Wereldstad Kaapstad
Wereldstad Kaapstad
Wilde dieren in Kruger Nationaal Park
Wilde dieren in Kruger Nationaal Park
Koninkrijk eSwatini
Koninkrijk eSwatini
St. Lucia
St. Lucia
Drakensbergen
Drakensbergen

Kaapstad, Krugerpark & eSwatini

Privéreis | 16 dagen v.a. 2072
1947i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
20-09-2021
Reisduur
16 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i
Rondreizen > Rondreizen Zuid-Afrika > Privéreizen Zuid-Afrika > Kaapstad, Krugerpark & eSwatini
Kaapstad én Krugerpark
Rustig reistempo: vaak 2 of 3 nachten op één plek
Overnachten in kleinschalige lodges en guesthouses
Uitgebreid bezoek aan eSwatini, Hluhluwe NP en de Drakensbergen
Meet en Greet op de luchthaven, transfer naar uw eerste hotel
Inclusief ruimbagage

Kaapstad én de 'Big Five'

Wilt u graag op safari maar ook een bezoek brengen aan Kaapstad? Tijdens deze rondreis verblijft u maar liefst drie nachten in wereldstad Kaapstad en gaat u op zoek naar wilde dieren in verschillende nationale parken! In Kaapstad heeft u uitgebreid de tijd om een bezoek te brengen aan de imposante Tafelberg, het schiereiland met Kaap de Goede Hoop en Robbeneiland. Slenter langs de gekleurde huizen en nauwe straatjes van Bo-Kaap, ga shoppen in de V&A Waterfront en geniet van de Afrikaanse keuken in één van de vele restaurantjes. Wat is Kaapstad toch een geweldige stad! De ‘Big Five’! Zou dat niet fantastisch zijn om te zien? In Krugerpark en Hluhluwe Nationaal Park heeft u de kans deze dieren in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Bewonder de prachtige landschappen zoals de Panoramaroute en het indrukwekkende Drakensbergen. Ook maakt u kennis met het kleine koninkrijk eSwatini. Een reis vol hoogtepunten!

"Een afwisselende reis vol hoogtepunten. Een bruisende start in wereldstad Kaapstad, op safari in Krugerpark & Hluhluwe Nationaal Park en genieten van de prachtige Drakensbergen. Door vaak 2 nachten in dezelfde plaats te overnachten heeft u alle tijd om te genieten. "

Esther Bos, Product Manager Afrika

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Kaapstad

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Kaapstad

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Kaapstad waar u de volgende ochtend zal aankomen.

DAG
02

Aankomst Kaapstad

za_al_kaa_luchtfoto.jpg
Aankomst luchthaven Kaapstad
Welkom door onze vertegenwoordiger

Nadat u geland bent op de luchthaven van Kaapstad wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet & Greet (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen. Per transfer wordt u vervolgens naar uw accommodatie in Kaapstad gebracht. U overnacht de aankomende drie nachten in een vriendelijke guesthouse in het centrum van Kaapstad.

DAG
03

Kaapstad

za_al_kaapstad_tafelberg_100673464.jpg
Vrije dag Kaapstad
Huurauto wordt bij de accommodatie afgeleverd
Bezoek Robbeneiland (optioneel)
Bezoek Tafelberg (optioneel)

Vandaag een heerlijke vrije dag in Kaapstad. ’s Ochtend zal de huurauto bij uw accommodatie worden afgeleverd en gaat u Kaapstad en de omgeving beter leren kennen. In en rond Kaapstad is veel te zien en te doen. Wat heeft deze stad veel te bieden! Maak een wandeling door het oude centrum en geniet hier van de gezellige sfeer en de charmante oude gebouwen langs de Green Market Square. Houdt u van winkelen? Het Waterfront is een walhalla voor shopliefhebbers. Er is ook een breed aanbod aan goede restaurants te vinden in dit historische hart van de haven. U kunt ook in de karakteristieke 'hop on hop off' bus stappen om de belangrijkste bezienswaardigheden van Kaapstad te bekijken! Vindt u het interessant om Robben Island te bezoeken, waar Mandela en andere vrijheidsstrijders jaren hebben vastgezeten (optionele excursie), dan is dat vandaag – of eventueel nog morgen – mogelijk. Een boot brengt u vanaf het Victoria & Albert Waterfront naar het beroemde gevangeniseiland. Een indrukwekkende excursie, die nog steeds wordt begeleid door oud-gevangenen. U kunt er vandaag ook voor kiezen om met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg te gaan en te genieten van het fantastische uitzicht, mits het helder is. Vanaf de top kijkt u uit over de oceaan en de stad, met zijn verschillende wijken en townships.

