Porto
Porto
Douro Vallei
Douro Vallei
Santiago de Compostela
Santiago de Compostela
Torre de Hercules
Torre de Hercules
Haven van Porto
Haven van Porto

Schatten van Noord-Portugal & Spaans Galicië

Groepsreis | 11 dagen v.a.
799i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
03-09-2022
Reisduur
11dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 150,00 korting


(inclusief 150,00 korting)
Bezichtig het heiligdom van Bom Jesus Do Monte
Dwalen door het doolhof van steegjes en mooie pleintjes in Guimarães
De spectaculaire Finisterre kaap; de meest westelijk punt van Spanje
Bewonder het bedevaartsoord Santiago de Compostella
Uitgebreid bezoek aan Porto, bekend om de Portwijn
Kleine groepen met max. 26 deelnemers
Ontdek Ourense, La Coruña en Bragança

Historische steden, kleurrijke straten en ongerepte natuur

Kleurrijke plaatsjes, historische steden en prachtige natuurgebieden staan tijdens deze reis op het programma. Deze reis staat in het teken van het Noorden van Portugal en de Spaanse regio Galicië. Van het meest westelijke puntje in Spanje waarvan wordt gezegd dat de wereld eindigt en u vele wrakschepen kunt vinden tot aan Porto waar u kunt genieten van een heerlijke Port. Deze reis is erg veelzijdig! Geniet van een merkwaardige mengeling van bijzondere natuurverschijnselen, historische gebeurtenissen en prachtige gebouwen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Tijdens deze reis ontdekken we samen wat deze landen zo bijzonder maakt. We beginnen onze reis in Braga, ook wel het Portugese Rome genoemd. Tijdens uw bezoek aan deze stad zult u snappen waarom. Vervolgens bezoeken we het oude centrum van Santiago de Compostela met romaanse en barokke kerken, het universiteitsgebouw en natuurlijk de kathedraal. Deze rondreis zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een bezoek te brengen aan de populaire wijnregio’s. Daarom sluiten we de tour af in Porto, bekend vanwege de heerlijke Portwijn. Gaat u mee met deze bijzondere reis?

"Een perfecte mix van cultuur, natuur en historische gebouwen. Laat u verrassen door de bijzondere steden op het programma zoals Cabo de Finisterre; ook wel bekend als ‘het einde van de wereld’, La Coruña waar de oudste nog werkende vuurtoren staat en natuurlijk Porto waar alle wegen naartoe leiden volgens de Portugezen. Geniet van al het moois dat Spanje en Portugal te bieden heeft!"

Amber, Medewerker Product

Bekijk reviews

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Porto - Braga (ca. 60 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Porto
Maak kennis met de Nederlandse reisleider
Transfer naar het hotel in Braga
Overnachting in Braga

Eindelijk! Vandaag is het zover, uw schitterende reis door Spanje en Portugal begint! Vanaf Amsterdam vliegt u naar Porto. Pak uw reisprogramma erbij en verheug u tijdens uw vlucht op alle hoogtepunten die u tijdens uw reis zult zien. Na aankomst in Porto maakt u kennis met de groep en uw Nederlandssprekende reisleider. We worden naar Braga gebracht waar we eerste overnachting doorbrengen.

Goed om te weten

De lokale gidsen en entreegelden in deze rondreis zijn vooraf bij te boeken (zie extra’s). Alleen indien u vooraf boekt bent u gegarandeerd van deelname.

DAG
02

Braga, Ponte de Lima & Vila Praia de Âncora (ca. 150 km)

Bom Jesus Do Monte
Stadsbezoek Braga; het Portugese Rome
Bewonder het heiligdom van Bom Jesus Do Monte
Wandel door het historische centrum van Guimarães
Kom tot rust op het strand van Vila Praia de Âncora.
Overnachting in Vila Praia de Âncora

Goedemorgen! Vandaag begint het vakantiegevoel pas echt. Na het ontbijt bezoeken we de stad Braga. Deze charmante stad wordt vanwege de vele religieuze architectuur ook wel het Portugese Rome genoemd. Loop door de idyllische straatjes en geniet van de rijke architectuur of neem plaats op één van de vele terrassen waar u kunt genieten van lokale gerechten. In het oosten van de stad bevindt zich op de top van een boshelling het heiligdom van Bom Jesus Do Monte, een bedevaartsoord waar u mooie tuinen, imposante grotten en unieke beeldhouwwerken kunt spotten. Vervolgens bezoeken we Guimarães. Het gezellige historische centrum wordt gekenmerkt door een doolhof van steegjes en mooie pleintjes. Boven op de berg vindt u het kasteel van Guimarães en daarnaast het hertogelijk paleis. Het imposante paleis werd tussen 1420 en 1422 geïnitieerd door Afonso, graaf van Barcelos en heeft sindsdien veel meegemaakt. Stap binnen in dit paleis en ga terug in de tijd. Leer over de opbouw, verval en wederopbouw die dit paleis heeft doorgemaakt en bezichtig de verschillende kamers met bijzondere glas in lood ramen, relikwieën en andere belangrijke kunstwerken. Een echte must see! Onze eindstop van vandaag is Vila Praia de Âncora. Wandel over het uitgestrekte strand dat van de vissershaven naar de monding loopt van de rivier Âncora, waaraan de stad ook zijn naam te danken heeft. Struinend over het strand met uw voeten in het water, voelt u het vakantiegevoel al komen?

DAG
03

Combarro, La Toja & Cambados (ca. 200 km)

Combarro
Bezoek aan karakteristieke dorpjes
Waan u terug in de tijd en bewonder de horreos
Geniet in Cambado van de Albariño wijn.
Overnachting in Pádron

Een mooie rit brengt ons na het ontbijt over de Spaanse grens. Hier beginnen we onze reis langs de grotendeels ongerepte Spaanse baaien en de diepe inhammen aan de kust waar we ruige rotsformaties en mosselkwekerijen zien. Combarro is één van de meest karakteristieke dorpjes aan deze kust van Pontevedra in de rías Baixas. Het kleine historische centrum is één van de best bewaarde van heel Galicië. Oude vissershuizen, horreos (typische graanschuren op palen) en de kruispalen geven deze plek een Middeleeuws tintje. We wanen ons terug in de tijd en genieten van al het moois dat we zien. We vervolgen onze weg naar het eiland La Toja. Unieke parken, een bijzondere kapel en mooie stranden kenmerken deze plek. Ook is La Toja bekend vanwege zijn thermale water waarvan gezegd wordt dat het heilzame eigenschappen heeft. Wandel door het park, bewonder de kapel en kom tot rust op het strand. Wat een heerlijke dag! Ook bezoeken we vandaag het historische stadje Cambados, bekend vanwege de Albariño wijn. Wijngaarden, stranden, bossen en cultuur omringen deze plek. Geniet van een heerlijke drankje als afsluiting van deze bijzonder dag. Aan het einde van de dag rijden we naar het hotel in Pádron

Weetje

Kent u toevallig de Pimiento Pádron? Deze kleine, groene geurige peper wordt steeds populairder en heeft zijn oorsprong in deze stad liggen. Vanwege zijn milde smaak wordt deze peper vaak gebruikt tijdens het koken of zelfs als borrelhapje. Eet smakelijk!

DAG
04

Cabo de Finisterre (ca. 177 km)

Costa Da Morte
Bezoek de Finisterre kaap
Overnachting Guisamo

Er staat alweer een nieuwe dag op het programma. Vandaag vertrekken we naar Finisterre kaap. Dit is het meest westelijke punt van Spanje. Finisterre is een mythische plaats aan de Costa Da Morte. Vele mensen geloofden vroeger dat hier de wereld eindigde. Daarom wordt het ook wel ‘Costa da Morte’ genoemd. In het Nederlands betekent dit de ‘dodenkust’. Dit komt omdat vele schepen hier ten onder zijn gegaan vanwege de dichte mist, verraderlijke stromingen, plotselinge stormen en ruige rotsen. Ondanks de naam is deze plek prachtig om te zien en zeker het bezoeken waard. Tegenwoordig is deze plek voor pelgrims het eindpunt van hun camino. Ze vieren hier hun wedergeboorte door het aanschouwen van de zonsondergang en het ritueel verbranden van hun kleding. Geniet van de zonsondergang, bezoek de oude vuurtoren of wandel van het dorp naar de kaap of andersom. Het is een adembenemende plek! Vanuit hier rijden we door naar Guisamo waar we zullen overnachten.

Weetje

De oude vuurtoren aan de Costa Da Morte komt vaak terug in films en series. Heeft u deze toevallig al is gezien?

DAG
05

La Coruña & Santiago de Compostella (ca. 95 km)

La Coruña
Ontdek de rijke geschiedenis van La Coruña
Lokale gids in La Coruña
Overnachting in Santiago de Compostella

Vandaag laten we de charmante stad Guisamo achter ons en vervolgen we onze weg naar de stadshaven van La Coruña. We gaan La Coruña verkennen met een lokale gids. La Coruña, een stad vol historie. De geschiedenis van deze stad stamt zelfs vanuit de tijd van de prehistorie met een belangrijke havenplaats. In deze havenplaats vindt u de oudste nog werkende vuurtoren van heel Europa! De prachtige vuurtoren siert op vele ansichtkaarten. We wandelen door het stadscentrum naar de Plaza Maria Pita met het prachtige gemeentehuis. Verder zien we enkele Romaanse kerken en de zee promenade la Marina. Wandel door de gezellige straatjes, bezichtig enkele Romaanse kerken of slenter over de zee promenade. Hierna vervolgen we onze weg naar Santiago de Compostela. Dit is de meest bekende bedevaart plek in heel Spanje! Het historische centrum staat sinds 1985 op de UNESCO werelderfgoedlijst en heeft vele religieuze kathedralen en kloosters. ’s Avonds verandert de stad in een levendige mengeling van studenten, toeristen en pelgrims. Overnachting in Santiago Compostela.

Weetje

Maria Pita is vernoemd naar de dappere vrouw die het voorbeeld aan haar stadsgenoten gaf om te stad te verdedigen tegen de Engelse in 1589.

DAG
06

Santiago de Compostella

Santiago de Compostela
Wandel over het bekende Plaza del Obradoiro
Bewonder de Kathedraal van Santiago de Compostella
Lokale gids Santiago de Compostella
Struin door de oude straten
Overnachting Santiago de Compostella

Een echt hoogtepunt van de reis is uw bezoek aan Santiago de Compostella. We gaan Santiago de Compostella verkennen met een lokale gids. De stad is één van de belangrijkste christelijke bedevaartsoorden. Niet te missen is natuurlijk de kathedraal met haar gotische en barokke details. Deze bijzondere kathedraal werd in 1985 tot Werelderfgoed uitgeroepen door UNESCO én staat afgebeeld op de Spaanse muntstukken van 1, 2 en 5 eurocent. De kathedraal bevindt zich boven het graf van apostel Jacobus. Al eeuwenlang is dit één van de drukstbezochte pelgrimsoorden naast de St. Pieter in Rome en de H. grafkerk in Jeruzalem. Zodra u in de kerk staat en de bijzondere details in u op kunt nemen, zult u vast en zeker snappen waarom! We verlaten dit heiligdom en vervolgen onze weg door de stad. Er is hier namelijk nog veel meer te zien en te beleven. Zo is Plaza del Obradoiro, het hart van de stad, ook zeker de moeite waard. Hier zullen we hoogst waarschijnlijk pelgrims tegenkomen die de lange tocht naar Santiago de Compostella hebben afgerond. In het oude centrum van de stad zijn naast romaanse en barokke kerken, musea en universiteitsgebouwen ook gezellige straatjes, authentieke restaurants en souvenirwinkels te vinden. Neem plaats op een terras en geniet van een verkoelend drankje of bezoek de souvenirwinkels voor het kopen van een leuke herinnering. Deze plek zult u hoe dan ook niet vergeten! Overnachting in Santiago de Compostella.

Weetje

Elk jaar bezoeken ongeveer 2,5 miljoen mensen Santiago de Compostella. Daarvan hebben 250.000 pelgrims de Camino de Santiago voltooid, de 780 kilometer lange wandeling van het Franse Saint Jean Pied de Port naar Santiago de Compostella.

DAG
07

Ourense (ca. 270 km)

Ourense
Proef de gezellige atmosfeer van Ourense
Overnachting Bragança

Vandaag vertrekken we uit Santiago, wat hebben we al veel moois gezien de afgelopen week! Onze reis gaat verder naar Ourense. We gaan Ourense verkennen met een lokale gids. Het is een prachtige stad met smalle straatjes en mooie pleinen. We beginnen de tour van vandaag met een leuke wandeling langs deze gezellige straatjes en drukke pleintjes naar de kathedraal. Neem hier een moment om stil te staan bij de pracht en praal van deze stad en bewonder de imposante kathedraal. Rondom de kathedraal zijn er ook nog enkele andere interessante gebouwen: de kerk van Santa María en het oude paleis van de Sueviërs, tegenwoordig het Museum van de Provincie. We vervolgen onze weg over de stenen straten naar de rustige tuinen. De perfecte plek om de drukkere stad te ontsnappen en van de natuur te genieten. Haal een frisse neus, wandel door het park of vlei neer op het gras. Natuurlijk slaan we tijdens onze wandeling de Ponte Vella (oude brug) met Romeinse fundamenten niet over. De in de 13de -eeuwse herbouwde brug is een waar boegbeeld van de stad en zeker het bezoeken waard. Via Camiño da Prata (Silver Way) zullen we ons oog laten vallen op de Romaanse kathedraal dat we van buitenaf zullen zien op onze weg naar "As Burgas" de warmwaterbronnen. Een Romeins altaarstuk gewijd aan de "ninfae" werd gevonden bij de warmwaterbronnen en een replica werd achtergelaten samen met een monument en een zwembad door Acisclo Manzano, een plaatselijke beeldhouwer. Stap terug in de tijd tijdens uw bezoek aan deze bijzondere plek. De bronnen worden al sinds de Romeinse tijd gebruikt voor recreatie en medicinale doeleinden. Het is een uniek onderdeel van de natuur geworden waar u zeker tot rust zult komen. We reizen verder naar Bragança voor de overnachting.

Weetje

Deze warmwaterbronnen zijn te zien in de populaire Netflix serie El desorden que dejas.

DAG
08

Bragança & Vila Real (ca. 215 km)

Braganca
Ontdek de hoogtepunten van Bragança
Wandel door de schilderachtige straatjes
Indrukwekkende rit naar Porto
Overnachting omgeving Porto

Vroeg uit de veren vandaag. Er staat alweer en schitterende nieuwe dag op het programma. Bragança, omgeven met zijn stadsmuren en achttien torens, is zeker het bezoeken waard! Bragança is een rustige Portugese stad dichtbij Spanje en aan de rand van het natuurpark Montesinho. Bij aankomst, valt direct het kasteel op de heuvel op. In het stadscentrum lopen we langs Santa Maria do Castelo Kerk en São Bento Kerk. Geniet bij de citadel van een weids uitzicht. Het ommuurde gedeelte heeft unieke en schilderachtige straatjes. We vervolgen onze weg naar Vila Real, gelegen boven een kloof, gesticht in de dertiende eeuw. Wandel door gezellige straatjes, bewonder de grote rotsformaties en leer over de rijke geschiedenis van deze plek. Wijnliefhebbers opgelet, we reizen door naar Porto! Dé wijnregio! Overnachting in omgeving Porto.

Weetje

Het wapenschild van Vila Real is voorzien van een zwaard en een speelstok.

