De olifant, onderdeel van de Big 5
De olifant, onderdeel van de Big 5
eSwatini
eSwatini
Walvissen bij Plettenberg
Walvissen bij Plettenberg
Wijnlanden
Wijnlanden
Kaapstad
Kaapstad

Hoogtepunten van Zuid-Afrika

Privéreis | 24 dagen v.a. 2411
2236i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
29-04-2020
Reisduur
24 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 300 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 16 oktober 2019
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m oktober 2020
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

Voorwaarden

- Geldig tot en met 16 oktober 2019
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m oktober 2020
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Kassakorting tot 300 ppi
Overnachten in kleinschalige guesthouses
Heel veel safaridagen in Kruger, Hluhluwe en Addo nationaal park
Comfortabel vliegen van Durban naar Port Elisabeth
Ontdek het Koninkrijk eSwatini en wereldstad Kaapstad
Digitale Nederlandse routebeschrijving
Inclusief ruimbagage

Zeer gevarieerde reis: van safari tot wereldstad

Tijdens deze rondreis gaat u langs alle hoogtepunten van dit prachtige, gevarieerde land! Er is volop tijd voor diverse safari’s in onder meer het Krugerpark, Hluhluwe en Addo National Park. U ziet het schitterende natuurgebied Drakensbergen waar u prachtige wandelingen kunt maken of kunt gaan paardrijden. Na een binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth rijdt u de beroemde Tuinroute, één van ’s werelds populairste autoroutes vanwege de spectaculaire uitzichten onderweg. In de beroemde wijngebieden overnacht u in Stellenbosch, een levendige universiteitsstad omringd door vele wijnboerderijen in de omgeving. De reis eindigt in de bijzondere wereldstad Kaapstad.

"Was absoluut een topreis. We hebben ongelooflijk veel gezien en gedaan. "

De heer TS van der Meer, Leiden

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Johannesburg

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Johannesburg

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend zal aankomen.

DAG
02

Aankomst Johannesburg

Johannesburg
Aankomst luchthaven Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger

Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet & Greet (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij, kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Met een shuttleservice reist u vanaf het vliegveld naar uw hotel op nog geen 15 minuten van de luchthaven.

DAG
03

Johannesburg - Dullstroom (ca. 250 km)

za_al_dullstroom.jpg
Afleveren huurauto bij uw hotel
Afwisselende route richting de provincie Mpumalanga
Overnachten in Dullstroom, lieflijk stadje gesticht door de Nederlanders

In de loop van de ochtend wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd en verlaat u de regio van Johannesburg en rijdt u naar het oosten van Zuid-Afrika. Dullstroom ligt in Mpumalanga één van de mooiste provincies van Zuid-Afrika met een afwisselend landschap en een grote verscheidenheid aan dieren. Dullstroom ontstond in de vroege 19de eeuw toen Hollandse trekboeren zich hier vestigden. Het dorpje werd genoemd naar ene Wolterus Dull, voorzitter van de Nederlandse immigranten. De 'stroom' wijst naar de overvloed aan water in dit gebied. Hier overnacht u in een vriendelijke Guesthouse en komt u al helemaal in Afrikaanse sferen.

DAG
04

Dullstroom - Hoedspruit (ca. 235 km)

za_al_hoe_cheetah.jpg
Prachtige route over de Long Tom Pass
Twee overnachtingen in een safari lodge
Eerste kennismaking met de wildparken van Zuid-Afrika
Op safari in 4WD met ranger (wanneer u kiest voor superiorklasse hotels)

Na het ontbijt vervolgt u uw weg naar Hoedspruit. U rijdt over de Long Tom Pass, een van de meest spectaculaire bergpassen in Zuid-Afrika en een van de hoogst gelegen snelwegen in het land. Rond lunchtijd komt u aan in uw safari lodge waar u de aankomende twee nachten zal overnachten.

Hoedspruit is de plek waar u zowel het Krugerpark als vele ander ‘Private Game Reserves’ vindt en dus een uitstekende plek om op safari te gaan. Vanuit uw lodge kunt u een spannende avondsafari boeken, waarbij u met een ranger het Timbavati Reserve bezoekt in een open 4WD op zoek naar de ‘Big Five’. Dé manier om helemaal in de safaristemming te komen!

DAG
05

Krugerpark

za_al_kru_olifanten.jpg
Ontdek het indrukwekkende Krugerpark per huurauto
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)
Geniet van het zwembad bij de lodge na een safari

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid het Kruger Nationaal Park verkennen of u kunt een safari in een open 4WD boeken bij de entree van het park. Een erg leuke ervaring! Het park staat garant voor een prachtige safari dag waarna u in de lodge heerlijk kunt bijkomen bij het zwembad of later die avond bij het kampvuur.

DAG
06

Hoedspruit - Hazyview (ca. 210 km)

za_al_krha_blyderiviercanyon.jpg
Ontdek de vele vergezichten van de beroemde Panoramaroute
Overnachten in sfeervolle guesthouse nabij Krugerpark
Ga op eigen gelegenheid op safari in Krugerpark
Boek een georganisseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)

Wanneer u van Hoedspruit naar Hazyview rijdt heeft u de kans om één van Zuid-Afrika’s mooiste routes te rijden: de Panoramaroute. U rijdt door de Blyde River Canyon waar u vele bezienswaardigheden tegenkomt zoals God’s Window met prachtige vergezichten, de Three Rondavels en Bourke’s Luck Potholes. In de loop van de middag komt u aan bij uw vriendelijke guesthouse en kunt u genieten. Ook kunt u een bezoek brengen aan het ‘Elephant Sanctury’ waar u dit reusachtige dier van heel dichtbij kunt zien en zelfs aanraken. Een leuke excursie die tevens heel leerzaam is.

De volgende dag heeft u alle tijd om op eigen gelegenheid met uw huurauto het Krugerpark te bezoeken. Hazyview is de zuidelijke toegangspoort van het park en binnen 10 minuten rijden bent u in het park, waar u de hele dag op zoek kunt naar de 'Big Five' en veel ander wild. In één van de restcamps kunt u eenvoudig lunchen waardoor u optimaal kunt genieten van de dag.

DAG
08

Hazyview - eSwatini (voormalig Swaziland) (ca. 325 km)

za_al_swaziland.jpg
Laatste indrukken van Krugerpark onderweg naar eSwatini
Afwisselende route: van tropische fruitplantages tot bergketens
Grensformaliteiten eSwatini
Overnachten in eSwatini
Bezoek aan de drukke markt of culturele centrum van eSwatini

Vandaar rijdt u richting eSwatini. Wanneer u vroeg opstaat kunt u via de grens van het park naar eSwatini rijden. De hele ochtend dus gamedrive in uw eigen auto! De laatste 100 kilometer reist u door het voormalige Transvaal voor u bij de grens met eSwatini aankomt. Na het passeren van de grens en de douaneformaliteiten rijdt u door het mooie landschap naar uw lodge in eSwatini waar u in de loop van de middag aankomt.

DAG
09

eSwatini (voormalig Swaziland) - Hluhluwe Nationaal Park (ca. 275 km)

za_al_hlu_leeuw.jpg
Prachtige route dwars door eSwatini
Grensformaliteiten Zuid-Afrika voordat u KwaZulu Natal inrijd
Overnachten in sfeervolle safari lodge nabij Hluhluwe Nationaal Park
Safari per 4WD met ranger in het nationale park (optioneel)

Helaas is het tijd om eSwatini achter ons te laten en reizen we weer door naar Zuid-Afrika. U rijd aan de zuidkant het koninkrijk uit en komt aan in KwaZulu Natal, het land van de Zulu’s. Een mooie route, waar u het dagelijkse leven van de plattelands arbeiders aan u voorbij ziet trekken. In de namiddag komt u aan in uw lodge nabij het Hluhluwe Nationaal Park, wat vooral bekend is doordat het leefgebied is van de witte neushoorns. De aankomende nachten logeert u in een sfeervolle safari lodge nabij het park.

DAG
10

Hluhluwe Nationaal Park - St. Lucia (ca. 80 km)

za__al_stlu_nijlpaard.jpg
Wellicht nog één keer op safari?
Boottocht op het meer van St. Lucia (optioneel)
Twee overnachtingen in St. Lucia

Niet ver van Hluhluwe ligt het sfeervolle plaatsje St. Lucia, direct aan de kust. Het is één van de leukste plaatsen van Zuid-Afrika en kent een echt ‘vakantiegevoel’. Nadat u heeft ingecheckt kunt u een mooie boottocht op het meer van St. Lucia maken, wat onderdeel is van het iSimangaliso Wetland Park. Het is één van de weinige parken in de wereld die uit vijf verschillende ecosystemen bestaat en waar meer dan 800 nijlpaarden en 1000 krokodillen leven. Tijdens de boottocht is de kans dan ook groot dat u krokodillen aan de oevers ziet liggen en grote groepen nijlpaarden ziet.

’s Middags bent u vrij om door het kleine centrum te wandelen en te genieten op het terras. Deze regio staat bekend om zijn warme temperaturen, zelfs in de Zuid-Afrikaanse winter.

DAG
11

St. Lucia

Cape Vidal
Bezoek aan de beroemde Wetlands (optioneel)
Lekker wandelen door de straatjes van St. Lucia
Bezoek aan Zulu-dorpje in de omgeving

Vandaag een heerlijke vrije dag. Vanuit uw lodge kunt u onder begeleiding een bezoek brengen aan een echt Zulu-dorp, waar u onder begeleiding van een dorpsbewoner ziet hoe de huidige Zulu’s nog steeds volgens vele tradities leven. Zo brengt u een bezoek aan de lokale school (indien open) en een medicijnman. Ook deze excursie wordt vanuit uw accommodatie aangeboden.

DAG
12

St. Lucia - Drakensbergen (ca. 440 km)

za_al_drakensbergen.jpg
Route richting de Drakensbergen
Bezoek aan het Nelson Mandela monument
Bezoek aan de Horwick watervallen
Twee overnachtingen in Underberg, Drakensbergen

Vandaag laat u de kust achter u om richting de Drakenbergen te rijden. De aankomende 2 nachten logeert u in het zuidelijke gedeelte van dit prachtige gebied.

Onderweg naar de Drakensbergen kunt u een bezoek brengen aan het Nelson Mandela monument. Dit is de plek waar Nelson Mandela in 1962 werd opgepakt en vervolgens 27 jaar in gevangenschap leefde. In 2012 werd een eenvoudig plakkaat ter ere van deze gebeurtenis vervangen door een indrukwekkend stalen sculptuur, wat zeker een bezoek waard is. Tevens is er een klein museum waar u meer leert over deze bijzondere man die zoveel voor het land heeft betekend. Aan het einde van de dag komt u aan in uw hotel in de Drakensbergen.

DAG
13

Drakensbergen

za_al_sanipass.jpg
Mogelijkheid om mooie wandelingen te maken
Mogelijkheid om per paard de Drakensbergen te ontdekken

Vandaag een heerlijke vrije dag. Ga op pad en ontdek de mooie omgeving te voet of per paard of rust lekker uit bij de accommodatie. De Drakensbergen lenen zich uitstekend om langere of kortere wandelingen te maken, te paardrijden of een quad te huren.

DAG
14

Drakensbergen - uMhlanga (ca. 250 km)

za_al_umhlanga pier.jpg
Wandelen over het brede strand
Geniet van het brede strand en leuke boulevard
Bezoek de grootste shoppingmall van Zuidelijk Afrika

Vandaag is het niet al te ver rijden naar uMhlanga, een vriendelijke badplaats niet ver van Durban. Een prettige route om te rijden en met een beetje geluk bent u rond de lunch al in uw hotel nabij het strand. Maak een lekkere strandwandeling of wandel over de boulevard met leuke restaurants en winkeltjes. Een dag om gewoon even te genieten.

DAG
15

uMhlanga - Durban - Port Elizabeth - Addo Nationaal Park

za_al_addo national park.jpg
Vlucht Durban naar Port Elizabeth
Ontvangst nieuwe huurauto in Port Elizabeth
Op safari in Addo (optioneel)
Overnachting nabij Addo Nationaal Park

Het is tijd om de oostkant van Zuid-Afrika te verlaten en door te vliegen naar Port Elizabeth aan de westkant van het land. U vliegt vanaf de vernieuwde luchthaven van Durban op slecht een 40 minuten rijden van uMhlanga. Bij aankomst in Port Elizabeth haalt u de huurauto op en kan uw avontuur aan de westkant van Zuid-Afrika gaan beginnen. U verlaat de luchthaven en reist direct naar Addo Nationaal Park wat op nog geen 2 uur rijden van Port Elizabeth ligt. Zoals de naam leeft hier ook de volledige ‘Big Five’. U logeert in een vriendelijke guesthouse aan de rand van het park.

DAG
16

Addo Nationaal Park - Tsitsikamma Nationaal Park - Knysna/ Plettenberg (ca. 340 km)

za_al_tsitsikamma.jpg
Afwisselende route richting de kust
Maak een korte wandeling in Tsitsikamma Nationaal Park
Mogelijkheid om walvissen te zien (binnen het seizoen)
Genieten van het echte vakantiegevoel aan deze kust
Twee overnachtingen in Knysna of Plettenberg Bay

Vandaag vertrekt op tijd naar het Tsitsikamma Nationaal Park en kunt u een mooie wandeling maken naar de monding van de Stormsrivier. Een heerlijke start van de dag in een indrukwekkende omgeving. Daarna vervolgt u uw weg naar Plettenberg Bay, een van de meest gewilde vakantieoorden aan deze weg en uiteindelijk Knysna.

De volgende dag kunt u ten oosten van Plettenberg één van de opvangcentra voor vogels, apen of olifanten bezoeken of maak een bootexcursie vanuit Plettenberg waarbij u in het seizoen de walvissen van heel dichtbij kunt zien. Ook in Knysna zelf valt van alles te beleven zoals de gezellige waterfront met restaurants en winkels en de prachtige lagune die u het beste per boot kunt ervaren.

DAG
18

Knysna/Plettenberg - Oudtshoorn (ca. 125 km)

za_al_oud_struisvogels.jpg
Ontdek de indrukwekkende Outeniqua Pass
Bezoek aan de prachtige Cango Caves (optioneel)
Bezoek aan een struisvogelboerderij (optioneel)
Geniet van Klein Karoo, zo anders tot wat u tot heden heeft gezien

U rijdt verder langs de kust in westelijke richting en gaat bij George weer het binnenland in. De route brengt u door de mooie Outeniqua Pas alvorens u in Oudtshoorn aankomt. Deze stad staat, door de vele struisvogelboerderijen, bekend als de verenhoofdstad van Afrika. Bezoek een boerderij en leer alles over deze grote vogels. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Cango Caves die ten noorden van het dorp liggen. Wonderlijke druipsteenformaties maken deze grotten tot een mysterieuze plek.

DAG
19

Oudsthoorn - Stellenbosch (ca. 425 km)

ZA_AL_Stellenbosch16
Rij over de Route 62
Geniet van de vele dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan
Bezoek één (of meerdere) wijnboerderijen
Lekker wandelen door het prachtige oude centrum
Overnachting in/nabij Stellenbosch

Via Route 62 reist u vandaag verder door de Westkaap naar een van de mooiste gebieden van Zuid-Afrika, de beroemde wijnlanden. Het dorpje Stellenbosch heeft heel veel mooie oude Kaap-Hollandse gebouwen en het gezellige centrum nodigt uit om een terrasje te pakken of te slenteren door de kleine straatjes.

Voor wijnliefhebbers is het bezoeken van één van de vele wijnboerderijen zeker een hoogtepunt. Haal uw landkaart met alle routes en wijnhuizen in het centrum van Stellenbosch. De meeste wijnhuizen zijn open voor publiek waarbij u uw wijnkennis kunt verbreden tijdens een interessante rondleiding door de wijnkelders en uitleg krijgt over het proces. Uiteraard wordt de rondleiding afgesloten met een heerlijk glaasje wijn in de ‘tastingroom’ of met mooi weer op het terras.

DAG
20

Stellenbosch - Kaapstad (ca. 75 km)

za_al_kaapstadgoedehoop.jpg
Eerste aanzicht van de beroemde Tafelberg
Twee volle dagen in Kaapstad
Pak de Hop-on Hop-off bus langs alle bezienswaardigheden

Het einde van uw vakantie komt langzaamaan in zicht, maar niet zonder een bezoek te brengen aan de wereldstad Kaapstad! In en rond Kaapstad is veel te beleven; een tocht naar de top van de Tafelberg waarbij u een schitterend uitzicht over de stad heeft, ga shoppen of culinair genieten aan het V&A Waterfront met winkels, restaurants en terrassen, of maak een rondrit over het schiereiland. Dit is een volle dag excursie. waarbij u via de Atlantische kust of de False Bay kust naar het Cape Point Nationaal park rijdt. In het park ligt Kaap de Goede Hoop, het zuidelijkste punt van het schiereiland. Onderweg komt u langs mooie dorpen gelegen tussen de flanken van de bergen en de zee. Aan de False Bay kust vindt u ten zuiden van Simon’s Town de marine stad Boulders, waar een grote kolonie pinguïns leeft. Ten noorden van deze stad in Glen Cairn ligt de “Scratch Patch”, een fabriek waar halfedelstenen verwerkt worden. Voor kinderen is het een groot plezier de restanten in de vorm van mooie gekleurde stenen te verzamelen.

DAG
23

Kaapstad - Amsterdam

ZA_AL_KAAPSTAD
Vertrek Kaapstad
Vlucht naar Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw reis. Aan het einde van dag rijdt u richting de luchthaven waar u de huurauto inlevert. U komt de volgende dag aan in Amsterdam.

DAG
24

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Einde van een geweldige vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
10 opties
Open+
+Extra's
6 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+

Wat onze reizigers vinden

09-08-2016

'Dit arrangement is ons, echtpaar met dochter van 17 jaar, prima bevallen. Zuid-Afrika is een schitterend land. Het heeft enorm veel te bieden. De reis was zeer afwisselend met zijn natuur, cultuur, vriendelijke bevolking. Het reizen in de winter (a ...

Meer info >

anoniem

24 dagen Hoogtepunten van Zuid-Afrika: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Binnenlandse vlucht Durban – Port Elizabeth
23 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten met KLM en British Airways
25 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten met Emirates
23 kg ruimbagage op de binnenlandse vlucht
Shuttleservice luchthaven - hotel
20 dagen huurauto inclusief STLW en SCDW verzekeringen en ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels en/of guesthouses (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt*
Beleef de beroemde Panoramaroute
Overnachten bij het Krugerpark
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Overnachten in St. Lucia
Geniet van een heerlijke stranddag in uMlanga
Ontmoet de olifanten in Addo Nationaal Park
Ontdek de prachtige Tuinroute
Overnachten in Oudsthoorn, dé struisvogel hoofdstad van Afrika
Verblijf in de mooie wijnlanden
Heerlijke dagen in Kaapstad
Digitale Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse
Meet & Greet op de luchthaven van Johannesburg
* Als u voor superiorklasse accommodaties kiest verblijft u in de omgeving van Hoedspruit op basis van volpension en zijn er 2 gamedrives per dag in de prijs inbegrepen.

Exclusief

Entreegelden Nationale Parken
Eventuele extra kosten autohuur / drop-off kosten
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
10 opties
Open+