eSwatini
eSwatini
HluHluwe Nationaal Park
HluHluwe Nationaal Park
Drakensbergen
Drakensbergen
Krugerpark
Krugerpark
St. Lucia
St. Lucia

Heel veel Safari in Zuid-Afrika

Privéreis | 18 dagen v.a. 1711
1561i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
02-12-2021
Reisduur
18 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i
Rondreizen > Rondreizen Zuid-Afrika > Privéreizen Zuid-Afrika > Heel veel Safari in Zuid-Afrika
Bezoek aan maar liefst 3 nationale parken
Inclusief ruimbagage
Lekker genieten van het strand van Umhlanga
Sportieve mogelijkheden in Drakensbergen
Meet en Greet op de luchthaven, transfer naar uw eerste hotel
Uitgebreide digitale, Nederlandstalige routebeschrijving met leuke tips voor onderweg

Safari, safari en nog meer safari

Wie aan Zuid-Afrika denkt, denkt aan safari! En dat is precies wat u tijdens deze reis gaat doen. U gaat in maar liefst 3 wildparken op safari waaronder het beroemde Krugerpark. U kunt maar zo oog in oog komen te staan met een olifantenfamilie! In het koninkrijk eSwatini zult u genieten van de prachtige uitzichten. Ook Hluhluwe Nationaal Park komt aan bod, als u verblijft in het nabijgelegen charmante plaatsje St. Lucia. In dit park kunt u, als u geluk heeft, zelfs een witte neushoorn aanschouwen! Ook voert de route u naar het indrukwekkende berggebied Drakensbergen. Deze staan vanwege hun natuurlijke en culturele waarde sinds 2000 op UNESCO-werelderfgoedlijst.

"´Mooie reis met veel verschillende plekken in een fantastisch land, reisafstand goed, geen onveilig gevoel, veel natuur en beesten gezien.´"

van Eck

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Johannesburg

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Johannesburg

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend zal aankomen.

DAG
02

Aankomst Johannesburg

za_al_job_stadszicht.jpg
Aankomst luchthaven Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger

Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet en Greet. Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden. Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Zo kunt u met een gerust hart verder op reis in Zuid-Afrika. Met een shuttlebus reist u vanaf het vliegveld naar uw hotel dat op nog geen ca. 15 minuten van de luchthaven ligt.

DAG
03

Johannesburg - Phalaborwa (ca. 500 km)

za_al_pha_omgeving.jpg
Afleveren huurauto bij uw hotel
Afwisselende route richting de provincie Mpumalanga
Maar liefst 2 nachten in sfeervolle logde aan de rand van Krugerpark

De vakantie gaat nu écht beginnen. In de ochtend heeft u uw Meet & Greet en wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd. Vanuit Johannesburg rijdt u via Polokwane naar Phalaborwa, een kleine plaats vlakbij Krugerpark. Phalaborwa ligt in de provincie Limpopo en staat bekend om zijn vele privé reservaten. Tegen het einde van de middag komt u aan bij de lodge. Neem een verkoelende duik in het zwembad en geniet 's avonds van het diner. Als u niet te laat bent, kunt u aan het einde van de middag al uw eerste gamedrive maken. De aankomende 2 nachten logeert u hier in een leuke rondavel.

DAG
04

Phalaborwa / Krugerpark

ZA_AL_KRUGERNP3
Mogelijkheid om met eigen auto op safari te gaan
Mogelijkheid om met 4WD en ranger op safari in Krugerpark te gaan

Vandaag een vrije dag om het beroemde Krugerpark te ontdekken. U kunt dat op eigen gelegenheid doen of een safari in een 4WD bij de lodge boeken. Uiteraard probeert u vandaag de imposante ‘Big Five’ in zijn geheel te spotten: een spannende uitdaging. In het private gamereserve organiseren ze ook safari’s op het eigen terrein en bush barbecues. Het wordt in ieder geval een dag dat u veel wilde dieren gaat zien.

DAG
05

Phalaborwa – Hoedspruit (ca. 110 km)

za_al_gamereserveneushoorn2.jpg
Twee overnachtingen nabij Krugerpark
Ontdek het indrukwekkende Krugerpark per huurauto
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)
Op safari in 4WD met ranger (wanneer u kiest voor superiorklasse hotels)

Na het ontbijt verlaat u deze prachtige omgeving om door te rijden naar de noordelijke rand van het beroemde Kruger Nationaal Park. U logeert hier de komende twee nachten in een leuke safari lodge. De komende dagen kunt u op eigen gelegenheid het Kruger National Park verkennen, maar u kunt uiteraard ook een safari in een 4WD boeken. Een uitstekende mogelijkheid om veel wild te zien. In de naastgelegen 'Private Game Reserves' kunt u ook een nachtsafari maken of een wandeling met ranger maken.

DAG
07

Hoedspruit – Hazyview (ca. 200 km)

za_al_krha_blyderiviercanyon.jpg
Vandaag reist u over de beroemde Panorama Route
Bewonder Bourkes Pole en de Blyde Canyon
Twee overnachten aan de rand van het Krugerpark

Vandaag verlaat u het park en reist u via de beroemde Panoramaroute, door de noordelijke Drakensbergen met als hoogtepunt de Blyde Rivier Canyon. In de Canyon heeft u ruim de tijd om te genieten van de Drie Rondavels, Bourke's Luck Potholes en de fascinerende vergezichten bij God's Window. Via Pelgrim's Rest rijdt u door naar Hazyview, waar u overnacht. Een prachtige dag vol hoogtepunten.

DAG
08

Hazyview

ZA_AL_HAZYVIEW4
Vrije dag om op safari te gaan
Maak een self-drive door het wereldberoemde park
Mogelijkheid om een safari in 4WD met ranger te maken (optioneel)

Hazyview wordt ook wel de zuidelijkste toegangspoort van het Krugerpark genoemd. Vandaag kunt u de hele dag op safari (met uw eigen auto) en opzoek gaan naar de wilde dieren. In het park is gelegenheid om te lunchen of u kunt zelf een lunchpakket meenemen. U zult pas laat in de middag het park weer uit willen.

DAG
09

Hazyview – eSwatini (voormalig Swaziland) ca. 275 km)

za_al_swaziland.jpg
Laatste indrukken van Krugerpark onderweg naar eSwatini
Afwisselende route: van tropische fruitplantages tot bergketens
Grensformaliteiten eSwatini
Overnachten in eSwatini

Ga vandaag vroeg ontbijten en rijd daarna door naar het Krugerpark. Als u dit op tijd doet kunt u via het park naar de grens met eSwatini rijden. De hele ochtend dus gamedrive in uw eigen auto! De laatste 100 kilometer reist u door het voormalige Transvaal alvorens u bij de grens met eSwatini aankomt. Na het passeren van de grens en de douaneformaliteiten rijdt u door het mooie landschap naar uw accommodatie in eSwatini, waar u in de loop van de middag aankomt.

DAG
11

eSwatini (voormalig Swaziland) – St. Lucia (ca. 350 km)

Nijlpaarden St. Lucia Nationaal Park Zuid-Afrika
Prachtige route dwars door eSwatini
Grensovergang Zuid-Afrika
Twee nachten in het vakantiedorp St. Lucia
Boottocht op het meer van St. Lucia (optioneel)

In de loop van de ochtend verlaat u eSwatini. U rijdt naar het zuiden, gaat de grens over naar Zuid-Afrika en rijdt de provincie KwaZulu-Natal binnen. Vanavond logeert u in het dorpje St. Lucia, waar nijlpaarden en krokodillen al jarenlang de belangrijkste bezienswaardigheden zijn. Vanuit St. Lucia kunt u diverse activiteiten ondernemen zoals een boottocht op het meer van St. Lucia, dat deel uitmaakt van het iSimangaliso Wetland Park (voorheen het St. Lucia Reservaat) – één van de weinige parken ter wereld met vijf verschillende ecosystemen. Het is het domein van ruim achthonderd nijlpaarden en duizend krokodillen. Slenter door het kleine, sfeervolle centrum van St. Lucia, pak wellicht een terrasje en geniet van de warme temperaturen waar deze regio, zelfs in de Zuid-Afrikaanse winter, om bekend staat.

DAG
12

Hluhluwe Nationaal Park & St. Lucia Wetlands

za_al_hlu_leeuw.jpg
Bezoek aan de indrukwekkende St. Lucia Wetlands (optioneel)
Ochtend- of middagsafari in Hluhluwe nationaal park (optioneel)

Niet ver van het charmante plaatsje St Lucia ligt Hluhluwe Nationaal Park. Vandaag heeft u alle tijd om een bezoek te brengen aan dit prachtige park en op zoek te gaan naar wilde dieren. Het park is misschien minder beroemd dan het Krugerpark, toch is het beslist niet minder mooi! Het is bovendien het leefgebied van de zeldzame witte neushoorn. Ook kunt u een bezoekje brengen aan St. Lucia Wetlands, als u dit gister nog niet gedaan heeft.

DAG
13

St. Lucia – Umhlanga (ca. 230 km)

Umhlanga
Logeren in de kustplaats Umhlanga
Geniet van het brede strand en leuke boulevard
Bezoek de grootste shoppingmall van Zuidelijk Afrika

Voor u vertrekt kunt u nog een traditioneel Zulu-dorpje bezoeken. Tijdens de rondleiding bezoekt u een school, kinderdagverblijf en maakt u kennis met de verschillende tradities van de Zulu stam. Hierna rijdt u verder naar het zuiden, waar u in de loop van middag in de kustplaats Umhlanga aankomt. Deze kustplaats ligt circa 20 kilometer van Durban en heeft een leuk centrum en heerlijke stranden. U logeert hier de aankomende 2 nachten in een heerlijk guesthouse op loopafstand van het strand. Verwacht hier geen ligbedden, maar ongerepte stranden met wilde golven. Maak een strandwandeling of geniet van het heerlijke zwembad.

DAG
15

Umhlanga – Drakensbergen (ca. 225 km)

za_al_dra_howickfalls.jpg
Route richting de Drakensbergen
Bezoek aan het Nelson Mandela monument
Bezoek aan de Horwick watervallen
Twee overnachtingen in Underberg, Drakensbergen

Na het ontbijt rijdt u via de historische stad Pietermaritzburg naar de 95 meter hoge watervallen nabij Howick. Laat u overweldigen door de prachtige omgeving en de kracht waarmee het water van de Umgeni-rivier van een 95 meter hoge klif omlaag stort. De Drakensbergen, ook wel 'het dak van Afrika', is vandaag uw eindbestemming. Dit bergmassief is beroemd vanwege de vele rotstekeningen die zijn achtergelaten door de Bosjesmannen. U verblijft de komende twee nachten logeren we in het zuidelijke gedeelte van deze mooie bergketen.

DAG
16

Drakensbergen

za_al_drakensbergen.jpg
Vrije dag
Tour Sani pass naar Lesotho (optionele excursie)

U heeft een heerlijke vrije dag. Installeer uzelf op een bedje bij het zwembad of maak een wandeling door de mooie omgeving. De Drakensbergen lenen zich uitstekend voor langere of kortere wandeltochten, paardrijtochten of ritjes met een quad (optioneel). U kunt ook een unieke excursie over de magnifieke Sani Pass maken naar het minder vaak bezochte koninkrijk Lesotho (optionele excursie). De bergpas, met zijn fabuleuze vergezichten, is een attractie op zich. Zodra u de Zuid-Afrikaanse grenspost aan de voet van de Sani Pass voorbij bent, navigeert de chauffeur de 4WD langzaam omhoog over een steile, kronkelige gravelweg. Om u heen ziet u het ongerepte landschap steeds droger worden. Op ruim 1000 meter hoogte bereikt u de grenspost van het koninkrijk Lesotho (neem uw paspoort dus mee). In het hoogstgelegen restaurant van Zuid-Afrika drinken we iets en kunt u op eigen gelegenheid lunchen, terwijl we het uitzicht bewonderen over Lesotho aan de ene kant en Zuid-Afrika aan de andere kant. Deze excursie is ook inbegrepen in het vooraf te boeken optionele excursiepakket.

DAG
17

Drakensbergen – Johannesburg – Amsterdam (ca. 600 km)

Golden Gate Zuid-Afrika
Laatste indrukken van deze bijzondere bergketen
Vertrek richting de luchthaven van Johannesburg

Vroeg in de ochtend verlaat u de Drakensbergen. Bewonder nog één keer het Zuid-Afrikaanse landschap als u na het ontbijt van de Drakensbergen naar het vliegveld van Johannesburg rijdt. Helaas is het tijd om terug te vliegen naar Amsterdam. Hoog boven de wolken denkt u uitgebreid terug aan de prachtige dieren, mooie landschappen en vele bijzondere ervaringen u de afgelopen weken heeft beleefd.

DAG
18

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam. Uw heerlijke vakantie is nu echt voorbij. Zodra u de douane op Schiphol bent passeert, beseft u hoeveel u heeft gezien en meegemaakt in het geweldige, veelzijdige Zuid-Afrika!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
9 opties
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+

Wat onze reizigers vinden

16-11-2019

Hele mooie reis, zeer indrukwekkend!

Anoniem

06-08-2019

Een geweldige reis met veel bijzondere indrukken. De safari’s uniek. Sommige reisdagen lang (eerste en laatste). Mountainbike safari schitterende natuur. Sowieso een schitterende natuur.

C. Versteeg-van Rongen

18 dagen Heel veel Safari in Zuid-Afrika: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

23 kg ruimbagage op de internationale vluchten met KLM, British Airways en Etihad Airways
25 kg ruimbagage op de internationale vluchten met Emirates
Shuttle Service hotel luchthaven - hotel
14 dagen huurauto inclusief STLW en SCDW verzekeringen en ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Meet & Greet service op de luchthaven
Digitale Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse
* Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodatie verblijft u in de omgeving van Hoedspruit 2 nachten op basis van volpension en zijn 2 gamedrives per dag inclusief!

Exclusief

Entreegelden: ca. €90 per persoon (omgerekend ca. 1727 ZAR, afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele extra kosten autohuur / drop-off kosten
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon
+Verlengen
9 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+