Olifanten zien
Olifanten zien
Yala Nationaal Park
Yala Nationaal Park
Leeuwenrots van Sigiriya
Leeuwenrots van Sigiriya
Dolfijnen of walvissen bij Trincomalee
Dolfijnen of walvissen bij Trincomalee
De oude koningsstad Anuradhapura
De oude koningsstad Anuradhapura

Olifanten, Cultuur & Dolfijnen

Privéreis | 17 dagen v.a.
2255i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
05-05-2024
Reisduur
17dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 175,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m juni 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 175,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m juni 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Rondreizen > Rondreizen Sri Lanka > Privéreizen Sri Lanka > Olifanten, Cultuur & Dolfijnen
Bezoek het Elephant Transit Home
Wandeling door Horton Plains met spectaculair uitzicht bij Worlds End
De gouden driehoek op uw manier met vele excursiemogelijkheden
Spot walvissen of dolfijnen bij Trincomalee
Rondreis met privéchauffeur/gids

Culturele hoogtepunten en de mooiste stranden van Sri Lanka

Deze bijzondere rondreis door het prachtige Sri Lanka, is een aaneenschakeling van culturele hoogtepunten en bijzondere stranden. We nemen u tijdens deze reis mee naar de mooiste stranden van Sri Lanka, aan de oostkust. Hier vindt u ongerepte witte stranden, een helderblauwe zee en een fantastische onderwaterwereld. Dit bijzondere stukje Sri Lanka wordt uiteraard gecombineerd met de bekende bezienswaardigheden. Zo laten we u de oude koningsstad Anuradhapura zien en nemen u mee naar de bekende leeuwenrots van Sigiriya, de culturele hoofdstad Kandy en natuurlijk langs de prachtige theevelden van Nuwara Eliya.

"Een mooie prachtige reis, met onze privé chauffeur hebben wij een soort van vriendschap opgebouwd. De plaatselijke bevolking is zeer aangenaam en warm in omgang. Het is zeker een aanrader om een privé chauffeur te hebben. Wij zullen in de toekomst zeker nog eens terug gaan. Qua natuur de moeite waard. Top! "

T'hooft

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Colombo

Luchthaven check in
Vlucht Amsterdam - Colombo

U vliegt vanaf Amsterdam naar de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo, waar u de volgende dag zult aankomen.

DAG
02

Colombo - Galle (ca. 110 km)

Galle vuurtoren
Aankomst op de luchthaven van Colombo
Kennismaking met uw Engelssprekende gids
Stadswandeling door Galle
Overnachting in Galle

Aankomst in Colombo waar de chauffeur op u staat te wachten om u naar uw hotel in Galle te brengen. Samen met uw gids maakt u een leuke wandeling door de vesting van Galle, waar u uiteraard het oude fort bezoekt dat door UNESCO is uitgeroepen tot ‘best bewaard fort in Azië'. U zult hier nog veel Nederlandse namen tegenkomen, wat het een bijzondere plek voor ons Nederlanders maakt. Een prima startpunt om morgen aan uw rondreis door Sri Lanka te beginnen.

DAG
03

Galle – Yala Nationaal Park – Tissamaharama (ca. 140 km)

lk_al_yalapluipaard.jpg
Prachtige route langs de ongerepte kust
Jeepsafari in Yala nationaal park (optioneel)
Overnachting in Tissamaharama (nabij Yala NP)

Na het ontbijt gaan we dan echt aan onze rondreis beginnen, want we rijden vandaag naar Tissamaharama. Dit kleine dorp wordt ook wel de ‘toegangspoort naar de wildparken’ genoemd, door zijn centrale ligging. Onderweg ziet u de vele kleine strandjes omzoomt met palmbomen, vissersboten in felle kleuren en kleine haventjes waar de lokale bevolking zijn ‘catch of the day’ probeert te verkopen.

’s Middags kunt u een jeepsafari in het Yala nationaal park maken, wat een absolute aanrader is (optioneel). Het Yala Nationale Park is een van de grootste nationale parken in het land en kent een grote populatie olifanten, luipaarden, beren en krokodillen. Het park heeft de laatste jaren veel publiciteit gekregen door de luipaard onderzoeken van National Geographic en Discovery TV. Deze onderzoeken gaven aan dat Yala de hoogste concentratie luipaarden per vierkante kilometer heeft, ter wereld. Tijdens uw safari gaat u dan natuurlijk ook op zoek naar deze schuwe dieren, maar een garantie kunnen we u uiteraard niet geven. Wel zult u veel ander wild zien en de vele zout- & zoetwatermeren zijn een broedplek voor vele exotische vogels.

DAG
04

Tissamaharama – Nuwara Eliya (ca. 100 km)

Pinnawela
Bezoek aan het Elephant Transit Home
Indrukwekkende route naar Nuwara Eliya
Bezichtiging kleine theefabriek
Overnachting in Nuwara Eliya

Vandaag rijden we richting Nuwara Eliya, maar niet voordat u een bezoekje heeft gebracht aan het Elephant Transit Home. Hier worden jonge en gewonde olifanten opgevangen. Het project is door Born Free Trust enkele jaren geleden opgestart en in 2008 zijn de eerste olifanten weer uitgezet in een van de nationale parken in de regio. U maakt kennis met het project en ziet u hoe men tegenwoordig bezig is om ervoor te zorgen dat de olifantenpopulatie gelijk blijft in Sri Lanka.

De route naar Nuwara Eliya is indrukwekkend. U ziet nu voor het eerst hoe groen het eiland is, want de slingerweg brengt u steeds verder de binnenlanden in. De bosachtige begroeiing maakt al snel plaats voor theevelden, want Nuwara Eliya ligt te midden deze velden, waar Sri Lanka zo bekend om is. Uiteraard maakt u een stop bij een van de kleine fabriekjes, waar u een rondleiding kunt krijgen en u ziet hoe het proces werkt. Drink een kopje echte Ceylon thee en rij daarna door naar uw hotel in het koloniale plaatsje.

Nuwara Eliya is een typisch Engels stadje, waar u zich waant in koloniale tijden. De Engelse kozen deze plek omdat het hier een stuk koeler is dan in de rest van Sri Lanka. We checken in bij ons hotel en hebben alle tijd om rond te wandelen in dit vriendelijke stadje. Een bezoekje aan het Grand hotel is zeker een aanrader!

DAG
05

Nuwara Eliya – Horton Plains – Kandy (ca. 100 km)

Worlds End Horton Plains
Prachtige wandeling door Horton Plains
Zie de vergezichten bij Worlds End
Eerste overnachting in Kandy

Vroeg in de ochtend, het hotel zal een eenvoudig picknick-ontbijt verzorgen, rijden we richting Horton Plains. Een beschermde hoogvlakte waar in de Britse koloniale tijd nog door de Britten op luipaarden werd gejaagd. Tegenwoordig zijn deze slechts bij uitzondering te spotten, maar er leven wel 24 verschillende zoogdiersoorten en 87 verschillende vogelsoorten in het park. Mooi is het uitzicht op ‘Worlds End’, bij helder weer reikt het zicht tot aan de kust.

In Hortons Plain maken we een prachtige 3 uur durende trekking naar uiteraard ‘Worlds End’ en de Bakers waterval. Aan het einde van de ochtend rijden via een prachtige heuvelachtige route door de theevelden naar Kandy. In de middag komen we aan in deze culturele hoofdstad, in het binnenland van Sri Lanka. U logeert de aankomende twee nachten in Kandy.

DAG
06

Kandy

lk_al_kandy_theevelden_63129247.jpg
Bezoek aan de Botanische tuinen van Kandy
Stadtour Kandy met traditionele tuk-tuk
Bezoek aan de heilige Tempel van de Tand
Dagsluiting met een traditionele dansshow
Tweede overnachting in Kandy

Na het ontbijt brengen we als eerste een bezoek aan de Botanische Tuinen van Kandy, de mooiste tuinen van Azië. Geniet van de geuren en kleuren tijdens een wandeling langs wel vierduizend inheemse en exotische planten.

’s Middags maakt u een stadstour (gedeeltelijk) per tuk-tuk door Kandy, een leuke manier om de stad goed te leren kennen! Samen met uw gids bezoekt u o.a. de markt waar van alles te koop is en er zijn winkels met mooie stoffen. Uiteraard rijden we ook rondom het meer van Kandy dat met de hand is uitgegraven. Vanavond bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand, waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt getoond. ’s Avonds is de stad heel sfeervol met de verlichte tempel en de brandende olielampjes en zien we een culturele dansshow.

DAG
07

Kandy – Matale - Sigiriya - Gouden Driehoek (ca. 128 km)

Familierondreis Sri Lanka Hoogtepunten
Doorreizen naar de ‘Gouden Driehoek’
Bezoek aan de kruidentuinen van Matale
Bezoek aan de beroemde Leeuwenrots, Sigiriya
Ontdek de vele kruiden van Sri Lanka
Eerste overnachting in de Gouden Driehoek

Het is tijd om verder te reizen en wel naar de ‘Culturele Driehoek’ van Sri Lanka. De aankomende dagen logeren we in een sfeervol hotel, vanwaar u de diverse bezienswaardigheden kan bezoeken.
Nadat we Kandy hebben verlaten, brengen we een bezoek aan Matale. Matale staat bekend om de vele exotische specerijen- en kruidentuinen. U ziet hier hoe alles groeit en bloeit en leert welk kruid u van uw klacht kan afhelpen.

Vervolgens rijden we verder naar de Leeuwenrots Sigiriya. Het is een behoorlijke klim naar de top, maar het uitzicht en de fresco’s van de Wolkenmeisjes maken alles goed. Vraag uw chauffeur vandaag niet te vroeg te vertrekken, zodat u in de namiddag bij de rots aankomt. Het begint dan al lekker koel te worden en het beklimmen van de rots is dan een stuk aangenamer. Aan het einde van de dag komt u aan in uw hotel, waar u een duik in het zwembad kan nemen en genieten van de ondergaande zon.

DAG
08

Gouden Driehoek & omgeving

lk_polonnar.jpg
Wakker worden in de groene natuur van Sri Lanka
Prachtige fietstocht door de binnenlanden (optioneel)
Bezoek aan de ruïnestad Polonnaruwa (optioneel)
Leuke ochtendexcursie naar Hiriwaduna (optioneel)
Jeepsafari in het Minneriya nationaal park (optioneel)
Tweede overnachting in de Gouden Driehoek

Vandaag een heerlijke dag om de regio beter te leren kennen. Zo kunt u kiezen om ’s ochtends een leuke optionele excursie te maken. U wordt dan al heel vroeg in de ochtend in uw hotel opgehaald om richting Hiriwaduna te rijden voor een 2 uur durende excursie, waarbij een goede indruk krijgt van het dagelijkse leven op het platteland van Sri Lanka. De tocht begint met een geweldige wandeling langs een dijk van een Wewa (door de mens gemaakt reservoir). Rondom de Wewa ziet u veel vogels, vlinders en een prachtige groene omgeving. Zo vroeg in de ochtend ziet u de dorpelingen hun dagelijkse taken ondernemen, zoals vissen en het wassen van kleding aan de rand van het meer.
Tijdens onze wandeling steken we ook met een lokale ‘catamaran’ de zijrivier over om zo ook de verschillende kleine boerderijen te ontdekken. De boer die ons helpt oversteken is vaak bereid om te laten zien wat zijn kostwinning is, en een glaasje kokoswater of een stuk verse mango zal de gastvrijheid bekronen. Het laatste gedeelte van onze tocht gaat per ossenkar, waarbij we door dichtere bossen en rijstvelden rijden. De kans bestaat dat u hier apen, vele tropische vogels en wellicht zelfs een olifant ziet. Na deze indrukwekkende tocht wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.

Ook is het ’s ochtends mogelijk om een optionele excursie naar Polonnaruwa maken. Samen met uw gids, fietst u richting Polonnaruwa, door kleine dorpjes en prachtige natuur. Een leuke kennismaking met het lokale dagelijkse leven. De tocht is ongeveer 10 kilometer, maar wordt in een rustig tempo gedaan. Naast de vele ruïnes die u in Polonnaruwa kunt zien, zijn het koninklijk paleis, het Gal Vihare-complex en de graftombe van Alahana Pirivena interessant. Het is een enorm complex en de leukste manier om dit te verkennen is dan ook per fiets. Nadat u de prachtige ruïne stad heeft bezocht wordt u per auto teruggebracht naar uw hotel. Ook kunt u er voor kiezen om enkel door de ruïnestad te fietsen.

’s Middags kunt u een avontuurlijke jeepsafari in het Minneriya Nationaal Park maken (optioneel). Het park staat bekend om de vele honderden olifanten die er leven. U maakt met een 4WD een safari door dit mooie park, waarbij de kans dat u olifanten ziet drinken in het meer bijna verzekerd is.

DAG
09

De Gouden Driehoek – Trincomalee (ca. 100 km)

lk_ac_junglebeachst1.jpg
De mooiste stranden van Sri Lanka zien
Heerlijke vrije dag
Eerste overnachting in Trincomalee

Het is tijd om richting de oostkust te rijden. Een tijd lang kon deze regio niet bezocht worden door het conflict tussen de Tamils en de Singalezen dat speelde in Sri Lanka. Inmiddels is het gebied weer helemaal rustig en kunnen we u eindelijk de mooiste stranden van Sri Lanka laten zien, want bij Trincomalee zult u werkelijk het idee hebben dat u op de Malediven bent. Prachtig wit zand en een helderblauwe zee maken dit tot een geweldige plek om enkele dagen te verblijven.

DAG
10

Trincomalee

3 dagen trincomalee.jpg
Vrije dag aan het strand
Duik- en snorkelmogelijkheden (optioneel)
Tweede overnachting in Trincomalee

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag aan het strand. Verder staat deze kust bekend om de uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden. Er zijn verschillende mooie duikspots en de hotels hebben hier allemaal een goede PADI duikschool, waar u materiaal kunt huren. Maar wat deze kust wellicht nog bijzonderder maakt is dat u hier walvissen voor de kust ziet liggen. U kunt vanuit uw hotel een bootexcursie boeken om deze zoogdieren van dichtbij te bewonderen.

DAG
11

Trincomalee

Uitzicht Nilaveli Beach Hotel Trincomalee Sri Lanka
Vrije dag aan het strand
Duik- en snorkelmogelijkheden (optioneel)
Derde overnachting in Trincomalee

Vandaag heeft u nog een vrije dag aan het strand. Er zijn verschillende mooie excursies die u kunt doen vandaag. U kunt gebruik maken van één van de vele duik- of snorkelmogelijkheden, maar u kunt er ook voor kiezen om walvissen te spotten tijdens een boottocht op zee. Overnachting in Trincomalee.

DAG
12

Trincomalee - Anuradhapura (ca. 110 km)

lk_anuradha.jpg
Bezoek aan de ruïnestad Anuradhapura
Overnachting Anuradhapura

Na het ontbijt verlaten we de kust om een bezoek te brengen aan de oude stad van Anuradhapura. De oude koningsstad werd rond 300 jaar voor Christus de hoofdstad van Sri Lanka. In de stad zijn vele ruïnes van paleizen en tempels te bewonderen. Te midden van alle bezienswaardigheden ligt de Sri Maha Bodhi, ook wel de Bo Tree genaamd, een 2000 jaar oude boom die werd ‘gestekt’ uit de heilige banyan-boom in de Indiase plaats Bodh Gaya. Een andere bezienswaardigheid is de Stupa Ruwaweliseeya. Hierna rijden we naar ons hotel, niet ver van de ruïnestad Anuradhapura.

DAG
13

Anuradhapura – Chilaw (ca. 180 km)

3 dagen a'pura + wilpatthu.jpg
Jeepsafari in Wilpattu Nationaal Park (optioneel)

Begin de dag als u wilt met een enerverende jeepsafari door het Wilpattu National Park, dat vlakbij Anuradhapura ligt (optionele excursie, ter plaatse aan te vragen). Het Wilpattu National Park is het grootste en oudste wildpark van Sri Lanka en wordt door maar weinig toeristen bezocht. Zoek samen met een ranger naar wilde dieren en geniet van het fabelachtige landschap. De uitgestrekte bossen en savannes zijn het leefgebied van veel groot wild, waaronder olifanten, luipaarden (deze zijn zeer schuw!), de zeer zeldzame Sri Lankaanse lippenbeer en talloze bijzondere vogel- en vlindersoorten.

Na de lunch rijden we via een mooie route naar onze laatste stop op Sri Lanka, Chilaw. Aan het einde van de middag komen we aan in het mooie resort, waar het heerlijk vertoeven is.

DAG
14

Chilaw

lk_al_negombo.jpg
Vrije dagen aan het strand

Vandaag heeft u een vrije dag aan het strand van Chilaw. Geniet van de zon aan het zwembad of kies ervoor om de omgeving te verkennen. Er zijn verschillende excursies mogelijk om de omgeving te zien.

DAG
15

Chilaw

Sunset Negombo Sri Lanka
Een vrije dag aan het strand
Overnachting in Chilaw

Vandaag heeft u een vrije dag aan het strand van Chilaw. Geniet van de zon aan het zwembad of kies ervoor om de omgeving te verkennen. Er zijn verschillende excursies mogelijk om de omgeving te zien. Overnachting in Chilaw.

DAG
16

Chilaw - Colombo

lk_ac_anantayaex.jpg
Laatste stranddag in Chilaw
Transfer naar de luchthaven van Colombo

Vandaag is uw laatste vrije dag aan het strand van Chilaw. Aan het einde van de ochtend checkt u uit, maar gelukkig heeft u nog een heerlijke zonovergoten dag voor de boeg voor u weer naar huis gaat. Geniet van de zon aan het zwembad of kies ervoor om de omgeving te verkennen. Er zijn verschillende excursies mogelijk om de omgeving te zien.
Aan het einde van de avond of na middernacht (afhankelijk van uw exacte vluchttijd) wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de luchthaven van Colombo.

DAG
17

Colombo - Amsterdam

Aankomst luchthaven
Terugvlucht naar Amsterdam
Aankomst in Amsterdam

Vroeg in de ochtend vliegt u terug naar Amsterdam, waar u in de middag aankomt. Einde van een heerlijke vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
6 opties
Open+
+Extra's
16 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
17 dagen Olifanten, Cultuur & Dolfijnen: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Rondreis met Engelssprekende privéchauffeur/gids per airco auto/minibus van dag 2 t/m 13
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Diners op dag 2 t/m 15
Bezoek aan het Elephant Transit Home*
Bezoek aan de theevelden van Nuwara Eliya*
Mooie wandeling in Horton Plains*
Ontdek de Botanische Tuinen bij Kandy*
Stadstour door Koninklijk Kandy, inclusief Tempel van de Tand*
Bezoek aan de kruidentuinen van Matale
Bezoek aan de leeuwenrots Sigiriya*
Bezoek aan de oude hoofdstad, Anuradhapura*
Heerlijke dagen in luxe strandhotel aan het strand van Trincomalee
Fijne stranddagen in een heerlijk resort in Chilaw
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

Exclusief

Entreegelden: ca. 172 USD p.p.
Fooien
Visum
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
6 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+