neemt je mee
Krugerpark
Krugerpark
Mlilwane, Swaziland
Mlilwane, Swaziland
Tuinroute
Tuinroute
Drakensbergen
Drakensbergen
Kaapstad
Kaapstad

Grote Zuid-Afrika Reis

Privéreis | 24 dagen v.a. 2237
2062i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
16-10-2018
Reisduur
24 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Logeren in kleinschalige lodges en guesthouses
Op safari in het Krugerpark & Addo
Ontdek het Koninkrijk Swaziland
Wereldstad Kaapstad, Wijnlanden en Kaap de Goede Hoop
Ontdek de indrukwekkende Tuinroute
Digitale Nederlandse routebeschrijving

Maak kennis met alle aspecten van Zuid-Afrika

Dit is met recht een ‘grote’ Zuid-Afrika reis! In meer dan drie weken zult u zien hoe groot de variëteit van het land is met vele wildparken zoals Kruger, Hluwluwe en Addo, imposante bergen en glooiende wijngaarden in de omgeving van Kaapstad. Geniet van de schitterende natuur in Drakensbergen en maak kennis met de de Xhosa bevolking van Zuid-Afrika, bekend om de zogenaamde ‘kliktaal’. Ook rijdt u de Tuinroute welke ongeëvenaard is door de landschappelijke verscheidenheid, flora en charmante kustplaatsjes. Bezoek in Kaapstad het beruchte Robbeneiland en geniet van het prachtige uitzicht van de Tafelberg. Een mooie afsluiting van een zeer indrukwekkende reis!

"Zeer afwisselende indrukwekkende reis. Geeft in vogelvlucht een indruk van Zuid-Afrika. "

Mevrouw THJ De Kok, Nunspeet

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Johannesburg

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Johannesburg

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend zal aankomen. Het is een lange vlucht, maar het grote voordeel is dat er maximaal één uur tijdsverschil is met Nederland, u hoeft uw horloge dus niet te verzetten.

DAG
02

Johannesburg

za_al_jhb_voetbalstadion.jpg
Aankomst luchthaven Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger

Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet en Greet. Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden. Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Zo kunt u met een gerust hart verder op reis in Zuid-Afrika. Met een shuttlebus reist u vanaf het vliegveld naar uw hotel dat op nog geen ca. 15 minuten van de luchthaven ligt.

DAG
03

Johannesburg – Tzaneen (ca. 450 km)

za_al_tzaneen.jpg
Afleveren huurauto bij uw hotel
Afwisselende route richting noordelijke deel van Kruger
Logeren in tropisch Tzaneen

Na het ontbijt wordt de huurauto bij uw accommodatie afgeleverd en vertrekt u vandaag richting Tzaneen. Een route met vele prachtige vergezichten, die u richting het noordelijke gedeelte van het Krugerpark zal brengen. Tzaneen wordt ook de 'fruitbasket' van Zuid-Afrika genoemd. Deze regio is laag gelegen en daardoor bijna tropisch warm. Het ideale klimaat voor het verbouwen van fruit. U vindt hier dan ook vele fruitplantages. Een prachtig groen stukje Zuid-Afrika met leuke accommodaties en prachtige bossen en plantages.

DAG
04

Tzaneen – Hoedspruit / Krugerpark (ca. 150 km)

za_al_hoedspruit1.jpg
Prachtige route
Twee overnachtingen in safari-lodge
Eerste kennismaking met de wildparken van Zuid-Afrika
Ontdek het indrukwekkende Krugerpark per huurauto
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)
Op safari in 4WD met ranger (wanneer u kiest voor superiorklasse hotels)

Na het ontbijt verlaat u deze prachtige omgeving om door te rijden naar de noordelijke rand van het beroemde Kruger Nationaal Park. U logeert hier de komende twee nachten in een leuke safari lodge. De komende dagen kunt u op eigen gelegenheid het Kruger National Park verkennen, maar u kunt uiteraard ook een safari in een 4WD boeken. Een uitstekende mogelijkheid om veel wild te zien. In de naastgelegen 'Private Game Reserves' kunt u ook een nachtsafari maken of een wandeling met ranger maken.

DAG
06

Hoedspruit – Panorma Route - Hazyview (ca. 370 km)

ZA_AL_HAZYVIEW3RONDAVELS
Ontdek de vele vergezichten van de beroemde Panorama-Route
Logeren in een sfeervolle guesthouse nabij Krugerpark
Ga op eigen gelegenheid op safari in Krugerpark
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)

Na het ontbijt volgt u de route via de wel bekende Panorama Route. U rijdt via de indrukwekkende Blyde Rivier Canyon, Bourke's Luck Potholes en God's Window met werkelijk prachtige vergezichten naar Hazyview. Deze plaats wordt ook wel de toegangspoort van het zuidelijke gedeelte van het Krugerpark genoemd. Voor u naar uw lodge rijdt kunt u ook nog een stop maken bij de Mac Mac watervallen. U overnacht vanavond in een vriendelijke lodge nabij het Krugerpark.

DAG
07

Hazyview – Krugerpark - Swaziland (ca. 300 km)

za_al_swaziland.jpg
Laatste indrukken van Krugerpark onderweg naar Swaziland
Afwisselende route: van tropische fruitplantages tot bergketens
Grensformaliteiten Swaziland
Logeren in Swaziland
Bezoek aan de drukke markt of culturele centrum van Swaziland

Ga vandaag vroeg ontbijten en rijd daarna door naar het Krugerpark. Als u dit op tijd doet kunt u via het park naar de grens met Swaziland rijden. De hele ochtend dus gamedrive in uw eigen auto! De laatste 100 kilometer reist u door het voormalige Transvaal alvorens u bij de grens met Swaziland aankomt. Na het passeren van de grens en de douaneformaliteiten rijdt u door het mooie landschap naar uw accommodatie in Swaziland, waar u in de loop van de middag aankomt.

DAG
08

Swaziland - St Lucia (ca. 380 km)

za_al_stl_krokodillen.jpg
Prachtige route dwars door Swaziland
Grensformaliteiten Zuid-Afrika
Twee nachten in het dorpje St. Lucia
Boottocht op het meer van St. Lucia

Na het ontbijt rijdt u via het zuiden van Swaziland weer terug naar Zuid-Afrika, naar Kwazulu-Natal. Deze provincie staat bekend om de rietsuikervelden, kleinere wildparken en natuurlijk de Zulu cultuur. U logeert de aankomende dagen in het gezellige plaatsje St. Lucia, aan de rand van de beroemde St. Lucia Wetlands. In de namiddag is het leuk om een boottochtje te maken op het meer van St. Lucia, waar vele krokodillen en nijlpaarden leven.

DAG
09

Hluhluwe Nationaal Park & St. Lucia Wetlands

za__al_stlu_nijlpaard.jpg
Bezoek aan de indrukwekkende St. Lucia Wetlands (optioneel)
Ochtend- of middagsafari in Hluhluwe nationaal park (optioneel)
Snorkelen bij St. Lucia (optioneel)

Vandaag kunt u het St. Lucia Park bezoeken, dat de World Heritage status heeft gekregen. Het park bestaat uit een prachtig wildreservaat, lagune, mangrovebossen en een unieke flora & fauna doordat het park uitloopt in zee. Tevens is het mogelijk om een gamedrive te maken in het mooie Hluhluwe Nationaal Park, wat op nog geen 40 minuten rijden ligt. Het park is totaal anders dan het Krugerpark en kent een hoeveelheid aan witte en zwarte neushoorns. Een fantastische dag vol hoogtepunten.

DAG
10

St. Lucia – uMhlanga (ca. 255 km)

za_al_dur_marine park.jpg
Logeren in tropisch uMhlanga
Geniet van het brede strand en leuke boulevard
Bezoek de grootste shoppingmall van Zuidelijk Afrika

Na het ontbijt reist u verder via de Dolphin Coast naar de omgeving van Durban. Deze Dolphin Coast heeft zijn naam gekregen door de aanwezigheid van vele dolfijnen. In de periode juni en november heeft u ook een grote kans om deze dieren hier te zien en soms zelfs walvissen te spotten. Het vriendelijke plaatsje uMhlanga ligt slechts 50 kilometer van Durban, maar kent een gezellig strand en tevens de grootste shoppingmall (met veel gezellige restaurants en terrasjes) van het land, Gateway Shopping Centre! Lekker genieten van het strand, boulevard en de relaxte sfeer die hier heerst. Tevens kunt u vanuit hier een bezoekje brengen aan het Marine Park in Durban, waar u de witte haai kunt zien.

DAG
11

uMhlanga – Drakensbergen (ca. 240 km)

ZA_AL_DRAKENSBERGEN2
Bezoek het Mandela Monument
Bezoek de watervallen van Howick
Twee overnachtingen in mooi Drakensbergen

Vanuit de badplaats uMhlanga rijdt u vandaag door naar de beroemde Drakensbergen. In deze omgeving kunt u prachtige wandelingen maken of misschien het Royal Nationaal Park bezoeken. De Drakensbergen vormen de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho en huisvesten vele rotstekeningen van de Bushmannen en geven u de mogelijkheid om lekker actief bezig te zijn. Ga paardrijden, mountainbiken of maak een stevige wandeling.

DAG
12

Drakensbergen

Drakensbergen Zuid-Afrika
Mogelijkheid om Sani Pass excursie te maken
Veel excursie mogelijkheden; wandelen, paardrijden, mountainbiken, etc.

Wanneer u het leuk vindt kunt u vanuit uw lodge in Underberg ook de Sani Pass Excursie maken. Met een speciale 4WD gaat u de berg op en via de Sani Pass naar het koninkrijk Lesotho. Op de grens van Zuid-Afrika en Lesotho bevindt zich het hoogstgelegen café van Afrika, vanwaar u onder het genot van een drankje kunt genieten van het uitzicht op zowel Zuid-Afrika als Lesotho.

DAG
13

Drakensbergen – Coffee Bay (ca. 365 km)

za_al_coffeebay.jpg
Onbekend Zuid-Afrika; The Wild Coast
Ontmoeting met de Xhosa stam
Bezoek het geboortedorp van Mandela, Umtata

Vandaag een lange dag want we verlaten de Drakensbergen om richting the ‘Wild Coast’ te rijden een minder bekende regio van Zuid-Afrika, maar zeker niet minder mooi. In deze regio leeft de Xhosa stam en vindt u een prachtig landschap afgewisseld met vriendelijke, stoffige dorpjes.
Uw einddoel is vandaag Coffee Bay een kleine badplaats, dat sinds een jaar een goede verbindingsweg heeft. Een leuke plek om enkele dagen te genieten van het strand, de rust en een stukje Zuid-Afrika dat maar door weinig toeristen word bezocht. Onderweg komt u nog langs de geboorteplaats van Mandela, Umtata en zult u zien hoe populair deze heer nog steeds is. De aankomende dagen logeert u in een vriendelijk familiehotel vlakbij het strand.

DAG
14

Coffee Bay

ZA_AL_COFFEEBAY4
Relaxen aan het strand
Bezoek de ‘Hole in the Wall’
Mogelijkheid om Township excursie te maken

Vandaag een heerlijke dag relaxen op het strand of bij het zwembad van uw hotel. Wilt u liever iets actievers ondernemen, dan kan dat hier ook uitstekend. Ga bijvoorbeeld paardrijden, surfen of maak een uitstapje naar 'Hole in the Wall', een spectaculaire rotsformatie en het resultaat van eeuwenlange golfslag en erosie. Of ga op de uitkijk staan voor dolfijnen en walvissen (alleen in het seizoen). Vanuit het dorp wordt ook een Township excursie georganiseerd.

DAG
15

Coffee Bay – Stutterheim (ca. 271 km)

za_al_stu_amatola bergen.jpg
Mogelijkheid om Mgwali Village te bezoeken
Overnachting in Stutterheim, een genot voor natuurliefhebbers

We verlaten vandaag de kust om de binnenlanden weer in te rijden. Aan de voet van de Amatola Bergen ligt de volgende stop, Stutterheim. U kunt hier een bezoek brengen aan het Mgwali Village waar u kennis maakt met de Xhosa bevolking van Zuid-Afrika. De taal die men spreekt heet ook Xhosa, wat een zogenaamde "kliktaal" is.

DAG
16

Stutterheim – Addo (ca. 200 km)

ZA_AL_ADDONP3
Op weg naar een nieuw safari-avontuur
Mogelijkheid om met uw huurauto op safari te gaan
Mogelijkheid om excursie per 4WD in Addo te maken
Logeren in/ rondom Addo nationaal park

Na het ontbijt rijdt u door naar Addo Nationaal Park. In Addo Nationaal Park struinen ruim 450 olifanten rond in een gebied van ongeveer 120.000 ha. Dit is lang niet altijd zo geweest. In 1919 kreeg majoor Philip Pretorius de opdracht de laatste olifanten die er toen nog rondliepen neer te schieten. Dat deed hij op vijftien verstopte dieren na. In 1931 is er besloten het gebied tot nationaal park uit te roepen om de resterende olifanten te redden. Toch leven in Addo niet alleen olifanten, maar bijvoorbeeld ook zebra’s, koedoes, antilopen, neushoorns en bosbokken. U logeert de aankomende 2 nachten in een accommodatie in of rondom het Addo Nationaal Park.

DAG
18

Addo - Knysna/Plettenberg Bay (ca. 200 km)

za_al_plettenbergbay.jpg
Afwisselende route richting de kust
Mogelijkheid om walvissen te zien (binnen het seizoen)
Genieten van het echte vakantiegevoel aan deze kust
Twee overnachtingen in Knysna of Plettenberg Bay

Vandaag vertrekken we op tijd om via het Tsitsikamma Nationaal Park naar Knysna te rijden. U kunt een mooie wandeling maken in dit park, een heerlijke start van de dag. Daarna vervolgt u uw weg naar Plettenberg Bay om uiteindelijk bij Knysna aan te komen. In deze omgeving is voldoende te doen. Zo kunt u een bootexcursie maken vanuit Plettenberg waarbij u walvissen van heel dichtbij kunt zien (afhankelijk van het seizoen). Of geniet van de gezellige Waterfront met restaurants en winkeltjes en de prachtige lagune die u het beste per boot kunt ervaren.

DAG
19

Knysna – Oudtshoorn (ca. 125 km)

Oudtshoorn
Ontdek de indrukwekkende Outeniqua Pass
Bezoek aan de prachtige Cango Caves (optioneel)
Bezoek aan een struisvogelboerderij (optioneel)

Vandaag rijdt u door naar Oudtshoorn, waar u in de loop van de middag aankomt. Wij adviseren u om via George over de prachtige Outeniqua Pas te rijden richting Oudtshoorn. Deze kleine stad staat, door de vele struisvogelboerderijen, bekend als de verenhoofdstad van Afrika. Bezoek een boerderij en leer alles over deze grote vogels. Natuurlijk kunt u ook een bezoekje brengen aan de Cango Caves die ten noorden van het dorp liggen. Wonderlijke druipsteenformaties maken deze grotten tot een mysterieuze plek en u kunt er een mooie rondleiding met een gids krijgen.

DAG
20

Oudtshoorn – Stellenbosch (ca. 425 km)

ZA_AL_STELLENBOSCH5
Vandaag reist u over de Route 62
Geniet van de vele dorpjes, waar de tijd heeft stilgestaan
Bezoek één (of meerdere) wijnboerderijen
Lekker wandelen door het prachtige oude centrum
Overnachting in/nabij Stellenbosch

Via Route 62 reist u vandaag verder door de Westkaap, naar een van de mooiste gebieden van Zuid-Afrika, de beroemde wijnlanden. Het dorp Stellenbosch heeft heel veel mooie oude Kaap-Hollandse gebouwen en het gezellige centrum nodigt uit om lekker een terrasje te pakken of te slenteren door de kleine straatjes. Voor diegene die van een goed glas wijn houden is het bezoeken van een van de vele wijnboerderijen toch zeker een hoogtepunt. In het centrum van Stellenbosch kunt u een kaart krijgen waarop de verschillende wijnhuizen staan aangegeven. U kunt in de meeste wijnboerderijen een rondleiding krijgen door de kelders en een uitgebreide uitleg over het proces. Deze rondleiding wordt altijd afgesloten met een heerlijk glaasje wijn in de ‘tastingroom’ of met mooi weer op het terras.

DAG
21

Stellenbosch - Kaapstad (ca. 75 km)

za_al_kaa_tafelberg.jpg
Eerste aanzicht van de beroemde Tafelberg
Twee volle dagen in Kaapstad

Het einde van uw vakantie komt in zicht en we sluiten deze bijzondere reis dan ook af in de wereldstad, namelijk Kaapstad! In en rond Kaapstad is veel te zien en te doen. Een tocht naar de top van de Tafelberg, waar u een schitterend uitzicht over de stad en de voorsteden heeft. Er is het V&A Waterfront met winkels, restaurants en terrassen. U kunt ook een rondrit maken over het schiereiland. Via de Atlantische kust of de False Bay kust kunt u naar het Cape Point Nationaal park. In het park ligt Kaap de Goede Hoop, het zuidelijkste punt van het schiereiland. Onderweg komt u langs mooie dorpjes gelegen tussen de flanken van de bergen en de zee. Aan de False Bay kust vindt u ten zuiden van Simon’s Town (de marine stad) Boulders Beach waar een grote kolonie pinguïns leeft. Ten noorden van deze stad in Glen Cairn ligt de “Scratch Patch”, een fabriek waar halfedelstenen verwerkt worden. Voor kinderen is het een groot plezier de restanten in de vorm van mooie gekleurde steentjes te verzamelen.

DAG
23

Kaapstad - Amsterdam

Kaapstad uitzicht
Drop-off huurauto op de luchthaven
Vlucht naar Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw reis. Aan het einde van dag rijdt u richting de luchthaven, waar u de huurauto inlevert. U vliegt vanavond terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
24

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam. Einde van een geweldige vakantie. Zodra u de douane op Schiphol bent passeert, beseft u hoeveel u heeft gezien en meegemaakt in het geweldige, veelzijdige Zuid-Afrika!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
10 opties
Open+
+Extra's
8 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
Huurauto
Deze rondreis wordt aangeboden met een huurauto, welke ook al in de prijs is opgenomen. Hieronder ziet u de standaard huurauto welke in de prijs is opgenomen en de mogelijkheid om te kiezen voor een grotere en/of andere huurauto.
Voordat u de keuze van uw huurauto bevestigd, heeft u nog de keuze om een optie zoals een navigatiesysteem toe te voegen. De huurvoorwaarden kunt u hier inlezen.
Documenten
Wanneer de huurauto wordt afgeleverd heeft u de volgende documenten nodig:
De originele voucher welke u bij uw reispapieren bij aankomst in Zuid-Afrika krijgt
Uw originele en een kopie van uw rijbewijs en die van een eventuele tweede bestuurder
Uw originele en een kopie van uw paspoort en die van een eventuele tweede bestuurder
Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij de ANWB)
Kopie van uw E-ticket

Omdat het bij kleinere hotels niet altijd mogelijk is om een kopie te laten maken adviseren wij om de kopieën al vanuit Nederland mee te nemen.
Verzekeringen
De huurprijs is inclusief een verzekering voor schade aan derden, Super Collision Damage Waiver (SCDW) en Super Theft Loss Waiver (STLW) die uw eigen risico bij schade en/of diefstal geheel afkoopt en een ongevallen/ - inzittendenverzekering (PAI). Tevens bent u geheel verzekerd voor schade aan ruiten en banden bij deze Super Cover tenzij sprake is van roekeloos rijgedrag en/of ondeugdelijk gebruik van de auto. In het geval van een lekke band geldt de volgende procedure: U dient zo snel mogelijk contact op te nemen met Bidvest om hen te informeren. De dichtstbijzijnde Bidvest locatie zal, indien mogelijk, een vervangende auto voor u regelen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan zullen zij u adviseren een nieuwe band aan te schaffen bij de dichtstbijzijnde banden retailer. Na overleg van de bon, zal een terugbetaling plaatsvinden, op voorwaarde dat de autoband van hetzelfde merk is en dezelfde grootte heeft als de huidige band. Er volgt géén terugbetaling bij een tweedehands band of verkeerd type band.

Zandschade is niet gedekt in de Super Cover verzekering. Water- en chassisschade zijn wel gedekt, tenzij sprake is van roekeloos rijgedrag en/ of ondeugdelijk gebruik van de auto. Wanneer deze schade zich voordoet, zal de verhuurmaatschappij de schade controleren en het eventuele schadebedrag vaststellen.

Wegsleep-kosten vallen ook niet onder een verzekering. Wanneer u weggesleept dient te worden als gevolg van een ongeluk zal de verhuurmaatschappij u de kosten van het wegslepen doorbelasten.
Wegsleepkosten
Mocht het onverhoopt voorkomen dat u betrokken raakt bij een auto ongeluk met als gevolg dat de auto weg gesleept moet worden, zijn de wegsleepkosten voor uw eigen rekening.
Afhalen en inleveren
U dient de huurauto binnen openingstijden van de verhuurkantoren op te halen of in te leveren. Buiten kantoortijden zal er een toeslag berekend worden van R845.

Aflever/ophaalkosten bij uw hotel bedragen binnen kantooruren R449 en buiten kantooruren: R845.

Wanneer u de auto inlevert op de luchthaven na sluitingstijd van het Bidvest kantoor, kunt u de sleutels in de daartoe behorende drop box doen. Deze vindt u bij het kantoor in de vertrekhal van de betreffende luchthaven.
One Way
In Zuid-Afrika dient u rekening te houden met one way fees:
Kaapstad – Windhoek (Namibië) of v.v.: R5284
Johannesburg - Durban of v.v.: R1116
Port Elizabeth - Kaapstad of v.v.: R1116
Johannesburg - Kaapstad of v.v.: R1116

Indien u de auto wenst mee te nemen naar Namibië bedraagt de Cross border fee R1673 per retour, dit bedrag is inclusief Cross border Authorisation Letter.
Belastingen / Extra kosten
Alle huurtarieven zijn inclusief een onbeperkt aantal kilometers en alle (lokale) belastingen, toeristenbelasting en wegenkaarten. U betaalt alleen belastingen over ter plaatse te betalen extra’s.

Extra bij NRV is dat de 2e bestuurder gratis is! Bij andere maatschappijen betaalt u altijd voor de 2e bestuurder, dus dit is een mooi voordeel!

Contract fee: R84
Boete of schade handling fee: R949
Extra (3e en 4e) bestuurder: R357
Kinderzitje: R403 per zitje
Rijbewijs & leeftijd
De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs. Naast in uw reguliere rijbewijs heeft u ook een internationaal rijbewijs nodig.

De ambassade, ANWB en NRV raden echter wel aan om een internationaal rijbewijs aan te schaffen. De politie in Zuid-Afrika kan hier namelijk streng in zijn en je hebt zo een boete te pakken. U kunt het internationaal rijbewijs aanschaffen bij een ANWB-winkel voor ongeveer €20,-. Neem uw Nederlandse rijbewijs en een pasfoto mee. Het internationale rijbewijs is klaar terwijl u wacht.

De minimale leeftijd voor het huren van een auto is 21 jaar. Wanneer u tussen de 18 en 20 jaar bent, betaalt u een extra vergoeding van R357 per dag.
Extra bestuurder
Een eerste extra bestuurder is inclusief. Wanneer u nog een derde of meer bestuurders wilt toevoegen dient u hiervoor te betalen. De kosten bedragen ca. 368 RAND per bestuurder.
Deposit/Credit Card
Bij het ophalen van de huurauto wordt een deposit gevraagd van R2846. Deze dient u per credit card te voldoen.

Wij adviseren om bij het inleveren van de huurauto een pro-forma invoice te vragen. Op deze manier ziet u precies welke kosten er op uw credit card zullen worden afgeschreven en kunt u (indien nodig) nog vragen stellen over bepaalde kosten.
Navigatiesysteem
Het is mogelijk om bij uw autohuur een Navigatiesysteem te reserveren (Johannesburg / Kaapstad). U dient er wel rekening mee te houden dat de GPS op aanvraag is en niet kan worden gegarandeerd.

Indien u een Navigatiesysteem wenst, dient u dit bij reservering op te geven, zodat wij deze voor u kunnen aanvragen. De kosten bedragen circa R86 per dag en worden ter plaatse bij de verhuurmaatschappij door u voldaan. Voor het navigatiesysteem dient u een borg van R1000 te betalen.

Wij adviseren om bij het inleveren van de huurauto een pro-forma invoice te vragen. Op deze manier ziet u precies welke kosten er op uw credit card zullen worden afgeschreven en kunt u (indien nodig) nog vragen stellen over bepaalde kosten.
Bv. Chevrolet Spark
Bv. Chevrolet Spark
of soortgelijke auto
Categorie A
Inbegrepen
in vanaf prijs
i
op basis van twee personen
Bv. Ford Fiesta
Bv. Ford Fiesta
of soortgelijke auto
Categorie B
Bv. Toyota Corolla
Bv. Toyota Corolla
of soortgelijke auto
Categorie C
Bv. Ford Fiesta
Bv. Ford Fiesta
of soortgelijke auto
Categorie D
Bv. Toyota Corolla
Bv. Toyota Corolla
of soortgelijke auto
Categorie E
Bv. Toyota Avanza
Bv. Toyota Avanza
of soortgelijke auto
Categorie O
Bv. Renault Duster
Bv. Renault Duster
of soortgelijke auto
Categorie K
Bv. RAV 4
Bv. RAV 4
of soortgelijke auto
Categorie L
Bv. VW Kombi T5
Bv. VW Kombi T5
of soortgelijke auto
Categorie N

Wat onze reizigers vinden

20-07-2016

'Prachtige reis, waarvan elke dag anders is! Je zit wel erg veel in de auto. Het had van ons wat minder en rustiger gemogen. Maar... We hebben nu wel ontzettend veel gezien en een totale indruk van Zuid-Afrika gekregen. De lodges waren fantastisch! E ...

Meer info >

anoniem

21-02-2016

'Wanneer je Zuid Afrika intensief en compleet wilt beleven in 3 weken tijd is dit je reis. Fantastische combinatie van natuur en cultuur. De kleinschalige locaties garanderen, in combinatie met eigen vervoer, dat je een goed zicht krijgt op de local ...

Meer info >

Frans, Gouda

24 dagen Grote Zuid-Afrika Reis: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Welkom op de luchthaven van Johannesburg
Shuttleservice luchthaven - hotel
20 dagen huurauto inclusief STLW en SCDW verzekeringen en ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt*
Reizen over de beroemde Panoramaroute
Overnachten bij het Krugerpark
Ontdek het koninkrijk Swaziland
Overnachten in St. Lucia
Heerlijke stranddagen in uMhlanga
Ontdek de prachtige Drakensbergen
Verblijf in onbekend Eastern Cape, land van Mandela
Ontmoet de olifanten van Addo Nationaal Park
Overnachten in Oudtshoorn, dé struisvogelhoofdstad van Afrika
Overnachten in Stellenbosch, de uitvalsbasis van de Wijnlanden
Genieten in Kaapstad
Digitale Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse
Meet & Greet op de luchthaven van Johannesburg
* De overnachtingen in Addo Nationaal Park zijn op basis van logies, dus zonder ontbijt.
* Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodatie verblijft u in de omgeving van Hoedspruit 2 nachten op basis van volpension en zijn 2 gamedrives per dag inclusief!.

Exclusief

Entreegelden Nationale Parken
Eventuele extra kosten autohuur / drop-off kosten
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
10 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
8 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
24 dagen Grote Zuid-Afrika Reis: altijd de beste prijs

Wat onze reizigers vinden

20-07-2016

'Prachtige reis, waarvan elke dag anders is! Je zit wel erg veel in de auto. Het had van ons wat minder en rustiger gemogen. Maar... We hebben nu wel ontzettend veel gezien en een totale indruk van Zuid-Afrika gekregen. De lodges waren fantastisch! E ...

Meer info >

anoniem

21-02-2016

'Wanneer je Zuid Afrika intensief en compleet wilt beleven in 3 weken tijd is dit je reis. Fantastische combinatie van natuur en cultuur. De kleinschalige locaties garanderen, in combinatie met eigen vervoer, dat je een goed zicht krijgt op de local ...

Meer info >

Frans, Gouda

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Johannesburg

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Johannesburg

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend zal aankomen. Het is een lange vlucht, maar het grote voordeel is dat er maximaal één uur tijdsverschil is met Nederland, u hoeft uw horloge dus niet te verzetten.

Goed om te weten

Wanneer u met KLM vliegt, zult u dezelfde dag in Johannesburg aankomen, waardoor de reis één dag korter is. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee. Tevens bieden wij vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Johannesburg

za_al_jhb_voetbalstadion.jpg
Aankomst luchthaven Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger

Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet en Greet. Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden. Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Zo kunt u met een gerust hart verder op reis in Zuid-Afrika. Met een shuttlebus reist u vanaf het vliegveld naar uw hotel dat op nog geen ca. 15 minuten van de luchthaven ligt.

DAG
03

Johannesburg – Tzaneen (ca. 450 km)

za_al_tzaneen.jpg
Afleveren huurauto bij uw hotel
Afwisselende route richting noordelijke deel van Kruger
Logeren in tropisch Tzaneen

Na het ontbijt wordt de huurauto bij uw accommodatie afgeleverd en vertrekt u vandaag richting Tzaneen. Een route met vele prachtige vergezichten, die u richting het noordelijke gedeelte van het Krugerpark zal brengen. Tzaneen wordt ook de 'fruitbasket' van Zuid-Afrika genoemd. Deze regio is laag gelegen en daardoor bijna tropisch warm. Het ideale klimaat voor het verbouwen van fruit. U vindt hier dan ook vele fruitplantages. Een prachtig groen stukje Zuid-Afrika met leuke accommodaties en prachtige bossen en plantages.

DAG
04

Tzaneen – Hoedspruit / Krugerpark (ca. 150 km)

za_al_hoedspruit1.jpg
Prachtige route
Twee overnachtingen in safari-lodge
Eerste kennismaking met de wildparken van Zuid-Afrika
Ontdek het indrukwekkende Krugerpark per huurauto
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)
Op safari in 4WD met ranger (wanneer u kiest voor superiorklasse hotels)

Na het ontbijt verlaat u deze prachtige omgeving om door te rijden naar de noordelijke rand van het beroemde Kruger Nationaal Park. U logeert hier de komende twee nachten in een leuke safari lodge. De komende dagen kunt u op eigen gelegenheid het Kruger National Park verkennen, maar u kunt uiteraard ook een safari in een 4WD boeken. Een uitstekende mogelijkheid om veel wild te zien. In de naastgelegen 'Private Game Reserves' kunt u ook een nachtsafari maken of een wandeling met ranger maken.

Goed om te weten

Kiest u om tijdens deze rondreis in superiorklasse accommodaties te verblijven, dan verblijft u vandaag en morgen in een echte safari logde of tented camp. Deze bijzondere accommodatie ligt in het Guernsey Private Game Reserve, Thornybush Game Reserve of Timbavati Game Reserve, beide grenzend aan het beroemde Krugerpark ligt. Tijdens uw verblijf zijn het ontbijt, lunch en diner inbegrepen net als 2 gamedrives per dag. Omdat u op dag 4 in de middag aankomt, kunt u op deze dag enkel de middag gamedrive doen.

DAG
06

Hoedspruit – Panorma Route - Hazyview (ca. 370 km)

ZA_AL_HAZYVIEW3RONDAVELS
Ontdek de vele vergezichten van de beroemde Panorama-Route
Logeren in een sfeervolle guesthouse nabij Krugerpark
Ga op eigen gelegenheid op safari in Krugerpark
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)

Na het ontbijt volgt u de route via de wel bekende Panorama Route. U rijdt via de indrukwekkende Blyde Rivier Canyon, Bourke's Luck Potholes en God's Window met werkelijk prachtige vergezichten naar Hazyview. Deze plaats wordt ook wel de toegangspoort van het zuidelijke gedeelte van het Krugerpark genoemd. Voor u naar uw lodge rijdt kunt u ook nog een stop maken bij de Mac Mac watervallen. U overnacht vanavond in een vriendelijke lodge nabij het Krugerpark.

DAG
07

Hazyview – Krugerpark - Swaziland (ca. 300 km)

za_al_swaziland.jpg
Laatste indrukken van Krugerpark onderweg naar Swa