San Gerardo de Dota
San Gerardo de Dota
Piedras Blancas Nationaal Park
Piedras Blancas Nationaal Park
Uvita/Marino Ballena Nationaal Park
Uvita/Marino Ballena Nationaal Park
Flora
Flora
Fauna
Fauna

Ontdek Costa Rica per 4WD

Privéreis | 19 dagen v.a.
3814i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
10-09-2024
Reisduur
19dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Highlights zoals de Arenal-vulkaan en het nevelwoud van Monteverde
3 dagen in een eco-lodge in het privéreservaat Selva Bananito, incl. maaltijden en activiteiten
Strandplaats Uvita en Marino Ballena NP, bekend vanwege de migratie van bultrugwalvissen
Mogelijkheid tot een bezoek aan het Corcovado NP of Isla del Caño vanuit Uvita
4 dagen in een eco-lodge naast Piedras Blancas NP, incl. maaltijden en gebruik kajaks, SUP-boards, snorkel- en visuitrusting
Uitgebreide digitale, Nederlandstalige routebeschrijving met leuke tips voor onderweg

Onderdompelen in de natuur

Verwonder u onder meer over de prachtige omgeving van Bananito, de wereldberoemde Arenal vulkaan, het nevelwoud van Monteverde en het mariene reservaat Marino Ballena Nationaal Park met zijn schitterende stranden en de migratie bultrugwalvissen. Ontdekt één van Costa Rica's best bewaarde geheimen: Piedras Blancas Nationaal Park. Hier geniet u van de adembenemende kust en ongerepte tropische regenwouden. Hier is het motto dieren spotten. Drie apensoorten (kapucijnapen, brulapen en slingerapen), miereneters, luiaards, gordeldieren, pijlgifkikkers, schildpadden, dolfijnen, walvissen en tropische vissen: het is hier allemaal te vinden!

"Geniet van een verblijf in twee eco-lodges en van al het natuurschoon wat Costa Rica te bieden heeft. Zo ziet u in Bananito tropisch hardhout, pijlgifkikkers en epifyten. En geniet u in Piedras Blancas Nationaal Park van onbeperkt wandelen en gebruik van de kajaks en SUP-boards, en de snorkel- en visuitrusting. Vanuit de strandplaats Uvita bereikt u eenvoudig de belangrijkste attractie: Marino Ballena Nationaal Park, een mariene reservaat dat beroemd is vanwege de migratie van bultrugwalvissen."

Judith, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - San José

Vertrek
Vertrek Amsterdam - San José
Transfer naar hotel San José
Overnachting San José

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar de hoofdstad van Costa Rica, San José. Bij aankomst staat de chauffeur op u te wachten om u naar uw hotel in het centrum van San José te brengen. San José is sinds 1823 de hoofdstad van Costa Rica, één van de oudste democratieën ter wereld. De stad is gelegen in de Centrale Vallei tussen groene vulkanische bergketens. Hoewel het niet rijk is aan koloniale architectuur zijn er in het centrum van de stad een aantal prachtige 19e eeuwse gebouwen, interessante musea en mooie parken te vinden. De stad beschikt over een mild klimaat en een vriendelijke bevolking. Het is dan ook niet voor niets dat Costa Rica in 1987 is beloond met de Nobelprijs voor de Vrede; het staat bekend als het meest vreedzame land van Midden-Amerika.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

San José - Bananito (ca. 5 uur)

cr_alg_selvabananitoreserve_1.jpg
Transfer per bus naar Salón Delia
Transfer naar lodge Bananito
Eerste overnachting Bananito

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en zult u per bus naar Bananito reizen. Onderweg maakt u voor het eerst kennis met de prachtige natuur van Costa Rica. Bij de ontmoetingsplek Salón Delia (een lokaal restaurant) wordt u opgewacht en naar de lodge gebracht waar u de komende twee nachten verblijft. In Bananito zult u overnachten in een eco-lodge gelegen in het midden van het La Amistad Biosphere Reservaat en aan de voet van de Cerro Muchilla berg. Behalve van de rust, kunt u ook genieten van de rijke flora en fauna die dit gebied kenmerkt. Het reservaat bestaat uit primair regenwoud en is een waar paradijs voor vogelliefhebbers en er zijn talloze leuke activiteiten te ondernemen. Nadat u bent ingecheckt in uw lodge voor de komende twee nachten, heeft u de gelegenheid om alvast de omgeving te gaan verkennen. In de avond wordt er een heerlijk diner voor u verzorgd.

DAG
03

Bananito

cr_alg_bananito.jpg
Wandeling door het primaire regenwoud
Keuze uit drie excursies: paardrijden, boomklimmen of vogelspotten
Tweede overnachting Bananito

Vandaag ontdekt u de pracht en praal van dit stukje natuur. Zo gaat u een kijkje nemen bij een groeiend herbebossingsproject. Op de plek waar in de 17e eeuw bomen zijn gekapt voor een bananenplantage, zijn nu weer honderden tropische hardhout bomen geplant. U zult zien hoe de bomen gepland worden op een manier waarbij de kansen van de boom om te overleven het grootst zijn. De gids zal u tijdens de wandeling ook meer vertellen over bijvoorbeeld het tropisch hardhout, pijlgifkikkers, epifyten en mieren.

In de middag heeft u de keuze tussen drie excursies. Zo heeft u de mogelijkheid om een paardrijdtocht te gaan maken. Spring in het zadel voor een fantastische kennismaking met de Costa Ricaanse stijl van paardrijden. Een onvergetelijke rit voor personen met weinig of geen rijervaring waarbij u de basistechnieken onder de knie zult krijgen. U geniet van het uitzicht op het vee landschap en de akkers die langs de Bananito rivierbedding zijn gelegen. Ook zult u een rondleiding krijgen in een unieke heliconia bloementuin en kunt u onderweg nog een stop maken voor een verfrissende duik in de rivier.
Een andere mogelijkheid is het leren klimmen in een 30 meter hoge 'broccoli' boom. Dit zult u uiteraard met veiligheidsuitrusting zoals een harnas en een helm gaan doen. Klim omhoog en geniet net als een vogel van het uitzicht dat u op de grote hoogte heeft. Een avontuurlijke activiteit waarbij u in fysieke goede conditie dient te zijn, maar waarbij u geen eerdere boomklim ervaring nodig heeft!
Tot slot heeft u de mogelijkheid tot deelname aan een excursie vogelspotten. Op het terrein van de lodge zijn meer dan 300 vogelsoorten geïdentificeerd. Onder leiding van de goed geïnformeerde ornithologen verkent u de bomen en weiden voor toekans, troepialen, trogons, ijsvogels en nog veel meer vogelsoorten.
Na afloop van de door u gekozen excursie heeft u de tijd om te ontspannen in uw lodge en kunt u zich klaar maken voor een heerlijk diner.

DAG
04

Bananito - Puerto Viejo de Sarapiquí (ca. 162 km)

Toekan
Transfer naar Salón Delia
Huurauto ophalen in Salón Delia
Overnachting Puerto Viejo de Sarapiquí

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar de ontmoetingsplaats Salón Delia, waar u de huurauto in ontvangst zult neemt. Vanaf hier rijdt u naar Puerto Viejo de Sarapiquí. De natuurschoon en rijke biodiversiteit van de regio, de Caraïbische laaglanden, maken dit één van de favoriete plekken van ecotoeristen en vogelaars. Deze groene regio is bekend om zijn ‘turnos’ ofwel openluchtfestivals, waaronder zijn markten, rodeo’s en vee shows. Door de Sarapiquí rivier die de regio irrigeert en het milde klimaat, beschikt Puerto Viejo de Sarapiquí over een zeer vruchtbare grond. In deze landbouwstreek wordt naast bananen ook koffie, kardemom, cacao, maïs en ander fruit geteeld. De regio is bedekt met laagland regenwoud en staat bekend als één van de beste plekken in Costa Rica om vogels te spotten. Verschillende beschermde gebieden zoals het Braulio Carrillo Nationaal Park en het La Selva Biologisch Station liggen vlakbij de Sarapiquí rivier. Er zijn vele wandelmogelijkheden in de regio en voor actievelingen is wildwaterraften of kajakken over de Sarapiquí rivier een leuke activiteit. Een rustige boottocht over de rivier is een geweldige manier om een inzicht te krijgen in het wildleven van de regio met zijn apen, luiaards, schildpadden en kaaimannen. Als vogelliefhebber is een bezoek aan Sarapiquí perfect voor het spotten van verschillende vogelsoorten, zoals de tangare, glansvogel, papegaai en toekan.

DAG
05

Puerto Viejo de Sarapiquí - La Fortuna (ca. 97 km)

cr_al_arenal.jpg
Vertrek Puerto Viejo de Sarapiquí
Eerste overnachting La Fortuna

Vandaag rijdt u langs kleine dorpjes en vulkanen naar La Fortuna en één van de meeste bekende vulkanen ter wereld, de Arenal. Deze indrukwekkende vulkaan is het middelpunt van het Nationaal Park Volcán Arenal en torent hoog uit boven het primaire regenwoud. De kegelvormige vulkaan was tot 2010 één van de meest actieve vulkanen ter wereld en vooral ’s avonds indrukwekkend met zijn lavastromen. Sinds oktober 2010 is de vulkaan in een rustfase belandt. Het rustige, kleine stadje La Fortuna, de schilderachtige omgeving en de vele activiteiten maken Arenal tot één van de populairste bestemmingen van Costa Rica.

DAG
06

La Fortuna/Arenal

cr_al_lafortuna.jpg
Vrije dag
Tweede overnachting La Fortuna

De directe omgeving biedt een breed scala aan activiteiten waaronder paardrijden, abseilen, canopy tours, wandelen over hangende bruggen of lava paden, wildwaterraften over de Peñas Blancas, Toro en Balsa rivieren, en kajakken op het Arenal meer. Een korte wandeling of paardrijtocht naar de voet van de 70 meter hoge La Fortuna waterval behoort ook tot de mogelijkheid. Neem hier na afloop een verfrissende duik! Vergeet uw verrekijker niet mee te nemen om de 850 vogelsoorten die hier zijn te vinden te bewonderen. Andere dieren die hier zijn te spotten zijn luiaards, kapucijnaapjes, witsnuitneusberen, herten en slangen.

Een leuke optionele excursie is de bootexcursie door het nationaal wildreservaat Caño Negro. Dit waterrijke gebied is het leefgebied van vele vogelsoorten en één van de beste plekken om het gehele jaar door dieren te spotten. In dit gebied met moerassen en palmwouden zijn lepelaars, ooievaars en ibissen te vinden. Deze excursie is niet alleen voor vogelaars een must, vanuit de boot kunnen namelijk ook kaaimannen, schildpadden, luiaards, leguanen en kapucijnaapjes worden waargenomen.

De geothermische activiteit van de vulkaan verwarmd tientallen ondergrondse kanalen. Lokale landeigenaren, gebruik makend van deze natuurlijke bronnen, hebben een aantal mooie waterwaterbronnen gecreëerd; een perfecte en ontspannen afsluiting van een actieve dag.

DAG
07

La Fortuna - Monteverde (ca. 120 km)

cr_al_monteverdevogel2_vierkant.jpg
Vertrek La Fortuna
Eerste overnachting Monteverde

De route naar het altijd groene natuurreservaat Monteverde gaat langs het mooie meer van Arenal met spectaculaire vergezichten. Een leuke stop onderweg zijn de botanische tuinen, Jardín Botánico Arenal, met ruim duizend verschillende plantensoorten. Het hedendaagse Monteverde is in de jaren 50 opgericht door een aantal Quaker families uit Amerika die in het koele klimaat hun melkveehouderijen en kaasfabrieken begonnen. Hierbij hebben zij ook land vrijgehouden dat is benoemd tot natuurreservaat. Monteverde heeft de grootste diversiteit aan flora en fauna in Costa Rica. De koele, mistige nevelwouden zijn het thuis van 400 vogelsoorten, 490 vlindersoorten, meer dan 100 zoogdieren, 2500 plantsoorten waaronder 500 orchideeën en tienduizenden insecten. Het reservaat is ook het thuis van de bedreigde quetzal; een kans om deze exotische vogel te spotten is een bezoek alleen al waard. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het spectaculaire Monteverde nevelwoud wetenschappers, vogelaars en natuurliefhebbers van over de hele wereld trekt.

DAG
08

Monteverde Nationaal Park

cr_al_monteverdewandeling_vierkant.jpg
Vrije dag
Tweede overnachting Monteverde

Vandaag heeft u een vrije dag om Monteverde en de prachtige omgeving te verkennen. Probeer zo vroeg mogelijk een bezoek te brengen aan het nevelwoud; de dieren zijn dan op hun actiefst. In het reservaat kunt u over een netwerk van goed onderhouden wandelpaden de maagdelijke wouden en eeuwenoude door epifyten omringende vijgenbomen verkennen. Op de top kunt u vanaf het uitkijkpunt gelegen op de continentale scheidslijn (bergkam in Noord- en Midden-Amerika) op een heldere dag zowel de Caraïbische en Pacifische kust zien. Aan de andere kant van het stadje is het kleinere en hoger gelegen Santa Elena nevelwoud te vinden. Dit reservaat biedt verschillende wandelmogelijkheden en op een heldere dag heeft u hier zelfs zicht tot aan de Arenal vulkaan. Vanaf beide reservaten heeft u toegang tot diverse activiteiten waaronder canopy tours, een bezoek aan een vlindertuin, kolibrie tuin of kaasfabriek, excursie over de hangende bruggen en paardrijdtochten.

DAG
09

Monteverde - Uvita (ca. 250 km)

cr_al_uvitabeach3.jpg
Vertrek Monteverde
Eerste overnachting Uvita

Uvita is een kleine en aangename strandplaats in de provincie Puntarenas. De belangrijkste attractie is het Marino Ballena Nationaal Park, een mariene reservaat dat beroemd is vanwege de migratie van bultrugwalvissen. Het nationale park is te herkennen aan een 1 kilometer lange zandbank, die qua vorm lijkt op een reusachtige walvisstaart (vandaar ook de naam ‘Whale’s Tail’). Uvita is ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie. De stranden zijn rustig en in het kleine dorp komt u eenvoudig in contact met de lokale bevolking.

DAG
10

Uvita/Marino Ballena Nationaal Park

cr_al_naucayawaterval2.jpg
Vrije dag
Tweede overnachting Uvita

Marino Ballena Nationaal Park heeft in totaal vier stranden (Playa Uvita, Colonia, Ballena en Piñuela). De beroemde ‘Whale’s Tail’ van Playa Uvita is een goede plek om te snorkelen of voor een wandeling bij laagtij. Playa Colonia is een goed surfstrand voor de beginnende surfer. In de directe omgeving zijn volop excursiemogelijkheden waaronder ‘Cowboy voor een dag’, canopy tours, ATV/quad tours, kajakken of SUP’en (stand-up-paddelen) door de mangroves, paardrijden over het strand of naar een waterval, walvissen spotten tijdens een boottocht, duiken en snorkelen. De nabijgelegen watervallen Uvita en El Pavón zijn ook een bezoek waard. Het is heerlijk zwemmen in één van de natuurlijke zwembaden. Als u bereidt bent om iets verder te rijden dan zijn de Naucaya watervallen aan te raden.

DAG
11

Uvita/Marino Ballena Nationaal Park

CR_AL_PLAYATORTUGA
Vrije dag
Derde overnachting Uvita

Maak een dagexcursie naar het Corcovado Nationaal Park of Isla del Caño. Het Corcovado Nationaal Park beschermd zo’n 54539 hectare aan regenwoud en 24000 hectare aan oceaan. Het beschikt over 2% van de biodiversiteit ter wereld. Corcovado Nationaal Park is de thuisbasis van bijna 400 vogelsoorten, 140 zoogdiersoorten, 116 soorten amfibieën en reptielen, en 6000 insectensoorten. Er zijn zes natuurlijke ecosystemen geïdentificeerd in het park en het beschermt bedreigde soorten als de jaguar, poema, krokodil, tapir, pijlgifkikker en harpij. Het regenwoud is ook de thuisbasis van talrijke planten en insecten die zeer waardevol zijn voor wetenschappelijke en medische ontwikkeling. Bij Isla del Caño ervaart u de grote verscheidenheid aan marine soorten waaronder haaien, zeeschildpadden, roggen, snappers, walvissen en dolfijnen. Met zijn turquoise water en kleurrijke koraalriffen is het niet zo verwonderlijk dat dit één van de beste snorkel- en duikplekken is van Costa Rica.

Maar ook in de directe omgeving is er volop natuur. Het nabijgelegen Tesoro Escondido Eco-Reservaat (bij Playa Hermosa) ziet minder bezoekers dan vele andere parken in Costa Rica. Hier heeft u dus goede kans om de wat moeilijker te spotten dieren tegen het lijf te lopen. Dieren als navelzwijnen, brulapen, toekans, parkieten en zelf een slang! Eén van de wandelpaden leidt naar een mooi uitkijkpunt op de ‘Whale’s Tail’. Bij het rif van Isla Ballena en Tres Hermanas is het ook goed snorkelen. Ontdek de onderwaterschatten zoals de papegaaivis, koraalvlinder, blauwe doktersvis en zeesterren. Op de landformaties zelf ziet u de lokale bewoners; de bruine gent en de groene leguaan.

DAG
12

Uvita - Golfito - Piedras Blancas Nationaal Park (ca. 114 km)

piedras-blancas-national-park-costaricawater07172.jpg
Transfer per motorboot naar Piedras Blancas Nationaal Park (ca. 20 minuten)
Eerste overnachting Piedras Blancas Nationaal Park

Vanochtend rijdt u naar Golfito waar u de huurauto kunt parkeren op een bewaakt parkeerterrein (circa 15 USD per dag). Vanaf de haven van Golfito vertrekt u per motorboot naar Piedras Blancas Nationaal Park. Na een half uur durende tocht arriveert u in Piedras Blancas Nationaal Park. Hier verblijft u de komende drie nachten in een 66 hectare groot privéreservaat dat verbonden is met het Piedras Blancas Nationaal Park. Doordat de eco-lodge is gelegen tussen de adembenemende kust van Golfo Dulce en ongerepte tropische regenwouden zijn er tal van activiteiten mogelijk. In de Stille Oceaan kunt u kajakken, SUP’en (stand-up-paddelen), vissen, snorkelen, zwemmen en dolfijnen spotten. In het regenwoud kunt u genieten van wandelen, flora & fauna, paardrijden en yoga. Tijdens uw verblijf is het mogelijk om drie verschillende ecosystemen te verkennen: oceaan, regenwoud en mangrove. Dit biedt u de kans om drie apensoorten (kapucijnapen, brulapen en slingerapen), miereneters, luiaards, gordeldieren, pijlgifkikkers, schildpadden, dolfijnen, walvissen en tropische vissen te spotten. Er zijn meer dan 250 vogelsoorten te vinden, waaronder ara’s, toekans, papegaaien en reigers.

Tijdens uw verblijf is het genieten van heerlijke maaltijden met vers gevangen vis (misschien zelfs zelf gevangen!), groenten uit de regio en tropische vruchten.

DAG
13

Piedras Blancas Nationaal Park

cr_al_piedrablancasnpvierkant.jpg
Overnachting Piedras Blancas Nationaal Park

Vanochtend wordt u naar alle waarschijnlijkheid wakker van de brulapen of het gezang van een tropische vogel. Geniet van onbeperkt wandelen en maak gebruik van de kajaks en SUP-boards, en de snorkel- en visuitrusting. Wandelen naar een waterval voor een verfrissende duik, door de jungle in de avonduren of om vogels te spotten; het is allemaal mogelijk. Kajakken kan worden gecombineerd met snorkelen, vissen, een rivier tour of een stop bij de botanische tuinen. Vraag om uw lunch mee te nemen en u kunt picknicken op een verlaten strand waar u zelf naartoe bent gepaddeld. Wandelen en kajakken kan zowel zelfstandig als onder begeleiding van een ervaren natuurgids (tegen bijbetaling) worden gedaan. De gidsen geven meer achtergrondinformatie over de flora & fauna en de geschiedenis van de regio. Uiteraard zijn er ook optionele excursies mogelijk.

DAG
14

Piedras Blancas Nationaal Park

Piedras Blancas Nationaal Park
Overnachting Piedras Blancas Nationaal Park

Goedemorgen. heeft u lekker geslapen? Vandaag kunt u de gehele dag naar eigen wil invullen. Hoe fijn is dat?! Zo kunt u een chocolade tour of boottocht bij zonsondergang (onder het genot van een cocktail) ter plaatse bijboeken. Of genieten van de fqaciliteiten die het hotel te bieden heeft.

In de middaguren is het ook heerlijk om gewoonweg te lezen in een hangmat bij de lodge of op het privé-strand, een yogales bij te wonen of een massage te boeken. Geniet van deze heerlijke vrije dag en kom na al dat reizen heerlijk tot rust.

DAG
15

Piedras Blancas Nationaal Park - Golfito - San Gerardo de Dota (ca. 233 km)

cr_al_quetzal_193860626.jpg
Transfer per motorboot naar Golfito (ca. 20 minuten)
Eerste overnachting San Gerado de Dota

Helaas is er een eind gekomen aan uw verblijf in het Piedras Blancas Nationaal Park. U wordt in de loop van de ochtend per motorboot teruggebracht naar de haven van Golfito. Nadat u uw huurauto heeft opgehaald vertrekt u landinwaarts richting San Gerardo de Dota. Dit pittoreske plaatsje gelegen in de Talamanca bergketen, langs de Río Savegre, is een paradijs voor wandelaars en vogelaars. Een verblijf in San Gerardo de Dota geeft u eenvoudig toegang tot het Los Quetzales Nationaal Park. Zo’n 200 vogelsoorten waaronder kolibries, spechten, tangaren en natuurlijk de quetzals wonen in dit mistige woud.

DAG
16

San Gerardo de Dota

CR_AL_SANGERARDODEDOTA4
Vrije dag
Tweede overnachting San Gerado de Dota

Na een stevig ontbijt kunt u schitterende wandeltochten maken door het uitstekende nevelwoud van Los Quetzales Nationaal Park en met wat geluk spot u de quetzal! Vogelliefhebbers van over de hele wereld komen hier naartoe om deze ongrijpbare vogel in het wild te observeren. ATV excursies naar de Naranjo watervallen, paardrijdtochten en koffie tours die afgesloten worden met een proeverij zijn daarnaast enkele mogelijke activiteiten.

DAG
17

San Gerardo de Dota - San José (ca. 88 km)

cr_al_sanjose5.jpg
Huurauto inleveren bij hotel San José
Overnachting San José

Na een onvergetelijke reis met een bezoek aan de meest interessante plekken van Costa Rica is de tijd gekomen om terug te keren naar San José voor uw laatste overnachting. In de middag komt u hier aan en levert u de huurauto in bij het hotel. U heeft de gelegenheid om nog wat laatste souvenirs te kopen of een bezoek te brengen aan het nationale theater, één van de juweeltjes van Costa Rica.

DAG
18

San José - Amsterdam

cr_al_sanjose2.jpg
Transfer naar luchthaven San José
Vlucht San José - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag komt er een eind aan uw schitterende reis door Costa Rica. Na de transfer naar de luchthaven van San José vliegt u terug naar huis.

DAG
19

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
19 dagen Ontdek Costa Rica per 4WD: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Handbagage (zie vluchtinfo)
Transfer San José luchthaven - hotel v.v.
14 dagen 4WD huurauto inclusief CDW-verzekering, aansprakelijkheidsverzekering, ongelimiteerd aantal kilometers, eerste extra bestuurder en eerste babyzitje/stoelverhoger
Transfer San José - Salón Delia (Bananito)
Transfer Salón Delia (Bananito) - Selva Bananito v.v.
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
3-daags verblijf in een eco-lodge in Bananito
4-daags verblijf in een eco-lodge in Piedras Blancas Nationaal Park, inclusief vervoer per motorboot
Iedere dag ontbijt
5 x lunch en 5 x diner
Wandeltocht door het regenwoud van het La Amistad Biosphere Reservaat
Keuze uit een excursie in Bananito: paardrijden, boomklimmen of vogelspotten
Onbeperkt gebruik maken van kajaks, SUP-boards, snorkel- en visuitrusting in Piedras Blancas Nationaal Park
Gratis WiFi Hotspot*
*Als de gratis WiFi Hotspot niet beschikbaar is ontvangt u een gratis GPS.

Exclusief

ESTA (verplichte elektronische reistoestemming) ca. 21 USD per persoon*
Entreegelden: ca. € 57 per volwassenen en per kind vanaf 11 jaar (omgerekend ca. 65 USD per volwassenen en per kind vanaf 11 jaar, afhankelijk van de wisselkoers) en ca. € 28 per kind van 2 t/m 10 jaar (omgerekend ca. 32 USD per kind van 2 t/m 10 jaar, afhankelijk van de wisselkoers)
Kosten auto ophalen in Salón Delia: ca. € 53 excl. 13% belasting (omgerekend ca. 60 USD excl. 13% belasting, afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele extra kosten huurauto
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
2 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
19 dagen Ontdek Costa Rica per 4WD: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - San José

Vertrek
Vertrek Amsterdam - San José
Transfer naar hotel San José
Overnachting San José

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar de hoofdstad van Costa Rica, San José. Bij aankomst staat de chauffeur op u te wachten om u naar uw hotel in het centrum van San José te brengen. San José is sinds 1823 de hoofdstad van Costa Rica, één van de oudste democratieën ter wereld. De stad is gelegen in de Centrale Vallei tussen groene vulkanische bergketens. Hoewel het niet rijk is aan koloniale architectuur zijn er in het centrum van de stad een aantal prachtige 19e eeuwse gebouwen, interessante musea en mooie parken te vinden. De stad beschikt over een mild klimaat en een vriendelijke bevolking. Het is dan ook niet voor niets dat Costa Rica in 1987 is beloond met de Nobelprijs voor de Vrede; het staat bekend als het meest vreedzame land van Midden-Amerika.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

Goed om te weten

De eerste nacht in San José verblijft u in een superiorklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Dit is namelijk een ideaal hotel om vandaan te vertrekken richting Bananito. Het hotel ligt vlakbij de weg naar Bananito, waardoor dit één van de laatste hotels is waar u wordt opgehaald voor uw transfer.

Goed om te weten

Kiest u voor een intercontinentale vlucht met United Airlines of KLM via Panama City? Dan heeft u de mogelijkheid tot een 3-daagse stop-over in de wereldstad New York of de bruisende hoofdstad Panama City. Bij ‘verlengen/vervangen’ vindt u meer informatie.

DAG
02

San José - Bananito (ca. 5 uur)

cr_alg_selvabananitoreserve_1.jpg
Transfer per bus naar Salón Delia
Transfer naar lodge Bananito
Eerste overnachting Bananito

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en zult u per bus naar Bananito reizen. Onderweg maakt u voor het eerst kennis met de prachtige natuur van Costa Rica. Bij de ontmoetingsplek Salón Delia (een lokaal restaurant) wordt u opgewacht en naar de lodge gebracht waar u de komende twee nachten verblijft. In Bananito zult u overnachten in een eco-lodge gelegen in het midden van het La Amistad Biosphere Reservaat en aan de voet van de Cerro Muchilla berg. Behalve van de rust, kunt u ook genieten van de rijke flora en fauna die dit gebied kenmerkt. Het reservaat bestaat uit primair regenwoud en is een waar paradijs voor vogelliefhebbers en er zijn talloze leuke activiteiten te ondernemen. Nadat u bent ingecheckt in uw lodge voor de komende twee nachten, heeft u de gelegenheid om alvast de omgeving te gaan verkennen. In de avond wordt er een heerlijk diner voor u verzorgd.

Goed om te weten

In Bananito verblijft u in een middenklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. In de directe omgeving zijn namelijk geen superiorklasse hotels aanwezig.

DAG
03

Bananito

cr_alg_bananito.jpg
Wandeling door het primaire regenwoud
Keuze uit drie excursies: paardrijden, boomklimmen of vogelspotten
Tweede overnachting Bananito

Vandaag ontdekt u de pracht en praal van dit stukje natuur. Zo gaat u een kijkje nemen bij een groeiend herbebossingsproject. Op de plek waar in de 17e eeuw bomen zijn gekapt voor een bananenplantage, zijn nu weer honderden tropische hardhout bomen geplant. U zult zien hoe de bomen gepland worden op een manier waarbij de kansen van de boom om te overleven het grootst zijn. De gids zal u tijdens de wandeling ook meer vertellen over bijvoorbeeld het tropisch hardhout, pijlgifkikkers, epifyten en mieren.

In de middag heeft u de keuze tussen drie excursies. Zo heeft u de mogelijkheid om een paardrijdtocht te gaan maken. Spring in het zadel voor een fantastische kennismaking met de Costa Ricaanse stijl van paardrijden. Een onvergetelijke rit voor personen met weinig of geen rijervaring waarbij u de basistechnieken onder de knie zult krijgen. U geniet van het uitzicht op het vee landschap en de akkers die langs de Bananito rivierbedding zijn gelegen. Ook zult u een rondleiding krijgen in een unieke heliconia bloementuin en kunt u onderweg nog een stop maken voor een verfrissende duik in de rivier.
Een andere mogelijkheid is het leren klimmen in een 30 meter hoge 'broccoli' boom. Dit zult u uiteraard met veiligheidsuitrusting zoals een harnas en een helm gaan doen. Klim omhoog en geniet net als een vogel van het uitzicht dat u op de grote hoogte heeft. Een avontuurlijke activiteit waarbij u in fysieke goede conditie dient te zijn, maar waarbij u geen eerdere boomklim ervaring nodig heeft!
Tot slot heeft u de mogelijkheid tot deelname aan een excursie vogelspotten. Op het terrein van de lodge zijn meer dan 300 vogelsoorten geïdentificeerd. Onder leiding van de goed geïnformeerde ornithologen verkent u de bomen en weiden voor toekans, troepialen, trogons, ijsvogels en nog veel meer vogelsoorten.
Na afloop van de door u gekozen excursie heeft u de tijd om te ontspannen in uw lodge en kunt u zich klaar maken voor een heerlijk diner.

DAG
04

Bananito - Puerto Viejo de Sarapiquí (ca. 162 km)

Toekan
Transfer naar Salón Delia
Huurauto ophalen in Salón Delia
Overnachting Puerto Viejo de Sarapiquí

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar de ontmoetingsplaats Salón Delia, waar u de huurauto in ontvangst zult neemt. Vanaf hier rijdt u naar Puerto Viejo de Sarapiquí. De natuurschoon en rijke biodiversiteit van de regio, de Caraïbische laaglanden, maken dit één van de favoriete plekken van ecotoeristen en vogelaars. Deze groene regio is bekend om zijn ‘turnos’ ofwel openluchtfestivals, waaronder zijn markten, rodeo’s en vee shows. Door de Sarapiquí rivier die de regio irrigeert en het milde klimaat, beschikt Puerto Viejo de Sarapiquí over een zeer vruchtbare grond. In deze landbouwstreek wordt naast bananen ook koffie, kardemom, cacao, maïs en ander fruit geteeld. De regio is bedekt met laagland regenwoud en staat bekend als één van de beste plekken in Costa Rica om vogels te spotten. Verschillende beschermde gebieden zoals het Braulio Carrillo Nationaal Park en het La Selva Biologisch Station liggen vlakbij de Sarapiquí rivier. Er zijn vele wandelmogelijkheden in de regio en voor actievelingen is wildwaterraften of kajakken over de Sarapiquí rivier een leuke activiteit. Een rustige boottocht over de rivier is een geweldige manier om een inzicht te krijgen in het wildleven van de regio met zijn apen, luiaards, schildpadden en kaaimannen. Als vogelliefhebber is een bezoek aan Sarapiquí perfect voor het spotten van verschillende vogelsoorten, zoals de tangare, glansvogel, papegaai en toekan.

DAG
05

Puerto Viejo de Sarapiquí - La Fortuna (ca. 97 km)

cr_al_arenal.jpg
Vertrek Puerto Viejo de Sarapiquí
Eerste overnachting La Fortuna

Vandaag rijdt u langs kleine dorpjes en vulkanen naar La Fortuna en één van de meeste bekende vulkanen ter wereld, de Arenal. Deze indrukwekkende vulkaan is het middelpunt van het Nationaal Park Volcán Arenal en torent hoog uit boven het primaire regenwoud. De kegelvormige vulkaan was tot 2010 één van de meest actieve vulkanen ter wereld en vooral ’s avonds indrukwekkend met zijn lavastromen. Sinds oktober 2010 is de vulkaan in een rustfase belandt. Het rustige, kleine stadje La Fortuna, de schilderachtige omgeving en de vele activiteiten maken Arenal tot één van de populairste bestemmingen van Costa Rica.

Goed om te weten

Wanneer u wilt wildwaterraften adviseren wij u om dit vanochtend te doen, voordat u naar La Fortuna afreist. Deze dag hoeft u slechts een kleine afstand af te leggen en heeft u dus voldoende tijd.

Weetje

Volgens vele is het beste restaurant in de stad Rancho Perla, gelegen op de hoek van het centrale park van La Fortuna.

DAG
06

La Fortuna/Arenal

cr_al_lafortuna.jpg
Vrije dag
Tweede overnachting La Fortuna

De directe omgeving biedt een breed scala aan activiteiten waaronder paardrijden, abseilen, canopy tours, wandelen over hangende bruggen of lava paden, wildwaterraften over de Peñas Blancas, Toro en Balsa rivieren, en kajakken op het Arenal meer. Een korte wandeling of paardrijtocht naar de voet van de 70 meter hoge La Fortuna waterval behoort ook tot de mogelijkheid. Neem hier na afloop een verfrissende duik! Vergeet uw verrekijker niet mee te nemen om de 850 vogelsoorten die hier zijn te vinden te bewonderen. Andere dieren die hier zijn te spotten zijn luiaards, kapucijnaapjes, witsnuitneusberen, herten en slangen.

Een leuke optionele excursie is de bootexcursie door het nationaal wildreservaat Caño Negro. Dit waterrijke gebied is het leefgebied van vele vogelsoorten en één van de beste plekken om het gehele jaar door dieren te spotten. In dit gebied met moerassen en palmwouden zijn lepelaars, ooievaars en ibissen te vinden. Deze excursie is niet alleen voor vogelaars een must, vanuit de boot kunnen namelijk ook kaaimannen, schildpadden, luiaards, leguanen en kapucijnaapjes worden waargenomen.

De geothermische activiteit van de vulkaan verwarmd tientallen ondergrondse kanalen. Lokale landeigenaren, gebruik makend van deze natuurlijke bronnen, hebben een aantal mooie waterwaterbronnen gecreëerd; een perfecte en ontspannen afsluiting van een actieve dag.

Weetje

Vroeg in de morgen rond 06.00 uur heeft u de beste kans op een goed zicht op de Arenal vulkaan.

DAG
07

La Fortuna - Monteverde (ca. 120 km)

cr_al_monteverdevogel2_vierkant.jpg
Vertrek La Fortuna
Eerste overnachting Monteverde

De route naar het altijd groene natuurreservaat Monteverde gaat langs het mooie meer van Arenal met spectaculaire vergezichten. Een leuke stop onderweg zijn de botanische tuinen, Jardín Botánico Arenal, met ruim duizend verschillende plantensoorten. Het hedendaagse Monteverde is in de jaren 50 opgericht door een aantal Quaker families uit Amerika die in het koele klimaat hun melkveehouderijen en kaasfabrieken begonnen. Hierbij hebben zij ook land vrijgehouden dat is benoemd tot natuurreservaat. Monteverde heeft de grootste diversiteit aan flora en fauna in Costa Rica. De koele, mistige nevelwouden zijn het thuis van 400 vogelsoorten, 490 vlindersoorten, meer dan 100 zoogdieren, 2500 plantsoorten waaronder 500 orchideeën en tienduizenden insecten. Het reservaat is ook het thuis van de bedreigde quetzal; een kans om deze exotische vogel te spotten is een bezoek alleen al waard. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het spectaculaire Monteverde nevelwoud wetenschappers, vogelaars en natuurliefhebbers van over de hele wereld trekt.

DAG
08

Monteverde Nationaal Park

cr_al_monteverdewandeling_vierkant.jpg
Vrije dag
Tweede overnachting Monteverde

Vandaag heeft u een vrije dag om Monteverde en de prachtige omgeving te verkennen. Probeer zo vroeg mogelijk een bezoek te brengen aan het nevelwoud; de dieren zijn dan op hun actiefst. In het reservaat kunt u over een netwerk van goed onderhouden wandelpaden de maagdelijke wouden en eeuwenoude door epifyten omringende vijgenbomen verkennen. Op de top kunt u vanaf het uitkijkpunt gelegen op de continentale scheidslijn (bergkam in Noord- en Midden-Amerika) op een heldere dag zowel de Caraïbische en Pacifische kust zien. Aan de andere kant van het stadje is het kleinere en hoger gelegen Santa Elena nevelwoud te vinden. Dit reservaat biedt verschillende wandelmogelijkheden en op een heldere dag heeft u hier zelfs zicht tot aan de Arenal vulkaan. Vanaf beide reservaten heeft u toegang tot diverse activiteiten waaronder canopy tours, een bezoek aan een vlindertuin, kolibrie tuin of kaasfabriek, excursie over de hangende bruggen en paardrijdtochten.

Weetje

Bezoek het Tree House Restaurant, gebouwd rondom een prachtige boom. Dit is een leuke plek om te lunchen.

DAG
09

Monteverde - Uvita (ca. 250 km)

cr_al_uvitabeach3.jpg
Vertrek Monteverde
Eerste overnachting Uvita

Uvita is een kleine en aangename strandplaats in de provincie Puntarenas. De belangrijkste attractie is het Marino Ballena Nationaal Park, een mariene reservaat dat beroemd is vanwege de migratie van bultrugwalvissen. Het nationale park is te herkennen aan een 1 kilometer lange zandbank, die qua vorm lijkt op een reusachtige walvisstaart (vandaar ook de naam ‘Whale’s Tail’). Uvita is ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie. De stranden zijn rustig en in het kleine dorp komt u eenvoudig in contact met de lokale bevolking.

Goed om te weten

De beste tijd om bultruggen te zien is van mid-juli tot oktober (zuidelijke migratie) en december tot april (noordelijke migratie). Bultruggen worden beschouwd als de ‘acrobaten van de zee’. Houdt uw camera dus gereed! In de maanden mei tot november is het mogelijk om zeeschildpadden te zien nestelen.

DAG
10

Uvita/Marino Ballena Nationaal Park

cr_al_naucayawaterval2.jpg
Vrije dag
Tweede overnachting Uvita

Marino Ballena Nationaal Park heeft in totaal vier stranden (Playa Uvita, Colonia, Ballena en Piñuela). De beroemde ‘Whale’s Tail’ van Playa Uvita is een goede plek om te snorkelen of voor een wandeling bij laagtij. Playa Colonia is een goed surfstrand voor de beginnende surfer. In de directe omgeving zijn volop excursiemogelijkheden waaronder ‘Cowboy voor een dag’, canopy tours, ATV/quad tours, kajakken of SUP’en (stand-up-paddelen) door de mangroves, paardrijden over het strand of naar een waterval, walvissen spotten tijdens een boottocht, duiken en snorkelen. De nabijgelegen watervallen Uvita en El Pavón zijn ook een bezoek waard. Het is heerlijk zwemmen in één van de natuurlijke zwembaden. Als u bereidt bent om iets verder te rijden dan zijn de Naucaya watervallen aan te raden.

Goed om te weten

Als u een bezoek brengt aan één van de stranden in het nationale park dan zijn entreegelden van toepassing (ca. 6 USD per persoon).

DAG
11

Uvita/Marino Ballena Nationaal Park

CR_AL_PLAYATORTUGA
Vrije dag
Derde overnachting Uvita

Maak een dagexcursie naar het Corcovado Nationaal Park of Isla del Caño. Het Corcovado Nationaal Park beschermd zo’n 54539 hectare aan regenwoud en 24000 hectare aan oceaan. Het beschikt over 2% van de biodiversiteit ter wereld. Corcovado Nationaal Park is de thuisbasis van bijna 400 vogelsoorten, 140 zoogdiersoorten, 116 soorten amfibieën en reptielen, en 6000 insectensoorten. Er zijn zes natuurlijke ecosystemen geïdentificeerd in het park en het beschermt bedreigde soorten als de jaguar, poema, krokodil, tapir, pijlgifkikker en harpij. Het regenwoud is ook de thuisbasis van talrijke planten en insecten die zeer waardevol zijn voor wetenschappelijke en medische ontwikkeling. Bij Isla del Caño ervaart u de grote verscheidenheid aan marine soorten waaronder haaien, zeeschildpadden, roggen, snappers, walvissen en dolfijnen. Met zijn turquoise water en kleurrijke koraalriffen is het niet zo verwonderlijk dat dit één van de beste snorkel- en duikplekken is van Costa Rica.

Maar ook in de directe omgeving is er volop natuur. Het nabijgelegen Tesoro Escondido Eco-Reservaat (bij Playa Hermosa) ziet minder bezoekers dan vele andere parken in Costa Rica. Hier heeft u dus goede kans om de wat moeilijker te spotten dieren tegen het lijf te lopen. Dieren als navelzwijnen, brulapen, toekans, parkieten en zelf een slang! Eén van de wandelpaden leidt naar een mooi uitkijkpunt op de ‘Whale’s Tail’. Bij het rif van Isla Ballena en Tres Hermanas is het ook goed snorkelen. Ontdek de onderwaterschatten zoals de papegaaivis, koraalvlinder, blauwe doktersvis en zeesterren. Op de landformaties zelf ziet u de lokale bewoners; de bruine gent en de groene leguaan.

DAG
12

Uvita - Golfito - Piedras Blancas Nationaal Park (ca. 114 km)

piedras-blancas-national-park-costaricawater07172.jpg
Transfer per motorboot naar Piedras Blancas Nationaal Park (ca. 20 minuten)
Eerste overnachting Piedras Blancas Nationaal Park

Vanochtend rijdt u naar Golfito waar u de huurauto kunt parkeren op een bewaakt parkeerterrein (circa 15 USD per dag). Vanaf de haven van Golfito vertrekt u per motorboot naar Piedras Blancas Nationaal Park. Na een half uur durende tocht arriveert u in Piedras Blancas Nationaal Park. Hier verblijft u de komende drie nachten in een 66 hectare groot privéreservaat dat verbonden is met het Piedras Blancas Nationaal Park. Doordat de eco-lodge is gelegen tussen de adembenemende kust van Golfo Dulce en ongerepte tropische regenwouden zijn er tal van activiteiten mogelijk. In de Stille Oceaan kunt u kajakken, SUP’en (stand-up-paddelen), vissen, snorkelen, zwemmen en dolfijnen spotten. In het regenwoud kunt u genieten van wandelen, flora & fauna, paardrijden en yoga. Tijdens uw verblijf is het mogelijk om drie verschillende ecosystemen te verkennen: oceaan, regenwoud en mangrove. Dit biedt u de kans om drie apensoorten (kapucijnapen, brulapen en slingerapen), miereneters, luiaards, gordeldieren, pijlgifkikkers, schildpadden, dolfijnen, walvissen en tropische vissen te spotten. Er zijn meer dan 250 vogelsoorten te vinden, waaronder ara’s, toekans, papegaaien en reigers.

Tijdens uw verblijf is het genieten van heerlijke maaltijden met vers gevangen vis (misschien zelfs zelf gevangen!), groenten uit de regio en tropische vruchten.

Goed om te weten

Bent u geïnteresseerd in een begeleide excursie? Geef dit dan de avond ervoor door aan de receptie. De meeste excursies vertrekken namelijk ’s ochtends. Wilt u een excursie doen waarbij u het nationale park verlaat, zoals sportvissen, paardrijden, surfen of een canopy tour? Geef dit dan minimaal 24 uur van tevoren door aan de receptie.

Goed om te weten

In Golfito/Piedras Blancas Nationaal Park verblijft u in een middenklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. In de directe omgeving zijn namelijk geen superiorklasse hotels aanwezig.

DAG
13

Piedras Blancas Nationaal Park

cr_al_piedrablancasnpvierkant.jpg
Overnachting Piedras Blancas Nationaal Park

Vanochtend wordt u naar alle waarschijnlijkheid wakker van de brulapen of het gezang van een tropische vogel. Geniet van onbeperkt wandelen en maak gebruik van de kajaks en SUP-boards, en de snorkel- en visuitrusting. Wandelen naar een waterval voor een verfrissende duik, door de jungle in de avonduren of om vogels te spotten; het is allemaal mogelijk. Kajakken kan worden gecombineerd met snorkelen, vissen, een rivier tour of een stop bij de botanische tuinen. Vraag om uw lunch mee te nemen en u kunt picknicken op een verlaten strand waar u zelf naartoe bent gepaddeld. Wandelen en kajakken kan zowel zelfstandig als onder begeleiding van een ervaren natuurgids (tegen bijbetaling) worden gedaan. De gidsen geven meer achtergrondinformatie over de flora & fauna en de geschiedenis van de regio. Uiteraard zijn er ook optionele excursies mogelijk.

Goed om te weten

Tussen december en april valt er meestal minder regen. Dit is de beste tijd van het jaar voor snorkelen en sterrenkijken. Houdt er wel rekening mee dat er tijdens excursies sprake is van een volle zon. Tussen mei en september zijn de dagen minder zonnig en geweldig voor diegene die genieten van bewolking tijdens het wandelen en kajakken. Dit is veelal ook de beste tijd van het jaar om wildleven te spotten. Het regent daarnaast zelden voor 15.00 uur.

DAG
14

Piedras Blancas Nationaal Park

Piedras Blancas Nationaal Park
Overnachting Piedras Blancas Nationaal Park

Goedemorgen. heeft u lekker geslapen? Vandaag kunt u de gehele dag naar eigen wil invullen. Hoe fijn is dat?! Zo kunt u een chocolade tour of boottocht bij zonsondergang (onder het genot van een cocktail) ter plaatse bijboeken. Of genieten van de fqaciliteiten die het hotel te bieden heeft.

In de middaguren is het ook heerlijk om gewoonweg te lezen in een hangmat bij de lodge of op het privé-strand, een yogales bij te wonen of een massage te boeken. Geniet van deze heerlijke vrije dag en kom na al dat reizen heerlijk tot rust.

DAG
15

Piedras Blancas Nationaal Park - Golfito - San Gerardo de Dota (ca. 233 km)

cr_al_quetzal_193860626.jpg
Transfer per motorboot naar Golfito (ca. 20 minuten)
Eerste overnachting San Gerado de Dota

Helaas is er een eind gekomen aan uw verblijf in het Piedras Blancas Nationaal Park. U wordt in de loop van de ochtend per motorboot teruggebracht naar de haven van Golfito. Nadat u uw huurauto heeft opgehaald vertrekt u landinwaarts richting San Gerardo de Dota. Dit pittoreske plaatsje gelegen in de Talamanca bergketen, langs de Río Savegre, is een paradijs voor wandelaars en vogelaars. Een verblijf in San Gerardo de Dota geeft u eenvoudig toegang tot het Los Quetzales Nationaal Park. Zo’n 200 vogelsoorten waaronder kolibries, spechten, tangaren en natuurlijk de quetzals wonen in dit mistige woud.

DAG
16

San Gerardo de Dota

CR_AL_SANGERARDODEDOTA4
Vrije dag
Tweede overnachting San Gerado de Dota

Na een stevig ontbijt kunt u schitterende wandeltochten maken door het uitstekende nevelwoud van Los Quetzales Nationaal Park en met wat geluk spot u de quetzal! Vogelliefhebbers van over de hele wereld komen hier naartoe om deze ongrijpbare vogel in het wild te observeren. ATV excursies naar de Naranjo watervallen, paardrijdtochten en koffie tours die afgesloten worden met een proeverij zijn daarnaast enkele mogelijke activiteiten.

DAG
17

San Gerardo de Dota - San José (ca. 88 km)

cr_al_sanjose5.jpg
Huurauto inleveren bij hotel San José
Overnachting San José

Na een onvergetelijke reis met een bezoek aan de meest interessante plekken van Costa Rica is de tijd gekomen om terug te keren naar San José voor uw laatste overnachting. In de middag komt u hier aan en levert u de huurauto in bij het hotel. U heeft de gelegenheid om nog wat laatste souvenirs te kopen of een bezoek te brengen aan het nationale theater, één van de juweeltjes van Costa Rica.

Goed om te weten

De laatste nacht in San José verblijft u in een middenklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Dit is namelijk een ideaal hotel om te bereiken vanuit San Gerardo de Dota.

DAG
18

San José - Amsterdam

cr_al_sanjose2.jpg
Transfer naar luchthaven San José
Vlucht San José - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag komt er een eind aan uw schitterende reis door Costa Rica. Na de transfer naar de luchthaven van San José vliegt u terug naar huis.

DAG
19

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+