Colca Canyon
Colca Canyon
Verblijf op het Titicacameer
Verblijf op het Titicacameer
Heilige Vallei van de Inca’s
Heilige Vallei van de Inca’s
Machu Picchu
Machu Picchu
Tambopata Nationaal Reservaat
Tambopata Nationaal Reservaat

Authentiek Peru incl. Amazone

Privéreis | 19 dagen v.a.
3763i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
21-11-2024
Reisduur
19dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting


(inclusief 200,00 korting)
Inclusief 3 binnenlandse vluchten
Verblijf bij een lokale familie op het Titicacameer
4-daags verblijf in de ‘Heilige stad van de Inca’s’, Cuzco
4-daags verblijf in de Heilige Vallei
Mogelijkheid tot een 2e bezoek aan Machu Picchu
3 jungle dagen in het Tambopata Nationaal Reservaat

Van condors in het Andesgebergte tot kleurrijke ara’s in de jungle

Deze reis biedt u een opmerkelijke verscheidenheid aan ervaringen, van een verblijf bij een gastgezin op Amantaní-eiland tot een driedaags verblijf in een comfortabele lodge in de weelderige Amazone van Peru. In de Colca Canyon ziet u de majestueuze condors die zich mee laten voeren door de thermische wind en in het Tambopata Nationaal Reservaat wordt u verwelkomd door prachtige ara’s en speelse reuzenotters. Onderweg geniet u van archeologische wonderen uit de tijd van de Inca’s in de Heilige Vallei en Machu Picchu, en bewondert u de koloniale architectuur uit de tijd van de Spaanse conquistadores in Arequipa en Cuzco.

"Wat een prachtige reis! Genoten van de fascinerende cultuur, het lekkere eten en de reis afgesloten met een verblijf in de jungle. Het is aan te raden om gebruik te maken van de mogelijkheid tot een tweede bezoek aan Machu Picchu (kreeg er geen genoeg van)"

Mevr. B. Visser, Maassluis

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Lima

Luchthaven check in
Vertrek Amsterdam - Lima
Transfer naar hotel Lima
Eerste overnachting Lima in de wijk Miraflores

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Lima, de hoofdstad van Peru. Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiging op u te wachten om u naar het hotel in de meest chique wijk van Lima (Miraflores) te brengen.

Lima ligt aan de Pacifische Oceaan en werd opgericht door Spaanse conquistador Francisco Pizarro op 18 januari 1535. Het werd uiteindelijk de meest belangrijke stad van het Spaanse onderkoninkrijk Peru. Vandaag de dag is Lima het culturele en economische centrum van het land met meer dan acht miljoen inwoners.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Lima

pe_al_san francisco church - lima 2.jpg
Stadstour Lima
Vrije middag
Tweede overnachting Lima in de wijk Miraflores

Vandaag maakt u gedurende een halve dagexcursie nader kennis met Lima. U ziet bezienswaardigheden uit drie historische periodes: pre-Spaanse, koloniale en hedendaagse. U begint de dag met een bezoek aan de moderne buitenwijken van San Isidro en Miraflores. Onderweg ziet u de Huaca Pucllana, een pre-Inca piramidevormige tempel die de moderne beschaving heeft overleefd, en Parque El Olivar met zijn duizenden olijfbomen. In het historische centrum, wat sinds 1991 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, bezoekt u het plein Plaza Mayor (ook bekend als Plaza de Armas). Rondom het plein ziet u het presidentiële paleis, de kathedraal, het paleis van de aartsbisschop en het stadhuis. Bewonder de geel gekleurde gebouwen, typische koloniale houten erkers en de centrale fontein. De excursie gaat verder naar het Santo Domingo klooster, waar de overblijfselen van de drie Peruviaanse heiligen Santa Rosa de Lima, San Martín de Porres en San Juan Macías bewaard worden. Aan het einde van de excursie heeft u de keus om te winkelen op de markt ‘mercado indio’ of in het Larcomar winkelcentrum, of terug te keren naar uw hotel.

In de middag heeft u de gelegenheid om de omgeving verder te verkennen. Zo kunt u tijdens een wandeling over de Malecón, een 10 kilometer lang kronkelend wandel- en fietspad, genieten van het uitzicht vanaf de hoog boven de Stille Oceaan gelegen kliffen. Lima staat bekend als de ‘Garden City’ en in de wijk Miraflores zijn de meeste parken te vinden. Zo kunt u een bezoek brengen aan Parque del Amor, dat veel wegheeft van Park Guëll in Barcelona. Uiteraard zijn er volop winkel- en eetgelegenheden aanwezig. Zorg ervoor dat u gebruik maakt van het grote culinaire aanbod in één van de vele heerlijke restaurants. Het eten dat wordt geserveerd weerspiegelt het multiculturele karakter van de stad.

DAG
03

Lima - Arequipa

pe_al_arequipa 3.jpg
Transfer naar luchthaven Lima
Vlucht Lima - Arequipa
Transfer naar hotel Arequipa
Eerste overnachting Arequipa

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Arequipa. Hier wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. Arequipa ligt op een hoogte van 2325 meter in het woestijngebergte en is vrijwel geheel gebouwd uit sillar, een soort witte vulkanische steen. Dit is de reden waarom Arequipa ook wel La Ciudad Blanca (De Witte Stad) wordt genoemd. De stad wordt bewaakt door niet één maar drie dramatische vulkanen en met zijn één miljoen inwoners is Arequipa de tweede grootste stad van Peru. Het staat ook wel bekend als de ‘Stad van de eeuwige lente’.

DAG
04

Arequipa

pe_al_compania church - arequipa.jpg
Vrije dag
Stadstour Arequipa (optionele excursie)
Tweede overnachting Arequipa

Arequipa is één van de mooiste steden van Peru. Het is dan ook meer dan de moeite waard om hier een volle dag te spenderen om de stad te verkennen. Het historische centrum van Arequipa staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is niet verwonderlijk als u op het centrale plein de prachtige kathedraal ziet met op de achtergrond de 5825 meter hoge besneeuwde El Misti vulkaan. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Arequipa is het Santa Catalina klooster. Deze spectaculaire religieuze citadel met verschillende architectonische stijlen uit de 16e tot 19e eeuw heeft een oppervlakte van 20000 m2 en is als het ware een stad binnen de stad. De samenkomst van de Spaans koloniale stijl met inheemse elementen is hier duidelijk zichtbaar. Loop door smalle straatjes en bewonder de kloosters, de tuinen en de witte kerk. Door de kleurrijk geverfde muren en de blauwe lucht is het een waar paradijs voor fotografen. Tijdens de optionele stadstour door Arequipa brengt u een bezoek aan een uitkijkpunt over de stad en de omliggende vulkanen, het centrale plein met de kathedraal en de kerk, en het Santa Catalina klooster.

Naast het prachtige stadsbeeld speelt Arequipa ook een belangrijke rol in de gastronomische renaissance die zich in Peru heeft afgespeeld. Klassieke kruidige gerechten zoals rocoto relleno (gevulde paprika’s), chupe de camarones (garnalensoep) en ocopa (aardappels overgoten met een groene saus van pepers, kruiden en kaas) zijn allemaal afkomstig uit Arequipa. Breng een bezoek aan één van de vele restaurants in de stad om één van deze heerlijke gerechten te proberen!

DAG
05

Arequipa - Chivay/Colca Canyon

pe_al_colca canyon - arequipa.jpg
Dagexcursie naar de Colca Canyon
Stops in natuurreservaat Pampa Cañahuas en op de hoogtevlakte Toccra
Ontspanning warmwaterbronnen La Calera
Overnachting Chivay/Colca Canyon

Vanochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor een tweedaagse reis door de Colca Canyon. Geniet onderweg van het majestueuze uitzicht op de El Misti, Chachani en Pichu Pichu vulkanen. In het natuurreservaat Pampa Cañahuas wordt er een stop gemaakt om wilde vicuña’s (één van de vier kameelsoorten van Zuid-Amerika) in hun natuurlijke omgeving te aanschouwen. Hier bent u op een punt aangekomen dat u zich op zo’n 3400 meter boven de zeespiegel bevindt. Vervolgens komt u aan bij Pata Wasi (Pata = hoog, Wasi = huis), een Andesgemeenschap aan de rand van het reservaat. Hier kunt u genieten van de natuurlijke rotsformaties en het uitzicht op de El Misti en Chachani vulkanen. Om hoogteziekte te voorkomen geniet u hier van een Mate de Coca (kruidenthee van de bladeren van cocaplanten) in een rustiek restaurant.

Vervolg de weg door Toccra, een hoogtevlakte van meer dan 4500 meter hoog, waar trekvogels zijn te vinden bij de lagunes en goede foto’s kunnen worden genomen van de typische altiplano met grazende lama’s en guanaco’s (wilde lama). Op 4820 meter bereikt u Pata Pampa (Pata = hoog, Pampa = land); het hoogste punt van de tour. Hier geniet u van het uitzicht op de Ampato, Sabancaya en Hualca-Hualca vulkanen, en de bergketen Cordillera de Chila met de besneeuwde Mismi berg. Aan de voet van de Mismi is zelfs de bron van de Amazone rivier te vinden! Hierna daalt u af naar 3651 meter en ziet u bij Chivay voor het eerst de spectaculaire terrassen van de Colca vallei. Onderweg krijgt u de gelegenheid om te lunchen (niet inbegrepen). Na afloop wordt u naar uw hotel in Chivay gebracht. Hier heeft u de tijd om de belangrijkste stad in de Colca vallei te verkennen.

Na een dag vol indrukken is het heerlijk om te ontspannen in het warme water van de natuurlijke warmwaterbronnen La Calera. Geniet van de omringende bergen en een spectaculaire zonsondergang!

DAG
06

Chivay/Colca Canyon - Puno

pe_al_andean condor in the colca canyon.jpg
Dagexcursie door de Colca Canyon
Bezoek Cruz del Condor en diverse Andesgemeenschappen
Transfer naar hotel Puno
Overnachting Puno

Na een vroeg ontbijt brengt u een uitgebreid bezoek aan de Colca Canyon. Aangekomen bij de beroemde Cruz del Condor heeft u genoeg tijd om te genieten van het uitzicht en ziet u de gigantische condors die zich met de thermische wind mee laten voeren. De meeste condors zijn te zien tussen juni en september. Om u een duidelijker beeld te geven van de diepte van de Colca Canyon; deze is bijna twee keer zo diep als de Grand Canyon!

In de canyon zijn kleine traditionele dorpjes te vinden met veehouders en vrouwen gekleed in de typische kleurrijke Andeskleding. U brengt een bezoek aan het traditionele dorp Pinchollo en het Antahuilque uitkijkpunt. Hier zijn prachtige 1500 jaar oude terrassen te vinden, gebouwd door de Collaguas (een beschaving van vóór de Inca’s). U maakt ook een stop bij het Choquetico uitkijkpunt met zijn hangende graftombes. Hier ziet u hoe de plannen voor de canyon terrassen ter goedkeuring van de berggod Apu zijn uitgehouwen in de rotsen. Tot slot brengt u een bezoek aan de Andesgemeenschap Maca en het dorpje Yanque, met de mooiste kerk in de vallei. Na afloop heeft u de gelegenheid om te lunchen in Chivay (niet inbegrepen) voordat u naar Puno wordt gebracht.

Puno is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Peru en één van de meest interessante plekken van het continent. Er zijn maar weinig steden gelegen aan de oever van een waterlichaam als het Titicacameer; ’s werelds hoogst bevaarbare meer.

DAG
07

Amantaní-eiland/Titicacameer

pe_al_uros - puno.jpg
Transfer naar haven Puno
Boottocht over het Titicacameer
Kennismaking tradities Uros-eilanden
Prachtige zonsondergang Amantaní-eiland
Overnachting op Amantaní-eiland bij een lokale familie

Vanochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor uw tweedaagse reis op het Titicacameer. Vanaf de haven vertrekt u per boot naar de Uros-eilanden. De bewoners van deze veertigtal eilanden, gelegen in het Titicaca Nationaal Reservaat, leven nog net als hun voorouders deden. Ze hebben hun gewoontes en eigenaardigheden bewaard, maar bovenal hun manier van gemeenschappelijk leven. Hier ziet u hoe de leden van de Uros-stam op deze rieteilanden wonen in huizen en varen in boten gebouwd van riet. U brengt wat tijd met ze door en ziet hoe ze al eeuwenlang overleven van de jacht en visserij.

Hierna vervolgt u de reis naar Amantaní-eiland waar u wordt opgewacht door lokale families. Zij nodigen u uit bij hun huis en geven u inzicht in hun cultuur en levensstijl. Na te zijn toegewezen aan een gastgezin brengt u een bezoek aan het hoogste punt van het eiland om te genieten van een prachtige zonsondergang. Hier is ook een archeologische opgraving van Inca-ruïnes te vinden.

DAG
08

Amantaní-eiland/Titicacameer - Puno

pe_al_taquile - puno.jpg
Boottocht over het Titicameer
Bezoek textiel-eiland Taquile
Transfer naar hotel Puno
(Nieuwe) overnachting Puno

Na het ontbijt neemt u afscheid van de lokale familie en vaart u naar het rustige eiland Taquile dat gedomineerd wordt door oude Inca-terrassen. Een bezoek aan Taquile-eiland geeft een beeld van de gewoontes en tradities van de inheemse bevolking en laat zien hoe deze mensen in staat zijn te leven ver van de bewoonde wereld. De inwoners van Taquile-eiland staan bekend om hun fijne handgeweven textiel en kleding, dat tot het beste handwerk van Peru wordt gerekend. U heeft de kans om een demonstratie van traditionele weeftechnieken te zien. Daarnaast kunt u de traditionele kostuums bewonderen die de Quechua-indianen hier dragen. Na een heerlijke lunch van vers gevangen vis en lokaal geteelde groenten en fruit keert u per boot terug naar Puno.

DAG
09

Puno - Cuzco

pe_al_andahuaylillas - cusco.jpg
Transfer naar busstation Puno
Bezoek diverse bezienswaardigheden tussen Puno - Cuzco met de Inka Express bus (ca. 10 uur)
Transfer naar hotel Cuzco
Eerste overnachting Cuzco

’s Ochtends vroeg vertrekt u met de Inka Express bus over de ‘Route van de Zon’ van Puno naar Cuzco. Onderweg zult u versteld staan van de indrukwekkende altiplano, een droog en dor landschap met weids uitzicht, met grazende vicuña’s en lokale gemeenschappen. Onderweg wordt er gestopt bij het INC Pukara museum, de La Raya bergpas, lunch in Sicuani, de Inca-tempel Wiracocha in Raqchi en de ‘Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika’, Andahuaylillas. Vooral Pukara en Andahuaylillas zijn prachtige bezienswaardigheden. Het indrukwekkende Pukara is een getrapte piramide van 3500 jaar oud dat is uitgewerkt door de dorpelingen van Pukara. De beroemde koloniale kerk Andahuaylillas beschikt over een prachtig beschilderd plafond en andere kunstschatten. Onderweg rijdt u over de 4338 meter hoge La Raya bergpas en daalt u af naar een prachtige vallei gecultiveerd met tal van gewassen als maïs en aardappelen. Het is genieten van het prachtige uitzicht over het Andeslandschap, de natuur, kerken en Inca-ruïnes. Dit is veruit de meest leuke manier om van Puno naar Cuzco te reizen!

Bij aankomst in Cuzco wordt u naar uw hotel gebracht. Het is niet voor niets dat Cuzco de ‘Heilige stad van de Inca’s’ wordt genoemd en de archeologische hoofdstad is van het Amerikaanse continent. De schoonheid van een glorieus verleden is duidelijk zichtbaar als u door deze stad loopt.

DAG
10

Cuzco

pe_al_sacsayhuaman - cusco.jpg
Vrije ochtend
Stadstour Cuzco
Tweede overnachting Cuzco

Cuzco ligt op meer dan 3400 meter hoogte en dit zult u ongetwijfeld voelen. Doe het dus rustig aan en drink veel coca thee. Er is zoveel te zien en te doen in en rondom Cuzco. Het is als hoofdstad van het oude Inca-rijk ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw reis naar Peru. In de ‘Navel van de wereld’ is een interessante mix van architectuur te vinden; stukjes Inca muur met uitgebreide kerken en rode pannendaken.

In de middag neemt u deel aan een halve dagexcursie door Cuzco. Allereerst brengt u een bezoek aan de Plaza de Armas ofwel Huacaypata (plein van de krijgers). Dit was het toneel van vele belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Cuzco. Hier ziet u de kathedraal die deels is gebouwd met de grote stenen van rood graniet, afkomstig uit de Inca-vesting Sacsayhuaman. Bij de Korikancha tempel ziet u de belangrijkste tempel gewijd aan de verering van de zon, waar de muren en vloeren ooit bedekt waren met goud. Hierna reist u door naar de ruïnes boven Cuzco: Kenko, Puca Pucara, Tambomachay en het Sacsayhuaman fort. Sacsayhuaman is een imposant voorbeeld van de militaire architectuur van de Inca’s. Dit fort werd gebouwd met grote platen van graniet die de stad moest beschermen tegen aanvallende troepen uit het oosten. Het meest bijzondere van deze plek zijn de enorme stenen van zes meter die perfect op elkaar passen. Na afloop keert u terug naar uw hotel.

DAG
11

Cuzco

pe_al_plaza de armas, cuzco.jpg
Vrije dag
Derde overnachting Cuzco

U heeft één volle dag ter vrije besteding. Breng een bezoek aan één van de vele musea of de lokale markt, geniet van het heerlijke eten en ontspan op een terras en laat de wereld aan u voorbijgaan. In het ChocoMuseo kunt u deelnemen aan een chocolade workshop of een cacaoplantage tour boeken. In de meest sfeervolle en pittoreske wijk van Cuzco, San Blas, zijn vele ateliers en ambacht werkplaatsen te vinden. Het is een uitstekende wijk om in rond te lopen aangezien vele straten alleen voor voetgangers toegankelijk zijn. De wijk biedt ook een panoramisch uitzicht over de rest van de stad.

DAG
12

Cuzco - Ollantaytambo/Heilige Vallei

pe_al_ollantaytambo, sacred valley.jpg
Dagexcursie door de Heilige Vallei van de Inca’s
Bezoek lokale markt Pisac
Bezoek Ollantaytambo-ruïnes
Overnachting Ollantaytambo/Heilige Vallei

Tussen Cuzco en Machu Picchu ligt een weelderige vallei bezaaid met oude ruïnes en pittoreske dorpjes. Doordat het gezegend is met veel water en zacht weer, is het een ideale plek voor landbouw. Dat is dan ook de reden waarom de Inca’s zich in deze vallei vestigden. Vandaag de dag maakt de natuurlijke schoonheid, lokale markten, de nabijheid van Cuzco en de toenemende beschikbaarheid van hoogwaardige toeristische diensten deze vallei tot een favoriete plek voor een toeristisch bezoek. Vandaag brengt u een bezoek aan deze mooie en mysterieuze vallei.

De eerste stop is in een textielcentrum, waar u een demonstratie ziet van de lokale textielkunsten en enkele inheemse dieren, waarvan sommige met uitsterven worden bedreigd. Vervolgens gaat u naar het archeologisch complex Pisac. Hier bezoekt u het lagere deel van het complex, waar het landbouwgebied van de Inca’s en de grootste pre-Spaanse begraafplaats van het Amerikaanse continent zich bevinden. Vervolgens bezoekt u in het kleine dorpje Pisac de ambachtelijke markt die duizenden bezoekers trekt van afgelegen gemeenschappen, gekleed in kleurrijke, traditionele kledij. U vervolgt de route door de Vallei van Urubamba naar de stad Ollantaytambo met het gelijknamige archeologisch complex. Tijdens dit bezoek maakt u kennis met één van de best bewaarde Inca-ruïnes van Peru. Manco Inca (één van de laatste heersers van het Inca-rijk) gebruikte dit complex als fort tijdens de tijd van de Spaanse verovering. Strategisch gelegen in het uiterste westelijke deel van de Heilige Vallei was Ollantaytambo de thuisbasis van de Inca-elite. De enorme, steile terrassen die de spectaculaire Inca-ruïnes van Ollantaytambo bewaken markeren één van de weinige plaatsen waar de Spaanse veroveraars een grote veldslag verloren. De belangrijkste attractie is het fort aan de rand van de nederzetting dat diende als ceremonieel centrum. Andere bezienswaardigheden zijn de torenhoge muur van zes monolieten, de Tempel van de Zon en de Baños de la Ñusta (Prinses Baden), die beide beschikken over prachtige bewerkte stenen. Na afloop wordt u afgezet bij uw hotel van de komende nacht, gelegen in het gezellige plaatsje Ollantaytambo.

DAG
13

Ollantaytambo/Heilige Vallei - Aguas Calientes - Machu Picchu - Aguas Calientes

Hotel Ferré Machu Picchu, omgeving
Wandeling over de Inca Trail (optionele excursie)
Trein Ollantaytambo - Aguas Calientes
Shuttlebus naar Machu Picchu
Rondleiding door de ‘Verloren stad van de Inca’s’, Machu Picchu
Shuttlebus naar Aguas Calientes
Overnachting Aguas Calientes

De Machu Picchu is misschien wel de voornaamste reden waarom u deze rondreis door Peru maakt. U maakt vandaag een leuke treinreis naar Aguas Calientes, de dichtst bij Machu Picchu gelegen stad. Na een klein kwartiertje wandelen naar het station van Ollantaytambo, stapt u in de trein en maakt u een mooie tocht langs besneeuwde bergtoppen en de kolkende Urubamba-rivier. Onderweg maakt u zich alvast een voorstelling van wat u vandaag gaat zien. Er gaat een magische aantrekkingskracht uit van Machu Picchu. Dankzij de geïsoleerde ligging wisten de Inca’s de citadel van Machu Picchu verborgen te houden voor de Spaanse veroveraars, waardoor het niet werd vernietigd. De ‘Verloren Stad van de Inca’s’ bleef eeuwenlang bedekt door vegetatie, tot hij uiteindelijk in 1911 werd ontdekt.

Bij aankomst wordt uw bagage naar het hotel gebracht en vertrekt u met de shuttlebus naar Machu Picchu. Tijdens de rondleiding geeft de gids u gedetailleerde informatie over de stad, de geschiedenis en de cultuur van de Inca’s. Om u heen ziet u de overblijfselen van een hoogontwikkelde beschaving, die zijn tijd mijlenver vooruit was. Bewonder de ingenieuze terrassen, de fonteinen en de pleinen. Na het bezoek brengt de shuttlebus u terug naar Aguas Calientes.

DAG
14

Aguas Calientes - Ollantaytambo - Urubamba/Heilige Vallei

pe_al_machu picchu panoramic view.jpg
Vrije ochtend
Mogelijkheid om een extra bezoek aan Machu Picchu te brengen (optionele excursie)
Trein Aguas Calientes - Ollantaytambo
Transfer naar hotel Urubamba/Heilige Vallei
Eerste overnachting Urubamba/Heilige Vallei

Vandaag heeft u voldoende tijd om Aguas Calientes en de omgeving verder te verkennen. In Aguas Calientes kunt u een bezoek brengen aan het lokale museum wat verdere uitleg geeft over de bouw van Machu Picchu (entreegelden ca. 4 USD), wandelen door de Mandor tuinen naar de waterval (entreegelden ca. 5 USD) of vlinders bewonderen in de vlindertuin (entreegelden ca. 5 USD). In Aguas Calientes heeft u verder de gelegenheid om heerlijk te ontspannen in de warmwaterbronnen van de stad (entreegelden ca. 5 USD). Per trein keert u terug naar Ollantaytambo. Vanaf het treinstation wordt u naar uw hotel gebracht voor de komende twee nachten in het in de Heilige Vallei gelegen Urubamba.

DAG
15

Urubamba/Heilige Vallei

pe_al_moray - cusco.jpg
Vrije dag
Amfitheaters van Moray & Zoutmijnen van Maras (optionele excursie)
Tweede overnachting Urubamba/Heilige Vallei

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en is het mogelijk om optioneel een bezoek te brengen aan Moray en Maras. Moray is beroemd om zijn amfitheaters, gevormd door verschillende ronde terrassen, die als kunstmatige kraters lijken te verdwijnen in het grasland. Bewijs lijkt te suggereren dat Moray een belangrijk centrum was van Inka landbouwkundig onderzoek naar gewassen. Deze gewassen werden geplant op verschillende perceelgroottes, op verschillende hoogtes en op verschillende bodemtypes om te zien waar de gewassen het beste resultaat leverden. De terrassen werden voorzien van water door een complex irrigatiesysteem en boden ruimte aan meer dan 250 verschillende soorten groenten en granen door het grote onderlinge temperatuurverschil.

Maras is een klein dorp met als voornaamste attractie, naast de kerk die dateert uit de koloniale tijd, de zoutmijnen. Zout wordt gewonnen uit mijnen die al sinds de precolumbiaanse tijd in gebruik zijn. Hier werken ze met een oud droogproces waarbij ze het zoutwater dat voortvloeit uit een ondergrondse stroom in de zon blootleggen in duizenden baden totdat het water verdampt is en alleen het zout overblijft. Er zijn hier meer dan 3000 zoutbaden te vinden die dagelijks worden gevuld met water. Tijdens de zomermaanden (april-oktober) is dit glinsterende spektakel werkelijk onvergelijkbaar. Het is geen wonder dat deze plek zoveel fotografen aantrekt. Onderweg reist u tussen de met sneeuw bedekte Andesgebergte, door gele velden van tarwe en langs enkele dorpjes. Na afloop keert u terug naar het hotel.

Uiteraard kunt u deze dag ook een bezoek brengen aan het stadje, met zijn centrale plein, koloniale architectuur en dagelijkse markt.

DAG
16

Urubamba/Heilige Vallei - Cuzco - Puerto Maldonado - Tambopata Nationaal Reservaat

Tambopata rivier
Transfer naar luchthaven Cuzco
Vlucht Cuzco - Puerto Maldonado
Transfer naar lodge Tambopata Nationaal Reservaat
Eerste overnachting Tambopata Nationaal Reservaat

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven van Cuzco voor uw vlucht naar Puerto Maldonado. Afhankelijk van uw keuze tussen middenklasse, superiorklasse of boutique hotels verblijft u in een andere lodge. Het programma is afhankelijk van uw keuze.

Het programma van de Eco Amazonia Lodge:
Bij aankomst op de luchthaven van Puerto Maldonado wordt u opgewacht door een gids van de Eco Amazonia Lodge. Hij brengt u naar het kantoor in Puerto Maldonado om u te registreren. Hier wordt u gevraagd om alleen de benodigde spullen mee te nemen de komende dagen (tot ca. 10 kilo). De rest van uw bagage kunt u veilig op kantoor achterlaten. Dit helpt om de boten en de lading licht te houden.

Na een kort bezoek aan de junglehoofdstad Puerto Maldonado reist u per bus verder naar Puerto Capitanía, waar u aan boord stapt van een rivierboot die u over de wateren van de Madre de Dios rivier naar de lodge brengt waar u komende dagen zult verblijven. Grote kans dat u onderweg kaaimannen, schildpadden, reigers en andere diersoorten in hun natuurlijke omgeving tegenkomt. Eenmaal aangekomen bij de Eco Amazonia Lodge wordt u verwelkomd met een welkomstdrankje en een lokale lunch.

Na de lunch is het tijd om de omgeving te verkennen! Onder begeleiding van een gespecialiseerde gids wandelt u naar het Caimán Cocha-meer, een klein meer waar zowel zwarte kaaimannen als gewone kaaimannen zich bevinden. Terug in de lodge wacht een heerlijk diner op u en heeft u de rest van de avond vrije tijd om te genieten van de faciliteiten van de lodge en de geluiden van de Amazone in de avonduren.

Het programma van de Inkaterra Hacienda Concepción Lodge:
Na aankomst op de luchthaven van Puerto Maldonado wordt u opgewacht door personeel van de Inkaterra Hacienda Concepción Lodge. Na dit persoonlijke welkom maakt u een korte stop bij de Inkaterra Butterfly House, gelegen nabij de luchthaven. Hier wordt u gevraagd om alleen de benodigde spullen mee te nemen de komende dagen (tot ca. 10 kilo). De rest van uw bagage kunt u veilig op kantoor achterlaten. Dit helpt om de boten en de lading licht te houden. Hierna wordt u in 10 minuten naar de kade gebracht. Ervaar het betoverende regenwoud tijdens de 25 minuten durende transfer per gemotoriseerde kano over de Madre de Dios rivier naar de Inkaterra Hacienda Concepción Lodge.

Na de lunch van biologische gerechten en inheemse smaken neemt u deel aan een begeleide wandeling over de natuurpaden van de lodge. Hierbij leert u meer over het primaire en secundaire regenwoud en de relevantie ervan voor de wereld. Vervolgens neemt u tijdens de schemering deel aan de Twilight River excursie per gemotoriseerde kano. Tijdens het varen over de Madre de Dios rivier leert u meer over het ecosysteem, de beekjes van de Amazone rivier, het gedrag van de nachtdieren en de zuidelijke sterrenhemel. Na afloop keert u terug naar de lodge voor een heerlijk diner in de eetzaal.

Het programma van de Refugio Amazonas Lodge:
Na aankomst op de luchthaven van Puerto Maldonado wordt u opgewacht door de gidsen van de Refugio Amazonas Lodge. Zij rijden u in ca. 10 minuten naar het kantoor in Puerto Maldonado. Hier kunt u genieten van de mooie tuinen en wordt u gevraagd om alleen de benodigde spullen mee te nemen de komende dagen (tot ca. 10 kilo). De rest van uw bagage kunt u veilig op kantoor achterlaten. Dit helpt om de boten en de lading licht te houden. Vervolgens komt u na een busrit van ca. 40 minuten aan bij de haven van Infierno. Hier gaat u aan boord van een lange, stevige kano die is uitgerust met een buitenboordmotor. Onderweg is het genieten van het voor u meegenomen lunchpakket. Na ca. 2,5 uur stroomopwaarts varen bereiken we de Refugio Amazonas Lodge. Onderweg heeft u kans om ara’s, reigers, krokodillen en capibara’s te spotten. Uw eerste kennismaking met het wilde oerwoud van Tambopata! Na aankomst is het nog zo’n 15 minuten lopen over een lange trap naar de lodge. Hier wordt u opgewacht door de manager die u voorziet van de noodzakelijke informatie over uw verblijf. Na een heerlijk diner geniet u tijdens de nachtwandeling van de dieren die pas ’s avonds actief worden, waaronder prachtige boomkikkers, slangen en insecten. Met behulp van krachtige lichten bewondert u de nachtelijke wonderen van het Amazone-regenwoud. U kunt zelfs een slapende vogel of een felgekleurde Morpho-vlinder zien!

DAG
17

Tambopata Nationaal Reservaat

pe_al_tambopata giant otter in sandoval lake.jpg
Diverse activiteiten vanuit de lodge
Tweede overnachting Tambopata Nationaal Reservaat

Het programma van de Eco Amazonia Lodge:
De ochtend begint met het mooie gezang van de kleurrijke vogels in het Amazonegebied. Na het ontbijt vertrekt u, onder begeleiding van een lokale gids, via de goed bewaarde paden diep het bos in richting de Lost Cocha. De Wetlands in het Tambopata Nationaal Reservaat spelen een belangrijke ecologische rol en dient als schuilplaats voor verschillende soorten zoogdieren, waaronder reuzenotters, anaconda's, tapirs, kaaimannen en tropische vogels. Vanuit het observatiedek kunt u genieten van het vrije uitzicht en de immensiteit en magie van het regenwoud.

Eenmaal terug in de lodge staat er een heerlijke lunch voor u klaar en krijgt u de gelegenheid om de botanische tuin , fruitbomen en de geneeskrachtige planten van dichtbij te bewonderen. In de middag brengt u een bezoek aan Monkey Island. U wordt tijdens de korte wandeling door de dichte vegetatie vergezeld door een gespecialiseerde gids die u alles kan vertellen over deze unieke plek in het hart van de Madre de Dios rivier. Vergeet onderweg vooral geen foto's te maken van de geweldige landschappen, de flora en fauna en de verschillende soorten apen die dit gebied rijk is. Onderweg terug kunt u (afhankelijk van het weer) genieten van een kleurrijke zonsondergang die u ongetwijfeld nog lange tijd bij zult blijven. Sluit uw dag af met een heerlijk diner en een drankje aan de bar met de vele geluiden op de achtergrond.

Het programma van de Inkaterra Hacienda Concepción Lodge:
Na het ontbijt maakt u zich op voor een lange tocht door de terra firma naar het Tambopata National Reservaat richting Lake Sandoval. Hier zult u begrijpen waarom de Madre de Dios de biodiversiteit hoofdstad van Peru wordt genoemd, terwijl u meer leert over de bescherming van dit reservaat en de vorming van het meer. Navigeer in een houten kano over dit spiegelachtige hoefijzermeer dat de leefomgeving is van de bedreigde reuzenrotter, blauwe en gele ara’s, rode brulapen, zwarte kaaimannen en één van ’s werelds grootste zoetwatervissen, de arapaima. Na afloop keert u terug naar de lodge voor de lunch.

Na de lunch vaart u in 20 minuten naar het Inkaterra Canopy Walkway Interpretation Center, waar u meer leert over de bouw en natuurbeschermingsorganisatie ITA-Inkaterra Asociación (NGO). Nadat u één van de twee 30 meter hoge torens heeft beklommen begint uw kennismaking met het leven in de boomtoppen. U kunt letterlijk wandelen door het dak van het regenwoud via een netwerk van hangbruggen die verbonden zijn met acht observatietorens. Geniet van de adembenemende uitzichten en maak kans om roodsnaveltoekans, spechten, trogons, doodshoofdaapjes en drievingerige luiaards te spotten. Nadat u bent afgedaald neemt u deel aan de Anaconda Walk, een wandeling van ongeveer 30 minuten over een 200 meter lange houten brug. In dit ondergelopen ecosysteem van moerassen ziet u verschillende soorten amfibieën, vogels, zoogdieren en een overvloed aan flora. ’s Avonds maakt u zich op voor een avontuur tijdens de Hidden Rainforest excursie. Luister naar de nachtelijke geluiden van het Amazone regenwoud en leer meer over de nachtdieren die zich door verbeterde zintuigen hebben aangepast aan hun donkere leefomgeving. Na afloop keert u terug naar de lodge voor een heerlijk diner.

Het programma van de Refugio Amazonas Lodge:
Na een korte boottocht en wandeling arriveert u bij het Oxbow-meer. Op dit rustige meer maakt u een catamarantocht om het dierenleven te spotten. Vanwege de met vissen gevulde wateren, heeft u grote kans om de hoatzin te zien (een bizar uitziende vogel), net zoals groepen doodshoofdaapjes, zeldzame reuzenotters, enorme kaaimannen en majestueuze ara’s. Er is zelfs een kans dat u de gevreesde piranha ziet! Na terugkomst in de lodge is het nog zo’n 30 minuten lopen om de 25 meter hoge Canopy Tower te bereiken. Bevrijd van de begroeiing van het bos, kunt u helemaal tot aan de horizon kijken over een eindeloze zee van boomtoppen. Een groot deel van het dierenleven bevindt zich in het bladerdak. Een deskundige gids gaat voor u op zoek naar apen, toekans en andere bewoners. Krijsende papegaaien, parkieten en ara’s vliegen over de toren. Beneden zitten exotische vogels als glansvogels en trogons op de boomstammen, terwijl de tangaren en suikervogels tussen het groen fladderen.

Na de lunch vaart u in 5 minuten stroomafwaarts richting de boerderij van de charismatische Don Manuel. Hij verbouwt verschillende Amazone-gewassen. De dunne papaja-bomen dragen hun zware vruchten, de ananassen steken uit de struiken en weelderige cacaobomen verbergen hun paarse peulen in de buurt van de stam. De boeren verbouwen bananen, papaja, yucca en andere bekende gewassen. Maar ook traditionele lokale planten die zij al eeuwenlang gebruiken. Ontmoet de lokale boeren en proef de ingrediënten uit de jungle. Landbouw is een integraal onderdeel van het leven hier, en u eindigt het bezoek met een beter begrip van de lokale cultuur en tradities. Na het diner kunt u een nachtelijke lezing bijwonen.

DAG
18

Tambopata Nationaal Reservaat - Puerto Maldonado - Lima - Amsterdam

pe_al_tambopata national reserve - madre de dios.jpg
Transfer naar luchthaven Puerto Maldonado
Vlucht Puerto Maldonado - Lima
Vlucht Lima - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig
Alternatief: verlenging Lima (optioneel)
Alternatief: verlenging Paracas & Nazca (optioneel)
Alternatief: verlenging strandverblijf Piura/Tumbes (optioneel)

Het programma van de Eco Amazonia Lodge:
Na een vroeg ontbijt keert u terug naar het kantoor in Puerto Maldonado om de rest van uw bagage op te halen. Vervolgens heeft u een transfer naar de luchthaven. Uw gids zal u vergezellen tot de luchthaven en u helpen met de check-in procedure voor uw vlucht naar Lima. Hier aangekomen maakt u zich op voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Het programma van de Inkaterra Hacienda Concepción Lodge:
Geniet van een uitgebreid ontbijt voordat u terugkeert naar de luchthaven van Puerto Maldonado. Een 25 minuten durende rit per gemotoriseerde kano over de Madre de Dios rivier brengt u naar Puerto Maldonado waar u de rest van uw bagage op kunt halen bij de Inkaterra Butterfly House en de gelegenheid krijgt vlinders te spotten. Peru heeft de grootste verscheidenheid van vlinders ter wereld, met 3700 verschillende soorten. Vele vlindersoorten zijn te zien in het Inkaterra Butterfly House. Na aankomst op de luchthaven van Puerto Maldonado eindigt deze excursie en maakt u zich op voor uw vlucht naar Lima en vervolgens uw aansluitende vlucht naar Amsterdam.

Het programma van de Refugio Amazonas Lodge:
Na een vroeg ontbijt keert u terug naar het kantoor in Puerto Maldonado om de rest van uw bagage op te halen. Vervolgens heeft u een transfer naar de luchthaven. Uw gids zal u vergezellen tot de luchthaven en u helpen met de check-in procedure voor uw vlucht naar Lima. Hier aangekomen maakt u zich op voor de terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
19

Amsterdam

Aankomst terugvlucht
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
8 opties
Open+
+Extra's
8 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
19 dagen Authentiek Peru incl. Amazone: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Binnenlandse vlucht Lima - Arequipa, Cuzco - Puerto Maldonado en Puerto Maldonado - Lima
Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
23 kg ruimbagage op de binnenlandse vluchten
Alle transfers
Toeristische bus Puno - Cuzco
Trein Ollantaytambo - Aguas Calientes v.v.
Shuttlebus Aguas Calientes - Machu Picchu v.v.
Meet & Greet
Verblijf in goed verzorgde middenklasse, superiorklasse of boutique hotels (afhankelijk van uw keuze)
Verblijf in de meest chique wijk van Lima, Miraflores
Verblijf op het Titicacameer bij een lokale familie op Amantaní-eiland
4-daags verblijf in de ‘Heilige stad van de Inca’s’, Cuzco
4-daags verblijf in de Heilige Vallei
Verblijf in een goed verzorgde lodge in Tambopata Nationaal Reservaat met privé-badkamer
Iedere dag ontbijt
5 x lunch en 3 x diner
Stadstour Lima
2-daagse excursie door de Colca Canyon
2-daagse excursie over het Titicacameer
Excursie onderweg van Puno naar Cuzco inclusief bezoek aan het INC Pukara museum, de Inca-tempel Wiracocha in Raqchi en de ‘Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika’, Andahuaylillas
Dagexcursie door de Heilige Vallei van de Inca’s inclusief bezoek aan de Pisac indianenmarkt en de Inca-ruïnes van Ollantaytambo
Rondleiding door de ‘Verloren stad van de Inca’s’, Machu Picchu
Stadstour Cuzco inclusief bezoek aan de ruïnes boven Cuzco (Kenko, Puca Pucara, Tambomachay en het Sacsayhuaman-fort)
3-daags jungle programma in het Tambopata Nationaal Reservaat
Entreegelden volgens programma
Excursies worden uitgevoerd met Engelssprekende gids en zijn op basis van internationaal gezelschap.

Exclusief

Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
8 opties
Open+