Krugerpark
Krugerpark
St. Lucia
St. Lucia
Swaziland
Swaziland
Canyon in Drakensbergen
Canyon in Drakensbergen
Bourkes Pole, Panorama Route
Bourkes Pole, Panorama Route

Krugerpark, eSwatini & Zululand

Privéreis | 14 dagen v.a.
1592i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
16-09-2024
Reisduur
14dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 175,00 korting

Zomersale!i

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

(inclusief 175,00 korting)

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Zomersale!i
Rondreizen > Rondreizen Zuid-Afrika > Privéreizen Zuid-Afrika > Krugerpark, eSwatini & Zululand
Verblijf in Midden & Zuid Krugerpark
Ontspan aan het strand van Umhlanga
Safarimogelijkheden in Kruger, Hluhluwe en St. Lucia
Rit over de beroemde Panoramaroute
Ontdek het koninkrijk eSwatini en de Drakensbergen
Huurauto inclusief Super Cover verzekering (€ 0 eigen risico)

Safari en cultuur

The ‘Big Five’! Zou dat niet fantastisch zijn om te zien? Garanderen kunnen we het zeker niet, maar in deze reis gaat u zowel naar het Krugerpark als naar Hluhluwe Nationaal Park, dus de kans is zeer zeker aanwezig dat u al deze dieren in hun natuurlijke leefomgeving kunt bewonderen. Maar Zuid-Afrika biedt nóg veel meer, namelijk een zeer interessante geschiedenis, prachtige landschappen zoals de Panorama Route en het indrukwekkende Drakensbergen. Ook maakt u kennis met het kleine koninkrijk Swaziland en met de Zulu-cultuur. Een reis vol hoogtepunten!

"Hele leuke reis, waarin we in 14 dagen veel hebben gezien van een stukje Zuid Afrika. Alles prima geregeld met o.a. een boekje met informatie en de routebeschrijving dat we bij aankomst kregen. "

Mevrouw C van der Burg, Rijswijk

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Johannesburg

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam - Johannesburg
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend aankomt. Het is een lange vlucht, maar het grote voordeel is dat er maximaal één uur tijdsverschil is met Nederland.

DAG
02

Johannesburg - Pretoria (ca. 66 km)

Pretoria
Aankomst Johannesburg
Meet & Greet met onze vertegenwoordiger
Transfer naar hotel Pretoria (ca. 40 minuten)
Eerste overnachting Pretoria

Welkom in Zuid-Afrika! Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet en Greet. Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden. Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Zo kunt u met een gerust hart verder op reis in Zuid-Afrika. Met een transfer wordt u naar uw hotel in Pretoria gebracht.

DAG
03

Pretoria

Pretoria
Huurauto ophalen bij hotel Pretoria
Vrije dag
Soweto Apartheid Combo inclusief fietsen & lunch (optionele excursie)
Soweto kook- en wandeltour (optionele excursie)
Tweede overnachting Pretoria

Vandaag wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd en heeft u de tijd om de stad beter te leren kennen. Pretoria is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika en is een bezoek waard vanwege de indrukwekkende reeks historische gebouwen, monumenten en musea. Pretoria staat in de lente in vuur en vlam met de paarse tinten van jacaranda's. Het is dan ook een stad met prachtige parken en tuinen. Hoogtepunten van een bezoek zijn de nationale botanische tuinen, het Voortrekkermonument, Freedom Park en een reeks vredige natuurreservaten binnen de stadsgrenzen (waaronder Rietvlei Nature Reserve en Groenkloof Nature Reserve), met diverse dieren in het wild en een overvloed aan vogels. Ook zijn er diverse optionele excursies te boeken naar Soweto. Dit is één van de bekendste townships ter wereld en een monument van Apartheid. Tijdens uw bezoek wordt u geïnformeerd over de geschiedenis van deze rassenscheiding en de gevolgen hiervan voor de lokale bevolking. Ongetwijfeld een indrukwekkende ervaring!

DAG
04

Pretoria - Hoedspruit (Krugerpark) (ca. 423 km)

za_al_hoe_cheetah.jpg
Vertrek Pretoria
Sunset gamedrive per open 4WD (optioneel, bij verblijf in middenklasse hotels)
Middagsafari per open 4WD (bij verblijf in superiorklasse hotels)
Eerste overnachting Hoedspruit (Krugerpark)

Geniet lekker van uw ontbijt voor u verder rijdt naar het beroemde Kruger Nationaal Park. In de middag komt u aan in uw lodge aan de rand van het park. Neem bij aankomst een verkoelende duik in het zwembad en geniet ‘s avonds van een heerlijk diner in de lodge. Tijdens uw verblijf is er genoeg kans om de ‘Big 5’ (leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant) te spotten. Als u op tijd aankomt kunt u vanmiddag al uw eerste gamedrive maken! Als de zon ondergaat komt het Afrikaanse bush tot leven. De nachtdieren (met name de grote katten) worden brutaler en actiever. Een ervaren ranger is een expert in het spotten van wild en de warme kleuren rond zonsondergang maken de foto’s nog mooier.

DAG
05

Kruger Nationaal Park

Gamedrive Kruger Nationaal Park Zuid-Afrika
Vrije dag (bij verblijf in middenklasse hotels)
Op safari in een 4WD met ranger (optioneel bij verblijf in middenklasse hotels)
Volle dag safari per open 4WD (bij verblijf in superiorklasse hotels)
Tweede overnachting Hoedspruit (Krugerpark)

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag om zelf in te delen. U kunt vandaag zelfstandig een uitstapje maken naar het Krugerpark om de ‘Big 5’ te spotten. De Orpen-poort van het Krugerpark is in vele gevallen de dichtstbijzijnde toegangspoort. In de open graslanden vindt u enkele van de grootste kuddes grote grazers, waarschijnlijk de belangrijkste reden voor het grote aantal roofdieren in het park. Bij de waterholes zijn vaak grote hoeveelheden wild te zien. Niet ver van de Orpen-poort ligt de Rebelais-waterhole, één van de belangrijkste waterbronnen van het gebied. Grote aantallen wild maken dagelijks gebruik van deze waterhole. Verwacht impala’s, zebra’s, olifanten, wrattenzwijnen en giraffen te zien. Uiteraard zijn er ter plaatse ook excursies met gids naar het Krugerpark te boeken.

DAG
06

Hoedspruit - Panoramaroute - Hazyview (Krugerpark) (ca. 200 km)

za_al_panorama route.jpg
Bush Walk in de ochtend (bij verblijf in superiorklasse hotels)
Vertrek Hoedspruit (Krugerpark)
Rij over de beroemde Panoramaroute (Blyde River Canyon)
Overnachting Hazyview (Krugerpark)

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer drie uur (zonder stops) richting Hazyview als u de Panoramaroute neemt, één van de mooiste autoroutes van het land. De Blyde River Canyon loopt parallel aan de Panoramaroute en is de op twee na grootste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in Amerika en de Fish River Canyon in Namibië. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het na de Tafelberg de meest bezochte natuurlijke attractie is van Zuid-Afrika. Maak onderweg stops bij de uitkijkpunten met namen zoals Three Rondavels, Bourke’s Luck Potholes, God’s Window en The Pinnacle Rock. Geniet van het frisse berglandschap en het panoramische uitzicht.

DAG
07

Hazyview - eSwatini (ca. 300 km)

Manden Swaziland
Vertrek Hazyview (Krugerpark)
Grensovergang Zuid-Afrika - eSwatini
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Overnachting eSwatini

Welkom in eSwatini! Vergeet niet uw paspoort bij de hand te houden voor de grensformaliteiten. eSwatini, voorheen bekend als Swaziland, is het kleinste geheel door een ander land omgeven land op het zuidelijke halfrond. Dit kleine koninkrijk is erin geslaagd om zijn tradities te behouden die dateren uit de pre-koloniale tijd. Centraal staat de monarchie die het land verbindt tijdens festivals en feesten. Vandaag en morgen maakt u kennis met de rijke cultuur, vriendelijke bevolking en het adembenemende landschap van het vriendelijke broertje van Zuid-Afrika. In de loop van de middag komt u aan in uw lodge.

DAG
08

eSwatini - St Lucia (ca. 293 km)

za__al_stlu_nijlpaard.jpg
Vertrek eSwatini
Grensovergang eSwatini - Zuid-Afrika
Route door het platteland van KwaZulu Natal
Hippo & Croc Tour in St. Lucia Wetlands (optionele excursie)
Eerste overnachting St. Lucia

Na het ontbijt verlaat u eSwatini en reist u weer terug naar Zuid-Afrika. U rijdt aan de zuidkant het koninkrijk uit en komt Zuid-Afrika binnen bij de provincie KwaZulu Natal, het land van de Zulu’s. Bewonder de mooie route en bekijk het dagelijkse leven van de landarbeiders dat aan u voorbij trekt. In de middag komt u aan in het charmante plaatsje St. Lucia, direct aan de kust, waar u heerlijk kunt ontspannen. Nadat u heeft ingecheckt in uw hotel kunt u een mooie boottocht op het meer van St. Lucia maken (optionele excursie), dat deel uitmaakt van het iSimangaliso Wetland Park (voorheen het St. Lucia Reservaat) – één van de weinige parken ter wereld met vijf verschillende ecosystemen. Het is het domein van ruim achthonderd nijlpaarden en duizend krokodillen. Bereid u dan ook voor op een onvergetelijke tocht: de kans bestaat dat u vanaf de boot de krokodillen ziet liggen op de oevers en de grote groepen nijlpaarden tegenkomt die in het meer leven. Slenter na de boottocht door het kleine, sfeervolle centrum van St. Lucia, pak wellicht een terrasje en geniet van de warme temperaturen waar deze regio, zelfs in de Zuid-Afrikaanse winter, om bekend staat.

DAG
09

Hluhluwe-iMfolozi Park & St. Lucia Wetlands

Giraffen Hluhluwe/Umfolozi Nationaal Park Zuid-Afrika
Vrije dag
Cape Vidal (optionele excursie)
Halve of volle dag safari per open 4WD (optionele excursie)
Paardrijden door iSimangaliso Wetland Park (optionele excursie)
Zulu Village Tour (optionele excursie)
Tweede overnachting St. Lucia

Vandaag heeft u vrij om te genieten van St. Lucia. Heeft u zin om actief bezig te zijn? Boek dan een excursie naar Cape Vidal (optionele excursie). Met een beetje geluk ziet u op weg naar Cape Vidal nog wilde dieren, zoals antilopen en nijlpaarden, die hier in grote aantallen leven. Het prachtige strand van Cape Vidal ligt in één van de mooiste reservaten van het land: Greater St Lucia Wetlands Park. Spierwitte stranden worden afgewisseld met hoge duinen. Bij de kust maakt u een mooie wandeling door de ongerepte duinen. Afhankelijk van het tij kunt u ook zwemmen of snorkelen in de zee.

U kunt vandaag ook op safari in het nabijgelegen Hluhluwe-iMfolozi Park (optionele excursie). Het park is misschien minder beroemd dan het Krugerpark, toch is het beslist niet minder mooi! Het is bovendien het leefgebied van de zeldzame witte neushoorn. Geniet van de bijzondere plek, de mooie zonsondergang en de serene rust die uitgaat van de natuurlijke omgeving. Het Hluhluwe-iMfolozi Park is één van de oudste parken van Zuid-Afrika en kent een grote wilddichtheid. De kans dat u wilde dieren ziet is dus bijzonder groot!

DAG
10

St. Lucia - Umhlanga (ca. 223 km)

Umhlanga
Vertrek St. Lucia
Vrije middag
Overnachting Umhlanga

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer tweeënhalf uur naar de kustplaats Umhlanga, 10 kilometer ten noorden van Durban. Hier is het vrijwel altijd lekker weer, zelfs in de winter! Bij aankomst in deze vriendelijke kustplaats heeft u de rest van de dag de tijd om heerlijk te ontspannen bij het zwembad of op het strand. Het prachtige Umhlanga-strand staat bekend om zijn veilige zwemwater waardoor het heerlijk vertoeven is. Het heeft een blauwe vlag-certificaat (milieuvriendelijke certificering) en de volop gefotografeerde Umhlanga-vuurtoren is hier te vinden.

DAG
11

Umhlanga - Noord-Drakensbergen (ca. 246 km)

Drakensbergen
Vertrek Umhlanga
Vrije middag
Eerste overnachting Noord-Drakensbergen (Bergville/Winterton)

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer drieënhalf uur naar het noorden van Drakensbergen. Onderweg zal u versteld staan van de prachtige vergezichten, het heuvelachtige landschap en de groene omgeving. De komende dagen heeft u genoeg tijd om eropuit te trekken en het Royal Natal Nationaal Park te verkennen. De steile rotswand ‘Amphitheatre’ en de Tugela-watervallen zijn de voornaamste bezienswaardigheden. Er zijn allerlei activiteiten te ondernemen zoals mountainbiken, paardrijden, vissen, en vogels en wilde dieren spotten. Het nationale park, uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, beschikt verder over een aantal van de mooiste wandelpaden in Zuid-Afrika. Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.

DAG
12

Noord-Drakensbergen

Drakensbergen
Vrije dag
Scootours Drakensbergen (optionele excursie)
Canopy Tour (optionele excursie)
Quad Tour (optionele excursie)
Tweede overnachting Noord-Drakensbergen (Bergville/Winterton)

Vandaag een heerlijke vrije dag om zelf in te vullen. Er zijn diverse avontuurlijke excursies mogelijk. Een leuke optionele excursie om te maken is de Scootours Drakensbergen. Hierbij geniet u van een opwindende afdaling van 5,4 kilometer over een steil terrein, graslanden en door een inheems bos. De scooters zijn niet-gemotoriseerd waardoor dit ook nog eens een milieuvriendelijke activiteit is. Deze in Zwitserland ontworpen scooters worden in de Alpen gebruikt op de skipistes wanneer de sneeuw is verdwenen. Een andere optie is een canopy tour. Tijdens deze optionele excursie ervaart u de natuur als nooit tevoren terwijl u door het bladerdak glijdt en geniet van een uniek panoramisch uitzicht op de wereld om u heen. Onderweg wordt u begeleid door getrainde gidsen terwijl u tussen de platforms in bomentoppen en langs bergwanden glijdt. Geniet van het inheemse bos, de watervallen en rivieren, en de meer dan 150 vogelsoorten die hier zijn te vinden.

DAG
13

Noord-Drakensbergen - Johannesburg - Amsterdam (ca. 400 km)

za_al_goldengate.jpg
Vertrek Noord-Drakensbergen (Bergville/Winterton)
Huurauto inleveren op luchthaven Johannesburg
Vlucht Johannesburg - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag komt het einde van deze prachtige reis in zicht. Bewonder nog één keer het Zuid-Afrikaanse landschap als u na het ontbijt van de Drakensbergen naar het vliegveld van Johannesburg rijdt. Het is een lange rit van zo’n vierenhalf uur, dus vertrek op tijd. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd op de luchthaven is het helaas tijd om terug naar huis te vliegen. In het vliegtuig denkt u terug aan de prachtige dieren, mooie landschappen en vele bijzondere ervaringen die u de afgelopen weken heeft beleefd.

DAG
14

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige vakantie met vele hoogtepunten!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
5 opties
Open+
+Extra's
25 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
14 dagen Krugerpark, eSwatini & Zululand: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Handbagage (zie vluchtinfo)
Transfer Johannesburg luchthaven - Pretoria hotel
10 dagen huurauto inclusief SCDW en STLW verzekeringen, ongelimiteerd aantal kilometers en eerste extra bestuurder
Meet & Greet op de luchthaven
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
4-daags verblijf net buiten Kruger Nationaal Park
2-daags verblijf in het koninkrijk eSwatini
3-daags verblijf in Drakensbergen
Iedere dag ontbijt
1 x lunch en 2 x diner bij verblijf in superiorklasse hotels
Twee gameactiviteiten per dag in Hoedspruit bij verblijf in superiorklasse hotels
Uitgebreide routebeschrijving

Exclusief

Entreegelden: ca. € 89 p.p. (omgerekend ca. 1427 ZAR, afhankelijk van de wisselkoers)
Aflever- en ophaalkosten huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Grensovergang huurauto ca. 800 ZAR (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele extra kosten huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele optionele excursies (zie extra's)
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
5 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+