Sevilla
Sevilla
La Alhambra in Granada
La Alhambra in Granada
Costa del Sol
Costa del Sol
Málaga
Málaga
Córdoba
Córdoba

Relaxt door geliefd Andalusië

Privéreis | 15 dagen v.a.
909i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
05-12-2022
Reisduur
15dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Bezoek aan wereldberoemde steden Sevilla, Granada en Córdoba
Rondstruinen door de lieflijke witte dorpen Ronda en Mijas
Natuur snuiven in de Sierra Nevada en Parque Nacional de Doñana
Sherry, bodegas en een koninklijke ruiterschool in Jerez de la Frontera
Genieten van zon, zee, strand & paella aan de Costa del Sol
Huurauto inclusief allrisk verzekering (€0 eigen risico)

Wereldberoemde steden, lieflijke dorpen en de Costa del sol

Kiest u deze vakantie voor de allermooiste regio van Spanje? Andalusië is ontzettend divers en biedt naast wereldberoemde steden als Sevilla, Granada en Córdoba ook lieflijke witte dorpen als Ronda en Mijas. Ook de natuur mag tijdens deze rondreis niet ontbreken. Maak heerlijke wandelingen in de Sierra Nevada en Parque Nacional de Doñana. Proef sherry in Jerez de la Frontera, waag u aan een flamenco dans in de wijk Sacromonte in Granada en geniet van smakelijke Spaanse gerechten in Málaga. Kijk uit over het ‘Balkon van Europa’ in Nerja en maak een stop in de Renaissance steden Baeza en Úbeda. Ontspannen doet u op het strand van de Costa del Sol. Ontdek Andalusië in alle rust en geheel op eigen tempo. Vergeet ook zeker niet te genieten van een welverdiende siësta.

"Typisch Spaans genieten! Sfeervolle steden, witte dorpen, uitgestrekte natuur en natuurlijk heerlijk Spaans eten. Andalusië is ontzettend divers en heeft elk type vakantieganger veel te bieden!"

Dyane, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Aankomst in Nerja & omgeving

heenreis
Heenvlucht
Ophalen huurauto
Eerste overnachting in Nerja & omgeving

Vandaag is een dag waar u ongetwijfeld naar heeft uitgekeken. Op de luchthaven stapt u in het vliegtuig naar Málaga, het startpunt van uw relaxte rondreis door Andalusië. Hier liggen prachtige steden met oude culturen als Córdoba, Granada en Sevilla. Nergens ziet u zo goed dat Andalusië zich tussen twee werelddelen in bevindt: Europa en Afrika. Onderweg zult u kennismaken met de Moorse cultuur, u bezoekt de graven van de Katholieke koningen, Isabella en Fernando en oude Joodse wijken met synagogen. Maak het u gemakkelijk tijdens de korte vlucht en verheug u op al het moois dat u te wachten staat. Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers in Spanje. Vandaag rijdt u naar de omgeving van Nerja waar u de komende twee nachten verblijft.

DAG
02

Nerja & de Sierra Nevada

Sierra Nevada
Ontdek Het Balkon van Europa in Nerja
Wandelen door de Sierra Nevada
Overnachting in Nerja & omgeving

Ontdek vandaag de mooie plekjes van Nerja. De charme van het vissersdorp, wat de stad vroeger was, heeft Nerja kunnen behouden, omdat hoogbouw niet is toegestaan. Het massatoerisme is hierdoor ook lange tijd uitgebleven. Struin door de smalle straatjes met witgekalkte huizen. Het mooie aan Nerja is de ligging: de bergen (Sierra Almijara en Sierra Tejeda) en de Middellandse Zee ontmoeten elkaar. U kunt dus zowel van de stranden als bergen genieten. Nerja heeft zowel grote als kleinschalige stranden en veel baaitjes. Een belangrijke bezienswaardigheid is ‘Het Balkon van Europa’. Het is het uiterste puntje van de boulevard en steekt uit boven de Middellandse Zee. Wilt u vandaag liever actief bezig zijn? Op ongeveer 2 uur rijden ligt het gebergte Sierra Nevada waar u mooie wandelingen door de natuur kunt maken.

DAG
03

Nerja - Granada (ca. 95 km)

Nerja
Route door bergen en langs olijfbomen
Bezichtig het Alhambra met bijbehorende tuinen
Overnachting in Granada

Op naar Granada! Een mooie route door bergen en langs olijfbomen. Dat Granada zo bekend is, is geen wonder want er staat een wonder: het Alhambra! Dit prachtige Moorse paleis met de bijbehorende tuinen was het laatste bolwerk van de Moren toen heel Spanje langzamerhand weer door de christenen was heroverd. In 1492 viel echter ook het Alhambra in handen van het katholieke koningspaar Isabella I van Castilië en Fernando II van Aragon. Uw rondreis zou natuurlijk niet compleet zijn zonder het Alhambra te bezoeken! Na hun overwinning in Granada besloten de Katholieke Koningen dan ook dat zij niet in Toledo begraven wilden worden maar in de kathedraal van Granada; hier liggen zij nog steeds en u kunt de graven daar bezoeken.

DAG
04

Granada

Spanje
Wandelen door de oude Arabische wijk Albaicín
Flamenco en grotwoningen in de zigeunerwijk Sacromonte
Overnachting in Granada

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag in Granada. Op de heuvel tegenover het Alhambra vindt u de oude Moorse wijk El Albaicín. Los van de bijzondere wijk zelf heeft u vanaf hier een schitterend uitzicht op het Alhambra. Het El Albaicín heeft schattige straatjes en pleintjes met witgekalkte huizen waar de Arabische invloeden merkbaar zijn en waar u heerlijk rondslentert; uiteraard vindt u er terrasjes en restaurants! Grenzend aan deze wijk ligt de 15e-eeuwse zigeunerwijk Sacromonte. Deze wijk met zijn steile straatjes heeft een lange traditie van flamenco. De plek om een show bij te wonen. Ook kunt u hier de typische grotwoningen bezoeken. Overnachting in Granada.

DAG
05

Granada

Granada
Vrije dag in Granada
Overnachting in Granada

Meer dan genoeg om te beleven en te zien in Granada. Ook deze dag kunt u op eigen tempo op zoek naar de mooiste plekjes van de stad. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Klooster La Cartuja. Na een flinke, maar mooie wandeling bereikt u het klooster op de noordelijke heuvel van de stad. Volgens velen het mooist versierde klooster van het land. Nog een souvenir voor thuis nodig? Neem eens een kijkje op de arabische Alcaicería markt. Overnachting in Granada.

DAG
06

Granada - Baeza - Úbeda - Córdoba (ca. 288 km)

Úbeda
Bezoek aan renaissance steden Baeza en Ubeda
Prachtige route langs olijfbomen
Overnachting in Córdoba

Vandaag rijdt u via de provincie Jaén naar Córdoba. In deze provincie vindt u namelijk de Renaissance steden van Andalusië die in de 16e eeuw zeer rijk en machtig waren. U rijdt door een prachtig vruchtbaar landschap, u ziet wel duizenden olijfbomen en komt langs oude Moorse en christelijke bouwwerken. Maak een stop in Baeza en wandel langs paleizen, kerken en gezellige pleinen. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan! Dwaal door de smalle steegjes en geniet bij een restaurantje. Het hoogtepunt van Baeza is de kathedraal. Dit was eerst een moskee van Moren en is in de 16e eeuw omgebouwd naar de Gotische stijl. Dertig jaar later stortte de kathedraal helemaal in en daarna is deze opgebouwd in de prachtige Renaissance stijl. Daarna rijdt u verder naar Úbeda, gelegen op een bergtop met een unieke Renaissance stijl aan gebouwen. De hoogtepunten liggen rond het Plaza Juan Vázquez de Molina. U ziet het mausoleum, het gemeentehuis en het Parador hotel van Úbeda. Die laatste twee dienden vroeger als paleizen. U rijdt vervolgens verder naar Córdoba waar u de komende twee nachten verblijft.

DAG
07

Córdoba

Córdoba
De magische Mezquita
Struin door de straatjes in de Joodse wijk
Overnachting in Córdoba

Net als Sevilla ligt ook Córdoba aan de rivier de Guadalquivir. Verder is de stad net zo Andalusisch als Sevilla maar totaal anders! Een Romaanse brug met 16 overspanningen verbindt de oude binnenstad met de overkant waar u de Torre de la Calahorra eenzaam ziet staan. Deze toren was de verdedigingstoren die in de 14e eeuw werd gebouwd.

De stad heeft een lange geschiedenis en was ooit één van de belangrijkste steden van Spanje en zelfs ter wereld. De enorme moskee die de Moren daar bouwden is nog altijd één van de beste voorbeelden van de Moorse architectuur. Nadat de christenen Córdoba heroverden werd een kathedraal midden in de moskee gebouwd. Het hele oude centrum van Córdoba en de moskee staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Behalve dat het ontzettend leuk is om in de middeleeuwse Joodse wijk, waar u makkelijk verdwaald, rond te lopen, kunt u een bezoek brengen aan de “Sinagoga”. Het is de enige overgebleven synagoge uit het begin van de 14e eeuw. Overnachting in Córdoba.

DAG
08

Córdoba - Sevilla (ca. 141 km)

Córdoba
Alle hoogtepunten van Sevilla ontdekken
Bezoek Alcázar Real; het Koninklijk Paleis
Maak een boottocht over de Guadalquivir rivier
Overnachting in Sevilla & omgeving

Veel mensen vinden Sevilla de mooiste stad van Spanje en daar valt niet zoveel tegenin te brengen. Het is in elk geval de hoofdstad van Andalusië! Waar moet u beginnen met een bezoek? Mocht u bij aankomst trek hebben in een kopje koffie, loopt u dan naar La Judería, de Joodse wijk van Sevilla. In de smalle witte straatjes of op de mooie pleintjes vindt u vast een leuk terrasje en een prima drankje. Daarna bent u dicht bij de grootste kathedraal van Spanje waar u dan het beste naartoe kunt gaan omdat het ’s ochtends soms nog rustig in.

Na uw bezoek aan deze grote en indrukwekkende kathedraal met haar Giralda, de toren die nog over is uit de Moorse tijd, steekt u over naar het Alcázar Real de Sevilla, het Koninklijk Paleis. Het Moorse paleizencomplex zal u versteld doen staan; waarschijnlijk is het, het mooiste gebouw van de stad! Na een bezichtiging van het Alcázar zelf kunt u ook de prachtige tuinen bezoeken. Mocht u nu niet meer willen lopen maar nog wel iets willen zien dan biedt een boottochtje over de Guadalquivir, de rivier die door Sevilla loopt, uitkomst. U vaart de rivier op en neer en ziet zowel een aantal prachtige gebouwen van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling, als een deel van de wereldtentoonstelling ‘Expo ’92’. U vaart ook langs monumenten als de Torre del Oro (de gouden toren) en de Plaza de Toros (arena). Overnachting in Sevilla & omgeving.

DAG
09

Sevilla

Sevilla
Bezoek het prachtige Plaza de España
Ontdek de tegeltableaus, bestaande uit Andalusische azulejos
Woon een flamencoshow bij
Overnachting in Sevilla & omgeving

Nu u een paar van de highlights van Sevilla heeft gezien, leert u de stad vandaag nog beter kennen. Start uw ontdekkingstocht in Sevilla met een wandeling naar de prachtige Plaza España! U loopt langs een aantal van de gebouwen uit 1929 die daar zijn neergezet voor de Ibero – Amerikaanse expositie. Deze expositie werd niet alleen gehouden om het toerisme destijds een boost te geven maar ook om de banden van Spanje en Portugal met de voormalige kolonies te versterken. Hier deden 28 landen aan mee en elk land bouwde zijn eigen paviljoen. Veel van deze mooie huizen en gebouwen doen tegenwoordig dienst als consulaat of ambassade. Maar toch wel het mooiste en meest indrukwekkende bouwwerk was de Plaza España van de Spaanse architect Anibal González Alvarez; waar de opening van de expositie was. Via een wandeling door het park Maria Luisa komt u bij de enige toegang tot het plein, de verbinding van Spanje met Europa. Het plein wordt beheerst door het halfronde Spaanse Paviljoen. Aan de kanaalzijde van het paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven.

Om te lunchen is het aan te raden, én heel Spaans, om naar een overdekte markt met terrassen te gaan en daar met verschillende hapjes en een drankje te lunchen. Op de Plaza de Encarnación vindt u een wel heel bijzonder bouwwerk uit deze tijd: Las Setas (de paddenstoelen), bestaande uit vier niveaus. ’s Avonds is het erg leuk om als afsluiting van uw bezoek, net als de inwoners van Sevilla, door de Joodse wijk te lopen en een leuk Spaans restaurantje uit te zoeken. Overnachting in Sevilla & omgeving.

DAG
10

Sevilla

Spanje
Ontspannen in de natuur van Parque Nacional de Doñana
Overnachting in Sevilla & omgeving

Vandaag heel iets anders: een bezoek aan Parque Nacional de Doñana. Het startpunt is in het plaatsje El Rocío. Als u de plaats binnenrijdt met onverharde zandwegen, heeft u het gevoel dat u in een dorp uit het wilde westen terecht bent gekomen. Midden in het dorp staan de busjes waarmee u met een gids door het park rijdt. Parque Nacional de Doñana is het grootste wildreservaat van Spanje en ook één van de belangrijkste moerasgebieden ter wereld.

Maak u klaar voor een schitterende tocht waarop u haast wel zeker herten ziet lopen en wie weet ziet u ook nog otters, wilde zwijnen en/of de Spaanse lynx. Halverwege de tocht maakt u een stop bij een vogel uitkijkpunt waar u ook iets kunt drinken. Het gebied is van groot belang voor (trek)vogels. Afhankelijk van het seizoen kunt u vogels als de Ralreiger, de Koornzaadhoen en gieren spotten. Aan het einde van de dag rijdt u weer terug naar Sevilla. Overnachting in Sevilla & omgeving.

DAG
11

Sevilla - Arcos de la Frontera - Jerez de la Frontera (ca. 123 km)

Arcos de la Frontera
Een laatste bezoek aan Sevilla
Het witte dorp Arcos, gelegen op een klif
Overnachting in Jerez de la Frontera & omgeving

In de ochtend zou u nog eventjes Sevilla kunnen bezoeken. Vervolgens reist u verder naar het mooie witte dorp Arcos de la Frontera, gelegen op een spectaculaire klif. Arcos is een pittoresk stadje, waar het islamitische verleden van de stad zijn sporen heeft nagelaten in de vorm van de stadsmuren en uiteraard het Alcázar. De smalle en schilderachtige straatjes met witgepleisterde huizen, zijn heerlijk om doorheen te slenteren. Torens, kerken en prachtige uitzichtpunten, zoals bijvoorbeeld op de rivier de Guadalete, zijn slechts enkele van de talloze bezienswaardigheden die u zult tegenkomen op de witte dorpen route. Aan het einde van de dag rijdt u verder naar uw hotel in de omgeving van Jerez de la Frontera.

DAG
12

Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera
Sherry Teelt, bodegas en en koninklijke ruiterschool
Overnachting in Jerez de la Frontera & omgeving

Breng vandaag een bezoek aan Jerez de la Frontera. Natuurlijk is Jerez bovenal beroemd vanwege de sherry (jerez) die hier wordt geproduceerd en die Jerez de la Frontera deels zijn naam gaf. Een bezoek aan één van de vele beroemde bodega’s mag natuurlijk niet ontbreken! Door de sherry is Jerez een bruisende stad die tegelijkertijd een tikje aristocratisch aandoet. De tradities die met de sherry teelt zijn ontstaan hebben ervoor gezorgd dat de stad een belangrijke koninklijke ruiterschool heeft (de enorme wijngaarden werden door de eigenaar per paard bezocht). Daarnaast vindt u er veel sherry bodegas en statige, aristocratische huizen. Overnachting in Jerez de la Frontera & omgeving.

DAG
13

Jerez de la Frontera - Ronda - Mijas - Costa del Sol (ca. 265 km)

Ronda
Lopen over de brug ‘Puente Nuevo’ in Ronda
Genieten van een prachtig uitzicht bij Mirador de Aldehuela
Dwalen door de smalle witte straatjes van Mijas
Overnachting aan de Costa del Sol

De route vandaag is prachtig en komt voor een groot deel langs natuurpark Sierra de Grazalema. Breng zeker een bezoek aan Ronda, liggend bovenop een rots. Ronda wordt gezien als één van de mooiste stadjes van Andalusië. De stad wordt in tweeën gespleten door een gigantische kloof waar de Puente Nuevo loopt. Vanaf deze brug heeft u een prachtig uitzicht over de kloof. De Plaza de Toros van Ronda wordt gezien als de oudste arena van Spanje, hoewel er veel dorpen zijn die beweren een oudere Plaza de Toros te hebben. Dat die van Ronda oud en mooi is, is een feit, er loopt een museum onder de zitplaatsen door. De Moorse muren, de stadspoort de oude kerken en de Mirador (uitzichtpunt) de Aldehuela maken dat uw bezoek aan Ronda onvergetelijk is! Na uw bezoek aan Ronda rijdt u naar de kust naar het pittoreske dorpje Mijas in de bergen; onnodig om te zeggen dat het uitzicht over de Middellandse zee prachtig is! Het is heerlijk om door de smalle witte straatjes te dwalen en op een terras een hapje te eten. Vannacht verblijft u aan de Costa del Sol.

DAG
14

Costa del Sol & Málaga

Málaga
Heerlijk ontspannen
Verken de leukste plekjes van Málaga
Overnachting in de Costa del Sol

Een ontspannen vrije dag aan het strand van de Costa del Sol! Geniet van de heerlijke temperaturen, het verrukkelijke eten en het verkoelende briesje. U kunt vandaag natuurlijk ook een bezoek brengen aan Málaga.

Málaga is een stad met een heerlijke ligging aan de Middellandse zee. Bezoek bijvoorbeeld het door de Moren gebouwde Castillo de Gibralfaro. U kunt uw auto ook aan de voet van de heuvel parkeren en omhoog wandelen naar het kasteel. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad, de haven en de zee; u kijkt rechtstreeks in de Plaza de Toros (arena). Als u weer beneden bent, kunt u een bezoek brengen aan de binnenstad. Het Picasso Museum is een aanrader. Daarnaast vindt u in de binnenstad veel gezellige restaurants voor een hapje of een drankje. Ontspannen doet u op één van de leukste stranden van Málaga, Pedregalejo, een voormalig vissersdorpje. Hier treft u lekkere visrestaurants en strandtentjes waar u iets kunt eten. Overnachting aan de Costa del Sol.

DAG
15

Vertrek vanuit de Costa del Sol

Aankomst luchthaven (terugreis)
Inleveren huurauto
Terugvlucht

Na een laatste ontbijt is het zover – u vliegt terug naar huis. Afhankelijk van uw vertrektijd, rijdt u terug naar de luchthaven van Málaga en levert u de huurauto in. Tijdens de vlucht denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien in Andalusië – wat een heerlijke vakantie en wat een fantastische regio. Hasta luego!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
12 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
15 dagen Relaxt door geliefd Andalusië: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing en veiligheidstoeslagen
Vliegbelasting €26,45 (vanaf 1 januari 2023)

Inclusief

Ruimbagage met Air Europa (zie vluchtinfo)
Handbagage (zie vluchtinfo)
Huurauto inclusief all-risk verzekering (€0 eigen risico)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt

Exclusief

Entreegelden
Fooien
Overige maaltijden
Eventueel verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Toeristenbelasting
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €30 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
12 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
15 dagen Relaxt door geliefd Andalusië: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Aankomst in Nerja & omgeving

heenreis
Heenvlucht
Ophalen huurauto
Eerste overnachting in Nerja & omgeving

Vandaag is een dag waar u ongetwijfeld naar heeft uitgekeken. Op de luchthaven stapt u in het vliegtuig naar Málaga, het startpunt van uw relaxte rondreis door Andalusië. Hier liggen prachtige steden met oude culturen als Córdoba, Granada en Sevilla. Nergens ziet u zo goed dat Andalusië zich tussen twee werelddelen in bevindt: Europa en Afrika. Onderweg zult u kennismaken met de Moorse cultuur, u bezoekt de graven van de Katholieke koningen, Isabella en Fernando en oude Joodse wijken met synagogen. Maak het u gemakkelijk tijdens de korte vlucht en verheug u op al het moois dat u te wachten staat. Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers in Spanje. Vandaag rijdt u naar de omgeving van Nerja waar u de komende twee nachten verblijft.

DAG
02

Nerja & de Sierra Nevada

Sierra Nevada
Ontdek Het Balkon van Europa in Nerja
Wandelen door de Sierra Nevada
Overnachting in Nerja & omgeving

Ontdek vandaag de mooie plekjes van Nerja. De charme van het vissersdorp, wat de stad vroeger was, heeft Nerja kunnen behouden, omdat hoogbouw niet is toegestaan. Het massatoerisme is hierdoor ook lange tijd uitgebleven. Struin door de smalle straatjes met witgekalkte huizen. Het mooie aan Nerja is de ligging: de bergen (Sierra Almijara en Sierra Tejeda) en de Middellandse Zee ontmoeten elkaar. U kunt dus zowel van de stranden als bergen genieten. Nerja heeft zowel grote als kleinschalige stranden en veel baaitjes. Een belangrijke bezienswaardigheid is ‘Het Balkon van Europa’. Het is het uiterste puntje van de boulevard en steekt uit boven de Middellandse Zee. Wilt u vandaag liever actief bezig zijn? Op ongeveer 2 uur rijden ligt het gebergte Sierra Nevada waar u mooie wandelingen door de natuur kunt maken.

DAG
03

Nerja - Granada (ca. 95 km)

Nerja
Route door bergen en langs olijfbomen
Bezichtig het Alhambra met bijbehorende tuinen
Overnachting in Granada

Op naar Granada! Een mooie route door bergen en langs olijfbomen. Dat Granada zo bekend is, is geen wonder want er staat een wonder: het Alhambra! Dit prachtige Moorse paleis met de bijbehorende tuinen was het laatste bolwerk van de Moren toen heel Spanje langzamerhand weer door de christenen was heroverd. In 1492 viel echter ook het Alhambra in handen van het katholieke koningspaar Isabella I van Castilië en Fernando II van Aragon. Uw rondreis zou natuurlijk niet compleet zijn zonder het Alhambra te bezoeken! Na hun overwinning in Granada besloten de Katholieke Koningen dan ook dat zij niet in Toledo begraven wilden worden maar in de kathedraal van Granada; hier liggen zij nog steeds en u kunt de graven daar bezoeken.

Goed om te weten

Voor het Alhambra moet u tijdig entreekaarten reserveren. Deze bezienswaardigheid kan maanden van te voren al uitverkocht zijn. U kunt de excursie naar Alhambra en Generalife optioneel bijboeken.

Weetje

Volgens de normen van het islamitisch geloof is het niet toegestaan om perfectie na te streven. Dit zou namelijk een belediging zijn voor God. Hierdoor zijn er tijdens de bouw van het Alhambra expres foutjes gemaakt. Hier en daar ziet u bijvoorbeeld decoraties die niet helemaal perfect zijn. Denk hierbij aan vormen die niet compleet symmetrisch zijn gemaakt.

DAG
04

Granada

Spanje
Wandelen door de oude Arabische wijk Albaicín
Flamenco en grotwoningen in de zigeunerwijk Sacromonte
Overnachting in Granada

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag in Granada. Op de heuvel tegenover het Alhambra vindt u de oude Moorse wijk El Albaicín. Los van de bijzondere wijk zelf heeft u vanaf hier een schitterend uitzicht op het Alhambra. Het El Albaicín heeft schattige straatjes en pleintjes met witgekalkte huizen waar de Arabische invloeden merkbaar zijn en waar u heerlijk rondslentert; uiteraard vindt u er terrasjes en restaurants! Grenzend aan deze wijk ligt de 15e-eeuwse zigeunerwijk Sacromonte. Deze wijk met zijn steile straatjes heeft een lange traditie van flamenco. De plek om een show bij te wonen. Ook kunt u hier de typische grotwoningen bezoeken. Overnachting in Granada.

DAG
05

Granada

Granada
Vrije dag in Granada
Overnachting in Granada

Meer dan genoeg om te beleven en te zien in Granada. Ook deze dag kunt u op eigen tempo op zoek naar de mooiste plekjes van de stad. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Klooster La Cartuja. Na een flinke, maar mooie wandeling bereikt u het klooster op de noordelijke heuvel van de stad. Volgens velen het mooist versierde klooster van het land. Nog een souvenir voor thuis nodig? Neem eens een kijkje op de arabische Alcaicería markt. Overnachting in Granada.

DAG
06

Granada - Baeza - Úbeda - Córdoba (ca. 288 km)

Úbeda
Bezoek aan renaissance steden Baeza en Ubeda
Prachtige route langs olijfbomen
Overnachting in Córdoba

Vandaag rijdt u via de provincie Jaén naar Córdoba. In deze provincie vindt u namelijk de Renaissance steden van Andalusië die in de 16e eeuw zeer rijk en machtig waren. U rijdt door een prachtig vruchtbaar landschap, u ziet wel duizenden olijfbomen en komt langs oude Moorse en christelijke bouwwerken. Maak een stop in Baeza en wandel langs paleizen, kerken en gezellige pleinen. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan! Dwaal door de smalle steegjes en geniet bij een restaurantje. Het hoogtepunt van Baeza is de kathedraal. Dit was eerst een moskee van Moren en is in de 16e eeuw omgebouwd naar de Gotische stijl. Dertig jaar later stortte de kathedraal helemaal in en daarna is deze opgebouwd in de prachtige Renaissance stijl. Daarna rijdt u verder naar Úbeda, gelegen op een bergtop met een unieke Renaissance stijl aan gebouwen. De hoogtepunten liggen rond het Plaza Juan Vázquez de Molina. U ziet het mausoleum, het gemeentehuis en het Parador hotel van Úbeda. Die laatste twee dienden vroeger als paleizen. U rijdt vervolgens verder naar Córdoba waar u de komende twee nachten verblijft.

DAG
07

Córdoba

Córdoba
De magische Mezquita
Struin door de straatjes in de Joodse wijk
Overnachting in Córdoba

Net als Sevilla ligt ook Córdoba aan de rivier de Guadalquivir. Verder is de stad net zo Andalusisch als Sevilla maar totaal anders! Een Romaanse brug met 16 overspanningen verbindt de oude binnenstad met de overkant waar u de Torre de la Calahorra eenzaam ziet staan. Deze toren was de verdedigingstoren die in de 14e eeuw werd gebouwd.

De stad heeft een lange geschiedenis en was ooit één van de belangrijkste steden van Spanje en zelfs ter wereld. De enorme moskee die de Moren daar bouwden is nog altijd één van de beste voorbeelden van de Moorse architectuur. Nadat de christenen Córdoba heroverden werd een kathedraal midden in de moskee gebouwd. Het hele oude centrum van Córdoba en de moskee staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Behalve dat het ontzettend leuk is om in de middeleeuwse Joodse wijk, waar u makkelijk verdwaald, rond te lopen, kunt u een bezoek brengen aan de “Sinagoga”. Het is de enige overgebleven synagoge uit het begin van de 14e eeuw. Overnachting in Córdoba.

Weetje

Van de 1200 wit en rode zuilen in de Mezquita zijn er 860 over om te bewonderen. De zuilen vallen mooi op als u de Mezquita binnenloopt. Ze brengen u terug naar de tijd van de Moorse overheersing.

DAG
08

Córdoba - Sevilla (ca. 141 km)

Córdoba
Alle hoogtepunten van Sevilla ontdekken
Bezoek Alcázar Real; het Koninklijk Paleis
Maak een boottocht over de Guadalquivir rivier
Overnachting in Sevilla & omgeving

Veel mensen vinden Sevilla de mooiste stad van Spanje en daar valt niet zoveel tegenin te brengen. Het is in elk geval de hoofdstad van Andalusië! Waar moet u beginnen met een bezoek? Mocht u bij aankomst trek hebben in een kopje koffie, loopt u dan naar La Judería, de Joodse wijk van Sevilla. In de smalle witte straatjes of op de mooie pleintjes vindt u vast een leuk terrasje en een prima drankje. Daarna bent u dicht bij de grootste kathedraal van Spanje waar u dan het beste naartoe kunt gaan omdat het ’s ochtends soms nog rustig in.

Na uw bezoek aan deze grote en indrukwekkende kathedraal met haar Giralda, de toren die nog over is uit de Moorse tijd, steekt u over naar het Alcázar Real de Sevilla, het Koninklijk Paleis. Het Moorse paleizencomplex zal u versteld doen staan; waarschijnlijk is het, het mooiste gebouw van de stad! Na een bezichtiging van het Alcázar zelf kunt u ook de prachtige tuinen bezoeken. Mocht u nu niet meer willen lopen maar nog wel iets willen zien dan biedt een boottochtje over de Guadalquivir, de rivier die door Sevilla loopt, uitkomst. U vaart de rivier op en neer en ziet zowel een aantal prachtige gebouwen van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling, als een deel van de wereldtentoonstelling ‘Expo ’92’. U vaart ook langs monumenten als de Torre del Oro (de gouden toren) en de Plaza de Toros (arena). Overnachting in Sevilla & omgeving.

Goed om te weten

Wilt u het Alcázar Real (Koninklijk Paleis) bezoeken? Dan moet u van tevoren tickets boeken. Dit geldt voor zowel de kathedraal als het Alcázar.

DAG
09

Sevilla

Sevilla
Bezoek het prachtige Plaza de España
Ontdek de tegeltableaus, bestaande uit Andalusische azulejos
Woon een flamencoshow bij
Overnachting in Sevilla & omgeving

Nu u een paar van de highlights van Sevilla heeft gezien, leert u de stad vandaag nog beter kennen. Start uw ontdekkingstocht in Sevilla met een wandeling naar de prachtige Plaza España! U loopt langs een aantal van de gebouwen uit 1929 die daar zijn neergezet voor de Ibero – Amerikaanse expositie. Deze expositie werd niet alleen gehouden om het toerisme destijds een boost te geven maar ook om de banden van Spanje en Portugal met de voormalige kolonies te versterken. Hier deden 28 landen aan mee en elk land bouwde zijn eigen paviljoen. Veel van deze mooie huizen en gebouwen doen tegenwoordig dienst als consulaat of ambassade. Maar toch wel het mooiste en meest indrukwekkende bouwwerk was de Plaza España van de Spaanse architect Anibal González Alvarez; waar de opening van de expositie was. Via een wandeling door het park Maria Luisa komt u bij de enige toegang tot het plein, de verbinding van Spanje met Europa. Het plein wordt beheerst door het halfronde Spaanse Paviljoen. Aan de kanaalzijde van het paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven.

Om te lunchen is het aan te raden, én heel Spaans, om naar een overdekte markt met terrassen te gaan en daar met verschillende hapjes en een drankje te lunchen. Op de Plaza de Encarnación vindt u een wel heel bijzonder bouwwerk uit deze tijd: Las Setas (de paddenstoelen), bestaande uit vier niveaus. ’s Avonds is het erg leuk om als afsluiting van uw bezoek, net als de inwoners van Sevilla, door de Joodse wijk te lopen en een leuk Spaans restaurantje uit te zoeken. Overnachting in Sevilla & omgeving.

Weetje

Mucho calor (bloedheet)! Sevilla is één van de warmste steden van Europa. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot wel 45 graden.

DAG
10

Sevilla

Spanje
Ontspannen in de natuur van Parque Nacional de Doñana
Overnachting in Sevilla & omgeving

Vandaag heel iets anders: een bezoek aan Parque Nacional de Doñana. Het startpunt is in het plaatsje El Rocío. Als u de plaats binnenrijdt met onverharde zandwegen, heeft u het gevoel dat u in een dorp uit het wilde westen terecht bent gekomen. Midden in het dorp staan de busjes waarmee u met een gids door het park rijdt. Parque Nacional de Doñana is het grootste wildreservaat van Spanje en ook één van de belangrijkste moerasgebieden ter wereld.

Maak u klaar voor een schitterende tocht waarop u haast wel zeker herten ziet lopen en wie weet ziet u ook nog otters, wilde zwijnen en/of de Spaanse lynx. Halverwege de tocht maakt u een stop bij een vogel uitkijkpunt waar u ook iets kunt drinken. Het gebied is van groot belang voor (trek)vogels. Afhankelijk van het seizoen kunt u vogels als de Ralreiger, de Koornzaadhoen en gieren spotten. Aan het einde van de dag rijdt u weer terug naar Sevilla. Overnachting in Sevilla & omgeving.

Goed om te weten

Voor een bezoek aan Parque Nacional de Doñana moet u van te voren reserveren. De entree kost ca. € 30 p.p.

Weetje

Sigaretten hebben een Spaanse herkomst. In Sevilla zijn bedelaars begonnen met het verzamelen van de resten tabak dat door mensen werd weggegooid. Zij rolde deze restjes in fijn rijstpapier. Deze handeling werd vervolgens overgenomen door de zeelui en werd zo over de hele wereld verspreid.

DAG
11

Sevilla - Arcos de la Frontera - Jerez de la Frontera (ca. 123 km)

Arcos de la Frontera
Een laatste bezoek aan Sevilla
Het witte dorp Arcos, gelegen op een klif
Overnachting in Jerez de la Frontera & omgeving

In de ochtend zou u nog eventjes Sevilla kunnen bezoeken. Vervolgens reist u verder naar het mooie witte dorp Arcos de la Frontera, gelegen op een spectaculaire klif. Arcos is een pittoresk stadje, waar het islamitische verleden van de stad zijn sporen heeft nagelaten in de vorm van de stadsmuren en uiteraard het Alcázar. De smalle en schilderachtige straatjes met witgepleisterde huizen, zijn heerlijk om doorheen te slenteren. Torens, kerken en prachtige uitzichtpunten, zoals bijvoorbeeld op de rivier de Guadalete, zijn slechts enkele van de talloze bezienswaardigheden die u zult tegenkomen op de witte dorpen route. Aan het einde van de dag rijdt u verder naar uw hotel in de omgeving van Jerez de la Frontera.

DAG
12

Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera
Sherry Teelt, bodegas en en koninklijke ruiterschool
Overnachting in Jerez de la Frontera & omgeving

Breng vandaag een bezoek aan Jerez de la Frontera. Natuurlijk is Jerez bovenal beroemd vanwege de sherry (jerez) die hier wordt geproduceerd en die Jerez de la Frontera deels zijn naam gaf. Een bezoek aan één van de vele beroemde bodega’s mag natuurlijk niet ontbreken! Door de sherry is Jerez een bruisende stad die tegelijkertijd een tikje aristocratisch aandoet. De tradities die met de sherry teelt zijn ontstaan hebben ervoor gezorgd dat de stad een belangrijke koninklijke ruiterschool heeft (de enorme wijngaarden werden door de eigenaar per paard bezocht). Daarnaast vindt u er veel sherry bodegas en statige, aristocratische huizen. Overnachting in Jerez de la Frontera & omgeving.

Weetje

De meeste Sherry’s zijn laag in calorieën (per 50 ml, slechts 58 kcal). Maar dit geldt niet voor de Pedro Ximénez. Per liter wordt hier 400 gram suiker aan toegevoegd. De kleur van deze Sherry is dan ook donker en de smaak is heel erg zoet.

DAG
13

Jerez de la Frontera - Ronda - Mijas - Costa del Sol (ca. 265 km)

Ronda
Lopen over de brug ‘Puente Nuevo’ in Ronda
Genieten van een prachtig uitzicht bij Mirador de Aldehuela
Dwalen door de smalle witte straatjes van Mijas
Overnachting aan de Costa del Sol

De route vandaag is prachtig en komt voor een groot deel langs natuurpark Sierra de Grazalema. Breng zeker een bezoek aan Ronda, liggend bovenop een rots. Ronda wordt gezien als één van de mooiste stadjes van Andalusië. De stad wordt in tweeën gespleten door een gigantische kloof waar de Puente Nuevo loopt. Vanaf deze brug heeft u een prachtig uitzicht over de kloof. De Plaza de Toros van Ronda wordt gezien als de oudste arena van Spanje, hoewel er veel dorpen zijn die beweren een oudere Plaza de Toros te hebben. Dat die van Ronda oud en mooi is, is een feit, er loopt een museum onder de zitplaatsen door. De Moorse muren, de stadspoort de oude kerken en de Mirador (uitzichtpunt) de Aldehuela maken dat uw bezoek aan Ronda onvergetelijk is! Na uw bezoek aan Ronda rijdt u naar de kust naar het pittoreske dorpje Mijas in de bergen; onnodig om te zeggen dat het uitzicht over de Middellandse zee prachtig is! Het is heerlijk om door de smalle witte straatjes te dwalen en op een terras een hapje te eten. Vannacht verblijft u aan de Costa del Sol.

DAG
14

Costa del Sol & Málaga

Málaga
Heerlijk ontspannen
Verken de leukste plekjes van Málaga
Overnachting in de Costa del Sol

Een ontspannen vrije dag aan het strand van de Costa del Sol! Geniet van de heerlijke temperaturen, het verrukkelijke eten en het verkoelende briesje. U kunt vandaag natuurlijk ook een bezoek brengen aan Málaga.

Málaga is een stad met een heerlijke ligging aan de Middellandse zee. Bezoek bijvoorbeeld het door de Moren gebouwde Castillo de Gibralfaro. U kunt uw auto ook aan de voet van de heuvel parkeren en omhoog wandelen naar het kasteel. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad, de haven en de zee; u kijkt rechtstreeks in de Plaza de Toros (arena). Als u weer beneden bent, kunt u een bezoek brengen aan de binnenstad. Het Picasso Museum is een aanrader. Daarnaast vindt u in de binnenstad veel gezellige restaurants voor een hapje of een drankje. Ontspannen doet u op één van de leukste stranden van Málaga, Pedregalejo, een voormalig vissersdorpje. Hier treft u lekkere visrestaurants en strandtentjes waar u iets kunt eten. Overnachting aan de Costa del Sol.

Weetje

Picasso werd in 1881 geboren in Málaga.

DAG
15

Vertrek vanuit de Costa del Sol

Aankomst luchthaven (terugreis)
Inleveren huurauto
Terugvlucht

Na een laatste ontbijt is het zover – u vliegt terug naar huis. Afhankelijk van uw vertrektijd, rijdt u terug naar de luchthaven van Málaga en levert u de huurauto in. Tijdens de vlucht denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien in Andalusië – wat een heerlijke vakantie en wat een fantastische regio. Hasta luego!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
12 opties
Open+
15 dagen Relaxt door geliefd Andalusië: altijd de beste prijs
+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft (op maximaal 30 - 45 km verwijderd van het voorbeeldhotel/plaats en in verband met de beperkte beschikbaarheid in sommige gevallen zonder (buiten) zwembad). Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Nerja & omgeving
1234
Hotel Toboso Chaparil
Driesterren
 • Hotel Toboso Chaparil
 • Hotel Toboso Chaparil, Kamer
 • Hotel Toboso Chaparil, Bar
 • Hotel Toboso Chaparil, Zwembad
Hotel Toboso Chaparil is uw thuisbasis om de Costa del Sol te ontdekken en te slenteren door het prachtige Nerja. Dit hotel in het centrum van Nerja ligt op 300 meter van het strand en op slechts 5 minuten loopafstand van Balcon de Europa. In de directe omgeving van Toboso Chaparil zijn diverse restaurants, bars en winkels te vinden.

Buiten vindt u het fijne zwembad (geopend van mei tot oktober), waar gratis ligbedden voor u klaarstaan. De bar op het dak is een perfecte plek om onder het genot van verfrissende drankjes te ontspannen. In de openbare ruimte maakt u gratis gebruik van WiFi en bij de 24-uurs receptie kunt u terecht met al uw vragen.

De charmante kamers van Toboso Chaparil beschikken standaard over airco, gratis WiFi, tv en een badkamer met bad en/of douche, föhn en toilet.
Meer info >
Hotel Los Arcos Nerja
Driesterren
 • Hotel Los Arcos, uitzicht
 • Hotel Los Arcos, kamer
 • Nerja
 • Hotel Los Arcos, restaurant
 • Balkon van Europa, Nerja
 • Hotel Los Arcos, zwembad
Hotel Los Arcos biedt u een panoramisch uitzicht over de stad Nerja, de bergen en de zee. Het is slechts 700 meter naar beneden lopen naar het dichtstbijzijnde strand genaamd Burriana. Op de terugweg moet u wel een klim naar boven maken om weer bij het hotel te komen, maar u wordt ondertussen beloond met mooie uitzichten. Bij de bar kunt u daarna een welverdiend drankje halen. Er is een eigen restaurant, Brasería Ibérica, die vlees-en visgerechten van de grill serveert. De beroemde grotten van Nerja en het Balkon van Europa liggen beide op ongeveer 2 km van het hotel. Bij het hotel kunt u tevens ook fietsen huren om de omgeving te ontdekken. Verken het authentieke Nerja en ga op zoek naar gezellige terrasjes en restaurants. Na een warme dag kunt u verkoeling zoeken bij het zwembad. Het hotel beschikt verder over gratis WiFi, wasservice, tuin en zonneterras met ligstoelen. De smaakvol en kleurrijk ingerichte kamers zijn voorzien van airco, minibar, kluisje, tv, telefoon en balkon. Badkamer met bad of douche, toilet, föhn en gratis toiletartikelen. U kunt gratis parkeren op straat in de nabijheid van de accommodatie.
Meer info >
Hotel Santa Rosa
Driesterren
 • Hotel Santa Rosa, zwembad
 • Hotel Santa Rosa, kamer
 • Hotel Santa Rosa, restaurant
 • Hotel Santa Rosa, strand
 • Hotel Santa Rosa
Op slechts 1 minuut lopen van het strand bevindt zicht het Santa Rosa Hotel. Het hotel ligt in de badplaats Torrox op ongeveer 12 km van het centrum van Nerja. Wordt iedere ochtend wakker met een prachtig uitzicht over zee of bergen. Vergeet zeker niet het kuststadje te ontdekken met leuke eettentjes, boulevard en witgekalkte huisjes. Ga naar één van de golfbanen in de omgeving of breng een bezoek aan het nabijgelegen waterpark. Het hotel heeft een restaurant die lokale gerechten serveert. Verder is er in het hotel gratis Wifi, bar, 24-uursreceptie en een tuin. De kamers zijn basic ingericht en hebben airco, tv, telefoon, balkon en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn.
Meer info >
Fay Victoria Beach
Driesterren
 • Fay Victoria Beach
 • Hotel Fay Victoria Beach, kamer
 • Hotel Fay Victoria Beach, bar
Het Fay Victoria Beach Hotel is slechts enkele stappen verwijderd van het strand en ligt in het hart van Rincón de la Victoria. 15 km rijden en u loopt in het centrum van Málaga. Op ongeveer 40 km afstand van hartje Nerja. Maak een mooie wandeling op de boulevard tijdens zonsondergang. In het café/restaurant kunt u genieten van lokale gerechten die in buffetvorm worden geserveerd. Geniet buiten op het terras van een drankje en kijk uit over de levendige boulevard. Verder beschikt het hotel over gratis WiFi, 24-uursreceptie, wasservice en excursiebalie. De kamers zijn basic maar bieden veel licht, zijn ingericht met veel houten meubels en beschikken over airco, tv, kluisje en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn.
Meer info >
Nerja & omgeving
123
Hotel Rincón Sol
Viersterren
 • Nerja
 • Hotel Rincon-Sol, kamer
 • Hotel Rincon-Sol, restaurant
Het Hotel Rincón-Sol wordt van het strand gescheiden door een boulevard. Op 10 km afstand van Málaga. Op een half uur rijden van het centrum van Nerja. In de directe omgeving zijn ruim voldoende eetgelegenheden en barretjes te vinden. Bij het hotel kunt u fietsen huren om de omgeving te ontdekken. Drink een cocktail met de voetjes in het zand bij de bar (seizoensgebonden). Het hotel beschikt ook over een restaurant met een mediterrane keuken. Iedere ochtend wordt er een lekker ontbijtbuffet geserveerd. Verder is er gratis WiFi, wasservice, 24-uursreceptie en een cafetaria. De kamers zijn stijlvol ingericht en beschikken over airco, minibar, kluisje, telefoon en tv. Badkamer met bad of douche, toilet, föhn en gratis toiletartikelen. U kunt parkeren bij de accommodatie (tegen betaling).
Meer info >
BQ Andalucía Beach Hotel
Viersterren
 • Hotel BQ Andalucia, kamer
 • BQ Andalucia Beach Hotel
 • Hotel BQ Andalucia, restaurant
Nabij de boulevard Paseo de Maritimo ligt het BQ Andalucia Beach Hotel. Op slechts 50 meter van het Poniente-strand. Het is 25 km rijden naar het centrum van Nerja. Als u op zoek bent naar leuke winkels, bars en restaurants dan kunt u het beste 5 minuten lopen naar de wijk El Copo in Torre del Mar. In het buitenbad kunt u lekker afkoelen tijdens de warme zomerdagen. Het restaurant serveert traditionele, lokale gerechten. Er is een café en ook nog een bar op het dak van het hotel. Er wordt in de avonden weleens livemuziek gespeeld en er zijn themadiners. Verder beschikt het hotel over gratis WiFi, spa, 24-uursreceptie, fitnesscentrum en een excursiebalie. De kamers zijn eenvoudig ingericht met houten meubels en zijn voorzien van airco, tv, telefoon, minibar en een kluisje tegen betaling. Badkamer met bad of douche, toilet, föhn en gratis toiletartikelen. Na het uitchecken is er de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van een kleedkamer met douches.
Meer info >
Hotel Perla Marina
Viersterren
 • Hotel Perla Marina
 • Hotel Perla Marina
 • Hotel Perla Marina
 • Hotel Perla Marina
 • Hotel Perla Marina
Vanuit Hotel Perla Marina loopt u in minder dan een kwartier naar de beroemde promenade Balcón de Europa. Het hotel ligt aan de zeekant en biedt hierdoor een fantastisch uitzicht. Het hotel beschikt over twee buitenzwembaden, een restaurant en een café met een mooi terras aan zee. Er is gratis WiFi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en een eigen badkamer met douche en toilet. Veel kamers hebben ook een balkon met uitzicht op zee.
Meer info >
Granada
12
Hotel Urban Dream Nevada
Driesterren
 • Alhambra, Granada
 • Hotel Urban Dream Nevada, kamer
 • Hotel Urban Dream Nevada, restaurant
 • Hotel Urban Dream Nevada, zwembad
Het Urban Dream Nevada beschikt over de benodigde faciliteiten voor een ontspannen verblijf en heeft ook nog eens een goede locatie om de omgeving te ontdekken. Het indrukwekkende Alhambra is slechts 2.5 km van het hotel vandaan. Ongeveer 3 km naar het bruisende centrum van Granada. In de directe omgeving vindt u enkele eetgelegenheden op loopafstand. Er is een klein buitenzwembad waar u in kunt afkoelen. In het restaurant wordt iedere ochtend een ontbijtbuffet geserveerd en bij de bar kunt u terecht voor diverse drankjes. Het hotel heeft verder gratis WiFi, 24-uursreceptie en een tuin met terras. De kamers zijn basic, maar bieden alles wat u nodig heeft voor een goede nachtrust. Voorzien van airco, tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet. U kunt parkeren bij de accommodatie. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €7 per dag.
Meer info >
Hotel Don Juan
Driesterren
 • Hotel Don Juan
 • Hotel Don Juan
 • Hotel Don Juan
 • Hotel Don Juan
Hotel Don Juan ligt in het bruisende centrum van Granada. Op slechts vijf minuten lopen vindt u de imposante kathedraal en de oude wijk. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en gratis WiFi. De ruime kamers kijken uit op de straatkant en beschikken over airconditioning en een eigen badkamer met douche en toilet.
Meer info >
Granada
12
Hotel Princesa Ana Granada
Viersterren
 • Granada
 • SP_AC_Hotel Princesa Ana Granada_Slaapkamer
 • SP_AC_Hotel Princesa Ana Granada_eetzaal
Op steenworp afstand van de bekende kathedraal en het wereldberoemde Alhambra ligt Hotel Princesa Ana Granada. De gezellig ingerichte kamers zijn voorzien van modieuze materialen en designmeubilair van Valentí én vele andere bekende ontwerpers. Verder is er een TV, airconditioning en een badkamer met bad en/of douche te vinden. Daarnaast biedt het hotel 24-uursreceptie voor al uw vragen, gratis Wi-Fi in de openbare ruimtes, een gezellige bar en een leuk restaurant waar u kunt genieten van heerlijke gerechten. Geniet na een dag vol sightseeing van een heerlijk drankje in de Engelse bar van het hotel. Fan van kunst? Dan zijn populaire kunstmusea als Monasterio de la Conception, Granada en Milenium Gallery echte aanraders! Tijdens uw bezoek aan Hotel Princesa Ana Granada ligt Granada aan uw voeten.
Meer info >
Hotel Abades Nevada Palace
Viersterren
 • Hotel Abades Nevada Palace
 • Hotel Abades Nevada Palace
 • Hotel Abades Nevada Palace
 • NI_AL_GRANADA4
Hotel Abades Nevada Palace ligt op slecht tien minuten rijden van het historische centrum van Granada. Het hotel beschikt over een (seizoensgebonden) buitenzwembad, een restaurant, een bar, een fitnessruimte een sauna. Maar ook een spa met Turks bad, een hammam en massageservice. Er is gratis WiFi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, minibar (tegen betaling) en een eigen badkamer met douche en toilet.
Meer info >