neemt je mee
Sapa
Mai Chau
Grotten van Phong Nha
Stranddagen in Hoi An
Van Long Nature Reserve

Rondreis Vietnam - Vele Gezichten van Noord-Vietnam

Privéreis | 16 dagen v.a. 1830
1680i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
27-05-2017
Reisduur
16 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 6 juni 2017
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen met vertrek tot en met maart 2018
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Hanoi
 • Dag 2 Hanoi
 • Dag 3 Hanoi
 • Dag 4 Hanoi
 • Dag 5 Lao Cai - Sapa
 • Dag 6 Sapa
 • Dag 7 Sapa - Lao Cai - Hanoi
 • Dag 8 Hanoi - Halong Bay
 • Dag 9 Halong Bay - Ninh Binh
 • Dag 10 Ninh Binh - Mai Chau
 • Dag 11 Mai Chau - Hanoi - Hué
 • Dag 12 Hué
 • Dag 13 Hué - Hoi An
 • Dag 14 Hoi An
 • Dag 15 Hoi An - Danang - Amsterdam
 • Dag 16 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    Verken de binnenlanden van Noord-Vietnam     Overnachting op traditionele jonk in Halong Bay     Kijkje in het lokale leven en traditionele gebruiken     Geniet op het strand bij Hoi An

Hoogtepunten van deze reis

 • Logeren in de prachtige baai van Halong Bay

 • De bergvolkeren in Sapa

 • Tropische stranden van Hoi An

Programma

vn_pri_velegez.png

Dag 1 Amsterdam - Hanoi

Vertrek vanaf Amsterdam naar Hanoi, waar u de volgende dag aankomt.
vn_al_hanoistreets.jpg

Dag 2 Hanoi

Na aankomst op de luchthaven wordt u door onze lokale vertegenwoordiger verwelkomd en naar uw hotel gebracht middenin de oude koloniale wijk. Onze vertegenwoordiger zal u informeren over de Vietnamese gewoontes en is de uitgesproken persoon voor leuke en handige tips! De rest van de middag is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de vliegreis en wennen aan het klimaat. U kunt gemakkelijk op eigen gelegenheid het gebied rond het Hoan Kiem Meer evenals het zeer karakteristieke Franse Kwartier bezoeken met de vele winkeltjes en restaurantjes. Dit alles op korte loopafstand van uw hotel!
vn_al_hanoi_literatuurtempel_204451687.jpg

Dag 3 Hanoi

In de ochtend wordt u door een Engelssprekende gids opgehaald en bezoekt u de mooiste plekjes van Hanoi. Hanoi is een vriendelijke stad en middels een wandeling en tocht per traditionele cyclo (fietstaxi) bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden. De dag begint bij de Tempel van de Literatuur, daterend uit het jaar 1070 en de 1e universiteit van Vietnam. Het prachtige complex heeft 5 ommuurde binnenplaatsen en mooie, goed onderhouden tuinen. U bezoekt het complex van Ho Chi Minh met het mausoleum, dat nog honderden pelgrims per dag trekt. U ziet het voormalige werkhuis van ‘Oom Ho’, de beroemde ‘One Pillar’ Pagode en de Tran Quoc Pagode. In de middag gaat u met uw gids het oude Franse kwartier verkennen. U loopt langs bijzondere plekken met intrigerende verhalen waarna u in een authentieke cyclo stapt. Samen met de altijd vrolijke bestuurder rijdt u door de oude wijk van de gilden, waar u ziet hoe de inwoners hun ambachten in hun kleine boutiques langs de straat vervaardigen. U sluit de dag af in één van de theaters van Hanoi langs het meer, waar u een traditionele waterpoppenshow bijwoont. Een duizend jaar oude kunstvorm uit deze regio begeleid door traditionele muziek en bijbehorende instrumenten.

Goed om te weten

U kunt ervoor kiezen het mausoleum binnen te gaan. Het Mausoleum is op maandag en vrijdag gesloten.

Pagode Hanoi

Dag 4 Hanoi

Vandaag heeft u alle tijd om Hanoi zelf verder te ontdekken. U kunt een kijkje nemen op één van de lokale markten of winkelen in Hanoi's 'Old Quarter’. Ga op in het lome tempo van de locals en geniet van het dagelijkse leven in deze wirwar van straatjes.

Ook kunt u vandaag een optionele excursie maken naar een aantal traditionele dorpjes buiten Hanoi, waar o.a. traditionele punthoeden en vogelkooitjes worden vervaardigd en waar u kunt meehelpen bij het maken van traditionele ventilatoren.

In de avond wordt u naar het treinstation van Hanoi gebracht, waar u aan boord stapt van de nachttrein naar Lao Cai. Hier slaapt u in een 4-persoons superiorcouchette. De trein is comfortabel en netjes, met zachte bedden en airconditioning.

Goed om te weten

U kunt uw grote koffer/bagage achterlaten in uw hotel in Hanoi. De bagage zal opgeborgen worden in een afgesloten ruimte. Voor uw verblijf in Sapa kunt u een weekendtas of een rugtas meenemen, wat een stuk aangenamer reist.

vn_al_sapatrekking.jpg

Dag 5 Lao Cai - Sapa

In de ochtend komt u aan in Lao Cai en rijdt u samen met uw Engelssprekende gids en chauffeur naar het bergstadje Sapa, waar u vandaag vele pittoreske dorpjes van bijzondere minderheden zult ontdekken in de Sapa Vallei. Na het ontbijt in uw hotel rijdt u naar Lao Chai en maakt een spectaculaire wandeling van ca. 2 km door rijstvelden, langs traditionele Black Hmong huizen alvorens u verder loopt naar het Ta Van Dorp (ca. 2 km). Via de Giay minderheid loopt u naar het Giang Ta Chai dorpje. Dit deel van de reis is fascinerend vanwege de prachtige landschappen en levendige cultuur van de minderheden, zoals die van de Red Dao. Uw chauffeur zal wachten bij het Giang Ta Chai dorpje om u weer veilig terug te brengen naar Sapa.

In de namiddag bezoekt u het Cat Cat dorp en de rest van de middag kunt u de lokale markt van Sapa Stad ontdekken. Een bijzondere dag vol bijzondere ontmoetingen!

Goed om te weten

De zwaarte en de duur van de wandelingen kan ter plaatse met uw gids besproken worden. Hij/zij zal de route naar wens aanpassen. Wij raden u aan stevige wandelschoenen en warme kleding mee te nemen in verband met de onverharde wandelpaden en het koele klimaat in deze regio.

vn_al_sapa.jpg

Dag 6 Sapa

Na het ontbijt vertrekken we uit Sapa in noord westelijke richting naar het startpunt van het wandelpad. U loopt over een rotsachtig pad geleidelijk omhoog langs een smalle vallei. Deze vallei ligt tussen twee hoge bergen en die loopt naar het kleine dorpje Sa Seng. De Hmong volkeren die hier nog leven hebben sinds kort hun leefwijze iets aangepast en is daardoor authentieker dan andere delen van Sapa. Er zijn nog veel sporen van oude tijd te zien zoals de Rudimentaire huizen en de stenen muren rond de woningen. In de namiddag lopen we verder over het pad naar de Den Thang Berg en het dorp Hang Da op ongeveer 1800 meter hoogte. Hier ligt de Muong Hoa Vallei. U kunt hier prachtige foto’s schieten en raakt niet uitgekeken! De prachtige natuur en de lokale bevolkingsgroepen met allen hun eigen gewoontes en klederdracht maken dit een zeer unieke ervaring. Aan het einde van de dag wordt u weer opgepikt door uw chauffeur om terug te rijden naar Sapa waar u overnacht.

Weetje

Ga in de avond lekker dineren in één van de vele restaurantjes met ouderwetse openhaarden. Het kan in dit berggebied fris zijn en een diner bij een openhaard is uniek voor Vietnam!

vn_al_hanoi_street_vendor_154735352.jpg

Dag 7 Sapa - Lao Cai - Hanoi

Vandaag is een erg bijzondere dag. In de regio vinden diverse markten plaats waar de vele bergstammen bij elkaar komen om hun eigen handelswaar te verkopen. Sommigen stammen moeten vele uren, of zelfs dagen, lopen om bij de markt te komen. Op de markt zijn vele regionale producten te zien, kan men traditioneel gewezen kleding kopen en kan men zelfs naar de kapper. Er is een heuse veemarkt, maar het is ook vooral een ontmoetingsplaats voor de lokale mannen en vrouwen. U zult met uw gids en chauffeur al vroeg vertrekken naar de plek waar op deze dag de markt plaatsvindt. Geniet van kleurrijke klederdracht en de verkoop van handwerk en lokale producten. U maakt samen met uw gids een korte wandeling naar een lokaal dorpje in de buurt waar hij u meer informatie zal geven over het dagelijks leven van de bergstammen evenals hun leefomgeving. U rijdt verder naar het treinstation van Lao Cai voor de nachttrein terug naar Hanoi.
vn_al_halongbay4.jpg

Dag 8 Hanoi - Halong Bay

Na aankomst in Hanoi volgt de transfer naar uw hotel en heeft u tijd om te ontbijten. Vervolgens wordt u naar de beroemde Halong Bay gebracht, deze is niet voor niets opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
U gaat aan boord van een traditionele jonk, een oud Chinees zeilschip, waarop u zult overnachten in een 2-persoonshut met eigen luxe badkamer én prachtig uitzicht over de baai. In de baai vindt u krijtsteenrotsen, schilderachtige kleine eilandjes, verlaten stranden maar ook vele grotten. Aan boord wordt een overheerlijke verse lunch geserveerd. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk: kajakken, een verfrissende duik maar u kunt natuurlijk ook aan boord blijven en ontspannen op het dek. In de avond krijgt u een uitgebreid diner en kunt u genieten van het prachtige uitzicht door de ondergaande zon.
vn_al_ninhbinh.jpg

Dag 9 Halong Bay - Ninh Binh

We adviseren u om vandaag vroeg op te staan. Het is prachtig om de zon te zien opkomen tussen de vele kalksteenrotsen en de lokale vissers te zien uitvaren. Na het ontbijt varen we terug naar de kade waarbij onderweg een aantal fascinerende grotten worden bezocht met prachtig uitzicht over de baai. De grotten hebben verlichte paden en uw gids zal alles vertellen over deze grotten. Bij aankomst in Halong staat uw chauffeur alweer op u te wachten en rijdt u via Hao Lu en het weversdorpje Thai Binh, naar Ninh Binh. Hoa Lu was de hoofdstad van Vietnam ten tijde van de Le Dynastie rond het jaar 1000. De stad is omringd door ruige krijtsteenrotsen en rivieren die een natuurlijke barrière vormden tegen tegenstanders. U rijdt een prachtige route langs rijst- en tabaksplantages. U overnacht in Ninh Binh.
vn_al_maichau2.jpg

Dag 10 Ninh Binh - Mai Chau

Na het ontbijt stapt u in een traditionele sampan waarmee u een ontspannen boottocht maakt door het Van Long Nature Reserve. Rustig vaart u door een prachtig gebied, dat ook wel Halong Bay op het land wordt genoemd, omdat ook hier kalkstenen rots pieken steil uit het landschap omhoog rijzen, aangevuld met felgroene rijstvelden. U wordt rustig over smalle riviertjes gepeddeld en geniet van de imposante natuur, vaart door grotten en geniet van de allervriendelijkste bevolking langs de kant.
Onderweg naar uw gastgezin in Mai Chau maakt u mooie fotostops. Ook maakt u een wandeling naar diverse White Thai dorpjes. Deze bijzondere stam leeft nog altijd in traditionele paalwoningen en ze zijn beroemd om de prachtig geborduurde kleding en traditionele muziek en dans. Het gebied waar u zich bevindt is erg puur en amper ingesteld op internationaal toerisme. Stel u in op een eenvoudige, maar charmante overnachting in een traditionele paalwoning dat beschikt over een slaapvertrek met bedden en een gedeelde douche en toilet. Na aankomst in Mai Chau kunt u genieten van een lunch bestaande uit Thaise specialiteiten in een familiehuis in een lokaal dorpje (niet inbegrepen). Ook ziet u hoe lokale, sterke rijstwijn wordt gemaakt. Tijdens deze bijzondere overnachting maakt u kennis met het echte traditionele leven en kunt u gerust door het dorp wandelen en een gesprekje aanknopen met de lokale bevolking, waarbij uw gids u natuurlijk kan helpen met vertalen.

Goed om te weten

Ook kunt u ervoor kiezen in de luxere Mai Chau Lodge te verblijven. U kunt dit bij de extra opties aangeven.

vn_al_maichau.jpg

Dag 11 Mai Chau - Hanoi - Hué

Mai Chau is gelegen in een rustige, groene vallei vol met rijstvelden en boerderijen met een eigen traditionele bouwstijl. In de lente is de vallei prachtig gekleurd door de vele verschillende bloemensoorten die in bloei staan, zoals de perzikbloesem. In Mai Chau vindt u meerdere etnische volkeren zoals de Witte Thai en de H’mong. Van het gebied rond Mai Chau wordt wel gezegd dat het de geboorteplaats is van de echte Vietnamees en het is werkelijk prachtig. In de ochtend hebben wij fietsen voor u gereserveerd en maakt u met uw gids een prachtige fietstocht door de omgeving. Daarna is het tijd om weer richting Hanoi te rijden, en na een aantal stops, komt u aan in Hanoi. Aan het eind van de dag wordt u naar het treinstation van Hanoi gebracht, waar u op de nachttrein naar Hué stapt. U slaapt in een vierpersoonscouchette.

Weetje

Het is ook mogelijk om de couchette voor 2 personen te reserveren. Uiteraard kunt u ook naar Hué vliegen, u zult dan 1 nacht langer in Hué verblijven. Bij de extra opties kunt u aangeven waar uw voorkeur naar uitgaat.

VN_AL_HUE2

Dag 12 Hué

Vroeg in de ochtend komt u aan in Hué. Na aankomst wordt u naar een hotel gebracht, waar een ontbijt voor u klaarstaat. Vervolgens maakt u een boottocht over de Parfum Rivier naar de Thien Mu Pagode. Een mooie tocht waarbij u een goede indruk krijgt van het leven van de lokale bevolking langs de rivier in deze regio van Vietnam. De Thien Mu Pagode staat ook wel bekend als Linh Mu en is gebouwd op de plaats van een oude Cham tempel. Thien Mu had in de eerste helft van de vorige eeuw al de naam een broeinest te zijn van boeddhistisch verzet tegen het koloniale regime, maar werd in 1963 in één klap beroemd toen één van de monniken zichzelf in Ho Chi Minh City in brand stak. De monnik was in zijn grijsblauwe Austin naar Ho Chi Minh City gereden waardoor juist deze auto een ereplaats heeft gekregen vlak achter de pagode. Het opvallendste onderdeel van het complex is de achthoekige, zeven verdiepingen tellende, bakstenen stoepa. Deze is kort na 1840 gebouwd in opdracht van keizer Thieu Tri en elke verdieping vertegenwoordigt één van de incarnaties van Boeddha op aarde.

Na de boottocht zult u met uw Engelssprekende gids de keizerlijke citadel bezoeken, oftewel: de Verboden Stad, waar de keizer van de Nguyen Dynasty woonde in de 19e eeuw. Hierna vervolgt u de reis naar een dorpje waar traditionele punthoeden worden gemaakt en probeert hier een aantal lokale snacks. U sluit de dag af op de kleurrijke Dong Ba Markt waar u even kunt rondstruinen. Het is de grootste markt van Hué, waar van alles te koop is!
vn_al_hoian3.jpg

Dag 13 Hué - Hoi An

Vanmorgen verlaat u Hué en rijdt u naar het karakteristieke stadje; Hoi An. U bezoekt een traditioneel vissersdorp waarna de weg ons voert over de Hai Van Pas. Deze pas wordt ook wel de Wolkenpas genoemd. Onderweg zult u genieten van spectaculaire vergezichten over de bergen, de zee, idyllische strandjes en kleine dorpjes. U bezoekt het Cham Historisch Museum in Danang met oude opgravingen uit het Champa tijdperk, waarna u door de Marble Mountains rijdt met prachtige grotten en tempels. In de loop van de dag komen we aan in het schilderachtige Hoi An met zijn Frans koloniale huizen en mystieke Aziatische bruggetjes. Hier maakt u een stadwandeling met uw gids waarbij u o.a. een bezoek brengt aan de Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes. De stad hangt vol met sfeervolle lampionnen en u sluit de dag dan ook af in een atelier waar u uw eigen lampion zult maken. Een erg leuk souvenir voor thuis! U verblijft de komende 2 nachten in het bijzondere Hoi An.
vn_al_hoianstrand.jpg

Dag 14 Hoi An

De komende dag kunt u geheel naar wens invullen. Hoi An is een heerlijk plaatsje dat inmiddels is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De locatie aan zee en de rivier heeft ervoor gezorgd dat de stad een belangrijke handelshaven werd van 15e tot de 19e eeuw waardoor er nog vele bijzondere oude koloniale gebouwen dateren uit deze tijd. Het plaatsje heeft honderden beschermde huizen, pagodes en overige bouwwerken. Ook ligt Hoi An in een prachtige omgeving dat zeer verschillend is van Noord-Vietnam. Vandaag heeft u de beschikking over een fiets, zodat u gemakkelijk op eigen gelegenheid kunt genieten van de prachtige omgeving, nogmaals de mooie binnenstad kunt bezoeken of naar het tropische strand kunt gaan. Een heerlijke ervaring vol verrassende ontmoetingen!

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen een optionele excursie te boeken. Zo kunt u een bijzondere excursie maken naar de oude tempel van My Son, ca. 40 kilometer ten zuidwesten van Hoi An. Tussen dichtbeboste heuvels, waar de Kattentandberg boven uitsteekt, ligt het My Son heiligdom dat dateert uit de 4e tot 13e eeuw voor Christus. In die periode ontwikkelde zich bij de kust van het hedendaagse Vietnam een unieke cultuur, die zijn spirituele oorsprong vond in het Indisch hindoeïsme. Hier vormde zich de religieuze en politieke hoofdstad van het Champa Koninkrijk. Dit bijzondere complex heeft terecht een plek veroverd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Of u kunt een excursie maken waarbij u alles leert over het verbouwen van rijst van het begin tot het eind, u werkt een stukje mee op het platteland en maakt kennis met het werk en de familie op een lokale boerderij. Maar u begint de dag met een tocht op een waterbuffel! Op de boerderij leert u overheerlijke en krokante Vietnamese pannenkoeken maken, uiteraard met een verkoelend drankje.

In de avond kunt u heerlijk rondlopen in het sfeervol verlichtte Hoi An met vele uitstekende restaurants.

Goed om te weten

Uiteraard heeft u de mogelijkheid om uw verblijf in Hoi An te verlengen of een verblijf te boeken in een luxe resort aan het strand. Bij de extra opties kunt u aangeven waar uw voorkeur naar uitgaat.

vn_al_lampionnenhoian.jpg

Dag 15 Hoi An - Danang - Amsterdam

Vandaag wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Danang gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 16 Amsterdam

Einde van een fantastische reis door Vietnam!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Alternatief hotel

Upgrade verblijf Mai Chau Lodge

U kunt er ook voor kiezen om tijdens de reis in de Mai Chau Lodge te verblijven in plaats van de Homestay Mai Chau. U verblijf hier op basis van logies-ontbijt. De Mai Chau Lodge is een ware oase, ge...

Meer info >

Al voor € 33p.p. Meer info >

Extra optie

'Early Check-in' middenklasse hotel Hanoi

Bij vroege aankomst in Hanoi, kunt u er voor kiezen om een 'Early Check-in' te reserveren. Tegen geringe kosten is de kamer dan vanaf ongeveer 10.00 uur 's-morgens voor u beschikbaar. Wanneer de 'Earl...

Meer info >

Al voor € 16p.p. Meer info >

'Early Check-in' superiorklasse hotel Hanoi

Bij vroege aankomst in Hanoi, kunt u er voor kiezen om een 'Early Check-in' te reserveren. Tegen geringe kosten is de kamer dan vanaf ongeveer 10.00 uur 's-morgens voor u beschikbaar. Wanneer de 'Earl...

Meer info >

Al voor € 22p.p. Meer info >

3 dagen / 2 nachten stop-over Hong Kong

We bieden u de mogelijkheid een stop-over te maken in de wereldstad Hong Kong. De bruisende stad heeft veel te bieden: moderne winkelcentra en authentieke markten zoals de Temple Street nachtmarkt...

Meer info >

Al voor € 62p.p. p.nMeer info >

Upgrade privé couchette nachttrein Hanoi - Lao Cai (retour)

Wanneer u liever tijdens de treinreis liever een privé-couchette heeft, is dat mogelijk tegen een toeslag. U kunt dit bij boeking kenbaar maken.

Meer info >

Al voor € 31p.p. Meer info >

Vlucht Hanoi - Hué, incl. transfers en overnachting superior hotel

Wanneer u liever van Hanoi naar Hué vliegt is dat mogelijk tegen een toeslag. U dient dit bij boeking kenbaar te maken. De transfers en extra overnachting in uw superior hotel zijn inclusief de prijs.

Meer info >

Al voor € 112p.p. p.nMeer info >

Extra's

Upgrade privé couchette nachttrein Hanoi - Hué

Wanneer u liever tijdens de treinreis liever een privé-couchette heeft, is dat mogelijk tegen een toeslag. U kunt dit bij boeking kenbaar maken.

Meer info >

Al voor € 50p.p. Meer info >

Vlucht Hanoi - Hué, incl. transfers en overnachting

Wanneer u liever van Hanoi naar Hué vliegt is dat mogelijk tegen een toeslag. U dient dit bij boeking kenbaar te maken. De transfers en extra overnachting zijn inclusief de prijs. Wanneer u tijdens...

Meer info >

Al voor € 112p.p. p.nMeer info >

Verlenging

Verlenging Hoi An Boutique Resort

U kunt uw verblijf per dag verlengen in Hoi An Boutique hotel. U verblijft hier op basis van logies-ontbijt. Het luxe Hoi An boutique resort is een heerlijk resort in een prachtige tuin. Het resort i...

Meer info >

Al voor € 64p.p. p.nMeer info >

Verlenging Strandhotel Hoi An

U kunt uw verblijf per dag verlengen in het strandhotel van uw rondreis in Hoi An. U verblijft hier op basis van logies-ontbijt.

Meer info >

Al voor € 20p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in goede driesterren hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in verzorgde viersterren hotels. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben vaak een zwembad en uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.

Het kan zijn dat sommige hotels gelijk zijn aan de middenklasse accommodaties, maar dan verblijft u in een luxer kamertype.

Halong Bay

Image Jonk - Middenklasse

De Image Jonk is een traditionele houten zeilschip gebouwd in Chinese/Vietnamese stijl. Uw luxe hut is voorzien van airco, minibar, een comfortabel bed en een badkamer met douche, toilet en een föhn. De jonk beschikt over een slaapdek en een dek metLees meer

Pelican Junk - Superiorklasse

Pelican Cruise biedt u een luxe manier om kennis te maken met de de natuurlijke schoonheid en spectaculair zeezicht van deze UNESCO World Heritage site. De schitterende jonk is ontworpen in aloude traditionele stijl, met moderne en luxe hutten en faciliteiten.Lees meer

Hanoi

Quoc Hoa Hotel - Middenklasse

Een gezellig charmant hotel met driesterren classificatie, gevestigd in het hart van het oude deel van de stad. Quoc Hoa is een perfect hotel om een authentieke Vietnamese ervaring op te doen. Het hotel is gelegen in het karakteristieke oude deel vanLees meer

La Dolce Vita - Middenklasse

La Dolce Vita Hotel ligt in het hart van Hanoi en is een authentiek hotel met een traditionele uitstraling. Het hotel ligt op 5 minuten loopafstand van het Hoan Kiem Lake en in de omgeving zijn vele restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden te vinden.Lees meer

MK Premier Boutique Hotel - Superiorklasse

Voor een accommodatie op toplocatie zit u goed in het MK Premier Boutique hotel. Dit viersterren hotel ligt in het centrum van Hanoi met op loopafstand de markt van Dong Xuan en de oude stadspoort. De kamers zijn knus ingericht en bieden een huiselijkeLees meer

Hanoi Pearl - Superiorklasse

Hanoi Pearl is centraal gelegen in de wijk Hoan Kiem, vlakbij de St. Joseph Kathedraal. De comfortabel en stijlvol ingerichte kamers zijn alle voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje en een badkamer met bad of douche. Het charmante hotel beschiktLees meer

Hoi An

Kim An Hotel & Spa - Middenklasse

Het Kim An Hotel heeft een gunstige locatie in Hoi An en geeft u toegang tot diverse bezienswaardigheden. Vanuit het hotel kunt u naar het Cua Dai Beach of naar het An Bang Beach deze liggen op 3 km afstand. Het hotel heeft een zwembad en in het restaurantLees meer

Like Hoi An Hotel - Middenklasse

Like Hoi An Hotel is een pas gerenoveerd hotel met een ideale ligging. Het ligt vlakbij het centrum en op tien minuten rijden van het strand An Bang. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, restaurant en een bar. Het restaurant serveert verschillendeLees meer

Hoi An Lantern Hotel - Middenklasse

Het Hoi An Lantern Hotel ligt in het hart van Hoi An en op korte loopafstand van de historische binnenstad. De kamers zijn elegant ingericht en voorzien van airco, tv, minibar en badkamer met bad of douche. Hoi An Lantern Hotel beschikt over een receptie,Lees meer

Hoi An Boutique Resort - Superiorklasse

Het Hoi An Boutique hotel is ideaal gelegen aan het Cua Dai strand, ligt in een grote tuin en op ca. 5 minuten rijden van het centrum van Hoi An. Alle kamers zijn comfortabel en luxe ingericht en zijn gelegen in het hoofdgebouw. Ze kijken uit op hetLees meer

Hué

Gold Hotel Hue - Middenklasse

Het Gold hotel is gelegen in het hartje van de stad Hué. De luxe comfortabele kamer zijn voorzien van een televisie, kluisje, minibar, badkamer met bad/douche en koffie- en theefaciliteiten. Er is een receptie, restaurant, bar met prachtig uitzicht overLees meer

Thanh Lich - Middenklasse

Het moderne en comfortabel ingerichte Thanh Lich hotel, in het centrum van Hue, biedt u een uitstekende uitvalsbasis. Het hotel ligt op loopafstand van de bekende bezienswaardigheden zoals de Notre Dame kathedraal en de Parfumrivier. Naar de luchthavenLees meer

Eldora - Superiorklasse

Het Eldora hotel is centraal gelegen, op ongeveer 1 kilometer afstand van de Notre-Dame kathedraal en op 2 kilometer afstand van de Truongtien brug en de Dong Ba markt. Alle kamers zijn luxueus ingericht en voorzien van airco, minibar, TV, telefoon,Lees meer

Mai Chau

Mai Chau Homestay - Middenklasse

Paalwoningen zijn de traditionele huizen van de Thaise etnische minderheidsgroep die in Mai Chau leeft. De paalwoningen gelegen in het dorp Mai Chau vormen een harmonieuze combinatie tussen het lokale leven en de schitterende natuur.

Doorgaans zijnLees meer

Ninh Binh

Bai Dinh hotel - Middenklasse

Het Bai Dinh hotel is een elegant hotel. Perfect voor een bezoek aan de grootste pagoda die Vietnam te bieden heeft: de Bai Dinh Pagoda. De kamers zijn elegant ingericht en voorzien van airco, tv, minibar en badkamer met regendouche. Bai Dinh Hotel beschiktLees meer

Thuy Anh Hotel - Middenklasse

In het centrum van Ninh Binh is het gezellige Thuy Anh Hotel gelegen, op loopafstand van het station. Het hotel heeft een prima prijs-kwaliteitsverhouding en is dan ook een goede keuze voor uw verblijf in deze schitterende omgeving. De comfortabele kamersLees meer

Ninh Binh Legend Hotel - Superiorklasse

Het uit de 13e eeuw daterende Hotel Legend is centraal gelegen in Ninh Binh, op 600 meter van het Ninh Binh-plein en naar het A Nau-pagode, die dateert uit de 16e eeuw is het ongeveer 5 minuten lopen. De ruime kamers zijn comfortabel ingericht en alleLees meer

Sapa

U Sapa Resort - Superiorklasse

Het viersterren U Sapa Resort biedt u een heerlijk comfortabel verblijf in deze schitterende omgeving. Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk diverse activiteiten en trekkings ondernemen. Geniet van het prachtige uitzicht over de vallei en de bergen, deLees meer

Holiday Sapa - Middenklasse

Gelegen in het hart van Sapa met prachtig panoramisch uitzicht op de vallei en bergen. Alle kamers zijn ruim en comfortabel ingericht en alle voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje, koffie-/theefaciliteiten en een badkamer met bad, doucheLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Hanoi

Hanoi Stadstour (hele dag)

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam, maar is veel minder druk dan andere Aziatische hoofdsteden. Door de Franse bouw, meren en parken is het een heel aantrekkelijke stad.

Tijdens deze excursie bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden zoals dLees meer

Hanoi Kookworkshop, incl. lunch

Onder begeleiding van een lokale kok gaat met alle benodigde ingrediënten aan de slag om het meest heerlijke diner te maken. U leert de maaltijd zelf bereiden, waarna u deze natuurlijk zelf kunt proeven!Lees meer

Village Tour (hele dag)

In de ochtend vertrekken naar het dorp Chuong , gespecialiseerd in de productie van de bekende kegelvormige hoeden . Hierna brengt u een bezoek aan de Thay pagode , een prachtig complex van tempels en heiligdommen met een leuke sfeer. Van daaruit vLees meer

Hoi An

Halve dag naar het oude tempelcomplex My Son

Vandaag brengt u een fascinerend bezoek aan de ruïnes van My Son. Eén van de belangrijkste overblijfselen van de Cham periode en sinds enkele jaren staan deze ruïnes op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

U wordt bij uw hotel in Hoi An opgehaald enLees meer

Hoi An Kookworkshop, incl. lunch

Onder begeleiding van een lokale kok gaat u de markt op om alle benodigde ingrediënten te verzamelen. Deze ingrediënten worden verwerkt in een heerlijke lunch die u zelf leert bereiden, en die u natuurlijk zelf nuttigt.Lees meer

Een dagje meedraaien bij de rijstboer in Hoi An (halve dag)

Vandaag wordt u opgehaald voor een wel héél bijzondere excursie. U zult een ochtend mee gaan draaien bij een lokale familie op de rijstvelden. De precieze werkzaamheden zijn uiteraard afhankelijk van het seizoen. Met een lokale gids gaat u op een unLees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Nachttrein Hanoi - Sapa v.v. in een 4-persoonscouchette, met bed en airconditioning
Nachttrein Hanoi - Hué in een 4-persoonscouchette, met bed en airconditioning
Rondreis met privéchauffeur in airco-auto/minibus
Engelssprekende gids van dag 2 dag t/m 14 (Op dagen ter vrije besteding heeft u niet de beschikking over uw gids en chauffeur)
Overnachtingen in uitstekende middenklasse hotels
1 Overnachting aan boord van een traditioneel zeilschip in de Halong Bay in een 2-persoons buitenhut met airconditioning en een eigen luxe badkamer met toilet
1 Overnachtingen bij een lokaal gastgezin, waarvan 1 nacht in een privé kamer met eigen badkamer
Iedere dag ontbijt
1 x Lunch, 1 x diner
Stadstour Hanoi incl. de Tempel van de Literatuur, het Ho Chi Minh Mausoleum, wandeling door de oude stad en een traditionele waterpoppenshow*
Tocht per traditionele cyclo (fietstaxi) door het oude centrum van Hanoi
Bijzondere wandelingen in Sapa met bezoek aan diverse bergstammen
Bezoek aan een zeer authentieke markt rondom Sapa
Prachtige boottocht door Halong Bay op een traditioneel zeilschip (jonk)*
Bezoek aan vissersdorpen en grotten in de Halong Bay*
Tocht per traditionele sampan door het Van Long Nature Reserve*
Fietstocht door de Mai Chau Vallei
Stadsbezoek aan Hué incl. boottocht over de Parfum Rivier, de Thien Mu Pagode, de Keizerlijke tombe van Tu Duc en de Verboden Stad*
Panorama route van Hué naar Hoi An via de Hai Van Pas incl. bezoek aan het Cham Museum en de Marble Mountains*
Stadswandeling door Hoi An met Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes, inclusief een lampionnen workshop*
Heerlijk strandverblijf met gratis fietsen beschikbaar in Hoi An
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. € 30 p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 190 (middenklasse) en € 230 (superiorklasse) korting op het arrangement. Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven en er wordt slechts 1 bed bijgezet.

Weekendtoeslag Singapore Airlines

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Singapore Airlines op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Kort voor vertrektoeslag Singapore Airlines

Wanneer u binnen 60 dagen voor vertrek boekt in de periode 1 juni t/m 23 juni of tussen 15 augustus en 15 december, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Weekendtoeslag Cathay Pacific

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Cathay Pacific op een zondag of maandag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Visum Vietnam
Voor reizen naar Vietnam is een visum verplicht.
U dient dit visum reeds in Nederland of België aan te vragen.
NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via CIBT.
Klik hier voor alle benodigde informatie.
Meerpersoonskorting
Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt de korting in de prijsberekening.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Tet Festival 2017
Eén van de meest belangrijke feestdagen in Vietnam is het Vietnamese Nieuwjaar, het Tet festival. Tet wordt gevierd tijdens de eerste volle maan van het nieuwe jaar en verschilt daarom per jaar van datum.

Voor de Vietnamezen betekent dit een aantal dagen vakantie en een week lang feest. Het Tet feest staat in het teken van de familie en geluk. Om de voorouders te eren worden huizen en tempels over het algemeen met rood en goud papier versierd en elke regio heeft haar eigen rituelen tijdens het feest. Zo is in Noord-Vietnam de leeuwendans populair, maar in Zuid-Vietnam de éénhoorndans.

Door de versieringen ziet Vietnam er gedurende de periode van Tet heel kleurrijk uit. Tijdens het feest vieren alle Vietnamezen hun verjaardag en er worden daarom vaak cadeaus aan elkaar gegeven. Op de dag zelf wordt er muziek gemaakt, gaat men op bezoek bij familie en wordt er veel vuurwerk afgestoken. Gedurende het Tet feest zijn er verschillende festiviteiten en kunnen musea, winkels, markten, restaurants etc. gesloten zijn. Vooral lokale markten zullen rustiger zijn en de de lokale markten rondom Sapa zijn dan gesloten.

In 2017 is het Vietnamees Nieuwjaar op 28 januari en het Tet festival duurt tot en met 2 februari. Gedurende deze periode dient u met het bovenstaande rekening te houden. Uw plaatselijke gids zal eventuele wijzigingen in het programma met u bespreken.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Vele Gezichten van Noord-Vietnam

Dick Korsman en Mirjam Quartel, Werkendam
'We hebben een fantastisch mooie reis gehad. Het heeft overtroffen wat we er van te voren over hadden bedacht/gehoopt.'

'Early Check-in' middenklasse hotel Hanoi

Dick Korsman en Mirjam Quartel, Werkendam
'Het was heerlijk om na een lange reis direct in te kunnen checken bij het hotel.'
D,
'Het is fijn dat je kamer al gereed is als je vroeg aankomt na een lange reis, je kunt even uitrusten of opfrissen voordat je de stad gaat herkennen.'
Karin, Zoetermeer
'Een stadshotel midden in de oude wijk waar het allemaal gebeurt. Kamers van alle gemakken voorzien en heel erg vriendelijk personeel.
Het ontbijt was erg goed, zelfs croissants en chocoladebroodjes aanwezig.'
Tineke de Lange, Den Haag
'Geweldig leuk hotel met een vriendelijke en zeer professionele staf. Ruime kamers, verwarmd (heel fijn in de winter), schoon, leuk in het oude deel van de stad en toch rustig, heerlijk ontbijt en ook hun diners zijn aan te bevelen. Kortom, een aanrader. Wij zijn er nu al 5x geweest om te overnachten. Het voelt een beetje als thuiskomen (en zo werden we ook behandeld). Kregen zelfs een upgrade bij terugkeer! Prima manager, klantenbinding dus perfect!'
Ingrid Bogaerts, Mol - Belgie
'Dit hotel ligt in het midden van het oude stadscentrum. Het ligt wat verdoken tussen winkeltjes en restaurantjes. Het is een mooi kleinschalig hotel. De kamers zijn mooi verzorgd en er is een ruime nette badkamer. Het personeel is zeer vriendelijk en gedienstig en spreken allemaal redelijk goed engels. Het hotel ligt op wandelafstand van het Hoam Kiem Meer, het Waterpoppentheater en andere bezienswaardigheden.'
van Jaarsveld, Leerdam
'Bij aankomst kregen we gratis een grotere kamer met balkon. Het uitzicht was op de drukke straat, echt fantastisch. Gelukkig dubbelglas, dus geen overlast van het geluid van buiten.
Een goed hotel, midden in de oude wijk, gunstig gelegen t.o.v. bezienswaardigheden.'

'Early check in' superiorklasse hotel Hanoi

Karin, Zoetermeer
'Een stadshotel midden in de oude wijk waar het allemaal gebeurt. Kamers van alle gemakken voorzien en heel erg vriendelijk personeel.
Het ontbijt was erg goed, zelfs croissants en chocoladebroodjes aanwezig.'
Tineke de Lange, Den Haag
'Geweldig leuk hotel met een vriendelijke en zeer professionele staf. Ruime kamers, verwarmd (heel fijn in de winter), schoon, leuk in het oude deel van de stad en toch rustig, heerlijk ontbijt en ook hun diners zijn aan te bevelen. Kortom, een aanrader. Wij zijn er nu al 5x geweest om te overnachten. Het voelt een beetje als thuiskomen (en zo werden we ook behandeld). Kregen zelfs een upgrade bij terugkeer! Prima manager, klantenbinding dus perfect!'
Ingrid Bogaerts, Mol - Belgie
'Dit hotel ligt in het midden van het oude stadscentrum. Het ligt wat verdoken tussen winkeltjes en restaurantjes. Het is een mooi kleinschalig hotel. De kamers zijn mooi verzorgd en er is een ruime nette badkamer. Het personeel is zeer vriendelijk en gedienstig en spreken allemaal redelijk goed engels. Het hotel ligt op wandelafstand van het Hoam Kiem Meer, het Waterpoppentheater en andere bezienswaardigheden.'
van Jaarsveld, Leerdam
'Bij aankomst kregen we gratis een grotere kamer met balkon. Het uitzicht was op de drukke straat, echt fantastisch. Gelukkig dubbelglas, dus geen overlast van het geluid van buiten.
Een goed hotel, midden in de oude wijk, gunstig gelegen t.o.v. bezienswaardigheden.'

Vlucht Hanoi - Hue, incl. transfers en overnachting

lilianne van meir, goes
'Zeer goed geregeld! Gids wachtte met we ggaan tot ik helemaal door de boardingcontrole was gegaan'
Yvonne, Barendrecht
'Mooi hotel en goede vlucht. Lekker uitgerust. Had het zeker nodig omdat ik zelf ziek was van de airco. '
anoniem
'we hebben in plaats van de treinreis een vlucht geboekt met overnachting in hotel met een goed bed. Dit is prima bevallen. Aanbevelenswaardig!'
Harry Bos, Oldenzaal
'Geeft rust in een toch wel druk programma. Een nachttrein moet je een keer meemaken, maar als je dit al gedaan hebt, ga dan met het vliegtuig'
Ruud en Edith, Hoorn
'Prima geregeld'
Akkermans, Luttelgeest
'Vlucht Hanoi-Hue ging prima. Nog geen uur vliegen en je bent er al. Daarna met een busje naar het hotel. Dit was allemaal prima geregeld.'
Jan van den Berg, Winterswijk
'Alles was prima geregeld.'
P. Buijs, Oosterhout
'Wij zijn blij met de keuze van de vlucht van Hanoi naar Hue. Het geeft even een rustpuntje en een comfortabel vervoer over toch een grote afstand. Ook de (extra) overnachting in het hotel gaf gelegenheid even in een rustige sfeer te zijn en weer klaar voor het vervolg van de boeiende reis.'
Mat Baeten, Kortessem Belgie
'Voor ons blijkt dit een aangenaam aanbod omdat we daardoor een dag lekker lang hebben kunnen uitslapen
We zijn beide zestigers.
'
Sebastiaan, Amsterdam
'Wij kozen voor een vlucht van Hanoi naar Hue ipv een nachtelijke treinreis ivm het gemak en de extra nacht rust in het hotel; zeer goed bevallen en ''s ochtends weer fris op voor een nieuwe bijzondere dag'
anoniem
'Prima geregeld, onze vietnamese reisbegeleider regelde alles.'
anoniem
'We hebben genoten van onze goed verlopen transfer en vlucht naar Hue. Bij aankomst mochten we nog dineren in het restaurant met een zeer behulpzame jonge dame! Heerlijk geslapen in het hotel en zo goed uitgerust aan de volgende dag kunnen beginnen. De reacties van onze reisgenoten, die met de trein waren gegaan, hebben ons bevestigd de goede keuze gemaakt te hebben '
Els en Dick Schmelzer, Middelburg
'In plaats van de treinreis hebben wij de vlucht naar Hue geboekt en zeker geen spijt.
Na perfect geregelde transfers laat in de middag en korte vlucht waren wij ''s avonds al in het hotel in Hue. Een heerlijk rustige avond, nacht en ontbijt. De rest van de groep kwam de volgende ochtend vroeg aan. De treinreis was ervaren als een belevenis, maar omdat de reis vooral in het donker plaatsvond, hadden zij alleen ''s morgens vroeg iets van het landschap gezien. Aan ieder de keus..'
Piet en Joke Baltus, Purmerend
'Vlucht was prima geregeld net als de transfer naar de hotels. Blij dat we hiervoor hebben gekozen. '
C.A. de Nooij, Harmelen
'Echt een aanrader. De mensen die de treinreis hebben gedaan hadden spijt dat ze niet gevlogen hebben. Heerlijk relaxed. '
W. Ramakers, Hoofddorp
'Vlucht duurde maar 45 minuten, absoluut aan te bevelen boven de nachttrein.'
anoniem
'Korte vlucht, transfer en hotel goed geregeld.'
anoniem
'goeie vlucht en overnachtingen prima'
Pieter, Hattemerbroek
'Omdat we ervaring hebben in het reizen per nachttrein in Azie, hebben we voor de vlucht van Hanoi naar Hue gekozen. Perfect geregeld en hoewel minder avontuurlijk toch zeer comfortabel.'
Rob Scheers, Antwerpen
'Als je nog nooit een nachttrein in deze regio hebt genomen is de nachttrein zeker een optie. Mao had ook voor heel veel animatie gezorgd tijden de treinrit hoorden we van de anderen van de groep. De vlucht is gewoon minder vermoeiend.'
brigitte prokop, hoensbroek
'prima-blij dat wij niet de trein genomen hebben.'
Huisman, Dronten
'Voor ons een positieve ervaring. Vervoer, vlucht en overnachting perfect uitgevoerd en terwijl de rest van het gezelschap lag te hobbelen in de trein hebben wij genoten van een goed restaurant en een fijne nachtrust'
Wilma Verhoeven, Uden
'De vlucht van Hanoi naar Hué is maar een uurtje. Dit had veel voordelen t.o.v. de treinreis omdat die een hele nacht en avond duurde en achteraf erg zwaar bleek.
De transfers naar en van het vliegveld was heel goed geregeld. Iedereen was op tijd aanwezig om je af te halen en te brengen naar je plaats van bestemming. '
Tanno, Soest
'Vlucht werd met nagenoeg nieuw vliegtuig van Vietnam Airways uitgevoerd en transfers met prima busjes. Hotel was gunstig in centrum Hue gelegen, maar aan renovatie toe.'
Marjan Boets, Bergen op zoom
'Perfect!Geen commentaar!De bus en alles stond klaar.Aansluiting was goed.De vlucht duurde 50 min.Mooi vliegtuig.'
Prudon, Lanaken
'Prima alternatief als je niet met de trein wilt gaan. Transfers zijn prima geregeld. '
julien Christael, Leuven Belgie
'perfekt,geen enkel probleem'
N. Schreurs, Haelen
'Vlucht was prima. Het transfer was goed geregeld. Hotel in Hue was goed. Jammer dat we na aankomst in het hotel ( omstreeks 22.00 uur )niet meer konden eten. Ook in de nabijheid van het hotel was geen eetgelegenheid meer open.'
M. Derks, Mill
'perfect geregeld.'
anoniem
'vrij vlot gegaan'
judith, de meern
'Zeer goed geregeld en we werden op de luchthaven op gewacht en gelijk naar het hotel gebracht.'
fam. van hulst, krimpen aan den ijssel
'Een heerlijke comfortabele wijze van vervoer en het hotel in Hue is prima. prettig om hier een nacht langer te verblijven.'
M. Pieters, Voorschoten
'Super! Binnen 70 minuten uitgerust op de plaats van bestemming in plaats van een hele nacht in een langzame boemeltrein. Altijd doen! Het is het geld meer dan waard!'
Vervoort Peggy, Hulshout Belgie
'Indien je een lange treinrit niet ziet zitten is dit absoluut aan te raden. De vlucht duurt maar een goed uurtje waardoor je nog een rustige nacht in het hotel in Hue kan doorbrengen.'
Jos en Bella , Berlicum
'Een genot om met het vliegtuig die afstand te kunnen overbruggen. Wij zijn niet zo enthousiast over slaaptreinen. Transfer naar en van het vliegtuig prima geregeld. Na het inchecken op het vliegveld gegeten en dat was een uitstekende keuze omdat het in Hué te laat was om nog te kunnen eten. Hotel goed.'
Roos Knijnenburg, Deurne
'Alles verliep zo snel, dat we bijna binnen een half uur vanuit het vliegtuig in het hotel stonden. De koffers lagen al op de band voordat we er waren.'
anoniem
'De vlucht was goed en hotel ook. Alleen had 1 van onze groep haar koffer niet ontvangen, gelukkig kwam die de volgende aan.'
Janneke en Fred,
'vanwege de grote afstanden zijn binnenlandse vluchten aan te raden. Alles was prima geregeld.
Het is handig om te weten dat als je het vliegveld verlaat er gecontrole plaats vindt of je je eigen bagage bij je hebt. Dat betekent dat de stickers die bij het inchecken van de bagage op je instapkaart zijn geplakt worden ingenomen.
Het scheelt veel tijd als je die bijdehand hebt. '

Vlucht Hanoi - Hue, incl. transfers en overnachting superior hotel

Anne Joosen, Oirschot
'We hebben i.p.v. de nachttrein van Hanoi naar Hué een vlucht genomen. Mooi op tijd op het vliegveld gebracht. De vlucht is prima en de transfers oo. Het hotel waar we een extra nacht hadden was ook prima.'

Hotel Hoi An***

Hoi An Boutique Resort****

Dick Korsman en Mirjam Quartel, Werkendam
'Prima resort waar we heerlijk een paar dagen hebben geluierd. Goede service. Mooie kamer. Vriendelijk personeel. '

3 dagen / 2 nachten stop-over Hong Kong

Roos Knijnenburg, Deurne
'Het hotel was prima en het personeel erg behulpzaam.
Wij bleken ook nog recht te hebben op een halve dagexcursie door de stad, die was leuk. Dan krijg je toch een beter beeld van de totale stad.
Al met al een aanrader om zonder al te grote jetleg aan te komen op de uiteindelijke bestemming

'
zwinkels, zandvoort
'altijd doen.
goed geregeld hotel was lekker centraal gelegen.
hebben vanuit het hotel een rondreis geboekt.
heel veel gezien.
'
anoniem
'Hong Kong is een must als je via daar vliegt om op je eindbestemming te geraken.
Het is super druk en tegelijk een paar kilometer verderop toch weer zeer rustig.
Het is een "grondgebied" van uitersten; van zeer dure winkels en restaurants tot spotgoedkope marktjes en eetstalletjes.
Hong Kong heeft een zeer goed openbaar vervoer (tram, metro, bus, ferry) zodat je gemakkelijk overal zelf naar toe kunt (een goede reisgids (boek)is hiervoor wel een aanrader.
Doen dus die stop-over als je de volgende keer Hong Kong passeert !'
Anna, IJsselstein
'Een aanrader! Hong Kong is de moeite waard om te bezichtigen. We hebben in een hotel op de 33ste verdieping geslapen. Het uitzicht was fantastisch.
Het openbaar vervoer is schoon, veilig en duidelijk dus we hebben veel gezien in korte tijd.'
anoniem
'3 dagen is te kort voor ons. Echt een hoogtepunt in een byzondere atmosfeer!!!'
Hans en Ria, Almere
'In 3 dagen krijg je een aardige indruk van Hong Kong. De eerste dag hebben we het openbaar vervoer uitgeprobeerd. Dat is perfect geregeld en erg goedkoop. We zijn toen kris kras door het centrum getrokken. De tweede dag met metro en bus naar het Po Lin klooster en de liggende Buddha en met de kabelbaan terug. Stanley bekeken en op dag 3 naar Victoria Peak. We hebben het idee dat we aardig wat van Hong Kong gezien hebben, maar er is nog veel meer te zien. Drie dagen is eigenlijk te kort.'
Petula, Volkel
'Een echte aanrader! In 3 dagen krijg je een prima indruk van de prachtige stad Hong Kong. Vervoer is uitstekend geregeld via alle eilanden. '
Berta S., Eindhoven
'Once every holiday is over. And there we were flying with all our experience, great memories to Hong Kong, after 2 fantastic weeks in Vietnam. So can there be anything better?? Well, believe me, Hong KOng was the best decision to visit. Though a bit problematic to find the right contact point at the airport, we finally arrived to our hotel. L''hotel Causeway Bay. 40 stories, we immediately found ourselves in a fantastic room on the 37th floor, just a floor under the roof terrace with a marvellous view, a swimming pool, sauna and a fitness gym. We watched the sun go down above the harbour from our window and enjoyed every moment of this buzzling, busy, hot ut simply easy-to-love city. Thank you CX and NRV! For all planning to take the trip to Vietnam, this is definitely the best must to do! '
anoniem
'Wij zijn erg blij dat wij voor de stop over in Hong Kong gekozen hadden. Hong Kong is een ontzettend mooie stad om een keer gezien te hebben. Wat een drukte! We vonden het ook fijn dat we niet meteen verder hoefden te reizen na de vlucht van 11 uur. Hebben even kunnen acclimatiseren. Vooral ''The Peak''in Hong Kong is zeker de moeite waard om te bezoeken.'
Nico Thomas, Spaubeek
'Hongkong is een zeer drukke en levendige stad met invloeden uit het oude China en van het oude Engeland als voormalige kolonie.Prima voor 2 of 3 dagen stopover. Wij deden alles per metro die zeer goedkoop is.Een bezoek aan de Man Mo tempel, Holywood street en de wijk Tim Tsa Tsui is zeer aan te bevelen. Ook een bezoek aan The Peak per treintje is een belevenis. De overtocht van Hongkong eiland naar Tim Tsa Tsui kun je als alternatief voor de metro ook per veerboot doen.'
Bart Haase, Arnhem
'Honh Kong moet je een keer bezogt hebben, de stad maakt veel indruk door de sky-line. In twee dagen kun je voldoende zien van de stad om een goede indruk te krijgen. Via websites hebben we een overzicht gemaakt wat we graag wilden zien en dat is gelukt. Het treintje naar de Piek is een must om daarna van een geweldig uitzicht te kunnen genieten. Ook de ferry, de avondmarkt in Temple street en de langste roltrap (achter elkaar) zijn een must. Veel gebruik gemaakt van de metro, deze is goedkoop en zeer efficient. Hotel Majestic is een zakenhotel wat een goede ligging heeft en een goed ontbijtbuffet. De stopover is een echte aanrader'
B. Haase, Arnhem
'Prima geregeld, na aankomst duurt de transfer naar het hotel ca. 30 min. Wij vonden L'hotel Causeway Bay niet gezellig maar alles wat je nodig hebt is op de kamer aanwezig en de ligging was goed en daar gaat het om als je maar zo kort in de stad bent. '
van Rest,
'De stop-over was goed geregeld. Met een bus werden wij van het vliegveld naar het hotel, L''hotel Causeway Bay Harbour View, gebracht. Een schitterend hotel.
Vanwege onze beperkte tijd hebben wij niet veel bezienswaardigheden bezocht. Wel hebben wij de stad goed kunnen bekijken. Erg leuk is het om naar een van de grote shopping malls (Times square) te gaan.
Een goedkope en leuke manier van vervoer is de tram. Je kan ook de ondergrondse nemen, maar dan zie je niks van de stad.
Een aanrader is de Peak Tram. Deze tram gaat in hoek van bijna 45 graden de berg op. Vanaf deze berg heb je een fantastisch uitzicht over de stad.
'
C.D.van Beek, Hoorn
'Ik ben redelijk bekend in H.K.,omdat Ik er 3 maal per jaar kom,dus ik vermaak mij heel goed in H.K..Bezoek de grote Boedha op Lantau en het Lin Po klooster.En ga uit in Lang Kwai Fong en.Wanchai.'
Alice Garritsen, Nuenen
'Super-de luxe hotel. We hadden een appartement met zitkamer met tv, slaapkamer met tv, badkamer met inloopdouche , bad, toilet en nog een eenaperte inloopdouche en toilet.Goed ontbijt, waarvan één dag gratis en de andere dag moesten we betalen.Personeel aan de receptie was niet erg vriendelijk. Wel leuk was dat we door Cathay Pacific een gratis rondrit door HongKong, inclusief naar de Peak, kregen aangeboden.'
leonoo, amsterdam
'Transfer was even zoeken, maar netjes. Hotel was ok, maar kamers erg klein. Je kan je koffer niet op normale wijze kwijt. Ontbijt beperkt (broodbeleg). dienstverlening niet erg vriendelijk. erg apart dat alleen tweede ochtend ontbijt inclusief. Wel zeer gunstige ligging tegen over de metro'
anoniem
'Prima manier om een bijzonder interessante stad te bezoeken, de highlights te bekijken en om te wennen aan het andere klimaat en het tijdsverschil. '
G.Kremers, Urmond
'Het City Garden hotel is klasse.Het ligt op 50 meter van de tramhalte, heeft een geweldig ontbijt en zeer vriendelijk personeel
'
J.P van der wolk, Huizen
'Wij vonden het heel fijn om de reis te kunnen onderbreken met een stopover in Hong Kong. De tijd was precies lang genoeg om de belangrijkste bezienswaardigheden van Hong Kong te bezoeken. Het City Garden hotel was een prima centraal gelegen hotel.'
P. van Rijswijk, Tilburg
'Aanrader voor iedereen. Leuk om in 3 dagen Hong Kong te bekijken. Drie dagen is genoeg en het openbaar vervoer is heel goed te doen. ( metro, ferry en tram )City Garden Hotel is prima gelegen ,vlakbij de metro. Ontbijt erg uitgebreid en wij kregen van Cathay Pacific zelfs een excursie aangeboden'
Fam. Kippersluis, Wijchen
'Een heel mooi hotel die goed centraal ligt met metro in de buurt waarmee je makkelijk kunt reizen in Hong Kong'

Upgrade verblijf Mai Chau Lodge

Johanna de Groot, Haarlem
'Highly recommended! Two or three nights at this eco lodge would be great in order to explore this friendly, clean, pure area under the misty mountains!'
Van der gaag-zwering, Rotterdam
'In 1 woord, geweldig. Alles tot in de puntjes goed geregeld. Zeer goed hotel. T'

Uitgebreide reisverslagen

Vietnam in 21 dagen

08-09-2016

Vietnam waarom ? Het land was jarenlang middelpunt van het wereldnieuws. De bevolking werd het slachtoffer van de Koude Oorlog tussen Oost en West. De oorlog in Vietnam werd, mede door de rol van de media, onderdeel van wereldwijde protesten in de vorm van demonstraties, songs en publicaties. Hoe staat het land , ruim veertig jaar na de hereniging van Noord en Zuid, er nu voor ? In brochures w...

Privérondreis 17 dagen Vietnam, van Noord naar Zuid

18-01-2015

Na een tussenstop in Hong Kong, we vliegen heel comfortabel met Cathay Pacific, Komen we aan op de luchthaven van Hanoi, waar we opgewacht worden door de plaatselijke touroperator van Indochina Travel Services. Onze chauffeur brengt ons naar ons hotel, wat al een kunst op zich is in een land zonder verkeersregels met miljoenen brommertjes. Het hotel ligt in de wijk Old Quarter, gezellig , maar ...

Dagboek van onze reis naar en door Vietnam 2014

05-03-2014

...

21 dagen Hoogtepunten van Vietnam, een verslag via Facebook, februari 2014

05-02-2014

Hallo iedereen, wij (mijn vrouw Jeannette en ik) doen mee aan de 21-daagse rondreis Hoogtepunten van Vietnam en we hebben vandaag net dag twee beleefd. Bij jullie is het nu nog vrijdag, maar wij zijn net de zaterdag al ingegaan. We zitten in Hanoi in hotel Maison d'Hanoi. Een klein maar wel zo gezellig hotel in de oude wijk. Deze wijk is erg druk, maar er is daardoor ook veel te beleven binnen...

21-daagse rondreis Parel van Indochina

28-06-2013

Na een lange vier en een half uur durende rit eindelijk aangekomen in Amsterdam Even de spullen afzetten in Hotel Avenue en dan op naar de Zeedijk waar we bij het maleis restaurant WAU op nr. 35 ( een echte must)onder het genot van Gulpener Neuburg genoten van een bloemlezing van saté. Alvast een goed begin van Azië. Buiten wachtte de Amsterdamse Moesson. ...

Op ’t gemak door Vietnam

04-04-2013

Na een lange reis komen we in de namiddag van dag 2 aan in Hanoi. Vooral de overstap in Kuala Lumpur valt ons wat zwaar, we moeten daar 4 uur wachten voordat we verder kunnen naar Hanoi. Achteraf was een extra nacht in Maleisië misschien toch een beter idee geweest, want na 12 uur vliegen slaat de vermoeidheid toe. Op het vliegveld van Hanoi worden we echter hartelijk welkom geheten door onze eer...

21-daagse rondreis Hoogtepunten van Vietnam

23-01-2013

24 deelnemers Reisleider Mao NRV en Singapore Airlines Op 23 januari om 7 uur per taxi naar Schiphol vertrokken. Tussenlanding in Singapore en na een stop van bijna 4 uur doorgevlogen naar Hanoi alwaar we opgewacht werden door reisleider Mao. De groep bestaat uit 24 deelnemers. Jongste is 40 en oudste 78....

Parel van Indochina 21 dagen prive rondreis door Vietnam

18-01-2013

Op het vliegveld worden we opgewacht door een tenger meisje dat een bord hoog houdt met onze namen erop. Na even miljoenen te hebben gepind (2.000.000 Vietnamese Dong = € 75 en dit is het maximale wat uit de automaat komt), volgen we Yue (uitspraak: hoewe) naar een auto met chauffeur. Ze vertelt dat het hotel 30 km ver is en dat we daar een uurtje over doen. Links en rechts worden we ingehaald doo...

Hoogtepunten van Vietnam

19-09-2012

De rij voor de douane was lang en het controleren van de paspoorten moest blijkbaar erg zorgvuldig gebeuren. De koffers lieten daarna nog eindeloos op zich wachten en wat opviel was dat er meer dozen dan koffers over de band aankwamen rollen. De Vietnamezen nemen van alles mee in het vliegtuig zoals bijvoorbeeld dozen vol fruit omdat het ergens anders goedkoper is. In de aankomsthal stond onze re...

21-daagse rondreis Hoogtepunten van Vietnam

22-03-2012

’s Ochtends om 6 uur rijdt de taxi voor om ons naar het station te brengen. We willen met de trein naar Schiphol, maar helaas is er een treinstoring rondom Amsterdam. De naar rijdt tot Leiden stappen we in die ene bus die de NS heeft ingezet. Gelukkig bereiken we Schiphol op tijd. Het vliegtuig (777-200) van Singapore Airlines vertrekt netjes op tijd om half 11. Het vliegtuig is voor 2/3 vol. Wij...

21 daagse groepsreis naar Vietnam

09-03-2012

Op dag 1 vertrokken wij van Amsterdam naar Hanoi met een tussenstop in Singapore. Het was een reis zonder problemen in Singapore hadden wij tijd genoeg om over te stappen....

21 daagse groepsreis Hoogtepunten van Vietnam

10-12-2011

Om 7.15 ’s morgens met shuttlebus naar Schiphol gereden. Ik was die dag jarig maar dit schoot ons pas te binnen toen we rustig op de luchthaven zaten te wachten. Om 10.45 gingen we de lucht in met Singapore Airlines, een fijne vlucht, Peter had een longlegchair die we dankzij de instructie uit de NRV brochure hadden besproken. 11,5 uur later zijn we in Singapore aangekomen en na 3 uur wachten in 2...

21 daagse rondreis hoogtepunten van Vietnam

24-09-2011

Eindelijk was het zover. Vandaag konden we digitaal inchecken voor het eerste gedeelte van onze reis naar Kuala Lumpur. Wij zijn Gerrit, Thea, Bertie, Mark en Patricia. Het inchecken ging in het begin wat moeilijk, maar met wat geduld lukte dat wel....

21-daagse rondreis Hoogtepunten van Vietnam

14-06-2011

We willen graag, als het hier hartje winter is, lekker naar de warmte gaan in Vietnam. Na een aantal reisgidsen te hebben bekeken valt ons op dat veel reizen vanaf Saigon naar Hanoi gaan. Omdat we na de rondreis naar een strand willen om lekker uit te rusten gaan we zoeken bij welke reisorganisatie dit mogelijk is. Op internet komen we uit bij NRV. We hebben nog nooit van NRV gehoord en we h...

21-daagse groepsreis Hoogtepunten van Vietnam

31-05-2011

Na maanden van aftellen en lezen van boeken over Vietnam is het dan eindelijk zo ver. Vandaag gaan we naar Vietnam. Bij de gate is de bewaking bezig met het trainen van een hond die explosieven moet zoeken. In dit geval hebben ze gelukkig een balletje genomen die verstopt wordt en door de hond opgespoord moet worden. Leuk om dat een keer te zien. We vertrekken 45 minuten te laat door een technisch...

21-daagse rondreis Hoogtepunten van Vietnam

14-03-2011

Donderdagmiddag 13 januari hebben we alsnog beslist om 's avonds te gaan rijden en een hotel te nemen op Schiphol. Dan hoeven we niet voor dag en dauw op te staan om naar Amsterdam te rijden. Om kwart voor 8 worden we gewekt door een sms’je wat binnenkomt. We hoeven pas om 13.00 te vliegen dus we draaien ons nog eens om. We zijn om 10.30u op schiphol en ja hoor het wachten gaat beginnen. We vliege...

Vietnam, zelf samengesteld

12-01-2011

Nou Cathay Pacific is niet slecht, maar no 1 blijven toch Malaysian Airlines en Singapore Airlines. We kwamen dus om 7 uur ’s morgens plaatselijke tijd aan in Hongkong en de overstap naar Hanoi was 12 uur later. Dus maar een citytour gedaan. Voor de restaurants een rij wachtenden. Gelukkig nog wel een goed restaurant gevonden, maar dat was Westers jammer genoeg. Hoewel: de fish and chips waren e...

21 dagen Hoogtepunten van Vietnam

03-01-2011

Cathay Pacific staat klaar op Schiphol om ons naar Hong Kong te brengen, zoals later blijkt, de thuisbasis van deze maatschappij. Het is eind september 2010. Nadat we met Kras 2 keer naar China en 2 keer naar Thailand waren geweest trok de prijs en het programma van NRV, waar we nog nooit van gehoord hadden, en we besloten om de gok maar eens te nemen. Achteraf niets dan lof het was een goede g...

Rondreis Vietnam 15 dagen Impressies van Zuid-Vietnam

25-10-2010

Onze reis kan eindelijk beginnen: individueel naar Vietnam. De 15-daagse privé-rondreis "Impressies van Vietnam" hadden we gekozen met een korte verlenging in een luxe strandhotel in Hoi An. Thuis hadden we al digitaal ingecheckt, dus we hoefden alleen nog maar de koffers af te geven bij de balie van Malaysia Airlines. Netjes op tijd vertrekt het vliegtuig en we hebben een prima vlucht In Kua...

21-daagse privérondreis Parel van Indochina

18-10-2010

Na een vliegreis van in totaal 15,5 uur, excl. 3,5 uur wachten op Kuala Lumpur, landen we vol verwachting op het vliegveld van Hanoi. We worden onmiddellijk met de communistische bureaucratie geconfronteerd. Tientallen douaniers, ondersteund door bijna evenzoveel chefs van dienst, bestuderen het ingevulde immigratieformulier; visum en paspoort gelijk een notaris een koopakte of belastinginspecteur...

21-daagse rondreis Parel van Indochina

02-08-2010

We zijn er en hebben er al een dag opzitten. Na een zeer lange vliegreis, met een overstaptijd in Kuala Lumpur van bijna 6 uur, zijn we op 7 april ’s middags in Hanoi aangekomen. We hebben een hotel midden in het oude centrum. Een authentiek en prachtig hotel. Er is van alles, maar het moet wel werken, zoals wi-fi. We gingen er direct op uit. Dat is wel even schrikken. Alles rijdt hier op...

21-daagse groepsreis Hoogtepunten van Vietnam

13-04-2010

De reis hebben wij gisteren afgerond en met een goed gevoel kijken wij terug naar Vietnam. Wat een cultuur verschillen! Hanoi is een zeer drukke stad. Overal is verkeer. Heel veel scooters en een paar auto's. Mensen eten voor hun winkeltje of woning. Alles zit buiten op hele kleine plastic krukjes en een grote pan waar in gekookt wordt. Veel noodlesoep en ook veel barbequestokjes worden geg...

21-daagse groepsreis Hoogtepunten Vietnam

09-10-2008

Na een vlucht van eerst 11 uur naar Hong Kong volgde nog 2 uurtjes naar Vietnam. Het is behoorlijk warm hier maar wij klagen niet want het is heerlijk. Een rit van 30 km (40 min) achter de rug in een luxe touringcar. Het hotel ziet er goed uit. Midden in Hanoi, een hele drukke stad. Zo te zien is er veel te zien, totaal anders dan Nederland, o.a bergen, platteland, heel veel water (o.a. de Rode ri...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam