NRV- Frequently Asked Questions(FAQ)
Ierland
Beste reistijd
Beste reistijd Ierland
Ierland is met zijn ruige landschap, groene velden en uitgestrekte vergezichten een prachtig land. Het smaragdgroene eiland is niet voor niets populair is bij reizigers. Ierland staat vooral bekend om zijn ongekend wonderschone natuur, maar niet om de hoge temperaturen en eindeloze hoeveelheid zon. Zelfs op mooie zomerse dagen kunt u door een regenbui overvallen worden, maar daarentegen is Ierland misschien wel op z’n mooist als het regent.
De beste reistijd voor het reizen naar Ierland is van mei tot en met september. In de zomermaanden zijn de temperaturen het meest aangenaam. In de zomer heeft u daarnaast de meeste kans op zon en nog belangrijker, de minste kans op regen. Hoewel naast de prachtige groene landschappen en vele schapen, er ook altijd een kans op regen is. Ook heeft u in de late lente en vroege herfst een goede kans op constant, droog en zonnig weer. In deze periode regent het vaak ook alleen in de ochtend en schijnt in de middag de zon, hoewel we dit natuurlijk nooit kunnen garanderen. In de winter valt de meeste neerslag in Ierland in de vorm van regen en sneeuw.
Klimaat Ierland
Ierland heeft een zeeklimaat: dat betekent koel, bewolkt en regenachtig weer gedurende het hele jaar. De temperaturen in Ierland variëren niet veel, alhoewel de temperaturen aan westkust echter in de winter milder en in de zomer koeler zijn. Vooral de zuidwestkust is bijzonder mild in de winter.
In de zomer ligt de temperatuur gemiddeld rond de 20°C en in de winter koelt het flink af tot een gemiddelde temperatuur van 2°C. Het weer in Ierland is wisselvallig. Zelfs op mooie heldere dagen kunt u overvallen worden door een regenbui. Ondanks het grillige weerkarakter is het verstandig om op rondreis Ierland een zonnebril mee te nemen. Er zijn genoeg momenten dat de zon wel schijnt en het prachtige Ierse landschap door het zonlicht tot leven komt. Het weer in Ierland is nooit saai of voorspelbaar!
Beste reistijd Ierland
Ierland
Min. ˚C
Max. ˚C
Zonuren (per dag)
Neerslag (mm)


Jan
3
8
3
66

Feb
3
8
3
50

Mrt
3
10
4
52

Apr
4
12
6
47

Mei
7
15
6
52

Jun
10
18
7
54

Jul
12
19
6
52

Aug
11
19
5
65

Sep
10
17
4
56

Okt
7
14
3
63

Nov
4
10
3
65

Dec
3
9
3
73

Disclaimer weer en klimaat: Deze informatie is zo zorgvuldig mogelijk door ons samengesteld aan de hand van klimaatgegevens van meteorologische instituten en weerkundigen. Aan de gegevens op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Het weer biedt immers nooit garanties. De cijfers zijn gebaseerd op het klimaat (lange periode), kunnen per gebied verschillen en is een verwachting van wat er gaat gebeuren. Het weer houdt zich niet aan het klimaat. Het weer kan elk uur of dag veranderen en is wat het daadwerkelijk doet. Kortom: het klimaat is het gemiddelde weer over een bepaalde periode. Het kan dat tijdens uw vakantie het weer anders is dan beschreven.