neemt je mee
Kaapstad
Kaapstad
Wijnlanden
Wijnlanden
Struisvogels bij Oudtshoorn
Struisvogels bij Oudtshoorn
Safari Sibuya Game Reserve
Safari Sibuya Game Reserve
Walvissen bij Hermanus
Walvissen bij Hermanus

Beste van de Kaap

Privéreis | 19 dagen v.a.
1913i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
24-08-2017
Reisduur
19 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Kaapstad
 • Dag 2 Aankomst Kaapstad
 • Dag 3 en 4 Kaapstad & Kaap de Goede Hoop
 • Dag 5 en 6 Kaapstad – Stellenbosch
 • Dag 7 Stellenbosch – Hermanus (ca. 95 km)
 • Dag 8 Hermanus – Swellendam (ca. 150 km)
 • Dag 9 Swellendam – Oudtshoorn (ca. 220 km)
 • Dag 10 Oudtshoorn – Knysna (ca. 120 km)
 • Dag 11 en 12 Knysna
 • Dag 13 en 14 Knysna – Addo nationaal park (ca. 330 km)
 • Dag 15 en 16 Addo nationaal park – Sibuya Game Reserve (ca. 130 km)
 • Dag 17 Sibuya – Port Elisabeth (ca. 130 km)
 • Dag 18 Port Elisabeth – Kaapstad – Amsterdam
 • Dag 19 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

za_pri_bestkaap.png
    Logeren in kleinschalige guesthouses met ontbijt     Alle hoogtepunten van dé Tuinroute     Op safari in Addo Nationaal Park     Heerlijke stranddagen in St. Francis Bay     Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving

Hoogtepunten van deze reis

 • Walvissen kijken Hermanus

 • Bezoek aan struisvogelboerderij

 • Kaap de Goede Hoop

 • Swellendam

 • Kaapstad, Waterfront

Programma

za_pri_bestkaap.png

Dag 1 Amsterdam - Kaapstad

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Kaapstad waar u de volgende ochtend zal aankomen.

Wanneer u met KLM vliegt, zult u dezelfde dag in Kaapstad aankomen, waardoor de reis één dag korter is. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee. Tevens bieden wij vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.
za_al_kaa_luchtfoto.jpg

Dag 2 Aankomst Kaapstad

Na de landing op de luchthaven van Kaapstad wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet en Greet (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij, kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). Hierbij ontvangt u de nodige papieren en verdere uitleg over uw reis om vervolgens per transfer naar uw accommodatie in Kaapstad te rijden. U logeert de aankomende dagen in een vriendelijk guesthouse in het centrum van Kaapstad.

Een leuke manier om de stad beter te leren kennen is met de Hop on Hop off bus, die langs alle bezienswaardigheden rijd en u een goed idee geeft wat de stad allemaal te bieden heeft en welke ‘highlights’ u de aankomende dagen nog wilt bezoeken.
ZA_AL_KAAPSTADKAAPDEGOEDEHOOP

Dag 3 en 4 Kaapstad & Kaap de Goede Hoop

’s Ochtend zal de huurauto bij uw accommodatie worden afgeleverd en kunt Kaapstad en de omgeving beter leren kennen. In en rond Kaapstad is veel te zien en te doen. Een tocht naar de top van de Tafelberg van waaruit u een schitterend uitzicht over de stad en de voorsteden heeft is een absolute ‘must’ bij helder weer, maar ook een bezoek aan het beroemde Robben Eiland, waar Nelson Mandela jaren vast heeft gezeten is een bezoekje waard. De boot pakt u vanuit de V&A Waterfront waar u tevens veel winkels, restaurants en terrassen vind en waar het heerlijk vertoeven is op een van de vele restaurants.

Verder kunt u ook een rondrit maken over het schiereiland. Neem hier een volle dag voor want er is van alles te zien en de route is werkelijk prachtig. U gaat via de Atlantische kust of de False Bay kust naar het Cape Point Nationale park. In het park ligt Kaap de Goede Hoop de zuidelijkste punt van het schiereiland. Onderweg komt u langs mooie dorpjes gelegen tussen de flanken van de bergen en de zee. Aan de False Bay kust vindt u ten zuiden van Simon’s Town, de marine stad, de Boulders waar een grote kolonie pinguïns leeft. Voor natuurliefhebbers is ook een bezoek aan de Botanische Tuinen een aanrader, het is een van de mooiste ter wereld en u kunt hier uren rondwandelen.
za_al_stellenbosch1.jpg

Dag 5 en 6 Kaapstad – Stellenbosch

Vandaag laat u Kaapstad achter u en rijd u richting de beroemde wijnlanden van Zuid-Afrika, waar u 2 nachten zal logeren. Het dorpje Stellenbosch heeft heel veel mooie oude Kaap-Hollandse huizen en het gezellige centrum nodigt uit om lekker een terrasje te pakken of te slenteren door de kleine straatjes. Maar voor degene die van een mooi glas wijn houden is het bezoeken van een van de vele wijnboerderijen toch zeker een hoogtepunt. In het centrum van Stellenbosch kunt u een landkaart krijgen met alle routes, waar de verschillende wijnhuizen op staan aangegeven en de meeste van hen staan open voor publiek, waarbij u dus een rondleiding kunt krijgen door de kelders en een uitgebreide uitleg krijgt over het proces. Deze rondleiding wordt altijd afgesloten met een heerlijk glaasje wijn in de ‘tastingroom’ of met mooi weer op het terras.
za_al_her_kustlijn.jpg

Dag 7 Stellenbosch – Hermanus (ca. 95 km)

De volgende bestemming is Hermanus, dit prettige plaatsje ligt op een smalle strook tussen de zee en een bergketen ten zuidoosten van Kaapstad. Hermanus wordt ook wel ‘the Whale Capital of South Africa’ genoemd. In de periode juli t/m november is het namelijk mogelijk om vanaf de kust walvissen en dolfijnen te spotten, een erg leuke ervaring!
za_al_swe_kerk.jpg

Dag 8 Hermanus – Swellendam (ca. 150 km)

’s Ochtends lekker uitslapen, want we hebben slechts een korte reisafstand te overbruggen naar Swellendam. Dit kleine plaatsje ligt in een prachtige groene vallei en de omgeving nodigt uit tot het maken van een mooie wandeling. Swellendam zelf werd al in 1745 gesticht en kent een prachtige historie, klassieke Kaapse huizen en een vriendelijk centrum. Voor degene die nog niet genoeg hadden aan Stellenbosch is een bezoek aan Robertson zeker een aanrader.
za_al_oud_struisvogels.jpg

Dag 9 Swellendam – Oudtshoorn (ca. 220 km)

Na uw bezoek aan Swellendam reist u verder langs de Route 62 naar Oudtshoorn. Onderweg rijdt u langs prachtige bergen en bergketens. Oudtshoorn staat ook wel bekend als de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika. Een bezoek aan Oudtshoorn kan niet zonder een bezoek aan een van de struisvogelboerderijenwaar u de immens grote vogels ziet en kan berijden. U logeert hier op een vriendelijke boerderij waar u kunt zien hoe port gemaakt.
za_al_knysna.jpg

Dag 10 Oudtshoorn – Knysna (ca. 120 km)

We laten de Kleine Kroo achter ons en rijden richting de kust. Vanaf George rijd u een prachtige kustroute naar het vriendelijke badplaatsje Knysna, waar u ede aankomende 3 nachten verblijft. Deze omgeving heeft veel te bieden en de gezellige sfeer die heir hangt , maakt dit tot een van de leukste verblijven aan de Tuinroute.
za_al_her_walvis.jpg

Dag 11 en 12 Knysna

Bezoek deze dagen bijvoorbeeld één van de opvangcentra voor vogels, apen of olifanten bezoeken of maak een bootexcursie vanuit Plettenberg waarbij u in het seizoen de walvissen van heel dichtbij kunt zien. Maar ook in Knysna zelf valt van alles te beleven, zoals de gezellige Waterfront met restaurants en winkeltjes en de prachtige lagune die u het beste per boot kunt ervaren.

Goed om te weten

Mocht u gekozen hebben voor de superiorhotels, dan verblijft u vanavond in een mooie lodge net buiten Oudtshoorn en geniet u al een beetje van het eerste safarigevoel.

za_al_addo national park.jpg

Dag 13 en 14 Knysna – Addo nationaal park (ca. 330 km)

Na deze heerlijke, relaxte dagen is het nu dan toch echt tijd geworden om op safari te gaan. We rijden vandaag dan ook naar het Addo Nationaal Park. In Addo Elephant Park struinen ruim 450 olifanten rond in een gebied van ongeveer 120.000 ha. Dit is lang niet altijd zo geweest. In 1919 kreeg de majoor Philip Pretorius de opdracht de laatste olifanten die er toen nog rondliepen neer te schieten. Dat deed hij op vijftien verstopte dieren na. In 1931 werd er besloten hier een klein gebied uit te roepen tot nationaal park om de resterende olifanten te redden. Toch leven in Addo heus niet alleen olifanten, maar bijvoorbeeld ook zebra’s, koedoes, antilopen, neushoorns en bosbokken.

U logeert de aankomende 2 nachten dan ook in een restcamp in het Addo nationaal park, zodat u alle tijd heeft om verschillende safari’s te maken in Addo.
za_al_zibuya game reserve.jpg

Dag 15 en 16 Addo nationaal park – Sibuya Game Reserve (ca. 130 km)

Veel mensen weten niet dat in de regio East London, ten oosten van Port Elisabeth, er vele prachtige game reserves liggen. Hier leeft de Big Five en heeft een geweldige safari-beleving, zonder dat u hiervoor helemaal voor naar het beroemdere Krugerpark hoeft te reizen. Wij hebben hier gekozen voor het bijzondere Sibuya Game Reserve.

Het Sibuya Game Reserve ligt aan de oever van de Kariegarivier in de Oostkaap. Het is het enige Zuid-Afrikaanse Game Reserve met toegang vanaf de rivier. Voordat u arriveert in het reservaat, geniet u van een riviercruise van ongeveer 30 tot 40 minuten. Met een beetje geluk kunt u al direct verschillende bijzondere vogelsoorten zien.

Zowel in Forest Camp als in River Camp verblijft u in luxe en romantische en suite tenten met een privé-dek. U heeft uitzicht op de bush of op de rivier. De kampen zijn gelegen in de bossen grenzend aan de rivier en gemaakt op een zeer milieubewuste manier.

Deze dagen zijn er dagelijks 2 activiteiten inclusief, zoals; gamedrives in een open 4WD, bootsafari en wandelsafari’s. Tevens verblijft u hier op basis van volpension en zijn de meeste drankjes ook al in de prijs opgenomen.
za_al_port elisabeth2.jpg

Dag 17 Sibuya – Port Elisabeth (ca. 130 km)

Na de ochtendsafari verlaat u het park weer per boot. U vaart in circa 40 minuten terug naar de aanlegsteiger, waar u de huurauto weer oppikt en naar Port Elisabeth rijd. Hier hebben we een vriendelijk guetshouse voor u gereserveerd, van waaruit u de stad ’s middags kan ontdekken.
za_al_kaa_luchtfoto.jpg

Dag 18 Port Elisabeth – Kaapstad – Amsterdam

Helaas gaat er dan toch een einde komen aan deze prachtige reis door de west- en oostkaap van Zuid-Afrika. U vliegt vandaag via Kaapstad terug naar Amsterdam.

Goed om te weten

Mochten wij geen kamers in het Addo nationaal park voor u kunnen reserveren, zullen als eerste kijken of een ander (duurder) type cottage wel mogelijk is. Mocht dit niet het geval zijn dan zullen we een vriendelijk guesthouse voor u reserveren, nabij het park.

Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 19 Amsterdam

Einde van een prachtige vakantie!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

za_alg_exc.jpg

Excursiepakket Beste van de Kaap

Tijdens deze rondreis kunt u verschillende excursies maken, welke uw reis nog bijzonderder maken. NRV heeft bij deze reis een selectie gemaakt van excursies die u eigenlijk niet mag missen, en er voor...

Meer info >

Al voor € 132p.p. Meer info >

Verlenging

Portview zwembad

Verlenging rondreishotel Kaapstad

U kunt uw reis in Zuid-Afrika per dag verlengen in het Port View House in het gezellige Kaapstad. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Een vriendelijk geusthouse met een persoonlijke serv...

Meer info >

Al voor € 28p.p. p.nMeer info >
Overzicht Floréal House Kaapstad Zuid Afrika

Verlenging superiorklasse hotel Kaapstad

U kunt uw vakantie in Zuid-Afrika per dag verlengen in het Floréal House in het gezellige Kaapstad. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Dit sfeervolle guesthouse is gelegen in een van de...

Meer info >

Al voor € 34p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

hotel algemeen

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties verblijft u in verzorgde B&B’s, leuke Guesthouses en comfortabele lodges. Alle accommodaties zijn gekozen op sfeer en / of locatie en zijn kleinschalig, waardoor een persoonlijke sfeer aanwezig is. U kunt altijd een schone kamer met (meestal) airco en eigen badkamer verwachten en vaak is er ook een zwembad aanwezig.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in kleinschalige viersterren Guesthouses en mooie lodges. Bij de lodges zijn vaak maaltijden en gamedrives inclusief de prijs en wordt ook regelmatig gekozen voor de luxere accommodaties. De keuze van accommodaties is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.

Addo Nationaal Park

Addo Restcamp - Middenklasse

Dit restcamp ligt direct bij de entree van het Addo Nationaal Park en biedt de mogelijkheid om 's avonds bij het nationale park te verblijven. Een unieke ervaring, waar u nog lang terug zult denken. Er is een receptie, prima à la carte restaurant, grootLees meer

East London & Game Reserves

Shibuya Tented Camps

Sibuya Game Reserve - Superiorklasse

Een bijzondere accommodatie op een bijzonder plek aan de Oostkaap, een malariavrij gebied waar u wel de ‘Big Five’ vindt. Waar ter wereld vaart u diep het bos in om te logeren in Afrikaanse safaritenten die verscholen liggen in het bos en u veel veelLees meer

Hermanus

Zwembad Aloe Guest House Hermanus Zuid-Afrika

Aloe Guest House Lodge - Middenklasse

Een elegante, vriendelijke Bed & Breakfast in de stad van de walvissen, Hermanus. Kleinschalig, uitstekend verzorgd en zeer gastvrij: het Aloe Guest House laat u Zuid-Afrika optimaal beleven. In de omgeving is van alles te zien en te doen, van walvisspottenLees meer
za_ac_hermanusov.jpg

Hermanus Beach Villa - Superiorklasse

Hermanus Beach Villa ligt op een klif langs de Cape Whale Coast in Hermanus en biedt een prachtig panoramisch uitzicht op Walker Bay. Er zijn diverse activiteiten mogelijk in de omgeving zoals walvis en dolfijnencruises, duiken met haaien of kajaktochtenLees meer

Auberge Burgundy - Superiorklasse

Een prachtige, provinciaalse guesthouse midden in het oude centrum van Hermanus. Vlakbij de oude haven in het historische hart van Hermanus gelegen, op nog geen 50 meter van Walker Bay, dé plek om walvissen te zien (in het seizoen). Er is een receptie,Lees meer

Kaapstad

za_ac_portviewov1.jpg

Port View House - Middenklasse

Een vriendelijk guesthouse met een persoonlijke service op een ideale plek in de populaire wijk Greenpoint, in Kaapstad. Loop in ongeveer 10 minuten naar de beroemde Victoria & Alfred Waterfront of rijd naar één van de leuke stranden van deze wereldstad.Lees meer
Sweet Orange Guesthouse

Sweet Orange Guest House - Middenklasse

Het Sweet Orange is een gerestaureerd Victoriaans huis, gebouwd in de vroegere jaren 1900. Dichtbij de Atlantische Oceaan in de buitenwijk Sea Point. Het huis beschikt over een tuin met zwembad en op 10 minuten afstand zijn er winkels, cafés en restaurants.Lees meer
Zwembad Floréal House Kaapstad Zuid Afrika

Floréal House - Superiorklasse

Dit sfeervolle guesthouse is gelegen in een van de prachtige Victoriaanse huizen, die u veel in Kaapstad ziet. Door de persoonlijke sfeer, zeer gunstige ligging en lekkere ontbijt is het een uitstekende uitvalsbasis om Kaapstad beter te leren kennen.Lees meer

Knysna

Zwembad Point Lodge Tuinroute Zuid Afrika

Point Lodge - Superiorklasse

Een mooie lodge, direct gelegen aan het lagoon van Knysna Heads en vlakbij het centrum van Knysna. Vanaf het terras en uw zwembad heeft u een spectaculair uitzicht op deze lagoon. De lodge heeft een lounge/bar, klein restaurant en zwembad met ligbedden.Lees meer
ZA_AC_AlfredsManorEX1

Alfreds Manor - Superiorklasse

Een prachtig, modern met veel klassieke details ingerichte guesthouse in het centrum van Knysna met uitzicht op de lagoon. Met slechts 4 kamers en persoonlijke benadering een lust om enkele dagen te verblijven en de vele bezienswaardigheden en activiteitenLees meer
Knysna Country House

Knysna Country House - Middenklasse

Het Knysna Country House is een comfortabele accommodatie in een rustige en groene buitenwijk van Hunters Home in Knysna aan de prachtige Tuinroute. In enkele minuten rijden bent u in het gezellige centrum van Knysna. In het hotel kunt aan de bar eenLees meer
za_ac_aestasex2.jpg

Aestas Bed & Breakfast - Middenklasse

De eigenaren van deze gemoedelijke Bed & Breakfast zorgen ervoor dat het u hier aan niets zal ontbreken. Er heerst een gezellige sfeer en wist u dat Aestas 'zomer' betekent, en dat is precies het gevoel dat u hier krijgt. 's Morgens staat er een heerlijkLees meer

Oudtshoorn & Prince Albert

Zwembad Avondblij Guesthouse Tuinroute Zuid Afrika

Avondblij Guesthouse - Middenklasse

Een fijne driesterren accommodatie, waar u de originele houten vloeren en ruime kamers uit de jaren 40 nog steeds kunt bewonderen. Service en comfort staan hoog in het vaandel, waardoor u een prettig verblijf zult hebben. Avondblij Guesthouse is gelegenLees meer
Buffelsdrift game lodge

Buffelsdrift Game Lodge - Superiorklasse

Buffelsdrift is midden in de prachtige natuur gelegen in het hart van Kleine Karoo, niet ver van Oudtshoorn en Route 62. Het heeft een waanzinnig uitzicht over de bergen en de dam, en als u geluk heeft kunt u hier ook olifanten, buffels, neushoorns,Lees meer
za_ac_stonebreakerov.jpg

Stone Breaker Country Lodge - Middenklasse

Stonebreaker Country Lodge is gelegen in Schoemanspoort, dichtbij alle toeristische plaatsen zoals de Cango struisvogelboerderij, Rust & Vrede Waterval en de Gamkaskloof.
De kamers zijn comfortabel ingericht met Afrikaans thema.
Stonebreaker CountryLees meer

Port Elizabeth

Cape Flame Guest House

Cape Flame Guest House - Superiorklasse

Cape Flame Guest House is een kleinschalig, boutique hotel in een rustige wijk in Port Elisabeth. Door de persoonlijke service en goede locatie als u aankomt op de luchthaven van Port Elisabeth of op doorreis bent naar de Tuinroute.

De 10 verzorgde,Lees meer
za_ac_lodgeonmainov.jpg

Lodge on Main Guest House - Superiorklasse

Lodge on Main is gelegen in Walmer, Port Elizabeth en is de ideale locatie om te ontspannen en tot rust te komen maar ook om een bezoek te brengen aan winkelcentra, golfbanen, restaurants en het strand op 7 km afstand. Lodge on Main is voorzien van zwembad,Lees meer

Swellendam

Old Mill

Old Mill Guesthouse -

Van oorsprong is Old Mill Guesthouse een watermolen, maar tegenwoordig een prachtig gerenoveerd guesthouse voorzien van veel mooie, oude details. De inrichting is totaal in Kaapstijl en met de mooie tuin en vriendelijke service, is dit een leuk verblijfLees meer
za_ac_aandeoeverov.jpg

Aan de Oever Guesthouse - Superiorklasse

Dit prachtige viersterrenpension ligt aan de oevers van de rivier Koorlands, in een tuin boordevol inheemse flora en fauna. U kunt genieten van de schilderachtige vergezichten, een ontspannen duik nemen in het zwembad of vogels spotten door de telescoopLees meer

Wijnlanden

za_ac_onzerusto.jpg

Onze Rust Guest House - Middenklasse

Het Onze Rust Guest House ligt in het hart van de Kaapse wijnlanden en biedt de perfecte omgeving om tot rust te komen. Onze Rust beschikt over een natuurlijke fontein die is omgeven door een inheemse tuin en een zwembad. Vanuit het guesthouse kunt uLees meer
Knorhoek

Knorhoek Guesthouse - Superiorklasse

Een vriendelijke kleine Guesthouse, net buiten het centrum van Stellenbosch en te midden van de wijnranken. Het Guesthouse is onderdeel van een werkende kleinschalige wijnboerderij, waardoor u hier uitgebreid kennis zult maken met de productie van overheerlijkeLees meer
ZA_AC_RosenviewEX

Rosenview Guesthouse - Middenklasse

Een mooi guesthouse met een persoonlijke sfeer, waar u zich al snel zult thuis voelen. De guesthouse ligt op de route van Somerset West naar Stellenbosch, tussen de prachtige wijnvelden en met uitzicht op de Helderberg. Het centrum van StellenboschLees meer
Bonne Esperence

Bonne Esperance Guest Lodge - Superiorklasse

Bonne Espereance Guesthouse is een sfeervolle en elegante bed & breakfast, waar u het zeker naar uw zin zult hebben. De guesthouse bevindt zich in een schitterende Victoriaanse villa op slechts 5 minuten loopafstand van het historische centrum van StellenboschLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Intercontinentale vluchten naar Kaapstad v.v.
Luchthavenbelasting, veiligheids- en brandstofheffing
Binnenlandse vlucht Port Elisabeth – Kaapstad
Transfer van de luchthaven - hotel Kaapstad
Boottransfer bij Sibuya Game Reserve (scheduled)
Overnachtingen in sfeervolle guesthouses en B&B's
Iedere dag ontbijt (m.u.v. Addo Restcamp)
Overnachting in Addo nationaal park (restcamp) op basis van logies
Twee nachten in Sibuya Game Reserve op basis van volpension en 2 activiteiten per dag
Maar liefst 3 nachten in Kaapstad
Leuke dagen in de beroemde Wijnlanden
Logeren in Oudtshoorn, dé struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika
Olifanten zien bij Addo Nationaal Park
Logeren in het gezellige Knysna
Walvissen spotten in Hermanus
Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse
Meet & Greet in Kaapstad

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden Nationale Parken
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 330 (toeristenklasse) en € 380 (superiorklasse) korting op het arrangement. Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven en er wordt slechts 1 bed bijgezet.

Autohuur

U kunt er in het prijsoverzicht zelf kiezen met weke type huurauto u deze reis zou willen maken. Extra informatie betreft de huurauto en voorwaarden kunt u vinden onder het tabblad 'vervoer'.

Weekendtoeslag Emirates

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Emirates vanaf Amsterdam op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Routebeschrijving

Bij deze reis ontvangt u ter plaatse een uitgebreide routebeschrijving op maat. Helaas is het voor ons niet mogelijk om een routebeschrijving op maat te maken, wanneer u een last-minute boekt naar Zuid-Afrika. Onder last-minute verstaan wij boekingen die gemaakt zijn 14 dagen voor vertrek vanuit Nederland.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Jaarlijks onderhoud kabelbaan Tafelberg
Ieder jaar wordt in de maanden juli of augustus de kabelbaan naar de 'top' van de Tafelberg gesloten i.v.m. jaarlijks onderhoud. We krijgen pas op korte termijn de exacte data door, maar willen u hier al wel vast op wijzen. De kabelbaan is tijdens de renovatie altijd 1 week gesloten.

In 2017 zullen deze werkzaamheden plaatsvinden van 24 juli t/m 6 augustus.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Reizen met kinderen in Zuid-Afrika
Het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijk onderdeel van deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een originele geboorteakte van hun kind(eren). Deze nieuwe regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2015.

Voor reizigers die met kinderen tot 18 jaar oud reizen betekent dit dat er een geboorteakte aangevraagd moet worden. Dit gaat op zich vrij gemakkelijk, maar dit moet wel gebeuren in de gemeente waar de kinderen geboren zijn. Voor kinderen van gescheiden ouders: je moet als enige ouder wanneer je met je kinderen reist schriftelijke toestemming krijgen van de andere ouder. Meer informatie hieromtrent, alsmede het toestemmingsformulier kunt u vinden via Mijn Zuid-Afrika, de officiële website van het Zuid-Afrikaans verkeersbureau.
Toeristenbelasting Botswana
Indien u een reis heeft geboekt in combinatie met Botswana is het volgende van toepassing:
Vanaf 1 juni 2017 dient u een toeristenbelasting te betalen wanneer u naar Botswana reist. De heffing bedraagt € 27 per persoon en dient voldaan te worden bij binnenkomst van het land. U kunt de belasting te betalen met contant geld, creditcard, elektronische betaalmiddelen en bankpas. Let er wel op dat u uw bankpas activeert voor wereldwijde betalingen. Na betaling ontvangt u een bonnetje als betalingsbewijs. Dit bonnetje is 30 dagen geldig en dient u samen met uw paspoort te laten zien bij het verlaten van het land. Binnen deze 30 dagen kunt u meerdere keren Botswana in en uit reizen zonder opnieuw de toeristenbelasting te betalen.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Huurauto tijdens uw rondreis

NRV maakt gebruik van verschillende gerenommeerde autoverhuurmaatschappijen. In Zuid-Afrika maken wij gebruik van Bidvest Car Rental.

Extra bij NRV is dat de 2e bestuurder gratis is! Bij andere maatschappijen betaalt u altijd voor de 2e bestuurder, dus dit is een mooi voordeel.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Beste van de Kaap

wim moerman, oostvoorne
'Het was voor ons de eerste keer dat we op vakantie waren in ZA, de verwachtingen waren hoog en deze zijn zeker waargemaakt. De accomodaties waren perfect te noemen, schoon, service, ontbijt. hoe men hier stuk voor stuk ontvangen werden en de persoonlijke zorg en aandacht was uitstekend.'
Catherine, Amsterdam
'Het was een hele mooie reis met veel diversiteit! De wegen zijn erg goed waardoor de afstanden zeer overzichtelijk waren. Alle accomodaties waren hartstikke leuk en heel verzorgd, behalve Obesa in Graaff Reinet. Maar in Addo en Plettenberg hebben we fantastische lodges gehad.
Het liefst maken we de reis morgen weer! Wel willen we dan graag op iedere plek een nachtje langer blijven, want dit had wat ons betreft niet lang genoeg kunnen duren!'
S. Joosten, Oosterhout
'Het was een zeer gevarieerde reis. Genoten van de mooie natuur, de heerlijke wijnen en de vriendelijkheid van de Zuid Afrikaanse mensen. Rondom Kaapstad is veel te doen: Robbeneiland, Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg en de pinguin-kolonie.'
anoniem
'Alles was tot in de puntjes geregelt. '
Hein Oudshoorn, s'-Hertogenbosch
'Over het geheel gezien een geweldige reis geweest. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Vervoer van en naar vluchthaven perfect in orde. Guesthouses waren allen schoon, mooi, en hadden zeer vriendelijk personeel. Veel contact gehad met lokale mensen. De mooiste dingen gezien. Een dikke 10 voor NRV!'
Jan en Heleen, Maarssen
'In 16 dagen hebben we het gevoel echt heel veel gezien te hebben van de Westkaap en de Gardenroute. De reisgids met routebeschrijving van NRV was geweldig. Ook alle informatie over de omgeving was perfect.
Allereerst ging de reis door de grote Karoo. Dat is een uitgestrekt gebied met kilometerslange rechte wegen waar je niets tegenkomt en ook geen bereik hebt op je mobiele telefoon. In Prins Albert verbleven we 1 nacht en dat was lang zat zo in the middle of nowhere. Het Swartberghotel was prima; zeker het ontbijt op het terras!
Daarna naar Graaff Reinet. Bij deze plaats hebben we een ''Game Drive'' door het Camdeboo National Park gemaakt en zijn we naar de Valley of Desolation geweest. (Over Camdeboo National Park stond niets in onze reisgids terwijl het een toch wel het vermelden waard is).
Het Addo Elephant National Park vonden we geweldig. We zijn er 2 keer geweest!
Het hotel Zuurberg Mountain Inn, waar we 16 km voor over een grintweg moesten rijden vonden we niet gezellig. Er was een verbouwing aan de gang en wij waren de 2e dag de enige gasten. Voelde erg verlaten. De verzorging was wel goed, zelfs overvloedig!
Daarna naar de kust. Via het Tsitsikamma National Park. Wat een prachtig gebied!!!Plettenburg Bay zelf is niet heel bijzonder maar er zijn wel heerlijke stranden. Het hotel viel bijna in de zee nadat er in 2007 een stuk land was weggespoeld. Heel bijzondere plek met een Nederlandse eigenaar.
De kleine Karoo is in vergelijking met de grote een stuk ''knusser''. En La Plume Guest House vonden wij supermooi, zoveel oog voor detail hadden wij nog niet gezien. Overal bloemetjes in de kamer en takjes op de handdoeken. NB. De afstand zoals beschreven in de reisgids vanaf Grundheim Winery was ca 6 km ipv 3,5 km.
Ook hier weer veel keus in de reisgids. Wij zijn in de Cango Caves geweest en zijn boven op de Swartbergberg geweest. Beiden heel mooi.
Vervolgens naar Montagu. Een beetje een ''onveilig'' gevoel daar. Niet echt een gezellige plek. Gelukkig bleven we maar 1 nacht. Het John Montagu Guest House is behoorlijk verouderd en wij vonden het geen 4 sterren waard. ''s Avonds liepen er ook kakkerlakken door de keuken.
Wel sneu voor de eigenaresse dat ze er sinds enige tijd alleen voor staat na het overlijden van haar man.
Wij zijn in Montagu nog naar het Avalon ''warmwaterbron zwembad'' geweest bij het Avalon Springs Hotel. Daar kun je dus gewoon gebruik van maken en het is zeker het vermelden waard in de reisgids.
Daarna ging de reis naar Stellenbosch. 205 km ipv 105 km zoals vermeld stond in de reisgids. Prachtige route via Franschhoek en Bosschendal. Vonden wij weer een beetje terugkomen in de bewoonde wereld en een stuk moderner dan Montagu.
Knorhoek Guest House vonden we mooi gelegen en knus. We hebben rond Stellenbosch een wijntoer gedaan die erg in de smaak viel!
Tot slot naar Kaapstad terug voor een paar heerlijke dagen.
De townshiptour op zondagmorgen was heel indrukwekkend en vormde de cultuurshock die we nog niet eerder zó gevoeld hebben.
'
anoniem
'Aloe guesthouse in Hermanus was geweldig mooi ! sfeervol, fijne gastheer en vrouw, centraal gelegen . ook het gusthouse in graaf reinet was geweldig mooi met een hele mooie tuin en hele goede keuken!!!
Leuwenvoet in Kaapstad: een geweldig gastvrij begin van onze vakantie in een leuke veilige buurt , het centrum en zelfs het waterfroont zijn te voet bereikbaar . sfeervol en goed ontbijt en hele vriendelijke en gastvrije bediening . Kortom een warm bad'
R.E. Seegers, Santpoort-Noord
'Alles klopte. Wij werden in Kaapstad opgewacht en kregen een zeer uitgebreide informatiemap. Aangezien wij hier 2 dagen zouden blijven vroegen wij naar de mogelijkheden om naar Kaap de GoedeHoop te gaan enz. De chauffeur, Ronald, was uiterst behulpzaam en verstrekte veel informatie. Hoewel wij een auto hadden gehuurd hebben wij Ronald gevraagd of hij ons de volgende dag kon rondrijden. Dit kon en was een voltreffer. De man wist ontzettend veel. We werden opgehaald bij het hotel. We konden stoppen waar we wilden, onderweg regelde hij al een restaurant voor de lunch. Fantastisch. Een echte aanrader. Achteraf hadden we de auto dus een dag later kunnen nemen, maar ja. Soms waren we ergens een paar nachten wat voor ons 1 nacht voldoende zou zijn geweest en soms 1 nacht waar we wel 2 nachten hadden willen blijven. Maar dat is zo individueel. De Tuinroute viel tegen. Wij waren er op tijd, maar de natuur was te laat. Het weer schijnt het hele jaar al in de war te zijn. De wijnroute daarentegen was weer prachtig. WhaleWatching in Plettenberg Bay en later in Hermanus was erg spectaculair.
Een fijne reis. Wel veel kilometers gereden. 3000, maar ja als je wat wilt zien moet er gereden worden.
Al met al een fijne vakantie en we zijn blij, dat we al zoekende op internet bij uw organisatie terecht zijn gekomen.
S. Joosten, Oosterhout
'Het was een zeer gevarieerde reis. Genoten van de mooie natuur, de heerlijke wijnen en de vriendelijkheid van de Zuid Afrikaanse mensen. Rondom Kaapstad is veel te doen: Robbeneiland, Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg en de pinguin-kolonie.'

Verlenging rondreishotel Kaapstad

Frederique Wolsky, Amsterdam
'De verlenging was slechts voor de vertrekdag, erg prettig om na een hele dag rondlopen in Kaapstad nog even de rust van je kamer te kunnen opzoeken en je te kunnenopfrissen (je vertrekt pas om 20.00 uur richting vliegveld). '
Dennis, Maassluis
'Kaapstad is waanzinnig en zeker de moeite waard voor een verlenging.'
Hans-Erik, Apeldoorn
'Een prima hotel voor je verblijf in Kaapstad. Het hotel is gelegen op loopafstand van het Waterfront. Het hotel heeft ruime kamers en beschikt over voldoende faciliteiten zoals minibar en wifi. Helaas konden wij niet goed staand douchen i.v.m. het ontbreken van een goed werkende douchekop.'
Van Veelen, Zwolle
'Het heeft vier sterren maar de kwalitetit is toch echt wel wat minder. Wat ouder.'
Peter Spronck
Mooie ligging in Seapoint, je kunt te voet naar Waterfront. De kamer was erg mooi met balkon en uitzicht over de zee. De ontbijtkamer en lounge waren erg klein. Het ontbijt was goed, maar niet overdadig. Gratis Wifi.

Floréal House***+

Jan en Heleen, Maarssen
'Keurig hotel in de rustige wijk Oranjezicht. Wij hadden kamer 1. De vloer kraakte bij iedere stap. Dat was het enige nadeel. Het uitzicht over de stad is geweldig en het personeel is zeer dienstbaar.
Met de taxi zit je voor een paar Randen in het levendige centrum! Eten bij Mama Africa is een belevenis!'
Chantal Droste , Drachten
'Heerlijk hotel dat meer aanvoelt als thuis dan als hotel. Ruime en schone kamers. Nathaly de manager van het hotel doet er alles aan om je te informeren of dingen voor je te regelen. Ontbijt heerlijk met erg aardige bediening. Een mooie basis om Kaapstad verder te verkennen. Ook als je geen zin hebt om meer te rijden. Een taxi naar de Waterfront is 7 euro. '
anoniem
'Zeer gastvrij en vriendelijk!!'
jacob, alkmaar
'gezellig en mooi gast huis.'
Anke, 's-Hertogenbosch
'Een prima guesthouse met mooie kamers en zeer vriendelijke service. Ook de ligging is goed. Slechts 5 minuten van het centrum (met auto of taxi) en in een van de betere wijken van Kaapstad. Desondanks is er 's avonds en 's nachts iemand aanwezig die het terrein bewaakt.'
Mary, Jordy (20), Rowin (17), Floran (10) en Rianne Bosch, Nistelrode
'Heerlijk guesthouse !
Grote en hele nette kamers, rustige en prima locatie en vooral ook heel vriendelijke bediening.
Super genoten !'
Joris helming, Doetinchem
'Goede ontvangst, goed advies en prima lodge.
Helaas niet op loopafstand van eetgelegenheden of waterfront. '
j. den elzen,
'Op loopafstand van het centrum, relatief rustig gelegen guesthouse. Mooie kamer met als minpunt, dat de douche niet naar behoeren functioneerde (weinig water en niet warm genoeg). Ontbijt was uitgebreid (warm, koud, brood, croisant, muffin, kaas en vleewaren, verse sappen).
Goed uitgangspunt om Kaapstad en de (wije) omgeving te verkennen.'
Klaas en Willemien Notenboom, Maassluis
'Een prachtig Victoriaans huis in Oranjesigt en de liefhebbers van de Zuid Afrikaanse schrijver Deon Meijer zitten met het boek "13 uur" on the spot!! Een heerlijke plek om de stad te verkennen en een makkelijke uitvalsbasis voor al de high lights in de stad en omgeving'
Cor Bos, Muiderberg
'Wat een prachtige vila. Heerlijk ontbijt, vriendelijke mensen, goede ligging (rustig en veilig). Weinig op aan te merken en zeker 4* waardig. Kleine minpunten: beperkte parkeerruimte op eigen terrein, kraken van de vloeren.
Verder helemaal fantastisch. De upgrade t.o.v. het standaard verblijf meer dan waard!'
anoniem
'Prachtige ruime kamer, heerlijk ontbijt. Centrale plaats om kaapstad te verkennen'

Uitgebreide reisverslagen

Rondreis van Kaapstad naar Victoria Falls

12-10-2016

We zijn vandaag om 13.00 uur van huis gegaan. Marja opgehaald in Purmerend en door naar Schiphol. Gelukkig waren we vroeg van huis gegaan want er stond een gigantische file bij de Coen tunnel. Toch nog op tijd op Schiphol. Super rustig daar dus snel langs alle controles. Nog wat gewinkeld en gegeten. Uurtje vliegen naar Londen. Op Heathrow met de bus naar terminal 3 en daar horen dat de wachttijd ...

Divers Zuid-Afrika (december 2014)

28-11-2014

Wat zou dat uitdagende, aanlokkelijke en avontuurlijke land ons bieden? We hadden al zoveel gelezen en gehoord over “the big five” en over de diversiteit van landschap en bevolking. ...

Divers Zuid-Afrika

17-10-2014

Op vrijdag 17-10-2014 vertrokken we vanaf Schiphol voor onze rondreis door Zuid Afrika. s' Middags rond half vier gingen we met het grootste passagiers vliegtuig ter wereld, de Airbus 380, op weg naar Dubai. Deze vlucht duurde zo'n zes en half uur. Na een tussenstop van vier en een half uur gingen we met een Boeing 777 verder naar Johannesburg....

21-daagse rondreis Divers Zuid-Afrika

05-09-2014

Heerlijk vandaag is het eindelijk zover. We gaan aan onze Groepsrondreis Divers Zuid-Afrika beginnen. We hebben vannacht al bij Schiphol geslapen omdat er regelmatig problemen zijn met het spoor rond Schiphol. Toen we vanmorgen wakker werden hoorden we op het nieuws dat er die nacht een grote koperdiefstal had plaats gevonden en dat het treinverkeer richting Schiphol vanuit Utrecht en Amsterdam ge...

21-daagse groepsreis Divers Zuid-Afrika

07-03-2014

Mijn man en ik zijn nu een week terug van onze prachtige vakantie naar Zuid-Afrika. Wij hebben een fijne tijd gehad en veel gezien. ...

21 dagen Divers Zuid-Afrika

07-02-2014

Om half 11 staat Maarten voor de deur om ons naar Schiphol te brengen zonder file of andere problemen arriveren we daar een uurtje later. We treffen Thea en Helma en na een kopje koffie nemen we afscheid van Rosanne die haar moeder nu voor drie weken moet missen. Precies op tijd vertrekt onze vlucht en ruim 19 uur later landen wij in Johannesburg waar wij om 11.00 plaatselijke tijd worden verwelko...

21 dagen Divers Zuid-Afrika

25-01-2014

DAG 01: Borne-Enschede-Amsterdam-Dubai. Wij zijn zojuist geland op Dubai airport. Eigenlijk is het al zondag want de klok in Dubai wijst 01.55 uur terwijl de computer nog de Nederlandse tijd aanwijst en het nog op zaterdag 22.55 uur houdt. Wat maakt het uit. Vanmorgen zijn wij om 09.00 uur uit Borne vertrokken voor onze reis naar Zuid Afrika. Jorien past op de auto en de planten dus reden wij eer...

19 daagse Rondreis Adembenemend Zuid Afrika

19-01-2014

Eindelijk is het zover, de reis waar ik mijn hele leven al van droom gaat werkelijkheid worden. Op ons gemak gaan we richting Schiphol, het is zondag en we hebben een avond vlucht, dus alles lekker relaxed. Via Londen vliegen we naar Johannesburg, waar we om 10.15 plaatselijke tijd, op een zonovergoten Luchthaven landen. Hier worden we opgehaald door Isma, de vertegenwoordiger van de plaatselij...

Adembenemend Zuid-Afrika

10-01-2014

Aangekomen in Johannesburg na een lange reis met Emirates Airline. Bij de uitgang stond iemand van de NRV te wachten op ons en een collega van deze meneer (Thomas) bracht ons naar de Airport Game Lodge voor onze 1e overnachting. We zijn om 14.30 een excursie gaan doen in Soweto. Hier hebben wij het 1e huis van Nelson Mandela gezien, nu woont Winnie er nog steeds. In Soweto (18.000 hectare) h...

Krugerpark, Swaziland en Zululand

24-11-2013

Mijn gezelschap bestond uit 4 personen. Mijn persoon, mijn vrouw en 2 kaartvrienden. Wij zijn allen woonachtig in Spanje aan de Costa Blanca. Na een aantal jaren "klaverjassen" was er flink wat geld gespaard. Zodoende konden wij deze reis maken. Wij boekten bij de NRV, omdat de briefschrijver diverse reizen heeft gemaakt met uw organisatie en daar enthousiast over was. Wij vertrokken zondag, de ...

Zuid-Afrika

31-10-2013

Het is donderdagavond, 31 oktober 2013. Met een lichte dreun raken de wielen van de KLM Boeing de landingsbaan van Cape Town International Airport. Ruim een jaar geleden vertrokken we van hier en hadden meteen al het plan nog eens terug te komen naar dat wonderlijke Zuid-Afrika. Vorig jaar maakten Elly (mijn vrouw) en ik een rondreis met een groep in een touringcar. Bij zo’n reis is alles uitgest...

24 dagen Zuid-Afrika, Swaziland & Lesotho

27-07-2013

Voor ons is dit de eerste kennismaking met (Zuid-)Afrika. Na een eerste nacht in Johannesburg, rijden we in noordoostelijke richting naar Tzaneen. We verbazen ons over alle activiteit langs de doorgaande weg: markten, vee en lopende mensen. We zien ook de eerste tekenen van een andere levensstandaard dan wij gewend zijn. Het is een boeiende rit die uiteindelijk eindigt in een guesthouse dat midde...

Zuid-Afrika à la carte 2013

29-01-2013

Het was onze zesde reis naar Zuid Afrika en het voornaamste doel was de Noord-Kaap, de grootste provincie van Zuid-Afrika. Volgens de reisgidsen geen gemakkelijke streek voor toeristen. Het is een streek die vooral wordt gekenmerkt door hitte, droogte, lege vlakten en enorme reisafstanden. De wonderen van de woestijn zijn de grootste trekpleister en dat is de reden waarom wij dit deel van Zuid-Afr...

Onze zelf samengestelde reis door Zuid-Afrika

21-01-2013

Omdat we houden van natuur, dieren en vogels hebben we een reis uitgezocht in Zuid Afrika. Vooral door het Krugerpark, een stukje Panoramaroute via Hazyview en daarna naar Mabula Private Game Reserve en tot slotte Pilanesberg National Park. ...

21-daagse rondreis Divers Zuid-Afrika

21-11-2012

Vandaag is het zover, we gaan naar Zuid-Afrika. Om een uur of zeven rijden we richting Schiphol. We hebben thuis ingecheckt en onze boardingpassen geprint. In de vertrekhal moeten we zelf onze koffers inchecken, je zet ze in een apparaat, daar wordt de koffer gewogen, de stickers worden geprint, we moeten zelf de stickers om het handvat doen en de koffers verdwijnen uiteindelijk op de lopende band...

Zuid-Afrika en Swaziland

23-10-2012

Het is zaterdag 29 oktober 2012. De wekker gaat. De dag waarop ik me maandenlang heb verheugd is begonnen. Zoals altijd weer net ietsje te laat rijden we de auto inclusief backpacks voor bij onze chauffeur van vanochtend. Thuis hebben we al ingecheckt. Ik had zelfs die nacht ervoor mijn wekker om 4 uur gezet zodat ik direct kon inchecken, maar de keuze was beperkt tot een stoel of 5. Tenzij ik mee...

Gearriveerd in Zuid Afrika! Spanning en avontuur!

30-03-2012

Voor ons gevoel zijn we al lang in Zuid Afrika maar het is toch pas eergister de 30ste maart dat we om 20.50 uur arriveerde op Johannesburg airport. Iedereen bood zijn hulp aan en vond Nederland top dit uiteraard in ruil voor een TIP!!. Aangekomen in de Flyinn lodge werden we verwelkomt met een zaklantaarn want de stroom was uitgevallen. Na wat fris in het pikkedonker te hebben genuttigd zijn we o...

21-daagse rondreis Divers Zuid-Afrika

26-10-2011

Vanmorgen al om zes uur op. De grote dag was eindelijk aangebroken. Om stipt 06.45 uur stond Fred, een van onze ‘vrienden voor het leven’ al met zijn bus voor onze de deur. Afscheid genomen van onze nog thuis wonende zoon Rogier en dan op weg naar Schiphol. Een dag eerder hadden we reeds ingecheckt en onze vliegtuigstoelen geüpgraded. Wat een luxe blijkt voor slechts € 30. We zitten helemaal achte...

Divers Zuid-Afrika 21-daagse groepsreis

26-10-2011

Keurig op tijd vertrekken we per Boeing 777 naar Johannesburg. Daar aangekomen ontmoeten we Hilda Roets, onze gids. Bij de bussen ontmoeten we Otto, onze chauffeur. We rijden naar Randburg waar we in het Randburg Towers de komende 2 nachten zullen verblijven....

Zelf samengestelde rondreis Zuid-Afrika

27-09-2011

Om ca. 09.00 uur ´s ochtends arriveerde ons vliegtuig aan de "overkant". Na ons de huurauto eigen gemaakt te hebben (links rijden met het stuur rechts went wonderba arlijk snel, behalve ruitenwissen als je van plan bent richting aan te geven bleef hilarisch), hebben we ons tijdens een heerlijke lunch in de exotische tuin van het Airport Hotel in Johannesburg laten verwarmen in de Afrikaanse voorj...

14-daagse rondreis Krugerpark, Swaziland & Zululand

11-09-2011

Na flink wat uurtjes in de lucht zetten we 's ochtends rond een uur of 11 weer voet op de bodem en wel die van Johannesburg. We kregen de nodige stempels in ons paspoort en de contactpersoon van NRV (tevens chauffeur) stond al op ons te wachten om ons naar Pretoria te brengen. In Pretoria (Tshwane)werden we hartelijk verwelkomd in de eerste B&B. We hoopten dat de jacarandabomen al wat kleur hadden...

21-daagse rondreis Divers Zuid-Afrika

20-07-2011

De reis is voor ons nog maar net begonnen maar toch alvast een kort stukje over onze 1e dag. Rond kwart voor 7 stonden we voor vertrekhal 3. Ook nu weer de gebruikelijke afscheidsrituelen om vervolgens onze weg te vinden tussen alle andere mensen. Gelukkig hebben we een iPhone met een handige Schiphol app. Nog voor 7 uur hadden we onze koffers afgegeven bij de nette meneer van balie 18. Nadat ...

21-daagse rondreis Divers Zuid-Afrika

14-02-2011

Genoten van de panorama route en de indrukwekkende Blyde rivier. De tocht vanuit Drakensbergen naar de Sanipas is een aanrader. Langs bergen, kloven en rivieren, over hobbelige wegen, een gebied van natuurlijke schoonheid, bereik je de grens van koninkrijk Lesotho. Eenmaal aan de top van 3360 m werden we begroet door een vrouwelijke xhasa, een stam die daar leeft in alle eenzaamheid in hun hutten,...

25-daagse Zuid-Afrika Compleet

03-01-2011

We zijn weer terug van een prachtige en zeer avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika. We hebben zo veel gezien en meegemaakt dat het heel moeilijk onder woorden is te brengen, zoveel indrukken, zoveel verschillende emoties, grote verschillen tussen arm en rijk, maar ook zulke aardige en lieve mensen ontmoet. Echt een reis om nooit meer te vergeten en zeer zeker nog eens te herhalen!!! Het is e...

Groepsreis Divers Zuid-Afrika 21-dagen

20-10-2010

Tegen 8.00 uur zien we de eerste olifanten en een buffel. Een half uur later staan we oog in oog met een luipaard. Hij ligt op een dikke tak in een boom. Shit, zijn kop zit achter een tak. Hij staat op, wat een geweldig beest, hij rekt zicht uit. Geweldig, dit is genieten!!! Het is heel bijzonder dat we een luipaard treffen. In Kenia en Tanzania hebben we héél veel wild gezien. Maar we hebben ...

Groepsreis 21 dagen Divers Zuid-Afrika

21-09-2010

Vanochtend vertrokken naar Johannesburg waar we op gehaald werden door onze reisleider Paul en buschauffeur Wilfred om naar ons hotel in Pretoria gebracht te worden....

25 dagen Zuid-Afrika Compleet

16-03-2010

Om 22.30 uur (1 uur later dan in NL) lokale tijd komen we aan op vliegveld Johannesburg. Op zoek naar Budget Rental Cars waar onze papieren zouden klaar liggen. Eindelijk zijn we aan de beurt en kunnen we achter de balie langs ZELF in een plastic bakje met tig enveloppen, een envelop met onze naam erop gaan zoeken. Daarna de shuttle bus gevonden die ons naar hotel Fly Inn lodge brengt. Inchecken...

19-daagse privérondreis Adembenemend Zuid-Afrika

19-10-2009

We komen aan op de luchthaven van Johannesburg. Indien je overnacht in de Kensington Cottages staat Donald, een uiterst sympathieke gekleurde Afrikaner je op te wachten met een bord, waar hopelijk jouw naam op staat. Hij brengt je binnen een half uur naar de Cottages, een beetje in de buitenwijken van Johannesburg. Schrik niet bij aankomst, want je denkt dat je gaat overnachten op een industrieter...

16-daagse rondreis Zuid Afrika

05-04-2008

De familie Pool hebben een 16-daagse rondreis gemaakt door Zuid-Afrika. Zij hebben hiervan een mooie dagboek/reisverslag gemaakt. Lees hier hun avontuur door Zuid-Afrika. Vandaag zijn we om 01.30 uur vertrokken vanuit Vledder op weg naar Dusseldorf Airport. Om 07.20 uur vertrekken wij naar Johannesburg, Zuid Afrika, met een tussenstop in Parijs. Op het vliegveld van Parijs hebben we even moeten...

Van de wereldstad Kaapstad tot prachtige natuur

08-02-2008

Richard, NRV Productmanager, is onlangs 2 weken op vakantie geweest naar Zuid-Afrika. Hij is door het zuiden van het land gereisd met een huurauto. Hij vertelt: "Ik werk al een tijd in het toerisme en reis veel voor zowel werk als vakantie, maar ik was nog nooit in Zuid-Afrika geweest. Na alle positieve verhalen besloot ik er ook een kijkje te nemen. De hotels en auto had ik gereserveerd aan ...

Ontdek deze prachtige landen

17-10-2007

Na een goede reis vorige week woensdag 17 oktober 2007 zijn we zonder vertraging aangekomen in Kaapstad, waar we 2 nachten zijn gebleven. Donderdagochtend kregen we de auto en we zijn meteen rond gaan rijden. Zo zijn we langs Boulders Beach gereden waar een Pinguin kolonie leeft, erg leuk om te zien. Daarna zijn we doorgereden naar Kaap de Goede hoop wat erg mooi is! Daar hebben we ook de eerste B...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam