neemt je mee
Heerlijke stranddagen in Sihanoukville
Tempelcomplex Angkor Wat
Battambang en ritje per bamboe trein
Boottocht over het Tonle Sap meer
Zoutvlaktes van Kampot

Ontdek Cambodja

Privéreis | 15 dagen v.a. 1874
1699i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
15-08-2017
Reisduur
15 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 7 november
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Privéreizen 15 dagen Ontdek Cambodja v.a. € 1699

Route

 • Dag 1 Amsterdam – Siem Reap
 • Dag 2 Siem Reap
 • Dag 3 Siem Reap – Angkor Wat
 • Dag 4 Siem Reap
 • Dag 5 Siem Reap – Battambang
 • Dag 6 Battambang
 • Dag 7 Battambang – Phnom Penh (ca. 297 km)
 • Dag 8 Phnom Penh
 • Dag 9 Phnom Penh – Takeo – Kampot (ca. 150 km)
 • Dag 10 Kampot
 • Dag 11 Kampot – Sihanoukville (ca. 130 km)
 • Dag 12 en 13 Sihanoukville
 • Dag 14 Sihanoukville – Phnom Penh – Amsterdam
 • Dag 15 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    Ervaar het imposante Angkor Wat, Teul Sleng en The Killing Fields     Stadtour door Battambang met een ritje per bamboe trein     Boottocht over het Tonle Sap Meer naar Battambang     Tuktuk tour naar de zoutvlaktes van Kampot     Heerlijke stranddagen in Sihanoukville

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan Angkor Wat

 • Ontdek Phnom Penh per tuktuk

 • Drijvende huizen van Battambang

 • Boottocht over het Tonle Sap Meer

 • Sihanoukville

Programma

kh_pri_ontdek.png

Dag 1 Amsterdam – Siem Reap

Vandaag vliegt u naar Cambodja, waar u de volgende dag aankomt.
kh_al_siempreap2.jpg

Dag 2 Siem Reap

Op de luchthaven van Siem Reap staat de chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Hier zal onze Nederlandse vertegenwoordiger u verwelkomen en alle vouchers, tickets en andere papieren aan u overhandigen. Daarnaast is hij de uitgesproken persoon voor leuke en handige tips en kan hij u alles vertellen over de Cambodjaanse gewoontes. De rest van de dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk bijkomen van de vliegreis, de stad alvast verkennen of uitrusten aan het zwembad.

Om alvast in het lokale ritme te komen hebben wij in de avond een bijzonder diner met een dans voorstelling voor u geboekt. U wordt naar het Koulen II Restaurant gebracht, waar u een optreden te zien krijgt van traditionele Apsara dansers, die eeuwenoude dansen vertolken van het oude Khmer rijk.
kh_al_siemreap_angkor_68665828.jpg

Dag 3 Siem Reap – Angkor Wat

Vandaag bezoekt u één van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld. De hindoeïstische Angkor Wat Tempels zijn de belangrijkste overblijfselen uit de periode van het Khmer rijk. De tempels lagen in de hoofdstad van het rijk, tegenwoordig Angkor genoemd, maar door de Khmers zelf Yasodharapura. Angkor was ooit de grootste stad ter wereld en werd in 40 jaar gebouwd voor de belangrijkste koning van de Khmer-periode, King Suriyavarman. In de 9e eeuw is men begonnen met de bouw van de tempels en dit heeft tot 600 jaar geduurd, waarna de jungle de tempels volledig heeft overgenomen. De tempels zijn pas in de 19e eeuw ontdekt en staan uiteraard op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Nog steeds worden de tempels onderzocht en worden bijzondere vondsten gedaan. De tempels zijn gemakkelijk vanuit Siem Real te bereiken.

