neemt je mee
Koloniale binnenstad van Hanoi
Van Long Nature Reserve
Halong Bay
Mekong Delta
Stranddagen in Hoi An

Rondreis Vietnam - Ontdekkingsreis door Vietnam

Privéreis | 17 dagen v.a. 2024
1874i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
23-08-2017
Reisduur
17 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Ontwaak op een traditionele jonk in Halong Bay
Rijd per Sampan door het Van Long Nature Reserve
Logeer in een knusse bungalow, midden in de Mekong Delta
Verblijf midden in het oude centrum van Hanoi

Van Halong Bay tot de Mekong Delta

Ontdek veelzijdig Vietnam: word per traditionele cyclo door Hanoi gefietst, slaap in de Baai van Halong Bay, ga per nachttrein naar Hué, fiets door Hoi An en vaar door de Mekong Delta. Geniet van de heerlijke Vietnamese keuken en struin over één van de vele kleurrijke, lokale markten.
Wilt u na de rondreis nog even ontspannen op het strand? Bekijk dan de gevarieerde verlengingsmogelijkheden naar bijvoorbeeld het prachtige strand van Phan Tiet/Mui Ne of Cambodja!

"Samen met gezin deze fantastische rondreis gemaakt. Vanaf aankomst in Hanoi tot het vertrek in Saigon was deze reis een geweldige ervaring. Accommodaties waren prima, de reisbegeleiding kon niet beter, de gidsen waren op tijd, wisten veel informatie te vertellen en alles was werkelijk tot in de puntjes geregeld."

Jannes uit Waalre

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Hanoi

Vlucht Amsterdam - Hanoi
Overnachting in het vliegtuig

Vertrek vanaf Amsterdam naar Hanoi, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Hanoi

Vrije middag
Ontmoeting met onze lokale vertegenwoordiging
Eerste overnachting koloniale centrum Hanoi

Na aankomst op de luchthaven wordt u door onze lokale vertegenwoordiger verwelkomd en naar uw hotel gebracht middenin de oude koloniale wijk. Onze vertegenwoordiger zal u informeren over de Vietnamese gewoontes en is de uitgesproken persoon voor leuke en handige tips! De rest van de middag is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de vliegreis en wennen aan het klimaat. U kunt gemakkelijk op eigen gelegenheid het gebied rond het Hoan Kiem Meer evenals het zeer karakteristieke Franse Kwartier bezoeken met de vele winkeltjes en restaurantjes. Dit alles op korte loopafstand van uw hotel!

DAG
03

Hanoi

Stadstour Hanoi, incl. Mausoleum en Tempel van de Literatuur
Stadswandeling Frans-koloniaal stadscentrum
Tocht in een traditionele riksja
Bezoek waterpoppenshow
Tweede overnachting koloniale centrum Hanoi

In de ochtend wordt u door een Engelssprekende gids opgehaald en bezoekt u de mooiste plekjes van Hanoi. Hanoi is een vriendelijke stad en middels een wandeling en tocht per traditionele cyclo (fietstaxi) bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden. De dag begint bij de Tempel van de Literatuur, daterend uit het jaar 1070 en de 1e universiteit van Vietnam. Het prachtige complex heeft 5 ommuurde binnenplaatsen en mooie, goed onderhouden tuinen. U bezoekt het complex van Ho Chi Minh met het mausoleum, dat nog honderden pelgrims per dag trekt. U ziet het voormalige werkhuis van ‘Oom Ho’, de beroemde ‘One Pillar’ Pagode en de Tran Quoc Pagode. In de middag gaat u met uw gids het oude Franse kwartier verkennen. U loopt langs bijzondere plekken met intrigerende verhalen waarna u in een authentieke cyclo stapt. Samen met de altijd vrolijke bestuurder rijdt u door de oude wijk van de gilden, waar u ziet hoe de inwoners hun ambachten in hun kleine boutiques langs de straat vervaardigen. U sluit de dag af in één van de theaters van Hanoi langs het meer, waar u een traditionele waterpoppenshow bijwoont. Een duizend jaar oude kunstvorm uit deze regio begeleid door traditionele muziek en bijbehorende instrumenten.

DAG
04

Hanoi

Vrije dag in Hanoi
Derde overnachting in Hanoi

Vandaag heeft u alle tijd om Hanoi zelf verder te ontdekken. U kunt een kijkje nemen op één van de lokale markten of winkelen in Hanoi's 'Old Quarter’. Ga op in het lome tempo van de locals en geniet van het dagelijkse leven in deze wirwar van straatjes.

Ook kunt u vandaag een optionele excursie maken naar een aantal traditionele dorpjes buiten Hanoi, waar o.a. traditionele punthoeden en vogelkooitjes worden vervaardigd en waar u kunt meehelpen bij het maken van traditionele ventilatoren.

DAG
05

Hanoi - Halong Bay

Vertrek Hanoi
Zeiltocht Halong Bay op traditionele jonk
Overnachting op de jonk in Halong Bay

Na een heerlijk ontbijt in het hotel wordt u naar de beroemde Halong Bay gebracht, niet voor niets opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U gaat aan boord van een traditionele jonk, een oud Chinees zeilschip, waarop u zult overnachten in een 2-persoonshut met eigen luxe badkamer én prachtig uitzicht over de baai. In de baai vindt u krijtsteenrotsen, schilderachtige kleine eilandjes, verlaten stranden maar ook vele grotten. Aan boord wordt een overheerlijke verse lunch geserveerd. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk: kajakken, een verfrissende duik maar u kunt natuurlijk ook aan boord blijven en ontspannen op het dek. In de avond krijgt u een uitgebreid diner en kunt u genieten van het prachtige uitzicht door de ondergaande zon.

DAG
06

Halong Bay - Ninh Binh

Vertrek Halong Bay
Bezoek Hoa Lu
Rit door één van de mooiste gebieden van Vietnam
Overnachting Ninh Binh

We adviseren u om vandaag vroeg op te staan. Het is prachtig om de zon te zien opkomen tussen de vele kalksteenrotsen en de lokale vissers te zien uitvaren. Na het ontbijt varen we terug naar de kade waarbij onderweg een aantal fascinerende grotten worden bezocht met prachtig uitzicht over de baai. De grotten hebben verlichte paden en uw gids zal alles vertellen over deze grotten. Bij aankomst in Halong staat uw chauffeur alweer op u te wachten en rijdt u via Hao Lu en het weversdorpje Thai Binh, naar Ninh Binh. Hoa Lu was de hoofdstad van Vietnam ten tijde van de Le Dynastie rond het jaar 1000. De stad is omringd door ruige krijtsteenrotsen en rivieren die een natuurlijke barrière vormden tegen tegenstanders. U rijdt een prachtige route langs rijst- en tabaksplantages. U overnacht in Ninh Binh.

DAG
07

Ninh Binh - Hué

Sampan-boottocht door het Van Long Nature Reserve
Vertrek Ninh Binh
Treinrit met overnachting naar Hué

Na het ontbijt stapt u in een traditionele sampan waarmee u een ontspannen boottocht maakt door het Van Long Nature Reserve. Rustig vaart u door een prachtig gebied, dat ook wel Halong Bay op het land wordt genoemd, omdat ook hier kalkstenen rots pieken steil uit het landschap omhoog rijzen, aangevuld met felgroene rijstvelden. U wordt rustig over smalle riviertjes gepeddeld en geniet van de imposante natuur, vaart door grotten en geniet van de allervriendelijkste bevolking langs de kant.

In de avond rijdt u naar het treinstation van Ninh Binh, waar u op de nachttrein naar Hué stapt. U slaapt in een vierpersoonscouchette.

DAG
08

Hué

Aankomst Hué
Boottocht Parfum Rivier
Bezoek Thien Mu Pagode en tombe van keizer Tu Doc
Stadstour door Hué
Verboden Paarse Stad bezichtigen
Overnachting Hué

Vroeg in de ochtend komt u aan in Hué. Na aankomst wordt u naar een hotel gebracht, waar een ontbijt voor u klaarstaat. Vervolgens maakt u een boottocht over de Parfum Rivier naar de Thien Mu Pagode. Een mooie tocht waarbij u een goede indruk krijgt van het leven van de lokale bevolking langs de rivier in deze regio van Vietnam. De Thien Mu Pagode staat ook wel bekend als Linh Mu en is gebouwd op de plaats van een oude Cham tempel. Thien Mu had in de eerste helft van de vorige eeuw al de naam een broeinest te zijn van boeddhistisch verzet tegen het koloniale regime, maar werd in 1963 in één klap beroemd toen één van de monniken zichzelf in Ho Chi Minh City in brand stak. De monnik was in zijn grijsblauwe Austin naar Ho Chi Minh City gereden waardoor juist deze auto een ereplaats heeft gekregen vlak achter de pagode. Het opvallendste onderdeel van het complex is de achthoekige, zeven verdiepingen tellende, bakstenen stoepa. Deze is kort na 1840 gebouwd in opdracht van keizer Thieu Tri en elke verdieping vertegenwoordigt één van de incarnaties van Boeddha op aarde.

Na de boottocht zult u met uw Engelssprekende gids de keizerlijke citadel bezoeken, oftewel: de Verboden Stad, waar de keizer van de Nguyen Dynasty woonde in de 19e eeuw. Hierna vervolgt u de reis naar een dorpje waar traditionele punthoeden worden gemaakt en probeert hier een aantal lokale snacks. U sluit de dag af op de kleurrijke Dong Ba Markt waar u even kunt rondstruinen. Het is de grootste markt van Hué, waar van alles te koop is!

DAG
09

Hué - Hoi An

Vertrek Hué
Tocht over de Hai Van Pas (Wolkenpas)
Bezoek Cham historisch museum (Danang)
Stadswandeling Hoi An
Workshop traditionele lampionnen maken
Eerste overnachting Hoi An

Vanmorgen verlaat u Hué en rijdt u naar het karakteristieke stadje; Hoi An. U bezoekt een traditioneel vissersdorp waarna de weg ons voert over de Hai Van Pas. Deze pas wordt ook wel de Wolkenpas genoemd. Onderweg zult u genieten van spectaculaire vergezichten over de bergen, de zee, idyllische strandjes en kleine dorpjes. U bezoekt het Cham Historisch Museum in Danang met oude opgravingen uit het Champa tijdperk, waarna u door de Marble Mountains rijdt met prachtige grotten en tempels. In de loop van de dag komen we aan in het schilderachtige Hoi An met zijn Frans koloniale huizen en mystieke Aziatische bruggetjes. Hier maakt u een stadwandeling met uw gids waarbij u o.a. een bezoek brengt aan de Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes. De stad hangt vol met sfeervolle lampionnen en u sluit de dag dan ook af in een atelier waar u uw eigen lampion zult maken. Een erg leuk souvenir voor thuis! U verblijft de komende 3 nachten in het bijzondere Hoi An.

DAG
10

Hoi An

Twee vrije dagen
Bezoek tempels van My Son (optionele excursie)
Tweede en derde overnachting Hoi An

De komende 2 dagen kunt u geheel naar wens invullen. Hoi An is een heerlijk plaatsje dat inmiddels is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De locatie aan zee en de rivier heeft ervoor gezorgd dat de stad een belangrijke handelshaven werd van 15e tot de 19e eeuw waardoor er nog vele bijzondere oude koloniale gebouwen dateren uit deze tijd. Het plaatsje heeft honderden beschermde huizen, pagodes en overige bouwwerken. Ook ligt Hoi An in een prachtige omgeving dat zeer verschillend is van Noord-Vietnam. Deze 2 dagen heeft u de beschikking over een fiets, zodat u gemakkelijk op eigen gelegenheid kunt genieten van de prachtige omgeving, nogmaals de mooie binnenstad kunt bezoeken of naar het tropische strand kunt gaan. Een heerlijke ervaring vol verrassende ontmoetingen!

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen een optionele excursie te boeken. Zo kunt u een bijzondere excursie maken naar de oude tempel van My Son, ca. 40 kilometer ten zuidwesten van Hoi An. Tussen dichtbeboste heuvels, waar de Kattentandberg boven uitsteekt, ligt het My Son heiligdom dat dateert uit de 4e tot 13e eeuw voor Christus. In die periode ontwikkelde zich bij de kust van het hedendaagse Vietnam een unieke cultuur, die zijn spirituele oorsprong vond in het Indisch hindoeïsme. Hier vormde zich de religieuze en politieke hoofdstad van het Champa Koninkrijk. Dit bijzondere complex heeft terecht een plek veroverd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ook kunt u een excursie maken waarbij u alles leert over het verbouwen van rijst van het begin tot het eind, u werkt een stukje mee op het platteland en maakt kennis met het werk en de familie op een lokale boerderij. Maar u begint de dag met een tocht op een waterbuffel! Op de boerderij leert u overheerlijke en krokante Vietnamese pannenkoeken maken, uiteraard met een verkoelend drankje.

In de avond kunt u heerlijk rondlopen in het sfeervol verlichtte Hoi An met vele uitstekende restaurants.

DAG
12

Hoi An - Danang - Ho Chi Minh City

Vertrek Hoi An
Vlucht Danang - Ho Chi Minh City
Stadstour Ho Chi Minh City
Eerste overnachting Ho Chi Minh City

Van Hoi An rijdt u naar de luchthaven van Danang, waar u op het vliegtuig stapt. In Ho Chi Minh City staat uw Engelssprekende gids al op u te wachten en wordt u naar uw hotel gebracht. Hier kunt u zich even lekker opfrissen, lunchen en de eerste indrukken van de stad opdoen. Voor de hereniging van Vietnam in 1975 was Ho Chi Minh City, voorheen Saigon, de hoofdstad van Zuid-Vietnam en is nu uitgegroeid tot een moderne metropool. In de middag maakt u samen met uw gids een stadstour waarbij u o.a. een bezoek brengt aan de Notre Dame Kathedraal, het stadhuis, het Opera House en het oude koloniale postkantoor, waar u direct een vakantiekaartje kunt versturen naar de thuisblijvers! Ook bezoekt u het indrukwekkende Oorlogsmuseum, waar u kennismaakt met de hevige geschiedenis en de propaganda van de Vietnamoorlog.

DAG
13

Ho Chi Minh City /Cu Chi Tunnels

Vrije dag
Excursie Cu Chi-tunnels (optionele excursie)
Tweede overnachting Ho Chi Minh City

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u bijkomen van alle opgedane indrukken of op eigen gelegenheid de bedrijvige Ben Tay Markt bezoeken. Ook kunt u een fascinerende optionele excursie boeken naar de beruchte Cu Chi Tunnels. U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt allereerst naar het plaatsje Tay Ninh, het centrum van Cao Dai, waar de bevolking een uniek geloof heeft die elementen van verschillende andere godsdiensten in zich verenigt. Hier vindt rond het middaguur vaak een bijzondere ceremonie plaats waaraan u deel kunt nemen. Vervolgens rijdt u naar de indrukwekkende Cu Chi tunnels, welke dateren uit de Vietcong Tijd. Een beroemd stelsel van tunnels van waaruit de Vietcong de Amerikaanse troepen bestreed. De tunnels waren tijdens de oorlog onderdeel van een ingenieus netwerk van ca. 250 kilometer met ondergrondse ziekenhuizen, commandoposten en wapenfabriekjes. Aan het einde van de middag wordt u weer teruggebracht naar uw hotel in Ho Chi Minh City.

DAG
14

Ho Chi Minh City - Mekong Delta

Vertrek Ho Chi Minh City
Boottocht Mekong Delta in traditionele sampan (Cai Be)
Overnachting Mekong Delta (Can Tho)

U wordt in uw hotel opgehaald door uw chauffeur en verlaat Ho Chi Minh City om naar Vinh Long te rijden. Deze plaats ligt midden in de Mekong Delta; een zeer vruchtbaar gebied, prachtig begroeid en intens groen. Het zal u daarom ook niet verbazen dat hier ongeveer de helft van alle landbouwproducten van Vietnam vandaan komt. U vindt hier vele plantages en rijstvelden, waar u de Vietnamezen met hun typische punthoeden overal aan het werk ziet op het land. In Cai Be klimt u aan boord van een traditionele sampan en varen we de Mekong Delta in waar we oog in oog staan met het traditionele dagelijkse leven. Kinderen baden in de rivier, vrouwen wassen hier hun kleding en huizen hangen vervaarlijk scheef over de rand van de oever. U gaat aan land op de diverse kleine eilandjes in de Delta en geniet van de lokale bevolking die hun gasten met een grote glimlach en heerlijke hapjes verwelkomen.

Aan het einde van de middag rijdt u door naar Can Tho voor de overnachting. In Can Tho heeft u alle tijd om te genieten van de terrassen en restaurants langs de promenade waar het een gezellig komen en gaan is van bootjes op de rivier.

DAG
15

Mekong Delta

Bezoek drijvende markt van Cai Rang
Spectaculaire fietstocht over diverse eilanden
Kookworkshop Vietnamees
Slapen middenin de Mekong Delta

Na het ontbijt wordt u in een roeibootje over kleine zijriviertjes van de Mekong gevaren, wat prachtige foto’s oplevert! U bevindt zich al snel middenin een bijzonder tafereel. De drijvende markt van Cai Rang is een wirwar van lokale bootjes van boeren die hun handelswaren uithangen aan een lange stok op de punt van de boot. Hierdoor weet iedereen wat hij verkoopt en handel wordt direct met elkaar gedreven tot alle goederen verkocht zijn. Na dit bijzondere tafereel trekt u dieper de Mekong Delta in en maakt u een spectaculaire fietstocht over de diverse eilanden. Hierna gaat u naar uw gastgezin waar u de komende nacht verblijft. Aangekomen in het dorpje kunt u meedoen aan dagelijkse activiteiten zoals vissen en tuinieren. Van de familie zult u een heuse kookworkshop krijgen met verse kruiden uit eigen tuinen. Na een overheerlijk zelfgemaakt diner valt u in slaap, midden in de Mekong Delta.

U slaapt in een eenvoudige maar schone privé kamer met airconditioning, bedden en een eigen badkamer. De familie heeft zelfs een klein zwembad en fietsen beschikbaar.

DAG
16

Mekong Delta - Ho Chi Minh City

Bezoek aan de kruidentuinen
Vertrek Mekong Delta
Terugreis naar Ho Chi Minh City

In de ochtend wordt u gewekt door de geluiden van de natuur en de lokale bevolking die hun dagelijkse rituelen starten. Na het ontbijt bezoekt u met uw gastheer de diverse kruidentuinen. Hij zal u alles uitleggen over deze Vietnamese kruiden en het plattelandsleven. Daarna heeft u nog heerlijk de tijd om even te ontspannen in de tuin of door het dorpje te lopen. In de middag is het alweer tijd om ter te reizen naar Ho Chi Minh City voor uw vlucht naar Amsterdam.

DAG
17

Amsterdam

Aankomst Amsterdam

In de ochtend landt u weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan deze fantastische reis door Vietnam!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
8 opties
Open+
+Extras
3 opties
Open+

Wat onze reizigers vinden

03-10-2016

'Veel gezien, mooie reis'

lilianne van meir, goes

'Deze reis was een aaneenschakeling van bijzondere en aangename ervaringen. Dit land kent een rijke geschiedenis en een prachtige afwisselende natuur. Er leven lieve vriendelijke mensen, die je altijd met een brede glimlacht verwelkomen. Het zijn men ...

Meer info >

Cees van Kaam, Zaandijk

17 dagen Rondreis Vietnam - Ontdekkingsreis door Vietnam: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Nachttrein Ninh Binh - Hué in een 4-persoonscouchette, met bed en airconditioning
Rondreis met privéchauffeur in airco-auto/minibus
Engelssprekende gids van dag 2 dag t/m 14 (Op dagen ter vrije besteding heeft u niet de beschikking over uw gids en chauffeur)
Overnachtingen in uitstekende middenklasse hotels of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
1 Overnachting aan boord van een traditioneel zeilschip in de Halong Bay in een 2-persoons buitenhut met airconditioning en eigen luxe badkamer met toilet
Iedere dag ontbijt
2 x Lunch, 1 x diner
Stadstour Hanoi incl. de Tempel van de Literatuur, het Ho Chi Minh Mausoleum, wandeling door de oude stad en een traditionele waterpoppenshow*
Tocht per traditionele cyclo (fietstaxi) door het oude centrum van Hanoi
Prachtige boottocht door Halong Bay op een traditioneel zeilschip (jonk)*
Bezoek aan vissersdorpen en grotten in de Halong Bay*
Tocht per traditionele sampan door het Van Long Nature Reserve*
Stadsbezoek aan Hué incl. boottocht over de Parfum Rivier, de Thien Mu Pagode, de Keizerlijke tombe van Tu Duc en de Verboden Stad*
Panorama route van Hué naar Hoi An via de Hai Van Pas incl. bezoek aan het Cham Museum en de Marble Mountains*
Stadswandeling door Hoi An met Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes, inclusief een lampionnen workshop*
Stadstour door Ho Chi Minh City, incl. het indrukwekkende oorlogsmuseum*
Tocht per traditionele sampan door de Mekong Delta, incl. een bezoek aan de drijvende markt van Cai Rang
Verblijf bij een gastgezin in de Mekong Delta, incl. een fietstocht en een kookworkshop
Gratis fietsen beschikbaar in Hoi An en Ben Tre
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Exclusief

Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
8 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extras
3 opties
Open+
17 dagen Rondreis Vietnam - Ontdekkingsreis door Vietnam: altijd de beste prijs

Wat onze reizigers vinden

03-10-2016

'Veel gezien, mooie reis'

lilianne van meir, goes

'Deze reis was een aaneenschakeling van bijzondere en aangename ervaringen. Dit land kent een rijke geschiedenis en een prachtige afwisselende natuur. Er leven lieve vriendelijke mensen, die je altijd met een brede glimlacht verwelkomen. Het zijn men ...

Meer info >

Cees van Kaam, Zaandijk

Bewaar reis Boek nu

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Hanoi

Vlucht Amsterdam - Hanoi
Overnachting in het vliegtuig

Vertrek vanaf Amsterdam naar Hanoi, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Hanoi

Vrije middag
Ontmoeting met onze lokale vertegenwoordiging
Eerste overnachting koloniale centrum Hanoi

Na aankomst op de luchthaven wordt u door onze lokale vertegenwoordiger verwelkomd en naar uw hotel gebracht middenin de oude koloniale wijk. Onze vertegenwoordiger zal u informeren over de Vietnamese gewoontes en is de uitgesproken persoon voor leuke en handige tips! De rest van de middag is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de vliegreis en wennen aan het klimaat. U kunt gemakkelijk op eigen gelegenheid het gebied rond het Hoan Kiem Meer evenals het zeer karakteristieke Franse Kwartier bezoeken met de vele winkeltjes en restaurantjes. Dit alles op korte loopafstand van uw hotel!

DAG
03

Hanoi

Stadstour Hanoi, incl. Mausoleum en Tempel van de Literatuur
Stadswandeling Frans-koloniaal stadscentrum
Tocht in een traditionele riksja
Bezoek waterpoppenshow
Tweede overnachting koloniale centrum Hanoi

In de ochtend wordt u door een Engelssprekende gids opgehaald en bezoekt u de mooiste plekjes van Hanoi. Hanoi is een vriendelijke stad en middels een wandeling en tocht per traditionele cyclo (fietstaxi) bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden. De dag begint bij de Tempel van de Literatuur, daterend uit het jaar 1070 en de 1e universiteit van Vietnam. Het prachtige complex heeft 5 ommuurde binnenplaatsen en mooie, goed onderhouden tuinen. U bezoekt het complex van Ho Chi Minh met het mausoleum, dat nog honderden pelgrims per dag trekt. U ziet het voormalige werkhuis van ‘Oom Ho’, de beroemde ‘One Pillar’ Pagode en de Tran Quoc Pagode. In de middag gaat u met uw gids het oude Franse kwartier verkennen. U loopt langs bijzondere plekken met intrigerende verhalen waarna u in een authentieke cyclo stapt. Samen met de altijd vrolijke bestuurder rijdt u door de oude wijk van de gilden, waar u ziet hoe de inwoners hun ambachten in hun kleine boutiques langs de straat vervaardigen. U sluit de dag af in één van de theaters van Hanoi langs het meer, waar u een traditionele waterpoppenshow bijwoont. Een duizend jaar oude kunstvorm uit deze regio begeleid door traditionele muziek en bijbehorende instrumenten.

Weetje

U kunt ervoor kiezen het mausoleum binnen te gaan. Het Mausoleum is op maandag en vrijdag gesloten.

DAG
04

Hanoi

Vrije dag in Hanoi
Derde overnachting in Hanoi

Vandaag heeft u alle tijd om Hanoi zelf verder te ontdekken. U kunt een kijkje nemen op één van de lokale markten of winkelen in Hanoi's 'Old Quarter’. Ga op in het lome tempo van de locals en geniet van het dagelijkse leven in deze wirwar van straatjes.

Ook kunt u vandaag een optionele excursie maken naar een aantal traditionele dorpjes buiten Hanoi, waar o.a. traditionele punthoeden en vogelkooitjes worden vervaardigd en waar u kunt meehelpen bij het maken van traditionele ventilatoren.

DAG
05

Hanoi - Halong Bay

Vertrek Hanoi
Zeiltocht Halong Bay op traditionele jonk
Overnachting op de jonk in Halong Bay

Na een heerlijk ontbijt in het hotel wordt u naar de beroemde Halong Bay gebracht, niet voor niets opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U gaat aan boord van een traditionele jonk, een oud Chinees zeilschip, waarop u zult overnachten in een 2-persoonshut met eigen luxe badkamer én prachtig uitzicht over de baai. In de baai vindt u krijtsteenrotsen, schilderachtige kleine eilandjes, verlaten stranden maar ook vele grotten. Aan boord wordt een overheerlijke verse lunch geserveerd. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk: kajakken, een verfrissende duik maar u kunt natuurlijk ook aan boord blijven en ontspannen op het dek. In de avond krijgt u een uitgebreid diner en kunt u genieten van het prachtige uitzicht door de ondergaande zon.

DAG
06

Halong Bay - Ninh Binh

Vertrek Halong Bay
Bezoek Hoa Lu
Rit door één van de mooiste gebieden van Vietnam
Overnachting Ninh Binh

We adviseren u om vandaag vroeg op te staan. Het is prachtig om de zon te zien opkomen tussen de vele kalksteenrotsen en de lokale vissers te zien uitvaren. Na het ontbijt varen we terug naar de kade waarbij onderweg een aantal fascinerende grotten worden bezocht met prachtig uitzicht over de baai. De grotten hebben verlichte paden en uw gids zal alles vertellen over deze grotten. Bij aankomst in Halong staat uw chauffeur alweer op u te wachten en rijdt u via Hao Lu en het weversdorpje Thai Binh, naar Ninh Binh. Hoa Lu was de hoofdstad van Vietnam ten tijde van de Le Dynastie rond het jaar 1000. De stad is omringd door ruige krijtsteenrotsen en rivieren die een natuurlijke barrière vormden tegen tegenstanders. U rijdt een prachtige route langs rijst- en tabaksplantages. U overnacht in Ninh Binh.

DAG
07

Ninh Binh - Hué

Sampan-boottocht door het Van Long Nature Reserve
Vertrek Ninh Binh
Treinrit met overnachting naar Hué

Na het ontbijt stapt u in een traditionele sampan waarmee u een ontspannen boottocht maakt door het Van Long Nature Reserve. Rustig vaart u door een prachtig gebied, dat ook wel Halong Bay op het land wordt genoemd, omdat ook hier kalkstenen rots pieken steil uit het landschap omhoog rijzen, aangevuld met felgroene rijstvelden. U wordt rustig over smalle riviertjes gepeddeld en geniet van de imposante natuur, vaart door grotten en geniet van de allervriendelijkste bevolking langs de kant.

In de avond rijdt u naar het treinstation van Ninh Binh, waar u op de nachttrein naar Hué stapt. U slaapt in een vierpersoonscouchette.

Weetje

Het is ook mogelijk om de couchette voor 2 personen te reserveren. Uiteraard kunt u ook naar Hué vliegen, u zult dan terug rijden naar Hanoi en 1 nacht langer in Hué verblijven. Bij de extra opties kunt u aangeven waar uw voorkeur naar uitgaat.

DAG
08

Hué

Aankomst Hué
Boottocht Parfum Rivier
Bezoek Thien Mu Pagode en tombe van keizer Tu Doc
Stadstour door Hué
Verboden Paarse Stad bezichtigen
Overnachting Hué

Vroeg in de ochtend komt u aan in Hué. Na aankomst wordt u naar een hotel gebracht, waar een ontbijt voor u klaarstaat. Vervolgens maakt u een boottocht over de Parfum Rivier naar de Thien Mu Pagode. Een mooie tocht waarbij u een goede indruk krijgt van het leven van de lokale bevolking langs de rivier in deze regio van Vietnam. De Thien Mu Pagode staat ook wel bekend als Linh Mu en is gebouwd op de plaats van een oude Cham tempel. Thien Mu had in de eerste helft van de vorige eeuw al de naam een broeinest te zijn van boeddhistisch verzet tegen het koloniale regime, maar werd in 1963 in één klap beroemd toen één van de monniken zichzelf in Ho Chi Minh City in brand stak. De monnik was in zijn grijsblauwe Austin naar Ho Chi Minh City gereden waardoor juist deze auto een ereplaats heeft gekregen vlak achter de pagode. Het opvallendste onderdeel van het complex is de achthoekige, zeven verdiepingen tellende, bakstenen stoepa. Deze is kort na 1840 gebouwd in opdracht van keizer Thieu Tri en elke verdieping vertegenwoordigt één van de incarnaties van Boeddha op aarde.

Na de boottocht zult u met uw Engelssprekende gids de keizerlijke citadel bezoeken, oftewel: de Verboden Stad, waar de keizer van de Nguyen Dynasty woonde in de 19e eeuw. Hierna vervolgt u de reis naar een dorpje waar traditionele punthoeden worden gemaakt en probeert hier een aantal lokale snacks. U sluit de dag af op de kleurrijke Dong Ba Markt waar u even kunt rondstruinen. Het is de grootste markt van Hué, waar van alles te koop is!

DAG
09

Hué - Hoi An

Vertrek Hué
Tocht over de Hai Van Pas (Wolkenpas)
Bezoek Cham historisch museum (Danang)
Stadswandeling Hoi An
Workshop traditionele lampionnen maken
Eerste overnachting Hoi An

Vanmorgen verlaat u Hué en rijdt u naar het karakteristieke stadje; Hoi An. U bezoekt een traditioneel vissersdorp waarna de weg ons voert over de Hai Van Pas. Deze pas wordt ook wel de Wolkenpas genoemd. Onderweg zult u genieten van spectaculaire vergezichten over de bergen, de zee, idyllische strandjes en kleine dorpjes. U bezoekt het Cham Historisch Museum in Danang met oude opgravingen uit het Champa tijdperk, waarna u door de Marble Mountains rijdt met prachtige grotten en tempels. In de loop van de dag komen we aan in het schilderachtige Hoi An met zijn Frans koloniale huizen en mystieke Aziatische bruggetjes. Hier maakt u een stadwandeling met uw gids waarbij u o.a. een bezoek brengt aan de Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes. De stad hangt vol met sfeervolle lampionnen en u sluit de dag dan ook af in een atelier waar u uw eigen lampion zult maken. Een erg leuk souvenir voor thuis! U verblijft de komende 3 nachten in het bijzondere Hoi An.

DAG
10

Hoi An

Twee vrije dagen
Bezoek tempels van My Son (optionele excursie)
Tweede en derde overnachting Hoi An

De komende 2 dagen kunt u geheel naar wens invullen. Hoi An is een heerlijk plaatsje dat inmiddels is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De locatie aan zee en de rivier heeft ervoor gezorgd dat de stad een belangrijke handelshaven werd van 15e tot de 19e eeuw waardoor er nog vele bijzondere oude koloniale gebouwen dateren uit deze tijd. Het plaatsje heeft honderden beschermde huizen, pagodes en overige bouwwerken. Ook ligt Hoi An in een prachtige omgeving dat zeer verschillend is van Noord-Vietnam. Deze 2 dagen heeft u de beschikking over een fiets, zodat u gemakkelijk op eigen gelegenheid kunt genieten van de prachtige omgeving, nogmaals de mooie binnenstad kunt bezoeken of naar het tropische strand kunt gaan. Een heerlijke ervaring vol verrassende ontmoetingen!

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen een optionele excursie te boeken. Zo kunt u een bijzondere excursie maken naar de oude tempel van My Son, ca. 40 kilometer ten zuidwesten van Hoi An. Tussen dichtbeboste heuvels, waar de Kattentandberg boven uitsteekt, ligt het My Son heiligdom dat dateert uit de 4e tot 13e eeuw voor Christus. In die periode ontwikkelde zich bij de kust van het hedendaagse Vietnam een unieke cultuur, die zijn spirituele oorsprong vond in het Indisch hindoeïsme. Hier vormde zich de religieuze en politieke hoofdstad van het Champa Koninkrijk. Dit bijzondere complex heeft terecht een plek veroverd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ook kunt u een excursie maken waarbij u alles leert over het verbouwen van rijst van het begin tot het eind, u werkt een stukje mee op het platteland en maakt kennis met het werk en de familie op een lokale boerderij. Maar u begint de dag met een tocht op een waterbuffel! Op de boerderij leert u overheerlijke en krokante Vietnamese pannenkoeken maken, uiteraard met een verkoelend drankje.

In de avond kunt u heerlijk rondlopen in het sfeervol verlichtte Hoi An met vele uitstekende restaurants.

DAG
12

Hoi An - Danang - Ho Chi Minh City

Vertrek Hoi An
Vlucht Danang - Ho Chi Minh City
Stadstour Ho Chi Minh City
Eerste overnachting Ho Chi Minh City

Van Hoi An rijdt u naar de luchthaven van Danang, waar u op het vliegtuig stapt. In Ho Chi Minh City staat uw Engelssprekende gids al op u te wachten en wordt u naar uw hotel gebracht. Hier kunt u zich even lekker opfrissen, lunchen en de eerste indrukken van de stad opdoen. Voor de hereniging van Vietnam in 1975 was Ho Chi Minh City, voorheen Saigon, de hoofdstad van Zuid-Vietnam en is nu uitgegroeid tot een moderne metropool. In de middag maakt u samen met uw gids een stadstour waarbij u o.a. een bezoek brengt aan de Notre Dame Kathedraal, het stadhuis, het Opera House en het oude koloniale postkantoor, waar u direct een vakantiekaartje kunt versturen naar de thuisblijvers! Ook bezoekt u het indrukwekkende Oorlogsmuseum, waar u kennismaakt met de hevige geschiedenis en de propaganda van de Vietnamoorlog.

DAG
13

Ho Chi Minh City /Cu Chi Tunnels

Vrije dag
Excursie Cu Chi-tunnels (optionele excursie)
Tweede overnachting Ho Chi Minh City

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u bijkomen van alle opgedane indrukken of op eigen gelegenheid de bedrijvige Ben Tay Markt bezoeken. Ook kunt u een fascinerende optionele excursie boeken naar de beruchte Cu Chi Tunnels. U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt allereerst naar het plaatsje Tay Ninh, het centrum van Cao Dai, waar de bevolking een uniek geloof heeft die elementen van verschillende andere godsdiensten in zich verenigt. Hier vindt rond het middaguur vaak een bijzondere ceremonie plaats waaraan u deel kunt nemen. Vervolgens rijdt u naar de indrukwekkende Cu Chi tunnels, welke dateren uit de Vietcong Tijd. Een beroemd stelsel van tunnels van waaruit de Vietcong de Amerikaanse troepen bestreed. De tunnels waren tijdens de oorlog onderdeel van een ingenieus netwerk van ca. 250 kilometer met ondergrondse ziekenhuizen, commandoposten en wapenfabriekjes. Aan het einde van de middag wordt u weer teruggebracht naar uw hotel in Ho Chi Minh City.

Weetje

In de avond kunt u gaan dineren in het Lemongrass Saigon Restaurant, middenin de stad. In een traditioneel Frans gebouw, vaak begeleid door traditionele muziek en bediend in traditionele kledij, worden de lekkerste Vietnamese gerechten en heerlijke wijnen geserveerd!

DAG
14

Ho Chi Minh City - Mekong Delta

Vertrek Ho Chi Minh City
Boottocht Mekong Delta in traditionele sampan (Cai Be)
Overnachting Mekong Delta (Can Tho)

U wordt in uw hotel opgehaald door uw chauffeur en verlaat Ho Chi Minh City om naar Vinh Long te rijden. Deze plaats ligt midden in de Mekong Delta; een zeer vruchtbaar gebied, prachtig begroeid en intens groen. Het zal u daarom ook niet verbazen dat hier ongeveer de helft van alle landbouwproducten van Vietnam vandaan komt. U vindt hier vele plantages en rijstvelden, waar u de Vietnamezen met hun typische punthoeden overal aan het werk ziet op het land. In Cai Be klimt u aan boord van een traditionele sampan en varen we de Mekong Delta in waar we oog in oog staan met het traditionele dagelijkse leven. Kinderen baden in de rivier, vrouwen wassen hier hun kleding en huizen hangen vervaarlijk scheef over de rand van de oever. U gaat aan land op de diverse kleine eilandjes in de Delta en geniet van de lokale bevolking die hun gasten met een grote glimlach en heerlijke hapjes verwelkomen.

Aan het einde van de middag rijdt u door naar Can Tho voor de overnachting. In Can Tho heeft u alle tijd om te genieten van de terrassen en restaurants langs de promenade waar het een gezellig komen en gaan is van bootjes op de rivier.

DAG
15

Mekong Delta

Bezoek drijvende markt van Cai Rang
Spectaculaire fietstocht over diverse eilanden
Kookworkshop Vietnamees
Slapen middenin de Mekong Delta

Na het ontbijt wordt u in een roeibootje over kleine zijriviertjes van de Mekong gevaren, wat prachtige foto’s oplevert! U bevindt zich al snel middenin een bijzonder tafereel. De drijvende markt van Cai Rang is een wirwar van lokale bootjes van boeren die hun handelswaren uithangen aan een lange stok op de punt van de boot. Hierdoor weet iedereen wat hij verkoopt en handel wordt direct met elkaar gedreven tot alle goederen verkocht zijn. Na dit bijzondere tafereel trekt u dieper de Mekong Delta in en maakt u een spectaculaire fietstocht over de diverse eilanden. Hierna gaat u naar uw gastgezin waar u de komende nacht verblijft. Aangekomen in het dorpje kunt u meedoen aan dagelijkse activiteiten zoals vissen en tuinieren. Van de familie zult u een heuse kookworkshop krijgen met verse kruiden uit eigen tuinen. Na een overheerlijk zelfgemaakt diner valt u in slaap, midden in de Mekong Delta.

U slaapt in een eenvoudige maar schone privé kamer met airconditioning, bedden en een eigen badkamer. De familie heeft zelfs een klein zwembad en fietsen beschikbaar.

DAG
16

Mekong Delta - Ho Chi Minh City

Bezoek aan de kruidentuinen
Vertrek Mekong Delta
Terugreis naar Ho Chi Minh City

In de ochtend wordt u gewekt door de geluiden van de natuur en de lokale bevolking die hun dagelijkse rituelen starten. Na het ontbijt bezoekt u met uw gastheer de diverse kruidentuinen. Hij zal u alles uitleggen over deze Vietnamese kruiden en het plattelandsleven. Daarna heeft u nog heerlijk de tijd om even te ontspannen in de tuin of door het dorpje te lopen. In de middag is het alweer tijd om ter te reizen naar Ho Chi Minh City voor uw vlucht naar Amsterdam.

DAG
17

Amsterdam

Aankomst Amsterdam

In de ochtend landt u weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan deze fantastische reis door Vietnam!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
8 opties
Open+
+Extras
3 opties
Open+

Wat onze reizigers vinden

03-10-2016

'Veel gezien, mooie reis'

lilianne van meir, goes

'Deze reis was een aaneenschakeling van bijzondere en aangename ervaringen. Dit land kent een rijke geschiedenis en een prachtige afwisselende natuur. Er leven lieve vriendelijke mensen, die je altijd met een brede glimlacht verwelkomen. Het zijn men ...

Meer info >

Cees van Kaam, Zaandijk

17 dagen Rondreis Vietnam - Ontdekkingsreis door Vietnam: altijd de beste prijs

Diverse vormen van vervoer

Deze rondreis wordt uitgevoerd met een chauffeur en Engelssprekende gids, die het land als geen ander kent. Tijdens de reisdagen zal hij u dan ook alles vertellen over het land, de mensen en cultuur. Op dagen ter vrije besteding heeft u niet de beschikking over uw gids en chauffeur. Wij zorgen er altijd voor dat de auto/minibus is afgesteld op de grootte van uw gezelschap, zodat het comfortabel reizen is.

Tijdens deze rondreis reist u ook met verschillende (lokale) vervoersmiddelen. Al deze vormen van reizen dragen bij tot een zeer afwisselende reis. Uiteraard hebben wij alles al voor u gereserveerd en hoeft u nergens naar om te kijken. Samen met onze agent zorgen wij voor een onbezorgde vakantie.

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt.. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Hanoi
123
Quoc Hoa Hotel
Een gezellig charmant hotel met driesterren classificatie, gevestigd in het hart van het oude deel van de stad. Quoc Hoa is een perfect hotel om een authentieke Vietnamese ervaring op te doen. Het hotel is gelegen in het karakteristieke oude deel van het centrum van Hanoi, niet ver van het Opera House en het Hoan Kiem meer. Een perfecte uitvalbasis voor een ontdekkingstocht door de stad. Het hotel beschikt over moderne faciliteiten die uw verblijf zeer aangenaam zullen maken. Er is een grote lobby met comfortabele zitplaatsen, Italiaans restaurant La Dolce Vita, cocktailbar La Rosa, een fitnesscentrum, WiFi tegen betaling en een wasservice. De kamers zijn ruim opgezet en zijn voorzien van alle nodige faciliteiten. ...
Meer info >
La Dolce Vita
La Dolce Vita Hotel ligt in het hart van Hanoi en is een authentiek hotel met een traditionele uitstraling. Het hotel ligt op 5 minuten loopafstand van het Hoan Kiem Lake en in de omgeving zijn vele restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden te vinden. Het hotel beschikt over een eigen bar, restaurant en gratis WiFi in openbare ruimtes. De kamers zijn ingericht met houten meubilair en beschikken over een minibar, airco en een eigen badkamer met douche en bad....
Meer info >
Adamas Hotel
Dit moderne hotel ligt in de buurt Ba Dinh, binnen 2 km afstand van Hang Dau-watertoren, Waterpoppentheater van Thang Long en Mausoleum van Ho Chi Minh. De perfecte uitvalsbasis om Hanoi te verkennen!
Het Adamas Hotel beschikt over een bar/lounge en een dakterras. In de gemeenschappelijke ruimtes is er gratis WiFi en verder heeft het hotel een spa.
De kamers beschikken over gratis Wifi, TV, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met douche en/of bad en haardroger.
...
Meer info >
Hanoi
12
MK Premier Boutique Hotel
MK Premier Boutique Hotel is een prachtig modern hotel middenin in het oude centrum van Hanoi met op loopafstand de markt van Dong Xuan en de oude stadspoort. De service is uitstekend en de kamers zijn erg ruim met prachtige natuurtinten, voorzien van airconditioning, flatscreen TV en een badkamer met douche en toiletartikelen. Dineren kan in het sfeervolle restaurant waar internationale gerechten geserveerd worden, maar probeer ook vooral de Vietnamese streekgerechten. Er kan een drankje gedaan worden in de MK Lounge of de gezellige MK Rooftop Bar....
Meer info >
Hotel The Chi Boutique
Dit chique boetiekhotel is strategisch gelegen een centrale en levendige straat in in de historische wijk van Hanoi. Het levendige, onlangs gerenoveerde The Chi Boutique Hotel is een full-service boetiekhotel met moderne kamers met gratis WiFi, een restaurant en een spa.

De kamers zijn elegant ingericht met luxe houten meubels en luxe stoffen. Alle kamers zijn voorzien van een TV, telefoon, airco en een badkamer met regendouche.
...
Meer info >
Halong Bay
Image Jonk
De Image Jonk is een traditionele houten zeilschip gebouwd in Chinese/Vietnamese stijl. Uw luxe hut is voorzien van airco, minibar, een comfortabel bed en een badkamer met douche, toilet en een föhn. De jonk beschikt over een slaapdek en een dek met een restaurant waar Vietnamese en Westerse specialiteiten geserveerd worden en loungebar met zonnedek. Wanneer het weer het toelaat zullen de zeilen gehesen worden....
Meer info >
Halong Bay
Pelican Jonk
Pelican Cruise biedt u een luxe manier om kennis te maken met de de natuurlijke schoonheid en spectaculair zeezicht van deze UNESCO World Heritage site. De schitterende jonk is ontworpen in aloude traditionele stijl, met moderne en luxe hutten en faciliteiten. U vaart hiermee door het indrukwekkende, magische landschap van de Ha Long baai. Bijna 2000 eilanden van begroeide rotsen vormen het beeld van de baai, die zijn naam ontleent aan de mythe van de Neergedaalde Draak (Ha Long). Beleef bijzondere dagen en een nacht tijdens uw verblijf op deze boot. Geniet van de schitterende omgeving en van een lekkere maaltijd in het restaurant. De jonk beschikt over een slaapdek en een dek met een restaurant met bar, spa met massagemogelijkheden en een zonnedek met panoramisch uitzicht. Wanneer het weer het toelaat zullen de zeilen gehesen worden. Uw luxe en comfortabele hut is voorzien van airco, minibar, een comfortabel bed en een badkamer met douche en toilet....
Meer info >
Ninh Binh
Thuy Anh Hotel
In het centrum van Ninh Binh is het gezellige Thuy Anh Hotel gelegen, op loopafstand van het station. Het hotel heeft een prima prijs-kwaliteitsverhouding en is dan ook een goede keuze voor uw verblijf in deze schitterende omgeving. De comfortabele kamers zijn allen voorzien van airco, minibar, TV en een badkamer met douche. Het Thuy Anh Hotel beschikt over een receptie, restaurant met westerse en Oosterse specialiteiten, een rooftop-bar met prachtig uitzicht, gratis WiFi, fietsverhuur en een wasservice.
...
Meer info >
Ninh Binh
Ninh Binh Legend Hotel
Het uit de 13e eeuw daterende Hotel Legend is centraal gelegen in Ninh Binh, op 600 meter van het Ninh Binh-plein en naar het A Nau-pagode, die dateert uit de 16e eeuw is het ongeveer 5 minuten lopen. De ruime kamers zijn comfortabel ingericht en alle voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje, koffie-/theefaciliteiten en een badkamer met bad of douche en een föhn. Het mooie Legend Hotel beschikt over een receptie, restaurant , een cocktailbar met livemuziek, zwembad met ligbedden en parasols, een spa met sauna en massagemogelijkheden, een tennisbaan, fietsverhuur en gratis Wifi....
Meer info >
Hué
Thanh Lich
Het moderne en comfortabel ingerichte Thanh Lich hotel, in het centrum van Hue, biedt u een uitstekende uitvalsbasis. Het hotel ligt op loopafstand van de bekende bezienswaardigheden zoals de Notre Dame kathedraal en de Parfumrivier. Naar de luchthaven is het ongeveer 25 minuten rijden. Thanh Lich beschikt over een restaurant waar Aziatische specialiteiten geserveerd worden, roomservice, een overdekt zwembad, fitnessruimte, massage-mogelijkheden, kapsalon, gratis WiFi in het gehele hotel en een wasservice.
De sfeervol ingerichte kamers zijn alle voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje, een zitje en een badkamer met bad, aparte douche en een föhn.
...
Meer info >
Hué
Eldora
Het Eldora hotel is centraal gelegen, op ongeveer 1 kilometer afstand van de Notre-Dame kathedraal en op 2 kilometer afstand van de Truongtien brug en de Dong Ba markt. Alle kamers zijn luxueus ingericht en voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje en een badkamer met bad en aparte douche. Elke kamer heeft (gedeeltelijk) uitzicht over de stad. Het Eldora hotel beschikt over een receptie, restaurant, Skyline Bar vanwaar u een prachtig uitzicht over de stad heeft. Er is een binnenzwembad, spa met massage-mogelijkheden, WiFi en een wasservice....
Meer info >
Hoi An
123
Hoi An Lantern Hotel
Het Hoi An Lantern Hotel ligt in het hart van Hoi An en op korte loopafstand van de historische binnenstad. De kamers zijn elegant ingericht en voorzien van airco, tv, minibar en badkamer met bad of douche. Hoi An Lantern Hotel beschikt over een receptie, een restaurant, een beauty salon, gratis Wi-Fi beschikbaar en roomservice....
Meer info >
Like Hoi An Hotel
Like Hoi An Hotel is een pas gerenoveerd hotel met een ideale ligging. Het ligt vlakbij het centrum en op tien minuten rijden van het strand An Bang. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, restaurant en een bar. Het restaurant serveert verschillende lokale specialiteiten maar ook Europese en Aziatische gerechten. De kamers zijn modern ingericht en beschikken over een eigen badkamer en airco. Er is gratis WiFi beschikbaar in het gehele hotel....
Meer info >
Kim An Hotel & Spa
Het Kim An Hotel heeft een gunstige locatie in Hoi An en geeft u toegang tot diverse bezienswaardigheden. Vanuit het hotel kunt u naar het Cua Dai Beach of naar het An Bang Beach deze liggen op 3 km afstand. Het hotel heeft een zwembad en in het restaurant kunt u genieten van diverse Vietnamese gerechten. Gratis WiFi beschikbaar in het gehele hotel.De kamers zijn modern ingericht en voorzien van airco.
...
Meer info >
Hoi An
Hoi An Boutique Resort
Het Hoi An Boutique hotel is ideaal gelegen aan het Cua Dai strand, ligt in een grote tuin en op ca. 5 minuten rijden van het centrum van Hoi An. Alle kamers zijn comfortabel en luxe ingericht en zijn gelegen in het hoofdgebouw. Ze kijken uit op het zwembad en de tuin en zijn voorzien van airco, TV, kluisje, koffie-/theefaciliteiten, minibar, badkamer met bad of douche en een balkon of terras met zitje....
Meer info >
Ho Chi Minh City
123
Le Duy Hotel
Hotel Le Duy is een prettig hotel met een gunstige ligging. Het hotel biedt u prima faciliteiten, ruimte en een rustig toevluchtsoord van de drukte in de stad. De behulpzame en vriendelijke medewerkers staan graag klaar om u advies te geven over interessante plaatsen om te bezoeken....
Meer info >
Hotel Liberty 4 Saigon Parkview
Een heerlijk hotel en prima uitvalsbasis voor uw verblijf in Ho Chi Minh City. Het Liberty Saigon Parkview biedt u moderne faciliteiten, een vriendelijke service en is zeer centraal gelegen nabij de Ben Thanh Markt. De kamers zijn verzorgd ingericht en allen voorzien van airco, TV, telefoon, kluisje, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met bad, douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, fitnessruimte, sauna, spa, gratis WiFi in alle kamers en een wasservice....
Meer info >
Vien Dong Hotel
Het Vien Dong Hotel is een uitstekend driesterren hotel dat recentelijk ingrijpend is gerenoveerd, het biedt u gemak en comfort in drukke wereldstad Saigon.
Ho Chi Minh City
Hotel Liberty Central City Point
Liberty Central City Point is een sfeervol en elegant stadshotel met een ideale ligging. De kamers zijn stijlvol ingericht en alle voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje en badkamer met bad en douche.Het viersterrenhotel beschikt over een receptie, 2 restaurants, gezellige bar, lekker zwembad op het dak, spa met sauna en massagemogelijkheden, een fitnessruimte en gratis WiFi....
Meer info >
Can Tho
Saigon Cantho Hotel
Saigon Cantho is een knus hotel vlakbij de lokale markt en de rivier Can Tho gelegen. Het vriendelijke hotel biedt u een ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen. Het ligt op ca. 250 meter van de markt en van de rivier Can Tho. Naar de drijvende markt van Cai Rang is het ongeveer 7 kilometer rijden. Het Saigon Cantho Hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, fitnessruimte en gratis WiFi in het gehele hotel. De modern ingerichte kamers zijn alle voorzien van airco, minibar, TV, telefoon en een badkamer met douche....
Meer info >
Can Tho
Iris Hotel Can Tho
Het Iris Hotel Can Tho is een prettig viersterrenhotel, vlakbij de Drijvende Markt Cai Rang. De kamers zijn alle verzorgd ingericht en voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje en koffie-/theefaciliteiten en een badkamer met douche. Het Iris Hotel Can Tho beschikt over een receptie, restaurant, waar heerlijke Vietnamese en Westerse gerechten worden geserveerd en gratis WiFi....
Meer info >
Ben Tre
Cocohut Homestay
Midden in de Mekong Delta woont een fijne familie die meerdere traditionele bungalows in hun tuin met gewassen heeft opengesteld voor internationale toeristen. Op deze manier willen zij u kennis laten maken met het lokale leven op het platteland en zullen zij diverse activiteiten met u ondernemen. De familie neemt u maar al te graag mee vissen of fietsen en laten u met liefde hun land zien. Daarnaast leren zij direct wat Engels van u. De communicatie gaat prima en uw gids kan u hier altijd mee helpen.

U slaapt in een eigen bungalow (geschikt voor 2 tot 4 personen), met bed, muggennet, ventilator en een kleine badkamer voor privé gebruik.

De familie heeft een gezamenlijke ruimte en keuken waar zij dagelijks kookworkshops houden met producten uit eigen tuin.

Ook heeft de homestay een zwembad waar u gebruik van kunt maken.
...
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Nog meer zien? Verleng uw rondreis vooraf in een boeiende stad. ( 1 t/m 1 van 8 opties )
We bieden u de mogelijkheid een 3-daagse stop-over te maken in de wereldstad Hong Kong. De bruisende stad heeft veel te bieden: moderne winkelcentra en authentieke markten zoals de Temple Street nachtmarkt of Stanley Market. Ook zijn er diverse bezienswaardigheden te vinden, zoals de Victoria Peak, Repulse Bay, Man Mo Tempel en de grote Boeddha en het Po Lin klooster. U overnacht in een comfortabel en goed verzorgd hotel met een gunstige ligging. Het hieronder beschreven hotel is een voorbeeldhotel. Het kan voorkomen dat u in een ander hotel verblijft dan aangegeven, bijvoorbeeld als gevolg van bezetting. Klik op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’ en u kunt zien wat de meerprijs is op de vertrekdatum van uw keuze.
Hong Kong - City Garden Hotel
Het City Garden Hotel is een heerlijk en goed verzorgd hotel , het beschikt over comfortabele faciliteiten en het is gunstig gelegen....
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.71
Meer zien: ga eerder op reis! ( 2 t/m 3 van 8 opties )
Kennismaken met de ‘bergvolkeren’ en hun woon- en leefomgeving is een verrijkende ervaring. Daarvoor bieden we u 2 opties. U reist vanaf Hanoi heen en terug met de nachttrein, of u reist per auto over een nieuw geopende ‘snelweg’ naar Sapa. Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boeken’ onder ‘data&prijzen’.
Sapa - 5 dagen / 4 nachten Sapa per trein (voorafgaand aan de rondreis)
Het mooie, hooggelegen berggebied van Noord-Vietnam bereikt u met de trein vanuit Hanoi. Een reis door het ongerepte berggebied rond Sapa en Lao Cai. U maakt kennis met de oorspron...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.300
Sapa - 5 dagen / 4 nachten Sapa per auto (voorafgaand aan de rondreis)
Het mooie, hooggelegen berggebied van Noord-Vietnam bereikt u tegenwoordig gemakkelijk per auto vanuit Hanoi. Een reis door het ongerepte berggebied rond Sapa en Lao Cai....
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.439
Geniet langer en verleng uw rondreis ( 4 t/m 7 van 8 opties )
Na afloop van uw rondreis een paar dagen heerlijk relaxen aan een tropisch strand? Kies dan voor de zandstranden en baai van Mui Né of voor het paradijselijke eiland Phu Quoc. Kiest u voor Mui Né, dan reist u per auto, kiest u voor Phu Quoc, dan maakt u een korte retourvlucht. Onder ‘data & prijzen’ en vervolgens ‘boek nu’ kunt u de meerprijs bekijken en naar wens nachten bijboeken.
Phan Thiet / Mui Ne - Pandanus Beach Resort
Een prachtig strandresort dat van werkelijk alle gemakken voorzien is! Dit resort heeft een eigen strand en grote tropische tuin waar u heerlijk de schaduw kunt opzoeken tijdens éé...
Meer info
2 nachten p.p.
v.a.62
Phan Thiet / Mui Ne - Mia Resort Mui Ne
Erg fijn, klein en sfeervol resort aan het strand van Mui Né. De service is uitstekend net als de kwaliteit van alle faciliteiten. A home far away from home!
Meer info
2 nachten p.p.
v.a.194
Phu Quoc - Thanh Kieu Resort
Het Thanh Kieu hotel is een eenvoudig resort gelegen in een groene, natuurlijke omgeving direct aan het strand van Bai Thruong. Verscholen tussen de bomen aan een zijweggetje is he...
Meer info
2 nachten p.p.
v.a.62
Phu Quoc - Saigon Phu Quoc Resort
Een heerlijk resort op het mooie eiland Phu Quoc. Het schitterende resort is van alle gemakken voorzien en biedt u een ontspannen en aangenaam verblijf.
Meer info
2 nachten p.p.
v.a.100
Geniet langer en verleng uw rondreis ( 8 t/m 8 van 8 opties )
Wilt u uw rondreis combineren met het fascinerende Cambodja? U ziet de meerprijs voor de vertrekdatum van uw keuze, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.
Siem Reap - 4 dagen verlenging Cambodja vanuit Ho Chi Minh City
Dit reisgedeelte brengt u naar Angkor Wat in Cambodja, één van de beroemdste tempelcomplexen van Azië. We laten u de schitterende bouwwerken in een rustig tempo zien en geven u de ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.429
17 dagen Rondreis Vietnam - Ontdekkingsreis door Vietnam: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoer- en verblijfsopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle optionele excursiemogelijkheden bekijken, die ter plaatse worden aangeboden (en betaald).
Vervoersopties ( 1 t/m 1 van 10 opties )
Upgrade privé couchette nachttrein Ninh Binh - Hué
U reist 2de klasse van Ninh Binh naar Hué. De trein vertrekt om ca. 19.00 uur en komt aan om ca. 08.37 uur.
U verblijft in een 4-persoons 'soft sleeper' couchette. Deze tijden zij...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.133
Verblijfsopties ( 2 t/m 3 van 10 opties )
Hanoi - 'Early Check-in'
Bij vroege aankomst in Hanoi, kunt u er voor kiezen om een 'Early Check-in' te reserveren. Tegen geringe kosten is de kamer dan vanaf ongeveer 10.00 uur 's-morgens voor u beschikba...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.17
Hué - Vlucht Hanoi - Hué, incl. transfers en overnachting
Ook kunt u van Hanoi naar Hué vliegen. U zult dan naar de luchthaven van Hanoi gebracht worden, en na de vlucht opgehaald worden voor een extra overnachting in Hué....
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.112
Excursies (achteraf boeken) ( 4 t/m 10 van 10 opties )
Hanoi Stadstour (hele dag)
Hanoi is de hoofdstad van Vietnam, maar is veel minder druk dan andere Aziatische hoofdsteden. Door de Franse bouw, meren en parken is het een heel aantrekkelijke stad.

Tijdens deze excursie bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Pagoda op één pilaar, het Hoan Kiem meer, de paalwoningen en natuurlijk de St. Joseph kathedraal.
Minimaal 2 deelnemers - Prijs 51 USD per persoon
Minimaal 5 deelnemers - Prijs 22 USD per persoon
...
Halve dag naar het oude tempelcomplex My Son
Vandaag brengt u een fascinerend bezoek aan de ruïnes van My Son. Eén van de belangrijkste overblijfselen van de Cham periode en sinds enkele jaren staan deze ruïnes op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

U wordt bij uw hotel in Hoi An opgehaald en rijdt in circa één uur naar het religieuze centrum van het voormalige Champa Koninkrijk. In een weelderige groene vallei staan ​​tientallen rode bakstenen torens en heiligdommen uit de 7e en 13e eeuw waar uw Engelssprekende gids u alles over kan vertellen. Op de weg terug naar Hoi An bezoekt u Tra Kieu, voorheen bekend als Simhapura of de Leeuw Citadel, de hoofdstad van Champa tussen de 4e en 8ste eeuw. Een bijzondere dag vol eeuwenoude historie. U bent aan het einde van de middag terug in uw hotel.
Minimaal 2 deelnemers - Prijs 48 USD per persoon
Minimaal 5 deelnemers - Prijs 39 USD per persoon
...
Fascinerend Tay Ninh & Cu Chi Tunnels (hele dag)
Vandaag wordt u opgehaald voor een bijzonder bezoek aan Tay Ninh en de tempel van de Heilige Stoel, het centrum van de eclectische religie Cao Dai, waar de bevolking een uniek geloof heeft dat elementen van verschillende andere godsdiensten in zich verenigt. Hier zult u een bijzondere gebedsceremonie bijwonen. Een bombastisch en kleurrijk geheel, waar dagelijks honderden gelovigen samenstromen in wapperende witte gewaden.

We vervolgen de reis naar de fascinerende Cu Chi Tunnels, een ingenieus tunnelstelsel dat tijdens de Vietnamoorlog de uitvalsbasis was van het Vietcong leger. Hier krijgt u een fascinerend beeld van hoe dit stelsel eruit zag, hoe men elkaar bevocht en hoe de diverse veldhospitalen eruit zagen. In de namiddag keert u terug naar uw hotel in Ho Chi Minh City.
Minimaal 2 deelnemers - Prijs 72 USD per persoon
Minimaal 5 deelnemers - Prijs 43 USD per persoon
...
Hanoi Kookworkshop, incl. lunch
Onder begeleiding van een lokale kok gaat met alle benodigde ingrediënten aan de slag om het meest heerlijke diner te maken. U leert de maaltijd zelf bereiden, waarna u deze natuurlijk zelf kunt proeven!
Prijs is 89 USD per persoon - minimaal 2 deelnemers
Prijs is 67 USD per persoon - minimaal 5 deelnemers
* De excursie wordt uitgevoerd in internationaal gezelschap
...
Hoi An Kookworkshop, incl. lunch
Onder begeleiding van een lokale kok gaat u de markt op om alle benodigde ingrediënten te verzamelen. Deze ingrediënten worden verwerkt in een heerlijke lunch die u zelf leert bereiden, en die u natuurlijk zelf nuttigt.
Prijs is 50 USD per persoon - minimaal 2 deelnemers
* De excursie wordt uitgevoerd in internationaal gezelschap
...
Een dagje meedraaien bij de rijstboer in Hoi An (halve dag)
Vandaag wordt u opgehaald voor een wel héél bijzondere excursie. U zult een ochtend mee gaan draaien bij een lokale familie op de rijstvelden. De precieze werkzaamheden zijn uiteraard afhankelijk van het seizoen. Met een lokale gids gaat u op een uniek avontuur. Leer over het gehele proces van hoe rijst haar eindproduct bereikt. Begin de dag met een tochtje op een waterbuffel en neem deel aan het ploegen, harken, zaaien, planten, slijpen en het scheiden van de rijst of het maken van rijstmeel. Eén van de meest interessante onderdelen van de dag is het bereiden van een overheerlijke maaltijd met de lokale familie. U zult mooie knapperige pannenkoeken maken die zullen worden geserveerd met een koel drankje. Drink een kopje thee of fris met de boeren en luisteren naar hun verhalen over het leven op het platteland alvorens terug te keren naar uw hotel. Een unieke kans om meer over het lokale leven, en het belangrijkste exportproduct van Vietnam te leren!
Minimaal 2 deelnemers - Prijs 50 USD per persoon*
* De excursie wordt uitgevoerd in internationaal gezelschap
...
Village Tour (hele dag)
In de ochtend vertrekken naar het dorp Chuong , gespecialiseerd in de productie van de bekende kegelvormige hoeden . Hierna brengt u een bezoek aan de Thay pagode , een prachtig complex van tempels en heiligdommen met een leuke sfeer. Van daaruit vertrekt u naar het oude dorp van Duong Lam. Bij aankomst, ontdekt u de wijk Mong Phu (hier heeft u de mogelijkheid om een fietstocht te maken ) en zijn honderd jaar oude huizen gemaakt van lateriet. Het grootste deel van het dorp is nog in de oorspronkelijke staat, zoals de toegangspoort en de Mong Phu Tempel. Het is geweldig om een wandeling door de kleine steegjes langs de oude huizen te maken en de kans te krijgen om de lokale mensen te ontmoeten. In de namiddag brengt u nog een bezoek aan Son Dong dorp, beroemd om zijn houten beelden en meubels, waarna u terugrijdt naar Hanoi. Aankomst in Hanoi aan het eind van de middag . Een mooie dag vol bijzondere ontmoetingen!
Minimaal 2 deelnemers – Prijs 54 USD per persoon
Minimaal 5 deelnemers - Prijs 30 USD per persoon
...
  • Beoordelingen (12)
  • Reisverslagen (23)

12-11-2016

'Dit arrangement is een compleet en afwisselend programma. Hanoi is een gezellige stad, zeker als je in een hotel midden in het oude centrum zit, waar in het weekend "op je stoep" de nightmarket wordt gehouden. De chauffeur is prima en loodst je soepel door het gigantisch drukke verkeer. De gids ga ...

Meer info >

Anne Joosen, Oirschot

03-10-2016

'Veel gezien, mooie reis'

lilianne van meir, goes

28-07-2016

'Dit reisgedeelte door Vietnam bevat de belangrijkste en mooiste plekjes van Vietnam. We hadden absoluut niets willen missen. Wij hebben met twee kinderen gereisd en zoals verwacht waren 4 x 1 nacht in een hotel of trein achter elkaar wat te veel van het goede. Dat zou dan ook het enige zijn wat we ...

Meer info >

René en Marianne van Holten, Oud Beijerland

04-01-2016

'Een prachtige reis. Geeft een goed beeld van de verschillen tussen noord,midden en zuid Vietnam. Tempo van de reis is behoorlijk hoog., maar goed als je veel wilt zien in betrekkelijk korte tijd en geen moeite hebt met vroeg opstaan. '

anoniem

13-08-2015

'Met NRV hebben wij de ontdekkingsreis Vietnam van Noord naar Zuid gedaan. Na een stopover in Hong Kong, waar we met een Nederlandse gids een stadstour hebben gedaan, zijn we vanuit Hanoi naar Ho Chi Min City (Saigon) gereisd. 15 dagen genieten van tempels, natuur, cultuur en steeds een nieuwe ervar ...

Meer info >

Familie van den Broek, Goirle

'Deze reis was een aaneenschakeling van bijzondere en aangename ervaringen. Dit land kent een rijke geschiedenis en een prachtige afwisselende natuur. Er leven lieve vriendelijke mensen, die je altijd met een brede glimlacht verwelkomen. Het zijn mensen, die heel mooie dingen maken, die je echt voor ...

Meer info >

Cees van Kaam, Zaandijk

'Veel verschillende aspecten binnen 17 dagen! Prachtige diverse natuur, oude en moderne steden. Cultuur en geschiedenis. Genoeg mogelijkheden om contact te maken met de mensen zelf. Eigenlijk alle aspecten voor een echte goede eerste kennismaking met een prachtig land. Het vervoer en de gereserveerd ...

Meer info >

M. Pieters, Voorschoten

'Samen met gezin deze fantastische rondreis gemaakt. Vanaf aankomst in Hanoi tot het vertrek in Saignon was deze reis een geweldige ervaring. Accomodaties waren prima, de reisbegeleiding kon niet beter, de gidsen waren op tijd, wisten veel informatie te vertellen en alles was werkelijk tot in de pun ...

Meer info >

Jannes, Waalre

'Het was een onvergetelijke reis, met verschillende hoogtepunten. Het is een prachtig land met ongerepte natuur, vriendelijke mensen en fantastisch eten. Van het kleine charmante stadje Hoi An naar de gigantische stad Saigon. Elke dag was een nieuw avontuur. Halong bay is één van de mooiste plaats ...

Meer info >

Joke, Hemiksem

'Prima geregeld zoals opgenomen in het programma. Zeer deskundige gidsen en goede chauffeurs. Deze reis is bijzonder goed individueel te regelen waardoor er heel veel ruimte is om contact te krijgen met de plaatselijke bevolking wat het meest plezierige is. Contact met bevolking en zien hoe mensen l ...

Meer info >

Jacques Stoop, Prinsenbeek

'Mooie reis met heel veel afwisseling, alle vormen van vervoer gehad, wat juist erg leuk is. Heerlijk eten en een aardige bevolking . Een hele mooie manier om het echte Vietnamese leven te ervaren, vooral de homestay in de mekong delta'

Inge, Etten leur

'Wij hebben van de hele reis genoten. Heel afwisselend en alles prima geregeld door NRV. Petje af.'

L. Demmers, Halsteren