neemt je mee
De olifant, onderdeel van de Big 5
De olifant, onderdeel van de Big 5
eSwatini
eSwatini
Walvissen bij Plettenberg
Walvissen bij Plettenberg
Wijnlanden
Wijnlanden
Kaapstad
Kaapstad

Hoogtepunten van Zuid-Afrika

Privéreis | 24 dagen v.a. 2431
2281i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
29-04-2019
Reisduur
24 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Overnachten in knusse B&B’s en lodges
Heel veel safaridagen in Kruger, Hluhluwe en Addo nationaal park
Comfortabel vliegen van Durban naar Port Elisabeth
Ontdek het Koninkrijk eSwatini (voormalig Swaziland)
Genieten van de wereldstad Kaapstad
Digitale Nederlandse routebeschrijving

Zeer gevarieerde reis: van safari tot wereldstad

Tijdens deze rondreis gaat u langs alle hoogtepunten van dit prachtige, gevarieerde land! Er is volop tijd voor diverse safari’s in onder meer het Krugerpark, Hluhluwe en Addo National Park. U ziet het schitterende natuurgebied Drakensbergen waar u prachtige wandelingen kunt maken of kunt gaan paardrijden. Na een binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth rijdt u de beroemde Tuinroute, één van ’s werelds populairste autoroutes vanwege de spectaculaire uitzichten onderweg. In de beroemde wijngebieden overnacht u in Stellenbosch, een levendige universiteitsstad omringd door vele wijnboerderijen in de omgeving. De reis eindigt in de bijzondere wereldstad Kaapstad.

"Was absoluut een topreis. We hebben ongelooflijk veel gezien en gedaan. "

De heer TS van der Meer, Leiden

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Johannesburg

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Johannesburg

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend zal aankomen.

DAG
02

Aankomst Johannesburg

Johannesburg
Aankomst luchthaven Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger

Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet & Greet (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij, kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Met een shuttleservice reist u vanaf het vliegveld naar uw hotel op nog geen 15 minuten van de luchthaven.

DAG
03

Johannesburg - Dullstroom (ca. 250 km)

za_al_dullstroom.jpg
Afleveren huurauto bij uw hotel
Afwisselende route richting de provincie Mpumalanga
Overnachten in Dullstroom, lieflijk stadje gesticht door de Nederlanders

In de loop van de ochtend wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd en verlaat u de regio van Johannesburg en rijdt u naar het oosten van Zuid-Afrika. Dullstroom ligt in Mpumalanga één van de mooiste provincies van Zuid-Afrika met een afwisselend landschap en een grote verscheidenheid aan dieren. Dullstroom ontstond in de vroege 19de eeuw toen Hollandse trekboeren zich hier vestigden. Het dorpje werd genoemd naar ene Wolterus Dull, voorzitter van de Nederlandse immigranten. De 'stroom' wijst naar de overvloed aan water in dit gebied. Hier overnacht u in een vriendelijke Guesthouse en komt u al helemaal in Afrikaanse sferen.

DAG
04

Dullstroom - Hoedspruit (ca. 235 km)

za_al_hoe_cheetah.jpg
Prachtige route over de Long Tom Pass
Twee overnachtingen in een safari lodge
Eerste kennismaking met de wildparken van Zuid-Afrika
Op safari in 4WD met ranger (wanneer u kiest voor superiorklasse hotels)

Na het ontbijt vervolgt u uw weg naar Hoedspruit. U rijdt over de Long Tom Pass, een van de meest spectaculaire bergpassen in Zuid-Afrika en een van de hoogst gelegen snelwegen in het land. Rond lunchtijd komt u aan in uw safari lodge waar u de aankomende twee nachten zal overnachten.

Hoedspruit is de plek waar u zowel het Krugerpark als vele ander ‘Private Game Reserves’ vindt en dus een uitstekende plek om op safari te gaan. Vanuit uw lodge kunt u een spannende avondsafari boeken, waarbij u met een ranger het Timbavati Reserve bezoekt in een open 4WD op zoek naar de ‘Big Five’. Dé manier om helemaal in de safaristemming te komen!

DAG
05

Krugerpark

za_al_kru_olifanten.jpg
Ontdek het indrukwekkende Krugerpark per huurauto
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)
Geniet van het zwembad bij de lodge na een safari

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid het Kruger Nationaal Park verkennen of u kunt een safari in een open 4WD boeken bij de entree van het park. Een erg leuke ervaring! Het park staat garant voor een prachtige safari dag waarna u in de lodge heerlijk kunt bijkomen bij het zwembad of later die avond bij het kampvuur.

DAG
06

Hoedspruit - Hazyview (ca. 210 km)

za_al_krha_blyderiviercanyon.jpg
Ontdek de vele vergezichten van de beroemde Panoramaroute
Overnachten in sfeervolle guesthouse nabij Krugerpark
Ga op eigen gelegenheid op safari in Krugerpark
Boek een georganisseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)

Wanneer u van Hoedspruit naar Hazyview rijdt heeft u de kans om één van Zuid-Afrika’s mooiste routes te rijden: de Panoramaroute. U rijdt door de Blyde River Canyon waar u vele bezienswaardigheden tegenkomt zoals God’s Window met prachtige vergezichten, de Three Rondavels en Bourke’s Luck Potholes. In de loop van de middag komt u aan bij uw vriendelijke guesthouse en kunt u genieten. Ook kunt u een bezoek brengen aan het ‘Elephant Sanctury’ waar u dit reusachtige dier van heel dichtbij kunt zien en zelfs aanraken. Een leuke excursie die tevens heel leerzaam is.

De volgende dag heeft u alle tijd om op eigen gelegenheid met uw huurauto het Krugerpark te bezoeken. Hazyview is de zuidelijke toegangspoort van het park en binnen 10 minuten rijden bent u in het park, waar u de hele dag op zoek kunt naar de 'Big Five' en veel ander wild. In één van de restcamps kunt u eenvoudig lunchen waardoor u optimaal kunt genieten van de dag.

DAG
08

Hazyview - eSwatini (voormalig Swaziland) (ca. 325 km)

za_al_swaziland.jpg
Laatste indrukken van Krugerpark onderweg naar eSwatini
Afwisselende route: van tropische fruitplantages tot bergketens
Grensformaliteiten eSwatini
Overnachten in eSwatini
Bezoek aan de drukke markt of culturele centrum van eSwatini

Vandaar rijdt u richting eSwatini. Wanneer u vroeg opstaat kunt u via de grens van het park naar eSwatini rijden. De hele ochtend dus gamedrive in uw eigen auto! De laatste 100 kilometer reist u door het voormalige Transvaal voor u bij de grens met eSwatini aankomt. Na het passeren van de grens en de douaneformaliteiten rijdt u door het mooie landschap naar uw lodge in eSwatini waar u in de loop van de middag aankomt.

DAG
09

eSwatini (voormalig Swaziland) - Hluhluwe Nationaal Park (ca. 275 km)

za_al_hlu_leeuw.jpg
Prachtige route dwars door eSwatini
Grensformaliteiten Zuid-Afrika voordat u KwaZulu Natal inrijd
Overnachten in sfeervolle safari lodge nabij Hluhluwe Nationaal Park
Safari per 4WD met ranger in het nationale park (optioneel)

Helaas is het tijd om eSwatini achter ons te laten en reizen we weer door naar Zuid-Afrika. U rijd aan de zuidkant het koninkrijk uit en komt aan in KwaZulu Natal, het land van de Zulu’s. Een mooie route, waar u het dagelijkse leven van de plattelands arbeiders aan u voorbij ziet trekken. In de namiddag komt u aan in uw lodge nabij het Hluhluwe Nationaal Park, wat vooral bekend is doordat het leefgebied is van de witte neushoorns. De aankomende nachten logeert u in een sfeervolle safari lodge nabij het park.

DAG
10

Hluhluwe Nationaal Park - St. Lucia (ca. 80 km)

za__al_stlu_nijlpaard.jpg
Wellicht nog één keer op safari?
Boottocht op het meer van St. Lucia (optioneel)
Twee overnachtingen in St. Lucia

Niet ver van Hluhluwe ligt het sfeervolle plaatsje St. Lucia, direct aan de kust. Het is één van de leukste plaatsen van Zuid-Afrika en kent een echt ‘vakantiegevoel’. Nadat u heeft ingecheckt kunt u een mooie boottocht op het meer van St. Lucia maken, wat onderdeel is van het iSimangaliso Wetland Park. Het is één van de weinige parken in de wereld die uit vijf verschillende ecosystemen bestaat en waar meer dan 800 nijlpaarden en 1000 krokodillen leven. Tijdens de boottocht is de kans dan ook groot dat u krokodillen aan de oevers ziet liggen en grote groepen nijlpaarden ziet.

’s Middags bent u vrij om door het kleine centrum te wandelen en te genieten op het terras. Deze regio staat bekend om zijn warme temperaturen, zelfs in de Zuid-Afrikaanse winter.

DAG
11

St. Lucia

Cape Vidal
Bezoek aan de beroemde Wetlands (optioneel)
Lekker wandelen door de straatjes van St. Lucia
Bezoek aan Zulu-dorpje in de omgeving

Vandaag een heerlijke vrije dag. Vanuit uw lodge kunt u onder begeleiding een bezoek brengen aan een echt Zulu-dorp, waar u onder begeleiding van een dorpsbewoner ziet hoe de huidige Zulu’s nog steeds volgens vele tradities leven. Zo brengt u een bezoek aan de lokale school (indien open) en een medicijnman. Ook deze excursie wordt vanuit uw accommodatie aangeboden.

DAG
12

St. Lucia - Drakensbergen (ca. 440 km)

za_al_drakensbergen.jpg
Route richting de Drakensbergen
Bezoek aan het Nelson Mandela monument
Bezoek aan de Horwick watervallen
Twee overnachtingen in Underberg, Drakensbergen

Vandaag laat u de kust achter u om richting de Drakenbergen te rijden. De aankomende 2 nachten logeert u in het zuidelijke gedeelte van dit prachtige gebied.

Onderweg naar de Drakensbergen kunt u een bezoek brengen aan het Nelson Mandela monument. Dit is de plek waar Nelson Mandela in 1962 werd opgepakt en vervolgens 27 jaar in gevangenschap leefde. In 2012 werd een eenvoudig plakkaat ter ere van deze gebeurtenis vervangen door een indrukwekkend stalen sculptuur, wat zeker een bezoek waard is. Tevens is er een klein museum waar u meer leert over deze bijzondere man die zoveel voor het land heeft betekend. Aan het einde van de dag komt u aan in uw hotel in de Drakensbergen.

DAG
13

Drakensbergen

za_al_sanipass.jpg
Mogelijkheid om mooie wandelingen te maken
Mogelijkheid om per paard de Drakensbergen te ontdekken

Vandaag een heerlijke vrije dag waarbij u kunt relaxen aan het zwembad of ontdek de mooie omgeving te voet of per paard. De Drakensbergen lenen zich uitstekend om langere of kortere wandelingen te maken, te paardrijden of een quad te huren.

DAG
14

Drakensbergen - uMhlanga (ca. 250 km)

za_al_umhlanga pier.jpg
Wandelen over het brede strand
Geniet van het brede strand en leuke boulevard
Bezoek de grootste shoppingmall van Zuidelijk Afrika

Vandaag is het niet al te ver rijden naar uMhlanga, een vriendelijke badplaats niet ver van Durban. Een prettige route om te rijden en met een beetje geluk bent u rond de lunch al in uw hotel nabij het strand. Maak een lekkere strandwandeling of wandel over de boulevard met leuke restaurants en winkeltjes. Een dag om gewoon even te genieten.

DAG
15

uMhlanga - Durban - Port Elizabeth - Addo Nationaal Park

za_al_addo national park.jpg
Vlucht Durban naar Port Elizabeth
Ontvangst nieuwe huurauto in Port Elizabeth
Op safari in Addo (optioneel)
Overnachting nabij Addo Nationaal Park

Het is tijd om de oostkant van Zuid-Afrika te verlaten en door te vliegen naar Port Elizabeth aan de westkant van het land. U vliegt vanaf de vernieuwde luchthaven van Durban op slecht een 40 minuten rijden van uMhlanga. Bij aankomst in Port Elizabeth haalt u de huurauto op en kan uw avontuur aan de westkant van Zuid-Afrika gaan beginnen. U verlaat de luchthaven en reist direct naar Addo Nationaal Park wat op nog geen 2 uur rijden van Port Elizabeth ligt. Zoals de naam leeft hier ook de volledige ‘Big Five’. U logeert in een vriendelijke guesthouse aan de rand van het park.

DAG
16

Addo Nationaal Park - Tsitsikamma Nationaal Park - Knysna/ Plettenberg (ca. 340 km)

za_al_tsitsikamma.jpg
Afwisselende route richting de kust
Maak een korte wandeling in Tsitsikamma Nationaal Park
Mogelijkheid om walvissen te zien (binnen het seizoen)
Genieten van het echte vakantiegevoel aan deze kust
Twee overnachtingen in Knysna of Plettenberg Bay

Vandaag vertrekt op tijd naar het Tsitsikamma Nationaal Park en kunt u een mooie wandeling maken naar de monding van de Stormsrivier. Een heerlijke start van de dag in een indrukwekkende omgeving. Daarna vervolgt u uw weg naar Plettenberg Bay, een van de meest gewilde vakantieoorden aan deze weg en uiteindelijk Knysna.

De volgende dag kunt u ten oosten van Plettenberg één van de opvangcentra voor vogels, apen of olifanten bezoeken of maak een bootexcursie vanuit Plettenberg waarbij u in het seizoen de walvissen van heel dichtbij kunt zien. Ook in Knysna zelf valt van alles te beleven zoals de gezellige waterfront met restaurants en winkels en de prachtige lagune die u het beste per boot kunt ervaren.

DAG
18

Knysna/Plettenberg - Oudtshoorn (ca. 125 km)

za_al_oud_struisvogels.jpg
Ontdek de indrukwekkende Outeniqua Pass
Bezoek aan de prachtige Cango Caves (optioneel)
Bezoek aan een struisvogelboerderij (optioneel)
Geniet van Klein Karoo, zo anders tot wat u tot heden heeft gezien

U rijdt verder langs de kust in westelijke richting en gaat bij George weer het binnenland in. De route brengt u door de mooie Outeniqua Pas alvorens u in Oudtshoorn aankomt. Deze stad staat, door de vele struisvogelboerderijen, bekend als de verenhoofdstad van Afrika. Bezoek een boerderij en leer alles over deze grote vogels. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Cango Caves die ten noorden van het dorp liggen. Wonderlijke druipsteenformaties maken deze grotten tot een mysterieuze plek.

DAG
19

Oudsthoorn - Stellenbosch (ca. 425 km)

ZA_AL_Stellenbosch16
Rij over de Route 62
Geniet van de vele dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan
Bezoek één (of meerdere) wijnboerderijen
Lekker wandelen door het prachtige oude centrum
Overnachting in/nabij Stellenbosch

Via Route 62 reist u vandaag verder door de Westkaap naar een van de mooiste gebieden van Zuid-Afrika, de beroemde wijnlanden. Het dorpje Stellenbosch heeft heel veel mooie oude Kaap-Hollandse gebouwen en het gezellige centrum nodigt uit om een terrasje te pakken of te slenteren door de kleine straatjes.

Voor wijnliefhebbers is het bezoeken van één van de vele wijnboerderijen zeker een hoogtepunt. Haal uw landkaart met alle routes en wijnhuizen in het centrum van Stellenbosch. De meeste wijnhuizen zijn open voor publiek waarbij u uw wijnkennis kunt verbreden tijdens een interessante rondleiding door de wijnkelders en uitleg krijgt over het proces. Uiteraard wordt de rondleiding afgesloten met een heerlijk glaasje wijn in de ‘tastingroom’ of met mooi weer op het terras.

DAG
20

Stellenbosch - Kaapstad (ca. 75 km)

za_al_kaapstadgoedehoop.jpg
Eerste aanzicht van de beroemde Tafelberg
Twee volle dagen in Kaapstad
Pak de Hop-on Hop-off bus langs alle bezienswaardigheden

Het einde van uw vakantie komt langzaamaan in zicht, maar niet zonder een bezoek te brengen aan de wereldstad Kaapstad! In en rond Kaapstad is veel te beleven; een tocht naar de top van de Tafelberg waarbij u een schitterend uitzicht over de stad heeft, ga shoppen of culinair genieten aan het V&A Waterfront met winkels, restaurants en terrassen, of maak een rondrit over het schiereiland. Dit is een volle dag excursie. waarbij u via de Atlantische kust of de False Bay kust naar het Cape Point Nationaal park rijdt. In het park ligt Kaap de Goede Hoop, het zuidelijkste punt van het schiereiland. Onderweg komt u langs mooie dorpen gelegen tussen de flanken van de bergen en de zee. Aan de False Bay kust vindt u ten zuiden van Simon’s Town de marine stad Boulders, waar een grote kolonie pinguïns leeft. Ten noorden van deze stad in Glen Cairn ligt de “Scratch Patch”, een fabriek waar halfedelstenen verwerkt worden. Voor kinderen is het een groot plezier de restanten in de vorm van mooie gekleurde stenen te verzamelen.

DAG
23

Kaapstad - Amsterdam

ZA_AL_KAAPSTAD
Vertrek Kaapstad
Vlucht naar Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw reis. Aan het einde van dag rijdt u richting de luchthaven waar u de huurauto inlevert. U komt de volgende dag aan in Amsterdam.

DAG
24

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Einde van een geweldige vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
10 opties
Open+
+Extra's
5 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
Huurauto
Deze rondreis wordt aangeboden met een huurauto, welke ook al in de prijs is opgenomen. Hieronder ziet u de standaard huurauto welke in de prijs is opgenomen en de mogelijkheid om te kiezen voor een grotere en/of andere huurauto.
Voordat u de keuze van uw huurauto bevestigd, heeft u nog de keuze om een optie zoals een navigatiesysteem toe te voegen. De huurvoorwaarden kunt u hier inlezen.
Documenten
Wanneer de huurauto wordt afgeleverd heeft u de volgende documenten nodig:
De originele voucher welke u bij uw reispapieren bij aankomst in Zuid-Afrika krijgt
Uw originele en een kopie van uw rijbewijs en die van een eventuele tweede bestuurder
Uw originele en een kopie van uw paspoort en die van een eventuele tweede bestuurder
Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij de ANWB)
Kopie van uw E-ticket

Omdat het bij kleinere hotels niet altijd mogelijk is om een kopie te laten maken adviseren wij om de kopieën al vanuit Nederland mee te nemen.
Verzekeringen
De huurprijs is inclusief een verzekering voor schade aan derden, Super Collision Damage Waiver (SCDW) en Super Theft Loss Waiver (STLW) die uw eigen risico bij schade en/of diefstal geheel afkoopt en een ongevallen/ - inzittendenverzekering (PAI). Tevens bent u geheel verzekerd voor schade aan ruiten en banden bij deze Super Cover tenzij sprake is van roekeloos rijgedrag en/of ondeugdelijk gebruik van de auto. In het geval van een lekke band geldt de volgende procedure: U dient zo snel mogelijk contact op te nemen met Bidvest om hen te informeren. De dichtstbijzijnde Bidvest locatie zal, indien mogelijk, een vervangende auto voor u regelen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan zullen zij u adviseren een nieuwe band aan te schaffen bij de dichtstbijzijnde banden retailer. Na overleg van de bon, zal een terugbetaling plaatsvinden, op voorwaarde dat de autoband van hetzelfde merk is en dezelfde grootte heeft als de huidige band. Er volgt géén terugbetaling bij een tweedehands band of verkeerd type band.

Zandschade is niet gedekt in de Super Cover verzekering. Water- en chassisschade zijn wel gedekt, tenzij sprake is van roekeloos rijgedrag en/ of ondeugdelijk gebruik van de auto. Wanneer deze schade zich voordoet, zal de verhuurmaatschappij de schade controleren en het eventuele schadebedrag vaststellen.

Wegsleep-kosten vallen ook niet onder een verzekering. Wanneer u weggesleept dient te worden als gevolg van een ongeluk zal de verhuurmaatschappij u de kosten van het wegslepen doorbelasten.
Wegsleepkosten
Mocht het onverhoopt voorkomen dat u betrokken raakt bij een auto ongeluk met als gevolg dat de auto weg gesleept moet worden, zijn de wegsleepkosten voor uw eigen rekening.
Afhalen en inleveren
U dient de huurauto binnen openingstijden van de verhuurkantoren op te halen of in te leveren. Buiten kantoortijden zal er een toeslag berekend worden van R845.

Aflever/ophaalkosten bij uw hotel bedragen binnen kantooruren R449 en buiten kantooruren: R845.

Wanneer u de auto inlevert op de luchthaven na sluitingstijd van het Bidvest kantoor, kunt u de sleutels in de daartoe behorende drop box doen. Deze vindt u bij het kantoor in de vertrekhal van de betreffende luchthaven.
One Way
In Zuid-Afrika dient u rekening te houden met one way fees:
Kaapstad – Windhoek (Namibië) of v.v.: R5284
Johannesburg - Durban of v.v.: R1116
Port Elizabeth - Kaapstad of v.v.: R1116
Johannesburg - Kaapstad of v.v.: R1116

Indien u de auto wenst mee te nemen naar Namibië bedraagt de Cross border fee R1673 per retour, dit bedrag is inclusief Cross border Authorisation Letter.
Belastingen / Extra kosten
Alle huurtarieven zijn inclusief een onbeperkt aantal kilometers en alle (lokale) belastingen, toeristenbelasting en wegenkaarten. U betaalt alleen belastingen over ter plaatse te betalen extra’s.

Extra bij NRV is dat de 2e bestuurder gratis is! Bij andere maatschappijen betaalt u altijd voor de 2e bestuurder, dus dit is een mooi voordeel!

Contract fee: R84
Boete of schade handling fee: R949
Extra (3e en 4e) bestuurder: R357
Kinderzitje: R403 per zitje
Rijbewijs & leeftijd
De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs. Naast in uw reguliere rijbewijs heeft u ook een internationaal rijbewijs nodig.

De ambassade, ANWB en NRV raden echter wel aan om een internationaal rijbewijs aan te schaffen. De politie in Zuid-Afrika kan hier namelijk streng in zijn en je hebt zo een boete te pakken. U kunt het internationaal rijbewijs aanschaffen bij een ANWB-winkel voor ongeveer €20,-. Neem uw Nederlandse rijbewijs en een pasfoto mee. Het internationale rijbewijs is klaar terwijl u wacht.

De minimale leeftijd voor het huren van een auto is 21 jaar. Wanneer u tussen de 18 en 20 jaar bent, betaalt u een extra vergoeding van R357 per dag.
Extra bestuurder
Een eerste extra bestuurder is inclusief. Wanneer u nog een derde of meer bestuurders wilt toevoegen dient u hiervoor te betalen. De kosten bedragen ca. 368 RAND per bestuurder.
Deposit/Credit Card
Bij het ophalen van de huurauto wordt een deposit gevraagd van R2846. Deze dient u per credit card te voldoen.

Wij adviseren om bij het inleveren van de huurauto een pro-forma invoice te vragen. Op deze manier ziet u precies welke kosten er op uw credit card zullen worden afgeschreven en kunt u (indien nodig) nog vragen stellen over bepaalde kosten.
Navigatiesysteem
Het is mogelijk om bij uw autohuur een Navigatiesysteem te reserveren (Johannesburg / Kaapstad). U dient er wel rekening mee te houden dat de GPS op aanvraag is en niet kan worden gegarandeerd.

Indien u een Navigatiesysteem wenst, dient u dit bij reservering op te geven, zodat wij deze voor u kunnen aanvragen. De kosten bedragen circa R86 per dag en worden ter plaatse bij de verhuurmaatschappij door u voldaan. Voor het navigatiesysteem dient u een borg van R1000 te betalen.

Wij adviseren om bij het inleveren van de huurauto een pro-forma invoice te vragen. Op deze manier ziet u precies welke kosten er op uw credit card zullen worden afgeschreven en kunt u (indien nodig) nog vragen stellen over bepaalde kosten.
Bv. Chevrolet Spark
Bv. Chevrolet Spark
of soortgelijke auto
Categorie A
Inbegrepen
in vanaf prijs
i
op basis van twee personen
Bv. Ford Fiesta
Bv. Ford Fiesta
of soortgelijke auto
Categorie B
Bv. Toyota Corolla
Bv. Toyota Corolla
of soortgelijke auto
Categorie C
Bv. Ford Fiesta
Bv. Ford Fiesta
of soortgelijke auto
Categorie D
Bv. Toyota Corolla
Bv. Toyota Corolla
of soortgelijke auto
Categorie E
Bv. Toyota Avanza
Bv. Toyota Avanza
of soortgelijke auto
Categorie O
Bv. Renault Duster
Bv. Renault Duster
of soortgelijke auto
Categorie K
Bv. RAV 4
Bv. RAV 4
of soortgelijke auto
Categorie L
Bv. VW Kombi T5
Bv. VW Kombi T5
of soortgelijke auto
Categorie N

Wat onze reizigers vinden

09-08-2016

'Dit arrangement is ons, echtpaar met dochter van 17 jaar, prima bevallen. Zuid-Afrika is een schitterend land. Het heeft enorm veel te bieden. De reis was zeer afwisselend met zijn natuur, cultuur, vriendelijke bevolking. Het reizen in de winter (a ...

Meer info >

anoniem

24 dagen Hoogtepunten van Zuid-Afrika: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Binnenlandse vlucht Durban – Port Elizabeth
Shuttleservice luchthaven - hotel
20 dagen huurauto inclusief STLW en SCDW verzekeringen en ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels en/of guesthouses (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt*
Beleef de beroemde Panoramaroute
Overnachten bij het Krugerpark
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Overnachten in St. Lucia
Geniet van een heerlijke stranddag in uMlanga
Ontmoet de olifanten in Addo Nationaal Park
Ontdek de prachtige Tuinroute
Overnachten in Oudsthoorn, dé struisvogel hoofdstad van Afrika
Verblijf in de mooie wijnlanden
Heerlijke dagen in Kaapstad
Digitale Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse
Meet & Greet op de luchthaven van Johannesburg
* Als u voor superiorklasse accommodaties kiest verblijft u in de omgeving van Hoedspruit op basis van volpension en zijn er 2 gamedrives per dag in de prijs inbegrepen.

Exclusief

Entreegelden Nationale Parken
Eventuele extra kosten autohuur / drop-off kosten
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
10 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
5 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
24 dagen Hoogtepunten van Zuid-Afrika: altijd de beste prijs

Wat onze reizigers vinden

09-08-2016

'Dit arrangement is ons, echtpaar met dochter van 17 jaar, prima bevallen. Zuid-Afrika is een schitterend land. Het heeft enorm veel te bieden. De reis was zeer afwisselend met zijn natuur, cultuur, vriendelijke bevolking. Het reizen in de winter (a ...

Meer info >

anoniem

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Johannesburg

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Johannesburg

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend zal aankomen.

Goed om te weten

Wanneer u met KLM vliegt zult u dezelfde dag in Johannesburg aankomen, waardoor de reis één dag korter is. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee. Tevens bieden wij vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Aankomst Johannesburg

Johannesburg
Aankomst luchthaven Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger

Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet & Greet (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij, kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Met een shuttleservice reist u vanaf het vliegveld naar uw hotel op nog geen 15 minuten van de luchthaven.

DAG
03

Johannesburg - Dullstroom (ca. 250 km)

za_al_dullstroom.jpg
Afleveren huurauto bij uw hotel
Afwisselende route richting de provincie Mpumalanga
Overnachten in Dullstroom, lieflijk stadje gesticht door de Nederlanders

In de loop van de ochtend wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd en verlaat u de regio van Johannesburg en rijdt u naar het oosten van Zuid-Afrika. Dullstroom ligt in Mpumalanga één van de mooiste provincies van Zuid-Afrika met een afwisselend landschap en een grote verscheidenheid aan dieren. Dullstroom ontstond in de vroege 19de eeuw toen Hollandse trekboeren zich hier vestigden. Het dorpje werd genoemd naar ene Wolterus Dull, voorzitter van de Nederlandse immigranten. De 'stroom' wijst naar de overvloed aan water in dit gebied. Hier overnacht u in een vriendelijke Guesthouse en komt u al helemaal in Afrikaanse sferen.

Goed om te weten

Wanneer u op basis van superior klasse boekt, verblijft u niet in Dullstroom maar in Ohrigstad. U overnacht in een luxe accommodatie met privé natuurreservaat.

DAG
04

Dullstroom - Hoedspruit (ca. 235 km)

za_al_hoe_cheetah.jpg
Prachtige route over de Long Tom Pass
Twee overnachtingen in een safari lodge
Eerste kennismaking met de wildparken van Zuid-Afrika
Op safari in 4WD met ranger (wanneer u kiest voor superiorklasse hotels)

Na het ontbijt vervolgt u uw weg naar Hoedspruit. U rijdt over de Long Tom Pass, een van de meest spectaculaire bergpassen in Zuid-Afrika en een van de hoogst gelegen snelwegen in het land. Rond lunchtijd komt u aan in uw safari lodge waar u de aankomende twee nachten zal overnachten.

Hoedspruit is de plek waar u zowel het Krugerpark als vele ander ‘Private Game Reserves’ vindt en dus een uitstekende plek om op safari te gaan. Vanuit uw lodge kunt u een spannende avondsafari boeken, waarbij u met een ranger het Timbavati Reserve bezoekt in een open 4WD op zoek naar de ‘Big Five’. Dé manier om helemaal in de safaristemming te komen!

Goed om te weten

Kiest u om tijdens deze rondreis in superiorklasse accommodaties te verblijven dan verblijft u vandaag en morgen in een echte safari logde of tented camp. Deze bijzondere accommodatie ligt in het Guernsey Private Game Reserve, Thornybush Game Reserve of Timbavati Game Reserve, alle drie grenzend aan het beroemde Krugerpark. Tijdens uw verblijf zijn het ontbijt, lunch en diner inbegrepen net als 2 gamedrives per dag. Omdat u op dag 4 in de middag aankomt kunt u op deze dag enkel de middag gamedrive doen.

DAG
05

Krugerpark

za_al_kru_olifanten.jpg
Ontdek het indrukwekkende Krugerpark per huurauto
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)
Geniet van het zwembad bij de lodge na een safari

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid het Kruger Nationaal Park verkennen of u kunt een safari in een open 4WD boeken bij de entree van het park. Een erg leuke ervaring! Het park staat garant voor een prachtige safari dag waarna u in de lodge heerlijk kunt bijkomen bij het zwembad of later die avond bij het kampvuur.

DAG
06

Hoedspruit - Hazyview (ca. 210 km)

za_al_krha_blyderiviercanyon.jpg
Ontdek de vele vergezichten van de beroemde Panoramaroute
Overnachten in sfeervolle guesthouse nabij Krugerpark
Ga op eigen gelegenheid op safari in Krugerpark
Boek een georganisseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)

Wanneer u van Hoedspruit naar Hazyview rijdt heeft u de kans om één van Zuid-Afrika’s mooiste routes te rijden: de Panoramaroute. U rijdt door de Blyde River Canyon waar u vele bezienswaardigheden tegenkomt zoals God’s Window met prachtige vergezichten, de Three Rondavels en Bourke’s Luck Potholes. In de loop van de middag komt u aan bij uw vriendelijke guesthouse en kunt u genieten. Ook kunt u een bezoek brengen aan het ‘Elephant Sanctury’ waar u dit reusachtige dier van heel dichtbij kunt zien en zelfs aanraken. Een leuke excursie die tevens heel leerzaam is.

De volgende dag heeft u alle tijd om op eigen gelegenheid met uw huurauto het Krugerpark te bezoeken. Hazyview is de zuidelijke toegangspoort van het park en binnen 10 minuten rijden bent u in het park, waar u de hele dag op zoek kunt naar de 'Big Five' en veel ander wild. In één van de restcamps kunt u eenvoudig lunchen waardoor u optimaal kunt genieten van de dag.

DAG
08

Hazyview - eSwatini (voormalig Swaziland) (ca. 325 km)

za_al_swaziland.jpg
Laatste indrukken van Krugerpark onderweg naar eSwatini
Afwisselende route: van tropische fruitplantages tot bergketens
Grensformaliteiten eSwatini
Overnachten in eSwatini
Bezoek aan de drukke markt of culturele centrum van eSwatini

Vandaar rijdt u richting eSwatini. Wanneer u vroeg opstaat kunt u via de grens van het park naar eSwatini rijden. De hele ochtend dus gamedrive in uw eigen auto! De laatste 100 kilometer reist u door het voormalige Transvaal voor u bij de grens met eSwatini aankomt. Na het passeren van de grens en de douaneformaliteiten rijdt u door het mooie landschap naar uw lodge in eSwatini waar u in de loop van de middag aankomt.

DAG
09

eSwatini (voormalig Swaziland) - Hluhluwe Nationaal Park (ca. 275 km)

za_al_hlu_leeuw.jpg
Prachtige route dwars door eSwatini
Grensformaliteiten Zuid-Afrika voordat u KwaZulu Natal inrijd
Overnachten in sfeervolle safari lodge nabij Hluhluwe Nationaal Park
Safari per 4WD met ranger in het nationale park (optioneel)

Helaas is het tijd om eSwatini achter ons te laten en reizen we weer door naar Zuid-Afrika. U rijd aan de zuidkant het koninkrijk uit en komt aan in KwaZulu Natal, het land van de Zulu’s. Een mooie route, waar u het dagelijkse leven van de plattelands arbeiders aan u voorbij ziet trekken. In de namiddag komt u aan in uw lodge nabij het Hluhluwe Nationaal Park, wat vooral bekend is doordat het leefgebied is van de witte neushoorns. De aankomende nachten logeert u in een sfeervolle safari lodge nabij het park.

DAG
10

Hluhluwe Nationaal Park - St. Lucia (ca. 80 km)

za__al_stlu_nijlpaard.jpg
Wellicht nog één keer op safari?
Boottocht op het meer van St. Lucia (optioneel)
Twee overnachtingen in St. Lucia

Niet ver van Hluhluwe ligt het sfeervolle plaatsje St. Lucia, direct aan de kust. Het is één van de leukste plaatsen van Zuid-Afrika en kent een echt ‘vakantiegevoel’. Nadat u heeft ingecheckt kunt u een mooie boottocht op het meer van St. Lucia maken, wat onderdeel is van het iSimangaliso Wetland Park. Het is één van de weinige parken in de wereld die uit vijf verschillende ecosystemen bestaat en waar meer dan 800 nijlpaarden en 1000 krokodillen leven. Tijdens de boottocht is de kans dan ook groot dat u krokodillen aan de oevers ziet liggen en grote groepen nijlpaarden ziet.

’s Middags bent u vrij om door het kleine centrum te wandelen en te genieten op het terras. Deze regio staat bekend om zijn warme temperaturen, zelfs in de Zuid-Afrikaanse winter.

DAG
11

St. Lucia

Cape Vidal
Bezoek aan de beroemde Wetlands (optioneel)
Lekker wandelen door de straatjes van St. Lucia
Bezoek aan Zulu-dorpje in de omgeving

Vandaag een heerlijke vrije dag. Vanuit uw lodge kunt u onder begeleiding een bezoek brengen aan een echt Zulu-dorp, waar u onder begeleiding van een dorpsbewoner ziet hoe de huidige Zulu’s nog steeds volgens vele tradities leven. Zo brengt u een bezoek aan de lokale school (indien open) en een medicijnman. Ook deze excursie wordt vanuit uw accommodatie aangeboden.

DAG
12

St. Lucia - Drakensbergen (ca. 440 km)

za_al_drakensbergen.jpg
Route richting de Drakensbergen
Bezoek aan het Nelson Mandela monument
Bezoek aan de Horwick watervallen
Twee overnachtingen in Underberg, Drakensbergen

Vandaag laat u de kust achter u om richting de Drakenbergen te rijden. De aankomende 2 nachten logeert u in het zuidelijke gedeelte van dit prachtige gebied.

Onderweg naar de Drakensbergen kunt u een bezoek brengen aan het Nelson Mandela monument. Dit is de plek waar Nelson Mandela in 1962 werd opgepakt en vervolgens 27 jaar in gevangenschap leefde. In 2012 werd een eenvoudig plakkaat ter ere van deze gebeurtenis vervangen door een indrukwekkend stalen sculptuur, wat zeker een bezoek waard is. Tevens is er een klein museum waar u meer leert over deze bijzondere man die zoveel voor het land heeft betekend. Aan het einde van de dag komt u aan in uw hotel in de Drakensbergen.

DAG
13

Drakensbergen

za_al_sanipass.jpg
Mogelijkheid om mooie wandelingen te maken
Mogelijkheid om per paard de Drakensbergen te ontdekken

Vandaag een heerlijke vrije dag waarbij u kunt relaxen aan het zwembad of ontdek de mooie omgeving te voet of per paard. De Drakensbergen lenen zich uitstekend om langere of kortere wandelingen te maken, te paardrijden of een quad te huren.

DAG
14

Drakensbergen - uMhlanga (ca. 250 km)

za_al_umhlanga pier.jpg
Wandelen over het brede strand
Geniet van het brede strand en leuke boulevard
Bezoek de grootste shoppingmall van Zuidelijk Afrika

Vandaag is het niet al te ver rijden naar uMhlanga, een vriendelijke badplaats niet ver van Durban. Een prettige route om te rijden en met een beetje geluk bent u rond de lunch al in uw hotel nabij het strand. Maak een lekkere strandwandeling of wandel over de boulevard met leuke restaurants en winkeltjes. Een dag om gewoon even te genieten.

DAG
15

uMhlanga - Durban - Port Elizabeth - Addo Nationaal Park

za_al_addo national park.jpg
Vlucht Durban naar Port Elizabeth
Ontvangst nieuwe huurauto in Port Elizabeth
Op safari in Addo (optioneel)
Overnachting nabij Addo Nationaal Park

Het is tijd om de oostkant van Zuid-Afrika te verlaten en door te vliegen naar Port Elizabeth aan de westkant van het land. U vliegt vanaf de vernieuwde luchthaven van Durban op slecht een 40 minuten rijden van uMhlanga. Bij aankomst in Port Elizabeth haalt u de huurauto op en kan uw avontuur aan de westkant van Zuid-Afrika gaan beginnen. U verlaat de luchthaven en reist direct naar Addo Nationaal Park wat op nog geen 2 uur rijden van Port Elizabeth ligt. Zoals de naam leeft hier ook de volledige ‘Big Five’. U logeert in een vriendelijke guesthouse aan de rand van het park.

DAG
16

Addo Nationaal Park - Tsitsikamma Nationaal Park - Knysna/ Plettenberg (ca. 340 km)

za_al_tsitsikamma.jpg
Afwisselende route richting de kust
Maak een korte wandeling in Tsitsikamma Nationaal Park
Mogelijkheid om walvissen te zien (binnen het seizoen)
Genieten van het echte vakantiegevoel aan deze kust
Twee overnachtingen in Knysna of Plettenberg Bay

Vandaag vertrekt op tijd naar het Tsitsikamma Nationaal Park en kunt u een mooie wandeling maken naar de monding van de Stormsrivier. Een heerlijke start van de dag in een indrukwekkende omgeving. Daarna vervolgt u uw weg naar Plettenberg Bay, een van de meest gewilde vakantieoorden aan deze weg en uiteindelijk Knysna.

De volgende dag kunt u ten oosten van Plettenberg één van de opvangcentra voor vogels, apen of olifanten bezoeken of maak een bootexcursie vanuit Plettenberg waarbij u in het seizoen de walvissen van heel dichtbij kunt zien. Ook in Knysna zelf valt van alles te beleven zoals de gezellige waterfront met restaurants en winkels en de prachtige lagune die u het beste per boot kunt ervaren.

DAG
18

Knysna/Plettenberg - Oudtshoorn (ca. 125 km)

za_al_oud_struisvogels.jpg
Ontdek de indrukwekkende Outeniqua Pass
Bezoek aan de prachtige Cango Caves (optioneel)
Bezoek aan een struisvogelboerderij (optioneel)
Geniet van Klein Karoo, zo anders tot wat u tot heden heeft gezien

U rijdt verder langs de kust in westelijke richting en gaat bij George weer het binnenland in. De route brengt u door de mooie Outeniqua Pas alvorens u in Oudtshoorn aankomt. Deze stad staat, door de vele struisvogelboerderijen, bekend als de verenhoofdstad van Afrika. Bezoek een boerderij en leer alles over deze grote vogels. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Cango Caves die ten noorden van het dorp liggen. Wonderlijke druipsteenformaties maken deze grotten tot een mysterieuze plek.

Goed om te weten

Kiest u om in superiorklasse hotels te verblijven dan logeert u vanavond in het Buffelsdrift Game Reserve nabij Oudsthoorn. Hier logeert u in echte safari tenten aan de rivier en kan u nog een mooie gamedrive maken. Wanneer Buffelsdrift niet beschikbaar is moeten wij uitwijken naar een andere sfeervolle superiorklasse accommodatie.

DAG
19

Oudsthoorn - Stellenbosch (ca. 425 km)

ZA_AL_Stellenbosch16
Rij over de Route 62
Geniet van de vele dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan
Bezoek één (of meerdere) wijnboerderijen
Lekker wandelen door het prachtige oude centrum
Overnachting in/nabij Stellenbosch

Via Route 62 reist u vandaag verder door de Westkaap naar een van de mooiste gebieden van Zuid-Afrika, de beroemde wijnlanden. Het dorpje Stellenbosch heeft heel veel mooie oude Kaap-Hollandse gebouwen en het gezellige centrum nodigt uit om een terrasje te pakken of te slenteren door de kleine straatjes.

Voor wijnliefhebbers is het bezoeken van één van de vele wijnboerderijen zeker een hoogtepunt. Haal uw landkaart met alle routes en wijnhuizen in het centrum van Stellenbosch. De meeste wijnhuizen zijn open voor publiek waarbij u uw wijnkennis kunt verbreden tijdens een interessante rondleiding door de wijnkelders en uitleg krijgt over het proces. Uiteraard wordt de rondleiding afgesloten met een heerlijk glaasje wijn in de ‘tastingroom’ of met mooi weer op het terras.

DAG
20

Stellenbosch - Kaapstad (ca. 75 km)

za_al_kaapstadgoedehoop.jpg
Eerste aanzicht van de beroemde Tafelberg
Twee volle dagen in Kaapstad
Pak de Hop-on Hop-off bus langs alle bezienswaardigheden

Het einde van uw vakantie komt langzaamaan in zicht, maar niet zonder een bezoek te brengen aan de wereldstad Kaapstad! In en rond Kaapstad is veel te beleven; een tocht naar de top van de Tafelberg waarbij u een schitterend uitzicht over de stad heeft, ga shoppen of culinair genieten aan het V&A Waterfront met winkels, restaurants en terrassen, of maak een rondrit over het schiereiland. Dit is een volle dag excursie. waarbij u via de Atlantische kust of de False Bay kust naar het Cape Point Nationaal park rijdt. In het park ligt Kaap de Goede Hoop, het zuidelijkste punt van het schiereiland. Onderweg komt u langs mooie dorpen gelegen tussen de flanken van de bergen en de zee. Aan de False Bay kust vindt u ten zuiden van Simon’s Town de marine stad Boulders, waar een grote kolonie pinguïns leeft. Ten noorden van deze stad in Glen Cairn ligt de “Scratch Patch”, een fabriek waar halfedelstenen verwerkt worden. Voor kinderen is het een groot plezier de restanten in de vorm van mooie gekleurde stenen te verzamelen.

DAG
23

Kaapstad - Amsterdam

ZA_AL_KAAPSTAD
Vertrek Kaapstad
Vlucht naar Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw reis. Aan het einde van dag rijdt u richting de luchthaven waar u de huurauto inlevert. U komt de volgende dag aan in Amsterdam.

DAG
24

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Einde van een geweldige vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+