Op safari in het Krugerpark
Op safari in het Krugerpark
Koninkrijk eSwatini
Koninkrijk eSwatini
St. Lucia
St. Lucia
Kaapse wijnlanden
Kaapse wijnlanden
Tafelberg in Kaapstad
Tafelberg in Kaapstad

Relaxt door Zuid-Afrika

Privéreis | 27 dagen v.a.
2928i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
05-09-2024
Reisduur
27dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 250,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m juni 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 250,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m juni 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Inclusief binnenlandse vlucht Durban - Port Elizabeth
Safarimogelijkheden in Kruger, eSwatini, Hluhluwe, St. Lucia en Addo
Reis over de beroemde Panoramaroute en Tuinroute
Geniet van heerlijke stranddagen in Umhlanga
Sluit af met 3 dagen Wijnlanden en 4 dagen aan de kust bij Kaapstad
Huurauto inclusief Super Cover verzekering (€ 0 eigen risico)

Zuid-Afrika - Het land van contrasten

Tijdens deze vierweekse reis rijdt u in een rustig tempo van Johannesburg naar Kaapstad. Onderweg ervaart u de natuurlijke schoonheid van Zuid-Afrika, de buitengewone flora en fauna, rijke culturele diversiteit en de fascinerende geschiedenis. De hoogtepunten van Zuid-Afrika worden hierbij allemaal aangedaan. Van Krugerpark tot St. Lucia en van Addo Nationaal Park tot de Wijnlanden. Ook een bezoek aan het koninkrijk eSwatini wordt niet overgeslagen. Als u deze reis heeft gemaakt kunt u met recht zeggen dat u Zuid-Afrika écht heeft ervaren.

"De ultieme reis door Zuid-Afrika! In vier weken tijd ziet u alle hoogtepunten tussen Johannesburg en Kaapstad. Reis in een rustig tempo en verblijf overal minimaal 2 nachten (uitgezonderd de eerste twee nachten). "

Judith, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Johannesburg

Vertrek luchthaven
Vertrek Amsterdam – Johannesburg
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend aankomt. Het is een lange vlucht, maar het grote voordeel is dat er maximaal één uur tijdsverschil is met Nederland.

DAG
02

Aankomst Johannesburg

Uitzicht over Johannesburg
Aankomst Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger
Transfer naar hotel Johannesburg (ca. 10 minuten)
Overnachting Johannesburg

Welkom in Zuid-Afrika! Nadat u bent geland op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet & Greet (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen. Per transfer wordt u vervolgens naar uw accommodatie in Johannesburg gebracht.

DAG
03

Johannesburg - Dullstroom (ca. 250 km)

ZA_AL_DULLSTROOM2
Huurauto ophalen bij hotel Johannesburg
Vertrek Johannesburg
Vrije middag
Overnachting Dullstroom

Na het ontbijt wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd en rijdt u in ongeveer drie uur naar Dullstroom. Dit is de perfecte plek om de lange reis tussen Johannesburg en het Krugerpark te onderbreken. Dullstroom is een kleine plaats gelegen in Mpumalanga - één van de mooiste provincies van Zuid-Afrika. De provincie staat bekend om zijn afwisselend landschap en grote verscheidenheid aan dieren. Het microklimaat dat hier wordt aangetroffen, biedt de perfecte omstandigheden voor forel om te gedijen. In de heldere rivieren en meren rondom het dorp krioelt het van forel. Het is dan ook één van de vis hotspots van Zuid-Afrika. Tijdens de lente- en zomermaanden komen de graslanden rond de stad tot leven met een explosie van bloemen dat de groene heuvels verandert in een regenboog van kleuren. De koelere omstandigheden maken het tot een wandelparadijs. Of u nu geniet van een eenvoudige wandeling langs de rivieroevers of langere wandeltochten over rotsachtige hellingen. U zult de meest adembenemende landschappen tegenkomen terwijl u geniet van de stilte. Toch is Dullstroom zoveel meer dan alleen bloemen en vissen. Het ongelooflijke aanbod aan restaurants heeft ervoor gezorgd dat zelfs de meest kieskeurige fijnproever tevreden is. Er is verder een enorme scala aan ambachtelijke winkels te vinden in de prachtige 19e en 20e-eeuwse architectuur van de stad.

