alg4.jpg
alg3.jpg
alg2.jpg
alg1.jpg

Coronanieuws

Wij kunnen niet wachten om u weer op een mooie reis mee te nemen. De wereld ontdekken is fantastisch, zolang het veilig en zorgeloos gaat. Bij NRV hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Wij bieden u de zekerheid van gratis omboeken of annuleren mocht u toch twijfelen over de gekozen reis of vertrekdatum. Ook tijdens de reis bieden wij de optimale zorg zoals u van ons gewend bent.

Wat kunt u van ons verwachten?

 • Gratis omboeken of annuleren tot 30 dagen voor vertrek op al onze groepsreizen, privéreizen of zelf samenstellen voor vertrekken tot en met 2022 
 • 100% terugbetaling bij annuleren van een reis 
 • Tijdens uw reis zijn wij 24 uur per dag bereikbaar 
 • Krijgt uw bestemming kort voor vertrek code oranje of rood? Dan kunt u bij ons kiezen uit omboeken of annuleren 
 • Hygiëne en veiligheid volgens COVID-19 richtlijnen 
 • Altijd verzekerd van repatriëring 
 • Aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
 • Bekijk hier de voorwaarden

Gaat mijn reis door?

NRV zal alleen een reis uitvoeren indien er een groen of geel (positief) reisadvies voor de bestemming geldt. Indien voor uw vakantie bestemming een oranje of rood (negatief) reisadvies geldt zullen wij de reis uiteraard moeten annuleren. NRV beschikt over lokale vertegenwoordigers die ons goed op de hoogte houden van de situatie in het land en uiteraard volgen wij de adviezen van onze overheid.

Veel gestelde vragen en reisadviezen

 • Biedt NRV aangepaste voorwaarden aan bij het maken van een boeking?
  Jazeker, wij bieden u de zekerheid van gratis omboeken of annuleren mocht u toch twijfelen over de gekozen reis of vertrekdatum. Ook tijdens de reis bieden wij de optimale zorg zoals u van ons gewend bent. U boekt de reis van uw dromen met de versoepelde omboek- of annuleringsgarantie. Klik hier voor meer informatie.
 • Welke extra documenten heb ik nodig voor mijn reis?
  De informatie op onze website is gebaseerd op de vereisten die voor de uitbraak van COVID-19 van toepassing waren. Zo kan het zijn dat momenteel voor uw bestemming een negatieve PCR test verplicht is of dat er andere documenten noodzakelijk zijn. Gaat u binnenkort met ons op reis dan raden wij u aan om voor de meest recente informatie de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen.
  Vanaf 27 oktober 2020 is een gezondheidsverklaring een door het RIVM verplicht gesteld document voor alle reizigers vanaf 13 jaar die willen reizen naar het buitenland. Deze gezondheidsverklaring is verplicht voor zowel de heen- als de terugreis. Deze verklaring moet 24 uur voor vertrek worden ingevuld en uitgeprint en worden meegenomen. Op de luchthaven kan gevraagd worden om deze gezondheidsverklaring te laten zien. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.
 • Waar moet ik nog meer rekening mee houden tijdens mijn reis?
  Op de luchthaven bent u verplicht een mondkapje te dragen en houdt u zich aan de regels van het RIVM. Ook tijdens uw vlucht bent u verplicht een mondkapje te dragen. Elke 4 uur moet u uw mondkapje vervangen. Wij adviseren u daarom om meerdere mondkapjes mee te nemen Ook kunt u deze op de bestemming nodig hebben. Houd u er ook rekening mee dat op uw vakantiebestemming andere COVID-19 maatregelen kunnen gelden dan in Nederland. Meer informatie hierover vindt u op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
 • Wat is het huidige reisadvies?
  Op het moment staan veel landen op code oranje. Dit betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. NRV voert geen reizen uit naar bestemmingen met code oranje. Mocht een reis geen doorgang kunnen vinden, nemen wij op volgorde van vertrek contact met onze reizigers op. Voor de meest actuele reisadviezen kijkt u op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken.
 • Wat als de kleurcode van mijn vakantiebestemming verandert naar oranje tijdens mijn verblijf?
  NRV zal hierop handelen naar aanleiding van het advies van het RIVM. Mocht het noodzakelijk zijn om naar Nederland terug te keren dan zorgt NRV ervoor dat alle reizigers die een pakketreis hebben geboekt ter plaatse worden geïnformeerd en worden gerepatrieerd.
 • Moet ik in thuisquarantaine als ik terugkom van vakantie?
  Of u in thuisquarantaine moet of niet hangt af van de bestemming waar u bent geweest. De meest recente informatie vind u op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
 • Moet ik voordat ik terugkeer naar Nederland een Coronatest  laten afnemen?
  Op dit moment is een negatieve PCR verklaring vereist indien u vanuit een hoog risico gebied naar Nederland reist. Dat betekent dat u binnen 72 uur voor aankomst in Nederland een coronatest zal moeten laten afnemen. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Indien u vanuit een bestemming buiten de EU komt, kunnen aanvullende documenten gevraagd worden. Kijkt u voor de meest actuele informatie op de website van de Rijksoverheid.
 • Hoe zit het met COVID-19 en mijn reis- en annuleringsverzekering ?
  Heeft u uw verzekeringen bij de Europeesche ondergebracht dan kunt u hier klikken voor meer informatie. Heeft u uw verzekeringen elders ondergebracht dan raden wij u aan de website van uw verzekeraar te raadplegen voor uw vragen.

Op de website van de ANVR zijn nog meer vaak gestelde vragen terug te vinden.

Nog vragen?

Heeft u na aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen neemt u dan contact op met een van onze reisspecialisten. Dit kan via de volgende kanalen:

 • Email: info@nrv.nl
 • Telefoon: u kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 9:00 uur tot 16:00 uur telefonisch bereiken op telefoonnummer +31 (0)70 3076700.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis