Wereldstad Kaapstad
Wereldstad Kaapstad
Wilde dieren in Kruger Nationaal Park
Wilde dieren in Kruger Nationaal Park
Koninkrijk eSwatini
Koninkrijk eSwatini
St. Lucia
St. Lucia
Drakensbergen
Drakensbergen

Kaapstad, Krugerpark & eSwatini

Privéreis | 15 dagen v.a. 2152
2002i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
28-04-2022
Reisduur
15 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m december 2022
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m december 2022
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Kassakorting tot 175 ppi
Rondreizen > Rondreizen Zuid-Afrika > Privéreizen Zuid-Afrika > Kaapstad, Krugerpark & eSwatini
Kaapstad én Krugerpark
Rustig reistempo: vaak 2 of 3 nachten op één plek
Overnachten in kleinschalige lodges en guesthouses
Uitgebreid bezoek aan eSwatini, Hluhluwe NP en de Drakensbergen
Meet en Greet op de luchthaven, transfer naar uw eerste hotel
Inclusief ruimbagage

Kaapstad én de 'Big Five'

Wilt u graag op safari maar ook een bezoek brengen aan Kaapstad? Tijdens deze rondreis verblijft u maar liefst drie nachten in wereldstad Kaapstad en gaat u op zoek naar wilde dieren in verschillende nationale parken! In Kaapstad heeft u uitgebreid de tijd om een bezoek te brengen aan de imposante Tafelberg, het schiereiland met Kaap de Goede Hoop en Robbeneiland. Slenter langs de gekleurde huizen en nauwe straatjes van Bo-Kaap, ga shoppen in de V&A Waterfront en geniet van de Afrikaanse keuken in één van de vele restaurantjes. Wat is Kaapstad toch een geweldige stad! De ‘Big Five’! Zou dat niet fantastisch zijn om te zien? In Krugerpark en Hluhluwe Nationaal Park heeft u de kans deze dieren in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Bewonder de prachtige landschappen zoals de Panoramaroute en het indrukwekkende Drakensbergen. Ook maakt u kennis met het kleine koninkrijk eSwatini. Een reis vol hoogtepunten!

"Een afwisselende reis vol hoogtepunten. Een bruisende start in wereldstad Kaapstad, op safari in Krugerpark & Hluhluwe Nationaal Park en genieten van de prachtige Drakensbergen. Door vaak 2 nachten in dezelfde plaats te overnachten heeft u alle tijd om te genieten. "

Esther Bos, Product Manager Afrika

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Kaapstad

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Kaapstad

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Kaapstad waar u de volgende ochtend zal aankomen.

DAG
02

Aankomst Kaapstad

za_al_kaa_luchtfoto.jpg
Aankomst luchthaven Kaapstad
Welkom door onze vertegenwoordiger
Eerste overnachting Kaapstad

Welkom in Zuid-Afrika! Vandaag of morgen zal de Meet & Greet plaatsvinden. Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Zo kunt u met een gerust hart verder op reis in Zuid-Afrika. Met een transfer wordt u naar uw hotel in het centrum van Kaapstad gebracht.

DAG
03

Kaapstad

Haven Kaapstad Zuid-Afrika
Ontdek de wereldstad Kaapstad!
Huurauto wordt bij de accommodatie afgeleverd
Tweede overnachting Kaapstad

In de loop van de ochtend wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd en kunt u de omgeving en de stad Kaapstad beter gaan verkennen. In en rond Kaapstad is ontzettend veel te zien en te doen. Wat heeft deze stad veel te bieden! Maak een wandeling door het oude centrum en geniet hier van de gezellige sfeer en de charmante oude gebouwen langs de Green Market Square. Houdt u van winkelen? Het Waterfront is een walhalla voor shopliefhebbers. Er is ook een breed aanbod aan goede restaurants te vinden in dit historische hart van de haven. U kunt ook in de karakteristieke 'hop on hop off' bus stappen om de belangrijkste bezienswaardigheden van Kaapstad te bekijken! Vindt u het interessant om Robben Island te bezoeken, waar Mandela en andere vrijheidsstrijders jaren hebben vastgezeten (optionele excursie), dan is dat vandaag – of eventueel morgen – mogelijk. Een boot brengt u vanaf het Victoria & Albert Waterfront naar het beroemde gevangeniseiland. Een indrukwekkende excursie, die nog steeds wordt begeleid door oud-gevangenen. U kunt er vandaag ook voor kiezen om met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg te gaan en te genieten van het fantastische uitzicht, mits het helder is. Vanaf de top kijkt u uit over de oceaan en de stad, met zijn verschillende wijken en townships.

DAG
04

Kaapstad & Kaap de Goede Hoop

za_al_kaa_boulders.jpg
Maak een dagtrip naar Kaap de Goede Hoop
Derde overnachting Kaapstad

Maak vandaag een leuke dagtrip naar Kaap de Goede Hoop. De rit is werkelijk adembenemend, langs prachtige baaien en imposante kliffen. Start uw dagtrip in Houtbaai waar u met een boot Seal Island kunt bezoeken. Via Falsch baai rijdt u richting Simonstown waar u de grote pinguïnkolonie bij Boulders Beach kunt bekijken. Een leuke gewaarwording om deze kleine dieren van zo dichtbij op een hagelwit strand te zien. In de middag komt u aan in Kaap de Goede Hoop Nationaal Park, waar ook het beroemde Cape Point ligt. U kunt een pittige wandeling richting een uitzichtpunt maken vanwaar u een fascinerend mooi uitzicht heeft! U staat letterlijk op het zuidelijkste puntje van het Afrikaanse continent en kijkt uit over twee zeeën die hier samen komen. Via de andere kant van het schiereiland rijdt u op uw gemak terug naar Kaapstad, waar u aan het eind van de middag verder kunt genieten van de fijne sfeer, restaurants en terrasjes.

DAG
05

Kaapstad - Johannesburg - White River (ca. 356 km)

ZA_AL_KRUGERNP
Huurauto inleveren luchthaven Kaapstad
Vlucht van Kaapstad naar Johannesburg
Huurauto ophalen luchthaven Johannesburg
Eerste overnachting White River

Vandaag verlaat u Kaapstad en is het tijd voor een nieuw hoogtepunt - Kruger Nationaal Park. U rijdt naar de luchthaven van Kaapstad waar u de auto inlevert en u stapt vervolgens in het vliegtuig naar Johannesburg. Op de luchthaven van Johannesburg haalt u de volgende huurauto weer op en rijdt u naar uw accommodatie in White River. U slaapt maar liefst 3 nachten in White River zodat u uitgebreid de tijd heeft om op safari te gaan in Krugerpark. In dit wereldberoemde nationale park kunt u genieten van de grote verscheidenheid aan flora en fauna en natuurlijk op zoek gaan naar de ‘Big Five’. Onder de ‘Big Five’ wordt verstaan de olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en de buffel.

DAG
06

Kruger Nationaal Park

za_al_krugerpark2.jpg
Vrije dag
Op safari in een 4WD met ranger (optioneel)
Tweede overnachting White River

Een opwindende dag. Vandaag is uw eerste kennismaking met de bijzondere wildparken en de vele wilde dieren van Zuid-Afrika. Vertrek vroeg in de ochtend zodat u ruim de gelegenheid heeft om zoveel mogelijk verschillende dieren te zien. Probeer vandaag de imposante ‘Big Five’ in zijn geheel te spotten: een spannende uitdaging. Kijk behalve naar deze dieren ook zeker uit naar ander bijzonder wild, zoals zebra’s, giraffen, impala’s, hyena’s, bavianen en uiteenlopende vogelsoorten. Wilt u het park liever per open 4WD verkennen? Dan bestaat de mogelijkheid om op optionele basis een safari door het Krugerpark in een open 4WD te maken en samen met een ranger op zoek te gaan naar de Big Five. Deze safari's kunt u boeken bij de entree van het park of uw accommodatie.

DAG
07

Panoramaroute

za_al_panorama route.jpg
Ontdek de wereldberoemde Panoramaroute
Sunset gamedrive per open 4WD (optioneel)
Derde overnachting White River

Vandaag heeft u alle tijd voor de prachtige Panoramaroute, één van de mooiste autoroutes van het land. De Blyde River Canyon loopt parallel aan de Panoramaroute en is de op twee na grootste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in Amerika en de Fish River Canyon in Namibië. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het na de Tafelberg de meest bezochte natuurlijke attractie is van Zuid-Afrika. Maak onderweg stops bij de uitkijkpunten met namen zoals Three Rondavels, Bourke’s Luck Potholes, God’s Window en The Pinnacle Rock. Geniet van het frisse berglandschap en het panoramische uitzicht. Als u in de namiddag terug bent in uw accommodatie kunt u voor zonsondergang nog een gamedrive maken door het Kruger Nationaal Park. Een ideaal moment van de dag, waarop veel dieren hun schuilplaats verlaten.

DAG
08

White River - eSwatini (ca. 254 km)

ZA_AL_SWAZILAND3
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Eerste overnachting eSwatini

Welkom in eSwatini! Vergeet niet uw paspoort bij de hand te houden voor de grensformaliteiten. eSwatini, voorheen bekend als Swaziland, is het kleinste geheel door een ander land omgeven land op het zuidelijke halfrond. Dit kleine koninkrijk is erin geslaagd om zijn tradities te behouden die dateren uit de pre-koloniale tijd. Centraal staat de monarchie die het land verbindt tijdens festivals en feesten. Vandaag en morgen maakt u kennis met de rijke cultuur, vriendelijke bevolking en het adembenemende landschap van het vriendelijke broertje van Zuid-Afrika. In de loop van de middag komt u aan in uw lodge.

DAG
09

eSwatini

Swazidansers
Vrije dag
Bezoek aan Umphakatsi Village (optionele excursie)
Omgeving verkennen per mountainbike (optioneel)
Paardrijden (optioneel)
Tweede overnachting eSwatini

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag om eSwatini te verkennen. Na het ontbijt is het heerlijk om te ontspannen bij het zwembad en te genieten van de groene omgeving. Als u iets actiefs wil ondernemen en de wilde dieren van dichtbij willen bewonderen dan is twee uur mountainbiken of paardrijden door het Mlilwane Wildlife Sanctuary aan te raden (optionele excursie). Dit is goed te combineren met de Umphakatsi Cultural Experience in het naburige dorp. Hierbij genieten jullie van een informatieve en authentieke ervaring, en krijgen jullie inzicht in de manier van leven op het platteland van eSwatini. De gids legt eerst de traditionele omgangsvormen uit, voordat u een korte wandeling maakt naar het dorp. Ontmoet hier het dorpshoofd die vertelt over de vele verschillende tradities die in de Swazi-cultuur bestaan. Tijdens uw bezoek leert u wat siSwati spreken, weeft u met droog gras en probeert u meel te stampen van maïs. Natuurlijk is een bezoek niet compleet zonder wat zang en dans.

DAG
10

eSwatini - Hluhluwe-iMfolozi Park (ca. 288 km)

Giraffen Hluhluwe/Umfolozi Nationaal Park Zuid-Afrika
Vertrek eSwatini
Route door het platteland van KwaZulu Natal
Overnachting Hluhluwe Nationaal Park

In de loop van de ochtend verlaat u eSwatini en reist u weer terug naar Zuid-Afrika. U rijdt aan de zuidkant het koninkrijk uit en komt Zuid-Afrika binnen bij de provincie KwaZulu Natal, het land van de Zulu’s. Bewonder de mooie route en bekijk het dagelijkse leven van de landarbeiders dat aan u voorbij trekt. In de namiddag komt u aan in uw lodge nabij Hluhluwe-iMfolozi Park. Het park is misschien minder beroemd dan het Krugerpark, toch is het beslist niet minder mooi! Het is bovendien het leefgebied van de zeldzame witte neushoorn. Geniet van de bijzondere plek, de mooie zonsondergang en de serene rust die uitgaat van de natuurlijke omgeving.

DAG
11

Hluhluwe-iMfolozi Park - St. Lucia (ca. 72 km)

Giraffen Hluhluwe/Umfolozi Nationaal Park Zuid-Afrika
Safari in Hluhluwe Nationaal Park (optioneel)
Eerste overnachting St. Lucia

Vandaag heeft u alle tijd om met uw eigen auto, of per 4WD met chauffeur (optioneel), op safari te gaan in Hluhluwe-iMfolozi Park. Sta vroeg op, want de dieren zijn het beste te zien zijn als het nog koel is. Uw zoektocht naar de ‘Big Five’ (leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en buffels) begint wanneer u het park in rijdt. Vergeet niet om ook uit te kijken naar de andere interessante dieren die hier leven, zoals nijlpaarden, hyena’s, giraffes en zeldzame vogels. Het Hluhluwe-iMfolozi Park is één van de oudste parken van Zuid-Afrika en kent een grote wilddichtheid. De kans dat u wilde dieren ziet is dus bijzonder groot! Niet ver van Hluhluwe ligt het charmante plaatsje St. Lucia, direct aan de kust, waar u heerlijk kunt ontspannen. Het is één van de leukste plaatsen van Zuid-Afrika, hier ervaart u een echt vakantiegevoel.

DAG
12

St. Lucia

za__al_stlu_nijlpaard.jpg
Diverse excursiemogelijkheden
Tweede overnachting St. Lucia

Vandaag heeft u vrij om te genieten van het gemoedelijke dorpje St. Lucia. Heeft u zin om actief bezig te zijn? Dan kunt u een bezoek brengen aan Cape Vidal. Waarschijnlijk ziet u op weg naar Cape Vidal nog wilde dieren, zoals antilopen en nijlpaarden, die hier in grote aantallen leven. Het prachtige strand van Cape Vidal ligt in één van de mooiste reservaten van het land: Greater St Lucia Wetlands Park. Spierwitte stranden worden afgewisseld met hoge duinen. Bij de kust maakt u een mooie wandeling door de ongerepte duinen. Afhankelijk van het tij kunt u ook zwemmen of snorkelen in de zee. U kunt ook een mooie boottocht op het meer van St. Lucia maken. Het is het domein van ruim achthonderd nijlpaarden en duizend krokodillen. Bereid u dan ook voor op een onvergetelijke tocht: de kans bestaat dat u vanaf de boot de krokodillen ziet liggen op de oevers en de grote groepen nijlpaarden tegenkomt die in het meer leven. Slenter aan het eind van de dag door het kleine, sfeervolle centrum van St. Lucia, pak wellicht een terrasje en geniet van de warme temperaturen waar deze regio, zelfs in de Zuid-Afrikaanse winter, om bekend staat.

DAG
13

St. Lucia - Drakensbergen (Bergville) (ca. 465 km)

Drakensbergen Zuid-Afrika
Aankomst Drakensbergen
Eerste overnachting Drakensbergen

Als u door de Drakensbergen rijdt zal u versteld staan van de prachtige vergezichten, het heuvelachtige landschap en de groene omgeving. De komende dagen heeft u genoeg tijd om eropuit te trekken en het Royal Natal Nationaal Park te verkennen. De steile rotswand ‘Amphitheatre’ en de Tugela-watervallen zijn de voornaamste bezienswaardigheden. Er zijn allerlei activiteiten te ondernemen zoals mountainbiken, paardrijden, vissen, en vogels en wilde dieren spotten. Het nationale park, uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, beschikt verder over een aantal van de mooiste wandelpaden in Zuid-Afrika. Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.

DAG
14

Drakensbergen (Bergville)

Drakensbergen Zuid-Afrika
Vrije dag
Scootours Drakensbergen (optioneel)
Canopy Tour (optioneel)
Quad Tour (optioneel)
Tweede overnachting Drakensbergen

Vandaag een heerlijke vrije dag om zelf in te vullen. Er zijn diverse avontuurlijke excursies mogelijk. Een leuke optionele excursie om te maken is de Scootours Drakensbergen. Hierbij geniet je van een opwindende afdaling van 5,4 kilometer over een steil terrein, graslanden en door een inheems bos. De scooters zijn niet-gemotoriseerd waardoor dit ook nog eens een milieuvriendelijke activiteit is. Deze in Zwitserland ontworpen scooters worden in de Alpen gebruikt op de skipistes wanneer de sneeuw is verdwenen. Een andere optie is een canopy tour. Tijdens deze optionele excursie ervaar je de natuur als nooit tevoren terwijl je door het bladerdak glijdt en geniet van een uniek panoramisch uitzicht op de wereld om je heen. Onderweg wordt je begeleid door getrainde gidsen terwijl je tussen de platforms in bomentoppen en langs bergwanden glijdt. Geniet van het inheemse bos, de watervallen en rivieren, en de meer dan 150 vogelsoorten die hier zijn te vinden.

DAG
15

Drakensbergen - Johannesburg - Amsterdam (ca. 400 km)

za_al_goldengate.jpg
Vertrek Drakensbergen
Auto inleveren op de luchthaven Johannesburg
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag komt het einde van deze prachtige reis in zicht. Bewonder nog één keer het Zuid-Afrikaanse landschap als u na het ontbijt van de Drakensbergen naar het vliegveld van Johannesburg rijdt.
Een lange rit dus vertrek op tijd. In het vliegtuig denkt u terug aan de prachtige dieren, mooie landschappen en vele bijzondere ervaringen die u de afgelopen weken heeft beleefd.

DAG
16

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige vakantie met vele hoogtepunten!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
6 opties
Open+
+Extra's
3 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
15 dagen Kaapstad, Krugerpark & eSwatini: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Binnenlandse vlucht Kaapstad - Johannesburg
Ruimbagage
Transfer Kaapstad luchthaven - hotel
Binnenlandse vlucht Kaapstad - Johannesburg
Transfer Kaapstad luchthaven - hotel
12 dagen huurauto inclusief STLW en SCDW verzekeringen en ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Heerlijke dagen in Kaapstad
Overnachten nabij het Krugerpark
Beleef de beroemde Panorama Route
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Overnachten bij Hluhluwe Nationaal Park én St. Lucia
Digitale Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse
Meet & Greet service op de luchthaven

Exclusief

Entreegelden: ca. €70 per persoon (omgerekend ca. 1353 ZAR, afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele extra kosten autohuur / drop-off kosten
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €25 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
6 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+