Granada
Granada
Sevilla
Sevilla
Nerja
Nerja
Mezquita in Córdoba
Mezquita in Córdoba
Mijas
Mijas

Hola Andalucía!

Privéreis | 11 dagen v.a.
961i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
10-12-2024
Reisduur
11dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Witte dorpen Mijas, Ronda, Frigiliana & Arcos de la Frontera
Ontdek de hoogtepunten van Sevilla; met o.a. Alcázar Real en de Joodse wijk
Werelderfgoed: Mezquita en oude centrum van Córdoba
Granada en het wereldberoemde Alhambra
Prachtig natuurschoon in de Sierra Nevada of Nationaal Park Torcal
Huurauto inclusief all-risk verzekering (€0 eigen risico)

Van stad tot strand in Andalusië

Bienvenidos! Maak kennis met het prachtige Andalusië. De regio die bekend staat om mooie steden en stranden. Bezoek het witte dorp Mijas en neem een duik in de Middellandse Zee. Reis langs Ronda en Arcos de la Frontera, beide op een klif gelegen. In Jerez de la Frontera staat de sherrywijn centraal, proef vooral! De mooie stad Sevilla mag uiteraard niet ontbreken, loop door de smalle straatjes en het Alcázar Real. In Córdoba ontdekt u de sfeervolle Joodse wijk en de indrukwekkende Mezquita. Deze reis vol hoogtepunten neemt u verder mee naar Granada. Bezoek het beroemde Alhambra met weelderige tuinen. Sluit de reis af aan het strand en gezellige centrum van Nerja of maak een wandeling door Sierra Nevada.

"Het was een fantastische reis. NRV heeft alles goed geregeld, van vliegreis, autohuur tot de hotels. Wij hebben ook veel gehad aan het dagprogramma dat was opgesteld door NRV."

Hendriks

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Aankomst in de Costa del Sol

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Heenvlucht
Ophalen huurauto
Per Tuktuk door het witte dorp Mijas
Overnachting aan de Costa del Sol (omgeving Marbella)

Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers in Spanje. Onderweg naar de Costa del Sol kunt u bijvoorbeeld een stop in Mijas maken. Mijas staat bekend om de witte huisjes die tegen de bergen zijn aangebouwd en het heerlijke zandstrand. Eén van de leukste manieren om het dorpje te verkennen is per Tuktuk. U kunt kiezen uit verschillende routes waarbij u ongetwijfeld langs de bekende Plaza de Toros komt. Eén van de meest populaire bezienswaardigheid van het dorp is Santuario de la Virgen de la Peña. Een kapel die werd uitgehakt in een rots. Vanaf Mijas heeft u een fenomenaal uitzicht over de Costa del Sol. Vervolgens rijdt u verder naar uw hotel. Overnachting aan de Costa del Sol (omgeving Marbella).

DAG
02

Ronda & Arcos de la Frontera (ca. 182 km)

Arcos de la frontera
Lopen over de brug ‘Puente Nuevo’ in Ronda
Genieten van een prachtig uitzicht bij Mirador de Aldehuela
Het witte dorp Arcos, gelegen op een klif
Overnachting in de omgeving van Jerez of Cádiz

De route naar Ronda is van een uitzonderlijke schoonheid en komt voor een groot deel langs natuurpark Sierra de Grazalema! Ronda ligt bovenop een rots en wordt gezien als één van de mooiste stadjes van Andalusië. Het wordt in tweeën gespleten door een gigantische kloof waarover een brug, de Puente Nuevo, loopt. Vanaf de brug heeft u een prachtig uitzicht over de kloof. De Moorse muren, de Plaza de Toros (arena), de stadspoort, de oude kerken en de Mirador (uitzichtpunt) de Aldehuela maken dat uw bezoek aan Ronda onvergetelijk is!
Vervolgens rijdt u verder naar het mooie witte dorp Arcos de la Frontera, gelegen op een spectaculaire klif. Arcos is een pittoresk stadje, waar het islamitische verleden zijn sporen heeft nagelaten in de vorm van de stadsmuren en uiteraard het Alcázar. De smalle en schilderachtige straatjes met witgepleisterde huizen, zijn heerlijk om doorheen te slenteren. Torens, kerken en prachtige uitzichtpunten, bijvoorbeeld op de rivier de Guadalete, zijn slechts enkele van de talloze bezienswaardigheden die u zult tegenkomen op de witte dorpen route. Overnachting in de omgeving van Jerez of Cádiz.

DAG
03

Jerez de la Frontera – Sevilla (ca. 100 km)

Jerez de la Frontera
Kom meer te weten over de sherryteelt en bezoek een sherrybodega
Op ontdekking in één van de mooiste steden van Spanje; Sevilla!
Overnachting in Sevilla

Natuurlijk is Jerez bovenal beroemd vanwege de sherry (jerez) die hier wordt geproduceerd en die Jerez de la Frontera deels zijn naam gaf. Een bezoek aan één van de vele beroemde bodega’s mag natuurlijk niet ontbreken! Door de sherry is Jerez een bruisende stad die tegelijkertijd een tikje aristocratisch aandoet. De tradities die met de sherryteelt zijn ontstaan hebben ervoor gezorgd dat de stad een belangrijke Koninklijke ruiterschool heeft (de enorme wijngaarden werden door de eigenaar per paard bezocht). Een bezoek aan de school, met de befaamde Andalusische paarden, in het centrum is een belevenis; is er geen show dan zijn de paardentrainingen vaak te zien.

En dan arriveert u in Sevilla… één van de mooiste steden van Spanje! Er zijn weinig mensen op wie de sfeer en warmte van Sevilla niet een overweldigende indruk maken. In Sevilla verblijft u twee nachten! Als u ’s avonds een hapje gaat eten, is het natuurlijk fantastisch om door de Joodse wijk Santa Cruz van tapasbar naar tapasbar te slenteren en u tegoed te doen aan de vele verschillende smakelijke hapjes.

DAG
04

Sevilla

Sevilla
Het Koninklijk Paleis en de kathedraal van Sevilla
Wandel op uw gemak over het iconische Plaza de España
Woon een typische flamencoshow bij (optionele excursie)
Overnachting in Sevilla

Vandaag heeft u de hele dag om in Sevilla rond te dwalen. Veel mensen vinden Sevilla de mooiste stad van Spanje en zoals u vandaag zult ervaren valt daar niet zoveel tegenin te brengen. Verken vandaag de belangrijkste monumenten van Sevilla. Breng een bezoek aan het Koninklijk Paleis ‘Real Alcázar’, de kathedraal van Sevilla en de Giralda. Wandel langs de oever van de Guadalquivir en bekijk de mooiste plekjes van de Barrio de Santa Cruz, de oude Joodse wijk. Bewonder de indrukwekkende Plaza de España! Het is één van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Aan de kanaalzijde van het Spaanse Paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos. Hierin worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven. Als u ’s avonds nog een flamencoshow (optionele excursie) heeft bekeken voelt u zich werkelijk in het hart van Andalusië! Overnachting in Sevilla.

DAG
05

Sevilla – Carmona – Córdoba (ca. 142 km)

Córdoba
Boottocht over de Guadalquivir rivier (optionele excursie)
Wandel door het labyrint van straatjes in Carmona
Overnachting in Córdoba

In de ochtend zou u nog eventjes Sevilla kunnen bezoeken. Maak bijvoorbeeld een boottocht over de rivier de Guadalquivir. Daarna vertrekt u richting Córdoba. Onderweg kunt u bijvoorbeeld een stop maken in het middeleeuwse Carmona. De stadsmuren, de imposante stadspoorten, de charmante herenhuizen en sfeervolle pleinen maken een bezoek zeker de moeite waard. Dan reist u verder naar Córdoba. Net als Sevilla ligt ook Córdoba aan de rivier de Guadalquivir. Verder is de stad net zo Andalusisch als Sevilla maar totaal anders! Een Romaanse brug met 16 overspanningen verbindt de oude binnenstad met de overkant waar u de Torre de la Calahorra eenzaam ziet staan. Deze toren was de verdedigingstoren die in de 14e eeuw werd gebouwd. Overnachting in Córdoba.

DAG
06

Córdoba

Cordoba
De magische Mezquita
Struin door de straatjes in de Joodse wijk
Overnachting in Córdoba

Een volle dag om alle mooie plekjes van Córdoba te ontdekken. De stad heeft een lange geschiedenis en was ooit één van de belangrijkste steden van Spanje en zelfs ter wereld. Een hoogtepunt in Córdoba is de indrukwekkende Mezquita. Deze enorme Moskee-Kathedraal, origineel gebouwd als moskee door de Moren, is nog altijd één van de beste voorbeelden van de Moorse architectuur. Het is magisch om te zien hoe de oude architectuur zich vermengt met de kathedraal middenin de moskee. Het hele oude centrum van Córdoba en de Mezquita staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Behalve dat het ontzettend leuk is om in de middeleeuwse Joodse wijk rond te struinen, kunt u een bezoek brengen aan de 'Sinagoga'. Het is de enige overgebleven synagoge uit het begin van de 14e eeuw. Overnachting in Córdoba.

DAG
07

Córdoba - Úbeda – Baeza – Granada (ca. 293 km)

Ubeda
Bezoek aan renaissance steden Úbeda en Baeza
Overnachting in Granada

Op naar Granada! Onderweg kunt u de renaissance steden van Andalusië bezoeken. Maak een stop in Baeza en wandel langs paleizen, kerken en gezellige pleinen. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan! Dwaal door de smalle steegjes en geniet bij een restaurantje. Het hoogtepunt van Baeza is de kathedraal. Daarna rijdt u verder naar Úbeda, gelegen op een bergtop. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen rond het Plaza Juan Vázquez de Molina. U ziet het mausoleum, het gemeentehuis en de Parador van Úbeda. Vervolgens rijdt u verder naar Granada.

DAG
08

Granada & het Alhambra

Het Alhambra
Bezichtig het Alhambra met bijbehorende tuinen
Wandelen door de oude Arabische wijk Albaicín
Overnachting in Granada

Vertrek na het ontbijt naar het magische Alhambra. Bezichtig dit prachtige Moorse paleis met de bijbehorende tuinen. Het wereldberoemde Alhambra wordt ook wel een miniatuurstad genoemd omdat er door de eeuwen heen een tal van bouwwerken is neergezet. De belangrijkste zijn de Nasridische Paleizen en het Christelijk paleis. Een ander hoogtepunt is het oudste gedeelte, de Alcazaba van Alhambra. Vanaf dit fort heeft u een spectaculair uitzicht over Granada. Tijdens uw bezoek wandelt u uiteraard door de groene tuinen vol met rozenstruiken en vijvers met fonteinen. De Generalife van Alhambra wordt ook wel de tuin der tuinen genoemd. Oordeel vandaag zelf!

Op de heuvel tegenover het Alhambra vindt u de oude Moorse wijk Albaicín. Los van de bijzondere wijk zelf heeft u vanaf hier een schitterend uitzicht op het Alhambra. Het Albaicín heeft schattige straatjes en pleintjes met witgekalkte huizen waar de Arabische invloeden merkbaar zijn. Het is hier heerlijk rondslenteren en uiteraard vindt u hier diverse terrasjes en restaurants! Overnachting in Granada.

DAG
09

Granada – Frigiliana – Nerja (ca. 100 km)

Nerja
Kronkelende straten en witte huizen in Frigiliana
Ontdek het centrum van Nerja en Het Balkon van Europa
Overnachting aan de Costa del Sol (omgeving Nerja)

Na een ontspannen ontbijt gaat u weer op pad met als eerste stop het pittoreske dorp Frigiliana. Het witte dorp werd al diverse keren uitgeroepen tot het mooiste dorp van Spanje. En dat zult u ook niet verbazen wanneer u door het historische Moorse stadscentrum Barribarto loopt. Het straatbeeld wordt gedomineerd door geplaveide straten, bloemen, witte huizen met pastelkleurige deuren en gezellige terrasjes. Vervolgens rijdt u naar Nerja. Struin door de smalle straatjes met witgekalkte huizen. Het mooie aan Nerja is de ligging; de plek waar de bergen (Sierra Almijara en Sierra Tejeda) en de Middellandse Zee elkaar ontmoeten. Een belangrijke bezienswaardigheid is: ‘Het Balkon van Europa’. Het is het uiterste puntje van de boulevard en steekt uit boven de Middellandse Zee. Geniet van een weids uitzicht over de zee, de kustlijn, de rotsen en de kliffen. Overnachting aan de Costa del Sol.

DAG
10

Malaga of de Nationale Parken

Sierra Nevada
Ontspannen aan het strand
Bezoek aan veelzijdig Málaga
Wandelen in de Sierra Nevada of Nationaal Park Torcal
Overnachting aan de Costa del Sol (omgeving Nerja)

De mogelijkheden zijn eindeloos. Geniet vandaag van een rustige dag aan het strand of reis af naar het veelzijdige Málaga. Bezoek historische hoogtepunten zoals het Moorse Alcazaba-paleis en het Gibralfaro-fort. In het autovrije centrum kunt u ook heerlijk shoppen. Wilt u vandaag meer ondernemen? Op ongeveer 2 uur rijden ligt het gebergte Sierra Nevada. In de maanden mei t/m oktober is de Sierra Nevada ideaal geschikt voor mooie wandelingen. In het nationale park treft u bijzondere fauna als berggeiten, dassen en koningsarenden maar ook een enorme diversiteit aan bloemen en planten. Een ander natuurpark dat u kunt bezoeken is Torcal de Antequera. Buiten de bijzondere rotsformaties heeft het park een uitgebreide flora en fauna. Overnachting aan de Costa del Sol.

DAG
11

Vertrek vanuit de Costa del Sol

Vertrek luchthaven
Inleveren huurauto
Terugvlucht

Na een laatste ontbijt aan de Costa del Sol is het zover – u vliegt terug naar huis. Afhankelijk van uw vertrektijd, rijdt u terug naar de luchthaven van Málaga en levert u de huurauto in. Tijdens de vlucht denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien in Andalusië – wat een heerlijke vakantie en wat een fantastische regio. Hasta luego!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Extra's
6 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
11 dagen Hola Andalucía!: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage met Air Europa (zie vluchtinfo)
Handbagage (zie vluchtinfo)
Huurauto inclusief all-risk verzekering (€0 eigen risico)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
* Entreegelden moeten ter plaatse nog worden betaald (meer info bij praktische informatie)

Exclusief

Ruimbagage met Transavia*
Entreegelden
Eventuele optionele excursies (zie extra's)
Fooien
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
1 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
6 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
11 dagen Hola Andalucía!: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Aankomst in de Costa del Sol

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Heenvlucht
Ophalen huurauto
Per Tuktuk door het witte dorp Mijas
Overnachting aan de Costa del Sol (omgeving Marbella)

Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers in Spanje. Onderweg naar de Costa del Sol kunt u bijvoorbeeld een stop in Mijas maken. Mijas staat bekend om de witte huisjes die tegen de bergen zijn aangebouwd en het heerlijke zandstrand. Eén van de leukste manieren om het dorpje te verkennen is per Tuktuk. U kunt kiezen uit verschillende routes waarbij u ongetwijfeld langs de bekende Plaza de Toros komt. Eén van de meest populaire bezienswaardigheid van het dorp is Santuario de la Virgen de la Peña. Een kapel die werd uitgehakt in een rots. Vanaf Mijas heeft u een fenomenaal uitzicht over de Costa del Sol. Vervolgens rijdt u verder naar uw hotel. Overnachting aan de Costa del Sol (omgeving Marbella).

DAG
02

Ronda & Arcos de la Frontera (ca. 182 km)

Arcos de la frontera
Lopen over de brug ‘Puente Nuevo’ in Ronda
Genieten van een prachtig uitzicht bij Mirador de Aldehuela
Het witte dorp Arcos, gelegen op een klif
Overnachting in de omgeving van Jerez of Cádiz

De route naar Ronda is van een uitzonderlijke schoonheid en komt voor een groot deel langs natuurpark Sierra de Grazalema! Ronda ligt bovenop een rots en wordt gezien als één van de mooiste stadjes van Andalusië. Het wordt in tweeën gespleten door een gigantische kloof waarover een brug, de Puente Nuevo, loopt. Vanaf de brug heeft u een prachtig uitzicht over de kloof. De Moorse muren, de Plaza de Toros (arena), de stadspoort, de oude kerken en de Mirador (uitzichtpunt) de Aldehuela maken dat uw bezoek aan Ronda onvergetelijk is!
Vervolgens rijdt u verder naar het mooie witte dorp Arcos de la Frontera, gelegen op een spectaculaire klif. Arcos is een pittoresk stadje, waar het islamitische verleden zijn sporen heeft nagelaten in de vorm van de stadsmuren en uiteraard het Alcázar. De smalle en schilderachtige straatjes met witgepleisterde huizen, zijn heerlijk om doorheen te slenteren. Torens, kerken en prachtige uitzichtpunten, bijvoorbeeld op de rivier de Guadalete, zijn slechts enkele van de talloze bezienswaardigheden die u zult tegenkomen op de witte dorpen route. Overnachting in de omgeving van Jerez of Cádiz.

DAG
03

Jerez de la Frontera – Sevilla (ca. 100 km)

Jerez de la Frontera
Kom meer te weten over de sherryteelt en bezoek een sherrybodega
Op ontdekking in één van de mooiste steden van Spanje; Sevilla!
Overnachting in Sevilla

Natuurlijk is Jerez bovenal beroemd vanwege de sherry (jerez) die hier wordt geproduceerd en die Jerez de la Frontera deels zijn naam gaf. Een bezoek aan één van de vele beroemde bodega’s mag natuurlijk niet ontbreken! Door de sherry is Jerez een bruisende stad die tegelijkertijd een tikje aristocratisch aandoet. De tradities die met de sherryteelt zijn ontstaan hebben ervoor gezorgd dat de stad een belangrijke Koninklijke ruiterschool heeft (de enorme wijngaarden werden door de eigenaar per paard bezocht). Een bezoek aan de school, met de befaamde Andalusische paarden, in het centrum is een belevenis; is er geen show dan zijn de paardentrainingen vaak te zien.

En dan arriveert u in Sevilla… één van de mooiste steden van Spanje! Er zijn weinig mensen op wie de sfeer en warmte van Sevilla niet een overweldigende indruk maken. In Sevilla verblijft u twee nachten! Als u ’s avonds een hapje gaat eten, is het natuurlijk fantastisch om door de Joodse wijk Santa Cruz van tapasbar naar tapasbar te slenteren en u tegoed te doen aan de vele verschillende smakelijke hapjes.

Weetje

De meeste Sherry’s zijn laag in calorieën (per 50 ml, slechts 58 kcal). Maar dit geldt niet voor de Pedro Ximénez. Per liter wordt hier 400 gram suiker aan toegevoegd. De kleur van deze Sherry is dan ook donker en de smaak is heel erg zoet.

DAG
04

Sevilla

Sevilla
Het Koninklijk Paleis en de kathedraal van Sevilla
Wandel op uw gemak over het iconische Plaza de España
Woon een typische flamencoshow bij (optionele excursie)
Overnachting in Sevilla

Vandaag heeft u de hele dag om in Sevilla rond te dwalen. Veel mensen vinden Sevilla de mooiste stad van Spanje en zoals u vandaag zult ervaren valt daar niet zoveel tegenin te brengen. Verken vandaag de belangrijkste monumenten van Sevilla. Breng een bezoek aan het Koninklijk Paleis ‘Real Alcázar’, de kathedraal van Sevilla en de Giralda. Wandel langs de oever van de Guadalquivir en bekijk de mooiste plekjes van de Barrio de Santa Cruz, de oude Joodse wijk. Bewonder de indrukwekkende Plaza de España! Het is één van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Aan de kanaalzijde van het Spaanse Paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos. Hierin worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven. Als u ’s avonds nog een flamencoshow (optionele excursie) heeft bekeken voelt u zich werkelijk in het hart van Andalusië! Overnachting in Sevilla.

Weetje

Mucho calor (bloedheet)! Sevilla is één van de warmste steden van Europa. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot wel 45 graden.

DAG
05

Sevilla – Carmona – Córdoba (ca. 142 km)

Córdoba
Boottocht over de Guadalquivir rivier (optionele excursie)
Wandel door het labyrint van straatjes in Carmona
Overnachting in Córdoba

In de ochtend zou u nog eventjes Sevilla kunnen bezoeken. Maak bijvoorbeeld een boottocht over de rivier de Guadalquivir. Daarna vertrekt u richting Córdoba. Onderweg kunt u bijvoorbeeld een stop maken in het middeleeuwse Carmona. De stadsmuren, de imposante stadspoorten, de charmante herenhuizen en sfeervolle pleinen maken een bezoek zeker de moeite waard. Dan reist u verder naar Córdoba. Net als Sevilla ligt ook Córdoba aan de rivier de Guadalquivir. Verder is de stad net zo Andalusisch als Sevilla maar totaal anders! Een Romaanse brug met 16 overspanningen verbindt de oude binnenstad met de overkant waar u de Torre de la Calahorra eenzaam ziet staan. Deze toren was de verdedigingstoren die in de 14e eeuw werd gebouwd. Overnachting in Córdoba.

Goed om te weten

Het kan een uitdaging zijn om met de auto over de steile hellingen en door smalle straten en steegjes van Carmona te rijden. Het is een waar labyrint met soms scherpe bochten. Laat de auto dan ook in de buurt van Puerta de Sevilla staan en ontdek de stad te voet.

DAG
06

Córdoba

Cordoba
De magische Mezquita
Struin door de straatjes in de Joodse wijk
Overnachting in Córdoba

Een volle dag om alle mooie plekjes van Córdoba te ontdekken. De stad heeft een lange geschiedenis en was ooit één van de belangrijkste steden van Spanje en zelfs ter wereld. Een hoogtepunt in Córdoba is de indrukwekkende Mezquita. Deze enorme Moskee-Kathedraal, origineel gebouwd als moskee door de Moren, is nog altijd één van de beste voorbeelden van de Moorse architectuur. Het is magisch om te zien hoe de oude architectuur zich vermengt met de kathedraal middenin de moskee. Het hele oude centrum van Córdoba en de Mezquita staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Behalve dat het ontzettend leuk is om in de middeleeuwse Joodse wijk rond te struinen, kunt u een bezoek brengen aan de 'Sinagoga'. Het is de enige overgebleven synagoge uit het begin van de 14e eeuw. Overnachting in Córdoba.

Weetje

Van de 1200 wit rode zuilen in de Mezquita zijn er 860 over om te bewonderen. De zuilen vallen mooi op als u de Mezquita binnenloopt. Ze brengen u terug naar de tijd van de Moorse overheersing.

DAG
07

Córdoba - Úbeda – Baeza – Granada (ca. 293 km)

Ubeda
Bezoek aan renaissance steden Úbeda en Baeza
Overnachting in Granada

Op naar Granada! Onderweg kunt u de renaissance steden van Andalusië bezoeken. Maak een stop in Baeza en wandel langs paleizen, kerken en gezellige pleinen. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan! Dwaal door de smalle steegjes en geniet bij een restaurantje. Het hoogtepunt van Baeza is de kathedraal. Daarna rijdt u verder naar Úbeda, gelegen op een bergtop. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen rond het Plaza Juan Vázquez de Molina. U ziet het mausoleum, het gemeentehuis en de Parador van Úbeda. Vervolgens rijdt u verder naar Granada.

DAG
08

Granada & het Alhambra

Het Alhambra
Bezichtig het Alhambra met bijbehorende tuinen
Wandelen door de oude Arabische wijk Albaicín
Overnachting in Granada

Vertrek na het ontbijt naar het magische Alhambra. Bezichtig dit prachtige Moorse paleis met de bijbehorende tuinen. Het wereldberoemde Alhambra wordt ook wel een miniatuurstad genoemd omdat er door de eeuwen heen een tal van bouwwerken is neergezet. De belangrijkste zijn de Nasridische Paleizen en het Christelijk paleis. Een ander hoogtepunt is het oudste gedeelte, de Alcazaba van Alhambra. Vanaf dit fort heeft u een spectaculair uitzicht over Granada. Tijdens uw bezoek wandelt u uiteraard door de groene tuinen vol met rozenstruiken en vijvers met fonteinen. De Generalife van Alhambra wordt ook wel de tuin der tuinen genoemd. Oordeel vandaag zelf!

Op de heuvel tegenover het Alhambra vindt u de oude Moorse wijk Albaicín. Los van de bijzondere wijk zelf heeft u vanaf hier een schitterend uitzicht op het Alhambra. Het Albaicín heeft schattige straatjes en pleintjes met witgekalkte huizen waar de Arabische invloeden merkbaar zijn. Het is hier heerlijk rondslenteren en uiteraard vindt u hier diverse terrasjes en restaurants! Overnachting in Granada.

DAG
09

Granada – Frigiliana – Nerja (ca. 100 km)

Nerja
Kronkelende straten en witte huizen in Frigiliana
Ontdek het centrum van Nerja en Het Balkon van Europa
Overnachting aan de Costa del Sol (omgeving Nerja)

Na een ontspannen ontbijt gaat u weer op pad met als eerste stop het pittoreske dorp Frigiliana. Het witte dorp werd al diverse keren uitgeroepen tot het mooiste dorp van Spanje. En dat zult u ook niet verbazen wanneer u door het historische Moorse stadscentrum Barribarto loopt. Het straatbeeld wordt gedomineerd door geplaveide straten, bloemen, witte huizen met pastelkleurige deuren en gezellige terrasjes. Vervolgens rijdt u naar Nerja. Struin door de smalle straatjes met witgekalkte huizen. Het mooie aan Nerja is de ligging; de plek waar de bergen (Sierra Almijara en Sierra Tejeda) en de Middellandse Zee elkaar ontmoeten. Een belangrijke bezienswaardigheid is: ‘Het Balkon van Europa’. Het is het uiterste puntje van de boulevard en steekt uit boven de Middellandse Zee. Geniet van een weids uitzicht over de zee, de kustlijn, de rotsen en de kliffen. Overnachting aan de Costa del Sol.

Goed om te weten

Omdat Frigiliana een bergdorp is, zijn er veel trappen en soms ook steile hellingen. Een bezoek aan dit dorp is iets minder geschikt voor mensen die niet zo goed ter been zijn.

DAG
10

Malaga of de Nationale Parken

Sierra Nevada
Ontspannen aan het strand
Bezoek aan veelzijdig Málaga
Wandelen in de Sierra Nevada of Nationaal Park Torcal
Overnachting aan de Costa del Sol (omgeving Nerja)

De mogelijkheden zijn eindeloos. Geniet vandaag van een rustige dag aan het strand of reis af naar het veelzijdige Málaga. Bezoek historische hoogtepunten zoals het Moorse Alcazaba-paleis en het Gibralfaro-fort. In het autovrije centrum kunt u ook heerlijk shoppen. Wilt u vandaag meer ondernemen? Op ongeveer 2 uur rijden ligt het gebergte Sierra Nevada. In de maanden mei t/m oktober is de Sierra Nevada ideaal geschikt voor mooie wandelingen. In het nationale park treft u bijzondere fauna als berggeiten, dassen en koningsarenden maar ook een enorme diversiteit aan bloemen en planten. Een ander natuurpark dat u kunt bezoeken is Torcal de Antequera. Buiten de bijzondere rotsformaties heeft het park een uitgebreide flora en fauna. Overnachting aan de Costa del Sol.

DAG
11

Vertrek vanuit de Costa del Sol

Vertrek luchthaven
Inleveren huurauto
Terugvlucht

Na een laatste ontbijt aan de Costa del Sol is het zover – u vliegt terug naar huis. Afhankelijk van uw vertrektijd, rijdt u terug naar de luchthaven van Málaga en levert u de huurauto in. Tijdens de vlucht denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien in Andalusië – wat een heerlijke vakantie en wat een fantastische regio. Hasta luego!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+