DAG
04

Kaapstad & Kaap de Goede Hoop

za_al_kaa_boulders.jpg
Vrije dag Kaapstad
Bezoek Kaap de Goede Hoop (optioneel)

Maak vandaag een leuke dagtrip naar Kaap de Goede Hoop. De rit is werkelijk adembenemend, langs prachtige baaien en imposante kliffen. Start uw dagtrip in Houtbaai waar u met een boot Seal Island kunt bezoeken. Via Falsch baai rijdt u richting Simonstown waar u de grote pinguïnkolonie bij Boulders Beach kunt bekijken. Een leuke gewaarwording om deze kleine dieren van zo dichtbij op een hagelwit strand te zien. In de middag komt u aan in Kaap de Goede Hoop Nationaal Park, waar ook het beroemde Cape Point ligt. U kunt een pittige wandeling richting een uitzichtpunt maken vanwaar u een fascinerend mooi uitzicht heeft! U staat letterlijk op het zuidelijkste puntje van het Afrikaanse continent en kijkt uit over twee zeeën die hier samen komen. Via de andere kant van het schiereiland rijdt u op uw gemak terug naar Kaapstad, waar u aan het eind van de middag verder kunt genieten van de fijne sfeer, restaurants en terrasjes.

DAG
05

Kaapstad- Johannesburg - White River (ca. 350 km)

ZA_AL_KRUGERNP
Huurauto inleveren luchthaven Kaapstad
Binnenlandse vlucht Kaapstad - Johannesburg
Huurauto ophalen luchthaven Johannesburg
Eerste overnachting White River

Vandaag verlaat u Kaapstad en is het tijd voor een nieuw hoogtepunt: Krugerpark. U rijdt naar de luchthaven van Kaapstad waar u de auto inlevert en u stapt vervolgens in het vliegtuig naar Johannesburg. Op de luchthaven van Johannesburg haalt u de volgende huurauto weer op en rijdt u naar uw accommodatie in White River. U slaapt maar liefst 3 nachten in White River zodat u uitgebreid de tijd heeft om op safari te gaan in Krugerpark. In dit wereldberoemde nationale park kunt u genieten van de grote verscheidenheid aan flora en fauna en natuurlijk op zoek gaan naar de ‘Big Five’. Onder de ‘Big Five’ wordt verstaan de olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en de buffel.

DAG
06

Krugerpark

za_al_krugerpark2.jpg
Op eigen safari in Krugerpark
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)

Een opwindende dag. Vandaag is uw eerste kennismaking met de bijzondere wildparken en de vele wilde dieren van Zuid-Afrika. Vertrek vroeg in de ochtend zodat u ruim de gelegenheid heeft om zoveel mogelijk verschillende dieren te zien. Probeer vandaag de imposante ‘Big Five’ in zijn geheel te spotten: een spannende uitdaging. Kijk behalve naar deze dieren ook zeker uit naar ander bijzonder wild, zoals zebra’s, giraffen, impala’s, hyena’s, bavianen en uiteenlopende vogelsoorten. Wilt u het park liever per open 4WD verkennen? Dan bestaat de mogelijkheid om op optionele basis een safari door het Krugerpark in een open 4WD te maken en samen met een ranger op zoek te gaan naar de Big Five. Deze safari's kunt u boeken bij de entree van het park of uw accommodatie.

DAG
07

Panoramaroute

za_al_panorama route.jpg
Ontdek de Panoramaroute
Ga op eigen gelegenheid op safari in Krugerpark
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)
Laatste overnachting White River

Vandaag heeft u de mogelijkheid om nogmaals op safari te gaan in Krugerpark of de beroemde Panoramaroute te rijden. Een natuurtocht door een groen landschap met prachtige vergezichten. Laat u onder meer overweldigen door de imposante Blyde River Canyon, Pinnacle Rock, de wonderbaarlijke Bourkes Luck Potholes en God’s Window, met een fabuleus uitkijkpunt. Een heerlijke, relaxte dag. Als u in de namiddag terug bent in uw accommodatie kunt u voor zonsondergang nog een gamedrive maken door het Kruger Nationaal Park. Een ideaal moment van de dag, waarop veel dieren hun schuilplaats verlaten.

DAG
08

White River – eSwatini (voormalig Swaziland) (ca. 225 km)

ZA_AL_SWAZILAND3
Afwisselende route: van tropische fruitplantages tot bergketens
Grensformaliteiten eSwatini
Tussenstop in Mbabane
Optioneel bezoek aan Mlilwane Wildlife Sanctuary
Twee nachten in eSwatini

Vandaag rijdt u via Nelspruit naar het kleine koninkrijk eSwatini (voormalig Swaziland). Na het passeren van de grens rijdt u naar de hoofdstad Mbabane. U kunt een bezoek brengen aan deze stad en de lokale markt. Vervolgens rijdt u door richting het Mlilwane Wildlife Sanctuary. U overnacht vlakbij dit wildreservaat en heeft in de middag de tijd om heerlijke te relaxen, optioneel een game drive te maken of per paard of mountainbike onder begeleiding het park te verkennen. U overnacht twee nachten in eSwatini.

DAG
09

eSwatini (voormalig Swaziland)

ZA_AL_Swaziland_stam_78350053
Vrije dag
Bezoek aan Umphakatsi Village (optionele excursie)
Omgeving verkennen per mountainbike (optioneel)
Paardrijden (optioneel)
Tweede overnachting eSwatini

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag in eSwatini. Ontspan aan de rand van het zwembad en geniet van het mooie groene landschap om u heen. Of duik in de cultuur van eSwatini. Zo kunt u een bezoekje brengen aan Umphakatsi Village aan de rand van het Mlilwane wildreservaat. Een leuke manier om een kijkje te krijgen in de manier waarop veel mensen in eSwatini nog steeds leven en een uitleg over de cultuur en verschillende rituelen (optioneel). Heeft u behoefte aan beweging, dan kunt u een mountainbike huren en op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Of maak een mooie tocht per paard – eSwatini heeft schitterende natuurgebieden en met eindeloze vergezichten.

DAG
10

eSwatini (voormalig Swaziland) – Hluhluwe Nationaal Park (ca. 300 km)

Giraffen Hluhluwe/Umfolozi Nationaal Park Zuid-Afrika
Vertrek eSwatini
Route door het platteland van KwaZulu Natal
Overnachting Hluhluwe Nationaal Park

In de loop van de ochtend verlaat u eSwatini en reist u weer terug naar Zuid-Afrika. U rijdt aan de zuidkant het koninkrijk uit en komt Zuid-Afrika binnen bij de provincie KwaZulu Natal, het land van de Zulu’s. Bewonder de mooie route en bekijk het dagelijkse leven van de landarbeiders dat aan u voorbij trekt. In de namiddag komt u aan in uw lodge nabij Hluhluwe Nationaal Park. Het park is misschien minder beroemd dan het Krugerpark, toch is het beslist niet minder mooi! Het is bovendien het leefgebied van de zeldzame witte neushoorn. Geniet van de bijzondere plek, de mooie zonsondergang en de serene rust die uitgaat van de natuurlijke omgeving.

DAG
11

Hluhluwe Nationaal Park - St. Lucia (ca. 80 km)

ZA_AL_HLUHLUWENP5
Safari in Hluhluwe Nationaal Park (optioneel)
Twee nachten in St. Lucia

Vandaag heeft u alle tijd om met uw eigen auto, of per 4WD met chauffeur (optioneel), op safari te gaan in Hluhluwe Nationaal Park. Sta vroeg op, want de dieren zijn het beste te zien zijn als het nog koel is. Uw zoektocht naar de ‘Big Five’ (leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en buffels) begint wanneer u het park in rijdt. Vergeet niet om ook uit te kijken naar de andere interessante dieren die hier leven, zoals nijlpaarden, hyena’s, giraffes en zeldzame vogels. Het Hluhluwe Nationaal Park is één van de oudste parken van Zuid-Afrika en kent een grote wilddichtheid. De kans dat u wilde dieren ziet is dus bijzonder groot! Niet ver van Hluhluwe ligt het charmante plaatsje St. Lucia, direct aan de kust, waar u heerlijk kunt ontspannen. Het is één van de leukste plaatsen van Zuid-Afrika, hier ervaart u een echt vakantiegevoel.

DAG
12

St. Lucia

St. Lucia nijlpaard
Boottocht St. Lucia (optioneel)
Bezoek aan Cape Vidal (optioneel)
Tweede overnachting St. Lucia

Vandaag heeft u vrij om te genieten van het gemoedelijke dorpje St. Lucia. Heeft u zin om actief bezig te zijn? Dan kunt u een bezoek brengen aan Cape Vidal. Waarschijnlijk ziet u op weg naar Cape Vidal nog wilde dieren, zoals antilopen en nijlpaarden, die hier in grote aantallen leven. Het prachtige strand van Cape Vidal ligt in één van de mooiste reservaten van het land: Greater St Lucia Wetlands Park. Spierwitte stranden worden afgewisseld met hoge duinen. Bij de kust maakt u een mooie wandeling door de ongerepte duinen. Afhankelijk van het tij kunt u ook zwemmen of snorkelen in de zee. U kunt ook een mooie boottocht op het meer van St. Lucia maken. Het is het domein van ruim achthonderd nijlpaarden en duizend krokodillen. Bereid u dan ook voor op een onvergetelijke tocht: de kans bestaat dat u vanaf de boot de krokodillen ziet liggen op de oevers en de grote groepen nijlpaarden tegenkomt die in het meer leven. Slenter aan het eind van de dag door het kleine, sfeervolle centrum van St. Lucia, pak wellicht een terrasje en geniet van de warme temperaturen waar deze regio, zelfs in de Zuid-Afrikaanse winter, om bekend staat.

DAG
13

St. Lucia – Drakensbergen (ca. 450 km)

za_al_dra_howickfalls.jpg
Route richting de Drakensbergen
Bezoek aan het Nelson Mandela monument
Bezoek aan de Horwick watervallen
Twee overnachtingen in de Drakensbergen

Vandaag reist u richting de Drakensbergen, ook wel 'het dak van Afrika' genoemd. Onderweg naar de Drakensbergen kunt u een tussenstop maken bij het Nelson Mandela Monument. Op deze plek werd Nelson Mandela in 1962 opgepakt voor zijn strijd tegen Apartheid, waarna ‘Madiba’ 27 jaar in gevangenschap leefde op Robbeneiland. Bekijk het indrukwekkende kunstwerk van stalen buizen, dat in 2012 werd geplaatst ter nagedachtenis aan deze gebeurtenis. Bezichtig ook het kleine museum. Daar leert u meer over deze bijzondere man die zoveel voor Zuid-Afrika heeft betekend. Hierna kunt u de mooie watervallen bij Howick bekijken. Laat u overweldigen door de prachtige omgeving en de kracht waarmee het water van de Umgeni-rivier van een 95 meter hoge klif omlaag stort. U reist door naar de Drakensbergen waar u maar twee nachten verblijft.

DAG
14

Drakensbergen

za_al_drakensbergen.jpg
Geniet van een mooie wandeling en vergezichten
Mogelijkheid om paard te rijden of te mountainbiken
Bezoek het Royal Natal Nationaal Park
Bewonder de rotstekeningen van de San
Tweede overnachting in de Drakensbergen

Wat is het toch heerlijk wakker worden in zo'n prachtige, groene omgeving. Wat gaat u vandaag doen? Installeer uzelf op een bedje bij het zwembad of maak een wandeling door de mooie omgeving. Niks moet alles mag! De Drakensbergen lenen zich uitstekend voor langere of kortere wandeltochten, paardrijtochten of ritjes met een quad (optioneel). U heeft vandaag alle tijd om de omgeving te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het nabij gelegen Royal Natal Nationaal Park. De bergtoppen, die ook wel het amfitheater van de wereld worden genoemd, zijn het bekendste beeldmerk van de Drakensbergen. Ook kunt u in dit park de Tugela Falls bezoeken, een reeks watervallen van maar liefst ca. 183 meter hoog. De Drakensbergen zijn ook wereldberoemd door hun rotstekeningen van de San, ofwel de Bosjesmannen. De grotten waar deze nomadische jagers en verzamelaars leefden werden versierd met rotstekeningen. Deze rotstekeningen zijn nog steeds terug te zien in verschillende grotten.

DAG
15

Drakensbergen – Johannesburg – Amsterdam (ca. 400 km)

Drakensbergen Zuid-Afrika
Laatste indrukken van deze bijzondere bergketen
Vertrek richting de luchthaven van Johannesburg

Vroeg in de ochtend verlaat u de Drakensbergen. Bewonder nog één keer het Zuid-Afrikaanse landschap als u na het ontbijt van de Drakensbergen naar het vliegveld van Johannesburg rijdt. Hoog boven de wolken denkt u uitgebreid terug aan de prachtige dieren, mooie landschappen en vele bijzondere ervaringen u de afgelopen twee weken heeft beleefd.

DAG
16

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
6 opties
Open+
+Extra's
3 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
16 dagen Kaapstad, Krugerpark & eSwatini: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

23 kg ruimbagage op de internationale vluchten met KLM en British Airways
25 kg ruimbagage op de internationale vluchten met Emirates
Transfer van de luchthaven naar uw eerste hotel
12 dagen huurauto inclusief STLW en SCDW verzekeringen en ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels en/of guesthouses (afhankelijk van uw keuze)
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse
Meet & Greet service op de luchthaven
Iedere dag ontbijt
Shuttleservice luchthaven Kaapstad - hotel Kaapstad
Heerlijke dagen in Kaapstad
Binnenlandse vlucht Kaapstad - Johannesburg
Overnachten nabij het Krugerpark
Beleef de beroemde Panorama Route
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Overnachten bij Hluhluwe Nationaal Park én St. Lucia
Digitale Nederlandse routebeschrijving

Exclusief

Entreegelden: ca. €70 per persoon (omgerekend ca. 1353 ZAR, afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele extra kosten autohuur / drop-off kosten
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon
+Verlengen
6 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+