neemt je mee
Krugerpark
Krugerpark
Mlilwane, Swaziland
Mlilwane, Swaziland
Tuinroute
Tuinroute
Drakensbergen
Drakensbergen
Kaapstad
Kaapstad

Grote Zuid-Afrika Reis

Privéreis | 24 dagen v.a.
1607i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
22-10-2017
Reisduur
24 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 24 oktober 2017
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van privéreizen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Johannesburg
 • Dag 2 Johannesburg
 • Dag 3 Johannesburg – Tzaneen (ca. 450 km)
 • Dag 4 en 5 Tzaneen – Hoedspruit / Krugerpark (ca. 150 km)
 • Dag 6 Hoedspruit – Panorma Route - Hazyview (ca. 370 km)
 • Dag 7 Hazyview – Krugerpark - Swaziland (ca. 300 km)
 • Dag 8 Swaziland - St Lucia (ca. 380 km)
 • Dag 9 Hluhluwe Nationaal Park & St. Lucia Wetlands
 • Dag 10 St. Lucia – uMhlanga (ca. 255 km)
 • Dag 11 uMhlanga – Drakensbergen (ca. 240 km)
 • Dag 12 Drakensbergen
 • Dag 13 Drakensbergen – Coffee Bay (ca. 365 km)
 • Dag 14 Coffee Bay
 • Dag 15 Coffee Bay – Stutterheim (ca. 271 km)
 • Dag 16 en 17 Stutterheim – Addo (ca. 200 Km)
 • Dag 18 Addo - Knysna/Plettenberg Bay (ca. 200 km)
 • Dag 19 Knysna – Oudtshoorn (ca. 125 km)
 • Dag 20 Oudtshoorn – Stellenbosch (ca. 425 km)
 • Dag 21 t/m 23 Stellenbosch - Kaapstad (ca. 75 km)
 • Dag 24 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

za_pri_grote.png
    Logeren in kleinschalige lodges en guesthouses     Op safari in het Krugerpark & Addo     Ontdek het Koninkrijk Swaziland     Wereldstad Kaapstad, Wijnlanden en Kaap de Goede Hoop     Ontdek de indrukwekkende Tuinroute     Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving

Hoogtepunten van deze reis

 • Op zoek naar de Big Five

 • Soweto

 • De beroemde Wijnlanden

 • Swazi dans

 • Kaapstad, Waterfront

Programma

za_pri_grote.png

Dag 1 Amsterdam - Johannesburg

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend zal aankomen.

Wanneer u met KLM vliegt, zult u dezelfde dag in Johannesburg aankomen, waardoor de reis één dag korter is. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee. Tevens bieden wij vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.
za_al_jhb_voetbalstadion.jpg

Dag 2 Johannesburg

Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet en Greet (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij, kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). U ontvangt de nodige papieren en verdere uitleg over uw reis, zodat u met een gerust hart verder op reis kunt in Zuid-Afrika. Met een shuttleservice reist u vanaf het vliegveld u naar uw hotel op nog geen 15 minuten van de luchthaven waar u kunt uitrusten van de vermoeiende reis.
za_al_tzaneen.jpg

Dag 3 Johannesburg – Tzaneen (ca. 450 km)

Na het ontbijt wordt de huurauto (exclusief) bij uw accommodatie afgeleverd en vertrekt u vandaag richting Tzaneen. Een route met vele prachtige vergezichten, die u richting het noordelijke gedeelte van het Krugerpark zal brengen.
Tzaneen wordt ook wel eens de 'fruitbasket' van Zuid Afrika genoemd. Deze regio ligt laag en is daardoor bijna tropisch warm, waardoor u hier dan ook overal fruitplantages zal vinden. Een prachtig groen stukje Zuid Afrika met leuke accommodaties en prachtige bossen en plantages.
za_al_hoedspruit1.jpg

Dag 4 en 5 Tzaneen – Hoedspruit / Krugerpark (ca. 150 km)

De volgende ochtend verlaat u deze fraai glooiende omgeving om te rijden naar de noordelijke rand van het beroemde Kruger Nationaal Park te rijden, waar u twee nachten logeert in een leuke safari lodge. De komende dagen kunt u op eigen gelegenheid het Kruger National Park verkennen, maar u kunt uiteraard ook een safari in een 4WD boeken. In de naastgelegen 'Private Game Reserves' kunt u ook een nachtsafari maken of een echte wandeling met ranger maken.

Goed om te weten

Kiest u om tijdens deze rondreis in superiorklasse accommodaties te verblijven, dan verblijft u vandaag en morgen in een echte safari logde of tented camp. Deze bijzondere accommodatie ligt in het Guernsey Private Game Reserve, Thornybush Game Reserve of Timbavati Game Reserve, beide grenzend aan het beroemde Krugerpark ligt. Tijdens uw verblijf zijn het ontbijt, lunch en diner inbegrepen net als 2 gamedrives per dag.

ZA_AL_HAZYVIEW3RONDAVELS

Dag 6 Hoedspruit – Panorma Route - Hazyview (ca. 370 km)

Na het ontbijt volgt u de route via de wel bekende Panorama Route. U rijdt via de indrukwekkende Blyde Rivier Canyon, Bourke's Luck Potholes en God's Window met een werkelijk prachtige vergezichten naar Hazyview, de toegangspoort van het zuidelijke gedeelte van het Krugerpark. Voor u naar uw lodge aan de rand van Hazyview rijdt kunt u ook nog een stop maken bij de Mac Mac watervallen. U overnacht vanavond in een vriendelijke lodge nabij het Krugerpark.
za_al_swaziland.jpg

Dag 7 Hazyview – Krugerpark - Swaziland (ca. 300 km)

Ga vandaag vroeg ontbijten en rij daarna naar het Krugerpark, want als u dit op tijd doet kunt u via het park naar de grens met Swaziland rijden. De hele ochtend dus gamedrive in uw eigen auto!
De laatste 100 kilometer reist u door het voormalige Transvaal alvorens u bij de grens met Swaziland aankomt. Na het passeren van de grens en de douaneformaliteiten rijdt u door het mooie landschap naar uw accommodatie in Swaziland, waar u in de loop van de middag aankomt.
za_al_stl_krokodillen.jpg

Dag 8 Swaziland - St Lucia (ca. 380 km)

Na het ontbijt rijdt u via het zuiden van Swaziland weer terug naar Zuid-Afrika, naar Kwazulu-Natal. Deze provincie van de rietsuikervelden, kleinere wildparken en natuurlijk de Zulu cultuur. U logeert de aankomende dagen in het gezellige plaatsje St. Lucia, aan de rand van de beroemde St. Lucia Wetlands. In de namiddag is het leuk om een boottochtje te maken op het meer van St. Lucia, waar vele krokodillen en nijlpaarden leven.

Dag 9 Hluhluwe Nationaal Park & St. Lucia Wetlands

Vandaag kunt u het St. Lucia Park bezoeken, dat de World Heritage status heeft gekregen, en bestaat uit een prachtig wildreservaat, lagune, mangrovebossen en een unieke flora & fauna doordat het park uitloopt in zee. Tevens is het mogelijk om een gamedrive te maken in het mooie Hluhluwe Nationaal Park, wat op nog geen 40 minuten rijden ligt. Het park is totaal anders dan het Krugerpark en kent een hoeveelheid aan witte en zwarte neushoorns. Een fantastische dag vol hoogtepunten.
za_al_dur_marine park.jpg

Dag 10 St. Lucia – uMhlanga (ca. 255 km)

Na het ontbijt reist u verder via de Dolphin Coast naar de omgeving van Durban. Deze Dolphin Coast heeft zijn naam gekregen door de aanwezigheid van vele dolfijnen. In de periode juni en november heeft u ook een grote kans om deze dieren hier te zien en soms zelfs walvissen te spotten. Het vriendelijke plaatsje uMhlanga ligt slechts 50 kilometer van Durban, maar kent een gezellig strand en tevens de grootste shoppingmall (met veel gezellige restaurants en terrasjes) van het land, Gateway Shopping Centre! Lekker genieten van het strand, boulevard en de relaxte sfeer die hier heerst. Tevens kunt u vanuit hier ook een bezoekje brengen aan het Marine Park in Durban, waar u de witte haai kunt zien.
ZA_AL_DRAKENSBERGEN2

Dag 11 uMhlanga – Drakensbergen (ca. 240 km)

Vanuit de badplaats uMhlanga rijdt u vandaag door naar de beroemde Drakensbergen. In deze omgeving kunt u prachtige wandelingen maken of misschien het Royal Nationaal Park bezoeken. De Drakensbergen vormen de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho en huisvesten vele rotstekeningen van de Bushmannen en geven u de mogelijkheid om lekker actief bezig te zijn. Ga paardrijden, mountainbiken of maak een stevige wandeling.
Drakensbergen Zuid-Afrika

Dag 12 Drakensbergen

Wanneer u het leuk vind kunt u vanuit uw lodge in Underberg ook de Sani Pass Excursie maken. Met een speciale 4WD gaat u de berg op en via de Sani Pass naar het koninkrijk Lesotho. Op de grens van Zuid-Afrika en Lesotho bevindt zich het hoogstgelegen café van Afrika, vanwaar u onder het genot van een drankje kunt genieten van het uitzicht op zowel Zuid-Afrika als Lesotho.
za_al_coffeebay.jpg

Dag 13 Drakensbergen – Coffee Bay (ca. 365 km)

Vandaag een lange dag want we verlaten de Drakensbergen om richting the ‘Wild Coast’ te rijden een minder bekende regio van Zuid-Afrika, maar zeker niet minder mooi. In deze regio leeft de Xhosa stam en vind u een prachtig landschap afgewisseld met vriendelijke, stoffige dorpjes.
Ons einddoel is vandaag Coffee Bay een klein badplaatsje, dat sinds een jaar een goede verbindingsweg heeft en een leuke plek is om enkele dagen een beetje genieten van het strand, de rust en een stukje Zuid-Afrika dat maar door weinig toeristen word bezocht. Onderweg komt u nog langs de geboorteplaats van Mandela, Umtata en zult u zien hoe populair deze heer nog steeds is. De aankomende dagen logeert u in een vriendelijk familiehotel vlakbij het strand.
ZA_AL_COFFEEBAY4

Dag 14 Coffee Bay

Vandaag een heerlijke dag relaxen op het strand of bij het zwembad van uw hotel. Wilt u liever iets actievers ondernemen, dan kan dat hier ook uitstekend. Ga bijvoorbeeld paardrijden, surfen of maak een uitstapje naar 'Hole in the Wall', een spectaculaire rotsformatie en het resultaat van eeuwenlange golfslag en erosie. Of ga op de uitkijk staan voor dolfijnen en walvissen (alleen in het seizoen). Vanuit het dorp worden ook een leuke Township excursie georganiseerd. U ziet het een heerlijke plek om even bij te komen.
za_al_stu_amatola bergen.jpg

Dag 15 Coffee Bay – Stutterheim (ca. 271 km)

We verlaten vandaag de kust om de binnenlanden weer in te rijden. Aan de voet van de Amatola Bergen ligt jullie volgende stop, Stutterheim. U kunt hier een bezoekje brengen aan het Mgwali Village waar u kennis maakt met de Xhosa bevolking van Zuid-Afrika. De taal die men spreekt heet ook Xhosa, wat een zogenaamde "kliktaal" is. U logeert vanavond wederom in een gezellig Guesthouse.
ZA_AL_ADDONP3

Dag 16 en 17 Stutterheim – Addo (ca. 200 Km)

Lekker ontbijten vandaag en daarna door naar het Addo Nationaal Park. In Addo Elephant Park struinen ruim 450 olifanten rond in een gebied van ongeveer 120.000 ha. Dit is lang niet altijd zo geweest. In 1919 kreeg de majoor Philip Pretorius de opdracht de laatste olifanten die er toen nog rondliepen neer te schieten. Dat deed hij op vijftien verstopte dieren na. In 1931 werd er besloten hier een klein gebied uit te roepen tot nationaal park om de resterende olifanten te redden. Toch leven in Addo heus niet alleen olifanten, maar bijvoorbeeld ook zebra’s, koedoes, antilopen, neushoorns en bosbokken. U logeert de aankomende 2 nachten in een schattige verblijf in of rondom het Addo Nationaal Park.

Goed om te weten

Tijdens uw verblijft in Addo logeert u in een van de Restcamps in het park. Mocht het onverhoopt gebeuren dat deze vol zitten, boeken wij automatisch een leuke accommodatie aan de rand van het nationale park.

za_al_plettenbergbay.jpg

Dag 18 Addo - Knysna/Plettenberg Bay (ca. 200 km)

Vandaag vertrekken we op tijd om via het Tsitsikamma Nationaal Park naar Knysna te rijden. Wellicht een idee om een mooie wandeling te maken, wat uiteraard een heerlijke start van de dag is. Daarna vervolgt u uw weg naar Plettenberg Bay, een van de meest gewilde vakantieoorden aan deze weg en uiteindelijk Knysna.

In deze omgeving is voldoende te doen, zo kunt u een bootexcursie maken vanuit Plettenberg waarbij u in het seizoen de walvissen van heel dichtbij kunt zien. Maar ook gewoon lekker genieten van de gezellige Waterfront met restaurants en winkeltjes en de prachtige lagune die u het beste per boot kunt ervaren.
Oudtshoorn

Dag 19 Knysna – Oudtshoorn (ca. 125 km)

Vandaag een niet zo lange rit want we rijden door naar Oudtshoorn. Wij adviseren u om via George over de prachtige Outeniqua Pas te rijden richting Oudtshoorn, waar u in de loop van de middag aankomt. Deze kleine stad staat, door de vele struisvogelboerderijen, bekend als de verenhoofdstad van Afrika. Bezoek een boerderij en leer alles over deze grote vogels. Natuurlijk kunt u ook een bezoekje brengen aan de Cango Caves die ten noorden van het dorp liggen. Wonderlijke druipsteenformaties maken deze grotten tot een mysterieuze plek en u kunt er een mooie rondleiding met een gids krijgen.

Goed om te weten

Kiest u om tijdens deze rondreis in superiorklasse accommodaties te verblijven, dan verblijft u in Oudtshoorn in een bijzondere accommodatie waarbij u logeert in echte safari-tenten. Wel moeten wij hierbij aangegeven dat - wanneer deze accommodatie - er geen beschikbaarheid is tijdens uw reis wij moeten uitwijken naar een andere sfeervolle superiorklasse accommodatie, welke geen tented camp is.

ZA_AL_STELLENBOSCH5

Dag 20 Oudtshoorn – Stellenbosch (ca. 425 km)

Via Route 62 reist u vandaag verder door de Westkaap, naar een van de mooiste gebieden van Zuid-Afrika, de beroemde wijnlanden. Het dorpje Stellenbosch heeft heel veel mooie oude Kaap-Hollandse gebouwen en het gezellige centrum nodigt uit om lekker een terrasje te pakken of te slenteren door de kleine straatjes. Maar voor degene die van een mooi glas wijn houden is het bezoeken van een van de vele wijnboerderijen toch zeker een hoogtepunt. In het centrum van Stellenbosch kunt u een landkaart krijgen met alle routes, waar de verschillende wijnhuizen op staan aangegeven en de meeste van hen staan open voor publiek, waarbij u dus een rondleiding kunt krijgen door de kelders en een uitgebreide uitleg krijgt over het proces. Deze rondleiding wordt altijd afgesloten met een heerlijk glaasje wijn in de ‘tastingroom’ of met mooi weer op het terras.
za_al_kaa_tafelberg.jpg

Dag 21 t/m 23 Stellenbosch - Kaapstad (ca. 75 km)

Het einde van uw vakantie komt in zicht en we sluiten deze bijzondere reis dan ook af in de wereldstad, Kaapstad! In en rond Kaapstad is veel te zien en te doen. Een tocht naar de top van de Tafelberg van waaruit u een schitterend uitzicht over de stad en de voorsteden heeft. Er is het V&A Waterfront met winkels, restaurants en terrassen. Er is daar een aquarium dat zeer de moeite waard is. U kunt ook een rondrit maken over het schiereiland. Met een lunch onderweg neemt dit ongeveer de hele dag. U gaat via de Atlantische kust of de False Bay kust naar het Cape Point Nationale park. In het park ligt Kaap de Goede Hoop de zuidelijkste punt van het schiereiland. Onderweg komt u langs mooie dorpjes gelegen tussen de flanken van de bergen en de zee. Aan de False Bay kust vindt u ten zuiden van Simon’s Town, de marine stad, de Boulders waar een grote kolonie pinguins leeft. Ten noorden van deze stad in Glen Cairn ligt de “Scratch Patch”, een fabriek waar halfedelstenen verwerkt worden. Voor kinderen is het een groot plezier de restanten in de vorm van mooie gekleurde steentjes te verzamelen.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 24 Amsterdam

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam. Einde van een geweldige vakantie.

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

Burj Alarab Dubai

3 dagen / 2 nachten stop-over Dubai

In samenwerking met Emirates bieden wij u de mogelijkheid een stop-over te maken in de wereldstad Dubai. Een extra nacht bijboeken is mogelijk. Inclusief: - 2 overnachtingen in het J5 Port Saeed...

Meer info >

Al voor € 164p.p. Meer info >
za_alg_exc.jpg

Excursiepakket Grote Zuid-Afrika Reis

Tijdens deze rondreis kunt u verschillende excursies maken, welke uw reis nog bijzonderder maken. NRV heeft bij deze reis een selectie gemaakt van excursies die u eigenlijk niet mag missen, en er voor...

Meer info >

Al voor € 103p.p. Meer info >

Verlenging

Portview zwembad

Verlenging rondreishotel Kaapstad

U kunt uw reis in Zuid-Afrika per dag verlengen in uw rondreis hotel. U heeft de mogelijkheid om nog langer te genieten van het gezellige Kaapstad. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt.

Meer info >

Al voor € 27p.p. p.nMeer info >
Overzicht Floréal House Kaapstad Zuid Afrika

Verlenging superiorklasse hotel Kaapstad

Tijdens uw verblijf in Kaapstad maken wij gebruik van verschillende guesthouses welke allemaal in de categorie superior class vallen. Deze guesthouses liggen allemaal in de populaire wijken, zoals Gre...

Meer info >

Al voor € 66p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

hotel algemeen

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties verblijft u in verzorgde B&B’s, leuke Guesthouses en comfortabele lodges. Alle accommodaties zijn gekozen op sfeer en / of locatie en zijn kleinschalig, waardoor een persoonlijke sfeer aanwezig is. U kunt altijd een schone kamer met (meestal) airco en eigen badkamer verwachten en vaak is er ook een zwembad aanwezig.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in kleinschalige viersterren Guesthouses en mooie lodges. Bij de lodges zijn vaak maaltijden en gamedrives inclusief de prijs en wordt ook regelmatig gekozen voor de luxere accommodaties. De keuze van accommodaties is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.

Addo Nationaal Park

Dungbeetle River Lodge

Dungbeetle River Lodge -

Dungbeetle River Lodge is een comfortabele en sfeervolle lodge. Vanaf het terras heeft u werkelijk een schitterend uitzicht over de Sundays rivier en de omgeving. Een fijne accommodatie om heerlijk na te genieten van de indrukken die u tijdens een vanLees meer

Addo Restcamp - Middenklasse

Dit restcamp ligt direct bij de entree van het Addo Nationaal Park en biedt de mogelijkheid om 's avonds bij het nationale park te verblijven. Een unieke ervaring, waar u nog lang terug zult denken. Er is een receptie, prima à la carte restaurant, grootLees meer
Rosedale Organic Farm

Rosedale Organic Farm Bed & Breakfast - Middenklasse

Schitterend panoramisch uitzicht over de citrus gaarden, dichtbij het Addo Elephant National Park, de Afrikaanse gastvrijheid en de unieke biologische maaltijden maken de eco-vriendelijke Rosedale Organic Farm Bed & Breakfast tot een aangename accommodatieLees meer
Entree Elephant's Footprint Addo Zuid-Afrika

Elephant Footprints Lodge -

Een schitterende lodge vlakbij Addo Elephant National Park. De inrichting is sfeervol en verzorgd en het vriendelijke personeel zal u gastvrij ontvangen. De Elephant Footprints Lodge biedt u een heerlijk verblijf en een ideale uitvalsbasis om de schitterendeLees meer
ZA_AC_Lemon3ZA_AC_ADDOLEMON3LO.jpg

Lemon3 Lodge Guesthouse - Superiorklasse

Een zeer verzorgd guesthouse waar u zich al snel thuis zult voelen. De Nederlandse eigenaren zijn erg betrokken en zullen er alles aan doen het u hier zeer naar uw zin te maken. De intieme sfeer, de personal touch en de prachtige ligging tussen de citrusplantagesLees meer

Coffee Bay

Ocean View

Ocean View Hotel - Superiorklasse

Een verzorgd familiehotel met een prachtig uitzicht op de ruige kliffen voor de kust van Coffee Bay. Dit prachtige uitzicht is te danken aan de ligging tussen de torenhoge kliffen en de machtige Indische Oceaan. Het hotel is makkelijk te bereiken enLees meer

Drakensbergen (Underberg)

za_ac_eaglesrm.jpg

Eagles Rock Mountain Retreat -

U zult hier warm worden verwelkomt door familie De Koning, die garant staat voor een fijn en persoonlijk verblijf op een van de mooiste plekjes van het Drakengebergte. Vanaf het hotel heeft u een prachtig zicht op de bergketens en de Umzimkulu rivier,Lees meer
za_ac_oaktreelodgeex.jpg

Oak Tree Lodge - Superiorklasse

Oak Tree Lodge is rustig gelegen in de schilderachtige omgeving van Zuid-Drakensberg. De zeer verzorgde bed & breakfast accommodatie bevindt zich op het terrein van Ridgedale Trout Farm, een forellen kwekerij. De lodge is op ca. 10 km afstand van hetLees meer
Overzicht Drakensberg Gardens Golf & Leisure Resort Drakensbergen Zuid Afrika

Drakensberg Gardens Golf & Leisure Resort - Middenklasse

Drakensberg Gardens Golf & Leisure Resort is gelegen op een groot landgoed in het hart van de Zuidelijke Drakensbergen, welke de natuurlijke grens vormen tussen Zuid Afrika en het koninkrijk Lesotho. Het resort beschikt over een receptie, verschillendeLees meer

Hazyview & Graskop

za_ac_laughingzw.jpg

Laughing Waters Guesthouse - Superiorklasse

Laughing Waters is een comfortabel guest house gelegen aan de prachtige Sabie Rivier Valley, nabij Hazyview. Alle kamers zijn ruim ingericht en voorzien van ventilator. De accommodatie heeft een ruime veranda met uitzicht op de indrukwekkende tuinen.Lees meer
Rissington Inn

Rissington Inn - Superiorklasse

Het Rissinton Inn is een charmante, comfortabele accommodatie gelegen in een rietgedekte boerderij. Onder de schaduw van prachtige bomen heeft u een adembenemend uitzicht over de vallei. De accommodatie is gelegen in de buurt van Hazyview, op ongeveerLees meer
za_ac_geckolodgezw.jpg

Gecko Lodge - Middenklasse

Deze gezellige lodge wordt gerund door het echtpaar Gideon en Anja, wie met veel persoonlijke aandacht de lodge weer dat hebben teruggeven wat we enkele jaren gelden verloren. Het is een gezellige, informele lodge op een uitstekende locatie om het KrugerparkLees meer
Hamilton Parks

Hamilton Parks Country Lodge - Middenklasse

Hamilton Parks is een gezellige country lodge, waar u zich al snel thuis zal voelen. Een uitstekende locatie om het beroemde Krugerpark te bezoeken, het park ligt namelijk op nog geen 25 minuten van het de lodge. Deze persoonlijke country lodge heeftLees meer

Hoedspruit

za_ac_gomogomoka2.jpg

Gomo Gomo Game Lodge - Superiorklasse

Een heerlijke, zeer verzorgde lodge op een prachtige locatie midden in de bush van het Klasserie/Timbavati private game reserve. Dit park grenst aan het beroemde Krugerpark en kent een enorme variatie aan dieren, waaronder natuurlijk ook de 'Big Five'.Lees meer
ZA_AC_KubuEX1

Kubu Safari Lodge - Middenklasse

Een leuke en kleinschalige lodge aan de rand van het beroemde Krugerpark, op ca. 20 km afstand van Hoedspruit. De lodge ligt te midden van een privé reservaat, waardoor u het echte "Out of Africa" gevoel zult hebben. Vanuit de logde kunt u eenvoudigLees meer
za_ac_ngamaka (2).jpg

Ngama Tented Safari Lodge - Superiorklasse

Deze kleine lodge is een kleine verrassing in het wild. Het Private Game reserve waar de lodge ligt staat bekend om zijn uitstekende mogelijkheid om veel wild te zien. Met maar 6 mooie safari-tenten en charmante inrichting is dit echt een verblijf voorLees meer
Overzicht Timbavati Safari Lodge Mpumalanga Zuid Afrika

Timbavati Safari Lodge - Middenklasse

Een prachtig, in stijl opgezette lodge op steenworp afstand van het beroemde Krugerpark. De unieke rondavels, heerlijke zwembad en vele safari mogelijkheden maken dit tot een uitstekende lodge, waarbij de prijs/kwaliteitsverhouding helemaal klopt. DeLees meer
Pezulu Tree House Lodge

Pezulu Tree House Lodge - Superiorklasse

Een unieke accommodatie in het Guernsey Private Game Reserve, gelegen nabij het Krugerpark, waarbij u in echte boomhutten kunt logeren. De boomhutten zijn dusdanig gebouwd dat ze geheel opgaan in de natuurlijke omgeving. U kunt hier prachtige wandelingenLees meer

Johannesburg

Overzicht Airport Game Lodge Johannesburg Zuid Afrika

Airport Game Lodge - Middenklasse

Een vriendelijk hotel, op een ideale locatie om Pretoria en Johannesburg beter te leren kennen en toch in een rustige omgeving te logeren. Het hotel ligt op slechts enkele kilometers van de luchthaven, tussen de boerderijen. Er is een receptie, lounge,Lees meer
Birchwood hotel

Birchwood Hotel - Superiorklasse

Een groot en stijlvol viersterrenhotel met een perfecte ligging. Het is omringd door vele winkelgebieden, 3 golfbanen, een casino en het O R Tambo International Airport ligt op ca. 7 km afstand. Ook is het aan te raden om een tour door de omgeving teLees meer
Kamer Fly Inn Lodge Johannesburg Zuid Afrika

Fly Inn Lodge - Middenklasse

Fly Inn Lodge is een elegante en ruim ingerichte lodge op nog geen 10 minuten rijden van de luchthaven van Johannesburg. Een ideale lodge om even bij te komen na een lange vlucht, maar ook een lodge die u een aangenaam begin van uw terugreis kan bieden.Lees meer
ZA_AC_AviatorZW1

The Aviator OR Tambo - Superiorklasse

Een zeer verzorgd hotel niet ver van de luchthaven en een prima startpunt om uw rondreis in Zuid-Afrika te beginnen. Met de gratis shuttle van en naar de luchthaven, een lekker zwembad en op loopafstand van een mall is dit een prima hotel. The AviatorLees meer

Kaapstad

Zwembad Floréal House Kaapstad Zuid Afrika

Floréal House - Superiorklasse

Dit sfeervolle guesthouse is gelegen in een van de prachtige Victoriaanse huizen, die u veel in Kaapstad ziet. Door de persoonlijke sfeer, zeer gunstige ligging en lekkere ontbijt is het een uitstekende uitvalsbasis om Kaapstad beter te leren kennen.Lees meer
za_ac_portviewov1.jpg

Port View House - Middenklasse

Een vriendelijk guesthouse met een persoonlijke service op een ideale plek in de populaire wijk Greenpoint, in Kaapstad. Loop in ongeveer 10 minuten naar de beroemde Victoria & Alfred Waterfront of rijd naar één van de leuke stranden van deze wereldstad.Lees meer
Sweet Orange Guesthouse

Sweet Orange Guest House - Middenklasse

Het Sweet Orange is een gerestaureerd Victoriaans huis, gebouwd in de vroegere jaren 1900. Dichtbij de Atlantische Oceaan in de buitenwijk Sea Point. Het huis beschikt over een tuin met zwembad en op 10 minuten afstand zijn er winkels, cafés en restaurants.Lees meer
La Villa Belle Ombre

La Villa Belle Ombre - Superiorklasse

La Villa Belle Ombre ligt in een van de meest trendy en charmante buitenwijken van Kaapstad. Deze charmante sfeer kunt u ook terug vinden in de accommodatie die gevestigd is een prachtig gerenoveerd Victoriaans gebouw met een warme en gastvrije sfeer.Lees meer

Knysna

za_ac_pointzw.jpg

Point Lodge - Superiorklasse

Een mooie lodge, direct gelegen aan de lagoon van Knysna Heads en vlakbij het centrum van Knysna. Vanaf het terras en uw zwembad heeft u een spectaculair uitzicht op deze lagoon. De lodge heeft een lounge/bar, klein restaurant en zwembad met ligbedden.Lees meer
Knysna Country House

Knysna Country House - Middenklasse

Het Knysna Country House is een comfortabele accommodatie in een rustige en groene buitenwijk van Hunters Home in Knysna aan de prachtige Tuinroute. In enkele minuten rijden bent u in het gezellige centrum van Knysna. In het hotel kunt aan de bar eenLees meer
za_ac_aestasex2.jpg

Aestas Bed & Breakfast - Middenklasse

De eigenaren van deze gemoedelijke Bed & Breakfast zorgen ervoor dat het u hier aan niets zal ontbreken. Er heerst een gezellige sfeer en wist u dat Aestas 'zomer' betekent, en dat is precies het gevoel dat u hier krijgt. 's Morgens staat er een heerlijkLees meer
ZA_AC_AlfredsManorEX1

Alfreds Manor - Superiorklasse

Een prachtig, modern met veel klassieke details ingerichte guesthouse in het centrum van Knysna met uitzicht op de lagoon. Met slechts 4 kamers en persoonlijke benadering een lust om enkele dagen te verblijven en de vele bezienswaardigheden en activiteitenLees meer

Oudtshoorn & Prince Albert

za_ac_stonebreakerov.jpg

Stone Breaker Country Lodge - Middenklasse

Stonebreaker Country Lodge is gelegen in Schoemanspoort, dichtbij alle toeristische plaatsen zoals de Cango struisvogelboerderij, Rust & Vrede Waterval en de Gamkaskloof.
De kamers zijn comfortabel ingericht met Afrikaans thema.
Stonebreaker CountryLees meer
Zwembad Avondblij Guesthouse Tuinroute Zuid Afrika

Avondblij Guesthouse - Middenklasse

Een fijne driesterren accommodatie, waar u de originele houten vloeren en ruime kamers uit de jaren 40 nog steeds kunt bewonderen. Service en comfort staan hoog in het vaandel, waardoor u een prettig verblijf zult hebben. Avondblij Guesthouse is gelegenLees meer
za_ac_laplumeex3.jpg

La Plume Guesthouse - Superiorklasse

Dit klassieke guesthouse in een prachtig Victoriaans landhuis is onderdeel van een struisvogel- en wijnboerderij waar portdruiven worden geteeld. Naast het prachtige uitzicht dat u vanaf het guesthouse heeft op het Swartberg gebergte is het hier ookLees meer
Buffelsdrift game lodge

Buffelsdrift Game Lodge - Superiorklasse

Buffelsdrift is midden in de prachtige natuur gelegen in het hart van Kleine Karoo, niet ver van Oudtshoorn en Route 62. Het heeft een waanzinnig uitzicht over de bergen en de dam, en als u geluk heeft kunt u hier ook olifanten, buffels, neushoorns,Lees meer

St. Johns

Kamer Mbotyi River Lodge St. Johns Zuid-Afrika

Mbotyi River Lodge -

Proef Afrika op zijn puurst in een uitermate huiselijke sfeer! Een gezellige lodge op een prachtige lokatie aan zee, waarbij u niet alelen kan genieten van het fantastische uitzicht, maar ook van de leuke activiteiten in de omgeving.Lees meer

St. Lucia

forest.jpg

Forest Lodge - Middenklasse

Een fijne guesthouse met een gemoedelijk sfeer, gelegen aan de rand van St. Lucia te midden het groen. Forest Lodge is van dezelfde eigenaren als Rhino Guesthouse, waar we al jaren met veel plezier mensen onderbrengen. Een heerlijke plek dus op eenLees meer
Zwembad Rhino Coast Guesthouse St. Lucia Nationaal Park Zuid Afrika

Rhino Coast Guesthouse - Middenklasse

Een gezellige familie Bed & Breakfast , waar u zich al snel zal thuis voelen. Vanuit deze Bed & Breakfast kunt u eenvoudig de vele uitstapjes maken en genieten van het gezellige plaatsje St. Lucia. Persoonlijke service en aandacht zijn hier erg belangrijk.Lees meer
za_ac_amazuluka3.jpg

Amazulu Lodge - Superiorklasse

Een goed verzorgde lodge, direct in het centrum gelegen. Met het lekkere zwembad, de mooie kamers en vriendelijke service een uitstekende accommodatie met veel faciliteiten. Vanuit de lodge kunt u eenvoudig de verschillende excursies in de omgeving makenLees meer
Elephant Coast Guesthouse

Elephant Coast Guesthouse - Superiorklasse

Een fijne Bed & Breakfast gelegen aan een rustige straat aan de rand van St. Lucia, waar u 's avonds verrast kunt worden door een nijlpaard of ander klein wild. De Guesthouse biedt u een ideale uitvalsbasis voor uw verblijf in deze schitterende omgeving.Lees meer

Stellenbosch

Evergreen Lodge

Evergreen Lodge - Middenklasse

Genesteld onder eeuwenoude eiken, en omringd door spectaculaire vergezichten van bergen en wijngaarden, staat een van de mooiste pensions in de Kaapse Wijnlanden. Geniet van de comfortabele faciliteiten en de vriendelijke service tijdens uw verblijfLees meer

Stutterheim

Eagles Ridge - Stutterheim

Eagles Ridge Country Hotel - Middenklasse

Eagles Ridge Country House is gelegen aan de voet van de Amatola bergen en is de ideale plek om tot rust te komen. Het hotel heeft een prachtige tuin, vogelreservaat, restaurant met kunstgalerie waar de gerechten worden gemaakt met de biologische groentenLees meer
Omgeving Port Elizabeth Zuid-Afrika

The Manderson - Superiorklasse

Een charmante en vriendelijke guesthouse gelegen op een schitterende plek, aan de voet van de Amatola bergen. Het landelijke stadje Stutterheim ligt op ca. 7 km rijden en op ongeveer 2 uur rijden ligt Port Elizabeth. The Manderson beschikt over een receptie,Lees meer

Swaziland

Zwembad Sand Forest Lodge St. Lucia Nationaal Park Zuid Afrika

Foresters Arms Hotel - Superiorklasse

Een echt klassiek ingericht en laagbouw hotel midden in Swaziland, tussen de bossen, bergen en fruitgaarden gelegen en voorzien van een voortreffelijk restaurant met open haard en een heerlijk terras. Het Forester Arms hotel heeft tevens een prachtigeLees meer
Mvubu falls hotel

Mvubu Falls Lodge - Superiorklasse

In deze kleinschalige lodge is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en vanuit de lodge heeft u een prachtig uitzicht op de heuvels. De romantische ligging, naast het kleine Mvubu riviertje (Mvubu betekent nijlpaard), is de ideale plek om teLees meer
Overzicht Mountain Inn Swaziland Zuid Afrika

Mountain Inn - Middenklasse

Comfortabel hotel in Spaanse stijl met een unieke ligging. Het hotel heeft door zijn ligging een schitterend uitzicht over de Ezulwini vallei en ligt op ca. vier km van het centrum van Mbabane, de hoofdstad van Swaziland. De gemoedelijke sfeer in hetLees meer

Tzaneen

Zwembad Tzaneen Country Lodge Mpumalanga Zuid Afrika

Tzaneen Country Lodge - Middenklasse

Deze lodge was vroeger een mangoboerderij en is tegenwoordig een sfeervolle accommodatie te midden van de vele fruitplantages. Het is gelegen aan de rand van het vriendelijk dorpje Tzaneen, op circa vier uur rijden van Johannesburg en nog geen anderhalfLees meer
Fairview River zwembad

Fairview River Lodge - Superiorklasse

Een mooie en luxe lodge, gelegen in het groen. Door de koloniale uitstraling en prettige sfeer een heerlijk hotel om de mooie omgeving beter te leren kennen. Het resort ligt op circa 1.5 kilometer van het centrum van Tzaneen in een groene omgeving. ErLees meer
Zwembad Granny Dots Country Spot Guesthouse Mpumalanga Zuid Afrika

Granny Dots Country Spot Guesthouse - Middenklasse

Een klein en vriendelijk guesthouse, waar u zich al snel zult thuis voelen. Vanuit de guesthouse heeft u werkelijk een schitterend uitzicht op de Agatha bergen. Het is gelegen op een prachtige locatie in de Olifantsvallei op ongeveer 16 kilometer vanLees meer

Umhlanga, Salt Rock & Balito

za_ac_casabeachka2.jpg

Caza Beach Guesthouse - Superiorklasse

Caza Beach Guesthouse ligt slechts op 20 meter afstand van het strand La Lucia en beschikt over een inheemse tuin met zwembad en een terras. De ruime kamers hebben alle een elegante inrichting, uitzicht op de tropische tuin en zijn voorzien van airco.Lees meer
zwembad Zeranka

Zeranka Lodge - Middenklasse

Dit guesthouse ligt in een mooi verzorgde villa en ligt op circa 10 minuten van het centrum van Umhlanga en op nog geen 50 meter van het strand van Umhlanga, met een direct pad bereikbaar. De guesthouse is beschikt over een receptie, lounge/zitkamer,Lees meer
The Saffron House

The Saffron House - Superiorklasse

Bij deze charmante B&B zult u zich al snel thuis voelen. Door de fijne ligging, vlak bij het strand, vriendelijke service en kleinschaligheid een uitstekende plek om tot rust te komen na alle safari dagen. De B&B ligt op nog geen 5 minuten lopen vanLees meer
Kamer The Honey Pot Guesthouse Durban Zuid Afrika

The Honey Pot Guesthouse - Middenklasse

The Honey Pot is een zeer sfeervolle accommodatie, waar u na een dagje strand of een bijzondere excursie kunt u nagenieten bij het zwembad. Tijdens de warme zwoele Zuid Afrikaanse avonden kunt u gebruik maken van de Braai (BBQ) in de tuin met zwembad.Lees meer

Wijnlanden

Bonne Esperence

Bonne Esperance Guest Lodge - Superiorklasse

Bonne Espereance Guesthouse is een sfeervolle en elegante bed & breakfast, waar u het zeker naar uw zin zult hebben. De guesthouse bevindt zich in een schitterende Victoriaanse villa op slechts 5 minuten loopafstand van het historische centrum van StellenboschLees meer
Knorhoek

Knorhoek Guesthouse - Superiorklasse

Een vriendelijke kleine Guesthouse, net buiten het centrum van Stellenbosch en te midden van de wijnranken. Het Guesthouse is onderdeel van een werkende kleinschalige wijnboerderij, waardoor u hier uitgebreid kennis zult maken met de productie van overheerlijkeLees meer
ZA_AC_RosenviewEX

Rosenview Guesthouse - Middenklasse

Een mooi guesthouse met een persoonlijke sfeer, waar u zich al snel zult thuis voelen. De guesthouse ligt op de route van Somerset West naar Stellenbosch, tussen de prachtige wijnvelden en met uitzicht op de Helderberg. Het centrum van StellenboschLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Welkom op de luchthaven van Johannesburg
Shuttleservice luchthaven - hotel
Overnachtingen in gezellige Guesthouses, lodges en B&B's
Iedere dag ontbijt*
Reizen over de beroemde Panorama Route
Logeren bij het Krugerpark
Ontdek het koninkrijk Swaziland
Logeren in St. Lucia
Heerlijke stranddagen in uMhlanga
Ontdek de prachtige Drakensbergen
Verblijf in onbekenend Eastern Cape, land van Mandela
Ontmoet de olifanten van Addo Nationaal Park
Logeren in Oudtshoorn, dé struisvogelhoofdstad van Afrika
Logeren in Stellenbosch, de uitvalsbasis van de Wijnlanden
Genieten in Kaapstad
Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse
Meet & Greet op de luchthaven van Johannesburg
* De overnachtingen in Addo Nationaal Park zijn op basis van logies, dus zonder ontbijt.
* Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodatie verblijft u in de omgeving van Hoedspruit 2 nachten op basis van volpension en zijn 2 gamedrives per dag inclusief!.

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden Nationale Parken
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 200 (toeristenklasse) en € 570 (superiorklasse) korting op het arrangement. Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven en er wordt slechts 1 bed bijgezet.

Autohuur

U kunt er in het prijsoverzicht zelf kiezen met weke type huurauto u deze reis zou willen maken. Extra informatie betreft de huurauto en voorwaarden kunt u vinden onder het tabblad 'vervoer'.

Weekendtoeslag KLM

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met KLM vanaf Amsterdam op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Weekendtoeslag Emirates

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Emirates vanaf Amsterdam op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Routebeschrijving

Bij deze reis ontvangt u ter plaatse een uitgebreide routebeschrijving op maat. Helaas is het voor ons niet mogelijk om een routebeschrijving op maat te maken, wanneer u een last-minute boekt naar Zuid-Afrika. Onder last-minute verstaan wij boekingen die gemaakt zijn 14 dagen voor vertrek vanuit Nederland.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Jaarlijks onderhoud kabelbaan Tafelberg
Ieder jaar wordt in de maanden juli of augustus de kabelbaan naar de 'top' van de Tafelberg gesloten i.v.m. jaarlijks onderhoud. We krijgen pas op korte termijn de exacte data door, maar willen u hier al wel vast op wijzen. De kabelbaan is tijdens de renovatie altijd 1 week gesloten.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Reizen met kinderen in Zuid-Afrika
Het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijk onderdeel van deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een originele geboorteakte van hun kind(eren). Deze nieuwe regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2015.

Voor reizigers die met kinderen tot 18 jaar oud reizen betekent dit dat er een geboorteakte aangevraagd moet worden. Dit gaat op zich vrij gemakkelijk, maar dit moet wel gebeuren in de gemeente waar de kinderen geboren zijn. Voor kinderen van gescheiden ouders: je moet als enige ouder wanneer je met je kinderen reist schriftelijke toestemming krijgen van de andere ouder. Meer informatie hieromtrent, alsmede het toestemmingsformulier kunt u vinden via Mijn Zuid-Afrika, de officiële website van het Zuid-Afrikaans verkeersbureau.
Toeristenbelasting Botswana
Indien u een reis heeft geboekt in combinatie met Botswana is het volgende van toepassing:
Vanaf 1 juni 2017 dient u een toeristenbelasting te betalen wanneer u naar Botswana reist. De heffing bedraagt € 27 per persoon en dient voldaan te worden bij binnenkomst van het land. U kunt de belasting te betalen met contant geld, creditcard, elektronische betaalmiddelen en bankpas. Let er wel op dat u uw bankpas activeert voor wereldwijde betalingen. Na betaling ontvangt u een bonnetje als betalingsbewijs. Dit bonnetje is 30 dagen geldig en dient u samen met uw paspoort te laten zien bij het verlaten van het land. Binnen deze 30 dagen kunt u meerdere keren Botswana in en uit reizen zonder opnieuw de toeristenbelasting te betalen.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Huurauto tijdens uw rondreis

NRV maakt gebruik van verschillende gerenommeerde autoverhuurmaatschappijen. In Zuid-Afrika maken wij gebruik van Bidvest Car Rental.

Extra bij NRV is dat de 2e bestuurder gratis is! Bij andere maatschappijen betaalt u altijd voor de 2e bestuurder, dus dit is een mooi voordeel.

Wat vonden anderen?

Onze reizigers hebben deze reis met een 8,2 beoordeeld. In totaal hebben 65 klanten een cijfer gegeven. Tevens vragen wij onze klanten een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Grote Zuid-Afrika Reis

R. Wasman, Almere
'Het was een fantastische en afwisselende reis. We hebben genoten van de bezoeken aan de wildparken en de gezellige lodges, soms is het jammer dat je daar niet wat langer kon blijven, omdat je de volgende dag weer verder moet. Het zelf auto rijden is ons goed bevallen, je raakt snel gewend aan de gewoontes in het verkeer. De ontvangst en uitleg bij de meet&greet was goed verzorgd. '
anoniem
'Prachtige reis, waarvan elke dag anders is! Je zit wel erg veel in de auto. Het had van ons wat minder en rustiger gemogen. Maar... We hebben nu wel ontzettend veel gezien en een totale indruk van Zuid-Afrika gekregen. De lodges waren fantastisch! En alles super geregeld. Houd je van veel doen/zien en autorijden, dan is deze reis zeker een aanrader! '
Frans, Gouda
'Wanneer je Zuid Afrika intensief en compleet wilt beleven in 3 weken tijd is dit je reis. Fantastische combinatie van natuur en cultuur. De kleinschalige locaties garanderen, in combinatie met eigen vervoer, dat je een goed zicht krijgt op de locale situatie in Zuid Afrika en helaas... apartheid bestaat nog steeds, niet formeel maar wel in de maatschappij, in de cultuur, in gedrag en in verschillen in arm en rijk. Nog steeds schrijnende situaties bij de zwarte bevolking en alsmaar meer angst bij de witte bevolking. Hopelijk keert het ten goede, want het land heeft zoveel toekomst. Als reiziger wordt je heen en weer geslingerd tussen het prachtige natuurschoon (alles hebben we gezien tijdens de jeepsafari''s) en de volgende dag weer onderweg langs eindeloze farms van grote witte boeren. Dit alles ingeklemd tussen machtige bergketens. Zo groots, zo wijds...! Zo mooi!'
M. de Vries & C. Schouten, Krimpen aan den IJssel
'Wat een belevenis! In Oktober 2015 zijn wij vol verwachting naar dit prachtige land afgereisd en aangenaam verrast door de vriendelijke mensen, prachtige landschappen en bijzondere dieren.
NRV heeft dit tot in de puntjes voor ons voorbereid en ter plekke werden wij bij iedere accommodatie vriendelijk verwelkomd en geïnformeerd over de vele bezienswaardigheden in de buurt. Ook de huurauto werd netjes volgens afspraak bij ons hotel in Johannesburg afgeleverd en zonder problemen in Kaapstad door ons bij het vliegveld weer ingeleverd.
Ook bij een klein misverstand i.v.m. een Game Drive in Addo National Park heeft NRV vanuit Nederland een oplossing gevonden die bij ons tot grote tevredenheid leidde.
Tevens is het ook mogelijk een binnenlandse vlucht te nemen zodat er elders langer verbleven kan worden, bijvoorbeeld in Kaapstad en er zodoende minder gereden wordt (andere toeristen hebben dit gedaan).
Voor ons was dit niet aan de orde en achteraf zijn wij blij dat wij iedere kilometer in Zuid-Afrika zelf gereden hebben.
We hebben genoten van alles wat er te zien was en door te vliegen mis je toch een stuk van dit prachtige land!
Met name de ''''Garden Route'''' met daarbij ''''Route 62'''' is reden genoeg om de binnenlandse vlucht achterwege te laten!
Qua accommodaties was er voor ons ook niets te klagen, overal waren de hotels en guesthouses netjes en de mensen vriendelijk.
Al met al een echte aanrader voor iedereen!!!
NRV, bedankt voor deze onvergetelijke ervaring en op naar de volgende! '
anoniem
'Prima organisatie. Leuke en charmante accomodaties. Ik denk dat het lastig is om zelf dergelijke overnachtingsplekken te vinden. Ook de ontvangst op het vliegveld was prima. Ook de organisatie ter plekje doet voortreffelijk werk. Nadeel van deze reis vonden we het aantal af te leggen kilometers, maar dat hadden we vooraf kunnen weten.'
anoniem
'Geweldig. Wel kom je over de 4500 km heen. Ook door rijden in de parken. Super geregeld, leuke b&b''s en guesthouses. Starthotel in Johannesburg en eind guesthousein Kaapstad waren onder de maat. Was seizoen van de walvissen en die hebben we gezien! Ook de big five! Overal hebben we ons veilig gevoeld. Een absolute aanrader. '
a. jakobsen, meliskerke
'deze reis leid je door een groot deel van zuid afrika en je verblijft in leuke lodges op bijzondere plaatsen. strand, bergen, wild, dolfijnen, walvissen, steden. kortom een enerverend geheel. intensieve reis per auto. echt een aanrader !! '
anoniem
'We hebben ontzettend genoten van deze reis. De natuur is zo mooi. De safari''s een hele ervaring en de mensen zijn erg vriendelijk.'
A. Bon, Baarn
'Een prachtige reis al was de informatie van NRV en triple AAA niet altijd juist. De accomodaties waren prima op de locatie in Swaziland (zwembad was niet te gebruiken, weinig vertier en te doen in de omgeving, mufruikende verblijven en geen gelegenheid om bij de rondawel buiten te zitten) en in Stutterheim na. Eten was daar overigens prima maar de accomodatie armoedig. Ook het aantal kilometers dat gereden moest worden volgend de informatie klopte soms niet waardoor de planning van een reisdag soms wat lastig was omdat je niet wist of er tijd was om onderweg nog iets te doen. Soms zat er wel een heel groot verschil in. Als je denkt dat je 400 km moet reizen zoals aangegeven in de reisbeschrijving en het zijn er maar 125 , dan is dat natuurlijk wel lekker. De route op zich was prima uitgezocht. Al met al een prachtige reis. '
Van Ast, Yerseke
'In de Drakensbergen kun je een prachtige excursie doen naar Lesotho over de Sani pas. De pas is 2.800 mtr hoog. Je gaat per jeep over een stenige weg die niet met gewone auto te berijden is. Je maakt kennis met het Basotho bergvolk die altijd de typische dekens dragen omdat het er erg koud is. Lesotho is een van de armste landen van de wereld. Tijdens de tocht zie je de prachtige flora en fauna van het hooggebergte daar en je kunt de lunch gebruiken in de hoogste pub van Afrika. Het was een van de hoogtepunten van onze reis naar Zuid Afrika.'
anoniem
'De Fairview River Lodge in Tzaneen is ons erg goed bevallen. Het is een luxe golf-resort. De lodge die wij hadden bleek een compleet huis te zijn, met een mooie koloniale inrichting. De mensen zijn er erg vriendelijk. Aanrader om op het terrein naar het riviertje te lopen. Met een beetje geluk om je daar hippo''s tegen, die op de golfbaan gras eten. Helaas hebben wij dit niet gezien.

Bij St. Lucia ligt het natuurgebied Cape Vidal. Het is een kuststrook en een onderdeel van het Wetland Park. Je moet hiervoor apart betalen. Het is een route van zo''n 30 km naar het eindpunt, met onderweg een aantal uitzichtpunten over de Oceaan en het landschap. Op het eindpunt kom je op een prachtig stuk strand. De stroming is wat te sterk om in te zwemmen, maar pootje baden in de Indische Oceaan is hier absoluut een aanrader. Lekker warm water en prachtige golven.

De Emafini Guest Lodge in Swaziland viel ons erg tegen. Niet alleen konden we de Lodge moeilijk vinden doordat de routebeschrijving niet klopte. Het is een soort conferentie-oord en wat onpersoonlijk. Bij de receptie was niemand en via de kok kregen we onze sleutel. We hadden een ongezellige kamer waarin 5 bedden stonden, met een keukenblokje. Het sanitair was wel prima. In het conferentie-ord was verder nog een grote groep Amerikanen aanwezig. Voor hen was gekookt en wij konden ook mee-eten. Dit hebben we ook maar gedaan, omdat we de stad Mbabane niet kenden. Ook de volgende dag was er bij de receptie niemand, maar bij de kok konden we ons avondeten wel afreken.


Stutterheim viel ons als plaatsje wat tegen. Er is niet erg veel te zien. We hebben er wel een leuke korte wandeling gemaakt langs een 3-tal watervallen.

Graaf-Reinet is echt een topper. Na een lange weg met wisselend landschap, waarvan het laatste stuk steeds meer dor-droog-woenstijnachtig is waar ook bijna niemand meer woont. En daar is dan opeens het prachtige Graaf-Reinet, een net overzichtelijk plaatsje met veel oud-hollandse huisjes. Zorg dat je een beetje op tijd bent, want er is genoeg te zien. Je kunt hier veilig ''s avonds rondlopen en lekker eten. En eind van de middag naar de Valley of Desolation is echt geweldig. Een fantastisch uitzicht en zeker als je hier alleen bent, maakt dit nog meer indruk.
'
John en Ellen van Os, Beek en Donk
'Na een prima vlucht met de KLM stond men ons in Johannesburg op te wachten en werden we netjes naar onze airport lodge gebracht. De volgende ochtend werd er op tijd een nieuwe VW Polo (classic) bij de lodge afgeleverd waar we uitstekend vervoer aan hebben gehad. Middels de persoonlijke meet & greet werden ons bruikbare tips gegeven over wat je wel en nu juist niet moet doen (veiligheid bv), betalingen, etc. Waarna we op weg gingen. De routes waren duidelijk aangegeven, doch voor ons niet bepalend, zodat we (soms) een eigen route kozen. Ik denk wel dat we vele hoogtepunten van dat deel van Zuid Afrika hebben gezien, zoals het Krugerpark, Panorama/wijn/ en tuinroute, Swaziland/Lesotho. Soms was de afstand behoorlijk (ruim 400 km) maar dat was een kwestie van op tijd opstaan en vertrekken. De wegen zijn over het algemeen goed en rustig, met uitzondering de weg naar Coffee Bay. Dat was ( over een stuk van 25 km, ellende (gaten). En de accomodaties waren stuk voor stuk prima en meerdere keren zelfs erg (te !!) luxe.
We hadden er voor gekozen van te voren geen excursies te boeken. Dat hebben we ter plaatse gedaan, omdat we dan kon kijken of het weer voor betreffende exursie ( bv walvissen kijken per boot / cage-diven met de witte haai/bunjeejump / townshiptour) in orde was.
We eindigden in Kaapstad waar we nog een 5-tal heerlijke dagen hebben gehad en uiteraard het nodige hebben ondernomen ( per voet de tafelberg op en af, cape point etc). De laatste avond werden we klokslag op de aangekondigde tijd bij ons guesthouse opgehaald en bij de vertrekhal afgeleverd. Mede gezien het feit dat de weersomstandigheden ons zeeeer gunstig gestemd waren hebben we een supervakantie gehad. '
Piet Romij, Ridderkerk
'Een leuke ervaring is de avond drive vanuit KUBU Lodge naar Klaserie.De mensen van de Lodge zijn vriendelijk en behulpzaam.Wij hadden een leuke zuid-afrikaans sprekende gids in het Krugerpark en deze was op zoek naar de Big Five die we uiteindelijk ook hebben gezien.De Panoramaroute was echt fantastisch, de three rondavels ,Bourke''s Luch Potholes is een must.Gods Windos was in mist opgegan en is dan jammer.
Het bezoek aan de Shangan Stam is aan te bevelen.
Om iets in Swaziland is weinig tijd, omdat er onderweg wel wat te zien valt. Misschien iets anders regelen.St Lucia is het waard om een dag meer te zijn omdat daar zoveel te doen is. We hadden onzen zinnen gezet op een boottocht maar waren te laat in St.Lucia, dan maar de volgende dag, eerst het Greater St Lucia Wetland Park en dan aan de gids gevraagd om ons om 16.00 uiterlijk bij de boot af te zetten.De tijd was geen probleem , allen stonde we bij de verkeerde kade en hard gelopen om daar nog te ( 10 voor ongeveer 750 meter) maar helaas de boot lag al midden op het water.Een fantasche ervaring gehad in Underberg, de route naar de Sanipas, echt geweldig door het berglandschap en de de route ( voor een personen auto onbegaanbaar dus wel een excursie boeken.Coffeebay viel een beetje tegen.
Naar Stutterheim een mooie route gereden en weer te laat aangekomen in Graaf Reinet om de huizen te bezoeken en de Valley of Desolation.Jammer, maar als je eerder weet dan kun je daar rekening mee houden.
Op weg naar Knysna ziijn we Wilderness National Park gereden en komen daar tijd te kort, dus onderweg heerheen aan te raden om eerder in dit Park aan wezig te zijn , dan kun je nog een wandeling maken van 1 of 2 uur.Vanuit Knysna zijn er ook weer veel dingen te doen.
Plettenberg Bay vor de walvissen en die hebben we gelukkig nog kunnen zien voordat het weer omsloeg en we als een haas terug moesten.
Dan is Featherbed Nature Reserve wel een te raden, lekker rustig door de naar lopen.In oudthoorn kun hebben we de Cango Caves bezocht en is een aanrader . De struisvogel vleigen bij wijze van spreken om je oren en is ntuurlijk leuk om te zien.
Naar Stellenbosch is een mooie route en we heebn het plaatsje Montagu bezoecht met mooie architectuur.Beslist even stoppen in dit stadje.
Naar Kaapstad was een klein stukje en hier kun je vele kanten op.
De Citytour is een anrader .Je komt dan automatisch langs de Tafelberg en kun je uitstappen waar je wil.
Het Waterfront is gezellig om te lopen, Two Ocean Aquarium is een must.Jammer voor ons was het Robben eiland dicht vanwege een konijnenplaag.We hadden kaartjes van te voren in Nederland besteld en betaal en we hebben keurig het bedrag terug ontvangen.KlasseDe rondrit Kaaps Schiereiland is heel mooi met alles erop en eraan beslist een aanrader.
Al met Al is dit een mooie reis met verschillende gezichten van Zuid-Afrika
'
Mike en Elze, Rotterdam
'Een hele indrukwekkende reis! Veel dieren gezien met name: Leeuwen, neushoorns, giraffen enz.
Het tempo van de route ligt vrij hoog, soms zou je op sommige plekken net even wat langer willen blijven. De accomodaties en vriendelijkheid van het personeel waren over het algemeen goed. Het was een reis om nooit te vergeten!'
Hugo Jongejan, Emmeloord
'Een heerlijke vakantie gehad. Alle dagen waren bijzonder. Goed ontvangst gehad in Johannesburg. In Tzaneen een hele mooie lodge en aardige mensen. In Kruger (Kapana resort) dieren bekeken uiteraard. Via de de hele mooie route langs blyde river Canyon (aanrader) naar Hazyview gegaan. Tijdens de route heel veel mooie uitzichtpunten en watervallen. Wel goed opletten, alles staat vaak maar een keer aangegeven. Bij Hazyview van boomtop tot boomtop gezwaaid, wat heel leuk was. Swaziland viel op zich een beetje tegen, maar is ook wel leuk om een keer te zijn. Bij HluHluwe een leuke tijd gehad bij het St. Lucia meer en Umfalozi game park. In Durban roept iedereen dat je alleen bij het hotel en boulevard moet blijven en dat hebben wij ook maar gedaan. Het is net een groot Scheveningen dan, dus was niet heel bijzonder vonden wij. Drakensbergen daarna waren heel mooi en daar lekker gewandeld. De rit naar Coffee Bay was heel bijzonder. Alle mensen die je ziet en helaas ook de armoede is toch indrukwekkend. Ook de dorpjes waar je door heen rijdt zijn een belevenis op zich. Stutterheim was een tussendag en daar hebben wij wat gewandeld. Hierna gingen wij Addo, terwijl onze reis eigenlijk naar Graaff Reinet zou gaan, maar we wouden nog dieren spotten. Het hotel aldaar afgebeld en zelf naar Addo gegaan en een overnachting geboekt. Heel mooi park en uiteraard de dieren gezien. Hierna naar Knysna via de Gardenroute. Dit is inderdaad een mooie route, maar de weg later van Oudtshoorn naar Stellenbosch vonden wij mooier (o.a. route 62). Maar je rijdt richting Knysna ook meer de westerse wereld binnen. Maar onderweg in heel het land zit soms binnen 10 minuten in een totaal andere omgeving. Het is echt mooi allemaal. In Knysna was het Oyster festival aan de gang. Met feesten s''avonds en actviteiten overdag. Het hotel waar wij zaten stond bij en pleintje waar een groot feest, dus we moesten wel mee doen (wat natuurlijk nooit erg is). Ook bij de bekende Heads aldaar geweest onder andere met wandeling, zoals die ook in het boekje staat. Dit moet je zeker doen als je daar bent. Na Knysna zijn we naar Oudsthoorn gegaan, onderweg heb je alle tijd om wat pasen te gaan doen met mooie uitzichten. Hoogtepunt was de Swartbergpass. Dit is een zandweg die te doen is met je auto, maar die altijd gesloten is (niet dat iemand zich er wat aan trekt). Heel veel struisvogels overigens in Oudsthoorn. Een dag later naar Stellenbosch via de hele mooie route 62. Een hele mooie en rustige route door de Karoo. Later kom je door de wijnlandschappen van o.a. Franschhoek (heel mooi) en Stllenbosch. Daar hebben wij een wijnproeverij gedaan en uiteraard wijn gekoscht. Hierna gingen wij naar Kaapstad. Eerst het schiereiland rondgereden met als hoogtepunten uiteraard Kaap de goede Hoop en Cape point. Deze rit moet je zeker maken langs alle dorpjes ook. En je zit natuurlijk Pinguins in Boulders Bay bij Simon's Town. In Kaapstad hebben wij natuurlijk zoveel mogelijk bezocht. Waterfront, Robbeneiland, kasteel de Goede Hoop, Green Market Square, Long Street, het nieuwe stadion en nog veel meer. Uiteraard ook de Tafelberg beklommen. De kabelbaan was dicht dus het was druk onderweg. Wij deden er anderhalf uur over, maar wij zijn nog relatief jong en fit. Neem voldoende water mee en een jas want het waait op de top. Maar als eenmaal boven bent vergoed de mega lange trap naar de top alles. Ook zijn wij in de townships geweest wat indrukwekkend is, maar het gaat snel beter worden aldaar. 10% van de mensen woont nog in een golfplaten huisje. Maar scholen, ziekenhuisjes en winkel malls staan er ook al. Er is ook nog veel armoede, maar het gaar de goede kant op.
Kortom een heerlijke vakantie gehad en voor iedereen aan te raden. Niks raars o.i.d mee gemaakt. Zorg gewoon dat je je gezonde verstand gebruikt. Taxi's in Kaapstad brengen je overal heen in Kaapstad voor zo'n 3 euro. Dus zoals de mensen in de townships zeiden, zorg dat je een ambassadeur voor ons land en zorgt dat ze naar de townships komen dan gaat het alleen nog maar beter worden. Dus komt allen naar Zuid Afrika.'
Fam. van Summeren, Schaijk
'Het is een geweldige ervaring geweest.Veel te zien, goede accomodaties en de afstanden zijn goed te doen. Zuid Afrika is een erg veelzijdig land en dus is er voor iedereen wat wils, van mooie natuur,flora en fauna, tot winkelen en architectuur. Eigenlijk teveel om in 24 dagen te zien. Wij zijn erg tevreden over de manier waarop NRV deze reis organiseert,er duidelijk en goed geregeld. Zeker ook het vliegen met Emirates(voor ons de eerste keer)is erg aan te raden. Hele goede maatschappij. Kortom ...doen deze reis!'
Ester Langen, Bodegraven
'Prachtige rondreis door Zuid-Afrika! Vooral het Kruger Park, Drakensbergen en de wijnroute zijn een echte aanrader! De bevolking is erg vriendelijk en zeer behulpzaam ondanks de armoede. Kaapstad is een wereldstad, helaas maar 2 dagen van mogen genieten! '

3 dagen / 2 nachten stop-over Dubai

anoniem
'Zou er nog wel 3 dagen willen zitten.'
Robin & Kayleigh, Sliedrecht
'Dubai is een mooie stad die je zeker een keer gezien moet hebben in je leven!'
Kristie, Heerjansdam
'Een mooie gelegenheid om Dubai te leren kennen. Drie dagen is genoeg om deze stad te ontdekken. Ook aquaventure is de moeite waard!'
Harry, Drenthe
'Leuke ervaring om er zo bij te doen als je met Emirates vliegt. We kwamen tijd tekort om alles te bekijken'
Chantal en Vincent, Rhoon
'Leuke stadstour, goed hotel. Eén dag (twee nachten) is eigenlijk te kort voor Dubai. We hebben na de stadstour ook nog een desertsafari gedaan, een aanrader!
'
anoniem
'Boek een extra nacht bij om echt wat van de stad te zien. drie nachten zijn in feite maar een volle dag door late aankomst en vroeg vertrek.'

Verlenging rondreishotel Kaapstad

Frederique Wolsky, Amsterdam
'De verlenging was slechts voor de vertrekdag, erg prettig om na een hele dag rondlopen in Kaapstad nog even de rust van je kamer te kunnen opzoeken en je te kunnenopfrissen (je vertrekt pas om 20.00 uur richting vliegveld). '
Dennis, Maassluis
'Kaapstad is waanzinnig en zeker de moeite waard voor een verlenging.'
Hans-Erik, Apeldoorn
'Een prima hotel voor je verblijf in Kaapstad. Het hotel is gelegen op loopafstand van het Waterfront. Het hotel heeft ruime kamers en beschikt over voldoende faciliteiten zoals minibar en wifi. Helaas konden wij niet goed staand douchen i.v.m. het ontbreken van een goed werkende douchekop.'
Van Veelen, Zwolle
'Het heeft vier sterren maar de kwalitetit is toch echt wel wat minder. Wat ouder.'
Peter Spronck
Mooie ligging in Seapoint, je kunt te voet naar Waterfront. De kamer was erg mooi met balkon en uitzicht over de zee. De ontbijtkamer en lounge waren erg klein. Het ontbijt was goed, maar niet overdadig. Gratis Wifi.

Verlenging rondreishotel Kaapstad

Hans-Erik, Apeldoorn
'Een prima hotel voor je verblijf in Kaapstad. Het hotel is gelegen op loopafstand van het Waterfront. Het hotel heeft ruime kamers en beschikt over voldoende faciliteiten zoals minibar en wifi. Helaas konden wij niet goed staand douchen i.v.m. het ontbreken van een goed werkende douchekop.'
Van Veelen, Zwolle
'Het heeft vier sterren maar de kwalitetit is toch echt wel wat minder. Wat ouder.'
Peter Spronck
Mooie ligging in Seapoint, je kunt te voet naar Waterfront. De kamer was erg mooi met balkon en uitzicht over de zee. De ontbijtkamer en lounge waren erg klein. Het ontbijt was goed, maar niet overdadig. Gratis Wifi.

Uitgebreide reisverslagen

Rondreis van Kaapstad naar Victoria Falls

12-10-2016

We zijn vandaag om 13.00 uur van huis gegaan. Marja opgehaald in Purmerend en door naar Schiphol. Gelukkig waren we vroeg van huis gegaan want er stond een gigantische file bij de Coen tunnel. Toch nog op tijd op Schiphol. Super rustig daar dus snel langs alle controles. Nog wat gewinkeld en gegeten. Uurtje vliegen naar Londen. Op Heathrow met de bus naar terminal 3 en daar horen dat de wachttijd ...

Divers Zuid-Afrika (december 2014)

28-11-2014

Wat zou dat uitdagende, aanlokkelijke en avontuurlijke land ons bieden? We hadden al zoveel gelezen en gehoord over “the big five” en over de diversiteit van landschap en bevolking. ...

Divers Zuid-Afrika

17-10-2014

Op vrijdag 17-10-2014 vertrokken we vanaf Schiphol voor onze rondreis door Zuid Afrika. s' Middags rond half vier gingen we met het grootste passagiers vliegtuig ter wereld, de Airbus 380, op weg naar Dubai. Deze vlucht duurde zo'n zes en half uur. Na een tussenstop van vier en een half uur gingen we met een Boeing 777 verder naar Johannesburg....

21-daagse rondreis Divers Zuid-Afrika

05-09-2014

Heerlijk vandaag is het eindelijk zover. We gaan aan onze Groepsrondreis Divers Zuid-Afrika beginnen. We hebben vannacht al bij Schiphol geslapen omdat er regelmatig problemen zijn met het spoor rond Schiphol. Toen we vanmorgen wakker werden hoorden we op het nieuws dat er die nacht een grote koperdiefstal had plaats gevonden en dat het treinverkeer richting Schiphol vanuit Utrecht en Amsterdam ge...

21-daagse groepsreis Divers Zuid-Afrika

07-03-2014

Mijn man en ik zijn nu een week terug van onze prachtige vakantie naar Zuid-Afrika. Wij hebben een fijne tijd gehad en veel gezien. ...

21 dagen Divers Zuid-Afrika

07-02-2014

Om half 11 staat Maarten voor de deur om ons naar Schiphol te brengen zonder file of andere problemen arriveren we daar een uurtje later. We treffen Thea en Helma en na een kopje koffie nemen we afscheid van Rosanne die haar moeder nu voor drie weken moet missen. Precies op tijd vertrekt onze vlucht en ruim 19 uur later landen wij in Johannesburg waar wij om 11.00 plaatselijke tijd worden verwelko...

21 dagen Divers Zuid-Afrika

25-01-2014

DAG 01: Borne-Enschede-Amsterdam-Dubai. Wij zijn zojuist geland op Dubai airport. Eigenlijk is het al zondag want de klok in Dubai wijst 01.55 uur terwijl de computer nog de Nederlandse tijd aanwijst en het nog op zaterdag 22.55 uur houdt. Wat maakt het uit. Vanmorgen zijn wij om 09.00 uur uit Borne vertrokken voor onze reis naar Zuid Afrika. Jorien past op de auto en de planten dus reden wij eer...

19 daagse Rondreis Adembenemend Zuid Afrika

19-01-2014

Eindelijk is het zover, de reis waar ik mijn hele leven al van droom gaat werkelijkheid worden. Op ons gemak gaan we richting Schiphol, het is zondag en we hebben een avond vlucht, dus alles lekker relaxed. Via Londen vliegen we naar Johannesburg, waar we om 10.15 plaatselijke tijd, op een zonovergoten Luchthaven landen. Hier worden we opgehaald door Isma, de vertegenwoordiger van de plaatselij...

Adembenemend Zuid-Afrika

10-01-2014

Aangekomen in Johannesburg na een lange reis met Emirates Airline. Bij de uitgang stond iemand van de NRV te wachten op ons en een collega van deze meneer (Thomas) bracht ons naar de Airport Game Lodge voor onze 1e overnachting. We zijn om 14.30 een excursie gaan doen in Soweto. Hier hebben wij het 1e huis van Nelson Mandela gezien, nu woont Winnie er nog steeds. In Soweto (18.000 hectare) h...

Krugerpark, Swaziland en Zululand

24-11-2013

Mijn gezelschap bestond uit 4 personen. Mijn persoon, mijn vrouw en 2 kaartvrienden. Wij zijn allen woonachtig in Spanje aan de Costa Blanca. Na een aantal jaren "klaverjassen" was er flink wat geld gespaard. Zodoende konden wij deze reis maken. Wij boekten bij de NRV, omdat de briefschrijver diverse reizen heeft gemaakt met uw organisatie en daar enthousiast over was. Wij vertrokken zondag, de ...

Zuid-Afrika

31-10-2013

Het is donderdagavond, 31 oktober 2013. Met een lichte dreun raken de wielen van de KLM Boeing de landingsbaan van Cape Town International Airport. Ruim een jaar geleden vertrokken we van hier en hadden meteen al het plan nog eens terug te komen naar dat wonderlijke Zuid-Afrika. Vorig jaar maakten Elly (mijn vrouw) en ik een rondreis met een groep in een touringcar. Bij zo’n reis is alles uitgest...

24 dagen Zuid-Afrika, Swaziland & Lesotho

27-07-2013

Voor ons is dit de eerste kennismaking met (Zuid-)Afrika. Na een eerste nacht in Johannesburg, rijden we in noordoostelijke richting naar Tzaneen. We verbazen ons over alle activiteit langs de doorgaande weg: markten, vee en lopende mensen. We zien ook de eerste tekenen van een andere levensstandaard dan wij gewend zijn. Het is een boeiende rit die uiteindelijk eindigt in een guesthouse dat midde...

Zuid-Afrika à la carte 2013

29-01-2013

Het was onze zesde reis naar Zuid Afrika en het voornaamste doel was de Noord-Kaap, de grootste provincie van Zuid-Afrika. Volgens de reisgidsen geen gemakkelijke streek voor toeristen. Het is een streek die vooral wordt gekenmerkt door hitte, droogte, lege vlakten en enorme reisafstanden. De wonderen van de woestijn zijn de grootste trekpleister en dat is de reden waarom wij dit deel van Zuid-Afr...

Onze zelf samengestelde reis door Zuid-Afrika

21-01-2013

Omdat we houden van natuur, dieren en vogels hebben we een reis uitgezocht in Zuid Afrika. Vooral door het Krugerpark, een stukje Panoramaroute via Hazyview en daarna naar Mabula Private Game Reserve en tot slotte Pilanesberg National Park. ...

21-daagse rondreis Divers Zuid-Afrika

21-11-2012

Vandaag is het zover, we gaan naar Zuid-Afrika. Om een uur of zeven rijden we richting Schiphol. We hebben thuis ingecheckt en onze boardingpassen geprint. In de vertrekhal moeten we zelf onze koffers inchecken, je zet ze in een apparaat, daar wordt de koffer gewogen, de stickers worden geprint, we moeten zelf de stickers om het handvat doen en de koffers verdwijnen uiteindelijk op de lopende band...

Zuid-Afrika en Swaziland

23-10-2012

Het is zaterdag 29 oktober 2012. De wekker gaat. De dag waarop ik me maandenlang heb verheugd is begonnen. Zoals altijd weer net ietsje te laat rijden we de auto inclusief backpacks voor bij onze chauffeur van vanochtend. Thuis hebben we al ingecheckt. Ik had zelfs die nacht ervoor mijn wekker om 4 uur gezet zodat ik direct kon inchecken, maar de keuze was beperkt tot een stoel of 5. Tenzij ik mee...

Gearriveerd in Zuid Afrika! Spanning en avontuur!

30-03-2012

Voor ons gevoel zijn we al lang in Zuid Afrika maar het is toch pas eergister de 30ste maart dat we om 20.50 uur arriveerde op Johannesburg airport. Iedereen bood zijn hulp aan en vond Nederland top dit uiteraard in ruil voor een TIP!!. Aangekomen in de Flyinn lodge werden we verwelkomt met een zaklantaarn want de stroom was uitgevallen. Na wat fris in het pikkedonker te hebben genuttigd zijn we o...

21-daagse rondreis Divers Zuid-Afrika

26-10-2011

Vanmorgen al om zes uur op. De grote dag was eindelijk aangebroken. Om stipt 06.45 uur stond Fred, een van onze ‘vrienden voor het leven’ al met zijn bus voor onze de deur. Afscheid genomen van onze nog thuis wonende zoon Rogier en dan op weg naar Schiphol. Een dag eerder hadden we reeds ingecheckt en onze vliegtuigstoelen geüpgraded. Wat een luxe blijkt voor slechts € 30. We zitten helemaal achte...

Divers Zuid-Afrika 21-daagse groepsreis

26-10-2011

Keurig op tijd vertrekken we per Boeing 777 naar Johannesburg. Daar aangekomen ontmoeten we Hilda Roets, onze gids. Bij de bussen ontmoeten we Otto, onze chauffeur. We rijden naar Randburg waar we in het Randburg Towers de komende 2 nachten zullen verblijven....

Zelf samengestelde rondreis Zuid-Afrika

27-09-2011

Om ca. 09.00 uur ´s ochtends arriveerde ons vliegtuig aan de "overkant". Na ons de huurauto eigen gemaakt te hebben (links rijden met het stuur rechts went wonderba arlijk snel, behalve ruitenwissen als je van plan bent richting aan te geven bleef hilarisch), hebben we ons tijdens een heerlijke lunch in de exotische tuin van het Airport Hotel in Johannesburg laten verwarmen in de Afrikaanse voorj...

14-daagse rondreis Krugerpark, Swaziland & Zululand

11-09-2011

Na flink wat uurtjes in de lucht zetten we 's ochtends rond een uur of 11 weer voet op de bodem en wel die van Johannesburg. We kregen de nodige stempels in ons paspoort en de contactpersoon van NRV (tevens chauffeur) stond al op ons te wachten om ons naar Pretoria te brengen. In Pretoria (Tshwane)werden we hartelijk verwelkomd in de eerste B&B. We hoopten dat de jacarandabomen al wat kleur hadden...

21-daagse rondreis Divers Zuid-Afrika

20-07-2011

De reis is voor ons nog maar net begonnen maar toch alvast een kort stukje over onze 1e dag. Rond kwart voor 7 stonden we voor vertrekhal 3. Ook nu weer de gebruikelijke afscheidsrituelen om vervolgens onze weg te vinden tussen alle andere mensen. Gelukkig hebben we een iPhone met een handige Schiphol app. Nog voor 7 uur hadden we onze koffers afgegeven bij de nette meneer van balie 18. Nadat ...

21-daagse rondreis Divers Zuid-Afrika

14-02-2011

Genoten van de panorama route en de indrukwekkende Blyde rivier. De tocht vanuit Drakensbergen naar de Sanipas is een aanrader. Langs bergen, kloven en rivieren, over hobbelige wegen, een gebied van natuurlijke schoonheid, bereik je de grens van koninkrijk Lesotho. Eenmaal aan de top van 3360 m werden we begroet door een vrouwelijke xhasa, een stam die daar leeft in alle eenzaamheid in hun hutten,...

25-daagse Zuid-Afrika Compleet

03-01-2011

We zijn weer terug van een prachtige en zeer avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika. We hebben zo veel gezien en meegemaakt dat het heel moeilijk onder woorden is te brengen, zoveel indrukken, zoveel verschillende emoties, grote verschillen tussen arm en rijk, maar ook zulke aardige en lieve mensen ontmoet. Echt een reis om nooit meer te vergeten en zeer zeker nog eens te herhalen!!! Het is e...

Groepsreis Divers Zuid-Afrika 21-dagen

20-10-2010

Tegen 8.00 uur zien we de eerste olifanten en een buffel. Een half uur later staan we oog in oog met een luipaard. Hij ligt op een dikke tak in een boom. Shit, zijn kop zit achter een tak. Hij staat op, wat een geweldig beest, hij rekt zicht uit. Geweldig, dit is genieten!!! Het is heel bijzonder dat we een luipaard treffen. In Kenia en Tanzania hebben we héél veel wild gezien. Maar we hebben ...

Groepsreis 21 dagen Divers Zuid-Afrika

21-09-2010

Vanochtend vertrokken naar Johannesburg waar we op gehaald werden door onze reisleider Paul en buschauffeur Wilfred om naar ons hotel in Pretoria gebracht te worden....

25 dagen Zuid-Afrika Compleet

16-03-2010

Om 22.30 uur (1 uur later dan in NL) lokale tijd komen we aan op vliegveld Johannesburg. Op zoek naar Budget Rental Cars waar onze papieren zouden klaar liggen. Eindelijk zijn we aan de beurt en kunnen we achter de balie langs ZELF in een plastic bakje met tig enveloppen, een envelop met onze naam erop gaan zoeken. Daarna de shuttle bus gevonden die ons naar hotel Fly Inn lodge brengt. Inchecken...

19-daagse privérondreis Adembenemend Zuid-Afrika

19-10-2009

We komen aan op de luchthaven van Johannesburg. Indien je overnacht in de Kensington Cottages staat Donald, een uiterst sympathieke gekleurde Afrikaner je op te wachten met een bord, waar hopelijk jouw naam op staat. Hij brengt je binnen een half uur naar de Cottages, een beetje in de buitenwijken van Johannesburg. Schrik niet bij aankomst, want je denkt dat je gaat overnachten op een industrieter...

16-daagse rondreis Zuid Afrika

05-04-2008

De familie Pool hebben een 16-daagse rondreis gemaakt door Zuid-Afrika. Zij hebben hiervan een mooie dagboek/reisverslag gemaakt. Lees hier hun avontuur door Zuid-Afrika. Vandaag zijn we om 01.30 uur vertrokken vanuit Vledder op weg naar Dusseldorf Airport. Om 07.20 uur vertrekken wij naar Johannesburg, Zuid Afrika, met een tussenstop in Parijs. Op het vliegveld van Parijs hebben we even moeten...

Van de wereldstad Kaapstad tot prachtige natuur

08-02-2008

Richard, NRV Productmanager, is onlangs 2 weken op vakantie geweest naar Zuid-Afrika. Hij is door het zuiden van het land gereisd met een huurauto. Hij vertelt: "Ik werk al een tijd in het toerisme en reis veel voor zowel werk als vakantie, maar ik was nog nooit in Zuid-Afrika geweest. Na alle positieve verhalen besloot ik er ook een kijkje te nemen. De hotels en auto had ik gereserveerd aan ...

Ontdek deze prachtige landen

17-10-2007

Na een goede reis vorige week woensdag 17 oktober 2007 zijn we zonder vertraging aangekomen in Kaapstad, waar we 2 nachten zijn gebleven. Donderdagochtend kregen we de auto en we zijn meteen rond gaan rijden. Zo zijn we langs Boulders Beach gereden waar een Pinguin kolonie leeft, erg leuk om te zien. Daarna zijn we doorgereden naar Kaap de Goede hoop wat erg mooi is! Daar hebben we ook de eerste B...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam