Nijlpaarden bij St. Lucia
Nijlpaarden bij St. Lucia
De indrukwekkende Drakensbergen
De indrukwekkende Drakensbergen
eSwatini
eSwatini
Zululand, een bijzonder stukje Zuid-Afrika
Zululand, een bijzonder stukje Zuid-Afrika
Op safari in het Krugerpark
Op safari in het Krugerpark

Wildparken & Safari

Privéreis | 16 dagen v.a.
1778i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
16-09-2024
Reisduur
16dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Zomersale!i

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Zomersale!i
4-daags verblijf bij Krugerpark
Ontdek de wereldberoemde Panoramaroute
Safarimogelijkheden in Kruger, eSwatini, Hluhluwe en St. Lucia
Geniet van de natuur en avontuurlijke excursies in Drakensbergen
Verblijf in koninkrijk eSwatini en optioneel bezoek mogelijk naar koninkrijk Lesotho
Huurauto inclusief Super Cover verzekering (€ 0 eigen risico)

Beestachtig mooi Zuid-Afrika

Galopperende zebra’s, drinkende olifanten bij de rivier, contouren van slapende leeuwen onder een schaduwrijk bosje. In Zuid-Afrika waan je je in een natuurfilm. Op onze rondreis overnacht u in comfortabele lodges nabij de beroemde wildparken en mooie privéreservaten en geniet u van meerdere safari-mogelijkheden in het domein van de Big Five. Beleef het ultieme Out of Africa-gevoel zonder lange reisdagen, met aandacht voor zowel highlights als het dagelijks leven van de lokale bevolking (Swazi’s en Zulu’s). Profiteer bovendien van aantrekkelijke optionele excursies, waaronder een tocht over de Sani Pass.

"´Wij hebben een stukje van een prachtig land mogen proeven en het smaakt nu naar meer. Wat een afwisselende natuur, aardige mensen maar vooral de prachtige dieren.´"

Desiree Alkemade

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Johannesburg

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam - Johannesburg
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend aankomt. Het is een lange vlucht, maar het grote voordeel is dat er maximaal één uur tijdsverschil is met Nederland.

DAG
02

Johannesburg - Pretoria (ca. 66 km)

Pretoria
Aankomst Johannesburg
Meet & Greet met onze vertegenwoordiger
Transfer naar hotel Pretoria (ca. 40 minuten)
Overnachting Pretoria

Welkom in Zuid-Afrika! Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet en Greet. Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden. Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Zo kunt u met een gerust hart verder op reis in Zuid-Afrika. Met een transfer wordt u naar uw hotel in Pretoria gebracht.

DAG
03

Pretoria - White River (Krugerpark) (ca. 330 km)

Pretoria
Huurauto ophalen bij hotel Pretoria
Ontdek het veelzijdige Pretoria
Vertrek Pretoria
Eerste overnachting White River (Krugerpark)

Vanochtend wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd. Voordat u naar uw accommodatie in White River rijdt kunt u de omgeving van Pretoria nog verkennen. De hoofdstad heeft een fascinerende geschiedenis. Uw bezoek aan de Union Buildings en Church Square geven een goede indruk van het ontstaan van Zuid-Afrika. U slaapt maar liefst drie nachten in White River zodat u uitgebreid de tijd heeft om op safari te gaan in Krugerpark. In dit wereldberoemde nationale park kunt u genieten van de grote verscheidenheid aan flora en fauna en natuurlijk op zoek gaan naar de ‘Big Five’. Onder de ‘Big Five’ wordt verstaan de olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en de buffel.

DAG
04

Panoramaroute

za_al_panorama route.jpg
Ontdek de wereldberoemde Panoramaroute
Sunset gamedrive per open 4WD (optioneel)
Tweede overnachting White River (Krugerpark)

Vandaag heeft u alle tijd voor de prachtige Panoramaroute, één van de mooiste autoroutes van het land. De Blyde River Canyon loopt parallel aan de Panoramaroute en is de op twee na grootste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in Amerika en de Fish River Canyon in Namibië. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het na de Tafelberg de meest bezochte natuurlijke attractie is van Zuid-Afrika. Maak onderweg stops bij de uitkijkpunten met namen zoals Three Rondavels, Bourke’s Luck Potholes, God’s Window en The Pinnacle Rock. Geniet van het frisse berglandschap en het panoramische uitzicht. Als u in de namiddag terug bent in uw accommodatie kunt u voor zonsondergang nog een gamedrive maken door het Kruger Nationaal Park. Een ideaal moment van de dag, waarop veel dieren hun schuilplaats verlaten.

DAG
05

Kruger Nationaal Park

Kruger Nationaal Park
Vrije dag
Op safari in een 4WD met ranger (optioneel)
Derde overnachting White River (Krugerpark)

Een opwindende dag. Vandaag is uw eerste kennismaking met de bijzondere wildparken en de vele wilde dieren van Zuid-Afrika. Vertrek vroeg in de ochtend zodat u ruim de gelegenheid heeft om zoveel mogelijk verschillende dieren te zien. Probeer vandaag de imposante ‘Big Five’ in zijn geheel te spotten: een spannende uitdaging. Kijk behalve naar deze dieren ook zeker uit naar ander bijzonder wild, zoals zebra’s, giraffen, impala’s, hyena’s, bavianen en uiteenlopende vogelsoorten. Wilt u het park liever per open 4WD verkennen? Dan bestaat de mogelijkheid om op optionele basis een safari door het Krugerpark in een open 4WD te maken en samen met een ranger op zoek te gaan naar de Big Five. Deze safari's kunt u boeken bij de entree van het park of uw accommodatie.

DAG
06

White River - eSwatini (ca. 254 km)

ZA_AL_SWAZILAND3
Vertrek White River (Krugerpark)
Grensovergang Zuid-Afrika - eSwatini
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Eerste overnachting eSwatini

Welkom in eSwatini! Vergeet niet uw paspoort bij de hand te houden voor de grensformaliteiten. eSwatini, voorheen bekend als Swaziland, is het kleinste geheel door een ander land omgeven land op het zuidelijke halfrond. Dit kleine koninkrijk is erin geslaagd om zijn tradities te behouden die dateren uit de pre-koloniale tijd. Centraal staat de monarchie die het land verbindt tijdens festivals en feesten. Vandaag en morgen maakt u kennis met de rijke cultuur, vriendelijke bevolking en het adembenemende landschap van het vriendelijke broertje van Zuid-Afrika. In de loop van de middag komt u aan in uw lodge.

DAG
07

eSwatini

Swazidansers
Vrije dag
Omgeving verkennen per mountainbike (optionele excursie)
Umphakatsi Cultural Experience (optionele excursie)
Tweede overnachting eSwatini

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag om eSwatini te verkennen. Na het ontbijt is het heerlijk om te ontspannen bij het zwembad en te genieten van de groene omgeving. Als u iets actiefs wil ondernemen en de wilde dieren van dichtbij willen bewonderen dan is twee uur mountainbiken of paardrijden door het Mlilwane Wildlife Sanctuary aan te raden (optionele excursie). Dit is goed te combineren met de Umphakatsi Cultural Experience in het naburige dorp. Hierbij geniet u van een informatieve en authentieke ervaring, en krijgt u inzicht in de manier van leven op het platteland van eSwatini. De gids legt eerst de traditionele omgangsvormen uit, voordat u een korte wandeling maakt naar het dorp. Ontmoet hier het dorpshoofd die vertelt over de vele verschillende tradities die in de Swazi-cultuur bestaan. Tijdens uw bezoek leert u wat siSwati spreken, weeft u met droog gras en probeert u meel te stampen van maïs. Natuurlijk is een bezoek niet compleet zonder wat zang en dans.

DAG
08

eSwatini - Hluhluwe (ca. 288 km)

Giraffen Hluhluwe/Umfolozi Nationaal Park Zuid-Afrika
Vertrek eSwatini
Grensovergang eSwatini - Zuid-Afrika
Route door het platteland van KwaZulu Natal
Eerste overnachting Hluhluwe

In de loop van de ochtend verlaat u eSwatini en reist u weer terug naar Zuid-Afrika. U rijdt aan de zuidkant het koninkrijk uit en komt Zuid-Afrika binnen bij de provincie KwaZulu Natal, het land van de Zulu’s. Bewonder de mooie route en bekijk het dagelijkse leven van de landarbeiders dat aan u voorbij trekt. In de namiddag komt u aan in uw lodge nabij Hluhluwe-iMfolozi Park. Het park is misschien minder beroemd dan het Krugerpark, toch is het beslist niet minder mooi! Het is bovendien het leefgebied van de zeldzame witte neushoorn. Geniet van de bijzondere plek, de mooie zonsondergang en de serene rust die uitgaat van de natuurlijke omgeving.

DAG
09

Hluhluwe-iMfolozi Park

Zebra's Hluhluwe/Umfolozi Nationaal Park Zuid-Afrika
Vrije dag
Bezoek Hluhluwe-iMfolozi Park (optioneel)
Zulu Village Tour (optionele excursie)
Tweede overnachting Hluhluwe

Een verblijf in Hluhluwe is niet compleet zonder een bezoek aan het Hluhluwe-iMfolozi Park, het oudste wildreservaat van Afrika. Maak een gamedrive (begeleid of op eigen gelegenheid) en ga op zoek naar de ongrijpbare en beroemde ‘Big 5’. De populatie witte neushoorns is hier het grootste ter wereld. Naast de ‘Big 5’ zijn merendeel van de iconische diersoorten van Afrika hier te vinden, waaronder giraffen, zebra’s, wilde honden, cheeta’s, hyena’s, krokodillen, nijlpaarden, wrattenzwijnen en nog veel meer. Als u meer wilt leren over de Zulu-cultuur dan is een bezoek aan de Zulu Cultural Village aan te raden.

DAG
10

Hluhluwe - St. Lucia (ca. 72 km)

za__al_stlu_nijlpaard.jpg
Vertrek Hluhluwe
Hippo & Croc Tour in St. Lucia Wetlands (optionele excursie)
Eerste overnachting St. Lucia

Niet ver van Hluhluwe ligt het charmante plaatsje St. Lucia, direct aan de kust, waar u heerlijk kunt ontspannen. Nadat u heeft ingecheckt in uw hotel kunt u een mooie boottocht op het meer van St. Lucia maken (optioneel), dat deel uitmaakt van het iSimangaliso Wetland Park (voorheen het St. Lucia Reservaat) – één van de weinige parken ter wereld met vijf verschillende ecosystemen. Het is het domein van ruim achthonderd nijlpaarden en duizend krokodillen. Bereid u dan ook voor op een onvergetelijke tocht: de kans bestaat dat u vanaf de boot de krokodillen ziet liggen op de oevers en de grote groepen nijlpaarden tegenkomt die in het meer leven. Slenter na de boottocht door het kleine, sfeervolle centrum van St. Lucia, pak wellicht een terrasje en geniet van de warme temperaturen waar deze regio, zelfs in de Zuid-Afrikaanse winter, om bekend staat.

DAG
11

St. Lucia Wetlands

Cape Vidal
Vrije dag
Cape Vidal (optionele excursie)
Paardrijden door iSimangaliso Wetland Park (optionele excursie)
Tweede overnachting St. Lucia

Vandaag heeft u vrij om te genieten van St. Lucia. Heeft u zin om actief bezig te zijn? Boek dan een excursie naar Cape Vidal (optionele excursie). Met een beetje geluk ziet u op weg naar Cape Vidal nog wilde dieren, zoals antilopen en nijlpaarden, die hier in grote aantallen leven. Het prachtige strand van Cape Vidal ligt in één van de mooiste reservaten van het land: Greater St Lucia Wetlands Park. Spierwitte stranden worden afgewisseld met hoge duinen. Bij de kust maakt u een mooie wandeling door de ongerepte duinen. Afhankelijk van het tij kunt u ook zwemmen of snorkelen in de zee.

DAG
12

St. Lucia - Zuid-Drakensbergen (ca. 440 km)

Drakensbergen
Vertrek St. Lucia
Vrije middag
Eerste overnachting Zuid-Drakensbergen (Underberg)

Als u door de Drakensbergen rijdt zal u versteld staan van de prachtige vergezichten, het heuvelachtige landschap en de groene omgeving. De komende dagen heeft u genoeg tijd om de omgeving verder te verkennen. Een echte aanrader is de Sani Pass tour welke u morgen kunt doen. Een ervaring op zich! Via adembenemende uitzichten rijdt u de bergpas omhoog naar de top van de berg én gaat u de grens over naar het koninkrijk Lesotho.

DAG
13

Zuid-Drakensbergen & Sani Pass

za_al_sanipass.jpg
Vrije dag
Sani Pass Tour (optionele excursie)
Tweede overnachting Zuid-Drakensbergen (Underberg)

U heeft een heerlijke vrije dag. Installeer uzelf op een bedje bij het zwembad of maak een wandeling door de mooie omgeving. De Drakensbergen lenen zich uitstekend voor langere of kortere wandeltochten, paardrijtochten of ritjes met een quad (optionele excursie). U kunt ook een bijzondere georganiseerde excursie maken over de Sani Pass naar het minder bekende koninkrijk Lesotho (optionele excursie). De Sani Pass zelf is eigenlijk al een attractie op zich. De werkelijk magnifieke bergpas staat dan ook bij veel reizigers op het lijstje ‘must do’s’. Zodra u de Zuid-Afrikaanse grenspost aan de voet van de bergpas voorbij bent, navigeert de chauffeur de 4WD langzaam omhoog over een steile, kronkelige gravelweg. Om u heen wordt het ongerepte landschap steeds droger. Boven, op ruim 1000 meter hoogte, komen we aan bij de grenspost van het koninkrijk Lesotho (neem uw paspoort dus mee). Hier is ook het hoogstgelegen restaurant van Zuid Afrika. Geniet hier van een kop koffie, en bewonder het uitzicht over Lesotho aan de ene kant en Zuid-Afrika aan de andere kant.

DAG
14

Zuid-Drakensbergen - Noord-Drakensbergen (ca. 250 km)

Drakensbergen
Vertrek Zuid-Drakensbergen (Underberg)
Drakensbergen canopy tour (optionele excursie)
Scootours (optionele excursie)
Quad Tour (optionele excursie)
Overnachting Noord-Drakensbergen (Bergville/Winterton)

Vandaag rijdt u van het zuiden van de Drakensbergen naar het noorden. Een prachtige rit vol mooie natuur, heuvels en adembenemende vergezichten. Vertrek op tijd zodat u genoeg tijd heeft om eropuit te trekken en het Royal Natal Nationaal Park te verkennen. De steile rotswand ‘Amphitheatre’ en de Tugela-watervallen zijn de voornaamste bezienswaardigheden. Er zijn allerlei activiteiten te ondernemen zoals mountainbiken, paardrijden, vissen, en vogels en wilde dieren spotten. Het nationale park, uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, beschikt verder over een aantal van de mooiste wandelpaden in Zuid-Afrika. Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.

DAG
15

Noord-Drakensbergen - Johannesburg - Amsterdam (ca. 400 km)

za_al_goldengate.jpg
Vertrek Noord-Drakensbergen (Bergville/Winterton)
Huurauto inleveren op luchthaven Johannesburg
Vlucht Johannesburg - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag komt het einde van deze prachtige reis in zicht. Bewonder nog één keer het Zuid-Afrikaanse landschap als u na het ontbijt van de Drakensbergen naar het vliegveld van Johannesburg rijdt. Het is een lange rit van zo’n vierenhalf uur, dus vertrek op tijd. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd op de luchthaven is het helaas tijd om terug naar huis te vliegen. In het vliegtuig denkt u terug aan de prachtige dieren, mooie landschappen en vele bijzondere ervaringen die u de afgelopen weken heeft beleefd.

DAG
16

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige vakantie met vele hoogtepunten!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
5 opties
Open+
+Extra's
21 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
16 dagen Wildparken & Safari: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Handbagage (zie vluchtinfo)
Transfer Johannesburg luchthaven - Pretoria hotel
12 dagen huurauto inclusief SCDW en STLW verzekeringen, ongelimiteerd aantal kilometers en eerste extra bestuurder
Meet & Greet op de luchthaven
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
4-daags verblijf net buiten Kruger Nationaal Park
3-daags verblijf in het koninkrijk eSwatini
4-daags verblijf in Drakensbergen met de optie om het koninkrijk Lesotho te bezoeken
Iedere dag ontbijt
Uitgebreide routebeschrijving

Exclusief

Entreegelden: ca. € 92 p.p. (omgerekend ca. 1497 ZAR, afhankelijk van de wisselkoers)
Aflever- en ophaalkosten huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Grensovergang huurauto ca. 800 ZAR (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele extra kosten huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele optionele excursies (zie extra's)
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
5 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+