Boechara
Boechara
Yurts, Kyzylkum Woestijn
Yurts, Kyzylkum Woestijn
Samarkand
Samarkand
Aydarkul meer
Aydarkul meer
Khiva
Khiva

Klassiek Oezbekistan

Groepsreis | 12 dagen v.a. 1894
1749i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
07-05-2022
Reisduur
12 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m december 2022
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m december 2022
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Kassakorting tot 175 ppi
Ontdek de klassieke Zijderoute
Historische Zijderoutesteden Khiva, Boechara en Samarkand
Unieke overnachting in traditionele yurt in de woestijn
Bbq-lunch aan het Aydurkal-meer
Inclusief alle entreegelden

Romantiek van de Zijderoute

Afwisselende rondreis door magisch Oezbekistan met een Nederlandssprekende reisleider, waarbij u de highlights in een kalm tempo bekijkt. Proef de romantiek van de Zijderoute en volg het spoor van karavanen, kooplieden en kamelen. Verblijf in de onveranderde steden van weleer: Khiva, Boechara en Samarkand. Bewonder de kleurrijke koepels, mozaïeken en minaretten van monumentale moskeeën, mausolea en madrassa’s binnen ommuurde binnensteden. Slaap in een yurt-kamp in de woestijn en geniet van de gastvrije lokale bevolking, die u vast graag ontmoet. Lees er alles over in het dag-tot-dagprogramma en bekijk ook onze leuke extra opties!

"Een rondreis boordevol cultuur. Treed in de voetsporen van Marco Polo en ontdek de romantiek van de oude Zijderoute. Bewonder oasesteden Khiva, Boechara en Samarkand met hun indrukwekkende architectuur en geniet van een heerlijke bbq-lunch aan de oever van het Aydarkul-meer. Onbetwist hoogtepunt is een overnachting in een traditionele yurt middenin de woestijn. Droom weg bij het kampvuur onder de sterrenhemel terwijl een Kazachse volkszanger voor u zingt...."

Claudia, Product Manager

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Tasjkent

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Tasjkent
Aankomst: kennismaken met de Nederlandssprekende reisleider
Eerste overnachting in hoofdstad Tasjkent

Het aftellen begint. Vanaf Schiphol vliegt u vandaag naar de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent. Hier begint uw rondreis door Oezbekistan. Misschien keken thuisblijvers op van uw reisplannen. Het intrigerende land in Centraal-Azië is nog niet zo bekend als vakantiebestemming. Toch stijgt de populariteit onder reizigers. Wie in Oezbekistan is geweest, komt terug met enthousiaste verhalen. Tijdens de vlucht bekijkt u ons mooie 12-daagse reisprogramma nog eens. Waarschijnlijk koos u juist voor deze Oezbekistan-rondreis omdat wij zoveel uiteenlopende plekken in een aangenaam tempo verkennen. De drie historische Zijderoutesteden Khiva, Boechara en Samarkand prikkelen uw nieuwsgierigheid vast vooral. Ze zijn al eeuwen nauwelijks veranderd. U proeft hier nog steeds de oude romantiek van het oude netwerk van karavaanroutes dat Centraal-Azië doorkruiste.
U komt na middernacht aan op het vliegveld van Tasjkent, daar wordt u verwelkomd door de Nederlandssprekende reisleider. Een gemak dat hij hier klaarstaat. Hij brengt u meteen naar het comfortabele en centraal gelegen hotel waar u de komende twee nachten slaapt. Morgen neemt hij u mee de stad in.

Goed om te weten

Neem contant geld mee. Pinnen is vaak lastig. Creditcards zijn vrijwel nergens bruikbaar. Uw reisleider legt u graag uit hoe u lokaal het beste euro’s omwisselt voor Oezbeekse sum.

Weetje

Hoofdstad Tasjkent (circa 2,5 miljoen inwoners) is verrassend modern. Het is de meest kosmopolitische stad van Centraal-Azië. Er woont een grote Russische en Koreaanse minderheid.

DAG
02

Tasjkent

Tasjkent, Oezbekistan
Het nieuwere deel van Tasjkent ontdekken
Rondleiding door het oude centrum van Tasjkent
Kraampjes bekijken op de oriëntaalse Chorsu Bazaar
Tweede overnachting Tasjkent

De Nederlandssprekende reisleider en de lokale gids halen u na het ontbijt op voor een stadstour door Tasjkent. Fijn dat hij precies weet wat u graag ziet en zo bevlogen vertelt. De moderne uitstraling van Tasjkent verrast u misschien. Veel architectuur dateert van na de verwoestende aardbeving in 1966. We zien brede rechte straten met bomen erlangs, opmerkelijk veel fonteinen, en grote pleinen en parken waar stadsbewoners met een Russisch, Aziatisch of Arabisch uiterlijk flaneren. Eerst bezoeken we de highlights in het nieuwere deel van Tasjkent, zoals het Amir Timoer Onafhankelijkheidsplein, Alisher Navoi Theater, Museum voor Toegepaste Kunsten en Museum van de Geschiedenis van Timoeriden. We bekijken ook de metro: een echte bezienswaardigheid. De stad heeft het enige metronetwerk van Centraal-Azië. Na het eerste deel van de stadswandeling heeft u tijd om te lunchen op eigen gelegenheid. Na deze lunch vervolgen we de stadswandeling en gaan we naar het oude deel van Tasjkent.
In het oude deel van Tasjkent bekijken we onder meer het Khazrati Imam-complex: het historische religieuze centrum. Het mausoleum van 10e-eeuwse dichter Kaffal Shashi, de blauw betegelde Barak Khan-madrassa (koranschool) en de Mui Muba-rak-moskee fascineren u vast.
Tot slot bezoeken we de Chorsu Bazaar, dat u een leuk inkijkje geeft in het alledaagse lokale leven. Wandel langs de nette kraampjes met aardewerk, fruit, kruiden en specerijen en kijk toe hoe de inwoners hier boodschappen doen. Hierna gaan we terug naar het hotel.

Weetje

Oezbekistan heeft een rijk verleden. Alexander de Grote overheerste het land, de Chinezen roofden er paarden en de Arabieren vestigden er de vroege islam. Het was een de Sovjetstaat tussen 1924-1991.

DAG
03

Tasjkent - Urgench - Khiva (incl. binnenlandse vlucht)

Khiva, Oezbekistan
Vertrek naar vliegveld Tasjkent
Met het vliegtuig naar Urgench (ca. 1,5 uur)
Ontvangst door gids op het vliegveld
Busrit naar Khiva
Eerste overnachting in ‘openluchtmuseum’ Khiva

’s Morgens rijden we naar het nationale vliegveld van Tasjkent. We vliegen eerst naar Urgench. Vanaf hier rijden we met een comfortabele bus naar de eerste glorieuze Zijderoutestad van de reis: Khiva. De naam roept vast beelden bij u op van karavanen, sloffende kamelen bepakt met zijde, bruisende bazaars, versierde koran-scholen en machtige khans. De welvarende woestijnstad was vroeger een populaire pleisterplaats voor rondtrekkende handelaren. Het 2500 jaar oude Khiva is nog steeds een belangrijke trekpleister. Itsjan Kala, de ommuurde oude binnenstad (UNESCO Werelderfgoed), is één van de mooiste voorbeelden van 18e/19e-eeuwse moslimarchitectuur in Centraal-Azië.
Op het vliegveld in Urgench wacht een lokale Engelssprekende gids ons op. Hij rijdt mee naar Khiva. Na aankomst neemt hij ons meteen mee op een tour langs prachtige bezienswaardigheden. Van het oude paleis van Khiva’s laatste khan tot diverse moskeeën, madrassa’s en graftombes. Het ene bouwwerk is nog mooier dan het andere. Leuk om te merken hoe trots hij is op de historische plekken die hij laat zien. Bewonder de gekleurde koepels, majestueuze minaretten en artistieke tegelversie-ringen, en geniet van de sfeervolle wirwar van kleine straatjes en huizen met gedecoreerde veranda’s. Een genot om hier twee nachten te logeren.

Goed om te weten

Veel inwoners in Oezbekistan spreken Russisch. Oefen om contact te maken eventueel wat Russische woordjes, om het ijs te breken. Er is nog geen massatoerisme – zij vinden het waarschijnlijk net zo interessant om u te ontmoeten als omgekeerd.

Weetje

Zijderoutestad Khiva heeft een binnenstad en een buitenstad. Beide zijn ommuurd. De huidige bevolking leeft grotendeels in de buitenstad (Dihan Kala). De binnenstad (Itsjan Kala) is net een openluchtmuseum.

DAG
04

Khiva

Khiva, Oezbekistan
Vrije dag : cultuurschatten, restaurants en winkeltjes bekijken in Itsjan Kala
Tweede overnachting Khiva

In Khiva’s oude binnenstad Itsjan Kala voelt het alsof u door een openluchtmuseum wandelt, zoals u gisteren al merkte. Er is zo veel moois te zien! Ontdek vandaag in uw eigen tempo een bazaar, moskee of andere bezienswaardigheid als u wilt – deze vrije dag vult u helemaal naar eigen wens in. Rust tussendoor lekker uit in één van de kleine restaurants met binnenplaatsen. Hier zit u heerlijk in de schaduw. Vraag de reisleider eventueel naar de meest speciale plekken en eetgelegenheden. Hij helpt u graag!
In Itsjan Kala staan maar liefst 50 historische monumenten en 250 oude huizen. Verbazingwekkend dat de islamitische architectuur en helder blauwe, witte en groene mozaïeken zo intact zijn. Geniet van deze dag in Khiva, morgen reizen we door naar Boechara.

Weetje

In Khiva zijn veel stalletjes met souvenirs. Sommige verkopen mooie handgemaakte kommetjes en schalen van aardewerk, versierd met motieven en kleuren die u om u heen ziet. Zilveren sieraden, gegraveerd koper en houtsnijwerk zijn ook geliefd.

DAG
05

Khiva - Boechara (ca. 453 km)

Boechera, Oezbekistan
Vertrek Khiva
Busrit naar Boechara
Eerste overnachting in sfeervol Boechara

Na het ontbijt nemen we afscheid van ‘openluchtmuseum’ Khiva. We gaan de volgende betoverende plek ontdekken: Boechara. De tweede beroemde Zijderoutestad die we bezoeken. Boechara vormt samen met Samarkand (dat we later op deze reis bezoeken) het historische en culturele centrum van Oezbekistan. Wissel tijdens deze circa 7 uur durende busrit eventueel ervaringen uit met uw medereizigers. Leuk dat u elkaar steeds beter leert kennen. Ook Oezbekistan wordt steeds vertrouwder. U voelt zich hier vast welkom. De Oezbeken staan bekend als open en hartelijk. Tijdens deze reis beleeft u waarschijnlijk memorabele ontmoetingen met lokale bewoners.
Na onze rit door de Kyzylkum-woestijn komen we aan in Boechara. U kijkt blij verrast rond. Wat een middeleeuwse charme! De authentieke 9e-eeuwse straatjes, koranscholen, karavanserais (herbergen), moskeeën en overdekte markten in de oude binnenstad voeren u mee terug naar vroeger. Ook de vele traditionele theehuizen ademen de sfeer van weleer. Bekijk eventueel alvast zelf iets moois en zoek bijvoorbeeld een gezellig terras om te eten. Morgen gaan we de hele dag op pad in Boechara met onze gids.

Weetje

Boechara is beroemd om het borduurwerk. Vooral goudborduurwerk en het borduren van zogeheten Suzani’s, kent een lange traditie.

DAG
06

Boechara

Boechera, Oezbekistan
Highlights van Boechara ontdekken met lokale gids (dagexcursie)
Vrije avond
Tweede overnachting Boechara

Na het ontbijt neemt een lokale Engelssprekende gids ons mee op een dagtour door Boechara. Leuk, zo leren we de stad in een aangenaam tempo goed kennen. Hoe meer reizigers zien van Boechara, hoe meer ze ervan houden. Vandaag bewonderen we een aantal beeldschone highlights, zoals het Poi Kalon-complex, Boechara’s religieuze hart. Hier bekijken we, naast de elegante moskee en nu nog actieve Mir-i Arab-koranschool, ook de beroemde 12e-eeuwse Kalyan-minaret. Djenghis Khan bewonderde deze 48 meter hoge toren zo, dat hij zijn plunderaars verbood het te vernielen. Tussendoor heeft u tijd om te lunchen op eigen gelegenheid, waarna we de stadswandeling vervolgen. Op het Liabi Chauz-plein zien we mensen op terrasjes zitten rond een eeuwenoud waterreservoir: dit grootste en sfeervolste van de circa 200 lokale historische bassins, is al eeuwen de centrale ontmoetingsplaats van Boechara. De bevolking ontmoet elkaar hier om samen thee te drinken, nieuwtjes uit te wisselen of backgammon te spelen. Aan het plein liggen een mooie oude moskee en verschillende madrassa’s. Vlakbij is ook een overdekte markt. Boechara is duidelijk nog altijd een echte handelsstad. Op veel plekken zijn zijden sjaals, tapijten en schilderijtjes te koop.
Kies ’s avonds zelf een lekker restaurant uit en geniet van bijzondere lokale gerechten, zoals plov. Morgen is er weer een leuk en gevarieerd programma.

Weetje

Brood is heilig in Oezbekistan. Mensen leggen brood nooit op de grond en gooien het zeker niet weg. De bovenkant ligt altijd boven. Oezbeken eten bij elke maaltijd brood. Aan de vorm van sommige broden herken je uit welke stad ze komen.

DAG
07

Boechara

Boechera, Oezbekistan
Ark-citadel, Bolo Haouz-moskee en Ismael Samani-mausoleum bezoeken
Vrije middag en avond
Lunchen bij een lokale familie, incl. masterclass ‘plov’ koken (optioneel)
Avondshow: folklore muziek en dans zien in een madrassa (optioneel)
Derde overnachting Boechara

In Boechara komen we tot rust. We genieten ongehaast van de vele mooie cultuurschatten. Vandaag bekijken we met de gids eerst nog een aantal prachtig gerestaureerde monumenten, zoals de Ark-citadel met zijn indrukwekkende kazerne en stadspoort en de sierlijke Bolo Haouz-moskee. Het mooi gelegen Ismael Samani-mausoleum bezoeken we ook. Indrukwekkend: in dit oeroude grafmonument liggen al eeuwen belangrijke personen uit de Samanidische dynastie (eind 9e/begin 10e eeuw) begraven.
Luncht u hierna graag bij een lokale familie (optionele activiteit)? Geef u dan op voor de leuke plov-masterclass! Een ideale kans om hét nationale gerecht te leren koken en aan tafel aan te schuiven bij lokale mensen. Ontspan hierna in een gezellig theehuis, of ga op zoek naar mooie souvenirs in de stad. U slaagt vast bij een van de gezellige kleine winkels, markten en straatstalletjes. Geniet ’s avonds als u wilt van folkloristische dans en muziek tijdens een mooie avondshow in de Nadir Divan Beghi-koranschool. Een leuke afsluiting van ons verblijf in Boechara! Morgen reizen we verder.

Weetje

Plov (een rijstgerecht met vlees en groente) is Oezbekistans nationale feestgerecht. Alléén mannen bereiden deze soort pilaf. De manier waarop verschilt, en luistert bovendien nauw. De opvatting is: zijn plov bepaalt of een man een echte kerel is.

DAG
08

Boechara - Kyzylkum Woestijn (Nurata) (ca. 178 km)

Yurts, Kyzylkum Woestijn
Vertrek Boechara
Pottenbakkersfamilie bezoeken in een keramiekdorp
De Rabbat Malik-karavanserai (herberg) bekijken
Nurata-moskee met heilig water bezoeken
Diner in het yurt-kamp (inclusief)
Onder de sterrenhemel bij het kampvuur
Overnachten in yurts in de woestijn (Nurata)

Een bijzondere dag: in Nurata overnachten we vanavond in yurts (traditionele ronde tent), in de stijl van de Kazachen: een oorspronkelijk nomadisch volk uit de westelijke steppe van Centraal-Azië. Fijn om even bij te komen van alle culturele indrukken van de afgelopen dagen. Wat een afwisselende reis! ’s Morgens verlaten we Boechara. Onderweg naar Nurata maken we een aantal leuke tussenstops. Eerst stoppen we in de kleine keramiekstad Gijduvan. Hier bezoeken we een familie die al generaties lang ambachtelijk keramiek maakt. Verder op de route strekken we de benen bij de ruïne van de Rabbat Malik-karavanserai. Deze herberg voor langstrekkende karavanen dateert uit de 11e eeuw. Onze laatste tussenstop is de oude Nurata-moskee, met zijn heiligwaterbron.
Dan komen we aan in het yurtkamp. Het ligt midden tussen hoge zandheuvels, prachtig. ’s Avonds genieten we van een heerlijk diner en daarna dromen we weg bij het kampvuur, terwijl een Kazachse zanger voor ons zingt. Een sprookjesachtige ervaring in de stilte van de woestijn. Als u hierna in uw yurt in slaap valt, voelt u zich volledig ontspannen: uw gewone leven thuis voelt heerlijk ver weg.

Weetje

Een yurt is een traditionele ronde tent van vilt en hout. Rondtrekkende veenomaden in de droge steppegebieden van Centraal-Azië gebruikten ze voor bewoning. Kazachse yurts zijn zwaarder dan die van sommige andere nomadische volkeren.

DAG
09

Nurata - Samarkand (ca. 189 km)

Aydarkul meer, Oezbekistan
Ontbijten in uw yurt
Vertrek Nurata
Zwemmen in het Aydarkul-meer
Gezellige bbq-lunch op de oever van het meer (inclusief)
Aankomst Samarkand: rest van de dag vrij
Eerste overnachting in Zijderoute-parel Samarkand

We ontbijten in onze yurts. Maak een leuke foto van uzelf bij de tent: later denkt u vast met plezier terug aan dit moment. Afhankelijk van de maand waarin u reist, kan het ’s nachts flink afkoelen in de woestijn. Heerlijk om te voelen hoe het na zonsopkomst snel opwarmt. Als iedereen heeft ontbeten, rijden we met de bus naar het Aydarkul-stuwmeer. Dat ligt vlakbij. Een wonderlijk gezicht, zo’n groot blauw meer midden in de droge woestijn! Gezellig dat we op de oever van het meer samen genieten van een bbq-lunch (inclusief). Het uitzicht op het heldere water en de weidse leegte om ons heen werken rustgevend. Een bijzondere plek. Veel reizigers nemen graag een verfrissende duik in het half zoute water. U misschien ook?
’s Middags rijden we door naar Samarkand: het smakelijke ‘toetje’ van de reis, waar we drie nachten logeren. Het 2500 jaar oude Samarkand was de belangrijkste plaats op de Zijderoute. Sommigen noemen het de mooiste stad ter wereld. Fantastisch om de reis af te sluiten met zo’n hoogtepunt. Bekijk ’s avonds als het donker is eventueel op eigen gelegenheid het fraai verlichte Registan-complex.

Goed om te weten

In het yurt-kamp staan over het algemeen zo’n 20 yurts. De inrichting is eenvoudig, er liggen kleurrijke tapijten op de grond en er staan simpele bedden. Er is een apart toilet- en douchegebouw.

DAG
10

Samarkand

Samarkand, Oezbekistan
Samarkand rondleiding: o.a. Registan-plein en mausoleumcomplex Sha-khi Zinda
Vrije avond
Tweede overnachting Samarkand

Samarkand had vroeger al een grote aantrekkingskracht op mensen. In de middeleeuwen was het een bloeiende universiteits- en handelsstad. De aantrekkelijke geografische ligging in de Zarafshan-vallei maakte Samarkand een van de belangrijkste steden van Centraal-Azië. Het lag midden in het web van de druk bereisde handelswegen die samen de Zijderoute vormden. De stad is nog steeds een magneet. Dichters en historici noemen de majestueuze Zijderoutestad ook wel ‘Het Rome van het Oosten’, of ‘De Parel van de Oosterse Moslim Wereld’. Dat klinkt veelbelovend!
Vandaag bezoeken we samen een aantal legendarische plekken. Het historische Registan-plein zien velen als hoogtepunt: de gebouwen rond dit rechthoekige plein in het hart van de stad zijn zo groots en uitbundig versierd! Het kleurrijke tegelwerk en royale bladgoud op de madrassa’s schitteren je tegemoet. We bekijken ook het middeleeuwse astronomische Observatorium van Ulugbek (sterrenwacht), het romantische Sjahi Zinda-complex met waarschijnlijk de mooiste mausolea van Oezbekistan, en de geribbelde blauwe koepels van de Bibi-Khanummoskee. In het archeologische Afrosiab Museum maken we kennis met het vroegste verleden van Samarkand.
Bestel ’s avonds eventueel een lekkere lokale specialiteit in een leuk restaurant. Morgen ontdekt u Samarkand vast graag verder op eigen gelegenheid.

Weetje

Overal in Oezbekistan zijn theehuizen. De mensen drinken meestal ook thee bij de maaltijd. Het is beleefd om kopjes van gasten niet vol te schenken. Degene die de thee inschenkt, neemt zelf het eerste kopje en geeft anderen daarna pas.

DAG
11

Samarkand

Samarkand, Oezbekistan
Vrije dag
Excursie naar Shakhrisabz (optioneel)
Een wijnmakerij bezoeken, incl. rondleiding en proeverij (optioneel)
Derde overnachting Samarkand

U bepaalt op deze laatste volle dag zelf wat u het liefste doet in Samarkand. Maak een eigen programma en trek er eventueel op eigen gelegenheid op uit. Slenter bijvoorbeeld door de smalle steegjes, bezoek een bazaar met kleurige souvenirs, drink een kop thee in een theehuis (chaikana) en bestel ergens een portie kebab, terwijl u toekijkt hoe de verkoper het gehakt om een spies kneedt en het vuur aanwakkert. Dit gerecht is nog ouder dan de oudste plaatselijke moskee, een grappig idee.
Bent u een enthousiaste cultuurliefhebber? Boek dan ter plekke een optionele dagtocht naar Shakhrisabz, de geboorteplaats van nationale held Timoer Lenk. Hier bouwde hij zijn paleis (Akserai) en graftombe. De historische binnenstad van Shakhrisabz is UNESCO Werelderfgoed. Een auto met chauffeur rijdt u erheen en brengt u ook weer terug naar Samarkand. De route door de bergen is zeer de moeite waard.
Bezoekt u liever een lokale wijnmakerij (optioneel), inclusief rondleiding en een proeverij van 10 soorten natuurlijke wijnen en cognacs? Probeer dan zeker ook de onder veel reizigers geliefde Samarkand-likeur, gemaakt van 48 soorten berggras.
Geniet nog één avond van het straatleven, de lokale bewoners, culinaire specialiteiten en bijzondere plekken van Samarkand. Morgen gaan we terug naar Nederland.

Weetje

Wijn is, naast thee, de nationale drank van Oezbekistan. Kenners zijn enthousiast over de kwaliteit van Oezbeekse wijn. Deze is vaak iets zwaarder dan westerse wijnen en soms ook wat zoeter.

DAG
12

Samarkand - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar het vliegveld van Samarkand
Afscheid gids en Nederlandssprekende reisleider
Terugvlucht naar Amsterdam
Aankomst op Schiphol

Onze magische Oezbekistan-rondreis zit erop. Een schat aan indrukken en ervaringen rijker, rijden we met de reisleider naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam. Dan nemen we afscheid van hem. In het vliegtuig voelt u hoe ontspannen u bent. Uw vermoeden voor vertrek bleek juist: Oezbekistan is een schitterend en fascinerend land! Tijdens deze heerlijke vakantie heeft u zo veel bijzonders gezien en meegemaakt. Geweldig dat u dankzij het gevarieerde, ongehaaste reisprogramma het échte Oezbekistan goed leerde kennen. Uw enthousiaste verhalen inspireren andere reizigers vast ook.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Extra's

( 4 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 4 van 4 opties )

Folklore, Oezbekistan

Boechara - Folklore show

Geniet van folkloristische dans en muziek tijdens een avondshow in de Nadir Divan Beghi-koranschool.

Duur: ca. 1 uur

Prijs € 10 per persoon
Plov

Boechara - Lunch bij lokale familie en ‘plov’ maken

Bezoek een traditionele Oezbeekse familie en leer het nationale gerecht ‘plov’ (rijstgerecht met vlees en groente) zelf te bereiden.

Duur: ca. 2 uur

Prijs ca. € 10 per persoon
Wijn, Samarkand

Samarkand - Bezoek aan een wijnmakerij, incl. proeverij

Bezoek een lokale wijnmakerij, inclusief rondleiding en een proeverij van 10 soorten natuurlijke wijnen en cognacs. Probeer vooral de typische Samarkand-likeur, gemaakt van 48 soorten berggras. Als u wilt, kunt u ook producten kopen. Duur: ca. 50 mi...

Bezoek een lokale wijnmakerij, inclusief rondleiding en een proeverij van 10 soorten natuurlijke wijnen en cognacs. Probeer vooral de typische Samarkand-likeur, gemaakt van 48 soorten berggras. Als u wilt, kunt u ook producten kopen.

Duur: ca. 50 minutenPrijs ca. €15 per persoon

Meer info

Minder info

Shakhrisabaz, Oezbekistan

Samarkand - Dagtour naar Shakhrisabz

Dagtocht naar Shakhrisabz, de geboorteplaats van nationale held Timoer Lenk. Hier bouwde hij zijn paleis (Akserai) en graftombe. De historische binnenstad van Shakhrisabz is UNESCO Werelderfgoed. U krijgt hier een uitgebreide rondleiding. Tussen de m...

Dagtocht naar Shakhrisabz, de geboorteplaats van nationale held Timoer Lenk. Hier bouwde hij zijn paleis (Akserai) en graftombe. De historische binnenstad van Shakhrisabz is UNESCO Werelderfgoed. U krijgt hier een uitgebreide rondleiding. Tussen de middag wordt u getrakteerd op een lekkere 3-gangen lunch in een lokaal guesthouse. In verband met de, overigens prachtige, route naar Shakhrisabz door de bergen vindt het vervoer plaats met auto’s en niet met een grote bus.

Duur: hele dag

Prijs ca. € 35 per persoon

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Oezbekistan reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en verschillende Engelssprekende, lokale gidsen. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Oezbekistan en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Oezbekistan leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

- Ruimbagage - Binnenlandse vlucht van Tasjkent naar Urgench - Rondreis per airco bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte) - Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 12 - Engelssprekende lokale gidsen - Alle entreegelden volgens p ...

- Ruimbagage - Binnenlandse vlucht van Tasjkent naar Urgench - Rondreis per airco bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte) - Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 12 - Engelssprekende lokale gidsen - Alle entreegelden volgens programma - Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels - 1 nacht verblijf in privé yurt met gedeelde sanitaire faciliteiten - Iedere dag ontbijt - Diner bij kampvuur in de woestijn - Flesje water in de bus op reisdagen - Stadstour in Tasjkent - Stadstour in Khiva - Uitgebreide stadstour in Boechara (1,5 dag) - Pottenbakkersfamilie bezoeken in een keramiekdorp - De Rabbat Malik-karavanserai (herberg) bekijken - Nurata-moskee met heilig water bezoeken - Zwemmen in het Aydarkul-meer (incl. bbq-lunch) - Stadstour Samarkand

Meer info >

Minder info >

- Eventuele optionele excursies - Overige maaltijden - Bijdrage fooienpot: ca. € 40 per persoon (niet verplicht)

12 dagen Klassiek Oezbekistan: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 222

Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Ruimbagage
Binnenlandse vlucht van Tasjkent naar Urgench
Rondreis per airco bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 12
Engelssprekende lokale gidsen
Alle entreegelden volgens programma
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
1 nacht verblijf in privé yurt met gedeelde sanitaire faciliteiten
Iedere dag ontbijt
Diner bij kampvuur in de woestijn
Flesje water in de bus op reisdagen
Stadstour in Tasjkent
Stadstour in Khiva
Uitgebreide stadstour in Boechara (1,5 dag)
Pottenbakkersfamilie bezoeken in een keramiekdorp
De Rabbat Malik-karavanserai (herberg) bekijken
Nurata-moskee met heilig water bezoeken
Zwemmen in het Aydarkul-meer (incl. bbq-lunch)
Stadstour Samarkand

Exclusief

Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Bijdrage fooienpot: ca. € 40 per persoon (niet verplicht)
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per per persoon

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 30

+- Extra's

( 4 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 4 van 4 opties )

Folklore, Oezbekistan

Boechara - Folklore show

Geniet van folkloristische dans en muziek tijdens een avondshow in de Nadir Divan Beghi-koranschool.

Duur: ca. 1 uur

Prijs € 10 per persoon
Plov

Boechara - Lunch bij lokale familie en ‘plov’ maken

Bezoek een traditionele Oezbeekse familie en leer het nationale gerecht ‘plov’ (rijstgerecht met vlees en groente) zelf te bereiden.

Duur: ca. 2 uur

Prijs ca. € 10 per persoon
Wijn, Samarkand

Samarkand - Bezoek aan een wijnmakerij, incl. proeverij

Bezoek een lokale wijnmakerij, inclusief rondleiding en een proeverij van 10 soorten natuurlijke wijnen en cognacs. Probeer vooral de typische Samarkand-likeur, gemaakt van 48 soorten berggras. Als u wilt, kunt u ook producten kopen. Duur: ca. 50 mi...

Bezoek een lokale wijnmakerij, inclusief rondleiding en een proeverij van 10 soorten natuurlijke wijnen en cognacs. Probeer vooral de typische Samarkand-likeur, gemaakt van 48 soorten berggras. Als u wilt, kunt u ook producten kopen.

Duur: ca. 50 minutenPrijs ca. €15 per persoon

Meer info

Minder info

Shakhrisabaz, Oezbekistan

Samarkand - Dagtour naar Shakhrisabz

Dagtocht naar Shakhrisabz, de geboorteplaats van nationale held Timoer Lenk. Hier bouwde hij zijn paleis (Akserai) en graftombe. De historische binnenstad van Shakhrisabz is UNESCO Werelderfgoed. U krijgt hier een uitgebreide rondleiding. Tussen de m...

Dagtocht naar Shakhrisabz, de geboorteplaats van nationale held Timoer Lenk. Hier bouwde hij zijn paleis (Akserai) en graftombe. De historische binnenstad van Shakhrisabz is UNESCO Werelderfgoed. U krijgt hier een uitgebreide rondleiding. Tussen de middag wordt u getrakteerd op een lekkere 3-gangen lunch in een lokaal guesthouse. In verband met de, overigens prachtige, route naar Shakhrisabz door de bergen vindt het vervoer plaats met auto’s en niet met een grote bus.

Duur: hele dag

Prijs ca. € 35 per persoon

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Oezbekistan reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en verschillende Engelssprekende, lokale gidsen. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Oezbekistan en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Oezbekistan leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

12 dagen Klassiek Oezbekistan: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Tasjkent

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Tasjkent
Aankomst: kennismaken met de Nederlandssprekende reisleider
Eerste overnachting in hoofdstad Tasjkent

Het aftellen begint. Vanaf Schiphol vliegt u vandaag naar de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent. Hier begint uw rondreis door Oezbekistan. Misschien keken thuisblijvers op van uw reisplannen. Het intrigerende land in Centraal-Azië is nog niet zo bekend als vakantiebestemming. Toch stijgt de populariteit onder reizigers. Wie in Oezbekistan is geweest, komt terug met enthousiaste verhalen. Tijdens de vlucht bekijkt u ons mooie 12-daagse reisprogramma nog eens. Waarschijnlijk koos u juist voor deze Oezbekistan-rondreis omdat wij zoveel uiteenlopende plekken in een aangenaam tempo verkennen. De drie historische Zijderoutesteden Khiva, Boechara en Samarkand prikkelen uw nieuwsgierigheid vast vooral. Ze zijn al eeuwen nauwelijks veranderd. U proeft hier nog steeds de oude romantiek van het oude netwerk van karavaanroutes dat Centraal-Azië doorkruiste.
U komt na middernacht aan op het vliegveld van Tasjkent, daar wordt u verwelkomd door de Nederlandssprekende reisleider. Een gemak dat hij hier klaarstaat. Hij brengt u meteen naar het comfortabele en centraal gelegen hotel waar u de komende twee nachten slaapt. Morgen neemt hij u mee de stad in.

Goed om te weten

Neem contant geld mee. Pinnen is vaak lastig. Creditcards zijn vrijwel nergens bruikbaar. Uw reisleider legt u graag uit hoe u lokaal het beste euro’s omwisselt voor Oezbeekse sum.

Weetje

Hoofdstad Tasjkent (circa 2,5 miljoen inwoners) is verrassend modern. Het is de meest kosmopolitische stad van Centraal-Azië. Er woont een grote Russische en Koreaanse minderheid.

DAG
02

Tasjkent

Tasjkent, Oezbekistan
Het nieuwere deel van Tasjkent ontdekken
Rondleiding door het oude centrum van Tasjkent
Kraampjes bekijken op de oriëntaalse Chorsu Bazaar
Tweede overnachting Tasjkent

De Nederlandssprekende reisleider en de lokale gids halen u na het ontbijt op voor een stadstour door Tasjkent. Fijn dat hij precies weet wat u graag ziet en zo bevlogen vertelt. De moderne uitstraling van Tasjkent verrast u misschien. Veel architectuur dateert van na de verwoestende aardbeving in 1966. We zien brede rechte straten met bomen erlangs, opmerkelijk veel fonteinen, en grote pleinen en parken waar stadsbewoners met een Russisch, Aziatisch of Arabisch uiterlijk flaneren. Eerst bezoeken we de highlights in het nieuwere deel van Tasjkent, zoals het Amir Timoer Onafhankelijkheidsplein, Alisher Navoi Theater, Museum voor Toegepaste Kunsten en Museum van de Geschiedenis van Timoeriden. We bekijken ook de metro: een echte bezienswaardigheid. De stad heeft het enige metronetwerk van Centraal-Azië. Na het eerste deel van de stadswandeling heeft u tijd om te lunchen op eigen gelegenheid. Na deze lunch vervolgen we de stadswandeling en gaan we naar het oude deel van Tasjkent.
In het oude deel van Tasjkent bekijken we onder meer het Khazrati Imam-complex: het historische religieuze centrum. Het mausoleum van 10e-eeuwse dichter Kaffal Shashi, de blauw betegelde Barak Khan-madrassa (koranschool) en de Mui Muba-rak-moskee fascineren u vast.
Tot slot bezoeken we de Chorsu Bazaar, dat u een leuk inkijkje geeft in het alledaagse lokale leven. Wandel langs de nette kraampjes met aardewerk, fruit, kruiden en specerijen en kijk toe hoe de inwoners hier boodschappen doen. Hierna gaan we terug naar het hotel.

Weetje

Oezbekistan heeft een rijk verleden. Alexander de Grote overheerste het land, de Chinezen roofden er paarden en de Arabieren vestigden er de vroege islam. Het was een de Sovjetstaat tussen 1924-1991.

DAG
03

Tasjkent - Urgench - Khiva (incl. binnenlandse vlucht)

Khiva, Oezbekistan
Vertrek naar vliegveld Tasjkent
Met het vliegtuig naar Urgench (ca. 1,5 uur)
Ontvangst door gids op het vliegveld
Busrit naar Khiva
Eerste overnachting in ‘openluchtmuseum’ Khiva

’s Morgens rijden we naar het nationale vliegveld van Tasjkent. We vliegen eerst naar Urgench. Vanaf hier rijden we met een comfortabele bus naar de eerste glorieuze Zijderoutestad van de reis: Khiva. De naam roept vast beelden bij u op van karavanen, sloffende kamelen bepakt met zijde, bruisende bazaars, versierde koran-scholen en machtige khans. De welvarende woestijnstad was vroeger een populaire pleisterplaats voor rondtrekkende handelaren. Het 2500 jaar oude Khiva is nog steeds een belangrijke trekpleister. Itsjan Kala, de ommuurde oude binnenstad (UNESCO Werelderfgoed), is één van de mooiste voorbeelden van 18e/19e-eeuwse moslimarchitectuur in Centraal-Azië.
Op het vliegveld in Urgench wacht een lokale Engelssprekende gids ons op. Hij rijdt mee naar Khiva. Na aankomst neemt hij ons meteen mee op een tour langs prachtige bezienswaardigheden. Van het oude paleis van Khiva’s laatste khan tot diverse moskeeën, madrassa’s en graftombes. Het ene bouwwerk is nog mooier dan het andere. Leuk om te merken hoe trots hij is op de historische plekken die hij laat zien. Bewonder de gekleurde koepels, majestueuze minaretten en artistieke tegelversie-ringen, en geniet van de sfeervolle wirwar van kleine straatjes en huizen met gedecoreerde veranda’s. Een genot om hier twee nachten te logeren.

Goed om te weten

Veel inwoners in Oezbekistan spreken Russisch. Oefen om contact te maken eventueel wat Russische woordjes, om het ijs te breken. Er is nog geen massatoerisme – zij vinden het waarschijnlijk net zo interessant om u te ontmoeten als omgekeerd.

Weetje

Zijderoutestad Khiva heeft een binnenstad en een buitenstad. Beide zijn ommuurd. De huidige bevolking leeft grotendeels in de buitenstad (Dihan Kala). De binnenstad (Itsjan Kala) is net een openluchtmuseum.

DAG
04

Khiva

Khiva, Oezbekistan
Vrije dag : cultuurschatten, restaurants en winkeltjes bekijken in Itsjan Kala
Tweede overnachting Khiva

In Khiva’s oude binnenstad Itsjan Kala voelt het alsof u door een openluchtmuseum wandelt, zoals u gisteren al merkte. Er is zo veel moois te zien! Ontdek vandaag in uw eigen tempo een bazaar, moskee of andere bezienswaardigheid als u wilt – deze vrije dag vult u helemaal naar eigen wens in. Rust tussendoor lekker uit in één van de kleine restaurants met binnenplaatsen. Hier zit u heerlijk in de schaduw. Vraag de reisleider eventueel naar de meest speciale plekken en eetgelegenheden. Hij helpt u graag!
In Itsjan Kala staan maar liefst 50 historische monumenten en 250 oude huizen. Verbazingwekkend dat de islamitische architectuur en helder blauwe, witte en groene mozaïeken zo intact zijn. Geniet van deze dag in Khiva, morgen reizen we door naar Boechara.

Weetje

In Khiva zijn veel stalletjes met souvenirs. Sommige verkopen mooie handgemaakte kommetjes en schalen van aardewerk, versierd met motieven en kleuren die u om u heen ziet. Zilveren sieraden, gegraveerd koper en houtsnijwerk zijn ook geliefd.

DAG
05

Khiva - Boechara (ca. 453 km)

Boechera, Oezbekistan
Vertrek Khiva
Busrit naar Boechara
Eerste overnachting in sfeervol Boechara

Na het ontbijt nemen we afscheid van ‘openluchtmuseum’ Khiva. We gaan de volgende betoverende plek ontdekken: Boechara. De tweede beroemde Zijderoutestad die we bezoeken. Boechara vormt samen met Samarkand (dat we later op deze reis bezoeken) het historische en culturele centrum van Oezbekistan. Wissel tijdens deze circa 7 uur durende busrit eventueel ervaringen uit met uw medereizigers. Leuk dat u elkaar steeds beter leert kennen. Ook Oezbekistan wordt steeds vertrouwder. U voelt zich hier vast welkom. De Oezbeken staan bekend als open en hartelijk. Tijdens deze reis beleeft u waarschijnlijk memorabele ontmoetingen met lokale bewoners.
Na onze rit door de Kyzylkum-woestijn komen we aan in Boechara. U kijkt blij verrast rond. Wat een middeleeuwse charme! De authentieke 9e-eeuwse straatjes, koranscholen, karavanserais (herbergen), moskeeën en overdekte markten in de oude binnenstad voeren u mee terug naar vroeger. Ook de vele traditionele theehuizen ademen de sfeer van weleer. Bekijk eventueel alvast zelf iets moois en zoek bijvoorbeeld een gezellig terras om te eten. Morgen gaan we de hele dag op pad in Boechara met onze gids.

Weetje

Boechara is beroemd om het borduurwerk. Vooral goudborduurwerk en het borduren van zogeheten Suzani’s, kent een lange traditie.

DAG
06

Boechara

Boechera, Oezbekistan
Highlights van Boechara ontdekken met lokale gids (dagexcursie)
Vrije avond
Tweede overnachting Boechara

Na het ontbijt neemt een lokale Engelssprekende gids ons mee op een dagtour door Boechara. Leuk, zo leren we de stad in een aangenaam tempo goed kennen. Hoe meer reizigers zien van Boechara, hoe meer ze ervan houden. Vandaag bewonderen we een aantal beeldschone highlights, zoals het Poi Kalon-complex, Boechara’s religieuze hart. Hier bekijken we, naast de elegante moskee en nu nog actieve Mir-i Arab-koranschool, ook de beroemde 12e-eeuwse Kalyan-minaret. Djenghis Khan bewonderde deze 48 meter hoge toren zo, dat hij zijn plunderaars verbood het te vernielen. Tussendoor heeft u tijd om te lunchen op eigen gelegenheid, waarna we de stadswandeling vervolgen. Op het Liabi Chauz-plein zien we mensen op terrasjes zitten rond een eeuwenoud waterreservoir: dit grootste en sfeervolste van de circa 200 lokale historische bassins, is al eeuwen de centrale ontmoetingsplaats van Boechara. De bevolking ontmoet elkaar hier om samen thee te drinken, nieuwtjes uit te wisselen of backgammon te spelen. Aan het plein liggen een mooie oude moskee en verschillende madrassa’s. Vlakbij is ook een overdekte markt. Boechara is duidelijk nog altijd een echte handelsstad. Op veel plekken zijn zijden sjaals, tapijten en schilderijtjes te koop.
Kies ’s avonds zelf een lekker restaurant uit en geniet van bijzondere lokale gerechten, zoals plov. Morgen is er weer een leuk en gevarieerd programma.

Weetje

Brood is heilig in Oezbekistan. Mensen leggen brood nooit op de grond en gooien het zeker niet weg. De bovenkant ligt altijd boven. Oezbeken eten bij elke maaltijd brood. Aan de vorm van sommige broden herken je uit welke stad ze komen.

DAG
07

Boechara

Boechera, Oezbekistan
Ark-citadel, Bolo Haouz-moskee en Ismael Samani-mausoleum bezoeken
Vrije middag en avond
Lunchen bij een lokale familie, incl. masterclass ‘plov’ koken (optioneel)
Avondshow: folklore muziek en dans zien in een madrassa (optioneel)
Derde overnachting Boechara

In Boechara komen we tot rust. We genieten ongehaast van de vele mooie cultuurschatten. Vandaag bekijken we met de gids eerst nog een aantal prachtig gerestaureerde monumenten, zoals de Ark-citadel met zijn indrukwekkende kazerne en stadspoort en de sierlijke Bolo Haouz-moskee. Het mooi gelegen Ismael Samani-mausoleum bezoeken we ook. Indrukwekkend: in dit oeroude grafmonument liggen al eeuwen belangrijke personen uit de Samanidische dynastie (eind 9e/begin 10e eeuw) begraven.
Luncht u hierna graag bij een lokale familie (optionele activiteit)? Geef u dan op voor de leuke plov-masterclass! Een ideale kans om hét nationale gerecht te leren koken en aan tafel aan te schuiven bij lokale mensen. Ontspan hierna in een gezellig theehuis, of ga op zoek naar mooie souvenirs in de stad. U slaagt vast bij een van de gezellige kleine winkels, markten en straatstalletjes. Geniet ’s avonds als u wilt van folkloristische dans en muziek tijdens een mooie avondshow in de Nadir Divan Beghi-koranschool. Een leuke afsluiting van ons verblijf in Boechara! Morgen reizen we verder.

Weetje

Plov (een rijstgerecht met vlees en groente) is Oezbekistans nationale feestgerecht. Alléén mannen bereiden deze soort pilaf. De manier waarop verschilt, en luistert bovendien nauw. De opvatting is: zijn plov bepaalt of een man een echte kerel is.

DAG
08

Boechara - Kyzylkum Woestijn (Nurata) (ca. 178 km)

Yurts, Kyzylkum Woestijn
Vertrek Boechara
Pottenbakkersfamilie bezoeken in een keramiekdorp
De Rabbat Malik-karavanserai (herberg) bekijken
Nurata-moskee met heilig water bezoeken
Diner in het yurt-kamp (inclusief)
Onder de sterrenhemel bij het kampvuur
Overnachten in yurts in de woestijn (Nurata)

Een bijzondere dag: in Nurata overnachten we vanavond in yurts (traditionele ronde tent), in de stijl van de Kazachen: een oorspronkelijk nomadisch volk uit de westelijke steppe van Centraal-Azië. Fijn om even bij te komen van alle culturele indrukken van de afgelopen dagen. Wat een afwisselende reis! ’s Morgens verlaten we Boechara. Onderweg naar Nurata maken we een aantal leuke tussenstops. Eerst stoppen we in de kleine keramiekstad Gijduvan. Hier bezoeken we een familie die al generaties lang ambachtelijk keramiek maakt. Verder op de route strekken we de benen bij de ruïne van de Rabbat Malik-karavanserai. Deze herberg voor langstrekkende karavanen dateert uit de 11e eeuw. Onze laatste tussenstop is de oude Nurata-moskee, met zijn heiligwaterbron.
Dan komen we aan in het yurtkamp. Het ligt midden tussen hoge zandheuvels, prachtig. ’s Avonds genieten we van een heerlijk diner en daarna dromen we weg bij het kampvuur, terwijl een Kazachse zanger voor ons zingt. Een sprookjesachtige ervaring in de stilte van de woestijn. Als u hierna in uw yurt in slaap valt, voelt u zich volledig ontspannen: uw gewone leven thuis voelt heerlijk ver weg.

Weetje

Een yurt is een traditionele ronde tent van vilt en hout. Rondtrekkende veenomaden in de droge steppegebieden van Centraal-Azië gebruikten ze voor bewoning. Kazachse yurts zijn zwaarder dan die van sommige andere nomadische volkeren.

DAG
09

Nurata - Samarkand (ca. 189 km)

Aydarkul meer, Oezbekistan
Ontbijten in uw yurt
Vertrek Nurata
Zwemmen in het Aydarkul-meer
Gezellige bbq-lunch op de oever van het meer (inclusief)
Aankomst Samarkand: rest van de dag vrij
Eerste overnachting in Zijderoute-parel Samarkand

We ontbijten in onze yurts. Maak een leuke foto van uzelf bij de tent: later denkt u vast met plezier terug aan dit moment. Afhankelijk van de maand waarin u reist, kan het ’s nachts flink afkoelen in de woestijn. Heerlijk om te voelen hoe het na zonsopkomst snel opwarmt. Als iedereen heeft ontbeten, rijden we met de bus naar het Aydarkul-stuwmeer. Dat ligt vlakbij. Een wonderlijk gezicht, zo’n groot blauw meer midden in de droge woestijn! Gezellig dat we op de oever van het meer samen genieten van een bbq-lunch (inclusief). Het uitzicht op het heldere water en de weidse leegte om ons heen werken rustgevend. Een bijzondere plek. Veel reizigers nemen graag een verfrissende duik in het half zoute water. U misschien ook?
’s Middags rijden we door naar Samarkand: het smakelijke ‘toetje’ van de reis, waar we drie nachten logeren. Het 2500 jaar oude Samarkand was de belangrijkste plaats op de Zijderoute. Sommigen noemen het de mooiste stad ter wereld. Fantastisch om de reis af te sluiten met zo’n hoogtepunt. Bekijk ’s avonds als het donker is eventueel op eigen gelegenheid het fraai verlichte Registan-complex.

Goed om te weten

In het yurt-kamp staan over het algemeen zo’n 20 yurts. De inrichting is eenvoudig, er liggen kleurrijke tapijten op de grond en er staan simpele bedden. Er is een apart toilet- en douchegebouw.

DAG
10

Samarkand

Samarkand, Oezbekistan
Samarkand rondleiding: o.a. Registan-plein en mausoleumcomplex Sha-khi Zinda
Vrije avond
Tweede overnachting Samarkand

Samarkand had vroeger al een grote aantrekkingskracht op mensen. In de middeleeuwen was het een bloeiende universiteits- en handelsstad. De aantrekkelijke geografische ligging in de Zarafshan-vallei maakte Samarkand een van de belangrijkste steden van Centraal-Azië. Het lag midden in het web van de druk bereisde handelswegen die samen de Zijderoute vormden. De stad is nog steeds een magneet. Dichters en historici noemen de majestueuze Zijderoutestad ook wel ‘Het Rome van het Oosten’, of ‘De Parel van de Oosterse Moslim Wereld’. Dat klinkt veelbelovend!
Vandaag bezoeken we samen een aantal legendarische plekken. Het historische Registan-plein zien velen als hoogtepunt: de gebouwen rond dit rechthoekige plein in het hart van de stad zijn zo groots en uitbundig versierd! Het kleurrijke tegelwerk en royale bladgoud op de madrassa’s schitteren je tegemoet. We bekijken ook het middeleeuwse astronomische Observatorium van Ulugbek (sterrenwacht), het romantische Sjahi Zinda-complex met waarschijnlijk de mooiste mausolea van Oezbekistan, en de geribbelde blauwe koepels van de Bibi-Khanummoskee. In het archeologische Afrosiab Museum maken we kennis met het vroegste verleden van Samarkand.
Bestel ’s avonds eventueel een lekkere lokale specialiteit in een leuk restaurant. Morgen ontdekt u Samarkand vast graag verder op eigen gelegenheid.

Weetje

Overal in Oezbekistan zijn theehuizen. De mensen drinken meestal ook thee bij de maaltijd. Het is beleefd om kopjes van gasten niet vol te schenken. Degene die de thee inschenkt, neemt zelf het eerste kopje en geeft anderen daarna pas.

DAG
11

Samarkand

Samarkand, Oezbekistan
Vrije dag
Excursie naar Shakhrisabz (optioneel)
Een wijnmakerij bezoeken, incl. rondleiding en proeverij (optioneel)
Derde overnachting Samarkand

U bepaalt op deze laatste volle dag zelf wat u het liefste doet in Samarkand. Maak een eigen programma en trek er eventueel op eigen gelegenheid op uit. Slenter bijvoorbeeld door de smalle steegjes, bezoek een bazaar met kleurige souvenirs, drink een kop thee in een theehuis (chaikana) en bestel ergens een portie kebab, terwijl u toekijkt hoe de verkoper het gehakt om een spies kneedt en het vuur aanwakkert. Dit gerecht is nog ouder dan de oudste plaatselijke moskee, een grappig idee.
Bent u een enthousiaste cultuurliefhebber? Boek dan ter plekke een optionele dagtocht naar Shakhrisabz, de geboorteplaats van nationale held Timoer Lenk. Hier bouwde hij zijn paleis (Akserai) en graftombe. De historische binnenstad van Shakhrisabz is UNESCO Werelderfgoed. Een auto met chauffeur rijdt u erheen en brengt u ook weer terug naar Samarkand. De route door de bergen is zeer de moeite waard.
Bezoekt u liever een lokale wijnmakerij (optioneel), inclusief rondleiding en een proeverij van 10 soorten natuurlijke wijnen en cognacs? Probeer dan zeker ook de onder veel reizigers geliefde Samarkand-likeur, gemaakt van 48 soorten berggras.
Geniet nog één avond van het straatleven, de lokale bewoners, culinaire specialiteiten en bijzondere plekken van Samarkand. Morgen gaan we terug naar Nederland.

Weetje

Wijn is, naast thee, de nationale drank van Oezbekistan. Kenners zijn enthousiast over de kwaliteit van Oezbeekse wijn. Deze is vaak iets zwaarder dan westerse wijnen en soms ook wat zoeter.

DAG
12

Samarkand - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar het vliegveld van Samarkand
Afscheid gids en Nederlandssprekende reisleider
Terugvlucht naar Amsterdam
Aankomst op Schiphol

Onze magische Oezbekistan-rondreis zit erop. Een schat aan indrukken en ervaringen rijker, rijden we met de reisleider naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam. Dan nemen we afscheid van hem. In het vliegtuig voelt u hoe ontspannen u bent. Uw vermoeden voor vertrek bleek juist: Oezbekistan is een schitterend en fascinerend land! Tijdens deze heerlijke vakantie heeft u zo veel bijzonders gezien en meegemaakt. Geweldig dat u dankzij het gevarieerde, ongehaaste reisprogramma het échte Oezbekistan goed leerde kennen. Uw enthousiaste verhalen inspireren andere reizigers vast ook.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Extra's

( 4 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 4 van 4 opties )

Folklore, Oezbekistan

Boechara - Folklore show

Geniet van folkloristische dans en muziek tijdens een avondshow in de Nadir Divan Beghi-koranschool.

Duur: ca. 1 uur

Prijs € 10 per persoon
Plov

Boechara - Lunch bij lokale familie en ‘plov’ maken

Bezoek een traditionele Oezbeekse familie en leer het nationale gerecht ‘plov’ (rijstgerecht met vlees en groente) zelf te bereiden.

Duur: ca. 2 uur

Prijs ca. € 10 per persoon
Wijn, Samarkand

Samarkand - Bezoek aan een wijnmakerij, incl. proeverij

Bezoek een lokale wijnmakerij, inclusief rondleiding en een proeverij van 10 soorten natuurlijke wijnen en cognacs. Probeer vooral de typische Samarkand-likeur, gemaakt van 48 soorten berggras. Als u wilt, kunt u ook producten kopen. Duur: ca. 50 mi...

Bezoek een lokale wijnmakerij, inclusief rondleiding en een proeverij van 10 soorten natuurlijke wijnen en cognacs. Probeer vooral de typische Samarkand-likeur, gemaakt van 48 soorten berggras. Als u wilt, kunt u ook producten kopen.

Duur: ca. 50 minutenPrijs ca. €15 per persoon

Meer info

Minder info

Shakhrisabaz, Oezbekistan

Samarkand - Dagtour naar Shakhrisabz

Dagtocht naar Shakhrisabz, de geboorteplaats van nationale held Timoer Lenk. Hier bouwde hij zijn paleis (Akserai) en graftombe. De historische binnenstad van Shakhrisabz is UNESCO Werelderfgoed. U krijgt hier een uitgebreide rondleiding. Tussen de m...

Dagtocht naar Shakhrisabz, de geboorteplaats van nationale held Timoer Lenk. Hier bouwde hij zijn paleis (Akserai) en graftombe. De historische binnenstad van Shakhrisabz is UNESCO Werelderfgoed. U krijgt hier een uitgebreide rondleiding. Tussen de middag wordt u getrakteerd op een lekkere 3-gangen lunch in een lokaal guesthouse. In verband met de, overigens prachtige, route naar Shakhrisabz door de bergen vindt het vervoer plaats met auto’s en niet met een grote bus.

Duur: hele dag

Prijs ca. € 35 per persoon

Meer info

Minder info

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Turkish Airlines
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
11:20 uur
AmsterdamIstanbulTashkent
01:05 uur
05:45 uur
SamarkandIstanbulAmsterdam
13:05 uur

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Oezbekistan reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en verschillende Engelssprekende, lokale gidsen. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Oezbekistan en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Oezbekistan leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

- Ruimbagage - Binnenlandse vlucht van Tasjkent naar Urgench - Rondreis per airco bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte) - Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 12 - Engelssprekende lokale gidsen - Alle entreegelden volgens p ...

- Ruimbagage - Binnenlandse vlucht van Tasjkent naar Urgench - Rondreis per airco bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte) - Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 12 - Engelssprekende lokale gidsen - Alle entreegelden volgens programma - Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels - 1 nacht verblijf in privé yurt met gedeelde sanitaire faciliteiten - Iedere dag ontbijt - Diner bij kampvuur in de woestijn - Flesje water in de bus op reisdagen - Stadstour in Tasjkent - Stadstour in Khiva - Uitgebreide stadstour in Boechara (1,5 dag) - Pottenbakkersfamilie bezoeken in een keramiekdorp - De Rabbat Malik-karavanserai (herberg) bekijken - Nurata-moskee met heilig water bezoeken - Zwemmen in het Aydarkul-meer (incl. bbq-lunch) - Stadstour Samarkand

Meer info >

Minder info >

- Eventuele optionele excursies - Overige maaltijden - Bijdrage fooienpot: ca. € 40 per persoon (niet verplicht)

12 dagen Klassiek Oezbekistan: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten

Boechara

Asia Bukhara

Driesterren

Hotel Asia Bukhara is een statig hotel met een traditionele inrichting. In de groene tuin van het hotel is een zwembad aanwezig met ligbedden. In het hotel kunt ontspannen met een drankje in de bar of tijdens één van de vele wellnessbehandelingen. Of geniet van het ontbijt of diner in het restaurant van het hotel. Verder beschikt de accommodatie over een lounge, cadeauwinkel, excursiebalie en wasserette. De kamers zijn voorzien van een airco, tv, koffie- en theefaciliteiten, föhn, gratis toiletartikelen en een eigen badkamer met bad en/of douche. In het hotel is gratis WiFi beschikbaar in de openbare ruimtes.

 • Asia Hotel, Zwembad
 • Asia Hotel, Buitenkant
 • Asia Hotel, Lounge
 • Asia Hotel, kamer
 • Asia Hotel, Restaurant
 • Asia Hotel, Restaurant
 • Asia Hotel, kamer

Khiva

Asia Hotel

Driesterren

Het Asia hotel heeft een uitstekende locatie op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden in Khiva. Het hotel is traditioneel ingericht. De kamers zijn voorzien van tv, minibar en een badkamer met bad en toilet. In het restaurant worden zowel lokale als internationale gerechten geserveerd en in de nachtclub/pub kunt u terecht voor een drankje en muziek. Groot pluspunt van dit hotel is het fijne buitenzwembad. Er is WI-FI en 24-uurs roomservice beschikbaar.

 • Yurt Camp Safari, Buitenkant
 • Yurt Camp Safari, Kamer
 • Yurt Camp Safari, Buitenkant
 • Yurt Camp Safari, Restaurant

Kyzylkum woestijn (Naruta)

Yurt Camp Safari

Een unieke ervaring middenin de woestijn! Het yurt-kamp ligt niet ver van het Aydarkul meer en bestaat uit een twintigtal traditionele tenten (privégebruik). De tenten zijn eenvoudig ingericht met kleurrijke tapijten en eenpersoonsbedden. In het kamp is elektriciteit aanwezig en er zijn douches en toiletten. Zowel het ontbijt als het diner is inbegrepen. ’s Avonds wordt het kampvuur aangestoken en zal er een Kazachse zanger voor u zingen, een sprookjesachtige ervaring in de stilte van de woestijn.

 • Arba Hotel, Buitenkant
 • Arba Hotel, Restaurant
 • Arba Hotel, Buitenkant
 • Arba Hotel, Kamer
 • Arba Hotel, Detail
 • Arba Hotel, Kamer

Samarkand

Arba Hotel

Driesterren

Traditioneel ingericht hotel in het moderne gedeelte van de stad, niet ver van het centrum. Kamers zijn voorzien van een tv, koelkastje en een badkamer met bad of douche en toilet. In het Staraya Arba restaurant worden zowel Oezbeekse als Europese gerechten geserveerd. Er is WI-FI beschikbaar.

Tasjkent

Grand Capital Hotel

Viersterren

Hotel Grand Capital is een sfeervol hotel in een rustige straat, maar wel centraal gelegen. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, sauna en een fitnessruimte. In het restaurant wordt 's ochtends het ontbijt geserveerd en in de avond kunt u hier terecht voor het diner. De nette kamers beschikken over een airco, tv, waterkoker, föhn en een eigen badkamer met douche. U kunt gratis gebruik maken van de WiFi.

12 dagen Klassiek Oezbekistan: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

Bij deze rondreis is het mogelijk om te kiezen voor diverse optionele excursies ter plaatse te boeken en betalen. Hierdoor haalt u het maximale uit uw vakantie en heeft u de mogelijkheid om nog meer te zien. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.

+- Extra's

( 4 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 4 van 4 opties )

Folklore, Oezbekistan

Boechara - Folklore show

Geniet van folkloristische dans en muziek tijdens een avondshow in de Nadir Divan Beghi-koranschool.

Duur: ca. 1 uur

Prijs € 10 per persoon
Plov

Boechara - Lunch bij lokale familie en ‘plov’ maken

Bezoek een traditionele Oezbeekse familie en leer het nationale gerecht ‘plov’ (rijstgerecht met vlees en groente) zelf te bereiden.

Duur: ca. 2 uur

Prijs ca. € 10 per persoon
Wijn, Samarkand

Samarkand - Bezoek aan een wijnmakerij, incl. proeverij

Bezoek een lokale wijnmakerij, inclusief rondleiding en een proeverij van 10 soorten natuurlijke wijnen en cognacs. Probeer vooral de typische Samarkand-likeur, gemaakt van 48 soorten berggras. Als u wilt, kunt u ook producten kopen. Duur: ca. 50 mi...

Bezoek een lokale wijnmakerij, inclusief rondleiding en een proeverij van 10 soorten natuurlijke wijnen en cognacs. Probeer vooral de typische Samarkand-likeur, gemaakt van 48 soorten berggras. Als u wilt, kunt u ook producten kopen.

Duur: ca. 50 minutenPrijs ca. €15 per persoon

Meer info

Minder info

Shakhrisabaz, Oezbekistan

Samarkand - Dagtour naar Shakhrisabz

Dagtocht naar Shakhrisabz, de geboorteplaats van nationale held Timoer Lenk. Hier bouwde hij zijn paleis (Akserai) en graftombe. De historische binnenstad van Shakhrisabz is UNESCO Werelderfgoed. U krijgt hier een uitgebreide rondleiding. Tussen de m...

Dagtocht naar Shakhrisabz, de geboorteplaats van nationale held Timoer Lenk. Hier bouwde hij zijn paleis (Akserai) en graftombe. De historische binnenstad van Shakhrisabz is UNESCO Werelderfgoed. U krijgt hier een uitgebreide rondleiding. Tussen de middag wordt u getrakteerd op een lekkere 3-gangen lunch in een lokaal guesthouse. In verband met de, overigens prachtige, route naar Shakhrisabz door de bergen vindt het vervoer plaats met auto’s en niet met een grote bus.

Duur: hele dag

Prijs ca. € 35 per persoon

Meer info

Minder info

12 dagen Klassiek Oezbekistan: altijd de beste prijs
12 dagen Klassiek Oezbekistan: altijd de beste prijs

Reisleiding Oezbekistan

In Oezbekistan reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en verschillende Engelssprekende, lokale gidsen. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Oezbekistan en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Oezbekistan leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische info

-Reisprogramma
Sluiten-

Uitvoering rondreis

Voor deze reis kunt u vertrekken in de maanden maart t/m mei en van augustus t/m oktober.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Oezbekistan boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien, etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen.

Fooienpot : ca. € 40 per persoon
De fooien voor de reisleider en de vaste chauffeur zijn niet inbegrepen. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven.

Maaltijden (1x lunch, 1x diner en elke dag ontbijt is inbegrepen in de reissom)
Lunch : ca. € 5
Diner : ca. € 10

Drinken
Flesje water : ca. € 1
Flesje fris : ca. € 1
Glas wijn : ca. € 2,50
Glas bier(lokaal) : ca. € 2,50

Eten en drinken

Tijdens deze reis is elke dag ontbijt inbegrepen. Daarnaast is 1x lunch en 1x diner inbegrepen. Om onderweg tijd te besparen, kan uw reisleider voorstellen om een aantal keren gezamenlijk te lunchen. Deelname is niet verplicht. Een indicatie voor de kosten van een lunch: ca. € 5 per persoon. Het diner in de woestijn is inbegrepen, de overige diners tijdens deze reis zijn niet inbegrepen. Uw reisleider helpt u graag met tips voor leuke restaurants. Zo heeft u de vrijheid om zelf te bepalen waar, met wie en wat u gaat eten.

Fooien

In Oezbekistan is het geven van fooien heel gebruikelijk. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld.

Fooienpot
Aan het begin van uw rondreis zal de reisleider een gezamenlijke fooienpot voorstellen, zodat u niet de hele dag fooien achter hoeft te laten. De reisleider betaalt van deze fooienpot alle gezamenlijke fooien, u hoeft hier dan niet meer naar om te kijken. Op die manier kunt u rustig van uw vakantie genieten. De reisleider houdt een kasboek bij, dat voor iedereen inzichtelijk is. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis is ca. € 40 per persoon (ca. 510.680 Oezbeekse sum, afhankelijk van de wisselkoers). Dit bedrag kunt u ter plaatse in Oezbeekse Sum of in euro's betalen. De reisleider vertelt u waar u het beste kunt pinnen. De fooien voor de reisleider zelf en de vaste chauffeur zijn niet bij dit bedrag inbegrepen. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die al in uw reisprogramma zijn opgenomen, kunt u ervoor kiezen om deel te nemen aan optionele excursies. Deze excursies kunt u ter plaatse via uw reisleiding bijboeken en betalen. Dit kan zowel in Oezbeekse sum als in euro’s.

Zwaarte en mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Oezbekistan. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden loopt u veel en vaak beklimt u trappen. Houdt u er alstublieft rekening mee dat de bus niet overal kan komen, waardoor we u soms niet met uw bagage voor het hotel af kunnen zetten of ophalen. Het is belangrijk dat u zelfstandig, eventueel met hulp van een medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de bus kunt stappen. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn. Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Overnachting in de woestijn

Tijdens onze rondreis verblijft u één nacht in een privé yurt in de woestijn. Deze traditionele ronde tenten zijn eenvoudig ingericht en hebben gedeelde sanitaire faciliteiten. Het diner bij kampvuur is deze avond inbegrepen. In de woestijn kan het in het voor- en najaar 's nachts flink afkoelen. We raden aan om dan warme kleding mee te nemen.

Kledingvoorschriften

Oezbekistan is een islamitisch land, maar over het algemeen worden de regels niet heel strikt genomen. Toch wordt het op prijs gesteld wanneer je niet te bloot gekleed gaat, dat wil zeggen geen blote bovenbenen en knieën en geen blote schouders. De meeste moskeeën zijn toegankelijk mits fatsoenlijk gekleed. Mocht er een keer hoofdbedekking verlangd worden, dan is deze ter plaatse meestal verkrijgbaar. Wij adviseren u zelf ook een losse omslagdoek mee te nemen.

Vervoer en wegen

Ondanks dat we hoge eisen stellen aan de voertuigen die we inzetten op onze reizen, kunnen de vervoersmiddelen in Oezbekistan naar Nederlandse maatstaven eenvoudig zijn. Alhoewel de infrastructuur de laatste jaren flink is verbeterd en veel wegen goed geasfalteerd zijn, kunnen de wegen hier en daar nog slecht of onverhard zijn, onder andere naar en van de woestijn.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Oezbekistan

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Oezbekistan zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Oezbekistan. (opent in een nieuw venster)

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

12 dagen Klassiek Oezbekistan: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Tasjkent

02Tasjkent

03Tasjkent - Urgench - Khiva (incl. binnenlandse vlucht)

04Khiva

05Khiva - Boechara

06Boechara

07Boechara

08Boechara - Kyzylkum Woestijn (Nurata)

09Nurata - Samarkand

10Samarkand

11Samarkand

12Samarkand - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis