Cruiseschip
Azië
Holland America Line
Singapore
Halong Bay

Bezienswaardigheden Vaargebied Azië

De Chinese muur

De Chinese Muur is met stip de meest populaire attractie van China die op geen enkele bucketlist mag ontbreken. Het is een van de grootste bouwwerken in de geschiedenis van de mensheid. De complete muur is vele duizenden kilometers lang (ca. 5.600 km) en helemaal met mensenhanden gebouwd. De muur werd gebouwd ter bescherming van aanvallen van vreemde volken en om migratie (vluchten) van het eigen volk tegen te gaan. De Chinese Muur bestaat uit eigenlijk uit vier muren die in een periode van bijna 2.000 jaar zijn gebouwd. De eerste muur dateert al van enkele honderden jaren voor Christus.
De vierde en laatste muur werd in de 16e en 17e eeuw na Christus gebouwd. In 1987 werd de Chinese Muur terecht toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Verboden Stad

cn_al_verboden stad beijing2.jpg

Midden in Beijing, omgeven door hoge muren en reusachtige toegangspoorten is de Verboden Stad het grootste paleizencomplex ter wereld. Een prachtig overblijfsel uit de 15e eeuw toen Beijing nog Peking heette. Bijna 500 jaar lang werd deze stad, waar de gewone Chinees niet welkom was, bewoond door de Chinese keizers van de Ming en de Qing dynastie. Tegenwoordig doet het complex dienst als museum en is een deel van gebouwen voor iedereen toegankelijk. Hoogtepunten tijdens een bezoek aan deze bijzondere plek (er zijn maar liefst 980 gebouwen!) zijn de Meridiaan-poort, de Hal van de Militaire Moed, de Poort van de Opperste Vrede en het Paleis van de Hemelse Puurheid.

Halong Bay

VN_AL_Halongbay_78891328

Een meesterwerk van moeder natuur. Deze baai is wereldberoemd om zijn, uit de zee rijzende, rotsen en is zelfs een van de zeven natuurlijke wereldwonderen. Er zijn honderden eilandjes, die voornamelijk onbewoond zijn en bestaan uit kalksteen begroeid met lage struiken. Volgens de legende is de beroemde baai ontstaan toen een grote draak in het water neerplofte en met zijn staart het landschap vorm gaf. Het is een mysterieus en adembenemend schouwspel en Halong Bay staat dan ook niets voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. De beste manier om de baai te bewonderen is vanaf het water op een traditionele jonk.

Grand Palace

th_al_grandpalace.jpg

De Grand Palace en de prachtige tempel Wat Phra Kaew zijn samen de nummer één toeristenattractie van Bangkok. Zelfs buiten de paleismuren is het eerste aanzicht al spectaculair. Het Grand Palace is het voormalig onderkomen van het Thaise Koningshuis. Op dit moment wordt het paleis alleen gebruikt bij plechtigheden en op bepaalde feestdagen. U ziet prachtige complexen en onderkomens en met goud omlijste daken die fel afsteken tegen de blauwe lucht. De paleistuinen zijn tot in detail verzorgd en grote stenen olifanten bewaken de entree van het paleis.

Koh Samui

th_al_kohsamui.jpg

Koh Samui is een vakantieoord met allure. Eén van Thailand's mooiste eilanden dat bekend staat om zijn kokospalmen. De gebouwen op Koh Samui mogen niet boven de palmen uitkomen. De stranden van Chaweng Beach en Chaweng Noi zijn erg geliefd en hier bevindt zich ook het uitgaansleven van het eiland. Daarnaast zijn er veel andere plaatsen met gezellige restaurants, hippe loungebars en leuke winkeltjes. Bezoek vooral de watervallen van Na Muang of het uit 42 eilandjes bestaande Ang Thong National Marine Park vlakbij Koh Samui. De natuurlijke schoonheid van het park vormde de inspiratie voor het legendarische boek The Beach. De gelijknamige film werd uiteindelijk opgenomen op Koh Phi Phi.

Koloniaal Malakka

my_alg_malakka.jpg

Malakka is een populaire toeristische bestemming op zo’n 3 uur rijden van Kuala Lumpur. De stad is vooral bekend om zijn prachtige historische centrum dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Ontdek Hollands VOC-erfgoed uit koloniale tijden, zoals het Stadthuys uit 1650. In de buitenmuur herinnert een herdenkingssteen nog aan de VOC periode toen de stad de spil was in Nederlandse handel in nootmuskaat en andere specerijen. Tegenwoordig is er een museum gehuisvest met koloniale kostuums, Delfts blauw, schilderijen en scheepsmodellen. Ook de Portugezen hebben hun stempel gedrukt op Malakka met o.a. Porta de Santiago en St. Paul’s Church, eerst een kerk voor de Portugezen, later een begraafplaats tijdens de Nederlandse bezetting. Het centrum van Malakka is klein en eenvoudig per voet te verkennen. Het is een gezellig komen en gaan van historische gebouwen, leuke winkeltjes en gezellige eetstalletjes. Hoogtepunt is de Jonker’s Walk Night Market op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond. Winkels zijn dan tot laat in de avond open en de straten vullen zich met mobiele keukentjes en markthandelaren. Een bruisend en gezellig geheel waar je goedkope souvenirs kunt inslaan en kunt proeven van het lekkerste streetfood van Maleisië.

Mt. Fuji - Hakone

jp_alg_fuji.jpg

De slapende vulkaan Mount Fuji is met zijn 3776 meter de hoogste berg van Japan. Samen met Mount Tate en Mount Haku vormen de bergen de ‘Three Holy Mountains’, die door veel sportievelingen worden beklommen. Het gebied aan de voet van Mount Fuji is geliefd als vakantieoord. Je vindt er weldadige warmwaterbronnen (‘onsen’) en spa-resorts, de vulkanische vallei en het Ashi-meer. De legendarische Mount Fuji is hét nationale symbool van Japan. Vanuit de kabelbaan maakt u bij helder weer fantastische panorama foto's. Hiervoor is wel een flinke dosis geluk nodig, want Mount Fuji is maar zo'n 100 dagen per jaar zichtbaar! Beneden u ziet u imposant borrelende heetwaterbronnen en stomende wolken van andere vulkanische activiteit.

Cu Chi tunnels

Cu Chi-tunnels

De beruchte Cu Chi tunnels liggen circa 35 kilometer ten noordwesten van Ho Chi Minh Stad (Saigon). Hier werd hevig gevochten tijdens de Vietnamoorlog. De tunnels dienden als schuilplaats voor de Viet Cong. Veel Vietnamezen verbleven hele dagen in de tunnels om alleen ’s nachts naar buiten te komen om verrassingsaanvallen uit te voeren op Amerikaanse troepen. De Viet Cong soldaten kwamen uit het ‘niets’ en verrasten de Amerikanen voortdurend. Als tegenactie trainde de Amerikanen speciale eenheden die de bijnaam ‘’Tunnelratten’’ kregen. Deze eenheden verkenden de tunnels op zoek naar de vijand en om de vele ‘’boobytraps’’ onschadelijk te maken. De tunnelratten hadden wisselend succes omdat de Viet Cong steeds nieuwe tunnels groeven of de bestaande tunnels verlegden. Het tunnelstelsel is met meer dan 200 kilometer enorm groot en omvatte, naast slaapruimtes en opslagruimtes voor munitie, zelfs scholen en ziekenhuizen. U kunt een deel van de oude tunnels bekijken.

Angkor Wat

Ankor Wat

Angkor is terecht de belangrijkste bezienswaardigheid van Cambodja. Het tempelcomplex staat dan ook niet voor niets afgebeeld op de nationale vlag van het land. Angkor was ooit de grootste stad ter wereld en werd gebouwd voor de belangrijkste koning uit de Khmer-periode, King Suriyavarman. De tempels zijn tussen de 9de en 13de eeuw gebouwd en werden omgeven door slotgrachten om ze te beschermen tegen de jungle en indringers. In de 16e eeuw raakten ze in verval toen de monniken ze hadden verlaten. Halverwege de 19e eeuw werden de tempels herontdekt. Ze staan tegenwoordig op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn in de 20e eeuw voor een groot deel gerestaureerd, vooral door ze schoon te maken en de woekerende begroeiing te remmen. In sommige tempels zijn meer dan 100 jaar oude bomen door de tempels heen gegroeid, een bijzonder gezicht! Het complex is zo groot dat u er wel dagen kunt ronddolen waardoor veel excursies worden beperkt tot de bezichtiging van de belangrijkste tempel: Angor Wat.

Peace Memorial Park & Museum - Hiroshima

Hiroshima Vredespark

De stad Hiroshima staat helaas het meest bekend om de atoombom die hier in de Tweede Wereldoorlog is gevallen. De aanval van de Japanners op Pearl Harbor was aanleiding voor de Amerikanen voor de eerste aanval ooit met een atoombom op 6 augustus 1945. Honderdduizenden mensen stierven, ook in de daaropvolgende jaren door de gevolgen van de blootstelling aan straling. In het indrukwekkende Peace Memorial Park en Museum kunt u uw respect betuigen aan de slachtoffers van de atoomramp en meer leren over deze vreselijke gebeurtenis. Wandel tussen de schitterende kersenbloesems langs de grote en kleinere monumenten die terugblikken op de vernietigende kracht van de atoombommen. Dit mooie park herbergt een hoop pijn en verdriet, maar ook de hoop op een toekomst zonder oorlog. Hiroshima werd na de verwoesting opnieuw opgebouwd en de Japanse regering riep de stad vervolgens uit tot Stad van de Vrede. Tegenwoordig is Hiroshima een levendige, welvarende stad met veel groene parken, hippe winkels, gezellige theehuizen, leuke restaurants en kunstgaleries.