Raften in Kitulgala
Raften in Kitulgala
Safari Minneriya Nationaal park
Safari Minneriya Nationaal park
Treinreis door de binnenlanden
Treinreis door de binnenlanden
Safari Yala Nationaal Park
Safari Yala Nationaal Park
Leeuwenrots van Sigiriya
Leeuwenrots van Sigiriya

Avontuurlijk Sri Lanka

Privéreis | 16 dagen v.a.
2190i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
20-08-2023
Reisduur
16dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 150,00 korting

Vroegboekkorting tot 250 ppi

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen bij vertrek tot en met december 2023
- Korting niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- De actie is geldig tot en met 20 december 2022

(inclusief 150,00 korting)

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen bij vertrek tot en met december 2023
- Korting niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- De actie is geldig tot en met 20 december 2022
Vroegboekkorting tot 250 ppi
Onze meest avontuurlijke Sri Lanka reis!
Raften over de spectaculaire Kelani Rivier
Ervaar het lokale leven tijdens een soft-trekking nabij Bandarawela
Prachtige wandeling door de hooglanden van Horton Plains
Twee jeepsafari's door Yala en Minneriya Nationaal Park inbegrepen
Rondreis per auto met privéchauffeur/gids

Bijzondere safari’s en raften door het regenwoud

Een prachtige rondreis waarbij we u naast de klassieke bezienswaardigheden ook meenemen op avontuur. Zo kunt u al fietsend naar Polonnaruwa, maken we een mooie 'hike' door de rijstvelden, gaat u raften bij Kitulgala en gaan we op een avontuurlijke safari in het Minneriya nationaal park en het bekende Yala nationaal park.

"Een super mooi land waar wij enorm van genoten hebben. De gids was super en dacht erg met ons mee. Verder prima hotels maar toch het meest genoten van de safari's. "

Anoniem

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Colombo

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Colombo

U vliegt vanaf Amsterdam naar de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo, waar u de volgende dag zult aankomen.

DAG
02

Colombo - Negombo (ca. 11 km)

lk_al_negombo.jpg
Aankomst op de luchthaven van Colombo
Kennismaking met uw Engelssprekende gids
Rest van de dag vrij
Overnachting in Negombo

Na aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u door de chauffeur verwelkomd en naar uw hotel gebracht in Negombo. Op weg naar uw hotel krijgt u al een eerste indruk van Negombo. Deze kleine stad ligt tussen een lagune en de kust en heeft een klein, historisch centrum. In de 17e eeuw waren de Nederlanders hier heer en meester en voeren er wekelijks schepen volgeladen met o.a. kaneel de haven uit richting Europa. Het uitgestrekte stelsel van kanalen en het kleurrijke haventje herinneren nog aan deze tijd. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u heerlijk bijkomen van de vliegreis en wennen aan het klimaat.

DAG
03

Negombo - Dambulla - Gouden Driehoek (ca. 128 km)

LK_AL_Pinnawela_olifanten_107817812
Stadswandeling historisch centrum Negombo
Bezoek aan de rotstempels van Dambulla
Eerste overnachting in de ‘Gouden Driehoek’

Na het ontbijt maakt u kennis met de kleurrijke stad Negombo. We beginnen met een bezoek aan de belangrijkste vismarkt van het land. Een ware beleving! Zie hoe de vissers de vers gevangen vis laten drogen op het strand, wandel door de drukte van de markt waar de meest vreemde vissen worden verkocht. Ook wandelen we door de haven, waar u de fruitmarkt, het Nederlandse fort en de kerk ziet en een boeddhistische tempel kunt bezoeken.

Vervolgens rijdt u richting Dambulla, waar u de beroemde rotstempels bezoekt. De vijf afzonderlijke grotten herbergen meer dan 150 Boeddhabeelden in verschillende afmetingen uit verscheidene perioden en de wanden en plafonds zijn prachtig beschilderd. In de namiddag komt u aan in uw hotel in de Gouden Driehoek, waar u de aankomende nachten zal overnachten.

De Gouden Driehoek is de perfecte uitvalsbasis om deze regio beter te leren kennen. Het binnenlands kent vele culturele bezienswaardigheden en prachtige wildparken.

DAG
04

Fietsen richting Polonnaruwa

lk_al_polonnaruwa bezoek.jpg
Heerlijke vrije dag
Prachtige fietstocht door de binnenlanden (optioneel)
Bezoek aan de ruïnestad Polonnaruwa (optioneel)
Jeepssafari in het Minneriya nationaal park
Tweede overnachting in de ‘Gouden Driehoek’

Vandaag een vrije ochtend, maar u kunt ook een optionele excursie naar Polonnaruwa maken. U kunt ervoor kiezen om per mountainbike richting de ruïnestad Polonnaruwa te gaan, een leuke en actieve excursie. U maakt een enerverende fietstocht van ongeveer 10 kilometer door de regio. Een leuke kennismaking met het lokale dagelijkse leven. Bewonder de gifgroene rijstvelden, bezoek lokale dorpjes, ontmoet de vriendelijke bevolking en zie hoe u een kokosnoot uit de boom haalt.
De route is vlak en u heeft alle tijd, dus u hoeft zeker niet in topconditie te zijn om deze excursie te maken, hij staat vooral in het teken van genieten. Vervolgens laten we de fietsen achter en rijden we naar de ruïnestad Polonnaruwa waar u een uitgebreide rondleiding krijgt, langs de restanten van het paleis en de beroemde liggende boeddha.

Ook kunt u er voor kiezen om enkel door de ruïnestad te fietsen. De historische stad van Polonnaruwa staat vol met ruïnes en bezienswaardigheden uit de 11e tot 13e eeuw. Dit waren de hoogtij dagen van de Sri Lankaanse beeldhouwkunst. Zo zijn naast de vele ruïnes ook het koninklijk paleis, het Gal Vihare-complex en de graftombe van Alahana Pirivena interessant. Het is een enorm complex en de leukste manier om dit te verkennen is dan ook per fiets.

’s Middags maken we een avontuurlijke jeepsafari in het Minneriya Nationaal Park. Het park staat bekend om de vele honderden olifanten die er leven. U maakt per 4WD een safari door dit mooie park, waarbij de kans dat u olifanten ziet drinken in het meer bijna verzekerd is. Daarna terug naar het hotel.

DAG
05

De Gouden Driehoek & omgeving

lk_al_hiriwaduna.jpg
Wakker worden in de groene natuur van Sri Lanka
Leuke ochtendexcursie naar Hiriwaduna (optioneel)
Bezoek aan klooster van Ritigala
Derde overnachting in de ‘Gouden Driehoek’

Vandaag een heerlijke dag om de regio beter te leren kennen. Zo kunt u kiezen om ’s ochtends een leuke optionele excursie te maken. U wordt dan al heel vroeg in de ochtend in uw hotel opgehaald om richting Hiriwaduna te rijden voor een 2 uur durende excursie, waarbij een goede indruk krijgt van het dagelijkse leven op het platteland van Sri Lanka. De tocht begint met een geweldige wandeling langs een dijk van een Wewa (door de mens gemaakt reservoir). Rondom de Wewa ziet u veel vogels, vlinders en een prachtige groene omgeving. Zo vroeg in de ochtend ziet u de dorpelingen hun dagelijkse taken ondernemen, zoals vissen en het wassen van kleding aan de rand van het meer.
Tijdens onze trekking steken we ook met een lokale ‘catamaran’ de zijrivier over om zo ook de verschillende kleine boerderijen te ontdekken. De boer die ons helpt oversteken is vaak bereid om te laten zien wat zijn kostwinning is, en een glaasje kokoswater of een stuk verse mango zal de gastvrijheid bekronen. Het laatste gedeelte van onze tocht gaat per ossenkar, waarbij we door dichtere bossen en rijstvelden rijden. De kans bestaat dat u hier apen, vele tropische vogels en wellicht zelfs een olifant ziet. Na deze indrukwekkende tocht wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.

’s Middags vervolgen we onze route naar het Ritigala Nature Reserve met zijn eeuwenoude klooster, verscholen in de jungle. Het klooster bestaat grotendeels uit meditatieplatforms en gangen die in perfecte harmonie met de reusachtige keien zijn gebouwd. Het klooster wordt zelden door toeristen bezocht maar is prachtig en zal zeker indruk op u maken.

DAG
06

De Gouden Driehoek - Matale - Kandy (ca. 126 km)

lk_sigirya.jpg
Bezoek aan de beroemde Leeuwenrots, Sigiriya
Ontdek de vele kruiden van Sri Lanka
Eerste overnachting in Kandy

Vroeg in de ochtend bezoekt u het indrukwekkende rotsfort de Leeuwenrots in Sigiriya. Het is een behoorlijke klim naar de top, maar het uitzicht en de fresco’s van de Wolkenmeisjes maken alles goed. Onderweg naar Kandy bezoekt u een kruidentuin in Matale. Matale staat bekend om de vele exotische specerijen- en kruidentuinen. U ziet hier hoe alles groeit en bloeit en leert welk kruid u van uw klacht kan afhelpen. In de middag komen we aan in deze culturele hoofdstad, in het binnenland van Sri Lanka. U overnacht de aankomende twee nachten in Kandy.

DAG
07

Kandy

Kandy
Bezoek aan de Botanische tuinen van Kandy (optioneel)
Stadtour Kandy
Lokaal plezier: ritje per tuk-tuk
Bezoek aan de heilige Tempel van de Tand
Tweede overnachting in Kandy

Vandaag een vrije ochtend in Kandy, maar u kunt er ook voor kiezen om in de ochtend een bezoek te brengen aan de Royal Botanical Gardens (optioneel), de mooiste tuinen van Azië. Geniet van de geuren en kleuren tijdens een wandeling langs wel vierduizend inheemse en exotische planten.

’s Middags maakt u een stadstour (gedeeltelijk) per tuk-tuk door Kandy, een leuke manier om de stad goed te leren kennen! Samen met uw gids bezoekt u o.a. de markt waar van alles te koop is en er zijn winkels met mooie stoffen. Uiteraard rijden we ook rondom het meer van Kandy dat met de hand is uitgegraven. Vanavond bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand, waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt getoond. ’s Avonds is het heel sfeervol met de verlichte tempel en de brandende olielampjes. Daarna rijden we terug naar uw hotel.

DAG
08

Kandy - Kithulgala - Nuwara Eliya (ca. 73 km)

lk_al_polonnaruwa raften.jpg
Actie! Raften op de Kelani Rivier
Bezoek aan de theeplantages
Leer alles over de Ceylon thee
Overnachten in de koloniale stad, Nuwara Eliya

Deze dag staat in het teken van Actie! We gaan immers wildwater raften op de Kelani rivier. Deze rivier kent enkele spectaculaire versnellingen en heeft level 3 meegekregen. Deze locatie is tevens bekend, doordat de film ‘Bridge over de River Kwai’ hier is opgenomen. Na circa twee uur raften rijden we richting Nuwara Eliya.

Onderweg brengen we uiteraard een bezoekje aan één van de plantages waar u een rondleiding kunt krijgen door de fabriek en de velden. Als afsluiting is het genieten van een kopje Ceylon thee. We vervolgen onze weg naar Nuwara Eliya, een typisch Engels stadje, waar u zich waant in koloniale tijden.

DAG
09

Nuwara Eliya - Horton Plains - Haputale (ca. 50 km)

Worlds End Horton Plains
Prachtige trekking bij Horton Plains
Geniet van de uitzichten van Worlds End
Lokaal plezier: treinreis richting het zuiden

Vroeg in de ochtend, het hotel zal een eenvoudig picknick-ontbijt verzorgen, rijden we richting Horton Plains. Een beschermde hoogvlakte waar in de Britse koloniale tijd nog door de Britten op luipaarden werd gejaagd. Tegenwoordig zijn deze slechts bij uitzondering te spotten, maar er leven wel 24 verschillende zoogdiersoorten en 87 verschillende vogelsoorten in het park. Mooi is het uitzicht op ‘Worlds End’, bij helder weer reikt het zicht tot aan de kust.

In Hortons Plain maken we een prachtige 3 uur durende trekking naar uiteraard ‘Worlds End’ en de Bakers waterval. Na de trekking rijden we richting het station van Ohiya om op de trein naar Haputale te stappen. Tijdens deze treinreis manoeuvreren de authentieke wagons zich door een schitterend landschap en beleeft u hoe de lokale bewoners leven en reizen. Een bijzondere ervaring! Houdt er tijdens de spitsuren rekening mee dat de verschillende klassen in elkaar kunnen overlopen en zitplaatsen niet gegarandeerd zijn. Als u later op het station van Haputale aankomt wacht uw chauffeur u al op en rijdt u naar het hotel. Vanavond logeert u in Haputale.

DAG
10

Soft-Trekking nabij Babarakanda (ca. 35 km)

Barakanda
Soft-trekking & ontdek de binnenlanden
Weg van alle toeristen

Vandaag brengen we een bezoek aan een traditioneel boerendorp op ongeveer 25 kilometer van Haputale. De gemeenschap is erg gastvrij en we maken onder begeleiding van een van de ouderen een prachtige soft-trekking door rijstvelden en bosachtig gebied. Het is een prachtige tocht door het ruige landschap en het geeft ons een goed idee hoe de mensen hier leven en werken. Rondom de lunch zijn we terug in het dorp en kunt u genieten van een gezellige authentieke lunch. In de loop van de middag zijn we terug in ons hotel in Haputale.

DAG
11

Haputale - Yala nationaal park - Tissamaharama (ca. 100 km)

lk_al_yalapluipaard.jpg
Actie! Jeepsafari in Yala nationaal park
Overnachting in Tissamaharama (nabij Yala NP)

Na het ontbijt verlaten we Haputale en rijden we richting Tissamaharama. Dit kleine dorp in het zuiden, wordt ook wel de ‘toegangspoort naar de wildparken’ genoemd, door zijn centrale ligging nabij de verschillende wildparken aan de Sri Lankaanse kust.

’s Middags maken we een jeepsafari in het Yala Nationaal Park*. Dit park is een van de grootste nationale parken in het land en kent een grote populatie olifanten, luipaarden, beren en krokodillen. Het park heeft de laatste jaren veel publiciteit gekregen door de luipaard onderzoeken van National Geographic en Discovery TV. Deze onderzoeken gaven aan dat Yala de hoogste concentratie luipaarden per vierkante kilometer ter wereld heeft! Tijdens uw safari gaat u dan natuurlijk ook op zoek naar deze schuwe dieren, maar een garantie kunnen we u uiteraard niet geven. Wel zult u veel ander wild zien en de vele zout- & zoetwatermeren zijn een broedplek voor vele exotische vogels. Na deze safari rijden we naar Tissamaharama, waar u vanavond zult overnachten.

DAG
12

Tissamaharama - Bundala National Park - Galle (ca. 152 km)

lk_al_bundala.jpg
Bezoek aan het vogelpark van Bundala (optioneel)
Prachtige route langs de ongerepte kust
Overnachting in Galle

In de ochtend kunt u een bezoek brengen aan het Bundala Nationale Park, één van de beste plekken in Sri Lanka om vogels te zien (optioneel). Het is een prachtig natuurreservaat met een diversiteit aan flora.

Op naar Galle! De mooie kustroute loopt pal naast de zee en het is dan ook een prachtige route. Onderweg ziet u de vele kleine strandjes omzoomt met palmbomen, vissersboten in felle kleuren en kleine haventjes waar de lokale bevolking zijn ‘catch of the day’ probeert te verkopen.

Wanneer we zijn aangekomen in Galle maken we aan het eind van de middag een city tour door deze historische stad. We bezoeken onder andere de beroemde oude vesting. In het licht van de ondergaande zon vormt Galle een een schilderachtige setting die u niet snel zult vergeten.

DAG
13

Galle - Kalutara (ca. 83 km)

Fort Galle
Verblijf in luxe 4* hotel aan het strand
Vrije dagen aan het strand van Sri Lanka

Vanmorgen rijden we door naar uw strandhotel in Kalutara. Hier kunt u heerlijk genieten van uw vrije dagen in een luxe hotel. Natuurlijk zijn er ook verschillende activiteiten doen om meer van de omgeving te zien. Overnachting in Kalutara.

DAG
14

Kalutara

Kalutara strand
Heerlijke vrije dag aan het strand

De aankomende dagen kunt u genieten van enkele heerlijke dagen aan het strand van Kalutara. Uiteraard kunt u vanuit hier nog leuke excursies maken om de omgeving te zien. Overnachting in Kalutara.

DAG
15

Kalutara - Colombo

lk_al_boottochtje bentota.jpg
Heerlijke vrije dag aan het strand
Boottocht over de Kalu Ganga rivier (optionele excursie)
Transfer naar de luchthaven

Wederom een vrij dag aan het strand. Geniet van de faciliteiten van uw luxe hotel, het uitgebreide buffet wat dagelijks voor u klaarstaat en het verkoelende zwembad. Ook is het mogelijk om optioneel een boottocht te maken over de Kalu Ganga rivier.

DAG
16

Colombo - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Terugvlucht naar Amsterdam
Aankomst in Amsterdam

Vandaag vliegt u terug naar Amsterdam, waar u in de middag aankomt. Einde van een heerlijke vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
5 opties
Open+
+Extra's
14 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+

Wat onze reizigers vinden

15-07-2016

'Wij hebben een hele mooie 2 weken gehad op het prachtige eiland Sri Lanka. Sri Lanka heeft een hele oude en rijke historie, waar je ook nog een stukje koloniale en Nederlandse geschiedenis tegenkomt. Het landschap is een heel mooi groen met o.a prac ...

Meer info >

anoniem

23-04-2016

'Mooie en erg gevarieerde reis in een prachtig land. De natuur, cultuur en de erg vriendelijke mensen zullen nog lang in onze herinnering blijven.'

Rob Ticheler, Enschede

16 dagen Avontuurlijk Sri Lanka: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing en veiligheidstoeslagen
Vliegbelasting €26,45 (vanaf 1 januari 2023)

Inclusief

Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Handbagage (zie vluchtinfo)
Rondreis per auto of minibus met airco met Engelssprekende privéchauffeur/gids van dag 2 t/m 13
Transfer strandhotel - luchthaven
Treinreis Ohiya - Haputale
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
11x diner (m.u.v. de dagen in Negombo en Galle)
Stadstours door Negombo, Kandy en Galle*
Bezoek aan Dambulla* & de leeuwenrots Sigiriya*
Bezoek aan het Ritigala Nature Reserve*
Safari per 4WD in Minneriya Nationaal Park
Bezoek aan de kruidentuin van Matale
Bezoek aan de theevelden van Nuwara Eliya
Raften over de Kelani Rivier bij Kithulgala
Prachtige trekking in Horton Plains*
Ontdek het lokale leven tijdens een wandeling nabij Babarakanda
Safari per 4WD in Yala Nationaal Park
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

Exclusief

Entreegelden: ca. 135 USD p.p.
Fooien
Visum
Eventuele optionele excursies (zie extra's)
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
5 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+