neemt je mee
Krugerpark
Krugerpark
Mlilwane, Swaziland
Mlilwane, Swaziland
Tuinroute
Tuinroute
Drakensbergen
Drakensbergen
Kaapstad
Kaapstad

Grote Zuid-Afrika Reis

Privéreis | 24 dagen v.a.
2106i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
30-04-2018
Reisduur
24 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Logeren in kleinschalige lodges en guesthouses
Op safari in het Krugerpark & Addo
Ontdek het Koninkrijk Swaziland
Wereldstad Kaapstad, Wijnlanden en Kaap de Goede Hoop
Ontdek de indrukwekkende Tuinroute
Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving

Maak kennis met alle aspecten van Zuid-Afrika

Dit is met recht een ‘grote’ Zuid-Afrika reis! In meer dan drie weken zult u zien hoe groot de variëteit van het land is met vele wildparken zoals Kruger, Hluwluwe en Addo, imposante bergen en glooiende wijngaarden in de omgeving van Kaapstad. Geniet van de schitterende natuur in Drakensbergen en maak kennis met de de Xhosa bevolking van Zuid-Afrika, bekend om de zogenaamde ‘kliktaal’. Ook rijdt u de Tuinroute welke ongeëvenaard is door de landschappelijke verscheidenheid, flora en charmante kustplaatsjes. Bezoek in Kaapstad het beruchte Robbeneiland en geniet van het prachtige uitzicht van de Tafelberg. Een mooie afsluiting van een zeer indrukwekkende reis!

"Zeer afwisselende indrukwekkende reis. Geeft in vogelvlucht een indruk van Zuid-Afrika. "

Mevrouw THJ De Kok, Nunspeet

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Johannesburg

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Johannesburg

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend zal aankomen.

DAG
02

Johannesburg

za_al_jhb_voetbalstadion.jpg
Aankomst luchthaven Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger
Ontvangst uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving

Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet en Greet (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij, kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). U ontvangt de nodige papieren en verdere uitleg over uw reis, zodat u met een gerust hart verder op reis kunt in Zuid-Afrika. Met een shuttleservice reist u vanaf het vliegveld u naar uw hotel op nog geen 15 minuten van de luchthaven waar u kunt uitrusten van de vermoeiende reis.

DAG
03

Johannesburg – Tzaneen (ca. 450 km)

za_al_tzaneen.jpg
Afleveren huurauto bij uw hotel
Afwisselende route richting noordelijke deel van Kruger
Logeren in tropisch Tzaneen

Na het ontbijt wordt de huurauto (exclusief) bij uw accommodatie afgeleverd en vertrekt u vandaag richting Tzaneen. Een route met vele prachtige vergezichten, die u richting het noordelijke gedeelte van het Krugerpark zal brengen.
Tzaneen wordt ook wel eens de 'fruitbasket' van Zuid Afrika genoemd. Deze regio ligt laag en is daardoor bijna tropisch warm, waardoor u hier dan ook overal fruitplantages zal vinden. Een prachtig groen stukje Zuid Afrika met leuke accommodaties en prachtige bossen en plantages.

DAG
04

Tzaneen – Hoedspruit / Krugerpark (ca. 150 km)

za_al_hoedspruit1.jpg
Prachtige route
Twee overnachtingen in safari-lodge
Eerste kennismaking met de wildparken van Zuid-Afrika
Ontdek het indrukwekkende Krugerpark per huurauto
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)
Op safari in 4WD met ranger (wanneer u kiest voor superiorklas hotels)

De volgende ochtend verlaat u deze fraai glooiende omgeving om te rijden naar de noordelijke rand van het beroemde Kruger Nationaal Park te rijden, waar u twee nachten logeert in een leuke safari lodge. De komende dagen kunt u op eigen gelegenheid het Kruger National Park verkennen, maar u kunt uiteraard ook een safari in een 4WD boeken. In de naastgelegen 'Private Game Reserves' kunt u ook een nachtsafari maken of een echte wandeling met ranger maken.

DAG
06

Hoedspruit – Panorma Route - Hazyview (ca. 370 km)

ZA_AL_HAZYVIEW3RONDAVELS
Ontdek de vele vergezichten van de beroemde Panorama-Route
Logeren in sfeervolle guesthouse nabij Krugerpark
Ga op eigen gelegenheid op safari in Krugerpark
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)

Na het ontbijt volgt u de route via de wel bekende Panorama Route. U rijdt via de indrukwekkende Blyde Rivier Canyon, Bourke's Luck Potholes en God's Window met een werkelijk prachtige vergezichten naar Hazyview, de toegangspoort van het zuidelijke gedeelte van het Krugerpark. Voor u naar uw lodge aan de rand van Hazyview rijdt kunt u ook nog een stop maken bij de Mac Mac watervallen. U overnacht vanavond in een vriendelijke lodge nabij het Krugerpark.

DAG
07

Hazyview – Krugerpark - Swaziland (ca. 300 km)

za_al_swaziland.jpg
Laatste indrukken van Krugerpark onderweg naar Swaziland
Afwisselende route: van tropische fruitplantages tot bergketens
Grensformaliteiten Swaziland
Logeren in Swaziland
Bezoek aan de drukke markt of culturele centrum van Swaziland

Ga vandaag vroeg ontbijten en rij daarna naar het Krugerpark, want als u dit op tijd doet kunt u via het park naar de grens met Swaziland rijden. De hele ochtend dus gamedrive in uw eigen auto!
De laatste 100 kilometer reist u door het voormalige Transvaal alvorens u bij de grens met Swaziland aankomt. Na het passeren van de grens en de douaneformaliteiten rijdt u door het mooie landschap naar uw accommodatie in Swaziland, waar u in de loop van de middag aankomt.

DAG
08

Swaziland - St Lucia (ca. 380 km)

za_al_stl_krokodillen.jpg
Prachtige route dwars door Swaziland
Grensformaliteiten Zuid-Afrika voordat u KwaZulu Natal inrijd
Twee nachten in het vakantiedorp St. Lucia
Boottochtje op het meer van St. Lucia vol met krokodillen en nijlpaarden

Na het ontbijt rijdt u via het zuiden van Swaziland weer terug naar Zuid-Afrika, naar Kwazulu-Natal. Deze provincie van de rietsuikervelden, kleinere wildparken en natuurlijk de Zulu cultuur. U logeert de aankomende dagen in het gezellige plaatsje St. Lucia, aan de rand van de beroemde St. Lucia Wetlands. In de namiddag is het leuk om een boottochtje te maken op het meer van St. Lucia, waar vele krokodillen en nijlpaarden leven.

DAG
09

Hluhluwe Nationaal Park & St. Lucia Wetlands

za__al_stlu_nijlpaard.jpg
Bezoek aan de indrukwekkende St. Lucia Wetlands (optioneel)
Ochtend- of middagsafari in Hluhluwe nationaal park (optioneel)
Snorkelen bij St. Lucia (optioneel)

Vandaag kunt u het St. Lucia Park bezoeken, dat de World Heritage status heeft gekregen, en bestaat uit een prachtig wildreservaat, lagune, mangrovebossen en een unieke flora & fauna doordat het park uitloopt in zee. Tevens is het mogelijk om een gamedrive te maken in het mooie Hluhluwe Nationaal Park, wat op nog geen 40 minuten rijden ligt. Het park is totaal anders dan het Krugerpark en kent een hoeveelheid aan witte en zwarte neushoorns. Een fantastische dag vol hoogtepunten.

DAG
10

St. Lucia – uMhlanga (ca. 255 km)

za_al_dur_marine park.jpg
Logeren in tropisch uMhlanga
Geniet van het brede strand en leuke boulevard
Bezoek de grootste shoppingmall van Zuidelijk Afrika

Na het ontbijt reist u verder via de Dolphin Coast naar de omgeving van Durban. Deze Dolphin Coast heeft zijn naam gekregen door de aanwezigheid van vele dolfijnen. In de periode juni en november heeft u ook een grote kans om deze dieren hier te zien en soms zelfs walvissen te spotten. Het vriendelijke plaatsje uMhlanga ligt slechts 50 kilometer van Durban, maar kent een gezellig strand en tevens de grootste shoppingmall (met veel gezellige restaurants en terrasjes) van het land, Gateway Shopping Centre! Lekker genieten van het strand, boulevard en de relaxte sfeer die hier heerst. Tevens kunt u vanuit hier ook een bezoekje brengen aan het Marine Park in Durban, waar u de witte haai kunt zien.

DAG
11

uMhlanga – Drakensbergen (ca. 240 km)

ZA_AL_DRAKENSBERGEN2
Bezoek het Mandela Monument
Bezoek de watervallen van Howick
Twee overnachtingen in mooi Drakensbergen

Vanuit de badplaats uMhlanga rijdt u vandaag door naar de beroemde Drakensbergen. In deze omgeving kunt u prachtige wandelingen maken of misschien het Royal Nationaal Park bezoeken. De Drakensbergen vormen de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho en huisvesten vele rotstekeningen van de Bushmannen en geven u de mogelijkheid om lekker actief bezig te zijn. Ga paardrijden, mountainbiken of maak een stevige wandeling.

DAG
12

Drakensbergen

Drakensbergen Zuid-Afrika
Mogelijkheid om Sani Pass excursie te maken
Veel excursie mogelijkheden; wandelen, paardrijden, mountainbiken, etc.

Wanneer u het leuk vind kunt u vanuit uw lodge in Underberg ook de Sani Pass Excursie maken. Met een speciale 4WD gaat u de berg op en via de Sani Pass naar het koninkrijk Lesotho. Op de grens van Zuid-Afrika en Lesotho bevindt zich het hoogstgelegen café van Afrika, vanwaar u onder het genot van een drankje kunt genieten van het uitzicht op zowel Zuid-Afrika als Lesotho.

DAG
13

Drakensbergen – Coffee Bay (ca. 365 km)

za_al_coffeebay.jpg
Onbekend Zuid-Afrika; The Wild Coast
Ontmoeting met de Xhosa stam
Bezoek het geboortedorp van Mandela, Umtata

Vandaag een lange dag want we verlaten de Drakensbergen om richting the ‘Wild Coast’ te rijden een minder bekende regio van Zuid-Afrika, maar zeker niet minder mooi. In deze regio leeft de Xhosa stam en vind u een prachtig landschap afgewisseld met vriendelijke, stoffige dorpjes.
Ons einddoel is vandaag Coffee Bay een klein badplaatsje, dat sinds een jaar een goede verbindingsweg heeft en een leuke plek is om enkele dagen een beetje genieten van het strand, de rust en een stukje Zuid-Afrika dat maar door weinig toeristen word bezocht. Onderweg komt u nog langs de geboorteplaats van Mandela, Umtata en zult u zien hoe populair deze heer nog steeds is. De aankomende dagen logeert u in een vriendelijk familiehotel vlakbij het strand.

DAG
14

Coffee Bay

ZA_AL_COFFEEBAY4
Heerlijke relaxte dag ana het strand
Bezoek de ‘Hole in the Wall’
Mogelijkheid om Township excursie te maken

Vandaag een heerlijke dag relaxen op het strand of bij het zwembad van uw hotel. Wilt u liever iets actievers ondernemen, dan kan dat hier ook uitstekend. Ga bijvoorbeeld paardrijden, surfen of maak een uitstapje naar 'Hole in the Wall', een spectaculaire rotsformatie en het resultaat van eeuwenlange golfslag en erosie. Of ga op de uitkijk staan voor dolfijnen en walvissen (alleen in het seizoen). Vanuit het dorp worden ook een leuke Township excursie georganiseerd. U ziet het een heerlijke plek om even bij te komen.

DAG
15

Coffee Bay – Stutterheim (ca. 271 km)

za_al_stu_amatola bergen.jpg
Genieten van de rust en wijdsheid van dit gebied
Mogelijkheid om Mgwali Village te bezoeken
Overnachting in Stutterheim, een genot voor natuurliefhebbers

We verlaten vandaag de kust om de binnenlanden weer in te rijden. Aan de voet van de Amatola Bergen ligt jullie volgende stop, Stutterheim. U kunt hier een bezoekje brengen aan het Mgwali Village waar u kennis maakt met de Xhosa bevolking van Zuid-Afrika. De taal die men spreekt heet ook Xhosa, wat een zogenaamde "kliktaal" is. U logeert vanavond wederom in een gezellig Guesthouse.

DAG
16

Stutterheim – Addo (ca. 200 km)

ZA_AL_ADDONP3
Op weg naar een nieuw safari-avontuur
Mogelijkheid om met uw huurauto op safari te gaan
Mogelijkheid om excursie met 4WD in Addo te maken
Logeren in/ rondom Addo nationaal park

Lekker ontbijten vandaag en daarna door naar het Addo Nationaal Park. In Addo Elephant Park struinen ruim 450 olifanten rond in een gebied van ongeveer 120.000 ha. Dit is lang niet altijd zo geweest. In 1919 kreeg de majoor Philip Pretorius de opdracht de laatste olifanten die er toen nog rondliepen neer te schieten. Dat deed hij op vijftien verstopte dieren na. In 1931 werd er besloten hier een klein gebied uit te roepen tot nationaal park om de resterende olifanten te redden. Toch leven in Addo heus niet alleen olifanten, maar bijvoorbeeld ook zebra’s, koedoes, antilopen, neushoorns en bosbokken. U logeert de aankomende 2 nachten in een schattige verblijf in of rondom het Addo Nationaal Park.

DAG
18

Addo - Knysna/Plettenberg Bay (ca. 200 km)

za_al_plettenbergbay.jpg
Afwisselende route richting de kust
Mogelijkheid om walvissen te zien (binnen het seizoen)
Genieten van het echte vakantiegevoel aan deze kust
Twee overnachtingen in Knysna of Plettenberg Bay

Vandaag vertrekken we op tijd om via het Tsitsikamma Nationaal Park naar Knysna te rijden. Wellicht een idee om een mooie wandeling te maken, wat uiteraard een heerlijke start van de dag is. Daarna vervolgt u uw weg naar Plettenberg Bay, een van de meest gewilde vakantieoorden aan deze weg en uiteindelijk Knysna.

In deze omgeving is voldoende te doen, zo kunt u een bootexcursie maken vanuit Plettenberg waarbij u in het seizoen de walvissen van heel dichtbij kunt zien. Maar ook gewoon lekker genieten van de gezellige Waterfront met restaurants en winkeltjes en de prachtige lagune die u het beste per boot kunt ervaren.

DAG
19

Knysna – Oudtshoorn (ca. 125 km)

Oudtshoorn
Ontdek de indrukwekkende Outeniqua Pass
Bezoek aan de prachtige Cango Caves (optioneel)
Bezoek aan een struisvogelboerderij (optioneel)
Geniet van de Klein Karoo, zo anders tot wat u tot heden heeft gezien

Vandaag een niet zo lange rit want we rijden door naar Oudtshoorn. Wij adviseren u om via George over de prachtige Outeniqua Pas te rijden richting Oudtshoorn, waar u in de loop van de middag aankomt. Deze kleine stad staat, door de vele struisvogelboerderijen, bekend als de verenhoofdstad van Afrika. Bezoek een boerderij en leer alles over deze grote vogels. Natuurlijk kunt u ook een bezoekje brengen aan de Cango Caves die ten noorden van het dorp liggen. Wonderlijke druipsteenformaties maken deze grotten tot een mysterieuze plek en u kunt er een mooie rondleiding met een gids krijgen.

DAG
20

Oudtshoorn – Stellenbosch (ca. 425 km)

ZA_AL_STELLENBOSCH5
Vandaag reist u over de Route 62
Geniet van de vele dorpjes, waar de tijd heeft stilgestaan
Bezoek één (of meerdere) wijnboerderijen
Lekker wandelen door het prachtige oude centrum
Overnachting in/nabij Stellenbosch

Via Route 62 reist u vandaag verder door de Westkaap, naar een van de mooiste gebieden van Zuid-Afrika, de beroemde wijnlanden. Het dorpje Stellenbosch heeft heel veel mooie oude Kaap-Hollandse gebouwen en het gezellige centrum nodigt uit om lekker een terrasje te pakken of te slenteren door de kleine straatjes. Maar voor degene die van een mooi glas wijn houden is het bezoeken van een van de vele wijnboerderijen toch zeker een hoogtepunt. In het centrum van Stellenbosch kunt u een landkaart krijgen met alle routes, waar de verschillende wijnhuizen op staan aangegeven en de meeste van hen staan open voor publiek, waarbij u dus een rondleiding kunt krijgen door de kelders en een uitgebreide uitleg krijgt over het proces. Deze rondleiding wordt altijd afgesloten met een heerlijk glaasje wijn in de ‘tastingroom’ of met mooi weer op het terras.

DAG
21

Stellenbosch - Kaapstad (ca. 75 km)

za_al_kaa_tafelberg.jpg
Tijd om van het oude centrum van Stellenbosch te genieten
Eerste aanzicht van de beroemde Tafelberg
Twee volle dagen in Kaapstad

Het einde van uw vakantie komt in zicht en we sluiten deze bijzondere reis dan ook af in de wereldstad, Kaapstad! In en rond Kaapstad is veel te zien en te doen. Een tocht naar de top van de Tafelberg van waaruit u een schitterend uitzicht over de stad en de voorsteden heeft. Er is het V&A Waterfront met winkels, restaurants en terrassen. Er is daar een aquarium dat zeer de moeite waard is. U kunt ook een rondrit maken over het schiereiland. Met een lunch onderweg neemt dit ongeveer de hele dag. U gaat via de Atlantische kust of de False Bay kust naar het Cape Point Nationale park. In het park ligt Kaap de Goede Hoop de zuidelijkste punt van het schiereiland. Onderweg komt u langs mooie dorpjes gelegen tussen de flanken van de bergen en de zee. Aan de False Bay kust vindt u ten zuiden van Simon’s Town, de marine stad, de Boulders waar een grote kolonie pinguins leeft. Ten noorden van deze stad in Glen Cairn ligt de “Scratch Patch”, een fabriek waar halfedelstenen verwerkt worden. Voor kinderen is het een groot plezier de restanten in de vorm van mooie gekleurde steentjes te verzamelen.

DAG
23

Kaapstad - Amsterdam

Kaapstad uitzicht
Drop-off huurauto op de luchthaven
Vlucht naar Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw reis. Aan het einde van dag rijdt u richting de luchthaven, waar u de huurauto inlevert. U vliegt vanavond terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
24

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam. Einde van een geweldige vakantie.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
5 opties
Open+
+Extras
8 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
+Vervoersopties ter plaatse
9 opties
Open+

Wat onze reizigers vinden

20-07-2016

'Prachtige reis, waarvan elke dag anders is! Je zit wel erg veel in de auto. Het had van ons wat minder en rustiger gemogen. Maar... We hebben nu wel ontzettend veel gezien en een totale indruk van Zuid-Afrika gekregen. De lodges waren fantastisch! E ...

Meer info >

anoniem

30-01-2008

'Prachtige rondreis door Zuid-Afrika! Vooral het Kruger Park, Drakensbergen en de wijnroute zijn een echte aanrader! De bevolking is erg vriendelijk en zeer behulpzaam ondanks de armoede. Kaapstad is een wereldstad, helaas maar 2 dagen van mogen geni ...

Meer info >

Ester Langen, Bodegraven

24 dagen Grote Zuid-Afrika Reis: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Welkom op de luchthaven van Johannesburg
Shuttleservice luchthaven - hotel
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt*
Reizen over de beroemde Panorama Route
Logeren bij het Krugerpark
Ontdek het koninkrijk Swaziland
Logeren in St. Lucia
Heerlijke stranddagen in uMhlanga
Ontdek de prachtige Drakensbergen
Verblijf in onbekenend Eastern Cape, land van Mandela
Ontmoet de olifanten van Addo Nationaal Park
Logeren in Oudtshoorn, dé struisvogelhoofdstad van Afrika
Logeren in Stellenbosch, de uitvalsbasis van de Wijnlanden
Genieten in Kaapstad
Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse
Meet & Greet op de luchthaven van Johannesburg
* De overnachtingen in Addo Nationaal Park zijn op basis van logies, dus zonder ontbijt.
* Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodatie verblijft u in de omgeving van Hoedspruit 2 nachten op basis van volpension en zijn 2 gamedrives per dag inclusief!.

Exclusief

Entreegelden Nationale Parken
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
5 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extras
8 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
24 dagen Grote Zuid-Afrika Reis: altijd de beste prijs

Wat onze reizigers vinden

20-07-2016

'Prachtige reis, waarvan elke dag anders is! Je zit wel erg veel in de auto. Het had van ons wat minder en rustiger gemogen. Maar... We hebben nu wel ontzettend veel gezien en een totale indruk van Zuid-Afrika gekregen. De lodges waren fantastisch! E ...

Meer info >

anoniem

30-01-2008

'Prachtige rondreis door Zuid-Afrika! Vooral het Kruger Park, Drakensbergen en de wijnroute zijn een echte aanrader! De bevolking is erg vriendelijk en zeer behulpzaam ondanks de armoede. Kaapstad is een wereldstad, helaas maar 2 dagen van mogen geni ...

Meer info >

Ester Langen, Bodegraven

Bewaar reis Boek nu

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Johannesburg

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Johannesburg

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend zal aankomen.

Goed om te weten

Wanneer u met KLM vliegt, zult u dezelfde dag in Johannesburg aankomen, waardoor de reis één dag korter is. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee. Tevens bieden wij vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Johannesburg

za_al_jhb_voetbalstadion.jpg
Aankomst luchthaven Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger
Ontvangst uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving

Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet en Greet (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij, kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). U ontvangt de nodige papieren en verdere uitleg over uw reis, zodat u met een gerust hart verder op reis kunt in Zuid-Afrika. Met een shuttleservice reist u vanaf het vliegveld u naar uw hotel op nog geen 15 minuten van de luchthaven waar u kunt uitrusten van de vermoeiende reis.

DAG
03

Johannesburg – Tzaneen (ca. 450 km)

za_al_tzaneen.jpg
Afleveren huurauto bij uw hotel
Afwisselende route richting noordelijke deel van Kruger
Logeren in tropisch Tzaneen

Na het ontbijt wordt de huurauto (exclusief) bij uw accommodatie afgeleverd en vertrekt u vandaag richting Tzaneen. Een route met vele prachtige vergezichten, die u richting het noordelijke gedeelte van het Krugerpark zal brengen.
Tzaneen wordt ook wel eens de 'fruitbasket' van Zuid Afrika genoemd. Deze regio ligt laag en is daardoor bijna tropisch warm, waardoor u hier dan ook overal fruitplantages zal vinden. Een prachtig groen stukje Zuid Afrika met leuke accommodaties en prachtige bossen en plantages.

DAG
04

Tzaneen – Hoedspruit / Krugerpark (ca. 150 km)

za_al_hoedspruit1.jpg
Prachtige route
Twee overnachtingen in safari-lodge
Eerste kennismaking met de wildparken van Zuid-Afrika
Ontdek het indrukwekkende Krugerpark per huurauto
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)
Op safari in 4WD met ranger (wanneer u kiest voor superiorklas hotels)

De volgende ochtend verlaat u deze fraai glooiende omgeving om te rijden naar de noordelijke rand van het beroemde Kruger Nationaal Park te rijden, waar u twee nachten logeert in een leuke safari lodge. De komende dagen kunt u op eigen gelegenheid het Kruger National Park verkennen, maar u kunt uiteraard ook een safari in een 4WD boeken. In de naastgelegen 'Private Game Reserves' kunt u ook een nachtsafari maken of een echte wandeling met ranger maken.

Goed om te weten

Kiest u om tijdens deze rondreis in superiorklasse accommodaties te verblijven, dan verblijft u vandaag en morgen in een echte safari logde of tented camp. Deze bijzondere accommodatie ligt in het Guernsey Private Game Reserve, Thornybush Game Reserve of Timbavati Game Reserve, beide grenzend aan het beroemde Krugerpark ligt. Tijdens uw verblijf zijn het ontbijt, lunch en diner inbegrepen net als 2 gamedrives per dag. Omdat u op dag 4 in de middag aankomt, kunt u op deze dag enkel de middag gamedrive doen.

DAG
06

Hoedspruit – Panorma Route - Hazyview (ca. 370 km)

ZA_AL_HAZYVIEW3RONDAVELS
Ontdek de vele vergezichten van de beroemde Panorama-Route
Logeren in sfeervolle guesthouse nabij Krugerpark
Ga op eigen gelegenheid op safari in Krugerpark
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)

Na het ontbijt volgt u de route via de wel bekende Panorama Route. U rijdt via de indrukwekkende Blyde Rivier Canyon, Bourke's Luck Potholes en God's Window met een werkelijk prachtige vergezichten naar Hazyview, de toegangspoort van het zuidelijke gedeelte van het Krugerpark. Voor u naar uw lodge aan de rand van Hazyview rijdt kunt u ook nog een stop maken bij de Mac Mac watervallen. U overnacht vanavond in een vriendelijke lodge nabij het Krugerpark.

DAG
07

Hazyview – Krugerpark - Swaziland (ca. 300 km)

za_al_swaziland.jpg
Laatste indrukken van Krugerpark onderweg naar Swaziland
Afwisselende route: van tropische fruitplantages tot bergketens
Grensformaliteiten Swaziland
Logeren in Swaziland
Bezoek aan de drukke markt of culturele centrum van Swaziland

Ga vandaag vroeg ontbijten en rij daarna naar het Krugerpark, want als u dit op tijd doet kunt u via het park naar de grens met Swaziland rijden. De hele ochtend dus gamedrive in uw eigen auto!
De laatste 100 kilometer reist u door het voormalige Transvaal alvorens u bij de grens met Swaziland aankomt. Na het passeren van de grens en de douaneformaliteiten rijdt u door het mooie landschap naar uw accommodatie in Swaziland, waar u in de loop van de middag aankomt.

DAG
08

Swaziland - St Lucia (ca. 380 km)

za_al_stl_krokodillen.jpg
Prachtige route dwars door Swaziland
Grensformaliteiten Zuid-Afrika voordat u KwaZulu Natal inrijd
Twee nachten in het vakantiedorp St. Lucia
Boottochtje op het meer van St. Lucia vol met krokodillen en nijlpaarden

Na het ontbijt rijdt u via het zuiden van Swaziland weer terug naar Zuid-Afrika, naar Kwazulu-Natal. Deze provincie van de rietsuikervelden, kleinere wildparken en natuurlijk de Zulu cultuur. U logeert de aankomende dagen in het gezellige plaatsje St. Lucia, aan de rand van de beroemde St. Lucia Wetlands. In de namiddag is het leuk om een boottochtje te maken op het meer van St. Lucia, waar vele krokodillen en nijlpaarden leven.

DAG
09

Hluhluwe Nationaal Park & St. Lucia Wetlands

za__al_stlu_nijlpaard.jpg
Bezoek aan de indrukwekkende St. Lucia Wetlands (optioneel)
Ochtend- of middagsafari in Hluhluwe nationaal park (optioneel)
Snorkelen bij St. Lucia (optioneel)

Vandaag kunt u het St. Lucia Park bezoeken, dat de World Heritage status heeft gekregen, en bestaat uit een prachtig wildreservaat, lagune, mangrovebossen en een unieke flora & fauna doordat het park uitloopt in zee. Tevens is het mogelijk om een gamedrive te maken in het mooie Hluhluwe Nationaal Park, wat op nog geen 40 minuten rijden ligt. Het park is totaal anders dan het Krugerpark en kent een hoeveelheid aan witte en zwarte neushoorns. Een fantastische dag vol hoogtepunten.

DAG
10

St. Lucia – uMhlanga (ca. 255 km)

za_al_dur_marine park.jpg
Logeren in tropisch uMhlanga
Geniet van het brede strand en leuke boulevard
Bezoek de grootste shoppingmall van Zuidelijk Afrika

Na het ontbijt reist u verder via de Dolphin Coast naar de omgeving van Durban. Deze Dolphin Coast heeft zijn naam gekregen door de aanwezigheid van vele dolfijnen. In de periode juni en november heeft u ook een grote kans om deze dieren hier te zien en soms zelfs walvissen te spotten. Het vriendelijke plaatsje uMhlanga ligt slechts 50 kilometer van Durban, maar kent een gezellig strand en tevens de grootste shoppingmall (met veel gezellige restaurants en terrasjes) van het land, Gateway Shopping Centre! Lekker genieten van het strand, boulevard en de relaxte sfeer die hier heerst. Tevens kunt u vanuit hier ook een bezoekje brengen aan het Marine Park in Durban, waar u de witte haai kunt zien.

DAG
11

uMhlanga – Drakensbergen (ca. 240 km)

ZA_AL_DRAKENSBERGEN2
Bezoek het Mandela Monument
Bezoek de watervallen van Howick
Twee overnachtingen in mooi Drakensbergen

Vanuit de badplaats uMhlanga rijdt u vandaag door naar de beroemde Drakensbergen. In deze omgeving kunt u prachtige wandelingen maken of misschien het Royal Nationaal Park bezoeken. De Drakensbergen vormen de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho en huisvesten vele rotstekeningen van de Bushmannen en geven u de mogelijkheid om lekker actief bezig te zijn. Ga paardrijden, mountainbiken of maak een stevige wandeling.

DAG
12

Drakensbergen

Drakensbergen Zuid-Afrika
Mogelijkheid om Sani Pass excursie te maken
Veel excursie mogelijkheden; wandelen, paardrijden, mountainbiken, etc.

Wanneer u het leuk vind kunt u vanuit uw lodge in Underberg ook de Sani Pass Excursie maken. Met een speciale 4WD gaat u de berg op en via de Sani Pass naar het koninkrijk Lesotho. Op de grens van Zuid-Afrika en Lesotho bevindt zich het hoogstgelegen café van Afrika, vanwaar u onder het genot van een drankje kunt genieten van het uitzicht op zowel Zuid-Afrika als Lesotho.

DAG
13

Drakensbergen – Coffee Bay (ca. 365 km)

za_al_coffeebay.jpg
Onbekend Zuid-Afrika; The Wild Coast
Ontmoeting met de Xhosa stam
Bezoek het geboortedorp van Mandela, Umtata

Vandaag een lange dag want we verlaten de Drakensbergen om richting the ‘Wild Coast’ te rijden een minder bekende regio van Zuid-Afrika, maar zeker niet minder mooi. In deze regio leeft de Xhosa stam en vind u een prachtig landschap afgewisseld met vriendelijke, stoffige dorpjes.
Ons einddoel is vandaag Coffee Bay een klein badplaatsje, dat sinds een jaar een goede verbindingsweg heeft en een leuke plek is om enkele dagen een beetje genieten van het strand, de rust en een stukje Zuid-Afrika dat maar door weinig toeristen word bezocht. Onderweg komt u nog langs de geboorteplaats van Mandela, Umtata en zult u zien hoe populair deze heer nog steeds is. De aankomende dagen logeert u in een vriendelijk familiehotel vlakbij het strand.

Goed om te weten

U overnacht in Coffee Bay of St John's, afhankelijk van de beschikbaarheid. Beide plaatsen zijn onderdeel van de populaire Wild Coast. In deze regio verblijft u in een middenklasse hotel, ongeacht welke klasse u heeft geboekt.

DAG
14

Coffee Bay

ZA_AL_COFFEEBAY4
Heerlijke relaxte dag ana het strand
Bezoek de ‘Hole in the Wall’
Mogelijkheid om Township excursie te maken

Vandaag een heerlijke dag relaxen op het strand of bij het zwembad van uw hotel. Wilt u liever iets actievers ondernemen, dan kan dat hier ook uitstekend. Ga bijvoorbeeld paardrijden, surfen of maak een uitstapje naar 'Hole in the Wall', een spectaculaire rotsformatie en het resultaat van eeuwenlange golfslag en erosie. Of ga op de uitkijk staan voor dolfijnen en walvissen (alleen in het seizoen). Vanuit het dorp worden ook een leuke Township excursie georganiseerd. U ziet het een heerlijke plek om even bij te komen.

DAG
15

Coffee Bay – Stutterheim (ca. 271 km)

za_al_stu_amatola bergen.jpg
Genieten van de rust en wijdsheid van dit gebied
Mogelijkheid om Mgwali Village te bezoeken
Overnachting in Stutterheim, een genot voor natuurliefhebbers

We verlaten vandaag de kust om de binnenlanden weer in te rijden. Aan de voet van de Amatola Bergen ligt jullie volgende stop, Stutterheim. U kunt hier een bezoekje brengen aan het Mgwali Village waar u kennis maakt met de Xhosa bevolking van Zuid-Afrika. De taal die men spreekt heet ook Xhosa, wat een zogenaamde "kliktaal" is. U logeert vanavond wederom in een gezellig Guesthouse.

DAG
16

Stutterheim – Addo (ca. 200 km)

ZA_AL_ADDONP3
Op weg naar een nieuw safari-avontuur
Mogelijkheid om met uw huurauto op safari te gaan
Mogelijkheid om excursie met 4WD in Addo te maken
Logeren in/ rondom Addo nationaal park

Lekker ontbijten vandaag en daarna door naar het Addo Nationaal Park. In Addo Elephant Park struinen ruim 450 olifanten rond in een gebied van ongeveer 120.000 ha. Dit is lang niet altijd zo geweest. In 1919 kreeg de majoor Philip Pretorius de opdracht de laatste olifanten die er toen nog rondliepen neer te schieten. Dat deed hij op vijftien verstopte dieren na. In 1931 werd er besloten hier een klein gebied uit te roepen tot nationaal park om de resterende olifanten te redden. Toch leven in Addo heus niet alleen olifanten, maar bijvoorbeeld ook zebra’s, koedoes, antilopen, neushoorns en bosbokken. U logeert de aankomende 2 nachten in een schattige verblijf in of rondom het Addo Nationaal Park.

Goed om te weten

Tijdens uw verblijft in Addo logeert u in een van de Restcamps in het park. Mocht het onverhoopt gebeuren dat deze vol zitten, boeken wij automatisch een leuke accommodatie aan de rand van het nationale park.

DAG
18

Addo - Knysna/Plettenberg Bay (ca. 200 km)

za_al_plettenbergbay.jpg
Afwisselende route richting de kust
Mogelijkheid om walvissen te zien (binnen het seizoen)
Genieten van het echte vakantiegevoel aan deze kust
Twee overnachtingen in Knysna of Plettenberg Bay

Vandaag vertrekken we op tijd om via het Tsitsikamma Nationaal Park naar Knysna te rijden. Wellicht een idee om een mooie wandeling te maken, wat uiteraard een heerlijke start van de dag is. Daarna vervolgt u uw weg naar Plettenberg Bay, een van de meest gewilde vakantieoorden aan deze weg en uiteindelijk Knysna.

In deze omgeving is voldoende te doen, zo kunt u een bootexcursie maken vanuit Plettenberg waarbij u in het seizoen de walvissen van heel dichtbij kunt zien. Maar ook gewoon lekker genieten van de gezellige Waterfront met restaurants en winkeltjes en de prachtige lagune die u het beste per boot kunt ervaren.

DAG
19

Knysna – Oudtshoorn (ca. 125 km)

Oudtshoorn
Ontdek de indrukwekkende Outeniqua Pass
Bezoek aan de prachtige Cango Caves (optioneel)
Bezoek aan een struisvogelboerderij (optioneel)
Geniet van de Klein Karoo, zo anders tot wat u tot heden heeft gezien

Vandaag een niet zo lange rit want we rijden door naar Oudtshoorn. Wij adviseren u om via George over de prachtige Outeniqua Pas te rijden richting Oudtshoorn, waar u in de loop van de middag aankomt. Deze kleine stad staat, door de vele struisvogelboerderijen, bekend als de verenhoofdstad van Afrika. Bezoek een boerderij en leer alles over deze grote vogels. Natuurlijk kunt u ook een bezoekje brengen aan de Cango Caves die ten noorden van het dorp liggen. Wonderlijke druipsteenformaties maken deze grotten tot een mysterieuze plek en u kunt er een mooie rondleiding met een gids krijgen.

Goed om te weten

Kiest u om tijdens deze rondreis in superiorklasse accommodaties te verblijven, dan verblijft u in Oudtshoorn in een bijzondere accommodatie waarbij u logeert in echte safari-tenten. Wel moeten wij hierbij aangegeven dat - wanneer deze accommodatie - er geen beschikbaarheid is tijdens uw reis wij moeten uitwijken naar een andere sfeervolle superiorklasse accommodatie, welke geen tented camp is.

DAG
20

Oudtshoorn – Stellenbosch (ca. 425 km)

ZA_AL_STELLENBOSCH5
Vandaag reist u over de Route 62
Geniet van de vele dorpjes, waar de tijd heeft stilgestaan
Bezoek één (of meerdere) wijnboerderijen
Lekker wandelen door het prachtige oude centrum
Overnachting in/nabij Stellenbosch

Via Route 62 reist u vandaag verder door de Westkaap, naar een van de mooiste gebieden van Zuid-Afrika, de beroemde wijnlanden. Het dorpje Stellenbosch heeft heel veel mooie oude Kaap-Hollandse gebouwen en het gezellige centrum nodigt uit om lekker een terrasje te pakken of te slenteren door de kleine straatjes. Maar voor degene die van een mooi glas wijn houden is het bezoeken van een van de vele wijnboerderijen toch zeker een hoogtepunt. In het centrum van Stellenbosch kunt u een landkaart krijgen met alle routes, waar de verschillende wijnhuizen op staan aangegeven en de meeste van hen staan open voor publiek, waarbij u dus een rondleiding kunt krijgen door de kelders en een uitgebreide uitleg krijgt over het proces. Deze rondleiding wordt altijd afgesloten met een heerlijk glaasje wijn in de ‘tastingroom’ of met mooi weer op het terras.

DAG
21

Stellenbosch - Kaapstad (ca. 75 km)

za_al_kaa_tafelberg.jpg
Tijd om van het oude centrum van Stellenbosch te genieten
Eerste aanzicht van de beroemde Tafelberg
Twee volle dagen in Kaapstad

Het einde van uw vakantie komt in zicht en we sluiten deze bijzondere reis dan ook af in de wereldstad, Kaapstad! In en rond Kaapstad is veel te zien en te doen. Een tocht naar de top van de Tafelberg van waaruit u een schitterend uitzicht over de stad en de voorsteden heeft. Er is het V&A Waterfront met winkels, restaurants en terrassen. Er is daar een aquarium dat zeer de moeite waard is. U kunt ook een rondrit maken over het schiereiland. Met een lunch onderweg neemt dit ongeveer de hele dag. U gaat via de Atlantische kust of de False Bay kust naar het Cape Point Nationale park. In het park ligt Kaap de Goede Hoop de zuidelijkste punt van het schiereiland. Onderweg komt u langs mooie dorpjes gelegen tussen de flanken van de bergen en de zee. Aan de False Bay kust vindt u ten zuiden van Simon’s Town, de marine stad, de Boulders waar een grote kolonie pinguins leeft. Ten noorden van deze stad in Glen Cairn ligt de “Scratch Patch”, een fabriek waar halfedelstenen verwerkt worden. Voor kinderen is het een groot plezier de restanten in de vorm van mooie gekleurde steentjes te verzamelen.

DAG
23

Kaapstad - Amsterdam

Kaapstad uitzicht
Drop-off huurauto op de luchthaven
Vlucht naar Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw reis. Aan het einde van dag rijdt u richting de luchthaven, waar u de huurauto inlevert. U vliegt vanavond terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
24

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam. Einde van een geweldige vakantie.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
5 opties
Open+