neemt je mee
Krugerpark
Krugerpark
Swaziland
Swaziland
Drakensbergen
Drakensbergen
HluHluwe Nationaal Park
HluHluwe Nationaal Park

Heel veel Safari in Zuid-Afrika

Privéreis | 18 dagen v.a.
1762i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
30-04-2018
Reisduur
18 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Bezoek aan maar liefst 4 nationale parken
Logeren in wildpark, incl. safari's met ranger
Lekker genieten van het strand van Umhlanga
Sportieve mogelijkheden in Drakensbergen
Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving

Safari, safari en safari

Wie aan Zuid-Afrika denkt, denkt aan safari! En dat is precies wat u tijdens deze reis gaat doen. U gaat in maar liefst 4 wildparken op safari waaronder het beroemde Krugerpark en het Mlilwane Wildpark in Swaziland. U kunt maar zo oog in oog komen te staan met een olifantenfamilie! Ook Hluhluwe Nationaal Park komt aan bod, als u verblijft in het nabijgelegen charmante plaatsje St. Lucia. In dit park kunt u, als u geluk heeft, zelfs een witte neushoorn aanschouwen! Ook voert de route u naar het indrukwekkende berggebied Drakensbergen. Deze staan vanwege hun natuurlijke en culturele waarde sinds 2000 op UNESCO-werelderfgoedlijst.

"Een ranger gaf ons de volgende tip: een nijlpaard hoeft niet gevaarlijk te zijn maar ga nooit en te nimmer tussen het dier en zijn rechtstreekse route naar het water staan. Een tip die ik nooit meer vergeet!"

W. Knoop, Rijssen

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Johannesburg

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Johannesburg

U vliegt van Amsterdam naar Johannesburg, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Johannesburg

za_al_job_stadszicht.jpg
Aankomst luchthaven Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger
Ontvangst uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving

Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet en Greet (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij, kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). U ontvangt de nodige papieren en verdere uitleg over uw reis, zodat u met een gerust hart verder op reis kunt in Zuid-Afrika. Met een shuttleservice reist u vanaf het vliegveld naar uw hotel, op nog geen 15 minuten van de luchthaven, waar u kunt uitrusten van de vermoeiende reis.

DAG
03

Johannesburg - Phalaborwa (ca. 500 km)

za_al_pha_omgeving.jpg
Afleveren huurauto bij uw hotel
Afwisselende route richting de provincie Mpumalanga
Maar liefst 2 nachten in sfeervolle logde aan de rand van Krugerpark

In de ochtend heeft u uw Meet & Greet en wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd en rijd u richting Phalaborwa, via Polokwane. Het is een uitstekende weg, maar komt pas in de late namiddag aan bij de lodge. Inchecken en lekker genieten van een duik in het zwembad en het diner. Als u niet te laat bent, kunt u nog mee op een middag gamedrive om al helemaal in de stemming te komen.
De aankomende 2 nachten logeert u hier in een leuke rondavel.

DAG
04

Phalaborwa / Krugerpark

ZA_AL_KRUGERNP3
Vrije dag om op safari te gaan
Mogelijkheid om met eigen auto op safari te gaan
Mogelijkheid om met 4WD en ranger op safari in Krugerpark te gaan

Vandaag gaat u dan echt het Krugerpark ontdekken. U kunt dat op eigen gelegenheid doen of een safari in een 4WD bij de lodge boeken. Ze organiseren allerlei leuke safari’s en bush BBQ’s. Het wordt in ieder geval een dag dat u veel wilde dieren gaat zien en echt het safari-gevoel krijgt.

DAG
05

Phalaborwa – Timbavati Game Reserve (ca. 160 km)

za_al_gamereserveneushoorn2.jpg
Leuke route door het Krugerpark
‘s Middags op safari met een 4WD en ranger op zoek naar Big Five
Logeren in luxe lodge midden in het wildpark
Alle maaltijden en safari’s al inbegrepen

Het is vandaag tijd om het noordelijke gedeelte van het Krugerpark te verlaten en door te rijden naar de regio nabij Hoedspruit. Hier liggen diverse privé wildparken die grenzen aan het Krugerpark en allemaal de Big Five ‘hosten’. Wij hebben hier gekozen voor het Timbavati Game Reserve omdat dit park open is met het Krugerpark en u de mogelijkheid geeft om veel wild te zien. De aankomende 2 nachten in een echt Tented Camp (of safari-lodge) op basis van volpension en inclusief safari’s.
Want in het Timbavati mag u enkel met uw huurauto naar de lodge rijden, safari gaat hier altijd met een ranger en een 4WD!

Zorg dat u rond de lunch in de luxe lodge bent, zodat u lekker mee kunt lunchen. Daarna lekker relaxen en de tegen de schemering gaat u dan met de ranger op safari. Na terugkomst is er een maaltijd bij het kampvuur voor u gemaakt en eet u gezellig met zijn allen. Niet te laat naar bed, want morgen wordt u al vroeg wakker gemaakt.

DAG
06

Timbavati Game Reserve

ZA_AL_KRUGERNP
Ochtendsafari met een ranger bij het ontwaken van het park
Middagsafari met ranger op zoek naar de Big 5
’s Middags genieten bij de lodge en wederom alle maaltijden inclusief

De ranger maakt u al heel vroeg wakker, want de eerste gamedrive is al bij zonsopkomst. Dan worden de dieren actief en is het een goed moment om de wilden dieren te zien. Daarna lekker ontbijten en misschien nog even de ogen dichtdoen. Na de lunch gaat u weer op gamedrive, zodat u het park maximaal leert kennen. Een geweldige safari-dag!

DAG
07

Timbavati Game Reserve – Hazyview (ca. 120 km)

za_al_krha_blyderiviercanyon.jpg
Vandaag reist u over de beroemde Panorama Route
Zie Bourkes Pole en de Blyde Canyon
Twee overnachten aan de rand van het Krugerpark

Vandaag verlaat u het park en reist u via de beroemde Panorama route, door de noordelijke Drakensbergen met als hoogtepunt de Blyde Rivier Canyon. In de Canyon heeft u ruim de tijd om te genieten van de Drie Rondavels, Bourke's Luck Potholes en de fascinerende vergezichten bij God's Window. Via Pelgrim's Rest rijdt u door naar Hazyview, waar u overnacht. Een prachtige dag vol hoogtepunten.

DAG
08

Hazyview

ZA_AL_HAZYVIEW4
Vrije dag om of safari te gaan
Maak een self-drive door het wereldberoemde park
Mogelijkheid om een safari in 4WD met ranger te maken (optioneel)

Hazyview wordt ook wel de zuidelijkste toegangspoort van het Krugerpark genoemd. Vandaag kunt u dan ook heerlijk de hele dag op safari (met uw eigen auto) en opzoek naar de wilde dieren. In het park is gelegenheid om te lunchen of neem ene picknick mee, want u zult pas laat in de middag het park weer uit willen.

DAG
09

Hazyview – Swaziland ca. 275 km)

za_al_swaziland.jpg
Paspoort laten stempelen bij de grens van Swaziland
Logeren in bijzondere lodge in privé wildpark
Bezoek de leuke markt van Mbabane
Logeren in het wildpark Mlilwane in ene unieke accommodatie
Mogelijkheid om fietssafari te maken

Vandaag rijdt u via Nelspruit naar het kleine koninkrijk Swaziland. Na het passeren van de grens rijdt u naar de hoofdstad Mbabane. U kunt de stad en de Swazi-markt bezoeken. Daarna rijdt u door naar het Mlilwane Wildpark, waar u in de nabijheid overnacht.

Het Mlilwane Wildlife Sanctuary is één van de Big Game Parks van Swaziland. Er leven onder meer buffels, giraffes, nijlpaarden, luipaarden, zebra's en tal van antilopen zoals koedoes en bokken. Hier heeft u vanmiddag en morgen de hele dag de tijd om een game drive te maken. Maar ook kunt u per paard dan wel per mountainbike (onder begeleiding) het wildpark verkennen.

DAG
11

Swaziland – St. Lucia (ca. 325 km)

Nijlpaarden St. Lucia Nationaal Park Zuid-Afrika
Prachtige route dwars door Swaziland
Grensformaliteiten Zuid-Afrika voordat u KwaZulu Natal inrijd
Twee nachten in het vakantiedorp St. Lucia
Boottochtje op het meer van St. Lucia vol met krokodillen en nijlpaarden

In de loop van de ochtend verlaat u het hart van Swaziland. U rijdt naar het zuiden en verlaat Swaziland en rijdt de provincie KwaZulu-Natal binnen. Vanavond logeert u in het gezellige vakantieplaatsje St. Lucia. Vanuit hier kunt u verschillende leuke uitstapjes maken, zoals een boottocht op zoek naar nijlpaarden en krokodillen. Vooral mooi om te maken, tijdens de zonsondergang.

DAG
12

Hluhluwe Nationaal Park & St. Lucia Wetlands

za_al_hlu_leeuw.jpg
Bezoek aan de indrukwekkende St. Lucia Wetlands (optioneel)
Ochtend- of middagsafari in Hluhluwe nationaal park (optioneel)
Snorkelen bij St. Lucia (optioneel)

Vandaag heeft u alle tijd om een bezoek te brengen aan het Hluhluwe Nationaal Park om hier met uw eigen auto opzoek te gaan naar de Big Five. Het park is prachtig en kent een groot aantal dieren, waaronder de witte neushoorn.

Ook kunt u een bezoekje brengen aan St. Lucia Wetlands of misschien is het wel leuk om een korte fietstocht te maken of een bezoekje te brengen aan een Zulu-dorpje niet ver van St. Lucia. Er is in ieder voldoende te bezoeken en te ontdekken.

DAG
13

St. Lucia – Umhlanga (ca. 230 km)

Umhlanga
Logeren in tropisch uMhlanga
Geniet van het brede strand en leuke boulevard
Bezoek de grootste shoppingmall van Zuidelijk Afrika

Voor u vertrekt kunt u een traditioneel Zulu-dorpje bezoeken. Tijdens de rondleiding bezoekt u een school, kinderdagverblijf en word u de verschillende tradities van de Zulu uitgelegd van dit trotse volk. Hierna rijd u verder naar het zuiden, waar u in de loop van middag in de gezellige badplaats Umhlanga aankomt. Deze badplaats ligt circa 20 kilometer van Durban en heeft een leuk centrum, heerlijke stranden en een prima uitgaansleven.

U logeert hier de aankomende 2 nachten in een heerlijk guesthouse op loopafstand van het strand. Verwacht hier geen ligbedden, maar ongerepte stranden met wilde golven. Maak een heerlijke strandwandeling of geniet van het heerlijke zwembad. De eigenaren zijn hartelijk en kunnen u precies vertellen waar u ’s avonds lekker kunt eten.

DAG
15

Umhlanga – Drakensbergen (ca. 175 km)

za_al_dra_howickfalls.jpg
Route richting de Drakensbergen
Bezoek aan het Nelson Mandela monument
Bezoek aan de Horwick watervallen
Twee overnachtingen in Underberg, Drakensbergen

Na het ontbijt rijdt u via de historische stad Pietermaritzburg naar de 95 meter hoge watervallen nabij Howick. De Drakensbergen zijn de volgende stop op uw route. Dit bergmassief is beroemd vanwege de vele rotstekeningen die zijn achtergelaten door de Bosjesmannen.

DAG
16

Drakensbergen

za_al_drakensbergen.jpg
Geniet van een mooie wandeling en vergezichten
Mogelijkheid om paard te rijden

Vandaag is het tijd om lekker te luieren of in de indrukwekkende omgeving een fantastische wandeling te maken, onder begeleiding van een gids.

DAG
17

Drakensbergen – Johannesburg – Amsterdam (ca. 450 km)

Golden Gate Zuid-Afrika
Laatste indrukken van deze bijzondere bergketen
Vertrek richting de luchthaven van Johannesburg

In de loop van de morgen verlaat u de Drakensbergen. U kunt direct terug rijden of uw weg vervolgen via de indrukwekkende Golden Gate. Van hieruit rijd u via Bethlehem terug naar de luchthaven van Johannesburg voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
18

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
6 opties
Open+
+Extras
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
+Vervoersopties ter plaatse
9 opties
Open+

Wat onze reizigers vinden

19-07-2016

'Je verblijft veel rondom Kruger, maar gaat daarnaast ook naar leuke andere locaties zoals St. Lucia en Drakensbergen. Rondom Kruger zitten diverse privé-parken waar wij ook zijn geweest en die (minstens) net zo leuk en mooi zijn. De boottocht in St. ...

Meer info >

anoniem

10-07-2015

'Super vakantie! Erg veel gezien en prachtige accomodaties. De tijd is omgevlogen. Tijdens de game drives kom je heel dicht bij de dieren, een hele bijzondere ervaring.'

Woudwijk, Drachten

18 dagen Heel veel Safari in Zuid-Afrika: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Shuttle Service hotel luchthaven - hotel
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels en/of guesthouses (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Verblijf op basis van volpension in uw lodge nabij Hoedspruit
Gamedrives per dag tijdens uw verblijf nabij Hoedspruit
Meet & Greet service op de luchthaven
Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse

Exclusief

Entreegelden Nationale Parken
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
6 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extras
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
18 dagen Heel veel Safari in Zuid-Afrika: altijd de beste prijs

Wat onze reizigers vinden

19-07-2016

'Je verblijft veel rondom Kruger, maar gaat daarnaast ook naar leuke andere locaties zoals St. Lucia en Drakensbergen. Rondom Kruger zitten diverse privé-parken waar wij ook zijn geweest en die (minstens) net zo leuk en mooi zijn. De boottocht in St. ...

Meer info >

anoniem

10-07-2015

'Super vakantie! Erg veel gezien en prachtige accomodaties. De tijd is omgevlogen. Tijdens de game drives kom je heel dicht bij de dieren, een hele bijzondere ervaring.'

Woudwijk, Drachten

Bewaar reis Boek nu

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam – Johannesburg

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Johannesburg

U vliegt van Amsterdam naar Johannesburg, waar u de volgende dag aankomt.

Goed om te weten

Wanneer u met KLM vliegt, zult u dezelfde dag in Johannesburg aankomen, waardoor de reis één dag korter is. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee. Tevens bieden wij vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

Goed om te weten

Deze reis is enkel op basis van één categorie te boeken, namelijk middenklasse. Een mooie samenstelling van bijzondere accommodaties, 3- en 4-sterren lodges.

DAG
02

Johannesburg

za_al_job_stadszicht.jpg
Aankomst luchthaven Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger
Ontvangst uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving

Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet en Greet (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij, kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). U ontvangt de nodige papieren en verdere uitleg over uw reis, zodat u met een gerust hart verder op reis kunt in Zuid-Afrika. Met een shuttleservice reist u vanaf het vliegveld naar uw hotel, op nog geen 15 minuten van de luchthaven, waar u kunt uitrusten van de vermoeiende reis.

DAG
03

Johannesburg - Phalaborwa (ca. 500 km)

za_al_pha_omgeving.jpg
Afleveren huurauto bij uw hotel
Afwisselende route richting de provincie Mpumalanga
Maar liefst 2 nachten in sfeervolle logde aan de rand van Krugerpark

In de ochtend heeft u uw Meet & Greet en wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd en rijd u richting Phalaborwa, via Polokwane. Het is een uitstekende weg, maar komt pas in de late namiddag aan bij de lodge. Inchecken en lekker genieten van een duik in het zwembad en het diner. Als u niet te laat bent, kunt u nog mee op een middag gamedrive om al helemaal in de stemming te komen.
De aankomende 2 nachten logeert u hier in een leuke rondavel.

DAG
04

Phalaborwa / Krugerpark

ZA_AL_KRUGERNP3
Vrije dag om op safari te gaan
Mogelijkheid om met eigen auto op safari te gaan
Mogelijkheid om met 4WD en ranger op safari in Krugerpark te gaan

Vandaag gaat u dan echt het Krugerpark ontdekken. U kunt dat op eigen gelegenheid doen of een safari in een 4WD bij de lodge boeken. Ze organiseren allerlei leuke safari’s en bush BBQ’s. Het wordt in ieder geval een dag dat u veel wilde dieren gaat zien en echt het safari-gevoel krijgt.

DAG
05

Phalaborwa – Timbavati Game Reserve (ca. 160 km)

za_al_gamereserveneushoorn2.jpg
Leuke route door het Krugerpark
‘s Middags op safari met een 4WD en ranger op zoek naar Big Five
Logeren in luxe lodge midden in het wildpark
Alle maaltijden en safari’s al inbegrepen

Het is vandaag tijd om het noordelijke gedeelte van het Krugerpark te verlaten en door te rijden naar de regio nabij Hoedspruit. Hier liggen diverse privé wildparken die grenzen aan het Krugerpark en allemaal de Big Five ‘hosten’. Wij hebben hier gekozen voor het Timbavati Game Reserve omdat dit park open is met het Krugerpark en u de mogelijkheid geeft om veel wild te zien. De aankomende 2 nachten in een echt Tented Camp (of safari-lodge) op basis van volpension en inclusief safari’s.
Want in het Timbavati mag u enkel met uw huurauto naar de lodge rijden, safari gaat hier altijd met een ranger en een 4WD!

Zorg dat u rond de lunch in de luxe lodge bent, zodat u lekker mee kunt lunchen. Daarna lekker relaxen en de tegen de schemering gaat u dan met de ranger op safari. Na terugkomst is er een maaltijd bij het kampvuur voor u gemaakt en eet u gezellig met zijn allen. Niet te laat naar bed, want morgen wordt u al vroeg wakker gemaakt.

DAG
06

Timbavati Game Reserve

ZA_AL_KRUGERNP
Ochtendsafari met een ranger bij het ontwaken van het park
Middagsafari met ranger op zoek naar de Big 5
’s Middags genieten bij de lodge en wederom alle maaltijden inclusief

De ranger maakt u al heel vroeg wakker, want de eerste gamedrive is al bij zonsopkomst. Dan worden de dieren actief en is het een goed moment om de wilden dieren te zien. Daarna lekker ontbijten en misschien nog even de ogen dichtdoen. Na de lunch gaat u weer op gamedrive, zodat u het park maximaal leert kennen. Een geweldige safari-dag!

DAG
07

Timbavati Game Reserve – Hazyview (ca. 120 km)

za_al_krha_blyderiviercanyon.jpg
Vandaag reist u over de beroemde Panorama Route
Zie Bourkes Pole en de Blyde Canyon
Twee overnachten aan de rand van het Krugerpark

Vandaag verlaat u het park en reist u via de beroemde Panorama route, door de noordelijke Drakensbergen met als hoogtepunt de Blyde Rivier Canyon. In de Canyon heeft u ruim de tijd om te genieten van de Drie Rondavels, Bourke's Luck Potholes en de fascinerende vergezichten bij God's Window. Via Pelgrim's Rest rijdt u door naar Hazyview, waar u overnacht. Een prachtige dag vol hoogtepunten.

DAG
08

Hazyview

ZA_AL_HAZYVIEW4
Vrije dag om of safari te gaan
Maak een self-drive door het wereldberoemde park
Mogelijkheid om een safari in 4WD met ranger te maken (optioneel)

Hazyview wordt ook wel de zuidelijkste toegangspoort van het Krugerpark genoemd. Vandaag kunt u dan ook heerlijk de hele dag op safari (met uw eigen auto) en opzoek naar de wilde dieren. In het park is gelegenheid om te lunchen of neem ene picknick mee, want u zult pas laat in de middag het park weer uit willen.

DAG
09

Hazyview – Swaziland ca. 275 km)

za_al_swaziland.jpg
Paspoort laten stempelen bij de grens van Swaziland
Logeren in bijzondere lodge in privé wildpark
Bezoek de leuke markt van Mbabane
Logeren in het wildpark Mlilwane in ene unieke accommodatie
Mogelijkheid om fietssafari te maken

Vandaag rijdt u via Nelspruit naar het kleine koninkrijk Swaziland. Na het passeren van de grens rijdt u naar de hoofdstad Mbabane. U kunt de stad en de Swazi-markt bezoeken. Daarna rijdt u door naar het Mlilwane Wildpark, waar u in de nabijheid overnacht.

Het Mlilwane Wildlife Sanctuary is één van de Big Game Parks van Swaziland. Er leven onder meer buffels, giraffes, nijlpaarden, luipaarden, zebra's en tal van antilopen zoals koedoes en bokken. Hier heeft u vanmiddag en morgen de hele dag de tijd om een game drive te maken. Maar ook kunt u per paard dan wel per mountainbike (onder begeleiding) het wildpark verkennen.

Goed om te weten

Vanwege beperkte beschikbaarheid kan het voorkomen dat u in een hotel verblijft in plaats van Mlilwane Wildlife Sanctury.

DAG
11

Swaziland – St. Lucia (ca. 325 km)

Nijlpaarden St. Lucia Nationaal Park Zuid-Afrika
Prachtige route dwars door Swaziland
Grensformaliteiten Zuid-Afrika voordat u KwaZulu Natal inrijd
Twee nachten in het vakantiedorp St. Lucia
Boottochtje op het meer van St. Lucia vol met krokodillen en nijlpaarden

In de loop van de ochtend verlaat u het hart van Swaziland. U rijdt naar het zuiden en verlaat Swaziland en rijdt de provincie KwaZulu-Natal binnen. Vanavond logeert u in het gezellige vakantieplaatsje St. Lucia. Vanuit hier kunt u verschillende leuke uitstapjes maken, zoals een boottocht op zoek naar nijlpaarden en krokodillen. Vooral mooi om te maken, tijdens de zonsondergang.

DAG
12

Hluhluwe Nationaal Park & St. Lucia Wetlands

za_al_hlu_leeuw.jpg
Bezoek aan de indrukwekkende St. Lucia Wetlands (optioneel)
Ochtend- of middagsafari in Hluhluwe nationaal park (optioneel)
Snorkelen bij St. Lucia (optioneel)

Vandaag heeft u alle tijd om een bezoek te brengen aan het Hluhluwe Nationaal Park om hier met uw eigen auto opzoek te gaan naar de Big Five. Het park is prachtig en kent een groot aantal dieren, waaronder de witte neushoorn.