U gaat per traditionele tuktuk en een Engelssprekende gids op pad. U bezoekt er de bekendste tempels zoals de jungle tempel Angkor Thom, bekend van de film Thomb Raider, en The South Gate. Doordat u alle tijd heeft in dit indrukwekkende complex kunt u ook de veel kleinere, maar zeker niet minder mooie, tempels bezoeken. U kunt met uw gids de volledige invulling van de dag bepalen. Maar vergeet vooral de dag niet af te sluiten met een zonsondergang bij de bekende Angkor Wat Tempel, of één van de rustigere tempels met uitzicht over de Angkor Wat.
kh_al_siempreap.jpg

Dag 4 Siem Reap

Vandaag heeft u de gehele dag ter vrije besteding en u kunt deze naar eigen wens of met advies van onze vertegenwoordiging invullen. U kunt uiteraard nogmaals een bezoek brengen aan het immens grote Angkor tempelcomplex, omdat u zeker niet alles in een paar dagen gezien heeft, bijkomen aan het zwembad of een fiets huren om de omgeving te verkennen. Ook kunt u door het gezellige centrum van Siem Reap slenteren op souvenirjacht, de oude markt afstruinen of u laten verwennen met een relaxte Cambodjaanse massage.

Daarnaast staat Siem Reap bekend om de traditionele Cambodjaanse BBQ. Diverse restaurants bieden u de mogelijkheid om op een kleine tafel BBQ de lekkerste verse producten te bereiden. Een echt aanrader!

Ook bieden wij u de mogelijkheid om een hele bijzondere excursie te boeken waarbij u kennismaakt met het prachtige binnenland van Cambodja. In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en krijgt u professionele uitleg en begeleiding waarna u op een echte quad stapt. Deze leuke tour brengt u op plekken waar niemand anders komt. U rijdt door omliggende dorpjes, schitterende landerijen en geniet van de vele glimlachen die u onderweg van de uiterst vriendelijke lokale bevolking krijgt. Kinderen zwaaien en u ziet hoe de ouders op traditionele manieren in levensonderhoud voorzien. U rijdt door een bijna onaangetast Azië en u zult bijzondere stops maken, afhankelijk van de dag. Als u gelukt heeft kunt u zelfs een lokale school, ceremonie of een weeshuis bezoeken.
Een visser uit het vissersdorp

Dag 5 Siem Reap – Battambang

We verlaten de stad en varen naar Battambang; middels een boottocht over het Tonle Sap Meer om nooit te vergeten. 70% Van de Cambodjaanse bevolking leeft rondom dit grote meer, en het is de ideale manier om heerlijk van uw vakantie te genieten. Met de wind in de haren, genietend van het uitzicht over alles wat zich afspeelt op en langs het water vaart u langs de rietkragen van het meer, wat tevens een vogelrijk natuurgebied is met zowel Cambodjaanse als Vietnamese vissersdorpen. U ziet hoe de vissers zicht vervoeren en hoe zij op traditionele wijze hun vis vangen en onderhouden. In een boottocht van ongeveer 8 tot 10 uur komt u aan in Battambang, waar u de rest van de middag vrij heeft om dit kleine dorpje te ontdekken.

Goed om te weten

Tijdens de tocht van Siem Reap naar Battambang vaart u op een lokale boot die ook door plaatselijke bevolking wordt gebruikt. Een unieke ervaring, maar verwacht geen comfort. Hierbij wat algemene informatie zodat u weet wat u kunt verwachten: u zit op houten bankjes maar het komt regelmatig voor dat er meer mensen meereizen dan dat er zitplaatsen zijn. Er zijn geen faciliteiten aan boord en drankjes en eten zijn niet verkrijgbaar. Onderweg maakt u één stop zodat u eten en drinken kunt kopen en gebruik kunt maken van een toilet. Het is aan te raden zelf een handdoek mee te nemen om op het bankje neer te leggen, en eten en drinken te kopen in Siem Reap. In het regenseizoen kan de tocht tot 8 uur duren maar in het droge seizoen kan dit oplopen tot 10-12 uur. Daarentegen is deze prachtige tocht dit alles meer dan waard! Mocht door de lage stand van het water de boottocht niet mogelijk zijn, dan zult u per bus naar Battambang reizen. Ook kunt u er zelf voor kiezen deze dag per bus af te leggen. U kunt dit bij boeking aan ons doorgeven.

kh_al_bamboetrein.jpg

Dag 6 Battambang

U krijgt vandaag weer een prachtig stukje Cambodja te zien. We gaan eerst op bezoek bij een aantal kunstenaars, handwerkers en producenten. U ziet hoe wierrookstokjes gemaakt worden en een beeldhouwer, rijstwijnproducenten en u ziet hoe men handgemaakte sigaretten maakt. Vervolgens bezoekt u de vismarkt en ziet u hoe de beroemde vispasta wordt gemaakt, één van de belangrijkste ingrediënten in de Khmer keuken. Hierna brengt u en bezoek Wat Samrong Knong en de Aek Phnom Tempel. Ook maken we een ritje in een bamboe trein, die tot op de dag van vandaag nog door de lokale bevolking wordt gebruikt. Hierbij zit u op een klein bamboe platform en wordt u door een motortje aangedreven. Een erg bijzondere ervaring!
kh_al_phnomtempel.jpg

Dag 7 Battambang – Phnom Penh (ca. 297 km)

Na het ontbijt wordt u naar het busstation gebracht en reist u per lijndienstbus naar Phnom Penh. Het is een lange dag met enkele stops bij kleine lokale dorpjes. Aan het eind van de middag komt u aan in Phnom Penh, uw transfer staat klaar bij het busstation en brengt u naar uw hotel waar u lekker kunt uitrusten.
kh_al_tuolsleng.jpg

Dag 8 Phnom Penh

Vandaag wordt een erg indrukwekkende dag waarbij u kennismaakt met de enerverende geschiedenis van het land. Met een tuktuk bezoekt u het Royal Palace maar ook de Killing Fields en de beruchte Tuol Sleng gevangenis. Het Tuol Sleng was voorheen een meisjeslyceum en is in 1975 omgebouwd tot de huiveringwekkende en beruchte S21 gevangenis van de Rode Khmer. Tienduizenden Cambodjanen werden hier gevangen gehouden en gemarteld. Het museum is een stille getuigenis van een tragisch verleden. Vervolgens rijdt u door naar de, buiten de stad gelegen, Killing Fields. Om kogels uit te sparen werden de gevangenen hier toentertijd bruut met knuppels vermoord. Daarna werden de lijken geborgen in kuilen die de slachtoffers voor hun dood zelf moesten graven. Een huiveringwekkende kijk in de geschiedenis en zeker een stukje Cambodja dat u nog lang bij zal blijven.
KH_AL_Kampot2

Dag 9 Phnom Penh – Takeo – Kampot (ca. 150 km)

Na het ontbijt verlaat u de stad en gaat u met uw begeleider naar het Tonle Bati Meer, gelegen tussen Phnom Penh en Takeo. Hier bezoekt u de Ta Phrom Tempel uit de 12e eeuw. Vervolgens gaat u naar Phnom Chisor, deze heuvel herbergt een oude ruïne-tempel. Vanaf de top van de berg heeft u een prachtig uitzicht op de rijstvelden. De tempel werd door Koning Sorayak Varman I in de 11de eeuw gebouwd op de top van de 380 meter hoge heuvel. U kunt de berg beklimmen via de trap met 408 treden aan de zuidzijde. Aangekomen in Takeo gaat u per boot naar Phnom Da. De boottocht gaat over de vele kanalen en riviertjes die de Takeo Provincie rijk is. U ziet het lokale leven op en rondom het water van dichtbij voorbij komen. Het gebied is al meer dan 2500 jaar bewoond en men treft er opgravingen aan uit verschillende tijdperken. Phnom Da is een heuvel waarop een brokstuk en een zandstenen toren uit de 11de eeuw staat.
vn_al_vrouwenmetzout.jpg

