New York
Grand Canyon
Niagara Falls
Orlando
San Francisco
Yosemite
Monument Valley
Washington
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Beste reistijd Amerika

Naar alle rondreizen Amerika

Klimaat

De beste tijd om door de Amerika te reizen is het hele jaar door, afhankelijk van het gebied dat u kiest.

In het diepe zuiden heerst een subtropisch klimaat, d.w.z. het is er meestal warm tot heet met een hoge luchtvochtigheidsgraad vooral in de maanden juni, juli en augustus met ook wat kans op regen en een onweersbui. Met meer dan 300 dagen zon per jaar is Florida met recht de Sunshine state. Van december tot en met mei is de temperatuur aangenaam in Florida. In de Everglades (Florida) is een anti-insectenmiddel aan te raden. Het orkaanseizoen loopt van begin juni tot eind oktober, Florida en de zuidelijke staten krijgen af en toe te maken met een krachtige orkaan.

De klimaatverhoudingen in het noorden en oosten zijn te vergelijken met die van midden-Europa, hoewel vaak met hogere luchtvochtigheid dan normaal. Dit merkt u bijv. op een zwoele zomerdag in New York.
In het westen en zuidwesten regent het nauwelijks (als het dan regent, zijn het vaak hevige stortbuien) maar zijn geweldige hoogte- en temperatuurverschillen. Van plaatsen beneden de zeespiegel bent u al snel op hoogtes van 3.000 meter. In de winter, het voorjaar en gedeeltelijk ook aan het begin van de zomer en herfst mag u op deze hoogte temperaturen rond het vriespunt verwachten. In de winter kan er sneeuw vallen die echter ook snel weer smelt. Vaak zonder dat u zich ervan bewust bent bevindt u zich in verschillende staten (Arizona, Utah, Colorado etc.) vaak al op een hoogte van 2.000 meter.

Hoewel het klimaat milder is als in Midden-Europa, heerst ook in het zuidwesten winter. Extreem hoge bergpassen kunnen 's winters afgesloten worden zoals bijv. de 3.000 m hoge Tioga Pass aan de oostingang van Yosemite National Park. De sneeuw die op grote hoogte valt, smelt meestal ook weer snel. Bij een strenge winter zijn sneeuwkettingen verplicht in de bergen.

Langs de kust waait altijd een koele wind en wanneer het in het binnenland erg heet is, wordt de gehele Pacific Coast in mist gehuld. 's Avonds koelt het langs de kust af en kan de winter echt koud worden. Zo wie zo zult u merken dat in Zuid-Californië de temperatuur binnen enkele mijlen al kan verschillen. In de woestijn is het warm tot heet, afhankelijk van de maand dat u reist. In juli/augustus kan het kwik in de woestijn Death Valley oplopen tot in de 40C. Tussen december en maart heerst "wintertijd" in Californië waarbij het tweede regeltje van het liedje “It never rains in Southern California” zeer van toepassing is: “... but when it rains, man, it pours ...” Deze zware regenbuien duren soms 1-2 dagen en worden afgewisseld door schitterende dagen met zon en strakblauwe hemel.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis