefoon en een schrijfdesk met twee zitjes. De badkamer is voorzien van een haardroger, badjas, slippers en een bad. Op het schip is internet beschikbaar, maar houdt u er rekening mee dat u op het water niet altijd een goede internetverbinding heeft. Het schip is voorzien van een kleine fitnessruimte, een sauna, lounge en bar. Het ontbijt en de lunch worden in buffetvorm geserveerd en het diner is a la carte of een vast menu waarbij lokale en internationale gerechten worden geserveerd.

Meer info >

Minder info >

+- Verlengingshotels

( 1 optie )+Open-Sluiten
 • eg_ac_lemeridien_ex.jpg
 • eg_ac_lemeridien_ka.jpg
 • eg_ac_lemeridien_ka2.jpg
 • eg_ac_lemeridien_ex2.jpg
 • eg_ac_lemeridien_zw.jpg
 • eg_ac_lemeridien_re.jpg

Cairo

Le Meridien Pyramids Hotel

Vijfsterren

Het Le Meridien Pyramids hotel is een comfortabel luxe hotel in Caïro. Vanaf het hotel heeft u een schitterend uitzicht op de majestueuze piramides van Gizeh, deze bevinden zich namelijk maar op ca. 1 km van de accommodatie. Vooral in de avonduren zijn de driehoekige contouren van Cheops, Chefren en Mykerinos een beeldig gezicht. Naast de piramide van Chefren vindt u hier ook de Sfinx. Le Meridien Pyramids bevindt zich op ca. 13 km van het centrum van Caïro. De nette kamers hebben lichtgekleurde houten meubels en zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, bureau, zitje en badkamer met bad en/of douche. Het hotel biedt voldoende faciliteiten waarbij u heerlijk kunt ontspannen. Zo is er een fijn buitenzwembad met een bar-eiland, fitnessruimte, jacuzzi, sauna en er kunnen ook massagebehandelingen geboekt worden. Wifi is gratis in alle ruimtes, er is een cadeauwinkel aanwezig en er zijn verschillende eetgelegenheden.

11 dagen Klassiek Egypte: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

Hier vindt u alle verlengingsopties:

>

( 1 van 1 opties )

Pyramides, Gizeh

Cairo

-

Meer dagen in Cairo

Vijfsterren

Het Le Meridien Pyramids hotel is een comfortabel luxe hotel in Caïro. Vanaf het hotel heeft u een schitterend uitzicht op de majestueuze piramides van Gizeh, deze bevinden zich na...amelijk maar op ca. 1 km van de accommodatie. Vooral in de avonduren zijn de driehoekige contouren van Cheops, Chefren en Mykerinos een beeldig gezicht. Naast de piramide van Chefren vindt u hier ook de Sfinx. Le Meridien Pyramids bevindt zich op ca. 13 km van het centrum van Caïro. De nette kamers hebben lichtgekleurde houten meubels en zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, bureau, zitje en badkamer met bad en/of douche. Het hotel biedt voldoende faciliteiten waarbij u heerlijk kunt ontspannen. Zo is er een fijn buitenzwembad met een bar-eiland, fitnessruimte, jacuzzi, sauna en er kunnen ook massagebehandelingen geboekt worden. Wifi is gratis in alle ruimtes, er is een cadeauwinkel aanwezig en er zijn verschillende eetgelegenheden.

2 nachten p.p.v.a.115

Lees meerSluit meer info

Meer dagen in Cairo

Het Le Meridien Pyramids hotel is een comfortabel luxe hotel in Caïro. Vanaf het hotel heeft u een schitterend uitzicht op de majestueuze piramides van Gizeh, deze bevinden zich namelijk maar op ca. 1 km van de accommodatie. Vooral in de avonduren zijn de driehoekige contouren van Cheops, Chefren en Mykerinos een beeldig gezicht. Naast de piramide van Chefren vindt u hier ook de Sfinx. Le Meridien Pyramids bevindt zich op ca. 13 km van het centrum van Caïro. De nette kamers hebben lichtgekleurde houten meubels en zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, bureau, zitje en badkamer met bad en/of douche. Het hotel biedt voldoende faciliteiten waarbij u heerlijk kunt ontspannen. Zo is er een fijn buitenzwembad met een bar-eiland, fitnessruimte, jacuzzi, sauna en er kunnen ook massagebehandelingen geboekt worden. Wifi is gratis in alle ruimtes, er is een cadeauwinkel aanwezig en er zijn verschillende eetgelegenheden.

Sluit meer info

+- Extra's

( 9 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 9 van 9 opties )

eg_al_dandera.jpg

Luxor - Dendera & Abydos

U vertrekt in de ochtend al vroeg naar het Noorden van Luxor voor een bezoek aan Dendera om de tempel van Hathor te bezoeken. Hathor wordt door de oude Egyptenaren gezien als de godin van de liefde, muziek en schoonheid, deze tempel is één van de bes...

U vertrekt in de ochtend al vroeg naar het Noorden van Luxor voor een bezoek aan Dendera om de tempel van Hathor te bezoeken. Hathor wordt door de oude Egyptenaren gezien als de godin van de liefde, muziek en schoonheid, deze tempel is één van de best bewaarde heiligdommen van Egypte. In de tempel zijn veel astronomische afbeeldingen in prachtige blauwe kleuren terug te vinden op het plafond. Er zijn prachtige nissen te vinden en op het dak van de tempel is de zodiak, de dierenriem te vinden.
Vervolgens brengt u een bezoek aan Abydos, welke wordt gezien als een heilige plek waar mensen inspiratie en energie op doen. U bezoekt hier de Tempel van Osiris, de god van het dodenrijk. U kunt hier de reliëfs met gebeeldhouwde voorstellingen en teksten bekijken.
Inclusief: Engelssprekende gids, transfer en entreegelden
Minimaal 2 deelnemers - Prijs € 45,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_ballonvaart.jpg

Luxor - Ballonvaart in Luxor

Voor een onvergetelijk uitzicht over Luxor is het mogelijk om een ballonvaart te boeken. Het is een bijzondere ervaring als u de mand langzaam van de grond voelt loskomen en van de eerste uitzichten kunt genieten. Vanuit de lucht ziet u de verschille...

Voor een onvergetelijk uitzicht over Luxor is het mogelijk om een ballonvaart te boeken. Het is een bijzondere ervaring als u de mand langzaam van de grond voelt loskomen en van de eerste uitzichten kunt genieten. Vanuit de lucht ziet u de verschillende tempels en tombes op de Westelijke Nijloever. U krijgt een goed beeld van het dagelijkse leven dat zich in de dorpen op de oever afspeelt, maar ook van de oude, Egyptische geschiedenis.
Inclusief: transfer en entreegeldenMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 60,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_piramides van gizeh1.jpg

Cairo - Geluid- en lichtshow Piramides van Gizeh

Geniet van een spektakel van licht en geluid bij het antieke wereldwonder; de Piramides van Gizeh. De indrukwekkende piramides worden tijdens deze avond in verschillende kleuren verlicht, wat een bijzonder en mooi gezicht oplevert tegen het decor van...

Geniet van een spektakel van licht en geluid bij het antieke wereldwonder; de Piramides van Gizeh. De indrukwekkende piramides worden tijdens deze avond in verschillende kleuren verlicht, wat een bijzonder en mooi gezicht oplevert tegen het decor van de donkere avondhemel. In de avond komt de geschiedenis pas echt tot leven als de geheimen die diep begraven liggen door de Sfinx worden onthuld. De Sfinx vertelt tijdens deze show zijn verhaal, hij is de bewaker van de piramides en u kunt zich op deze avond laten meevoeren naar het verleden. Het is een bijzonder verhaal over legendes van duizenden jaren oud, over grote koningen en verborgen schatkamers. Een indrukwekkend en leerzaam avondje uit!
Inclusief: transfer en entreegeldenMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 22,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_nijl2.jpg

Cairo - Dinercruise met Oriëntaalse show

Geniet van een avondcruise over de Nijl vol met entertainment. U wordt deze avond bij het hotel opgehaald en afgezet bij het vertrekpunt van de cruise. U kunt deze avond heerlijk genieten van een open buffet en ondertussen wordt u vermaakt met tradit...

Geniet van een avondcruise over de Nijl vol met entertainment. U wordt deze avond bij het hotel opgehaald en afgezet bij het vertrekpunt van de cruise. U kunt deze avond heerlijk genieten van een open buffet en ondertussen wordt u vermaakt met traditionele folklore shows, zoals buikdansen, Tanoura-show en wervelende derwisjen. Een prachtig moment om Caïro vanaf de rivier te zien, om heerlijk te eten en te genieten van de magische sfeer.
Inclusief: transfer, diner en showMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 28,- p.p.

Meer info

Minder info

Abu Simbel

Aswan - Tempels van Abu Simbel (inclusief transfer)

U wordt bij het hotel in Aswan opgehaald voor een mooie excursie naar Abu Simbel. Het is een lange mooie rit door de verlaten woestijn (ca. 3,5 uur). Onderweg zult u merken dat u in een totaal andere wereld bent, van uitgestrekte zandvlaktes tot miss...

U wordt bij het hotel in Aswan opgehaald voor een mooie excursie naar Abu Simbel. Het is een lange mooie rit door de verlaten woestijn (ca. 3,5 uur). Onderweg zult u merken dat u in een totaal andere wereld bent, van uitgestrekte zandvlaktes tot misschien wel een dromedaris op de weg. Tijdens deze excursie krijgt u de kans om meer te weten te komen over het leven van Ramses II en de geschiedenis van de tempels. U bezoekt hier de Grote tempel van Ramses II, de tempel heeft een indrukwekkend formaat en vertoont veel machtsvertoon met de 20 meter hoge beelden voor de rotspylonen van de tempel. Rechts van deze tempel staat de kleine tempel van Hathor. Ramses II liet deze tempel bouwen voor zijn vrouw Nefertari, als teken van zijn liefde. Wat ook bijzonder is, is dat Nefertari op de beelden even groot wordt afgebeeld als haar echtgenoot, iets wat zeer ongebruikelijk was in het oude Egypte. De beelden zijn namelijk vaak veel kleiner dan die van de farao’s en vaak maar zo hoog als de knie van de farao.
Inclusief: Engelssprekende gids, transfer en entreegeldenMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 70,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_abu simbel2.jpg

Aswan - Tempels van Abu Simbel (inclusief vlucht)

Wegens de lange reistijd is het ook mogelijk om niet per transfer naar Abu Simbel te rijden, maar om de excursie inclusief vlucht te boeken. U wordt bij het hotel in Aswan opgehaald en naar de luchthaven van Aswan gebracht voor de vlucht naar Abu Sim...

Wegens de lange reistijd is het ook mogelijk om niet per transfer naar Abu Simbel te rijden, maar om de excursie inclusief vlucht te boeken. U wordt bij het hotel in Aswan opgehaald en naar de luchthaven van Aswan gebracht voor de vlucht naar Abu Simbel.
Tijdens deze excursie krijgt u de kans om meer te weten te komen over het leven van Ramses II en de geschiedenis van de tempels. U bezoekt hier de Grote tempel van Ramses II, de tempel heeft een indrukwekkend formaat en vertoont veel machtsvertoon met de 20 meter hoge beelden voor de rotspylonen van de tempel. Rechts van deze tempel staat de kleine tempel van Hathor. Ramses II liet deze tempel bouwen voor zijn vrouw Nefertari, als teken van zijn liefde. Wat ook bijzonder is, is dat Nefertari op de beelden even groot wordt afgebeeld als haar echtgenoot, iets wat zeer ongebruikelijk was in het oude Egypte. De beelden zijn namelijk vaak veel kleiner dan die van de farao’s en vaak maar zo hoog als de knie van de farao.
Inclusief: Engelssprekende gids, vliegticket Aswan / Abu Simbel / Aswan, entreegelden en transfer van en naar het hotel in Aswan. Minimaal 2 deelnemers - Prijs € 180,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_tutankhamun.jpg

Cairo - Pharaonic Village

Tijdens deze excursie maakt u een reis terug in de tijd naar het oude Egypte en u maakt kennis met de hoogtepunten van het dorp. Pharaonic Village is een levend openlucht museum met grachten en recreaties van oude Egyptische hoogtepunten, zoals een ...

Tijdens deze excursie maakt u een reis terug in de tijd naar het oude Egypte en u maakt kennis met de hoogtepunten van het dorp. Pharaonic Village is een levend openlucht museum met grachten en recreaties van oude Egyptische hoogtepunten, zoals een replica van het graf van Toetanchamon en verschillende tempels. U vaart over de kanalen en bewondert de wereld van de oude farao’s. Cleopatra was de beroemdste koningin van Egypte en u krijgt tijdens deze excursie ook de kans om haar verhaal te ontdekken.
Inclusief: Engelssprekende gids, transfer en entreegeldenMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 24,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_camelegypt.jpg

Aswan - Kamelenrit op Elephantine & St. Simonsklooster

Een ervaring die niet mag missen tijdens een bezoek aan Egypte is een ritje per kameel. Bij deze excursie maakt u een mooie kameelrit op Elephantine Eiland. Er zijn hier twee Nubische dorpjes met felgekleurde huizen, smalle steegjes en aardige mensen...

Een ervaring die niet mag missen tijdens een bezoek aan Egypte is een ritje per kameel. Bij deze excursie maakt u een mooie kameelrit op Elephantine Eiland. Er zijn hier twee Nubische dorpjes met felgekleurde huizen, smalle steegjes en aardige mensen. Elephantine wordt ook wel gezien als één van de mooiste plekken van Aswan. U maakt een ritje per kameel rond het eiland en vertrekt vervolgens per kameel naar het St. Simonsklooster. Dit klooster werd in de zevende eeuw gesticht en wegens gebrek aan drinkwater ook 5 eeuwen later weer verlaten. Het St. Simonsklooster werd beschermd door een 7 meter hoge muur en is, ondanks het vervallen is, een indrukwekkend klooster om te bekijken.
Inclusief: Engelssprekende gids, transferkamelen en kamelenritMinimaal 2 deelnemers - Prijs € 35,- p.p.

Meer info

Minder info

eg_philae tempel aswan.jpg

Aswan - Geluid- en lichtshow bij de Tempel van Philae

Deze avond kunt u zich laten betoveren door een magische geluid- en lichtshow in de Philae Tempel. Deze tempel is gewijd aan de oud- Egyptische godin Isis (de godin van liefde en muziek). U wordt bij uw hotel opgehaald en u reist naar de prachtige ...

Deze avond kunt u zich laten betoveren door een magische geluid- en lichtshow in de Philae Tempel. Deze tempel is gewijd aan de oud- Egyptische godin Isis (de godin van liefde en muziek).
U wordt bij uw hotel opgehaald en u reist naar de prachtige oude tempel, welke op een eiland in de Nijl ligt. Vanavond worden er verhalen verteld over het verleden van de farao en de geschiedenis van de tempel. Dit terwijl u geniet van spectaculaire verlichte muren en het hof, bewonder de verlichting die weerspiegelt in het kabbelende water en dwaal door het verlichte complex. U zult merken dat de mystieke sfeer nog steeds voelbaar is in deze tempel.
Inclusief: Engelssprekende gids, transfer en entreegelden.Minimaal 2 deelnemers - Prijs € 22,- p.p.

Meer info

Minder info

11 dagen Klassiek Egypte: altijd de beste prijs
Voor de groepsreis Klassiek Egypte zijn er nog geen beoordelingen beschikbaar.
11 dagen Klassiek Egypte: altijd de beste prijs

Reisleiding Egypte

In Egypte reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleiders wonen in Egypte en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Egypte leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische informatie

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Ambassade en verkeersbureau

Ambassade van Egypte
Badhuisweg 92
2587 CL Den Haag
Tel: 070-3542000

Er is geen verkeersbureau voor Egypte gevestigd in Nederland.

Geldzaken

De munteenheid van Egypte is de Egyptische pond (EGP). De actuele koers kunt u eenvoudig opvragen via één van de vele websites die wisselkoersen publiceren.

Vrijwel overal in Egypte is het mogelijk om met uw bankpas, voorzien van een Maestro- of Cirruslogo, te pinnen. In de meeste hotels en de grotere winkels kunt u eveneens met creditcard (Visa, American Express en Mastercard) betalen. Met andere creditcardmaatschappijen, waaronder Diner’s Club en Discover, kunt u het beste voorafgaand aan de reis contact opnemen om te verifiëren of deze in Egypte worden geaccepteerd. In het binnenland kunt u minder goed met creditcard betalen. Het is daar verstandig om Egyptische ponden op zak te hebben.

Gezondheid & Vaccinaties

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen. Veel drinken is noodzakelijk, omdat je bij droge hitte ongemerkt veel vocht verliest.

Denk ook aan goede zonnebrand en een hoofddeksel om u bij uitstapjes in de volle zon te beschermen.

Openingstijden

Vrijdag en zondag zijn de wekelijkse vrije dagen in Egypte. Dan zijn alle officiële instanties, banken en winkels gesloten.

Van maandag tot en met donderdag en op zaterdag zijn de winkels geopend van 09.00 uur tot 13.00 uur en van 17.00 uur tot 21.00 uur. In toeristische gebieden kan dit afwijkend zijn en gaan sommige winkels tussen de middag niet dicht of blijven langer open. De musea zijn over het algemeen dagelijks open van 09.00 uur tot 16.00 uur. De banken zijn maandag tot en met donderdag en zaterdag tussen 8.30 uur en 13.00 uur open.

Ramadan

De ramadan is de islamitische vastenmaand die elk jaar 10 dagen naar voren schuift ten opzichte van onze kalender. Daarnaast wordt de exacte periode ook bepaald door de stand van de maan. Het is de negende maand van de islamitische kalender

In 2019 vindt de Ramadan plaats tussen 5 mei en 4 juni. Het eind van de Ramadan wordt gevierd met het zogenaamde Suikerfeest, oftewel ‘Aid Saghir’ (4-5 juni).

Het is tijdens de ramadan niet toegestaan in het openbaar te eten, drinken of te roken tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Tijdens de ramadan hanteren de monumenten, winkels, restaurants etc. andere openingstijden, sommige zijn zelfs gesloten. De meeste winkels gaan pas later op de dag open, maar sluiten ook later, vaak na middernacht.

Elk hotel heeft wel een restaurant waar u het ontbijt, de lunch of het diner kunt nuttigen, houdt u er wel rekening mee dat de openingstijden van het restaurant aangepast zijn. Verder dienen de maaltijden over het algemeen binnen genuttigd te worden.

Tijdens de ramadan zal er haast geen live entertainment in de hotels plaatsvinden.

Indien u een rondreis maakt, dient u er rekening mee te houden dat uw chauffeur en/of gids de reis kan onderbreken om tijd te nemen voor het gebed.

Reisdocumenten

Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Een visum is verplicht voor Egypte, deze kunt u bij aankomst op het vliegveld in Egypte aanschaffen. Het visum is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen en kost ongeveer USD 25.

Laat VisumCentrale u helpen bij het aanvragen van uw visum.
Voordat u op reis gaat moeten uw reisdocumenten en visa goed geregeld zijn. Een visum aanvragen kan lastig en tijdrovend zijn. Voor de visumbemiddeling werkt NRV samen met de VisumCentrale, onderdeel van de internationale visumorganisatie CIBTvisas.

Middels onderstaande links kunt u tegen gereduceerde bemiddelingskosten het visum aan vragen via CIBT.

Klik hier wanneer u de Nederlandse nationaliteit heeft voor alle benodigde informatie en Klik hier wanneer u de Belgische nationaliteit heeft.

Tijdsverschil

In Egypte is het tijdens onze wintertijd 1 uur later dan in Nederland, tijdens de Nederlandse zomertijd is er geen tijdsverschil.

Voltage

Het voltage is in Egypte 220 V. Onder het kopje Reisvoorbereiding vindt u een link naar een website waar u het type stekker voor Egypte kunt checken.

Accommodatie

In Egypte bieden wij goede vier- en vijfsterrenhotels in de binnenlanden. De meeste hotels hebben airconditioning en een zwembad. Uw kamer heeft altijd een eigen badkamer, voorzien van toilet, douche en/of bad. In de badplaatsen Hurghada en Sharm El Sheikh vindt u ook vele luxe vijfsterrenhotels.

Bagage en kleding

U mag maximaal 20 kg aan bagage meenemen (exclusief de handbagage). Houdt u eventueel rekening met ruimte in uw koffer voor souvenirs.

Wij raden u aan om luchtige kleding mee te nemen. Tevens komt een paar gemakkelijke, stevige schoenen van pas. ’s Avonds kan het afkoelen, neemt u daarom ook een trui, vest of jas mee.

Bij een bezoek aan een moskee dienen uw hoofd, armen en benen bedekt te zijn.

Foto en video

Bedenk dat niet iedereen het waardeert om te worden gefotografeerd. Het is beleefd om eerst toestemming te vragen voordat u een foto van iemand maakt. Houdt u er rekening mee dat het voor sommige vrouwen niet toegestaan is om gefotografeerd te worden.

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

Naast het invullen van de enquête kunt u tevens leuke weetjes aan ons doorgeven of andere relevante informatie over uw reis/ bestemming. Voor de moeite die u neemt om de enquête in te vullen en om overige informatie naar ons op te sturen, ontvangt u NRV Reispunten waarmee u kunt sparen voor korting op een toekomstige reis.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Wat zijn Reispunten?

Bij NRV kunt u sparen voor Reispunten waarmee u tot maar liefst € 100,- korting op uw toekomstige boeking kunt verdienen. Reispunten sparen, doet u heel eenvoudig: door ons te helpen onze informatie op onze website zo up to date mogelijk te houden, kunt u Reispunten verdienen. Reispunten ontvangt u onder meer voor het aanleveren van reisverslagen, vakantievideo’s of leuke tips over één van onze bestemmingen!

Klik hier voor meer informatie over NRV Reispunten .

/info/reispunten

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

11 dagen Klassiek Egypte: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Cairo

02Cairo

03Cairo

04Cairo - Luxor (binnenlandse vlucht)

05Luxor - Esna

06Esna - Kom Ombo

07Kom Ombo - Aswan

08Aswan

09Aswan - Edfu

10Edfu - Luxor

11Luxor - Cairo - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over onder andere de volgende bestemmingen: Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië