Devil’s Nose treinreis
Devil’s Nose treinreis
Watervallen van Baños
Watervallen van Baños
Tena/Amazonegebied
Tena/Amazonegebied
Koloniale stad Cuenca
Koloniale stad Cuenca
Cuicocha-kratermeer
Cuicocha-kratermeer

Door de Andes van Ecuador

Privéreis | 16 dagen v.a.
3563i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
09-09-2024
Reisduur
16dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Verblijf in een resort bij de warmwaterbronnen van Papallacta
4-daags verblijf in een lodge in het Amazonegebied
Indianenmarkt van Otavalo en het Cuicocha-kratermeer
Bezoek non-profit project Inti Sisa
Verlengingsopties naar de Galápagos-eilanden of een strandverblijf in Puerto López

Van het hoge noorden tot het diepe zuiden

Schilderachtige koloniale steden, Quichua dorpjes, Amazone regenwoud en de adembenemende hoogtes van het Andesgebergte. Ecuador mag dan klein zijn, maar het beschikt over een duizelingwekkende diversiteit. Maak kennis met de inheemse bevolking en krijg inzicht in de medicinale eigenschappen van diverse planten en bomen tijdens een vierdaags bezoek aan de hogere Amazone.

"Tijdens deze reis hebben we onze onderhandelingsvaardigheden getest op de indianenmarkt van Otavalo (wat mooi al die felgekleurde kledij) en uitgebreid gewandeld over de straten van Quito (schitterende koloniale architectuur) en Cuenca (mooi moment om een échte panamahoed te kopen). Leuk was ook het uitgebreid bezoek aan de jungle, waar we hebben genoten van de diverse excursies."

Anoniem

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Quito

Vertrek luchthaven
Vertrek Amsterdam - Quito
Transfer naar hotel Quito
Eerste overnachting Quito

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiging op u te wachten om u naar het hotel te brengen.

Quito is gelegen op 2850 meter hoogte en is daarmee de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Het is gelegen in het noordelijke hoogland van Ecuador, ingeklemd tussen twee bergketens. Quito is samen met Krakau de eerste stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is gezet. In het historische centrum van Quito zijn maar liefst 40 kerken, 17 pleinen en 16 kloosters te vinden. Het is een geweldige wijk om in rond te wandelen, met een aantal uitstekende musea, theaters, en tal van restaurants en terrasjes.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Quito

Quito Kathedraal
Stadstour Quito & Mitad del Mundo (Midden van de Wereld)
Tweede overnachting Quito

Vandaag verkent u het grootste historische centrum van Latijns-Amerika, na dat van Havana in Cuba. Tijdens een interessante rondleiding door de stad krijgt u onder begeleiding van een Engelssprekende gids inzicht in het koloniale en moderne Quito. U dompelt zich onder in het hart van het koloniale centrum, door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed, en ervaart de charme van het Onafhankelijkheidsplein met zijn indrukwekkende kathedraal, het Presidentiële Paleis en het Paleis van de Aartsbisschop. Bewonder de kerk van La Compañia (1605), dat wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van barokke architectuur op het Amerikaanse continent, en de kerk van San Francisco (1535). De tour brengt u vervolgens naar Panecillo heuvel; een ideale locatie voor een panoramisch uitzicht over deze historische hoofdstad.

Ecuador dankt zijn naam aan zijn ligging op de evenaar (ecuador in het Spaans), dat zich op slechts 15 minuten ten noorden van de stad bevindt. Het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld) markeert de evenaar. Dit is een zeer leuke en unieke plek waar u zich met één voetstap van het noordelijke naar het zuidelijker halfrond verplaatst. Het is optioneel mogelijk om een bezoek te brengen aan het Intiñan museum (entreegelden ca. 4 USD) dat met proefjes demonstreert dat u hier écht op de evenaar bent. Vergeet niet een foto te maken met één been aan de ene kant en één been aan de andere kant van de evenaar!

DAG
03

Quito - Cuicocha kratermeer - Otavalo

ec_al_cuicocha.jpg
Bezoek Cayambe beroemd om zijn biscuits, leerdorpje Cotacachi en het Cuicocha kratermeer
Eerste overnachting Otavalo

Na het ontbijt reist u naar het noorden van Ecuador en geniet u van het prachtige uitzicht in de Calderón en Guayllabamba valleien. Bij Cayambe heeft u zicht op de gelijknamige 5790 meter hoge besneeuwde vulkaan, het hoogste punt op de evenaar. Dit kleine stadje is ook beroemd vanwege zijn bizcochos (rijke, boterachtige biscuits) met zoute kaas of zoete manjar (soort karamelpasta). Hier krijgt u de gelegenheid om deze delicatessen te proeven. Vervolgens brengt u een bezoek aan het rustige dorp Cotacachi, bekend om zijn lederwaren, waar u lokale ambachtslieden ontmoet. Tot slot komt u aan bij het Cuicocha kratermeer, gelegen aan de voet van de Cotacachi vulkaan. Zijn naam is afgeleid van een pre-Inca-taal, Tsui cocha betekent lagune van de goden. Hier kunt u vanaf de kraterrand genieten van het overweldigende uitzicht op de diepe vulkanische krater van wel vier kilometer lang en drie kilometer breed. In het midden van dit donkerblauwe meer liggen twee kleine eilandjes bedekt met vegetatie en gescheiden door een waterkanaal, genaamd ‘Kanaal van de Dromen’.

Vervolgens bereikt u de eindbestemming voor vandaag; Otavalo, gelegen op circa 2500 meter hoogte. Otavalo is wereldberoemd om zijn inheemse bevolking, de zogenaamde Otavalos, waarvan vele reizen over de hele wereld om hun beroemde handwerk te verkopen of te spelen in Andes volksmuziek groepen. De Otavalos worden beschouwd als de economisch meest succesvolle inheemse groep van Latijns-Amerika.

DAG
04

Otavalo

ec_al_peguche.jpg
Winkel op de lokale indianenmarkt
Bezoek de Peguche waterval
Tweede overnachting Otavalo

In de ochtend heeft u de tijd om een bezoek te brengen aan de Plaza de Ponchos, gelegen tussen Calle Sucre en Jaramillo. Hier verkoopt de inheemse bevolking en mesties (mensen van gemende etnische afkomst) uit Otavalo en de omliggende gemeenschappen hun handwerk. Er is een breed scala aan geweven stoffen, sieraden, kleding, houten en stenen beelden, schilderijen en Panama hoeden te vinden. Tapijten en schoudertassen zijn gemaakt van schapenwol; verwacht niet veel producten van lamawol. Lama’s kwamen namelijk nooit zo ver noord als Otavalo en de meeste producten komen uit de omliggende provincie Imbabura. Ondanks dat zaterdag de belangrijkste marktdag is, is het kopen van handwerkproducten dagelijks mogelijk.

Hierna brengt u een bezoek aan de 18 meter hoge Peguche waterval. Deze waterval wordt omgeven door één van de mooiste bossen in het noorden van Ecuador. De rivier die voortkomt uit de waterval heet Jatun Yacu ofwel ‘groot water’. Dit is een heilige plaats voor indianen, die een nauwe relatie hebben met de natuur, met name met bergen, water en bepaalde bomen. Lagunes, bronnen en watervallen worden beschouwd als plaatsen vol met krachten, waar de inheemse bevolking rituele zuiverende baden neemt. Zonnewende vieringen vinden plaats bij de waterval rond 21 juni.

DAG
05

Otavalo - Papallacta

pe_al_andean condor in the colca canyon.jpg
Bezoek Parque Cóndor en maak kennis met de grootst vliegende vogel op aarde
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta
Overnachting in een resort bij de warmwaterbronnen van Papallacta

Na het ontbijt rijdt u in de richting van het door een Nederlander gerunde Parque Cóndor. Dit is een reddings- en rehabilitatiecentrum voor gewonde vogels en biedt condors, arenden, uilen en andere roofvogels de mogelijkheid tot herintroductie. Hier maakt u kennis met de grootst vliegende vogel op aarde; de condor. In het park kunt u een roofvogelshow aanschouwen, krijgt u een rondleiding en ziet u een aantal van de geredde vogels.

Na dit bezoek reist u af richting Papallacta, bekend om zijn thermale warmwaterbronnen en gelegen tussen twee vulkanen; Cayambe en Antisana. In Papallacta kunt u een paar uur genieten van de geweldige warmwaterbronnen (inbegrepen) en optioneel een gezondheids- of schoonheidsbehandeling boeken in Termas de Papallacta. Kortom een geweldige manier om uw spieren te laten ontspannen!

DAG
06

Papallacta - Tena/Amazonegebied

ec_al_casadelsuizo_rivier.jpg
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta
Eerste overnachting in een lodge in Tena

In de ochtend heeft u nog de gelegenheid om gebruik te maken van de warmwaterbronnen. Op de afgesproken tijd wordt u opgehaald voor de transfer naar het Amazonegebied. Met de auto daalt u van zo’n 3000 meter naar zo’n 600 meter. Het kan mistig zijn, maar bij helder weer heeft u een prachtige uitzicht op het Amazonegebied. Aangekomen in het kleine havenstadje Punta Ahuano vaart u in ca. 15 minuten per gemotoriseerde kano stroomafwaarts naar de lodge.

In de lodge heeft u de tijd om te ontspannen in uw mooie ruime bungalow met privé-veranda. Vanaf uw hangmat kijkt u uit over de rivier en de omliggende jungle. Na een heerlijk diner kunt u onder het genot van een welkomstcocktail de zonsondergang bewonderen en genieten van het adembenemende uitzicht over de jungle.

DAG
07

Tena/Amazonegebied

ec_al_casadelsuizo_vogel.jpg
Wandeling door het primaire regenwoud
Bezoek het beroemde opvangcentrum AmaZOOnico
Ontmoet een inheemse Quichua-familie
Tweede overnachting in een lodge in Tena

Vanochtend wordt u wakker van de roep van de tropische vogels en het stromende water van de majestueuze Napo-rivier. Na het ontbijt stappen we aan boord van een boomstamkano en navigeren over de schilderachtige Napo-rivier. De bestemming is Cosano, waar we uitkijken voor tropische vogels en interessante vegetatie tijdens een circa twee uur durende wandeling door het primaire regenwoud. De lokale gids vertelt over de wereld van de dieren en planten die we zoal tegenkomen. Na afloop wordt u uitgenodigd om stroomafwaarts de Arajuno-rivier af te dobberen op een grote binnenband; een ontspannen en vredige manier om de rivier af te reizen. Aan de oever de Arajuno-rivier ligt het beroemde opvangcentrum AmaZOOnico. Hun missie is om gewonde en ontheemde wilde dieren te verzorgen en indien mogelijk later vrij te laten. Dit is een geweldige kans om dieren in de regio te observeren, die moeilijk te zien zijn in het wild. Hier kunnen we witsnuitneusberen, tapirs, verschillende apensoorten, slangen en een verscheidenheid aan kleurrijke vogels zien. Velen hiervan dwalen hier vrij rond!

Na de lunch brengt een korte boottocht stroomafwaarts ons naar een Quichua-familie die net buiten het dorp leeft. Hier leren we meer over de traditionele Quichua-cultuur. Een lokale gastheer laat ons zien hoe ze Chicha maken en nodigt ons uit om dit populaire alcoholische drankje te proeven. Hij demonstreert de spirituele reinigingsrituelen die vandaag de dag nog steeds worden beoefend door de gemeenschap. Na een korte uitleg over de blaaspijp is het mogelijk om deel te nemen aan een blaaspijp schietwedstrijd. Verwacht echter niet de 'locals' te verslaan! Na een wandeling van 30 minuten laat een Quichua-vrouw de handgemaakte productie zien van het typische fijne keramiek van de Oriente (Amazone regio). Hiervoor worden uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt. Tot slot maken we een stop bij een ambachtelijke werkplaats, waar de ambachtslieden zullen demonstreren hoe ze van een stuk hout de meest mooie creaties maken.

Na terugkomst bij de lodge is het heerlijk om een duik te nemen in het zwembad. In het open restaurant is het genieten van populaire internationale en Ecuadoraanse gerechten terwijl u uitkijkt op het zwembad en de rivier.

DAG
08

Tena/Amazonegebied

ec_al_casadelsuizo_boom.jpg
Leer meer over het primaire en secundair woud tijdens diverse wandelingen
Derde overnachting in een lodge in Tena

Na het ontbijt vertrekt u per boot stroomopwaarts. Na 15 minuten gaat u aan wal en begint u met een leuke wandeling door het primaire en secundaire woud. Uw lokale gids zal u kennis laten maken met de geheimen van het tropische regenwoud. De route brengt ons naar pittoreske kreken, over heuvels voor een schilderachtig uitzicht en door de donkere jungle. De gids legt uit hoe de Quichua's de grote verscheidenheid aan planten gebruiken. Hun brede kennis over de medicinale planten is indrukwekkend. Na de wandeling varen we stroomafwaarts op een vlot gemaakt van balsahout.

Na de lunch bezoeken we een eiland. Het pad is vlak en de wandeling duurt tussen de één en twee uur. De gids legt ons de lokale landbouw uit: maniok (lokale naam Yuca), bananen, cacao, koffie, verschillende kruiden en knollen, meestal geplant en soms in het wild groeiend.

DAG
09

Tena/Amazonegebied - Pailón del Diablo - Baños

ec_al_pailon del diablo.jpg
Bezoek de waterval Pailón del Diablo
Eerste overnachting Baños

Na het ontbijt vertrekt u naar Baños, een stad omgeven door weelderig nevelwoud. Baños is gelegen aan de voet van de Tungurahua vulkaan en staat bekend als de toegangspoort tot de Amazone. Het is gelegen in een vallei van watervallen en warmwaterbronnen. Onderweg naar Baños rijdt u over de Ruta de las Cascadas (route van de watervallen). Langs de route zijn er verschillende watervallen te vinden zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia, maar de meest indrukwekkend is de Pailón del Diablo.

De ongeveer 30 meter hoge Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de grootste watervallen in de omgeving. Het is wereldberoemd geworden door de film A Proof of Life met Russell Crowe en Meg Ryan. Hier wandelt u over een goed gemarkeerd pad met orchideeën, hortensia’s en jungle achtige vegetatie naar de indrukwekkende waterval. Onderweg heeft u kans vlinders en vogels te spotten. Het uitzicht bij de waterval is schitterend en de kracht van het water is ronduit indrukwekkend. Hierna gaat u verder naar Baños waar u kunt ontspannen en genieten van een massage (optioneel) in één van de vele kuuroorden.

DAG
10

Baños

ec_al_banos1.jpg
Vrije dag
Mountainbiken langs de route van watervallen (optionele excursie)
Paardrijden naar de Chamana waterval (optionele excursie)
Raften over de Pastaza rivier (optionele excursie)
Tweede overnachting Baños

Vandaag heeft u de hele dag om Baños te verkennen of deel te nemen aan enkele optionele activiteiten. Zo is het mogelijk om te gaan paardrijden, canyoning, wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen en raften. Deze activiteiten zullen u veelal naar de Ruta de las Cascadas (route van de watervallen) brengen. Langs deze route zijn er verschillende watervallen te vinden zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia en de meest indrukwekkende; Paillon del Diablo. De omgeving is verder uitstekend te voet te verkennen. Er zijn enkele markten en vele winkeltjes te vinden. Probeer de lokaal gemaakte toffee (melcocha) en zie hoe het gemaakt wordt in de winkels. Natuurlijk kunt u ook heerlijk ontspannen is de thermale baden of gebruik maken van de spafaciliteiten die zich in de stad bevinden.

De mountainbike tocht brengt u langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de meest populaire en mooie fietstochten van Ecuador. Onderweg wordt er gestopt bij verschillende watervallen. U wandelt naar de indrukwekkende Pailón del Diablo waterval. Op de terugweg bewondert u meer watervallen, zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia.

De paardrijtocht brengt u naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer van Baños. U bezoekt een waterval genaamd Chamana die zijn oorsprong vindt in het Sangay Nationaal Park. Hier kunt u genieten van een mooi uitzicht over de majestueuze en actieve vulkaan Tungurahue, één van de meest actieve vulkanen van Ecuador.

Het raft avontuur brengt u door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij de Pastaza rivier zal de gecertificeerde gids een veiligheidspraatje houden en uitleg geven over de verschillende commando's om de veiligheid te waarborgen. Hierna maakt u zich op voor de sensatie van de klasse III en IV stroomversnellingen. Raften over de Pastaza rivier brengt u langs een steile kloof en de rivier voegt zich uiteindelijk samen met de vrij stromende Topo rivier.

DAG
11

Baños - Chimborazo Nationaal Park - Guamote

ec_al_chimborazo.jpg
Bezoek Chimborazo Nationaal Park
Overnachting in een gastenhuis in Guamote

Na het ontbijt vertrekt u naar het Chimborazo Nationaal Park waar de hoogste vulkaan van Ecuador is gelegen. Hoewel het niet de hoogste berg ter wereld is, gemeten vanaf het zeeniveau, wordt het wel beschouwd als de hoogste berg ter wereld, gezien hoe ver het is verwijderd vanaf het middelpunt van de aarde. Hij is dan zelfs meer dan 2000 meter hoger dan Mount Everest! Hier kunt u wandelen vanaf de eerste naar de tweede refugio (berghut). Onderweg is het genieten van het uitzicht op de altijd besneeuwde bergtop, het spectaculaire landschap en de aanwezige fauna zoals lama’s, alpaca’s (berglama) en vicuña’s (soort kameel). Na afloop vervolgt u de reis naar Guamote.

DAG
12

Guamote - Inti Sisa - Ingapirca - Cuenca

ec_al_intisisa.jpg
Bezoek non-profit project Inti Sisa
Bezoek de verbazingwekkende Ingapirca Inca-ruïnes
Eerste overnachting Cuenca

Guamote ligt hoog in het Andesgebergte op zo’n 3000 meter, in de schaduw van de Chimborazo. Hier komt u aan bij het interessante project Inti Sisa (Kichwa voor zonnebloem), wat in teken staat van de ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Het is een opleidingscentrum voor allerlei etnische groepen en heeft als doel om door middel van workshops een multiculturele ruimte te creëren wat iedereen ten goede komt en waarbij ervaringen worden uitgewisseld. Het is in feite een non-profit organisatie dat onderwijs biedt aan de bevolking van Guamote. Er zijn hier een bibliotheek, naaiatelier, muziekatelier en computerruimte te vinden. U verblijft de komende nacht in het gastenhuis waarvan de opbrengst worden gebruikt voor de projecten van Inti Sisa. Het verblijf geeft een authentieke blik op landelijke Ecuador.

U reist verder af naar de verbazingwekkende Ingapirca Inca-ruïnes, die bekend staat als de ‘Tempel van de Zon’. De tempel is een zeer fascinerend deel van het complex en is gelegen in het centrum van de archeologische bezienswaardigheid. Een bezoek aan de grootste Inca-ruïnes van Ecuador geeft u een beter inzicht in het leven van de Inca’s. Tenslotte rijdt u naar de koloniale stad Cuenca, die bekend staat als de ‘Stad van de Vier Rivieren’. Hier verblijft u twee nachten in een gezellig hotel in het centrum van de stad, gelegen op circa 2500 meter hoogte.

DAG
13

Cuenca

ec_al_cuenca.jpg
Stadstour Cuenca
Vrije middag
Tweede overnachting Cuenca

Na het ontbijt laat een Engelssprekende gids u deze prachtige stad zien. Ervaar de schoonheid en de sfeer van het koloniale Cuenca te voet. Deze wandelexcursie door de oude stad brengt ons langs prachtige kerken, oude gebouwen met smeedijzeren balkons en bewerkte houten deuren, bloem- en handwerkmarkten, kunstgalerijen, ateliers en alle wonderen die Cuenca haar bezoekers te bieden heeft. Bewonder prachtige historische huizen gelegen hoog boven de bruisende Tomebamba rivier die het oude van het nieuwe deel van Cuenca scheidt. Tot slot brengt u een bezoek aan een keramische kunstgalerij, een Panama hoedenfabriek of een atelier van een kunstenaar.

De middag heeft u ter vrije besteding. Cuenca is een uitstekende stad om in rond te lopen en op een rustig tempo te verkennen. Laat de kans u niet voorbij gaan om een originele Panama hoed te kopen. Anders dan de naam doet vermoeden komt deze hoed niet uit Panama, maar uit Ecuador. ’s Avonds kunt u in Cuenca genieten van geweldige livemuziek onder het genot van een drankje.

DAG
14

Cuenca - Guayaquil

El Cajas
Fotostop in El Cajas Nationaal Park
Overnachting Guayaquil

Onderweg naar Guayaquil maakt u een fotostop in El Cajas Nationaal Park en geniet u van het uitzicht op dit magische ecosysteem. Er is hier van alles te vinden; van nevelwoud tot rotsachtige maanlandschappen, maar het zijn de meer dan 200 meren verspreid door het nationale park die dit park het beste karakteriseren. El Cajas Nationaal Park ligt grotendeels boven de 3000 meter, met voornamelijk páramo dat het ruige terrein van het nationale park bedekt. Vorst en ijs boven 4000 meter doen hun best om de bloei van de vegetatie af te schrikken, zoals de hoogst levende boom ter wereld. Kijk uit naar deze 200 jaar oude bomen die gelegen zijn in het primaire woud en bekleed in een groene palet van mossen en varens die met elkaar vechten om zonlicht.

Na deze stop reist u verder richting uw eindbestemming van vandaag, Guayaquil. Een wandeling over de tweeënhalf kilometer lange rivierpromenade Malecón 2000 of een wandeling naar de sfeervolle oude wijk Las Peñas, met zijn kleurrijke houten huizen, geeft u een goed beeld van deze bruisende stad.

DAG
15

Guayaquil - Amsterdam

ec_al_barrios las peñas guayaquil.jpg
Transfer naar luchthaven Guayaquil
Vlucht Guayaquil - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig
Alternatief: verlenging 5 dagen Galápagos eilandhoppen (optioneel)
Alternatief: verlenging 5 of 7 dagen Galápagos eilandhoppen ter land en zee (optioneel)
Alternatief: verlenging 5 dagen Galápagos cruise (optioneel)
Alternatief: verlenging 4 dagen Galápagos Safari Camp (optioneel)
Alternatief: verlenging 3, 4 of 5 dagen strandverblijf Puerto López (optioneel)

Vandaag wordt u op de afgesproken tijd opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Guayaquil. Hier aangekomen maakt u zich op voor de terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
16

Amsterdam

Aankomst terugvlucht
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
20 opties
Open+