De groene noordkust van Madeira
De groene noordkust van Madeira
Traditionele huisjes in Santana
Traditionele huisjes in Santana
Schiereiland Ponta de São Lourenço
Schiereiland Ponta de São Lourenço
Het charmante vissersdorp Câmara de Lobos
Het charmante vissersdorp Câmara de Lobos
Levada wandeling op Madeira
Levada wandeling op Madeira

Het Mooiste van Madeira

Groepsreis | 8 dagen v.a.
1049i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
06-03-2024
Reisduur
8dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 100,00 korting

Vroegboekkortingi

Voorwaarden Vroegboekkorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen bij vertrek tot en met december 2024
- Korting is niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- Actie is geldig t/m 5 december 2023

(inclusief 100,00 korting)

Voorwaarden Vroegboekkorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen bij vertrek tot en met december 2024
- Korting is niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- Actie is geldig t/m 5 december 2023
Vroegboekkortingi
Prachtige kennismaking met de parel van Portugal: Madeira
Diverse excursies naar o.a. Santana en Porto Moniz inbegrepen
Inclusief schitterende levadawandeling over de Levada da Serra
Ideale mix tussen activiteiten en vrije tijd
Verblijf in een comfortabel 4-sterrenhotel in het centrum van Funchal
Kleine groepen met max. 18 deelnemers

Subtropisch Paradijs Madeira

Zeg je Madeira, dan worden bijnamen als het ‘bloemeneiland’, het ‘eiland van de eeuwige lente’ en ‘de drijvende tuin van de Atlantische Oceaan’ vaak in één adem genoemd. En terecht, want Madeira is met haar uitbundige natuur, pittoreske vissersdorpen en woeste kustlijn met recht één van de mooiste eilanden van Europa. Vanuit een heerlijk 4-sterrenhotel in de leuke hoofdstad Funchal, ontdekken we samen wat Madeira nou zo bijzonder maakt. Diverse dagexcursies zijn inbegrepen, waardoor we in een week tijd het subtropische groene noorden, het vulkanische oosten en het bergachtige binnenland ontdekken. Onderweg kijken we onze ogen uit: dichte laurierbossen, kletterende watervallen en tropische bananenplantages wisselen elkaar af en om iedere hoek lijkt het landschap nóg mooier te worden. De ideale mix tussen excursies en vrije dagen zorgt er bovendien voor dat u genoeg tijd heeft de reis precies op uw wensen af te stemmen. Een reis om verliefd op te worden!

"We hebben genoten van het gevarieerde programma. Veel gezien en ook vrije tijd. Een goede afwisseling. Onze groep bestond uit 9 pers. en we hadden in Renske een geweldige gids!"

Hartog

| Beoordeling: 9

Bekijk reviews

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Aankomst in Funchal

Vertrek
Vlucht Amsterdam – Funchal
Ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Eerste overnachting in Funchal

Vandaag is het zover – uw schitterende reis naar Madeira begint! Vanaf Amsterdam vliegt u in ongeveer 4 uur naar Funchal, de kleurrijke hoofdstad van het eiland. Daar wacht u een hartelijk welkom van de Nederlandssprekende reisleider die ons de hele reis vergezelt. Vanaf de luchthaven rijden we naar het centrum van Funchal, waar ons comfortabele hotel voor de komende week wacht.
Ga vast op verkenning door Funchal, morgen neemt de reisleider ons mee voor een kennismaking met deze leuke stad.

DAG
02

Funchal

Funchal
Stadstour Funchal
Bezoek aan de kleurrijke Mercado dos Lavradores
Inclusief toegang tot de Jardim Botanico, de botanische tuinen van Funchal
Madeirawijn proeverij
Overnachting in Funchal

Na de eerste nacht op Madeira worden we vanochtend in ons hotel getrakteerd op een vers ontbijt met uitzicht over de stad. Beter kan de dag niet beginnen! Samen met de reisleider gaan we vervolgens op pad. We wandelen door het oude centrum van Funchal, dat in de 15e eeuw door Portugese kolonisten gesticht werd. Begrijpt u ook zo goed waarom de stad liefkozend ‘klein Lissabon’ genoemd wordt?
We bezoeken de Mercado dos Lavradores, de overdekte markt waar ons een ware kleuren- (en geuren-)explosie van bloemen, exotisch fruit en verse vis te wachten staat. We proeven wat vers fruit, waarna we op ons gemak langs de vele stalletjes struinen. Kunt u de verleiding weerstaan iets te kopen?
We vervolgen onze tour naar een waar hoogtepunt van Funchal: de Jardim Botanico, ofwel de botanische tuinen van Funchal. Bij veel reisorganisaties is de toegang tot deze tuin niet inbegrepen, fijn dat het juist in deze reis inclusief is. In deze schitterend aangelegde tuin krijgt u vast een voorproefje van de bloemenpracht die op u wacht aankomende week. Overal zien we uiteenlopende bloemensoorten en exotische planten. Wat een plaatje!
Terug in de oude stad maken we nog een laatste stop bij het oude wijnhuis Pereira D’Oliveira. Hier wordt van de druivensoort Tinta Negra de beroemde Madeirawijn geproduceerd, die we uiteraard proeven aan het einde van de rondleiding. “A sua saúde (proost)!”

Goed om te weten

Enkele bezienswaardigheden zijn niet dagelijks geopend. Om te zorgen dat we alle beschreven excursies kunnen maken, kan het zijn dat de volgorde van het dagprogramma ter plaatse wijzigt. Uw reisleider neemt het dagprogramma aan het begin van de reis samen met u door.

DAG
03

West-Madeira & Porto Moniz (ca. 125 km)

Noordkust van Madeira
Genieten van het uitzicht op Cabo Girão
Prachtige rit langs de groene noordkust, langs Säo Vicente & Seixal
Bezoek aan & lunch in het leuke stadje Porto Moniz
Poncha proeven in een traditionele suikerrietfabriek
Overnachting in Funchal

Vandaag laten we Funchal achter ons en gaan op pad naar het westelijke deel van Madeira. Onderweg maken we diverse stops, maar de rit zelf is minstens zo indrukwekkend. Waar u ook kijkt, Madeira’s uitbundige natuur overweldigt continu. Ruige, groene bergtoppen, weelderige bloemenvelden en glinsterende watervallen wisselen elkaar af. Om stil van te worden.
Via het kleurrijke vissersdorpje Camara de Lobos bereiken we Cabo Girão, de op één na hoogste zeeklif ter wereld. Vanaf het glazen plateau worden we getrakteerd op een waanzinnig uitzicht op het net bezochte Camara de Lobos en (in de verte) zelfs Funchal.
Nadat we de benen hebben gestrekt in het pittoreske dorpje Ribeira Brava, klimmen we met de bus noordwaarts, over de Encumeada bergpas die het groene noorden van het zonnigere zuiden scheidt. Vanaf het uitzichtpunt is het bij mooi weer mogelijk beide kusten tegelijk te zien.
De rit gaat verder langs de noordkust, waar het aanmerkelijk koeler is dan aan de zuidkust. We passeren de witte huisjes en wijngaarden van de schilderachtige dorpjes São Vicente en Seixal en worden getrakteerd op de gigantische Véu da Noiva waterval, die van een hoogte van ruim 100 meter naar beneden klettert. Dit is Madeira op haar best!
Rond lunchtijd komen we aan in Porto Moniz, op het meest noordwestelijke puntje van het eiland. Hier lunchen we gezellig samen en maken we een wandeling langs de natuurlijke baden en lavarotsen waar Porto Moniz om bekend staat. Durft u het aan een verfrissende duik te nemen?
Via het ruige binnenland rijden we terug naar Funchal, maar niet voor we nog even stoppen in het gezellige badplaatsje Calheta. Hier eindigen we onze dag met een rondleiding in de traditionele suikerrietfabriek en proeven we uiteraard een glaasje echte ‘poncha’, een alcoholisch drankje van de typische Madeira rum (uit suikerriet), honing en verse vruchtensap. Op een geslaagde dag!

Weetje

Het ontstaan van poncha ligt vermoedelijk in Camara de Lobos. De vissers dronken het, vrij sterke, alcoholische drankje voor ze de lange oversteek naar Amerika maakten, om zo ziektekiemen en andere ziektes te doden.

DAG
04

Levada da Serra

Levada da Serra, Madeira
Prachtige wandeling over de Levada da Serra
Vrije middag in Funchal
Overnachting in Funchal

Madeira is hét wandeleiland bij uitstek en we kunnen het eiland natuurlijk niet verlaten zonder dit zelf te ervaren.
Gisteren heeft u waarschijnlijk al gemerkt dat het noorden van Madeira vele malen groener is dan het zonnigere zuiden van het eiland. Niet zo gek ook, als je bedenkt dat het eiland een hoofdzakelijke aanvoer van noordenwind heeft en alle regenwolken letterlijk tegen de hoge pieken van Madeira’s bergachtige midden worden gedrukt. Al in de 16e eeuw bedachten slimme boeren een manier om het zuiden tóch van regenwater te voorzien en zo voedsel te kunnen verbouwen – en de eerste levada werd geboren. Inmiddels kent Madeira meer dan 3000 kilometer van deze irrigatiekanalen, die het regenwater al slingerend vanuit de hoge bergen naar de kust brengen. Bovendien ontstond zo een perfect aangelegd netwerk van wandelpaden, langs de vaak goed begaanbare oevers van deze levada’s.
Vandaag wandelen we samen de Levada da Serra, een 5 kilometer lange wandeling in het zuidoosten van Madeira. Onder een bladerdak van Eucalyptus bomen, kijken we onderweg onze ogen uit op de knusse, landelijke dorpjes in deze regio. Onze ervaren gids vertelt ons alles over de weelderige flora & fauna die we onderweg tegenkomen. Geen wonder dat Madeira zo populair is onder wandelaars, wat een heerlijke route.
In de middag keren we terug in Funchal om lekker uit te rusten van een actieve ochtend. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding.

Goed om te weten

De Levada da Serra is de makkelijkste wandeling op Madeira en is qua niveau geschikt voor iedereen met een basisconditie. We kiezen dan ook juist voor deze wandelroute, vanwege het geringe niveauverschil en de vrij brede wandelpaden. Zo kan iedereen kennismaken met dit bijzondere fenomeen.

DAG
05

Santana & Oost-Madeira (ca. 100 km)

Santana
Bezoek aan de traditionele rieten huisjes in Santana
Inclusief 3-gangenlunch in een prachtig landhuis
Stop bij het meest oostelijke punt van Madeira; de Ponta de São Lourenço
Overnachting in Funchal

Bezochten we eerder deze week nog het groene noorden en westen van Madeira, vandaag is het de beurt aan het oostelijk deel van het eiland.
Vanuit Funchal klimmen we met de bus direct omhoog richting het bergachtige hart van het eiland. Onderweg zien we vruchtbare boomgaarden en velden vol blauwe bloesem van de Afrikaanse Lelie aan ons voorbij trekken. We bereiken Pico Arieiro, met zijn 1818 meter de op twee na hoogste bergpiek van het eiland, waar we genieten van een adembenemend uitzicht op de hoogvlakte van Paul da Serra.
Via de schitterende laurierbossen van Madeira bereiken we uiteindelijk de noordkust van het eiland, waar we de typische ‘Madeirahuisjes’ in Santana bezoeken. De traditionele, driehoekige huisjes met rieten dak staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet voor niets. In de huisjes leeft men nog volgens oude tradities en worden gerechten en handwerk op ambachtelijke wijze bereid.
Na deze leuke ochtend lunchen we samen net buiten Santana, in een schitterend landhuis met uitzicht op de ruige noordkust.
Via de noordoostkust rijden we vervolgens naar het meest oostelijke puntje van het eiland; Ponta de São Lourenço. In plaats van groene bossen en fleurige bloemenvelden wordt het landschap van dit 6 kilometer lange schiereiland gedomineerd door grillige kliffen, diepe afgronden en een woestijnachtig landschap. Wat een contrast met de rest van het eiland! Samen genieten we van het uitzicht en zien we fanatieke wandelaars op pad gaan over dit vulkanische stukje Madeira.

DAG
06

Monte & Het Nonnendal (ca. 35 km)

Eira do Serrado, Madeira
Stop bij het uitkijkpunt Pico dos Barcelos
Uitkijken op het groene Nonnendal vanaf Eira do Serrado
Bezoek aan het pittoreske dorpje Monte
Vrije middag in Funchal
Overnachting in Funchal

Vandaag maken we samen nog een laatste excursie in de omgeving van Funchal. We starten direct goed bij het uitkijkpunt Pico dos Barcelos, waar we genieten van een schitterend uitzicht over de baai van Funchal. Gelukkig wordt het uitzicht hierna alleen nog maar beter. Met de bus klimmen we naar een hoogte van bijna 1100 meter naar het uitkijkpunt Eira do Serrado. Wat een uitzicht! Vanaf het ‘arendsnest’ kijken we uit op het kleine dorpje Curral das Freiras in de smaragdgroene vallei voor ons. Dit ‘Nonnendal’ dankt haar naam aan de nonnen die zich er in de 16e eeuw schuil hielden voor piraten die Madeira destijds regelmatig binnenvielen.
We eindigen de ochtend in het knusse dorpje Monte, dat zich precies boven Funchal bevindt. Kijk hier vooral uit voor langs glijdende ‘tobbogans’! Deze rieten manden op houten glijders worden door twee Madeireese mannen vakkundig de steile straten van Monte afgegleden. Durft u het zelf ook te proberen?
De rest van de middag heeft u ter vrije besteding. Blijft u in Monte om het dorp verder te verkennen? Breng dan zeker een bezoek aan de weelderige paleistuinen van Monte Palace Tropical Garden. U vindt er o.a. Japanse tuinen en de meest uiteenlopende tropische planten. Neem de kabelbaan terug naar Funchal en geniet nog een laatste keer van het uitzicht over Madeira’s schitterende hoofdstad.

DAG
07

Funchal

Funchal
Vrije dag in Funchal
Optionele excursie ‘Walvissen & dolfijnen spotten per catamaran’
Laatste overnachting in Funchal

Uw laatste dag op Madeira kunt u volledig invullen zoals u zelf wenst. Blijft u vandaag in Funchal om nog een laatste keer door de knusse straatjes van ‘Zona Velha’ te struinen? Of ziet u graag nog iets van het eiland?
Met de optionele excursie ‘Walvissen & dolfijnen spotten per catamaran’ bekijkt u Madeira vandaag vanaf het water. De zee rondom Madeira is het leefgebied van veel walvissen en dolfijnen en u heeft dan ook grote kans deze geweldige dieren te spotten tijdens deze 3 uur durende excursie. Wanneer de wind gunstig staat, hijsen we de zeilen en geniet u bovendien op een heerlijk relaxte manier van het mooie weer op de comfortabele catamaran. Een fijne excursie voor uw laatste dag op Madeira!
Zoek voor vanavond een gezellig restaurant uit voor uw laatste avond in Funchal. Een lokale specialiteit op het eiland is Espetada, gemarineerd rundvlees aan spiezen dat wordt gegrild op open vuur. Niet alleen toeristen smullen van dit gerecht, het is ook zeer populair onder lokale bewoners. Treft u een restaurant met veel locals, dan weet u dus zeker dat het eten goed is!

DAG
08

Vertrek uit Funchal

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar de luchthaven van Funchal
Terugvlucht Funchal – Amsterdam

Vandaag komt er helaas een einde aan uw schitterende reis op Madeira. Wat heeft u veel beleefd de afgelopen week! Van de overweldigende natuurpracht tot de knusse dorpjes en het bruisende Funchal, de veelzijdigheid van Madeira zal u waarschijnlijk nog lang bijblijven.
Per transfer worden we naar de luchthaven van Funchal gebracht. Aangekomen op de luchthaven stappen we op onze vlucht terug naar Amsterdam. Het einde van een prachtige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Extra's

( 1 optie )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 1 van 1 opties )

‘Walvissen & dolfijnen spotten per catamaran op Madeira

Funchal & omgeving - Walvissen & dolfijnen spotten per catamaran

De zee rondom Madeira is het leefgebied van veel walvissen en dolfijnen. Tijdens deze relaxte, 3 uur durende catamaran tocht bekijkt u Madeira vanaf het water en heeft u grote kans deze geweldige dieren te spotten. Wanneer de wind gunstig staat, hijs...

De zee rondom Madeira is het leefgebied van veel walvissen en dolfijnen. Tijdens deze relaxte, 3 uur durende catamaran tocht bekijkt u Madeira vanaf het water en heeft u grote kans deze geweldige dieren te spotten. Wanneer de wind gunstig staat, hijsen we de zeilen en geniet u bovendien op een heerlijk relaxte manier van het mooie weer op de comfortabele catamaran. Minimaal 2 deelnemers - Prijs €50,- p.p.

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Portugal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Portugal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

8 dagen Het Mooiste van Madeira: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Handbagage (zie vluchtinfo)
Rondreis per comfortabele touringcar met airconditioning (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Verblijf in een fijn 4* hotel in Funchal
Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 8
Engelssprekende lokale gidsen
Dagelijks ontbijt en 2x lunch
Stadstour Funchal, inclusief toegang tot de Jardim Botanico
Madeirawijn proeverij in Funchal
Bezoek aan het uitzichtpunt Cabo Girão
Bezoek aan de natuurbaden van Porto Moniz (toegang optioneel en niet inbegrepen)
Wandeling over de Levada da Serra o.l.v. een ervaren gids
Bezoek aan de traditionele huisjes in Santana
Stop bij de oostkaap Ponta de São Lourenço
Stop bij de uitkijkpunten van het Nonnendal en bezoek aan het traditionele dorpje Monte

Exclusief

Ruimbagage (optioneel bij te boeken)
Eventuele optionele excursies (zie extra's)
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 35 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon

Minimaal aantal deelnemers: 10 Maximaal aantal deelnemers: 18

+- Extra's

( 1 optie )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 1 van 1 opties )

‘Walvissen & dolfijnen spotten per catamaran op Madeira

Funchal & omgeving - Walvissen & dolfijnen spotten per catamaran

De zee rondom Madeira is het leefgebied van veel walvissen en dolfijnen. Tijdens deze relaxte, 3 uur durende catamaran tocht bekijkt u Madeira vanaf het water en heeft u grote kans deze geweldige dieren te spotten. Wanneer de wind gunstig staat, hijs...

De zee rondom Madeira is het leefgebied van veel walvissen en dolfijnen. Tijdens deze relaxte, 3 uur durende catamaran tocht bekijkt u Madeira vanaf het water en heeft u grote kans deze geweldige dieren te spotten. Wanneer de wind gunstig staat, hijsen we de zeilen en geniet u bovendien op een heerlijk relaxte manier van het mooie weer op de comfortabele catamaran. Minimaal 2 deelnemers - Prijs €50,- p.p.

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Portugal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Portugal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

8 dagen Het Mooiste van Madeira: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Aankomst in Funchal

Vertrek
Vlucht Amsterdam – Funchal
Ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Eerste overnachting in Funchal

Vandaag is het zover – uw schitterende reis naar Madeira begint! Vanaf Amsterdam vliegt u in ongeveer 4 uur naar Funchal, de kleurrijke hoofdstad van het eiland. Daar wacht u een hartelijk welkom van de Nederlandssprekende reisleider die ons de hele reis vergezelt. Vanaf de luchthaven rijden we naar het centrum van Funchal, waar ons comfortabele hotel voor de komende week wacht.
Ga vast op verkenning door Funchal, morgen neemt de reisleider ons mee voor een kennismaking met deze leuke stad.

DAG
02

Funchal

Funchal
Stadstour Funchal
Bezoek aan de kleurrijke Mercado dos Lavradores
Inclusief toegang tot de Jardim Botanico, de botanische tuinen van Funchal
Madeirawijn proeverij
Overnachting in Funchal

Na de eerste nacht op Madeira worden we vanochtend in ons hotel getrakteerd op een vers ontbijt met uitzicht over de stad. Beter kan de dag niet beginnen! Samen met de reisleider gaan we vervolgens op pad. We wandelen door het oude centrum van Funchal, dat in de 15e eeuw door Portugese kolonisten gesticht werd. Begrijpt u ook zo goed waarom de stad liefkozend ‘klein Lissabon’ genoemd wordt?
We bezoeken de Mercado dos Lavradores, de overdekte markt waar ons een ware kleuren- (en geuren-)explosie van bloemen, exotisch fruit en verse vis te wachten staat. We proeven wat vers fruit, waarna we op ons gemak langs de vele stalletjes struinen. Kunt u de verleiding weerstaan iets te kopen?
We vervolgen onze tour naar een waar hoogtepunt van Funchal: de Jardim Botanico, ofwel de botanische tuinen van Funchal. Bij veel reisorganisaties is de toegang tot deze tuin niet inbegrepen, fijn dat het juist in deze reis inclusief is. In deze schitterend aangelegde tuin krijgt u vast een voorproefje van de bloemenpracht die op u wacht aankomende week. Overal zien we uiteenlopende bloemensoorten en exotische planten. Wat een plaatje!
Terug in de oude stad maken we nog een laatste stop bij het oude wijnhuis Pereira D’Oliveira. Hier wordt van de druivensoort Tinta Negra de beroemde Madeirawijn geproduceerd, die we uiteraard proeven aan het einde van de rondleiding. “A sua saúde (proost)!”

Goed om te weten

Enkele bezienswaardigheden zijn niet dagelijks geopend. Om te zorgen dat we alle beschreven excursies kunnen maken, kan het zijn dat de volgorde van het dagprogramma ter plaatse wijzigt. Uw reisleider neemt het dagprogramma aan het begin van de reis samen met u door.

DAG
03

West-Madeira & Porto Moniz (ca. 125 km)

Noordkust van Madeira
Genieten van het uitzicht op Cabo Girão
Prachtige rit langs de groene noordkust, langs Säo Vicente & Seixal
Bezoek aan & lunch in het leuke stadje Porto Moniz
Poncha proeven in een traditionele suikerrietfabriek
Overnachting in Funchal

Vandaag laten we Funchal achter ons en gaan op pad naar het westelijke deel van Madeira. Onderweg maken we diverse stops, maar de rit zelf is minstens zo indrukwekkend. Waar u ook kijkt, Madeira’s uitbundige natuur overweldigt continu. Ruige, groene bergtoppen, weelderige bloemenvelden en glinsterende watervallen wisselen elkaar af. Om stil van te worden.
Via het kleurrijke vissersdorpje Camara de Lobos bereiken we Cabo Girão, de op één na hoogste zeeklif ter wereld. Vanaf het glazen plateau worden we getrakteerd op een waanzinnig uitzicht op het net bezochte Camara de Lobos en (in de verte) zelfs Funchal.
Nadat we de benen hebben gestrekt in het pittoreske dorpje Ribeira Brava, klimmen we met de bus noordwaarts, over de Encumeada bergpas die het groene noorden van het zonnigere zuiden scheidt. Vanaf het uitzichtpunt is het bij mooi weer mogelijk beide kusten tegelijk te zien.
De rit gaat verder langs de noordkust, waar het aanmerkelijk koeler is dan aan de zuidkust. We passeren de witte huisjes en wijngaarden van de schilderachtige dorpjes São Vicente en Seixal en worden getrakteerd op de gigantische Véu da Noiva waterval, die van een hoogte van ruim 100 meter naar beneden klettert. Dit is Madeira op haar best!
Rond lunchtijd komen we aan in Porto Moniz, op het meest noordwestelijke puntje van het eiland. Hier lunchen we gezellig samen en maken we een wandeling langs de natuurlijke baden en lavarotsen waar Porto Moniz om bekend staat. Durft u het aan een verfrissende duik te nemen?
Via het ruige binnenland rijden we terug naar Funchal, maar niet voor we nog even stoppen in het gezellige badplaatsje Calheta. Hier eindigen we onze dag met een rondleiding in de traditionele suikerrietfabriek en proeven we uiteraard een glaasje echte ‘poncha’, een alcoholisch drankje van de typische Madeira rum (uit suikerriet), honing en verse vruchtensap. Op een geslaagde dag!

Weetje

Het ontstaan van poncha ligt vermoedelijk in Camara de Lobos. De vissers dronken het, vrij sterke, alcoholische drankje voor ze de lange oversteek naar Amerika maakten, om zo ziektekiemen en andere ziektes te doden.

DAG
04

Levada da Serra

Levada da Serra, Madeira
Prachtige wandeling over de Levada da Serra
Vrije middag in Funchal
Overnachting in Funchal

Madeira is hét wandeleiland bij uitstek en we kunnen het eiland natuurlijk niet verlaten zonder dit zelf te ervaren.
Gisteren heeft u waarschijnlijk al gemerkt dat het noorden van Madeira vele malen groener is dan het zonnigere zuiden van het eiland. Niet zo gek ook, als je bedenkt dat het eiland een hoofdzakelijke aanvoer van noordenwind heeft en alle regenwolken letterlijk tegen de hoge pieken van Madeira’s bergachtige midden worden gedrukt. Al in de 16e eeuw bedachten slimme boeren een manier om het zuiden tóch van regenwater te voorzien en zo voedsel te kunnen verbouwen – en de eerste levada werd geboren. Inmiddels kent Madeira meer dan 3000 kilometer van deze irrigatiekanalen, die het regenwater al slingerend vanuit de hoge bergen naar de kust brengen. Bovendien ontstond zo een perfect aangelegd netwerk van wandelpaden, langs de vaak goed begaanbare oevers van deze levada’s.
Vandaag wandelen we samen de Levada da Serra, een 5 kilometer lange wandeling in het zuidoosten van Madeira. Onder een bladerdak van Eucalyptus bomen, kijken we onderweg onze ogen uit op de knusse, landelijke dorpjes in deze regio. Onze ervaren gids vertelt ons alles over de weelderige flora & fauna die we onderweg tegenkomen. Geen wonder dat Madeira zo populair is onder wandelaars, wat een heerlijke route.
In de middag keren we terug in Funchal om lekker uit te rusten van een actieve ochtend. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding.

Goed om te weten

De Levada da Serra is de makkelijkste wandeling op Madeira en is qua niveau geschikt voor iedereen met een basisconditie. We kiezen dan ook juist voor deze wandelroute, vanwege het geringe niveauverschil en de vrij brede wandelpaden. Zo kan iedereen kennismaken met dit bijzondere fenomeen.

DAG
05

Santana & Oost-Madeira (ca. 100 km)

Santana
Bezoek aan de traditionele rieten huisjes in Santana
Inclusief 3-gangenlunch in een prachtig landhuis
Stop bij het meest oostelijke punt van Madeira; de Ponta de São Lourenço
Overnachting in Funchal

Bezochten we eerder deze week nog het groene noorden en westen van Madeira, vandaag is het de beurt aan het oostelijk deel van het eiland.
Vanuit Funchal klimmen we met de bus direct omhoog richting het bergachtige hart van het eiland. Onderweg zien we vruchtbare boomgaarden en velden vol blauwe bloesem van de Afrikaanse Lelie aan ons voorbij trekken. We bereiken Pico Arieiro, met zijn 1818 meter de op twee na hoogste bergpiek van het eiland, waar we genieten van een adembenemend uitzicht op de hoogvlakte van Paul da Serra.
Via de schitterende laurierbossen van Madeira bereiken we uiteindelijk de noordkust van het eiland, waar we de typische ‘Madeirahuisjes’ in Santana bezoeken. De traditionele, driehoekige huisjes met rieten dak staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet voor niets. In de huisjes leeft men nog volgens oude tradities en worden gerechten en handwerk op ambachtelijke wijze bereid.
Na deze leuke ochtend lunchen we samen net buiten Santana, in een schitterend landhuis met uitzicht op de ruige noordkust.
Via de noordoostkust rijden we vervolgens naar het meest oostelijke puntje van het eiland; Ponta de São Lourenço. In plaats van groene bossen en fleurige bloemenvelden wordt het landschap van dit 6 kilometer lange schiereiland gedomineerd door grillige kliffen, diepe afgronden en een woestijnachtig landschap. Wat een contrast met de rest van het eiland! Samen genieten we van het uitzicht en zien we fanatieke wandelaars op pad gaan over dit vulkanische stukje Madeira.

DAG
06

Monte & Het Nonnendal (ca. 35 km)

Eira do Serrado, Madeira
Stop bij het uitkijkpunt Pico dos Barcelos
Uitkijken op het groene Nonnendal vanaf Eira do Serrado
Bezoek aan het pittoreske dorpje Monte
Vrije middag in Funchal
Overnachting in Funchal

Vandaag maken we samen nog een laatste excursie in de omgeving van Funchal. We starten direct goed bij het uitkijkpunt Pico dos Barcelos, waar we genieten van een schitterend uitzicht over de baai van Funchal. Gelukkig wordt het uitzicht hierna alleen nog maar beter. Met de bus klimmen we naar een hoogte van bijna 1100 meter naar het uitkijkpunt Eira do Serrado. Wat een uitzicht! Vanaf het ‘arendsnest’ kijken we uit op het kleine dorpje Curral das Freiras in de smaragdgroene vallei voor ons. Dit ‘Nonnendal’ dankt haar naam aan de nonnen die zich er in de 16e eeuw schuil hielden voor piraten die Madeira destijds regelmatig binnenvielen.
We eindigen de ochtend in het knusse dorpje Monte, dat zich precies boven Funchal bevindt. Kijk hier vooral uit voor langs glijdende ‘tobbogans’! Deze rieten manden op houten glijders worden door twee Madeireese mannen vakkundig de steile straten van Monte afgegleden. Durft u het zelf ook te proberen?
De rest van de middag heeft u ter vrije besteding. Blijft u in Monte om het dorp verder te verkennen? Breng dan zeker een bezoek aan de weelderige paleistuinen van Monte Palace Tropical Garden. U vindt er o.a. Japanse tuinen en de meest uiteenlopende tropische planten. Neem de kabelbaan terug naar Funchal en geniet nog een laatste keer van het uitzicht over Madeira’s schitterende hoofdstad.

DAG
07

Funchal

Funchal
Vrije dag in Funchal
Optionele excursie ‘Walvissen & dolfijnen spotten per catamaran’
Laatste overnachting in Funchal

Uw laatste dag op Madeira kunt u volledig invullen zoals u zelf wenst. Blijft u vandaag in Funchal om nog een laatste keer door de knusse straatjes van ‘Zona Velha’ te struinen? Of ziet u graag nog iets van het eiland?
Met de optionele excursie ‘Walvissen & dolfijnen spotten per catamaran’ bekijkt u Madeira vandaag vanaf het water. De zee rondom Madeira is het leefgebied van veel walvissen en dolfijnen en u heeft dan ook grote kans deze geweldige dieren te spotten tijdens deze 3 uur durende excursie. Wanneer de wind gunstig staat, hijsen we de zeilen en geniet u bovendien op een heerlijk relaxte manier van het mooie weer op de comfortabele catamaran. Een fijne excursie voor uw laatste dag op Madeira!
Zoek voor vanavond een gezellig restaurant uit voor uw laatste avond in Funchal. Een lokale specialiteit op het eiland is Espetada, gemarineerd rundvlees aan spiezen dat wordt gegrild op open vuur. Niet alleen toeristen smullen van dit gerecht, het is ook zeer populair onder lokale bewoners. Treft u een restaurant met veel locals, dan weet u dus zeker dat het eten goed is!

DAG
08

Vertrek uit Funchal

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar de luchthaven van Funchal
Terugvlucht Funchal – Amsterdam

Vandaag komt er helaas een einde aan uw schitterende reis op Madeira. Wat heeft u veel beleefd de afgelopen week! Van de overweldigende natuurpracht tot de knusse dorpjes en het bruisende Funchal, de veelzijdigheid van Madeira zal u waarschijnlijk nog lang bijblijven.
Per transfer worden we naar de luchthaven van Funchal gebracht. Aangekomen op de luchthaven stappen we op onze vlucht terug naar Amsterdam. Het einde van een prachtige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Extra's

( 1 optie )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 1 van 1 opties )

‘Walvissen & dolfijnen spotten per catamaran op Madeira

Funchal & omgeving - Walvissen & dolfijnen spotten per catamaran

De zee rondom Madeira is het leefgebied van veel walvissen en dolfijnen. Tijdens deze relaxte, 3 uur durende catamaran tocht bekijkt u Madeira vanaf het water en heeft u grote kans deze geweldige dieren te spotten. Wanneer de wind gunstig staat, hijs...

De zee rondom Madeira is het leefgebied van veel walvissen en dolfijnen. Tijdens deze relaxte, 3 uur durende catamaran tocht bekijkt u Madeira vanaf het water en heeft u grote kans deze geweldige dieren te spotten. Wanneer de wind gunstig staat, hijsen we de zeilen en geniet u bovendien op een heerlijk relaxte manier van het mooie weer op de comfortabele catamaran. Minimaal 2 deelnemers - Prijs €50,- p.p.

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Portugal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Portugal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

8 dagen Het Mooiste van Madeira: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • Terrace Mar Suite Hotel
 • Terrace Mar Suite Hotel
 • Terrace Mar Suite Hotel
 • Terrace Mar Suite Hotel

Funchal & omgeving

Terrace Mar Suite Hotel

Viersterren

Het volledig gerenoveerde Terrace Mar Suite Hotel heeft een ideale ligging in Madeira's hoofdstad Funchal. Vanaf het hotel wandelt u in ongeveer een kwartier naar het knusse oude centrum van Funchal , maar ook in de directe omgeving van het hotel wemelt het van de goede restaurants en gezellig bars. Op het dakterras neemt u een verkoelende duik in het zwembad terwijl u uitkijkt over de hoofdstad en haar prachtige baai. Iedere ochtend serveert het hotel een smaakvol ontbijt (inbegrepen). Het restaurant is ook in de avond geopend en serveert goede streekgerechten (tegen betaling). Het hotel beschikt over gratis WiFi. De ruime junior suites z ...

Het volledig gerenoveerde Terrace Mar Suite Hotel heeft een ideale ligging in Madeira's hoofdstad Funchal. Vanaf het hotel wandelt u in ongeveer een kwartier naar het knusse oude centrum van Funchal , maar ook in de directe omgeving van het hotel wemelt het van de goede restaurants en gezellig bars. Op het dakterras neemt u een verkoelende duik in het zwembad terwijl u uitkijkt over de hoofdstad en haar prachtige baai. Iedere ochtend serveert het hotel een smaakvol ontbijt (inbegrepen). Het restaurant is ook in de avond geopend en serveert goede streekgerechten (tegen betaling). Het hotel beschikt over gratis WiFi. De ruime junior suites zijn modern ingericht en zijn allemaal voorzien van een balkon en een kleine kitchenette met fornuis, koelkast en magnetron. De badkamer beschikt over een douche, toilet en föhn.

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Girassol Funchal
 • Hotel Girassol Funchal
 • Hotel Girassol Funchal
 • Hotel Girassol Funchal
 • Hotel Girassol Funchal
 • Hotel Girassol Funchal
 • Hotel Girassol Funchal
 • Hotel Girassol Funchal
 • Hotel Girassol Funchal

Funchal & omgeving

Hotel Girassol

Viersterren

Omgeven door een tropische palmentuin ligt het comfortabele 4-sterrenhotel Girassol. Dit moderne, maar sfeervolle hotel ligt in het nieuwe centrum van Funchal, op zo'n 2 kilometer afstand van de gezellige oude stad 'Zona Velha'. In het lekkere zwembad kunt u terecht voor een verkoelende duik, of om te ontspannen in één van de cabana's of ligbedjes. Voor de ultieme ontspanning maakt u gebruik van de sauna. Iedere ochtend serveert het hotel een smaakvol ontbijt (inbegrepen). Het restaurant heeft een fijn terras en serveert smakelijke pasta's, salades en vis- en vleesgerechten (tegen betaling). Het hotel beschikt over gratis WiFi. De ruime ju ...

Omgeven door een tropische palmentuin ligt het comfortabele 4-sterrenhotel Girassol. Dit moderne, maar sfeervolle hotel ligt in het nieuwe centrum van Funchal, op zo'n 2 kilometer afstand van de gezellige oude stad 'Zona Velha'. In het lekkere zwembad kunt u terecht voor een verkoelende duik, of om te ontspannen in één van de cabana's of ligbedjes. Voor de ultieme ontspanning maakt u gebruik van de sauna. Iedere ochtend serveert het hotel een smaakvol ontbijt (inbegrepen). Het restaurant heeft een fijn terras en serveert smakelijke pasta's, salades en vis- en vleesgerechten (tegen betaling). Het hotel beschikt over gratis WiFi. De ruime junior suites hebben heerlijk grote ramen die uitzicht bieden op de tuin en/of de Atlantische Oceaan. Iedere kamer heeft een apart zitgedeelte met een (slaap)bank en televisie en is voorzien van een balkon, koelkastje, koffie- en theefaciliteiten, waterkoker, airconditioning en kluisje. De badkamer beschikt over een douche, toilet en föhn.

Meer info >

Minder info >

 • Pestana Casino Studios
 • Pestana Casino Studios
 • Pestana Casino Studios
 • Funchal

Funchal & omgeving

Pestana Casino Studios

Viersterren

Pestana Casino Studios is gelegen in Funchal, Madeira. Het centrum van Funchal bevindt zich op slechts 5 minuten lopen. Het hotel is voorzien van een buiten- en binnenzwembad, een spa en sportfaciliteiten. Er zijn 4 restaurants en bars waar u kunt genieten van diverse gerechten, dranken en het panoramische uitzicht. De moderne en ruime studio's beschikken over gratis wifi, kluisje, TV, airconditioning en een kitchenette. De kitchenette is uitgerust met een koelkast, magnetron, koffie-/theezetapparaat en een vaatwasser. Alle studio's hebben een badkamer met douche, toilet en föhn.

8 dagen Het Mooiste van Madeira: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

+- Extra's

( 1 optie )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 1 van 1 opties )

‘Walvissen & dolfijnen spotten per catamaran op Madeira

Funchal & omgeving - Walvissen & dolfijnen spotten per catamaran

De zee rondom Madeira is het leefgebied van veel walvissen en dolfijnen. Tijdens deze relaxte, 3 uur durende catamaran tocht bekijkt u Madeira vanaf het water en heeft u grote kans deze geweldige dieren te spotten. Wanneer de wind gunstig staat, hijs...

De zee rondom Madeira is het leefgebied van veel walvissen en dolfijnen. Tijdens deze relaxte, 3 uur durende catamaran tocht bekijkt u Madeira vanaf het water en heeft u grote kans deze geweldige dieren te spotten. Wanneer de wind gunstig staat, hijsen we de zeilen en geniet u bovendien op een heerlijk relaxte manier van het mooie weer op de comfortabele catamaran. Minimaal 2 deelnemers - Prijs €50,- p.p.

Meer info

Minder info

8 dagen Het Mooiste van Madeira: altijd de beste prijs
8 dagen Het Mooiste van Madeira: altijd de beste prijs

Reisleiding Portugal

In Portugal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Portugal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische info

-Reisprogramma
Sluiten-

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Madeira boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen.

Entreegelden
De entreegelden zijn inbegrepen in de reissom.

Fooienpot:
Zie voor richtbedragen onder Fooien.

Maaltijden inbegrepen tijdens de reis; ontbijt
Lunch: ca. € 15,00
Diner: ca. € 25,00

Flesje water: ca. € 1,00
Flesje fris: ca. € 2,00
Fles wijn: ca. € 4,00
Glas bier (lokaal): ca. € 3,00

De fooien voor de reisleider en de vaste chauffeur zijn niet inbegrepen. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven.

Fooien

De Portugese bevolking is gewend hard te werken voor een fooi. Een fooi wordt dan ook gezien als waardering en dat u tevreden bent met de service die aan u is verleend. Fooi geven in Portugal is vergelijkbaar met Nederland. Het geven van een fooi wordt erg op prijs gesteld en wordt als aanvulling gezien op het salaris en daarmee goed meegenomen. Het geven van fooien is niet verplicht, als u niet tevreden bent over de service, wordt dit ook niet van u verwacht.

Indicatie fooien
Chauffeur: €2,- per persoon per dag
Gids: €2,- per persoon per dag
Kamermeisje: €1,- per persoon per dag
Kofferdrager: €1,- per koffer
Restaurant: 10% van de rekening

Bovenstaande bedragen geven u een idee van de fooien. Een fooi geven is niet verplicht, uiteraard bent u hierin vrij om zelf te beslissen. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld. Dit zijn de richtbedragen. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen.

Fooienpot
Aan het begin van uw rondreis zal de reisleider een gezamenlijke fooienpot voorstellen, zodat u niet de hele dag fooien achter hoeft te laten. De reisleider betaalt van deze fooienpot alle gezamenlijke fooien, u hoeft hier dan niet meer naar om te kijken. Op die manier kunt u rustig van uw vakantie genieten. De reisleider houdt een kasboek bij, dat voor iedereen inzichtelijk is. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis is ca. € 32,- per persoon. Dit bedrag kunt u ter plaatse betalen. De reisleider vertelt u waar u het beste kunt pinnen. De fooi(en) voor de reisleider zelf (en de vaste chauffeur) zijn niet bij dit bedrag inbegrepen. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Zwaarte en mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Portugal. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden loopt u veel en vaak beklimt u trappen. Het is belangrijk dat u zelfstandig, eventueel met hulp van een medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de bus, trein of boot (afhankelijk van de reis) kunt stappen. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Portugal

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Portugal zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Portugal. (opent in een nieuw venster)

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze lokale partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1-2 werkdagen bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

Op onze website ziet u onder het tabblad 'Data & Prijzen' achter de vertrekdata aangegeven of een specifieke vertrekdatum een 'Gegarandeerd vertrek' heeft.

Wanneer het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt neemt NRV ruim van te voren (minimaal 21 dagen voor vertrek) contact met u op. NRV zal haar uiterste best doen om een passend alternatief aan te bieden. Dit alternatief kan bestaan uit bijvoorbeeld een vervoerswijziging in de vorm van een minibus of afhankelijk van de bestemming zelf rijden in een huurauto, Engelssprekende reisleiding en/of andere vertrekdata. Indien dit alternatief voor u niet passend is, ontvangt u de volledige reissom terug.

Het kan tevens voorkomen dat een vertrekdatum of luchtvaartmaatschappij aangepast moet worden in verband met een vlucht- en/ of programmawijziging. Hierover zullen wij u eveneens informeren.

NRV behoudt zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en/of overmacht situaties de reis geen doorgang te laten vinden of het reisprogramma aan te passen. Hiervoor kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn.

+Waar kan ik de groepssamenstelling zien?

Voor onze groepsreizen kunt u op onze website bij Data & Prijzen achter de gewenste vertrekdatum van de reis op het bovenste icoontje Groepssamenstelling klikken. U ziet dan in percentages de leeftijden en het geslacht van de reizigers die zich hebben aangemeld voor deze reis. De definitieve deelnemerslijst ontvangt u bij uw reisbescheiden.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Voor onze groepsreizen geldt een minimum en een maximum aantal deelnemers. Hoeveel deelnemers dit betreft is afhankelijk van de specifieke reis. Dit staat bij iedere groepsreis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen', onder de tabel met vertrekdata.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer via internetbankieren overmaken op de rekening van NRV.

Bankgegevens van NRV:

ING
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

Betaling per creditcard of contanten is helaas niet mogelijk.

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze familiegroepsreizen is kinderkorting altijd van toepassing. Hoe hoog deze korting is verschilt per reis en ziet u bij de reis aangegeven.

Op onze reguliere groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.
Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Dat een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgraden/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste groepsreis inzien.
Uiteraard kunt u ook telefonisch (+31 (0)70 3076700) of per e-mail (info@nrv.nl) contact met ons opnemen zodat wij u nader kunnen informeren.

+Kan ik als alleenreiziger een kamer met een andere alleenreiziger krijgen?

Nee, als u alleen reist, krijgt u een kamer voor uzelf. Wij werken hierbij niet op indeling.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer zeven tot tien dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

+Waar moet ik aan denken als ik met kinderen reis?

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee . Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de landinformatie van uw bestemming op nrv.nl. Tevens kunt u de ambassade/het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Hoe kan ik mijn paspoortgegevens achteraf nog wijzigen/invullen?

Na uw boeking ontvangt u van ons een inlog op Mijn NRV. Via dit portaal kunt u uw gegevens nog aanvullen of wijzigen. Het is ook mogelijk uw gegevens per mail of telefonisch aan ons door te geven. Wij verwerken het dan in uw boeking.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor veel landen is een visum verplicht om het land in te kunnen reizen. Voor sommige landen kunt u bij aankomst een visum kopen, bij andere landen dient u dit visum reeds vooraf thuis aan te vragen. Op onze website kunt u bij de landinformatie van het betreffende land hier meer informatie over vinden. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Ik reis naar of via de VS. Zijn er nog nadere vereisten waaraan ik moet voldoen?

Wanneer u naar of via de VS reist dient u rekening te houden met het volgende:

U bent verplicht reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) of een visum te hebben, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. Een ESTA is sneller en goedkoper om te regelen, de kosten zijn circa 21 USD. Voor een aanvraag en meer informatie kunt u naar de website van ESTA gaan. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen. Als geen toestemming wordt gegeven, dient u een visum aan te vragen via het Amerikaanse consulaat.

De ESTA autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

ESTA geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het Visa Waiver programma meedoen, waaronder Nederland. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Daarnaast zijn er ook een aantal andere uitzonderingen om te kunnen reizen met een ESTA: als u in of na maart 2011 in Iran, Irak, Noord-Korea, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen bent geweest, kunt u niet meer met een ESTA reizen. U bent dan verplicht om een visum aan te vragen. Het heeft in dit geval geen zin om een nieuw paspoort aan te vragen, daar u naam gekoppeld is aan uw bezoek. Hetzelfde geldt voor reizigers die na 12 januari 2021 in Cuba zijn geweest. Meer uitgebreide informatie treft u aan op deze website.

Indien u via de VS met kinderen reist, dient u naast ESTA, ook rekening te houden met het volgende: wanneer er één of meerdere kinderen bij u in het paspoort staan, dient voor elk kind een visum of een eigen paspoort aangevraagd te worden. Kinderen dienen dus in het bezit te zijn van een eigen paspoort of een visum.

Een visum kunt u aanvragen op de website van het Amerikaanse Consulaat, dit kost € 140,-. Vervolgens krijgt u een link toegestuurd waarmee u een afspraak kunt maken op het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam. U kunt rekening houden met een totale procedure van ca. 4 weken. Het visum is vervolgens 10 jaar geldig. Let u wel op dat als u een nieuw paspoort moet aanvragen, dat er bij uw oude paspoort op de visumpagina geen gaten gestanst worden.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze groepsreizen en privéreizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.
Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting de luchthaven. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op de luchthaven verwelkomd?

NRV heeft geen balie op de luchthavens. U zult dan ook niet voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van tevoren wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op de luchthaven.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

In de meeste gevallen wordt u bij onze groepsreizen en privéreizen bij aankomst verwelkomd. Heeft u uw reis zelf samengesteld dan zal u ter plaatse worden verwelkomd wanneer u een transfer of bijvoorbeeld een meet & greet heeft geboekt.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staan altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houdt u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur (telefonisch) bereikbaar.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

Maakt u een privérondreis of heeft u gekozen voor de reisvorm zelf samenstellen, dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen: achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

Wij zijn de grootste rondreisspecialist van Nederland met een aanbod van circa 500 reizen. NRV is opgericht in 2006 en daarmee hebben we inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in rondreizen. NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groepsreizen, privéreizen, familiereizen, cruises en reizen zelf samenstellen naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië.

+Waar staat NRV voor?

De afkorting NRV staat voor Nederland Reist Voordelig. Dat is een van onze uitgangspunten: de beste prijs voor ons aanbod. Verder staat NRV voor comfortabel op reis gaan. Onze rondreizen zijn door onze reisspecialisten met veel zorg samengesteld. De mooiste reisroutes zijn voor u uitgestippeld, met een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur en tussen bekende hoogtepunten en verborgen parels. NRV staat ook voor service. Zo vinden wij het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt. U treft dan ook veel informatie op onze website om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw reis.

+Wat voor soort reizen heeft NRV?

NRV biedt rondreizen aan naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië. Wij hebben groepsreizen, privéreizen, zelf samenstellen en cruises in ons aanbod. Binnen deze categorieën bieden wij ook nog verschillende soorten reizen aan, zoals familierondreizen, Fly Drives, autorondreizen, stedentrips, strandvakanties en relaxte rondreizen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven. Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. In de regel krijgt u hierop binnen 48 uur van ons een reactie.

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve presentaties bij te wonen. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over onze bestemmingen en ziet u prachtige reisreportages. Uiteraard is er ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Kijk hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé en voor het reserveren van uw plaatsen.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op nrv.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens, reisbescheiden en uw reispuntensaldo.
Het aanmaken van een ‘Mijn NRV’ domein gebeurt automatisch als u als nieuwe klant een online reis boekt, zodat u daarna eenvoudig uw gegevens bij elkaar heeft.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op de inlogpagina op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Helemaal onderaan alle webpagina’s ziet u een invulveld voor uw e-mailadres met daarboven “Schrijf u in voor onze nieuwsbrief”. Vul uw e-mailadres in en u wordt voortaan op de hoogte gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

+Hoe meld ik mij af voor de nieuwsbrief?

U kunt zich afmelden voor onze nieuwsbrief door onderaan in een ontvangen nieuwsbrief op de afmeldlink te klikken. U kunt ook reageren op een ontvangen nieuwsbrief dat u uitgeschreven wilt worden, dan schrijven wij u handmatig uit.

8 dagen Het Mooiste van Madeira: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Aankomst in Funchal

02Funchal

03West-Madeira & Porto Moniz

04Levada da Serra

05Santana & Oost-Madeira

06Monte & Het Nonnendal

07Funchal

08Vertrek uit Funchal

Bewaar reis Boek nu