Dag 10 Kampot

Vandaag brengt u per tuktuk een bezoek aan de zoutvelden, Phnom Chhnouk (tempelgrot) en peper plantages. U rijdt door een charmante omgeving met prachtige uitzichten. Voor de lunch wordt gestopt in Kep waar u heerlijk verse vis, krab of garnalen kunt eten (de lunch is niet inbegrepen).
KH_AL_Phnom Penh markt_113328889

Dag 11 Kampot – Sihanoukville (ca. 130 km)

Vlaming Bart zal u vandaag met passie een prachtig stuk ongerepte natuur laten zien tijdens een 4 uur durende boottocht over de Kampong Bye Rivier. Bart is een Belg die al jaren in Kampot woont. Hij heeft veel kennis over de lokale flora en fauna. Onderweg wordt gestopt bij een Idyllisch rivierstrandje waar u kunt zwemmen.

In de middag rijdt u per taxi door naar uw hotel in Sihanoukville (met heerlijk zwembad), dat zich op loopafstand van het strand bevindt. Hier kunt u de aankomende dagen genieten van de brede witte stranden en de vele eettentjes met vers gevangen vis. Ook kunt u hier goed snorkelen en duiken.
kh_sihanoukbay.jpgk

Dag 12 en 13 Sihanoukville

Niet iedereen weet dat Cambodja ook een heel gezellige strandbestemming heeft: Sihanoukville. Dit kleine badplaatsje heeft zijn authentieke charme weten te behouden en is (gelukkig) nog niet door het massatoerisme ontdekt. U heeft 2 heerlijke dagen om te genieten van het strandleven van Cambodja!

Uiteraard bieden wij u ook de mogelijkheid dit strandverblijf te verlengen. Kijk hiervoor bij extra opties.

Goed om te weten

Ook kunt u ervoor kiezen om vanuit Kampot, via Sihanoukville, naar het tropische eiland Koh Rong Saloem te reizen. Dit eilandje kent prachtige stranden, en een heerlijke zee, bungalows aan het strand en zeer geschikt voor de échte rustzoekers! Kijk bij de ‘extra opties’ voor de mogelijkheden.

KH_AL_ Sihanoukville4

Dag 14 Sihanoukville – Phnom Penh – Amsterdam

Vandaag wordt u opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Phnom Penh vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 15 Amsterdam

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam en is er een einde gekomen aan een indrukwekkende vakantie!

Goed om te weten

Wilt u graag langer in het gezellige Sihanoukville blijven? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘Extra opties’ vindt u meer informatie.

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Alternatief hotel

Verblijf Koh Rong Samloem

U kunt ook kiezen om op het nog onbekende eiland Koh Rong Samloem te verblijven in plaats van uw hotel in Sihanoukville. Na de eerste overnachting in Sihanoukville gaat u op eigen gelegenheid naar...

Meer info >

Al voor € 113p.p. Meer info >

Extra optie

Transfer Siem Reap - Battambang

U kunt ook kiezen om per transfer naar Battambang te reizen.

Meer info >

Al voor € 53 Meer info >

Verlenging

Verlenging Grand Sihanoukville***

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in het Grand Sihanoukville hotel in Sihanoukville. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Het is een prima hotel gelegen op slechts enkele minuten loop...

Meer info >

Al voor € 19p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kort lopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kort lopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p. p.dMeer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij bij onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel ziet u staan bij welke categorie wij deze hotels gebruiken, zodat u een duidelijk zicht krijgt wat voor hotels u bij uw rondreis kunt verwachten. Mocht bij de aanvraag van uw reis 1 van de accommodaties niet beschikbaar zijn, wordt u een alternatief aangeboden.

Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in verzorgde hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. In de kleinere plaatsen wordt soms gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Battambang

Khemara Battambang hotel - Middenklasse

Bij aankomst wordt u begroet met die unieke Cambodjaanse glimlach, na een snelle en efficiente check-in heeft u gelegenheid te ontspannen in de lobbybar, bij het zwembad of direct op ontdekkingstocht te gaan in het leuke Battambang.Lees meer

Bambu Hotel - Superiorklasse

Het Bambu Hotel ligt in Battambang en is gebouwd in de lokale Khmer- en Franse koloniale architectuur. Het hotel beschikt over een buitenzwembad met zonneterras, restaurant en er is gratis WiFi. Het Russey Restaurant Battambang serveert lokale en internationaleLees meer

Kampot

Rikitikitavi - Middenklasse

Het sfeervolle Rikitikitavi hotel is gevestigd in een oude rijstschuur dat is omgebouwd tot een leuk kleinschalig hotel. Het is mooi gelegen langs de rivier en beschikt over een receptie, internetfaciliteiten, restaurant en bar met prachtig uitzichtLees meer

Phnom Penh

The 252 - Middenklasse

Het hotel The 252 heeft een gunstige locatie op slechts 1 kilometer van de rivier de Mekong die door het hart van Phnom Penh stroomt. Het is een modern, stijlvol en strak ingericht hotel met bijzonder vriendelijke en professionele medewerkers.Lees meer

White Mansion - Superiorklasse

Dit ontspannende hotel ligt in stadscentrum van Phnom Penh, binnen 10 minuten lopen van Wat Lang Ka en het Onafhankelijkheidsmonument. Ook Koninklijk Paleis en Genocidemuseum Tuol Sleng liggen binnen 2 km afstand. Het hotel beschikt over een 24-uursLees meer

Ohana Hotel - Middenklasse

Hotel Ohana is een nieuw, verzorgd hotel van internationale standaard en service, u kunt er genieten van de gastvrijheid waar Cambodja bekend om staat. Een uitstekende uitvalsbasis om Phnom Penh te gaan ontdekken!Lees meer

King Grand Boutique Hotel - Middenklasse

King Grand Boutique Hotel is gunstig gelegen in het centrum van Phnom Penh en op 5 minuten lopen van het Koninklijk Paleis en het Nationaal Museum. Het hotel heeft een 24-uursreceptie, 2 zwembaden waarvan een op het dak met een prachtig uitzicht overLees meer

Siem Reap

Siddharta boutique hotel - Superiorklasse

Het Siddharta Boutique Hotel ligt op slechts 10 minuten rijden van Phsar Chas (de oude markt) en in 5 minuten rijdt u naar de beroemde tempel Angkor Wat én de uitgaansgebieden in het centrum, zoals Pub Street en de avondmarkt.
De ruime kamers zijn voorzienLees meer

Sonalong Boutique Village & Resort - Middenklasse

Het Sonalong Boutique Village & Resort ligt op een rustige locatie, op minder dan 10 minuten lopen van de levendige Pub Street. Het resort wordt omgeven door weelderig groen, en biedt een buitenzwembad met ligstoelen, gratis WiFi en een excursiebalie.Lees meer

La Niche D'Angkor Boutique - Middenklasse

La Niche D'Angkor Boutique is een modern hotel gelegen in het hart van Siem Reap en straalt een echte familie-sfeer uit. Het hotel is om het zwembad en de tropische tuin heen gebouwd en ligt in een natuurlijke omgeving.Lees meer

Sihanoukville / Otres Beach

Sahaa Beach Resort - Superiorklasse

Sahaa Beach Resort is gelegen aan het strand van Otres. Het hotel beschikt over vrijstaande bungalows met uitzicht op de tuin of het zwembad en gratis WiFi in Sihanoukville. Het resort heeft een 24-uursreceptie, buitenzwembad, restaurant en een servicebalie.Lees meer

Grand Sihanoukville Hotel - Middenklasse

Het Grand Sihanoukville ligt op 5 minuten lopen van het strand Ochheuteal. In het restaurant kunt u genieten van diverse Aziatische en westerse gerechten. Het hotel heeft een bar, zwembad, terras en gratis Wifi in het gehele hotel. De moderne kamersLees meer

Eolia Beach Resort - Middenklasse

Het Eolia Beach Resort ligt op slechts 20 meter van Otres Beach in Sihanoukville. U kunt er ontspannen op het strand, gaan vissen of een fiets huren om de omgeving te verkennen. Alle kamers beschikken over een eigen terras met een mooi uitzicht op deLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Siem Reap

Per quad door het Cambodjaanse platteland

Een hele bijzondere excursie waarbij u kennis maakt met het prachtige binnenland van Cambodja. In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en krijgt u professionele uitleg en begeleiding waarna u op een echte quad stapt. Deze leuke tour brengt u opLees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Transfers per airco auto / (mini)bus en lijndienstbus
Boottocht Siem Reap – Battambang over het Tonle Sap Meer
Engelssprekende gids tijdens de omschreven excursies
Overnachtingen in toeristenklasse hotels en vriendelijke guesthouses
Iedere dag ontbijt
Diner op dag 2
Dagexcursie naar het Angkor Wat Tempelcomplex*
Bezoek aan de omgeving van Battambang
bezoek aan de Aek Phnom Tempels en een ritje op de bamboe trein
Stadbezoek Phnom Penh per tuktuk incl. het Royale Palace, de Killing Fields en Toul Sleng*
Bezoek aan de Ta Phrom Tempel uit de 12e eeuw*
Bezoek aan Kampot met o.a. de zoutvelden, Phnom Chhnouk en peperplantages
Strandverblijf in de badplaats Sihanoukville
Nederlandssprekende vertegenwoordiging in Phnom Penh en Siem Reap
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. 35 USD p.p. (v.a. 1 februari 2017 ca. € 55 p.p.)
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Boottocht Siem Reap naar Battambang

Tijdens de tocht van Siem Reap naar Battambang vaart u op een lokale boot die ook door plaatselijke bevolking wordt gebruikt. Een unieke ervaring, maar verwacht geen comfort. Hierbij wat algemene informatie zodat u weet wat u kunt verwachten: u zit op houten bankjes maar het komt regelmatig voor dat er meer mensen meereizen dan dat er zitplaatsen zijn. Er zijn geen faciliteiten aan boord en drankjes en eten zijn niet verkrijgbaar. Onderweg maakt u één stop zodat u eten en drinken kunt kopen en gebruik kunt maken van een toilet. Het is aan te raden zelf een handdoek mee te nemen om op het bankje neer te leggen, en eten en drinken te kopen in Siem Reap. In het regenseizoen kan de tocht tot 8 uur duren maar in het droge seizoen kan dit oplopen tot 10-12 uur. Daarentegen is deze prachtige tocht dit alles meer dan waard!

Mocht door de lage stand van het water de boottocht niet mogelijk zijn, dan krijgt u een transfer naar Battambang. Indien u het traject liever per privé transfer aflegt is dit ook mogelijk, geef dit bij boeking even aan ons door.

Weekendtoeslag Singapore Airlines

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Singapore Airlines op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Kort voor vertrektoeslag Singapore Airlines

Wanneer u binnen 60 dagen voor vertrek boekt in de periode 1 juni t/m 23 juni 2016 of tussen 15 augustus en 15 december 2016, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

China Airlines

Vanaf half november bieden wij geen reizen meer aan met China Airlines naar Cambodja, omdat deze vanaf 1 december niet meer via Bangkok naar Cambodja vliegt.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Visum Cambodja
Voor reizen naar Cambodja is een visum verplicht. U kunt het visum voor ter plaatse kopen. U heeft hiervoor 1 pasfoto en 2 kopieën van uw paspoort nodig. Kosten bedragen circa 30 USD. We raden u aan om dit bedrag cash bij u te hebben. Er is een pinautomaat aanwezig, maar niet altijd in gebruik. Visa wordt soms geaccepteerd.
Meerpersoonskorting
Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt uw korting via de prijsberekening.
Reizen in Cambodja
Cambodja is een land, waar u een flexibele instelling dient te hebben. Samen met onze lokale vertegenwoordiging zullen wij er een prachtige reis van maken, maar het komt in Cambodja nog wel eens voor dat dingen anders lopen dan gepland.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Verblijf Koh Rong Samloem

Reisgedeelte Ontdek Cambodja

Verblijf Sihanoukville

Corrie, Co, Jose en Mart, Lisse
'Prima plaats om de vakantie af te sluiten met een paar dagen strand. Goede restaurants en barretjes.'
Jan, Nuland
'Rustige omgeving, en als je niet van het strand houd neem je een tuktuk en dan laten ze je echt alles zien. Erg aan te raden.'
Aspeslagh Carina Blankenberge Belgie,
'Een badplaats die nog niet is overrompeld met toeristen, rustig mooi en audentiek.
Wel veel dames en meisjes die je wat willen verkopen of massage,manicure, pedicure.
Eerst de prijs afspreken om ruzies te vermijden.
Kindjes die fruit en prullaria verkopen doen dit om hun engelse school te betalen, ze willen allemaal gids worden, verstaanbaar.
Men kan mooie standwandelingen doen of een boottocht.'
P. van der Sar, Hengelo
'Zeer de moeite waard om een paar dagen te relaxen. De stad is niet veel byzonders, maar het strand met relax stoelen en heerlijke restaurantjes in het zand maakt alles goed.'
Brenda, Zeddam
'Orchidee Guesthouse is een prima Guesthouse. Wij hadden echter de pech dat er heel veel lokale mensen ook op vakantie waren. Deze mensen zijn heel aardig maar niet als ze ''s-morgens om 06:00 uur al in het water liggen te spartelen...in het zwembad twee meter van onze kamer vandaan...Het strand biedt vele opties om te liggen en te genieten van een hapje en een drankje. Verder heeft Sihanoukville zelf niet zoveel te bieden. Maar dus een prima uitvalsbasis om even bij te komen van de rondreis.'
Clemens en Mary van Adrichem, Zoetermeer
'Terwijl wij geboekt stonden voor het Orchidee Guesthouse, werden wij ivm. een vergissing geplaatst in het Cambodian Resort hotel. Een splinternieuw hotel met ruime kamers en zwembad. Hotel wordt gerund door een Nederlands echtpaar, waarbij het Cambodjaanse personeel je uiterst vriendelijk en beleefd behulpzaam is. In het eten zie je duidelijk de Nederlandse invloed terug, wat zeker positief te noemen is. De eigenaar neemt de tijd om een praatje te maken met de gasten. Er heerst een ontspannen en gezellige vakantiesfeer. Sihanoukville is verder duidelijk een strandplaats, dat zich aan het ontwikkelen is tot een soort Zandvoort. Hopelijk blijven de Cambodjaanse ''verkoopsters'' op en rond het strand, want dat geeft toch het gevoel dat je in Cambodja bent en niet op Zandvoort. Hun verkooptechniek komt vriendelijk over en kan daarom ook niet als lastig ervaren worden. '
Jeanny en Bert, Rosmalen
'Het gedeelte van Sihanoukville waar wij zaten was geweldig om de vakantie af te sluiten met nog een klein weekje strand zeker als je weet dat het en nederland regent en koud is. Echter daar hebben we wel gehoort dat niet alle stranden zo aantrekkelijk zijn.'
Hans Kamp, Zoetermeer
'Wij zijn geen strandgangers, maar daar is genoeg te doen en eigenlijk was een dagje aan het strand toch wel lekker om wat bij te komen.'
Frans en Jolanda, Barendrecht
'Prima afsluiting van een rondreis door een mooi land in een relaxed stadje. Sihanoukville heeft een aantal mooie stranden, waarvan de meeste in het weekend wel erg druk zijn met locals. Je kunt er prima eten en drinken en alle andere dingen doen die bij een strandverblijf horen. Sihanoukville is gelukkig nog niet verpest door grote betonnen gebouwen aan het strand.'

Grand Sihanoukville***

Corrie, Co, Jose en Mart, Lisse
'Op loop afstand van het strand en restaurants.
Wij hadden een ruime kamer bij het zwembad, waar het goed toeven was. Het personeel was ook vriendelijk en behulpzaam. '
Jan, Nuland
'Het personeel is daar zo vriendelijk en behulpzaam dat een slaapplaats op de grond nog aangenaam zou zijn.'
wim en nienke moers, emmen
'Wij hadden een pool-room, erg mooi gelegen, heerlijk zwembad, rustig plekje heel aardig personeel'
P. v Rijswijk, Tilburg
'Kleinschalig, vriendelijk goed hotel, met prima ontbijt.'
Jan en Ellen, Obdam
'Dit is een prima plek om een rondreis af te sluiten!
Wij hebben hier 5 nachten in een poolroom doorgebracht. Het hotel heeft in totaal (na verbouwing) nog 70 kamers, waarvan 12 poolrooms in een rondje om het zwembad. Deze kamers zijn eenvoudig, maar zeer netjes en schoon. Wanneer je opstaat kun je zo een duik nemen!
Ontbijt is simpel, maar voldoende (miste wat fruit). Receptie spreek redelijk engels.
Ligging top met betrekking tot strand, op het stand kun je ''s avonds prima tercht voor een hapje en een drankje, ook in de straat zijn veel eettentjes. Centrum 10 min met tuktuk vonden wij wat tegenvallen, stand is tig keer gezelliger!'

Uitgebreide reisverslagen

Beste van Cambodja

14-04-2011

We vertrokken al op zondag 13/03 via Leiden naar Els en Kees voor de “postuurkes”. Dit kwam voor ons zeer goed uit en na een heerlijke lunch en leuke wandeling reden we ’s avonds naar Hoofddorp (buurt van Schiphol) waar we een overnachting en ontbijt hadden geboekt in hotel Bastion. Tijdens onze reis mochten we onze auto op de parking van het hotel achterlaten....

Het beste van Cambodja

03-01-2011

We vertrekken van uit Brussel, we vliegen via Abu Dhabi en Bangkok naar Siem Reap in Cambodja. Op de luchthaven van Bangkok, hebben we enkele uren te wachten. We mogen uitrusten in de lounge van Bangkok airways. Het ontbreekt er aan niets, er is koffie en thee, warm of ijsgekoeld, en allerlei gebakjes. Bovendien kun je er lekker uitrusten in gemakkelijke zeteltjes, of je kan er zelfs bij gaan ligg...

18-daagse rondreis Beste van Cambodja

15-07-2008

Na een lange vlucht via Parijs en Ho Chi Minh City uiteindelijk aangekomen in Siem Reap en daar bleken onze koffers ergens onderweg achtergebleven te zijn. Drie dagen wachten voordat we de bagage op konden halen bij het vliegveld; geen enkel commentaar en excuses van de luchtvaartmaatschappij. Geen “verse” kleren en dan maar inkopen doen in Siem Reap en ook nog even laten scheren op de markt. Siem...

18-daagse rondreis Beste van Cambodja

06-07-2008

Na een goede nachtrust in een Hotel in Amsterdam (vanuit het uiterste zuiden van het land red je het zo vroeg niet met het OV naar Schiphol) gaan we al vroeg op pad naar het vliegveld. Na 4 vluchten te weten van Schiphol, naar Frankfurt, van Frankfurt naar Hanoi, van Hanoi naar Luang Prabang en at last van Luang Prabang naar Siem Riep komen we eindelijk tegen 12:00 uur op onze bestemming aan. Eerl...

 

Op de hoogte blijven van acties
en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Reiscafé op 14 januari 2017

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam