Kaapstad
Kaapstad
Bushmen tekeningen, Noord-Kaap
Bushmen tekeningen, Noord-Kaap
Rode duinen bij Sossusvlei
Rode duinen bij Sossusvlei
Etosha Nationaal Park
Etosha Nationaal Park
Fish River Canyon
Fish River Canyon

Zuid-Afrika & Namibië

Privéreis | 25 dagen v.a. 2816
2641i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
30-04-2022
Reisduur
25 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m december 2022
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m december 2022
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Kassakorting tot 175 ppi
Overnachten in sfeervolle lodges & guesthouses
West-Kaap van Zuid-Afrika én Namibië
Heerlijke dagen in Kaapstad
Bezoek Etosha Nationaal Park en de beroemde Sossusvlei
Uitgebreide digitale, Nederlandstalige routebeschrijving met leuke tips voor onderweg
3 x diner (middenklasse) of 10 x diner (superiorklasse) inbegrepen

Twee adembenemende landen in één reis

Een bijzondere rondreis die u meeneemt langs de hoogtepunten van de West-Kaap in Zuid-Afrika en het uitgestrekte Namibië. Na het schitterende Kaapstad rijdt u via de prachtige Cederberg route naar het karakteristieke plaatje Calvinia en Augrabies Falls Nationaal Park met haar waterval en maanlandschap. In Namibië bezoekt u de uitgestrekte woestijnvlaktes van de Kalahari, de hoofdstad Windhoek en gaat u op safari in Etosha Nationaal Park. Fotografeer de rode duinen van de Sossuvlei en de witte kleivlakte van de Deadvlei. Een adembenemend gezicht. Via de op een na grootste canyon ter wereld, de Fish River Canyon, keert u terug naar Zuid-Afrika. U sluit uw reis heerlijk ontspannen af in de wijnlanden.

"Geweldige reis voor mensen die in korte tijd veel willen zien. Kwaliteit van lodges en hotels was zeer goed en ook de ligging van alle accommodaties was perfect. Wij, gezin met 2 kinderen van 16 en 11, hebben prachtige landschappen gezien, ontzettend veel dieren en ook nog diverse steden, die allemaal zeer de moeite waard zijn."

Joke & Inez, Nieuwegein

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Kaapstad

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Kaapstad

Vandaag vertrekt u van Amsterdam naar Kaapstad, waar u de volgende dag aankomt. Wanneer u met KLM vliegt, zult u dezelfde dag in Kaapstad aankomen, waardoor de reis één dag korter is. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee. Tevens bieden wij vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Kaapstad

za_al_kaa_luchtfoto.jpg
Aankomst luchthaven Kaapstad
Welkom door onze vertegenwoordiger

Na de landing op de luchthaven van Kaapstad wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet en Greet (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij, kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. U overnacht de komende dagen in een vriendelijk guesthouse in Kaapstad.

Een leuke manier om de stad beter te leren kennen is met de Hop on Hop off bus, die langs alle bezienswaardigheden rijd en u een goed idee geeft wat de stad allemaal te bieden heeft en welke ‘highlights’ u de aankomende dagen nog wilt bezoeken.

DAG
03

Kaapstad

Test2
Heerlijke vrije dag in Kaapstad
Huurauto wordt bij de accommodatie afgeleverd

's Ochtends zal de huurauto bij uw accommodatie worden afgeleverd en gaat u Kaapstad en de omgeving beter leren kennen. In en rond Kaapstad is veel te zien en te doen. Een tocht naar de top van de Tafelberg van waaruit u een schitterend uitzicht over de stad heeft is een absolute ‘must’ bij helder weer. Of breng een bezoek aan het beroemde Robben Eiland, waar Nelson Mandela jaren heeft vastgezeten. De boot pakt u vanuit de V&A Waterfront waar u tevens veel winkels en restaurants vindt en waar het heerlijk vertoeven is op een van de vele terrassen.

DAG
04

Kaapstad – Calvinia (ca. 450 km)

za_al_clanwilliam.jpg
Prachtige route langs de kust
Ontdek de onbekende Noord-Kaap

Vanuit Kaapstad neemt u de mooie kustroute richting Langebaan, Blouberg strand en het vriendelijke plaatsje Paternostre. Een mooie route, die bij de Zuid-Afrikanen zelf zeer populair is, omdat ze hier gaan genieten aan het strand als ze de drukte van Kaapstad willen ontlopen. Vanuit Paternostre reist u het binnenland in via de prachtige Cederberg Route. Aan het einde van de dag komt u aan in het kleine, karakteristieke plaatsje Calvinia waar nog steeds een enorme rust heerst.

DAG
05

Calvinia - Augrabies Falls National Park (ca. 450 km)

Falls Augrabies Nationaal Park  Zuid-Afrika
Reisdag richting de grens
Eerste overnachting in Augrabies Nationaal Park

Vandaag wederom een lange weg, want we rijden vandaag helemaal richting het noorden van Noord-Kaap, naar het Augrabies Falls National Park. Het park is vooral bekend om de gelijknamige waterval. Wanneer u de reis op basis van middenklasse hotels boekt verblijft u de aankomende twee nachten in een restcamp in het nationale park.

DAG
06

Augrabies Falls Nationaal Park

za_al_augrabies.jpg
Bezoek aan het Augrabies Nationaal Park
Bezoek aan de beroemde waterval
Mogelijkheid om een safari te maken
Laatste overnachting in Restcamp in Augrabies Nationaal Park

Na de lange reis van gisteren is het vandaag lekker genieten van dit bijzondere Park. Het nationale park ligt in een van de droogste gedeeltes van Afrika en wordt gedomineerd door een maanlandschap, waar u prachtige wandelingen kunt maken. Er leven hier maar liefst 47 soorten dieren, die ervoor zorgen dat een safari hier ook zeker interessant is, maar verwacht hier geen groot wild. Een bezoek aan de waterval, die in de top 10 grootste watervallen ter wereld staat is zeker een aanrader.

DAG
07

Augrabies – Keetmanshoop (ca. 465 km)

za_al_ket_quiver tree forest.jpg
Grensovergang naar Namibië
Mogelijkheid om het Quiver Tree Forest te bezoeken
Leer over de San (Bosjesmannen)

Vandaag verlaten we Zuid-Afrika. Na alle grensformaliteiten rijden we Namibië in. U rijdt naar Keetmanshoop waar u een bezoek kunt brengen aan het Quiver Tree Forest (Kokerboomwoud). De takken van de kokerbomen dienen nog steeds als pijlenkokers van de San Bosjesmannen. U overnacht hier één nacht.

DAG
08

Keetmanshoop – Kalahari (ca. 335 km)

za_al_kalahari.jpg
Ontdek een bijzonder stukje Namibië, Kalahari
Mogelijkheid om natuurwandelingen te maken
Mogelijkheid om een eerste safari te maken
Geniet van een Sundowner (optioneel)

Vanuit Keetmanshoop rijden we verder de Kalahari in. U bevindt zich inmiddels in het gebied op de grens met de Kalahari-woestijn. Hier zult u uitgestrekte vlaktes met wisselend kleine rode zandduinen en camelthorn bomen aantreffen. In dit gebied wonen de Bosjesmannen (San) die zich al vele eeuwen hebben aangepast aan dit extreme landschap en klimaat. U overnacht de aankomende twee nachten in een landelijke accommodatie in de buurt van Mariental. Vanuit de lodge kunt u verschillende leuke excursies maken, zoals een gamedrive door de duinen van de Kalahari-woestijn; het leefgebied van de springbok en struisvogels.

DAG
10

Kalahari – Windhoek (ca. 380 km)

za_al_windhoek2.jpg
Route richting de hoofdstad Windhoek
Wandel ’s middags door het kleine centrum

Vandaag al vroeg op pad om via de indrukwekkende en verlaten landschappen van Namibië richting Windhoek te rijden. Halverwege ligt het Hardap Dam Game Park. Een rondrit door het park is een mooie onderbreking tijdens deze rit naar de hoofdstad. In de namiddag komt u aan in Windhoek, waar u logeert in een vriendelijk Guesthouse. Wandel daarna door het kleine centrum van de stad en geniet van een diner in een van de leuke restaurants (uw gastheer van het guesthouse heeft vast leuke tips).

DAG
11

Windhoek – Etosha Nationaal Park (ca. 530 km)

NA_AL_Etosha Nationaal Park
Mooie route richting oostkant van Etosha
Slapen op 2 verschillende plekken net buiten het oosten en zuiden van Etosha Nationaal Park
Mogelijkheid tot uw eerste namiddagsafari (optioneel)

Vandaag vertrekken we al vroeg, want het is een behoorlijk eind rijden naar het Etosha Nationaal Park. Etosha Nationaal Park is één van de mooiste natuurreservaten van Afrika en uitstekend te verkennen met uw huurauto. Dit natuurpark is één van ‘s werelds beste parken om wild te bezichtigen en is het leefgebied van de onder andere de olifant, neushoorn, giraffe, leeuw en luipaard. Ook heeft het park een grote verscheidenheid aan antilopen, vogels en reptielen. Als u zorgt dat u aan het einde van de middag in uw lodge bent, kunt u vandaag nog een middagsafari maken in Etosha Nationaal Park.

U verblijft vannacht aan de oostkant net buiten het park.

DAG
12

Etosha Nationaal Park (ca. 150 km)

za_al_etosha national park2.jpg
En-route safari naar uw volgende lodge (zuidkant)
Nieuwe lodge, dus nieuwe ervaringen
Mogelijkheid om safari per 4WD te boeken

Vandaag een volle dag op safari in het park, waarbij u op uw gemak richting uw volgende accommodatie rijd, welke aan de zuidkant van het park ligt, een heel ander gebied dat u tot heden heeft gezien en een dag vol safari en hopelijk veel wilde dieren. Aan het einde van de middag verlaat u het park en logeert u in een lodge enkele kilometer buiten het park. Zo heeft u dus echt alle tijd om van het park te genieten.

DAG
13

Etosha Nationaal Park – Damaraland (ca. 300 km)

za_al_dam_petrified forest.jpg
Mogelijkheid om vroege ochtendsafari te maken
Mogelijkheid om de rotstekeningen van de San te zien
Mogelijkheid om het Stenenwoud te bezoeken nabij Twyfelfontein

Als u vroeg op staat, kunt u vandaag nog een laatste gamedrive in het park maken óf u boekt een ochtendsafari per 4WD bij uw lodge. Hierna lekker ontbijten, spullen pakken en reist u door naar Twijfelfontein. In deze omgeving hebben de San (Bosjesmannen) één van de grootste natuurlijke 'rotskunst galerijen' gecreëerd. Deze 'rock art' kunt u uiteraard bezoeken. Al wandelend, onder begeleiding van een lokale gids, ziet u de mooie rotstekeningen. Waaronder een aantal van circa 6.000 jaar oud. Uiteraard kunt u ook het nabij gelegen Petrified Forest bezoeken, bestaande uit 200 miljoen jaar oude bomen. U overnacht nabij Twyfelfontein.

DAG
14

Damaraland – Swakopmund (ca. 385 km)

za_al_swak_herero poppen.jpg
Bezoek aan de zeeleeuwen van Cape Cross
Ontmoet de prachtig geklede Herero vrouwen
Mogelijkheid om de woestijnolifanten te zien
Twee overnachtingen in sfeervol Swakopmund

Vandaag komt u in de loop van de middag aan in het gezellige plaatsje Swakopmund waar u de komende twee nachten verblijft. Onderweg kunt u kennis maken met de traditioneel geklede Herero vrouwen, die bekend staan om de mooie poppen die ze maken. Indien u geluk heeft kun u onderweg ook oog in oog komen te staan met de woestijnolifant, die in dit onherbergzame deel van Namibië nog voorkomt.

DAG
15

Swakopmund

za_al_swak_kuiseb canyon.jpg
Vrije dag Swakopmund
Mogelijkheid om leuke excursies te boeken (optioneel)

Swakopmund wordt ook wel de activiteitenstad van Namibië genoemd. Sportievelingen kunnen hier hun hart ophalen in de duinen net achter de stad. U kunt hier o.a. zandsurfen, quadbiken en paragliden. Mocht u de dag rustiger willen doorbrengen, kunt u ook heerlijk genieten van een mooie strandwandeling, een kopje koffie op een van de vele terrassen of slenteren in de kleine straatjes van het charmante Swakopmund.

Wilt u liever op excursie? Echte aanraders zijn een dolfijnen tour in de middag of een bezoek aan de Township in de omgeving. Al deze excursies kunt u door onze agent ter plaatse laten organiseren of in Swakopmund zelf boeken.

DAG
16

Swakopmund – Walvis Bay - Sesriem (ca. 360 km)

za_al_walvisbay.jpg
Prachtige route door de Kuiseb Canyon
Stop maken bij Walvisbaai om de flamingo’s te zien
Op weg naar een hoogtepunt, Sossusvlei
Overnachten aan de rand van het natuurpark

Op weg naar één van de hoogtepunten van Namibië. Vanaf de kust rijdt u zuidwaarts door een zinderende vlakte en de indrukwekkende Kuiseb Canyon. Onderweg kunt u de flamingo’s spotten bij Walvisbaai alvorens u doorrijdt naar Sesriem, dé toegangspoort van de Sossusvlei. In het park liggen de beroemde rode duinen, een mooie route door een ruig landschap. Vanavond overnacht u vlakbij de entree van het park, zodat u morgenochtend al vroeg de de ‘Dune 45’ kunt beklimmen.

DAG
17

Sossusvlei

za_al_sossusvlei.jpg
Bezoek aan de Sossusvlei, Deadvlei & Dune 45
Tweede overnachting Sesriem

Vanaf Sesriem is het nog ongeveer zestig kilometer rijden naar Deadvlei: het hart van de Sossusvlei. Wanneer u de Sossusvlei op z'n allermooist wilt beleven, zorg er dan voor dat u voor zonsopkomst bij de poort bent. Zodra de zon opkomt gaan de poorten open en rijdt u over een kaarsrechte weg door de Sossuvlei. Aan beide kanten doemen de enorme zandduinen op. Sommige zijn honderden meters hoog, zoals ook ‘Dune 45’ die u kunt beklimmen. Best pittig in het mulle zand, maar het uitzicht maakt alles goed!

Midden tussen de immense duinen, liggen de witte klei vlaktes van Deadvlei. Hier staan grillig gevormde bomen die al 900 jaar dood zijn, maar volledig in tact zijn gebleven door het droge klimaat. U kunt Deadvlei alleen met een 4WD bereiken en vergeet niet dat ervaring een must is om door los zand te rijden. Daarom is er een parkeerplaats ingericht vanwaar een shuttleservice vertrekt (circa € 10 p.p. per ritje). Wij adviseren u om gebruik te maken van de shuttleservice om 4 kilometer wandelen te voorkomen. De wandeling door Deadvlei is echt een aanrader; u wandelt door de hoogste zandduinen ter wereld! De organische vormen en schaduwen creëren een surrealistisch landschap. U heeft ook grote kans om een Kudu antilope of Klipspringer te zien die zich hebben aangepast aan de ruige leefomstandigheden. Einde van de middag rijdt u naar uw lodge.

DAG
18

Sesriem – Aus (ca. 350 km)

za_al_fish river canyon.jpg
Op zoek naar de wilde woestijnpaarden in Namib-Naukluftpark

Helaas laten we vandaag de Rode Zandduinen achter ons om door te rijden naar Aus. Aus grenst aan het Namib- Naukluftpark. U heeft van hier de kans de bekende wilde woestijnpaarden te zien, die hier sinds enkele generaties rondzwerven. Waar de paarden precies vandaan komen en hoe de paarden overleven in de soms ondragelijke kou (’s nachts) / warmte (overdag) is de vraag.
Vanavond logeren we in een kleine lodge op een prachtige locatie!

DAG
19

Aus - Fish River Canyon (ca. 305 km)

Fish River Canyon Namibië
Een schitterende route via Karas
Ontdek de Fish River Canyon
Genieten van schitterende uitzichtpunten

Vandaag een ontspannen dag waarbij we onze weg vervolgen naar het zuiden van Namibië, de Fish River Canyon. Een prachtige route met indrukwekkende vergezichten en een adembenemende natuur. Via het Karas en het zoutpannengebied arriveert u in uw logde.

De Fish River Canyon beslaat 100.000 hectare met fantastische vergezichten. Met een diepte van 549 meter, een breedte van 27 kilometer en een lengte van 160 kilometer is Fish River Canyon de één na grootste canyon ter wereld en zal u versteld doen staan. U kunt hier prachtige wandelingen maken.

DAG
21

Fish River Canyon – Springbok (ca. 265 km)

Springbok
Grensovergang naar Zuid-Afrika
Zie het land groener en groener worden
Bezoek het Richtersvel Nationaal Park

Vandaag steekt u de grens weer over naar Zuid-Afrika en vervolgt u uw weg naar het plaatsje Springbok, ook bekend als De tuin van de Goden. Het is een rustig stadje gelegen in de schoot van een ruige omgeving. De stad staat vooral bekend om zijn voorjaarsbloementapijt en koper. Een bezoek aan het wilde bloemen reservaat en het afgelegen Richtersveld Nationaal Park is zeker de moeite waard.

DAG
22

Springbok – Clanwilliam (ca. 350 km)

za_al_kaa_tafelberg2.jpg
Cedergebergte en de vele thee- en citrusfruitplantages
Breng een bezoek aan een rooibos-theefabriek

Vanuit Springbok rijden we vandaag door naar Clanwilliam, een mooie route waar we het landschap zien veranderen in een groene oase. De plaats Clanwilliam ligt midden tussen de citrusvelden en is een onbekend, maar mooi stukje Zuid-Afrika.

DAG
23

Clanwilliam – Stellenbosch (ca. 230 km)

za_al_kaa_kirstenbosch botanische tuin.jpg
Prachtige route naar de Wijnlanden
Genieten van wijnproeverijen
Ontdek sfeervol Stellenbosch

Van de citrusvelden rijden we vandaag door naar de wijnvelden. Ons hotel ligt in de sfeervolle plaats Stellenbosch, wat het centrum is van de indrukwekkende wijnvelden. Als u op tijd vertrekt komt u rond de lunch aan en kunt u kiezen uit verschillende leuke restaurants en wijnhuizen. Er zijn veel wijnhuizen die hun deuren hebben geopend voor een rondleiding, maar hebben vaak ook een restaurant. Met een heerlijk glas wijn is het hier dan ook optimaal genieten.

De volgende dag heeft u alle tijd om één van de wijnroutes te rijden. Bij de VVV van Stellenbosch vindt u deze routes terug en kunt u richting Franschhoek of Paarl rijden. U kiest zelf waar u een wijnproeverij of rondleiding wilt doen. Een leuke tip is om te gaan picknicken bij Boschendal, een bekend wijnhuis waar u een picknick mand kunt bestellen. Het wordt hoe dan ook een fantastische dag!

DAG
25

Stellenbosch - Kaapstad – Amsterdam (ca. 50 km)

Kaapstad Waterfront
Vrije ochtend in de Wijnlanden
Transfer naar de luchthaven
Vlucht naar Nederland

Nog een heerlijke ochtend in Stellenbosch. Aan het einde van de middag levert u uw auto weer in op de luchthaven van Kaapstad. U vliegt ’s nachts van Kaapstad naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend aankomt.

DAG
26

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst in Nederland

Einde van een indrukwekkende reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
4 opties
Open+
+Extra's
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
25 dagen Zuid-Afrika & Namibië: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Ruimbagage
Transfer Kaapstad luchthaven - hotel
22 dagen huurauto inclusief STLW en SCDW verzekeringen en ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels en lodges (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt*
3 x diner bij verblijf in middenklasse en 10 x diner bij superiorklasse hotels en lodges
Heerlijke dagen in Kaapstad
Ontdek de indrukwekkende Noordkaap
Verblijf nabij de Kalahari
Twee volle dagen safari in Etosha Nationaal Park
Verblijf nabij de beroemde Sossusvlei
Overnachten nabij de Fish River Canyon
Digitale Nederlandse routebeschrijving
Meet & Greet service in Kaapstad
* Uitgezonderd middenklasse hotel in Augrabies Falls Nationaal Park.

Exclusief

Entreegelden Zuid-Afrika: ca. €12 per persoon (omgerekend ca. 236 ZAR, afhankelijk van de wisselkoers)
Entreegelden Namibië: ca. €83 per persoon (omgerekend ca. 1600 NAD, afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele extra kosten autohuur / drop-off kosten
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €25 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
4 opties
Open+