Rotstempel Dambulla
Rotstempel Dambulla
Treinreis door de binnenlanden
Treinreis door de binnenlanden
Olifanten zien
Olifanten zien
Leeuwenrots van Sigiriya
Leeuwenrots van Sigiriya
De oude VOC stad Galle
De oude VOC stad Galle

Sri Lanka Compleet

Privéreis | 18 dagen v.a.
2144i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
22-08-2024
Reisduur
18dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 175,00 korting

Zomersale!i

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

(inclusief 175,00 korting)

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Zomersale!i
Ontdek Sri Lanka's culturele hart in de Gouden Driehoek
Reis mee met locals tijdens een prachtige treinreis door de theevelden
Veel safarimogelijkheden, zoals luipaarden spotten in Yala NP
Unieke fietstocht bij Polonnaruwa
Afsluiten aan de heerlijke dagen aan de zuidwestkust
Rondreis per auto met privéchauffeur/gids

Theeplantages, geurende kruiden en sarongs

Maak kennis met de tropische warmte van Sri Lanka, met de kruidige geuren en mannen en vrouwen in kleurrijke sarongs. Tijdens deze rondreis nemen wij u mee naar langs vele bezienswaardigheden van deze prachtige bestemming. U ontdekt de prachtige natuur van de binnenlanden, met uiteraard een bezoek aan de Leeuwenrots van Sigiriya en de rotstempels van Dambulla. De prachtige treinreis door de theevelden, de culturele hoofdstad Kandy en de oude VOC-stad Galle zullen tijdens deze reis niet ontbreken.

"Fantastische reis naar het prachtige Sri Lanka gehad. Wat een belevenis, we hebben alle 5 genoten van dit prachtige land, het lekkere eten en de sfeer. Onze chauffeur Siri was heel behulpzaam en dacht echt mee met ons daardoor werd de reis nog veel specialer. De hotels waren goed gekozen en het programma zeer compleet. Het was onvergetelijk."

Ira Vinke

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Colombo

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam - Colombo

U vliegt vanaf Amsterdam naar de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo, waar u de volgende dag zult aankomen.

DAG
02

Colombo – Negombo (ca. 11 km)

Negombo Fishmarket
Aankomst op de luchthaven van Colombo
Kennismaking met uw Engelssprekende gids
Eerste overnachting in Negombo

Aankomst in Colombo waar de chauffeur op u staat te wachten om u naar uw hotel in Negombo te brengen. De rest van de dag (afhankelijk van uw vluchttijden) heeft u tijd om te acclimatiseren en wellicht te genieten van het zwembad van het hotel.

DAG
03

Negombo

lk_al_negombo.jpg
Stadswandeling door historisch centrum Negombo
Boottocht op de lagune
Lokaal plezier: Ritje per tuk tuk
Tweede overnachting in Negombo

Na het ontbijt bezoekt u Negombo. Deze kleine stad ligt tussen een lagune en de kust en heeft een klein, historisch centrum. In de 17e eeuw waren de Nederlanders hier heer en meester en voeren er wekelijks schepen volgeladen met o.a. kaneel de haven uit richting Europa. Het uitgestrekte stelsel van kanalen en het kleurrijke haventje herinneren nog aan deze tijd. We wandelen door de haven, waar u ook de vis- en fruitmarkt, het Nederlandse fort en de kerk ziet en een Hindu tempel kunt bezoeken.

’s Middags maken we een boottochtje op de lagune, waar u de vissers hun netten ziet binnenhalen. De wateren zijn gevuld met krab en het is leuk om de mensen zo aan het werk te zien. De prachtige groene lagune is tevens het leefgebied van vele vogelsoorten. Tijdens het varen kunt u genieten van een lokaal drankje, Arak en zien we de zon langzaam ondergaan. Een fantastische afsluiting van de dag! Na de bootexcursie gaat u per lokale tuk-tuk terug naar uw hotel.

DAG
04

Negombo – Colombo – Negombo (ca. 75 km)

lk_al_colombo.jpg
Stadsexcursie naar de hoofdstad Colombo (incl. een bezoek aan het Dutch Museum)
High Tea in oudste hotel van Sri Lanka (optionele excursie)
Middag ter vrije besteding
Derde overnachting in Negombo

Deze ochtend maakt u een uitgebreide stadstour door de hoofdstad Colombo, inclusief een bezoek aan het Dutch Museum. Deze stad wordt vaak vergeten, maar heeft veel te bieden. U bezoekt de belangrijkste monumenten, kerken, tempels en de haven. Uiteraard heeft u ook tijd om lekker te winkelen en een drankje te drinken. Tip is om vandaag een high tea in het koloniale Galle Face hotel te boeken, waar u zich even waant in oude, koloniale tijden. ’s Middags ter vrije besteding.

DAG
05

Negombo – Dambulla – Gouden Driehoek (ca. 128 km)

LK_AL_Pinnawela_olifanten_107817812
Bezoek aan de rotstempels van Dambulla
Eerste overnachting in de ‘Gouden Driehoek’

Na het ontbijt rijdt u richting Dambulla, waar u de beroemde rotstempels bezoekt. De vijf afzonderlijke grotten herbergen meer dan 150 Boeddhabeelden in verschillende afmetingen uit verscheidene perioden en de wanden en plafonds zijn prachtig beschilderd. In de namiddag komt u aan in uw hotel in de Gouden Driehoek, waar u de aankomende nachten zult logeren. De Gouden Driehoek is de perfecte uitvalsbasis om deze regio beter te leren kennen. Het binnenland kent vele culturele bezienswaardigheden en prachtige wildparken.

DAG
06

Gouden Driehoek & omgeving

LK_AL_MinneriyaNationalPark
Wakker worden in de groene natuur van Sri Lanka
Ontspannen vrije dag
Leuke ochtendexcursie naar Hiriwaduna (optionele excursie)
Jeepssafari in het Minneriya nationaal park (optionele excursie)
Tweede overnachting in de ‘Gouden Driehoek’

Vandaag een heerlijke dag om de regio beter te leren kennen. Zo kunt u kiezen om ’s ochtends een leuke optionele excursie te maken. U wordt dan al heel vroeg in de ochtend in uw hotel opgehaald om richting Hiriwaduna te rijden voor een 2 uur durende excursie, waarbij een goede indruk krijgt van het dagelijkse leven op het platteland van Sri Lanka. De tocht begint met een geweldige wandeling langs een dijk van een Wewa (door de mens gemaakt reservoir). Rondom de Wewa ziet u veel vogels, vlinders en een prachtige groene omgeving. Zo vroeg in de ochtend ziet u de dorpelingen hun dagelijkse taken ondernemen, zoals vissen en het wassen van kleding aan de rand van het meer.
Tijdens onze wandeling steken we ook met een lokale ‘catamaran’ de zijrivier over om zo ook de verschillende kleine boerderijen te ontdekken. De boer die ons helpt oversteken is vaak bereid om te laten zien wat zijn kostwinning is, en een glaasje kokoswater of een stuk verse mango zal de gastvrijheid bekronen. Het laatste gedeelte van onze tocht gaat per ossenkar, waarbij we door dichtere bossen en rijstvelden rijden. De kans bestaat dat u hier apen, vele tropische vogels en wellicht zelfs een olifant ziet. Na deze indrukwekkende tocht wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.

’s Middags kunt u (optioneel) een avontuurlijke jeepsafari in het Minneriya Nationaal Park maken. Het park staat bekend om de vele honderden olifanten die er leven. U maakt met een 4WD een safari door dit mooie park, waarbij de kans dat u olifanten ziet drinken in het meer bijna verzekerd is.

DAG
07

Polonnaruwa & omgeving

LK_AL_Polonnaruwa1
Heerlijke vrije dag
Prachtige fietstocht door de binnenlanden (optionele excursie)
Bezoek aan de ruïnestad Polonnaruwa (optionele excursie)
Derde overnachting in de ‘Gouden Driehoek’

Vandaag wederom een vrije dag, maar u kunt ook een optionele excursie naar Polonnaruwa maken. U kunt ervoor kiezen om per mountainbike richting de ruïnestad Polonnaruwa te fietsen, een leuke en actieve excursie. U maakt een enerverende fietstocht van ongeveer 10 kilometer door de regio. Een leuke kennismaking met het lokale dagelijkse leven. Bewonder de gifgroene rijstvelden, bezoek lokale dorpjes, ontmoet de vriendelijke bevolking en zie hoe u een kokosnoot uit de boom haalt. De route is vlak en u heeft alle tijd, dus u hoeft zeker niet in topconditie te zijn om deze excursie te maken, hij staat vooral in het teken van genieten. Vervolgens laten we de fietsen achter en rijden we naar de ruïnestad Polonnaruwa waar u een uitgebreide rondleiding krijgt, langs de restanten van het paleis en de beroemde liggende Boeddha.

Ook kunt u er voor kiezen om enkel door de ruïnestad te fietsen. De historische stad van Polonnaruwa staat vol met ruïnes en bezienswaardigheden uit de 11e tot 13e eeuw. Dit waren de hoogtij dagen van de Sri Lankaanse beeldhouwkunst. Zo zijn naast de vele ruïnes ook het koninklijk paleis, het Gal Vihare-complex en de graftombe van Alahana Pirivena interessant. Het is een enorm complex en de leukste manier om dit te verkennen is dan ook per fiets. Na de lunch (exclusief) wordt u weer terug naar het hotel gebracht, waar u lekker kunt genieten van het zwembad en de rust.

DAG
08

Gouden Driehoek – Sigiriya – Matale – Kandy (ca. 118 km)

Familierondreis Sri Lanka Hoogtepunten
Bezoek aan de beroemde Leeuwenrots, Sigiriya
Ontdek de vele kruiden van Sri Lanka
Eerste overnachting in Kandy

Vroeg in de ochtend bezoekt u het indrukwekkende rotsfort de Leeuwenrots in Sigiriya. Het is een behoorlijke klim naar de top, maar het uitzicht en de fresco’s van de Wolkenmeisjes maken alles goed. Onderweg naar Kandy bezoekt u een kruidentuin in Matale. Matale staat bekend om de vele exotische specerijen- en kruidentuinen. U ziet hier hoe alles groeit en bloeit en leert welk kruid u van uw klacht kan afhelpen. In de middag komen we aan in deze culturele hoofdstad, in het binnenland van Sri Lanka. U logeert de aankomende twee nachten logeren in Kandy.

DAG
09

Kandy

Kandy
Bezoek aan de Botanische tuinen van Kandy
Stadstour Kandy met traditionele tuk-tuk
Bezoek aan de heilige Tempel van de Tand
Dagsluiting met een traditionele dansshow
Tweede overnachting in Kandy

Na het ontbijt brengen we als eerste een bezoek aan de Botanische Tuinen van Kandy, de mooiste tuinen van Azië. Geniet van de geuren en kleuren tijdens een wandeling langs wel vierduizend inheemse en exotische planten.
’s Middags maakt u een stadstour (gedeeltelijk) per tuk-tuk door Kandy, een leuke manier om de stad goed te leren kennen! Samen met uw gids bezoekt u o.a. de markt waar van alles te koop is en er zijn winkels met mooie stoffen. Uiteraard rijden we ook rondom het meer van Kandy dat met de hand is uitgegraven. Vanavond bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand, waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt getoond. ’s Avonds is de stad heel sfeervol met de verlichte tempel en de brandende olielampjes en zien we een culturele dansshow.

DAG
10

Kandy - Nuwara Eliya - Bandarawela (ca. 125 km)

Theeplantage Sri Lanka
Leer alles over de Ceylon thee op de theeplantage
Kennismaking met de koloniale stad, Nuwara Eliya
Lokale beleving: per trein naar Bandarawela
Overnachting in Bandarawela/Haputale

Na het ontbijt verlaat u deze indrukwekkende stad en rijden we richting Nuwara Eliya. Een mooie route door de bergen en langs diverse theeplantages. Onderweg brengen we uiteraard een bezoekje aan één van de vele theeplantages, waar u een rondleiding krijgt. De rondleiding sluit u af met een kopje Ceylon thee.

U vervolgt uw weg naar Nuwara Eliya, een typisch Engels stadje, waar u zich waant in koloniale tijden. De Engelse kozen deze plek omdat het hier een stuk koeler is dan in de rest van Sri Lanka. We maken een korte wandeling om kennis te maken met dit koloniale plaatsje met de vele koloniale huizen. U rijdt door naar het treinstation van Nanu Oya, om op de trein naar Bandarawela/Haputale te stappen. Tijdens deze treinreis manoeuvreren de authentieke wagons zich door een schitterend landschap en beleeft u hoe de lokale bewoners leven en reizen. Een bijzondere ervaring! Als u later op het station van Bandarawela/Haputale aankomt wacht uw chauffeur u al op en rijdt u naar het hotel. Vanavond logeert u in Bandarawela/Haputale.

DAG
11

Bandarawela – Tissamaharama (ca. 100 km)

lk_al_elephant transit home.jpg
Lokale beleving: wandeling rondom Bandarawela
Eerste overnachting in Tissamaharama (nabij Yala NP)

Na het ontbijt maken we een maken we een korte trekking rondom Bandarawela. We zien de mannen op het land werken, kinderen naar school lopen en de dames het huis schoonhouden. Een erg leuk gezicht om zo het dagelijkse leven van Sri Lanka te zien.

Hierna vervolgen we onze route naar Tissamaharama. Dit kleine dorp, in het zuiden, wordt ook wel de ‘toegangspoort naar de wildparken’ genoemd door zijn centrale ligging nabij de verschillende wildparken van Sri Lanka kust. In Tissamaharama logeren we de aankomende dagen in een kleinschalig hotel, wat een prima uitvalsbasis is om de parken te zien.

DAG
12

Yala Nationaal Park

Yala Nationaal Park
Vrije dag
Jeepsafari in Yala nationaal park (optionele excursie)
Tweede overnachting in Tissamaharama (nabij Yala NP)

Vandaag een vrije dag, maar een (optionele) jeepsafari in het Yala nationaal park maken is een absolute aanrader. Het Yala Nationale Park is een van de grootste nationale parken in het land en kent een grote populatie olifanten, luipaarden, beren en krokodillen. Het park heeft de laatste jaren veel publiciteit gekregen door de luipaard onderzoeken van National Geographic en Discovery TV. Deze onderzoeken gaven aan dat Yala de hoogste concentratie luipaarden per vierkante kilometer heeft, ter wereld. Tijdens uw safari gaat u dan natuurlijk ook opzoek naar deze schuwe dieren, maar een garantie kunnen we u uiteraard niet geven. Wel zult u veel ander wild zien en de vele zout- & zoetwatermeren zijn een broedplek voor vele exotische vogels.

DAG
13

Tissamaharama – Galle (ca. 150 km)

2 dagen galle.jpg
Bezoek aan het vogelpark van Bundala (optionele excursie)
Prachtige route langs de ongerepte kust
Overnachting in Galle

Nog niet genoeg gekregen van de avontuurlijke safari’s? Maak deze ochtend dan een safari in het Bundala Nationaal Park. Een waar paradijs voor de vogelspotter.

Na het ontbijt rijden we vervolgens door naar de oude VOC stad, Galle. De mooie kustroute loopt pal naast de zee en het is dan ook een prachtige route. Onderweg ziet u de vele kleine strandjes omzoomt met palmbomen, vissersboten in felle kleuren en kleine haventjes waar de lokale bevolking zijn ‘catch of the day’ probeert te verkopen.

’s Middags komen we aan in de oude VOC stad Galle. U maakt een stadswandeling met uw gids door de vesting van Galle, waar u uiteraard het oude fort bezoekt dat door UNESCO is uitgeroepen tot ‘best bewaard fort in Azië'. U zult hier nog veel Nederlandse namen tegenkomen, wat het een bijzondere plek voor ons Nederlanders maakt.

DAG
14

Galle - Kalutara (ca. 81 km)

Fort Galle Sri Langka
Aankomst in uw mooie 4-sterren resort aan de kust
Heerlijke vrije dagen

Na het ontbijt rijden we naar uw hotel in Kalutara. Hier kunt u heerlijk gaan nagenieten van een mooie reis. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een excursie te doen en zo nog meer te zien van de omgeving. Overnachting in Kalutara.

DAG
15

Kalutara

Strand Hibiscus Kalutara Sri Lanka
Heerlijke vrije dag aan de kust
Walvissen spotten (optionele excursie)
Bezoek aan theeplantage en theefabriek (optionele excursie)

De aankomende dagen kunt u genieten van enkele heerlijke dagen aan de kust van Kalutara. Uiteraard kunt u vanuit hier nog leuke excursies maken, bijvoorbeeld een excursie om walvissen te spotten tijdens het walvissenseizoen van november tot en met april.

Optioneel kunt er ook voor kiezen om een theeplantage en theefabriek te bezoeken. Het moet u niet ontgaan zijn, Sri Lanka is een echt theeland. Het klimaat van het land is ideaal om de aromatische thee te verbouwen. Dus waar kunt u beter terecht om u thee voor thuis in te kopen, dan in Sri Lanka. Tijdens de excursie komt u meer te weten over het verbouwen van de thee en is er uiteraard gelegenheid om te proeven en thee voor thuis te kopen.

DAG
16

Kalutara

Strand Tangerine Beach Kalutara Sri Lanka
Heerlijke vrije dag aan de kust
Boottocht over de Kalu Ganga rivier (optionele excursie)
Excursie naar Bawa’s Brief Garden & Kalutara Tempel (optionele excursie)

Wederom een vrij dag aan het strand. Geniet van de faciliteiten van uw luxe hotel, het uitgebreide buffet wat dagelijks voor u klaarstaat en het verkoelende zwembad. Ook is het mogelijk om optioneel een boottocht te maken over de Kalu Ganga rivier.

Een andere optionele excursie gaat naar Bawa’s Brief Garden. De tuin ligt op 10 kilometer landinwaarts vanaf Bentota. Het terrein is een heerlijk plek om te verdwalen en voor u het weet waant u zich in The Jungle Book.

DAG
17

Kalutara - Colombo (ca. 30 km)

Tombe Dambulla Sri Lanka
Heerlijke vrije dag aan de kust
Transfer naar de luchthaven

Uw laatste dag aan het strand van Sri Lanka. Voor meer comfort boekt u voor vandaag een dagkamer in het strandhotel. U kunt dan tot het moment van vertrek naar de luchthaven van uw kamer gebruik maken. Bovendien is het diner dan inbegrepen. Laat in de avond wordt u opgehaald om naar de luchthaven van Colombo te rijden voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
18

Colombo - Amsterdam

Aankomst luchthaven
Terugvlucht naar Amsterdam
Aankomst in Nederland

Vroeg in de ochtend vliegt u terug naar Amsterdam, waar u in de middag zult aankomen. Einde van een heerlijke vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
6 opties
Open+
+Extra's
22 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
18 dagen Sri Lanka Compleet: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
Rondreis per auto of minibus met airco met Engelssprekende privéchauffeur/gids van dag 2 t/m 14
Transfer laatste hotel - luchthaven
Treinreis Nanu Oya - Haputale
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
11x diner (m.u.v. de dagen in Negombo en Galle)
Stadstours door Negombo, Colombo, Kandy en Galle*
Boottocht op de Lagune in Negombo
Bezoek aan Dambulla* & de leeuwenrots Sigiriya*
Bezoek aan de kruidentuinen van Matale
Bezoek aan de Botanische Tuinen van Kandy*
Bezoek aan een van de theeplantages rondom Nuwara Eliya
Ontdek het lokale leven tijdens een wandeling bij Bandarawela
Heerlijke dagen in comfortabel 4* hotel direct aan de kust van Kalutara
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

Exclusief

Entreegelden: ca. 70 USD p.p.
Fooien
Visum
Eventuele optionele excursies (zie Extra's)
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
6 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+