NRV- Frequently Asked Questions(FAQ)
Engeland
Landinformatie
Landinformatie Engeland
Bent u van plan een mooie reis naar Engeland te maken? NRV helpt u met de voorbereiding! Ga goed voorbereid op reis met onderstaande informatie.
wb_sunny Beste reistijd
battery_charging_full Elektriciteit
De netspanning is 230V. In Engeland zijn de stopcontacten geaard en hebben drie rechthoekige gaten. Voor het gebruik van deze stopcontacten heeft u een verloopstekker van het type G (adapter Verenigd Koninkrijk) of een universele wereldstekker nodig.
restaurant Eten en drinken
U zult zich zeker verbazen over het heerlijke eten en drinken wat Engeland te bieden heeft. Dat is ook niet zo gek met bekende chef-koks zoals Gordon Ramsay. Op veel plekken in Engeland is de Britse keuken terug te vinden. Denkt u maar bijvoorbeeld aan de beroemde Fish & Chips, Cottage Pie of de Beef Wellington. Deze eenvoudige, maar smakelijke maaltijden worden traditioneel geserveerd met een verscheidenheid aan groenten en stevige aardappelpuree. Ook houden de Britten enorm van een 'cooked breakfast'. Dit is het ontbijt van de Britten en bestaat uit gebakken eieren, bacon, worstjes en bonen in tomatensaus.

De Britten houden ook ook van hartige snacks zoals pasties en bacon sandwiches. Deze gerechten zijn gemakkelijk om mee te nemen en zijn perfect voor een lunch of tussendoortje.
Ook is er een diversiteit aan zoetigheid. Van de klassieke Victoria Sponge Cake, scones, spotted dick tot de heerlijke sticky toffee pudding, welke je kan vinden in de bekende Tea rooms.
Wat u ook kan vinden in de Tea Rooms is de bekende 'Afternoon Tea'. In Nederland kennen wij dit ook wel als de High Tea.

We weten allemaal wel dat de Britten enorm veel houden van thee, maar zijn ze ook dol op een heerlijke pint bier. Dit wordt voornamelijk in de gezellig en sfeervolle pubs gedronken, waar u ook terecht kunt om te eten.
Hoewel de menukaart niet zo uitgebreid is dan in een restaurant, kunt u wel genieten van lokaal eten zonder er een te hoge prijs voor hoeven te betalen. Geen fan van bier? Geniet u dan heerlijk van een koude cider, een alcoholische drank die gemaakt wordt op basis van vruchtensap.

Uiteraard kunt u ook genieten van andere keukens in Engeland. In vergelijking met vroeger zijn er volop andere wereldkeukens aanwezig in London. Van Japans tot Mexicaans en van Italiaans tot Vietnamees; London heeft het!

Indicatie prijzen eten en drinken in Engeland
Lunch: ca. € 18 pp
Diner: ca. € 35 pp
Flesje water: ca. €1,20 - pp
Glas bier (lokaal) ca. €4,70 pp

Dit zijn de richtbedragen. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen
turned_in Bijzondere feestdagen
Engeland heeft naast de bekende christelijke religieuze feestdagen nog een aantal specifieke Engelse feestdagen:

1 januari: New year's day
2 januari: 2nd January
7 april: Goede vrijdag
1 mei: Early May Bank Holiday
31 mei: Spring Bank Holiday
2 augustus: Summer Bank Holiday
30 november: St. Andrews Day
26 december: Boxing Day

Tijdens de bovengenoemde en de bekende christelijke feestdagen zijn de meeste winkels, banken en overheidsinstellingen vaak gesloten.
euro_symbol Fooien
Het geven van een fooi is gebruikelijk in Engeland (wanneer dit nog niet in de rekening is verwerkt). Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld. Wij raden u aan om klein briefgeld mee te nemen zodat u altijd een passende fooi bij de hand heeft.

Indicatie fooien:
Restaurant/bar: 10-15% van de rekening

Dit zijn de richtlijnen. Deze kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen.
camera_alt Fotograferen
Over het algemeen is het geen probleem om te fotograferen in Engeland. Daarin tegen kan het fotograferen van andere culturen soms voor verrassingen zorgen. Zo stellen niet alle mensen het op prijs om gefotografeerd te worden. Vanuit beleefdheid is het belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan en het altijd na te vragen. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat het verboden is om militaire locaties te fotograferen. Doordat het juridisch systeem van Engeland afwijkend is, kan dit vervelende gevolgen met zich meebrengen.
euro_symbol Geldzaken
De munteenheid van Engeland is de Britse Pond. U kunt betalen met uw creditcard in Engeland, maar let wel op dat u niet overal met de creditcard kunt betalen. Het is dus verstandig om ook contant geld op zak te hebben. Het is vrijwel overal in Engeland mogelijk om geld op te nemen bij de geldautomaten (ATM’s of Automated Teller Machines). Deze vindt u bij banken, grote supermarkten en in vele straten.
local_hospital Gezond op reis
Reizen is intensief en daarom niet alleen ontspannend, maar soms ook vermoeiend. U ziet en onderneemt veel en u verblijft in een relatief korte periode op meerdere plaatsen. Soms zitten er lange reisdagen tussen. Ook de temperatuurverschillen met Nederland en het andere eten kunnen soms even wennen zijn, hoewel de meeste reizigers dat juist waarderen aan een rondreis!

Om optimaal te genieten is het belangrijk dat u goed naar uw lichaam luistert en ook af en toe rust neemt als dat nodig is.

Medicijnen
Wij adviseren u om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denkt u hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, uitdroging, diarree, verstopping en reisziekte. Daarnaast een middel tegen insectenbeten dat DEET bevat.

Neemt u medicijnen of slaapmiddelen mee op reis? Checkt u dan voor vertrek welke documenten u nodig heeft om de medicatie mee te kunnen nemen, om problemen bij de douane te voorkomen. Neem de nodige papieren mee in uw handbagage.

Vaccinaties en malariamiddelen
Wij raden u aan om altijd een deskundige te raadplegen over de benodigde vaccinaties en (malaria)middelen. De adviezen over voorkomende ziektes en middelen hiertegen wijzigen namelijk regelmatig. Advies vragen kan bij de GGD, uw huisarts of bij thuisvaccinatie. Klik hier om u aan te melden bij Thuisvaccinatie. Thuisvaccinatie komt bij u thuis voor de vaccinatie(s), ook in de avonduren. Na aanmelding nemen ze zo snel mogelijk contact met u op voor een afspraak. Met een volledig vaccinatieschema.

Legionella
Wij raden u aan om, bij aankomst in uw hotelkamer, eerst het warme en dan het koude water (ook van de douche en het bad) twee minuten te laten doorstromen. Ventileer ondertussen goed (raam open) of verlaat de kamer even. In stilstaand water kan zich de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Check uw reisverzekering!
NRV vindt het belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. In veel gevallen zijn onze zorgverzekeringen niet toereikend in landen buiten Europa. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. U kunt daarom bij ons een annulerings- en/of reisverzekering (met werelddekking) afsluiten via A.S.R. Verzekeringen.
card_travel Kleding
Doordat Engeland net zoals Nederland een wispelturig klimaat heeft, adviseren wij u om praktische kleding in ‘laagjes’ mee te nemen. Neem een trui en een regenjas mee, maar vergeet ook zeker niet een paar waterdichte schoenen.
location_on Nuttige adressen
Ambassade Verenigd Koninkrijk in Nederland
Lange Voorhout 10
2514ED ’s-Gravenhage
Tel: 0031 70 427 04 27
Email: ukinnl@fco.gov.uk

Nederlandse Ambassade in Verenigd Koninkrijk
38 Hyde Park Gate
London SW7 5DP
Tel: 0044 207 590 3200
Email: lon@minbuza.nl
schedule Openingstijden
De meeste winkels in Engeland zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 17:30 uur. In de grote plaatsen zijn de winkels wat langer open (tot 19:00 uur), ook zijn de winkels op zondag geopend in de grote plaatsen. Supermarkten sluiten ongeveer rond 22:00 uur en in sommige gevallen zijn supermarkten 24 uur per dag open.

Postkantoren zijn van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:30 uur geopend. Op zaterdag zijn de postkantoren van 09:00 tot 12:30 uur geopend.
content_paste Paspoort en visum
Voor een reis naar Engeland heeft u geen visum nodig. Een geldig paspoort is wel een vereiste (dit geldt ook voor minderjarigen). Uw paspoort moet nog 90 dagen ofwel drie maanden geldig te zijn.

Als u langer dan 180 dagen in Engeland blijft, of niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft, draagt u zelf zorg voor een eventueel benodigd visum. Neemt u hiervoor contact op met de Ambassade of het Consulaat van het Verenigd Koninkrijk.

Uiteraard is het belangrijk om goed op uw paspoort te letten. Wij raden u aan om enkele kopieën van uw paspoort op andere plaatsen dan uw originele paspoort te bewaren. Als u uw paspoort niet nodig heeft, bewaart u het dan in een kluis op uw kamer als dat mogelijk is. Als uw paspoort verloren of gestolen is, neemt u dan onmiddellijk contact op met de Nederlandse ambassade.

Alleen reizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengengebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
● Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
● Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
● Recent uittreksel gezagregister
● Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
● Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
● Het ouderschapsplan;
● Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee. Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

In de toekomst is het nodig om een ETA (Electronic Travel Authorisation) aan te vragen om naar het Verenigd Koninkrijk (Engeland) te reizen. Het is nog niet bekend vanaf wanneer dit in zal gaan.
wifi Telefoon en internet
Mobiel bellen in Engeland is vrijwel overal mogelijk. Bijna in het hele land heeft u goed bereik, behalve in de landelijke gebieden zoals nationale parken. U kunt eventueel uw provider vragen naar de voorwaarden en advies.

Wi-Fi
Veel hotels, restaurants en bars bieden gratis Wi-Fi. De Wi-Fi werkt niet altijd overal even goed in de hotelkamers.
update Tijdsverschil
Tijdens de zomertijd is het in Engeland 1 uur vroeger dan in Nederland, tijdens de wintertijd is het ook 1 uur vroeger.
error_outline Veiligheid
Wij adviseren u voor vertrek de meest recente informatie van het Ministerie van Buitenlandse zaken te lezen, zodat u goed op de hoogte bent van de situatie op uw bestemming. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Engeland. (opent in een nieuw venster)