Potala Paleis, Tibet
Potala Paleis, Tibet
Monniken in Tibet
Monniken in Tibet
Indrukwekkend Kathmandu
Indrukwekkend Kathmandu
Yamdrok meer, Tibet
Yamdrok meer, Tibet
Drepung Klooster
Drepung Klooster

Nepal & Tibet

Privéreis | 14 dagen v.a.
3534i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
31-10-2020
Reisduur
14 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Stadstour Kathmandu incl. een wandeling over Durbar Square
Bezoek aan de Apentempel, Swayambhunath
Meewandelen met de monniken door de smalle steegjes van Lhasa
Op het dak van de wereld staan op de Gyatsola-pas
Ontdek het wereldberoemde Potala Paleis
Debat bijwonen van de monniken in het Sera klooster

Spiritualiteit, cultuur en waanzinnige vergezichten in Nepal en Tibet

Een reis naar ‘het dak van de wereld’, wandel mee met de monniken in Lhasa, ruik de sterke geur van de yakkaas bij één van de marktkraampjes en aanschouw de veelvoud aan wapperende gekleurde gebedsvlaggentjes. Ga terug in de tijd tijdens een bezoek aan de koningsstad Bhaktapur, proef de typische mosterdolie in Khokana en tel de talloze apen bij de Apentempel Swayambhunath. Kijk uit op het imposante Himalaya gebergte en sta op het dak van de wereld bij de Gyatsola-pas. Ervaar de spiritualiteit van Tibet tijdens een bezoek aan o.a. het Drepung klooster en kijk uw ogen uit tijdens een wandeling over het Durbar Square in Kathmandu. Een bijzondere reis voor de echte wereldreiziger!

"Een compleet nieuwe rondreis naar het ‘dak van de wereld’ in Tibet en terug in de tijd tijdens een wandeling door koningsstad Bhaktapur in Nepal. Een verfrissende combinatie van spiritualiteit, cultuur en waanzinnige vergezichten! "

Tom, Medewerker Product

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Kathmandu

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Kathmandu

Vandaag vliegt u naar de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. U arriveert hier de volgende ochtend.

DAG
02

Aankomst Kathmandu

np_al_durbarsquare.jpg
Aankomst Kathmandu, inclusief transfer
Eerste kennismaking met onze lokale vertegenwoordiger
Transfer luchthaven - hotel
Overnachting in Kathmandu

Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u naar het hotel brengt. De pleinen in de stad, zoals bijvoorbeeld het centrale paleisplein Durbar Square, fungeren als ontmoetingsplaats. Als u hier even rustig gaat zitten, ziet u het dagelijkse leven van Nepal in een bonte stoet aan u voorbijtrekken. Overnachting in Kathmandu.

DAG
03

Kathmandu

np_kathtempel.jpg
Uitgebreide stadstour Kathmandu met een wandeling over Durbar Square
Bezoek aan de tempel van Swayambhunath, Apentempel
Bezoek aan de Pashupatinath Tempel
Bezoek de grootste stoepa in het land, Boudhanath
Vlucht over de Himalaya (optionele excursie)
Tweede overnachting in het centrum van Kathmandu

Maak vanochtend optioneel een spectaculaire vlucht over het imposante Himalaya gebergte. Na het ontbijt hebben we alle tijd om de bijzondere stad beter te leren kennen. We brengen een bezoek aan het belangrijkste punt van de stad, Durbar Square. Hier vindt u tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Aan het plein bevindt zich bovendien de tempel van de Kumari, de 'Levende Godin'. Verder wandelen we over de bazaar en door kleine straatjes rondom het paleisplein en sluiten we onze tour af bij de tempel van Swayambhunath, ook wel de Apentempel genoemd. Deze goud gekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen. In de middag ontdekken we de Pashupatinath tempel, gebouwd voor Lord Shiva en aanbeden door alle hindoes ter wereld. Als laatste brengt de tour u naar de grootste stoepa in het land, Boudhanath, met aan de voet een leuke lokale markt. Overnachting in Kathmandu.

DAG
04

Kathmandu (Patan & Bhaktapur)

np_al_bhaktapur2.jpg
Slenter door de straten van Patan
Bezoek koningsstad Bhaktapur
Derde overnachting in Kathmandu

Na een ontspannen ontbijt vertrekt u als eerste naar Patan, bekend door de Krishna Mandir en de duizendkoppige boeddhistische tempel. Wandel op uw gemak letterlijk in een andere wereld voordat we verder rijden naar Bhaktapur, één van de drie koningssteden. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Op elke straathoek kunt u kleurrijke rituelen, kunstig bewerkte tempels of huizen met schitterende hout gesneden ramen bewonderen. Overnachting in Kathmandu.

DAG
05

Kathmandu (Bungamati & Khokana)

Khokana
Aanschouw het houtsnijwerk in Bungamati
Proef de mosterdolie in Khokana
Laatste overnachting in Kathmandu

Vandaag bezoekt u de prachtige steden in de vallei rondom Kathmandu. Na het ontbijt beginnen we de ontdekkingstocht in Bungamati. In dit boerendorpje leven de inwoners van de landbouw maar ook veel mannen werken als houtsnij werker. De kunst van het houtsnijwerk gaat al eeuwenlang van vader op zoon. Centraal in het dorpje staat de Rato Machhendranath tempel, omringd door 16e-eeuwse woningen. Op het plein waar de tempel op staat ligt in de oogsttijd de rijst en het graan te drogen. Vervolgens bezoeken we Khokana. In dit dorp wat uit circa 900 inwoners bestaat, staat het traditionele leven nog centraal. Grote kans dat u de dorpsbewoners bezig ziet met rijstoogsten en het malen mosterdzaad, spinnen en haken. Beroemd is de mosterdolie uit Khokana, die met een oude mosterdzaadmolen wordt geperst. Overnachting in Kathmandu.

DAG
06

Kathmandu - Lhasa (Tibet)

tibet.jpg
Vlucht Kathmandu - Lhasa
Transfer luchthaven - hotel
Overnachting in Lhasa

Na een paar indrukwekkende dagen in Nepal is het tijd voor het mysterieuze Tibet. Er zijn maar weinig ‘landen’ waar het zo moeilijk binnen komen is als Tibet. Maar als u er eenmaal binnen bent, dan is het meer dan de moeite waard. De stilte, de schoonheid, de rituelen en de spiritualiteit…een bezoek aan Tibet vergeet u nooit meer. Vandaag vliegt u van Kathmandu naar Lhasa. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt wennen aan de hoogte van ca. 3650 meter en even kunt acclimatiseren voordat de rondreis verder gaat. Overnachting in Lhasa.

DAG
07

Lhasa

tb_potala paleis.jpg
Wandel mee met de monniken door de smalle steegjes van Lhasa
Bezoek de kleurrijke Jokhang tempel
Proef de bijzondere yakkaas in één van de marktstraatjes
Ontdek het wereldberoemde Potala Paleis
Overnachting in Lhasa

Vandaag ontdekt u Lhasa, de hoofdstad van ‘het dak van de wereld’ Tibet. Zie de monniken in rode gewaden door de smalle steegjes van Lhasa naar de Jokhang tempel lopen voor het gebed. U ruikt ongetwijfeld de indringende geur van yakboter en in de verschillende marktstraatjes is meer dan genoeg yakkaas en yakvlees te vinden. Monniken gebruiken de boter om de kaarsjes in de tempel bij te vullen. Via het Barkhor plein loopt u samen met een enorme stroom aan monniken naar de ingang van kleurrijke Jokhang tempel. De rijen met gebedsmolens worden draaiende gehouden door de pelgrims. Stap voor stap treedt u de tempel binnen. Onderweg naar binnen ziet de pelgrims yakboter op de muren smeren als offer. Vervolgens bezoeken we het wereldberoemde Potala Paleis. Het Potala Paleis was het winterpaleis van de meeste Dalai Lama’s en staat sinds de 7e eeuw symbool voor het Tibetaanse boeddhisme. Het Potala Paleis wordt beschouwd als de bekendste trekpleisters van Tibet. Het paleis is gebouwd op de Marpo Ri berg, ook wel de ‘rode berg’ genoemd. Het bouwwerk telt dertien verdiepingen, is meer dan 117 meter hoog en heeft meer dan 1100 kamers en gebouwd op een hoogte van 3700 meter. Uiteraard staat dit kunstwerk op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Geniet vandaag van de mysterieuze stad, verken de oude markt in de buurt van Barkor, ervaar het leven van de lokale bevolking en vergeet ook zeker niet de Tibetaanse thee te proeven. Puur genieten in Lhasa vandaag.

DAG
08

Lhasa (Drepung & Sera klooster)

tb_sera klooster.jpg
Bezoek aan het voor de Tibetanen belangrijkste klooster, het Drepung klooster
Debat bijwonen van de monniken in het Sera klooster
Overnachting in Lhasa

In de ochtend bezoekt u het volgens de Tibetanen belangrijkste klooster in Tibet, het Drepung klooster. In de hoogtijdagen woonde er gemakkelijk 7000 monniken en pelgrims. Dit klooster werd in 1416 gebouwd en was in die tijd de belangrijkste tempel voor de Dalai Lama. De derde Dalai Lama werd circa 150 jaar later als eerst ‘Living Buddha’ in deze tempel welkom geheten. De Dalai Lama bestuurde in het verleden het land en de kloosters vormden de grootste macht. Hoewel de Dalai Lama tegenwoordig in ballingschap leeft, is hij nog wel steeds de religieus en symbolisch leider van de regio en staat spiritualiteit onverminderd centraal in het land vol met kloosters, tempels, heilige rivieren en gebedsgrotten. Het Tibetaanse boeddhisme heeft zich door de jaren heen uitgesplitst in vijf verschillende scholen hiervan is de gelug de voornaamste. Binnen de gelug staan de drie grootste kloosters ‘Drie Zetels’ centraal. Het Drepungklooster is één van die kloosters, ooit was het zelfs het grootste klooster wereldwijd.

Op vijf kilometer buiten Lhasa ligt het Sera klooster, één van de andere kloosters binnen het gelug, dat u vanmiddag bezoekt. Ooit woonden hier vijfduizend monniken, tegenwoordig nog maar een paar honderd. Elke middag (behalve zondag) gaan de monniken met elkaar in debat. Een echte aanrader tijdens uw bezoek aan Tibet. De oorsprong van de naam Sera is niet zeker, maar er wordt vermoed dat het klooster Sera omdat het in die tijd omringd was door wilde rozen (se ra in het Tibetaans). Het klooster ligt aan de voet van de Tatipu Heuvel en is uitzonderlijk mooi. De belangrijkste gebouwen zijn de Coquen Hall, Zhacang (college) en Kamcun (slaapzaal). Bewonder vandaag de wonderlijke wereld van de monniken en ontdek de ongeëvenaarde fresco’s van het klooster. Overnachting in Lhasa.

DAG
09

Lhasa - Gyantse - Shigatse (ca. 270 km / 8 uur)

tb_yamdrok.jpg
Pittoreske rit van Lhasa naar Shigatse
Uitkijken over het heilige, turquoise meer Yamadrok
Rijden over de indrukwekkende Kampala pas
De Karo La gletsjer aanschouwen
Bezoek aan de Kumbum-stoepa en het Palkhor-klooster
Overnachting in Shigatse

Er staat voor vandaag een lange, maar pittoreske rit op het programma. Van Lhasa rijden we langs het turquoise meer Yamadrok, over de Kampala pas op 4794 meter hoogte en langs de Brahma Putra rivier naar Shigatse. Het Yamdrok meer is één van de drie grote heilige meren van Tibet. Vanuit de lucht ziet het eruit als een draak. Het meer is omgeven door besneeuwde bergtoppen, waarvan de hoogste maar liefst 7000 meter is. Tijdens de rit volgen prachtige uitzichten elkaar razendsnel op totdat we bij de 5560 meter hoge ruige Karo La gletsjer aankomen dat direct aan de weg gelegen is. Wapperende gebedsvlaggen, een kleine stoepa en prachtige besneeuwde toppen die glinsteren in de zon. Indrukwekkend! Vervolgens rijdt u verder voor een uitzicht over de Manla Dam. Anders dan het blauwe water van het Yamdrok-meer, is het water van het Manla reservoir doorschijnend jade groen. Prachtig! U rijdt verder naar Gyantse waar u de Kumbum stoepa en het Palkhor-klooster bezoekt. Kumbum betekent vertaald honderdduizend heilige beelden, wat verwijst naar de bouwstijl waarbij de boeddhistische kappelen trapsgewijs op elkaar gestapeld zijn. Vervolgens rijdt u nog twee uur door het grootste landbouwgebied van Tibet naar Shigatse. Overnachting in Shigatse.

DAG
10

Shigatse - Sakya - Tingri (ca. 280 km / 6 uur)

tb_sakya.jpg
Tashilhunpo-klooster, de woonplaats van de eerste Dalai Lama
Bezoek aan het Sakya klooster, in Mongoolse architectuur
Op het dak van de wereld staan op de Gyatsola-pas
Overnachting in Tingri

Opnieuw een dag met overweldigende natuur. U begint de dag met een bezoek aan het Tashilhunpo-klooster. Het klooster bevindt werd in 1447 gebouwd en de naam betekend in het Tibetaans ‘alle geluk en voorspoed zijn hier verzameld’. Het klooster werd oorspronkelijk gebruikt door de eerste Dalai Lama en gefinancierd door de lokale adel. De vierde panchen Lama (na de Dalai Lama, de hoogste spirituele leider) heeft het klooster in zijn tijd flink uitgebreid. Op dit moment woont Gyancain Norbu, de elfde panchen lama hier. Dit klooster is te bereiken via drie steile trappen. De linker trap is voor het binnen gaan van de tempel, de rechter trap is voor het verlaten van de tempel en de middelste trap is gereserveerd voor de Dalai Lama en de panchen Lama. Na dit bezoek verlaten we Shigatse en rijden we via het Sakya klooster naar Tingri. Sakya is een rustig en slaperig dorp gelegen in een afgelegen vallei, hier ligt ook het gelijknamige Sakya klooster. In de 13de eeuw was dit klooster het wereldlijke en religieuze centrum van Tibet. Het klooster heeft grijs gekleurde muren waar rode en witte banen door heen lopen. De Mongoolse architectuur wijkt af van die van andere tempels in Lhasa. Het klooster bevat sommige van de mooiste bewaard gebleven kunst van Tibet dat de Culturele Revolutie heeft overleefd. In 2003 werd in dit klooster een grote bibliotheek met 84.000 boekrollen gevonden die verborgen lagen in een muur van 60 meter lang en 10 meter hoog. Vervolgens rijden we naar Tingri via het hoogste plateau van de wereld. Hier krijgt u echt het gevoel dat u op het dak van de wereld bent als u de Gyatsola-pas passeert van 5250 meter. Overnachting in Tingri.

DAG
11

Tingri - Kyirong (ca. 340 km / 7 uur)

tb_peiku tso meer.jpg
Rit over de 5050 meter adembenemende Lalunga-pas
Stop bij het heilige Peiku Tso meer
Overnachting in Kyirong

U vertrekt vanuit Tingri en rijdt over de 5050 meter hoge Lalunga-pas, vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft op de bergketen van Mt. Oyu (8201 meter) en Mt. Xishapagma (8012 meter) overschaduwd door de uitgestrektheid van het Tibetaanse plateau (indien het weer het toelaat). We rijden langs het adembenemende heilige Peiku Tso meer en de uitgestrekte graslanden. Na een lange maar prachtige rit komt u aan in Kyirong. Overnachting in Kyirong.

DAG
12

Kyirong - Kathmandu (ca. 145 km / 7-8 uur)

tibet2.jpg
Grensovergang Tibet - Nepal
Overnachting in Kathmandu

Na het ontbijt is het tijd om het mysterieuze Tibet weer te verlaten en wordt u naar de grens gebracht, waarna u Nepal weer inrijdt. Overnachting in Kathmandu.

DAG
13

Kathmandu - Amsterdam

np_al_kathmandu pop.jpg
Vrije dag in Kathmandu
Transfer naar de luchthaven
Vlucht naar Amsterdam

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag in Kathmandu. Alle tijd om de stad nog verder op eigen gelegenheid te bezoeken, te winkelen voor leuke souvenirs en lekker te genieten van het oude centrum. In de loop van de avond wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht, voor uw terugvlucht.

DAG
14

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst in Nederland

Einde van een heerlijke reis! In het vliegtuig naar Amsterdam denkt u terug aan de vriendelijke lokale bevolking en adembenemende vergezichten die u leerde kennen in Nepal. En wat een beleving om het mysterieuze Tibet rond te dwalen. Onvoorstelbaar dat u in tijdens deze reis zoveel heeft gezien en meegemaakt.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
14 dagen Nepal & Tibet: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Binnenlandse vlucht Kathmandu - Lhasa
23 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten met Etihad Airways
20 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten met Turkish Airlines
23 kg ruimbagage op de binnenlandse vlucht
Meet & Greet op de luchthaven
Transfer luchthaven - hotel v.v.
Rondreis met privé chauffeur per airco auto/minivan van dag 2 t/m 13
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Uitgebreide stadstour in Kathmandu
Bezoek aan de tempel van Swayambhunath, Apentempel
Slenteren over de Tibetaanse markt in Boudhanath
Bezoek aan koningsstad Bhaktapur
Bezoek aan de historische stad Patan
Bezoek de kleurrijke Jokhang tempel
Ontdek het wereldberoemde Potala Paleis
Bezoek aan het Drepung klooster
Debat bijwonen van de monniken in het Sera klooster
Uitkijken over het heilige, turquoise meer Yamadrok
De Karo La gletsjer aanschouwen
Bezoek aan de Kumbum-stoepa en het Palkhor-klooster
Tashilhunpo-klooster, de woonplaats van de eerste Dalai Lama
Bezoek aan het Sakya klooster, in Mongoolse architectuur
Pittoreske rit van Lhasa naar Shigatse
Rijden over de indrukwekkende Kampala pas
Op het dak van de wereld staan op de Gyatsola-pas
Rit over de 5050 meter adembenemende Lalunga-pas
Stop bij het heilige Peiku Tso meer
Engelssprekende gids van dag 2 t/m 13
Entreegelden volgens programma
* In de maanden december en januari zal u zonder airco reizen, omdat het in deze maanden niet nodig is om airco te hebben.

Exclusief

Visumkosten Nepal ca. vanaf € 45 p.p. (afhankelijk van het type visum)
Visumkosten Tibet ca. 95 USD per persoon (afhankelijk van het type visum)
Overige maaltijden
Eventuele optionele excursies en fooien
Visum Nepal
Visa Tibet (ter plaatse ca. 95 USD per persoon)
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners (ca. 20 USD per persoon)
Eventuele feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Reserveringskosten: € 25 per boeking
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Visumkosten Nepal ca. vanaf € 45 p.p. (afhankelijk van het type visum)
Visumkosten Tibet ca. 95 USD per persoon (afhankelijk van het type visum)
Overige maaltijden
Eventuele optionele excursies en fooien
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
14 dagen Nepal & Tibet: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam – Kathmandu

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Kathmandu

Vandaag vliegt u naar de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. U arriveert hier de volgende ochtend.

DAG
02

Aankomst Kathmandu

np_al_durbarsquare.jpg
Aankomst Kathmandu, inclusief transfer
Eerste kennismaking met onze lokale vertegenwoordiger
Transfer luchthaven - hotel
Overnachting in Kathmandu

Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u naar het hotel brengt. De pleinen in de stad, zoals bijvoorbeeld het centrale paleisplein Durbar Square, fungeren als ontmoetingsplaats. Als u hier even rustig gaat zitten, ziet u het dagelijkse leven van Nepal in een bonte stoet aan u voorbijtrekken. Overnachting in Kathmandu.

DAG
03

Kathmandu

np_kathtempel.jpg
Uitgebreide stadstour Kathmandu met een wandeling over Durbar Square
Bezoek aan de tempel van Swayambhunath, Apentempel
Bezoek aan de Pashupatinath Tempel
Bezoek de grootste stoepa in het land, Boudhanath
Vlucht over de Himalaya (optionele excursie)
Tweede overnachting in het centrum van Kathmandu

Maak vanochtend optioneel een spectaculaire vlucht over het imposante Himalaya gebergte. Na het ontbijt hebben we alle tijd om de bijzondere stad beter te leren kennen. We brengen een bezoek aan het belangrijkste punt van de stad, Durbar Square. Hier vindt u tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Aan het plein bevindt zich bovendien de tempel van de Kumari, de 'Levende Godin'. Verder wandelen we over de bazaar en door kleine straatjes rondom het paleisplein en sluiten we onze tour af bij de tempel van Swayambhunath, ook wel de Apentempel genoemd. Deze goud gekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen. In de middag ontdekken we de Pashupatinath tempel, gebouwd voor Lord Shiva en aanbeden door alle hindoes ter wereld. Als laatste brengt de tour u naar de grootste stoepa in het land, Boudhanath, met aan de voet een leuke lokale markt. Overnachting in Kathmandu.

DAG
04

Kathmandu (Patan & Bhaktapur)

np_al_bhaktapur2.jpg
Slenter door de straten van Patan
Bezoek koningsstad Bhaktapur
Derde overnachting in Kathmandu

Na een ontspannen ontbijt vertrekt u als eerste naar Patan, bekend door de Krishna Mandir en de duizendkoppige boeddhistische tempel. Wandel op uw gemak letterlijk in een andere wereld voordat we verder rijden naar Bhaktapur, één van de drie koningssteden. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Op elke straathoek kunt u kleurrijke rituelen, kunstig bewerkte tempels of huizen met schitterende hout gesneden ramen bewonderen. Overnachting in Kathmandu.

DAG
05

Kathmandu (Bungamati & Khokana)

Khokana
Aanschouw het houtsnijwerk in Bungamati
Proef de mosterdolie in Khokana
Laatste overnachting in Kathmandu

Vandaag bezoekt u de prachtige steden in de vallei rondom Kathmandu. Na het ontbijt beginnen we de ontdekkingstocht in Bungamati. In dit boerendorpje leven de inwoners van de landbouw maar ook veel mannen werken als houtsnij werker. De kunst van het houtsnijwerk gaat al eeuwenlang van vader op zoon. Centraal in het dorpje staat de Rato Machhendranath tempel, omringd door 16e-eeuwse woningen. Op het plein waar de tempel op staat ligt in de oogsttijd de rijst en het graan te drogen. Vervolgens bezoeken we Khokana. In dit dorp wat uit circa 900 inwoners bestaat, staat het traditionele leven nog centraal. Grote kans dat u de dorpsbewoners bezig ziet met rijstoogsten en het malen mosterdzaad, spinnen en haken. Beroemd is de mosterdolie uit Khokana, die met een oude mosterdzaadmolen wordt geperst. Overnachting in Kathmandu.

DAG
06

Kathmandu - Lhasa (Tibet)

tibet.jpg
Vlucht Kathmandu - Lhasa
Transfer luchthaven - hotel
Overnachting in Lhasa

Na een paar indrukwekkende dagen in Nepal is het tijd voor het mysterieuze Tibet. Er zijn maar weinig ‘landen’ waar het zo moeilijk binnen komen is als Tibet. Maar als u er eenmaal binnen bent, dan is het meer dan de moeite waard. De stilte, de schoonheid, de rituelen en de spiritualiteit…een bezoek aan Tibet vergeet u nooit meer. Vandaag vliegt u van Kathmandu naar Lhasa. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt wennen aan de hoogte van ca. 3650 meter en even kunt acclimatiseren voordat de rondreis verder gaat. Overnachting in Lhasa.

DAG
07

Lhasa

tb_potala paleis.jpg
Wandel mee met de monniken door de smalle steegjes van Lhasa
Bezoek de kleurrijke Jokhang tempel
Proef de bijzondere yakkaas in één van de marktstraatjes
Ontdek het wereldberoemde Potala Paleis
Overnachting in Lhasa

Vandaag ontdekt u Lhasa, de hoofdstad van ‘het dak van de wereld’ Tibet. Zie de monniken in rode gewaden door de smalle steegjes van Lhasa naar de Jokhang tempel lopen voor het gebed. U ruikt ongetwijfeld de indringende geur van yakboter en in de verschillende marktstraatjes is meer dan genoeg yakkaas en yakvlees te vinden. Monniken gebruiken de boter om de kaarsjes in de tempel bij te vullen. Via het Barkhor plein loopt u samen met een enorme stroom aan monniken naar de ingang van kleurrijke Jokhang tempel. De rijen met gebedsmolens worden draaiende gehouden door de pelgrims. Stap voor stap treedt u de tempel binnen. Onderweg naar binnen ziet de pelgrims yakboter op de muren smeren als offer. Vervolgens bezoeken we het wereldberoemde Potala Paleis. Het Potala Paleis was het winterpaleis van de meeste Dalai Lama’s en staat sinds de 7e eeuw symbool voor het Tibetaanse boeddhisme. Het Potala Paleis wordt beschouwd als de bekendste trekpleisters van Tibet. Het paleis is gebouwd op de Marpo Ri berg, ook wel de ‘rode berg’ genoemd. Het bouwwerk telt dertien verdiepingen, is meer dan 117 meter hoog en heeft meer dan 1100 kamers en gebouwd op een hoogte van 3700 meter. Uiteraard staat dit kunstwerk op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Geniet vandaag van de mysterieuze stad, verken de oude markt in de buurt van Barkor, ervaar het leven van de lokale bevolking en vergeet ook zeker niet de Tibetaanse thee te proeven. Puur genieten in Lhasa vandaag.

Goed om te weten

Lhasa ligt op een hoogte van 3650 meter. De lucht is zuurstofarmer dan u gewend bent. Uw ademhaling gaat moeizamer en af en toe moet u even stilstaan om op adem te komen. Het is mogelijk dat u last van hoogteziekte krijgt.

Weetje

Heel bijzonder is een bezoek aan Lhasa tijdens het Saga Dawa festival. Tijdens dit festival komen duizenden pelgrims naar de stad en zij maken de tocht om de Jokhang tempel nog kleurrijker dan het al is. Wanneer het festival is, hangt af van de maan.

DAG
08

Lhasa (Drepung & Sera klooster)

tb_sera klooster.jpg
Bezoek aan het voor de Tibetanen belangrijkste klooster, het Drepung klooster
Debat bijwonen van de monniken in het Sera klooster
Overnachting in Lhasa

In de ochtend bezoekt u het volgens de Tibetanen belangrijkste klooster in Tibet, het Drepung klooster. In de hoogtijdagen woonde er gemakkelijk 7000 monniken en pelgrims. Dit klooster werd in 1416 gebouwd en was in die tijd de belangrijkste tempel voor de Dalai Lama. De derde Dalai Lama werd circa 150 jaar later als eerst ‘Living Buddha’ in deze tempel welkom geheten. De Dalai Lama bestuurde in het verleden het land en de kloosters vormden de grootste macht. Hoewel de Dalai Lama tegenwoordig in ballingschap leeft, is hij nog wel steeds de religieus en symbolisch leider van de regio en staat spiritualiteit onverminderd centraal in het land vol met kloosters, tempels, heilige rivieren en gebedsgrotten. Het Tibetaanse boeddhisme heeft zich door de jaren heen uitgesplitst in vijf verschillende scholen hiervan is de gelug de voornaamste. Binnen de gelug staan de drie grootste kloosters ‘Drie Zetels’ centraal. Het Drepungklooster is één van die kloosters, ooit was het zelfs het grootste klooster wereldwijd.

Op vijf kilometer buiten Lhasa ligt het Sera klooster, één van de andere kloosters binnen het gelug, dat u vanmiddag bezoekt. Ooit woonden hier vijfduizend monniken, tegenwoordig nog maar een paar honderd. Elke middag (behalve zondag) gaan de monniken met elkaar in debat. Een echte aanrader tijdens uw bezoek aan Tibet. De oorsprong van de naam Sera is niet zeker, maar er wordt vermoed dat het klooster Sera omdat het in die tijd omringd was door wilde rozen (se ra in het Tibetaans). Het klooster ligt aan de voet van de Tatipu Heuvel en is uitzonderlijk mooi. De belangrijkste gebouwen zijn de Coquen Hall, Zhacang (college) en Kamcun (slaapzaal). Bewonder vandaag de wonderlijke wereld van de monniken en ontdek de ongeëvenaarde fresco’s van het klooster. Overnachting in Lhasa.

DAG
09

Lhasa - Gyantse - Shigatse (ca. 270 km / 8 uur)

tb_yamdrok.jpg
Pittoreske rit van Lhasa naar Shigatse
Uitkijken over het heilige, turquoise meer Yamadrok
Rijden over de indrukwekkende Kampala pas
De Karo La gletsjer aanschouwen
Bezoek aan de Kumbum-stoepa en het Palkhor-klooster
Overnachting in Shigatse

Er staat voor vandaag een lange, maar pittoreske rit op het programma. Van Lhasa rijden we langs het turquoise meer Yamadrok, over de Kampala pas op 4794 meter hoogte en langs de Brahma Putra rivier naar Shigatse. Het Yamdrok meer is één van de drie grote heilige meren van Tibet. Vanuit de lucht ziet het eruit als een draak. Het meer is omgeven door besneeuwde bergtoppen, waarvan de hoogste maar liefst 7000 meter is. Tijdens de rit volgen prachtige uitzichten elkaar razendsnel op totdat we bij de 5560 meter hoge ruige Karo La gletsjer aankomen dat direct aan de weg gelegen is. Wapperende gebedsvlaggen, een kleine stoepa en prachtige besneeuwde toppen die glinsteren in de zon. Indrukwekkend! Vervolgens rijdt u verder voor een uitzicht over de Manla Dam. Anders dan het blauwe water van het Yamdrok-meer, is het water van het Manla reservoir doorschijnend jade groen. Prachtig! U rijdt verder naar Gyantse waar u de Kumbum stoepa en het Palkhor-klooster bezoekt. Kumbum betekent vertaald honderdduizend heilige beelden, wat verwijst naar de bouwstijl waarbij de boeddhistische kappelen trapsgewijs op elkaar gestapeld zijn. Vervolgens rijdt u nog twee uur door het grootste landbouwgebied van Tibet naar Shigatse. Overnachting in Shigatse.

DAG
10

Shigatse - Sakya - Tingri (ca. 280 km / 6 uur)

tb_sakya.jpg
Tashilhunpo-klooster, de woonplaats van de eerste Dalai Lama
Bezoek aan het Sakya klooster, in Mongoolse architectuur
Op het dak van de wereld staan op de Gyatsola-pas
Overnachting in Tingri

Opnieuw een dag met overweldigende natuur. U begint de dag met een bezoek aan het Tashilhunpo-klooster. Het klooster bevindt werd in 1447 gebouwd en de naam betekend in het Tibetaans ‘alle geluk en voorspoed zijn hier verzameld’. Het klooster werd oorspronkelijk gebruikt door de eerste Dalai Lama en gefinancierd door de lokale adel. De vierde panchen Lama (na de Dalai Lama, de hoogste spirituele leider) heeft het klooster in zijn tijd flink uitgebreid. Op dit moment woont Gyancain Norbu, de elfde panchen lama hier. Dit klooster is te bereiken via drie steile trappen. De linker trap is voor het binnen gaan van de tempel, de rechter trap is voor het verlaten van de tempel en de middelste trap is gereserveerd voor de Dalai Lama en de panchen Lama. Na dit bezoek verlaten we Shigatse en rijden we via het Sakya klooster naar Tingri. Sakya is een rustig en slaperig dorp gelegen in een afgelegen vallei, hier ligt ook het gelijknamige Sakya klooster. In de 13de eeuw was dit klooster het wereldlijke en religieuze centrum van Tibet. Het klooster heeft grijs gekleurde muren waar rode en witte banen door heen lopen. De Mongoolse architectuur wijkt af van die van andere tempels in Lhasa. Het klooster bevat sommige van de mooiste bewaard gebleven kunst van Tibet dat de Culturele Revolutie heeft overleefd. In 2003 werd in dit klooster een grote bibliotheek met 84.000 boekrollen gevonden die verborgen lagen in een muur van 60 meter lang en 10 meter hoog. Vervolgens rijden we naar Tingri via het hoogste plateau van de wereld. Hier krijgt u echt het gevoel dat u op het dak van de wereld bent als u de Gyatsola-pas passeert van 5250 meter. Overnachting in Tingri.

DAG
11

Tingri - Kyirong (ca. 340 km / 7 uur)

tb_peiku tso meer.jpg
Rit over de 5050 meter adembenemende Lalunga-pas
Stop bij het heilige Peiku Tso meer
Overnachting in Kyirong

U vertrekt vanuit Tingri en rijdt over de 5050 meter hoge Lalunga-pas, vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft op de bergketen van Mt. Oyu (8201 meter) en Mt. Xishapagma (8012 meter) overschaduwd door de uitgestrektheid van het Tibetaanse plateau (indien het weer het toelaat). We rijden langs het adembenemende heilige Peiku Tso meer en de uitgestrekte graslanden. Na een lange maar prachtige rit komt u aan in Kyirong. Overnachting in Kyirong.

DAG
12

Kyirong - Kathmandu (ca. 145 km / 7-8 uur)

tibet2.jpg
Grensovergang Tibet - Nepal
Overnachting in Kathmandu

Na het ontbijt is het tijd om het mysterieuze Tibet weer te verlaten en wordt u naar de grens gebracht, waarna u Nepal weer inrijdt. Overnachting in Kathmandu.

DAG
13

Kathmandu - Amsterdam

np_al_kathmandu pop.jpg
Vrije dag in Kathmandu
Transfer naar de luchthaven
Vlucht naar Amsterdam

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag in Kathmandu. Alle tijd om de stad nog verder op eigen gelegenheid te bezoeken, te winkelen voor leuke souvenirs en lekker te genieten van het oude centrum. In de loop van de avond wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht, voor uw terugvlucht.

DAG
14

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst in Nederland

Einde van een heerlijke reis! In het vliegtuig naar Amsterdam denkt u terug aan de vriendelijke lokale bevolking en adembenemende vergezichten die u leerde kennen in Nepal. En wat een beleving om het mysterieuze Tibet rond te dwalen. Onvoorstelbaar dat u in tijdens deze reis zoveel heeft gezien en meegemaakt.

Goed om te weten

Houdt er rekening mee dat u rond 12.00 uit moet checken in het hotel in Kathmandu. U kunt uw bagage veilig opslaan bij de receptie. Om u verblijf comfortabeler te maken is het mogelijk een dagkamer te boeken in Kathmandu waar u tot het moment van vertrek naar de luchthaven gebruik van kunt maken.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
1 optie
Open+
14 dagen Nepal & Tibet: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Kathmandu
Hotel Manaslu
Viersterren
 • Kamer Manaslu
 • manaslu hotel
 • Overzicht Manaslu
 • Zwembad Manaslu
 • manaslu hotel
De traditionele Nepalese gastvrijheid, de vriendelijke medewerkers en de faciliteiten maken Manaslu tot een fijne plek om te verblijven! Een heerlijk hotel in het hart van de stad, het hotel is vernoemd naar de achtste hoogste berg ter wereld! Centraal gelegen in het centrum van Kathmandu, een kloppend kosmopolitische stad die een perfecte mix tussen de oude en nieuwe vertegenwoordigd. Het hotel beschikt over een receptie met kluisjes, lobby, restaurant met lokale en internationale gerechten, bar, roomservice, zwembad met zonneterras en ligbedden, winkeltje, internetfaciliteiten, sauna en wasservice.
De kamers zijn netjes ingericht en voorzien van airco, telefoon, sat-TV en een badkamer met bad of douche.
Meer info >
Kathmandu
Aloft Hotel
Vierenhalve ster
Het Aloft Hotel in Kathmandu is een prachtige accommodatie, gelegen in het bruisende hart van de stad. Diverse bezienswaardigheden, leuke markten en lekkere restaurants liggen in de nabije omgeving van het hotel. Onder de faciliteiten behoren onder andere een fitnessruimte, lounge en bar, een binnenzwembad voor een verfrissende duik en een eigen restaurant waar uitstekende gerechten worden geserveerd. Aan de 24-uursreceptie kunt u op ieder moment van de dag terecht voor uw persoonlijke wensen en vragen. De kamers van Aloft Hotel zijn keurig ingericht en voorzien van airco, TV, waterkoker, kledingkast en haardroger.
Meer info >
Lhasa
Hotel Gang Gyan
Drieenhalve ster
 • tb_ganggyan_ka.jpg
Het hotel Gang Gyan is centraal gelegen in Lhasa en ligt nabij onder meer het Potala Paleis en de Jokhang tempel. Ook zijn er diverse eetgelegenheden in de buurt van dit hotel te vinden. Het beschikt over een restaurant en nette kamers. De kamers zijn voorzien van een airco, TV en een koelkastje.
Meer info >
Lhasa
Xin Ding Hotel
Viersterren
 • tb_ac_xinding_ax.jpg
 • tb_ac_xinding_re.jpg
 • tb_ac_xinding_ka1.jpg
 • tb_ac_xinding_ka.jpg
Met een prachtig uitzicht op het Potalapaleis heeft het Xin Ding hotel een centrale ligging in de stad Lhasa. Diverse bezienswaardigheden liggen in de buurt. Bij binnenkomst staat u in een grote lobby, welke toegang biedt tot het restaurant. De kamers zijn netjes ingericht en beschikken over een badkamer met douche en toilet. Een prima verblijf in deze traditionele hoofdstad.
Meer info >
Shigatse
Manasarovar Hotel
Viersterren
 • tb_ac_manasarovar_ka.jpg
 • tb_ac_manasarovar_ka2.jpg
In Tibetaanse stijl ingericht met schilderingen op de muren en het plafond is dit hotel gelegen in het hart van het centrum van Shigatse. Het oude centrum van de stad ligt op circa 20 minuten lopen van het hotel. Het beschikt over een restaurant, bar en nette kamers. De kamers zijn voorzien van airco, TV en badkamer met douche en toilet.
Meer info >
Shigatse
Manasarovar Hotel
Viersterren
 • tb_ac_manasarovar_ka.jpg
 • tb_ac_manasarovar_ka2.jpg
In Tibetaanse stijl ingericht met schilderingen op de muren en het plafond is dit hotel gelegen in het hart van het centrum van Shigatse. Het oude centrum van de stad ligt op circa 20 minuten lopen van het hotel. Het beschikt over een restaurant, bar en nette kamers. De kamers zijn voorzien van airco, TV en badkamer met douche en toilet.
Meer info >
Tingri
Hotel Qomolangma
Driesterren
 • tb_ac_tingri_ka.jpg
'Het hoogste hotel van de wereld', dat is wat Qomolangma Hotel letterlijk vertaald betekend. Het is een simpel hotel in de Tingri regio. Wanneer u vanuit het hotel naar het dorp loopt, heeft u een prachtig uitzicht op de bergen van de Himalaya. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, winkeltje en roomservice.
Meer info >
Tingri
Hotel Qomolangma
Driesterren
 • tb_ac_tingri_ka.jpg
'Het hoogste hotel van de wereld', dat is wat Qomolangma Hotel letterlijk vertaald betekend. Het is een simpel hotel in de Tingri regio. Wanneer u vanuit het hotel naar het dorp loopt, heeft u een prachtig uitzicht op de bergen van de Himalaya. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, winkeltje en roomservice.
Meer info >
Kyirong
Hotel Kyirong
 • tb_ac_kyirong_ex1.jpg
Hotel Kyirong is gelegen in het kleine gelijknamige stadje. Het hotel beschikt over nette kamers met een eigen badkamer met warm water.
Meer info >
Kyirong
Hotel Pema
Driesterren
 • pema hotel (1).jpg
Hotel Pema is gelegen in het kleine stadje Kyirong. Het hotel heeft nette kamers met een eigen badkamer met warm water.
Meer info >
Het is momenteel nog niet mogelijk om verlengingen bij te boeken.
14 dagen Nepal & Tibet: altijd de beste prijs

Extra's

( 1 t/m 1 van 1 opties )
Kathmandu - Rondvlucht over de Himalaya
Een vlucht over de Himalaya met prachtige vergezichten staat op menig wensenlijstje. De Himalaya is een gebergte dat zich uitstrekt van Pakistan over India, Nepal en Tibet. Een enorm gebergte van wel 2400 km lang en tussen de 150 en 280 km breed. In de Himalaya vindt u ook de hoogste bergtoppen ter wereld, zoals de Mount Everest (8850 m) en de Kangchenjunga (8586 m), Het woord Himalaya stamt uit het Sanskriet en betekent 'sneeuwplaats'. Ongekende uitzichten met imposante besneeuwde bergtoppen en diepe dalen. De rondvlucht duurt ca. 1 uur en de transfers zijn inbegrepen.

*Mocht de vlucht onverhoopt niet doorgaan wegens bijvoorbeeld weersomstandigheden krijgt u uiteraard uw betaalde excursiegeld terug. U hoeft dan alleen $ 5 per persoon voor de transfers te betalen.
Minimaal 2 deelnemers – Prijs ca. € 194 per persoon (omgerekend ca. 225 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
...
Voor de privereis Nepal & Tibet zijn er nog geen beoordelingen beschikbaar.
14 dagen Nepal & Tibet: altijd de beste prijs

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Reisdocumenten Tibet

U bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten. Voor reizen naar Tibet moet uw paspoort na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Belgische reizigers hebben een internationale reispas nodig. Bovendien is een visum verplicht. Voor onze reizen naar Tibet reist u via Nepal en dient u een visum voor Nepal aan te vragen. (Lees meer onder landinfomatie)

Ons lokaal agentschap regelt voor u het visum (travel permit) voor Tibet. De aanvraag doet onze agent ter plaatse en dit betekent dat u uw paspoort 3 werkdagen afgeeft aan de ambassade in Kathmandu . Daarnaast dient u een pasfoto mee te nemen voor op het visum. De kosten van het Tibet permit zijn $95 per persoon betaalt u ter plaatse. NRV moet minimaal 1 maand van te voren een kopie van uw paspoort naar ons lokaal agentschap sturen ter voorbereiding op de aanvraag van het visum.

Berg- of hoogteziekte

De ijlheid van de lucht in de bergen van Tibet, kan meer van uw lichaam vragen dan u gewend bent. Hierdoor kunt u geconfronteerd worden met berg- of hoogteziekte, ook wel AMS (Acute Mountain Sickness of Altitude Sickness) genoemd. Dit uit zich in kortademigheid, hoofdpijn en/of misselijkheid. Dit kan iedereen overkomen ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie. Het is belangrijk om veel te drinken (minstens 3 liter), niet te roken, geen alcohol te drinken, voldoende koolhydraten te eten, slaappillen te vermijden en u in een rustig tempo te bewegen. De symptomen van hoogteziekte treden meestal op binnen 24-72 uur na aankomst op grotere hoogte.

Over het algemeen hebben ongeoefende bergwandelaars en –klimmers kans om hoogteziekte te krijgen vanaf ca. 2000 meter, bij geoefende klimmers is de kans groter vanaf ca. 3000 meter. De stad Lhasa ligt op 3650 meter hoogte, Gyantse op 3977 meter hoogte en Tingri op maar liefst 4300 meter hoogte. Ook rijdt u tijdens de privéreis Nepal & Tibet over de Lalunga-pas op 5050 meter hoogte.

Door het zuurstofgebrek wordt de ademhaling versneld en ademt u meer vocht uit dan normaal. Vandaar dat u veel moet drinken. Boven de 2500 meter in elk geval drie tot vier liter per dag. Hoofdpijn is één van de belangrijkste symptomen. De hoogteverschillen in de Himalaya zijn enorm. Ons lichaam is in staat zich aan te passen aan de hoogtes, maar alleen als we hiervoor voldoende tijd nemen. Zich haasten in Tibet kan dodelijk zijn. Met andere woorden: het lichaam moet de tijd krijgen om te acclimatiseren. U moet u bij deze reis bewust zijn van het bestaan van hoogteziekte en de bereidheid hebben om te rusten of af te dalen wanneer de symptomen optreden. Hartpatiënten, zwangere vrouwen en mensen met ademhalingsproblemen wordt afgeraden naar grote hoogte te gaan. Ook kinderen zijn gevoeliger voor hoogteziekte dan volwassenen. Het is zeer riskant naar grote hoogte te trekken met kinderen, die niet kunnen vertellen wanneer ze zich niet goed voelen.

De eerste symptomen van hoogteziekte zijn: hoofdpijn, afgenomen lichamelijke en geestelijke prestaties, extreme vermoeidheid en verlies van eetlust. Wanneer lichte symptomen optreden, is dit een signaal dat u op dezelfde hoogte moet blijven tot de symptomen verdwenen zijn. Ga nooit verder omhoog met symptomen van hoogteziekte. Als u op dezelfde hoogte blijft en de symptomen verergeren, dan is het noodzakelijk om minstens 300 – 500 (hoogte) meters af te dalen. Tegen hoogteziekte is medicatie verkrijgbaar, maar informeer vooraf goed over verschijnselen van hoogteziekte. Het is aan te raden om voor vertrek een arts te raadplegen over maatregelen en mogelijke medicatie tegen hoogteziekte. Voor verdere informatie kunt u terecht op de website van de GGD.

Tips tegen hoogteziekte
Om uw lichaam rust te geven en ‘te helpen’ om makkelijker te acclimatiseren, adviseren wij u om twee dagen alvorens af te reizen naar hogere hoogtes, geen alcohol meer te drinken en enkel licht verteerbaar voedsel te nuttigen (geen steaks of ander eten dat zwaar op de maag ligt, maar juist salades, quinoa, vis, groenteschotels en dergelijken). Door zwaar voedsel te vermijden, helpt u uw lichaam om sneller te wennen aan de hoogtes. Nadat uw lichaam geacclimatiseerd is op hogere hoogtes (na +/- 36 uur), voelt u zelf aan dat het mogelijk makkelijker gaat (enkel kortademigheid houdt aan vanwege de ijdele lucht), waarbij het weer mogelijk is om hetgeen te nuttigen alsof u op zeeniveau bent (zoals alcoholische dranken en vlees). Vraag gerust uw (lokale) reisleider, gids en/of hotelpersoneel om advies, zij hebben vaak toeristen uit lagergelegen gebieden op bezoek en zijn gewend aan deze situaties

Galadiners

Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Nepal
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Landinfo
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Data en Prijzen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

14 dagen Nepal & Tibet: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam – Kathmandu

02Aankomst Kathmandu

03Kathmandu

04Kathmandu (Patan & Bhaktapur)

05Kathmandu (Bungamati & Khokana)

06Kathmandu - Lhasa (Tibet)

07Lhasa

08Lhasa (Drepung & Sera klooster)

09Lhasa - Gyantse - Shigatse (ca. 270 km / 8 uur)

10Shigatse - Sakya - Tingri (ca. 280 km / 6 uur)

11Tingri - Kyirong (ca. 340 km / 7 uur)

12Kyirong - Kathmandu

13Kathmandu - Amsterdam

14Aankomst Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis