NRV- Frequently Asked Questions(FAQ)
Vakantie Nieuw-Zeeland
Welkom in het prachtige Nieuw-Zeeland. Waar u aan de ene kant de bijzondere natuurverschijnselen van de Rotorua vindt, vindt u aan de andere kant de ruige bergen van de Mount Cook en verder de uitgestrekte wateren van Lake Wanaka. De veelzijdigheid van Nieuw-Zeeland is erg verrassend en de ongerepte natuur zal u doen verbazen. Tijdens uw rondreis door het land zult u snappen waarom juist dit land de thuisbasis is voor vele films. Het majestueuze landschap met unieke natuurverschijnselen, de ruige bergen en grote steden met een aangenaam klimaat zullen uw hart veroveren. Voor wie houdt van lange wandelingen zit in Nieuw-Zeeland goed, hier vindt u de mooiste wandelroutes met uitzicht over diverse landschappen.
  • Het prachtige Abel Tasman Nationaal Park
  • De unieke Mount Cook
  • Het bijzondere Rotorua
  • De schitterende Milford Sound
Meer landinformatie over Nieuw-Zeeland
Mijn ideale vakantie bij NRV
Icoon NRV rondreisspecialisten
Rondreisspecialisten
Met meer dan 500 rondreizen wereldwijd is NRV de grootste rondreisspecialist en bieden wij altijd een rondreis die bij u past.
Icoon jarenlange ervaring
Zorgeloos en comfortabel
Welke rondreis u ook kiest, u kunt deze aanpassen aan uw persoonlijke wensen. U hoeft maar één ding te doen, dat is genieten.
Logo reisspecialisten
Enthousiast en deskundig
Onze ervaren reisspecialisten helpen u graag op weg uw droomreis realiteit te maken.
Logo prijs
Altijd de beste prijs
Met ons grote aanbod is er voor ieder budget een rondreis beschikbaar. Waar gaat u naartoe?
Nieuw Zeeland lanschap
Ontdek alle bezienswaardigheden in Nieuw - Zeeland
Nieuw-Zeeland is een uniek en veelzijdig land vol verassingen en avonturen. Laat u omver blazen door de grote verschillen en vele opties die het land te bieden heeft.
  • Bay of Islands
  • Tongariro Nationaal Park
  • Queenstown
Bekijk alle bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland
Beste reistijd Nieuw Zeeland
Beste reistijd Nieuw-Zeeland
U kunt het weer in Nieuw-Zeeland vergelijken met het weer in Nederland. De zomer en winter zijn natuurlijk wel omgedraaid, Nieuw-Zeeland ligt namelijk op het zuidelijk halfrond. Ook de dagen zijn omgedraaid. Als het in Nederland dag is, is het in Nieuw-Zeeland nacht. Doordat Nieuw-Zeeland op het zuidelijk halfrond ligt is de beste reistijd december tot en met maart (zomer). Nieuw-Zeeland heeft vaak koude tot zachte winters en warmere zomers. Ontdek de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland
Ervaringen van anderen
Judith de Man Productmanager NRV
Laat u omver blazen door de grote variëteit en vele opties die het land te bieden heeft. Nationale parken, lokale delicatessen en interessante geschiedenis. Voel, kijk, ruik, proef en luister. Een feest voor uw zintuigen.
Judith de Man, Productmanager Nieuw-Zeeland
Judith de Man Productmanager NRV
Geniet van een veelzijdige vakantie in Nieuw-Zeeland
Droomt u van een inspirerende rondreis Nieuw-Zeeland langs de mooiste plekken en vindt u het ook leuk om zelf op ontdekkingstocht te gaan? Tijdens een vakantie Nieuw-Zeeland bezoekt u de steden Auckland, Rotorua, Wellington en Christchurch. Deze steden bevatten veel cultuur, bezienswaardigheden en natuurgebieden. Beleef het Kuirau Park met geothermische activiteit en ga mee naar één van de meest toegankelijke gletsjers ter wereld: Franz Josef. Nieuw-Zeeland beschikt over vele natuurlijke hoogtepunten waaronder Lake Tekapo. Het meer heeft helder, turquoise water en wordt omringd door bergen.
Nationale parken, grottenstelsels en Lord of the Rings
Nieuw-Zeeland kent vele indrukwekkende nationale parken. Tongariro Nationaal Park is de thuisbasis van drie actieve vulkanische bergen en adembenemende landschappen. Met zijn uitgestrekte weides en enkele van de beste wandelroutes ter wereld is dit park de perfecte uitvalsbasis voor een mooi avontuur. Tongariro Nationaal Park is het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland en diende als decor voor vele films zoals Lord of the Rings. Hier ziet u hoge bergtoppen en roodbruin gesteente in contrast met de felblauwe meren. Met NRV beleeft u een unieke ervaring in de Waitomo-grotten waar u nog lang over zult dromen. Onder de groene heuvels van Waitomo, ligt een uniek stelsel aan grotten. De kalksteenformaties, ondergrondse rivier en stalagmieten en stalactieten kunt u van dichtbij bewonderen.
Voordelige, avontuurlijke en unieke reizen naar Nieuw-Zeeland
Bij NRV hebben we niet alleen afwisselende, uitgebalanceerde programma’s en altijd de beste prijs – we weten ook hoezeer u onze flexibele keuzemogelijkheden waardeert. Daarom hebben wij de optie om Nieuw-Zeeland en Australië te combineren. Hierbij geniet u met de groepsreis ‘Het Beste van Australië & Nieuw-Zeeland’ nog meer van onze rondreizen en maakt u kennis met de hoogtepunten van beide landen. Wilt u meer weten van onze rondreizen Nieuw-Zeeland? Onze reisspecialisten geven u met veel plezier informatie over onze rondreizen!
Veelgestelde vragen over Nieuw-Zeeland
Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland die ik niet mag missen?
Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn adembenemende landschappen en diverse natuurlijke schoonheid. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Nieuw-Zeeland:

  • Milford Sound
  • Tongariro National Park
  • Mount Cook / Aoraki

Bekijk alle bezienswaardigheden op onze site.
Wat is de beste tijd van het jaar om Nieuw-Zeeland te bezoeken?
U kunt het weer in Nieuw-Zeeland vergelijken met het weer in Nederland. De zomer en winter zijn natuurlijk wel omgedraaid, Nieuw-Zeeland ligt namelijk op het zuidelijk halfrond. Ook de dagen zijn omgedraaid. Als het in Nederland dag is, is het in Nieuw-Zeeland nacht. Doordat Nieuw-Zeeland op het zuidelijk halfrond ligt is de beste reistijd december tot en met maart (zomer). Nieuw-Zeeland heeft vaak koude tot zachte winters en warmere zomers.
Heb ik een visum nodig om naar Nieuw-Zeeland te reizen?
Uw paspoort moet nog 3 maanden geldig zijn vanaf het moment dat u Nieuw-Zeeland verlaat.

Wanneer u naar Nieuw-Zeeland reist, dan dient u rekening te houden met het volgende:

U bent verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via NZeTA, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar Nieuw-Zeeland. Voor een online aanvraag kunt u naar de app of website van de overheid van Nieuw-Zeeland gaan. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste 3 dagen vóór vertrek). NZeTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat u de gevraagde informatie heeft ingevuld, maar in sommige gevallen kan het 3 dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dient u een visum aan te vragen via de Nieuw-Zeelandse ambassade.

Bekijk alle informatie en benodigdheden op onze site.