Raften over de Pacuare-rivier
Raften over de Pacuare-rivier
Beklim de actieve Turrialba-vulkaan
Beklim de actieve Turrialba-vulkaan
San Gerardo de Dota
San Gerardo de Dota
Uvita/Marino Ballena Nationaal Park
Uvita/Marino Ballena Nationaal Park
Carara Nationaal Park
Carara Nationaal Park

Avontuurlijk Costa Rica per 4WD

Privéreis | 21 dagen v.a.
3493i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
14-10-2024
Reisduur
21dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Rondreizen > Rondreizen Costa Rica > Privéreizen Costa Rica > Avontuurlijk Costa Rica per 4WD
Opwindende rafttocht over de Pacuare-rivier van/naar uw eco-lodge
Beklim de actieve Turrialba-vulkaan of ga abseilen langs watervallen en verticale rotswanden bij Turrialba
Tropische vogels spotten in Los Quetzales NP en Carara NP
Grote diversiteit in het afgelegen Piedras Blancas NP
Strandverblijf in Puerto Viejo de Talamanca (Caribische kust), en Uvita en Playa Santa Teresa (Pacifische kust)
Lokale vertegenwoordigers 24/7 bereikbaar voor advies en hulp

Actief buiten de gebaande paden

Als u houdt van sportieve activiteiten en enkele bestemmingen wenst te bezoeken buiten de gebaande paden, dan is dit de reis voor u. In drie weken tijd verblijft u in een lodge gelegen aan de oever van de prachtige Pacuare-rivier, in één van de meest opwindende bestemmingen in Costa Rica; Turrialba, in een paradijs voor wandelaars en vogelaars; San Gerado de Dota, en diverse strandplaatsen aan zowel de Caribische als de Pacifische kust.

Verder spot u in Carara Nationaal Park de grootste bevolking van geelvleugelara’s in Costa Rica en reusachtige krokodillen die in de Tárcoles-rivier wonen. Geniet u van de ongerepte jungle van het afgelegen Piedras Blancas Nationaal Park, en heeft u tussendoor de mogelijkheid om watervallen en pre-Colombiaanse ruïnes te bezoeken. Kortom een zeer afwisselende reis volop avontuur!

"Een rafttocht over de Pacuare-rivier naar uw lodge, de mogelijkheid tot het beklimmen van de actieve Turrialba-vulkaan, vogels spotten in San Gerardo de Dota en Carara Nationaal Park, en voldoende ontspanningsmomenten met drie strandverblijven. Kortom de perfecte reis voor actievelingen, natuur- en strandliefhebbers!"

Judith, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - San José

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vertrek Amsterdam - San José
Transfer naar hotel San José
Overnachting San José

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar de hoofdstad van Costa Rica, San José. Bij aankomst staat de chauffeur op u te wachten om u naar uw hotel in het centrum van San José te brengen. San José is sinds 1823 de hoofdstad van Costa Rica, één van de oudste democratieën ter wereld. De stad is gelegen in de Centrale Vallei tussen groene vulkanische bergketens. Hoewel het niet rijk is aan koloniale architectuur zijn er in het centrum van de stad een aantal prachtige 19e eeuwse gebouwen, interessante musea en mooie parken te vinden. De stad beschikt over een mild klimaat en een vriendelijke bevolking. Het is dan ook niet voor niets dat Costa Rica in 1987 is beloond met de Nobelprijs voor de Vrede; het staat bekend als het meest vreedzame land van Midden-Amerika.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

San José - Pacuare-rivier (ca. 4 uur)

Raften op de Pacuare rivier
Privé-transfer naar ontmoetingsplek (ca. 2 uur)
Rafttocht naar lodge Pacuare-rivier (ca. 2 uur)
Eerste overnachting Pacuare

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en reist u per privé-transfer naar Pacuare. Onderweg stopt u voor een Costa Ricaans ontbijt en maakt u kennis met de prachtige natuur van Costa Rica. Voordat u gaat raften bereiden de professionele gidsen alles voor en wordt u voorzien van hoogwaardige veiligheidsuitrusting. Uiteraard krijgt u ook een uitgebreide instructie over hoe te peddelen en wat te doen in geval van nood. En dan is het echt zo ver, de rafttocht gaat beginnen! De Pacuare-rivier staat bekend als één van de beste rivieren ter wereld om op de raften. Daal de rivier af door dichte jungle naar het hart van de Pacuare-kloof en ervaar het regenwoud vanaf het water. Terwijl u de stroomversnellingen van klasse III-IV afdaalt kijkt u uit op het oerbos en spot u mogelijk enkele dieren die hier leven. Aan het einde de tocht stopt u voor een lunch aan de rivier, vanwaar u snel naar de lodge peddelt. Een Costa Ricaanse eco-lodge midden in het regenwoud is waar u de komende twee nachten verblijft. Na de Happy Hour is er een lekker diner bij kaarslicht, waarna u genietend van een serenade van de nachtdieren van de jungle in slaap valt.

DAG
03

Pacuare-rivier

Pacuare rivier
Begeleide activiteiten door het regenwoud
Tweede overnachting Pacuare

Na een heerlijk Costa Ricaans ontbijt neemt u deel aan één van de begeleide natuurwandeling diep het regenwoud in. Onderweg zal de gids uitleg geven over alle tropische flora en fauna die u tegenkomt. Dit is één van de meest bio-diverse en ongerepte gebieden ter wereld en u zult ongetwijfeld diverse dieren in het wild tegenkomen. Natuurlijk kunt u ook gewoon ontspannen en genieten van de lodge en de omgeving.
De lunch nuttigt u bij de lodge of tijdens de wandeling en in de avond geniet u weer van een heerlijk diner bij kaarslicht.

DAG
04

Pacuare-rivier - Guápiles - Puerto Viejo de Talamanca (ca. 153 km)

Raften in de Pacuare rivier
Vertrek Pacuare-rivier
Rafttocht vanaf lodge Pacuare (ca. 3-4 uur)
Privé-transfer naar Guápiles (ca. 1 uur)
Huurauto ophalen in Guápiles
Eerste overnachting Puerto Viejo de Talamanca

Vandaag wordt u wakker met het gezang van tropische vogels en het gekabbel van de rivier op de achtergrond. Na een stevig ontbijt maakt u zich wederom op voor een avontuur over de Pacuare-rivier. De rafttocht van vandaag zal nog spannender zijn dan op de eerste dag en u zult verschillende opwindende klasse IV stroomversnellingen tegenkomen. Onderweg stopt u voor een welverdiende picknicklunch met een mooie uitzicht op de rivier. Hierna moet u weer aan het werk! De laatste kilometers van de rafttocht zijn aangebroken. Aangekomen bij de ontmoetingsplek kunt u voordat u per privé-transfer naar Guápiles wordt gebracht nog even omkleden. In Guápiles neemt u de huurauto in ontvangst. Vanaf hier rijdt u naar de Caraïbische kustplaats Puerto Viejo de Talamanca. Hier geniet u van reggae muziek, heerlijke vis op het strand en prachtige witte zandstranden. U logeert de komende twee nachten in een gezellige strandhotel, op loopafstand van het beroemde Cocles-strand.

DAG
05

Puerto Viejo de Talamanca

cr_al_puertoviejo1.jpg
Vrije dag
Tweede overnachting Puerto Viejo de Talamanca

In de beschermde regenwouden van het Talamanca gebied kunt u allerlei leuke excursies maken, zoals een wandeling door de jungle, snorkelen of een bezoek brengen aan het indianenreservaat. Maar gewoon van het strand genieten is natuurlijk ook een uitstekende optie. Puerto Viejo de Talamanca heeft een mix van Jamaicaanse en Europeaanse invloeden en is een uitstekende plek voor ontspanning tijdens uw vakantie. In de omgeving zijn het exotische Cahuita Nationaal Park, natuurreservaat Gandoca-Manzanillo, verborgen stranden en uitstekende restaurants te vinden.

DAG
06

Puerto Viejo de Talamanca - Turrialba (ca. 181 km)

cr_al_turrialba_vulkaan1.jpg
Vertrek Puerto Viejo de Talamanca
Eerste overnachting Turrialba

Turrialba is één van de meest opwindende, maar minst bezochte bestemmingen in Costa Rica. Het is een paradijs voor avonturiers. De weelderige heuvels en actieve vulkanen die de stad omringen maken het uniek, zelfs voor Costa Ricaanse begrippen. Landbouw is hier de belangrijkste industrie. Het is ook de enige plaats waar de populaire Costa Ricaanse kaas Turrialba mag worden geproduceerd. U ziet hier dan ook een overvloed aan veeboerderijen, melkverwerkingsfabrieken en hectaren land voor de teelt van Arabica-koffie, suikerriet en Macadamia-noten. Wat het stadje verder uniek maakt is dat het de Rawlings-honkballen produceert die worden gebruikt in de Major League.

DAG
07

Turrialba

cr_al_turrialba_guayabo.jpg
Vrije dag
Tweede overnachting Turrialba

Wereldklasse wildwaterraften, canyoning, archeologie en de vulkaan zijn enkele belangrijke attracties. In de omgeving zijn allerlei buitenactiviteiten mogelijk zoals het beklimmen van de actieve Turrialba-vulkaan in het Nationaal Park Volcán Turrialba of het maken van een paardrijdtocht over de heuvelachtige groene weiden. Bezoek ook de pre-Colombiaanse ruïnes bij Guayabo die teruggaan tot 1000 voor Christus. De vele rivieren en watervallen maken dit gebied één van de beste plekken in Midden-Amerika voor canyoning. Abseilen langs watervallen en verticale rotswanden is een geweldig avontuur.

DAG
08

Turrialba - San Gerardo de Dota (ca. 102 km)

cr_al_quetzal_193860626.jpg
Vertrek Turrialba
Eerste overnachting San Gerado de Dota

Na het ontbijt vertrekt u richting San Gerardo de Dota. Dit pittoreske plaatsje gelegen in de Talamanca bergketen, langs de Río Savegre, is een paradijs voor wandelaars en vogelaars. Een verblijf in San Gerardo de Dota geeft u eenvoudig toegang tot het Los Quetzales Nationaal Park. Zo’n 200 vogelsoorten waaronder kolibries, spechten, tangaren en natuurlijk de quetzals wonen in dit mistige woud.

DAG
09

San Gerardo de Dota

CR_AL_SANGERARDODEDOTA4
Vrije dag
Tweede overnachting San Gerado de Dota

Na een stevig ontbijt kunt u schitterende wandeltochten maken door het uitstekende nevelwoud van Los Quetzales Nationaal Park en met wat geluk spot u de quetzal! Vogelliefhebbers van over de hele wereld komen hier naartoe om deze ongrijpbare vogel in het wild te observeren. ATV excursies naar de Naranjo watervallen, paardrijdtochten en koffie tours die afgesloten worden met een proeverij zijn daarnaast enkele mogelijke activiteiten.

DAG
10

San Gerardo de Dota - Piedras Blancas Nationaal Park (ca. 209 km)

cr_al_esquinas_fauna4.jpg
Vertrek San Gerardo de Dota
Eerste overnachting Piedras Blancas Nationaal Park

In het afgelegen Piedras Blancas Nationaal Park kunt u genieten van ongerepte jungle. Het is een populaire plek voor vogelaars en natuurliefhebbers die het tropisch regenwoud willen ervaren in een rustige omgeving. De komende twee nachten verblijft u in een lodge gelegen in een 15 hectare groot privé-reservaat dat verbonden is met het Piedras Blancas Nationaal Park. Dit gebied trekt meer dan 300 vogelsoorten, bijna 100 soorten zoogdieren en vele amfibieën en reptielen aan. Door zijn grote diversiteit is het vergelijkbaar met het nabijgelegen schiereiland Osa en het Corcovado Nationaal Park. Dieren die vaak in de lodge worden gezien zijn toekans, neusberen, wasberen, schildpadden en kaaimannen. Na het diner kunt u tijdens een optionele nachtelijke wandeling (circa 15 USD per persoon) voor het eerst in aanraking komen met de lokale flora & fauna. Het nachtelijke leven omvat slangen, kikkers, padden, vleermuizen, uilen, spinnen en misschien zelfs grotere zoogdieren.

Tijdens uw verblijf is het genieten van heerlijke maaltijden met biologische groenten en fruit, marmelade, sappen, mayonaise, brood, chocolade en kruiden die op land van de lodge worden geproduceerd.

DAG
11

Piedras Blancas Nationaal Park

cr_al_esquinas_fauna2.jpg
Vrije dag
Tweede overnachting Piedras Blancas Nationaal Park

Vanuit de lodge zijn vele optionele excursies mogelijk zoals wandeltochten, paardrijdtochten in de vallei van La Gamba, en boot- en kajaktochten in het nabijgelegen Golfo Dulce. Tijdens wandelingen en excursies in het mogelijk om witschouderkapucijnapen, brulapen, doodshoofdaapjes, pekari's, buidelratten, krokodillen, gifkikkers, glaskikkers, roodoogboomkikkers, leguanen, hagedissen en in zeldzame gevallen wilde katten te spotten. Een leuke bijkomstigheid is dat u onderweg zelden andere toeristen tegenkomt tijdens een excursie, doordat dit zo'n afgelegen gebied is. Na een actieve dag is het heerlijk om bij te komen bij het zwembad van de lodge.

DAG
12

Piedras Blancas Nationaal Park - Uvita (ca. 90 km)

cr_al_uvitabeach3.jpg
Vertrek Piedras Blancas Nationaal Park
Eerste overnachting Uvita

Uvita is een kleine en aangename strandplaats in de provincie Puntarenas. De belangrijkste attractie is het Marino Ballena Nationaal Park, een marine reservaat dat beroemd is vanwege de migratie van bultrugwalvissen. Het nationale park is te herkennen aan een 1 kilometer lange zandbank, die qua vorm lijkt op een reusachtige walvisstaart (vandaar ook de naam ‘Whale’s Tail’). Uvita is ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie. De stranden zijn rustig en in het kleine dorp komt u eenvoudig in contact met de lokale bevolking.

DAG
13

Uvita/Marino Ballena Nationaal Park

cr_al_naucayawaterval2.jpg
Vrije dag
Tweede overnachting Uvita

Marino Ballena Nationaal Park heeft in totaal vier stranden (Playa Uvita, Colonia, Ballena en Piñuela). De beroemde ‘Whale’s Tail’ van Playa Uvita is een goede plek om te snorkelen of voor een wandeling bij laagtij. Playa Colonia is een goed surfstrand voor de beginnende surfer. In de directe omgeving zijn volop excursiemogelijkheden waaronder ‘Cowboy voor een dag’, canopy tours, ATV tours, kajakken of SUP’en (stand-up-paddelen) door de mangroves, paardrijden over het strand of naar een waterval, walvissen spotten tijdens een boottocht, duiken en snorkelen. De nabijgelegen watervallen Uvita en El Pavón zijn ook een bezoek waard. Het is heerlijk zwemmen in één van de natuurlijke zwembaden. Als u bereidt bent om iets verder te rijden dan zijn de Naucaya watervallen aan te raden.

DAG
14

Uvita - Carara Nationaal Park (ca. 149 km)

cr_al_carara2.jpg
Vertrek Uvita
Eerste overnachting Carara Nationaal Park

Carara beschermd in totaal 4700 hectare regenwoud en rivieren. Het nationaal park is beroemd doordat het de grootste bevolking van geelvleugelara’s heeft in Costa Rica. Deze papegaaien staan bekend om hun bontgekleurde vederkleed (veelal geel, rood, blauw en een klein beetje groen). Het park is van groot belang voor natuurliefhebbers. Het beschermd namelijk het stroomgebied van de Tárcoles-rivier, de primaire en secundaire bossen, meren en watervallen. Hierdoor is Carara het perfecte leefgebied voor vogels, apen en reusachtige krokodillen die in de Tárcoles-rivier wonen. De unieke flora en fauna is ontstaan door zijn positie in de overgangszone tussen de Amazone en het Meso-Amerikaanse leefgebied. Het is dan ook de perfecte plek om te wandelen.

DAG
15

Carara Nationaal Park

cr_al_carara_bijagual.jpg
Vrije dag
Tweede overnachting Carara Nationaal Park

Breng de dag door in het Carara Nationaal Park en loop zowel het Quabrada Bonita-pad voor zijn primaire regenwoud, als het Laguna Meándrica-pad dat uitkomt op een hoefijzermeer. Nergens anders in Costa Rica zijn vijf soorten trogons en vier soorten manakins te zien. Vroeg in de ochtend of bij zonsondergang is vaak de beste tijd om de vele vogels in het park te zien, met name de ara’s. De Tárcoles-rivier, die grenst aan Carara Nationaal Park en uitmondt in de Stille Oceaan, is een geweldige plek om de Amerikaanse krokodil van dichtbij te zien. Tijdens een optionele boottocht kunt u deze enorme dieren van dichtbij bewonderen. Het is echter ook mogelijk om ze vanaf de brug die over de Tárcoles-rivier loopt te spotten.

Er zijn diverse watervallen in de omgeving te vinden, waaronder de 183 meter hoge Bijagual-waterval. Deze waterval kan zelfstandig worden bezocht al lopend door het tropische woud, maar is ook te bezoeken tijdens een paardrijdtocht. Onderweg heeft u volop kans om kleurrijke vogels en gifkikkers te spotten. Na een pittige wandeling is dit de perfecte plek om af te koelen. Een ontspannen strandmiddag inplannen bij witte zandstrand van Playa Blanca behoort ook tot de mogelijkheden. Activiteiten zoals zeekajakken, kanoën (Hawaiiaanse stijl kano) en snorkelen zijn te regelen bij het watersportcentrum van Playa Agujas.

DAG
16

Carara Nationaal Park - Puntarenas - Paquera - Playa Santa Teresa (ca. 103 km)

cr_al_santateresa.jpg
Veerboot Puntarenas - Paquera (ca. 1 uur) (ter plaatse te betalen)
Eerste overnachting Playa Santa Teresa

Na het ontbijt rijdt u naar de haven van Puntarenas. Vanaf hier neemt u de veerboot naar Paquera, gelegen op het schiereiland Nicoya. Geniet onderweg van een geweldig uitzicht op de Pacifische Oceaan, de eilandjes en diverse landschappen. Aan boord zijn snacks, een lichte lunch of drankjes te koop. Playa Santa Teresa ligt aan de westkant van het schiereiland Nicoya en is een klein strandplaatsje dat veel surfers en strandgangers trekt. In de afgelopen jaren is deze ontspannen plaats uitgegroeid tot een bloeiende strandbestemming. Ondanks zijn omvang wordt Playa Santa Teresa geprezen als surfplaats van wereldklasse, met prachtige witte zandstranden en het hele jaar door goede golven. Naast surfen zijn er echter genoeg andere dingen te doen. Zo kunt u hier genieten van boottochten, sportvissen, snorkelen, SUP’en (stand-up-paddelen), paardrijden, wandelen en canopy tours. Geniet ’s avonds van een schitterende zonsondergang bij de Banana Beach strandbar.

DAG
17

Playa Santa Teresa

cr_al_santateresa_caboblanco.jpg
Vrije dag
Overnachting Playa Santa Teresa

Vandaag mag u de dag naar eigen wil invullen. Zo kunt u bijvoorbeeld rustig bij de accommodatie blijven en genieten van de faciliteiten daar. Als u op zoek bent naar avontuur, maak dan een dagtocht naar het natuurreservaat Cabo Blanco, dat op 5 kilometer van het dorp is gelegen. Dit is het eerste beschermde gebied van Costa Rica. Het park omvat 1270 hectare gemengd bos en is gevuld met 150 soorten vogels, waaronder bruine pelikanen, lachende meeuwen, visarenden en bruine genten. Welke dieren kunt u spotten? Veel plezier!

DAG
18

Playa Santa Teresa

Playa Santa Teresa
Vrije dag
Overnachting Playa Santa Teresa

Goedemorgen! Heeft u lekker geslapen? Sta rustig op, geniet van een heerlijk ontbijt en maak u klaar voor een nieuwe dag die u volledig naar eigen zin mag invullen. Hoe fijn is dat?! U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het rustig aan te doen en in de buurt van de accommodatie te blijven. Een andere optie is een boottocht naar het eiland Tortuga. Hier kunt u snorkelen of duiken, kajakken op zee naar geheime grotten of diepzeevissen. Om de meer verborgen stranden en dorpen te verkennen, kunt u ook een fiets huren in het stadje of er met de huurauto op uittrekken.

DAG
19

Playa Santa Teresa - Paquera - Puntarenas - San José (ca. 144 km)

cr_al_puntarenas.jpg
Veerboot Paquera - Puntarenas (ca. 1 uur) (ter plaatse te betalen)
Huurauto inleveren bij hotel San José
Overnachting San José
Alternatief: verlenging aan het strand (optioneel)

Na het ontbijt rijdt u terug naar de haven van Paquera voor de veerboot naar Puntarenas. Vanaf hier is het nog maar een paar uur rijden naar San José. In de middag komt u hier aan en levert u de huurauto in bij het hotel. Hierna heeft u de gelegenheid om nog wat laatste souvenirs te kopen of een bezoek te brengen aan het nationale theater, één van de juweeltjes van Costa Rica. U zult vanavond in de buurt van de luchthaven overnachten zodat u de volgende dag zo lang mogelijk uit kunt slapen voordat u wordt opgehaald voor de transfer naar de luchthaven.

DAG
20

San José - Amsterdam

cr_al_sanjose2.jpg
Transfer naar luchthaven San José
Vlucht San José - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag komt er een eind aan uw schitterende reis door Costa Rica. Na de transfer naar de luchthaven van San José vliegt u terug naar huis.

DAG
21

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
7 opties
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
21 dagen Avontuurlijk Costa Rica per 4WD: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
Transfer San José luchthaven - hotel v.v.
Transfer San José - ontmoetingsplek - Guápiles
16 dagen huurauto inclusief CDW-verzekering, aansprakelijkheidsverzekering, ongelimiteerd aantal kilometers, eerste extra bestuurder en eerste babyzitje/stoelverhoger
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
3-daags verblijf in een eco-lodge aan de Pacuare-rivier
3-daags verblijf in een lodge in Piedras Blancas Nationaal Park
Iedere dag ontbijt
5 x lunch en 4 x diner*
Rafttocht van/naar de Pacuare River Lodge met veiligheidsuitrusting en -instructie
Begeleide wandelingen vanuit de Pacuare River Lodge
Gratis WiFi Hotspot**
* Bij verblijf op basis van superiorklasse hotels zijn de maaltijden in de Macaw Lodge in Carara Nationaal Park inbegrepen (1 x lunch en 2 x diner).
** Als de gratis WiFi Hotspot niet beschikbaar is ontvangt u een gratis GPS.

Exclusief

ESTA (verplichte elektronische reistoestemming) ca. 21 USD per persoon (Alleen noodzakelijk bij vluchten via Amerika)
Entreegelden: ca. € 78 p.p. (omgerekend ca. 92 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Veerboot Puntarenas - Paquera en v.v.: ca. € 49 per huurauto bij 1-4 personen (omgerekend ca. 55 USD per huurauto bij 1-4 personen, afhankelijk van de wisselkoers) en ca. € 4,50 per extra persoon (omgerekend ca. 5 USD per extra persoon, afhankelijk van de wisselkoers) per enkele reis
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Eventuele extra kosten huurauto
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
7 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+