Wereldstad Kaapstad
Wereldstad Kaapstad
Wijnlanden
Wijnlanden
Struisvogels bij Oudtshoorn
Struisvogels bij Oudtshoorn
Safari Sibuya Game Reserve
Safari Sibuya Game Reserve
Walvissen bij Hermanus
Walvissen bij Hermanus

Beste van de Kaap

Privéreis | 15 dagen v.a. 1856
1706i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
16-06-2021
Reisduur
15 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i
Overnachten in kleinschalige guesthouses met ontbijt
Prachtige weg langs de Tuinroute
Maar liefst drie nachten Kaapstad
Op safari in Addo Nationaal Park
Heerlijke stranddag in Cape St. Francis
Meet en Greet op de luchthaven, transfer naar uw eerste hotel
Inclusief ruimbagage

De Wijnlanden rondom Kaapstad, op safari en de Tuinroute

Start uw reis met een verblijf in één van de mooiste steden ter wereld: Kaapstad. De beruchte gevangenis op Robbeneiland, de karakteristieke Tafelberg en het gezellige Victoria & Alfred Waterfront. Vlakbij Kaapstad ligt het bekende wijngebied Stellenbosch wat uiteraard niet aan uw reis door Zuid-Afrika mag ontbreken. Via het binnenland vervolgt u uw reis naar dé struisvogel plaats van het land en gaat u op safari in Addo Nationaal Park. Via de mooie tuinroute eindigt uw reis in Hermanus, dé walvissen hoofdstad van Zuid-Afrika!

" Verder was het extra leuk dat de diverse accommodaties ter gelegenheid van ons 40 jarig huwelijksjubileum daar aandacht voor had. Meestal in de vorm van een flesje champagne. In Port Elizabeth een upgrade. "

De heer WFC Edelaar, Lelystad

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Kaapstad

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Kaapstad

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Kaapstad waar u de volgende ochtend zal aankomen.

DAG
02

Aankomst Kaapstad

za_al_kaa_luchtfoto.jpg
Aankomst luchthaven Kaapstad
Welkom door onze vertegenwoordiger

Nadat u geland bent op de luchthaven van Kaapstad wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet & Greet (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen. Per transfer wordt u vervolgens naar uw accommodatie in Kaapstad gebracht. U overnacht de aankomende drie nachten in een vriendelijke guesthouse in het centrum van Kaapstad.

Een leuke manier om de stad beter te leren kennen is met de Hop on Hop off bus, die langs alle bezienswaardigheden rijdt en u een goed idee geeft wat de stad allemaal te bieden heeft en welke ‘highlights’ u de aankomende dagen nog wilt bezoeken.

DAG
03

Kaapstad & Kaap de Goede Hoop

ZA_AL_KAAPSTADKAAPDEGOEDEHOOP
Heerlijke vrije dagen in Kaapstad
Huurauto wordt bij de accommodatie afgeleverd

’s Ochtend zal de huurauto bij uw accommodatie worden afgeleverd en gaat u Kaapstad en de omgeving beter leren kennen. In en rond Kaapstad is veel te zien en te doen. Een tocht naar de top van de Tafelberg van waaruit u een schitterend uitzicht over de stad heeft is een absolute ‘must’ bij helder weer. Of breng een bezoek aan het beroemde Robben Eiland, waar Nelson Mandela jaren heeft vastgezeten. De boot pakt u vanuit de V&A Waterfront waar u tevens veel winkels en restaurants vindt en waar het heerlijk vertoeven is op een van de vele terrassen.

Ook kunt u een rondrit maken over het schiereiland. Neem hier een volle dag voor want er is van alles te zien en de route is werkelijk prachtig. U gaat via de Atlantische kust of de False Bay kust naar het Cape Point Nationale park. In het park ligt Kaap de Goede Hoop op het zuidelijkste punt van het schiereiland. Onderweg komt u langs mooie dorpen gelegen tussen de flanken van de bergen en de zee. Aan de False Bay kust vindt u ten zuiden van Simon’s Town, de marine stad, de Boulders waar een grote kolonie pinguïns leeft. Voor natuurliefhebbers is ook een bezoek aan de Botanische Tuinen een aanrader, het is een van de mooiste ter wereld en u kunt hier uren rondwandelen.

DAG
05

Kaapstad – Stellenbosch (ca. 50 km)

za_al_stellenbosch1.jpg
Vrije dagen in de Wijnlanden
Overnachten in Stellenbosch of omgeving

Vandaag laat u Kaapstad achter u en rijdt u richting de beroemde Wijnlanden van Zuid-Afrika waar u de komende twee nachten zal verblijven. Het dorp Stellenbosch heeft heel veel mooie oude Kaap-Hollandse huizen en het gezellige centrum nodigt uit om lekker een terras te pakken of te slenteren door de kleine straten. Voor wijnliefhebbers is het bezoeken van één van de vele wijnboerderijen zeker een hoogtepunt. Haal uw landkaart met alle routes en wijnhuizen in het centrum van Stellenbosch. De meeste wijnhuizen zijn open voor publiek waarbij u uw wijnkennis kunt verbreden tijdens een interessante rondleiding door de wijnkelders en uitleg krijgt over het proces. Uiteraard wordt de rondleiding afgesloten met een heerlijk glaasje wijn in de ‘tastingroom’ of met mooi weer op het terras.

DAG
07

Stellenbosch – Oudtshoorn (ca. 400 km)

Oudtshoorn
Bezoek aan een Struisvogelboerderij
Bezoek de mooie Cango Caves
Overnachten in/nabij Oudtshoorn

Na uw bezoek aan de Wijnlanden reist u via prachtige bergketens verder naar Oudtshoorn. Oudtshoorn staat ook wel bekend als de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika. Een bezoek aan Oudtshoorn kan niet zonder een bezoek aan een van de struisvogelboerderijen. Ook vindt u op ca. 30 km afstand van de stad de prachtige druipsteengrooten van de Cango Caves. Een bezoek waard! U overnacht de aankomende twee nachten op een vriendelijke boerderij in of nabij Oudtshoorn.

DAG
09

Oudtshoorn - Addo Nationaal Park (ca. 320 km)

ZA_AL_ADDONP
Vertrek Oudsthoorn
Safaridag in Addo Nationaal Park
Twee overnachtingen nabij Addo NP

Het is vandaag eindelijk tijd om op safari te gaan! Vanuit Oudtshoorn rijdt u naar Addo Nationaal Park. In Addo Elephant Park struinen ruim 450 olifanten rond in een gebied van ongeveer 120.000 ha. Dit is lang niet altijd zo geweest. In 1919 kreeg de majoor Philip Pretorius de opdracht de laatste olifanten die er toen nog rondliepen neer te schieten. Dat deed hij op vijftien verstopte dieren na. In 1931 werd er besloten hier een klein gebied uit te roepen tot nationaal park om de resterende olifanten te redden. In Addo leven niet alleen olifanten, maar ook zebra’s, koedoes, antilopen, neushoorns en bosbokken. U overnacht de aankomende twee nachten in een accommodatie nabij het park.

DAG
11

Addo Nationaal Park - Cape St. Francis (ca. 150 km)

ZA_AL_St. FRANCIS BAY1
Vertrek Addo Nationaal Park
Uitwaaien op het strand van Cape St. Francis
Halve dagtour Cape St. Francis (optioneel)

We verlaten het Addo Nationaal Park en rijden naar onze volgende bestemming Cape St. Francis. Deze prachtige kustplaats staat bekend om haar mooie stranden en diverse watersportmogelijkheden. Maak een wandeling door het duinlandschap of over het witte strand en kom helemaal tot rust. U kunt optioneel ook kiezen voor een tour door Cape St. Francis. Tijdens deze excursie bezoekt u de vuurtoren en ook projecten Talhado Childrens Home en Novulos Knitters. Deze projecten ondersteunen de lokale inwoners in levensonderhoud.

DAG
12

Cape St. Francis – Knysna (ca. 200 km)

za_al_knysna.jpg
Langs de beroemde Tuinroute
Genieten van sfeervol Knysna
Mogelijkheid om vele excursies te maken

We rijden verder langs de kust richting Knysna. De omgeving heeft veel te bieden en de gezellige sfeer die er hangt maakt Knysna tot één van de leukste verblijven aan de Tuinroute. De komende twee nachten verblijft u in deze gezellige kustplaats. Deze dagen kunt u een bezoek brengen aan één van de opvangcentra voor vogels, apen of olifanten of ga op zoek naar walvissen vanuit Plettenberg waarbij u in het seizoen deze bijzonder grote dieren van heel dichtbij kunt bewonderen. Ook in Knysna zelf is van alles te beleven! Geniet bij de gezellige waterfront met restaurants en winkels of maak een boottocht over de prachtige lagune.

DAG
14

Knysna – Hermanus (ca. 410 km)

ZA_AL_HERMANUS2
Walvissen spotten in het seizoen (optioneel)
Overnachting in Hermanus

De volgende bestemming is Hermanus, dit prettige plaatsje ligt op een smalle strook tussen de zee en een bergketen ten zuidoosten van Kaapstad. Hermanus wordt ook wel ‘the Whale Capital of South Africa’ genoemd. In de periode juli t/m november is het mogelijk om deze bijzondere dieren vanaf de kust te aanschouwen. Ook kunt u hier dolfijnen spotten, een erg leuke ervaring!

DAG
15

Hermanus - Kaapstad - Amsterdam (ca. 120 km)

Inleveren van de huurauto
Vlucht naar Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw reis. U rijdt vandaag richting de luchthaven van Kaapstad waar u de huurauto inlevert. U komt de volgende dag aan in Amsterdam.

DAG
16

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
10 opties
Open+
+Extra's
3 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
15 dagen Beste van de Kaap: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

23 kg ruimbagage op de internationale vluchten met KLM, British Airways en Etihad Airways
25 kg ruimbagage op de internationale vluchten met Emirates
Transfer luchthaven - hotel Kaapstad
12 dagen huurauto inclusief STLW en SCDW verzekeringen en ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels en/of guesthouses (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Maar liefst 3 nachten in Kaapstad
Leuke dagen in de beroemde Wijnlanden
Overnachten in Oudtshoorn, dé struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika
Olifanten zien bij Addo Nationaal Park
Overnachten in het gezellige Knysna
Mogelijkheid om walvissen te spotten in Hermanus
Digitale Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse
Meet & Greet in Kaapstad

Exclusief

Entreegelden: ca. €34 per persoon (omgerekend ca. 656 ZAR, afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele extra kosten autohuur / drop-off kosten
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon
+Verlengen
10 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+