Ras al-Jinz
Ras al-Jinz
Muscat
Muscat
Nakhal Fort
Nakhal Fort
Wadi Bani Khalid
Wadi Bani Khalid

Beste van Oman

Privéreis | 11 dagen v.a.
2418i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
08-05-2023
Reisduur
11dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 150,00 korting

Vroegboekkorting tot 250 ppi

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen bij vertrek tot en met december 2023
- Korting niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- De actie is geldig tot en met 20 december 2022

(inclusief 150,00 korting)

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen bij vertrek tot en met december 2023
- Korting niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- De actie is geldig tot en met 20 december 2022
Vroegboekkorting tot 250 ppi
Muscat: de imposante Sultan Qaboes-moskee & de bruisende Mattrah souk
Wandelen langs rotspartijen en watervallen in Wadi Shab
Ontdek de groene parel van het Hadjargebergte; Jebel Akhdar
Ervaar 1001 nachten in de Wahiba Sands woestijn
Reuzenschildpadden spotten op het strand van Ras al-Jinz
Inclusief 4WD huurauto, (incl. 1600 kilometer)

De fabelachtige wereld van 1001 nachten

Oases met wadi’s en oogverblindende woestijnen, Oman is een bestemming waar u iedere dag verrast zult worden door de schoonheid en diversiteit van het landschap. We nemen u mee naar de hoofdstad van Oman, Muscat. Wandel door de bruisende souk en aanschouw de imposante Sultan Qaboes-moskee. U ontdekt het mooie fort van Nizwa, de fabelachtig uitzichten vanaf het Jibreen kasteel en u brengt een bezoek de groene bergen van Oman, Jebal Akdhar. Ervaar de mooiste wadi’s van het land, Wadi Shab, Wadi Bani Khalid en Wadi Al Arbeieen en overnacht onder de prachtige sterrenhemel in de Wahiba Sands woestijn. Oman, het land van oude culturen en adembenemende natuur.

"Souks, woestijnen, oude culturen en bruisende steden; de veelzijdigheid van Oman zult u versteld laten staan. Tijdens deze reis ontdekt u een selectie van de mooiste plekjes van het land!"

Eva, Product Medewerker

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam/Brussel - Muscat

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Heenvlucht
Transfer naar uw hotel
Overnachting in Muscat

U stapt in Amsterdam of Brussel (afhankelijk van uw keuze) in het vliegtuig naar Oman. Uw vakantie begint! Na aankomst wordt u buiten opgewacht door uw chauffeur. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht. U overnacht in Muscat.

DAG
02

Muscat

Muscat
Ontvangst huurauto & benodigde papieren
Bezoek de imposante Grote Sultan Qaboes-moskee
Shoppen in de kleurrijke Mattrah souk
Aanschouw het prachtige Al Alam Palace
Overnachting in Muscat

Na een ontspannen ontbijt wordt de huurauto (ca. 08.30 uur) bij uw hotel afgeleverd en ontvangt u de benodigde documenten. Dan is het tijd om te beginnen aan uw ontdekkingstocht door Muscat. Een stadstour door de hoofdstad van Oman biedt u een unieke kans om uit de eerste hand de veelzijdige natuur en de combinatie van het traditionele leven en de moderne aspecten van de stad te ontdekken. Begin met een rondleiding door de Grote Sultan Qaboes-moskee. Dit imposante bouwwerk werd in zes jaar gebouwd en in 2001 geopend als grootste moskee van Oman. De moskee biedt plaats aan 20.000 gelovigen tegelijk. U zult zien dat de moskee een prachtige mix van bouwstijlen heeft en rijkelijk is versiert met spectaculaire kristallen kroonluchters en handgemaakte Perzische tapijten, enkele hiervan zijn de grootste ter wereld. In het Bait Al Zubair Museum komt u meer te weten over de fascinerende geschiedenis van Oman.

Rijdt verder langs het water richting de levendige en kleurrijke Mattrah souk. Bezoek onderweg eerst nog de bruisende vismarkt. De Mattrah souk is een genot voor elke shopliefhebber. U krijgt hier het gevoel over een traditionele Arabische markt te lopen, met een verscheidenheid aan winkels die van alles verkopen, van Omaans antiek tot traditionele kleiding, sieraden en typische delicatessen. Bezoek als laatste het prachtige Al Alam Palace, gelegen in het hart van Muscat en was de officiële residentie van voormalige en zeer geliefde Sultan Qaboes bin Said Al Said. Het paleis is aan twee kanten omgeven door de forten Al Jalali en Al Mirani, en hoewel het paleis zelf niet toegankelijk is voor het publiek, kunnen toeristen rondlopen in de tuinen aan de voorkant en hier mooie foto’s maken. De keuken van Oman is net zo divers als het landschap met gerechten uit verschillende werelddelen. Met name een combinatie van de Arabische en Indische keuken. Zoek voor vanavond een gezellig restaurant uit en geniet! Overnachting in Muscat.

DAG
03

Muscat – Wadi Al Arbeieen – Bimmah Sinkhole – Wadi Shab (ca. 192 km)

Wadi Shab
Genieten van de prachtige natuur in Wadi Al Arbeieen
Zwemmen in het turquoise water van de Bimmah Sinkhole
Overnachting in Wadi Shab

Een prachtig stuk natuur staat er vandaag op het programma. Na het ontbijt rijdt u als eerste naar de verbazingwekkend mooie Wadi Al Arbeieen. Er wordt weleens gezegd dat deze wadi u de ultieme soundtrack van de natuur biedt. Dit verwijst naar de geluiden van rustgevend stromend water, fluitende vogels en de wind die door de nauwe groeven waait. Spring in het helderblauwe water en/of maak de 2,5 uur durende pittige wandeling naar de waterval die diep in de wadi gelegen is. Voor liefhebbers van het 4x4 rijden, is dit een droom van een wadi met de mogelijkheid tot veel rotskruipen en het maken van wateroversteken met de auto. U besteed met gemak vier uur in deze prachtige wadi.

Bezoek vervolgens de Bimmah Sinkhole, gelegen in het Hawiyat Najm Park. Ook hier kunt u heerlijk zwemmen in het heldere turquoise water. Vervolgens rijdt u in circa 40 minuten verder naar Wadi Shab. Overnachting in Wadi Shab.

DAG
04

Wadi Shab – Sur – Ras Al Hadd – Ras al-Jinz – Ras Al Hadd (ca. 148 km)

Ras al-Jinz
Wandelen langs rotspartijen en watervallen in Wadi Shab
Bezoek dhow werf in Sur
Schildpadden spotten in Ras al-Jinz
Overnachting in Ras Al Hadd

Voordat de zon te heet wordt en het nog lekker rustig is, bezoekt u rond 08.30 uur Wadi Shab. Wadi Shab is één van de mooiste Wadi’s van het land. U kunt hier een prachtige wandeling maken langs grote rotspartijen, watervallen en smaragdgroen water. Onderweg kunt u regelmatig verkoeling zoeken in de kleine waterpoelen. Aan het einde van de wandeling kunt u als een ware avonturier, al zwemmend via een smalle kloof de grotten bezoeken. Vervolgens rijdt u verder naar Sur. In het verleden vertrokken de dhows vanuit Sur naar India en andere landen. Zo wonen de rijken voornamelijk in Sur, dit is vooral te zien aan de grote herenhuizen aan het water. Tegenwoordig geniet Sur vooral bekendheid door de bouw van dhows. Het is mogelijk om in Sur de Dhow bouwwerf te bezoeken.

Aan het einde van de dag rijdt u verder naar Ras Al Hadd om in te checken in uw hotel. In de avond kunt u ervoor kiezen om naar Ras al-Jinz te rijden en hier het schildpadenreservaat te bezoeken (exclusief). Ras al-Jinz is dé schildpaddenbestemming van Oman. Elk jaar broeden hier uitzonderlijk veel schildpadden op de stranden. In het donker schuifelen er tijdens het broedseizoen duizenden groene zeeschildpadden over de stranden, op zoek naar een veilige plek voor hun eieren in het zand. Vervolgens rijdt u terug naar uw hotel voor de overnachting.

DAG
05

Ras Al Hadd – Wadi Bani Khalid – Wahiba Sands (ca. 233 km)

Wadi Bani Khalid
Wandeling naar de helderblauwe poelen in Wadi Bani Khalid
Overnachting onder de sterren in Wahiba Sands

Gisteren bezocht u al Wadi Shab, een andere Wadi die tot de mooiste van het land behoord is Wadi Bani Khalid. De wandeling naar de poelen van Wadi Bani Khalid leidt u langs de falaj (kleine irrigatiekanalen) en langs mangobomen. Ondanks het ruige terrein zijn de boeren erin geslaagd om het land aan de voet van de bergen te bewerken door de waterstromen te gebruiken om de gewassen te irrigeren. Het helderblauwe water wat door dit droge stuk woestijngebied stroomt, steekt prachtig af bij de groene begroeiing en palmbomen. Een waar paradijs! In de natuurlijke baden kunt u heerlijk zwemmen en relaxen.

Hierna rijdt u verder de woestijn in. Wahiba Sands staat bekend om de hoge duinen en de mooie rode en gele kleuren zand. In en rondom de woestijn wonen ongeveer 3000 bedoeïenen die tot verschillende stammen behoren, voornamelijk herders van geiten en kamelen. Indien u vroeger aankomt in het kamp kunt u genieten van een spectaculaire zonsondergang boven de duinen. U overnacht en dineert vandaag onder de sterren.

DAG
06

Wahiba Sands – Ibra of Sinaw – Jebal Akhdar (ca. 233 km)

Jebal Akhdar
Ontwaken in de Wahiba Sands woestijn
Op woensdag: bezoek aan de beroemde vrouwenmarkt
Op donderdag: terug in de tijd op de Sinaw souk
Ontdek de groene parel van het Hadjargebergte; Jebel Akhdar
Overnachting in Jebal Akhdar

U ontwaakt in de woestijn. Een bijzondere belevenis. Opmerkelijk hoe fris de lucht in de ochtend aanvoelt: een groot contrast met de zinderende hitte overdag. Tijdens het ontbijt bewondert u de adembenemende zonsopkomst. Zodra de stralen doorbreken ziet u het landschap langzaam zijn roodgele kleur terugkrijgt. Een fabelachtig moment. Na het ontbijt neemt u afscheid van de bedoeïenen en rijdt u naar Ibra of Sinaw, afhankelijk van welke markt u wilt bezoeken.

Op woensdag kunt u wat tijd doorbrengen op de beroemde vrouwenmarkt in Ibra. Het woestijnstadje is een vrij gewone plaats van ongeveer 35.000 inwoners. Zes dagen per week is er geen aanwijsbare reden om er een stop te maken, maar op woensdag verandert het slaperige stadje in één van de meest kleurrijkste souks van Arabië. Naar de markt komen alle bedoeïenen vrouwen uit de omgeving van Wahiba Sands. Toekomstige bruiden komen hier naartoe om er prachtige stoffen en sieraden te kopen. Op donderdag, kunt u een stop maken bij de Sinaw Souk. In deze souk ziet u duidelijk het mooie en rijke verleden en het bloeiende heden. Het is een levendige souk die van 07.00 – 12.00 geopend is. Valt deze dag tijdens uw reis niet op woensdag of donderdag? Dan is het nog steeds interessant om het lokale leven te aanschouwen in zowel Ibra en/of Sinaw. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om direct door te rijden richting Jebal Akhdar.

Rijdt als eerste naar de verlaten ruïnes van het dorp Birkat Al Mauz, wat vertaalt kan worden als ‘Banana Pool’, vernoemd naar de uitgestrekte bananenplantages die hier ooit floreerden. Hoewel het meer dan een halve eeuw verlaten is gebleven, zijn de dorpsstructuren van het dorp nog grotendeels intact en bieden de ruïnes een uniek inzicht in het leven van de Omaanse dorpelingen uit het verleden. Geniet van een aangename wandeling door de oase en de dadelplantages voordat u verder rijdt naar Wadi Al Madreen. Volg de kronkelige weg over de berghelling naar Jebal Akhdar. Jebel Akhdar ligt op een hoogte van 2000 meter. Het weelderige groen en het koele klimaat van Jebel Akhdar zijn bewijs waarom het ook wel de groene parel van het Hadjargebergte wordt genoemd. Jebel Akhdar is beroemd vanwege zijn fruitboomgaarden. Er groeit een grote verscheidenheid aan fruitbomen, waaronder perziken, abrikozen vijgen, druiven, appels, peren, pruimen, amandelen en walnoten. Maar de regio staat vooral bekend om de uitstekende kwaliteit van de granaatappels. Bezoek tijdens de rit de dorpen Saiq, Wadi Bani Habib en Al Ain. De dorpen kijken uit over een spectaculair landschap met uitzicht op de dramatische bergtoppen, kloven en de wadi’s. Overnachting in Jebal Akhdar.

DAG
07

Jebal Akhdar – Jibreen – Bahla – Nizwa (ca. 117 km)

Nizwa
Ronddwalen in het rijkelijk versierde Jibreen kasteel
Werelderfgoed; Bahla Fort bezoeken
Overnachting in Nizwa

U verlaat in de ochtend het groene Jebal Akhdar en rijdt naar het kasteel in Jibreen.Forten en kastelen zijn de meest opvallende culturele herkenningspunten van Oman en samen met de torens en stadsmuren werden ze van oudsher gebruikt als verdedigingsbastions of uitkijkpunten. Er zijn naar schatting meer dan 500 forten, kastelen en torens in Oman. Het Jibreen kasteel werd gebouwd als verdedigingsbolwerk en is misschien wel de mooiste van de Omaanse kastelen. Het kasteel heeft kerkers, gangen, kamers en plafonds versiert met fijn houtsnijwerk en schilderijen. Dit kasteel onderscheidt zich door de inscripties en fresco’s die de diverse kamers sieren en de prachtig gebeeldhouwde deuren. Dit kasteel geeft u een uitstekend van het Omaanse vakmanschap. Maak een stop bij het Bahla Fort, dat is opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Bahla was vroeger het centrum van het Ibadisme (een tak van de islam) waarvan de invloed in heel Arabië, Afrika en daarbuiten kan worden getraceerd. Overnachting in Nizwa.

DAG
08

Nizwa – Al Hamra – Misfat Al Abriyeen - Jebel Shams (ca. 107 km)

Jebel Shams
Ronddwalen over de Nizwa souk
Rijden door de Wadi Nakhr kloof en het Hajjar-gebergte verkennen
De Cliff-wandeling maken naar het verlaten dorp Al Sak
Overnachting in Jebel Shams

Start de dag met een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Nizwa, het fort en de souk. De souk is beroemd vanwege het aanbod in ingewikkeld gemaakte zilveren sieraden en het fort vanwege de enorme toren, gebouwd op een stevige rots om de trillingen van 24 kanonnen te weerstaan.

U verkent vervolgens het Hajjar-gebergte. De Jebel Shams, letterlijk vertaald ‘Zon Berg’ is met 3010 meter de hoogste top in Oman. Onderweg rijdt u langs Al Hamra en Misfat Al Abriyeen. De meeste huizen in deze dorpen zijn meer dan honderd jaar geleden gebouwd van modderstenen en klei. De paden door de dorpen zijn erg smal en leiden u onder bogen en langs het falaj-sproeisysteem naar de geïrrigeerde terrassen van de inwoners. De Wadi Nakhr-kloof, waar u doorheen rijdt, is één van de grootste natuurlijke wonderen van Oman. U rijdt verder naar Jebel Shams, thuisbasis van de wevers van zware wollen tapijten in opvallende zwarte, rode en bruine geometrische ontwerpen. U passeert verschillende kleine dorpjes verscholen in de bergketens terwijl u de steile en bochtige weg omhoog rijdt.

U kunt er voor kiezen om de Cliff-wandeling te maken (met of zonder lokale gids) vanaf het hotel naar het verlaten dorpje Al Sak. Het is een spannende, maar gemakkelijke wandeling van circa 1 uur langs de steile wanden van de kloof, die u honderden jaren terug brengt in de tijd. Overnachting in Jebel Shams.

DAG
09

Jebel Shams – Wadi Bani Awf – Nakhal – Muscat (ca. 237 km)

Nakhal
Verbijsterende kliffen en ravijnen in Wadi Bani Awf
Bezoek aan het Nakhal fort
Inleveren huurauto
Overnachting in Muscat

Vanuit Jebel Shams rijdt u vandaag naar Wadi Bani Awf. De wadi beslaat een groot gebied met verschillende dorpen en veel leuke bezienswaardigheden, waaronder de bekende Snake Canyon. De wadi biedt een aantal van de beste offroad-ritten die u in Oman kunt ervaren met onderweg een prachtig landschap van verbijsterende kliffen en ravijnen. De route verbindt verschillende dorpen, waaronder het schilderachtige Balad Sayat-dorp, en strekt zicht uit over het Hajjar-gebergte.

Bezoek ook het Nakhal fort, één van de mooiste forten in Oman en ook één van de meest populaire na het Nizwa fort. De exacte datum waarop dit oude fort werd gebouwd is onbekend, maar velen geloven dat het werd gebouwd in pre-islamitische tijden, met andere woorden meer dan 1500 jaar geleden. Rijdt aan het einde van de dag verder naar Muscat, waar u uw huurauto weer inlevert bij het hotel. Overnachting in Muscat.

DAG
10

Muscat - Amsterdam/Brussel

Verken vandaag (afhankelijk van uw vluchttijden) nogmaals de hoofdstad Muscat. Aan het begin van de avond wordt u per transfer naar de luchthaven van Muscat gebracht voor uw vlucht terug naar huis. Einde van een heerlijke reis! In het vliegtuig denkt u terug aan de vriendelijke lokale bevolking en de adembenemende natuurschatten die u leerde kennen in Oman.

DAG
11

Aankomst Amsterdam/Brussel

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst in Amsterdam/Brussel

Vandaag landt u weer in Amsterdam of Brussel (afhankelijk van uw keuze).

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
11 dagen Beste van Oman: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing en veiligheidstoeslagen
Vliegbelasting €26,45 (vanaf 1 januari 2023)

Inclusief

Ruimbagage
Transfer luchthaven - hotel v.v.
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Diner op dag 3 t/m 6 en 8
4WD Huurauto (incl. 1600 kilometers) van dag 2 t/m 9**
Breng- en haalservice in de Wahiba Sands woestijn
Ophaal- en afleverkosten van de huurauto (binnen Muscat)
CDW verzekering
Wegenkaart van Oman
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (meer info bij praktische informatie)
**Er wordt gebruik gemaakt van een Nissan Pathfinder of Toyota Prado.

Exclusief

Visum
Entreegelden: ca. € 82 p.p. (omgerekend ca. 36 OMR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Extra gereden kilometers (vanaf 1600 km): ca. 0,25 USD per kilometer (ter plaatse te voldoen)
Optioneel: GPS ca. 10 USD per dag (ter plaatse te voldoen)
Optioneel: Engelssprekende gids/chauffeur ca. €1783 (exclusief benzine en entreegelden)
Eigen risico CDW verzekering ca. 325 USD per claim
Optioneel: toeslag Toyota Landcruise ca. 20 USD per dag
Fooien
Eventueel verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
1 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
11 dagen Beste van Oman: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam/Brussel - Muscat

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Heenvlucht
Transfer naar uw hotel
Overnachting in Muscat

U stapt in Amsterdam of Brussel (afhankelijk van uw keuze) in het vliegtuig naar Oman. Uw vakantie begint! Na aankomst wordt u buiten opgewacht door uw chauffeur. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht. U overnacht in Muscat.

Goed om te weten

Wij raden u aan om bij aankomst op de luchthaven een lokale simkaart aan te schaffen (bijvoorbeeld van provider Omantel of Oreedoo). Een Omaanse simkaart kost ca. 6 USD en komt vaak inclusief een bepaald aantal belminuten. Het is voor u dan gemakkelijker en een stuk goedkoper om ons agentschap ter plaatse te bereiken in het geval dat u vragen etc. heeft.

DAG
02

Muscat

Muscat
Ontvangst huurauto & benodigde papieren
Bezoek de imposante Grote Sultan Qaboes-moskee
Shoppen in de kleurrijke Mattrah souk
Aanschouw het prachtige Al Alam Palace
Overnachting in Muscat

Na een ontspannen ontbijt wordt de huurauto (ca. 08.30 uur) bij uw hotel afgeleverd en ontvangt u de benodigde documenten. Dan is het tijd om te beginnen aan uw ontdekkingstocht door Muscat. Een stadstour door de hoofdstad van Oman biedt u een unieke kans om uit de eerste hand de veelzijdige natuur en de combinatie van het traditionele leven en de moderne aspecten van de stad te ontdekken. Begin met een rondleiding door de Grote Sultan Qaboes-moskee. Dit imposante bouwwerk werd in zes jaar gebouwd en in 2001 geopend als grootste moskee van Oman. De moskee biedt plaats aan 20.000 gelovigen tegelijk. U zult zien dat de moskee een prachtige mix van bouwstijlen heeft en rijkelijk is versiert met spectaculaire kristallen kroonluchters en handgemaakte Perzische tapijten, enkele hiervan zijn de grootste ter wereld. In het Bait Al Zubair Museum komt u meer te weten over de fascinerende geschiedenis van Oman.

Rijdt verder langs het water richting de levendige en kleurrijke Mattrah souk. Bezoek onderweg eerst nog de bruisende vismarkt. De Mattrah souk is een genot voor elke shopliefhebber. U krijgt hier het gevoel over een traditionele Arabische markt te lopen, met een verscheidenheid aan winkels die van alles verkopen, van Omaans antiek tot traditionele kleiding, sieraden en typische delicatessen. Bezoek als laatste het prachtige Al Alam Palace, gelegen in het hart van Muscat en was de officiële residentie van voormalige en zeer geliefde Sultan Qaboes bin Said Al Said. Het paleis is aan twee kanten omgeven door de forten Al Jalali en Al Mirani, en hoewel het paleis zelf niet toegankelijk is voor het publiek, kunnen toeristen rondlopen in de tuinen aan de voorkant en hier mooie foto’s maken. De keuken van Oman is net zo divers als het landschap met gerechten uit verschillende werelddelen. Met name een combinatie van de Arabische en Indische keuken. Zoek voor vanavond een gezellig restaurant uit en geniet! Overnachting in Muscat.

DAG
03

Muscat – Wadi Al Arbeieen – Bimmah Sinkhole – Wadi Shab (ca. 192 km)

Wadi Shab
Genieten van de prachtige natuur in Wadi Al Arbeieen
Zwemmen in het turquoise water van de Bimmah Sinkhole
Overnachting in Wadi Shab

Een prachtig stuk natuur staat er vandaag op het programma. Na het ontbijt rijdt u als eerste naar de verbazingwekkend mooie Wadi Al Arbeieen. Er wordt weleens gezegd dat deze wadi u de ultieme soundtrack van de natuur biedt. Dit verwijst naar de geluiden van rustgevend stromend water, fluitende vogels en de wind die door de nauwe groeven waait. Spring in het helderblauwe water en/of maak de 2,5 uur durende pittige wandeling naar de waterval die diep in de wadi gelegen is. Voor liefhebbers van het 4x4 rijden, is dit een droom van een wadi met de mogelijkheid tot veel rotskruipen en het maken van wateroversteken met de auto. U besteed met gemak vier uur in deze prachtige wadi.

Bezoek vervolgens de Bimmah Sinkhole, gelegen in het Hawiyat Najm Park. Ook hier kunt u heerlijk zwemmen in het heldere turquoise water. Vervolgens rijdt u in circa 40 minuten verder naar Wadi Shab. Overnachting in Wadi Shab.

Goed om te weten

Het Sama Wadi Shab Resort in Wadi Shab is momenteel voor langere tijd gesloten. U verblijft nu 2 nachten in uw accommodatie in Ras-Al-Hadd of Ras-Al-Jinz, in plaats van 1.

DAG
04

Wadi Shab – Sur – Ras Al Hadd – Ras al-Jinz – Ras Al Hadd (ca. 148 km)

Ras al-Jinz
Wandelen langs rotspartijen en watervallen in Wadi Shab
Bezoek dhow werf in Sur
Schildpadden spotten in Ras al-Jinz
Overnachting in Ras Al Hadd

Voordat de zon te heet wordt en het nog lekker rustig is, bezoekt u rond 08.30 uur Wadi Shab. Wadi Shab is één van de mooiste Wadi’s van het land. U kunt hier een prachtige wandeling maken langs grote rotspartijen, watervallen en smaragdgroen water. Onderweg kunt u regelmatig verkoeling zoeken in de kleine waterpoelen. Aan het einde van de wandeling kunt u als een ware avonturier, al zwemmend via een smalle kloof de grotten bezoeken. Vervolgens rijdt u verder naar Sur. In het verleden vertrokken de dhows vanuit Sur naar India en andere landen. Zo wonen de rijken voornamelijk in Sur, dit is vooral te zien aan de grote herenhuizen aan het water. Tegenwoordig geniet Sur vooral bekendheid door de bouw van dhows. Het is mogelijk om in Sur de Dhow bouwwerf te bezoeken.

Aan het einde van de dag rijdt u verder naar Ras Al Hadd om in te checken in uw hotel. In de avond kunt u ervoor kiezen om naar Ras al-Jinz te rijden en hier het schildpadenreservaat te bezoeken (exclusief). Ras al-Jinz is dé schildpaddenbestemming van Oman. Elk jaar broeden hier uitzonderlijk veel schildpadden op de stranden. In het donker schuifelen er tijdens het broedseizoen duizenden groene zeeschildpadden over de stranden, op zoek naar een veilige plek voor hun eieren in het zand. Vervolgens rijdt u terug naar uw hotel voor de overnachting.

Goed om te weten

Het is ook mogelijk om vroeg in de ochtend (ca. rond 04.00) een bezoek te brengen aan het schildpaddenreservaat.

Goed om te weten

Er worden tegenwoordig veel minder dhows gebouwd. Het kan dan ook voorkomen dat er geen activiteiten te zien zijn in bouwwerf.

DAG
05

Ras Al Hadd – Wadi Bani Khalid – Wahiba Sands (ca. 233 km)

Wadi Bani Khalid
Wandeling naar de helderblauwe poelen in Wadi Bani Khalid
Overnachting onder de sterren in Wahiba Sands

Gisteren bezocht u al Wadi Shab, een andere Wadi die tot de mooiste van het land behoord is Wadi Bani Khalid. De wandeling naar de poelen van Wadi Bani Khalid leidt u langs de falaj (kleine irrigatiekanalen) en langs mangobomen. Ondanks het ruige terrein zijn de boeren erin geslaagd om het land aan de voet van de bergen te bewerken door de waterstromen te gebruiken om de gewassen te irrigeren. Het helderblauwe water wat door dit droge stuk woestijngebied stroomt, steekt prachtig af bij de groene begroeiing en palmbomen. Een waar paradijs! In de natuurlijke baden kunt u heerlijk zwemmen en relaxen.

Hierna rijdt u verder de woestijn in. Wahiba Sands staat bekend om de hoge duinen en de mooie rode en gele kleuren zand. In en rondom de woestijn wonen ongeveer 3000 bedoeïenen die tot verschillende stammen behoren, voornamelijk herders van geiten en kamelen. Indien u vroeger aankomt in het kamp kunt u genieten van een spectaculaire zonsondergang boven de duinen. U overnacht en dineert vandaag onder de sterren.

Goed om te weten

De kampen zijn alleen per 4WD te bereiken. Om veilig te kunnen rijden worden de autobanden op een lagere spanning gebracht voordat u de woestijn in rijdt. Een woestijn escort is inbegrepen in de reissom. Samen met de escort auto zult u door de woestijn naar het kamp rijden en wordt u de volgende ochtend weer teruggebracht.

DAG
06

Wahiba Sands – Ibra of Sinaw – Jebal Akhdar (ca. 233 km)

Jebal Akhdar
Ontwaken in de Wahiba Sands woestijn
Op woensdag: bezoek aan de beroemde vrouwenmarkt
Op donderdag: terug in de tijd op de Sinaw souk
Ontdek de groene parel van het Hadjargebergte; Jebel Akhdar
Overnachting in Jebal Akhdar

U ontwaakt in de woestijn. Een bijzondere belevenis. Opmerkelijk hoe fris de lucht in de ochtend aanvoelt: een groot contrast met de zinderende hitte overdag. Tijdens het ontbijt bewondert u de adembenemende zonsopkomst. Zodra de stralen doorbreken ziet u het landschap langzaam zijn roodgele kleur terugkrijgt. Een fabelachtig moment. Na het ontbijt neemt u afscheid van de bedoeïenen en rijdt u naar Ibra of Sinaw, afhankelijk van welke markt u wilt bezoeken.

Op woensdag kunt u wat tijd doorbrengen op de beroemde vrouwenmarkt in Ibra. Het woestijnstadje is een vrij gewone plaats van ongeveer 35.000 inwoners. Zes dagen per week is er geen aanwijsbare reden om er een stop te maken, maar op woensdag verandert het slaperige stadje in één van de meest kleurrijkste souks van Arabië. Naar de markt komen alle bedoeïenen vrouwen uit de omgeving van Wahiba Sands. Toekomstige bruiden komen hier naartoe om er prachtige stoffen en sieraden te kopen. Op donderdag, kunt u een stop maken bij de Sinaw Souk. In deze souk ziet u duidelijk het mooie en rijke verleden en het bloeiende heden. Het is een levendige souk die van 07.00 – 12.00 geopend is. Valt deze dag tijdens uw reis niet op woensdag of donderdag? Dan is het nog steeds interessant om het lokale leven te aanschouwen in zowel Ibra en/of Sinaw. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om direct door te rijden richting Jebal Akhdar.

Rijdt als eerste naar de verlaten ruïnes van het dorp Birkat Al Mauz, wat vertaalt kan worden als ‘Banana Pool’, vernoemd naar de uitgestrekte bananenplantages die hier ooit floreerden. Hoewel het meer dan een halve eeuw verlaten is gebleven, zijn de dorpsstructuren van het dorp nog grotendeels intact en bieden de ruïnes een uniek inzicht in het leven van de Omaanse dorpelingen uit het verleden. Geniet van een aangename wandeling door de oase en de dadelplantages voordat u verder rijdt naar Wadi Al Madreen. Volg de kronkelige weg over de berghelling naar Jebal Akhdar. Jebel Akhdar ligt op een hoogte van 2000 meter. Het weelderige groen en het koele klimaat van Jebel Akhdar zijn bewijs waarom het ook wel de groene parel van het Hadjargebergte wordt genoemd. Jebel Akhdar is beroemd vanwege zijn fruitboomgaarden. Er groeit een grote verscheidenheid aan fruitbomen, waaronder perziken, abrikozen vijgen, druiven, appels, peren, pruimen, amandelen en walnoten. Maar de regio staat vooral bekend om de uitstekende kwaliteit van de granaatappels. Bezoek tijdens de rit de dorpen Saiq, Wadi Bani Habib en Al Ain. De dorpen kijken uit over een spectaculair landschap met uitzicht op de dramatische bergtoppen, kloven en de wadi’s. Overnachting in Jebal Akhdar.

DAG
07

Jebal Akhdar – Jibreen – Bahla – Nizwa (ca. 117 km)

Nizwa
Ronddwalen in het rijkelijk versierde Jibreen kasteel
Werelderfgoed; Bahla Fort bezoeken
Overnachting in Nizwa

U verlaat in de ochtend het groene Jebal Akhdar en rijdt naar het kasteel in Jibreen.Forten en kastelen zijn de meest opvallende culturele herkenningspunten van Oman en samen met de torens en stadsmuren werden ze van oudsher gebruikt als verdedigingsbastions of uitkijkpunten. Er zijn naar schatting meer dan 500 forten, kastelen en torens in Oman. Het Jibreen kasteel werd gebouwd als verdedigingsbolwerk en is misschien wel de mooiste van de Omaanse kastelen. Het kasteel heeft kerkers, gangen, kamers en plafonds versiert met fijn houtsnijwerk en schilderijen. Dit kasteel onderscheidt zich door de inscripties en fresco’s die de diverse kamers sieren en de prachtig gebeeldhouwde deuren. Dit kasteel geeft u een uitstekend van het Omaanse vakmanschap. Maak een stop bij het Bahla Fort, dat is opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Bahla was vroeger het centrum van het Ibadisme (een tak van de islam) waarvan de invloed in heel Arabië, Afrika en daarbuiten kan worden getraceerd. Overnachting in Nizwa.

DAG
08

Nizwa – Al Hamra – Misfat Al Abriyeen - Jebel Shams (ca. 107 km)

Jebel Shams
Ronddwalen over de Nizwa souk
Rijden door de Wadi Nakhr kloof en het Hajjar-gebergte verkennen
De Cliff-wandeling maken naar het verlaten dorp Al Sak
Overnachting in Jebel Shams

Start de dag met een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Nizwa, het fort en de souk. De souk is beroemd vanwege het aanbod in ingewikkeld gemaakte zilveren sieraden en het fort vanwege de enorme toren, gebouwd op een stevige rots om de trillingen van 24 kanonnen te weerstaan.

U verkent vervolgens het Hajjar-gebergte. De Jebel Shams, letterlijk vertaald ‘Zon Berg’ is met 3010 meter de hoogste top in Oman. Onderweg rijdt u langs Al Hamra en Misfat Al Abriyeen. De meeste huizen in deze dorpen zijn meer dan honderd jaar geleden gebouwd van modderstenen en klei. De paden door de dorpen zijn erg smal en leiden u onder bogen en langs het falaj-sproeisysteem naar de geïrrigeerde terrassen van de inwoners. De Wadi Nakhr-kloof, waar u doorheen rijdt, is één van de grootste natuurlijke wonderen van Oman. U rijdt verder naar Jebel Shams, thuisbasis van de wevers van zware wollen tapijten in opvallende zwarte, rode en bruine geometrische ontwerpen. U passeert verschillende kleine dorpjes verscholen in de bergketens terwijl u de steile en bochtige weg omhoog rijdt.

U kunt er voor kiezen om de Cliff-wandeling te maken (met of zonder lokale gids) vanaf het hotel naar het verlaten dorpje Al Sak. Het is een spannende, maar gemakkelijke wandeling van circa 1 uur langs de steile wanden van de kloof, die u honderden jaren terug brengt in de tijd. Overnachting in Jebel Shams.

DAG
09

Jebel Shams – Wadi Bani Awf – Nakhal – Muscat (ca. 237 km)

Nakhal
Verbijsterende kliffen en ravijnen in Wadi Bani Awf
Bezoek aan het Nakhal fort
Inleveren huurauto
Overnachting in Muscat

Vanuit Jebel Shams rijdt u vandaag naar Wadi Bani Awf. De wadi beslaat een groot gebied met verschillende dorpen en veel leuke bezienswaardigheden, waaronder de bekende Snake Canyon. De wadi biedt een aantal van de beste offroad-ritten die u in Oman kunt ervaren met onderweg een prachtig landschap van verbijsterende kliffen en ravijnen. De route verbindt verschillende dorpen, waaronder het schilderachtige Balad Sayat-dorp, en strekt zicht uit over het Hajjar-gebergte.

Bezoek ook het Nakhal fort, één van de mooiste forten in Oman en ook één van de meest populaire na het Nizwa fort. De exacte datum waarop dit oude fort werd gebouwd is onbekend, maar velen geloven dat het werd gebouwd in pre-islamitische tijden, met andere woorden meer dan 1500 jaar geleden. Rijdt aan het einde van de dag verder naar Muscat, waar u uw huurauto weer inlevert bij het hotel. Overnachting in Muscat.

DAG
10

Muscat - Amsterdam/Brussel

Verken vandaag (afhankelijk van uw vluchttijden) nogmaals de hoofdstad Muscat. Aan het begin van de avond wordt u per transfer naar de luchthaven van Muscat gebracht voor uw vlucht terug naar huis. Einde van een heerlijke reis! In het vliegtuig denkt u terug aan de vriendelijke lokale bevolking en de adembenemende natuurschatten die u leerde kennen in Oman.

Goed om te weten

Vliegt u met Emirates terug naar Amsterdam, dan wordt u rond middernacht opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

Goed om te weten

Houdt er rekening mee dat u rond 12.00 uit moet checken in het hotel in Muscat. U kunt uw bagage veilig opslaan bij de receptie. Om u verblijf comfortabeler te maken is het mogelijk om optioneel een dagkamer te boeken in Muscat waar u tot het moment van vertrek naar de luchthaven gebruik van kunt maken.

DAG
11

Aankomst Amsterdam/Brussel

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst in Amsterdam/Brussel

Vandaag landt u weer in Amsterdam of Brussel (afhankelijk van uw keuze).

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
1 optie
Open+
11 dagen Beste van Oman: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse hotels
Superiorklasse hotels
Muscat
Best Western Premier Muscat
Viersterren
 • Best Western Premier Muscat, voorkant
 • Best Western Premier Muscat, kamer
 • Best Western Premier Muscat, lounge
 • Best Western Premier Muscat, zwembad
 • Best Western Premier Muscat , fitnessruimte
Best Western Premier Muscat ligt in het hart van de hoofdstad, op slechts 16 minuten rijden van het strand van Al Qurum. Het hotel beschikt over een restaurant, café, buitenzwembad en een fitnessruimte. Alle kamers zijn voorzien van een airco, TV , minibar en een badkamer met gratis toiletartikelen.
Meer info >
Muscat
City Seasons Hotel & Suites
Viersterren
Een uitstekend hotel in het centrum van Muscat, met veel faciliteiten en een prima startpunt van uw rondreis door Oman. Er is een ruime receptie, de Al Majlis lounge waar u kunt genieten van een drankje en eventueel zoete deegwaren, een goed Libanees restaurant, een zwembad met ligbedden op het dak met een uitzicht over de Golf, een fitnessruimte, een Spa met massage mogelijkheden, een stoombad en een sauna. De verzorgde kamers zijn ruim van opzet en voorzien van airco, kluisje, sat-TV, telefoon, koffie- & theefaciliteiten, kluisje en badkamer met douche.
Meer info >
Wadi Shab
Sama Wadi Shab Resort
Driesterren
 • zwembad Wadi Shab Resort
 • Wadi Shab Resort
 • kamer Wadi Shab Resort
 • kamer Wadi Shab Resort
 • omgeving Wadi Shab
 • restaurant Wadi Shab
 • uitzicht Wadi Shab Resort
Het Sama Wadi Shab Resort is een prachtig resort met een adembenemend uitzicht over zee. U zult hier zeker genieten. Het vriendelijke personeel en de comfortabele faciliteiten zorgen voor een ontspannen verblijf in deze bijzondere omgeving van strand, zee, wadi's en de uitlopers van het Hajargebergte.Gelegen op een heuvel met uitzicht over de zee, vlakbij het plaatsje Tiwi. Sur ligt op 47 kilometer afstand.Het resort beschikt over een receptie, een bijzonder restaurant aan zee, bar, zwembad met ligbedden en parasols. Vanuit het resort kunt u diverse excursies ondernemen als een bezoek aan Wadi Shab, Wadi Dayqah, de tombe van Bibi Mariam of aan Sur. U kunt ook genieten van zon, strand en zee en gaan duiken of snorkelen.U verblijft tijdens de reis in een Standaard Tweepersoonskamer. De kamergrootte is 13 m². De kamer heeft uitzicht op zee en een terras, airconditioning en een kleine zithoek met een flatscreen-tv. U vindt er ook een kast, een waterkoker en een koelkast. De badkamer is uitgerust met een douche, gratis toiletartikelen en een haardroger.
Meer info >
Wadi Shab
Sama Wadi Shab Resort
Driesterren
 • zwembad Wadi Shab Resort
 • Wadi Shab Resort
 • kamer Wadi Shab Resort
 • kamer Wadi Shab Resort
 • omgeving Wadi Shab
 • restaurant Wadi Shab
 • uitzicht Wadi Shab Resort
Het Sama Wadi Shab Resort is een prachtig resort met een adembenemend uitzicht over zee. U zult hier zeker genieten. Het vriendelijke personeel en de comfortabele faciliteiten zorgen voor een ontspannen verblijf in deze bijzondere omgeving van strand, zee, wadi's en de uitlopers van het Hajargebergte.Gelegen op een heuvel met uitzicht over de zee, vlakbij het plaatsje Tiwi. Sur ligt op 47 kilometer afstand.Het resort beschikt over een receptie, een bijzonder restaurant aan zee, bar, zwembad met ligbedden en parasols. Vanuit het resort kunt u diverse excursies ondernemen als een bezoek aan Wadi Shab, Wadi Dayqah, de tombe van Bibi Mariam of aan Sur. U kunt ook genieten van zon, strand en zee en gaan duiken of snorkelen.U verblijft tijdens de reis in een Deluxe Tweepersoonskamer. De kamergrootte is 20 m². De kamer heeft uitzicht op zee en een terras, airconditioning en een kleine zithoek met een flatscreen-tv. U vindt er ook een kast, een waterkoker en een koelkast. De badkamer is uitgerust met een douche, gratis toiletartikelen en een haardroger.
Meer info >
Ras-Al-Hadd & Ras-Al-Jinz
Sama Ras Al Jinz Resort
Driesterren
 • Sama Ras Al Jinz, kamer
 • Sama Ras Al Jinz, buitenkant
 • Sama Ras Al Jinz, kamer
 • Sama Ras Al Jinz, kamer
 • Sama Ras Al Jinz, badkamer
Op slechts vijf minuten rijden van het zeeschildpadden reservaat bevindt zich het Sama Ras Al Jinz Resort. De accommodatie is gelegen in een rustige omgeving, waardoor u ’s avonds van een prachtige sterrenhemel kunt genieten. Dit resort beschikt over een restaurant en u kunt er gratis parkeren. Alle kamers zijn voorzien van een airco, zithoek en een badkamer met bad of douche en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Ras-Al-Hadd & Ras-Al-Jinz
Turtle Beach Resort
Viersterren
 • Turtle beach resort, strand
 • Turtle beach resort, buitenkant
 • Turtle beach resort, buitenkant
 • Turtle beach resort, kamer
Het Turtle Beach Resort in Ras Al Hadd biedt een comfortabel verblijf. Het resort ligt dicht bij het wetenschapscentrum Ras Al Jinz en ligt aan het strand. Dit verblijf beschikt over een bar en restaurant. De kamers zijn voorzien van Airco, TV, eethoek, koelkast en een badkamer met een douche en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Wahiba Sands
Sama al Wasil Desert Camp
Driesterren
 • Sama al Wasil Kamer
 • Sama al Wasil Kamer2
 • Sama al Wasil Lounge
 • Sama al Wasil Lounge1
Slapen onder de sterren is een bijzondere en sprookjesachtige ervaring! Bij het comfortabele en vriendelijke Sama Al Wasil Camp zult u zeker genieten van schitterende zonsopgangen, zonsondergangen, prachtige sterrenhemel en de rust van de woestijn. Omgeven door de duinen van de Wahiba Sands woestijn ligt dit camp op ongeveer twee uur rijden van Muscat. U zult genieten van een gastvrij ontvangst. Overdag kunt u een jeepsafari in de woestijn maken of een tocht op de rug van een kameel. En als de zon dan ondergaat zal het vriendelijke personeel een heerlijke maaltijd voor u bereiden onder de schitterende sterrenhemel. Er is een lounge, terras, winkeltje en er zijn moderne, schone toiletvoorzieningen. Het kamp beschikt tevens over een kinderspeelplaats en een sportveld. U zult slapen in een van de geheel in bedoeïenen stijl en verzorgd ingerichte chalets. De kamer beschikt over airconditioning, een kleine zithoek en een eigen badkamer met douche. De kamer is ca. 25 m² groot.
Meer info >
Wahiba Sands
Thousand Nights Camp
Drieenhalve ster
 • 1000 night camp Overzicht
 • 1000 night camp exterior
 • 1000 night camp Lounge
 • 1000 night camp zwembad1
 • 1000 night camp zwembad
 • 1000 night camp kamer
 • lounge 1000 nights camp
Logeren onder de sterren, zoals de Bedoeïenen nog steeds volgens eeuwenoude tradities doen in de Wahiba woestijn, kan in dit originele ‘Desert Camp’. Laat het diner u smaken en bewonder de prachtige sterrenhemel vanuit de woestijn. Echt, een bijzondere ervaring! De faciliteiten zijn eenvoudig, maar de rust en de heldere sterrenhemel maken alles goed. 's Avonds kunt u genieten van een typische bedoeïenenmaaltijd (BBQ) bij het kampvuur. Omdat het kamp (overdag) afhankelijk is van een generator, zult u 's avonds enkel verlichting hebben door olielampjes. Wel zo romantisch! U verblijft tijdens deze reis is de zogenaamde Sheikh Tent. Deze authentieke tent in bedoeïenenstijl heeft een eigen toilet en een douche. De Sheikh Tent is uitgerust met een elektrische lamp en een stopcontact om uw camera, mobiele telefoon en laptop op te laden. Naast de tent vindt u een tafel en stoelen om te ontspannen.
Meer info >
Jabal Akhdar
Jabal Akhdhar Hotel
Driesterren
 • Jabal Akhdhar Hotel
 • Jabal Al Akhdhar Kamer
 • Jabal Al Akhdhar Kamer1
 • Jabal Al Akhdhar Kamer2
Het Jabal Akhdhar Hotel bevindt zich op een plateau in het Jabal al Akhdhar gebergte, zo'n 2500 meter boven de zeespiegel. Het hotel is sfeervol ingericht en de kamers zijn voorzien van moderne faciliteiten. Er is een elegant ingericht restaurant waar u heerlijk kunt genieten van ontbijt, lunch en/of diner. Er is een winkeltje en internetvoorziening in de lobby.
Meer info >
Jabal Akhdar
Sama Hotel Jabal Al Akhdar
Driesterren
 • Sama hotel, uitzicht
 • Sama hotel, zwembad
 • Sama hotel, buitenkant
Sama Hotel Jabal Al Akhdar is een heerlijke accommodatie om even helemaal tot rust te komen. Het hotel beschikt over een restaurant, zwembad, 24-uursreceptie en biedt gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van airco, TV, kluisje, minibar, bureau en een badkamer met bad of douche, een föhn en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Nizwa
Al Diyar Hotel
Driesterren
 • Al Diyar Hotel
 • Nizwa souk
 • Al Diyar Hotel, zwembad
 • Nizwa souk
 • Al Diyar Hotel
Het eenvoudige maar comfortabele Hotel Al Diyar ligt vlakbij het centrum van Nizwa. De soek en het fort van Nizwa bereikt u in ongeveer tien minuten met de auto of taxi. Direct naast het hotel bevindt zich een Turks restaurant.

Opfrissen na een dag in Nizwa kan in het buitenzwembad van het hotel. Neem plaats op één van de ligbedden of op het terras. In het hotel is een restaurant aanwezig waar een goed ontbijt wordt geserveerd. Voor vragen kunt u 24 uur per dag bij de receptie terecht. Tegen een toeslag kunt u gebruik maken van de wasserij en stomerij.

De kamers zijn voorzien van airco, een flatscreen TV met satellietzenders, een kluisje, een minibar. U heeft een eigen badkamer met douche, handdoeken, gratis toiletartikelen en er is een föhn aanwezig.

Meer info >
Nizwa
Golden Tulip Nizwa
Viersterren
Dit hotel ligt 30 kilometer buiten Nizwa. Het hotel is gebouwd in traditionele Omaanse stijl. Er is een receptie, grote lobby/lounge, buffetrestaurant, à la carte restaurant met Omani en Indiase specialiteiten, 2 bars, zwembad met ligbedden, handdoekservice, poolbar, kinderbad, winkeltje, internetmogelijkheden en voldoende parkeergelegenheid.
Alle 120 verzorgde kamers zijn voorzien van airco, koelkastje, telefoon, sat-TV, kluisje, badkamer met douche/badcombinatie en balkon of terras.
Meer info >
Jebel Shams
Jebel Shams Resort
Driesterren
 • Jebel Shams Resort
 • Jebel Shams Resort
 • Jebel Shams Resort
 • Jebel Shams Resort
 • Jebel Shams Resort
Het Jebel Shams Resort is een schitterend gelegen accommodatie. Door de hoge ligging heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Geniet 's avonds van een diner en droom weg bij een knapperend kampvuur onder de mooie sterrenhemel. Het is gelegen bij Al Hamra, boven op de hoogste berg van Oman en dicht bij de rand van Oman's Grand Canyon. Het resort beschikt over een internationaal restaurant, een koffiebar en gratis WiFi. Vanuit de accommodatie kunt u diverse activiteiten ondernemen, zoals het maken van trekkingen, mountainbiken of een tocht per ezel maken. U verblijft deze reis in de zogenaamde Private Chalet. De chalets zijn allen voorzien van comfortabele matrassen, beddengoed en handdoeken. Er is elektriciteit, licht en een vuurkolf aanwezig. Een mobiele airco of verwarming is op aanvraag mogelijk. De chalets hebben een eigen badkamer, televisie en koelkastje. Het chalet is ca. 19 m².
Meer info >
Jebel Shams
Sama Heights Resort
Viersterren
 • Sama heights, restaurant
 • Sama Heights Resort, Kamer
 • Jebel Shams Samaheights, restaurant
 • Jebel Shams Samaheights
 • Sama Heights Resort, restaurant
 • Sama heights,buitenkant
In Jebel Shams verblijft u in een traditioneel bedoeïenenkamp. De authentieke bungalows met uitzicht op de bergen beschikken over airconditioning, een eettafel en een woonkamer met een flatscreen-tv met satellietzenders. Uw eigen badkamer is uitgerust met een douche en gratis toiletartikelen. In het buffetrestaurant kunt u genieten van traditioneel Omaanse gerechten en lokale specialiteiten. Het personeel adviseert u met plezier over de beste wandelroutes door de beroemde Al Hamra-kloof en de omliggende woestijn. De bungalow is ca. 30 m².
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Meer zien? Ga eerder op reis! ( 1 t/m 1 van 1 opties )
Wanneer u met Emirates via Dubai vliegt, bieden wij u de mogelijkheid om een verblijf bij te boeken in de wereldstad Dubai. Dubai is een intrigerende stad vol contrasten. Oude culturen gaan hand in hand met modern comfort. Ontdek het hoogste gebouw ter wereld en ‘shop till you drop’ in de grootste en meest luxe winkelcentra. Of ga op zoek naar de authentieke Arabische wereld met haar goud- en specerijenmarkten en traditionele dhow schepen. Een paar dagen verlengen in Dubai is een mooie aanvulling op uw rondreis.

Klik op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’ en u kunt zien wat de meerprijs is op de vertrekdatum van uw keuze.
Dubai - 4 dagen stopover Dubai
Driesterren
Vanuit Hampton by Hilton Al Barsha brengt u binnen een half uur een bezoek aan Downtown Dubai, Dubai Mall en Burj Khalifa. Mall of the Emirates bereik u binnen vijf minuten per tax...
Meer info
meerprijs
v.a.302