Geirangerfjord
Geirangerfjord
Bergen
Bergen
Flamsbanen treinrit
Flamsbanen treinrit
Atlantic Road
Atlantic Road
Hardangervidda Nationaal Park
Hardangervidda Nationaal Park

Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen

Groepsreis | 11 dagen v.a.
1599i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
31-08-2023
Reisduur
11dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m mei 2024
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m mei 2024
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Rondreizen > Rondreizen Noorwegen > Groepsreizen Noorwegen > Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen
Bezoek Oslo inclusief Beeldenpark Vigelandsparken, schiereiland Bygdøy en stadstour
Inclusief minicruise over Geirangerfjord en treinrit met Flamsbanen (ter waarde van ca. € 107 p.p.)
Driedaags verblijf in het centrum van Bergen inclusief stadswandeling
Panoramische routes ‘Atlantic Road’ en ‘Trollstigen’
Laatste nacht in het centrum van Oslo
Kleine groepen met max. 26 deelnemers

Bereid u zich voor op een adembenemend mooi avontuur in Noorwegen!

Dé ideale reis als u in korte tijd de hoogtepunten van Zuid-Noorwegen en het fjordengebied wilt zien. Indrukwekkende nationale parken, spectaculaire vergezichten en diep uitgesneden fjorden met watervallen en kleine dorpjes passeren de revue tijdens deze kennismaking met zuidelijk Noorwegen. Ontdek de steden Oslo en Bergen tijdens een (inbegrepen) stadstour en maak een minicruise over het Geirangerfjord langs de spectaculaire ‘Seven Sisters’ waterval. We rijden beroemde toeristische routes als de Trollstigen en Atlantic Road en vergapen ons aan de eindeloze lijkende vlakte van het Hardangervidda Nationaal Park. De overweldigende natuur en de rust en ruimte zullen u verrassen. Geniet van oneindige vergezichten en talrijke fotomomenten. Deze typische hoogtepunten reis wordt begeleid door een ervaren Nederlandssprekende reisleider. Gaat u met ons mee het mooie Noorwegen ontdekken?

"Het rijden in Noorwegen is vaak tijdrovend, maar de reis zelf is de belevenis waar alles om draait. De reisdagen bestaan uit talloze hoogtepunten met een adembenemende natuur, mooie vergezichten en interessante bezienswaardigheden. Uiteraard stoppen we regelmatig voor een kop koffie, het maken van foto’s of een wandeling in de natuur. Bereid u voor op een intensieve, maar onvergetelijke reis naar het magnifieke zuiden van Noorwegen."

Claudia, Product Manager

Bekijk reviews

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Oslo

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Oslo
Ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Geniet van het uitzicht over Oslo vanaf de berg Holmenkollen
Bezoek het Beeldenpark Vigelandsparken
Welkomstdiner in het hotel
Overnachting buiten Oslo

Vanaf Amsterdam vliegt u naar Oslo. Daar wacht u een hartelijk welkom van de Nederlandssprekende reisleider die ons de hele reis vergezelt. Uw reis langs de hoogtepunten van zuidelijk Noorwegen gaat direct van start! Vanaf de luchthaven rijden we in ongeveer een uurtje naar de skischans Holmenkollen. Ook als u geen skiër bent, is een bezoek een belevenis. De schans ligt even buiten Oslo, bij de berg Holmenkollen in een natuurgebied met veel wandelroutes. Hier werden in 1952 de Olympische Winterspelen gehouden en ook tegenwoordig vinden er nog wedstrijden plaats. Geniet vanaf Holmenkollen van een prachtig uitzicht over Oslo en het Oslofjord. Tegen betaling (niet inbegrepen) kunt u met de lift naar het hoogste punt van de schans. U heeft dan gelijk toegang tot het skimuseum waar u informatie krijgt over 4000 jaar ski geschiedenis. Na het uitzichtpunt Holmenkollen rijden we naar het centrum van Oslo. Hier bezoeken we het Vigelandsparken, een beeldenpark tjokvol kunstwerken van Gustav Vigeland. Het park is onderdeel van het Frognerpark en telt ruim 200 bronzen en granieten beelden. Na wat vrije tijd voor foto’s en een wandeling, rijden we naar ons overnachtingshotel buiten Oslo. Het welkomstdiner is een ideale gelegenheid om nader kennis te maken met uw reisgenoten.

Goed om te weten

Meestal overnachten we de eerste avond op het schiereiland Fornebu ten westen van de binnenstad van Oslo.

Goed om te weten

Wegens verbouwing is het skimuseum gesloten tot eind 2023.

Weetje

Ieder jaar wordt in Oslo de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt. Dit gebeurt altijd op 10 december, de sterfdag van Alfred Nobel.

DAG
02

Oslo en het Mjosameer (ca. 145 km)

Oslo
Bezoek het schiereiland Bygdøy met allerlei populaire musea
Langs het Mjosameer, het grootste meer van Noorwegen
Bekijk de overblijfselen van een middeleeuwse kathedraal in Hamar
Overnachting omgeving Hamar

Na het ontbijt rijden we naar het schiereiland Bygdøy in Oslo. Hier zijn verschillende van de populairste musea van Noorwegen te vinden. Optioneel kunt u hier het Noors Volksmuseum of Fram Museum bezoeken. Uw reisleider informeert u hier graag over. Het schiereiland is ook een populair recreatiegebied met parken, bossen en stranden. Na te hebben genoten van Bygdøy rijden we richting Hamar. Onderweg passeren we het grootste meer van Noorwegen, Mjosameer. Voordat u naar het hotel gaat, maakt u nog een korte stop bij de overblijfselen van een middeleeuwse kathedraal. Diner en overnachting in een hotel in de omgeving van Hamar.

Weetje

Het Noors Volksmuseum is een groot openluchtmuseum met 160 historische gebouwen verzameld uit verschillende delen van Noorwegen. De originele staafkerk van Gol is hier te vinden. Het Fram Museum is gewijd aan de Noorse poolexpedities. Eén van de topstukken van het museum is het beroemde poolschip Fram; het sterkste houten schip ooit gebouwd.

DAG
03

Gudbrandsdalen-vallei en Lillehammer (ca. 425 km)

Lillehammer
Dwars door de Gudbrandsdalen-vallei
Panoramische tour door Lillehammer
Stop bij de staafkerk Ringebu
Overnachting omgeving Surnadal

Vandaag is een lange reisdag, de prachtige regio maakt alles goed. Aan de noordkant van het Mjosameer begint de Gudbrandsdalen-vallei. Deze vallei wordt gekenmerkt door bergen, rivieren, weelderige bossen en een rijk cultureel erfgoed. Al sinds de middeleeuwen trekken handelaren, koningen en pelgrims door dit dal, meestal op weg naar Trondheim. Je vindt er veel kleine dorpjes en boerderijen die vaak nog volgens oude tradities werken. Lillehammer is de enige stad in de vallei. Samen met Hamar vonden hier in 1994 de Olympische Winterspelen plaats. We maken een panoramische tour door Lillehammer met als hoogtepunt het Olympiapark dat indertijd werd gebouwd voor de Spelen. Vooral de skischans maakt indruk. Ten noorden van Lillehammer maken we onze volgende stop bij de staafkerk Ringebu met zijn karakteristieke rode toren. Een staafkerk is een geheel uit hout opgetrokken kerk met een typische bouwstijl die voornamelijk in Scandinavië wordt aangetroffen. Vervolgens rijden we verder dwars tussen de nationale parken Dovrefjelll-Sunndalsfjella en Rondane door naar onze eindbestemming Surnadal. We stoppen regelmatig voor lunch, toiletgebruik of een korte wandeling. We dineren en overnachten in een hotel in de omgeving van Surnadal.

Goed om te weten

Optioneel kunt u de staafkerk Ringebu van binnen bekijken. De staafkerk is open van 11 juni t/m 21 augustus (onder voorbehoud van wijzigingen). Hou er rekening mee dat de kerk gesloten kan zijn in verband met kerkdiensten, bruiloften of begrafenissen.

Weetje

De skischans van Lillehammer is uitgegroeid tot een icoon. In de zomer kun je vanaf de top van de schans de Olympische ringen op een heuvel zien liggen. Je kunt de schans beklimmen via 936 treden of de stoeltjeslift omhoog nemen. Voor minder mobiele mensen is de top ook over de weg met de auto te bereiken.

DAG
04

Langs de Atlantische kust (ca. 183 km)

Atlantic Road
Veerboot Halsa - Kanestraum (afhankelijk van ons overnachtingshotel)
Bezoek Kristiansund en ga verse vis eten in de haven
Rijd de beroemde toeristische route ‘Atlanterhavsveien’
Bewonder het uitzicht over Molde en het fjord vanaf uitzicht Varden
Overnachting Molde

Er staat vandaag een prachtige route langs de Atlantische kust op het programma. Na een heerlijk ontbijt verlaten we het hotel. Allereerst nemen we de veerboot van Halsa naar Kanestraum (afhankelijk van ons overnachtingshotel). Vervolgens rijden we naar het havenplaatsje Kristiansund dat al eeuwenlang bekend staat om zijn klipvis: kabeljauw gedroogd op de rotsen. Er zijn dan ook talloze visrestaurants in Kristiansund, wellicht een leuke lunchtip! Bij Kristiansund begint de Atlanterhavsveien of Atlantic Road, één van de mooiste toeristische routes van Noorwegen. Deze 8 kilometer lange, bochtige weg slingert langs de ruige Atlantische kust. Op deze route rijden we van eiland naar eiland via 8 moderne bruggen en wordt u getrakteerd op de mooiste vergezichten. Als je geluk hebt kun je zelfs walvissen spotten of zeehonden zien luieren op de rotsen. Onderweg stoppen we bij verschillende uitzichtpunten voor foto’s. Voordat we naar ons overnachtingshotel rijden, bezoeken we nog een hele bijzondere plek. Vlakbij Molde ligt het uitzichtpunt Varden. Bewonder het prachtige uitzicht over Molde, het fjord en de eilanden. Bij helder weer heeft u zelfs zicht op maar liefst 222 besneeuwde bergtoppen! We slapen in Molde in een hotel nabij de haven.

Goed om te weten

Bij verblijf in Thon Hotel Moldefjord dineren we in een restaurant nabij ons hotel.

Weetje

De bekendste brug en hét symbool van de Altanterhavsveien route is de Storseisundbrug. Dit is met een hoogte van 23 meter de hoogste brug van allemaal. Ook maakt de brug een hele bijzondere bocht en is daarmee de meest gefotografeerde brug in de regio.

DAG
05

Trollstigen route en Ålesund (ca. 361 km)

Trollstigen
Veerboot Sølsnes - Åfarsnes
Rijd de scenic route ‘Trollstigen’ dwars door de Noorse bergen
Panoramische stadstour Ålesund
Veerboot Solavågen - Festøya
Eerste overnachting omgeving Geirangerfjord

Vandaag hebben we een vol, maar geweldig programma voor u in petto. De natuur is vandaag op zijn best, dus het is geen straf om in de bus te zitten. Allereerst steken we met een veerboot het Langfjorden over, waarna we via de beroemde Trollstigen naar Ålesund rijden. Trollstigen (letterlijk: Trollenweg) is een fascinerende 20 kilometer lange weg vol met haarspeldbochten dwars door de Noorse bergen. Onderweg worden we getrakteerd op de mooiste uitzichten op tal van watervallen, groene valleien, diepe fjorden en bergkammen. De route is omgeven door hoge bergen die allemaal statige namen hebben, zoals Kongen (‘de Koning’), Dronnigen (‘de Koningin') en de Bisschop. Vanaf het platform Trollstigheim, aan het eind van de route, heeft u een spectaculair uitzicht over de Trollenweg en de vallei. Aan het begin van de middag komen we aan in Ålesund. Ålesund is een prachtige havenstad met een bijzondere architectuur. Na een allesverwoestende brand in 1904 is de stad opnieuw opgebouwd in Jugenstil-stijl. We maken een korte stadstour langs de levendige haven en bijzondere architectuur. In Ålesund heeft u de gelegenheid om te lunchen. Visgerechten staan overal op de kaart. Een van de lokale specialiteiten is Bacalao, oftewel gedroogde kabeljauw. De vis wordt in Ålesund gedroogd en verpakt en vervolgens geëxporteerd naar allerlei landen over de hele wereld. We verlaten Ålesund en steken met een veerboot over van Solavågen naar Festøya. Vervolgens rijden we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van het Geirangerfjord. Hier verblijven we twee nachten.

Goed om te weten

De Trollstigen opent elk jaar op verschillende tijden. De wegenwacht bepaalt wanneer dit als veilig wordt gezien. De afgelopen 10 jaar is de Trollstigen gemiddeld op 22 mei geopend.

Weetje

Trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie. Volgens de fantasieverhalen zouden ze vroeger in de bossen hebben gewoond en alleen tijdens de nachtelijke uren actief zijn. Trollen komen in Noorwegen overal voor als beeld of in allerlei andere kunstvormen. Er zijn zelfs musea en (pret)parken aan gewijd. U zult er tijdens uw reis zeker een aantal tegenkomen!

DAG
06

Briksdalsbreen-gletsjer en Geirangerfjord (ca. 266 km)

Geirangerfjord
Bezoek gletsjer Briksdalsbreen in het Jostedalsbreen Nationaal Park
Ontdek Geiranger en het gelijknamige fjord
Cruise over het Geirangerfjord
Tweede overnachting omgeving Geirangerfjord

We beginnen de dag met een bezoek aan het Jostedalsbreen Nationaal Park. De gelijknamige gletsjer is de grootste gletsjer van het Europese vasteland en bedekt bijna de helft van het nationale park. De Jostedalsbreen-gletsjer heeft wel 50 vertakkingen, waarvan de Briksdalsbeen-gletsjer het meest populair is. De uitzichten zijn hier spectaculair. Vanaf de parkeerplaats, waar ook een restaurant en souvenirwinkel aanwezig zijn, wandelen we naar de Briksdalsbreen-gletsjer. Een tweede hoogtepunt vandaag is de ferrytocht over het Geirangerfjord (inclusief), een diepblauw fjord omringd door hoge kliffen, eenzame bergboerderijen, bossen en watervallen. Het Geirangerfjord staat dan ook niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Noorwegen. De overtocht van Geiranger naar Hellesylt duurt ongeveer een uur en onderweg krijgt u allerlei informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden en de geschiedenis van het Geirangerfjord. Zorg dat u tijdens de boottocht aan dek staat, want u passeert onderweg de spectaculaire waterval ‘Seven Sisters’. De legende zegt dat je de zeven zusters soms kunt horen huilen... Vanuit Hellesylt rijden we terug naar ons hotel waar u tijdens het diner ongetwijfeld na zult praten over een geweldige dag.

Weetje

De ijsmassa van de Jostedalsbreen-gletsjer kan meer dan 300.000 zwembaden met water vullen. Dit is goed voor het volledige waterverbruik van Noorwegen voor maar liefst 100 jaar.

DAG
07

Flamsbanen (ca. 395 km)

Flam
Veerboot Lote - Anda (afhankelijk van ons overnachtingshotel)
Veerboot Mannheller - Fodnes
Route door prachtig gebied met bergen, meren, bossen, fjorden en watervallen
Bezoek aan het havenplaatsje Flåm
Treinrit met Flamsbanen (Flåm - Myrdal - Flåm) inclusief!
Eerste overnachting Bergen

Vandaag wederom een dag boordevol hoogtepunten. Na een uitgebreid ontbijt checken we uit en gaan we op pad. Allereerst nemen we de veerboot over de Innvikfjorden (afhankelijk van ons overnachtingshotel). Vervolgens rijden we langs het Jostedalsbreen Nationaal Park. In Mannheller steken we de Lustrafjorden over en rijden we door een spectaculaire omgeving van bergen, bossen en fjorden naar Flåm. Dit knusse havenplaatsje aan het uiteinde van het Aurlandfjord is vooral bekend vanwege de wereldberoemde Flamsbanen. Bij NRV is deze circa twee uur durende excursie inclusief! Deze twintig kilometer lange treinreis naar het bergdorpje Myrdal is spectaculair en wordt ook wel omschreven als één van de mooiste treinreizen ter wereld. Het is dan ook één van de meest populaire treinreizen in Noorwegen. In een uur tijd brengt de trein ons van zeeniveau naar het bergstation Myrdal op 867 meter hoogte. Vanuit het comfort van een vintage treincoupé genieten we van het veranderende landschap van de Flåm-vallei. We reizen langs groene valleien, tal van watervallen en door twintig tunnels. De trein maakt een korte stop bij de Kjosfossen-waterval om een foto te kunnen maken. Bij aankomst in Myrdal is het een gezellige drukte van treinpassagiers, wandelaars en fietsers. Maak een wandeling of drink een kop koffie in het bergcafé aan het station, voordat we de trein terugnemen naar Flåm. Na ons bezoek aan Flåm rijden we via het wintersportdorp Voss naar Bergen. Met NRV verblijft u de komende nachten in het centrum van deze Hanzestad.

Weetje

In Bergen regent het veel vaker dan in Nederland. De gemiddelde neerslag is ongeveer drie keer zo hoog als in de Nederlandse plaats De Bilt. Dit komt door het zeeklimaat en het gebergte dat bewolking en neerslag belet om snel verder te trekken.

DAG
08

Bergen

Bergen
Stadswandeling Bergen
Vrije middag
Neem de kabelbaan naar de top van Mount Floyen voor een prachtig uitzicht over de stad (optioneel)
Tweede overnachting Bergen

Bergen was tot de 13e-eeuw de hoofdstad van Noorwegen. We maken kennis met onze lokale, Engelssprekende gids en ontdekken te voet de hoogtepunten van deze aantrekkelijke stad. De meeste bezienswaardigheden liggen rondom de binnenhaven. Bekijk hoe er handel wordt gedreven op de vismarkt en slenter door de straatjes van het oude Bryggen met zijn gekleurde houten huisjes. Deze historische werf staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een hotspot voor toeristen. Ondanks de drukte mag u dit deel van Bergen niet missen. Scoor een paar souvenirs in één van de vele winkeltjes of drink koffie in een lokale bar. Ook lopen we langs de 13e eeuwse Hakonshallen en de Rosenkrantz Tower. Na onze stadswandeling door Bergen heeft u nog volop de tijd om te stad verder te verkennen. Optioneel kunt u met de kabelbaan Fløibanen naar de top van Mount Fløyen voor een prachtig uitzicht over de stad, fjorden en bergen (bij goed weer). Hier kunt u ook een heerlijke wandeling maken in de stadsbergen. Vanavond bent u vrij om zelf een leuk restaurant uit te zoeken. Vooral voor verse zeevruchten bent u hier op de perfecte plek. Probeer bijvoorbeeld ‘persetorsk’ een traditioneel gerecht met gestoomde kabeljauw. Er zijn ook allerlei gezellige cafés in de stad te vinden. Uiteraard kan de reisleider u van tips voorzien.

DAG
09

Hardangerfjord, Vøringfossen en Hardangervidda (ca. 315 km)

Voringsfossen waterval
Geniet van het uitzicht op Hardangerfjord
Stop bij de Steinsdalsfossen-waterval
Rit over de Hardanger-brug
Stop bij de Vøringfossen-waterval
Scenic route door het Hardangervidda Nationaal Park
Overnachting omgeving Geilo

Vandaag rijden we wederom een prachtige route via het Hardangerfjord en het Hardangervidda Nationaal Park richting de wintersport regio Geilo. Hardangervidda is het grootste nationale park van Noorwegen dat voornamelijk uit een enorm bergplateau bestaat. We rijden dwars over deze hoogvlakte en genieten onderweg van de mooiste vergezichten. Wie weet spot u wel een paar rendieren, want Hardangervidda is hét leefgebied van Europa’s grootste kuddes. Onderweg maken we een stop bij de Steinsdalsfossen-waterval. Hier kunnen we veilig en droog achter de waterval lopen. Vervolgens steken we de Hardanger-brug over en maken we een stop bij de Vøringfossen-waterval, één van de hoogste watervallen van Noorwegen. We overnachten in de omgeving van Geilo, een prachtig berglandschap waar in de winter volop wordt geskied.

Weetje

De boomgrens ligt in Zuid-Noorwegen op circa 1000 meter. Het bergplateau Hardangervidda ligt op circa 1100 meter. De hoogvlakte is dan ook bedekt met typische arctische toendra; een tapijt van taaie grassen en mossen. Het woord toendra is afgeleid van het Finse woord ‘tunturi’ wat ‘boomloze hoogte’ betekent.

Weetje

De Hardanger-brug is met zijn 1380 meter één van de langste hangbruggen ter wereld.

DAG
10

Oslo (ca. 212 km)

The Twist - Kistefos Museum
Bezoek aan kunstmuseum Kistefos (optioneel)
Stadstour Oslo
Overnachting Oslo

Na het ontbijt rijden we weer richting Oslo. Onderweg behoort een bezoek aan het kunstmuseum Kistefos veelal tot de mogelijkheid. Dit museum is gelegen in een prachtige bosrijke omgeving aan de Randselva-rivier en is een fijne plek om rond te lopen. Kistefos heeft een sculptuurpark met 51 sculpturen van vooraanstaande hedendaagse kunstenaars. The Twist Gallery is ook onderdeel van het museum en is een galerij, een brug en een sculptuur in één. Het gebouw van 1000 m2 kronkelt als het ware over de Randselva-rivier. Na een lunchstop rijden we verder richting Oslo.

In de middag maken we kennis met onze lokale, Engelssprekende gids en maakt u een stadstour door Oslo. We zien de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het parlementsgebouw, het koninklijk paleis, het Nationale Theater en het Akershus fort. Ook bezoekt u het operagebouw van Oslo. Dit moderne gebouw ligt aan het Oslofjord en lijkt op een ijsberg die uit het water komt. Op het dak kun je lopen, dit is dan ook gelijk een belangrijke ontmoetingsplek in de stad. Romantische stelletjes komen er picknicken en genieten van de zonsondergang. Oslo is een heerlijke leefbare stad met veel groen. Er wordt volop ingezet op duurzaamheid, dit ziet u onder andere terug in het grote aantal fietsers, het lijken er wel meer dan in Amsterdam! Lekkerbekken komen in Oslo goed aan hun trekken. Oslo biedt een breed scala aan levendige restaurants, cafés en bars. Na dit uitgebreide bezoek worden we in de namiddag afgezet bij ons overnachtingshotel op loopafstand van het centrum van Oslo. Hier geniet u van de laatste avond in Noorwegen en bent u vrij om zelf een leuk restaurant uit te zoeken. Uiteraard kan de reisleider u van tips voorzien.

Goed om te weten

Tijdens de stadstour krijgt u een goede indruk van Oslo en zullen we de belangrijkste bezienswaardigheden van buitenaf zien. Als u een bepaald museum wilt bezoeken of bijvoorbeeld een rondleiding door het koninklijk paleis wilt maken, kunt u dit eventueel op dag 11 op eigen gelegenheid doen. Uw reisleider informeert u graag over de mogelijkheden.

Goed om te weten

Aker Brygge staat bekend om de vele restaurants langs de promenade, met volop mogelijkheden om buiten te eten en drinken.

DAG
11

Oslo - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vrije tijd in Oslo
Vertrek Oslo
Vlucht Oslo - Amsterdam

Na een laatste ontbijt in Noorwegen heeft u vrije tijd. Doordat we in een centraal gelegen hotel verblijven kunt u eenvoudigweg te voet de omgeving verkennen. Ga winkelen in de gezellige straatjes achter Aker Brygge of maak een wandeling over de bruisende promenade. Tijd voor een snack? Op zonnige dagen zijn hier vaak foodtrucks te vinden. Zoek een plekje uit langs de pier en geniet van het uitzicht op het Oslo-fjord. Wilt u een museum bezoeken? In de buurt van het Operahuis kunt u een optioneel bezoek brengen aan het Munch Museum. Uw reisleider informeert u hier graag over. Afhankelijk van de vluchttijd kunt u in Oslo gaan lunchen in één van de vele uitstekende restaurants. Daarna komt er helaas een einde aan uw intensieve, maar prachtige reis door Zuid-Noorwegen. Op de luchthaven van Oslo neemt u afscheid van de reisleider en checkt u in voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Goed om te weten

De meeste winkels zijn op zondag gesloten, maar veel souvenirwinkels zijn open.

Goed om te weten

Nabij het Operahuis bevindt zich de openbare bibliotheek van Oslo. Dit is een prachtig gebouw om van binnen en buiten te bewonderen.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Extra's

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 van 1 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

v.a.72

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Noorwegen reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Noorwegen en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Noorwegen ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

11 dagen Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Handbagage (zie vluchtinfo)
Rondreis per comfortabele touringcar met airconditioning (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Veerboot Halsa - Kanestraum*, Sølsnes - Åfarsnes, Solavågen - Festøya, Lote - Anda* en Mannheller - Fodnes
Nederlandssprekende reisleider van dag 1 t/m 11
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
8 x diner
Bezoek aan uitzichtpunt Holmenkollen (exclusief toegang skischans en museum)
Bezoek aan beeldenpark Vigelandsparken
Bekijk de overblijfselen van een middeleeuwse kathedraal in Hamar
Panoramische tour door Lillehammer
Bezoek aan havenplaats Kristiansund
Rijd de beroemde toeristische route ‘Atlanterhavsveien’ (Atlantic Road)
Bezoek aan uitzichtpunt Varden voor een prachtig uitzicht over Molde en het fjord
Rijd de scenic route ‘Trollstigen’ dwars door de Noorse bergen
Panoramische stadstour Ålesund
Bezoek gletsjer Briksdalsbreen in het Jostedalsbreen Nationaal Park
Cruise over het Geirangerfjord
Treinrit met Flamsbanen (Flåm - Myrdal - Flåm)
Stadswandeling Bergen langs de belangrijkste bezienswaardigheden met lokale Engelssprekende gids
Bezoek aan de Voringfossen-waterval
Tour over de vlakte van het Hardangervidda Nationaal Park
Stadstour Oslo langs de belangrijkste bezienswaardigheden met lokale Engelssprekende gids
* Afhankelijk van ons overnachtingshotel.

Exclusief

Ruimbagage (optioneel bij te boeken)
Overige maaltijden
Eventuele optionele excursies
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 35 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon

Minimaal aantal deelnemers: 20 Maximaal aantal deelnemers: 26

+- Extra's

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 van 1 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

v.a.72

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Noorwegen reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Noorwegen en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Noorwegen ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

11 dagen Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Oslo

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Oslo
Ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Geniet van het uitzicht over Oslo vanaf de berg Holmenkollen
Bezoek het Beeldenpark Vigelandsparken
Welkomstdiner in het hotel
Overnachting buiten Oslo

Vanaf Amsterdam vliegt u naar Oslo. Daar wacht u een hartelijk welkom van de Nederlandssprekende reisleider die ons de hele reis vergezelt. Uw reis langs de hoogtepunten van zuidelijk Noorwegen gaat direct van start! Vanaf de luchthaven rijden we in ongeveer een uurtje naar de skischans Holmenkollen. Ook als u geen skiër bent, is een bezoek een belevenis. De schans ligt even buiten Oslo, bij de berg Holmenkollen in een natuurgebied met veel wandelroutes. Hier werden in 1952 de Olympische Winterspelen gehouden en ook tegenwoordig vinden er nog wedstrijden plaats. Geniet vanaf Holmenkollen van een prachtig uitzicht over Oslo en het Oslofjord. Tegen betaling (niet inbegrepen) kunt u met de lift naar het hoogste punt van de schans. U heeft dan gelijk toegang tot het skimuseum waar u informatie krijgt over 4000 jaar ski geschiedenis. Na het uitzichtpunt Holmenkollen rijden we naar het centrum van Oslo. Hier bezoeken we het Vigelandsparken, een beeldenpark tjokvol kunstwerken van Gustav Vigeland. Het park is onderdeel van het Frognerpark en telt ruim 200 bronzen en granieten beelden. Na wat vrije tijd voor foto’s en een wandeling, rijden we naar ons overnachtingshotel buiten Oslo. Het welkomstdiner is een ideale gelegenheid om nader kennis te maken met uw reisgenoten.

Goed om te weten

Meestal overnachten we de eerste avond op het schiereiland Fornebu ten westen van de binnenstad van Oslo.

Goed om te weten

Wegens verbouwing is het skimuseum gesloten tot eind 2023.

Weetje

Ieder jaar wordt in Oslo de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt. Dit gebeurt altijd op 10 december, de sterfdag van Alfred Nobel.

DAG
02

Oslo en het Mjosameer (ca. 145 km)

Oslo
Bezoek het schiereiland Bygdøy met allerlei populaire musea
Langs het Mjosameer, het grootste meer van Noorwegen
Bekijk de overblijfselen van een middeleeuwse kathedraal in Hamar
Overnachting omgeving Hamar

Na het ontbijt rijden we naar het schiereiland Bygdøy in Oslo. Hier zijn verschillende van de populairste musea van Noorwegen te vinden. Optioneel kunt u hier het Noors Volksmuseum of Fram Museum bezoeken. Uw reisleider informeert u hier graag over. Het schiereiland is ook een populair recreatiegebied met parken, bossen en stranden. Na te hebben genoten van Bygdøy rijden we richting Hamar. Onderweg passeren we het grootste meer van Noorwegen, Mjosameer. Voordat u naar het hotel gaat, maakt u nog een korte stop bij de overblijfselen van een middeleeuwse kathedraal. Diner en overnachting in een hotel in de omgeving van Hamar.

Weetje

Het Noors Volksmuseum is een groot openluchtmuseum met 160 historische gebouwen verzameld uit verschillende delen van Noorwegen. De originele staafkerk van Gol is hier te vinden. Het Fram Museum is gewijd aan de Noorse poolexpedities. Eén van de topstukken van het museum is het beroemde poolschip Fram; het sterkste houten schip ooit gebouwd.

DAG
03

Gudbrandsdalen-vallei en Lillehammer (ca. 425 km)

Lillehammer
Dwars door de Gudbrandsdalen-vallei
Panoramische tour door Lillehammer
Stop bij de staafkerk Ringebu
Overnachting omgeving Surnadal

Vandaag is een lange reisdag, de prachtige regio maakt alles goed. Aan de noordkant van het Mjosameer begint de Gudbrandsdalen-vallei. Deze vallei wordt gekenmerkt door bergen, rivieren, weelderige bossen en een rijk cultureel erfgoed. Al sinds de middeleeuwen trekken handelaren, koningen en pelgrims door dit dal, meestal op weg naar Trondheim. Je vindt er veel kleine dorpjes en boerderijen die vaak nog volgens oude tradities werken. Lillehammer is de enige stad in de vallei. Samen met Hamar vonden hier in 1994 de Olympische Winterspelen plaats. We maken een panoramische tour door Lillehammer met als hoogtepunt het Olympiapark dat indertijd werd gebouwd voor de Spelen. Vooral de skischans maakt indruk. Ten noorden van Lillehammer maken we onze volgende stop bij de staafkerk Ringebu met zijn karakteristieke rode toren. Een staafkerk is een geheel uit hout opgetrokken kerk met een typische bouwstijl die voornamelijk in Scandinavië wordt aangetroffen. Vervolgens rijden we verder dwars tussen de nationale parken Dovrefjelll-Sunndalsfjella en Rondane door naar onze eindbestemming Surnadal. We stoppen regelmatig voor lunch, toiletgebruik of een korte wandeling. We dineren en overnachten in een hotel in de omgeving van Surnadal.

Goed om te weten

Optioneel kunt u de staafkerk Ringebu van binnen bekijken. De staafkerk is open van 11 juni t/m 21 augustus (onder voorbehoud van wijzigingen). Hou er rekening mee dat de kerk gesloten kan zijn in verband met kerkdiensten, bruiloften of begrafenissen.

Weetje

De skischans van Lillehammer is uitgegroeid tot een icoon. In de zomer kun je vanaf de top van de schans de Olympische ringen op een heuvel zien liggen. Je kunt de schans beklimmen via 936 treden of de stoeltjeslift omhoog nemen. Voor minder mobiele mensen is de top ook over de weg met de auto te bereiken.

DAG
04

Langs de Atlantische kust (ca. 183 km)

Atlantic Road
Veerboot Halsa - Kanestraum (afhankelijk van ons overnachtingshotel)
Bezoek Kristiansund en ga verse vis eten in de haven
Rijd de beroemde toeristische route ‘Atlanterhavsveien’
Bewonder het uitzicht over Molde en het fjord vanaf uitzicht Varden
Overnachting Molde

Er staat vandaag een prachtige route langs de Atlantische kust op het programma. Na een heerlijk ontbijt verlaten we het hotel. Allereerst nemen we de veerboot van Halsa naar Kanestraum (afhankelijk van ons overnachtingshotel). Vervolgens rijden we naar het havenplaatsje Kristiansund dat al eeuwenlang bekend staat om zijn klipvis: kabeljauw gedroogd op de rotsen. Er zijn dan ook talloze visrestaurants in Kristiansund, wellicht een leuke lunchtip! Bij Kristiansund begint de Atlanterhavsveien of Atlantic Road, één van de mooiste toeristische routes van Noorwegen. Deze 8 kilometer lange, bochtige weg slingert langs de ruige Atlantische kust. Op deze route rijden we van eiland naar eiland via 8 moderne bruggen en wordt u getrakteerd op de mooiste vergezichten. Als je geluk hebt kun je zelfs walvissen spotten of zeehonden zien luieren op de rotsen. Onderweg stoppen we bij verschillende uitzichtpunten voor foto’s. Voordat we naar ons overnachtingshotel rijden, bezoeken we nog een hele bijzondere plek. Vlakbij Molde ligt het uitzichtpunt Varden. Bewonder het prachtige uitzicht over Molde, het fjord en de eilanden. Bij helder weer heeft u zelfs zicht op maar liefst 222 besneeuwde bergtoppen! We slapen in Molde in een hotel nabij de haven.

Goed om te weten

Bij verblijf in Thon Hotel Moldefjord dineren we in een restaurant nabij ons hotel.

Weetje

De bekendste brug en hét symbool van de Altanterhavsveien route is de Storseisundbrug. Dit is met een hoogte van 23 meter de hoogste brug van allemaal. Ook maakt de brug een hele bijzondere bocht en is daarmee de meest gefotografeerde brug in de regio.

DAG
05

Trollstigen route en Ålesund (ca. 361 km)

Trollstigen
Veerboot Sølsnes - Åfarsnes
Rijd de scenic route ‘Trollstigen’ dwars door de Noorse bergen
Panoramische stadstour Ålesund
Veerboot Solavågen - Festøya
Eerste overnachting omgeving Geirangerfjord

Vandaag hebben we een vol, maar geweldig programma voor u in petto. De natuur is vandaag op zijn best, dus het is geen straf om in de bus te zitten. Allereerst steken we met een veerboot het Langfjorden over, waarna we via de beroemde Trollstigen naar Ålesund rijden. Trollstigen (letterlijk: Trollenweg) is een fascinerende 20 kilometer lange weg vol met haarspeldbochten dwars door de Noorse bergen. Onderweg worden we getrakteerd op de mooiste uitzichten op tal van watervallen, groene valleien, diepe fjorden en bergkammen. De route is omgeven door hoge bergen die allemaal statige namen hebben, zoals Kongen (‘de Koning’), Dronnigen (‘de Koningin') en de Bisschop. Vanaf het platform Trollstigheim, aan het eind van de route, heeft u een spectaculair uitzicht over de Trollenweg en de vallei. Aan het begin van de middag komen we aan in Ålesund. Ålesund is een prachtige havenstad met een bijzondere architectuur. Na een allesverwoestende brand in 1904 is de stad opnieuw opgebouwd in Jugenstil-stijl. We maken een korte stadstour langs de levendige haven en bijzondere architectuur. In Ålesund heeft u de gelegenheid om te lunchen. Visgerechten staan overal op de kaart. Een van de lokale specialiteiten is Bacalao, oftewel gedroogde kabeljauw. De vis wordt in Ålesund gedroogd en verpakt en vervolgens geëxporteerd naar allerlei landen over de hele wereld. We verlaten Ålesund en steken met een veerboot over van Solavågen naar Festøya. Vervolgens rijden we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van het Geirangerfjord. Hier verblijven we twee nachten.

Goed om te weten

De Trollstigen opent elk jaar op verschillende tijden. De wegenwacht bepaalt wanneer dit als veilig wordt gezien. De afgelopen 10 jaar is de Trollstigen gemiddeld op 22 mei geopend.

Weetje

Trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie. Volgens de fantasieverhalen zouden ze vroeger in de bossen hebben gewoond en alleen tijdens de nachtelijke uren actief zijn. Trollen komen in Noorwegen overal voor als beeld of in allerlei andere kunstvormen. Er zijn zelfs musea en (pret)parken aan gewijd. U zult er tijdens uw reis zeker een aantal tegenkomen!

DAG
06

Briksdalsbreen-gletsjer en Geirangerfjord (ca. 266 km)

Geirangerfjord
Bezoek gletsjer Briksdalsbreen in het Jostedalsbreen Nationaal Park
Ontdek Geiranger en het gelijknamige fjord
Cruise over het Geirangerfjord
Tweede overnachting omgeving Geirangerfjord

We beginnen de dag met een bezoek aan het Jostedalsbreen Nationaal Park. De gelijknamige gletsjer is de grootste gletsjer van het Europese vasteland en bedekt bijna de helft van het nationale park. De Jostedalsbreen-gletsjer heeft wel 50 vertakkingen, waarvan de Briksdalsbeen-gletsjer het meest populair is. De uitzichten zijn hier spectaculair. Vanaf de parkeerplaats, waar ook een restaurant en souvenirwinkel aanwezig zijn, wandelen we naar de Briksdalsbreen-gletsjer. Een tweede hoogtepunt vandaag is de ferrytocht over het Geirangerfjord (inclusief), een diepblauw fjord omringd door hoge kliffen, eenzame bergboerderijen, bossen en watervallen. Het Geirangerfjord staat dan ook niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Noorwegen. De overtocht van Geiranger naar Hellesylt duurt ongeveer een uur en onderweg krijgt u allerlei informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden en de geschiedenis van het Geirangerfjord. Zorg dat u tijdens de boottocht aan dek staat, want u passeert onderweg de spectaculaire waterval ‘Seven Sisters’. De legende zegt dat je de zeven zusters soms kunt horen huilen... Vanuit Hellesylt rijden we terug naar ons hotel waar u tijdens het diner ongetwijfeld na zult praten over een geweldige dag.

Weetje

De ijsmassa van de Jostedalsbreen-gletsjer kan meer dan 300.000 zwembaden met water vullen. Dit is goed voor het volledige waterverbruik van Noorwegen voor maar liefst 100 jaar.

DAG
07

Flamsbanen (ca. 395 km)

Flam
Veerboot Lote - Anda (afhankelijk van ons overnachtingshotel)
Veerboot Mannheller - Fodnes
Route door prachtig gebied met bergen, meren, bossen, fjorden en watervallen
Bezoek aan het havenplaatsje Flåm
Treinrit met Flamsbanen (Flåm - Myrdal - Flåm) inclusief!
Eerste overnachting Bergen

Vandaag wederom een dag boordevol hoogtepunten. Na een uitgebreid ontbijt checken we uit en gaan we op pad. Allereerst nemen we de veerboot over de Innvikfjorden (afhankelijk van ons overnachtingshotel). Vervolgens rijden we langs het Jostedalsbreen Nationaal Park. In Mannheller steken we de Lustrafjorden over en rijden we door een spectaculaire omgeving van bergen, bossen en fjorden naar Flåm. Dit knusse havenplaatsje aan het uiteinde van het Aurlandfjord is vooral bekend vanwege de wereldberoemde Flamsbanen. Bij NRV is deze circa twee uur durende excursie inclusief! Deze twintig kilometer lange treinreis naar het bergdorpje Myrdal is spectaculair en wordt ook wel omschreven als één van de mooiste treinreizen ter wereld. Het is dan ook één van de meest populaire treinreizen in Noorwegen. In een uur tijd brengt de trein ons van zeeniveau naar het bergstation Myrdal op 867 meter hoogte. Vanuit het comfort van een vintage treincoupé genieten we van het veranderende landschap van de Flåm-vallei. We reizen langs groene valleien, tal van watervallen en door twintig tunnels. De trein maakt een korte stop bij de Kjosfossen-waterval om een foto te kunnen maken. Bij aankomst in Myrdal is het een gezellige drukte van treinpassagiers, wandelaars en fietsers. Maak een wandeling of drink een kop koffie in het bergcafé aan het station, voordat we de trein terugnemen naar Flåm. Na ons bezoek aan Flåm rijden we via het wintersportdorp Voss naar Bergen. Met NRV verblijft u de komende nachten in het centrum van deze Hanzestad.

Weetje

In Bergen regent het veel vaker dan in Nederland. De gemiddelde neerslag is ongeveer drie keer zo hoog als in de Nederlandse plaats De Bilt. Dit komt door het zeeklimaat en het gebergte dat bewolking en neerslag belet om snel verder te trekken.

DAG
08

Bergen

Bergen
Stadswandeling Bergen
Vrije middag
Neem de kabelbaan naar de top van Mount Floyen voor een prachtig uitzicht over de stad (optioneel)
Tweede overnachting Bergen

Bergen was tot de 13e-eeuw de hoofdstad van Noorwegen. We maken kennis met onze lokale, Engelssprekende gids en ontdekken te voet de hoogtepunten van deze aantrekkelijke stad. De meeste bezienswaardigheden liggen rondom de binnenhaven. Bekijk hoe er handel wordt gedreven op de vismarkt en slenter door de straatjes van het oude Bryggen met zijn gekleurde houten huisjes. Deze historische werf staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een hotspot voor toeristen. Ondanks de drukte mag u dit deel van Bergen niet missen. Scoor een paar souvenirs in één van de vele winkeltjes of drink koffie in een lokale bar. Ook lopen we langs de 13e eeuwse Hakonshallen en de Rosenkrantz Tower. Na onze stadswandeling door Bergen heeft u nog volop de tijd om te stad verder te verkennen. Optioneel kunt u met de kabelbaan Fløibanen naar de top van Mount Fløyen voor een prachtig uitzicht over de stad, fjorden en bergen (bij goed weer). Hier kunt u ook een heerlijke wandeling maken in de stadsbergen. Vanavond bent u vrij om zelf een leuk restaurant uit te zoeken. Vooral voor verse zeevruchten bent u hier op de perfecte plek. Probeer bijvoorbeeld ‘persetorsk’ een traditioneel gerecht met gestoomde kabeljauw. Er zijn ook allerlei gezellige cafés in de stad te vinden. Uiteraard kan de reisleider u van tips voorzien.

DAG
09

Hardangerfjord, Vøringfossen en Hardangervidda (ca. 315 km)

Voringsfossen waterval
Geniet van het uitzicht op Hardangerfjord
Stop bij de Steinsdalsfossen-waterval
Rit over de Hardanger-brug
Stop bij de Vøringfossen-waterval
Scenic route door het Hardangervidda Nationaal Park
Overnachting omgeving Geilo

Vandaag rijden we wederom een prachtige route via het Hardangerfjord en het Hardangervidda Nationaal Park richting de wintersport regio Geilo. Hardangervidda is het grootste nationale park van Noorwegen dat voornamelijk uit een enorm bergplateau bestaat. We rijden dwars over deze hoogvlakte en genieten onderweg van de mooiste vergezichten. Wie weet spot u wel een paar rendieren, want Hardangervidda is hét leefgebied van Europa’s grootste kuddes. Onderweg maken we een stop bij de Steinsdalsfossen-waterval. Hier kunnen we veilig en droog achter de waterval lopen. Vervolgens steken we de Hardanger-brug over en maken we een stop bij de Vøringfossen-waterval, één van de hoogste watervallen van Noorwegen. We overnachten in de omgeving van Geilo, een prachtig berglandschap waar in de winter volop wordt geskied.

Weetje

De boomgrens ligt in Zuid-Noorwegen op circa 1000 meter. Het bergplateau Hardangervidda ligt op circa 1100 meter. De hoogvlakte is dan ook bedekt met typische arctische toendra; een tapijt van taaie grassen en mossen. Het woord toendra is afgeleid van het Finse woord ‘tunturi’ wat ‘boomloze hoogte’ betekent.

Weetje

De Hardanger-brug is met zijn 1380 meter één van de langste hangbruggen ter wereld.

DAG
10

Oslo (ca. 212 km)

The Twist - Kistefos Museum
Bezoek aan kunstmuseum Kistefos (optioneel)
Stadstour Oslo
Overnachting Oslo

Na het ontbijt rijden we weer richting Oslo. Onderweg behoort een bezoek aan het kunstmuseum Kistefos veelal tot de mogelijkheid. Dit museum is gelegen in een prachtige bosrijke omgeving aan de Randselva-rivier en is een fijne plek om rond te lopen. Kistefos heeft een sculptuurpark met 51 sculpturen van vooraanstaande hedendaagse kunstenaars. The Twist Gallery is ook onderdeel van het museum en is een galerij, een brug en een sculptuur in één. Het gebouw van 1000 m2 kronkelt als het ware over de Randselva-rivier. Na een lunchstop rijden we verder richting Oslo.

In de middag maken we kennis met onze lokale, Engelssprekende gids en maakt u een stadstour door Oslo. We zien de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het parlementsgebouw, het koninklijk paleis, het Nationale Theater en het Akershus fort. Ook bezoekt u het operagebouw van Oslo. Dit moderne gebouw ligt aan het Oslofjord en lijkt op een ijsberg die uit het water komt. Op het dak kun je lopen, dit is dan ook gelijk een belangrijke ontmoetingsplek in de stad. Romantische stelletjes komen er picknicken en genieten van de zonsondergang. Oslo is een heerlijke leefbare stad met veel groen. Er wordt volop ingezet op duurzaamheid, dit ziet u onder andere terug in het grote aantal fietsers, het lijken er wel meer dan in Amsterdam! Lekkerbekken komen in Oslo goed aan hun trekken. Oslo biedt een breed scala aan levendige restaurants, cafés en bars. Na dit uitgebreide bezoek worden we in de namiddag afgezet bij ons overnachtingshotel op loopafstand van het centrum van Oslo. Hier geniet u van de laatste avond in Noorwegen en bent u vrij om zelf een leuk restaurant uit te zoeken. Uiteraard kan de reisleider u van tips voorzien.

Goed om te weten

Tijdens de stadstour krijgt u een goede indruk van Oslo en zullen we de belangrijkste bezienswaardigheden van buitenaf zien. Als u een bepaald museum wilt bezoeken of bijvoorbeeld een rondleiding door het koninklijk paleis wilt maken, kunt u dit eventueel op dag 11 op eigen gelegenheid doen. Uw reisleider informeert u graag over de mogelijkheden.

Goed om te weten

Aker Brygge staat bekend om de vele restaurants langs de promenade, met volop mogelijkheden om buiten te eten en drinken.

DAG
11

Oslo - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vrije tijd in Oslo
Vertrek Oslo
Vlucht Oslo - Amsterdam

Na een laatste ontbijt in Noorwegen heeft u vrije tijd. Doordat we in een centraal gelegen hotel verblijven kunt u eenvoudigweg te voet de omgeving verkennen. Ga winkelen in de gezellige straatjes achter Aker Brygge of maak een wandeling over de bruisende promenade. Tijd voor een snack? Op zonnige dagen zijn hier vaak foodtrucks te vinden. Zoek een plekje uit langs de pier en geniet van het uitzicht op het Oslo-fjord. Wilt u een museum bezoeken? In de buurt van het Operahuis kunt u een optioneel bezoek brengen aan het Munch Museum. Uw reisleider informeert u hier graag over. Afhankelijk van de vluchttijd kunt u in Oslo gaan lunchen in één van de vele uitstekende restaurants. Daarna komt er helaas een einde aan uw intensieve, maar prachtige reis door Zuid-Noorwegen. Op de luchthaven van Oslo neemt u afscheid van de reisleider en checkt u in voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Goed om te weten

De meeste winkels zijn op zondag gesloten, maar veel souvenirwinkels zijn open.

Goed om te weten

Nabij het Operahuis bevindt zich de openbare bibliotheek van Oslo. Dit is een prachtig gebouw om van binnen en buiten te bewonderen.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Extra's

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 van 1 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

v.a.72

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Noorwegen reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Noorwegen en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Noorwegen ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

11 dagen Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten

Bergen

Hotel Zander K

Drieenhalve ster

Hotel Zander K is één van de hipste hotels in Bergen. In dit hotel kunt u genieten van Noors design en de centrale ligging. Het hotel ligt op steenworp afstand van het treinstation van Bergen. In het eigen restaurant kunt u genieten van verse lokale ingrediënten. De levendige lobby van het hotel is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel lokale inwoners als bezoekers van de stad. Verder biedt het hotel fitnessfaciliteiten en kunt u genieten van heerlijke wijnen in de wijnbar. De eigen kamers zijn uitgerust met een verwarming, geluidisolatie, stopcontact bij het bed, flatscreen-tv en een bureau. De eigen badkamer is uitgerust met bad of dou ...

Hotel Zander K is één van de hipste hotels in Bergen. In dit hotel kunt u genieten van Noors design en de centrale ligging. Het hotel ligt op steenworp afstand van het treinstation van Bergen. In het eigen restaurant kunt u genieten van verse lokale ingrediënten. De levendige lobby van het hotel is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel lokale inwoners als bezoekers van de stad. Verder biedt het hotel fitnessfaciliteiten en kunt u genieten van heerlijke wijnen in de wijnbar. De eigen kamers zijn uitgerust met een verwarming, geluidisolatie, stopcontact bij het bed, flatscreen-tv en een bureau. De eigen badkamer is uitgerust met bad of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • Bergen
 • Augustin Hotel
 • Augustin Hotel
 • Augustin Hotel
 • Augustin Hotel

Bergen

Augustin Hotel

Driesterren

In het centrum van Bergen vindt u het Augustin Hotel, een uniek hotel wat beschikt over originele schilderijen en sculpturen van Noorse kunstenaars. Het hotel heeft een vriendelijke en warme uitstraling. In de omgeving zijn diverse restaurants, cafés en bars te vinden. Op vijf minuten lopen vindt u de vismarkt en na ongeveer 10 minuten lopen komt u bij de werf Bryggen. In het hotel vindt u de Altona Wine Bar, gevestigd in de 400 jaar oude stenen kelder waar u kunt genieten van Scandinavische à-la-cartegerechten. Daar kunt u ook gebruik maken van gratis koffie en thee. Het hotel beschikt verder over gratis WiFi, lounge, sportruimte, 24-uur ...

In het centrum van Bergen vindt u het Augustin Hotel, een uniek hotel wat beschikt over originele schilderijen en sculpturen van Noorse kunstenaars. Het hotel heeft een vriendelijke en warme uitstraling. In de omgeving zijn diverse restaurants, cafés en bars te vinden. Op vijf minuten lopen vindt u de vismarkt en na ongeveer 10 minuten lopen komt u bij de werf Bryggen. In het hotel vindt u de Altona Wine Bar, gevestigd in de 400 jaar oude stenen kelder waar u kunt genieten van Scandinavische à-la-cartegerechten. Daar kunt u ook gebruik maken van gratis koffie en thee. Het hotel beschikt verder over gratis WiFi, lounge, sportruimte, 24-uurs receptie, wasserij en stomerij. De kamers zijn eenvoudig en comfortabel ingericht. Op de kamer vindt u een bureau, televisie, telefoon, minibar en er is een verwarming. De eigen badkamer beschikt over een bad of douche, toilet en haardroger.

Meer info >

Minder info >

 • Bergen
 • Hotell Hordaheimen
 • Hotell Hordaheimen
 • Hotell Hordaheimen
 • Hotell Hordaheimen

Bergen

Hotel Hordaheimen

Driesterren

Gelegen in het hart van Bergen vindt u het authentieke Hotel Hordaheimen. Het ligt op slechts acht minuten lopen van de beroemde Brygge kade. Bewonder hier de handelshuisjes aan de kade van de Hanzestad Bergen en breng een bezoek aan de bekende vismarkt. Op slechts 450 meter van het hotel bevindt zich het grote Torgallmenningen plein. In de buurt van het hotel vindt u verschillende restaurantjes waar u heerlijk kunt dineren. In de bar van het hotel kunt u terecht voor een drankje en wat hapjes en het hotel biedt een uitgebreid ontbijtbuffet. Er is gratis WiFi beschikbaar in de gehele accommodatie en u kunt gebruik maken van de 24-uurs rec ...

Gelegen in het hart van Bergen vindt u het authentieke Hotel Hordaheimen. Het ligt op slechts acht minuten lopen van de beroemde Brygge kade. Bewonder hier de handelshuisjes aan de kade van de Hanzestad Bergen en breng een bezoek aan de bekende vismarkt. Op slechts 450 meter van het hotel bevindt zich het grote Torgallmenningen plein. In de buurt van het hotel vindt u verschillende restaurantjes waar u heerlijk kunt dineren. In de bar van het hotel kunt u terecht voor een drankje en wat hapjes en het hotel biedt een uitgebreid ontbijtbuffet. Er is gratis WiFi beschikbaar in de gehele accommodatie en u kunt gebruik maken van de 24-uurs receptie en de was- en strijkservice. De kamers hebben een nette inrichting en zijn voorzien van een broekpers, minibar, televisie, telefoon, verwarming en eigen badkamer met douche en/ of bad, föhn en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • Scandic Hamar
 • Scandic Hamar
 • Scandic Hamar
 • Scandic Hamar
 • Scandic Hamar
 • Scandic Hamar

Hamar

Scandic Hamar

Viersterren

Het Scandic Hamar is gelegen in de gelijknamige plaats Hamar. Bekend van de Olympische Winterspelen van 1994, waarbij in het Vikingskipet stadion de schaatswedstrijden werden gehouden. Het centrum van Hamar is slecht 10 minuten wandelen. Hier vindt u gezellige restaurants en winkels. Het hotel beschikt over een bar, restaurant en er wordt dagelijks ontbijt geserveerd. De eenvoudige maar comfortabele kamers beschikken over gratis Wi-Fi en een TV. In de badkamer met douche vindt u gratis toiletartikelen en een fóhn.

 • Thon Partner Hotel Victoria Hamar treinstationm
 • Thon Partner Hotel Victoria Hamar restaurant
 • Thon Partner Hotel Victoria Hamar slaapkamer
 • Thon Partner Hotel Victoria Hamar bar
 • Thon Partner Hotel Victoria Hamar kamer

Hamar

Thon Partner Hotel Victoria Hamar

Drieenhalve ster

Gelegen in het centrum van Hamar, de plek van de Olympische Spelen, vindt u Thon Parner hotel Victoria Hamar. Door de locatie is dit hotel de perfecte uitvalsbasis om te stad te ontdekken. Het hotel is voorzien van een restaurant en sportbar waar u de dag heerlijk kunt afsluiten onder het genot van een hapje en drankje. De kamers zijn voorzien van gratis WiFi en Tv om u terug te trekken, een bureau voor het schrijven van een kaartje voor thuis en een badkamer met bad en/of douche. Veel plezier in Hamar!

 • Molde
 • Thon Hotel Moldefjord
 • Thon Hotel Moldefjord
 • Thon Hotel Moldefjord
 • Thon Hotel Moldefjord

Molde

Thon Hotel Moldefjord

Drieenhalve ster

Bij de aanlegplaats Storkaia in het centrum van Molde ligt Thon Hotel Moldefjord, op slechts 5 minuten lopen van het Romsdal Museum. Het winkelcentrum Moldetorget bevindt zich op slechts 300 meter van het Thon Hotel Moldefjord. In de mooie omgeving kunt u lange wandelingen maken en skiën in het recreatiegebied Moldemarka, dat op minder dan 10 minuten rijden van het hotel ligt. Het hotel beschikt over een lounge, ontbijtruimte, bar, 24-uurs receptie, wasservice, sportruimte, gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn voorzien van comfortabele bedden, minibar, bureau, radio, telefoon en televisie. De eigen badkamer is uitge ...

Bij de aanlegplaats Storkaia in het centrum van Molde ligt Thon Hotel Moldefjord, op slechts 5 minuten lopen van het Romsdal Museum. Het winkelcentrum Moldetorget bevindt zich op slechts 300 meter van het Thon Hotel Moldefjord. In de mooie omgeving kunt u lange wandelingen maken en skiën in het recreatiegebied Moldemarka, dat op minder dan 10 minuten rijden van het hotel ligt. Het hotel beschikt over een lounge, ontbijtruimte, bar, 24-uurs receptie, wasservice, sportruimte, gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn voorzien van comfortabele bedden, minibar, bureau, radio, telefoon en televisie. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche, toilet en föhn. Veel kamers bieden uitzicht op de haven of het bergpanorama van Molde.

Meer info >

Minder info >

 • Scandic Seilet
 • Scandic Seilet
 • Scandic Seilet
 • Scandic Seilet
 • Scandic Seilet

Molde

Scandic Seilet

Viersterren

Op een prachtige locatie aan het Romsdal Fjord ligt hotel Scandic Seilet. Vanuit het hotel heeft u een bijzonder uitzicht op het water en de bergen. Op slechts 250 meter vindt u het stadscentrum van Molde. Het cultureel centrum Bjørnsonhuset is geïntegreerd in het hotel, en het waterpark Moldebadet ligt naast de deur. Niet ver van het hotel vindt u diverse restaurants en bars. Het hotel heeft een nette inrichting en veel faciliteiten voor een prettig verblijf. Het beschikt over een binnenzwembad, restaurant, bar, terras, sportruimte, wellness en gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van comfortabele bedden, airco, bureau, radio, telefoo ...

Op een prachtige locatie aan het Romsdal Fjord ligt hotel Scandic Seilet. Vanuit het hotel heeft u een bijzonder uitzicht op het water en de bergen. Op slechts 250 meter vindt u het stadscentrum van Molde. Het cultureel centrum Bjørnsonhuset is geïntegreerd in het hotel, en het waterpark Moldebadet ligt naast de deur. Niet ver van het hotel vindt u diverse restaurants en bars. Het hotel heeft een nette inrichting en veel faciliteiten voor een prettig verblijf. Het beschikt over een binnenzwembad, restaurant, bar, terras, sportruimte, wellness en gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van comfortabele bedden, airco, bureau, radio, telefoon en flatscreen-tv. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche, toilet en föhn. Sommige kamers bieden een prachtig uitzicht op de fjord en de bergen van Romsdal.

Meer info >

Minder info >

 • Storefjell Resort
 • Storefjell Resort
 • Storefjell Resort
 • Storefjell Resort

Omgeving Geilo

Storefjell Resort

Viersterren

Het Storefjell Resort ligt midden in de natuur, op 68 kilometer van het centrum van Geilo. In de directe omgeving van het hotel zijn leuke activiteiten te ondernemen zoals paardrijden, wandelen en fietsen. In de winter kan er geskied worden in het naastgelegen Storefjell Ski centrum. In het hotel is een restaurant en sauna aanwezig. Daarnaast vindt u in de hele accommodatie gratis Wi-Fi. De kamers beschikken over airco, minibar, TV en uitzicht op de prachtige omgeving. In de badkamer met bad of douche vindt u tevens een föhn.

 • Dr. Holms Hotel
 • Dr. Holms Hotel
 • Dr. Holms Hotel
 • Dr. Holms Hotel
 • Dr. Holms Hotel

Omgeving Geilo

Dr. Holms Hotel

Viersterren

Dr. Holms Hotel is centraal gelegen in een bergachtige omgeving in Geilo. Het hotel beschikt over drie restaurants, koffiebar, twee bars, lounges en een volledig uitgeruste spa. De kamers zijn voorzien van comfortabele bedden, TV, minikoelkast, eigen badkamer met bad of douche, toilet en haardroger.

 • Stryn Hotel
 • Stryn Hotel
 • Stryn Hotel
 • Stryn Hotel slaapkamer
 • Stryn Hotel

Omgeving Geirangerfjord

Stryn Hotel

Viersterren

Optimaal tot rust komen, dat kan bij Stryn Hotel. Dit hotel is gelegen naast de rivier Stryneelva, in de gletsjer van Stryn. Tijdens uw verblijf in het hotel bent u omringd met rust en sereniteit. Het beschikt daarnaast over enkele faciliteiten om uw verblijf zo bijzonder mogelijk te maken. Het hotel beschikt over een restaurant waar u van een traditioneel Noors buffet kunt genieten, een bar om de avond in te luiden en gratis WiFi om uw foto's en verhalen met thuis te delen. Daarnaast biedt het hotel 24 uursreceptie voor al uw vragen. Vergeet ook zeker niet het omliggende dorp te bezoeken en te slenteren langs de winkels, bars en restaurants. ...

Optimaal tot rust komen, dat kan bij Stryn Hotel. Dit hotel is gelegen naast de rivier Stryneelva, in de gletsjer van Stryn. Tijdens uw verblijf in het hotel bent u omringd met rust en sereniteit. Het beschikt daarnaast over enkele faciliteiten om uw verblijf zo bijzonder mogelijk te maken. Het hotel beschikt over een restaurant waar u van een traditioneel Noors buffet kunt genieten, een bar om de avond in te luiden en gratis WiFi om uw foto's en verhalen met thuis te delen. Daarnaast biedt het hotel 24 uursreceptie voor al uw vragen. Vergeet ook zeker niet het omliggende dorp te bezoeken en te slenteren langs de winkels, bars en restaurants. Veel plezier!

Meer info >

Minder info >

 • Innvik Fjordhotel
 • Innvik Fjordhotel
 • Innvik Fjordhotel
 • Innvik Fjordhotel
 • Innvik Fjordhotel
 • inn

Omgeving Geirangerfjord

Innvik Fjordhotel

Driesterren

Het Innvik Fjordhotel is schitterend gelegen aan de Innvik fjord. Vanuit het hotel heeft u uitzicht op de fjord en omgeving. Het hotel beschikt over gratis Wi-Fi, een restaurant en heeft een eigen strand voor de deur. De eenvoudig ingerichte kamers beschikken over een schitterend uitzicht op de fjord, TV en er is een bureau aanwezig. In de badkamer met douche vindt u verder een föhn.

 • Nordfjord Hotell
 • Geiranger
 • Nordfjord Hotell
 • Nordfjord Hotell
 • Nordfjord Hotell

Omgeving Geirangerfjord

Nordfjord Hotell

Viersterren

Het Nordfjord Hotell is de ideale uitvalsbasis om te genieten van meerdere wandelingen in de omgeving. Het hotel is centraal gelegen in omgeving Geiranger en wordt omgeving met prachtige blauwe gletsjers, majestueuze bergen, prachtige valleien en diepe meren. Dit alles zal u verwonderen. Proef in het restaurant van het hotel de lokale voedseltradities met onder andere vis, schaaldieren, lamsvlees, herten, groente, fruit en bessen. Combineer uw actieve excursies met ontspanning in de sauna, de buiten jacuzzi of een heerlijk drankje bij de Spa Bar of zoek volledige ontspanning met één van de massages die u bij het Nordfjord Hotell kunt rese ...

Het Nordfjord Hotell is de ideale uitvalsbasis om te genieten van meerdere wandelingen in de omgeving. Het hotel is centraal gelegen in omgeving Geiranger en wordt omgeving met prachtige blauwe gletsjers, majestueuze bergen, prachtige valleien en diepe meren. Dit alles zal u verwonderen. Proef in het restaurant van het hotel de lokale voedseltradities met onder andere vis, schaaldieren, lamsvlees, herten, groente, fruit en bessen. Combineer uw actieve excursies met ontspanning in de sauna, de buiten jacuzzi of een heerlijk drankje bij de Spa Bar of zoek volledige ontspanning met één van de massages die u bij het Nordfjord Hotell kunt reserveren. De kamer is voorzien van een bureau, een flatscreen-tv en een mini koelkast. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • Hornindalsvatnet
 • Havila Hotel Raftevold
 • Hornindalsvatnet
 • Havila Hotel Raftevold
 • Havila Hotel Raftevold

Omgeving Nordfjordeid

Havila Hotel Raftevold

Drieenhalve ster

Havila Hotel Raftevold ligt aan het diepste meer van Europa, Hornindalsvatnet. Het hotel biedt dan ook prachtig uitzicht hierop. In de omgeving van het hotel vindt u onder andere de Geirangerfjord. Deze fjord staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. In het café van het hotel kunt u genieten van gebakjes en wat te drinken. De kamers beschikken over gratis wifi, een balkon, bureau en een eigen badkamer met douche. Er is gratis parkeergelegenheid.

 • Thon Hotel Surnadal
 • Thon Hotel Surnadal
 • Thon Hotel Surnadal
 • Thon Hotel Surnadal
 • Thon Hotel Surnadal
 • Thon Hotel Surnadal

Omgeving Surnadal

Thon Hotel Surnadal

Viersterren

Het Thon Hotel Surnadal ligt in het hart van het gelijknamige gebied Surnadal aan de rivier de Surna. De bergen van Trollheimen liggen op een steenworp afstand. In de directe omgeving van het hotel kunt u heerlijk wandelen. Het hotel beschikt over een bar, restaurant en er is gratis Wi-Fi in de hele accommodatie. De moderne kamers beschikken over koffie- en theefaciliteiten, koelkast en airco. In de badkamer met bad of douche vindt u tevens een föhn.

 • Quality Hotel Skifer
 • Quality Hotel Skifer kamer
 • Quality Hotel Skifer lounge
 • restaurant
 • Quality Hotel Skifer restaurant

Omgeving Surnadal

Quality Hotel Skifer

Viersterren

Welkom in het Quality Hotel Skifer. Dit hotel is gelegen aan de voet van het bergplateau Dovrefjell waardoor prachtige uitzichten gegarandeerd zijn. Op ruime afstand van het hotel ligt Surnadal, maar dit is het beste alternatief om in de regio te verblijven. Het ligt op een goede locatie onderweg van Hamar naar de Atlantische kust. Het hotel beschikt over meerdere faciliteiten. Zo biedt het hotel een spa en welnesscentrum waar u na een lange dag sightseeing heerlijk tot rust kunt komen, een restaurant waar u kunt genieten van Noorse en internationale gerechten en een lobbybar om de avond af te sluiten. Daarnaast biedt het hotel 24 uursrecepti ...

Welkom in het Quality Hotel Skifer. Dit hotel is gelegen aan de voet van het bergplateau Dovrefjell waardoor prachtige uitzichten gegarandeerd zijn. Op ruime afstand van het hotel ligt Surnadal, maar dit is het beste alternatief om in de regio te verblijven. Het ligt op een goede locatie onderweg van Hamar naar de Atlantische kust. Het hotel beschikt over meerdere faciliteiten. Zo biedt het hotel een spa en welnesscentrum waar u na een lange dag sightseeing heerlijk tot rust kunt komen, een restaurant waar u kunt genieten van Noorse en internationale gerechten en een lobbybar om de avond af te sluiten. Daarnaast biedt het hotel 24 uursreceptie en een excursiebalie voor al uw vragen en parkeermogelijkheden. De kamers zijn ingericht met warme kleuren en voorzien van gratis WiFi, TV en een badkamer met bad en/of douche. Wandel langs het meer, kom tot rust in de spa of proef lokale lekkernijen. Het kan hier allemaal!

Meer info >

Minder info >

 • Scandic Fornebu
 • Scandic Fornebu
 • Scandic Fornebu
 • Scandic Fornebu

Oslo

Scandic Fornebu (1e overnachting)

Viersterren

Het Scandic Fornebu is gelegen in Fornebu aan het Oslo-fjord, op slecht 10 minuten van het stadscentrum van Oslo. In de directe omgeving van het hotel vindt u verschillende wandelroutes en u kunt gratis gebruik maken van fietsen van het hotel. Het restaurant van Scandic Fornebu heeft een fantastisch uitzicht over de Oslo-fjord met een groot terras en in de zomer buiten zitplaatsen. Aan de bar kunt u heerlijk ontspannen met een kopje koffie of iets van de drankkaart. Het hotel is verder voorzien van een fitnessruimte en 24-uurs winkel. De kamers zijn uitgerust met een TV, gratis WiFi en de meeste kamers kijken uit over het fjord. De badkamer i ...

Het Scandic Fornebu is gelegen in Fornebu aan het Oslo-fjord, op slecht 10 minuten van het stadscentrum van Oslo. In de directe omgeving van het hotel vindt u verschillende wandelroutes en u kunt gratis gebruik maken van fietsen van het hotel. Het restaurant van Scandic Fornebu heeft een fantastisch uitzicht over de Oslo-fjord met een groot terras en in de zomer buiten zitplaatsen. Aan de bar kunt u heerlijk ontspannen met een kopje koffie of iets van de drankkaart. Het hotel is verder voorzien van een fitnessruimte en 24-uurs winkel. De kamers zijn uitgerust met een TV, gratis WiFi en de meeste kamers kijken uit over het fjord. De badkamer is voorzien van bad of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • Quality Hotel Expo
 • Quality Hotel Expo
 • Quality Hotel Expo
 • Quality Hotel Expo
 • Quality Hotel Expo

Oslo

Quality Hotel Expo (1e overnachting)

Viersterren

Het Quality Hotel Expo is gelegen in Fornebu op slecht 15 minuten van het centrum van Oslo. Met veel parken en meren in de buurt, kunt u zich verheugen op een prachtige natuurlijke omgeving. Fornebu heeft ook enkele van de beste stranden van Oslo. In de omgeving van het hotel treft u restaurants, cafés en gezellige bars. Het hotel beschikt over een lobby met computers en gratis internet, een restaurant met Noorse en internationale gerechten, een bar, terras, fitnessruimte, 24-uurs receptie en gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van comfortabele bedden, een bureau, strijkijzer, telefoon en TV. De badkamer is uitgerust met een bad of douche, g ...

Het Quality Hotel Expo is gelegen in Fornebu op slecht 15 minuten van het centrum van Oslo. Met veel parken en meren in de buurt, kunt u zich verheugen op een prachtige natuurlijke omgeving. Fornebu heeft ook enkele van de beste stranden van Oslo. In de omgeving van het hotel treft u restaurants, cafés en gezellige bars. Het hotel beschikt over een lobby met computers en gratis internet, een restaurant met Noorse en internationale gerechten, een bar, terras, fitnessruimte, 24-uurs receptie en gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van comfortabele bedden, een bureau, strijkijzer, telefoon en TV. De badkamer is uitgerust met een bad of douche, gratis toiletartikelen en een föhn. Veel van de kamers bieden een fantastisch uitzicht op het strand en het fjord.

Meer info >

Minder info >

 • Scandic Solli
 • Oslo
 • Scandic Solli
 • Scandic Solli
 • Scandic Solli

Oslo

Scandic Solli (2e overnachting)

Viersterren

Hotel Scandic Solli is ideaal gelegen in de omgeving van verschillende parken, musea en stranden. Voor een goede kop koffie of een heerlijk diner kunt u terecht bij verschillende restaurants en cafés in de directe omgeving. Op slechts 500 meter van het hotel vindt u de populaire wijk Aker Brygge, wat bekend staat om zijn pier met goede winkelmogelijkheden, restaurants en gezellige terrassen. Bezienswaardigheden zoals Koninklijk Paleis van Oslo, The Royal Palace Park en National Theatre liggen op zo'n 500 meter afstand. Het dichtstbijzijnde museum is gelegen op 800 meter afstand. Het hotel beschikt over een lobby, restaurant, bar, 24-uurs r ...

Hotel Scandic Solli is ideaal gelegen in de omgeving van verschillende parken, musea en stranden. Voor een goede kop koffie of een heerlijk diner kunt u terecht bij verschillende restaurants en cafés in de directe omgeving. Op slechts 500 meter van het hotel vindt u de populaire wijk Aker Brygge, wat bekend staat om zijn pier met goede winkelmogelijkheden, restaurants en gezellige terrassen. Bezienswaardigheden zoals Koninklijk Paleis van Oslo, The Royal Palace Park en National Theatre liggen op zo'n 500 meter afstand. Het dichtstbijzijnde museum is gelegen op 800 meter afstand. Het hotel beschikt over een lobby, restaurant, bar, 24-uurs receptie, wasservice en gratis WiFi. Tevens kunt u gebruik maken van de sportruimte en sauna. De kamers zijn voorzien van comfortabele bedden, een bureau, kluisje voor uw waardevolle spullen en flatscreen-tv met kabelzender. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche, toilet en föhn. Sommige kamers bieden uitzicht op de stad of de zee.

Meer info >

Minder info >

 • First hotel Millennium - uitzicht
 • First hotel Millennium - hotelkamer
 • First Hotel Millennium - Buitenkant hotel
 • First hotel Millennium - lounge
 • First hotel Millennium - restaurant

Oslo

First Hotel Millennium (2e overnachting Oslo)

Driesterren

Dit centraal gelegen hotel ligt in het bruisende Oslo. Binnen slechts enkele minuten bent u al bij de winkels, diverse restaurants en talloze cafés. Het First Hotel Millennium ligt op slechts 10 minuten loopafstand van het nationaal Theater en het Koninklijk Paleis. U kunt genieten van een heerlijk ontbijt in het hotel. Het hotel heeft ook een bar waar u lichte maaltijden, snacks en drankjes kunt nuttigen. De hotelkamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, gratis Wi-Fi en hebben een badkamer met ligbad.

11 dagen Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

Bij deze rondreis is het mogelijk diverse extra’s bij te boeken, waardoor u het maximale uit uw vakantie haalt. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.

+- Extra's

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 van 1 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

v.a.72

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

11 dagen Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen: altijd de beste prijs
11 dagen Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen: altijd de beste prijs

Reisleiding Noorwegen

In Noorwegen reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Noorwegen en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Noorwegen ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische info

-Reisprogramma
Sluiten-

Uitvoering rondreis

Voor deze reis kunt u vertrekken in de maanden mei t/m september.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Noorwegen boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen.

Optionele bezienswaardigheden
Tijdens deze reis zijn de volgende optionele bezienswaardigheden te bezoeken (ter plaatse te betalen entreegelden in de lokale valuta, Noorse kronen):
Lift Holmenkollen in Oslo: ca. 160 NOK per persoon (ca. € 13,50 per persoon) of ca. 140 NOK per persoon voor senioren boven de 67 jaar (ca. € 12 per persoon)
Noors Volksmuseum op het schiereiland Bygdøy: ca. 180 NOK per persoon (ca. € 15 per persoon) of ca. 140 NOK per persoon voor senioren boven de 67 jaar (ca. € 12 per persoon)
Fram Museum op het schiereiland Bygdøy: ca. 140 NOK per persoon (ca. € 12 per persoon) of ca. 100 NOK per persoon voor senioren boven de 67 jaar (ca. € 8,50 per persoon)
Staafkerk Ringebu (voor toegang van binnen): ca. 80 NOK per persoon (ca. € 7 per persoon)
Kabelbaan Fløibanen in Bergen: ca. 160 NOK per persoon (ca. € 13,50 per persoon)
Hardanger Nature Centre: ca. 180 NOK per persoon (ca. € 15 per persoon)
Kistefos Museum inclusief sculptuurpark en The Twist Gallery (dinsdag t/m zondag): ca. 195 NOK per persoon (ca. € 16,50 per persoon) of ca. 165 NOK per persoon voor senioren boven de 67 jaar (ca. € 14 per persoon)
Munch Museum in Oslo: ca. 160 NOK per persoon (ca. € 13,50 per persoon)

Fooienpot : ca. € 10 per persoon

Maaltijden
Lunch : ca. € 35

Drinken
Flesje water: ca. € 4,35 pp
Glas wijn: ca. € 9,50 pp
Glas bier (lokaal) ca. € 7,50 pp

De fooien voor de reisleider en de vaste chauffeur zijn niet inbegrepen. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven.

Eten en drinken

Tijdens deze reis is elke dag ontbijt en acht keer diner inbegrepen. Om onderweg tijd te besparen, zal uw reisleider voorstellen om een aantal keren gezamenlijk te lunchen. Deelname is niet verplicht. Een indicatie voor de kosten van een lunch in een restaurant is ca. € 35 per persoon.

Het diner is in deze reis inbegrepen van dag 1 t/m 7 en dag 9. Uw reisleider helpt u graag met tips voor leuke restaurants. Zo heeft u de vrijheid om zelf te bepalen waar, met wie en wat u gaat eten.

Fooien

Het geven van een fooi is in Noorwegen niet gebruikelijk. De enige plaatsen waar af en toe een fooi wordt gegeven zijn restaurants en kroegen als waardering voor een uitstekende service. Het geven van een fooi wordt dan ook zeker gewaardeerd. Het geven van fooien is nooit verplicht.

Indicatie fooien
Restaurant/bar: 5-15% van de rekening

Fooienpot
Aan het begin van uw rondreis zal de reisleider een gezamenlijke fooienpot voorstellen, zodat u niet de hele dag fooien achter hoeft te laten. De reisleider betaalt van deze fooienpot alle gezamenlijke fooien, u hoeft hier dan niet meer naar om te kijken. Op die manier kunt u rustig van uw vakantie genieten. De reisleider houdt een kasboek bij, dat voor iedereen inzichtelijk is. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis is ca. € 10 per persoon. Dit bedrag kunt u ter plaatse betalen. De reisleider vertelt u waar u het beste kunt pinnen. De fooi(en) voor de reisleider en vaste chauffeur zelf zijn niet bij dit bedrag inbegrepen. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Noorwegen. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden loopt u veel en vaak beklimt u trappen. Het is belangrijk dat u zelfstandig, eventueel met hulp van een medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de bus kunt stappen. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Noorwegen

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Noorwegen zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Noorwegen. (opent in een nieuw venster)

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

Op onze website ziet u onder het tabblad 'Data & Prijzen' achter de vertrekdata aangegeven of een specifieke vertrekdatum een 'Gegarandeerd vertrek' heeft. Een groepsreis waarvan het vertrek gegarandeerd is, zal definitief doorgaan.

Wanneer het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt neemt NRV ruim van te voren (minimaal 21 dagen voor vertrek) contact met u op. NRV zal haar uiterste best doen om een passend alternatief aan te bieden. Dit alternatief kan bestaan uit bijvoorbeeld een vervoerswijziging in de vorm van een minibus of afhankelijk van de bestemming zelf rijden in een huurauto, Engelssprekende reisleiding en/of andere vertrekdata. Indien dit alternatief voor u niet passend is, ontvangt u de volledige reissom terug.

Het kan tevens voorkomen dat een vertrekdatum of luchtvaartmaatschappij aangepast moet worden in verband met een vlucht- en/ of programmawijziging. Hierover zullen wij u eveneens informeren.

NRV behoudt zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en/of overmacht situaties de reis geen doorgang te laten vinden of het reisprogramma aan te passen. Hiervoor kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee . Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Customer Experience. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

11 dagen Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Oslo

02Oslo en het Mjosameer

03Gudbrandsdalen-vallei en Lillehammer

04Langs de Atlantische kust

05Trollstigen route en Ålesund

06Briksdalsbreen-gletsjer en Geirangerfjord

07Flamsbanen

08Bergen

09Hardangerfjord, Vøringfossen en Hardangervidda

10Oslo

11Oslo - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu