Aveiro
Aveiro
Het glooiende landschap van de Alentejo
Het glooiende landschap van de Alentejo
Obidos
Obidos
De Algarve
De Algarve
Lissabon
Lissabon

Dwars door Portugal

Groepsreis | 15 dagen v.a.
1799i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
05-10-2024
Reisduur
15dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 150,00 korting

Groepsreizen Salei

Voorwaarden Groepsreizen Sale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen bij vertrek tot en met maart 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

(inclusief 150,00 korting)

Voorwaarden Groepsreizen Sale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen bij vertrek tot en met maart 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Groepsreizen Salei
Onze meest complete rondreis door Portugal
Stadswandelingen door Porto, Lissabon, Coimbra & Évora
Spectaculaire natuur en historische dorpen in de Alentejo, Douro Vallei en de Serra da Estrela
Ontspannen eindigen aan de stranden van de Algarve
Inclusief lokale gidsen, excursies en entreegelden (t.w.v. ca. €150)
Kleine groepen met max. 26 deelnemers

Complete rondreis met de mooiste hoogtepunten van Portugal

Middeleeuwse steden, indrukwekkende kloosters, kerken en paleizen én een duizelingwekkende natuur; Portugal is een land met oneindig veel gezichten. Tijdens deze zeer complete rondreis door Portugal maken we kennis met alle hoogtepunten die het land herbergt. Zo starten we de reis in bruisend Lissabon, waarna we via de kust en de leuke stad Coimbra naar de portkelders van charmant Porto rijden. Via de indrukwekkende steden in de Minho regio, de diepgroene heuvels van de Douro Vallei en de onherbergzame bergen van de Serra da Estrela rijden we naar het historische Évora. Onderweg zien we historische dorpjes en ontdekken we dat Portugal een land is met een ontzettend divers landschap. In de Alentejo, het culinaire hart van het land, proeven we traditionele wijnen en olijfolies en ervaren we de nog haast onontdekte sfeer van deze prachtige regio. Tot slot verblijven we aan de goudgele stranden van de Algarve, de reis beter afsluiten kan haast niet. Ter plaatse betaalt u alleen de toegang tot een aantal kloosters en kerken wanneer u deze van binnen wilt zien, de overige excursies, entreegelden en lokale gidsen zijn al inbegrepen in de reissom. Dat is nog eens onbezorgd op reis gaan!

"Een goed georganiseerde rondreis in een prachtig land dat wij van noord tot zuid en van oost tot west gezien hebben en waarin we overnacht hebben in goede en prettige hotels. De reis was niet in het minst geslaagd door de leuke, gezellige groep, de fijne reisleider en het mooie weer."

van Leiden

| Beoordeling: 9

Bekijk reviews

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Aankomst in Lissabon

Heenreis
Vlucht naar Lissabon
Kennismaking met de Nederlandssprekende reisleider
Diner en overnachting in Lissabon

Vandaag is het zover, uw rondreis door Portugal begint! In de komende twee weken maken we een prachtige route langs de mooiste hoogtepunten van Portugal. Na een laatste kopje koffie op de luchthaven wandelt u naar de gate en gaat u aan de boord van uw vlucht naar Lissabon. Maak het u gemakkelijk en verheug u onderweg vast op al het moois dat u aankomende reis gaat zien.
Op de luchthaven van Lissabon staat onze enthousiaste, Nederlandssprekende reisleider al op ons te wachten. Hij of zij neemt u maar wat graag mee langs al het moois dat deze regio te bieden heeft. Samen met de groep rijden we naar het hotel in Lissabon voor de komende drie nachten. Morgen maken we een uitgebreide stadstour door Portugals hoofdstad.

DAG
02

Lissabon

Lissabon
Stadswandeling met lokale gids door Portugals hoofdstad Lissabon
Bewonder het prachtige Jeronimusklooster in de wijk Belém
Overnachting in Lissabon

Een bekend Portugees gezegde luidt: “Porto werkt, Braga bidt, Coimbra studeert en Lissabon heeft plezier.” We beginnen onze reis dus op een plezierige manier: in de leukste stad van Portugal, hoofdstad Lissabon.
De ‘witte stad’, zoals de stad ook wel romantisch wordt genoemd, is met haar ligging, gebouwd op zeven heuvels aan de oevers van de rivier de Taag, sowieso een plaatje. Vandaag neemt een lokale (Engelssprekende) gids ons mee langs de mooiste bezienswaardigheden in het historische centrum. Via de Avenida da Liberdade lopen we de wijk Baixa binnen. We verkennen de middeleeuwse wijken Alfama en Mouraria, evenals de elegante wijk Chiado. Onderweg zien we schilderachtige, smalle straatjes, maar ook statige lanen, pleinen en fonteinen, terwijl het imposante Castelo de São Jorge trots boven ons uittorent.
Ook bezoeken we de wijk Belém waar we de Torre de Belém en het Jeróniumusklooster bezoeken. Hier zien we een prachtig voorbeeld van de Manuelstijl; deze stijl verwijst naar elementen uit de zee en naar de ontdekkingsreizen.
Geniet van uw avond in Lissabon en woon wanneer het even kan een traditionele fado bij in de wijk Alfama. Morgen ontdekken we sprookjesachtig Sintra.

Weetje

In Lissabon vindt u de oudste boekhandel ter wereld. De Bertrand Bookshop werd opgericht in 1732.

DAG
03

Sintra & Costa de Lisboa (ca. 75 km)

Quinta da Regaleira, Sintra
Een ochtend in sprookjesachtig Sintra
Bezoek aan het mooiste kasteel van Sintra; Quinta da Regaleira
Stop in de mondaine badplaatsen Estoril en Cascais
Laatste overnachting in Lissabon

De volgende stop op onze route waant ons even in een Portugees sprookje; Sintra. Hoog in het beboste gebergte net buiten Lissabon, bezaaid met kastelen, pastelkleurige paleizen en weelderige buitenhuizen. Samen bezoeken we het mooiste kasteel van Sintra ‘Quinta da Regaleira’. De rijkversierde gevel is op z’n minst indrukwekkend te noemen, net zoals het omliggende landgoed vol geheimzinnige gangenstelsels, meren, grotten en fonteinen.
Na ons bezoek heeft u zelf de tijd om Sintra verder te ontdekken. In het historische centrum vindt u onder andere het Palácio da Vila en in de gezellige wirwar van steegjes barst het van leuke winkeltjes met streekproducten.
Via de mondaine kustplaatsen Estoril en Cascais rijden we op ons gemak naar Lissabon. Wanneer de tijd het toelaat lopen we over de gezellige boulevard, strijken we neer op een terras en genieten we van het uitzicht op het strand en de zee. Wat een manier om de dag af te sluiten!

Weetje

Portugal was gedurende de Tweede Wereldoorlog neutraal. Hierdoor was het land uitermate aantrekkelijk voor (rijke) vluchtelingen. Het casino in Estoril was een gewilde plek. Geen verrassing dat hier vanuit alle inlichtingendiensten veel spionnen op af werden gestuurd. De meest beroemde spion moet wel Ian Fleming zijn. Hij is tevens de bedenker en schrijver van de James Bondboeken.

DAG
04

Óbidos, Alcobaça, Nazaré & Batalha (ca. 190 km)

Óbidos
Wandel door het fotogenieke vestingstadje Óbidos
Bezoek aan het Klooster van Alcobaça
Bezoek aan de leuke kustplaats Nazaré
Ontdek het indrukwekkende Batalha Klooster
Overnachting in Leiria

We starten deze dag met een bezoek aan het vestingstadje Óbidos, zonder twijfel één van de mooiste plaatsjes van deze regio. Wandel op eigen gemak door de geplaveide straatjes met witte huisjes, rode pannendaken en geurige bougainville. Begrijpt u de charme van Óbidos ook zo goed?
We rijden verder voor een bezoek aan het klooster in Alcobaça. Alcobaça heeft een klooster met een romantisch verhaal; dat van Prins Pedro I en zijn hofdame Ines de Castro. Beiden liggen begraven in het klooster van Alcobaça met de voeten naar elkaar, zodat zij bij de wederopstanding elkaar als eerste zien.
Vervolgens rijden we richting de kust waar we een stop maken in het leuke plaatsje Nazaré. Met haar knusse oude centrum vol goede visrestaurants en langgerekte, door kliffen omgeven strand, is Nazaré zonder twijfel één van de mooiste kustplaatsjes uit de omgeving. Bovendien is Nazaré gezegend met de ideale surfcondities en zijn de metershoge golven reden voor surfers van over de hele wereld om hier hun surfkunsten te vertonen.
Tot slot maken we een stop in Batalha om een bezoek te brengen aan het enorme klooster van de stad dat niet lang geleden verkozen werd tot één van de zeven wonderen, ‘Maravilhas’, van Portugal. Het werd ooit gebouwd om de overwinning van de Portugezen op de Spanjaarden te herdenken, ‘batalha’ betekent dan ook letterlijk ‘slag’. De bouw van dit fascinerende, gotische monument duurde maarliefst twee hele eeuwen en is in feite nooit helemaal afgemaakt, wat we zien aan het ontbrekende dak in de ‘Capelas Imperfeitas’, de onvoltooide kapellen. Gek genoeg maakt dit het bouwwerk zo mogelijk nóg indrukwekkender, wat een prachtig kunstwerk.

Weetje

Proef in Óbidos de lokale ‘Ginjinha de Óbidos’, een heerlijk kersenlikeurtje. Deze probeert u bij voorkeur in een bekertje van chocola.

DAG
05

Coimbra & Aveiro (ca. 220 km)

Aveiro
Stadswandeling met lokale gids door Coimbra, inclusief bezoek aan de universiteit
Waterkanalen en gekleurde moliceiros in Aveiro; het Venetië van Portugal
Overnachting in Porto.

We beginnen onze dag met een bezoek aan de stad Coimbra. Deze leuke, veelzijdige stad heeft een eeuwenoude historie en huist één van de oudste universiteiten van Europa. De universiteit werd in Lissabon opgericht en verhuisde een paar keer op en neer tussen de twee steden. Samen met een lokale (Engelssprekende) gids bezoeken we deze beroemde universiteit, waarna we gezamenlijk vanuit de bovenstad naar de oevers van de rivier de Mondego lopen. Onderweg zult u zien dat Coimbra een echte studentenstad is en bruist van energie, een heerlijke stad om doorheen te wandelen.
We rijden verder naar Aveiro, beroemd vanwege zijn waterkanalen en gekleurde boten ‘moliceiros’ en daarom ook wel het Venetië van Portugal genoemd. We wandelen rond in het kleurrijke stadje en kijken naar de bootjes die af en aan varen. Een typische lekkernij uit Aveiro zijn de zoete ‘Ovos moles’, gemaakt van eigeel en suiker. Wilt u er eentje proberen, doe dit dan zeker in Aveiro!
We rijden verder naar Porto, onze verblijfplaats voor de komende drie nachten.

Goed om te weten

De bibliotheek van Coimbra’s universiteit herbergt maar liefst 300.000 literaire werken en doet denken aan een set van Harry Potter. Om de rust in deze bijzondere bibliotheek te bewaren, mogen bezoekers maar beperkt in kleine groepjes naar binnen. Wanneer mogelijk nemen we de bibliotheek mee in ons bezoek, dit valt alleen niet te garanderen.

DAG
06

Porto

Porto
Stadswandeling door Porto onder leiding van lokale gids
Rondleiding door het imposante Palacio da Bolsa, het oude Beurspaleis
Portproeverij in één van de wijnkelders in Vila Nova de Gaia
Overnachting in Porto

Onze dag start vandaag in de sfeervolle stad Porto. Deze charmante tweede stad van Portugal ligt aan de oevers van de Douro, dé levensader van de stad. Vooral de oude wijk Ribeira, met haar smalle, steile straatjes vol kleurrijke huizen en wapperende was, geeft de stad een authentieke uitstraling. Vandaag neemt de Nederlandssprekende reisleider u, samen met een lokale (Engelssprekende) gids, mee langs de mooiste bezienswaardigheden van deze leuke stad. Samen bekijken we de kathedraal Sé, het met de kenmerkende azulejos versierde treinstation São Bento en het ‘Palacio da Bolsa’, het in neoklassieke stijl gebouwde oude Beurspaleis waar we een uitgebreide rondleiding krijgen.
In de middag steken we de Douro over naar Vila Nova de Gaia, verbonden met Porto door (onder andere) de imposante ijzeren brug Ponte Dom Luís I. Hier bezoeken we één van de tientallen pakhuizen waar de wereldberoemde portwijn geproduceerd wordt. Uiteraard krijgen we uitleg over het productieproces, waarna we zelf een glaasje proeven.
Geniet van uw vrije avond in Porto. Morgen ontdekken we vanuit Porto de prachtige steden Braga en Guimarães.

DAG
07

Braga & Guimarães (ca. 140 km)

Braga
Bezoek aan koninklijk Guimarães
Bezoek aan Braga en heiligdom Bom Jesus do Monte
Overnachting in Porto

Gisteren ervaarden we samen de charme van Porto, wat een leuke stad! Vandaag ontdekken we dat de stad ook nog eens een perfecte uitvalsbasis is om het achterland te ontdekken. Onze eerste stop van de dag is Guimarães, de trotse geboorteplaats van Portugals eerste koning en daarmee de geboortestad van het Portugese koninkrijk. Bovendien is het Middeleeuwse hart van de stad een heerlijke wirwar van kleine steegjes en pittoreske pleintjes, die allemaal naar het kasteel bovenaan een heuvel leiden. Samen wandelen we door dit leuke stadje en begrijpen we direct waarom UNESCO het oude centrum in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst plaatste.
Tot slot maken we een stop in Braga, dé heilige stad van Portugal. Hier bezoeken we het historische centrum en het net buiten de stad gelegen heiligdom Bom Jesus do Monte voor we weer terugkeren naar Porto.

Weetje

Bent u in voor een uitdaging, dan kunt u de ca. 600 traptreden beklimmen naar de heilige kerk van Bom Jesus do Monte. Wordt dat toch te zwaar kies, dan voor het treintje naar boven. Waar u ook voor kiest, het uitzicht is fenomenaal!

DAG
08

Douro Vallei (ca. 225 km)

Douro Vallei
Wandelen door het oude centrum van de pittoreske stad Amarante
Oogstrelende rit door het hart van de Douro Vallei
Stop in het pittoreske plaatsje Pinhão met haar fraai versierde stationshal
Boottocht over de Douro
Overnachting in Viseu

We staan vandaag op tijd op, maar met een goede reden. De dag start met een bezoek aan Amarante, prachtig gelegen aan de rivier de Tâmega. De met wilgen omzoomde rivieroevers leiden ons naar de fotogenieke stenen brug, die de stad een haast Middeleeuwse aanblik geven. Amarante is bovendien een walhalla voor echte lekkerbekken. Uit deze omgeving komen Portugals’ lekkerste kazen, gerookte vleeswaren en zoetigheden. Probeert u zeker de met custard gevulde ‘Bolos de São Gonçalo’. De vorm is misschien wat vreemd, maar deze traditionele lekkernij mag u eigenlijk niet missen.
Na ons bezoek aan Amarante rijden we een betoverend landschap binnen. Zo ver u kunt kijken, zien we groene heuvels bedekt met terrasvormige wijngaarden, statige wijnhuizen in witgekalkte, traditionele quinta’s en de glinsterende Douro, ver in het dal beneden ons. Ruim 2000 jaar aan wijnproductie hebben dit verbluffende landschap gevormd en de schilderachtige rit alleen is al de moeite waard. We stoppen in het kleine plaatsje Pinhão, in het hart van de Douro Vallei. Geniet hier van het prachtige uitzicht en neem een kijkje in het met azulejos versierde stationshalletje. Wanneer u goed kijkt, ziet u de druivenoogst afgebeeld staan op de kleine, blauwe tegeltjes. Hier gaan we tot slot aan boord van een twee uur durende boottocht over de Douro, om het duizelingwekkende landschap vanaf het water te bekijken.

DAG
09

Serra da Estrela (ca. 300 km)

Serra da Estrela
Serra da Estrela, hoogste berg van het vasteland van Portugal
De historische steden Linhares da Beira en Belmonte
Diner en overnachting in Castelo Branco

Portugal is een land van contrasterende landschappen. Na onze rit door de haast sprookjesachtige Douro Vallei staat vandaag een bezoek aan de Serra da Estrela op het programma, de grootste bergketen van het vasteland van Portugal. Het landschap is hier totaal anders dan wat we gisteren zagen. Om ons heen zien we ruige rotsen en ravijnen, afgewisseld door bossen, ijzige riviertjes en meertjes. Kijk goed om uw heen, in dit landschap is de kans groot dat we herders met hun kudde schapen zien lopen. Een uniek stukje Portugal!
Onze eerste stop in de Serra da Estrela is het historische dorp Linhares da Beira, een charmant dorpje met zijn oude kasteel en indrukwekkende granieten huizen. Daarna reizen we dieper de bergketen in totdat we het historische Belmonte bereiken, waar de restanten van een imposant granieten kasteel boven het dorp uittorenen. Bovendien vestigde eind 15e eeuw een grote Joodse gemeenschap zich in Belmonte, die volgens de wet wel buiten de kasteelmuren moesten wonen. Vandaag de dag kunt u de Joodse huizen nog goed herkennen aan de in steen gegraveerde symbolen op de gevel. De symbolen gaven het beroep van de bewoners weer, bijvoorbeeld een schaar voor de kleermaker. Ook nu huist Belmonte nog een groot aantal Joodse inwoners, één van de laatste Joodse gemeenschappen in Portugal.
Na de lunch (exclusief) gaan we verder naar Castelo Branco voor diner en overnachting.

DAG
10

Alentejo & Évora (ca. 275 km)

Marvao
Aankomst in de mooie regio Alentejo
Castelo de Vide; het best bewaarde middeleeuwse vestingstadje
Bezoek aan een kurkverwerkingsboerderij
Overnachting in Évora

We laten Castelo Branco achter ons en rijden naar de regio Alentejo, de grootste regio van Portugal. De Alentejo, dat letterlijk ‘over de Taag’ betekent, heeft een prachtig gevarieerd landschap met glooiende heuvels en haast goudkleurige vlaktes. Bovendien is de Alentjeo dé culinaire hart van Portugal waar u de beste traditionele gerechten proeft. Een waar paradijs voor fijnproevers!
In de Alentejo bezoeken we vandaag de pittoreske stadjes Castelo de Vide en Marvão. Het charmante stadje Castelo de Vide wordt vaak omschreven als het best bewaarde middeleeuwse vestingstadje van Portugal. Rondom het kasteel ligt een wirwar van witgekalkte huisjes met rode daken gedrapeerd en in het labyrint van straatjes vinden we de best bewaarde Joodse wijk van het land. Vanaf de vestingmuren genieten we van een schitterend uitzicht op dit mooie dorpje. Bij helder weer kunnen we zelfs Spanje zien liggen!
Het middeleeuwse dorp Marvão is gebouwd op een granieten heuvel en heeft vanwege haar ligging op 800 meter hoogte ook wel de bijnaam ‘adelaarsnest’. Lopend over de stevige vestingmuren zien we de steile hellingen aan weerszijden van het kasteel en begrijpen we direct waarom Marvão in het verleden zo’n uitermate strategische verdedigingspositie had.
In de middag rijden we verder naar Évora. Onderweg zien we het landschap transformeren naar eindeloze akkers bezaaid met kurkeiken. Net buiten Évora bezoeken we een kurkverwerkingsboerderij. Hier komen we meer te weten over de vele toepassingen van dit traditionele materiaal. We overnachten de komende twee nachten in Évora.

Weetje

Portugal is dé grootste kurkexporteur ter wereld. Van alle kurk wereldwijd komt de helft uit Portugal. De kurk eikenbomen, die zo karakteristiek zijn voor het Portugese landschap, worden hier al eeuwenlang verbouwd. Van de sponzige schors wordt de kurk gemaakt.

DAG
11

Évora & wijn en olijfolie proeverij

Évora
Stadswandeling door de sfeervolle stad
Wijn en olijfolie proeverij
Overnachting in Évora

Het compacte Évora is één van de mooiste steden van Portugal die we gemakkelijk al lopend kunnen bezichtigen. We verkennen de kronkelende straatjes van deze sfeervolle stad, waarvan de stadskern in zijn geheel is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het plein Praça do Giraldo is het hart van het centrum. Acht straten komen uit op dit plein; de acht watersproeiers van de fontein verwijzen naar deze straten. Al lopend zien we de stadswallen, de kathedraal en de overblijfselen van de Romeinse tempel. Eén van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden van Évora is de kerk Igreja da Sao Francisco. Hier bevindt zich de ‘Capela dos Ossos’, dat letterlijk ‘bottenkapel’ betekent. Zoals de naam al doet vermoeden is deze kapel in zijn geheel bekleed met menselijke botten en schedels; een macaber gezicht.

Vanmiddag maken we een excursie om de culinaire rijkdom van Alentejo te ervaren. Naast de heerlijke traditionele wijnen en kazen, is olijfolie één van de belangrijkste producten uit de Alentejo. Samen bezoeken we een Portugese 'Herdade', een groot landgoed waar op traditionele wijze wijn en olijfolie geproduceerd wordt. We zien het productieproces van de verschillende wijnen en olijfolies en tot slot wordt er natuurlijk ook geproefd. Een leerzame én smakelijke middag!

Ook vanavond overnachten we in Évora. Zoek vanavond een leuk plekje op de levendige Praça do Giraldo en geniet van smakelijke specialiteiten uit de regio.

DAG
12

Mértola (ca. 300 km)

Mértola
Mértola, stille getuigen van de Moorse overheersing
Overnachting aan de kust van de Algarve

Vandaag rijden we zuidwaarts richting ons eindpunt van de reis, de prachtige kust regio Algarve. We starten met een tussenstop in Mertola, een stille getuigen van de Moorse overheersing in de tiende eeuw. Tijdens een wandeling door het stadje proeft u de historische sfeer, er zijn nog veel sporen terug te vinden van de islamitische bezetting in de middeleeuwen. Hier vindt u ook de enige overgebleven moskee van Portugal. Hoewel het tegenwoordig een kerk is, wijzen diverse elementen en structuren op haar oorsprong als moskee. We lopen verder naar het kasteel van Mértola en genieten van een prachtig uitzicht over het natuurpark Vale do Guadiana met haar gelijknamige rivier. Na de lunch rijden we door naar de Algarve. Overnachting aan de kust van de Algarve.

DAG
13

Algarve: Lagos, Sagres & Cabo de São Vicente (ca. 230 km)

Lagos
Het indrukwekkende Cabo de São Vicente
Wandelen door de verrassende stad Lagos
Overnachting aan de kust van de Algarve

Vandaag worden we wakker in ons fijne hotel aan de Algarve, dé kust regio van Portugal. Wat fijn dat we onze reis hier eindigen. We verkennen een paar bijzondere hoogtepunten van dit kustgebied voor we morgen genieten van onze vrije dag.
Onze eerste stop is in oostwaartse richting. Hier bezoeken we Cabo de São Vicente, het meest zuidwestelijke puntje van Portugal. Het dramatische landschap met haar hoge kliffen en beukende golven maakt diepe indruk. Niet voor niets noemen Portugezen de plek ook wel ‘het einde van de wereld’.
Hierna ontdekken we de levendige badplaats Lagos. Doordat een aardbeving in de 18e eeuw een deel van het historische centrum van Lagos platlegde, bestaat de stadskern van Lagos uit een bonte verzameling bouwstijlen. Bovendien kent Lagos grote invloeden uit de jaren ‘70 en ‘80 toen hippies uit Noord-Europa massaal naar de kust kwamen. Die heerlijke ontspannen vibe is nog goed voelbaar! Samen wandelen we door de gezellige steegjes binnen de stadsmuren en laten ons verrassen door de vele kleurrijke binnenplaatsen en schilderachtige pleintjes.
Overnachting aan de kust van de Algarve.

Weetje

De Nigeriaanse stad Lagos dankt zijn naam aan het Portugese Lagos. De ontdekkingsreizigers die vanuit Portugal vertrokken op hun reizen naar onbekende werelden, stichtten in Nigeria de handelspost Lagos. Hier handelden zij in ivoor, kruiden en slaven.

DAG
14

Vrije dag in de Algarve

Lagos
Vrije dag in de Algarve
Overnachting aan de kust van de Algarve.

Vandaag staat u op met een heerlijk gevoel: u heeft een volledige vrije dag aan de Algarve voor de boeg. Na de vele indrukken die onze reis ongetwijfeld heeft gemaakt is het fijn om de reis op deze ontspannen manier af te sluiten.
U bepaalt waar u zin in heeft vandaag. Slaap eens lekker uit, geniet van een ontspannen ontbijt en slenter door het oude centrum van het dorp. De lange kustlijn wordt gekenmerkt door gele zandstranden en ruige rotsen, het perfecte decor voor een dagje relaxen aan het strand. Geniet nog één keer van al het moois dat Portugal te bieden heeft en verwen uzelf met een smakelijk diner om de reis mooi af te sluiten. Morgen vliegen we terug naar Nederland.

Weetje

Het traditionele gerecht van Portugal is bacalhau, gezouten en gedroogde kabeljauw. Het vreemde is wel dat er niet veel kabeljauw te vinden is in de wateren rond Portugal. Men zegt ook wel dat de vis op 365 manieren bereid kan worden, één gerecht voor elke dag van het jaar.

DAG
15

Vertrek uit de Algarve

Aankomst terugvlucht
Transfer naar de luchthaven van Faro
Vlucht naar Nederland

Stop de laatste souvenirs in uw koffer en geniet nog even van de heerlijke Portugese sfeer. Vandaag is er een einde gekomen aan onze complete rondreis door Portugal en rijden we naar het vliegveld van Faro. In het vliegtuig naar Nederland denken we terug aan de vriendelijke lokale bevolking, de gezellige dorpjes, de indrukwekkende natuur en de heerlijke gerechten die we leerden kennen in Portugal. Wat een bijzonder land en wat een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Portugal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Portugal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

15 dagen Dwars door Portugal: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Handbagage (zie vluchtinfo)
Rondreis per comfortabele touringcar met airconditioning (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 15
Verblijf in goede middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
2x diner
Stadstours in Porto, Coimbra, Évora en Lissabon
Bezoek aan sprookjesachtig Sintra
Bezoek aan de Kloosters van Batalha en Alcobaça
Bezoek aan het surfstadje Nazaré
Bezoek aan Aveiro; het Venetië van Portugal
Slenteren door de witte straatjes van Óbidos
Portproeverij in Porto
Bezoek het heiligdom Bom Jesus do Monte in Braga
Wandelen door koninklijk Guimarães
Prachtige tocht door de Douro Vallei inclusief een 2-uur durende cruise
Ontdek de schitterende natuur van de Serra da Estrela
Wijn- en olijfolieproeverij in de regio Alentejo
Afsluiten aan de stranden van de Algarve met o.a. Sagres en Lagos

Exclusief

Ruimbagage (optioneel bij te boeken)
Entreegelden ca. € 14,- p.p. (ter plaatse te betalen)
Toeristenbelasting ca. € 2 p.p.p.n.
Fooien
Eventuele optionele excursies (zie extra's)
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 35 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 26

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Portugal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Portugal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

15 dagen Dwars door Portugal: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Aankomst in Lissabon

Heenreis
Vlucht naar Lissabon
Kennismaking met de Nederlandssprekende reisleider
Diner en overnachting in Lissabon

Vandaag is het zover, uw rondreis door Portugal begint! In de komende twee weken maken we een prachtige route langs de mooiste hoogtepunten van Portugal. Na een laatste kopje koffie op de luchthaven wandelt u naar de gate en gaat u aan de boord van uw vlucht naar Lissabon. Maak het u gemakkelijk en verheug u onderweg vast op al het moois dat u aankomende reis gaat zien.
Op de luchthaven van Lissabon staat onze enthousiaste, Nederlandssprekende reisleider al op ons te wachten. Hij of zij neemt u maar wat graag mee langs al het moois dat deze regio te bieden heeft. Samen met de groep rijden we naar het hotel in Lissabon voor de komende drie nachten. Morgen maken we een uitgebreide stadstour door Portugals hoofdstad.

DAG
02

Lissabon

Lissabon
Stadswandeling met lokale gids door Portugals hoofdstad Lissabon
Bewonder het prachtige Jeronimusklooster in de wijk Belém
Overnachting in Lissabon

Een bekend Portugees gezegde luidt: “Porto werkt, Braga bidt, Coimbra studeert en Lissabon heeft plezier.” We beginnen onze reis dus op een plezierige manier: in de leukste stad van Portugal, hoofdstad Lissabon.
De ‘witte stad’, zoals de stad ook wel romantisch wordt genoemd, is met haar ligging, gebouwd op zeven heuvels aan de oevers van de rivier de Taag, sowieso een plaatje. Vandaag neemt een lokale (Engelssprekende) gids ons mee langs de mooiste bezienswaardigheden in het historische centrum. Via de Avenida da Liberdade lopen we de wijk Baixa binnen. We verkennen de middeleeuwse wijken Alfama en Mouraria, evenals de elegante wijk Chiado. Onderweg zien we schilderachtige, smalle straatjes, maar ook statige lanen, pleinen en fonteinen, terwijl het imposante Castelo de São Jorge trots boven ons uittorent.
Ook bezoeken we de wijk Belém waar we de Torre de Belém en het Jeróniumusklooster bezoeken. Hier zien we een prachtig voorbeeld van de Manuelstijl; deze stijl verwijst naar elementen uit de zee en naar de ontdekkingsreizen.
Geniet van uw avond in Lissabon en woon wanneer het even kan een traditionele fado bij in de wijk Alfama. Morgen ontdekken we sprookjesachtig Sintra.

Weetje

In Lissabon vindt u de oudste boekhandel ter wereld. De Bertrand Bookshop werd opgericht in 1732.

DAG
03

Sintra & Costa de Lisboa (ca. 75 km)

Quinta da Regaleira, Sintra
Een ochtend in sprookjesachtig Sintra
Bezoek aan het mooiste kasteel van Sintra; Quinta da Regaleira
Stop in de mondaine badplaatsen Estoril en Cascais
Laatste overnachting in Lissabon

De volgende stop op onze route waant ons even in een Portugees sprookje; Sintra. Hoog in het beboste gebergte net buiten Lissabon, bezaaid met kastelen, pastelkleurige paleizen en weelderige buitenhuizen. Samen bezoeken we het mooiste kasteel van Sintra ‘Quinta da Regaleira’. De rijkversierde gevel is op z’n minst indrukwekkend te noemen, net zoals het omliggende landgoed vol geheimzinnige gangenstelsels, meren, grotten en fonteinen.
Na ons bezoek heeft u zelf de tijd om Sintra verder te ontdekken. In het historische centrum vindt u onder andere het Palácio da Vila en in de gezellige wirwar van steegjes barst het van leuke winkeltjes met streekproducten.
Via de mondaine kustplaatsen Estoril en Cascais rijden we op ons gemak naar Lissabon. Wanneer de tijd het toelaat lopen we over de gezellige boulevard, strijken we neer op een terras en genieten we van het uitzicht op het strand en de zee. Wat een manier om de dag af te sluiten!

Weetje

Portugal was gedurende de Tweede Wereldoorlog neutraal. Hierdoor was het land uitermate aantrekkelijk voor (rijke) vluchtelingen. Het casino in Estoril was een gewilde plek. Geen verrassing dat hier vanuit alle inlichtingendiensten veel spionnen op af werden gestuurd. De meest beroemde spion moet wel Ian Fleming zijn. Hij is tevens de bedenker en schrijver van de James Bondboeken.

DAG
04

Óbidos, Alcobaça, Nazaré & Batalha (ca. 190 km)

Óbidos
Wandel door het fotogenieke vestingstadje Óbidos
Bezoek aan het Klooster van Alcobaça
Bezoek aan de leuke kustplaats Nazaré
Ontdek het indrukwekkende Batalha Klooster
Overnachting in Leiria

We starten deze dag met een bezoek aan het vestingstadje Óbidos, zonder twijfel één van de mooiste plaatsjes van deze regio. Wandel op eigen gemak door de geplaveide straatjes met witte huisjes, rode pannendaken en geurige bougainville. Begrijpt u de charme van Óbidos ook zo goed?
We rijden verder voor een bezoek aan het klooster in Alcobaça. Alcobaça heeft een klooster met een romantisch verhaal; dat van Prins Pedro I en zijn hofdame Ines de Castro. Beiden liggen begraven in het klooster van Alcobaça met de voeten naar elkaar, zodat zij bij de wederopstanding elkaar als eerste zien.
Vervolgens rijden we richting de kust waar we een stop maken in het leuke plaatsje Nazaré. Met haar knusse oude centrum vol goede visrestaurants en langgerekte, door kliffen omgeven strand, is Nazaré zonder twijfel één van de mooiste kustplaatsjes uit de omgeving. Bovendien is Nazaré gezegend met de ideale surfcondities en zijn de metershoge golven reden voor surfers van over de hele wereld om hier hun surfkunsten te vertonen.
Tot slot maken we een stop in Batalha om een bezoek te brengen aan het enorme klooster van de stad dat niet lang geleden verkozen werd tot één van de zeven wonderen, ‘Maravilhas’, van Portugal. Het werd ooit gebouwd om de overwinning van de Portugezen op de Spanjaarden te herdenken, ‘batalha’ betekent dan ook letterlijk ‘slag’. De bouw van dit fascinerende, gotische monument duurde maarliefst twee hele eeuwen en is in feite nooit helemaal afgemaakt, wat we zien aan het ontbrekende dak in de ‘Capelas Imperfeitas’, de onvoltooide kapellen. Gek genoeg maakt dit het bouwwerk zo mogelijk nóg indrukwekkender, wat een prachtig kunstwerk.

Weetje

Proef in Óbidos de lokale ‘Ginjinha de Óbidos’, een heerlijk kersenlikeurtje. Deze probeert u bij voorkeur in een bekertje van chocola.

DAG
05

Coimbra & Aveiro (ca. 220 km)

Aveiro
Stadswandeling met lokale gids door Coimbra, inclusief bezoek aan de universiteit
Waterkanalen en gekleurde moliceiros in Aveiro; het Venetië van Portugal
Overnachting in Porto.

We beginnen onze dag met een bezoek aan de stad Coimbra. Deze leuke, veelzijdige stad heeft een eeuwenoude historie en huist één van de oudste universiteiten van Europa. De universiteit werd in Lissabon opgericht en verhuisde een paar keer op en neer tussen de twee steden. Samen met een lokale (Engelssprekende) gids bezoeken we deze beroemde universiteit, waarna we gezamenlijk vanuit de bovenstad naar de oevers van de rivier de Mondego lopen. Onderweg zult u zien dat Coimbra een echte studentenstad is en bruist van energie, een heerlijke stad om doorheen te wandelen.
We rijden verder naar Aveiro, beroemd vanwege zijn waterkanalen en gekleurde boten ‘moliceiros’ en daarom ook wel het Venetië van Portugal genoemd. We wandelen rond in het kleurrijke stadje en kijken naar de bootjes die af en aan varen. Een typische lekkernij uit Aveiro zijn de zoete ‘Ovos moles’, gemaakt van eigeel en suiker. Wilt u er eentje proberen, doe dit dan zeker in Aveiro!
We rijden verder naar Porto, onze verblijfplaats voor de komende drie nachten.

Goed om te weten

De bibliotheek van Coimbra’s universiteit herbergt maar liefst 300.000 literaire werken en doet denken aan een set van Harry Potter. Om de rust in deze bijzondere bibliotheek te bewaren, mogen bezoekers maar beperkt in kleine groepjes naar binnen. Wanneer mogelijk nemen we de bibliotheek mee in ons bezoek, dit valt alleen niet te garanderen.

DAG
06

Porto

Porto
Stadswandeling door Porto onder leiding van lokale gids
Rondleiding door het imposante Palacio da Bolsa, het oude Beurspaleis
Portproeverij in één van de wijnkelders in Vila Nova de Gaia
Overnachting in Porto

Onze dag start vandaag in de sfeervolle stad Porto. Deze charmante tweede stad van Portugal ligt aan de oevers van de Douro, dé levensader van de stad. Vooral de oude wijk Ribeira, met haar smalle, steile straatjes vol kleurrijke huizen en wapperende was, geeft de stad een authentieke uitstraling. Vandaag neemt de Nederlandssprekende reisleider u, samen met een lokale (Engelssprekende) gids, mee langs de mooiste bezienswaardigheden van deze leuke stad. Samen bekijken we de kathedraal Sé, het met de kenmerkende azulejos versierde treinstation São Bento en het ‘Palacio da Bolsa’, het in neoklassieke stijl gebouwde oude Beurspaleis waar we een uitgebreide rondleiding krijgen.
In de middag steken we de Douro over naar Vila Nova de Gaia, verbonden met Porto door (onder andere) de imposante ijzeren brug Ponte Dom Luís I. Hier bezoeken we één van de tientallen pakhuizen waar de wereldberoemde portwijn geproduceerd wordt. Uiteraard krijgen we uitleg over het productieproces, waarna we zelf een glaasje proeven.
Geniet van uw vrije avond in Porto. Morgen ontdekken we vanuit Porto de prachtige steden Braga en Guimarães.

DAG
07

Braga & Guimarães (ca. 140 km)

Braga
Bezoek aan koninklijk Guimarães
Bezoek aan Braga en heiligdom Bom Jesus do Monte
Overnachting in Porto

Gisteren ervaarden we samen de charme van Porto, wat een leuke stad! Vandaag ontdekken we dat de stad ook nog eens een perfecte uitvalsbasis is om het achterland te ontdekken. Onze eerste stop van de dag is Guimarães, de trotse geboorteplaats van Portugals eerste koning en daarmee de geboortestad van het Portugese koninkrijk. Bovendien is het Middeleeuwse hart van de stad een heerlijke wirwar van kleine steegjes en pittoreske pleintjes, die allemaal naar het kasteel bovenaan een heuvel leiden. Samen wandelen we door dit leuke stadje en begrijpen we direct waarom UNESCO het oude centrum in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst plaatste.
Tot slot maken we een stop in Braga, dé heilige stad van Portugal. Hier bezoeken we het historische centrum en het net buiten de stad gelegen heiligdom Bom Jesus do Monte voor we weer terugkeren naar Porto.

Weetje

Bent u in voor een uitdaging, dan kunt u de ca. 600 traptreden beklimmen naar de heilige kerk van Bom Jesus do Monte. Wordt dat toch te zwaar kies, dan voor het treintje naar boven. Waar u ook voor kiest, het uitzicht is fenomenaal!

DAG
08

Douro Vallei (ca. 225 km)

Douro Vallei
Wandelen door het oude centrum van de pittoreske stad Amarante
Oogstrelende rit door het hart van de Douro Vallei
Stop in het pittoreske plaatsje Pinhão met haar fraai versierde stationshal
Boottocht over de Douro
Overnachting in Viseu

We staan vandaag op tijd op, maar met een goede reden. De dag start met een bezoek aan Amarante, prachtig gelegen aan de rivier de Tâmega. De met wilgen omzoomde rivieroevers leiden ons naar de fotogenieke stenen brug, die de stad een haast Middeleeuwse aanblik geven. Amarante is bovendien een walhalla voor echte lekkerbekken. Uit deze omgeving komen Portugals’ lekkerste kazen, gerookte vleeswaren en zoetigheden. Probeert u zeker de met custard gevulde ‘Bolos de São Gonçalo’. De vorm is misschien wat vreemd, maar deze traditionele lekkernij mag u eigenlijk niet missen.
Na ons bezoek aan Amarante rijden we een betoverend landschap binnen. Zo ver u kunt kijken, zien we groene heuvels bedekt met terrasvormige wijngaarden, statige wijnhuizen in witgekalkte, traditionele quinta’s en de glinsterende Douro, ver in het dal beneden ons. Ruim 2000 jaar aan wijnproductie hebben dit verbluffende landschap gevormd en de schilderachtige rit alleen is al de moeite waard. We stoppen in het kleine plaatsje Pinhão, in het hart van de Douro Vallei. Geniet hier van het prachtige uitzicht en neem een kijkje in het met azulejos versierde stationshalletje. Wanneer u goed kijkt, ziet u de druivenoogst afgebeeld staan op de kleine, blauwe tegeltjes. Hier gaan we tot slot aan boord van een twee uur durende boottocht over de Douro, om het duizelingwekkende landschap vanaf het water te bekijken.

DAG
09

Serra da Estrela (ca. 300 km)

Serra da Estrela
Serra da Estrela, hoogste berg van het vasteland van Portugal
De historische steden Linhares da Beira en Belmonte
Diner en overnachting in Castelo Branco

Portugal is een land van contrasterende landschappen. Na onze rit door de haast sprookjesachtige Douro Vallei staat vandaag een bezoek aan de Serra da Estrela op het programma, de grootste bergketen van het vasteland van Portugal. Het landschap is hier totaal anders dan wat we gisteren zagen. Om ons heen zien we ruige rotsen en ravijnen, afgewisseld door bossen, ijzige riviertjes en meertjes. Kijk goed om uw heen, in dit landschap is de kans groot dat we herders met hun kudde schapen zien lopen. Een uniek stukje Portugal!
Onze eerste stop in de Serra da Estrela is het historische dorp Linhares da Beira, een charmant dorpje met zijn oude kasteel en indrukwekkende granieten huizen. Daarna reizen we dieper de bergketen in totdat we het historische Belmonte bereiken, waar de restanten van een imposant granieten kasteel boven het dorp uittorenen. Bovendien vestigde eind 15e eeuw een grote Joodse gemeenschap zich in Belmonte, die volgens de wet wel buiten de kasteelmuren moesten wonen. Vandaag de dag kunt u de Joodse huizen nog goed herkennen aan de in steen gegraveerde symbolen op de gevel. De symbolen gaven het beroep van de bewoners weer, bijvoorbeeld een schaar voor de kleermaker. Ook nu huist Belmonte nog een groot aantal Joodse inwoners, één van de laatste Joodse gemeenschappen in Portugal.
Na de lunch (exclusief) gaan we verder naar Castelo Branco voor diner en overnachting.

DAG
10

Alentejo & Évora (ca. 275 km)

Marvao
Aankomst in de mooie regio Alentejo
Castelo de Vide; het best bewaarde middeleeuwse vestingstadje
Bezoek aan een kurkverwerkingsboerderij
Overnachting in Évora

We laten Castelo Branco achter ons en rijden naar de regio Alentejo, de grootste regio van Portugal. De Alentejo, dat letterlijk ‘over de Taag’ betekent, heeft een prachtig gevarieerd landschap met glooiende heuvels en haast goudkleurige vlaktes. Bovendien is de Alentjeo dé culinaire hart van Portugal waar u de beste traditionele gerechten proeft. Een waar paradijs voor fijnproevers!
In de Alentejo bezoeken we vandaag de pittoreske stadjes Castelo de Vide en Marvão. Het charmante stadje Castelo de Vide wordt vaak omschreven als het best bewaarde middeleeuwse vestingstadje van Portugal. Rondom het kasteel ligt een wirwar van witgekalkte huisjes met rode daken gedrapeerd en in het labyrint van straatjes vinden we de best bewaarde Joodse wijk van het land. Vanaf de vestingmuren genieten we van een schitterend uitzicht op dit mooie dorpje. Bij helder weer kunnen we zelfs Spanje zien liggen!
Het middeleeuwse dorp Marvão is gebouwd op een granieten heuvel en heeft vanwege haar ligging op 800 meter hoogte ook wel de bijnaam ‘adelaarsnest’. Lopend over de stevige vestingmuren zien we de steile hellingen aan weerszijden van het kasteel en begrijpen we direct waarom Marvão in het verleden zo’n uitermate strategische verdedigingspositie had.
In de middag rijden we verder naar Évora. Onderweg zien we het landschap transformeren naar eindeloze akkers bezaaid met kurkeiken. Net buiten Évora bezoeken we een kurkverwerkingsboerderij. Hier komen we meer te weten over de vele toepassingen van dit traditionele materiaal. We overnachten de komende twee nachten in Évora.

Weetje

Portugal is dé grootste kurkexporteur ter wereld. Van alle kurk wereldwijd komt de helft uit Portugal. De kurk eikenbomen, die zo karakteristiek zijn voor het Portugese landschap, worden hier al eeuwenlang verbouwd. Van de sponzige schors wordt de kurk gemaakt.

DAG
11

Évora & wijn en olijfolie proeverij

Évora
Stadswandeling door de sfeervolle stad
Wijn en olijfolie proeverij
Overnachting in Évora

Het compacte Évora is één van de mooiste steden van Portugal die we gemakkelijk al lopend kunnen bezichtigen. We verkennen de kronkelende straatjes van deze sfeervolle stad, waarvan de stadskern in zijn geheel is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het plein Praça do Giraldo is het hart van het centrum. Acht straten komen uit op dit plein; de acht watersproeiers van de fontein verwijzen naar deze straten. Al lopend zien we de stadswallen, de kathedraal en de overblijfselen van de Romeinse tempel. Eén van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden van Évora is de kerk Igreja da Sao Francisco. Hier bevindt zich de ‘Capela dos Ossos’, dat letterlijk ‘bottenkapel’ betekent. Zoals de naam al doet vermoeden is deze kapel in zijn geheel bekleed met menselijke botten en schedels; een macaber gezicht.

Vanmiddag maken we een excursie om de culinaire rijkdom van Alentejo te ervaren. Naast de heerlijke traditionele wijnen en kazen, is olijfolie één van de belangrijkste producten uit de Alentejo. Samen bezoeken we een Portugese 'Herdade', een groot landgoed waar op traditionele wijze wijn en olijfolie geproduceerd wordt. We zien het productieproces van de verschillende wijnen en olijfolies en tot slot wordt er natuurlijk ook geproefd. Een leerzame én smakelijke middag!

Ook vanavond overnachten we in Évora. Zoek vanavond een leuk plekje op de levendige Praça do Giraldo en geniet van smakelijke specialiteiten uit de regio.

DAG
12

Mértola (ca. 300 km)

Mértola
Mértola, stille getuigen van de Moorse overheersing
Overnachting aan de kust van de Algarve

Vandaag rijden we zuidwaarts richting ons eindpunt van de reis, de prachtige kust regio Algarve. We starten met een tussenstop in Mertola, een stille getuigen van de Moorse overheersing in de tiende eeuw. Tijdens een wandeling door het stadje proeft u de historische sfeer, er zijn nog veel sporen terug te vinden van de islamitische bezetting in de middeleeuwen. Hier vindt u ook de enige overgebleven moskee van Portugal. Hoewel het tegenwoordig een kerk is, wijzen diverse elementen en structuren op haar oorsprong als moskee. We lopen verder naar het kasteel van Mértola en genieten van een prachtig uitzicht over het natuurpark Vale do Guadiana met haar gelijknamige rivier. Na de lunch rijden we door naar de Algarve. Overnachting aan de kust van de Algarve.

DAG
13

Algarve: Lagos, Sagres & Cabo de São Vicente (ca. 230 km)

Lagos
Het indrukwekkende Cabo de São Vicente
Wandelen door de verrassende stad Lagos
Overnachting aan de kust van de Algarve

Vandaag worden we wakker in ons fijne hotel aan de Algarve, dé kust regio van Portugal. Wat fijn dat we onze reis hier eindigen. We verkennen een paar bijzondere hoogtepunten van dit kustgebied voor we morgen genieten van onze vrije dag.
Onze eerste stop is in oostwaartse richting. Hier bezoeken we Cabo de São Vicente, het meest zuidwestelijke puntje van Portugal. Het dramatische landschap met haar hoge kliffen en beukende golven maakt diepe indruk. Niet voor niets noemen Portugezen de plek ook wel ‘het einde van de wereld’.
Hierna ontdekken we de levendige badplaats Lagos. Doordat een aardbeving in de 18e eeuw een deel van het historische centrum van Lagos platlegde, bestaat de stadskern van Lagos uit een bonte verzameling bouwstijlen. Bovendien kent Lagos grote invloeden uit de jaren ‘70 en ‘80 toen hippies uit Noord-Europa massaal naar de kust kwamen. Die heerlijke ontspannen vibe is nog goed voelbaar! Samen wandelen we door de gezellige steegjes binnen de stadsmuren en laten ons verrassen door de vele kleurrijke binnenplaatsen en schilderachtige pleintjes.
Overnachting aan de kust van de Algarve.

Weetje

De Nigeriaanse stad Lagos dankt zijn naam aan het Portugese Lagos. De ontdekkingsreizigers die vanuit Portugal vertrokken op hun reizen naar onbekende werelden, stichtten in Nigeria de handelspost Lagos. Hier handelden zij in ivoor, kruiden en slaven.

DAG
14

Vrije dag in de Algarve

Lagos
Vrije dag in de Algarve
Overnachting aan de kust van de Algarve.

Vandaag staat u op met een heerlijk gevoel: u heeft een volledige vrije dag aan de Algarve voor de boeg. Na de vele indrukken die onze reis ongetwijfeld heeft gemaakt is het fijn om de reis op deze ontspannen manier af te sluiten.
U bepaalt waar u zin in heeft vandaag. Slaap eens lekker uit, geniet van een ontspannen ontbijt en slenter door het oude centrum van het dorp. De lange kustlijn wordt gekenmerkt door gele zandstranden en ruige rotsen, het perfecte decor voor een dagje relaxen aan het strand. Geniet nog één keer van al het moois dat Portugal te bieden heeft en verwen uzelf met een smakelijk diner om de reis mooi af te sluiten. Morgen vliegen we terug naar Nederland.

Weetje

Het traditionele gerecht van Portugal is bacalhau, gezouten en gedroogde kabeljauw. Het vreemde is wel dat er niet veel kabeljauw te vinden is in de wateren rond Portugal. Men zegt ook wel dat de vis op 365 manieren bereid kan worden, één gerecht voor elke dag van het jaar.

DAG
15

Vertrek uit de Algarve

Aankomst terugvlucht
Transfer naar de luchthaven van Faro
Vlucht naar Nederland

Stop de laatste souvenirs in uw koffer en geniet nog even van de heerlijke Portugese sfeer. Vandaag is er een einde gekomen aan onze complete rondreis door Portugal en rijden we naar het vliegveld van Faro. In het vliegtuig naar Nederland denken we terug aan de vriendelijke lokale bevolking, de gezellige dorpjes, de indrukwekkende natuur en de heerlijke gerechten die we leerden kennen in Portugal. Wat een bijzonder land en wat een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Portugal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Portugal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

15 dagen Dwars door Portugal: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • Hotel Rainha D. Amélia, kamer
 • Hotel Rainha D. Amélia, bar
 • Hotel Rainha D. Amélia, restaurant
 • Hotel Rainha D. Amélia, lounge

Castelo Branco

Hotel Rainha D. Amélia

Viersterren

Hotel Rainha D. Amélia ligt in hartje centrum van Castelo Branco. Shopliefhebbers hadden niet op een betere plek kunnen zitten, aangezien het hotel vlak aan het shopgedeelte van de stad ligt. Wandel door deze gezellige stad, die bekend staat om de zijde geborduurde katoenen bedspreien, die “colchas” worden genoemd. Deze patronen zijn overal is de stad terug te vinden. Geniet na een dag vol nieuwe indrukken van een heerlijk drankje aan de bar of van een diner in het restaurant van het hotel. Verder is het hotel voorzien van wellness- en sportfaciliteiten. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, een TV en badkamer met gratis ...

Hotel Rainha D. Amélia ligt in hartje centrum van Castelo Branco. Shopliefhebbers hadden niet op een betere plek kunnen zitten, aangezien het hotel vlak aan het shopgedeelte van de stad ligt. Wandel door deze gezellige stad, die bekend staat om de zijde geborduurde katoenen bedspreien, die “colchas” worden genoemd. Deze patronen zijn overal is de stad terug te vinden. Geniet na een dag vol nieuwe indrukken van een heerlijk drankje aan de bar of van een diner in het restaurant van het hotel. Verder is het hotel voorzien van wellness- en sportfaciliteiten. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, een TV en badkamer met gratis toiletartikelen, haardroger en bad en/of douche.

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Rainha D. Amélia, kamer
 • Hotel Rainha D. Amélia, bar
 • Hotel Rainha D. Amélia, restaurant
 • Hotel Rainha D. Amélia, lounge

Castelo Branco

Hotel Rainha D. Amélia

Viersterren

Hotel Rainha D. Amélia ligt in hartje centrum van Castelo Branco. Shopliefhebbers hadden niet op een betere plek kunnen zitten, aangezien het hotel vlak aan het shopgedeelte van de stad ligt. Wandel door deze gezellige stad, die bekend staat om de zijde geborduurde katoenen bedspreien, die “colchas” worden genoemd. Deze patronen zijn overal is de stad terug te vinden. Geniet na een dag vol nieuwe indrukken van een heerlijk drankje aan de bar of van een diner in het restaurant van het hotel. Verder is het hotel voorzien van wellness- en sportfaciliteiten. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, een TV en badkamer met gratis ...

Hotel Rainha D. Amélia ligt in hartje centrum van Castelo Branco. Shopliefhebbers hadden niet op een betere plek kunnen zitten, aangezien het hotel vlak aan het shopgedeelte van de stad ligt. Wandel door deze gezellige stad, die bekend staat om de zijde geborduurde katoenen bedspreien, die “colchas” worden genoemd. Deze patronen zijn overal is de stad terug te vinden. Geniet na een dag vol nieuwe indrukken van een heerlijk drankje aan de bar of van een diner in het restaurant van het hotel. Verder is het hotel voorzien van wellness- en sportfaciliteiten. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, een TV en badkamer met gratis toiletartikelen, haardroger en bad en/of douche.

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Rainha D. Amélia, kamer
 • Hotel Rainha D. Amélia, bar
 • Hotel Rainha D. Amélia, restaurant
 • Hotel Rainha D. Amélia, lounge

Castelo Branco

Hotel Rainha D. Amélia

Viersterren

Hotel Rainha D. Amélia ligt in hartje centrum van Castelo Branco. Shopliefhebbers hadden niet op een betere plek kunnen zitten, aangezien het hotel vlak aan het shopgedeelte van de stad ligt. Wandel door deze gezellige stad, die bekend staat om de zijde geborduurde katoenen bedspreien, die “colchas” worden genoemd. Deze patronen zijn overal is de stad terug te vinden. Geniet na een dag vol nieuwe indrukken van een heerlijk drankje aan de bar of van een diner in het restaurant van het hotel. Verder is het hotel voorzien van wellness- en sportfaciliteiten. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, een TV en badkamer met gratis ...

Hotel Rainha D. Amélia ligt in hartje centrum van Castelo Branco. Shopliefhebbers hadden niet op een betere plek kunnen zitten, aangezien het hotel vlak aan het shopgedeelte van de stad ligt. Wandel door deze gezellige stad, die bekend staat om de zijde geborduurde katoenen bedspreien, die “colchas” worden genoemd. Deze patronen zijn overal is de stad terug te vinden. Geniet na een dag vol nieuwe indrukken van een heerlijk drankje aan de bar of van een diner in het restaurant van het hotel. Verder is het hotel voorzien van wellness- en sportfaciliteiten. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, een TV en badkamer met gratis toiletartikelen, haardroger en bad en/of douche.

Meer info >

Minder info >

 • Hotel D. Luis
 • Hotel D. Luis
 • Hotel D. Luis
 • Hotel D. Luis

Coimbra

Hotel D. Luis

Driesterren

Hotel D. Luís ligt op slecht een paar minuten rijden van het stadscentrum van Coimbra. Vanaf het hotel heeft een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Het hotel beschikt over een restaurant waar u terecht kunt voor smakelijke traditionele, regionale en internationale gerechten. Bij de bar kunt u na een lange excursiedag, heerlijk bijkomen met een lekker drankje. Op vijf minuten rijden van het hotel ligt themapark Portugal dos Pequenitos. Leuk voor jong en oud! De comfortabele kamers zijn voorzien van een televisie, een koelkast en een eigen badkamer met douche en toilet.

 • Hotel D. Luis
 • Hotel D. Luis
 • Hotel D. Luis
 • Hotel D. Luis

Coimbra

Hotel D. Luis

Driesterren

Hotel D. Luís ligt op slecht een paar minuten rijden van het stadscentrum van Coimbra. Vanaf het hotel heeft een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Het hotel beschikt over een restaurant waar u terecht kunt voor smakelijke traditionele, regionale en internationale gerechten. Bij de bar kunt u na een lange excursiedag, heerlijk bijkomen met een lekker drankje. Op vijf minuten rijden van het hotel ligt themapark Portugal dos Pequenitos. Leuk voor jong en oud! De comfortabele kamers zijn voorzien van een televisie, een koelkast en een eigen badkamer met douche en toilet.

 • Hotel D. Luis
 • Hotel D. Luis
 • Hotel D. Luis
 • Hotel D. Luis

Coimbra

Hotel D. Luis

Driesterren

Hotel D. Luís ligt op slecht een paar minuten rijden van het stadscentrum van Coimbra. Vanaf het hotel heeft een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Het hotel beschikt over een restaurant waar u terecht kunt voor smakelijke traditionele, regionale en internationale gerechten. Bij de bar kunt u na een lange excursiedag, heerlijk bijkomen met een lekker drankje. Op vijf minuten rijden van het hotel ligt themapark Portugal dos Pequenitos. Leuk voor jong en oud! De comfortabele kamers zijn voorzien van een televisie, een koelkast en een eigen badkamer met douche en toilet.

 • Hotel Quarteira Sol, Zwembad
 • Hotel Quarteira Sol, Restaurant
 • Hotel Quarteira Sol, Kamer
 • Hotel Quarteira Sol, Lobby
 • Hotel Quarteira Sol, Bar

Kust van de Algarve

Hotel Quarteira Sol

Viersterren

Hotel Quarteira Sol ligt op slechts een paar meter van het strand en biedt een fantastisch uitzicht. Het is een unieke locatie van waaruit u kunt genieten van het zonnige weer en de stranden van de Algarve. De vele winkels, restaurants en bars van de stad bevinden zich in de directe omgeving van het hotel. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en bar/lounge. Geniet van nationale en internationale smaken in het restaurant van het hotel. Wifi in gemeenschappelijke ruimtes is gratis en u kunt gratis gebruik maken van een sportschool en een sauna in het hotel. Daarnaast is de receptie 24 uur per dag geopend. De kamers beschikken elk over ...

Hotel Quarteira Sol ligt op slechts een paar meter van het strand en biedt een fantastisch uitzicht. Het is een unieke locatie van waaruit u kunt genieten van het zonnige weer en de stranden van de Algarve. De vele winkels, restaurants en bars van de stad bevinden zich in de directe omgeving van het hotel. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en bar/lounge. Geniet van nationale en internationale smaken in het restaurant van het hotel. Wifi in gemeenschappelijke ruimtes is gratis en u kunt gratis gebruik maken van een sportschool en een sauna in het hotel. Daarnaast is de receptie 24 uur per dag geopend. De kamers beschikken elk over gratis WiFi, roomservice en een flatscreentelevisie met satellietzenders. Een haardroger, een kluis en een telefoon zijn enkele van de overige voorzieningen.

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Quarteira Sol, Zwembad
 • Hotel Quarteira Sol, Restaurant
 • Hotel Quarteira Sol, Kamer
 • Hotel Quarteira Sol, Lobby
 • Hotel Quarteira Sol, Bar

Kust van de Algarve

Hotel Quarteira Sol

Viersterren

Hotel Quarteira Sol ligt op slechts een paar meter van het strand en biedt een fantastisch uitzicht. Het is een unieke locatie van waaruit u kunt genieten van het zonnige weer en de stranden van de Algarve. De vele winkels, restaurants en bars van de stad bevinden zich in de directe omgeving van het hotel. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en bar/lounge. Geniet van nationale en internationale smaken in het restaurant van het hotel. Wifi in gemeenschappelijke ruimtes is gratis en u kunt gratis gebruik maken van een sportschool en een sauna in het hotel. Daarnaast is de receptie 24 uur per dag geopend. De kamers beschikken elk over ...

Hotel Quarteira Sol ligt op slechts een paar meter van het strand en biedt een fantastisch uitzicht. Het is een unieke locatie van waaruit u kunt genieten van het zonnige weer en de stranden van de Algarve. De vele winkels, restaurants en bars van de stad bevinden zich in de directe omgeving van het hotel. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en bar/lounge. Geniet van nationale en internationale smaken in het restaurant van het hotel. Wifi in gemeenschappelijke ruimtes is gratis en u kunt gratis gebruik maken van een sportschool en een sauna in het hotel. Daarnaast is de receptie 24 uur per dag geopend. De kamers beschikken elk over gratis WiFi, roomservice en een flatscreentelevisie met satellietzenders. Een haardroger, een kluis en een telefoon zijn enkele van de overige voorzieningen.

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Quarteira Sol, Zwembad
 • Hotel Quarteira Sol, Restaurant
 • Hotel Quarteira Sol, Kamer
 • Hotel Quarteira Sol, Lobby
 • Hotel Quarteira Sol, Bar

Kust van de Algarve

Hotel Quarteira Sol

Viersterren

Hotel Quarteira Sol ligt op slechts een paar meter van het strand en biedt een fantastisch uitzicht. Het is een unieke locatie van waaruit u kunt genieten van het zonnige weer en de stranden van de Algarve. De vele winkels, restaurants en bars van de stad bevinden zich in de directe omgeving van het hotel. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en bar/lounge. Geniet van nationale en internationale smaken in het restaurant van het hotel. Wifi in gemeenschappelijke ruimtes is gratis en u kunt gratis gebruik maken van een sportschool en een sauna in het hotel. Daarnaast is de receptie 24 uur per dag geopend. De kamers beschikken elk over ...

Hotel Quarteira Sol ligt op slechts een paar meter van het strand en biedt een fantastisch uitzicht. Het is een unieke locatie van waaruit u kunt genieten van het zonnige weer en de stranden van de Algarve. De vele winkels, restaurants en bars van de stad bevinden zich in de directe omgeving van het hotel. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en bar/lounge. Geniet van nationale en internationale smaken in het restaurant van het hotel. Wifi in gemeenschappelijke ruimtes is gratis en u kunt gratis gebruik maken van een sportschool en een sauna in het hotel. Daarnaast is de receptie 24 uur per dag geopend. De kamers beschikken elk over gratis WiFi, roomservice en een flatscreentelevisie met satellietzenders. Een haardroger, een kluis en een telefoon zijn enkele van de overige voorzieningen.

Meer info >

Minder info >

 • VIP Arts, kamer
 • VIP Arts, lounge
 • VIP Arts, entree
 • VIP Arts, uitzicht

Lissabon

VIP Executive Arts Hotel

Viersterren

VIP Arts is een stijlvol en modern hotel en ligt op minder dan 500 meter van de rivier de Taag. Breng een bezoek aan de Vasco da Gama-toren en struin door de Praça do Principe Real wijk, beide rondom het hotel te vinden. Het hotel beschikt over een bar, lounge en restaurant. Alle kamers zijn voorzien van gratis WIFI, televisie, airconditioning en een badkamer met föhn en douche/bad.

 • VIP Arts, kamer
 • VIP Arts, lounge
 • VIP Arts, entree
 • VIP Arts, uitzicht

Lissabon

VIP Executive Arts Hotel

Viersterren

VIP Arts is een stijlvol en modern hotel en ligt op minder dan 500 meter van de rivier de Taag. Breng een bezoek aan de Vasco da Gama-toren en struin door de Praça do Principe Real wijk, beide rondom het hotel te vinden. Het hotel beschikt over een bar, lounge en restaurant. Alle kamers zijn voorzien van gratis WIFI, televisie, airconditioning en een badkamer met föhn en douche/bad.

 • VIP Arts, kamer
 • VIP Arts, lounge
 • VIP Arts, entree
 • VIP Arts, uitzicht

Lissabon

VIP Executive Arts Hotel

Viersterren

VIP Arts is een stijlvol en modern hotel en ligt op minder dan 500 meter van de rivier de Taag. Breng een bezoek aan de Vasco da Gama-toren en struin door de Praça do Principe Real wijk, beide rondom het hotel te vinden. Het hotel beschikt over een bar, lounge en restaurant. Alle kamers zijn voorzien van gratis WIFI, televisie, airconditioning en een badkamer met föhn en douche/bad.

 • The Editory Garden, kamer
 • The Editory Garden, terras
 • The Editory Garden, badkamer
 • The Editory Garden, restaurant
 • The Editory Garden, kamer
 • The Editory Garden, bar

Porto & omgeving

The Editory Garden

Viersterren

The Editory Garden is een hotel met een bohemian uitstraling in hartje centrum van Porto. Hoewel het hotel midden in het bruisende Porto gelegen is, is de rustige en elegante sfeer van The Editory een fijne tegenhanger en goede uitvalsbasis om van een dag Porto verkennen terug te keren. Zo bevindt u zich op ongeveer 20 minuten loopafstand van verschillende bezienswaardigheden van Porto, zoals de bekende brug Ponte de Dom Luis I, de klokkentoren Torre dos Clérigos en het prachtige Palácio da Bolsa. In de omgeving van The Editory Garden bevinden zich meerdere restaurants en cafés waar u de heerlijke cuisine van Portugal kan proeven. Heeft u een ...

The Editory Garden is een hotel met een bohemian uitstraling in hartje centrum van Porto. Hoewel het hotel midden in het bruisende Porto gelegen is, is de rustige en elegante sfeer van The Editory een fijne tegenhanger en goede uitvalsbasis om van een dag Porto verkennen terug te keren. Zo bevindt u zich op ongeveer 20 minuten loopafstand van verschillende bezienswaardigheden van Porto, zoals de bekende brug Ponte de Dom Luis I, de klokkentoren Torre dos Clérigos en het prachtige Palácio da Bolsa. In de omgeving van The Editory Garden bevinden zich meerdere restaurants en cafés waar u de heerlijke cuisine van Portugal kan proeven. Heeft u een voorkeur voor vegetarische gerechten? The Editory Garden heeft een gelijknamig restaurant in het hotel met als specialisatie de vegetarische keuken. Daarnaast is er een botanische tuin waar een oase van groen en rust is gecreëerd. Het hotel telt 48 kamers met allen een fris en modern uiterlijk. De kamers zijn ongeveer 22m2 en van allerlei gemakken voorzien. De kamers beschikken over onder andere een airco, thee- en koffiefaciliteiten, TV, telefoon, kluisje, en suite badkamer met douche, handdoeken en een föhn. Ook is er gratis Wifi in het hotel aanwezig.

Meer info >

Minder info >

 • The Editory Garden, kamer
 • The Editory Garden, terras
 • The Editory Garden, badkamer
 • The Editory Garden, restaurant
 • The Editory Garden, kamer
 • The Editory Garden, bar

Porto & omgeving

The Editory Garden

Viersterren

The Editory Garden is een hotel met een bohemian uitstraling in hartje centrum van Porto. Hoewel het hotel midden in het bruisende Porto gelegen is, is de rustige en elegante sfeer van The Editory een fijne tegenhanger en goede uitvalsbasis om van een dag Porto verkennen terug te keren. Zo bevindt u zich op ongeveer 20 minuten loopafstand van verschillende bezienswaardigheden van Porto, zoals de bekende brug Ponte de Dom Luis I, de klokkentoren Torre dos Clérigos en het prachtige Palácio da Bolsa. In de omgeving van The Editory Garden bevinden zich meerdere restaurants en cafés waar u de heerlijke cuisine van Portugal kan proeven. Heeft u een ...

The Editory Garden is een hotel met een bohemian uitstraling in hartje centrum van Porto. Hoewel het hotel midden in het bruisende Porto gelegen is, is de rustige en elegante sfeer van The Editory een fijne tegenhanger en goede uitvalsbasis om van een dag Porto verkennen terug te keren. Zo bevindt u zich op ongeveer 20 minuten loopafstand van verschillende bezienswaardigheden van Porto, zoals de bekende brug Ponte de Dom Luis I, de klokkentoren Torre dos Clérigos en het prachtige Palácio da Bolsa. In de omgeving van The Editory Garden bevinden zich meerdere restaurants en cafés waar u de heerlijke cuisine van Portugal kan proeven. Heeft u een voorkeur voor vegetarische gerechten? The Editory Garden heeft een gelijknamig restaurant in het hotel met als specialisatie de vegetarische keuken. Daarnaast is er een botanische tuin waar een oase van groen en rust is gecreëerd. Het hotel telt 48 kamers met allen een fris en modern uiterlijk. De kamers zijn ongeveer 22m2 en van allerlei gemakken voorzien. De kamers beschikken over onder andere een airco, thee- en koffiefaciliteiten, TV, telefoon, kluisje, en suite badkamer met douche, handdoeken en een föhn. Ook is er gratis Wifi in het hotel aanwezig.

Meer info >

Minder info >

 • The Editory Garden, kamer
 • The Editory Garden, terras
 • The Editory Garden, badkamer
 • The Editory Garden, restaurant
 • The Editory Garden, kamer
 • The Editory Garden, bar

Porto & omgeving

The Editory Garden

Viersterren

The Editory Garden is een hotel met een bohemian uitstraling in hartje centrum van Porto. Hoewel het hotel midden in het bruisende Porto gelegen is, is de rustige en elegante sfeer van The Editory een fijne tegenhanger en goede uitvalsbasis om van een dag Porto verkennen terug te keren. Zo bevindt u zich op ongeveer 20 minuten loopafstand van verschillende bezienswaardigheden van Porto, zoals de bekende brug Ponte de Dom Luis I, de klokkentoren Torre dos Clérigos en het prachtige Palácio da Bolsa. In de omgeving van The Editory Garden bevinden zich meerdere restaurants en cafés waar u de heerlijke cuisine van Portugal kan proeven. Heeft u een ...

The Editory Garden is een hotel met een bohemian uitstraling in hartje centrum van Porto. Hoewel het hotel midden in het bruisende Porto gelegen is, is de rustige en elegante sfeer van The Editory een fijne tegenhanger en goede uitvalsbasis om van een dag Porto verkennen terug te keren. Zo bevindt u zich op ongeveer 20 minuten loopafstand van verschillende bezienswaardigheden van Porto, zoals de bekende brug Ponte de Dom Luis I, de klokkentoren Torre dos Clérigos en het prachtige Palácio da Bolsa. In de omgeving van The Editory Garden bevinden zich meerdere restaurants en cafés waar u de heerlijke cuisine van Portugal kan proeven. Heeft u een voorkeur voor vegetarische gerechten? The Editory Garden heeft een gelijknamig restaurant in het hotel met als specialisatie de vegetarische keuken. Daarnaast is er een botanische tuin waar een oase van groen en rust is gecreëerd. Het hotel telt 48 kamers met allen een fris en modern uiterlijk. De kamers zijn ongeveer 22m2 en van allerlei gemakken voorzien. De kamers beschikken over onder andere een airco, thee- en koffiefaciliteiten, TV, telefoon, kluisje, en suite badkamer met douche, handdoeken en een föhn. Ook is er gratis Wifi in het hotel aanwezig.

Meer info >

Minder info >

 • hotel Graco Vasco
 • Hotel Grao Vasco buiten
 • Hotelkamer Grao Vasco
 • Hotel Grao Vasco sfeer kamer
 • Grao Vasco ontbijtzaal.
 • hotel Grao Vasco Binnenzwembad
 • Hotel Grao Vasco Bar

Viseu

Hotel Grão Vasco

Viersterren

Hotel Grão Vasco ligt in het centrum van Viseu, net naast Rossio waar het stadhuis is. De kathedraal van Viseu is in zeven minuten wandelen te bereiken. Het hotel heeft een 24 uurs-receptie, bagageopslag, roomservice, restaurant en bar. Tevens is er gratis parkeergelegenheid op basis van beschikbaarheid. U kunt genieten van het verwarmde binnenzwembad met Sauna en Turks bad of van het buitenzwembad. De standaardkamers beschikken over een tweepersoonsbed of twee losse bedden, airconditioning, gratis Wifi , minibar, badkamer met bad en een haardroger.

 • hotel Graco Vasco
 • Hotel Grao Vasco buiten
 • Hotelkamer Grao Vasco
 • Hotel Grao Vasco sfeer kamer
 • Grao Vasco ontbijtzaal.
 • hotel Grao Vasco Binnenzwembad
 • Hotel Grao Vasco Bar

Viseu

Hotel Grão Vasco

Viersterren

Hotel Grão Vasco ligt in het centrum van Viseu, net naast Rossio waar het stadhuis is. De kathedraal van Viseu is in zeven minuten wandelen te bereiken. Het hotel heeft een 24 uurs-receptie, bagageopslag, roomservice, restaurant en bar. Tevens is er gratis parkeergelegenheid op basis van beschikbaarheid. U kunt genieten van het verwarmde binnenzwembad met Sauna en Turks bad of van het buitenzwembad. De standaardkamers beschikken over een tweepersoonsbed of twee losse bedden, airconditioning, gratis Wifi , minibar, badkamer met bad en een haardroger.

 • hotel Graco Vasco
 • Hotel Grao Vasco buiten
 • Hotelkamer Grao Vasco
 • Hotel Grao Vasco sfeer kamer
 • Grao Vasco ontbijtzaal.
 • hotel Grao Vasco Binnenzwembad
 • Hotel Grao Vasco Bar

Viseu

Hotel Grão Vasco

Viersterren

Hotel Grão Vasco ligt in het centrum van Viseu, net naast Rossio waar het stadhuis is. De kathedraal van Viseu is in zeven minuten wandelen te bereiken. Het hotel heeft een 24 uurs-receptie, bagageopslag, roomservice, restaurant en bar. Tevens is er gratis parkeergelegenheid op basis van beschikbaarheid. U kunt genieten van het verwarmde binnenzwembad met Sauna en Turks bad of van het buitenzwembad. De standaardkamers beschikken over een tweepersoonsbed of twee losse bedden, airconditioning, gratis Wifi , minibar, badkamer met bad en een haardroger.

 • Évora Hotel
 • Évora Hotel
 • Évora Hotel
 • Évora Hotel
 • Évora Hotel

Évora

Évora Hotel

Viersterren

Hotel Évora ligt te midden van weelderige Engelse tuinen op korte rijafstand van het centrum van Évora. Het hotel beschikt over buitenzwembaden met ligbedden en parasols, een verwarmd binnenzwembad en gratis WiFi in de gehele accommodatie. Het hotel heeft een spa met o.a. een sauna, jacuzzi en Turks stoombad. Smakelijk eten doet u in het traditionele restaurant Sol Poente of in restaurant Lounge Natural Living. Uiteraard beschikt het hotel ook over een bar. De comfortabele kamers bieden uitzicht op de vlakte van Alentejo, de tuinen of het zwembad. Alle kamers hebben een eigen balkon en zijn voorzien van een televisie, airconditioning, minibar ...

Hotel Évora ligt te midden van weelderige Engelse tuinen op korte rijafstand van het centrum van Évora. Het hotel beschikt over buitenzwembaden met ligbedden en parasols, een verwarmd binnenzwembad en gratis WiFi in de gehele accommodatie. Het hotel heeft een spa met o.a. een sauna, jacuzzi en Turks stoombad. Smakelijk eten doet u in het traditionele restaurant Sol Poente of in restaurant Lounge Natural Living. Uiteraard beschikt het hotel ook over een bar. De comfortabele kamers bieden uitzicht op de vlakte van Alentejo, de tuinen of het zwembad. Alle kamers hebben een eigen balkon en zijn voorzien van een televisie, airconditioning, minibar (tegen betaling) en een eigen badkamer met bad of douche en toilet.

Meer info >

Minder info >

 • Évora Hotel
 • Évora Hotel
 • Évora Hotel
 • Évora Hotel
 • Évora Hotel

Évora

Évora Hotel

Viersterren

Hotel Évora ligt te midden van weelderige Engelse tuinen op korte rijafstand van het centrum van Évora. Het hotel beschikt over buitenzwembaden met ligbedden en parasols, een verwarmd binnenzwembad en gratis WiFi in de gehele accommodatie. Het hotel heeft een spa met o.a. een sauna, jacuzzi en Turks stoombad. Smakelijk eten doet u in het traditionele restaurant Sol Poente of in restaurant Lounge Natural Living. Uiteraard beschikt het hotel ook over een bar. De comfortabele kamers bieden uitzicht op de vlakte van Alentejo, de tuinen of het zwembad. Alle kamers hebben een eigen balkon en zijn voorzien van een televisie, airconditioning, minibar ...

Hotel Évora ligt te midden van weelderige Engelse tuinen op korte rijafstand van het centrum van Évora. Het hotel beschikt over buitenzwembaden met ligbedden en parasols, een verwarmd binnenzwembad en gratis WiFi in de gehele accommodatie. Het hotel heeft een spa met o.a. een sauna, jacuzzi en Turks stoombad. Smakelijk eten doet u in het traditionele restaurant Sol Poente of in restaurant Lounge Natural Living. Uiteraard beschikt het hotel ook over een bar. De comfortabele kamers bieden uitzicht op de vlakte van Alentejo, de tuinen of het zwembad. Alle kamers hebben een eigen balkon en zijn voorzien van een televisie, airconditioning, minibar (tegen betaling) en een eigen badkamer met bad of douche en toilet.

Meer info >

Minder info >

 • Évora Hotel
 • Évora Hotel
 • Évora Hotel
 • Évora Hotel
 • Évora Hotel

Évora

Évora Hotel

Viersterren

Hotel Évora ligt te midden van weelderige Engelse tuinen op korte rijafstand van het centrum van Évora. Het hotel beschikt over buitenzwembaden met ligbedden en parasols, een verwarmd binnenzwembad en gratis WiFi in de gehele accommodatie. Het hotel heeft een spa met o.a. een sauna, jacuzzi en Turks stoombad. Smakelijk eten doet u in het traditionele restaurant Sol Poente of in restaurant Lounge Natural Living. Uiteraard beschikt het hotel ook over een bar. De comfortabele kamers bieden uitzicht op de vlakte van Alentejo, de tuinen of het zwembad. Alle kamers hebben een eigen balkon en zijn voorzien van een televisie, airconditioning, minibar ...

Hotel Évora ligt te midden van weelderige Engelse tuinen op korte rijafstand van het centrum van Évora. Het hotel beschikt over buitenzwembaden met ligbedden en parasols, een verwarmd binnenzwembad en gratis WiFi in de gehele accommodatie. Het hotel heeft een spa met o.a. een sauna, jacuzzi en Turks stoombad. Smakelijk eten doet u in het traditionele restaurant Sol Poente of in restaurant Lounge Natural Living. Uiteraard beschikt het hotel ook over een bar. De comfortabele kamers bieden uitzicht op de vlakte van Alentejo, de tuinen of het zwembad. Alle kamers hebben een eigen balkon en zijn voorzien van een televisie, airconditioning, minibar (tegen betaling) en een eigen badkamer met bad of douche en toilet.

Meer info >

Minder info >

15 dagen Dwars door Portugal: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

15 dagen Dwars door Portugal: altijd de beste prijs
15 dagen Dwars door Portugal: altijd de beste prijs

Reisleiding Portugal

In Portugal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Portugal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische info

-Reisprogramma
Sluiten-

Afwijkende minimum leeftijd

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie geldt een afwijkende minimum leeftijd voor deze groepsreis. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Portugal boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, toeristenbelasting, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Fooienpot
Aan het begin van uw rondreis zal de reisleider een gezamenlijke fooienpot voorstellen, zodat u niet de hele dag fooien achter hoeft te laten. De reisleider betaalt van deze fooienpot alle gezamenlijke fooien, u hoeft hier dan niet meer naar om te kijken. Op die manier kunt u rustig van uw vakantie genieten. De reisleider houdt een kasboek bij, dat voor iedereen inzichtelijk is. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis is ca. € 69,- per persoon. Dit bedrag kunt u ter plaatse betalen. De reisleider vertelt u waar u het beste kunt pinnen. De fooi(en) voor de reisleider zelf is/zijn niet bij dit bedrag inbegrepen. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Toeristenbelasting
In Portugal moeten alle toeristen toeristenbelasting betalen, dit zal rechtstreeks aan iedere accommodatie zijn tijdens het in- of uitchecken. De toeristenbelasting is dus niet inbegrepen in vooraf geboekte rondreizen of accommodaties en dient nog ter plaatse te worden voldaan. De belasting is afhankelijk van de ligging van het hotel. Voor deze rondreis geldt dat er in de hotels in Porto en in Lissabon een toeristenbelasting van € 2,- p.p.p.n. geldt. Voor deze reis is dat in totaal ca. € 12,-.

Eten & drinken
Tijdens deze reis is elke dag ontbijt inbegrepen. Diner is inbegrepen op dag 4 en op dag 9. Om onderweg tijd te besparen, zal uw reisleider voorstellen om een aantal keren gezamenlijk te lunchen. Deelname is niet verplicht. Een indicatie voor de kosten van een lunch: ca. € 10,- per persoon.

Zwaarte en mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Portugal. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden loopt u veel en vaak beklimt u trappen. Het is belangrijk dat u zelfstandig, eventueel met hulp van een medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de bus, trein of boot (afhankelijk van de reis) kunt stappen. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Portugal

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Portugal zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Portugal. (opent in een nieuw venster)

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze lokale partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1-2 werkdagen bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

Op onze website ziet u onder het tabblad 'Data & Prijzen' achter de vertrekdata aangegeven of een specifieke vertrekdatum een 'Gegarandeerd vertrek' heeft.

Wanneer het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt neemt NRV ruim van te voren (minimaal 21 dagen voor vertrek) contact met u op. NRV zal haar uiterste best doen om een passend alternatief aan te bieden. Dit alternatief kan bestaan uit bijvoorbeeld een vervoerswijziging in de vorm van een minibus of afhankelijk van de bestemming zelf rijden in een huurauto, Engelssprekende reisleiding en/of andere vertrekdata. Indien dit alternatief voor u niet passend is, ontvangt u de volledige reissom terug.

Het kan tevens voorkomen dat een vertrekdatum of luchtvaartmaatschappij aangepast moet worden in verband met een vlucht- en/ of programmawijziging. Hierover zullen wij u eveneens informeren.

NRV behoudt zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en/of overmacht situaties de reis geen doorgang te laten vinden of het reisprogramma aan te passen. Hiervoor kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn.

+Waar kan ik de groepssamenstelling zien?

Voor onze groepsreizen kunt u op onze website bij Data & Prijzen achter de gewenste vertrekdatum van de reis op het bovenste icoontje Groepssamenstelling klikken. U ziet dan in percentages de leeftijden en het geslacht van de reizigers die zich hebben aangemeld voor deze reis. De definitieve deelnemerslijst ontvangt u bij uw reisbescheiden.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Voor onze groepsreizen geldt een minimum en een maximum aantal deelnemers. Hoeveel deelnemers dit betreft is afhankelijk van de specifieke reis. Dit staat bij iedere groepsreis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen', onder de tabel met vertrekdata.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer via internetbankieren overmaken op de rekening van NRV.

Bankgegevens van NRV:

ING
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

Betaling per creditcard of contanten is helaas niet mogelijk.

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze familiegroepsreizen is kinderkorting altijd van toepassing. Hoe hoog deze korting is verschilt per reis en ziet u bij de reis aangegeven.

Op onze reguliere groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.
Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Dat een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgraden/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste groepsreis inzien.
Uiteraard kunt u ook telefonisch (+31 (0)70 3076700) of per e-mail (info@nrv.nl) contact met ons opnemen zodat wij u nader kunnen informeren.

+Kan ik als alleenreiziger een kamer met een andere alleenreiziger krijgen?

Nee, als u alleen reist, krijgt u een kamer voor uzelf. Wij werken hierbij niet op indeling.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer zeven tot tien dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

+Waar moet ik aan denken als ik met kinderen reis?

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee . Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de landinformatie van uw bestemming op nrv.nl. Tevens kunt u de ambassade/het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Hoe kan ik mijn paspoortgegevens achteraf nog wijzigen/invullen?

Na uw boeking ontvangt u van ons een inlog op Mijn NRV. Via dit portaal kunt u uw gegevens nog aanvullen of wijzigen. Het is ook mogelijk uw gegevens per mail of telefonisch aan ons door te geven. Wij verwerken het dan in uw boeking.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor veel landen is een visum verplicht om het land in te kunnen reizen. Voor sommige landen kunt u bij aankomst een visum kopen, bij andere landen dient u dit visum reeds vooraf thuis aan te vragen. Op onze website kunt u bij de landinformatie van het betreffende land hier meer informatie over vinden. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Ik reis naar of via de VS. Zijn er nog nadere vereisten waaraan ik moet voldoen?

Wanneer u naar of via de VS reist dient u rekening te houden met het volgende:

U bent verplicht reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) of een visum te hebben, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. Een ESTA is sneller en goedkoper om te regelen, de kosten zijn circa 21 USD. Voor een aanvraag en meer informatie kunt u naar de website van ESTA gaan. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen. Als geen toestemming wordt gegeven, dient u een visum aan te vragen via het Amerikaanse consulaat.

De ESTA autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

ESTA geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het Visa Waiver programma meedoen, waaronder Nederland. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Daarnaast zijn er ook een aantal andere uitzonderingen om te kunnen reizen met een ESTA: als u in of na maart 2011 in Iran, Irak, Noord-Korea, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen bent geweest, kunt u niet meer met een ESTA reizen. U bent dan verplicht om een visum aan te vragen. Het heeft in dit geval geen zin om een nieuw paspoort aan te vragen, daar u naam gekoppeld is aan uw bezoek. Hetzelfde geldt voor reizigers die na 12 januari 2021 in Cuba zijn geweest. Meer uitgebreide informatie treft u aan op deze website.

Indien u via de VS met kinderen reist, dient u naast ESTA, ook rekening te houden met het volgende: wanneer er één of meerdere kinderen bij u in het paspoort staan, dient voor elk kind een visum of een eigen paspoort aangevraagd te worden. Kinderen dienen dus in het bezit te zijn van een eigen paspoort of een visum.

Een visum kunt u aanvragen op de website van het Amerikaanse Consulaat, dit kost € 140,-. Vervolgens krijgt u een link toegestuurd waarmee u een afspraak kunt maken op het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam. U kunt rekening houden met een totale procedure van ca. 4 weken. Het visum is vervolgens 10 jaar geldig. Let u wel op dat als u een nieuw paspoort moet aanvragen, dat er bij uw oude paspoort op de visumpagina geen gaten gestanst worden.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze groepsreizen en privéreizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.
Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting de luchthaven. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op de luchthaven verwelkomd?

NRV heeft geen balie op de luchthavens. U zult dan ook niet voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van tevoren wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op de luchthaven.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

In de meeste gevallen wordt u bij onze groepsreizen en privéreizen bij aankomst verwelkomd. Heeft u uw reis zelf samengesteld dan zal u ter plaatse worden verwelkomd wanneer u een transfer of bijvoorbeeld een meet & greet heeft geboekt.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staan altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houdt u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur (telefonisch) bereikbaar.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

Maakt u een privérondreis of heeft u gekozen voor de reisvorm zelf samenstellen, dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen: achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

Wij zijn de grootste rondreisspecialist van Nederland met een aanbod van circa 500 reizen. NRV is opgericht in 2006 en daarmee hebben we inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in rondreizen. NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groepsreizen, privéreizen, familiereizen, cruises en reizen zelf samenstellen naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië.

+Waar staat NRV voor?

De afkorting NRV staat voor Nederland Reist Voordelig. Dat is een van onze uitgangspunten: de beste prijs voor ons aanbod. Verder staat NRV voor comfortabel op reis gaan. Onze rondreizen zijn door onze reisspecialisten met veel zorg samengesteld. De mooiste reisroutes zijn voor u uitgestippeld, met een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur en tussen bekende hoogtepunten en verborgen parels. NRV staat ook voor service. Zo vinden wij het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt. U treft dan ook veel informatie op onze website om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw reis.

+Wat voor soort reizen heeft NRV?

NRV biedt rondreizen aan naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië. Wij hebben groepsreizen, privéreizen, zelf samenstellen en cruises in ons aanbod. Binnen deze categorieën bieden wij ook nog verschillende soorten reizen aan, zoals familierondreizen, Fly Drives, autorondreizen, stedentrips, strandvakanties en relaxte rondreizen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven. Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. In de regel krijgt u hierop binnen 48 uur van ons een reactie.

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve presentaties bij te wonen. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over onze bestemmingen en ziet u prachtige reisreportages. Uiteraard is er ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Kijk hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé en voor het reserveren van uw plaatsen.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op nrv.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens, reisbescheiden en uw reispuntensaldo.
Het aanmaken van een ‘Mijn NRV’ domein gebeurt automatisch als u als nieuwe klant een online reis boekt, zodat u daarna eenvoudig uw gegevens bij elkaar heeft.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op de inlogpagina op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Helemaal onderaan alle webpagina’s ziet u een invulveld voor uw e-mailadres met daarboven “Schrijf u in voor onze nieuwsbrief”. Vul uw e-mailadres in en u wordt voortaan op de hoogte gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

+Hoe meld ik mij af voor de nieuwsbrief?

U kunt zich afmelden voor onze nieuwsbrief door onderaan in een ontvangen nieuwsbrief op de afmeldlink te klikken. U kunt ook reageren op een ontvangen nieuwsbrief dat u uitgeschreven wilt worden, dan schrijven wij u handmatig uit.

15 dagen Dwars door Portugal: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Aankomst in Lissabon

02Lissabon

03Sintra & Costa de Lisboa

04Óbidos, Alcobaça, Nazaré & Batalha

05Coimbra & Aveiro

06Porto

07Braga & Guimarães

08Douro Vallei

09Serra da Estrela

10Alentejo & Évora

11Évora & wijn en olijfolie proeverij

12Mértola

13Algarve: Lagos, Sagres & Cabo de São Vicente

14Vrije dag in de Algarve

15Vertrek uit de Algarve

Bewaar reis Boek nu