De baai van San Sebastián
De baai van San Sebastián
Vitoria-Gasteiz: de hoofdstad van Baskenland
Vitoria-Gasteiz: de hoofdstad van Baskenland
Pintxos
Pintxos
Baskenland
Baskenland
Bilbao
Bilbao

Veelzijdig Baskenland

Privéreis | 8 dagen v.a. 902
802i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
10-01-2022
Reisduur
8 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i
Ontdek de regio van kunst, cultuur en lekker eten
Bezoek aan het wereldberoemde Guggenheim Museum in Bilbao
Verken de groene hoofdstad Vitoria-Gasteiz
Proef de beste kwaliteitswijnen uit de Riojastreek in Logroño
Ontspannen aan het strand van San Sebastian
Huurauto inclusief OK-Premium verzekering (€0 eigen risico)

Baskenland: één van de zeventien autonome regio’s van Spanje

Van kunst in Bilbao en de stad van het stierenrennen Pamplona, tot aan het strand in San Sebastian en de lekkerste wijnen in de Riojastreek Logroño. Baskenland is veelzijdiger dan u wellicht zou denken. Tijdens deze rondreis komt u meer te weten over de verborgen geschiedenis van het Baskenland en zijn directe omgeving. Een bezoek aan het beroemde Guggenheim museum zal uiteraard niet ontbreken en ook de middeleeuwse charme van diverse leuke stadjes zal u niet ontgaan. Bent u een wijnliefhebber? Tijdens een dagtocht naar Logroño, de stad die vele bodega’s telt, vindt u de beste kwaliteitswijnen. Verdiept u zich in de geschiedenis van Rioja in het Museo de la Rioja en proost op een geslaagde vakantie. ¡Animoak!

"Per huurauto ontdekt u de hoogtepunten van het Baskenland. De vele musea en historische dorpjes geven u een goed beeld van dit prachtige stukje Spanje. Leuke steden als Bilbao, Burgos en Pamplona maken uw rondreis helemaal af. "

Eva, Product Medewerker

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam/Brussel – Bilbao

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Heenvlucht
Ophalen huurauto
Wandel door het Casco Viejo van Bilbao
Overnachting in Bilbao

Vandaag landt u in Bilbao en haalt u de huurauto op. De komende twee dagen ontdekt u de stad. Ondanks dat Bilbao zeer modern en trendy is, heeft het zijn authentiek Spaanse karakter weten te behouden. Wandel door het Casco Viejo: het oud middeleeuwse gedeelte van de stad. Verken de smalle straatjes, moderne winkeltjes en zoek een traditioneel eethuisje aan de oever van de Nervión rivier. U overnacht in Bilbao.

DAG
02

Bilbao

Bezoek het bekende Guggenheim Museum
Bezoek het Bellas Artes Museum met werken van o.a. Goya
Rondstruinen over de Mercado de la Ribera
Per kabelbaan naar het topje van de Artxanda Berg
Relaxen op het strand van Bilbao
Overnachting in Bilbao

Breng vandaag een bezoek aan het bekende Guggenheim Museum. Alleen al tijdens een wandeling om dit prachtige gebouw ziet u enkele kunstwerken, waaronder de indrukwekkende “Puppy”, die bedekt is met kleurrijke bloemen. Of kies voor het “Museo de Bellas Artes”, met werken van El Greco, Francisco Goya, Paul Gauguin en vele anderen.
Een andere belevenis is een wandeling door de “Mercado de la Ribera”: een enorme markthal die uit drie verdiepingen bestaat. Niet alleen kunt u hier groenten, fruit, vlees en vis kopen, maar er zijn ook allerlei leuke barretjes waar u een drankje met een tapa (een klein hapje) kunt nuttigen. Maak vervolgens een ritje met de kabelbaan “De Funicular de Artxanda” van het centrum van Bilbao naar het topje van de Artxanda Berg. Vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht over de stad.

In de middag heeft u de mogelijkheid om richting het strand te gaan. Aan de rand van de stad ligt de oude haven van Bilbao. Hiervandaan ziet u de zee in de verte al liggen. Al lopend naar het strand ervaart u de gemoedelijke sfeer die er in deze stad heerst. Overnachting in Bilbao.

DAG
03

Bilbao – San Sebastian – Pamplona (ca. 185 km)

pinxtos
Relaxen aan het Playa de la Concha
Smullen van diverse smakelijke pintxos
Overnachting in Pamplona

Na uw bezoek aan het schitterende Bilbao vervolgt u de reis naar Donostía-San Sebastian. Donostía is de Baskische naam voor de stad. Deze, voor de Spanjaarden, zeer bekende badplaats, ligt net over de grens met Frankrijk. Het ligt beschut in een grote baai en het strand heeft de vorm van een schelp; het strand heet dan ook Playa de la Concha (= schelp). Maar er is meer dan strand; de mensen in San Sebastian houden van het goede leven en er is geen plaats in Spanje waar u zoveel tapasbars ziet. De tapas worden pintxos genoemd omdat ze allemaal met doorstoken zijn met een cocktailprikker. U bewaart de prikkers op een bordje zodat men kan zien hoeveel u er heeft gegeten en aan de hand daarvan rekent u af. Met mooi weer staan de deuren wagenwijd open en u zult niet weten wat u moet kiezen! Honderden verschillende tapas zijn hier te vinden in tientallen verschillende bars. Naast de pintxos barretjes vindt u in San Sebastian drie van de in totaal zeven Michelinster restaurants van Spanje.

Mocht u na al dat eten een wandeling overwegen dan kunt u de berg Urgull beklimmen. Hier vandaan heeft u een mooi uitzicht over de stad. Via een bos komt u bij een 12 meter hoog Christusbeeld vanwaar u de stad ziet liggen. In 2016 was San Sebastian culturele hoofdstad van Spanje. In plaats van een wandeling kunt u ook een bezoek brengen aan het San Telmo museum met oude en hedendaagse kunst. Andere musea zijn onder meer gewijd aan de zeevaart, wetenschap en mode. Aan het einde van de dag rijdt u verder naar Pamplona.

DAG
04

Pamplona – Logroño (ca. 100 km)

Pamplona
Passerende pelgrims op weg naar Santiago de Compostella
Pamplona; wereldwijd bekend vanwege het stierenrennen
Koffie drinken in café Iruña, het café dat door Hemingway werd bezocht
Overnachting in Logroño

U ontwaakt vandaag in Pamplona gelegen in een laagvlakte aan de rivier de Argo en aan de voet van de Pyreneeën. In Pamplona heeft u grote kans om pelgrims tegen te komen die op weg zijn naar Santiago de Compostella. U herkent ze vaak aan de grote Sint Jacobsschelp die ze aan een stok of rugzak hebben hangen. Pamplona is een stad met een rijke geschiedenis die begint bij de Romeinen, het heette toen Pompaelo (stad van Pompeius). Het was lang de hoofdstad van een rijk dat tot ver in Frankrijk doorliep maar in de 16e eeuw werd het, net als de rest van Navarra, bij Spanje ingelijfd. Tegenwoordig kent bijna iedereen de stad vanwege het stierenrennen (festival de San Fermín) dat er jaarlijks in juli plaatsvindt; stieren rennen door de straten achter mannen aan die vaak letterlijk voor hun leven rennen; er gebeurt dan ook nog wel eens een ongeluk. In de winkelstraat staat een zeer indrukwekkend monument ‘Monumento al Encierro’ dat aan deze stierenrennen is gewijd.

Maar de stad heeft meer te bieden: een mooie gotische kathedraal, de oude stadsmuren die nog deels overeind staan, een prachtige citadel (burcht) en het barokke stadhuis. In het Casco Viejo (de oude historische stad) vindt u ook de Plaza del Castillo met midden op het plein een muziekkoepel. Hier vindt u ook café Iruña, de bar die door de schrijver Hemingway werd bezocht. Hemingway schreef het boek “The sun also rises” in Pamplona; er werd een film over gemaakt en de stad kreeg grote bekendheid. Aan het einde van de dag rijdt u verder naar Logroño.

DAG
05

Logroño

Spanje
Bezoek de hoofdstad van de Riojastreek
Heerlijke kwaliteitswijnen proeven in één van de bodega’s
Overnachting in Logroño

Als u ergens een glaasje Spaanse wijn wilt drinken, doet u dat natuurlijk in de hoofdstad van de Riojastreek! De vele bodega’s die de stad telt, zijn goed gevuld met kwaliteitswijnen. Ook kunt u hier het Museo de la Rioja bekijken, dat de geschiedenis van Rioja vertelt. De grootste, uitsluitend Spaanse rivier de Ebro (910 km), stroomt door Logroño. Deze ontspringt in het Cantabrisch gebergte en mondt uit in de Middellandse zee tussen Barcelona en Valencia. Bij de Ebro is een zeer uitgestrekt park te vinden. Het deel van het park dat het dichtst bij de rivier ligt, staat regelmatig onder water. In het andere, wat hoger gelegen deel, dichtbij de Santiago kerk, kunt u vaak pelgrims zien wandelen. Natuurlijk heeft ook Logroño een mooie co-kathedraal. Samen met de kathedraal van Calahorra vormt het de zetel van het bisdom. Overnachting in Logroño.

DAG
06

Logroño – Burgos (ca. 130 km)

Burgos
Wandel de stad binnen door de Arco de Santa Maria poort
Aanschouw de imposante kathedraal
Overnachting in Burgos

Na een ontspannen ontbijt vertrekt u naar Burgos. Misschien komt u de stad wel binnen door de stadspoort Arco de Santa María uit de 14e eeuw, waar Burgos onder meer bekend om staat. De poort werd later, ter ere van Karel V verbouwd en verfraaid met torens en beelden van Castiliaanse rechters en helden. Echter, de stad is vooral bekend om zijn prachtige kathedraal die niet te missen is als u eenmaal door de poort bent gekomen. Het is de derde grootste kathedraal van Spanje en hij wordt ook wel vergeleken met de dom van Keulen. In de kathedraal kunt u onder meer het graf bekijken van de legendarische El Cid Campeador en zijn vrouw die in de 11e eeuw leefden. Op de mooie en gezellige pleinen in Burgos vindt u vele terrasjes en restaurants waar u iets kunt eten en drinken. Overnachting in Burgos.

DAG
07

Burgos – Vitoria-Gasteiz (ca. 120 km)

Verken de groene hoofdstad van Baskenland
Overnachting in Vitoria

Vitoria-Gasteiz: de groene hoofdstad van Baskenland. Het hart van de stad vindt u bij Plaza de la Virgen Blanca. Het monument op dit plein herinnert aan de slag bij Vitoria, toen de Engelsen de Fransen versloegen tijdens de bevrijdingsoorlog aan het begin van de 19e eeuw. Op dit mooie plein vindt u veel terrassen. De stad heeft prachtige architectuur; niet alleen op het plein, maar ook in de straten van het oude centrum. Huizen, paleizen en kerken uit de 17e en 18e eeuw, veelal met wapenschilden van rijke families, vindt u overal. Aangrenzend is een tweede plein: Plaza Nueva, oftewel Nieuw Plein. Echter, zo nieuw is het plein niet. Het stamt uit het eind van de 18e eeuw, toen hier stierengevechten werden gehouden. Natuurlijk heeft een stad als Vitoria een mooie kathedraal en diverse musea. Overnachting in Vitoria.

DAG
08

Vitoria – Bilbao – Amsterdam/Brussel (ca. 80 km)

Aankomst luchthaven (terugreis)
Inleveren huurauto
Terugvlucht

Na een laatste ontspannen ontbijt in uw hotel in Vitoria bent u alweer aan het einde van uw rondreis door het Baskenland gekomen. Vanuit Vitoria rijdt u naar de luchthaven van Bilbao voor uw terugvlucht, hier levert u ook uw huurauto weer in. U denkt vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien in dit bijzondere deel van Spanje, de overheerlijke gerechten die u heeft geproefd en de typische Spaanse sferen – wat een heerlijke vakantie en wat een verrassende regio!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
8 dagen Veelzijdig Baskenland: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

23 kg ruimbagage (m.u.v. Transavia en KLM)
Handbagage
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Huurauto (incl. 300 kilometer per dag)
OK-Premium verzekering (€0 eigen risico)
* Entreegelden moeten ter plaatse nog worden betaald

Exclusief

Ruimbagage bij vlucht met Transavia en KLM (optioneel bij te boeken)
Entreegelden
Fooien
Overige maaltijden
Eventueel verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Toeristenbelasting
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
8 dagen Veelzijdig Baskenland: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam/Brussel – Bilbao

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Heenvlucht
Ophalen huurauto
Wandel door het Casco Viejo van Bilbao
Overnachting in Bilbao

Vandaag landt u in Bilbao en haalt u de huurauto op. De komende twee dagen ontdekt u de stad. Ondanks dat Bilbao zeer modern en trendy is, heeft het zijn authentiek Spaanse karakter weten te behouden. Wandel door het Casco Viejo: het oud middeleeuwse gedeelte van de stad. Verken de smalle straatjes, moderne winkeltjes en zoek een traditioneel eethuisje aan de oever van de Nervión rivier. U overnacht in Bilbao.

Goed om te weten

We bieden deze reis ook aan met een vlucht vanaf Rotterdam.

Goed om te weten

Het Baskenland heeft een eigen taal, het Baskisch. Hoewel dit deels is afgeleid van het Spaans, is dit moeilijk te volgen en te lezen. Gelukkig spreken de mensen vrijwel allemaal ook Spaans en een woordje Engels.

DAG
02

Bilbao

Bezoek het bekende Guggenheim Museum
Bezoek het Bellas Artes Museum met werken van o.a. Goya
Rondstruinen over de Mercado de la Ribera
Per kabelbaan naar het topje van de Artxanda Berg
Relaxen op het strand van Bilbao
Overnachting in Bilbao

Breng vandaag een bezoek aan het bekende Guggenheim Museum. Alleen al tijdens een wandeling om dit prachtige gebouw ziet u enkele kunstwerken, waaronder de indrukwekkende “Puppy”, die bedekt is met kleurrijke bloemen. Of kies voor het “Museo de Bellas Artes”, met werken van El Greco, Francisco Goya, Paul Gauguin en vele anderen.
Een andere belevenis is een wandeling door de “Mercado de la Ribera”: een enorme markthal die uit drie verdiepingen bestaat. Niet alleen kunt u hier groenten, fruit, vlees en vis kopen, maar er zijn ook allerlei leuke barretjes waar u een drankje met een tapa (een klein hapje) kunt nuttigen. Maak vervolgens een ritje met de kabelbaan “De Funicular de Artxanda” van het centrum van Bilbao naar het topje van de Artxanda Berg. Vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht over de stad.

In de middag heeft u de mogelijkheid om richting het strand te gaan. Aan de rand van de stad ligt de oude haven van Bilbao. Hiervandaan ziet u de zee in de verte al liggen. Al lopend naar het strand ervaart u de gemoedelijke sfeer die er in deze stad heerst. Overnachting in Bilbao.

Weetje

Vroeger was Bilbao de belangrijkste stad van de Baskische economie, onder andere door de vele scheepswerven. Als gevolg van een economische crisis liep de stad in de jaren 80 leeg. Naast de stadsvernieuwing in de jaren 90 werd ook het Guggenheim Museum hier opgebouwd, wat het zogeheten “Guggenheim Effect” introduceerde. Sinds de opening van het museum zijn de cijfers van binnen- en buitenlandse toeristen enorm gestegen. De opening van het Guggenheim heeft een positieve bijdrage geleverd aan het herstel van Bilbao.

DAG
03

Bilbao – San Sebastian – Pamplona (ca. 185 km)

pinxtos
Relaxen aan het Playa de la Concha
Smullen van diverse smakelijke pintxos
Overnachting in Pamplona

Na uw bezoek aan het schitterende Bilbao vervolgt u de reis naar Donostía-San Sebastian. Donostía is de Baskische naam voor de stad. Deze, voor de Spanjaarden, zeer bekende badplaats, ligt net over de grens met Frankrijk. Het ligt beschut in een grote baai en het strand heeft de vorm van een schelp; het strand heet dan ook Playa de la Concha (= schelp). Maar er is meer dan strand; de mensen in San Sebastian houden van het goede leven en er is geen plaats in Spanje waar u zoveel tapasbars ziet. De tapas worden pintxos genoemd omdat ze allemaal met doorstoken zijn met een cocktailprikker. U bewaart de prikkers op een bordje zodat men kan zien hoeveel u er heeft gegeten en aan de hand daarvan rekent u af. Met mooi weer staan de deuren wagenwijd open en u zult niet weten wat u moet kiezen! Honderden verschillende tapas zijn hier te vinden in tientallen verschillende bars. Naast de pintxos barretjes vindt u in San Sebastian drie van de in totaal zeven Michelinster restaurants van Spanje.

Mocht u na al dat eten een wandeling overwegen dan kunt u de berg Urgull beklimmen. Hier vandaan heeft u een mooi uitzicht over de stad. Via een bos komt u bij een 12 meter hoog Christusbeeld vanwaar u de stad ziet liggen. In 2016 was San Sebastian culturele hoofdstad van Spanje. In plaats van een wandeling kunt u ook een bezoek brengen aan het San Telmo museum met oude en hedendaagse kunst. Andere musea zijn onder meer gewijd aan de zeevaart, wetenschap en mode. Aan het einde van de dag rijdt u verder naar Pamplona.

DAG
04

Pamplona – Logroño (ca. 100 km)

Pamplona
Passerende pelgrims op weg naar Santiago de Compostella
Pamplona; wereldwijd bekend vanwege het stierenrennen
Koffie drinken in café Iruña, het café dat door Hemingway werd bezocht
Overnachting in Logroño

U ontwaakt vandaag in Pamplona gelegen in een laagvlakte aan de rivier de Argo en aan de voet van de Pyreneeën. In Pamplona heeft u grote kans om pelgrims tegen te komen die op weg zijn naar Santiago de Compostella. U herkent ze vaak aan de grote Sint Jacobsschelp die ze aan een stok of rugzak hebben hangen. Pamplona is een stad met een rijke geschiedenis die begint bij de Romeinen, het heette toen Pompaelo (stad van Pompeius). Het was lang de hoofdstad van een rijk dat tot ver in Frankrijk doorliep maar in de 16e eeuw werd het, net als de rest van Navarra, bij Spanje ingelijfd. Tegenwoordig kent bijna iedereen de stad vanwege het stierenrennen (festival de San Fermín) dat er jaarlijks in juli plaatsvindt; stieren rennen door de straten achter mannen aan die vaak letterlijk voor hun leven rennen; er gebeurt dan ook nog wel eens een ongeluk. In de winkelstraat staat een zeer indrukwekkend monument ‘Monumento al Encierro’ dat aan deze stierenrennen is gewijd.

Maar de stad heeft meer te bieden: een mooie gotische kathedraal, de oude stadsmuren die nog deels overeind staan, een prachtige citadel (burcht) en het barokke stadhuis. In het Casco Viejo (de oude historische stad) vindt u ook de Plaza del Castillo met midden op het plein een muziekkoepel. Hier vindt u ook café Iruña, de bar die door de schrijver Hemingway werd bezocht. Hemingway schreef het boek “The sun also rises” in Pamplona; er werd een film over gemaakt en de stad kreeg grote bekendheid. Aan het einde van de dag rijdt u verder naar Logroño.

DAG
05

Logroño

Spanje
Bezoek de hoofdstad van de Riojastreek
Heerlijke kwaliteitswijnen proeven in één van de bodega’s
Overnachting in Logroño

Als u ergens een glaasje Spaanse wijn wilt drinken, doet u dat natuurlijk in de hoofdstad van de Riojastreek! De vele bodega’s die de stad telt, zijn goed gevuld met kwaliteitswijnen. Ook kunt u hier het Museo de la Rioja bekijken, dat de geschiedenis van Rioja vertelt. De grootste, uitsluitend Spaanse rivier de Ebro (910 km), stroomt door Logroño. Deze ontspringt in het Cantabrisch gebergte en mondt uit in de Middellandse zee tussen Barcelona en Valencia. Bij de Ebro is een zeer uitgestrekt park te vinden. Het deel van het park dat het dichtst bij de rivier ligt, staat regelmatig onder water. In het andere, wat hoger gelegen deel, dichtbij de Santiago kerk, kunt u vaak pelgrims zien wandelen. Natuurlijk heeft ook Logroño een mooie co-kathedraal. Samen met de kathedraal van Calahorra vormt het de zetel van het bisdom. Overnachting in Logroño.

Weetje

De wijnstreek La Rioja beschikt over ruim 50.000 hectare aan vruchtbare grond. Niet voor niks brengt La Rioja zulke goede kwaliteitswijnen op de markt; er liggen hier een aantal factoren verborgen, die onmisbaar zijn voor een uitstekende wijnproductie. De kleibodem bevordert de groei en toevoer van mineralen, waardoor de grond vruchtbaar wordt. Daarnaast speelt de Ebro Rivier, die uitmondt in de oceaan, een grote rol en het hoger gelegen landschap in de Rioja streek zorgt voor een iets lagere temperatuur, wat de kwaliteit van het rijpingsproces bevordert.

DAG
06

Logroño – Burgos (ca. 130 km)

Burgos
Wandel de stad binnen door de Arco de Santa Maria poort
Aanschouw de imposante kathedraal
Overnachting in Burgos

Na een ontspannen ontbijt vertrekt u naar Burgos. Misschien komt u de stad wel binnen door de stadspoort Arco de Santa María uit de 14e eeuw, waar Burgos onder meer bekend om staat. De poort werd later, ter ere van Karel V verbouwd en verfraaid met torens en beelden van Castiliaanse rechters en helden. Echter, de stad is vooral bekend om zijn prachtige kathedraal die niet te missen is als u eenmaal door de poort bent gekomen. Het is de derde grootste kathedraal van Spanje en hij wordt ook wel vergeleken met de dom van Keulen. In de kathedraal kunt u onder meer het graf bekijken van de legendarische El Cid Campeador en zijn vrouw die in de 11e eeuw leefden. Op de mooie en gezellige pleinen in Burgos vindt u vele terrasjes en restaurants waar u iets kunt eten en drinken. Overnachting in Burgos.

Weetje

Als strijder voor de koning, later voor de Moren en uiteindelijk weer voor de koning won ridder El Cid spraakmakende gevechten. Er wordt gezegd dat hij stierf tijdens een strijd tegen de Moren, maar dat hij de volgende dag tóch weer op zijn paard zat. Hij was door zijn krijgers op het paard gehesen en vast gebonden. De Moren, die dachten dat hij uit de dood was opgestaan, sloegen allemaal op de vlucht. Zo won hij zelfs deze laatste strijd en werd hij één van Spanjes helden.

DAG
07

Burgos – Vitoria-Gasteiz (ca. 120 km)

Verken de groene hoofdstad van Baskenland
Overnachting in Vitoria

Vitoria-Gasteiz: de groene hoofdstad van Baskenland. Het hart van de stad vindt u bij Plaza de la Virgen Blanca. Het monument op dit plein herinnert aan de slag bij Vitoria, toen de Engelsen de Fransen versloegen tijdens de bevrijdingsoorlog aan het begin van de 19e eeuw. Op dit mooie plein vindt u veel terrassen. De stad heeft prachtige architectuur; niet alleen op het plein, maar ook in de straten van het oude centrum. Huizen, paleizen en kerken uit de 17e en 18e eeuw, veelal met wapenschilden van rijke families, vindt u overal. Aangrenzend is een tweede plein: Plaza Nueva, oftewel Nieuw Plein. Echter, zo nieuw is het plein niet. Het stamt uit het eind van de 18e eeuw, toen hier stierengevechten werden gehouden. Natuurlijk heeft een stad als Vitoria een mooie kathedraal en diverse musea. Overnachting in Vitoria.

Weetje

De naam Vitoria-Gasteiz bestaat uit twee delen die zijn samengevoegd. Het eerste deel (Vitoria) staat voor de Spaanse vertaling en het tweede deel (Gasteiz) voor de Baskische vertaling.

DAG
08

Vitoria – Bilbao – Amsterdam/Brussel (ca. 80 km)

Aankomst luchthaven (terugreis)
Inleveren huurauto
Terugvlucht

Na een laatste ontspannen ontbijt in uw hotel in Vitoria bent u alweer aan het einde van uw rondreis door het Baskenland gekomen. Vanuit Vitoria rijdt u naar de luchthaven van Bilbao voor uw terugvlucht, hier levert u ook uw huurauto weer in. U denkt vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien in dit bijzondere deel van Spanje, de overheerlijke gerechten die u heeft geproefd en de typische Spaanse sferen – wat een heerlijke vakantie en wat een verrassende regio!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
2 opties
Open+
8 dagen Veelzijdig Baskenland: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan in goede Middenklasse hotels worden geboekt. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Bilbao
Hotel Ercilla de Bilbao
Viersterren
 • Hotel Ercilla de Bilbao
 • Hotel Ercilla de Bilbao
 • Hotel Ercilla
 • Hotel Ercilla de Bilbao
 • Hotel Ercilla de Bilbao
 • Hotel Ercilla de Bilbao
Hotel Ercilla is een stijlvol hotel dat modern en sfeervol is ingericht. Het hotel ligt in het centrum van Bilbao en met alle bezienswaardigheden op loopafstand. Zo ligt het iconische Guggenheim Museum op 15 min lopen van het hotel. De metro ligt tegenover het hotel, waarmee u binnen 20 minuten naar het strand reist. Het hotel beschikt over een restaurant waar u kunt genieten van een mix van traditioneel Baskische gerechten en moderne internationale gerechten. Le Club Lounge is een gastro-lounge op het dak, waar u een drankje of een maaltijd kunt nuttigen onder het genot van het panoramische uitzicht op de stad. Verder beschikt het hotel over een fitnessruimte en gratis WiFi. De kamers zijn stijlvol ingericht en zijn voorzien van airco, minibar, kluisje en koffie/theefaciliteiten. De badkamer met bad of douche is voorzien van gratis toiletartikelen, handdoeken en een föhn.
Meer info >
Pamplona
Hotel Abba Reino de Navarro
Viersterren
 • Hotel Abba Reino de Navarro
 • Hotel Abba Reino de Navarro
 • Hotel Abba Reino de Navarro
 • Hotel Abba Reino de Navarro
 • Hotel Abba Reino de Navarro
Hotel Abba Reino de Navarro is een comfortabel hotel gelegen aan het Yamaguchi park. Het oude militaire fort Ciutadela de Pamplona ligt op een kleine 20 minuten wandelen en op een klein half uurtje naar het stadsplein Plaza del Castillo. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een fitnessruimte. Bovendien is in de gehele accommodatie gratis WiFi beschikbaar. De kamers zijn comfortabel ingericht en zijn voorzien van airconditioning, minibar (tegen betaling), televisie en een kluisje. De badkamer met bad of douche is voorzien van gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Logroño
F&G Logroño
Driesterren
 • FG Logroño
 • FG Logroño
 • FG Logroño
 • FG Logroño
 • F&G Logroño
 • F&G Logroño
F&G Logroño ligt op een uitstekende locatie om de stad te verkennen. Het oude centrum van Logroño en het Ebro park zijn binnen enkele minuten wandelen te bereiken. Zo ligt het Rioja Museum op 500 meter van het hotel. Het hotel heeft een mix van moderne en authentieke elementen en beschikt over een restaurant, een wijnbar, een spa met sauna, fitnesruimte en gratis WiFi in het gehele gebouw. De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over airconditioning, minibar (tegen betaling), televisie en een kluisje. De badkamer heeft een moderne uitstraling is voorzien van een föhn.
Meer info >
Burgos
Hotel Sercotel Corona de Castilla
Viersterren
 • Corona de Castilla
 • Hotel Corona de Castilla
 • Hotel Corona de Castilla
 • Hotel Corona de Castilla
 • Hotel Corona de Castilla
 • Hotel Corona de Castilla
Corona de Castilla is een comfortabel hotel en ligt op een uitstekende locatie om de stad te verkennen. Op slechts 500 meter vindt u de kathedraal van Burgos en op 200 meter het Archeologisch Musuem. Het historische centrum ligt op circa zeven minuten wandelen van het hotel. De gemeenschappelijke ruimtes zijn modern en sfeervol ingericht. Het restaurant van het hotel serveert traditionele gerechten uit Burgos. Verder vindt u er een café, en dagelijks wordt er een gevarieerd ontbijtbuffet verzorgd. De kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, televisie en een kluisje. De badkamer met bad of douche is voorzien van gratis toiletartikelen, handdoeken en een föhn.
Meer info >
Vitoria-Gasteiz
Abba Jazz Vitoria
Driesterren
 • Hotel Abba Jazz
 • Abba Jazz Victoria
 • Hotel Abba Jazz
 • Hotel Abba Jazz
 • Hotel Abba Jazz
 • Hotel Abba Jazz
 • Hotel Abba Jazz
Dit sfeervolle hotel lig aan de rand van het oude centrum van Vitoria-Gasteiz. Gelegen naast het park Florida park, een 19de-eeuws park en op 6 minuten lopen naar het indrukwekkende Plaza Espana Plaza Nueva. Het hotel is modern ingericht met trendy elementen. De accommodatie verzorgt dagelijks een ontbijtbuffet, er is gratis WiFi in het gehele hotel. De kamers zijn allemaal uniek ingericht en beschikken over airconditioning, televisie en een telefoon. De badkamer met bad of douche is voorzien van gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Het is momenteel nog niet mogelijk om verlengingen bij te boeken.
8 dagen Veelzijdig Baskenland: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoers- en verblijfsopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle optionele excursiemogelijkheden bekijken, die ter plaatse worden aangeboden (en betaald).
Vervoersopties ( 1 t/m 2 van 2 opties )
transavia_2.jpg
Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht
Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.40
KLM
Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht
Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.70
8 dagen Veelzijdig Baskenland: altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Wijzigingen vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief Europese vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen korting op het arrangement. Deze korting is reeds in de prijs verwerkt. Het kind (max. 1) moet wel op de kamer van de ouders te verblijven en heeft geen eigen bed.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, toeristenbelasting, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Indicatie prijzen eten en drinken Spanje
Lunch: ca. €8 - €12
Diner: ca. €30 - €40
Diner lokaal restaurant (plato del día) ca. €8 - €12
Flesje water: ca. €1,20
Glas wijn: ca. €3,00
Glas bier (lokaal) ca. €2,50

Fooien
Zie voor richtbedragen onder Fooien.

Fooien

De Spaanse bevolking is gewend hard te werken voor een fooi. Een fooi wordt dan ook gezien als waardering en dat u tevreden bent met de service die aan u is verleend. Fooi geven in Spanje is vergelijkbaar met als in Nederland. Het geven van een fooi wordt erg op prijs gesteld, de lonen zijn niet zo hoog in Spanje en wat extra bijverdienen door middel van een fooi is altijd goed meegenomen. Het geven van fooien is niet verplicht, als u niet tevreden bent over de service, wordt dit ook niet van u verwacht.

Indicatie fooien
Chauffeur: €2,- per persoon per dag
Gids: €2,- per persoon per dag
Kamermeisje: €1,- per persoon per dag
Kofferdrager: €1,- per koffer
Restaurant: 5 – 10% van de rekening

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in oktober 2020. Deze kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen.

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige land. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Aangezien deze reis op individueel niveau wordt uitgevoerd bestaat er flexibiliteit in het programma. U kunt ter plaatse zelf aangeven of u al dan niet wilt deelnemen aan bepaalde programmaonderdelen. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Spanje
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Goed voorbereid op reis
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Data en Prijzen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

8 dagen Veelzijdig Baskenland: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam/Brussel – Bilbao

02Bilbao

03Bilbao – San Sebastian – Pamplona

04Pamplona – Logroño

05Logroño

06Logroño – Burgos

07Burgos – Vitoria-Gasteiz

08Vitoria – Bilbao – Amsterdam/Brussel

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis