neemt je mee
Sapa
Sapa
Mai Chau
Mai Chau
Grotten van Phong Nha
Grotten van Phong Nha
Stranddagen in Hoi An
Stranddagen in Hoi An
Van Long Nature Reserve
Van Long Nature Reserve

Vele Gezichten van Noord-Vietnam

Privéreis | 16 dagen v.a. 1936
1786i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
30-04-2018
Reisduur
16 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met woensdag 28 februari 2018
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m januari 2019
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Voorwaarden

- Geldig tot en met woensdag 28 februari 2018
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m januari 2019
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
Kassakorting tot 175 ppi
Verken de binnenlanden van Noord-Vietnam
Overnachting op traditionele jonk in Halong Bay
Kijkje in het lokale leven en traditionele gebruiken
Geniet op het strand bij Hoi An

Natuur, lokale ontmoetingen & lampionnen

Deze rondreis door Noord Vietnam neemt u mee naar verborgen binnenlanden en laat u kennismaken met haar bewoners. Wandel door de rijstvelden van Sapa , ontwaak op een traditionele jonk in Halong Bay en fiets door de gezellige straten van Hoi An. Geniet van het lekkere eten en laat u meeslepen in de vriendelijke cultuur van Vietnam!

"We hebben een fantastisch mooie reis gehad. Het heeft overtroffen wat we er van te voren over hadden bedacht/gehoopt."

Dick Kosman & Mirjam Quartel uit Werkendam

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Hanoi

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Hanoi
Overnachting in het vliegtuig

Vertrek vanaf Amsterdam naar Hanoi, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Hanoi

vn_al_hanoistreets.jpg
Vrije middag
Ontmoeting met onze lokale vertegenwoordiging
Eerste overnachting koloniale centrum Hanoi

Na aankomst op de luchthaven wordt u door onze lokale vertegenwoordiger verwelkomd en naar uw hotel gebracht middenin de oude koloniale wijk. Onze vertegenwoordiger zal u informeren over de Vietnamese gewoontes en is de uitgesproken persoon voor leuke en handige tips! De rest van de middag is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de vliegreis en wennen aan het klimaat. U kunt gemakkelijk op eigen gelegenheid het gebied rond het Hoan Kiem Meer evenals het zeer karakteristieke Franse Kwartier bezoeken met de vele winkeltjes en restaurantjes. Dit alles op korte loopafstand van uw hotel!

DAG
03

Hanoi

vn_al_hanoi_literatuurtempel_204451687.jpg
Stadstour Hanoi, incl. Mausoleum en Tempel van de Literatuur
Stadswandeling Frans-koloniaal stadscentrum
Tocht in een traditionele riksja
Bezoek waterpoppenshow
Tweede overnachting koloniale centrum Hanoi

In de ochtend wordt u door een Engelssprekende gids opgehaald en bezoekt u de mooiste plekjes van Hanoi. Hanoi is een vriendelijke stad en middels een wandeling en tocht per traditionele cyclo (fietstaxi) bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden. De dag begint bij het complex van Ho Chi Minh met het mausoleum, dat nog honderden pelgrims per dag trekt. U ziet het voormalige werkhuis van ‘Oom Ho’, de beroemde ‘One Pillar’ Pagode en de Tran Quoc Pagode. Hierna brengt u een bezoek aan het interessante vrouwenmuseum.

In de middag brengt u een bezoek aan de Tempel van de Literatuur, daterend uit het jaar 1070 en de 1e universiteit van Vietnam. Het prachtige complex heeft 5 ommuurde binnenplaatsen en mooie, goed onderhouden tuinen. Te voet en met een gids ontdekt u het oude Franse kwartier. U loopt langs bijzondere plekken met intrigerende verhalen waarna u in een authentieke riksja stapt. Samen met de altijd vrolijke bestuurder rijdt u door de oude wijk van de gilden, waar u ziet hoe de inwoners hun ambachten in hun kleine boutiques langs de straat vervaardigen. U sluit de dag af in één van de theaters van Hanoi langs het meer, waar u een traditionele waterpoppenshow bijwoont. Een duizend jaar oude kunstvorm uit deze regio begeleid door traditionele muziek en bijbehorende instrumenten.

DAG
04

Hanoi - Lao Cai

Pagode Hanoi
Vrije dag in Hanoi
Ontdek diverse lokale dorpjes in de omgeving van Hanoi (optionele excursie)
Nachttrein naar Lao Cai

Vandaag heeft u alle tijd om Hanoi zelf verder te ontdekken. U kunt een kijkje nemen op één van de lokale markten of winkelen in Hanoi's 'Old Quarter’. Ga op in het lome tempo van de locals en geniet van het dagelijkse leven in deze wirwar van straatjes.

Ook kunt u vandaag kiezen voor de optionele excursie 'Hanoi Village Tour' . Hierbij brengt u een bezoek aan een aantal traditionele dorpjes buiten Hanoi, waar o.a. traditionele punthoeden en vogelkooitjes worden vervaardigd en waar u kunt meehelpen bij het maken van traditionele ventilatoren.

In de avond wordt u naar het treinstation van Hanoi gebracht, waar u aan boord stapt van de nachttrein naar Lao Cai. Hier slaapt u in een 4-persoons superiorcouchette. De trein is comfortabel en netjes, met zachte bedden en airconditioning.

DAG
05

Lao Cai - Sapa

vn_al_sapatrekking.jpg
Aankomst Lao Cai
Spectaculaire wandeling door rijstterrassen en door lokale dorpen
Bezoek aan het Cat Cat dorp
Rondstruinen over de lokale markt van Sapa
Eerste overnachting Sapa

In de ochtend komt u aan in Lao Cai en rijdt u samen met uw Engelssprekende gids en chauffeur naar het bergstadje Sapa, waar u vandaag vele pittoreske dorpjes van bijzondere minderheden zult ontdekken in de Sapa Vallei. Na het ontbijt in uw hotel rijdt u naar Lao Chai en maakt een spectaculaire wandeling van ca. 2 km door rijstvelden, langs traditionele Black Hmong huizen alvorens u verder loopt naar het Ta Van Dorp (ca. 2 km). Via de Giay minderheid loopt u naar het Giang Ta Chai dorpje. Dit deel van de reis is fascinerend vanwege de prachtige landschappen en levendige cultuur van de minderheden, zoals die van de Red Dao. Uw chauffeur zal wachten bij het Giang Ta Chai dorpje om u weer veilig terug te brengen naar Sapa.

In de middag bezoekt u het Cat Cat dorp. De afdaling door het dorp is best stevig door de ongelijke treden. Onderweg komt u verschillende verkopers tegen die zelfgemaakte tassen, sjaals en knuffels verkopen. Het eeuwenoude dorpje ligt op circa 1 kilometer van Sapa in de Muong Hoa vallei en is het thuis van de etnische H'Mong bevolking. U kunt hier ongetwijfeld de mooiste foto's maken van de hoge bergtoppen en de groene rijstvelden. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding op de lokale markt van Sapa Stad. Een bijzondere dag vol bijzondere ontmoetingen!

DAG
06

Sapa

vn_al_sapa.jpg
Schitterende wandelingen dieper de bergen in
Prachtige vergezichten bij de Muong Hoa Vallei
Bijzondere lokale ontmoetingen!
Tweede overnachting Sapa

Na het ontbijt vertrekken we uit Sapa in noord westelijke richting naar het startpunt van het wandelpad. U loopt over een rotsachtig pad geleidelijk omhoog langs een smalle vallei. Deze vallei ligt tussen twee hoge bergen en die loopt naar het kleine dorpje Sa Seng. De Hmong volkeren die hier nog leven hebben sinds kort hun leefwijze iets aangepast en is daardoor authentieker dan andere delen van Sapa. Er zijn nog veel sporen van oude tijd te zien zoals de Rudimentaire huizen en de stenen muren rond de woningen. In de namiddag lopen we verder over het pad naar de Den Thang Berg en het dorp Hang Da op ongeveer 1800 meter hoogte. Hier ligt de Muong Hoa Vallei. U kunt hier prachtige foto’s schieten en raakt niet uitgekeken! De prachtige natuur en de lokale bevolkingsgroepen met allen hun eigen gewoontes en klederdracht maken dit een zeer unieke ervaring. Aan het einde van de dag wordt u weer opgepikt door uw chauffeur om terug te rijden naar Sapa waar u overnacht.

DAG
07

Sapa - Lao Cai - Hanoi

vn_al_hanoi_street_vendor_154735352.jpg
Uniek bezoek aan één van de kleurrijke regionale markten
Terugreis naar Lao Cai
Nachttrein naar Hanoi

Vandaag is een erg bijzondere dag. In de regio vinden diverse markten plaats waar de vele bergstammen bij elkaar komen om hun eigen handelswaar te verkopen. Sommigen stammen moeten vele uren, of zelfs dagen, lopen om bij de markt te komen. Op de markt zijn vele regionale producten te zien, kan men traditioneel gewezen kleding kopen en kan men zelfs naar de kapper. Er is een heuse veemarkt, maar het is ook vooral een ontmoetingsplaats voor de lokale mannen en vrouwen. U zult met uw gids en chauffeur al vroeg vertrekken naar de plek waar op deze dag de markt plaatsvindt. Geniet van kleurrijke klederdracht en de verkoop van handwerk en lokale producten. U maakt samen met uw gids een korte wandeling naar een lokaal dorpje in de buurt waar hij u meer informatie zal geven over het dagelijks leven van de bergstammen evenals hun leefomgeving. U rijdt verder naar het treinstation van Lao Cai voor de nachttrein terug naar Hanoi.

DAG
08

Hanoi - Halong Bay

vn_al_halongbay4.jpg
Aankomst Hanoi
Zeiltocht Halong Bay op traditionele jonk
Overnachting op de jonk in Halong Bay

Na aankomst in Hanoi volgt de transfer naar uw hotel en heeft u tijd om te ontbijten. Vervolgens wordt u naar de beroemde Halong Bay gebracht, deze is niet voor niets opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
U gaat aan boord van een traditionele jonk, een oud Chinees zeilschip, waarop u zult overnachten in een 2-persoonshut met eigen luxe badkamer én prachtig uitzicht over de baai. In de baai vindt u krijtsteenrotsen, schilderachtige kleine eilandjes, verlaten stranden maar ook vele grotten. Aan boord wordt een overheerlijke verse lunch geserveerd. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk: kajakken, een verfrissende duik maar u kunt natuurlijk ook aan boord blijven en ontspannen op het dek. In de avond krijgt u een uitgebreid diner en kunt u genieten van het prachtige uitzicht door de ondergaande zon.

DAG
09

Halong Bay - Ninh Binh

vn_al_ninhbinh.jpg
Vertrek Halong Bay
Bezoek Hoa Lu
Rit door één van de mooiste gebieden van Vietnam
Overnachting Ninh Binh

We adviseren u om vandaag vroeg op te staan. Het is prachtig om de zon te zien opkomen tussen de vele kalksteenrotsen en de lokale vissers te zien uitvaren. Na het ontbijt varen we terug naar de kade waarbij onderweg een aantal fascinerende grotten worden bezocht met prachtig uitzicht over de baai. De grotten hebben verlichte paden en uw gids zal alles vertellen over deze grotten. Bij aankomst in Halong staat uw chauffeur alweer op u te wachten en rijdt u via Hao Lu en het weversdorpje Thai Binh, naar Ninh Binh. Hoa Lu was de hoofdstad van Vietnam ten tijde van de Le Dynastie rond het jaar 1000. De stad is omringd door ruige krijtsteenrotsen en rivieren die een natuurlijke barrière vormden tegen tegenstanders. U rijdt een prachtige route langs rijst- en tabaksplantages. U overnacht in Ninh Binh.

DAG
10

Ninh Binh - Mai Chau

vn_al_maichau2.jpg
Sampan-boottocht door het Van Long Nature Reserve
Wandeling door lokale dorpjes van de Witte Thai Stam
Charmante overnachting in een traditionele paalwoning

Na het ontbijt stapt u in een traditionele sampan waarmee u een ontspannen boottocht maakt door het Van Long Nature Reserve. Rustig vaart u door een prachtig gebied, dat ook wel Halong Bay op het land wordt genoemd, omdat ook hier kalkstenen rots pieken steil uit het landschap omhoog rijzen, aangevuld met felgroene rijstvelden. U wordt rustig over smalle riviertjes gepeddeld en geniet van de imposante natuur, vaart door grotten en geniet van de allervriendelijkste bevolking langs de kant.
Onderweg naar uw gastgezin in Mai Chau maakt u mooie fotostops. Ook maakt u een wandeling naar diverse White Thai dorpjes. Deze bijzondere stam leeft nog altijd in traditionele paalwoningen en ze zijn beroemd om de prachtig geborduurde kleding en traditionele muziek en dans. Het gebied waar u zich bevindt is erg puur en amper ingesteld op internationaal toerisme. Stel u in op een eenvoudige, maar charmante overnachting in een traditionele paalwoning dat beschikt over een slaapvertrek met bedden en een gedeelde douche en toilet. Na aankomst in Mai Chau kunt u genieten van een lunch bestaande uit Thaise specialiteiten in een familiehuis in een lokaal dorpje (niet inbegrepen). Ook ziet u hoe lokale, sterke rijstwijn wordt gemaakt. Tijdens deze bijzondere overnachting maakt u kennis met het echte traditionele leven en kunt u gerust door het dorp wandelen en een gesprekje aanknopen met de lokale bevolking, waarbij uw gids u natuurlijk kan helpen met vertalen.

DAG
11

Mai Chau - Hanoi - Hué

vn_al_maichau.jpg
Opstaan in een lokaal Vietnamees dorpje
Fietstocht door de woonomgeving van de Witte Thai en de H’mong
Vertrek Hanoi
Treinrit met overnachting naar Hué

Mai Chau is gelegen in een rustige, groene vallei vol met rijstvelden en boerderijen met een eigen traditionele bouwstijl. In de lente is de vallei prachtig gekleurd door de vele verschillende bloemensoorten die in bloei staan, zoals de perzikbloesem. In Mai Chau vindt u meerdere etnische volkeren zoals de Witte Thai en de H’mong. Van het gebied rond Mai Chau wordt wel gezegd dat het de geboorteplaats is van de echte Vietnamees en het is werkelijk prachtig. In de ochtend hebben wij fietsen voor u gereserveerd en maakt u met uw gids een prachtige fietstocht door de omgeving. Daarna is het tijd om weer richting Hanoi te rijden, en na een aantal stops, komt u aan in Hanoi. Aan het eind van de dag wordt u naar het treinstation van Hanoi gebracht, waar u op de nachttrein naar Hué stapt. U slaapt in een vierpersoonscouchette.

DAG
12

Hué

VN_AL_HUE2
Aankomst Hué
Boottocht Parfum Rivier
Bezoek Thien Mu Pagode en tombe van keizer Tu Doc
Stadstour door Hué
Verboden Paarse Stad bezichtigen
Overnachting Hué

Vroeg in de ochtend komt u aan in Hué. Na aankomst wordt u naar een hotel gebracht, waar een ontbijt voor u klaarstaat. Vervolgens maakt u een boottocht over de Parfum Rivier naar de Thien Mu Pagode. Een mooie tocht waarbij u een goede indruk krijgt van het leven van de lokale bevolking langs de rivier in deze regio van Vietnam. De Thien Mu Pagode staat ook wel bekend als Linh Mu en is gebouwd op de plaats van een oude Cham tempel. Thien Mu had in de eerste helft van de vorige eeuw al de naam een broeinest te zijn van boeddhistisch verzet tegen het koloniale regime, maar werd in 1963 in één klap beroemd toen één van de monniken zichzelf in Ho Chi Minh City in brand stak. De monnik was in zijn grijsblauwe Austin naar Ho Chi Minh City gereden waardoor juist deze auto een ereplaats heeft gekregen vlak achter de pagode. Het opvallendste onderdeel van het complex is de achthoekige, zeven verdiepingen tellende, bakstenen stoepa. Deze is kort na 1840 gebouwd in opdracht van keizer Thieu Tri en elke verdieping vertegenwoordigt één van de incarnaties van Boeddha op aarde.

Na de boottocht zult u met uw Engelssprekende gids de keizerlijke citadel bezoeken, oftewel: de Verboden Stad, waar de keizer van de Nguyen Dynasty woonde in de 19e eeuw. Hierna vervolgt u de reis naar een dorpje waar traditionele punthoeden worden gemaakt en probeert hier een aantal lokale snacks. U sluit de dag af op de kleurrijke Dong Ba Markt waar u even kunt rondstruinen. Het is de grootste markt van Hué, waar van alles te koop is!

DAG
13

Hué - Hoi An

vn_al_hoian3.jpg
Vertrek Hué
Tocht over de Hai Van Pas (Wolkenpas)
Bezoek Cham historisch museum (Danang)
Stadswandeling Hoi An
Workshop traditionele lampionnen maken
Eerste overnachting Hoi An

Vanmorgen verlaat u Hué en rijdt u naar het karakteristieke stadje; Hoi An. U bezoekt een traditioneel vissersdorp waarna de weg ons voert over de Hai Van Pas. Deze pas wordt ook wel de Wolkenpas genoemd. Onderweg zult u genieten van spectaculaire vergezichten over de bergen, de zee, idyllische strandjes en kleine dorpjes. U bezoekt het Cham Historisch Museum in Danang met oude opgravingen uit het Champa tijdperk, waarna u door de Marble Mountains rijdt met prachtige grotten en tempels. In de loop van de dag komen we aan in het schilderachtige Hoi An met zijn Frans koloniale huizen en mystieke Aziatische bruggetjes. Hier maakt u een stadwandeling met uw gids waarbij u o.a. een bezoek brengt aan de Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes. De stad hangt vol met sfeervolle lampionnen en u sluit de dag dan ook af in een atelier waar u uw eigen lampion zult maken. Een erg leuk souvenir voor thuis! U verblijft de komende 2 nachten in het bijzondere Hoi An.

DAG
14

Hoi An

vn_al_hoianstrand.jpg
Vrije dag Hoi An
Bezoek tempels van My Son (optionele excursie)
Tweede overnachting Hoi An

De komende dag kunt u geheel naar wens invullen. Hoi An is een heerlijk plaatsje dat inmiddels is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De locatie aan zee en de rivier heeft ervoor gezorgd dat de stad een belangrijke handelshaven werd van 15e tot de 19e eeuw waardoor er nog vele bijzondere oude koloniale gebouwen dateren uit deze tijd. Het plaatsje heeft honderden beschermde huizen, pagodes en overige bouwwerken. Ook ligt Hoi An in een prachtige omgeving dat zeer verschillend is van Noord-Vietnam. Vandaag heeft u de beschikking over een fiets, zodat u gemakkelijk op eigen gelegenheid kunt genieten van de prachtige omgeving, nogmaals de mooie binnenstad kunt bezoeken of naar het tropische strand kunt gaan. Een heerlijke ervaring vol verrassende ontmoetingen!

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen een optionele excursie te boeken. Zo kunt u een bijzondere excursie maken naar de oude tempel van My Son, ca. 40 kilometer ten zuidwesten van Hoi An. Tussen dichtbeboste heuvels, waar de Kattentandberg boven uitsteekt, ligt het My Son heiligdom dat dateert uit de 4e tot 13e eeuw voor Christus. In die periode ontwikkelde zich bij de kust van het hedendaagse Vietnam een unieke cultuur, die zijn spirituele oorsprong vond in het Indisch hindoeïsme. Hier vormde zich de religieuze en politieke hoofdstad van het Champa Koninkrijk. Dit bijzondere complex heeft terecht een plek veroverd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Of u kunt een excursie maken waarbij u alles leert over het verbouwen van rijst van het begin tot het eind, u werkt een stukje mee op het platteland en maakt kennis met het werk en de familie op een lokale boerderij. Maar u begint de dag met een tocht op een waterbuffel! Op de boerderij leert u overheerlijke en krokante Vietnamese pannenkoeken maken, uiteraard met een verkoelend drankje.

In de avond kunt u heerlijk rondlopen in het sfeervol verlichtte Hoi An met vele uitstekende restaurants.

DAG
15

Hoi An - Danang - Amsterdam

vn_al_lampionnenhoian.jpg
Vertrek Hoi An
Vlucht Danang - Hanoi
Terugreis naar Amsterdam

Vandaag wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Danang gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

DAG
16

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis door Vietnam!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
3 opties
Open+
+Extras
10 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Wat onze reizigers vinden

21-06-2016

'We hebben een fantastisch mooie reis gehad. Het heeft overtroffen wat we er van te voren over hadden bedacht/gehoopt.'

Dick Korsman en Mirjam Quartel, Werkendam

16 dagen Vele Gezichten van Noord-Vietnam: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Nachttrein Hanoi - Sapa v.v. in een 4-persoonscouchette, met bed en airconditioning
Nachttrein Hanoi - Hué in een 4-persoonscouchette, met bed en airconditioning
Rondreis met privéchauffeur in airco-auto/minibus
Engelssprekende gids van dag 2 dag t/m 14 (Op dagen ter vrije besteding heeft u niet de beschikking over uw gids en chauffeur)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
1 Overnachting aan boord van een traditioneel zeilschip in de Halong Bay in een 2-persoons buitenhut met airconditioning en een eigen luxe badkamer met toilet
1 Overnachtingen bij een lokaal gastgezin, waarvan 1 nacht in een privé kamer met eigen badkamer
Iedere dag ontbijt
1 x Lunch, 1 x diner
Stadstour Hanoi incl. de Tempel van de Literatuur, het Ho Chi Minh Mausoleum, wandeling door de oude stad en een traditionele waterpoppenshow*
Tocht per traditionele cyclo (fietstaxi) door het oude centrum van Hanoi
Bijzondere wandelingen in Sapa met bezoek aan diverse bergstammen
Bezoek aan een zeer authentieke markt rondom Sapa
Prachtige boottocht door Halong Bay op een traditioneel zeilschip (jonk)*
Bezoek aan vissersdorpen en grotten in de Halong Bay*
Tocht per traditionele sampan door het Van Long Nature Reserve*
Fietstocht door de Mai Chau Vallei
Stadsbezoek aan Hué incl. boottocht over de Parfum Rivier, de Thien Mu Pagode, de Keizerlijke tombe van Tu Duc en de Verboden Stad*
Panorama route van Hué naar Hoi An via de Hai Van Pas incl. bezoek aan het Cham Museum en de Marble Mountains*
Stadswandeling door Hoi An met Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes, inclusief een lampionnen workshop*
Heerlijk strandverblijf met gratis fietsen beschikbaar in Hoi An
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Exclusief

Entreegelden: ca. € 30 p.p.
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
3 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extras
10 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
16 dagen Vele Gezichten van Noord-Vietnam: altijd de beste prijs

Wat onze reizigers vinden

21-06-2016

'We hebben een fantastisch mooie reis gehad. Het heeft overtroffen wat we er van te voren over hadden bedacht/gehoopt.'

Dick Korsman en Mirjam Quartel, Werkendam

Bewaar reis Boek nu

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Hanoi

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Hanoi
Overnachting in het vliegtuig

Vertrek vanaf Amsterdam naar Hanoi, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Hanoi

vn_al_hanoistreets.jpg
Vrije middag
Ontmoeting met onze lokale vertegenwoordiging
Eerste overnachting koloniale centrum Hanoi

Na aankomst op de luchthaven wordt u door onze lokale vertegenwoordiger verwelkomd en naar uw hotel gebracht middenin de oude koloniale wijk. Onze vertegenwoordiger zal u informeren over de Vietnamese gewoontes en is de uitgesproken persoon voor leuke en handige tips! De rest van de middag is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de vliegreis en wennen aan het klimaat. U kunt gemakkelijk op eigen gelegenheid het gebied rond het Hoan Kiem Meer evenals het zeer karakteristieke Franse Kwartier bezoeken met de vele winkeltjes en restaurantjes. Dit alles op korte loopafstand van uw hotel!

DAG
03

Hanoi

vn_al_hanoi_literatuurtempel_204451687.jpg
Stadstour Hanoi, incl. Mausoleum en Tempel van de Literatuur
Stadswandeling Frans-koloniaal stadscentrum
Tocht in een traditionele riksja
Bezoek waterpoppenshow
Tweede overnachting koloniale centrum Hanoi

In de ochtend wordt u door een Engelssprekende gids opgehaald en bezoekt u de mooiste plekjes van Hanoi. Hanoi is een vriendelijke stad en middels een wandeling en tocht per traditionele cyclo (fietstaxi) bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden. De dag begint bij het complex van Ho Chi Minh met het mausoleum, dat nog honderden pelgrims per dag trekt. U ziet het voormalige werkhuis van ‘Oom Ho’, de beroemde ‘One Pillar’ Pagode en de Tran Quoc Pagode. Hierna brengt u een bezoek aan het interessante vrouwenmuseum.

In de middag brengt u een bezoek aan de Tempel van de Literatuur, daterend uit het jaar 1070 en de 1e universiteit van Vietnam. Het prachtige complex heeft 5 ommuurde binnenplaatsen en mooie, goed onderhouden tuinen. Te voet en met een gids ontdekt u het oude Franse kwartier. U loopt langs bijzondere plekken met intrigerende verhalen waarna u in een authentieke riksja stapt. Samen met de altijd vrolijke bestuurder rijdt u door de oude wijk van de gilden, waar u ziet hoe de inwoners hun ambachten in hun kleine boutiques langs de straat vervaardigen. U sluit de dag af in één van de theaters van Hanoi langs het meer, waar u een traditionele waterpoppenshow bijwoont. Een duizend jaar oude kunstvorm uit deze regio begeleid door traditionele muziek en bijbehorende instrumenten.

Goed om te weten

U kunt ervoor kiezen het mausoleum binnen te gaan. Het Mausoleum is op maandag en vrijdag gesloten.

DAG
04

Hanoi - Lao Cai

Pagode Hanoi
Vrije dag in Hanoi
Ontdek diverse lokale dorpjes in de omgeving van Hanoi (optionele excursie)
Nachttrein naar Lao Cai

Vandaag heeft u alle tijd om Hanoi zelf verder te ontdekken. U kunt een kijkje nemen op één van de lokale markten of winkelen in Hanoi's 'Old Quarter’. Ga op in het lome tempo van de locals en geniet van het dagelijkse leven in deze wirwar van straatjes.

Ook kunt u vandaag kiezen voor de optionele excursie 'Hanoi Village Tour' . Hierbij brengt u een bezoek aan een aantal traditionele dorpjes buiten Hanoi, waar o.a. traditionele punthoeden en vogelkooitjes worden vervaardigd en waar u kunt meehelpen bij het maken van traditionele ventilatoren.

In de avond wordt u naar het treinstation van Hanoi gebracht, waar u aan boord stapt van de nachttrein naar Lao Cai. Hier slaapt u in een 4-persoons superiorcouchette. De trein is comfortabel en netjes, met zachte bedden en airconditioning.

Goed om te weten

U kunt uw grote koffer/bagage achterlaten in uw hotel in Hanoi. De bagage zal opgeborgen worden in een afgesloten ruimte. Voor uw verblijf in Sapa kunt u een weekendtas of een rugtas meenemen, wat een stuk aangenamer reist.

DAG
05

Lao Cai - Sapa

vn_al_sapatrekking.jpg
Aankomst Lao Cai
Spectaculaire wandeling door rijstterrassen en door lokale dorpen
Bezoek aan het Cat Cat dorp
Rondstruinen over de lokale markt van Sapa
Eerste overnachting Sapa

In de ochtend komt u aan in Lao Cai en rijdt u samen met uw Engelssprekende gids en chauffeur naar het bergstadje Sapa, waar u vandaag vele pittoreske dorpjes van bijzondere minderheden zult ontdekken in de Sapa Vallei. Na het ontbijt in uw hotel rijdt u naar Lao Chai en maakt een spectaculaire wandeling van ca. 2 km door rijstvelden, langs traditionele Black Hmong huizen alvorens u verder loopt naar het Ta Van Dorp (ca. 2 km). Via de Giay minderheid loopt u naar het Giang Ta Chai dorpje. Dit deel van de reis is fascinerend vanwege de prachtige landschappen en levendige cultuur van de minderheden, zoals die van de Red Dao. Uw chauffeur zal wachten bij het Giang Ta Chai dorpje om u weer veilig terug te brengen naar Sapa.

In de middag bezoekt u het Cat Cat dorp. De afdaling door het dorp is best stevig door de ongelijke treden. Onderweg komt u verschillende verkopers tegen die zelfgemaakte tassen, sjaals en knuffels verkopen. Het eeuwenoude dorpje ligt op circa 1 kilometer van Sapa in de Muong Hoa vallei en is het thuis van de etnische H'Mong bevolking. U kunt hier ongetwijfeld de mooiste foto's maken van de hoge bergtoppen en de groene rijstvelden. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding op de lokale markt van Sapa Stad. Een bijzondere dag vol bijzondere ontmoetingen!

Goed om te weten

De zwaarte en de duur van de wandelingen kan ter plaatse met uw gids besproken worden. Hij/zij zal de route naar wens aanpassen. Wij raden u aan stevige wandelschoenen en warme kleding mee te nemen in verband met de onverharde wandelpaden en het koele klimaat in deze regio.

DAG
06

Sapa

vn_al_sapa.jpg
Schitterende wandelingen dieper de bergen in
Prachtige vergezichten bij de Muong Hoa Vallei
Bijzondere lokale ontmoetingen!
Tweede overnachting Sapa

Na het ontbijt vertrekken we uit Sapa in noord westelijke richting naar het startpunt van het wandelpad. U loopt over een rotsachtig pad geleidelijk omhoog langs een smalle vallei. Deze vallei ligt tussen twee hoge bergen en die loopt naar het kleine dorpje Sa Seng. De Hmong volkeren die hier nog leven hebben sinds kort hun leefwijze iets aangepast en is daardoor authentieker dan andere delen van Sapa. Er zijn nog veel sporen van oude tijd te zien zoals de Rudimentaire huizen en de stenen muren rond de woningen. In de namiddag lopen we verder over het pad naar de Den Thang Berg en het dorp Hang Da op ongeveer 1800 meter hoogte. Hier ligt de Muong Hoa Vallei. U kunt hier prachtige foto’s schieten en raakt niet uitgekeken! De prachtige natuur en de lokale bevolkingsgroepen met allen hun eigen gewoontes en klederdracht maken dit een zeer unieke ervaring. Aan het einde van de dag wordt u weer opgepikt door uw chauffeur om terug te rijden naar Sapa waar u overnacht.

Weetje

Ga in de avond lekker dineren in één van de vele restaurantjes met ouderwetse openhaarden. Het kan in dit berggebied fris zijn en een diner bij een openhaard is uniek voor Vietnam!

DAG
07

Sapa - Lao Cai - Hanoi

vn_al_hanoi_street_vendor_154735352.jpg
Uniek bezoek aan één van de kleurrijke regionale markten
Terugreis naar Lao Cai
Nachttrein naar Hanoi

Vandaag is een erg bijzondere dag. In de regio vinden diverse markten plaats waar de vele bergstammen bij elkaar komen om hun eigen handelswaar te verkopen. Sommigen stammen moeten vele uren, of zelfs dagen, lopen om bij de markt te komen. Op de markt zijn vele regionale producten te zien, kan men traditioneel gewezen kleding kopen en kan men zelfs naar de kapper. Er is een heuse veemarkt, maar het is ook vooral een ontmoetingsplaats voor de lokale mannen en vrouwen. U zult met uw gids en chauffeur al vroeg vertrekken naar de plek waar op deze dag de markt plaatsvindt. Geniet van kleurrijke klederdracht en de verkoop van handwerk en lokale producten. U maakt samen met uw gids een korte wandeling naar een lokaal dorpje in de buurt waar hij u meer informatie zal geven over het dagelijks leven van de bergstammen evenals hun leefomgeving. U rijdt verder naar het treinstation van Lao Cai voor de nachttrein terug naar Hanoi.

DAG
08

Hanoi - Halong Bay

vn_al_halongbay4.jpg
Aankomst Hanoi
Zeiltocht Halong Bay op traditionele jonk
Overnachting op de jonk in Halong Bay

Na aankomst in Hanoi volgt de transfer naar uw hotel en heeft u tijd om te ontbijten. Vervolgens wordt u naar de beroemde Halong Bay gebracht, deze is niet voor niets opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
U gaat aan boord van een traditionele jonk, een oud Chinees zeilschip, waarop u zult overnachten in een 2-persoonshut met eigen luxe badkamer én prachtig uitzicht over de baai. In de baai vindt u krijtsteenrotsen, schilderachtige kleine eilandjes, verlaten stranden maar ook vele grotten. Aan boord wordt een overheerlijke verse lunch geserveerd. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk: kajakken, een verfrissende duik maar u kunt natuurlijk ook aan boord blijven en ontspannen op het dek. In de avond krijgt u een uitgebreid diner en kunt u genieten van het prachtige uitzicht door de ondergaande zon.

DAG
09

Halong Bay - Ninh Binh

vn_al_ninhbinh.jpg
Vertrek Halong Bay
Bezoek Hoa Lu
Rit door één van de mooiste gebieden van Vietnam
Overnachting Ninh Binh

We adviseren u om vandaag vroeg op te staan. Het is prachtig om de zon te zien opkomen tussen de vele kalksteenrotsen en de lokale vissers te zien uitvaren. Na het ontbijt varen we terug naar de kade waarbij onderweg een aantal fascinerende grotten worden bezocht met prachtig uitzicht over de baai. De grotten hebben verlichte paden en uw gids zal alles vertellen over deze grotten. Bij aankomst in Halong staat uw chauffeur alweer op u te wachten en rijdt u via Hao Lu en het weversdorpje Thai Binh, naar Ninh Binh. Hoa Lu was de hoofdstad van Vietnam ten tijde van de Le Dynastie rond het jaar 1000. De stad is omringd door ruige krijtsteenrotsen en rivieren die een natuurlijke barrière vormden tegen tegenstanders. U rijdt een prachtige route langs rijst- en tabaksplantages. U overnacht in Ninh Binh.

DAG
10

Ninh Binh - Mai Chau

vn_al_maichau2.jpg
Sampan-boottocht door het Van Long Nature Reserve
Wandeling door lokale dorpjes van de Witte Thai Stam
Charmante overnachting in een traditionele paalwoning

Na het ontbijt stapt u in een traditionele sampan waarmee u een ontspannen boottocht maakt door het Van Long Nature Reserve. Rustig vaart u door een prachtig gebied, dat ook wel Halong Bay op het land wordt genoemd, omdat ook hier kalkstenen rots pieken steil uit het landschap omhoog rijzen, aangevuld met felgroene rijstvelden. U wordt rustig over smalle riviertjes gepeddeld en geniet van de imposante natuur, vaart door grotten en geniet van de allervriendelijkste bevolking langs de kant.
Onderweg naar uw gastgezin in Mai Chau maakt u mooie fotostops. Ook maakt u een wandeling naar diverse White Thai dorpjes. Deze bijzondere stam leeft nog altijd in traditionele paalwoningen en ze zijn beroemd om de prachtig geborduurde kleding en traditionele muziek en dans. Het gebied waar u zich bevindt is erg puur en amper ingesteld op internationaal toerisme. Stel u in op een eenvoudige, maar charmante overnachting in een traditionele paalwoning dat beschikt over een slaapvertrek met bedden en een gedeelde douche en toilet. Na aankomst in Mai Chau kunt u genieten van een lunch bestaande uit Thaise specialiteiten in een familiehuis in een lokaal dorpje (niet inbegrepen). Ook ziet u hoe lokale, sterke rijstwijn wordt gemaakt. Tijdens deze bijzondere overnachting maakt u kennis met het echte traditionele leven en kunt u gerust door het dorp wandelen en een gesprekje aanknopen met de lokale bevolking, waarbij uw gids u natuurlijk kan helpen met vertalen.

Goed om te weten

Ook kunt u ervoor kiezen in de luxere Mai Chau Lodge te verblijven. U kunt dit bij de extra opties aangeven.

DAG
11

Mai Chau - Hanoi - Hué

vn_al_maichau.jpg
Opstaan in een lokaal Vietnamees dorpje
Fietstocht door de woonomgeving van de Witte Thai en de H’mong
Vertrek Hanoi
Treinrit met overnachting naar Hué

Mai Chau is gelegen in een rustige, groene vallei vol met rijstvelden en boerderijen met een eigen traditionele bouwstijl. In de lente is de vallei prachtig gekleurd door de vele verschillende bloemensoorten die in bloei staan, zoals de perzikbloesem. In Mai Chau vindt u meerdere etnische volkeren zoals de Witte Thai en de H’mong. Van het gebied rond Mai Chau wordt wel gezegd dat het de geboorteplaats is van de echte Vietnamees en het is werkelijk prachtig. In de ochtend hebben wij fietsen voor u gereserveerd en maakt u met uw gids een prachtige fietstocht door de omgeving. Daarna is het tijd om weer richting Hanoi te rijden, en na een aantal stops, komt u aan in Hanoi. Aan het eind van de dag wordt u naar het treinstation van Hanoi gebracht, waar u op de nachttrein naar Hué stapt. U slaapt in een vierpersoonscouchette.

Weetje

Het is ook mogelijk om de couchette voor 2 personen te reserveren. Uiteraard kunt u ook naar Hué vliegen, u zult dan 1 nacht langer in Hué verblijven. Bij de extra opties kunt u aangeven waar uw voorkeur naar uitgaat.

DAG
12

Hué

VN_AL_HUE2
Aankomst Hué
Boottocht Parfum Rivier
Bezoek Thien Mu Pagode en tombe van keizer Tu Doc
Stadstour door Hué
Verboden Paarse Stad bezichtigen
Overnachting Hué

Vroeg in de ochtend komt u aan in Hué. Na aankomst wordt u naar een hotel gebracht, waar een ontbijt voor u klaarstaat. Vervolgens maakt u een boottocht over de Parfum Rivier naar de Thien Mu Pagode. Een mooie tocht waarbij u een goede indruk krijgt van het leven van de lokale bevolking langs de rivier in deze regio van Vietnam. De Thien Mu Pagode staat ook wel bekend als Linh Mu en is gebouwd op de plaats van een oude Cham tempel. Thien Mu had in de eerste helft van de vorige eeuw al de naam een broeinest te zijn van boeddhistisch verzet tegen het koloniale regime, maar werd in 1963 in één klap beroemd toen één van de monniken zichzelf in Ho Chi Minh City in brand stak. De monnik was in zijn grijsblauwe Austin naar Ho Chi Minh City gereden waardoor juist deze auto een ereplaats heeft gekregen vlak achter de pagode. Het opvallendste onderdeel van het complex is de achthoekige, zeven verdiepingen tellende, bakstenen stoepa. Deze is kort na 1840 gebouwd in opdracht van keizer Thieu Tri en elke verdieping vertegenwoordigt één van de incarnaties van Boeddha op aarde.

Na de boottocht zult u met uw Engelssprekende gids de keizerlijke citadel bezoeken, oftewel: de Verboden Stad, waar de keizer van de Nguyen Dynasty woonde in de 19e eeuw. Hierna vervolgt u de reis naar een dorpje waar traditionele punthoeden worden gemaakt en probeert hier een aantal lokale snacks. U sluit de dag af op de kleurrijke Dong Ba Markt waar u even kunt rondstruinen. Het is de grootste markt van Hué, waar van alles te koop is!

DAG
13

Hué - Hoi An

vn_al_hoian3.jpg
Vertrek Hué
Tocht over de Hai Van Pas (Wolkenpas)
Bezoek Cham historisch museum (Danang)
Stadswandeling Hoi An
Workshop traditionele lampionnen maken
Eerste overnachting Hoi An

Vanmorgen verlaat u Hué en rijdt u naar het karakteristieke stadje; Hoi An. U bezoekt een traditioneel vissersdorp waarna de weg ons voert over de Hai Van Pas. Deze pas wordt ook wel de Wolkenpas genoemd. Onderweg zult u genieten van spectaculaire vergezichten over de bergen, de zee, idyllische strandjes en kleine dorpjes. U bezoekt het Cham Historisch Museum in Danang met oude opgravingen uit het Champa tijdperk, waarna u door de Marble Mountains rijdt met prachtige grotten en tempels. In de loop van de dag komen we aan in het schilderachtige Hoi An met zijn Frans koloniale huizen en mystieke Aziatische bruggetjes. Hier maakt u een stadwandeling met uw gids waarbij u o.a. een bezoek brengt aan de Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes. De stad hangt vol met sfeervolle lampionnen en u sluit de dag dan ook af in een atelier waar u uw eigen lampion zult maken. Een erg leuk souvenir voor thuis! U verblijft de komende 2 nachten in het bijzondere Hoi An.

DAG
14

Hoi An

vn_al_hoianstrand.jpg
Vrije dag Hoi An
Bezoek tempels van My Son (optionele excursie)
Tweede overnachting Hoi An

De komende dag kunt u geheel naar wens invullen. Hoi An is een heerlijk plaatsje dat inmiddels is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De locatie aan zee en de rivier heeft ervoor gezorgd dat de stad een belangrijke handelshaven werd van 15e tot de 19e eeuw waardoor er nog vele bijzondere oude koloniale gebouwen dateren uit deze tijd. Het plaatsje heeft honderden beschermde huizen, pagodes en overige bouwwerken. Ook ligt Hoi An in een prachtige omgeving dat zeer verschillend is van Noord-Vietnam. Vandaag heeft u de beschikking over een fiets, zodat u gemakkelijk op eigen gelegenheid kunt genieten van de prachtige omgeving, nogmaals de mooie binnenstad kunt bezoeken of naar het tropische strand kunt gaan. Een heerlijke ervaring vol verrassende ontmoetingen!

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen een optionele excursie te boeken. Zo kunt u een bijzondere excursie maken naar de oude tempel van My Son, ca. 40 kilometer ten zuidwesten van Hoi An. Tussen dichtbeboste heuvels, waar de Kattentandberg boven uitsteekt, ligt het My Son heiligdom dat dateert uit de 4e tot 13e eeuw voor Christus. In die periode ontwikkelde zich bij de kust van het hedendaagse Vietnam een unieke cultuur, die zijn spirituele oorsprong vond in het Indisch hindoeïsme. Hier vormde zich de religieuze en politieke hoofdstad van het Champa Koninkrijk. Dit bijzondere complex heeft terecht een plek veroverd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Of u kunt een excursie maken waarbij u alles leert over het verbouwen van rijst van het begin tot het eind, u werkt een stukje mee op het platteland en maakt kennis met het werk en de familie op een lokale boerderij. Maar u begint de dag met een tocht op een waterbuffel! Op de boerderij leert u overheerlijke en krokante Vietnamese pannenkoeken maken, uiteraard met een verkoelend drankje.

In de avond kunt u heerlijk rondlopen in het sfeervol verlichtte Hoi An met vele uitstekende restaurants.

Goed om te weten

Uiteraard heeft u de mogelijkheid om uw verblijf in Hoi An te verlengen.

DAG
15

Hoi An - Danang - Amsterdam

vn_al_lampionnenhoian.jpg
Vertrek Hoi An
Vlucht Danang - Hanoi
Terugreis naar Amsterdam

Vandaag wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Danang gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

DAG
16

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis door Vietnam!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
3 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extras
10 opties
Open+

Wat onze reizigers vinden

21-06-2016

'We hebben een fantastisch mooie reis gehad. Het heeft overtroffen wat we er van te voren over hadden bedacht/gehoopt.'

Dick Korsman en Mirjam Quartel, Werkendam

16 dagen Vele Gezichten van Noord-Vietnam: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt.. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Hanoi
123
Quoc Hoa Hotel
Driesterren
 • vn_ac_quoachoakacldlx2.jpg
 • vn_ac_quoachoaov1.jpg
 • vn_ac_quoachoaov2.jpg
 • vn_ac_quoachoaov3.jpg
 • vn_ac_quoachoare1.jpg
Een gezellig charmant hotel met driesterren classificatie, gevestigd in het hart van het oude deel van de stad. Quoc Hoa is een perfect hotel om een authentieke Vietnamese ervaring op te doen. Het hotel is gelegen in het karakteristieke oude deel van het centrum van Hanoi, niet ver van het Opera House en het Hoan Kiem meer. Een perfecte uitvalbasis voor een ontdekkingstocht door de stad. Het hotel beschikt over moderne faciliteiten die uw verblijf zeer aangenaam zullen maken. Er is een grote lobby met comfortabele zitplaatsen, Italiaans restaurant La Dolce Vita, cocktailbar La Rosa, een fitnesscentrum, WiFi tegen betaling en een wasservice. De kamers zijn ruim opgezet en zijn voorzien van alle nodige faciliteiten.
Meer info >
Adamas Hotel
Driesterren
 • vn_ac_adamas_bar.jpg
 • vn_ac_adamas_rm.jpg
 • vn_ac_adamas_br.jpg
 • vn_ac_adamas_entr.jpg
Dit moderne hotel ligt in de buurt Ba Dinh, binnen 2 km afstand van Hang Dau-watertoren, Waterpoppentheater van Thang Long en Mausoleum van Ho Chi Minh. De perfecte uitvalsbasis om Hanoi te verkennen!
Het Adamas Hotel beschikt over een bar/lounge en een dakterras. In de gemeenschappelijke ruimtes is er gratis WiFi en verder heeft het hotel een spa.
De kamers beschikken over gratis Wifi, TV, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met douche en/of bad en haardroger.
Meer info >
La Dolce Vita
Driesterren
 • vn_ac_dolceov.jpg
 • vn_ac_dolce_lo.jpg
 • vn_ac_dolce_lo2.jpg
 • vn_ac_dolce_re.jpg
 • vn_ac_dolce_ka.jpg
La Dolce Vita Hotel ligt in het hart van Hanoi en is een authentiek hotel met een traditionele uitstraling. Het hotel ligt op 5 minuten loopafstand van het Hoan Kiem Lake en in de omgeving zijn vele restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden te vinden. Het hotel beschikt over een eigen bar, restaurant en gratis WiFi in openbare ruimtes. De kamers zijn ingericht met houten meubilair en beschikken over een minibar, airco en een eigen badkamer met douche en bad.
Meer info >
Hanoi
12
MK Premier Boutique Hotel
Viersterren
 • vn_ac_mkpremierka.jpg
 • vn_ac_mkboutiqueka3.jpg
 • vn_ac_mkboutiqueka5.jpg
 • vn_ac_mkboutiquere2.jpg
 • vn_ac_mkboutiqueov.jpg
MK Premier Boutique Hotel is een prachtig modern hotel middenin in het oude centrum van Hanoi met op loopafstand de markt van Dong Xuan en de oude stadspoort. De service is uitstekend en de kamers zijn erg ruim met prachtige natuurtinten, voorzien van airconditioning, flatscreen TV en een badkamer met douche en toiletartikelen. Dineren kan in het sfeervolle restaurant waar internationale gerechten geserveerd worden, maar probeer ook vooral de Vietnamese streekgerechten. Er kan een drankje gedaan worden in de MK Lounge of de gezellige MK Rooftop Bar.
Meer info >
Hotel The Chi Boutique
Drieenhalve ster
 • vn_ac_thechiboutiqueui.jpg
 • vn_ac_thechiboutiquelo.jpg
 • vn_ac_thechiboutiqueka2.jpg
 • vn_ac_thechiboutiquere3.jpg
 • vn_ac_thechiboutiqueka.jpg
Dit chique boetiekhotel is strategisch gelegen een centrale en levendige straat in in de historische wijk van Hanoi. Het levendige, onlangs gerenoveerde The Chi Boutique Hotel is een full-service boetiekhotel met moderne kamers met gratis WiFi, een restaurant en een spa.

De kamers zijn elegant ingericht met luxe houten meubels en luxe stoffen. Alle kamers zijn voorzien van een TV, telefoon, airco en een badkamer met regendouche.
Meer info >
Sapa
Holiday Sapa
Driesterren
 • vn_ac_holidaysapaui1.jpg
 • vn_ac_holidaysapare.jpg
 • vn_ac_holidaysapaka1.jpg
 • vn_ac_holidaysapaka.jpg
 • vn_ac_holidaysapaka3.jpg
Gelegen in het hart van Sapa met prachtig panoramisch uitzicht op de vallei en bergen. Alle kamers zijn ruim en comfortabel ingericht en alle voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje, koffie-/theefaciliteiten en een badkamer met bad, douche en föhn. Het verzorgde hotel beschikt over een receptie, restaurant, er is een terras en gratis WiFi in het gehele hotel. Vanuit het hotel kunt u diverse activiteiten ondernemen en prachtige wandelingen maken.
Meer info >
Sapa
U Sapa Resort
Viersterren
 • vn_ac_usapaka1.jpg
 • vn_ac_usapaka2.jpg
 • vn_ac_usapare.jpg
 • vn_ac_usapalo.jpg
 • vn_ac_usapaka.jpg
Het viersterren U Sapa Resort biedt u een heerlijk comfortabel verblijf in deze schitterende omgeving. Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk diverse activiteiten en trekkings ondernemen. Geniet van het prachtige uitzicht over de vallei en de bergen, de comfortabele voorzieningen en de uiterst vriendelijke service die dit sfeervolle hotel u biedt!
Het hotel ligt in het centrum van Sapa, op loopafstand van de ingang van de berg Ham Rong en de stenen kerk van Sapa, het meer ligt iets verder. Er is een receptie, restaurant Bellevue, Dejavu bar, gezellig terras, een spa met fitnessruimte en WiFi. De ruim ingerichte kamers zijn allen voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje, koffie-/theefaciliteiten en een badkamer met douche en föhn.
Meer info >
Halong Bay
12
Glory Legend
Driesterren
 • vn_ac_imagaeex1.jpg
 • vn_ac_imageka1.jpg
 • vn_ac_imagaka.jpg
 • vn_ac_imageka2.jpg
 • vn_ac_imagere.jpg
De Glory Legend is een traditionele houten zeilschip gebouwd in Chinese/Vietnamese stijl. Uw luxe hut is voorzien van airco, minibar, een comfortabel bed en een badkamer met douche, toilet en een föhn. De jonk beschikt over een slaapdek en een dek met een restaurant waar Vietnamese en Westerse specialiteiten geserveerd worden en loungebar met zonnedek. Wanneer het weer het toelaat zullen de zeilen gehesen worden.
Meer info >
V'Spirit jonk
Driesterren
 • vn_ac_vspiritex2.jpg
 • vn_ac_vspiritre3.jpg
 • vn_ac_vspiritka3.jpg
 • vn_ac_vspiritex.jpg
 • vn_ac_vspiritre4.jpg
V'Spirit is een houten zeilschip ontworpen in de Chinese/Vietnamese traditionele stijl. De boot heeft eigentijdse luxe cabines en faciliteiten, met inbegrip van zeezicht ramen in elke cabine, moderne badkamers en een comfortabele zon-deck bar. De koks aan boord serveren u het lekkerste traditionele Vietnamese voedsel, en het personeel verteld u meer over het huidige leven en de geschiedenis van Vietnam.
Meer info >
Halong Bay
Pelican Jonk
Vijfsterren
 • vn_ac_pelicancruiseal1.jpg
 • vn_ac_pelicancruiseka.jpg
 • vn_ac_pelicancruiseka1.jpg
 • vn_ac_pelicancruiseal.jpg
 • vn_ac_pelicancruiseal2.jpg
Pelican Cruise biedt u een luxe manier om kennis te maken met de de natuurlijke schoonheid en spectaculair zeezicht van deze UNESCO World Heritage site. De schitterende jonk is ontworpen in aloude traditionele stijl, met moderne en luxe hutten en faciliteiten. U vaart hiermee door het indrukwekkende, magische landschap van de Ha Long baai. Bijna 2000 eilanden van begroeide rotsen vormen het beeld van de baai, die zijn naam ontleent aan de mythe van de Neergedaalde Draak (Ha Long). Beleef bijzondere dagen en een nacht tijdens uw verblijf op deze boot. Geniet van de schitterende omgeving en van een lekkere maaltijd in het restaurant. De jonk beschikt over een slaapdek en een dek met een restaurant met bar, spa met massagemogelijkheden en een zonnedek met panoramisch uitzicht. Wanneer het weer het toelaat zullen de zeilen gehesen worden. Uw luxe en comfortabele hut is voorzien van airco, minibar, een comfortabel bed en een badkamer met douche en toilet.
Meer info >
Ninh Binh
Thuy Anh Hotel
Driesterren
 • vn_ac_thuyanhka (2).jpg
 • vn_ac_nin_thuyahnba.jpg
 • vn_ac_nin_thuyahnlo.jpg
 • vn_ac_thuyanhka.jpg
 • vn_ac_thuyanhre.jpg
In het centrum van Ninh Binh is het gezellige Thuy Anh Hotel gelegen, op loopafstand van het station. Het hotel heeft een prima prijs-kwaliteitsverhouding en is dan ook een goede keuze voor uw verblijf in deze schitterende omgeving. De comfortabele kamers zijn allen voorzien van airco, minibar, TV en een badkamer met douche. Het Thuy Anh Hotel beschikt over een receptie, restaurant met westerse en Oosterse specialiteiten, een rooftop-bar met prachtig uitzicht, gratis WiFi, fietsverhuur en een wasservice.
Meer info >
Ninh Binh
Ninh Binh Legend Hotel
Viersterren
 • vn_ac_nin_legendzw1.jpg
 • vn_ac_nin_legendfa.jpg
 • vn_ac_nin_legendlo1.jpg
 • vn_ac_nin_legendka2.jpg
 • vn_ac_nin_legendka1.jpg
Het uit de 13e eeuw daterende Hotel Legend is centraal gelegen in Ninh Binh, op 600 meter van het Ninh Binh-plein en naar het A Nau-pagode, die dateert uit de 16e eeuw is het ongeveer 5 minuten lopen. De ruime kamers zijn comfortabel ingericht en alle voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje, koffie-/theefaciliteiten en een badkamer met bad of douche en een föhn. Het mooie Legend Hotel beschikt over een receptie, restaurant , een cocktailbar met livemuziek, zwembad met ligbedden en parasols, een spa met sauna en massagemogelijkheden, een tennisbaan, fietsverhuur en gratis Wifi.
Meer info >
Mai Chau
Mai Chau Homestay
Tweëenhalve ster
 • vn_ac_maichauhomestayac5.jpg
 • vn_ac_homestayka2.jpg
 • vn_ac_homestayal4.jpg
 • vn_ac_maichauhomestay5.jpg
 • vn_ac_maichauhomestayac2.jpg
Paalwoningen zijn de traditionele huizen van de Thaise etnische minderheidsgroep die in Mai Chau leeft. De paalwoningen gelegen in het dorp Mai Chau vormen een harmonieuze combinatie tussen het lokale leven en de schitterende natuur.

Doorgaans zijn de paalwoningen vrij ruim, de ramen zijn groot en ingericht met patronen. U overnacht in een eigen slaapvertrek, er is een eenvoudige gedeelde badkamer met toilet en wastafel. Elke paalwoning heeft een centrale keuken waar u samen met andere (internationale) toeristen kunt genieten van traditionele gerechten.
Meer info >
Mai Chau
Mai Chau Homestay
Tweëenhalve ster
 • vn_ac_maichauhomestayac5.jpg
 • vn_ac_homestayka2.jpg
 • vn_ac_homestayal4.jpg
 • vn_ac_maichauhomestay5.jpg
 • vn_ac_maichauhomestay3.jpg
Paalwoningen zijn de traditionele huizen van de Thaise etnische minderheidsgroep die in Mai Chau leeft. De paalwoningen gelegen in het dorp Mai Chau vormen een harmonieuze combinatie tussen het lokale leven en de schitterende natuur.

Doorgaans zijn de paalwoningen vrij ruim, de ramen zijn groot en ingericht met patronen. U overnacht in een eigen slaapvertrek, er is een eenvoudige gedeelde badkamer met toilet en wastafel. Elke paalwoning heeft een centrale keuken waar u samen met andere (internationale) toeristen kunt genieten van traditionele gerechten.
Meer info >
Hué
12
Gold Hotel Hue
Driesterren
 • vn_ac_goldka2.jpg
 • vn_ac_goldzw.jpg
 • vn_ac_goldlo.jpg
 • vn_ac_goldka.jpg
 • vn_ac_goldre.jpg
Het Gold hotel is gelegen in het hartje van de stad Hué. De luxe comfortabele kamer zijn voorzien van een televisie, kluisje, minibar, badkamer met bad/douche en koffie- en theefaciliteiten. Er is een receptie, restaurant, bar met prachtig uitzicht over de stad, de mooie Ngu Binh berg en de Perfume River. Ook is er een zwembad die uitzicht biedt over de stad en zijn er internetfaciliteiten.
Meer info >
Thanh Lich
Driesterren
 • vn_ac_thanhlichka1.jpg
 • vn_ac_thanhlichlo.jpg
 • vn_ac_thanhlichlo1.jpg
 • vn_ac_thanhlichre.jpg
 • vn_ac_thanhlichka.jpg
Het moderne en comfortabel ingerichte Thanh Lich hotel, in het centrum van Hue, biedt u een uitstekende uitvalsbasis. Het hotel ligt op loopafstand van de bekende bezienswaardigheden zoals de Notre Dame kathedraal en de Parfumrivier. Naar de luchthaven is het ongeveer 25 minuten rijden. Thanh Lich beschikt over een restaurant waar Aziatische specialiteiten geserveerd worden, roomservice, een overdekt zwembad, fitnessruimte, massage-mogelijkheden, kapsalon, gratis WiFi in het gehele hotel en een wasservice.
De sfeervol ingerichte kamers zijn alle voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje, een zitje en een badkamer met bad, aparte douche en een föhn.
Meer info >
Hué
Eldora
Drieenhalve ster
 • vn_ac_eldoraka.jpg
 • vn_ac_eldoraka1.jpg
 • vn_ac_eldoraka2.jpg
 • vn_ac_eldorare.jpg
 • vn_ac_eldorare (2).jpg
Het Eldora hotel is centraal gelegen, op ongeveer 1 kilometer afstand van de Notre-Dame kathedraal en op 2 kilometer afstand van de Truongtien brug en de Dong Ba markt. Alle kamers zijn luxueus ingericht en voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje en een badkamer met bad en aparte douche. Elke kamer heeft (gedeeltelijk) uitzicht over de stad. Het Eldora hotel beschikt over een receptie, restaurant, Skyline Bar vanwaar u een prachtig uitzicht over de stad heeft. Er is een binnenzwembad, spa met massage-mogelijkheden, WiFi en een wasservice.
Meer info >
Hoi An
123
Hoi An Lantern Hotel
Driesterren
 • vn_ac_hoianlaternov.jpg
 • vn_ac_hoianlaternka.jpg
 • vn_ac_hoianlaternre.jpg
 • vn_ac_hoianlaternfa.jpg
 • vn_ac_hoianlaternui.jpg
Het Hoi An Lantern Hotel ligt in het hart van Hoi An en op korte loopafstand van de historische binnenstad. De kamers zijn elegant ingericht en voorzien van airco, tv, minibar en badkamer met bad of douche. Hoi An Lantern Hotel beschikt over een receptie, een restaurant, een beauty salon, gratis Wi-Fi beschikbaar en roomservice.
Meer info >
Like Hoi An Hotel
Driesterren
 • vn_ac_likehoianov.jpg
 • vn_ac_likehoianka.jpg
 • vn_ac_likehoianka2.jpg
 • vn_ac_likehoianka3.jpg
 • vn_ac_likehoianlo.jpg
Like Hoi An Hotel is een pas gerenoveerd hotel met een ideale ligging. Het ligt vlakbij het centrum en op tien minuten rijden van het strand An Bang. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, restaurant en een bar. Het restaurant serveert verschillende lokale specialiteiten maar ook Europese en Aziatische gerechten. De kamers zijn modern ingericht en beschikken over een eigen badkamer en airco. Er is gratis WiFi beschikbaar in het gehele hotel.
Meer info >
Kim An Hotel & Spa
Driesterren
 • vn_ac_kimanhotelzw.jpg
 • vn_ac_kimanhotelka.jpg
 • vn_ac_kimanhotelre2.jpg
 • vn_ac_kimanhotelfa.jpg
 • vn_ac_kimanhotelde.jpg
Het Kim An Hotel heeft een gunstige locatie in Hoi An en geeft u toegang tot diverse bezienswaardigheden. Vanuit het hotel kunt u naar het Cua Dai Beach of naar het An Bang Beach deze liggen op 3 km afstand. Het hotel heeft een zwembad en in het restaurant kunt u genieten van diverse Vietnamese gerechten. Gratis WiFi beschikbaar in het gehele hotel.De kamers zijn modern ingericht en voorzien van airco.
Meer info >
Hoi An
Hoi An Boutique Resort
Viersterren
 • vn_ac_hoianboutiquezw1.jpg
 • vn_ac_hoianboutiqueka.jpg
 • vn_ac_hoianboutiqueov.jpg
 • vn_ac_hoianboutiquezw.jpg
 • vn_ac_hoianboutiquetu.jpg
Het Hoi An Boutique hotel is ideaal gelegen aan het Cua Dai strand, ligt in een grote tuin en op ca. 5 minuten rijden van het centrum van Hoi An. Alle kamers zijn comfortabel en luxe ingericht en zijn gelegen in het hoofdgebouw. Ze kijken uit op het zwembad en de tuin en zijn voorzien van airco, TV, kluisje, koffie-/theefaciliteiten, minibar, badkamer met bad of douche en een balkon of terras met zitje.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Nog meer zien? Verleng uw rondreis vooraf in een boeiende stad. ( 1 t/m 2 van 3 opties )
We bieden u wanneer u met Cathay Pacific vliegt de mogelijkheid een 3-daagse stop-over te maken in de wereldstad Hong Kong. De bruisende stad heeft veel te bieden: moderne winkelcentra en authentieke markten zoals de Temple Street nachtmarkt of Stanley Market. Ook zijn er diverse bezienswaardigheden te vinden, zoals de Victoria Peak, Repulse Bay, Man Mo Tempel en de grote Boeddha en het Po Lin klooster. U overnacht in een comfortabel en goed verzorgd hotel met een gunstige ligging. Het hieronder beschreven hotel is een voorbeeldhotel. Het kan voorkomen dat u in een ander hotel verblijft dan aangegeven, bijvoorbeeld als gevolg van bezetting.

Wanneer u met Singapore Airlines vliegt, bieden wij u de mogelijkheid een stop-over te maken van 3 dagen/2 nachten in de wereldstad Singapore. De bruisende stad heeft veel te bieden en u krijgt gratis toegang tot Sentosa Island, Jurong Bird Park, National Orchid Garden, Singapore River Boat Tour, Malay Heritage Centre, Peranakam Museum en Singapore Zoo. Ook kunt u gebruik maken van de gratis SIA Hop-on Bus die u langs bezienswaardigheden brengt.

Klik op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’ en u kunt zien wat de meerprijs is op de vertrekdatum van uw keuze.
Skyline Singapore
Singapore - 3 dagen Royal @ Queens Hotel
Viersterren
Het Royal@Queens Hotel is een zeer verzorgd hotel gelegen in het zakendistrict van Singapore op loopafstand van de metro, die u eenvoudig naar alle bezienswaardigheden van de stad ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.280
Skyline Hong Kong China
Hong Kong - 3 dagen City Garden Hotel
Drieenhalve ster
Het City Garden Hotel is een heerlijk en goed verzorgd hotel , het beschikt over comfortabele faciliteiten en het is gunstig gelegen....
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.195
Geniet langer en verleng uw rondreis
Wilt u na afloop van uw rondreis een paar dagen verlengen in het laatste hotel in Hoi An? Onder ‘data & prijzen’ kunt u naar wens nachten bijboeken.
vn_ac_hoiantravelov2.jpg
Hoi An - Hotel Hoi An
Driesterren
U kunt er ook voor kiezen om de reis te verlengen in uw rondreishotel in Hoi An. U verblijf hier op basis van logies & ontbijt. ...
Meer info
meerprijs
v.a.169
16 dagen Vele Gezichten van Noord-Vietnam: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoer- en verblijfsopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle optionele excursiemogelijkheden bekijken, die ter plaatse worden aangeboden (en betaald).
Vervoersopties ( 1 t/m 3 van 10 opties )
vn_trein_han_hue.jpg
Upgrade privé couchette nachttrein Hanoi - Lao Cai (retour)
Wanneer u tijdens de treinreis liever een privé-couchette heeft, is dat mogelijk. U slaapt in een 4-persoonscoupé die u voor uw eigen reisgezelschap afhuurt.
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.93
vn_trein_han_hue.jpg
Upgrade privé couchette nachttrein Hanoi - Hué
Wanneer u tijdens de treinreis liever een privé-couchette heeft, is dat mogelijk. U slaapt in een 4-persoonscoupé die u voor uw eigen reisgezelschap afhuurt.
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.70
vn_al_optionele vlucht.jpg
Hué - Vlucht Hanoi - Hué, incl. transfers en overnachting
Driesterren
Ook kunt u van Hanoi naar Hué vliegen. U zult dan naar de luchthaven van Hanoi gebracht worden, en na de vlucht opgehaald worden voor een extra overnachting in Hué....
Meer info
meerprijs
v.a.113
Verblijfsopties ( 4 t/m 5 van 10 opties )
Uitzicht Quoc Hoa Hotel Hanoi Vietnam
Hanoi - 'Early Check-in'
Driesterren
Bij vroege aankomst in Hanoi, kunt u er voor kiezen om een 'Early Check-in' te reserveren. Tegen geringe kosten is de kamer dan vanaf ongeveer 10.00 uur 's-morgens voor u beschikba...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.20
vn_ac_maichaulodgeka2.jpg
Mai Chau - Upgrade verblijf Mai Chau Lodge
U kunt er ook voor kiezen om tijdens de reis in de Mai Chau Lodge te verblijven in plaats van de Homestay Mai Chau. U verblijf hier op basis van logies-ontbijt. ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.31
Excursies (ter plaatse boeken en betalen) ( 6 t/m 10 van 10 opties )
Hoi An - Halve dag naar het oude tempelcomplex My Son
Vandaag brengt u een fascinerend bezoek aan de ruïnes van My Son. Eén van de belangrijkste overblijfselen van de Cham periode en sinds enkele jaren staan deze ruïnes op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

U wordt bij uw hotel in Hoi An opgehaald en rijdt in circa één uur naar het religieuze centrum van het voormalige Champa Koninkrijk. In een weelderige groene vallei staan ​​tientallen rode bakstenen torens en heiligdommen uit de 7e en 13e eeuw waar uw Engelssprekende gids u alles over kan vertellen. Op de weg terug naar Hoi An bezoekt u Tra Kieu, voorheen bekend als Simhapura of de Leeuw Citadel, de hoofdstad van Champa tussen de 4e en 8ste eeuw. Een bijzondere dag vol eeuwenoude historie. U bent aan het einde van de middag terug in uw hotel. Deze halve dagexcursie is inclusief transfer, entreegelden en Engelssprekende gids.
Minimaal 2 deelnemers - Prijs 38 EUR per persoon
Minimaal 4 deelnemers - Prijs 27 EUR per persoon
...
Hanoi - Hanoi Kookworkshop, incl. lunch
Per transfer wordt u naar de Chau Long markt gebracht. Onder begeleiding van een lokale kok zult u de markt verkennen en krijgt u uitleg over de verschillende ingrediënten en gerechten. Op de markt koopt u gezamenlijk alle benodigde ingrediënten om tijdens de kookworkshop de meest heerlijke lunch te maken. Eenmaal terug in de studio zult u verschillende Vietnamese gerechten gaan maken en uiteraard proeven. Na de les zullen er drankjes worden geserveerd en krijgt u een presentje. Deze halve dagexcursie is inclusief transfer, ingrediënten en de hulp van een professionele lokale kok.
Minimaal 2 deelnemers - Prijs 67 EUR per persoon
Minimaal 4 deelnemers - Prijs 61 EUR per persoon
* De excursie wordt uitgevoerd in internationaal gezelschap.
...
Hoi An - Hoi An Kookworkshop, incl. lunch
U wordt bij uw hotel opgehaald en naar een lokaal restaurant gebracht. Vervolgens zult u onder begeleiding van een lokale kok de verschillende eettentjes ontdekken. Proef, ruik, zie de verschillende ingrediënten die we onderweg tegen komen. Uiteraard zult u bij elk eettentje ook gaan proeven, bijvoorbeeld Banh mi, dumplings en pickles. Heerlijk! Ook komt u meer te weten over hoe rijstpapier wordt gemaakt. Ontdek hoe Cao Lau wordt gemaakt van verse noodles. Hierna gaat u terug naar het restaurant waar de kookworkshop gaat beginnen. Onder begeleiding van een lokale kok zult u alle ingrediënten gebruiken om een heerlijke lunch te bereiden. Na de les kunt u genieten van uw eigen bereidde lunch inclusief drankjes en zoetigheden. Ook krijgt u na afloop een presentje wat u zal herinneren aan deze leuke excursie. De excursie is inclusief transfer, bezoek aan de markt, lunch en begeleiding van een professionele lokale kok.
Minimaal 2 deelnemers - Prijs 38 EUR per persoon
Minimaal 4 deelnemers - Prijs 27 EUR per persoon
* De excursie wordt uitgevoerd in internationaal gezelschap.
...
Hoi An - Een dagje meedraaien bij de rijstboer in Hoi An (halve dag)
Vandaag wordt u opgehaald voor een wel héél bijzondere excursie. U zult een ochtend mee gaan draaien bij een lokale familie op de rijstvelden. De precieze werkzaamheden zijn uiteraard afhankelijk van het seizoen. Met een lokale gids gaat u op een uniek avontuur. Leer over het gehele proces van hoe rijst haar eindproduct bereikt. Begin de dag met een tochtje op een waterbuffel en neem deel aan het ploegen, harken, zaaien, planten, slijpen en het scheiden van de rijst of het maken van rijstmeel. Eén van de meest interessante onderdelen van de dag is het bereiden van een overheerlijke maaltijd met de lokale familie. U zult mooie knapperige pannenkoeken maken die zullen worden geserveerd met een koel drankje. Drink een kopje thee of fris met de boeren en luisteren naar hun verhalen over het leven op het platteland alvorens terug te keren naar uw hotel. Een unieke kans om meer over het lokale leven, en het belangrijkste exportproduct van Vietnam te leren! Deze halve dagexcursie is inclusief Engelssprekende gids, transfers, entreegelden, lunch en fietsen.
Minimaal 2 deelnemers - Prijs 43 EUR per persoon
* De excursie wordt uitgevoerd in internationaal gezelschap.
...
Hanoi - Village Tour (hele dag)
In de ochtend vertrekken naar het dorp Chuong , gespecialiseerd in de productie van de bekende kegelvormige hoeden . Hierna brengt u een bezoek aan de Thay pagode , een prachtig complex van tempels en heiligdommen met een leuke sfeer. Van daaruit vertrekt u naar het oude dorp van Duong Lam. Bij aankomst, ontdekt u de wijk Mong Phu (hier heeft u de mogelijkheid om een fietstocht te maken ) en zijn honderd jaar oude huizen gemaakt van lateriet. Het grootste deel van het dorp is nog in de oorspronkelijke staat, zoals de toegangspoort en de Mong Phu Tempel. Het is geweldig om een wandeling door de kleine steegjes langs de oude huizen te maken en de kans te krijgen om de lokale mensen te ontmoeten. In de namiddag brengt u nog een bezoek aan Son Dong dorp, beroemd om zijn houten beelden en meubels, waarna u terugrijdt naar Hanoi. Aankomst in Hanoi aan het eind van de middag . Een mooie dag vol bijzondere ontmoetingen!
Minimaal 2 deelnemers – Prijs 54 USD per persoon
Minimaal 5 deelnemers - Prijs 30 USD per persoon
...
 • Beoordelingen (10)
 • Reisverslagen (23)
9

Vertrekdatum: 16-05-2017

Reviewdatum: 03-06-2017

Veel nieuwe ervaringen in korte tijd opgedaan. Prima gidsen, aardige mensen, goede hotels, kortom top!

A.A Makkinje

9
10

Vertrekdatum: 03-09-2017

Reviewdatum:

Zeer mooi land, goede service van NRV.

Anoniem

10
8

Vertrekdatum: 27-12-2016

Reviewdatum: 13-01-2017

Een avontuurlijke, kleurrijke en actieve reis om Midden en Noord Vietnam te leren kennen.

JQ Gulien

8
8

Vertrekdatum: 18-02-2017

Reviewdatum: 15-03-2017

Wij hebben een privéreis gemaakt door Noord- en Midden Vietnam. Gestart in Hanoi en via de bergen in Sapa naar Halong Bay voor een boottocht. Vervolgens via Hue naar Hoi An en de terugvlucht vanaf Danang. De hele reis was bijzonder geslaagd, veel kunnen zien en gedaan. Een mooie afwisseling van rust en activiteit. Alles was goed geregeld. Wij kunnen het iedereen aanraden.

Anoniem

8
8

Vertrekdatum: 06-03-2017

Reviewdatum: 23-03-2017

goed georganiseerde reis met vriendelijke gidsen

Anoniem

8
8

Vertrekdatum: 14-03-2017

Reviewdatum: 30-03-2017

Goede afwisseling van steden en natuur. Prima hotels

Anoniem

8
10

Vertrekdatum: 13-03-2017

Reviewdatum: 31-03-2017

Heel veel gezien en meegemaakt! Vietnam blijft elke keer verrassen; elk natuurgebied en elk(e) stad/dorp is weer anders. Prive georganiseerd is ons goed bevallen en NRV is heel behulpzaam geweest.

Anoniem

10
9

Vertrekdatum: 27-09-2017

Reviewdatum: 13-10-2017

Viëtnam is een geweldig vakantieland. Hanoi is een stad met veel culturele bezienswaardigheden waardoor je ook de geschiedenis van het land leert kennen. Het land heeft prachtige natuur, zoals de bergen met rijstterrassen in Sapa en Halong bay waar je heerlijk met een jonk tussen de prachtige rotsen vaart. Het lokale eten is ook erg lekker. Wat we ook erg leuk vonden was de ontmoetingen met de lokale bevolking.

Anoniem

9
9

Vertrekdatum: 08-01-2018

Reviewdatum: 25-01-2018

We kregen fijne reisleiders mee, die ook openstonden voor wat plannen die we zelf graag wilden zien. Het was helaas erg koud, dus in Sapa met jasssen aan gegegten, maar dat is op zich ook weer een leuke belevenis. De schema's waren goed in elkaar gezet, en onze tussenvlucht was fijn, beter dan nog een nachtje in een slaaptrein.

WA de Vink

9

Vertrekdatum: 21-06-2016

'We hebben een fantastisch mooie reis gehad. Het heeft overtroffen wat we er van te voren over hadden bedacht/gehoopt.'

Dick Korsman en Mirjam Quartel