DAG
09

Porto

Porto
Wandel door het historische centrum, Ribeira
Bewonder de barokke toren van Clerigos
Ontdek het unieke treinstation
Overnachting omgeving Porto

Het is zover! Vandaag verblijven we in de bekende wijnstreek Porto! Het is heerlijk aankomen in Porto, een charmante en gezellige stad. De stad ligt tegen de heuvels en aan beiden zijden van de Douro. Hierdoor is het ook ’s avonds een sfeervolle stad om te verblijven. Ribeira is het historische centrum van Porto en het is heerlijk om hier rond te struinen. Loop door de kleine steegjes, langs vele restaurantjes en geniet van de typische balkonnetjes met drogende was. We beginnen onze dag bij het symbool van Porto, de barokke toren van Clerigos. Loop langs het prachtige, met typische tegeltjes “azulejos” gedecoreerde treinstation, São Bento. De vloer is betegeld met zwart witte tegels en de glas in loodramen zijn prachtig! We vervolgen onze weg richting de rivier en de wijk Ribeira. De wijk Ribeira is UNESCO werelderfgoed en het hart van Porto. Kleurrijke betegelde gevels sieren deze wijk. Het rivierdistrict heeft juist een kenmerkende laatmiddeleeuwse en zestiende -eeuwse sfeer met zijn smalle straatjes, granieten huizen, stadspoorten en oude winkels. Proef vooral een glaasje Port in deze wijnstad! Een Pastéis de Belem, een typisch Portugees custardtaartje, is het proeven meer dan waard. Deze kunt u bijna bij elke bakkerij kopen. Aan het eind van de dag keert u terug naar het hotel. Overnachting in omgeving Porto

DAG
10

Optioneel bezoek aan de Douro vallei (ca. 230 km)

Douro Vallei wijn
Optioneel bezoek aan de Douro Vallei of vrije dag in Porto
Overnachting omgeving Porto

De Douro vallei, een waar plaatje als u het ziet, heeft zijn naam te danken aan de schilderachtige rivier de Douro die door deze vallei heen raast. Ongerepte natuur en wijngaarden wisselen elkaar af. We beginnen deze dag in Amarante. Dit is één van de meest romantische steden in heel Portugal. Bewonder de rivier de Tâmega, een belangrijke zijrivier van de Douro, die er doorheen stroomt. Dit wordt ook wel als het hart van de regio gezien. Kijk uw ogen uit en vervolg hierna uw weg naar Peso da Regua. Ook dit stadje bevindt zicht aan de rivier Douro en heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de productie en handel van de welbekende Portwijn. We vervolgen onze weg verder naar een privéproducent van een portwijn voor een tour van de boerderij en een proeverij. U kunt natuurlijk niet deze fantastische tour eindigen zonder te hebben genoten van een echte Portwijn. Gaat u mee met deze optionele excursie?

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw dag in Porto te besteden. Breng dan vooral een bezoekje aan de kathedraal gelegen op de hoogste heuvel van de historische binnenstad. Het bezoeken zeker waard! Net als het ernaast gelegen gotische klooster. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf het plein voor de kathedraal, ook wel het belangrijkste Romaanse gebouw van de Porto. Bent u een liefhebber van boeken? Dan mag de bekendste boekwinkel (Livraria Lello) van Portugal, en misschien wel van Europa, niet missen tijdens uw bezoek aan Porto! Deze vindt u bij Rue das Carmelitas. Op deze plek heeft J.K. Rowling inspiratie opgedaan om de boeken van Harry Potter te schrijven! Een entreekaartje van een paar euro koopt u in het rode gebouwtje aan de overkant. Deze boekwinkel is niet voor niets één van de populairste bezienswaardigheden van Porto; de eindeloze boekenplanken en prachtige trappen zijn een must om te bewonderen! Aan het eind van de dag is het heerlijk om bij de rivier aan te komen en te genieten in een Portugees restaurant. Vanaf de kades ziet u talloze lichtjes schitteren tegen de hellingen. Porto bekijken vanaf de Ponte Luis I brug is een aanrader, vooral met zonsondergang. Verschillende tinten licht vallen over de typische huisjes heen en de lucht verandert telkens van kleur! Overnachting in omgeving Porto

DAG
11

Porto – Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vrije ochtend in Porto
Vlucht van Porto - Amsterdam

Wat ging de tijd snel! Vandaag vliegen we alweer terug. Neem de tijd om nog souvenirs voor thuis te kopen of nog even te genieten van de uitzichten. Hierna brengt de transfer ons naar het vliegveld waar we terugvliegen naar Amsterdam. Bekijk tijdens de vlucht alle mooie foto’s die u gemaakt heeft en verzamel de verhalen die u bij thuiskomt wil delen. Wat een heerlijke rondreis hebben we gehad!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Extra's

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 t/m 2 van 2 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Lokale gidsen en entreegelden (vooraf te boeken)

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit extra's én entreegelden tegen ee...

v.a.59

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit extra's én entreegelden tegen een zeer scherpe prijs. Alleen indien u vooraf boekt bent u gegarandeerd van toegang/deelname.

De volgende activiteiten zitten in het pakket.

*Ourense
We maken een wandeling door de gezellige straatjes van Ourense en bekijken de kathedraal, de kerk van Santa Maria, het oude paleis van de Sueviërs en de prachtig versierde Ponte Velha (oude brug). We sluiten ons bezoek aan Ourense af met een stop bij 'As Burgas', de warmwaterbronnen die al sinds de Romeinse tijd in gebruik zijn.

*Santiago de Compostella
We maken een wandeling door het prachtige oude centrum van Santiago de Compostella, waarbij een bezoek aan de kathedraal met haar gotische en barokke details niet mag ontbreken.
Ook bezoeken we het Plaza del Obradoiro, het hart van de stad én het officiële eindpunt van de wereldberoemde pelgrimsroute.

*La Coruña
In de havenstad La Coruña wandelen we door het stadscentrum naar de Plaza Maria Pita met het prachtige gemeentehuis en zien we enkele Romaanse kerken en de zee promenade la Marina.

Inclusief:
- Stadswandeling met lokale gids door Ourense
- Stadswandeling met lokale gids door Santiago de Compostella
- Stadswandeling met lokale gids door La Coruña
- Entreegelden en bezoek kathedraal Santiago de Compostella
- Audiosysteem

Sluit meer info

Douro Vallei & Portwijn boerderij

De Douro vallei, een waar plaatje als u het ziet, heeft zijn naam te danken aan de schilderachtige rivier de Douro die door deze vallei heen raast. Ongerepte natuur en wijngaarden ...

v.a.68

Bekijk meer infoSluit meer info

Douro Vallei & Portwijn boerderij

De Douro vallei, een waar plaatje als u het ziet, heeft zijn naam te danken aan de schilderachtige rivier de Douro die door deze vallei heen raast. Ongerepte natuur en wijngaarden wisselen elkaar af. Ontdek tijdens een bezoek aan de prachtige Douro Vallei waarom deze plek door UNESCO als werelderfgoed wordt gezien.

U begint uw dag in Amarante. Dit is één van de meest romantische steden in heel Portugal. Bewonder de rivier de Tâmega, een belangrijke zijrivier van de Douro, die er doorheen stroomt. Dit wordt ook wel als het hart van de regio gezien. Kijk uw ogen uit en vervolg hierna uw weg naar Peso da Regua. Ook dit stadje bevindt zicht aan de rivier Douro en heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de productie en handel van de welbekende Portwijn. Hiervandaan werden de wijnvaten per ‘rabelo’ (boot) naar Vila Nova da Gaia vervoerd, waar de wijn in de lokale wijnhutten rijp werd. In deze streek worden de wijngaarden op de terrassen langs de rivier de Douro verbouwd. Vanaf verschillende uitkijkpunten op deze terrassen kunt u het spectaculaire uitzicht over het gehele gebied bewonderen. Bent u al uitgekeken? U vervolgd u weg verder naar een privéproducent van een portwijn voor een tour van de boerderij en een proeverij. U kunt natuurlijk niet deze fantastische tour eindigen zonder te hebben genoten van een echte Portwijn. Er is een mogelijkheid om te lunchen in de boerderij.

Duur: Hele dag

Sluit meer info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Portugal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Portugal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

11 dagen Schatten van Noord-Portugal & Spaans Galicië: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing en veiligheidstoeslagen
Vliegbelasting €26,45 (vanaf 1 januari 2023)

Inclusief

Handbagage (zie vluchtinfo)
Rondreis per comfortabele touringcar met airconditioning (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 11
Verblijf in goede middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
4x diner
Stadstours door La Coruña, Santiago de Compostella, Ourense & Porto*
Bezoek aan het bedevaartsoord Bom Jesus Do Monte in Braga
Struin door het doolhof aan straatjes en pleinen in Guimarães*
Bezoek aan het strand Vila Praia de Âncora
De Spaanse noordwestkust met een bezoek aan Cambarro, La Toja en Cambados
Bezoek aan Cabo de Finisterre; de meest westelijke punt van Spanje
Bezoek aan de ommuurde stad Bragança
Bezoek aan het spectaculair gelegen Vila Real
*De lokale gidsen en entreegelden zijn niet inbegrepen. Deze zijn opgenomen in het bij te boeken pakket.

Exclusief

Ruimbagage (optioneel bij te boeken)
Lokale gidsen en entreegelden (zie extra's) ca. € 51 p.p. (vooraf te boeken)
Entreegelden ca. € 6 p.p. (ter plaatse te betalen)
Toeristenbelasting ca. € 2 p.p.p.n.
Fooien
Eventuele optionele excursies (zie extra's)
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 30 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 26

+- Extra's

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 t/m 2 van 2 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Lokale gidsen en entreegelden (vooraf te boeken)

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit extra's én entreegelden tegen ee...

v.a.59

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit extra's én entreegelden tegen een zeer scherpe prijs. Alleen indien u vooraf boekt bent u gegarandeerd van toegang/deelname.

De volgende activiteiten zitten in het pakket.

*Ourense
We maken een wandeling door de gezellige straatjes van Ourense en bekijken de kathedraal, de kerk van Santa Maria, het oude paleis van de Sueviërs en de prachtig versierde Ponte Velha (oude brug). We sluiten ons bezoek aan Ourense af met een stop bij 'As Burgas', de warmwaterbronnen die al sinds de Romeinse tijd in gebruik zijn.

*Santiago de Compostella
We maken een wandeling door het prachtige oude centrum van Santiago de Compostella, waarbij een bezoek aan de kathedraal met haar gotische en barokke details niet mag ontbreken.
Ook bezoeken we het Plaza del Obradoiro, het hart van de stad én het officiële eindpunt van de wereldberoemde pelgrimsroute.

*La Coruña
In de havenstad La Coruña wandelen we door het stadscentrum naar de Plaza Maria Pita met het prachtige gemeentehuis en zien we enkele Romaanse kerken en de zee promenade la Marina.

Inclusief:
- Stadswandeling met lokale gids door Ourense
- Stadswandeling met lokale gids door Santiago de Compostella
- Stadswandeling met lokale gids door La Coruña
- Entreegelden en bezoek kathedraal Santiago de Compostella
- Audiosysteem

Sluit meer info

Douro Vallei & Portwijn boerderij

De Douro vallei, een waar plaatje als u het ziet, heeft zijn naam te danken aan de schilderachtige rivier de Douro die door deze vallei heen raast. Ongerepte natuur en wijngaarden ...

v.a.68

Bekijk meer infoSluit meer info

Douro Vallei & Portwijn boerderij

De Douro vallei, een waar plaatje als u het ziet, heeft zijn naam te danken aan de schilderachtige rivier de Douro die door deze vallei heen raast. Ongerepte natuur en wijngaarden wisselen elkaar af. Ontdek tijdens een bezoek aan de prachtige Douro Vallei waarom deze plek door UNESCO als werelderfgoed wordt gezien.

U begint uw dag in Amarante. Dit is één van de meest romantische steden in heel Portugal. Bewonder de rivier de Tâmega, een belangrijke zijrivier van de Douro, die er doorheen stroomt. Dit wordt ook wel als het hart van de regio gezien. Kijk uw ogen uit en vervolg hierna uw weg naar Peso da Regua. Ook dit stadje bevindt zicht aan de rivier Douro en heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de productie en handel van de welbekende Portwijn. Hiervandaan werden de wijnvaten per ‘rabelo’ (boot) naar Vila Nova da Gaia vervoerd, waar de wijn in de lokale wijnhutten rijp werd. In deze streek worden de wijngaarden op de terrassen langs de rivier de Douro verbouwd. Vanaf verschillende uitkijkpunten op deze terrassen kunt u het spectaculaire uitzicht over het gehele gebied bewonderen. Bent u al uitgekeken? U vervolgd u weg verder naar een privéproducent van een portwijn voor een tour van de boerderij en een proeverij. U kunt natuurlijk niet deze fantastische tour eindigen zonder te hebben genoten van een echte Portwijn. Er is een mogelijkheid om te lunchen in de boerderij.

Duur: Hele dag

Sluit meer info

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Portugal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Portugal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

11 dagen Schatten van Noord-Portugal & Spaans Galicië: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Porto - Braga (ca. 60 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Porto
Maak kennis met de Nederlandse reisleider
Transfer naar het hotel in Braga
Overnachting in Braga

Eindelijk! Vandaag is het zover, uw schitterende reis door Spanje en Portugal begint! Vanaf Amsterdam vliegt u naar Porto. Pak uw reisprogramma erbij en verheug u tijdens uw vlucht op alle hoogtepunten die u tijdens uw reis zult zien. Na aankomst in Porto maakt u kennis met de groep en uw Nederlandssprekende reisleider. We worden naar Braga gebracht waar we eerste overnachting doorbrengen.

Goed om te weten

De lokale gidsen en entreegelden in deze rondreis zijn vooraf bij te boeken (zie extra’s). Alleen indien u vooraf boekt bent u gegarandeerd van deelname.

DAG
02

Braga, Ponte de Lima & Vila Praia de Âncora (ca. 150 km)

Bom Jesus Do Monte
Stadsbezoek Braga; het Portugese Rome
Bewonder het heiligdom van Bom Jesus Do Monte
Wandel door het historische centrum van Guimarães
Kom tot rust op het strand van Vila Praia de Âncora.
Overnachting in Vila Praia de Âncora

Goedemorgen! Vandaag begint het vakantiegevoel pas echt. Na het ontbijt bezoeken we de stad Braga. Deze charmante stad wordt vanwege de vele religieuze architectuur ook wel het Portugese Rome genoemd. Loop door de idyllische straatjes en geniet van de rijke architectuur of neem plaats op één van de vele terrassen waar u kunt genieten van lokale gerechten. In het oosten van de stad bevindt zich op de top van een boshelling het heiligdom van Bom Jesus Do Monte, een bedevaartsoord waar u mooie tuinen, imposante grotten en unieke beeldhouwwerken kunt spotten. Vervolgens bezoeken we Guimarães. Het gezellige historische centrum wordt gekenmerkt door een doolhof van steegjes en mooie pleintjes. Boven op de berg vindt u het kasteel van Guimarães en daarnaast het hertogelijk paleis. Het imposante paleis werd tussen 1420 en 1422 geïnitieerd door Afonso, graaf van Barcelos en heeft sindsdien veel meegemaakt. Stap binnen in dit paleis en ga terug in de tijd. Leer over de opbouw, verval en wederopbouw die dit paleis heeft doorgemaakt en bezichtig de verschillende kamers met bijzondere glas in lood ramen, relikwieën en andere belangrijke kunstwerken. Een echte must see! Onze eindstop van vandaag is Vila Praia de Âncora. Wandel over het uitgestrekte strand dat van de vissershaven naar de monding loopt van de rivier Âncora, waaraan de stad ook zijn naam te danken heeft. Struinend over het strand met uw voeten in het water, voelt u het vakantiegevoel al komen?

DAG
03

Combarro, La Toja & Cambados (ca. 200 km)

Combarro
Bezoek aan karakteristieke dorpjes
Waan u terug in de tijd en bewonder de horreos
Geniet in Cambado van de Albariño wijn.
Overnachting in Pádron

Een mooie rit brengt ons na het ontbijt over de Spaanse grens. Hier beginnen we onze reis langs de grotendeels ongerepte Spaanse baaien en de diepe inhammen aan de kust waar we ruige rotsformaties en mosselkwekerijen zien. Combarro is één van de meest karakteristieke dorpjes aan deze kust van Pontevedra in de rías Baixas. Het kleine historische centrum is één van de best bewaarde van heel Galicië. Oude vissershuizen, horreos (typische graanschuren op palen) en de kruispalen geven deze plek een Middeleeuws tintje. We wanen ons terug in de tijd en genieten van al het moois dat we zien. We vervolgen onze weg naar het eiland La Toja. Unieke parken, een bijzondere kapel en mooie stranden kenmerken deze plek. Ook is La Toja bekend vanwege zijn thermale water waarvan gezegd wordt dat het heilzame eigenschappen heeft. Wandel door het park, bewonder de kapel en kom tot rust op het strand. Wat een heerlijke dag! Ook bezoeken we vandaag het historische stadje Cambados, bekend vanwege de Albariño wijn. Wijngaarden, stranden, bossen en cultuur omringen deze plek. Geniet van een heerlijke drankje als afsluiting van deze bijzonder dag. Aan het einde van de dag rijden we naar het hotel in Pádron

Weetje

Kent u toevallig de Pimiento Pádron? Deze kleine, groene geurige peper wordt steeds populairder en heeft zijn oorsprong in deze stad liggen. Vanwege zijn milde smaak wordt deze peper vaak gebruikt tijdens het koken of zelfs als borrelhapje. Eet smakelijk!

DAG
04

Cabo de Finisterre (ca. 177 km)

Costa Da Morte
Bezoek de Finisterre kaap
Overnachting Guisamo

Er staat alweer een nieuwe dag op het programma. Vandaag vertrekken we naar Finisterre kaap. Dit is het meest westelijke punt van Spanje. Finisterre is een mythische plaats aan de Costa Da Morte. Vele mensen geloofden vroeger dat hier de wereld eindigde. Daarom wordt het ook wel ‘Costa da Morte’ genoemd. In het Nederlands betekent dit de ‘dodenkust’. Dit komt omdat vele schepen hier ten onder zijn gegaan vanwege de dichte mist, verraderlijke stromingen, plotselinge stormen en ruige rotsen. Ondanks de naam is deze plek prachtig om te zien en zeker het bezoeken waard. Tegenwoordig is deze plek voor pelgrims het eindpunt van hun camino. Ze vieren hier hun wedergeboorte door het aanschouwen van de zonsondergang en het ritueel verbranden van hun kleding. Geniet van de zonsondergang, bezoek de oude vuurtoren of wandel van het dorp naar de kaap of andersom. Het is een adembenemende plek! Vanuit hier rijden we door naar Guisamo waar we zullen overnachten.

Weetje

De oude vuurtoren aan de Costa Da Morte komt vaak terug in films en series. Heeft u deze toevallig al is gezien?

DAG
05

La Coruña & Santiago de Compostella (ca. 95 km)

La Coruña
Ontdek de rijke geschiedenis van La Coruña
Lokale gids in La Coruña
Overnachting in Santiago de Compostella

Vandaag laten we de charmante stad Guisamo achter ons en vervolgen we onze weg naar de stadshaven van La Coruña. We gaan La Coruña verkennen met een lokale gids. La Coruña, een stad vol historie. De geschiedenis van deze stad stamt zelfs vanuit de tijd van de prehistorie met een belangrijke havenplaats. In deze havenplaats vindt u de oudste nog werkende vuurtoren van heel Europa! De prachtige vuurtoren siert op vele ansichtkaarten. We wandelen door het stadscentrum naar de Plaza Maria Pita met het prachtige gemeentehuis. Verder zien we enkele Romaanse kerken en de zee promenade la Marina. Wandel door de gezellige straatjes, bezichtig enkele Romaanse kerken of slenter over de zee promenade. Hierna vervolgen we onze weg naar Santiago de Compostela. Dit is de meest bekende bedevaart plek in heel Spanje! Het historische centrum staat sinds 1985 op de UNESCO werelderfgoedlijst en heeft vele religieuze kathedralen en kloosters. ’s Avonds verandert de stad in een levendige mengeling van studenten, toeristen en pelgrims. Overnachting in Santiago Compostela.

Weetje

Maria Pita is vernoemd naar de dappere vrouw die het voorbeeld aan haar stadsgenoten gaf om te stad te verdedigen tegen de Engelse in 1589.

DAG
06

Santiago de Compostella

Santiago de Compostela
Wandel over het bekende Plaza del Obradoiro
Bewonder de Kathedraal van Santiago de Compostella
Lokale gids Santiago de Compostella
Struin door de oude straten
Overnachting Santiago de Compostella

Een echt hoogtepunt van de reis is uw bezoek aan Santiago de Compostella. We gaan Santiago de Compostella verkennen met een lokale gids. De stad is één van de belangrijkste christelijke bedevaartsoorden. Niet te missen is natuurlijk de kathedraal met haar gotische en barokke details. Deze bijzondere kathedraal werd in 1985 tot Werelderfgoed uitgeroepen door UNESCO én staat afgebeeld op de Spaanse muntstukken van 1, 2 en 5 eurocent. De kathedraal bevindt zich boven het graf van apostel Jacobus. Al eeuwenlang is dit één van de drukstbezochte pelgrimsoorden naast de St. Pieter in Rome en de H. grafkerk in Jeruzalem. Zodra u in de kerk staat en de bijzondere details in u op kunt nemen, zult u vast en zeker snappen waarom! We verlaten dit heiligdom en vervolgen onze weg door de stad. Er is hier namelijk nog veel meer te zien en te beleven. Zo is Plaza del Obradoiro, het hart van de stad, ook zeker de moeite waard. Hier zullen we hoogst waarschijnlijk pelgrims tegenkomen die de lange tocht naar Santiago de Compostella hebben afgerond. In het oude centrum van de stad zijn naast romaanse en barokke kerken, musea en universiteitsgebouwen ook gezellige straatjes, authentieke restaurants en souvenirwinkels te vinden. Neem plaats op een terras en geniet van een verkoelend drankje of bezoek de souvenirwinkels voor het kopen van een leuke herinnering. Deze plek zult u hoe dan ook niet vergeten! Overnachting in Santiago de Compostella.

Weetje

Elk jaar bezoeken ongeveer 2,5 miljoen mensen Santiago de Compostella. Daarvan hebben 250.000 pelgrims de Camino de Santiago voltooid, de 780 kilometer lange wandeling van het Franse Saint Jean Pied de Port naar Santiago de Compostella.

DAG
07

Ourense (ca. 270 km)

Ourense
Proef de gezellige atmosfeer van Ourense
Overnachting Bragança

Vandaag vertrekken we uit Santiago, wat hebben we al veel moois gezien de afgelopen week! Onze reis gaat verder naar Ourense. We gaan Ourense verkennen met een lokale gids. Het is een prachtige stad met smalle straatjes en mooie pleinen. We beginnen de tour van vandaag met een leuke wandeling langs deze gezellige straatjes en drukke pleintjes naar de kathedraal. Neem hier een moment om stil te staan bij de pracht en praal van deze stad en bewonder de imposante kathedraal. Rondom de kathedraal zijn er ook nog enkele andere interessante gebouwen: de kerk van Santa María en het oude paleis van de Sueviërs, tegenwoordig het Museum van de Provincie. We vervolgen onze weg over de stenen straten naar de rustige tuinen. De perfecte plek om de drukkere stad te ontsnappen en van de natuur te genieten. Haal een frisse neus, wandel door het park of vlei neer op het gras. Natuurlijk slaan we tijdens onze wandeling de Ponte Vella (oude brug) met Romeinse fundamenten niet over. De in de 13de -eeuwse herbouwde brug is een waar boegbeeld van de stad en zeker het bezoeken waard. Via Camiño da Prata (Silver Way) zullen we ons oog laten vallen op de Romaanse kathedraal dat we van buitenaf zullen zien op onze weg naar "As Burgas" de warmwaterbronnen. Een Romeins altaarstuk gewijd aan de "ninfae" werd gevonden bij de warmwaterbronnen en een replica werd achtergelaten samen met een monument en een zwembad door Acisclo Manzano, een plaatselijke beeldhouwer. Stap terug in de tijd tijdens uw bezoek aan deze bijzondere plek. De bronnen worden al sinds de Romeinse tijd gebruikt voor recreatie en medicinale doeleinden. Het is een uniek onderdeel van de natuur geworden waar u zeker tot rust zult komen. We reizen verder naar Bragança voor de overnachting.

Weetje

Deze warmwaterbronnen zijn te zien in de populaire Netflix serie El desorden que dejas.

DAG
08

Bragança & Vila Real (ca. 215 km)

Braganca
Ontdek de hoogtepunten van Bragança
Wandel door de schilderachtige straatjes
Indrukwekkende rit naar Porto
Overnachting omgeving Porto

Vroeg uit de veren vandaag. Er staat alweer en schitterende nieuwe dag op het programma. Bragança, omgeven met zijn stadsmuren en achttien torens, is zeker het bezoeken waard! Bragança is een rustige Portugese stad dichtbij Spanje en aan de rand van het natuurpark Montesinho. Bij aankomst, valt direct het kasteel op de heuvel op. In het stadscentrum lopen we langs Santa Maria do Castelo Kerk en São Bento Kerk. Geniet bij de citadel van een weids uitzicht. Het ommuurde gedeelte heeft unieke en schilderachtige straatjes. We vervolgen onze weg naar Vila Real, gelegen boven een kloof, gesticht in de dertiende eeuw. Wandel door gezellige straatjes, bewonder de grote rotsformaties en leer over de rijke geschiedenis van deze plek. Wijnliefhebbers opgelet, we reizen door naar Porto! Dé wijnregio! Overnachting in omgeving Porto.

Weetje

Het wapenschild van Vila Real is voorzien van een zwaard en een speelstok.

DAG
09

Porto

Porto
Wandel door het historische centrum, Ribeira
Bewonder de barokke toren van Clerigos
Ontdek het unieke treinstation
Overnachting omgeving Porto

Het is zover! Vandaag verblijven we in de bekende wijnstreek Porto! Het is heerlijk aankomen in Porto, een charmante en gezellige stad. De stad ligt tegen de heuvels en aan beiden zijden van de Douro. Hierdoor is het ook ’s avonds een sfeervolle stad om te verblijven. Ribeira is het historische centrum van Porto en het is heerlijk om hier rond te struinen. Loop door de kleine steegjes, langs vele restaurantjes en geniet van de typische balkonnetjes met drogende was. We beginnen onze dag bij het symbool van Porto, de barokke toren van Clerigos. Loop langs het prachtige, met typische tegeltjes “azulejos” gedecoreerde treinstation, São Bento. De vloer is betegeld met zwart witte tegels en de glas in loodramen zijn prachtig! We vervolgen onze weg richting de rivier en de wijk Ribeira. De wijk Ribeira is UNESCO werelderfgoed en het hart van Porto. Kleurrijke betegelde gevels sieren deze wijk. Het rivierdistrict heeft juist een kenmerkende laatmiddeleeuwse en zestiende -eeuwse sfeer met zijn smalle straatjes, granieten huizen, stadspoorten en oude winkels. Proef vooral een glaasje Port in deze wijnstad! Een Pastéis de Belem, een typisch Portugees custardtaartje, is het proeven meer dan waard. Deze kunt u bijna bij elke bakkerij kopen. Aan het eind van de dag keert u terug naar het hotel. Overnachting in omgeving Porto

DAG
10

Optioneel bezoek aan de Douro vallei (ca. 230 km)

Douro Vallei wijn
Optioneel bezoek aan de Douro Vallei of vrije dag in Porto
Overnachting omgeving Porto

De Douro vallei, een waar plaatje als u het ziet, heeft zijn naam te danken aan de schilderachtige rivier de Douro die door deze vallei heen raast. Ongerepte natuur en wijngaarden wisselen elkaar af. We beginnen deze dag in Amarante. Dit is één van de meest romantische steden in heel Portugal. Bewonder de rivier de Tâmega, een belangrijke zijrivier van de Douro, die er doorheen stroomt. Dit wordt ook wel als het hart van de regio gezien. Kijk uw ogen uit en vervolg hierna uw weg naar Peso da Regua. Ook dit stadje bevindt zicht aan de rivier Douro en heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de productie en handel van de welbekende Portwijn. We vervolgen onze weg verder naar een privéproducent van een portwijn voor een tour van de boerderij en een proeverij. U kunt natuurlijk niet deze fantastische tour eindigen zonder te hebben genoten van een echte Portwijn. Gaat u mee met deze optionele excursie?

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw dag in Porto te besteden. Breng dan vooral een bezoekje aan de kathedraal gelegen op de hoogste heuvel van de historische binnenstad. Het bezoeken zeker waard! Net als het ernaast gelegen gotische klooster. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf het plein voor de kathedraal, ook wel het belangrijkste Romaanse gebouw van de Porto. Bent u een liefhebber van boeken? Dan mag de bekendste boekwinkel (Livraria Lello) van Portugal, en misschien wel van Europa, niet missen tijdens uw bezoek aan Porto! Deze vindt u bij Rue das Carmelitas. Op deze plek heeft J.K. Rowling inspiratie opgedaan om de boeken van Harry Potter te schrijven! Een entreekaartje van een paar euro koopt u in het rode gebouwtje aan de overkant. Deze boekwinkel is niet voor niets één van de populairste bezienswaardigheden van Porto; de eindeloze boekenplanken en prachtige trappen zijn een must om te bewonderen! Aan het eind van de dag is het heerlijk om bij de rivier aan te komen en te genieten in een Portugees restaurant. Vanaf de kades ziet u talloze lichtjes schitteren tegen de hellingen. Porto bekijken vanaf de Ponte Luis I brug is een aanrader, vooral met zonsondergang. Verschillende tinten licht vallen over de typische huisjes heen en de lucht verandert telkens van kleur! Overnachting in omgeving Porto

DAG
11

Porto – Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vrije ochtend in Porto
Vlucht van Porto - Amsterdam

Wat ging de tijd snel! Vandaag vliegen we alweer terug. Neem de tijd om nog souvenirs voor thuis te kopen of nog even te genieten van de uitzichten. Hierna brengt de transfer ons naar het vliegveld waar we terugvliegen naar Amsterdam. Bekijk tijdens de vlucht alle mooie foto’s die u gemaakt heeft en verzamel de verhalen die u bij thuiskomt wil delen. Wat een heerlijke rondreis hebben we gehad!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Extra's

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 t/m 2 van 2 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Lokale gidsen en entreegelden (vooraf te boeken)

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit extra's én entreegelden tegen ee...

v.a.59

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit extra's én entreegelden tegen een zeer scherpe prijs. Alleen indien u vooraf boekt bent u gegarandeerd van toegang/deelname.

De volgende activiteiten zitten in het pakket.

*Ourense
We maken een wandeling door de gezellige straatjes van Ourense en bekijken de kathedraal, de kerk van Santa Maria, het oude paleis van de Sueviërs en de prachtig versierde Ponte Velha (oude brug). We sluiten ons bezoek aan Ourense af met een stop bij 'As Burgas', de warmwaterbronnen die al sinds de Romeinse tijd in gebruik zijn.

*Santiago de Compostella
We maken een wandeling door het prachtige oude centrum van Santiago de Compostella, waarbij een bezoek aan de kathedraal met haar gotische en barokke details niet mag ontbreken.
Ook bezoeken we het Plaza del Obradoiro, het hart van de stad én het officiële eindpunt van de wereldberoemde pelgrimsroute.

*La Coruña
In de havenstad La Coruña wandelen we door het stadscentrum naar de Plaza Maria Pita met het prachtige gemeentehuis en zien we enkele Romaanse kerken en de zee promenade la Marina.

Inclusief:
- Stadswandeling met lokale gids door Ourense
- Stadswandeling met lokale gids door Santiago de Compostella
- Stadswandeling met lokale gids door La Coruña
- Entreegelden en bezoek kathedraal Santiago de Compostella
- Audiosysteem

Sluit meer info

Douro Vallei & Portwijn boerderij

De Douro vallei, een waar plaatje als u het ziet, heeft zijn naam te danken aan de schilderachtige rivier de Douro die door deze vallei heen raast. Ongerepte natuur en wijngaarden ...

v.a.68

Bekijk meer infoSluit meer info

Douro Vallei & Portwijn boerderij

De Douro vallei, een waar plaatje als u het ziet, heeft zijn naam te danken aan de schilderachtige rivier de Douro die door deze vallei heen raast. Ongerepte natuur en wijngaarden wisselen elkaar af. Ontdek tijdens een bezoek aan de prachtige Douro Vallei waarom deze plek door UNESCO als werelderfgoed wordt gezien.

U begint uw dag in Amarante. Dit is één van de meest romantische steden in heel Portugal. Bewonder de rivier de Tâmega, een belangrijke zijrivier van de Douro, die er doorheen stroomt. Dit wordt ook wel als het hart van de regio gezien. Kijk uw ogen uit en vervolg hierna uw weg naar Peso da Regua. Ook dit stadje bevindt zicht aan de rivier Douro en heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de productie en handel van de welbekende Portwijn. Hiervandaan werden de wijnvaten per ‘rabelo’ (boot) naar Vila Nova da Gaia vervoerd, waar de wijn in de lokale wijnhutten rijp werd. In deze streek worden de wijngaarden op de terrassen langs de rivier de Douro verbouwd. Vanaf verschillende uitkijkpunten op deze terrassen kunt u het spectaculaire uitzicht over het gehele gebied bewonderen. Bent u al uitgekeken? U vervolgd u weg verder naar een privéproducent van een portwijn voor een tour van de boerderij en een proeverij. U kunt natuurlijk niet deze fantastische tour eindigen zonder te hebben genoten van een echte Portwijn. Er is een mogelijkheid om te lunchen in de boerderij.

Duur: Hele dag

Sluit meer info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Portugal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Portugal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

11 dagen Schatten van Noord-Portugal & Spaans Galicië: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • Hotel João Paulo II slaapkamer
 • Hotel João Paulo II badkamer
 • Hotel João Paulo II restaurant
 • Hotel João Paulo II zwembad

Braga

Hotel João Paulo II

Driesterren

In een rustige omgeving ligt hotel João Paulo II. Het ligt op ca. 20 minuten rijden van de bruisende studentstad Braga. Het hotel is een goede uitrustplaats voor als u Braga gaat bezoeken. U kunt gebruik maken van het overdekte zwembad of gaan dineren in het restaurant. De kamers zijn eenvoudig en comfortabel ingericht. Ze zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, kluisje en een TV. De badkamer beschikt over douche of bad en toilet.

  Bragança

  Hotel Turismo S. Lázaro

  Driesterren

  Op ongeveer 15 minuten lopen van het centrum Bragança ligt hotel Turismo São Lázaro. Het hotel biedt een fijne rustplek voor als u de omgeving gaat verkennen. U kunt gebruik maken van het zwembad of loop naar één van de restaurants in de nabije omgeving. De kamers zijn eenvoudig ingericht en zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi en TV. De badkamer beschikt over een bad of douche en toilet.

  • Hotel Os Olivos slaapkamer
  • Hotel Os Olivos badkamer
  • Hotel Os Olivos restaurant

  Guisamo

  Hotel Os Olivos

  Driesterren

  Designhotel Os Olivos ligt centraal gelegen in Guisamo. Op ongeveer zes minuten rijden bereikt u de stranden Sada en Miño. Het hotel heeft een charmante uitstraling en biedt comfort. De kamers hebben parketvloeren en hebben een warme uitstraling. Elke kamer beschikt over airconditioning, gratis WiFi, TV, minibar en een kluisje. De badkamer is voorzien van een bad of douche, haardroger en toilet.

  • Hotel Axis Vermar
  • Hotel Axis Vermar
  • Hotel Axis Vermar
  • Hotel Axis Vermar
  • Hotel Axis Vermar
  • Hotel Axis Vermar

  Porto & omgeving

  Hotel Axis de Vermar

  Viersterren

  Hotel Axis Vermar is gelegen aan het strand in Póvoa De Varzim. Het hotel beschikt over een ruim buitenzwembad, ligstoelen en een terras. Vanuit uw kamer kunt u genieten van een schitterend panoramisch uitzicht over de Noord-Atlantische Oceaan. Hotel Axis Vermar heeft een uitstekend aanbod aan faciliteiten en biedt voldoende mogelijkheden voor een heerlijk verblijf aan het strand van Póvoa De Varzim.

  Hotel Axis Vermar is gelegen aan het strand in Póvoa De Varzim. Het hotel beschikt over een ruim buitenzwembad, ligstoelen en een terras. Vanuit uw kamer kunt u genieten van een schitterend panoramisch uitzicht over de Noord-Atlantische Oceaan. Hotel Axis Vermar heeft een uitstekend aanbod aan faciliteiten en biedt voldoende mogelijkheden voor een heerlijk verblijf aan het strand van Póvoa De Varzim.

  Hotel Axis Vermar is direct aan het strand gelegen, op slechts 750 meter van het centrum. In de nabije omgeving vind u diverse bars, restaurants en uitgaansgelegenheden.

  De modern ingerichte kamers zijn voorzien airconditioning, tv, gratis Wi-Fi, kluisje en een minibar (tegen betaling). De badkamer beschikt over een bad of douche en föhn.

  Hotel Axis Vermar beschikt over twee zwembaden, waaronder één buitenzwembad met grote ligweide, ligstoelen en parasols, speeltuin, tafeltennis, tennis en parkeerplaats. Er is een lift aanwezig, een ruime lobby, een bar, een restaurant en een souvenirwinkel. In het gehele hotel kunt u gratis gebruik maken van Wi-Fi. Tegen betaling kunt u gebruik maken van de Spa met sauna, jacuzzi en diverse wellness behandelingen.

  Meer info >

  Minder info >

  • Hotel Scala
  • Hotel Scala slaapkamer
  • Hotel Scala zwembad

  Pádron

  Hotel Scala

  Driesterren

  Vlakbij het centrum van Padrón vindt u hotel Scala. Het hotel heeft een vriendelijke uitstraling en is zo ingericht om de gast te laten genieten van de Galicië omgeving. Geniet van streek gerechten in het restaurant of loop een rondje door de omgeving. Na een spannende dag in de omgeving kunt u afkoelen af bij het zwembad. De kamers zijn comfortabel en eenvoudig ingericht. Ze zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, TV en een kluisje. De badkamer beschikt over een bad of douche, toilet en föhn.

  • Hotel Castro
  • Hotel Castro slaapkamer
  • Hotel Castro badkamer

  Santiago de Compostella

  Hotel Castro

  Driesterren

  Gelegen in een rustige omgeving ligt hotel Castro. Op ca. 12 minuten rijden bereikt u Santiago de Compostela. Het is een eenvoudig en vriendelijk hotel. De kamers zijn comfortabel ingericht en zijn voorzien van airconditioning, koelkast en TV. De badkamer beschikt over een douche of bad en toilet. Ontspan en kom tot rust na een bijzondere dag in het centrum.

  • Hotel Meira, Lounge
  • Hotel Meira, kamer
  • Hotel Meira, kamer
  • Hotel Meira, Badkamer
  • Hotel Meira, Restaurant

  Vila Praia de Ancora

  Hotel Meira

  Viersterren

  Hotel Meira is een kleinschalige en klassieke accommodatie. Er heerst een ontspannen en vriendelijke sfeer. Dit traditionele hotel wordt al ruim 80 jaar gerund door de familie Meira en biedt een heerlijk ontspannen verblijf aan het eind van uw reis.

  Hotel Meira is een kleinschalige en klassieke accommodatie. Er heerst een ontspannen en vriendelijke sfeer. Dit traditionele hotel wordt al ruim 80 jaar gerund door de familie Meira en biedt een heerlijk ontspannen verblijf aan het eind van uw reis.

  Hotel Meira heeft een fijne ligging in het centrum van Vila Praia de Ancora, op slechts 150 meter van het strand.

  De kamers in Hotel Meira zijn recentelijk gerenoveerd. De kamers zijn modern ingericht en voorzien van houten vloeren. Elke kamer is voorzien van airconditioning, kluisje, minibar en gratis Wi-Fi. De nette badkamers beschikken over een douche en/of bad, toilet en föhn.

  Er is een zwembad aanwezig, een restaurant waar traditionele Portugese gerechten worden geserveerd en een bar. Hotel Meira biedt daarnaas gratis parkeergelegenheid en gratis gebruik van Wi-Fi.

  Meer info >

  Minder info >

  11 dagen Schatten van Noord-Portugal & Spaans Galicië: altijd de beste prijs

  Verlengen/upgraden/extra's

  +- Extra's

  ( 2 opties )+Open-Sluiten

  > Extra's toevoegen aan uw boeking?

  ( 1 t/m 2 van 2 opties )

  Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

  Lokale gidsen en entreegelden (vooraf te boeken)

  Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit extra's én entreegelden tegen ee...

  v.a.59

  Bekijk meer infoSluit meer info

  Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit extra's én entreegelden tegen een zeer scherpe prijs. Alleen indien u vooraf boekt bent u gegarandeerd van toegang/deelname.

  De volgende activiteiten zitten in het pakket.

  *Ourense
  We maken een wandeling door de gezellige straatjes van Ourense en bekijken de kathedraal, de kerk van Santa Maria, het oude paleis van de Sueviërs en de prachtig versierde Ponte Velha (oude brug). We sluiten ons bezoek aan Ourense af met een stop bij 'As Burgas', de warmwaterbronnen die al sinds de Romeinse tijd in gebruik zijn.

  *Santiago de Compostella
  We maken een wandeling door het prachtige oude centrum van Santiago de Compostella, waarbij een bezoek aan de kathedraal met haar gotische en barokke details niet mag ontbreken.
  Ook bezoeken we het Plaza del Obradoiro, het hart van de stad én het officiële eindpunt van de wereldberoemde pelgrimsroute.

  *La Coruña
  In de havenstad La Coruña wandelen we door het stadscentrum naar de Plaza Maria Pita met het prachtige gemeentehuis en zien we enkele Romaanse kerken en de zee promenade la Marina.

  Inclusief:
  - Stadswandeling met lokale gids door Ourense
  - Stadswandeling met lokale gids door Santiago de Compostella
  - Stadswandeling met lokale gids door La Coruña
  - Entreegelden en bezoek kathedraal Santiago de Compostella
  - Audiosysteem

  Sluit meer info

  Douro Vallei & Portwijn boerderij

  De Douro vallei, een waar plaatje als u het ziet, heeft zijn naam te danken aan de schilderachtige rivier de Douro die door deze vallei heen raast. Ongerepte natuur en wijngaarden ...

  v.a.68

  Bekijk meer infoSluit meer info

  Douro Vallei & Portwijn boerderij

  De Douro vallei, een waar plaatje als u het ziet, heeft zijn naam te danken aan de schilderachtige rivier de Douro die door deze vallei heen raast. Ongerepte natuur en wijngaarden wisselen elkaar af. Ontdek tijdens een bezoek aan de prachtige Douro Vallei waarom deze plek door UNESCO als werelderfgoed wordt gezien.

  U begint uw dag in Amarante. Dit is één van de meest romantische steden in heel Portugal. Bewonder de rivier de Tâmega, een belangrijke zijrivier van de Douro, die er doorheen stroomt. Dit wordt ook wel als het hart van de regio gezien. Kijk uw ogen uit en vervolg hierna uw weg naar Peso da Regua. Ook dit stadje bevindt zicht aan de rivier Douro en heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de productie en handel van de welbekende Portwijn. Hiervandaan werden de wijnvaten per ‘rabelo’ (boot) naar Vila Nova da Gaia vervoerd, waar de wijn in de lokale wijnhutten rijp werd. In deze streek worden de wijngaarden op de terrassen langs de rivier de Douro verbouwd. Vanaf verschillende uitkijkpunten op deze terrassen kunt u het spectaculaire uitzicht over het gehele gebied bewonderen. Bent u al uitgekeken? U vervolgd u weg verder naar een privéproducent van een portwijn voor een tour van de boerderij en een proeverij. U kunt natuurlijk niet deze fantastische tour eindigen zonder te hebben genoten van een echte Portwijn. Er is een mogelijkheid om te lunchen in de boerderij.

  Duur: Hele dag

  Sluit meer info

  11 dagen Schatten van Noord-Portugal & Spaans Galicië: altijd de beste prijs
  11 dagen Schatten van Noord-Portugal & Spaans Galicië: altijd de beste prijs

  Reisleiding Spanje

  In Spanje reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Spanje en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit.

  Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Spanje ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen.

  Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

  Reisleiding Portugal

  In Portugal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming.

  Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Portugal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

  Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

  Praktische info

  -Reisprogramma
  Sluiten-

  Bijkomende kosten ter plaatse

  Als u een rondreis boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, toeristenbelasting, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

  Fooien
  Aan het begin van uw rondreis zal de reisleider een gezamenlijke fooienpot voorstellen, zodat u niet de hele dag fooien achter hoeft te laten. De reisleider betaalt van deze fooienpot alle gezamenlijke fooien, u hoeft hier dan niet meer naar om te kijken. Op die manier kunt u rustig van uw vakantie genieten. De reisleider houdt een kasboek bij, dat voor iedereen inzichtelijk is. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis is ca. € 44,- per persoon. Dit bedrag kunt u ter plaatse betalen. De reisleider vertelt u waar u het beste kunt pinnen. De fooi(en) voor de reisleider zelf is/zijn niet bij dit bedrag inbegrepen. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

  Toeristenbelasting
  In Portugal moeten alle toeristen toeristenbelasting betalen, dit zal rechtstreeks aan iedere accommodatie zijn tijdens het in- of uitchecken. De toeristenbelasting is dus niet inbegrepen in vooraf geboekte rondreizen of accommodaties en dient nog ter plaatse te worden voldaan. De belasting is afhankelijk van de ligging van het hotel. Voor deze rondreis geldt dat er in het hotel in Porto een toeristenbelasting van € 2,- p.p.p.n. geldt. Voor deze reis is dat in totaal ca. € 6,-.

  Entreegelden Paleis van Guimarães
  Dit bedraagt ca. € 6,- per persoon. Deze kunt u ter plaatse voldoen.

  Eten en drinken

  Tijdens deze reis is elke dag ontbijt inbegrepen. Diner is inbegrepen op dag 1, 4, 5 en 6. Om onderweg tijd te besparen, zal uw reisleider voorstellen om een aantal keren gezamenlijk te lunchen. Deelname is niet verplicht. Een indicatie voor de kosten van een lunch: ca. € 10,- per persoon.

  Zwaarte en Mobiliteit

  Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Noord-Portugal en Spanje. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden loopt u veel en vaak beklimt u trappen. Het is belangrijk dat u zelfstandig, eventueel met hulp van een medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de bus, trein of boot (afhankelijk van de reis) kunt stappen. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

  Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

  +Vluchtinfo
  Open+

  Algemeen

  Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

  Services aan boord

  Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

  Entertainment aan boord

  Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

  Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

  In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

  Handbagage voorwaarden

  U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

  Ruimbagage

  Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
  Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

  +-Landinfo Portugal

  +Open-Sluiten

  Goed voorbereid op reis naar Portugal

  Wij geven u graag praktische reisinformatie over Portugal zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Portugal. (opent in een nieuw venster)

  +-Landinfo Spanje

  +Open-Sluiten

  Goed voorbereid op reis naar Spanje

  Wij geven u graag praktische reisinformatie over Spanje zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Spanje. (opent in een nieuw venster)

  +FAQ
  Open+

  Een reis boeken bij NRV

  +Wat betekent 'Beschikbaar'?

  Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

  +Wat betekent 'Op aanvraag'?

  Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

  + Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

  'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

  +Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

  De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

  Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

  +Hoe werkt het met de fooien?

  Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

  Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

  +Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

  De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

  Bankgegevens van NRV:
  ING 2183287
  Vanuit het buitenland:
  IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
  BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

  ABN Amro 515107239
  Vanuit het buitenland:
  IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
  BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

  +Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

  Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

  Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

  +Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

  Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

  Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

  +Kan ik mijn reis verlengen?

  Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

  Informatie omtrent uw reis

  Belangrijke informatie

  Belangrijke documenten

  +Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

  Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

  +Reizen met kinderen

  Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

  +Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

  U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

  +Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

  Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

  Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

  Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

  +Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

  Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

  +Wat zijn e-tickets?

  Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

  Voorbereiding op uw reis

  +Waar vind ik informatie over mijn reis?

  Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

  +Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

  Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

  Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

  Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

  Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

  +Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

  Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

  Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

  +Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

  Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

  Tijdens uw reis

  +Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

  NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

  +De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

  Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
  Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

  +Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

  Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

  +Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

  In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

  Na afloop van uw reis

  +Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

  Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

  +Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

  Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

  Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

  +Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

  Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
  Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

  Algemeen

  +Wie is NRV?

  NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

  Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

  Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

  +Wat voor soort reizen biedt NRV?

  NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

  +Wat is het NRV Reiscafé?

  Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

  Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

  +Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

  Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

  Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

  +Op welke manier kom ik in contact met NRV?

  Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

  Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

  +Wat zijn de betalingscondities van NRV?

  NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

  Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

  Website

  +Wat is 'Mijn NRV'?

  ‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

  Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

  +Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

  Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

  +U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

  Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

  +Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

  Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

  +Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

  Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

  +Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

  Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

  11 dagen Schatten van Noord-Portugal & Spaans Galicië: altijd de beste prijs
  Bewaar reis Boek nu

  Reisroute per dag

  01Amsterdam - Porto - Braga

  02Braga, Ponte de Lima & Vila Praia de Âncora

  03Combarro, La Toja & Cambados

  04Cabo de Finisterre

  05La Coruña & Santiago de Compostella

  06Santiago de Compostella

  07Ourense

  08Bragança & Vila Real

  09Porto

  10Optioneel bezoek aan de Douro vallei

  11Porto – Amsterdam

  Bewaar reis Boek nu
  Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
  Bezoek ons Reiscafé!

  Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
  Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

  Reserveer gratis