De olifant, onderdeel van de Big 5
De olifant, onderdeel van de Big 5
eSwatini
eSwatini
Walvissen bij Plettenberg
Walvissen bij Plettenberg
Wijnlanden
Wijnlanden
Wereldstad Kaapstad
Wereldstad Kaapstad

Hoogtepunten van Zuid-Afrika

Privéreis | 23 dagen v.a.
2684i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
06-06-2024
Reisduur
23dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m juni 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m juni 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Heel veel safaridagen in Kruger, Hluhluwe, St. Lucia en Addo NP
Inclusief binnenlandse vlucht Durban - Port Elizabeth
Reis over de beroemde Panoramaroute en Tuinroute
Sluit af met verblijf in de Wijnlanden en Kaapstad
Optionele dagexcursie over de Sani Pass in het koninkrijk Lesotho
Huurauto inclusief Super Cover verzekering (€ 0 eigen risico)

Zeer gevarieerde reis: van safari tot wereldstad

Tijdens deze rondreis gaat u langs alle hoogtepunten van dit prachtige, gevarieerde land! Er is volop tijd voor diverse safari’s in onder meer het Krugerpark, Hluhluwe en Addo National Park. U ziet het schitterende natuurgebied Drakensbergen waar u prachtige wandelingen kunt maken of kunt gaan paardrijden. Na een binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth rijdt u de beroemde Tuinroute, één van ’s werelds populairste autoroutes vanwege de spectaculaire uitzichten onderweg. In de beroemde wijngebieden overnacht u in Stellenbosch, een levendige universiteitsstad omringd door vele wijnboerderijen in de omgeving. De reis eindigt in de bijzondere wereldstad Kaapstad.

"´Een super mooi en divers land, zowel de natuur als cultuur. Elke dag is weer bijzonder! Goede en nette accommodaties en de afstanden zijn goed te rijden.´"

Anoniem

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Johannesburg

Vertrek luchthaven
Vlucht naar Johannesburg

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend zal aankomen.

DAG
02

Aankomst Johannesburg

za_al_job_stadszicht.jpg
Aankomst luchthaven Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger
Overnachting Johannesburg

Welkom in Zuid-Afrika! Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet en Greet. Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden. Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Zo kunt u met een gerust hart verder op reis in Zuid-Afrika. Met een shuttlebus reist u vanaf het vliegveld naar uw hotel op nog geen 15 minuten van de luchthaven.

DAG
03

Johannesburg - Hoedspruit (Krugerpark) (ca. 450 km)

za_al_hoe_cheetah.jpg
Aflevering huurauto bij het hotel
Op safari in een 4WD met ranger (optioneel)
Eerste overnachting Hoedspruit (Krugerpark)

In de loop van de ochtend wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd en verlaat u de regio van Johannesburg. In de middag komt u aan in uw lodge aan de rand van het beroemde Kruger Nationaal Park. Neem bij aankomst een verkoelende duik in het zwembad en geniet ‘s avonds van een heerlijk diner in de lodge. Tijdens uw verblijf is er genoeg kans om de ‘Big 5’ (leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant) te spotten. Als u op tijd aankomt kunt u vanmiddag al uw eerste gamedrive maken!

DAG
04

Kruger Nationaal Park

za_al_kru_olifanten.jpg
Vrije dag (bij verblijf in middenklasse hotels)
Op safari in een 4WD met ranger (optioneel bij verblijf in middenklasse hotels)
Volle dag safari per open 4WD (bij verblijf in superiorklasse hotels)
Tweede overnachting Hoedspruit (Krugerpark)

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag om zelf in te delen. U kunt vandaag zelfstandig een uitstapje maken naar het Krugerpark om de ‘Big 5’ te spotten. De Orpen-poort van het Krugerpark is in vele gevallen de dichtstbijzijnde toegangspoort. In de open graslanden vindt u enkele van de grootste kuddes grote grazers, waarschijnlijk de belangrijkste reden voor het grote aantal roofdieren in het park. Bij de waterholes zijn vaak grote hoeveelheden wild te zien. Niet ver van de Orpen-poort ligt de Rebelais-waterhole, één van de belangrijkste waterbronnen van het gebied. Grote aantallen wild maken dagelijks gebruik van deze waterhole. Verwacht impala’s, zebra’s, olifanten, wrattenzwijnen en giraffen te zien. Uiteraard zijn er ter plaatse ook excursies met gids naar het Krugerpark te boeken.

