Witte stranden
Macaque aapjes
Stranden van Mauritius
Tropisch fruit op de lokale markt
Tropisch Mauritius
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Landinformatie Mauritius

Klimaat

Het klimaat van Mauritius behoort tot een subtropisch tot tropisch klimaat. De zomer valt van december tot en met maart en de temperaturen liggen tussen de 25 en de 35 graden. Ondanks dat dit de warmste maanden van het jaar zijn, zijn het niet de droogste van het jaar. In deze periode valt gemiddelde de meeste neerslag.

Van juli tot september zijn de temperaturen circa 24 graden. In deze maanden valt er gemiddeld ook minder regen. Een echt regenseizoen heeft Mauritius niet. Het hele jaar door is er kans op regen, in de ene periode meer dan in de andere periode.

Elektriciteit

De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. Er zijn meerdere vormen stopcontacten in Mauritius. Het wordt aangeraden om een wereldstekker voor type G mee te nemen op reis.

Veiligheid

Wij adviseren u voor vertrek de meest recente informatie van het Ministerie van Buitenlandse zaken te lezen, zodat u goed op de hoogte bent van de situatie op uw bestemming. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Mauritius. (opent in een nieuw venster)

Taal

De officiële talen van Mauritius zijn Engels en Frans. Echter is de voertaal Mauritiaans Creools dat door iedereen wordt gesproken en verstaan. In de media en in het onderwijs wordt grotendeels Frans gebruikt. Ondanks dat het Creools de moedertaal is voor een groot gedeelte van de bevolking is het geen officiële taal en wordt het niet onderwezen in het onderwijs. Er is geen grammatica en geen spellingsregels.

Eten en drinken

De Mauritiaanse keuken is typisch Creools waarbij rijst en specerijen een belangrijke rol spelen. De keuken is veelzijdig en naast de rijst en groente word vaak vis of vlees geserveerd. Curry’s gerechten worden vaak gegeten door de bewoners van het eiland. Uiteraard worden in de hotel restaurants buffetten en andere gerechten uit wereldkeukens geserveerd zoals Westers, Chinees, Japans en Mediterraan.

Rum is een typisch en populair drankje op Mauritius en wordt, door al het suikerriet, ook op het eiland zelf gemaakt.

Corona

Actuele informatie omtrent maatregelen
Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan en op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Wij proberen u van alle juiste informatie te voorzien, uiteindelijk bent u zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste reisdocumenten. Voor een totaal overzicht van de huidige heen-en terugreis vereisten en een beknopt overzicht van de lokale maatregelen verwijzen wij u naar de website van de overheid.

Bekijk hier de website van de Nederlandse overheid. (opent in een nieuw venster)
Indien u de Belgische nationaliteit heeft, bekijk hier de website van de Belgische overheid (opent in een nieuw venster)

Let op, deze vereisten kunnen veranderen. Hou dit dus tot kort voor vertrek in de gaten.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis