Kruger Nationaal Park
Kruger Nationaal Park
Hluhluwe-iMfolozi Park
Hluhluwe-iMfolozi Park
Koninkrijk eSwatini
Koninkrijk eSwatini
St. Lucia Wetlands
St. Lucia Wetlands
Sani Pass
Sani Pass

Heel veel Safari in Zuid-Afrika

Privéreis | 18 dagen v.a.
2009i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
05-05-2025
Reisduur
18dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Rondreizen > Rondreizen Zuid-Afrika > Privéreizen Zuid-Afrika > Heel veel Safari in Zuid-Afrika
7 dagen in Noord, Midden & Zuid Krugerpark
Ontdek de wereldberoemde Panoramaroute
Rustig reistempo; verblijf overal twee nachten (m.u.v. Johannesburg)
Vrije dagen in de kustplaatsen St. Lucia en Umhlanga
Verblijf in koninkrijk eSwatini en optioneel bezoek mogelijk naar koninkrijk Lesotho
Huurauto inclusief Super Cover verzekering (€ 0 eigen risico)

Safari, safari en nog meer safari

Bij Zuid-Afrika denkt u waarschijnlijk direct aan safari. Deze reis neemt u mee naar maar liefst drie nationale parken! Houdt uw camera in de aanslag, want de kans is groot dat u de volledige 'Big 5' in hun natuurlijke leefomgeving gaat aanschouwen. Een prachtig gezicht! Vervolg uw reis en spot nijlpaarden in St. Lucia, ontspan op het strand van Umhlanga en bewonder de adembenemende vergezichten in de Drakensbergen. Reis in een rustig reistempo en overnacht overal twee nachten (met uitzondering van Johannesburg).

"Mooie reis met veel verschillende plekken in een fantastisch land, reisafstand goed, geen onveilig gevoel, veel natuur en beesten gezien."

van Eck

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Johannesburg

Luchthaven check in
Vlucht Amsterdam - Johannesburg
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend aankomt. Het is een lange vlucht, maar het grote voordeel is dat er maximaal één uur tijdsverschil is met Nederland.

DAG
02

Johannesburg

ZA_AL_JOHANNESBURG3
Aankomst Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger
Transfer naar hotel Johannesburg (ca. 10 minuten)
Overnachting Johannesburg

Welkom in Zuid-Afrika! Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet en Greet. Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden. Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Zo kunt u met een gerust hart verder op reis in Zuid-Afrika. Met een transfer wordt u naar uw hotel in Johannesburg gebracht.

DAG
03

Johannesburg - Phalaborwa (Krugerpark) (ca. 495 km)

za_al_phalaborwa.jpg
Huurauto ophalen bij hotel Johannesburg
Vertrek Johannesburg
Vrije middag
Eerste overnachting Phalaborwa (Krugerpark)

In de loop van de ochtend wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd, verlaat u Johannesburg en rijdt u in bijna zes uur naar Phalaborwa. In de middag komt u aan in uw lodge aan de rand van het beroemde Kruger Nationaal Park. Neem bij aankomst een verkoelende duik in het zwembad en geniet ‘s avonds van een heerlijk diner in de lodge. Tijdens uw verblijf is er genoeg kans om de ‘Big 5’ (leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant) te spotten. Als u op tijd aankomt kunt u vanmiddag al uw eerste gamedrive maken! Zodra de zon ondergaat komt de Afrikaanse bush tot leven. De nachtdieren (met name de grote katten) worden brutaler en actiever. Een ervaren ranger is een expert in het spotten van wild en de warme kleuren rond zonsondergang maken de foto’s nog mooier.

DAG
04

Kruger Nationaal Park

Phalaborwa
Vrije dag
Tweede overnachting Phalaborwa (Krugerpark)

Vandaag bent u geheel vrij om de dag zelf in te delen. Gaat u vandaag graag zelfstandig op zoek naar de ‘Big 5’? In het Krugerpark is het toegestaan om met uw eigen huurauto door het park te rijden. Via de Phalaborwa-poort rijdt u zo het park in. Houdt uw camera gereed! Voor u het weet staat u oog in oog met een kudde olifanten. Het noorden van Kruger is anders dan het zuiden van Kruger. De belangrijkste redenen zijn het droge klimaat en de dominantie van mopane, de belangrijkste vegetatie van het noorden van Kruger. Olifanten voeden zich met de wortels, schors, bladeren en takken van de mopane. Meer dan de helft van de olifantenpopulatie van het Kruger Nationaal Park woont dan ook in dit gebied. Bij de Sable-waterput aan de voet van de Vudogwa-berg heeft u de mogelijkheid om de schuwe sabelantilope te treffen. Rondom Phalaborwa zijn ook veel wilde honden te spotten. Het beste van dit deel van Krugerpark is de relatieve rust. Na een indrukwekkende dag zit de eerste safaridag erop en is het nagenieten van al het moois wat u vandaag heeft meegemaakt.

DAG
05

Phalaborwa - Hoedspruit (Krugerpark) (ca. 75 km)

za_al_hoedspruit1.jpg
Vertrek Phalaborwa (Krugerpark)
Sunset gamedrive per open 4WD (optioneel, bij verblijf in middenklasse hotels)
Middagsafari per open 4WD (bij verblijf in superiorklasse hotels)
Eerste overnachting Hoedspruit (Krugerpark)

Geniet vanochtend lekker van uw ontbijt voor u verder reist naar het zuiden. Na ongeveer anderhalf uur rijden bereikt u Hoedspruit. Uw lodge voor de komende nachten ligt wederom aan de rand van het beroemde Kruger Nationaal Park. Heeft u de volledige ‘Big 5' al kunnen afstrepen? Zo niet, dan heeft u de komende dagen een tweede kans. Naast een georganiseerde game drive kunt u vandaag ook met uw eigen huurauto het park verder verkennen. Spannend! Opvallend is dat de dieren in het park een auto nooit als vijand hebben leren kennen en ze zullen dus niet snel afgeschrikt worden. Een tip om een self-gamedrive af te wisselen met een georganiseerde safari. Tijdens een georganiseerde safari weet de gids u alles te vertellen over de flora en fauna in het park en zij weten juist die plekjes te vinden waar de dieren samenkomen. En als u niet zelf hoeft te rijden kunt u de mooiste foto’s maken.

DAG
06

Kruger Nationaal Park

za_al_gamereserveneushoorn2.jpg
Vrije dag (bij verblijf in middenklasse hotels)
Op safari in een 4WD met ranger (optioneel bij verblijf in middenklasse hotels)
Volle dag safari per open 4WD (bij verblijf in superiorklasse hotels)
Tweede overnachting Hoedspruit (Krugerpark)

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag om zelf in te delen. U kunt vandaag zelfstandig een uitstapje maken naar het Krugerpark om de ‘Big 5’ te spotten. De Orpen-poort van het Krugerpark is in vele gevallen de dichtstbijzijnde toegangspoort. In de open graslanden vindt u enkele van de grootste kuddes grote grazers, waarschijnlijk de belangrijkste reden voor het grote aantal roofdieren in het park. Bij de waterholes zijn vaak grote hoeveelheden wild te zien. Niet ver van de Orpen-poort ligt de Rebelais-waterhole, één van de belangrijkste waterbronnen van het gebied. Grote aantallen wild maken dagelijks gebruik van deze waterhole. Verwacht impala’s, zebra’s, olifanten, wrattenzwijnen en giraffen te zien. Uiteraard zijn er ter plaatse ook excursies met gids naar het Krugerpark te boeken.

DAG
07

Hoedspruit - Panoramaroute - Hazyview (Krugerpark) (ca. 200 km)

za_al_panorama route.jpg
Bush Walk in de ochtend (bij verblijf in superiorklasse hotels)
Vertrek Hoedspruit (Krugerpark)
Rij over de beroemde Panoramaroute (Blyde River Canyon)
Eerste overnachting Hazyview (Krugerpark)

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer drie uur (zonder stops) richting Hazyview als u de Panoramaroute neemt, één van de mooiste autoroutes van het land. De Blyde River Canyon loopt parallel aan de Panoramaroute en is de op twee na grootste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in Amerika en de Fish River Canyon in Namibië. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het na de Tafelberg de meest bezochte natuurlijke attractie is van Zuid-Afrika. Maak onderweg stops bij de uitkijkpunten met namen zoals Three Rondavels, Bourke’s Luck Potholes, God’s Window en The Pinnacle Rock. Geniet van het frisse berglandschap en het panoramische uitzicht.

DAG
08

Kruger Nationaal Park

ZA_AL_KRUGERNP3
Vrije dag
Raften over de Sabie-rivier (optionele excursie)
Paardrijden of quad biken (optionele excursie)
Volle dag safari per open 4WD (optionele excursie)
Tweede overnachting Hazyview (Krugerpark)

Vandaag heeft u weer een heerlijke vrije dag om zelf in te delen. Geniet na uw ontbijt van de mooie natuur in de omgeving. Voor vogelaars zijn hier meer dan 250 soorten te spotten. Verder zijn er ook allerlei leuke activiteiten te boeken, zoals een rafttocht over de Sabie-rivier, paardrijden of quad biken. U kunt ook een uitstapje maken naar het Krugerpark om de ‘Big 5’ te spotten. De Phabeni-poort van het Krugerpark ligt op zo’n 30 minuten rijden van Hazyview. Het Krugerpark is uniek door de grootte en de verscheidenheid aan dieren die hier leven. Ieder gedeelte is ook weer anders qua natuur. Leuk om het verschil te zien! Uiteraard zijn er ter plaatse ook excursies met gids naar het Krugerpark te boeken.

DAG
09

Hazyview - eSwatini (ca. 300 km)

ZA_AL_SWAZILAND3
Vertrek Hazyview (Krugerpark)
Grensovergang Zuid-Afrika - eSwatini
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Eerste overnachting eSwatini

Welkom in eSwatini! Vergeet niet uw paspoort bij de hand te houden voor de grensformaliteiten. eSwatini, voorheen bekend als Swaziland, is het kleinste geheel door een ander land omgeven land op het zuidelijke halfrond. Dit kleine koninkrijk is erin geslaagd om zijn tradities te behouden die dateren uit de pre-koloniale tijd. Centraal staat de monarchie die het land verbindt tijdens festivals en feesten. Vandaag en morgen maakt u kennis met de rijke cultuur, vriendelijke bevolking en het adembenemende landschap van het vriendelijke broertje van Zuid-Afrika. In de loop van de middag komt u aan in uw lodge.

DAG
10

eSwatini

Swazidansers
Vrije dag
Omgeving verkennen per mountainbike (optionele excursie)
Umphakatsi Cultural Experience (optionele excursie)
Tweede overnachting eSwatini

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag om eSwatini te verkennen. Na het ontbijt is het heerlijk om te ontspannen bij het zwembad en te genieten van de groene omgeving. Als u iets actiefs wil ondernemen en de wilde dieren van dichtbij willen bewonderen dan is twee uur mountainbiken of paardrijden door het Mlilwane Wildlife Sanctuary aan te raden (optionele excursie). Dit is goed te combineren met de Umphakatsi Cultural Experience in het naburige dorp. Hierbij geniet u van een informatieve en authentieke ervaring, en krijgt u inzicht in de manier van leven op het platteland van eSwatini. De gids legt eerst de traditionele omgangsvormen uit, voordat u een korte wandeling maakt naar het dorp. Ontmoet hier het dorpshoofd die vertelt over de vele verschillende tradities die in de Swazi-cultuur bestaan. Tijdens uw bezoek leert u wat siSwati spreken, weeft u met droog gras en probeert u meel te stampen van maïs. Natuurlijk is een bezoek niet compleet zonder wat zang en dans.

DAG
11

eSwatini - St. Lucia (ca. 293 km)

za__al_stlu_nijlpaard.jpg
Vertrek eSwatini
Grensovergang eSwatini - Zuid-Afrika
Route door het platteland van KwaZulu Natal
Hippo & Croc Tour in St. Lucia Wetlands (optionele excursie)
Eerste overnachting St. Luciaa

Na het ontbijt verlaat u eSwatini en reist u weer terug naar Zuid-Afrika. U rijdt aan de zuidkant het koninkrijk uit en komt Zuid-Afrika binnen bij de provincie KwaZulu Natal, het land van de Zulu’s. Bewonder de mooie route en bekijk het dagelijkse leven van de landarbeiders dat aan u voorbij trekt. In de middag komt u aan in het charmante plaatsje St. Lucia, direct aan de kust, waar u heerlijk kunt ontspannen. Nadat u heeft ingecheckt in uw hotel kunt u een mooie boottocht op het meer van St. Lucia maken (optionele excursie), dat deel uitmaakt van het iSimangaliso Wetland Park (voorheen het St. Lucia Reservaat) – één van de weinige parken ter wereld met vijf verschillende ecosystemen. Het is het domein van ruim achthonderd nijlpaarden en duizend krokodillen. Bereid u dan ook voor op een onvergetelijke tocht: de kans bestaat dat u vanaf de boot de krokodillen ziet liggen op de oevers en de grote groepen nijlpaarden tegenkomt die in het meer leven. Slenter na de boottocht door het kleine, sfeervolle centrum van St. Lucia, pak wellicht een terrasje en geniet van de warme temperaturen waar deze regio, zelfs in de Zuid-Afrikaanse winter, om bekend staat.

DAG
12

Hluhluwe-iMfolozi Park & St. Lucia Wetlands

Giraffen Hluhluwe/Umfolozi Nationaal Park Zuid-Afrika
Vrije dag
Cape Vidal (optionele excursie)
Halve of volle dag safari per open 4WD (optionele excursie)
Paardrijden door iSimangaliso Wetland Park (optionele excursie)
Zulu Village Tour (optionele excursie)
Tweede overnachting St. Lucia

Vandaag heeft u vrij om te genieten van St. Lucia. Heeft u zin om actief bezig te zijn? Boek dan een excursie naar Cape Vidal (optionele excursie). Met een beetje geluk ziet u op weg naar Cape Vidal nog wilde dieren, zoals antilopen en nijlpaarden, die hier in grote aantallen leven. Het prachtige strand van Cape Vidal ligt in één van de mooiste reservaten van het land: Greater St Lucia Wetlands Park. Spierwitte stranden worden afgewisseld met hoge duinen. Bij de kust maakt u een mooie wandeling door de ongerepte duinen. Afhankelijk van het tij kunt u ook zwemmen of snorkelen in de zee.

U kunt vandaag ook op safari in het nabijgelegen Hluhluwe-iMfolozi Park (optionele excursie). Het park is misschien minder beroemd dan het Krugerpark, toch is het beslist niet minder mooi! Het is bovendien het leefgebied van de zeldzame witte neushoorn. Geniet van de bijzondere plek, de mooie zonsondergang en de serene rust die uitgaat van de natuurlijke omgeving. Het Hluhluwe-iMfolozi Park is één van de oudste parken van Zuid-Afrika en kent een grote wilddichtheid. De kans dat u wilde dieren ziet is dus bijzonder groot!

DAG
13

St. Lucia - Umhlanga (ca. 223 km)

Umhlanga
Vertrek St. Lucia
Vrije middag
Eerste overnachting Umhlanga

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer tweeënhalf uur naar de kustplaats Umhlanga, 10 kilometer ten noorden van Durban. Hier is het vrijwel altijd lekker weer, zelfs in de winter! Bij aankomst in deze vriendelijke kustplaats heeft u de rest van de dag de tijd om heerlijk te ontspannen bij het zwembad of op het strand. Het prachtige Umhlanga-strand staat bekend om zijn veilige zwemwater waardoor het heerlijk vertoeven is. Het heeft een blauwe vlag-certificaat (milieuvriendelijke certificering) en de volop gefotografeerde Umhlanga-vuurtoren is hier te vinden.

DAG
14

Umhlanga

Umhlanga
Vrije dag
Durban stadstour (optionele excursie)
Durban fietstour (optionele excursie)
Tweede overnachting Umhlanga

Er zijn nog genoeg stranden in de omgeving om te verkennen. Zo heeft u bij het iets verder gelegen Umdloti-strand de kans om ’s ochtends dolfijnen te zien zwemmen in het ondiepe water. Het strand beschikt over een natuurlijk getijdenzwembad. Bij eb wordt hier gevist en kunt u het zeeleven zien in de rotspoelen. Het is een fantastisch strand om te zwemmen, snorkelen, SUP’en of surfen.

Doordat Durban niet ver is gelegen zijn er ook optionele excursies mogelijk om deze stad te verkennen. Vooral fietsend de stad verkennen biedt een unieke ervaring (optionele excursie). De fietsroute is speciaal gekozen om de veiligheid en het gemak van het fietsen te garanderen. Onderweg ziet u de prachtige monumenten en attracties van Durban.

DAG
15

Umhlanga - Zuid-Drakensbergen (ca. 221 km)

Drakensbergen
Vertrek Umhlanga
Vrije middag
Eerste overnachting Zuid-Drakensbergen (Underberg)

Vandaag verlaat u de kust om in zo’n drie uur richting het zuidelijke deel van Drakensbergen, ‘het dak van Afrika’, te rijden. Onderweg zal u versteld staan van de prachtige vergezichten, het heuvelachtige landschap en de groene omgeving. De komende dagen heeft u genoeg tijd om de omgeving verder te verkennen. Een echte aanrader is de Sani Pass Tour welke u morgen kunt doen. Een ervaring op zich! Via adembenemende uitzichten rijdt u de bergpas omhoog naar de top van de berg én gaat u de grens over naar het koninkrijk Lesotho.

DAG
16

Zuid-Drakensbergen & Sani Pass

za_al_sanipass.jpg
Vrije dag
Sani Pass Tour (optionele excursie)
Tweede overnachting Zuid-Drakensbergen (Underberg)

U heeft een heerlijke vrije dag. Installeer uzelf op een bedje bij het zwembad of maak een wandeling door de mooie omgeving. De Drakensbergen lenen zich uitstekend voor langere of kortere wandeltochten, paardrijtochten of ritjes met een quad. U kunt ook een bijzondere georganiseerde excursie maken over de Sani Pass naar het minder bekende koninkrijk Lesotho (optionele excursie). De Sani Pass zelf is eigenlijk al een attractie op zich. De werkelijk magnifieke bergpas staat dan ook bij veel reizigers op het lijstje ‘must do’s’. Zodra u de Zuid-Afrikaanse grenspost aan de voet van de bergpas voorbij bent, navigeert de chauffeur de 4WD langzaam omhoog over een steile, kronkelige gravelweg. Om u heen wordt het ongerepte landschap steeds droger. Boven, op ruim 1000 meter hoogte, komen we aan bij de grenspost van het koninkrijk Lesotho (neem uw paspoort dus mee). Hier is ook het hoogstgelegen restaurant van Zuid-Afrika. Geniet hier van een kop koffie, en bewonder het uitzicht over Lesotho aan de ene kant en Zuid-Afrika aan de andere kant.

DAG
17

Zuid-Drakensbergen - Johannesburg - Amsterdam (ca. 583 km)

Drakensbergen
Vertrek Zuid-Drakensbergen (Underberg)
Huurauto inleveren op luchthaven Johannesburg
Vlucht Johannesburg - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag komt het einde van deze prachtige reis in zicht. Bewonder nog één keer het Zuid-Afrikaanse landschap als u na het ontbijt van de Drakensbergen naar het vliegveld van Johannesburg rijdt. Het is een lange rit van zo’n zesenhalf uur, dus vertrek op tijd. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd op de luchthaven is het helaas tijd om terug naar huis te vliegen. In het vliegtuig denkt u terug aan de prachtige dieren, mooie landschappen en vele bijzondere ervaringen die u de afgelopen weken heeft beleefd.

DAG
18

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige vakantie met vele hoogtepunten!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
5 opties
Open+
+Extra's
27 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
18 dagen Heel veel Safari in Zuid-Afrika: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
Transfer Johannesburg luchthaven - hotel
14 dagen huurauto inclusief SCDW en STLW verzekeringen, ongelimiteerd aantal kilometers en eerste extra bestuurder
Meet & Greet op de luchthaven
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
7-daags verblijf net buiten Kruger Nationaal Park
3-daags verblijf in het koninkrijk eSwatini
3-daags verblijf in Drakensbergen
Iedere dag ontbijt
1 x lunch en 2 x diner bij verblijf in superiorklasse hotels
Twee gameactiviteiten per dag in Hoedspruit bij verblijf in superiorklasse hotels
Uitgebreide routebeschrijving

Exclusief

Entreegelden: ca. € 123 p.p. (omgerekend ca. 1937 ZAR, afhankelijk van de wisselkoers)
Aflever- en ophaalkosten huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Grensovergang huurauto ca. 800 ZAR (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele extra kosten huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele optionele excursies (zie Extra's)
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
5 opties
Open+