De olifant, onderdeel van de Big 5
De olifant, onderdeel van de Big 5
Krugerpark
Krugerpark
Leeuw in Krugerpark
Leeuw in Krugerpark
St. Lucia
St. Lucia
eSwatini
eSwatini

Ontdek wild in Zuid-Afrika

Privéreis | 16 dagen v.a.
1908i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
19-06-2024
Reisduur
16dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m juni 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m juni 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
6 dagen in Noord & Zuid Krugerpark
Ontdek de wereldberoemde Panoramaroute en koninkrijk eSwatini
Geniet van de natuur en avontuurlijke excursies in Drakensbergen
Ga op zoek naar de ‘Big Five’ in Kruger NP
Vrije dagen in de kustplaatsen St. Lucia en Umhlanga
Huurauto inclusief Super Cover verzekering (€ 0 eigen risico)

Op zoek naar de Big Five

Hoe bijzonder is het om in het Krugerpark op zoek te gaan naar olifanten, giraffen, zebra’s en leeuwen? Tijdens deze reis overnacht u in speciaal geselecteerde lodges voor een nog mooiere ervaring . Het programma zit vol hoogtepunten maar heeft een relatief rustig reistempo. Van wild spotten in het Krugerpark naar de bijzondere Panoramaroute met Blyde Canyon en Gods Window. Ook het kleine Koninkrijk eSwatini wordt bezocht. Een reis om nooit te vergeten!

"Mijn dochter heeft precies bijgehouden welke dieren we allemaal hebben gezien in het Krugerpark en het zien van een leeuw was haar hoogtepunt van de reis! "

Mevr. A. Daalder, Dordrecht

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Johannesburg

Vertrek
Vlucht naar Johannesburg

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend zal aankomen.

DAG
02

Johannesburg

za_al_job_stadszicht.jpg
Aankomst luchthaven Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger
Overnachting Johannesburg

Welkom in Zuid-Afrika! Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet en Greet. Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden. Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Zo kunt u met een gerust hart verder op reis in Zuid-Afrika. Met een shuttlebus reist u vanaf het vliegveld naar uw hotel op nog geen 15 minuten van de luchthaven.

DAG
03

Johannesburg – Phalaborwa (ca. 495 km)

Phalaborwa
Aflevering huurauto bij het hotel
Op safari in een 4WD met ranger (optioneel)
Eerste overnachting Phalaborwa

In de loop van de ochtend wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd en verlaat u de regio van Johannesburg. In de middag komt u aan in uw lodge aan de rand van het beroemde Kruger Nationaal Park. Neem bij aankomst een verkoelende duik in het zwembad en geniet ‘s avonds van een heerlijk diner in de lodge. Tijdens uw verblijf is er genoeg kans om de ‘Big 5’ (leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant) te spotten. Als u op tijd aankomt kunt u vanmiddag al uw eerste gamedrive maken!

DAG
04

Kruger Nationaal Park

za_al_phalaborwa.jpg
Vrije dag (bij verblijf in middenklasse hotels)
Op safari in een 4WD met ranger (optioneel)
Tweede overnachting Phalaborwa

Vandaag bent u geheel vrij om de dag zelf in te delen. Zodra de zon ondergaat komt de Afrikaanse bush tot leven. De nachtdieren (met name de grote katten) worden brutaler en actiever. Een ervaren ranger is een expert in het spotten van wild en de warme kleuren rond zonsondergang maken de foto’s nog mooier.

Gaat u vandaag liever zelfstandig op zoek naar de ‘Big 5? In het Krugerpark is het toegestaan om met uw eigen huurauto door het park te rijden. Via de Phalaborwa-poort rijdt u zo het park in. Houdt uw camera gereed! Voor u het weet staat u oog in oog met een kudde olifanten. Na een indrukwekkende dag zit de eerste safaridag er op en is het nagenieten van al het moois wat u vandaag heeft meegemaakt.

DAG
05

Phalaborwa - Panoramaroute - Hazyview (ca. 200 km)

za_al_panorama route.jpg
Vertrek Phalaborwa (Krugerpark)
Ontdek de wereldberoemde Panoramaroute
Eerste overnachting Hazyview

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer drie uur (zonder stops) richting Hazyview als u de Panoramaroute neemt, één van de mooiste autoroutes van het land. De Blyde River Canyon loopt parallel aan de Panoramaroute en is de op twee na grootste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in Amerika en de Fish River Canyon in Namibië. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het na de Tafelberg de meest bezochte natuurlijke attractie is van Zuid-Afrika. Maak onderweg stops bij de uitkijkpunten met namen zoals Three Rondavels, Bourke’s Luck Potholes, God’s Window en The Pinnacle Rock. Geniet van het frisse berglandschap en het panoramische uitzicht.

DAG
06

Hazyview

Hazyview Raften over de Sabie-rivier
Vrije dag
Raften over de Sabie-rivier (optioneel)
Paardrijden of quad biken (optioneel)
Volle dag safari per open 4WD (optioneel)
Tweede overnachting Hazyview

Vandaag heeft u weer een heerlijke vrije dag om zelf in te delen. Geniet na uw ontbijt van de mooie natuur in de omgeving. Voor vogelaars zijn hier meer dan 250 soorten te spotten. Verder zijn er ook allerlei leuke activiteiten te boeken, zoals een rafttocht over de Sabie-rivier, paardrijden of quad biken. U kunt ook een uitstapje maken naar het Krugerpark om de ‘Big 5’ te spotten. De Phabeni-poort van het Krugerpark ligt op zo’n 30 minuten rijden van Hazyview. Het Krugerpark is uniek door de grootte en de verscheidenheid aan dieren die hier leven. Ieder gedeelte is ook weer anders qua natuur. Leuk om het verschil te zien! Uiteraard zijn er ter plaatse ook excursies met gids naar het Krugerpark te boeken.

DAG
07

Hazyview

ZA_AL_HAZYVIEW4
Vrije dag in Hazyview
Nog meer wild spotten in het Kruger Nationaal Park (op eigen gelegenheid)
Omgeving ontdekken per paard (optioneel)
Op avontuur in Tree Tops (optioneel)

Vandaag heeft u nog een extra heerlijke dag in Hazyview die u zelf kunt indelen. Er zijn voldoende activiteiten in de omgeving, dus indien u gisteren heeft genoten van het Krugerpark, kunt u vandaag alsnog een rafttocht over de Sabie-rivier maken, paardrijden of quad biken.
Indien u nog steeds geen genoeg heeft van het wild in het mooie Krugerpark. Vandaag kunt u opnieuw op zoek naar wild!

DAG
08

Hazyview – eSwatini (ca. 300 km)

Manden Swaziland
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Overnachting eSwatini

Welkom in eSwatini! Vergeet niet uw paspoort bij de hand te houden voor de grensformaliteiten. eSwatini, voorheen bekend als Swaziland, is het kleinste geheel door een ander land omgeven land op het zuidelijke halfrond. Dit kleine koninkrijk is erin geslaagd om zijn tradities te behouden die dateren uit de pre-koloniale tijd. Centraal staat de monarchie die het land verbindt tijdens festivals en feesten. Vandaag en morgen maakt u kennis met de rijke cultuur, vriendelijke bevolking en het adembenemende landschap van het vriendelijke broertje van Zuid-Afrika. In de loop van de middag komt u aan in uw lodge.

DAG
09

eSwatini – St. Lucia (ca. 300 km)

za__al_stlu_nijlpaard.jpg
Prachtige route dwars door eSwatini
Boottocht op het meer van St. Lucia (optioneel)
Eerste overnachting St. Lucia

Vandaag rijdt u na het ontbijt via het zuiden van eSwatini weer terug naar Zuid-Afrika. U komt aan in het charmante plaatsje St. Lucia, direct aan de kust, waar u heerlijk kunt ontspannen. Nadat u heeft ingecheckt in uw hotel kunt u een mooie boottocht op het meer van St. Lucia maken (optionele excursie), dat deel uitmaakt van het iSimangaliso Wetland Park (voorheen het St. Lucia Reservaat) – één van de weinige parken ter wereld met vijf verschillende ecosystemen. Het is het domein van ruim achthonderd nijlpaarden en duizend krokodillen. Bereidt u dan ook voor op een onvergetelijke tocht: de kans bestaat dat u vanaf de boot de krokodillen ziet liggen op de oevers en de grote groepen nijlpaarden tegenkomt die in het meer leven. Slenter na de boottocht door het kleine, sfeervolle centrum van St. Lucia, pak wellicht een terrasje en geniet van de warme temperaturen waar deze regio, zelfs in de Zuid-Afrikaanse winter, om bekendstaat.

DAG
10

Hluhluwe-iMfolozi Park & St. Lucia Wetlands

Giraffen Hluhluwe/Umfolozi Nationaal Park Zuid-Afrika
Diverse excursiemogelijkheden
Tweede overnachting St. Lucia

Vandaag heeft u alle tijd om een bezoek te brengen aan het Hluhluwe Nationaal Park om hier met uw eigen auto op zoek te gaan naar de Big Five. Het park is prachtig en kent een groot aantal dieren waaronder de witte Vandaag heeft u vrij om te genieten van St. Lucia. Heeft u zin om actief bezig te zijn? Boek dan een excursie naar Cape Vidal (optionele excursie). Met een beetje geluk ziet u op weg naar Cape Vidal nog wilde dieren, zoals antilopen en nijlpaarden, die hier in grote aantallen leven. Het prachtige strand van Cape Vidal ligt in één van de mooiste reservaten van het land: Greater St Lucia Wetlands Park. Spierwitte stranden worden afgewisseld met hoge duinen. Bij de kust maakt u een mooie wandeling door de ongerepte duinen. Afhankelijk van het tij kunt u ook zwemmen of snorkelen in de zee.

U kunt vandaag ook op safari in het nabijgelegen Hluhluwe-iMfolozi Park (optionele excursie). Het park is misschien minder beroemd dan het Krugerpark, toch is het beslist niet minder mooi! Het is bovendien het leefgebied van de zeldzame witte neushoorn. Geniet van de bijzondere plek, de mooie zonsondergang en de serene rust die uitgaat van de natuurlijke omgeving. Het Hluhluwe-iMfolozi Park is één van de oudste parken van Zuid-Afrika en kent een grote wilddichtheid. De kans dat u wilde dieren ziet is dus bijzonder groot!

DAG
11

St. Lucia – Umhlanga (ca. 223 km)

Umhlanga
Kom tot rust op het strand
Eerste overnachting Umhlanga

In Umhlanga, 10 kilometer ten noorden van Durban, is het vrijwel altijd lekker weer, zelfs in de winter! Bij aankomst in deze vriendelijke kustplaats heeft u de rest van de dag de tijd om heerlijk te ontspannen bij het zwembad of op het strand. Het prachtige Umhlanga-strand staat bekend om zijn veilige zwemwater waardoor het heerlijk vertoeven is. Het heeft een blauwe vlag-certificaat (milieuvriendelijke certificering) en de volop gefotografeerde Umhlanga-vuurtoren is hier te vinden.

DAG
12

Umhlanga

Umhlanga
Vrije dag
Durban stadstour (optionele excursie)
Durban fietstour (optionele excursie)
Tweede overnachting Umhlanga

Er zijn nog genoeg stranden in de omgeving om te verkennen. Zo heeft u bij het iets verder gelegen Umdloti-strand de kans om ’s ochtends dolfijnen te zien zwemmen in het ondiepe water. Het strand beschikt over een natuurlijk getijdenzwembad dat veilig is voor jongere kinderen om in te spelen en te zwemmen, en bij eb kan je vissen en het zeeleven zien in de rotspoelen. Het is een fantastisch strand om te zwemmen, snorkelen, SUP’en of surfen.

Doordat Durban niet ver is gelegen zijn er ook mogelijkheden om deze stad te verkennen. Vooral fietsend de stad verkennen biedt een unieke ervaring. De fietsroute is speciaal gekozen om de veiligheid en het gemak van het fietsen te garanderen. Onderweg zie je de prachtige monumenten en attracties van Durban.

DAG
13

Umhlanga - Drakensbergen (Bergville) (ca. 246 km)

Drakensbergen
Aankomst Drakensbergen
Eerste overnachting Drakensbergen

Als u door de Drakensbergen rijdt zal u versteld staan van de prachtige vergezichten, het heuvelachtige landschap en de groene omgeving. De komende dagen heeft u genoeg tijd om eropuit te trekken en het Royal Natal Nationaal Park te verkennen. De steile rotswand ‘Amphitheatre’ en de Tugela-watervallen zijn de voornaamste bezienswaardigheden. Er zijn allerlei activiteiten te ondernemen zoals mountainbiken, paardrijden, vissen, en vogels en wilde dieren spotten. Het nationale park, uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, beschikt verder over een aantal van de mooiste wandelpaden in Zuid-Afrika. Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.

DAG
14

Drakensbergen (Bergville)

Drakensbergen
Vrije dag
Scootours Drakensbergen (optioneel)
Canopy Tour (optioneel)
Quad Tour (optioneel)
Tweede overnachting Drakensbergen

Vandaag een heerlijke vrije dag om zelf in te vullen. Er zijn diverse avontuurlijke excursies mogelijk. Een leuke optionele excursie om te maken is de Scootours Drakensbergen. Hierbij geniet je van een opwindende afdaling van 5,4 kilometer over een steil terrein, graslanden en door een inheems bos. De scooters zijn niet-gemotoriseerd waardoor dit ook nog eens een milieuvriendelijke activiteit is. Deze in Zwitserland ontworpen scooters worden in de Alpen gebruikt op de skipistes wanneer de sneeuw is verdwenen. Een andere optie is een canopy tour. Tijdens deze optionele excursie ervaar je de natuur als nooit tevoren terwijl je door het bladerdak glijdt en geniet van een uniek panoramisch uitzicht op de wereld om je heen. Onderweg wordt je begeleid door getrainde gidsen terwijl je tussen de platforms in bomentoppen en langs bergwanden glijdt. Geniet van het inheemse bos, de watervallen en rivieren, en de meer dan 150 vogelsoorten die hier zijn te vinden.

DAG
15

Drakensbergen – Johannesburg – Amsterdam (ca. 400 km)

Drakensbergen Zuid-Afrika
Vertrek Drakensbergen
Auto inleveren op de luchthaven
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag komt het einde van deze prachtige reis in zicht. Bewonder nog één keer het Zuid-Afrikaanse landschap als u na het ontbijt van de Drakensbergen naar het vliegveld van Johannesburg rijdt. Een lange rit dus vertrek op tijd. In het vliegtuig denkt u terug aan de prachtige dieren, mooie landschappen en vele bijzondere ervaringen die u de afgelopen weken heeft beleefd.

DAG
16

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
4 opties
Open+
+Extra's
11 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
16 dagen Ontdek wild in Zuid-Afrika: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Handbagage (zie vluchtinfo)
12 dagen huurauto inclusief STLW en SCDW verzekeringen en ongelimiteerd aantal kilometers
Shuttleservice Johannesburg luchthaven - hotel
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Overnachten in St. Lucia
Geniet van heerlijke stranddagen in Umhlanga
Meet & Greet op de luchthaven van Johannesburg
Digitale Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse

Exclusief

Entreegelden: ca. €87 per persoon (omgerekend ca. 1672 ZAR, afhankelijk van de wisselkoers)
Aflever- en ophaalkosten huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Grensovergang huurauto ca. 800 ZAR (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele extra kosten huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
4 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+