Raften in Kitulgala
Raften in Kitulgala
Safari Minneriya Nationaal park
Safari Minneriya Nationaal park
Treinreis door de binnenlanden
Treinreis door de binnenlanden
Safari Yala Nationaal Park
Safari Yala Nationaal Park
Leeuwenrots van Sigiriya
Leeuwenrots van Sigiriya

Avontuurlijk Sri Lanka

Privéreis | 16 dagen v.a.
2172i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
22-08-2024
Reisduur
16dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 175,00 korting

Zomersale!i

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

(inclusief 175,00 korting)

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Zomersale!i
Beleef op een avontuurlijke manier de hoogtepunten van Sri Lanka!
Twee jeepsafari’s door Yala en Minneriya National Park inbegrepen
Raften bij Kithulgala
Trekking bij Horton Plains met spectaculair uitzicht bij World’s End
Ervaar het lokale leven tijdens een lichte trekking nabij Bandarawela
Rondreis per auto met privéchauffeur/gids

Bijzondere safari’s en raften door het regenwoud

Een prachtige rondreis waarbij u een complete indruk krijgt van Sri Lanka op een avontuurlijke manier. U kunt al fietsend de koningsstad Polonnaruwa ontdekken. U maakt een mooie hike in Minnerya nationaal park. Tijdens uw safari in Yala nationaal park heeft u zelfs kans om luipaarden te spotten in Yala nationaal park.

"Een super mooi land waar wij enorm van genoten hebben. De gids was super en dacht erg met ons mee. Verder prima hotels maar toch het meest genoten van de safari's. "

Anoniem

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Colombo

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam - Colombo

Vandaag stapt u in het vliegtuig naar de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo. Maak het uzelf comfortabel. De volgende dag komt u aan.

DAG
02

Colombo - Negombo (ca. 11 km)

lk_al_negombo.jpg
Aankomst op de luchthaven van Colombo
Kennismaking met uw Engelssprekende gids
Ontspannen dag nu uw vlucht
Overnachting in Negombo

Uw rondreis gaat vandaag écht van start! Na aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u door de chauffeur verwelkomd. U wordt naar uw hotel in Negombo gebracht. Een fijne en ontspannen plek om bij te komen van uw vlucht. Onderweg doet u de eerste indrukken op. Negombo is gelegen in een lagune omgeven door mangrovebossen en palmbomen. In het historische centrum van de stad zijn de Nederlandse invloeden in de 17e eeuw goed zichtbaar. Wekelijks voeren er schepen, volgeladen met onder andere kaneel, de haven uit richting Europa. Bij aankomst in uw hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Wen alvast aan het klimaat en kom bij aan het zwembad van uw hotel.

DAG
03

Negombo - Dambulla - Gouden Driehoek (ca. 128 km)

LK_AL_Pinnawela_olifanten_107817812
Stadswandeling Negombo
Bezoek aan de rotstempels van Dambulla
Eerste overnachting in de ‘Gouden Driehoek’

Na het ontbijt maakt u kennis met de kleurrijke stad Negombo. U begint met een bezoek aan de belangrijkste vismarkt van het land. Een ware beleving! Zie hoe de vissers de vers gevangen vis laten drogen op het strand, wandel door de drukte van de markt waar de meest vreemde vissen worden verkocht. Ook wandelt u door de haven, waar u de fruitmarkt, het Nederlandse fort en de kerk ziet en een boeddhistische tempel kunt bezoeken.

Vervolgens rijdt u richting Dambulla. In Dambulla bezoekt u de beroemde rotstempels. De vijf afzonderlijke grotten herbergen meer dan 150 Boeddhabeelden in verschillende afmetingen uit verscheidene perioden. De wanden en plafonds zijn prachtig beschilderd! In de namiddag komt u aan in uw hotel in de Gouden Driehoek, waar u de komende drie nachten zal overnachten.

De Gouden Driehoek is de perfecte uitvalsbasis om deze regio beter te leren kennen. Het binnenlands kent vele culturele bezienswaardigheden en prachtige wildparken.

DAG
04

Fietsen richting Polonnaruwa

lk_al_polonnaruwa bezoek.jpg
Jeepsafari in Minneriya nationaal park
Fietstocht door de binnenlanden (optioneel)
Bezoek aan koningsstad Polonnaruwa (optioneel)
Tweede overnachting in de ‘Gouden Driehoek’

Voordat u een bezoek brengt aan Minnerya nationaal park heeft u de ochtend ter vrije besteding. U kunt er voor kiezen om een optionele excursie naar Polonnaruwa te maken. Fiets per mountainbike richting de koningsstad Polonnaruwa. Een leuke en actieve fietstocht van ongeveer 10 kilometer door de regio. Een leuke kennismaking met het lokale, dagelijkse leven. Fiets langs de groene rijstvelden. Bezoek lokale dorpjes en ontmoet de vriendelijke bevolking. Topconditie is niet vereist, de route is voornamelijk vlak en staat in het teken van genieten. Vervolgens laat u de fiets achter en rijdt u naar de ruïnestad van Polonnaruwa. U krijgt een uitgebreide rondleiding langs de restanten van het paleis en de beroemde liggende boeddha.

Ook kunt u er voor kiezen om enkel door de ruïnestad te fietsen. De historische stad van Polonnaruwa staat vol met ruïnes en bezienswaardigheden uit de 11e tot 13e eeuw. Dit waren de hoogtij dagen van de Sri Lankaanse beeldhouwkunst. Zo zijn naast de vele ruïnes ook het koninklijk paleis, het Gal Vihare-complex en de graftombe van Alahana Pirivena interessant. Het is een enorm complex. De leukste manier om dit te verkennen is dan ook per fiets!

In de middag maken we een avontuurlijke jeepsafari door Minneryia Nationaal Park. Het park staat bekend om de vele honderden olifanten die er leven. U maakt per 4WD een safari door dit mooie park. De kans dat u olifanten ziet drinken aan het meer is bijna verzekerd. In tegenstelling tot andere parken kunt u hier de olifanten in grote getallen bij elkaar zien. Na de jeepsafari rijdt u terug naar het hotel.

DAG
05

De Gouden Driehoek & omgeving

lk_al_hiriwaduna.jpg
Maak kennis met het lokale leven in Hiriwaduna (optioneel)
Bezoek aan het klooster van Ritigala
Derde overnachting in de ‘Gouden Driehoek’

Vandaag heeft u de mogelijkheid om de regio beter te leren kennen. In de ochtend kunt u een leuke optionele excursie maken. Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald om richting Hiriwaduna te rijden. De excursie van deze ochtend duurt 2 uur. U krijgt een goede indruk van het dagelijkse leven op het platteland van Sri Lanka. U wandelt langs een dijk van een Wewa. Dit is een door de mens gemaakt reservoir. In de groene omgeving ziet u vele vogels en vlinders. In de vroege ochtend ziet u de dorpelingen hun dagelijkse taken ondernemen. Aan de rand van het meer wordt gevist en kleding gewassen. Met de lokale ‘catamaran’ steekt u vervolgens de zijrivier over om verschillende kleine boerderijen te ontdekken. Het laatste gedeelte van uw tocht gaat per ossenkar door dichtere bossen en rijstvelden. U heeft de kans om apen en vele tropische vogels te spotten. Misschien komt u zelfs een olifant tegen. Na deze indrukwekkende tocht wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.

’s Middags brengt u een bezoek aan het Ritigala Nature Reserve met zijn eeuwenoude klooster, verscholen in de jungle. Het klooster bestaat grotendeels uit meditatieplatforms en gangen die in perfecte harmonie met de reusachtige keien zijn gebouwd. Het klooster is prachtig en zal zeker indruk op u maken.

DAG
06

De Gouden Driehoek - Matale - Kandy (ca. 126 km)

lk_sigirya.jpg
Beklim de beroemde leeuwenrots van Sigiriya
Ontdek de kruidentuin van Sri Lanka
Eerste overnachting in Kandy

Een letterlijk hoogtepunt! U bezoekt vandaag een indrukwekkend rots fort; de leeuwenrots van Sigiriya. Trotseer de vele trappen naar de top. Onderweg ziet u de fresco’s van de Wolkensmeisjes. Aan de top van de leeuwenrots wordt u beloond met prachtig uitzicht!

U vervolgt uw reis naar Kandy. Onderweg maakt u een stop bij een van de kruidentuinen in Matale. De regio Matale staat bekend om de vele exotische specerijen zoals kaneel, kruidnagel en nootmuskaat. U leert welke kruid u van uw klacht kan afhelpen. Tegenwoordig worden in de meeste kruidentuinen de producten ook verkocht. Voel u niet verplicht iets te kopen. In de middag komt u aan bij uw hotel in Kandy, de culturele hoofdstad van Sri Lanka. Hier verblijft u de komende twee nachten.

DAG
07

Kandy

Kandy
Stadstour Kandy
Lokale beleving: ritje per tuk-tuk
Bezoek aan de heilige Tempel van de Tand
Bezoek aan de botanische tuinen van Kandy (optioneel)
Tweede overnachting in Kandy

Voordat u Kandy gaat ontdekken kunt u ervoor kiezen een bezoek te brengen aan de Royal Botanical Gardens. De mooiste tuinen van Azië. Geniet van de geuren en kleuren tijdens een wandeling langs wel vierduizend inheemse en exotische planten. U kunt ook genieten van een vrije ochtend in Kandy.

