Ruïnestad Polonnaruwa
Ruïnestad Polonnaruwa
Treinreis door de binnenlanden
Treinreis door de binnenlanden
De oude koningsstad Anuradhapura
De oude koningsstad Anuradhapura
Yala Nationaal Park
Yala Nationaal Park
Theevelden bij Nuwara Eliya
Theevelden bij Nuwara Eliya

Relaxt door Sri Lanka

Privéreis | 24 dagen v.a.
2489i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
21-05-2024
Reisduur
24dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m juni 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m juni 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Sri Lanka ontdekken op een ontspannen tempo
Koningssteden Anuradhapura, Polonnaruwa en Kandy
Prachtige uitzichten bij Worlds End in Horton Plains
Ruimte voor eigen invulling van het programma
Rondreis met privéchauffeur/gids

Volop genieten in Sri Lanka

Tijdens deze reis door Sri Lanka, vol met onvergetelijke momenten, draait het vooral om ontspannen. U heeft de tijd om de schoonheid van dit eiland te ondervinden. U ontdekt de prachtige natuur en cultuur die dit eiland rijk is, want we nemen u in een aangenaam tempo mee langs de oude koningsstad Anuradhapura, het centrum van de Singhalese cultuur Kandy en natuurlijk Nuwara Eliya, waar de Engelse sfeer nog steeds te voelen is. Natuurlijk maakt u ook kennis met de “Gouden Driehoek” in de binnenlanden van Sri Lanka en heeft u de kans om de verschillende wildparken te bezoeken.

"Een fantastisch land gezien met hele lieve en vriendelijke bewoners, in uitstekende accomodaties verbleven en er was in Sri Lanka genoeg op cultureel en natuurgebied te zien. "

Aalt Bosma

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Colombo

Luchthaven check in
Vlucht Amsterdam - Colombo

U vliegt vanaf Amsterdam naar de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo, waar u de volgende dag zult aankomen.

DAG
02

Colombo - Negombo (ca. 11 km)

LK_AL_COLOMBO
Aankomst op de luchthaven van Colombo
Kennismaking met uw Engelssprekende gids
Acclimatiseren in uw strandhotel
Eerste overnachting in Negombo

Aankomst in Colombo waar de chauffeur op u staat te wachten om u naar uw hotel in Negombo te brengen. De rest van de dag heeft u tijd om te acclimatiseren en te genieten van het zwembad van het hotel.

Negombo ligt tussen een lagune en de kust en heeft een klein, historisch centrum. In de 17e eeuw waren de Nederlanders hier heer en meester en voeren er wekelijks schepen volgeladen met o.a. kaneel de haven uit richting Europa. Het uitgestrekte stelsel van kanalen en het kleurrijke haventje herinneren nog aan deze tijd. Leuk om ’s middags dan ook even het plaatsje in te lopen en al vast gewend te raken aan het dagelijkse leven op Sri Lanka.

DAG
03

Negombo

lk_al_negombo.jpg
Stadswandeling door historisch centrum Negombo
Boottocht op de lagune
Eerste kennismaking met de tuk-tuk
Tweede overnachting in Negombo

Na het ontbijt bezoekt u Negombo. We wandelen door de haven, waar u lokale vissers hun vangst van de dag ziet binnenhalen. Ook lopen we een rondje over de vis- en fruitmarkt, langs het Nederlandse fort en de kerk en bezoeken we een Hindu tempel.

Hierna maken we een lekker verkoelende boottocht over de lagunes. De kanalen (‘Dutch Canals’) waarover u vaart zijn onderdeel van een waternetwerk dat is gegraven door Hollanders, ter bevordering van de specerijenhandel. Bewonder tijdens het varen de vele exotische vogels en de kokospalmplantages en kaneeltuinen op de oevers. Tijdens de boottocht staat er een lekkere 'Arrack' cocktail voor u klaar. U krijgt een korte uitleg over de ingrediënten en de bereidingswijze van deze cocktail, tast toe! Tijdens deze tocht heeft u de kans om de te genieten van de zonsondergang. Na de bootexcursie gaat u per lokale tuk-tuk terug naar uw hotel.

DAG
04

Negombo - Colombo - Negombo

lk_al_colombo.jpg
Stadexcursie naar de hoofdstad Colombo (incl. het Dutch Museum
High Tea in oudste hotel van Sri Lanka (optioneel)
Derde overnachting in Negombo

Deze ochtend maakt u een uitgebreide stadstour door de hoofdstad Colombo, inclusief een bezoek aan het Dutch Museum. Deze stad wordt vaak vergeten, maar heeft veel te bieden. U bezoekt de belangrijkste monumenten, musea, kerken, tempels en de haven. Uiteraard heeft u ook tijd om lekker te winkelen en een drankje te drinken. Tip is om vandaag een high tea in het koloniale Galle Face hotel te boeken. U waant zich in oude, koloniale tijden, waarna u de rest van de middag ter vrije besteding heeft.

DAG
05

Negombo - Anuradhapura (ca. 180 km)

Anuradhapura
Geniet vandaag van de mooie kustroute
Stadstour ruïnestad Anuradhapura
Overnachting in Anuradhapura

Na het ontbijt verlaten we Negombo om via de westkust richting Anuradhapura te rijden. De oude koningsstad werd rond 300 jaar voor Christus de hoofdstad van Sri Lanka. In de stad zijn vele ruïnes van paleizen en tempels te bewonderen. Te midden van alle bezienswaardigheden ligt de Sri Maha Bodhi, ook wel de Bo Tree genaamd. Deze 2000 jaar oude boom werd ‘gestekt’ uit de heilige banyan-boom in de Indiase plaats Bodh Gaya. Een andere bezienswaardigheid is de stupa Ruwanweli Seya. We nemen alle tijd om enkele bijzondere delen van de ruïnestad te bezoeken. Niet ver van de stad logeren we in een vriendelijk hotel aan het meer.

DAG
06

Anuradhapura - De Gouden Driehoek (ca. 88 km)

lk_al_wilpattu np.jpg
Jeepsafari in Wilpattu Nationaal Park (optioneel)
Doorreizen naar de ‘Gouden Driehoek’
Eerste overnachting in de Gouden Driehoek

Begin de dag als u wilt met een enerverende jeepsafari door het Wilpattu Nationaal Park, dat vlakbij Anuradhapura ligt (optioneel). Het Wilpattu Nationaal Park is het grootste en oudste wildpark van Sri Lanka en wordt door maar weinig toeristen bezocht. Zoek samen met een ranger naar wilde dieren en geniet van het fabelachtige landschap. De uitgestrekte bossen en savannes zijn het leefgebied van veel groot wild, waaronder olifanten, luipaarden (deze zijn zeer schuw!), de zeer zeldzame Sri Lankaanse lippenbeer en talloze bijzondere vogel- en vlindersoorten.

Hierna rijden we richting de ‘Gouden Driehoek’ in de binnenlanden van Sri Lanka. In de namiddag komt u aan in uw hotel, waar u de aankomende nachten zult logeren. De Gouden Driehoek is de perfecte uitvalsbasis om deze regio beter te leren kennen. Het binnenland kent vele culturele bezienswaardigheden en prachtige wildparken.

DAG
07

De Gouden Driehoek & omgeving

Minneriya
Wakker worden in de groene natuur van Sri Lanka
Ontspannen vrije dag
Leuke ochtendexcursie naar Hiriwaduna (optionele excursie)
Jeepssafari in het Minneriya nationaal park (optionele excursie)
Tweede overnachting in de ‘Gouden Driehoek’

Vandaag een heerlijke dag om de regio beter te leren kennen. Zo kunt u kiezen om ’s ochtends een leuke optionele excursie te maken. U wordt dan al heel vroeg in de ochtend bij uw hotel opgehaald om richting Hiriwaduna te rijden voor een 2 uur durende excursie, waarbij een goede indruk krijgt van het dagelijkse leven op het platteland van Sri Lanka. De tocht begint met een geweldige wandeling langs een dijk van een Wewa (door de mens gemaakt reservoir). Rondom de Wewa ziet u veel vogels, vlinders en een prachtige groene omgeving. Zo vroeg in de ochtend ziet u de dorpelingen hun dagelijkse taken ondernemen, zoals vissen en het wassen van kleding aan de rand van het meer.
Tijdens onze wandeling steken we ook met een lokale ‘catamaran’ de zijrivier over om zo ook de verschillende kleine boerderijen te ontdekken. De boer die ons helpt oversteken is vaak bereid om te laten zien wat zijn kostwinning is, en een glaasje kokoswater of een stuk verse mango zal de gastvrijheid bekronen. Het laatste gedeelte van onze tocht gaat per ossenkar, waarbij we door dichtere bossen en rijstvelden rijden. De kans bestaat dat u hier apen, vele tropische vogels en olifanten ziet. Na deze indrukwekkende tocht wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.

’s Middags kunt u een avontuurlijke jeepsafari in het Minneriya Nationaal Park maken (optioneel). Het park staat bekend om de vele honderden olifanten die er leven. U maakt met een 4WD een safari door dit mooie park, waarbij de kans dat u olifanten ziet drinken in het meer bijna verzekerd is.

DAG
08

Fietsen richting Polonnaruwa

lk_polonnar.jpg
Heerlijke vrije dag
Prachtige fietstocht door de binnenlanden (optioneel)
Bezoek aan de ruïnestad Polonnaruwa (optioneel)
Derde overnachting in de Gouden Driehoek

Vandaag een vrije dag, maar u kunt ook een optionele excursie naar Polonnaruwa maken. U kunt ervoor kiezen om per mountainbike richting de ruïnestad Polonnaruwa te gaan, een leuke en actieve excursie! U maakt een enerverende fietstocht van ongeveer 10 kilometer door de regio. Bewonder de gifgroene rijstvelden, bezoek lokale dorpjes, ontmoet de vriendelijke bevolking en zie hoe een kokosnoot uit de boom wordt gehaald.
De route is vlak en u heeft alle tijd, dus u hoeft zeker niet in topconditie te zijn om deze excursie te maken. Hij staat vooral in het teken van genieten. Vervolgens laten we de fietsen achter en rijden we naar de ruïnestad Polonnaruwa waar u een uitgebreide rondleiding krijgt langs de restanten van het paleis en de beroemde liggende boeddha.

Ook kunt u er voor kiezen om enkel door de ruïnestad te fietsen. De historische stad van Polonnaruwa staat vol met ruïnes en bezienswaardigheden uit de 11e tot 13e eeuw. Dit waren de hoogtij dagen van de Sri Lankaanse beeldhouwkunst. Zo zijn naast de vele ruïnes ook het koninklijk paleis, het Gal Vihare-complex en de graftombe van Alahana Pirivena interessant. Het is een enorm complex en de leukste manier om dit te verkennen is dan ook per fiets. Na de lunch (exclusief) brengt de gids u weer terug naar het hotel, waar u lekker kunt genieten van het zwembad en de rust.

DAG
09

Giritale - Sigiriya

Familierondreis Sri Lanka Hoogtepunten
Bezoek aan de Leeuwenrots in Sigiriya
Vierde overnachting in de Gouden Driehoek

Vroeg in de ochtend bezoekt u het indrukwekkende rotsfort de Leeuwenrots in Sigiriya. Het is een behoorlijke klim naar de top, maar het uitzicht en de fresco’s van de Wolkenmeisjes maken alles goed. De middag is ter vrije besteding. Een goed moment om wellicht een boek te lezen, te genieten van het zwembad of een kleine wandeling in de omgeving te maken. Uw Engelssprekende chauffeur is vandaag gewoon aanwezig, dus wilt u ’s middags nog iets in de directe omgeving ondernemen, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

DAG
10

De Gouden Driehoek - Matale - Kandy (ca. 128 km)

LK_AL_Giritale
Ontdek de vele kruiden van Sri Lanka
Stadtour Kandy met traditionele tuk-tuk
Eerste overnachting in Kandy

Vandaag verlaat u de omgeving van de Gouden Driehoek en reist u verder naar Kandy. Onderweg naar Kandy bezoekt u een kruidentuin in Matale. Matale staat bekend om de vele exotische specerijen- en kruidentuinen. U ziet hier hoe alles groeit en bloeit en leert welk kruid u van uw klacht kan afhelpen. In de middag komen we aan in Kandy, een culturele hoofdstad in het binnenland van Sri Lanka. U overnacht de komende drie nachten in Kandy.

’s Middags maakt u een stadstour (gedeeltelijk) per tuk-tuk door Kandy, een leuke manier om de stad goed te leren kennen! Samen met uw gids bezoekt u o.a. de markt waar van alles te koop is en er zijn winkels met mooie stoffen. Uiteraard rijden we ook rondom het meer van Kandy dat met de hand is uitgegraven.

DAG
11

Kandy

Kandy
Bezoek aan de Botanische tuinen van Kandy
Bezoek aan de heilige Tempel van de Tand
Dagsluiting met een traditionele dansshow
Tweede overnachting in Kandy

Na het ontbijt brengen we als eerste een bezoek aan de Botanische Tuinen van Kandy, de mooiste tuinen van Azië. Geniet van de geuren en kleuren tijdens een wandeling langs wel vierduizend inheemse en exotische planten.

Vanavond bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand, waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt getoond. ’s Avonds is de stad heel sfeervol met de verlichte tempel en de brandende olielampjes en zien we een culturele dansshow.

DAG
12

Kandy

Pinnawela
Vrije invulling van de dag
Derde overnachting in Kandy

Vandaag een vrije dag. Zo heeft u de gelegenheid om de indrukwekkende oude koningsstad Kandy uitgebreid zelf te verkennen. Deze tweede stad van Sri Lanka is van grote cultuurhistorische waarde en staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het geldt als het culturele centrum van het eiland en u proeft er een echte Aziatische sfeer. Trek voor vandaag uw eigen plan, heel gemakkelijk want de Engelssprekende chauffeur is vandaag gewoon bij u en kan u altijd ergens naartoe brengen in de directe omgeving.

DAG
13

Kandy – Nuwara Eliya (ca. 100 km)

lk_nuwara.jpg
Prachtige route van Kandy naar Nuwara Eliya
Stadswandeling in het koloniale Nuwara Eliya
Bezichtiging kleine theefabriek
Overnachting in Nuwara Eliya

Vandaag is het tijd om Kandy achter ons te laten en om door te rijden richting Nuwara Eliya. Wie Sri Lanka zegt, zegt Ceylon – een naam die je al snel associeert met thee. Op de prachtige route door de Sri Lankaanse hooglanden ziet u talloze theevelden, die als een intens groene deken verspreid liggen over het heuvelachtige landschap. Een plaatje! Uiteraard stoppen we bij een theeplantage en een theefabriekje. U ziet theepluksters aan het werk in de velden, leert hoe u theebladeren geschikt maakt voor consumptie en proeft hoe de ‘Ceylon-thee’ die u buiten heeft zien groeien smaakt. Als u in Nuwara Eliya aankomt, één van de vele koloniale steden op Sri Lanka, is de koele lucht het eerste wat u ervaart. Een aangename afwisseling na de vochtige warmte van Kandy. Dat vonden de Engelse kolonisten overigens ook, met name de rijkere: Nuwara Eliya (‘Klein Engeland’) was hun favoriete verblijfplaats. Het ademt nog steeds een typisch Engelse sfeer. ’s Middags maken we een korte wandeling en heeft u volop de tijd om dit mooie plaatsje en de vele koloniale huizen op eigen gelegenheid te verkennen. Vanavond logeren we in Nuwara Eliya.

DAG
14

Nuwara Eliya - Horton Plains - Bandarawela

LK_AL_Horton Plains1
Prachtige wandeling door Horton Plains
Zie de vergezichten bij Worlds End
Twee overnachtingen in Haputale / Bandarwela

Vroeg in de ochtend rijden we richting Horton Plains. Het hotel zal een eenvoudig picknick-ontbijt verzorgen voor onderweg. De Horton Plains zijn een beschermde hoogvlakte waar in de Britse koloniale tijd nog door de Britten op luipaarden werd gejaagd. Tegenwoordig zijn deze slechts bij uitzondering te spotten, maar er leven wel 24 verschillende zoogdiersoorten en 87 vogelsoorten in het park. Mooi is het uitzicht op ‘Worlds End’, bij helder weer reikt het zicht tot aan de kust.

In Hortons Plain maken we een prachtige 3 uur durende wandeling naar uiteraard ‘Worlds End’ en de Bakers waterval. Aan het einde van de ochtend rijden we richting Haputale / Bandarawela, waar u vanavond zult overnachten.

DAG
15

Bandarawela

Theeplantage Sri Lanka
Optionele trekking in Ella
Tweede overnachting in Haputale / Bandarawela

Na het ontbijt leren we de omgeving beter kennen door een mooie wandeling. We zien de mannen op het land werken, kinderen naar school lopen en de dames het huis schoonhouden. Een hartstikke leuk gezicht om zo het dagelijkse leven van Sri Lanka te zien.
’s Middags lekker vrij om te genieten van de omgeving, de optionele trekking te boeken of gewoon even een boek te lezen. U bent immers al weer twee weken op reis en hoe fijn is het om vandaag gewoon de tijd te hebben om even niks te doen.

DAG
16

Bandarawela - Tissamaharama

lk_al_elephant transit home.jpg
Bezoek aan het Elephant Transit Home
Jeepsafari Udawalawe Nationaal Park (optioneel)
Eerste overnachting Tissamaharama (nabij Yala NP)

Na het ontbijt rijden we richting Tissamaharama, in het zuiden nabij de verschillende wildparken van Sri Lanka kust. U kunt daarom een bezoekje brengen aan het ‘Elephant Transit Home’. Net als Pinnawela olifantenweeshuis worden hier ook jonge en gewonde olifanten opgevangen. Het project is door Born Free Trust enkele jaren geleden opgestart en in 2008 zijn de eerste olifanten weer uitgezet in een van de nationale parken in de regio. U maakt kennis met het project en u ziet hoe men tegenwoordig bezig is om ervoor te zorgen dat de olifantenpopulatie gelijk blijft in Sri Lanka. In Tissamaharama logeren we de aankomende dagen in een kleinschalig hotel. Onderweg naar Tissamaharama kunt u voor de optionele safari kiezen naar het Udawalawe Nationaal Park. Het Udawalawe Nationaal Park staat bekend vanwege de grote olifanten populatie, er leven ca. 400 olifanten. Het reservaat heeft grote open vlaktes en een groot waterreservoir. Het is tijdens een Jeep safari eenvoudig om een kudde olifanten te zien. Daarnaast leven in het park waterbuffels, mangoesten en grijze langoers(apen). Bij het meer liggen vaak moeraskrokodillen, watervaranen en Bengaalse varanen.

DAG
17

Tissamaharama & Yala Nationaal Park

lk_yalanp.jpg
Vrije dag om eigen invulling aan de dag te geven
Jeepsafari in Yala nationaal park (optioneel)
Tweede overnachting in Tissamaharama (nabij Yala NP)

Vandaag een vrije dag, maar een jeepsafari in het Yala nationaal park maken is een absolute aanrader (optioneel). Het Yala Nationaal Park is een van de grootste nationale parken in het land en kent een grote populatie olifanten, luipaarden, beren en krokodillen. Het park heeft de laatste jaren veel publiciteit gekregen door de luipaard onderzoeken van National Geographic en Discovery TV. Deze onderzoeken gaven aan dat Yala de hoogste concentratie luipaarden per vierkante kilometer heeft, ter wereld. Tijdens uw safari gaat u dan natuurlijk ook opzoek naar deze schuwe dieren, maar een garantie kunnen we u uiteraard niet geven. Wel zult u veel ander wild zien en de vele zout- & zoetwatermeren zijn een broedplek voor vele exotische vogels.

DAG
18

Tissamaharama - Galle

olifanten
Vrije dag
Bezoek aan het vogelpark van Bundala (optioneel)
Overnachting in Galle

Vandaag een heerlijke vrije dag om te genieten van het hotel met zwembad, of u brengt nog een bezoek aan het Udawalawe of Bundala nationaal park.

Het Bundala Nationaal Park wordt ook wel het Bundala Bird Sanctuary genoemd, vanwege de 197 vogelsoorten die in Bundala verblijven en overwinteren. De belangrijkste vogelsoort in Bundala is de flamingo, deze zijn soms in groepen van 1000 vogels te zien. Andere vogels die te zien zijn: Indische fluiteend, (Indische) aalscholver, Malabarneushoornvogel, Indische gaper, zwarthals ooievaar en de dwergpapegaai. Daarnaast vind je er de Indische sterschildpad, de zee-krokodil en een aantal olifanten. Het is verstandig om vroeg in de ochtend op Jeep safari te gaan om de meeste vogels te zien.

Het Udawalawe Nationaal Park staat bekend vanwege de grote olifanten populatie, er leven ca. 400 olifanten. Het reservaat heeft grote open vlaktes en een groot waterreservoir. Het is tijdens een Jeep safari eenvoudig om een kudde olifanten te zien. Daarnaast leven in het park waterbuffels, mangoesten en grijze langoers(apen). Bij het meer liggen vaak moeraskrokodillen, watervaranen en Bengaalse varanen.

U overnacht in Galle.

DAG
19

Galle – Kalutara (ca. 180 km)

lk_al_gallefort.jpg
Stadswandeling Galle
Eerste overnachting in uw strandhotel in Kalutara

U maakt vandaag een korte stadswandeling met uw gids door de vesting van de oude VOC stad Galle. Galle, waar u uiteraard het oude fort bezoekt dat door UNESCO is uitgeroepen tot ‘best bewaarde fort in Azië'. U zult hier nog veel Nederlandse namen tegenkomen, wat het een bijzondere plek voor ons Nederlanders maakt. Hierna rijdt u door naar uw strandhotel, waar u de komende dagen heerlijk kunt genieten.

DAG
20

Kalutara (ca. 25 km)

LK_AL_KOGGALA
Vrije dagen aan het strand
Tweede overnachting in uw strandhotel in Kalutara

De aankomende dagen kunt u genieten van enkele heerlijke dagen aan het strand. Uiteraard kunt u vanuit hier nog leuke excursies maken, zoals een boottocht op de lagune van Koggala, een excursie op zoek naar walvissen (binnen het seizoen) .

DAG
21

Kalutara

lk_walvis.jpg
Heerlijke vrije dag aan het strand
Derde overnachting in uw strandhotel in Kalutara

De aankomende dagen kunt u genieten van enkele heerlijke dagen aan het strand van Kalutara. Uiteraard kunt u vanuit hier nog leuke excursies maken om de omgeving te zien. Overnachting in Kalutara.

DAG
22

Kalutara

lk_al_boottochtje bentota.jpg
Heerlijke vrije dag aan het strand
Boottocht over de Kalu Ganga rivier (optionele excursie)
Vierde overnachting in uw strandhotel in Kalutara

Wederom een vrij dag aan het strand. Geniet van de faciliteiten van uw luxe hotel, het uitgebreide buffet wat dagelijks voor u klaarstaat en het verkoelende zwembad. Ook is het mogelijk om optioneel een boottocht te maken over de Kalu Ganga rivier.

DAG
23

Kalutara - Colombo

Tangerine Beach Hotel
Heerlijke vrije dag aan het strand
Excursie naar Bawa’s Brief Garden & Kalutara Tempel (optionele excursie)
Fietstocht door de rijstvelden (optionele excursie)
Transfer naar de luchthaven van Colombo

Geniet nog een dagje van de heerlijke temperaturen aan het strand van Sri Lanka. Ook is het mogelijk om een optionele excursie naar Bawa’s Brief Garden te maken. De tuin ligt op 10 kilometer landinwaarts vanaf Bentota. Het terrein is een heerlijk plek om te verdwalen en voor u het weet waant u zich in The Jungle Book. Laat in de avond brengt een transfer u naar de luchthaven van Colombo.

DAG
24

Colombo - Amsterdam

Aankomst luchthaven
Terugvlucht naar Amsterdam
Aankomst in Amsterdam

Vroeg in de ochtend vliegt u terug naar Amsterdam, waar u in de middag aankomt. Einde van een heerlijke vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
6 opties
Open+
+Extra's
23 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
24 dagen Relaxt door Sri Lanka: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage
Rondreis met Engelssprekende privéchauffeur/gids per airco auto/ minibus van dag 2 t/m 19
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Diners van dag 5 t/m 22 (m.u.v. dag 18)
Stadstour Negombo & Colombo*
Boottocht op de Lagune in Negombo
Bezoek aan het Dutch Museum*
Bezoek aan de ruïnestad Anaradhapura*
Bezoek aan de leeuwenrots Sigiriya*
Bezoek aan de kruidentuinen van Matale
Ontdek de Botanische Tuinen bij Kandy*
Stadstour door Koninklijk Kandy, inclusief Tempel van de Tand*
Bezoek theefabrieg Nuwara Eliya
Mooie wandeling in Horton Plains en Haptuale*
Bezoek aan het Elephant Transit home*
Veel safarimogelijkheden
Stadswandeling door Galle
Overnachten in een 4-sterren resort aan zee
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

Exclusief

Entreegelden: ca. 177 USD p.p.
Fooien
Visum
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
6 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+