DAG
04

Dullstroom - Hoedspruit (ca. 220 km)

Cheetah Zuid-Afrika
Vertrek Dullstroom
Vrije middag (bij verblijf in middenklasse hotels)
Een game activiteit (bij verblijf in superiorklasse hotels)
Eerste overnachting Hoedspruit

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer drie uur naar uw lodge aan de rand van het beroemde Kruger Nationaal Park. Neem bij aankomst een verkoelende duik in het zwembad en geniet ‘s avonds van een heerlijk diner in de lodge. Tijdens uw verblijf is er genoeg kans om de ‘Big 5’ (leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant) te spotten. Vanmiddag kunt u al uw eerste gamedrive maken! Als de zon ondergaat komt het Afrikaanse bush tot leven. De nachtdieren (met name de grote katten) worden brutaler en actiever. Een ervaren ranger is een expert in het spotten van wild en de warme kleuren rond zonsondergang maken de foto’s nog mooier.

DAG
05

Hoedspruit (Krugerpark)

Giraffen Zuid-Afrika
Vrije dag (bij verblijf in middenklasse hotels)
Volle dag safari per open 4WD (bij verblijf in superiorklasse hotels)
Tweede overnachting Hoedspruit

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag om zelf in te delen. U kunt vandaag zelfstandig een uitstapje maken naar het Krugerpark om de ‘Big 5’ te spotten. De Orpen-poort van het Krugerpark is in vele gevallen de dichtstbijzijnde toegangspoort. In de open graslanden vindt u enkele van de grootste kuddes grote grazers, waarschijnlijk de belangrijkste reden voor het grote aantal roofdieren in het park. Bij de waterholes zijn vaak grote hoeveelheden wild te zien. Niet ver van de Orpen-poort ligt de Rebelais-waterhole, één van de belangrijkste waterbronnen van het gebied. Grote aantallen wild maken dagelijks gebruik van deze waterhole. Verwacht impala’s, zebra’s, olifanten, wrattenzwijnen en giraffen te zien. Uiteraard zijn er ter plaatse ook excursies met gids naar het Krugerpark te boeken.

DAG
06

Hoedspruit - Panoramaroute - Hazyview (Krugerpark) (ca. 221 km)

za_al_panoramagodswindow.jpg
Vrije ochtend (bij verblijf in middenklasse hotels)
Bush Walk in de ochtend (bij verblijf in superiorklasse hotels)
Vertrek Hoedspruit
Rij over de beroemde Panoramaroute (Blyde River Canyon)
Eerste overnachting Hazyview

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer drie uur (zonder stops) richting Hazyview als u de Panoramaroute neemt, één van de mooiste autoroutes van het land. De Blyde River Canyon loopt parallel aan de Panoramaroute en is de op twee na grootste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in Amerika en de Fish River Canyon in Namibië. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het na de Tafelberg de meest bezochte natuurlijke attractie is van Zuid-Afrika. Maak onderweg stops bij de uitkijkpunten met namen zoals Three Rondavels, Bourke’s Luck Potholes, God’s Window en The Pinnacle Rock. Geniet van het frisse berglandschap en het panoramische uitzicht.

DAG
07

Hazyview (Krugerpark)

Hazyview Raften over de Sabie-rivier
Vrije dag
Raften over de Sabie-rivier (optionele excursie)
Paardrijden of quad biken (optionele excursie)
Volle dag safari per open 4WD (optionele excursie)
Tweede overnachting Hazyview

Vandaag heeft u weer een heerlijke vrije dag om zelf in te delen. Geniet na uw ontbijt van de mooie natuur in de omgeving. Voor vogelaars zijn hier meer dan 250 soorten te spotten. Verder zijn er ook allerlei leuke activiteiten te boeken, zoals een rafttocht over de Sabie-rivier, paardrijden of quad biken. U kunt ook een uitstapje maken naar het Krugerpark om de ‘Big 5’ te spotten. De Phabeni-poort van het Krugerpark ligt op zo’n 30 minuten rijden van Hazyview. Het Krugerpark is uniek door de grootte en de verscheidenheid aan dieren die hier leven. Ieder gedeelte is ook weer anders qua natuur. Leuk om het verschil te zien! Uiteraard zijn er ter plaatse ook excursies met gids naar het Krugerpark te boeken.

DAG
08

Hazyview (Krugerpark) - eSwatini (ca. 251 km)

za_exd_swaziland.jpg
Vertrek Hazyview
Grensovergang naar eSwatini
Vrije middag
Eerste overnachting eSwatini

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer drieënhalf uur naar eSwatini. Vergeet niet uw paspoort bij de hand te houden voor de grensformaliteiten. eSwatini, voorheen bekend als Swaziland, is het kleinste geheel door een ander land omgeven land op het zuidelijke halfrond. Dit kleine koninkrijk is erin geslaagd om zijn tradities te behouden die dateren uit de pre-koloniale tijd. Centraal staat de monarchie die het land verbindt tijdens festivals en feesten. Vandaag en morgen maakt u kennis met de rijke cultuur, vriendelijke bevolking en het adembenemende landschap van het vriendelijke broertje van Zuid-Afrika.

DAG
09

eSwatini

za_mlilwane_ex2.jpg
Vrije dag
Omgeving verkennen per mountainbike (optionele excursie)
Omgeving verkennen te paard (optionele excursie)
Umphakatsi Cultural Experience (optionele excursie)
Tweede overnachting eSwatini

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag om eSwatini te verkennen. Na het ontbijt is het heerlijk om te ontspannen bij het zwembad en te genieten van de groene omgeving. Als u iets actiefs wil ondernemen en de wilde dieren van dichtbij willen bewonderen dan is twee uur mountainbiken of paardrijden door het Mlilwane Wildlife Sanctuary aan te raden (optionele excursie). Dit is goed te combineren met de Umphakatsi Cultural Experience in het naburige dorp. Hierbij geniet u van een informatieve en authentieke ervaring, en krijgt u inzicht in de manier van leven op het platteland van eSwatini. De gids legt eerst de traditionele omgangsvormen uit, voordat u een korte wandeling maakt naar het dorp. Ontmoet hier het dorpshoofd die vertelt over de vele verschillende tradities die in de Swazi-cultuur bestaan. Tijdens uw bezoek leert u wat siSwati spreken, weeft u met droog gras en probeert u meel te stampen van maïs. Natuurlijk is een bezoek niet compleet zonder wat zang en dans.

DAG
10

eSwatini - St Lucia (ca. 338 km)

Nijlpaard Zuid-Afrika
Vertrek eSwatini
Grensovergang naar Zuid-Afrika
Vrije middag
Hippo & Croc Tour in St. Lucia Wetlands (optionele excursie)
Eerste overnachting St. Lucia

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer vierenhalf uur naar het charmante aan de kust gelegen plaatsje St. Lucia. Nadat u heeft ingecheckt in uw hotel kunt u een mooie boottocht op het meer van St. Lucia maken (optionele excursie), dat deel uitmaakt van het iSimangaliso Wetland Park (voorheen het St. Lucia Reservaat) – één van de weinige parken ter wereld met vijf verschillende ecosystemen. Het is het domein van ruim achthonderd nijlpaarden en duizend krokodillen. Bereidt u dan ook voor op een onvergetelijke tocht: de kans bestaat dat u vanaf de boot de krokodillen ziet liggen op de oevers en de grote groepen nijlpaarden tegenkomt die in het meer leven. Slenter na de boottocht door het kleine, sfeervolle centrum van St. Lucia, pak wellicht een terrasje en geniet van de warme temperaturen waar deze regio, zelfs in de Zuid-Afrikaanse winter, om bekend staat.

DAG
11

St. Lucia

Giraffen Hluhluwe/Umfolozi Nationaal Park Zuid-Afrika
Vrije dag
Bezoek Hluhluwe-iMfolozi Park (optioneel)
Zulu Village Tour (optionele excursie)
Tweede overnachting St. Lucia

Vandaag heeft u vrij om te genieten van St. Lucia. U kunt op safari in het nabijgelegen Hluhluwe-iMfolozi Park (begeleid of op eigen gelegenheid). Het park is misschien minder beroemd dan het Krugerpark, toch is het beslist niet minder mooi! Het is bovendien het leefgebied van de zeldzame witte neushoorn. Geniet van de bijzondere plek, de mooie zonsondergang en de serene rust die uitgaat van de natuurlijke omgeving. Het Hluhluwe-iMfolozi Park is één van de oudste parken van Zuid-Afrika en kent een grote wilddichtheid. De kans dat u wilde dieren ziet is dus bijzonder groot!

DAG
12

St. Lucia

Cape Vidal
Vrije dag
Cape Vidal (optionele excursie)
Paardrijden door iSimangaliso Wetland Park (optionele excursie)
Derde overnachting St. Lucia

Vandaag heeft u nog een vrije dag. Heeft u zin om actief bezig te zijn? Boek dan een excursie naar Cape Vidal (optionele excursie). Met een beetje geluk ziet u op weg naar Cape Vidal nog wilde dieren, zoals antilopen en nijlpaarden, die hier in grote aantallen leven. Het prachtige strand van Cape Vidal ligt in één van de mooiste reservaten van het land: Greater St Lucia Wetlands Park. Spierwitte stranden worden afgewisseld met hoge duinen. Bij de kust maakt u een mooie wandeling door de ongerepte duinen. Afhankelijk van het tij kunt u ook zwemmen of snorkelen in de zee.

DAG
13

St. Lucia - Umhlanga (ca. 222 km)

Umhlanga
Vertrek St. Lucia
Vrije middag
Eerste overnachting Umhlanga

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer tweeënhalf uur naar de kustplaats Umhlanga, 10 kilometer ten noorden van Durban. De rest van de dag is het heerlijk ontspannen bij het zwembad of op het strand. Zelfs in de winter is het hier lekker weer! Het prachtige Umhlanga-strand staat bekend om zijn veilige zwemwater waardoor het heerlijk vertoeven is. Het heeft een blauwe vlag-certificaat (milieuvriendelijke certificering) en de volop gefotografeerde Umhlanga-vuurtoren is hier te vinden.

DAG
14

Umhlanga

ZA_AL_UMHLANGA
Vrije dag
Durban stadstour (optionele excursie)
Durban fietstour (optionele excursie)
Tweede overnachting Umhlanga

Er zijn nog genoeg stranden in de omgeving om te verkennen. Zo heeft u bij het iets verder gelegen Umdloti-strand de kans om ’s ochtends dolfijnen te zien zwemmen in het ondiepe water. Het strand beschikt over een natuurlijk getijdenzwembad. Bij eb wordt hier gevist en kunt u het zeeleven zien in de rotspoelen. Het is een fantastisch strand om te zwemmen, snorkelen, SUP’en of surfen.

Doordat Durban niet ver is gelegen zijn er ook optionele excursies mogelijk om deze stad te verkennen. Vooral fietsend de stad verkennen biedt een unieke ervaring (optionele excursie). De fietsroute is speciaal gekozen om de veiligheid en het gemak van het fietsen te garanderen. Onderweg ziet u de prachtige monumenten en attracties van Durban.

DAG
15

Umhlanga - Durban - Port Elizabeth - Addo Nationaal Park (ca. 77 km)

Olifanten Zuid-Afrika
Vertrek Umhlanga
Huurauto inleveren op luchthaven Durban
Binnenlandse vlucht Durban - Port Elizabeth
Huurauto ophalen op luchthaven Port Elizabeth
Eerste overnachting omgeving Addo Nationaal Park

Vandaag vliegt van Durban naar Port Elizabeth. Vanuit Umhlanga rijdt u in nog geen half uur naar de luchthaven van Durban. Eenmaal aangekomen in Port Elizabeth, staat er een andere huurauto op u te wachten. Het avontuur aan de Westkant van Zuid-Afrika gaat beginnen! U verlaat de luchthaven van Port Elizabeth en rijdt in ongeveer een uur naar één van de beroemdste wildparken van Zuid-Afrika: Addo Nationaal Park.

In Addo Elephant Park struinen ruim 450 olifanten rond in een gebied van ongeveer 120.000 ha. Dit is lang niet altijd zo geweest. In 1919 kreeg de majoor Philip Pretorius de opdracht de laatste olifanten die er toen nog rondliepen neer te schieten. Dat deed hij op vijftien verstopte dieren na. In 1931 werd er besloten hier een klein gebied uit te roepen tot nationaal park om de resterende olifanten te redden. Addo Nationaal Park staat vooral bekend om haar grote aantal olifanten, maar daarnaast vindt u er ook andere dieren zoals zebra’s, koedoes, antilopen, neushoorns en bosbokken. Wanneer u op tijd aankomt in uw accommodatie (afhankelijk van uw vluchttijd) kunt u direct op safari! Ga met eigen huurauto of boek een georganiseerde safari met ervaren gids.

DAG
16

Addo Nationaal Park

za_al_addo national park2.jpg
Vrije dag
Addo ochtendsafari (optionele excursie)
Addo avondsafari (optionele excursie)
Tweede overnachting omgeving Addo Nationaal Park

Sta vandaag vroeg op! Bij zonsopgang zijn de dieren het actiefst dus grote kans dat u ze spot. Wist u dat u ook de beroemde ‘Big 5' kunt spotten in Addo Nationaal Park? Ga naast de olifanten op zoek naar de leeuw, buffel, neushoorn en luipaard. Een tip om op zoek te gaan naar de waterholes, hier komen de dieren vaak samen als ze op zoek zijn naar verkoeling. Net als in het Kruger Nationaal Park kunt u in het Addo Nationaal Park met uw eigen auto op pad. Rij door de bush en ga zelf op zoek naar wild, óf boek een georganiseerde gamedrive met ervaren ranger. De ranger weet u van alles te vertellen over de dieren en hun omgeving.

DAG
17

Addo Nationaal Park - Tuinroute - Knysna (ca. 336 km)

Tsitsikamma NP
Vertrek Addo Nationaal Park
Rij over de beroemde Tuinroute
Wandel in Tsitsikamma Nationaal Park
Canopy Tree Top Tour (optionele excursie)
Eerste overnachting Knysna

Knysna ligt in het hart van de beroemde Tuinroute – een prachtige kustlijn van ongeveer 200 kilometer tussen Mosselbaai en Plettenberg Bay, tussen het Outeniqua-gebergte en het sprankelende blauw van de Indische Oceaan. Tijdens uw reis richting Knysna is het aan te raden om een stop te maken bij het Tsitsikamma Nationaal Park. Dit nationale park ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Knysna. Het omvat 80 kilometer rotsachtige kustlijn met schilderachtige wandelpaden en verbazingwekkende vergezichten. Tijdens een wandeling geniet u van het bos met torenhoge bomen, en de kust met kliffen van zo’n 180 meter hoog. Er zijn maar liefst 12 wandelingen mogelijk. De meest populaire wandeling is de relatief korte Storms River Mouth Trail. Dit pad van 2 kilometer (circa 1 uur) leidt naar de beroemde hangbrug over de Storms-riviermonding. Geniet hier van een ongeëvenaard uitzicht op de kustlijn en spot mogelijk zeehonden, walvissen of dolfijnen. Een andere optie voor de wat fittere wandeling is de Waterfall Trail. Dit is de eerste 3 kilometer (circa 1,5 uur per enkele reis) van de wereldberoemde vijfdaagse Otter Trail. Aan het einde van de 3 kilometer komt u uit bij een spectaculaire waterval, die zich in een diepe poel stort, voordat hij de zee instroomt. Maak hier een verfrissende duik onder de waterval! Het is aan te raden om zwemkleding en een picknicklunch mee te nemen. Er zijn naast wandelingen ook diverse wateractiviteiten mogelijk in het Tsitsikamma Nationaal Park, waaronder kajakken en snorkelen.

Een bezoek aan Tsitsikamma is eenvoudig te combineren met de optionele Canopy Tree Top excursie, Zuid-Afrika’s eerste canopy tour. In het prachtige inheemse regenwoud van Tsitsikamma glijdt u voorzichtig in een harnas aan staalkabels 30 meter boven de grond van het ene naar het andere platform. Vanaf de tien boomplatforms geniet u van het uitzicht op de weelderige bosbodem. Het landschap en de vogels zijn spectaculair en professionele gidsen zorgen voor uw veiligheid terwijl ze onderweg uitleg geven van wat u zoal tegenkomt.

DAG
18

Knysna

za_al_knysna.jpg
Vrije dag
Ontdek het beroemde ‘Knysna Heads’
Featherbed Experience incl. lunch (optionele excursie)
Tweede overnachting Knysna

Een bezoek aan Knysna is niet compleet zonder een uitstapje naar de beroemde herkenningspunten Knysna Heads – een paar enorme zandstenen kliffen die de Knysna-lagune scheiden van de oceaan. Het oostelijke ‘hoofd’ is gemakkelijk bereikbaar met de auto en heeft veel spectaculaire uitkijkpunten met uitzicht op het kanaal, de Indische Oceaan, de Knysna-lagune en het Outeniqua-gebergte. Het westelijke ‘hoofd’ is alleen per veerboot te bereiken vanaf de Knysna Waterfront en is de thuisbasis van het particuliere natuurreservaat Featherbed. Het is dan ook aan te raden om de optionele Featherbed Experience te boeken. Bij aankomst in het reservaat wordt u meegenomen in een 4WD naar de top van het westelijke ‘hoofd’. Aan de ene kant biedt het uitzicht op de lagune en het stadje, en aan de andere kant op de oceaan en zeeleven. In de maanden augustus en september zijn hier walvissen te spotten, terwijl dolfijnen het gehele jaar door te zien zijn. Hierna maakt u een begeleide wandeling van 2,2 kilometer door het reservaat terug naar de lagune.

Meer zin in ontspanning? Dan kunt u in het 30 minuten verderop gelegen Plettenberg Bay terecht. Plettenberg Bay heeft enkele van de mooiste stranden van Zuid-Afrika. De 35 kilometer aan pittoreske kustlijn langs de Indische Oceaan heeft voor 15 kilometer aan ongerepte zandstranden. Het hele jaar door genieten strandgangers van de zon en de buitenactiviteiten waaronder surfen, skimboarden en bodyboarden. Plettenberg Bay heeft zes stranden met de Blauwe Vlag-status, waaronder Robberg 5, Lookout Beach, Keurboomstrand, The Dunes, The Singing Kettle en Nature’s Valley.

DAG
19

Knysna - Oudtshoorn (ca. 142 km)

Oudtshoorn
Vertrek Knysna
Cango-grotten (optionele excursie)
Buffelsdrift Bush Safari (optionele excursie)
Eerste overnachting Oudtshoorn

Vandaag rijdt u in ongeveer tweeënhalf uur naar Oudtshoorn, de hoofdstad van Klein Karoo. Afhankelijk van hoe laat u aankomt is het aan te raden om vanmiddag een mooie rit te maken naar de Cango-grotten en bij de Buffelsdrift Game Lodge een safari te maken. Bij de Cango-grotten bezoekt u één van de werelds grootste natuurlijke wonderen – een reeks druipsteengrotten die uitkomen in enorme zalen met torenhoge stalagmietformaties. De stalactiet ‘Naald van Cleopatra’, die 9 meter lang is en minstens 150.000 jaar oud, is één van de belangrijkste attracties van de Cango-grotten. Onderweg naar de Cango-grotten ligt de Buffelsdrift Game Lodge aan de voet van het Swartberg-gebergte. Tijdens een bush safari geniet u in een open 4WD van de Karoo-vegetatie en het brede scala aan dieren waaronder nijlpaarden, giraffen, springbokken en nog veel meer.

DAG
20

Oudtshoorn

za_al_addo national park2.jpg
Vrije dag
Swartberg Tour inclusief lunch (optionele excursie)
Oudtshoorn Heritage Town Tour (optionele excursie)
Tweede overnachting Oudtshoorn

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag om Oudtshoorn en omgeving verder te verkennen. Breng een bezoek aan de Cango Wildlife Ranch, een broedplaats voor bedreigde diersoorten, en maak een rondleiding door een struisvogelboerderij. Op de Cango Wildlife Ranch zijn meer dan 90 diersoorten te vinden, waaronder slangen, katachtigen, krokodillen, schildpadden en nijlpaarden.

Oudtshoorn is de struisvogelhoofdstad van de wereld. Bij één van de vele struisvogelboerderij die zich in de omgeving van Oudtshoorn bevinden is het mogelijk om ’s werelds grootste vogel, de struisvogel, van dichtbij te ervaren. Hier komt u meer te weten over struisvogels en ziet u hun gigantische eieren, broedmachines en kuikens van dichtbij. U krijgt ook de mogelijkheid om de struisvogels zelf te voeren!

DAG
21

Oudtshoorn - Stellenbosch (ca. 409 km)

Rondreis Zuid-Afrika
Buffelsdrift Meerkat Safari (optionele excursie)
Vertrek Oudtshoorn
Foodies on Foot tour (optionele excursie)
Eerste overnachting Stellenbosch

Na bijna vijf uur rijden komt u aan in de Wijnlanden waar u overnacht in het dorp Stellenbosch. In Stellenbosch vindt u veel mooie oude Kaap-Hollandse huizen en het gezellige centrum nodigt uit om lekker een terras te pakken of te slenteren door de kleine straten. Voor wijnliefhebbers is het bezoeken van één van de vele wijnboerderijen zeker een hoogtepunt. Haal uw landkaart met alle routes en wijnhuizen in het centrum van Stellenbosch. De meeste wijnhuizen zijn open voor publiek waarbij u uw wijnkennis kunt verbreden tijdens een interessante rondleiding door de wijnkelders en uitleg krijgt over het proces. Uiteraard wordt de rondleiding afgesloten met een heerlijk glaasje wijn in de ‘tastingroom’ of met mooi weer op het terras. Als u vandaag op tijd in uw hotel aankomt kunt u ook een optionele excursie boeken waarbij de gids u veel kan vertellen en u Stellenbosch beter leert kennen.

DAG
22

Wijnlanden

Wijnlanden Zuid-Afrika
Vrije dag
Bikes ’n Wines wijnlanden (optionele excursie)
Tweede overnachting Stellenbosch

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag. Na het ontbijt is het heerlijk om te ontspannen bij het zwembad en te genieten van de groene omgeving. Als u gisteren nog geen wijnboerderij heeft bezocht is het aan te raden dit vandaag te doen. Neem de tijd en verken de vele routes en wijnhuizen in de buurt. In Stellenbosch zijn ook vele markten te vinden waar u op uw gemak over kunt struinen op zoek naar Zuid-Afrikaanse lekkernijen. Gaat u liever iets actiefs doen? Dan is het aan te raden om mountainbikes te huren en het Jonkershoek Natuurreservaat verder te verkennen. Dit bergachtige gebied en prachtige natuur leent zich hier goed voor.

DAG
23

Stellenbosch - Kaapstad/Houtbaai (ca. 63 km)

Hout Bay
Stellenbosch Scootour (optionele excursie)
Vertrek Stellenbosch
Vrije middag
Eerste overnachting Houtbaai

Vanochtend kunt u voor vertrek nog de Scootour boeken, waarbij u per elektrische scooter de bergachtige omgeving van Stellenbosch verkent . Na iets meer dan een uur rijden bereikt u de kustplaats Houtbaai, waar u de komende drie nachten verblijf. Houtbaai ligt op een klein half uurtje rijden van Kaapstad en was vroeger een vissersdorp. Het heeft ondanks zijn groei een unieke combinatie van vissershaven en landelijke sfeer weten te behouden. Het lange zandstrand kijkt uit op een baai omringd door bergen. Mensen uit Kaapstad komen hier in het weekend om fish & chips te eten en een glimp op te vangen van de zeehonden die van de haven hun thuis hebben gemaakt. Houtbaai heeft ongeveer 40 restaurants en een breed scala antiek- en kunstwinkels. Op zondag is er een markt in Houtbaai met lokale kunst en kunstnijverheid. Verken Houtbaai of ontspan bij het zwembad van het hotel.

DAG
24

Kaapstad/Houtbaai

ZA_AL_HOUTBAY3
Vrije dag
Seal Island boottocht (optionele excursie)
Tweede overnachting Houtbaai

Vanaf de haven van Houtbaai is het aan te raden om een bezoek te brengen aan Seal Island (optionele excursie). Deze grote zeehondenkolonie is niet alleen de thuisbasis van honderden Kaapse pelsrobben, maar ook van witte haaien die in het water rondom het kleine eiland zwemmen. Een ‘must-do’ is de schilderachtige autorit over de Chapman’s Peak Drive dat Houtbaai verbindt met het zuidelijk gelegen Noordhoek. Op deze tolweg is het genieten van één van de meest dramatische kustwegen ter wereld. De 9 kilometer lange route heeft 114 bochten en leidt langs de 593 meter hoge Chapman’s Peak. Vanaf de rotsachtige kustlijn is het genieten van een adembenemend uitzicht op de zanderige baaien en het glinsterende blauwe water beneden. Er zijn een paar picknickplekken en uitkijkpunten onderweg, waar gestopt kan worden. In het juiste seizoen kunnen dolfijnen en walvissen gespot worden! Vervolgens kunt u zuidelijker rijden richting Simon’s Town met het beroemde Boulders Beach. Simon’s Town is één van de oudste steden van Zuid-Afrika en herbergt Zuid-Afrika’s grootste marinebasis. In dit pittoreske stadje zijn allerlei leuke eetgelegenheden en winkels te vinden. Het prachtige Boulders Beach is één van de meest bezochte stranden van Kaapstad en de enige plek ter wereld waar u dichtbij de Afrikaanse pinguïns komt.

DAG
25

Kaapstad/Houtbaai

V&A Waterfront in Kaapstad, met daarachter de Tafelberg
Vrije dag
Scootours Kaapstad (optionele excursie)
Derde overnachting Houtbaai

Op ongeveer een half uur rijden ligt het centrum van Kaapstad met het V&A Waterfront. Bij het V&A Waterfront zijn veel winkels, markten en restaurants te vinden, waar het heerlijk vertoeven is op één van de vele terrassen. Een tocht naar de top van de Tafelberg vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad is een absolute ‘must’ bij helder weer. Een leuke manier om Tafelberg te bezoek is met Scootours (optionele excursie). Deze milieuvriendelijke, niet-gemotoriseerde scooters zijn een unieke manier om de iconische Tafelberg te ervaren. Geniet van het adembenemende uitzicht terwijl u de hellingen afdaalt richting de stad. Aan de oostelijke hellingen van Tafelberg ligt Kirstenbosch National Botanical Garden. Dit wordt geprezen als één van de grootste botanische tuinen ter wereld. In de botanische tuinen zijn levensgrote sculpturen van dinosaurussen te vinden. Een wandeling over de 130 meter lange en 12 meter hoge Tree Canopy Walkway maakt het Jurassic Park gevoel compleet.

DAG
26

Kaapstad/Houtbaai - Kaapstad - Amsterdam

Overzicht Kaapstad Zuid-Afrika
Vrije dag
Vertrek Houtbaai
Huurauto inleveren op luchthaven Kaapstad
Vlucht Kaapstad - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig
Alternatief: verlenging in Houtbaai

Vandaag komt het einde van deze prachtige reis in zicht. Geniet van een lekker ontbijt, koop de laatste souvenirs en neem afscheid van het veelzijdige Zuid-Afrika. Voor strandliefhebbers zijn er naast het hoofdstrand van Houtbaai (perfect voor wandelen en paardrijden) ook andere stranden in de buurt te vinden. De stranden Camps Bay en Clifton liggen beide op een klein half uurtje rijden. Camps Bay is een lang zandstrand met palmbomen en een fantastische promenade met trendy restaurants, cafés en cocktailbars. Hier is het genieten van het uitzicht op de 669 meter hoge Leeukop-berg (Leeuwenkop-berg) en 12 Apostelen-bergketen, waar de Tafelberg onderdeel van is. Het strand is bij warm weer een waar strandparadijs. Clifton is een populaire ontmoetingsplek bij de lokale bevolking en internationale jetset. Geniet hier op één van de vier stranden; eenvoudigweg het 1e, 2e, 3e en 4e strand genoemd. De vier stranden hebben een blauwe vlag-certificaat (milieuvriendelijke certificering) en beschikken over turquoise water en wit zand. Het zijn de belangrijkste stranden van Kaapstad, daarom kan het druk zijn in de zomer. Aan het einde van de dag rijdt u richting de luchthaven voor uw terugvlucht naar Nederland.

DAG
27

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van jullie schitterende reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
5 opties
Open+
+Extra's
50 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
27 dagen Relaxt door Zuid-Afrika: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Binnenlandse vlucht Durban - Port Elizabeth
Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Handbagage (zie vluchtinfo)
Ruimbagage binnenlandse vlucht 23kg
Shuttletransfer Johannesburg luchthaven - hotel
23 dagen huurauto inclusief STLW en SCDW verzekeringen en ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt*
1 x lunch en 3 x diner bij verblijf in superiorklasse hotels
Verblijf in Dullstroom, een mooie onderbreking van de lange reis tussen Johannesburg en Krugerpark
Twee game activiteiten per dag in Hoedspruit bij verblijf in superiorklasse hotels
Ontdek de wereldberoemde Panoramaroute
Op zoek naar de 'Big 5' in het Kruger Nationaal Park
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Spot nijlpaarden in St. Lucia
Geniet van heerlijke stranddagen in Umhlanga
Sta oog in oog met olifanten in Addo Nationaal Park
Beleef de adembenemende Tuinroute
Ontdek Oudtshoorn, de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika
Bezoek één van de vele wijnboerderijen in Stellenbosch
Eindig met drie nachten in de kustplaats Houtbaai, op een half uur rijden van het centrum van Kaapstad
Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse
Meet & Greet op de luchthaven van Johannesburg.
* Uitgezonderd mogelijk verblijf in Addo Rest Camp in Addo Nationaal Park.

Exclusief

Entreegelden: ca. € 99 per persoon (omgerekend ca. 1904 ZAR, afhankelijk van de wisselkoers)
Aflever- en ophaalkosten huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Grensovergang huurauto ca. 800 ZAR (zie autohuurvoorwaarden)
One Way's huurauto ca. 3700 ZAR (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele extra kosten huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
5 opties
Open+