In de middag gaat u op pad als een local. Deels per tuk-tuk maakt u een stadstour door Kandy. Een leuke manier om de stad goed te leren kennen. Samen met uw gids brengt u onder andere een bezoek aan de markt. U rijdt ook rondom het meer van Kandy dat met de hand is uitgegraven. Vanavond bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand. Hier wordt een tand van Boeddha bewaard. Drie keer per dag wordt hier de religieuze puja-ceremonie uitgevoerd. Bij de ceremonie worden offers gebracht en wordt de tand getoond. In de avond is het tafereel heel sfeervol met brandende olielampjes en de verlichte tempel. Daarna rijdt u terug naar uw hotel.

DAG
08

Kandy - Kithulgala - Nuwara Eliya (ca. 73 km)

lk_al_polonnaruwa raften.jpg
Raften bij Kitulgala
Bezoek aan de theeplantages en theefabriek
Overnachten in de koloniale stad Nuwara Eliya

Een avontuurlijke ochtend! U vervolgt uw reis naar Kitulgala waar u vandaag gaat raften op de Kelani rivier. De rivier heeft enkele spectaculaire versnellingen en heeft classificatie nummer 3 gekregen. Dit betekent matige, onregelmatige golven en snelle stromingen. De locatie is ook wel bekend van de film ‘Bridge over de River Kwai’ die hier is opgenomen. Na ongeveer twee uur raften rijden we verder naar Nuwara Eliya.

Voordat u aankomt in uw hotel brengt u een bezoek aan één van de theeplantages waar u een rondleiding kunt krijgen door de fabriek en de velden. U leert waar de beroemde Ceylon thee vandaan komt. Als afsluiter geniet u van een heerlijk kopje Ceylon thee. Vanavond slaapt u in Nuwara Eliya, een typisch Engels stadje, waar u zich waant in koloniale tijden.

DAG
09

Nuwara Eliya - Horton Plains - Haputale (ca. 50 km)

Worlds End Horton Plains
Trekking bij Horton Plains
Prachtige uitzichten bij World’s End
Bijzondere treinrit naar het zuiden
Eerste overnachting in Haputale

De wekker gaat vroeg vandaag. Met een eenvoudig picknick-ontbijt gaat u op weg naar Horton Plains. Een beschermde hoogvlakte waar in de Britse koloniale tijd nog door de Britten op luipaarden werd gejaagd. Tegenwoordig zijn deze slechts bij uitzondering te spotten, maar er leven wel 24 verschillende zoogdiersoorten en 87 verschillende vogelsoorten in het park. U maakt een trekking van ongeveer drie uur. Het vroege opstaan wordt beloond met de mooiste uitzichten over World’s End. Geniet hier van uw ontbijt terwijl u uitkijkt op de groene omgeving in Horton Plains. Onderweg maakt u een stop bij Bakers waterval.

Vervolgens wordt u naar het treinstation van Ohiya gebracht. U stapt aan boord van een authentieke trein vol lokale bewoners en toeristen. De trein rijdt door een schitterend landschap. Een bijzondere ervaring! Houd er rekening mee dat zitplaatsen niet gegarandeerd zijn. Als u later op het station van Haputale aankomt wacht uw chauffeur u al op en rijdt u naar het hotel. Vanavond logeert u in Haputale.

DAG
10

Wandeling nabij Haputale (ca. 35 km)

Barakanda
Wandeling door de binnenlanden
Van het gebaande pad, weg van alle toeristen
Tweede overnachting in Haputale

Vandaag brengen we een bezoek aan een traditioneel boerendorp op ongeveer 25 kilometer van Haputale. De gemeenschap is erg gastvrij en we maken onder begeleiding van een van de ouderen een prachtige wandeling door rijstvelden en bosachtig gebied. Het is een prachtige tocht door het ruige landschap en het geeft ons een goed idee hoe de mensen hier leven en werken. Rondom de lunch zijn we terug in het dorp en kunt u genieten van een gezellige authentieke lunch. In de loop van de middag zijn we terug in ons hotel in Haputale.

DAG
11

Haputale - Yala nationaal park - Tissamaharama (ca. 100 km)

lk_al_yalapluipaard.jpg
Jeepsafari in Yala nationaal park
Overnachting in Tissamaharama (vlakbij Yala NP)

Na het ontbijt vervolgt uw reis naar een klein dorp wat ook wel de ‘toegangspoort van de wildparken’ wordt genoemd. Tissamaharama is centraal gelegen en daarom een ideale uitvalsbasis voor onder aan Yala Nationaal Park.

’s Middags maken we een jeepsafari in het Yala Nationaal Park*. Dit park is een van de grootste nationale parken in het land en staat voornamelijk bekend als een goede locatie om luipaarden te spotten. Yala nationaal park heeft de hoogste concentratie luipaarden per vierkante kilometer ter wereld! Luipaarden laten zich niet makkelijk spotten, dus garantie kunnen we u uiteraard niet geven. Naast luipaarden leven er olifanten, beren en krokodillen. U zult ongetwijfeld veel ander wild zien. De zout- en zoetwatermeren zijn een broedplek voor exotische vogels. Na deze safari rijden we naar Tissamaharama, waar u vanavond zult overnachten.

DAG
12

Tissamaharama - Bundala National Park - Galle (ca. 152 km)

lk_al_bundala.jpg
Bezoek aan het vogelpark van Bundala (optioneel)
Prachtige route langs de ongerepte kust
Overnachting in Galle

U heeft de mogelijkheid om in de ochtend een bezoek te brengen aan Bundala nationaal park. Één van de beste plekken in Sri Lanka om vogels te spotten (optioneel). Dit prachtige natuurreservaat heeft een uitgebreide diversiteit aan flora.

Na een eventueel bezoek aan Bundala nationaal reist u verder naar Galle. De route loopt pal naast de zee wat voor prachtige uitzichten zorgt. Onderweg ziet u vele kleine strandjes, omringd door palmboden, vissersboten en kleine haventjes waar volop vis wordt verkocht. Aangekomen in Galle maakt u een stadstour door het historische centrum. U bezoekt onder andere de oude vesting. Tijdens de zonsondergang wordt Galle een schilderachtig plaatje wat u niet snel zult vergeten.

DAG
13

Galle - Kalutara (ca. 83 km)

Fort Galle
Luxe afsluiter in een 4* hotel aan het strand
Vrije dagen aan het strand van Sri Lanka
Eerste overnachting in Kalutara

Na het ontbijt rijdt u door naar Kalutara. Hier kunt u heerlijk genieten van uw vrije dagen in een luxe hotel. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meer van de omgeving te zien. De komende nachten slaapt u in Kalutara.

DAG
14

Kalutara

Kalutara strand
Vrije dag aan het strand
Tweede overnachting in Kalutara

Een vrije dag aan het strand. U kunt heerlijk ontspannen aan het strand van Kalutara. Kijk alvast terug op alle avontuurlijke activiteiten en mooie herinneringen. Uiteraard kunt u vanuit hier nog leuke excursies maken om de omgeving te zien.

DAG
15

Kalutara - Colombo

lk_al_boottochtje bentota.jpg
Boottocht over de Kalu Ganga rivier (optioneel)
Laatste stranddag in Kalutara
Transfer naar de luchthaven

Wilt u op uw laatste dag toch nog wat ondernemen? Maak dan een boottocht over de Kalu Ganga rivier. Een ontspannen tocht voordat u wordt opgehaald om naar de luchthaven van Colombo te gaan.

DAG
16

Colombo - Amsterdam

Aankomst luchthaven
Terugvlucht naar Amsterdam
Aankomst in Amsterdam

Vandaag vliegt u terug naar Amsterdam, waar u in de middag aankomt. Wat een mooie reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
6 opties
Open+
+Extra's
20 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
16 dagen Avontuurlijk Sri Lanka: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
Rondreis per auto of minibus met airco met Engelssprekende privéchauffeur/gids van dag 2 t/m 13
Transfer strandhotel - luchthaven
Treinreis Ohiya - Haputale
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
11x diner (m.u.v. de dagen in Negombo en Galle)
Stadstours door Negombo, Kandy en Galle*
Bezoek aan Dambulla* & de leeuwenrots Sigiriya*
Bezoek aan het Ritigala Nature Reserve*
Safari per 4WD in Minneriya Nationaal Park
Bezoek aan de kruidentuin van Matale
Bezoek aan de theevelden van Nuwara Eliya
Raften over de Kelani Rivier bij Kithulgala
Prachtige trekking in Horton Plains*
Ontdek het lokale leven tijdens een wandeling nabij Babarakanda
Safari per 4WD in Yala Nationaal Park
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

Exclusief

Entreegelden: ca. 135 USD p.p.
Fooien
Visum
Eventuele optionele excursies (zie Extra's)
Overige maaltijden
Toeslag Oudejaarsavond- en Kerstdiner
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
6 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+