DAG
05

Hoedspruit - Panoramaroute - Hazyview (Krugerpark) (ca. 200 km)

za_al_krha_blyderiviercanyon.jpg
Bush Walk in de ochtend (bij verblijf in superiorklasse hotels)
Vertrek Hoedspruit (Krugerpark)
Rij over de beroemde Panoramaroute (Blyde River Canyon)
Eerste overnachting Hazyview (Krugerpark)

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer drie uur (zonder stops) richting Hazyview als u de Panoramaroute neemt, één van de mooiste autoroutes van het land. De Blyde River Canyon loopt parallel aan de Panoramaroute en is de op twee na grootste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in Amerika en de Fish River Canyon in Namibië. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het na de Tafelberg de meest bezochte natuurlijke attractie is van Zuid-Afrika. Maak onderweg stops bij de uitkijkpunten met namen zoals Three Rondavels, Bourke’s Luck Potholes, God’s Window en The Pinnacle Rock. Geniet van het frisse berglandschap en het panoramische uitzicht.

DAG
06

Hazyview (Krugerpark)

Hazyview Raften over de Sabie-rivier
Vrije dag
Raften over de Sabie-rivier (optioneel)
Paardrijden of quad biken (optioneel)
Volle dag safari per open 4WD (optioneel)
Tweede overnachting Hazyview (Krugerpark)

Vandaag heeft u weer een heerlijke vrije dag om zelf in te delen. Geniet na uw ontbijt van de mooie natuur in de omgeving. Voor vogelaars zijn hier meer dan 250 soorten te spotten. Verder zijn er ook allerlei leuke activiteiten te boeken, zoals een rafttocht over de Sabie-rivier, paardrijden of quad biken. U kunt ook een uitstapje maken naar het Krugerpark om de ‘Big 5’ te spotten. De Phabeni-poort van het Krugerpark ligt op zo’n 30 minuten rijden van Hazyview. Het Krugerpark is uniek door de grootte en de verscheidenheid aan dieren die hier leven. Ieder gedeelte is ook weer anders qua natuur. Leuk om het verschil te zien! Uiteraard zijn er ter plaatse ook excursies met gids naar het Krugerpark te boeken.

DAG
07

Hazyview - eSwatini (ca. 300 km)

Manden Swaziland
Vertrek Hazyview (Krugerpark)
Grensovergang Zuid-Afrika - eSwatini
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Overnachting eSwatini

Welkom in eSwatini! Vergeet niet uw paspoort bij de hand te houden voor de grensformaliteiten. eSwatini, voorheen bekend als Swaziland, is het kleinste geheel door een ander land omgeven land op het zuidelijke halfrond. Dit kleine koninkrijk is erin geslaagd om zijn tradities te behouden die dateren uit de pre-koloniale tijd. Centraal staat de monarchie die het land verbindt tijdens festivals en feesten. Vandaag en morgen maakt u kennis met de rijke cultuur, vriendelijke bevolking en het adembenemende landschap van het vriendelijke broertje van Zuid-Afrika. In de loop van de middag komt u aan in uw lodge.

DAG
08

eSwatini - Hluhluwe Nationaal Park (ca. 288 km)

Giraffen Hluhluwe/Umfolozi Nationaal Park Zuid-Afrika
Vertrek eSwatini
Grensovergang eSwatini - Zuid-Afrika
Route door het platteland van KwaZulu Natal
Overnachting Hluhluwe

In de loop van de ochtend verlaat u eSwatini en reist u weer terug naar Zuid-Afrika. U rijdt aan de zuidkant het koninkrijk uit en komt Zuid-Afrika binnen bij de provincie KwaZulu Natal, het land van de Zulu’s. Bewonder de mooie route en bekijk het dagelijkse leven van de landarbeiders dat aan u voorbij trekt. In de namiddag komt u aan in uw lodge nabij Hluhluwe-iMfolozi Park. Het park is misschien minder beroemd dan het Krugerpark, toch is het beslist niet minder mooi! Het is bovendien het leefgebied van de zeldzame witte neushoorn. Geniet van de bijzondere plek, de mooie zonsondergang en de serene rust die uitgaat van de natuurlijke omgeving.

Als u op tijd aankomt kunt u vanmiddag al uw eerste gamedrive maken! Als de zon ondergaat komt het Afrikaanse bush tot leven. De nachtdieren (met name de grote katten) worden brutaler en actiever. Een ervaren ranger is een expert in het spotten van wild en de warme kleuren rond zonsondergang maken de foto’s nog mooier.

DAG
09

Hluhluwe Nationaal Park - St. Lucia (ca. 72 km)

za__al_stlu_nijlpaard.jpg
Vertrek Hluhluwe
Hippo & Croc Tour in St. Lucia Wetlands (optionele excursie)
Eerste overnachting St. Lucia

Niet ver van Hluhluwe ligt het charmante plaatsje St. Lucia, direct aan de kust, waar u heerlijk kunt ontspannen. Nadat u heeft ingecheckt in uw hotel kunt u een mooie boottocht op het meer van St. Lucia maken (optioneel), dat deel uitmaakt van het iSimangaliso Wetland Park (voorheen het St. Lucia Reservaat) – één van de weinige parken ter wereld met vijf verschillende ecosystemen. Het is het domein van ruim achthonderd nijlpaarden en duizend krokodillen. Bereid u dan ook voor op een onvergetelijke tocht: de kans bestaat dat u vanaf de boot de krokodillen ziet liggen op de oevers en de grote groepen nijlpaarden tegenkomt die in het meer leven. Slenter na de boottocht door het kleine, sfeervolle centrum van St. Lucia, pak wellicht een terrasje en geniet van de warme temperaturen waar deze regio, zelfs in de Zuid-Afrikaanse winter, om bekend staat.

DAG
10

St. Lucia Wetlands

Cape Vidal
Vrije dag
Cape Vidal (optionele excursie)
Paardrijden door iSimangaliso Wetland Park (optionele excursie)
Tweede overnachting St. Lucia

Vandaag heeft u vrij om te genieten van St. Lucia. Heeft u zin om actief bezig te zijn? Boek dan een excursie naar Cape Vidal (optionele excursie). Met een beetje geluk ziet u op weg naar Cape Vidal nog wilde dieren, zoals antilopen en nijlpaarden, die hier in grote aantallen leven. Het prachtige strand van Cape Vidal ligt in één van de mooiste reservaten van het land: Greater St Lucia Wetlands Park. Spierwitte stranden worden afgewisseld met hoge duinen. Bij de kust maakt u een mooie wandeling door de ongerepte duinen. Afhankelijk van het tij kunt u ook zwemmen of snorkelen in de zee.

DAG
11

St. Lucia - Zuid-Drakensbergen (ca. 440 km)

Drakensbergen
Vertrek St. Lucia
Vrije middag
Eerste overnachting Zuid-Drakensbergen (Underberg)

Als u door de Drakensbergen rijdt zal u versteld staan van de prachtige vergezichten, het heuvelachtige landschap en de groene omgeving. De komende dagen heeft u genoeg tijd om de omgeving verder te verkennen. Een echte aanrader is de Sani Pass tour welke u morgen kunt doen. Een ervaring op zich! Via adembenemende uitzichten rijdt u de bergpas omhoog naar de top van de berg én gaat u de grens over naar het koninkrijk Lesotho.

DAG
12

Zuid-Drakensbergen & Sani Pass

za_al_sanipass.jpg
Vrije dag
Sani Pass Tour (optionele excursie)
Tweede overnachting Zuid-Drakensbergen (Underberg)

U heeft een heerlijke vrije dag. Installeer uzelf op een bedje bij het zwembad of maak een wandeling door de mooie omgeving. De Drakensbergen lenen zich uitstekend voor langere of kortere wandeltochten, paardrijtochten of ritjes met een quad (optionele excursie). U kunt ook een bijzondere georganiseerde excursie maken over de Sani Pass naar het minder bekende koninkrijk Lesotho (optionele excursie). De Sani Pass zelf is eigenlijk al een attractie op zich. De werkelijk magnifieke bergpas staat dan ook bij veel reizigers op het lijstje ‘must do’s’. Zodra u de Zuid-Afrikaanse grenspost aan de voet van de bergpas voorbij bent, navigeert de chauffeur de 4WD langzaam omhoog over een steile, kronkelige gravelweg. Om u heen wordt het ongerepte landschap steeds droger. Boven, op ruim 1000 meter hoogte, komen we aan bij de grenspost van het koninkrijk Lesotho (neem uw paspoort dus mee). Hier is ook het hoogstgelegen restaurant van Zuid Afrika. Geniet hier van een kop koffie, en bewonder het uitzicht over Lesotho aan de ene kant en Zuid-Afrika aan de andere kant.

DAG
13

Zuid-Drakensbergen - Umhlanga (ca. 223 km)

Umhlanga
Vertrek St. Lucia
Vrije middag
Overnachting Umhlanga

Na het ontbijt rijdt u naar de kustplaats Umhlanga, 10 kilometer ten noorden van Durban. Hier is het vrijwel altijd lekker weer, zelfs in de winter! Bij aankomst in deze vriendelijke kustplaats heeft u de rest van de dag de tijd om heerlijk te ontspannen bij het zwembad of op het strand. Het prachtige Umhlanga-strand staat bekend om zijn veilige zwemwater waardoor het heerlijk vertoeven is. Het heeft een blauwe vlag-certificaat (milieuvriendelijke certificering) en de volop gefotografeerde Umhlanga-vuurtoren is hier te vinden.

DAG
14

Umhlanga - Durban - Port Elizabeth - Addo

za_al_addo national park.jpg
Vertrek Umhlanga
Huurauto inleveren op luchthaven Durban
Binnenlandse vlucht Durban - Port Elizabeth
Huurauto ophalen op luchthaven Port Elizabeth
Eerste overnachting omgeving Addo Nationaal Park

Vandaag vliegt van Durban naar Port Elizabeth. Vanuit Umhlanga rijdt u in nog geen half uur naar de luchthaven van Durban. Eenmaal aangekomen in Port Elizabeth, staat er een andere huurauto op u te wachten. Het avontuur aan de Westkant van Zuid-Afrika gaat beginnen! U verlaat de luchthaven van Port Elizabeth en rijdt in ongeveer een uur naar één van de beroemdste wildparken van Zuid-Afrika: Addo Nationaal Park.

In Addo Elephant Park struinen ruim 450 olifanten rond in een gebied van ongeveer 120.000 ha. Dit is lang niet altijd zo geweest. In 1919 kreeg de majoor Philip Pretorius de opdracht de laatste olifanten die er toen nog rondliepen neer te schieten. Dat deed hij op vijftien verstopte dieren na. In 1931 werd er besloten hier een klein gebied uit te roepen tot nationaal park om de resterende olifanten te redden. Addo Nationaal Park staat vooral bekend om haar grote aantal olifanten, maar daarnaast vindt u er ook andere dieren zoals zebra’s, koedoes, antilopen, neushoorns en bosbokken. Wanneer u op tijd aankomt in uw accommodatie (afhankelijk van uw vluchttijd) kunt u direct op safari! Ga met eigen huurauto of boek een georganiseerde safari met ervaren gids.

DAG
15

Addo Nationaal Park

Olifanten Zuid-Afrika
Vrije dag
Addo ochtendsafari (optionele excursie)
Addo avondsafari (optionele excursie)
Tweede overnachting omgeving Addo Nationaal Park

Sta vandaag vroeg op! Bij zonsopgang zijn de dieren het actiefst dus grote kans dat u ze spot. Wist u dat u ook de beroemde ‘Big 5' kunt spotten in Addo Nationaal Park? Ga naast de olifanten op zoek naar de leeuw, buffel, neushoorn en luipaard. Een tip om op zoek te gaan naar de waterholes, hier komen de dieren vaak samen als ze op zoek zijn naar verkoeling. Net als in het Kruger Nationaal Park kunt u in het Addo Nationaal Park met uw eigen auto op pad. Rij door de bush en ga zelf op zoek naar wild, óf boek een georganiseerde gamedrive met ervaren ranger. De ranger weet u van alles te vertellen over de dieren en hun omgeving.

DAG
16

Addo Nationaal Park - Tuinroute - Knysna/ Plettenberg Bay (ca. 324 km)

ZA_AL_TSITSIKAMMANP
Vertrek Addo Nationaal Park
Rij over de beroemde Tuinroute
Wandel in Tsitsikamma Nationaal Park
Canopy Tree Top Tour (optionele excursie)
Eerste overnachting Knysna of Plettenberg Bay

Knysna ligt in het hart van de beroemde Tuinroute – een prachtige kustlijn van ongeveer 200 kilometer tussen Mosselbaai en Plettenberg Bay, tussen het Outeniqua-gebergte en het sprankelende blauw van de Indische Oceaan. Tijdens uw reis richting Knysna is het aan te raden om een stop te maken bij het Tsitsikamma Nationaal Park. Dit nationale park ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Knysna. Het omvat 80 kilometer rotsachtige kustlijn met schilderachtige wandelpaden en verbazingwekkende vergezichten. Tijdens een wandeling geniet u van het bos met torenhoge bomen, en de kust met kliffen van zo’n 180 meter hoog. Er zijn maar liefst 12 wandelingen mogelijk. De meest populaire wandeling is de relatief korte Storms River Mouth Trail. Dit pad van 2 kilometer (circa 1 uur) leidt naar de beroemde hangbrug over de Storms-riviermonding. Geniet hier van een ongeëvenaard uitzicht op de kustlijn en spot mogelijk zeehonden, walvissen of dolfijnen. Een andere optie voor de wat fittere wandeling is de Waterfall Trail. Dit is de eerste 3 kilometer (circa 1,5 uur per enkele reis) van de wereldberoemde vijfdaagse Otter Trail. Aan het einde van de 3 kilometer komt u uit bij een spectaculaire waterval, die zich in een diepe poel stort, voordat hij de zee instroomt. Maak hier een verfrissende duik onder de waterval! Het is aan te raden om zwemkleding en een picknicklunch mee te nemen. Er zijn naast wandelingen ook diverse wateractiviteiten mogelijk in het Tsitsikamma Nationaal Park, waaronder kajakken en snorkelen.

Een bezoek aan Tsitsikamma is eenvoudig te combineren met de optionele Canopy Tree Top excursie, Zuid-Afrika’s eerste canopy tour. In het prachtige inheemse regenwoud van Tsitsikamma glijdt u voorzichtig in een harnas aan staalkabels 30 meter boven de grond van het ene naar het andere platform. Vanaf de tien boomplatforms geniet u van het uitzicht op de weelderige bosbodem. Het landschap en de vogels zijn spectaculair en professionele gidsen zorgen voor uw veiligheid terwijl ze onderweg uitleg geven van wat u zoal tegenkomt.

DAG
17

Knysna/ Plettenberg Bay

Knysna Country House
Ontdek het beroemde 'Knysna Heads'
Tweede overnachting Knysna of Plettenberg Bay

Een bezoek aan Knysna is niet compleet zonder een uitstapje naar de beroemde herkenningspunten Knysna Heads – een paar enorme zandstenen kliffen die de Knysna-lagune scheiden van de oceaan. Het oostelijke ‘hoofd’ is gemakkelijk bereikbaar met de auto en heeft veel spectaculaire uitkijkpunten met uitzicht op het kanaal, de Indische Oceaan, de Knysna-lagune en het Outeniqua-gebergte. Het westelijke ‘hoofd’ is alleen per veerboot te bereiken vanaf Knysna Waterfront en de thuisbasis van het particuliere natuurreservaat Featherbed. Het is dan ook aan te raden om de optionele Featherbed Experience te boeken. Bij aankomst in het reservaat worden jullie meegenomen in een 4WD naar de top van het westelijke ‘hoofd’. Aan de ene kant biedt het uitzicht op de lagune en het stadje, en aan de andere kant op de oceaan en zeeleven. In de maanden augustus en september zijn hier walvissen te spotten, terwijl dolfijnen het gehele jaar door te zien zijn. Hierna maak je een begeleide wandeling van 2,2 kilometer door het reservaat terug naar de lagune.

Meer zin in ontspanning? Dan kunt u in het 30 minuten verderop gelegen Plettenberg Bay terecht. Plettenberg Bay heeft enkele van de mooiste stranden van Zuid-Afrika. De 35 kilometer aan pittoreske kustlijn van de Indische Oceaan heeft 15 kilometer aan ongerepte zandstranden. Het hele jaar door genieten strandgangers van de zon en de buitenactiviteiten waaronder surfen, skimboarden en bodyboarden. Plettenberg Bay heeft zes stranden met de Blauwe Vlag-status, waaronder Robberg 5, Lookout Beach, Keurboomstrand, The Dunes, The Singing Kettle en Nature’s Valley.

DAG
18

Knysna/ Plettenberg Bay - Oudtshoorn (ca. 119 km)

Struisvogels in Oudtshoorn
Bezoek de Cango-grotten
Overnachting Oudtshoorn

Vandaag komt u aan in Oudtshoorn, de hoofdstad van Klein Karoo. Afhankelijk van hoe laat u aankomt is het aan te raden om vanmiddag een mooie rit te maken naar de Cango-grotten en bij de Buffelsdrift Game Lodge een safari te maken. Bij de Cango-grotten bezoekt u één van de werelds grootste natuurlijke wonderen – een reeks druipsteengrotten die uitkomen in enorme zalen met torenhoge stalagmietformaties. De stalactiet ‘Naald van Cleopatra’, die 9 meter lang is en minstens 150.000 jaar oud, is één van de belangrijkste attracties van de Cango-grotten. Onderweg naar de Cango-grotten ligt de Buffelsdrift Game Lodge aan de voet van het Swartberg-gebergte. Tijdens een bush safari geniet u in een open 4WD van de Karoo-vegetatie en het brede scala aan dieren waaronder nijlpaarden, giraffen, springbokken en nog veel meer.

DAG
19

Oudtshoorn - Stellenbosch (ca. 391 km)

ZA_AL_Stellenbosch16
Rij langs dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan
Bezoek één (of meerdere) wijnboerderijen
Overnachting in/nabij Stellenbosch

Geniet rustig van uw ontbijt. Voor u doorreist naar Stellenbosch kunt u een bezoek brengen aan Cango Wildlife Ranch, een broedplaats voor bedreigde diersoorten, en maak een rondleiding door een struisvogelboerderij. Op de Cango Wildlife Ranch zijn meer dan 90 diersoorten te vinden, waaronder slangen, katachtigen, krokodillen, schildpadden en nijlpaarden. Er is ook een Kids Zone met een klimrek, springkasteel, waterpark en kinderboerderij. Oudtshoorn is de struisvogelhoofdstad van de wereld. Bij één van de vele struisvogelboerderij die zich in de omgeving van Oudtshoorn bevinden is het mogelijk om ’s werelds grootste vogel, de struisvogel, van dichtbij te ervaren. Hier komen jullie meer te weten over struisvogels en zie je hun gigantische eieren, broedmachines en kuikens van dichtbij. U krijgt ook de mogelijkheid om de struisvogels zelf te voeren!

In de loop van de middag komt u aan in de Wijnlanden. In Stellenbosch vindt u veel mooie oude Kaap-Hollandse huizen en het gezellige centrum nodigt uit om lekker een terras te pakken of te slenteren door de kleine straten. Afhankelijk van hoe laat u aankomst is voor wijnliefhebbers het bezoeken van één van de vele wijnboerderijen zeker een hoogtepunt. Haal uw landkaart met alle routes en wijnhuizen in het centrum van Stellenbosch. De meeste wijnhuizen zijn open voor publiek waarbij u uw wijnkennis kunt verbreden tijdens een interessante rondleiding door de wijnkelders en uitleg krijgt over het proces. Uiteraard wordt de rondleiding afgesloten met een heerlijk glaasje wijn in de ‘tastingroom’ of met mooi weer op het terras. Als u vandaag op tijd in uw hotel aankomt kunt u ook één van de tours boeken waarbij de gids u veel kan vertellen en u Stellenbosch beter leert kennen (optionele excursie).

DAG
20

Stellenbosch - Kaapstad (ca. 50 km)

za_al_kaa_boulders.jpg
Ontdek de wereldstad Kaapstad!
Eerste overnachting Kaapstad

Vandaag rijdt u in een klein uur naar de prachtige wereldstad Kaapstad! In en rond Kaapstad is ontzettend veel te zien en te doen. Wat heeft deze stad veel te bieden! Maak een wandeling door het oude centrum en geniet hier van de gezellige sfeer en de charmante oude gebouwen langs de Green Market Square. Houdt u van winkelen? Het Waterfront is een walhalla voor shopliefhebbers. Er is ook een breed aanbod aan goede restaurants te vinden in dit historische hart van de haven. U kunt ook in de karakteristieke 'hop on hop off' bus stappen om de belangrijkste bezienswaardigheden van Kaapstad te bekijken!

DAG
21

Kaapstad & Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop Zuid-Afrika
Maak een dagtrip naar Kaap de Goede Hoop
Tweede overnachting Kaapstad

Maak vandaag een leuke dagtrip naar Kaap de Goede Hoop. De rit is werkelijk adembenemend, langs prachtige baaien en imposante kliffen. Start uw dagtrip in Houtbaai waar u met een boot Seal Island kunt bezoeken. Via Falsch baai rijdt u richting Simonstown waar u de grote pinguïnkolonie bij Boulders Beach kunt bekijken. Een leuke gewaarwording om deze kleine dieren van zo dichtbij op een hagelwit strand te zien. In de middag komt u aan in Kaap de Goede Hoop Nationaal Park, waar ook het beroemde Cape Point ligt. U kunt een pittige wandeling richting een uitzichtpunt maken vanwaar u een fascinerend mooi uitzicht heeft! U staat letterlijk op het zuidelijkste puntje van het Afrikaanse continent en kijkt uit over twee zeeën die hier samen komen. Via de andere kant van het schiereiland rijdt u op uw gemak terug naar Kaapstad, waar u aan het eind van de middag verder kunt genieten van de fijne sfeer, restaurants en terrasjes.

DAG
22

Kaapstad

Robbeneiland Zuid-Afrika
Vrije dag
Derde overnachting Kaapstad

Vandaag heeft u nog een vrije dag in Kaapstad. Vindt u het interessant om Robben Island te bezoeken, waar Mandela en andere vrijheidsstrijders jaren hebben vastgezeten (optionele excursie), dan is dat vandaag mogelijk. Een boot brengt u vanaf het Victoria & Albert Waterfront naar het beroemde gevangeniseiland. Een indrukwekkende excursie, die nog steeds wordt begeleid door oud-gevangenen. U kunt er vandaag ook voor kiezen om met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg te gaan en te genieten van het fantastische uitzicht, mits het helder is. Vanaf de top kijkt u uit over de oceaan en de stad, met zijn verschillende wijken en townships.

DAG
23

Kaapstad - Amsterdam

V&A Waterfront in Kaapstad, met daarachter de Tafelberg
Vertrek Kaapstad
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag komt het einde van deze prachtige reis in zicht. Geniet nog van een heerlijke lunch aan de Victoria & Alfred Waterfront, koop de laatste souvenirs en neem afscheid van het veelzijdige Zuid-Afrika. Aan het einde van de dag rijdt u richting de luchthaven voor uw terugvlucht naar Nederland.

DAG
24

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige vakantie met vele hoogtepunten!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
5 opties
Open+
+Extra's
17 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
23 dagen Hoogtepunten van Zuid-Afrika: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Binnenlandse vlucht Durban - Port Elizabeth
Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Ruimbagage binnenlandse vlucht 23kg
Handbagage (zie vluchtinfo)
Shuttleservice Johannesburg luchthaven - hotel
18 dagen huurauto inclusief STLW en SCDW verzekeringen en ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt*
1 x lunch en 2 x diner bij verblijf in superiorklasse hotels
Twee game activiteiten per dag in Hoedspruit bij verblijf in superiorklasse hotels
Ontdek de wereldberoemde Panoramaroute
Op zoek naar de 'Big 5' in het Kruger Nationaal Park
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Spot de nijlpaarden in St. Lucia
Ontdek de prachtige Drakensbergen
Geniet van het strand in Umhlanga
Sta oog in oog met olifanten in Addo Elephant Park
Beleef de adembenemende Tuinroute
Ontdek de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika
Bezoek één van de vele wijnboerderijen in Stellenbosch
Heerlijke dagen in de wereldstad Kaapstad
Digitale Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse
Meet & Greet op de luchthaven van Johannesburg
* Uitgezonderd mogelijk verblijf in Addo Rest Camp in Addo Nationaal Park.

Exclusief

Entreegelden: ca. €99 per persoon (omgerekend ca. 1904 ZAR, afhankelijk van de wisselkoers)
Aflever- en ophaalkosten huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Grensovergang huurauto ca. 800 ZAR (zie autohuurvoorwaarden)
One Way's huurauto ca. 3700 ZAR (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele extra kosten huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
5 opties
Open+