Ook kunt u een bezoekje brengen aan St. Lucia Wetlands of misschien is het wel leuk om een korte fietstocht te maken of een bezoekje te brengen aan een Zulu-dorpje niet ver van St. Lucia. Er is in ieder voldoende te bezoeken en te ontdekken.

DAG
13

St. Lucia – Umhlanga (ca. 230 km)

Umhlanga
Logeren in tropisch uMhlanga
Geniet van het brede strand en leuke boulevard
Bezoek de grootste shoppingmall van Zuidelijk Afrika

Voor u vertrekt kunt u een traditioneel Zulu-dorpje bezoeken. Tijdens de rondleiding bezoekt u een school, kinderdagverblijf en word u de verschillende tradities van de Zulu uitgelegd van dit trotse volk. Hierna rijd u verder naar het zuiden, waar u in de loop van middag in de gezellige badplaats Umhlanga aankomt. Deze badplaats ligt circa 20 kilometer van Durban en heeft een leuk centrum, heerlijke stranden en een prima uitgaansleven.

U logeert hier de aankomende 2 nachten in een heerlijk guesthouse op loopafstand van het strand. Verwacht hier geen ligbedden, maar ongerepte stranden met wilde golven. Maak een heerlijke strandwandeling of geniet van het heerlijke zwembad. De eigenaren zijn hartelijk en kunnen u precies vertellen waar u ’s avonds lekker kunt eten.

DAG
15

Umhlanga – Drakensbergen (ca. 175 km)

za_al_dra_howickfalls.jpg
Route richting de Drakensbergen
Bezoek aan het Nelson Mandela monument
Bezoek aan de Horwick watervallen
Twee overnachtingen in Underberg, Drakensbergen

Na het ontbijt rijdt u via de historische stad Pietermaritzburg naar de 95 meter hoge watervallen nabij Howick. De Drakensbergen zijn de volgende stop op uw route. Dit bergmassief is beroemd vanwege de vele rotstekeningen die zijn achtergelaten door de Bosjesmannen.

DAG
16

Drakensbergen

za_al_drakensbergen.jpg
Geniet van een mooie wandeling en vergezichten
Mogelijkheid om paard te rijden

Vandaag is het tijd om lekker te luieren of in de indrukwekkende omgeving een fantastische wandeling te maken, onder begeleiding van een gids.

DAG
17

Drakensbergen – Johannesburg – Amsterdam (ca. 450 km)

Golden Gate Zuid-Afrika
Laatste indrukken van deze bijzondere bergketen
Vertrek richting de luchthaven van Johannesburg

In de loop van de morgen verlaat u de Drakensbergen. U kunt direct terug rijden of uw weg vervolgen via de indrukwekkende Golden Gate. Van hieruit rijd u via Bethlehem terug naar de luchthaven van Johannesburg voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
18

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
6 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
+Extras
2 opties
Open+

Wat onze reizigers vinden

19-07-2016

'Je verblijft veel rondom Kruger, maar gaat daarnaast ook naar leuke andere locaties zoals St. Lucia en Drakensbergen. Rondom Kruger zitten diverse privé-parken waar wij ook zijn geweest en die (minstens) net zo leuk en mooi zijn. De boottocht in St. ...

Meer info >

anoniem

10-07-2015

'Super vakantie! Erg veel gezien en prachtige accomodaties. De tijd is omgevlogen. Tijdens de game drives kom je heel dicht bij de dieren, een hele bijzondere ervaring.'

Woudwijk, Drachten

18 dagen Heel veel Safari in Zuid-Afrika: altijd de beste prijs
+Vervoersopties ter plaatse
9 opties
Open+

Middenklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Johannesburg
The Aviator OR Tambo
Drieenhalve ster
 • ZA_AC_AviatorZW1
 • ZA_AC_AviatorZW2
 • ZA_AC_AviatorKA1
 • ZA_AC_AviatorLO1
 • ZA_AC_AviatorKA3
Een zeer verzorgd hotel niet ver van de luchthaven en een prima startpunt om uw rondreis in Zuid-Afrika te beginnen. Met de gratis shuttle van en naar de luchthaven, een lekker zwembad en op loopafstand van een mall is dit een prima hotel. The Aviator Hotel ligt op slechts 10 minuten rijden van de luchthaven van Johannesburg. Er is een receptie/lounge, goed restaurant waar u 's ochtends kunt genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet, bar voor een lekker drankje en zwembad met ligbedden. Het hotel heeft verder een fitness, winkeltje en er is gratis WiFi in het gehele hotel. Alle 12 verzorgde kamers zijn voorzien van airco, kluisje, TV, telefoon, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche en/of en toilet. De gratis shuttleservice tussen de luchthaven en het hotel gaat 24 uur per dag op gezette tijden.
Meer info >
Phalaborwa
Sefapane Lodge
Drieenhalve ster
 • Sefapane Lodge
 • Sefapane Lodge
 • Sefapane Lodge
 • Sefapane Lodge
 • Sefapane Lodge
Sefapane Lodge is gelegen bij de ingang van het Kruger Nationaal Park en is hierdoor een ideaal uitgangspunt om het park te bezoeken. Sefapane Lodge heeft Nederlands management en kan een prima uitvalsbasis zijn om verschillende safari's te maken en de mooie omgeving te ontdekken! De lodge beschikt over een receptie met kluisjes, lounge met tv-ruimte, restaurant met terras, bar, poolbar en een groot zwembad met ligbedden in een tropische tuin. Kinderen zijn van harte welkom en er worden diverse game drives georganiseerd. Tevens is er een shuttleservice naar de op 2 kilometer afstand gelegen Hans Merensky golfbaan, waar u tussen de wilde dieren kunt golfen.
De kamers bevinden zich in typisch Zuid-Afrikaanse Rondavels, dit zijn huisjes voorzien van rieten daken.
De standaard Rondavels hebben airco, koelkast, koffie- en theefaciliteiten een veranda met zitje en een badkamer met bad of douche.
De Deluxe Rondavales hebben dezelfde faciliteiten, maar zijn ruimer van opzet en hebben een aparte zithoek.
De Familie Rondaveles zijn uitstekend voor families met kinderen, de rondaveles zijn van alle gemakken voorzien en hebben 2 slaapkamers, waarvan 1 slaapkamer met een stapelbed.

Sefapane heeft ook leuke safari-huizen, welke geschikt zijn voor families en gezelschappen tussen de 5 en 10 personen. De huizen zijn voorzien van een grote woonkamer, keuken, diverse slaapkamers en badkamers.
Meer info >
Hoedspruit
Shindzela Safari Camp
Drieenhalve ster
 • ZA_AC_ShindzelaZW1
 • ZA_AC_ShindzelaKA1
 • ZA_AC_ShindzelaTU2
 • ZA_AC_ShindzelaTU1
Misschien wel een van de leukste verblijven in deze regio, ondanks dat u hier geen luxe moet verwachten. Het camp ligt midden in Timbavati Game Reserve, onderdeel van 'Greater Krugerpark.' Dit is echt op safari gaan; geen verharde wegen, op safari met rangers, dineren bij het haardvuur en slapen in echte safari-tenten. U krijgt een goede routebeschrijving, want de lodge ligt niet aan een verharde weg. In de lounge ruimte van de lodge, waar u ontvangen zult worden, kunt u 's middags (tussen de safari's) fijn genieten van de rust en schaduw. Verder beschikt de lodge over een lekker zwembad, bar met terras en een eetruimte waar 's ochtends een stevig ontbijt wordt geserveerd en 's avonds, na de gamedrive, steeds weer een ouderwetse Zuid-Afrikaanse maaltijd op u staat te wachten, terwijl de lodge verlicht wordt door olielampjes en een kampvuur. De originele safaritenten zijn allemaal voorzien van muskietennet, goede bedden, elektriciteit door een generator (bepaalde uren) en een openbadkamer met douche en toilet. De tenten hebben allemaal veel privacy, een lekker terras en geven u het ware safari-gevoel. Een verblijf in deze lodge zult u niet snel meer vergeten!

Er is geen omheining bij deze lodge, dus de wilde dieren kunnen door het kamp lopen, hoe spannend. Uiteraard zijn er 24/7 rangers aanwezig om u veilig te stellen.
Meer info >
Hazyview & Graskop
Hamilton Parks Country Lodge
Driesterren
 • Hamilton Parks
 • Hamilton Parks Country Lodge
 • Hamilton Parks Country Lodge
 • Hamilton Parks Country Lodge
 • ZA_AC_HamiltonBA1
Hamilton Parks is een gezellige country lodge, waar u zich al snel thuis zal voelen. Een uitstekende locatie om het beroemde Krugerpark te bezoeken, het park ligt namelijk op nog geen 25 minuten van het de lodge. Deze persoonlijke country lodge heeft een gezellige lounge met een open haard, vele boeken en een dient als huiskamer voor alle gasten. Daarnaast is er een eetzaal aan het terras, vanwaar u zo naar het zwembad loopt. Het zwembad ligt in een mooie tuin met een gezellige bar, waar u in de namiddag kunt genieten van een drankje. De 22 kamers zijn sfeervol ingericht en voorzien van ventilator, minibar, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, goede badkamer en een veranda met een zitje. De lodge beschikt tevens over familiekamers (maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen).
Meer info >
Swaziland
Mlilwane Wildlife Sanctuary
Driesterren
 • za_ac_mlilwaneov2.jpg
 • za_ac_mlilwaneka2.jpg
 • za_ac_mlilwaneka.jpg
 • za_ac_mlilwanere1.jpg
Mlilwane Wildlife Sanctuary ligt Ezulwini Vallei, "Vallei der hemelen". Mlilwane Wilfdlife Sanctuary is één van de Big Game parken in Swaziland. Het park bestaat uit een noordelijk gedeelte en een zuidelijk gedeelte en is ongeveer 4.560 hectare groot. De accommodatie beschikt over een restaurant en er is een zwembad aanwezig. Tevens biedt Mlilwane verschillende activiteiten aan. De En Suite Beehive Hut is een traditioneel gebouwde hut in de vorm van een koepel. Deze hutten zijn beschikbaar voor maximaal 2 personen, het is niet mogelijk om een extra bed bij te zetten. De de Rest Camp Hut en-suite was de eerste accommodatie die aangeboden werd. Hier is het mogelijk om met maximaal 4 personen te verblijven.
Meer info >
St. Lucia
Forest Lodge
Driesterren
 • forest.jpg
Een fijne guesthouse met een gemoedelijk sfeer, gelegen aan de rand van St. Lucia te midden het groen. Forest Lodge is van dezelfde eigenaren als Rhino Guesthouse, waar we al jaren met veel plezier mensen onderbrengen. Een heerlijke plek dus op een centrale locatie in St. Lucia, met een uitstekende service. In de lodge vindt u een kleine receptie, waar u ook uitstekende leuke excursies en safari's in Hluhluwe nationaal park kunt boeken. Verder is er een ontbijtrestaurant en een heerlijk zwembad met ligbedden in een tropische tuin. De 14 kamers zijn allemaal voorzien van airco, kluisje, koffie- & theefaciliteiten en een badkamer met douche. Tevens hebben ze allemaal toegang tot het houten dek/terras.
Meer info >
Umhlanga, Salt Rock & Balito
Caza Beach Guesthouse
Viersterren
 • za_ac_casabeachzw.jpg
 • za_ac_casabeachka3.jpg
 • za_ac_casabeachov.jpg
 • za_ac_casabeachtu1.jpg
 • za_ac_casabeachtu.jpg
Caza Beach Guesthouse ligt slechts op 20 meter afstand van het strand La Lucia en beschikt over een inheemse tuin met zwembad en een terras. De ruime kamers hebben alle een elegante inrichting, uitzicht op de tropische tuin en zijn voorzien van airco. Gratis WiFi beschikbaar in openbare ruimtes.
Meer info >
Drakensbergen (Underberg)
Oak Tree Lodge
Driesterren
 • za_ac_oaktreelodgeex.jpg
 • za_ac_oaktreelodge.jpg
 • za_ac_oaktreelodgeka2.jpg
 • za_ac_oaktreelodgeka.jpg
 • za_ac_oaktreelodgein.jpg
Oak Tree Lodge is rustig gelegen in de schilderachtige omgeving van Zuid-Drakensberg. De zeer verzorgde bed & breakfast accommodatie bevindt zich op het terrein van Ridgedale Trout Farm, een forellen kwekerij. De lodge is op ca. 10 km afstand van het centrum van Underberg gelegen en op ca. 30 km van Sani Pass. In de omgeving van Underberg en Himeville zijn diverse lokale bars, thee-tuinen en restaurants te vinden. Deze lodge beschikt over een centrale ontbijtruimte, boven een lounge met TV en DVD-speler en beneden een lounge om rustig te lezen. Er is een patio met prachtig uitzicht, The Barn met een bar en terras dat uitkijkt over de forellendam en Braai (BBQ) mogelijkheden. Vanuit het hotel zijn er diverse actieve mogelijkheden, als golfen, paardrijden, raften, wandelen, mountainbiken, vissen en vogels spotten. Oak Tree Lodge heeft 6 prachtig ingerichte kamers, alle voorzien van vloerverwarming, koffie- en theefaciliteiten, badkamer met bad en/of douche en föhn. Er zijn ook uitstekende familiekamers, welke uitermate geschikt zijn voor gezinnen met kinderen (maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen).
Meer info >

Verlengen

Nog meer zien? Verleng uw rondreis vooraf in een boeiende stad. ( 1 t/m 6 van 6 opties )
Wanneer u met Emirates via Dubai vliegt, bieden wij u de mogelijkheid om een 3-daagse of 4-daags verblijf bij te boeken in de wereldstad Dubai. Dubai is een intrigerende stad vol contrasten. Oude culturen gaan hand in hand met modern comfort. Ontdek het hoogste gebouw ter wereld en ‘shop till you drop’ in de grootste en meest luxe winkelcentra. Of ga op zoek naar de authentieke Arabische wereld met haar goud- en specerijenmarkten en traditionele show schepen. Een paar dagen verlengen in Dubai is een mooie aanvulling op uw rondreis.

Eveneens bieden wij de mogelijkheid om een stop-over te maken van 3 dagen/2 nachten in de stad Abu Dhabi. Laat u inspireren door de vele activiteiten die deze bruisende stad te beiden heeft. Van een bezoek aan de grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten, tot shoppen in een van de enorme shopping malls. Ook kunt de stad ontdekken met de Hop-on Hop-off Bus die u langs bezienswaardigheden brengt. U kunt dit verblijf bijboeken indien u vliegt met Etihad Airways.

Klik op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’ en u kunt zien wat de meerprijs is op de vertrekdatum van uw keuze.
ae_al_dubai_marina_116557324.jpg
Dubai - 3 dagen J5 Port Saeed Hotel
Driesterren
Dit hotel biedt u luxe en uitstekende faciliteiten en ligt in het hart van Dubai. Op slechts drie kilometer van de luchthaven en tien kilometer van het World Trade Center. Op loopa...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.171
AE_AL_PromenadeDubai
Dubai - 3 dagen Hilton Jumeirah Beach Resort
Vijfsterren
Een prachtig en luxe hotel met een ongedwongen sfeer. Het heerlijke en perfect gelegen hotel is werkelijk van alle gemakken voorzien. Zoekt u een accommodatie met een goede vakanti...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.530
ae_al_centrumdubai.jpg
Dubai - 4 dagen J5 Port Saeed Hotel
Driesterren
Dit hotel biedt u luxe en uitstekende faciliteiten en ligt in het hart van Dubai. Op slechts drie kilometer van de luchthaven en tien kilometer van het World Trade Center. Op loopa...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.242
AE_AL_dubai_145723367
Dubai - 4 dagen Hilton Jumeirah Beach Resort
Vijfsterren
Een prachtig en luxe hotel met een ongedwongen sfeer. Het heerlijke en perfect gelegen hotel is werkelijk van alle gemakken voorzien. Zoekt u een accommodatie met een goede vakanti...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.444
auh_al_mosque.jpg
Abu Dhabi - 3 dagen City Season Al Hamra
Viersterren
Een comfortabel hotel voor uw verblijf in Abu Dhabi. Het hotel is gunstig gelegen, vlakbij de Abu Dhabi Mall en de Abu Dhabi Corniche. City Season Al Hamra is een prima stadshotel ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.151
Abu Dhabi
Abu Dhabi - 3 dagen Crowne Plaza Yas
Viersterren
Crowne Plaza Yas is een heerlijk hotel nabij het majestueuze witte Yas Beach. In dit hotel kunt u heerlijk ontspannen en genieten van alle luxe en comfort. Er is een uitgebreide sp...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.179
18 dagen Heel veel Safari in Zuid-Afrika: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoer- en verblijfsopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle excursiemogelijkheden bekijken, die u vooraf kunt bijboeken (en betalen).
Excursies (vooraf betalen) ( 1 t/m 1 van 2 opties )
za_alg_exc.jpg
Excursiepakket Heel veel Safari
Tijdens deze rondreis kunt u verschillende excursies maken, welke uw reis nog bijzonderder maken. NRV heeft bij deze reis een selectie gemaakt van excursies die u eigenlijk niet ma...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.259
Excursies (ter plaatse boeken en betalen) ( 2 t/m 2 van 2 opties )
Swaziland - Swazi dans
Swaziland heeft 1.136.300 inwoners waarvan de meeste mensen Swazi zijn. De Swazi's zijn open en vriendelijke mensen en leven op een traditionele manier. Tijdens uw reis kunt u een bezoek brengen aan een traditioneel dorp. U ziet dan hoe de Swazi's leven en u kunt ook kennis maken met de Swazi dans en zang dat erg imponerend en krachtig is.
...
 • Beoordelingen (14)
 • Reisverslagen (31)
8

Vertrekdatum: 06-02-2017

Reviewdatum: 27-02-2017

Hoofdzakelijk genieten van de Afrikaanse fauna en flora. Goede en vooral nette logies met vriendelijk onthaal.

JGG Descamps, MOORSLEDE

8
9

Vertrekdatum: 24-07-2017

Reviewdatum: 13-08-2017

Een veelzijdige reis naast veel safari's ook een mooie kennismaking met de sfeer en cultuur van de zuid-Afrikaanse samenleving

SWJ Post, DELFT

9
9

Vertrekdatum: 01-01-2017

Reviewdatum: 18-01-2017

Prachtige reis met veel safari, natuur maar ook strand en zwembad.

DG Franssen-Franken, NIGTEVECHT

9
8

Vertrekdatum: 11-03-2017

Reviewdatum: 28-03-2017

Prachtige reis. Accomodaties goed.

Anoniem

8
9

Vertrekdatum: 06-06-2017

Reviewdatum: 23-06-2017

Heel veel natuurparken bezocht en veel dieren zelf kunnen spotten met eigen auto. Prive park met gids om de moeilijk te vinden dieren te ontdekken. Ongelooflijk mooie omgeving en ontzettend aardige bevolking.

HEJ Claessens, HEIDE

9
8

Vertrekdatum: 12-07-2017

Reviewdatum: 29-07-2017

Mooie reis met prachtige vergezichten, goede accomodaties en vriendelijke mensen. Zuid-Afrika is echt een belevenis.

Anoniem

8
9

Vertrekdatum: 17-07-2017

Reviewdatum: 05-08-2017

Prachtige ervaringen opgedaan met deze reis. Een ongelofelijk mooi land qua natuurschoon. Veel gezien. Fietstocht door Johannesburg en walvistocht in Sint Lucia zijn echte extra aanraders.

Anoniem

9
7

Vertrekdatum: 24-07-2017

Reviewdatum: 11-08-2017

We hebben een prima reis gehad. Ook handig dat we bij boeking al een aantal excursies hadden vastgelegd.

Anoniem

7
8

Vertrekdatum: 02-09-2017

Reviewdatum: 20-09-2017

Het zelf rijden in zuid Afrika is prima te doen. Wel oppassen voor de potholes!Zorg wel voor een gedetailleerde wegen kaart. De omschrijving van NRV vonden wij vrij summier en niet altijd duidelijk. Dat ligt ook aan de borden langs de wegen, staan meestal voorbij de zijwegen. Wat betreft de accommo ...

Meer info >

JWA Kapper, TIEL

8
10

Vertrekdatum: 02-10-2017

Reviewdatum: 19-10-2017

Tijdens deze reis ontdek je de verschillende natuurlandschappen die Zuid Afrika rijk is, van het kruger park, tot de indrukwekkende bergen en cultuur in Swaziland , tot het meer toeristische gebied aan de kust van Durban en afsluiten met de indrukwekkende Sani Pass. Zeer indrukwekkend om wilde dier ...

Meer info >

stefanie Jonckheere, HAMME

10
9

Vertrekdatum: 01-08-2017

Reviewdatum: 19-08-2017

Prachtige reis en fijn dat je overal 2 overnachtingen hebt.

Anoniem

9
9

Vertrekdatum: 18-09-2017

Reviewdatum: 13-10-2017

Topvakantie perfect geregeld. Mooie ervaring. Alles klopte.

AF Hesseling, GORINCHEM

9

19-07-2016

'Je verblijft veel rondom Kruger, maar gaat daarnaast ook naar leuke andere locaties zoals St. Lucia en Drakensbergen. Rondom Kruger zitten diverse privé-parken waar wij ook zijn geweest en die (minstens) net zo leuk en mooi zijn. De boottocht in St. Lucia is een absolute aanrader en de Sani Pass ro ...

Meer info >

anoniem

10-07-2015

'Super vakantie! Erg veel gezien en prachtige accomodaties. De tijd is omgevlogen. Tijdens de game drives kom je heel dicht bij de dieren, een hele bijzondere ervaring.'

Woudwijk, Drachten