Tibet, gebedsvlaggetjes
Tibet, gebedsvlaggetjes
Pokhara, World Peace Pagoda
Pokhara, World Peace Pagoda
Trekking vanuit Pokhara
Trekking vanuit Pokhara
Chitwan Nationaal Park
Chitwan Nationaal Park
Indrukwekkend Kathmandu
Indrukwekkend Kathmandu

Actief Nepal

Privéreis | 19 dagen v.a.
2955i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
08-09-2024
Reisduur
19dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Zomersale!i

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Zomersale!i
Onvergetelijke 7-daagse trekking door de Himalaya
Uitzicht over de majestueuze pieken van de Annapurnaketen
Stadstour Kathmandu incl. een wandeling over Durbar Square
Bezoek aan de Apentempel, Swayambhunath
Te voet, per kano en jeep door Chitwan Nationaal Park
Boottocht over het betoverende Phewa-meer

Nepal, het land voor de echte avonturiers

Nepal, het land voor de echte avonturiers. Het land van de majestueuze pieken van de Himalaya en de Tibetaanse sherpa’s. Het land van de bijzonder kloosters en rijke cultuur. Het land van de gekleurde gebedsvlaggetjes en de prachtige uitgestrekte natuur. Nepal is een land van uiterste, en u maakt het allemaal mee tijdens deze actieve reis. Uiteraard bezoekt u tijdens deze reis de bekende hoogtepunten als Durbar Square in Kathmandu, reist u terug in de tijd tijdens een bezoek aan de koningsstad Bhaktapur en telt u de talloze apen bij de Swayambhunath tempel. Samen met uw sherpa gids hiket u maar liefst zeven dagen door de Himalaya en overnacht u in traditionele guest- en teahouses. De trekking is een pittige tocht die u meeneemt door Rododendronbossen, langs woeste rivieren en ruige paden en onderweg geniet u van imposante met sneeuw bedekte bergtoppen en weidse uitzichten. Het hoogste punt dat u bereikt is Poon Hill op 3210 meter. Ook spot u neushoorns tijdens de verschillende jungleactiviteiten in Chitwan Nationaal Park en verblijft u in het sprookjesachtige Pokhara.

"Een compleet nieuwe rondreis met niet alleen de bekende hoogtepunten van Nepal, maar ook een 7-daagse trekking door het Himalaya gebergte. Nepal, een land voor de echte avonturier. "

Stefanie, Product Medewerker

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Kathmandu

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam - Kathmandu

Vandaag vliegt u naar de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. U arriveert hier de volgende ochtend.

DAG
02

Aankomst Kathmandu

np_al_durbarsquare.jpg
Aankomst Kathmandu, inclusief transfer
Eerste kennismaking met onze lokale vertegenwoordiger
Transfer luchthaven - hotel
Overnachting in Kathmandu

Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u naar het hotel brengt.
De pleinen in de stad, zoals het centrale paleisplein Durbar Square, fungeren als ontmoetingsplaats. Als u hier even rustig gaat zitten, ziet u het dagelijkse leven van Nepal in een bonte stoet aan u voorbijtrekken. Overnachting in Kathmandu.

DAG
03

Kathmandu - Bhaktapur - Nagarkot (ca. 30 km / 1-2 uur)

Bhaktapur
Vlucht over de Himalaya (optionele excursie)
Uitgebreide stadstour Kathmandu met een wandeling over Durbar Square
Bezoek aan de tempel van Swayambhunath, Apentempel
Bezoek Bhaktapur in de Kathmandu-vallei
Overnachting in Nagarkot

Maak vanochtend optioneel een spectaculaire vlucht over het imposante Himalaya gebergte. Na het ontbijt hebben we alle tijd om de bijzondere stad beter te leren kennen. We brengen een bezoek aan het belangrijkste punt van de stad, Durbar Square. Hier vindt u tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Aan het plein bevindt zich bovendien de tempel van de Kumari, de 'Levende Godin'. Verder wandelt u over de bazaar en door kleine straatjes rondom het Paleisplein en sluiten u uw tour af bij de tempel van Swayambhunath, ook wel de Apentempel genoemd. Deze goud gekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen.

In de middag rijdt u weer verder naar Bhaktapur, één van de drie koningssteden. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Op elke straathoek kunt u kleurrijke rituelen, kunstig bewerkte tempels of huizen met schitterende hout gesneden ramen bewonderen. Vervolgens slingert de weg zich de hoogte in naar Nagarkot. Uw hotel in dit dorpje heeft een dakterras met een imposant uitzicht op de hoogste toppen van de Himalaya en de wereld. Overnachting in Nagarkot.

DAG
04

Nagarkot - Pokhara

np_pokhara.jpg
Vlucht Kathmandu - Pokhara
Eerste overnachting Pokhara

Het is vandaag de moeite waard om 's morgens vroeg op te staan en de zon te zien opkomen over de prachtige bergketens. Deze ochtend vliegt u naar Pokhara. Het is de toegangspoort tot de regio Annapurna en één van de meest schilderachtige plekjes van Nepal. De schoonheid van de vallei wordt nog eens versterkt door de prachtige meren Phewa , Begnas en Rupa. Het prachtige uitzicht op de Dhaulagiri , Himalchuli , Macchapuchhre en vijf pieken van de Annapurna bieden een zeer dramatisch uitzicht in een subtropische omgeving en kent prachtige vergezichten op de vele besneeuwde toppen van het Annapurna gebergte en de Himalaya.

DAG
05

Pokhara

new_np_trekking_pokhara world peace.jpg
De Pagode van de Wereldvrede bezoeken
Boottocht over het betoverende Phewa-meer
Overnachting in Pokhara

U begint uw verblijf in Pokhara met een leuke boottocht over het Phewa-meer. Het decor van dichtbegroeide oevers, besneeuwde bergpieken en het kraakheldere water is magisch. Alsof u in een schilderij belandt! Geniet van de frisse berglucht, zie inwoners langs varen in traditionele ‘doongas’ (uitgeholde boomstammen) en kijk of u zilverkarpers ziet zwemmen. Ook bezoekt u de World Peace Pagoda, een grote boeddhistische stoepa die is gelegen op de top van een heuvel aan de zuidkust van het Phewa meer. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht op de Annapurna berg massief, het Phewa Lake en de stad Pokhara. Hierna wordt u terug gebracht naar uw hotel. Overnachting in Pokhara.

DAG
06

Pokhara - Nayapul - Tirkhedhunga (trekking van ca. 5 uur)

trekking map voor pri actief nepal.jpg
Vertrek uit Pokhara
Start van de 7-daagse trekking door de Himalaya
Trek van Nayapul naar Tirkhedhunga
Wandelafstand 6 - 7 kilometer, wandelniveau gemiddeld (moderate)
Overnachting in Tirkhedhunga

Na het ontbijt wordt u naar Nayapul gebracht, waar u start met de trekking. Deze brengt u naar het dorpje Tirkhedhunga op 1540 meter. U loopt hier in ongeveer vier uur heen, afhankelijk van het aantal pauzes kan dit ook langer duren. De wandeling begint rustig, maar de laatste kilometers gaan de hoogte in. Onderweg zijn voldoende theestalletjes om af en toe even bij te komen. Het begin van de trektocht geeft u een glimp van de toppen van de Himalaya, maar de rest van de dag zult u voornamelijk genieten van de schoonheid van de groene bergachtige omgeving en de lokale dorpen die u onderweg zult passeren. Tijdens de trekking logeert u in traditionele Tea Houses en zijn alle maaltijden inclusief. Overnachting in Tirkhedhunga op ca. 1527 meter.

DAG
07

Tikhedhunga - Ghorepani (trekking van ca. 7 uur)

new_np_trekking_himalaya.jpg
Dag 2 van de 7-daagse trekking
Trek van Tirkhedhunga naar Ghorepani
Wandelafstand 13 – 14 kilometer, wandelniveau gemiddeld (moderate)
Overnachting in Tea House

Na een heerlijk ontbijt in de bergen bij het theehuis beginnen we aan de trektocht van de dag. De tocht van Tirkhedhunga, via de plaatsen Ulleri, Banthanti en Magar naar Ghorepani op een hoogte van 2850 meter is pittig. Waarschijnlijk is dit de zwaarste wandeldag van de reis, u bent ruim zes uur onderweg (zonder stops) en overbrugt een hoogte van zo’n 1400 meter. De trek is een steile opwaartse wandeling van ongeveer twee uur gevolgd door een geleidelijk opwaartse wandeling. De wandeling over de met stenen geplaveide trappen is een gewaagd avontuur in de vroege ochtend. De wandeling brengt u door dorpen en bossen richting Ghorepani, waar uw inspanningen zullen worden beloond met een prachtig close-up uitzicht op de Himalaya (bij helder weer). Overnachting in Ghorepani op ca. 2810 meter.

DAG
08

Ghorepani - Poon Hill - Tadapani (trekking van ca. 6 uur)

new_np_trekking_poonhill2.jpg
Dag 3 van de 7-daagse trekking
Zonsopgang vanaf Poon Hill over de toppen van de Himalaya
Trek van Ghorepani naar Tadapani
Wandelafstand 13 kilometer, wandelniveau gemiddeld (moderate)
Overnachting in Tadapani

Vroeg in de ochtend maakt u in het donker een wandeling naar Poon Hill, het hoogtepunt van de trekking, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de opgaande zon boven de toppen van de Himalaya. Wederom een pittige wandeling maar meer dan de moeite waard. Poon Hill ligt op 3210 meter en dit merkt u, het ademen is beduidend moeilijker dan een paar honderd meter lager. Poon Hill is omgeven door hoge Himalayabergen en tijdens de zonsopgang schittert de zon prachtig op de met sneeuw bedekte toppen. Vervolgens keert u terug naar het hotel voor een welverdiend bergontbijt voordat de trekking verder gaat naar Tadapani. Een aangename wandeling door een weelderig tropische bossen. Onderweg komt u vast de wapperende Tibetaanse gebedsvlaggetjes tegen. U volgt diverse bospaden afgewisseld met traptreden, zowel dalend als stijgend. Onderweg maakt u diverse stops om even uit te rusten. Aan het einde van de middag komt u aan in Tadapani en is het tijd om te genieten van een lekker diner en eindelijk de benen te laten rusten. Overnachting in Tadapani op ca. 2700 meter.

DAG
09

Tadapani - Ghandruk (trekking van ca. 2 uur)

new_np_trekking_ananpurna.jpg
Dag 4 van de 7-daagse trekking
Wandeling door Rododendron- en Eikenbossen
Trek van Tadapani naar Ghandruk
Wandelafstand 6 kilometer, wandelniveau gemiddeld (moderate)
Uitzicht over de majestueuze pieken van de Annapurnaketen
Overnachting in Ghandruk

Na een paar pittige wandeldagen doet u het vandaag iets rustiger aan. Van Tadapani op 2675 meter loopt u in ongeveer twee uur naar het lager gelegen Ghandruk op 1950 meter. De wandeling voert u door de rustgevende Rododendron- en Eikenbossen en vogelaars kunnen hun hart ophalen. Wellicht spot u de bloedfazant, de Himalayaglansfazant of de oranje nachtegaal wel tijdens de wandeling. Ghandruk, op 1939 meter hoogte, is een levendig dorpje, waar de bewoners zich voornamelijk bezighouden met de landbouw. In het dorp zijn een aantal restaurants, theehuizen en lodges te vinden. Vanuit Ghandruk heeft u een prachtig uitzicht (bij helder weer) op de majestueuze pieken van de Annapurnaketen; Machhapuchhre (de 'vissenstaart' met 6997 meter), Hiunchuli (6441 meter) en Annapurna South (7219 meter). Een onvergetelijke ervaring. Overnachting in Ghandruk op ca. 1939 meter.

DAG
10

Ghandruk - Landruk (trekking van ca. 5 uur)

new_np_trekking_himalaya10.jpg
Dag 5 van de 7-daagse trekking
Bezoek aan het Annapurna Conservation Area Project
Trek van Ghandruk naar Landruk
Wandelafstand 7 kilometer, wandelniveau gemiddeld (moderate)
Uitzicht op de woeste Modi Khola rivier
Overnachting in Landruk

Na het ontbijt genieten we van een adembenemend uitzicht op diverse watervallen, uitgestrekte landschappen en de diverse toppen van de Annapurnaketen. U brengt een bezoek aan het Annapurna Conservation Area Project (ACAP) dat zich al meer dan dertig jaar inzet om de negatieve gevolgen van het toerisme in te dammen en duurzame ontwikkeling te bewerkstelligen. En met veel succes. Zo wordt ontbossing tegengegaan, krijgen eigenaars van lodges onderricht in milieuvriendelijk brandstofgebruik en afvalverwerking. Een belangrijk en mooi initiatief. In de middag gaat de wandeling verder tot de woeste Modi Khola rivier, die zich een weg baant in zuidelijke richting door een smalle 300 meter diepe kloof. Prachtig! Vervolgens klimt u steil omhoog naar Landruk. Overnachting in Landruk op ca. 1620 meter.

DAG
11

Landruk - Tolka - Deurali - Pothana - Dhampus (trekking van ca. 7 uur)

new_np_trekking_dhampus.jpg
Dag 6 van de 7-daagse trekking
Hike van Landruk via Tolka, Deurali & Pothana naar Dhampus
Wandelafstand 14 kilometer, wandelniveau gemiddeld (moderate)
Langoer apen spotten tijdens de wandeling door de natuur
Overnachting in Dhampus

Geniet in de ochtend van de zonsopgang over de Annapurna keten met de oogverblindende toppen en over het platteland. Na het ontbijt verlaat u Landruk en wandelt u eerst over bijna vlakke en vervolgens over steile paden naar Tolka op 1700 meter hoogte. Vanaf hier gaat u verder naar Deurali, de plek waar veel trekkers samenkomen voor een gezellig drankje en een hapje. Na Deurali gaat de trektocht verder naar Pothana, een pittig trapsgewijs stuk van circa 500 meter waarin u klimt en daalt. Desalniettemin voert de wandeling door een prachtige natuur die u laat denken aan een waar regenwoud, compleet met de schreeuwen van de diverse langoer aapjes die zich verscholen houden in de bomen. Na Deurali gaat de hike geleidelijk verder via Pothana naar Dhampus. Overnachting in Dhampus op ca. 2400 meter.

DAG
12

Dhampus - Dhampus Pedi - Pokhara (trekking van ca. 2 uur)

NP_AL_Pokhara2
Dag 7 van de 7-daagse trekking
Hike van Dhampus via Dhampus Pedi naar Pokhara
Wandelafstand 7 kilometer, wandelniveau gemiddeld (moderate)
Genieten van uw laatste momenten in de bergen
Overnachting in Pokhara

De laatste dag van de 7-daagse trekking is aangebroken. Vanuit het serene, rustige en bijzonder mooie Dhampus wandelt u in ca. twee uur naar Dhampus Pedi. Houd tijdens de rit uw camera gereed. Onderweg fotografeert u waarschijnlijk graag het vredige boerenland, de afgelegen dorpjes en nieuwe uitzichten op de Himalaya. Dhampus is het startpunt van de Australian Camp Trek die veel mensen als korte trektocht maken. Rustig wandelt u over landelijke paden en kleine stenen trappen door de prachtige voetheuvels van het Annapurna-massief. Overweldigend om te zien hoe de bergen langzaam van kleur veranderen door het licht. Vanaf Dhampus Pedi rijdt u terug naar Pokhara. De meeste reizigers zijn inmiddels verliefd op de relaxte stad. Na aankomst kiest u zelf hoe u vandaag uw vrije middag doorbrengt. Wandel ’s avonds langs de winkels en bars in de gezellige hoofdstraat van Pokhara. U vindt er vast een sfeervol restaurant dat uw lievelingsgerecht serveert. Overnachting in Pokhara.

DAG
13

Pokhara – Chitwan (ca. 152 km / 4-5 uur)

Chitwan nationaal park
Prachtige route door de Himalaya naar Chitwan
Wandeling door de jungle naar een traditioneel Tharu dorp
Traditionele dansvoorstelling
Overnachting in Chitwan

U verlaat Pokhara en rijdt in vijf uur naar het Chitwan Nationaal Park in de Terai, de vruchtbare laagvlakte aan de voet van de Himalaya. Het park is vooral bekend vanwege de Indische neushoorn. Chitwan is sinds 1973 een Nationaal Park, wat de wildstand erg ten goede is gekomen. Na aankomst neemt u samen met de gids het programma voor de komende dagen in de jungle door. In de middag trekt u samen met de gids de jungle in naar een traditioneel Tharu dorp. U wordt hartelijk ontvangen en vol trots vertellen de bewoners en de gids u alles over het leven in de jungle. De dag wordt afgesloten met een traditionele dansshow in de lodge! Diner en overnachting in Chitwan.

DAG
14

Chitwan Nationaal Park

np_al_chitwanvogel.jpg
Wandel-, jeep- en kanosafari door de jungle
Tweede overnachting bij Chitwan Nationaal Park

Al vroeg wordt u gewekt om per kano over de Rapti River te varen met een gids. U ziet hier de dieren tot leven komen en zult versteld staan van de grote hoeveelheid vogels die hier leven. Na de lunch maakt u een wandel- & jeepsafari in het park, waarbij de mogelijkheid bestaat om één van de vele honderden neushoorns te zien, die hier leven. Maar ook ziet u ander (klein) wild en met een klein beetje geluk ziet u ook de Bengaalse tijger. Diner en overnachting in Chitwan.

DAG
15

Chitwan Nationaal Park

Olifanten in Chitwan Nationaal Park
Spectaculaire jungle wandeling
Derde overnachting bij Chitwan Nationaal Park

Vandaag wandelt u samen met uw gids de hele dag door de jungle van Chitwan. Dit park is het oudste nationale park van Nepal en staat sinds 1984 op de Unesco Werelderfgoed lijst. Samen met de gids gaat u op zoek naar wilde dieren, zoals diverse vogelsoorten, krokodillen, neushoorns, beren, luipaarden, olifanten en de Bengaalse tijger. Wat een bijzondere ervaring om in alle stilte te genieten van de mooie natuur en met een beetje geluk de meest indrukwekkende dieren te spotten. Diner en overnachting in Chitwan.

DAG
16

Chitwan - Kathmandu

np_al_kathmandu pop.jpg
Vertrek Chitwan Nationaal Park
Prachtige route naar Kathmandu
Overnachting in Kathmandu

Na het ontbijt rijdt u langs een prachtige route terug naar het beginpunt, Kathmandu. De rest van de dag bent u vrij om op eigen gelegenheid nog een laatste keer de stad verder te ontdekken.

DAG
17

Kathmandu

Kathmandu
Vrije dag in Kathmandu
Rondvlucht over de Himalaya (optionele excursie)
Gezellig Nepalees diner en folkloristische dans (optionele excursie)
Overnachting in Kathmandu

Een heerlijke vrije dag in Kathmandu. Maak vanochtend optioneel een spectaculaire vlucht over het imposante Himalaya gebergte. Koop bijvoorbeeld uw laatste souvenirs bij de kleurrijke winkels en kraampjes met pashmina sjaals, metalen klankschalen, wierookhouders, vilten sieraden en papier-maché poppen – allemaal typisch Nepalese aandenkens voor later. Klaar met winkelen? Wandel eventueel nog eens naar het Durbar-plein, vraag een vriendelijke lokale bewoner waar hij de lekkerste ‘momo’ (snack) eet, ga op zoek naar een bruin broodje yak-kaas in de Thamel-wijk, of bezoek dat restaurant waar u aan het begin van de reis zo lekker heeft gegeten opnieuw. Beleeft u het liefst een bijzondere laatste avond met een gezellige Nepalese sfeer? Boek dan het leuke optionele avondarrangement: geniet nog één keer van heerlijke authentieke Nepalese gerechten in een lokaal restaurant en bekijk een vrolijk optreden met folkloristische dans en zang. Wie weet werkt het dansen aanstekelijk! Vraag uw gids eventueel om advies en tips, hij helpt u graag.

DAG
18

Vertrek Kathmandu

np_al_durbarsquare.jpg
Vrije dag in Kathmandu
Transfer naar de luchthaven
Vlucht Kathmandu – Amsterdam

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag in Kathmandu. Alle tijd om de stad nog verder op eigen gelegenheid te bezoeken, te winkelen voor leuke souvenirs en lekker te genieten van het oude centrum. In de loop van de avond wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht, voor uw terugvlucht.

DAG
19

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst in Nederland

Einde van een heerlijke reis! In het vliegtuig naar Amsterdam denkt u terug aan de vriendelijke lokale bevolking en adembenemende vergezichten die u leerde kennen in Nepal. Onvoorstelbaar dat u in één week, in zo’n fijn tempo, zoveel heeft gezien en meegemaakt.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Extra's
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
19 dagen Actief Nepal: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
Meet & Greet op de luchthaven
Transfer luchthaven - hotel v.v.
Binnenlandse vlucht Kathmandu - Pokhara
Rondreis met privé chauffeur per airco auto/minivan van dag 3 t/m 6 en 12 t/m 17
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Overnachtingen tijdens de trekking in Nepalese Tea Houses
Iedere dag ontbijt
Lunch op dag 7 t/m 11, 13 t/m 15
Diner op dag 6 t/m 15
Uitgebreide stadstour in Kathmandu
Bezoek aan de Apentempel, Swayambhunath
Bezoek aan koningsstad Bhaktapur
Genieten van adembenemend uitzicht op de Himalaya in Nagarkot
7-daagse trekking met Engelssprekende (sherpa) gids
Alle jungle activiteiten in Chitwan Nationaal Park
Annapurna Conservation Permit
Tims Card (Trekker Information Management System)
Engelssprekende gids op dag 2 t/m 4, 17 en 18
Engelssprekende sherpa (berggids) op dag 5 t/m 12
Engelssprekende natuurgids in Chitwan op dag 13 t/m 15
Entreegelden volgens programma (ca. 55 USD per persoon)

Exclusief

Visum Nepal
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners (ca. 20 USD per persoon)
Eventuele feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
1 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
19 dagen Actief Nepal: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Kathmandu

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam - Kathmandu

Vandaag vliegt u naar de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. U arriveert hier de volgende ochtend.

DAG
02

Aankomst Kathmandu

np_al_durbarsquare.jpg
Aankomst Kathmandu, inclusief transfer
Eerste kennismaking met onze lokale vertegenwoordiger
Transfer luchthaven - hotel
Overnachting in Kathmandu

Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u naar het hotel brengt.
De pleinen in de stad, zoals het centrale paleisplein Durbar Square, fungeren als ontmoetingsplaats. Als u hier even rustig gaat zitten, ziet u het dagelijkse leven van Nepal in een bonte stoet aan u voorbijtrekken. Overnachting in Kathmandu.

DAG
03

Kathmandu - Bhaktapur - Nagarkot (ca. 30 km / 1-2 uur)

Bhaktapur
Vlucht over de Himalaya (optionele excursie)
Uitgebreide stadstour Kathmandu met een wandeling over Durbar Square
Bezoek aan de tempel van Swayambhunath, Apentempel
Bezoek Bhaktapur in de Kathmandu-vallei
Overnachting in Nagarkot

Maak vanochtend optioneel een spectaculaire vlucht over het imposante Himalaya gebergte. Na het ontbijt hebben we alle tijd om de bijzondere stad beter te leren kennen. We brengen een bezoek aan het belangrijkste punt van de stad, Durbar Square. Hier vindt u tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Aan het plein bevindt zich bovendien de tempel van de Kumari, de 'Levende Godin'. Verder wandelt u over de bazaar en door kleine straatjes rondom het Paleisplein en sluiten u uw tour af bij de tempel van Swayambhunath, ook wel de Apentempel genoemd. Deze goud gekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen.

In de middag rijdt u weer verder naar Bhaktapur, één van de drie koningssteden. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Op elke straathoek kunt u kleurrijke rituelen, kunstig bewerkte tempels of huizen met schitterende hout gesneden ramen bewonderen. Vervolgens slingert de weg zich de hoogte in naar Nagarkot. Uw hotel in dit dorpje heeft een dakterras met een imposant uitzicht op de hoogste toppen van de Himalaya en de wereld. Overnachting in Nagarkot.

DAG
04

Nagarkot - Pokhara

np_pokhara.jpg
Vlucht Kathmandu - Pokhara
Eerste overnachting Pokhara

Het is vandaag de moeite waard om 's morgens vroeg op te staan en de zon te zien opkomen over de prachtige bergketens. Deze ochtend vliegt u naar Pokhara. Het is de toegangspoort tot de regio Annapurna en één van de meest schilderachtige plekjes van Nepal. De schoonheid van de vallei wordt nog eens versterkt door de prachtige meren Phewa , Begnas en Rupa. Het prachtige uitzicht op de Dhaulagiri , Himalchuli , Macchapuchhre en vijf pieken van de Annapurna bieden een zeer dramatisch uitzicht in een subtropische omgeving en kent prachtige vergezichten op de vele besneeuwde toppen van het Annapurna gebergte en de Himalaya.

DAG
05

Pokhara

new_np_trekking_pokhara world peace.jpg
De Pagode van de Wereldvrede bezoeken
Boottocht over het betoverende Phewa-meer
Overnachting in Pokhara

U begint uw verblijf in Pokhara met een leuke boottocht over het Phewa-meer. Het decor van dichtbegroeide oevers, besneeuwde bergpieken en het kraakheldere water is magisch. Alsof u in een schilderij belandt! Geniet van de frisse berglucht, zie inwoners langs varen in traditionele ‘doongas’ (uitgeholde boomstammen) en kijk of u zilverkarpers ziet zwemmen. Ook bezoekt u de World Peace Pagoda, een grote boeddhistische stoepa die is gelegen op de top van een heuvel aan de zuidkust van het Phewa meer. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht op de Annapurna berg massief, het Phewa Lake en de stad Pokhara. Hierna wordt u terug gebracht naar uw hotel. Overnachting in Pokhara.

DAG
06

Pokhara - Nayapul - Tirkhedhunga (trekking van ca. 5 uur)

trekking map voor pri actief nepal.jpg
Vertrek uit Pokhara
Start van de 7-daagse trekking door de Himalaya
Trek van Nayapul naar Tirkhedhunga
Wandelafstand 6 - 7 kilometer, wandelniveau gemiddeld (moderate)
Overnachting in Tirkhedhunga

Na het ontbijt wordt u naar Nayapul gebracht, waar u start met de trekking. Deze brengt u naar het dorpje Tirkhedhunga op 1540 meter. U loopt hier in ongeveer vier uur heen, afhankelijk van het aantal pauzes kan dit ook langer duren. De wandeling begint rustig, maar de laatste kilometers gaan de hoogte in. Onderweg zijn voldoende theestalletjes om af en toe even bij te komen. Het begin van de trektocht geeft u een glimp van de toppen van de Himalaya, maar de rest van de dag zult u voornamelijk genieten van de schoonheid van de groene bergachtige omgeving en de lokale dorpen die u onderweg zult passeren. Tijdens de trekking logeert u in traditionele Tea Houses en zijn alle maaltijden inclusief. Overnachting in Tirkhedhunga op ca. 1527 meter.

DAG
07

Tikhedhunga - Ghorepani (trekking van ca. 7 uur)

new_np_trekking_himalaya.jpg
Dag 2 van de 7-daagse trekking
Trek van Tirkhedhunga naar Ghorepani
Wandelafstand 13 – 14 kilometer, wandelniveau gemiddeld (moderate)
Overnachting in Tea House

Na een heerlijk ontbijt in de bergen bij het theehuis beginnen we aan de trektocht van de dag. De tocht van Tirkhedhunga, via de plaatsen Ulleri, Banthanti en Magar naar Ghorepani op een hoogte van 2850 meter is pittig. Waarschijnlijk is dit de zwaarste wandeldag van de reis, u bent ruim zes uur onderweg (zonder stops) en overbrugt een hoogte van zo’n 1400 meter. De trek is een steile opwaartse wandeling van ongeveer twee uur gevolgd door een geleidelijk opwaartse wandeling. De wandeling over de met stenen geplaveide trappen is een gewaagd avontuur in de vroege ochtend. De wandeling brengt u door dorpen en bossen richting Ghorepani, waar uw inspanningen zullen worden beloond met een prachtig close-up uitzicht op de Himalaya (bij helder weer). Overnachting in Ghorepani op ca. 2810 meter.

DAG
08

Ghorepani - Poon Hill - Tadapani (trekking van ca. 6 uur)

new_np_trekking_poonhill2.jpg
Dag 3 van de 7-daagse trekking
Zonsopgang vanaf Poon Hill over de toppen van de Himalaya
Trek van Ghorepani naar Tadapani
Wandelafstand 13 kilometer, wandelniveau gemiddeld (moderate)
Overnachting in Tadapani

Vroeg in de ochtend maakt u in het donker een wandeling naar Poon Hill, het hoogtepunt van de trekking, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de opgaande zon boven de toppen van de Himalaya. Wederom een pittige wandeling maar meer dan de moeite waard. Poon Hill ligt op 3210 meter en dit merkt u, het ademen is beduidend moeilijker dan een paar honderd meter lager. Poon Hill is omgeven door hoge Himalayabergen en tijdens de zonsopgang schittert de zon prachtig op de met sneeuw bedekte toppen. Vervolgens keert u terug naar het hotel voor een welverdiend bergontbijt voordat de trekking verder gaat naar Tadapani. Een aangename wandeling door een weelderig tropische bossen. Onderweg komt u vast de wapperende Tibetaanse gebedsvlaggetjes tegen. U volgt diverse bospaden afgewisseld met traptreden, zowel dalend als stijgend. Onderweg maakt u diverse stops om even uit te rusten. Aan het einde van de middag komt u aan in Tadapani en is het tijd om te genieten van een lekker diner en eindelijk de benen te laten rusten. Overnachting in Tadapani op ca. 2700 meter.

DAG
09

Tadapani - Ghandruk (trekking van ca. 2 uur)

new_np_trekking_ananpurna.jpg
Dag 4 van de 7-daagse trekking
Wandeling door Rododendron- en Eikenbossen
Trek van Tadapani naar Ghandruk
Wandelafstand 6 kilometer, wandelniveau gemiddeld (moderate)
Uitzicht over de majestueuze pieken van de Annapurnaketen
Overnachting in Ghandruk

Na een paar pittige wandeldagen doet u het vandaag iets rustiger aan. Van Tadapani op 2675 meter loopt u in ongeveer twee uur naar het lager gelegen Ghandruk op 1950 meter. De wandeling voert u door de rustgevende Rododendron- en Eikenbossen en vogelaars kunnen hun hart ophalen. Wellicht spot u de bloedfazant, de Himalayaglansfazant of de oranje nachtegaal wel tijdens de wandeling. Ghandruk, op 1939 meter hoogte, is een levendig dorpje, waar de bewoners zich voornamelijk bezighouden met de landbouw. In het dorp zijn een aantal restaurants, theehuizen en lodges te vinden. Vanuit Ghandruk heeft u een prachtig uitzicht (bij helder weer) op de majestueuze pieken van de Annapurnaketen; Machhapuchhre (de 'vissenstaart' met 6997 meter), Hiunchuli (6441 meter) en Annapurna South (7219 meter). Een onvergetelijke ervaring. Overnachting in Ghandruk op ca. 1939 meter.

Goed om te weten

Alleen in de maanden maart en april kunt u optimaal genieten van de kleurrijke bloesem van de Rododendronbossen.

DAG
10

Ghandruk - Landruk (trekking van ca. 5 uur)

new_np_trekking_himalaya10.jpg
Dag 5 van de 7-daagse trekking
Bezoek aan het Annapurna Conservation Area Project
Trek van Ghandruk naar Landruk
Wandelafstand 7 kilometer, wandelniveau gemiddeld (moderate)
Uitzicht op de woeste Modi Khola rivier
Overnachting in Landruk

Na het ontbijt genieten we van een adembenemend uitzicht op diverse watervallen, uitgestrekte landschappen en de diverse toppen van de Annapurnaketen. U brengt een bezoek aan het Annapurna Conservation Area Project (ACAP) dat zich al meer dan dertig jaar inzet om de negatieve gevolgen van het toerisme in te dammen en duurzame ontwikkeling te bewerkstelligen. En met veel succes. Zo wordt ontbossing tegengegaan, krijgen eigenaars van lodges onderricht in milieuvriendelijk brandstofgebruik en afvalverwerking. Een belangrijk en mooi initiatief. In de middag gaat de wandeling verder tot de woeste Modi Khola rivier, die zich een weg baant in zuidelijke richting door een smalle 300 meter diepe kloof. Prachtig! Vervolgens klimt u steil omhoog naar Landruk. Overnachting in Landruk op ca. 1620 meter.

DAG
11

Landruk - Tolka - Deurali - Pothana - Dhampus (trekking van ca. 7 uur)

new_np_trekking_dhampus.jpg
Dag 6 van de 7-daagse trekking
Hike van Landruk via Tolka, Deurali & Pothana naar Dhampus
Wandelafstand 14 kilometer, wandelniveau gemiddeld (moderate)
Langoer apen spotten tijdens de wandeling door de natuur
Overnachting in Dhampus

Geniet in de ochtend van de zonsopgang over de Annapurna keten met de oogverblindende toppen en over het platteland. Na het ontbijt verlaat u Landruk en wandelt u eerst over bijna vlakke en vervolgens over steile paden naar Tolka op 1700 meter hoogte. Vanaf hier gaat u verder naar Deurali, de plek waar veel trekkers samenkomen voor een gezellig drankje en een hapje. Na Deurali gaat de trektocht verder naar Pothana, een pittig trapsgewijs stuk van circa 500 meter waarin u klimt en daalt. Desalniettemin voert de wandeling door een prachtige natuur die u laat denken aan een waar regenwoud, compleet met de schreeuwen van de diverse langoer aapjes die zich verscholen houden in de bomen. Na Deurali gaat de hike geleidelijk verder via Pothana naar Dhampus. Overnachting in Dhampus op ca. 2400 meter.

DAG
12

Dhampus - Dhampus Pedi - Pokhara (trekking van ca. 2 uur)

NP_AL_Pokhara2
Dag 7 van de 7-daagse trekking
Hike van Dhampus via Dhampus Pedi naar Pokhara
Wandelafstand 7 kilometer, wandelniveau gemiddeld (moderate)
Genieten van uw laatste momenten in de bergen
Overnachting in Pokhara

De laatste dag van de 7-daagse trekking is aangebroken. Vanuit het serene, rustige en bijzonder mooie Dhampus wandelt u in ca. twee uur naar Dhampus Pedi. Houd tijdens de rit uw camera gereed. Onderweg fotografeert u waarschijnlijk graag het vredige boerenland, de afgelegen dorpjes en nieuwe uitzichten op de Himalaya. Dhampus is het startpunt van de Australian Camp Trek die veel mensen als korte trektocht maken. Rustig wandelt u over landelijke paden en kleine stenen trappen door de prachtige voetheuvels van het Annapurna-massief. Overweldigend om te zien hoe de bergen langzaam van kleur veranderen door het licht. Vanaf Dhampus Pedi rijdt u terug naar Pokhara. De meeste reizigers zijn inmiddels verliefd op de relaxte stad. Na aankomst kiest u zelf hoe u vandaag uw vrije middag doorbrengt. Wandel ’s avonds langs de winkels en bars in de gezellige hoofdstraat van Pokhara. U vindt er vast een sfeervol restaurant dat uw lievelingsgerecht serveert. Overnachting in Pokhara.

DAG
13

Pokhara – Chitwan (ca. 152 km / 4-5 uur)

Chitwan nationaal park
Prachtige route door de Himalaya naar Chitwan
Wandeling door de jungle naar een traditioneel Tharu dorp
Traditionele dansvoorstelling
Overnachting in Chitwan

U verlaat Pokhara en rijdt in vijf uur naar het Chitwan Nationaal Park in de Terai, de vruchtbare laagvlakte aan de voet van de Himalaya. Het park is vooral bekend vanwege de Indische neushoorn. Chitwan is sinds 1973 een Nationaal Park, wat de wildstand erg ten goede is gekomen. Na aankomst neemt u samen met de gids het programma voor de komende dagen in de jungle door. In de middag trekt u samen met de gids de jungle in naar een traditioneel Tharu dorp. U wordt hartelijk ontvangen en vol trots vertellen de bewoners en de gids u alles over het leven in de jungle. De dag wordt afgesloten met een traditionele dansshow in de lodge! Diner en overnachting in Chitwan.

DAG
14

Chitwan Nationaal Park

np_al_chitwanvogel.jpg
Wandel-, jeep- en kanosafari door de jungle
Tweede overnachting bij Chitwan Nationaal Park

Al vroeg wordt u gewekt om per kano over de Rapti River te varen met een gids. U ziet hier de dieren tot leven komen en zult versteld staan van de grote hoeveelheid vogels die hier leven. Na de lunch maakt u een wandel- & jeepsafari in het park, waarbij de mogelijkheid bestaat om één van de vele honderden neushoorns te zien, die hier leven. Maar ook ziet u ander (klein) wild en met een klein beetje geluk ziet u ook de Bengaalse tijger. Diner en overnachting in Chitwan.

DAG
15

Chitwan Nationaal Park

Olifanten in Chitwan Nationaal Park
Spectaculaire jungle wandeling
Derde overnachting bij Chitwan Nationaal Park

Vandaag wandelt u samen met uw gids de hele dag door de jungle van Chitwan. Dit park is het oudste nationale park van Nepal en staat sinds 1984 op de Unesco Werelderfgoed lijst. Samen met de gids gaat u op zoek naar wilde dieren, zoals diverse vogelsoorten, krokodillen, neushoorns, beren, luipaarden, olifanten en de Bengaalse tijger. Wat een bijzondere ervaring om in alle stilte te genieten van de mooie natuur en met een beetje geluk de meest indrukwekkende dieren te spotten. Diner en overnachting in Chitwan.

DAG
16

Chitwan - Kathmandu

np_al_kathmandu pop.jpg
Vertrek Chitwan Nationaal Park
Prachtige route naar Kathmandu
Overnachting in Kathmandu

Na het ontbijt rijdt u langs een prachtige route terug naar het beginpunt, Kathmandu. De rest van de dag bent u vrij om op eigen gelegenheid nog een laatste keer de stad verder te ontdekken.

DAG
17

Kathmandu

Kathmandu
Vrije dag in Kathmandu
Rondvlucht over de Himalaya (optionele excursie)
Gezellig Nepalees diner en folkloristische dans (optionele excursie)
Overnachting in Kathmandu

Een heerlijke vrije dag in Kathmandu. Maak vanochtend optioneel een spectaculaire vlucht over het imposante Himalaya gebergte. Koop bijvoorbeeld uw laatste souvenirs bij de kleurrijke winkels en kraampjes met pashmina sjaals, metalen klankschalen, wierookhouders, vilten sieraden en papier-maché poppen – allemaal typisch Nepalese aandenkens voor later. Klaar met winkelen? Wandel eventueel nog eens naar het Durbar-plein, vraag een vriendelijke lokale bewoner waar hij de lekkerste ‘momo’ (snack) eet, ga op zoek naar een bruin broodje yak-kaas in de Thamel-wijk, of bezoek dat restaurant waar u aan het begin van de reis zo lekker heeft gegeten opnieuw. Beleeft u het liefst een bijzondere laatste avond met een gezellige Nepalese sfeer? Boek dan het leuke optionele avondarrangement: geniet nog één keer van heerlijke authentieke Nepalese gerechten in een lokaal restaurant en bekijk een vrolijk optreden met folkloristische dans en zang. Wie weet werkt het dansen aanstekelijk! Vraag uw gids eventueel om advies en tips, hij helpt u graag.

DAG
18

Vertrek Kathmandu

np_al_durbarsquare.jpg
Vrije dag in Kathmandu
Transfer naar de luchthaven
Vlucht Kathmandu – Amsterdam

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag in Kathmandu. Alle tijd om de stad nog verder op eigen gelegenheid te bezoeken, te winkelen voor leuke souvenirs en lekker te genieten van het oude centrum. In de loop van de avond wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht, voor uw terugvlucht.

Goed om te weten

Houdt er rekening mee dat u rond 12.00 uit moet checken in het hotel in Kathmandu. U kunt uw bagage veilig opslaan bij de receptie. Om u verblijf comfortabeler te maken is het mogelijk een dagkamer te boeken in Kathmandu waar u tot het moment van vertrek naar de luchthaven gebruik van kunt maken.

DAG
19

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst in Nederland

Einde van een heerlijke reis! In het vliegtuig naar Amsterdam denkt u terug aan de vriendelijke lokale bevolking en adembenemende vergezichten die u leerde kennen in Nepal. Onvoorstelbaar dat u in één week, in zo’n fijn tempo, zoveel heeft gezien en meegemaakt.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
2 opties
Open+
19 dagen Actief Nepal: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse hotels
Superiorklasse hotels
Kathmandu
Hotel Manaslu
Viersterren
 • Hotel Manaslu, kamer
 • Hotel Manaslu, zwembad
 • Hotel Manaslu, entree
De traditionele Nepalese gastvrijheid, de vriendelijke medewerkers en de faciliteiten maken Manaslu tot een fijne plek om te verblijven! Een heerlijk hotel in het hart van de stad, het hotel is vernoemd naar de achtste hoogste berg ter wereld! Centraal gelegen in het centrum van Kathmandu, een kloppend kosmopolitische stad die een perfecte mix tussen de oude en nieuwe vertegenwoordigd. Het hotel beschikt over een receptie met kluisjes, lobby, restaurant met lokale en internationale gerechten, bar, roomservice, zwembad met zonneterras en ligbedden, winkeltje, internetfaciliteiten, sauna en wasservice.
De kamers zijn netjes ingericht en voorzien van airco, telefoon, sat-TV en een badkamer met bad of douche.
Meer info >
Kathmandu
Aloft Hotel
Vierenhalve ster
Het Aloft Hotel in Kathmandu is een prachtige accommodatie, gelegen in het bruisende hart van de stad. Diverse bezienswaardigheden, leuke markten en lekkere restaurants liggen in de nabije omgeving van het hotel. Onder de faciliteiten behoren onder andere een fitnessruimte, lounge en bar, een binnenzwembad voor een verfrissende duik en een eigen restaurant waar uitstekende gerechten worden geserveerd. Aan de 24-uursreceptie kunt u op ieder moment van de dag terecht voor uw persoonlijke wensen en vragen. De kamers van Aloft Hotel zijn keurig ingericht en voorzien van airco, TV, waterkoker, kledingkast en haardroger.
Meer info >
Nagarkot
Country Villa Hotel
Driesterren
 • Country Villa Nagarkot
 • Country Villa Nagarkot kamer
 • Country Villa Hotel kamer
 • Country Villa Nagarkot terras
 • Country Villa Nagarkot restaurant
Het Country Villa hotel biedt een schitterend uitzicht op de Himalaya. Het uitzicht is fenomenaal te noemen en is een grote meerwaarde van een verblijf in dit hotel. Het hotel ligt op een hoogt van meer den 2km boven zeeniveau. De kamers hebben een warme inrichting en zijn voorzien van tv, zithoek en een eigen badkamer met gratis toiletartikelen. Er is een lounge, tuin en terras om optimaal te kunnen genieten van de locatie.
Meer info >
Nagarkot
Mystic Mountain Hotel
Viersterren
 • Mystic Mountain Hotel, omgeving
 • Mystic Mountain Hotel, kamer
 • Mystic Mountain Hotel, kamer
 • Mystic Mountain Hotel, restaurant
 • Mystic Mountain Hotel, zwembad
 • Mystic Mountain Hotel, zwembad
Door de prachtige ligging van dit hotel hebben een gasten een mooi uitzicht over het Himalaya-gebergte. De kamers kijken uit op de bergen, het zwembad of de tuin. Verder zijn de kamers voorzien van airconditioning, tv en hebben een aantal kamers een zithoek. De eigen badkamer beschikt over een douche en föhn. Het hotel biedt toegang tot een buitenbad, bubbelbad en een restaurant dat Chinese en Indiase gerechten serveert. Ook heeft het hotel een tennisbaan die gasten kunnen gebruiken. Het hotel is voorzien van sportfaciliteiten en een spa. Er is gratis wifi.
Meer info >
Pokhara
Mount Kailash Resort
Viersterren
 • Mount Kailash Resort, zwembad
 • Mount Kailash Resort, kamer
 • Mount Kailash Resort, kamer
 • Mount Kailash Resort, kamer
 • Mount Kailash Resort, restaurant
Het Mount Kailash Resort heeft een schitterend uitzicht over het met sneeuwtoppen bedekte Annapurna gebergte en het Fewa meer. Een zeer geschikt verblijf om te kunnen genieten van de omgeving en tot rust te komen. Het Mount Kailash Resort is een nieuw hotel gelegen in de plaats Pokhara. Het ligt verder aan de overkant van het Basundhara Park. Het is een uitstekende uitvalsbasis om de nabije omgeving te ontdekken. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en spa- en massage faciliteiten. De nette kamers zijn opgemaakt met houten meubilair en zijn voorzien van telefoon, TV en badkamer met douche.
Meer info >
Pokhara
Temple Tree Resort & Spa
Viersterren
 • Temple Tree Hotel Pokhara
 • Temple Tree Hotel Pokhara
 • Temple Tree Hotel Pokhara
 • Temple Tree Hotel Pokhara
 • Temple Tree Hotel Pokhara
Het viersterren boetiekhotel Temple Tree & Spa biedt u een ontspannen verblijf in de schitterende omgeving van Pokhara. Mede door de vriendelijke service, authentieke architectuur, sfeervolle inrichting en comfortabele faciliteiten is het Temple Tree Resort & Spa een prima uitvalsbasis voor activiteiten in de omgeving. Geniet van de luxe in dit hotel en het prachtige uitzicht. Het hotel ligt op ongeveer 3 kilometer van Pokhara. In Gaurighat, in het centrum van Lakeside, met schitterend uitzicht op het Annapurna-gebregte en op 150 meter van het Fewa meer. Een perfecte locatie om optimaal te kunnen genieten van de omgeving.Het heerlijke Temple Tree Resort & Spa beschikt over een receptie, restaurant, bar, lekker zwembad met ligbedden en parasols, een spa met sauna, diverse baden, massagemogelijkheden en gratis Wifi.De ruime kamers zijn gelegen in huisjes met twee verdiepingen. Ze zijn verzorgd ingericht en voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje, koffie- en theefaciliteiten. Ook is er een volledige badkamer met toilet en douche. Elke kamer heeft een eigen balkon of terras.
Meer info >
Himalaya
Tea Houses Trekking
 • Tea House Pokhara
Tijdens de trekking overnacht u in zogenaamde Tea Houses. Dit zijn eenvoudige berglodges op de route, waar men kan eten, drinken en slapen. De slaapplaatsen zijn zeer eenvoudig. Vaak heeft u een eigen kamer met matrassen, soms deelt u een slaapzaal. Een slaapzak neemt u zelf mee. De beheerder kookt s avonds een maaltijd (vaak lokale aardappelsoep, noodles en rijst) waar alle gasten van mee eten. Sanitaire voorzieningen zijn zeer basic. Er is een toilet, maar niet altijd een douche. Wat u inboet aan comfort krijgt u dubbel en dwars terug aan gezelligheid, saamhorigheid en avontuur.
Meer info >
Himalaya
Tea Houses Trekking
 • Tea House Pokhara
Tijdens de trekking overnacht u in zogenaamde Tea Houses. Dit zijn eenvoudige berglodges op de route, waar men kan eten, drinken en slapen. De slaapplaatsen zijn zeer eenvoudig. Vaak heeft u een eigen kamer met matrassen, soms deelt u een slaapzaal. Een slaapzak neemt u zelf mee. De beheerder kookt s avonds een maaltijd (vaak lokale aardappelsoep, noodles en rijst) waar alle gasten van mee eten. Sanitaire voorzieningen zijn zeer basic. Er is een toilet, maar niet altijd een douche. Wat u inboet aan comfort krijgt u dubbel en dwars terug aan gezelligheid, saamhorigheid en avontuur.
Meer info >
Chitwan Nationaal Park
Green Mansions Jungle Resort
Driesterren
 • Green Mansions Jungle Resort
Het Green Mansions Resort biedt u mede danzij de ideale ligging en het prachtige uitzicht op de tropische vegetatie van dit gebied een aangenaam verblijf. Vanuit het resort kunt u gemakkelijk het Chitwan National Park, met een enorme diversiteit aan flora en fauna, gaan ontdekken. Er leven meer dan 50 soorten zoogdieren en vele vlinder- en vogelsoorten. Ook Tharu Village in de nabije omgeving is zeker een bezoek waard. Hier maakt u kennis met de leefgewoonten van de Tharu stam. Na een indrukwekkende dag kunt u heerlijk ontspannen en nagenieten in het verzorgde Green Mansions Resort. Het resort is omgeven door een schitterend onderhouden tuin en beschikt over een receptie, restaurant, bar en leeshoek. Rondom het hoofdgebouw ligt een 'verkoelend' natuurlijk zwembad, gevuld met lotusbloemen, waterlelies en vissen (om de muggen tegen te houden). Vanuit het hotel worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals het maken van trekkings door de jungle, vogelspotten en kanoën.Er zijn twintig lodges verspreid over het terrein. De comfortabel ingerichte lodges beschikken alle over een volledig ingerichte badkamer met bad en/of douche en een terras.
Meer info >
Chitwan Nationaal Park
Green Mansions Resort
Driesterren
 • Green Mansions Jungle Resort
Het Green Mansions Resort biedt u mede danzij de ideale ligging en het prachtige uitzicht op de tropische vegetatie van dit gebied een aangenaam verblijf. Vanuit het resort kunt u gemakkelijk het Chitwan National Park, met een enorme diversiteit aan flora en fauna, gaan ontdekken. Er leven meer dan 50 soorten zoogdieren en vele vlinder- en vogelsoorten. Ook Tharu Village in de nabije omgeving is zeker een bezoek waard. Hier maakt u kennis met de leefgewoonten van de Tharu stam. Na een indrukwekkende dag kunt u heerlijk ontspannen en nagenieten in het verzorgde Green Mansions Resort.Aan de rand van het Royal Chitwan National Park.Het resort is omgeven door een schitterend onderhouden tuin en beschikt over een receptie, restaurant, bar en leeshoek. Rondom het hoofdgebouw ligt een 'verkoelend' natuurlijk zwembad, gevuld met lotusbloemen, waterlelies en vissen (om de muggen tegen te houden). Vanuit het hotel worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals het maken van trekkings door de jungle, een tocht op de rug van een olifant, vogelspotten en canoeën.Er zijn twintig comfortabel ingerichte lodges, alle voorzien van een volledig ingerichte badkamer met bad en/of douche en een terras. Er zijn twintig lodges verspreid over het terrein. De comfortabel ingerichte lodges beschikken alle over een volledig ingerichte badkamer met bad en/of douche en een terras.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Haal nog meer uit uw rondreis.
Wilt u nog langer genieten? Verleng dan uw vakantie in uw laatste hotel in Kathmandu. Bekijk alle opties en klik op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’ waar u de meerprijs kunt vinden op de vertrekdatum van uw keuze.
in_al_kathmanduvallei2p5.jpg
Kathmandu - Rondreishotel
Viersterren
U kunt uw verblijf per nacht verlengen in het hotel waar uw rondreis eindigt op basis van logies en ontbijt. Hieronder ziet u een voorbeeldhotel.
...
Meer info
meerprijs
v.a.
53530
106
19 dagen Actief Nepal: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoer- en verblijfsopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle optionele excursiemogelijkheden bekijken, die ter plaatse worden aangeboden (en betaald).
Verblijfsopties ( 1 t/m 1 van 2 opties )
np_kathtempel.jpg
Kathmandu - Dagkamer Nepal
Viersterren
Om uw laatste dag nog comfortabeler te maken, kunt u er voor kiezen om op de dag van vertrek een 'Dagkamer' te reserveren. U kunt dan tot aan uw vertrek gebruik maken van de kamer ...
Meer info
meerprijs
v.a.53
Excursies (ter plaatse boeken en betalen) ( 2 t/m 2 van 2 opties )
Kathmandu - Rondvlucht over de Himalaya
Een vlucht over de Himalaya met prachtige vergezichten staat op menig wensenlijstjes. De Himalaya is een gebergte dat zich uitstrekt van Pakistan over India, Nepal en Tibet. Een enorm gebergte van wel 2400 km lang en tussen de 150 en 280 km breed. In de Himalaya vindt u ook de hoogste bergtoppen ter wereld, zoals de Mount Everest (8850 m) en de Kangchenjunga (8586 m). Het woord Himalaya stamt uit het Sanskriet en betekent 'sneeuwplaats'. Ongekende uitzichten met imposante besneeuwde bergtoppen en diepe dalen. De rondvlucht duurt ca. 1 uur en de transfers zijn inbegrepen.

*Mocht de vlucht onverhoopt niet doorgaan wegens bijvoorbeeld weersomstandigheden krijgt u uiteraard het reeds betaalde bedrag terug. U hoeft in deze situatie enkel voor de transfers te betalen.
Minimaal 2 deelnemers – Prijs ca. 31.386 NPR per persoon (omgerekend ca. € 232 p.p.)

De optionele excursie dient in lokale valuta betaald te worden. Prijzen in euro's zijn onder voorbehoud van eventuele koerswijzigingen.
...
19 dagen Actief Nepal: altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Beste reistijd

Deze reis omvat de meest populaire trekkingsroutes van Nepal. Deze trekkings kunnen het hele jaar door gedaan worden, al is de beste tijd hiervoor de lente en herfst. Houdt u er rekening mee dat normaal gesproken de rododendrons bloeien rond de tweede week van februari tot half maart. Tijdens de lente (maart, april en mei) en herfst (september, oktober en november) kunt u genieten van het heldere weer met doorgaans vrij uitzicht op de bergen. In juni, juli en augustus, tijdens de moesson kan er zware regen vallen en zijn bergen niet altijd zichtbaar. Wel kunt u gedurende die maanden genieten van de prachtige watervallen die op het pad te zien zijn. In december is het weer doorgaans redelijk goed. Januari is vaak wat kouder, maar voor reizigers die in een rustige tijd (laagseizoen) in de natuur willen doorbrengen, is dit een prima maand.

Berg- of hoogteziekte

De ijlheid van de lucht in de bergen van Nepal, kan meer van uw lichaam vragen dan u gewend bent. Hierdoor kunt u geconfronteerd worden met berg- of hoogteziekte, ook wel AMS (Acute Mountain Sickness of Altitude Sickness) genoemd. Dit uit zich in kortademigheid, hoofdpijn en/of misselijkheid. Dit kan iedereen overkomen ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie. Het is belangrijk om veel te drinken (minstens 3 liter), niet te roken, geen alcohol te drinken, voldoende koolhydraten te eten, slaappillen te vermijden en u in een rustig tempo te bewegen. De symptomen van hoogteziekte treden meestal op binnen 24-72 uur na aankomst op grotere hoogte.

Over het algemeen hebben ongeoefende bergwandelaars en –klimmers kans om hoogteziekte te krijgen vanaf circa 2000 meter, bij geoefende klimmers is de kans groter vanaf circa 3000 meter. Tijdens de meerdaagse trekking bij de reis Actief Nepal en Avontuurlijk Nepal heeft u dan ook de kans op hoogteziekte. Door het zuurstofgebrek wordt de ademhaling versneld en ademt u meer vocht uit dan normaal. Vandaar dat u veel moet drinken. Boven de 2500 meter in elk geval drie tot vier liter per dag. Hoofdpijn is één van de belangrijkste symptomen. De hoogteverschillen in de Himalaya zijn enorm. Ons lichaam is in staat zich aan te passen aan de hoogtes, maar alleen als we hiervoor voldoende tijd nemen. Zich haasten in Nepal kan dodelijk zijn. Met andere woorden: het lichaam moet de tijd krijgen om te acclimatiseren. U moet u bij deze reizen bewust zijn van het bestaan van hoogteziekte en de bereidheid hebben om te rusten of af te dalen wanneer de symptomen optreden. Hartpatiënten, zwangere vrouwen en mensen met ademhalingsproblemen wordt afgeraden naar grote hoogte te gaan. Ook kinderen zijn gevoeliger voor hoogteziekte dan volwassenen. Het is zeer riskant naar grote hoogte te trekken met kinderen, die niet kunnen vertellen wanneer ze zich niet goed voelen.

De eerste symptomen van hoogteziekte zijn: hoofdpijn, afgenomen lichamelijke en geestelijke prestaties, extreme vermoeidheid en verlies van eetlust. Wanneer lichte symptomen optreden, is dit een signaal dat u op dezelfde hoogte moet blijven tot de symptomen verdwenen zijn. Ga nooit verder omhoog met symptomen van hoogteziekte. Als u op dezelfde hoogte blijft en de symptomen verergeren, dan is het noodzakelijk om minstens 300 – 500 (hoogte) meters af te dalen. Tegen hoogteziekte is medicatie verkrijgbaar, maar informeer vooraf goed over verschijnselen van hoogteziekte. Het is aan te raden om voor vertrek een arts te raadplegen over maatregelen en mogelijke medicatie tegen hoogteziekte. Voor verdere informatie kunt u terecht op de website van de GGD.

Tips tegen hoogteziekte
Om uw lichaam rust te geven en ‘te helpen’ om makkelijker te acclimatiseren, adviseren wij u om twee dagen alvorens af te reizen naar hogere hoogtes, geen alcohol meer te drinken en enkel licht verteerbaar voedsel te nuttigen (geen steaks of ander eten dat zwaar op de maag ligt, maar juist salades, quinoa, vis, groenteschotels en dergelijken). Door zwaar voedsel te vermijden, helpt u uw lichaam om sneller te wennen aan de hoogtes. Nadat uw lichaam geacclimatiseerd is op hogere hoogtes (na +/- 36 uur), voelt u zelf aan dat het mogelijk makkelijker gaat (enkel kortademigheid houdt aan vanwege de ijdele lucht), waarbij het weer mogelijk is om hetgeen te nuttigen alsof u op zeeniveau bent (zoals alcoholische dranken en vlees). Vraag gerust uw (lokale) reisleider, gids en/of hotelpersoneel om advies, zij hebben vaak toeristen uit lagergelegen gebieden op bezoek en zijn gewend aan deze situaties. Door te letten dat u diep ademhaalt vanuit uw onderbuik (niet vanuit uw borstkast), zorgt al voor een groot verschil in hoe u zich kunt voelen. Tijdens de trekking nemen we voldoende tijd om te acclimatiseren. Bovendien zijn onze gidsen er op getraind om signalen van hoogteziekte te herkennen en weten ze hoe ze moeten handelen.

Fysieke en mentale gezondheid

Een fysieke en mentale gezondheid is een voorwaarde om deze privéreis te boeken. Ervaring met lange trekkingen is niet noodzakelijk en ook leeftijd is absoluut geen belemmering. Een prima conditie is wel een vereiste. Het is belangrijk om voor vertrek naar de bestemming regelmatig pittige wandelingen te maken. Twijfelt u over uw fysieke of mentale conditie dan adviseren wij u om vooraf de reis met uw arts te overleggen en wellicht een gezondheidstest te doen. Zorg dat uw conditie goed is op het moment dat u aan de trekking begint. Ook is het belangrijk dat uw uitrusting in orde is. Investeer bijvoorbeeld in een goede backpack, regenkleding, thermo-ondergoed en zorg ervoor dat uw schoenen goed zijn ingelopen. Begin te allen tijde goed uitgerust aan de reis.

Bagage tijdens de meerdaagse trekking

Tijdens de trekking wordt u bagage opgeslagen in het hotel in Pokhara. U hoeft tijdens de trekking geen rugzak/bagage mee te nemen. Ons agentschap zorgt voor ‘porters’ die uw bagage tijdens de trekking zullen dragen. Elke porter draagt maximaal 15 – 20 kilo. Normaal gesproken is het één porter voor elke twee klanten. U neemt dan ook alleen de benodigdheden mee die u gedurende de meerdaagse trekking nodig heeft. Wel is het aan te raden om een kleine rugzak voor tijdens het lopen mee te nemen met o.a. water en eten.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een groepsrondreis naar Nepal boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen.

Indicatie prijzen eten en drinken:
Lunch (in een restaurant) : tussen de €1 en €5
Lunch (streetfood) : tussen de €1 en €5
Diner (in een restaurant) : tussen de €3 en €10
Flesje water : in de winkel/hotel €0,50 - €1
Flesje fris : tussen de €1 en €2
Glas bier(lokaal) : tussen de €1 en €5
Over het algemeen geldt: Hoe populairder een plek/plaats is, hoe hoger de prijzen zijn.
In een supermarkt zijn de prijzen meestal lager.

Optionele excursies
Zie voor richtbedragen onder het tabblad verlengen/upgraden/extra's.

Fooien
Zie voor richtbedragen onder Fooien.

Verblijf in Tea House

Tijdens de trekking logeert u in een traditioneel Nepalees Tea House. Een Tea House is een combinatie van een hostel, restaurant en ontmoetingsplek. Vrijwel alle Tea Houses hebben stromend water. Daarnaast hebben veel Tea Houses warm water, met behulp van zonne-energie, zodat u kunt douchen na een lange dag lopen. In de meeste Tea Houses heeft u een eigen kamer, meestal deelt u het toilet en de badkamer met andere gasten. Voor de lunch stoppen we onderweg bij één van de eethuizen langs de route. Hier kunt u ook snacks en drinken kopen voor onderweg. U kunt met een gerust hart in de Tea Houses en restaurants eten. Ze zijn goed voorbereid op westerse gasten. In verreweg de meeste Tea Houses wordt groenten en fruit gewassen in jodiumwater voordat het wordt bereid en zijn de keukens schoon. Ondanks al deze voorzorgsmaatregelen kán het voorkomen dat u last van uw maag en darmen krijgt. Houdt hier rekening mee door de juiste medicatie mee te nemen.

Wijzigingen vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Kinderkorting

De kinderkorting is, indien van toepassing, reeds in de prijs verwerkt.

Galadiners

Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Fooien

De Nepalese bevolking doet alles voor u met een glimlach, maar toch wordt er op een fooi gerekend als er hulp wordt geboden. Veel mensen die in het toerisme werken zijn afhankelijk van de fooi die ze krijgen. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld. Wij raden u aan om een aantal briefjes van 100 en 500 Nepalese Rupee bij u te dragen, zodat u altijd een passende fooi bij de hand heeft. Onderstaande bedragen geven u een idee van de fooien. Een fooi geven is niet verplicht, uiteraard bent u hierin vrij om zelf te beslissen.

Indicatie fooien
Chauffeur : ca. 255 Nepalese Rupee (ca. €2) per reisgezelschap per dag
Gids : ca. 500 Nepalese Rupee (ca. €4) per persoon per dag
Reisleider : ca. 255 Nepalese Rupee (ca. €2 ) per persoon per dag
Kamermeisje : ca. 130 Nepalese Rupee (ca. €1) per kamer per nacht
Kofferdrager : ca. 130 Nepalese Rupee (ca. €1) per koffer

Dit zijn de richtbedragen. Uiteraard kan de koers van de euro en de Nepalese Rupee wijzigen, waardoor de genoemde bedragen mogelijk anders worden.

Zwaarte en mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Nepal. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Aangezien deze reis op individueel niveau wordt uitgevoerd bestaat er flexibiliteit in het programma. U kunt ter plaatse zelf aangeven of u al dan niet wilt deelnemen aan bepaalde programmaonderdelen. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen met Nepalese rupee of Amerikaanse dollars.

Nepal
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Goed voorbereid op reis
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privérondreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1-2 werkdagen bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer via internetbankieren overmaken op de rekening van NRV.

Bankgegevens van NRV:

ING
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

Betaling per creditcard of contanten is helaas niet mogelijk.

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis. Na het invoeren van uw reisgezelschap, wordt een eventuele kinderkorting in de prijstabel bij de desbetreffende reis verwerkt.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze privéreizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Verlengen/vervangen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien. Heeft u andere verlengingswensen? Kijk dan bij ons Zelf Samenstellen aanbod voor heel veel andere mogelijkheden. Hierbij kunt u zelf de reisduur van uw reis aangeven en is verlenging aldus altijd mogelijk.
Uiteraard kunt u ook telefonisch (+31 (0)70 3076700) of per e-mail (info@nrv.nl) contact met ons opnemen zodat wij u nader kunnen informeren.

+Hoe kan ik een privéreis voor een alleenreizende boeken?

Wilt u als alleenreizende een privéreis bij NRV boeken dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen op +31 (0)70 3076700. Wij bekijken graag de mogelijkheden voor u. De prijzen op onze website zijn per persoon en gebaseerd op een verblijf met twee personen per kamer.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Dat een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer zeven tot tien dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

+Waar moet ik aan denken als ik met kinderen reis?

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee . Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de landinformatie van uw bestemming op nrv.nl. Tevens kunt u de ambassade/het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Hoe kan ik mijn paspoortgegevens achteraf nog wijzigen/invullen?

Na uw boeking ontvangt u van ons een inlog op Mijn NRV. Via dit portaal kunt u uw gegevens nog aanvullen of wijzigen. Het is ook mogelijk uw gegevens per mail of telefonisch aan ons door te geven. Wij verwerken het dan in uw boeking.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor veel landen is een visum verplicht om het land in te kunnen reizen. Voor sommige landen kunt u bij aankomst een visum kopen, bij andere landen dient u dit visum reeds vooraf thuis aan te vragen. Op onze website kunt u bij de landinformatie van het betreffende land hier meer informatie over vinden. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Ik reis naar of via de VS. Zijn er nog nadere vereisten waaraan ik moet voldoen?

Wanneer u naar of via de VS reist dient u rekening te houden met het volgende:

U bent verplicht reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) of een visum te hebben, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. Een ESTA is sneller en goedkoper om te regelen, de kosten zijn circa 21 USD. Voor een aanvraag en meer informatie kunt u naar de website van ESTA gaan. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen. Als geen toestemming wordt gegeven, dient u een visum aan te vragen via het Amerikaanse consulaat.

De ESTA autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

ESTA geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het Visa Waiver programma meedoen, waaronder Nederland. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Daarnaast zijn er ook een aantal andere uitzonderingen om te kunnen reizen met een ESTA: als u in of na maart 2011 in Iran, Irak, Noord-Korea, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen bent geweest, kunt u niet meer met een ESTA reizen. U bent dan verplicht om een visum aan te vragen. Het heeft in dit geval geen zin om een nieuw paspoort aan te vragen, daar u naam gekoppeld is aan uw bezoek. Hetzelfde geldt voor reizigers die na 12 januari 2021 in Cuba zijn geweest. Meer uitgebreide informatie treft u aan op deze website.

Indien u via de VS met kinderen reist, dient u naast ESTA, ook rekening te houden met het volgende: wanneer er één of meerdere kinderen bij u in het paspoort staan, dient voor elk kind een visum of een eigen paspoort aangevraagd te worden. Kinderen dienen dus in het bezit te zijn van een eigen paspoort of een visum.

Een visum kunt u aanvragen op de website van het Amerikaanse Consulaat, dit kost € 140,-. Vervolgens krijgt u een link toegestuurd waarmee u een afspraak kunt maken op het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam. U kunt rekening houden met een totale procedure van ca. 4 weken. Het visum is vervolgens 10 jaar geldig. Let u wel op dat als u een nieuw paspoort moet aanvragen, dat er bij uw oude paspoort op de visumpagina geen gaten gestanst worden.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze groepsreizen en privéreizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.
Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting de luchthaven. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op de luchthaven verwelkomd?

NRV heeft geen balie op de luchthavens. U zult dan ook niet voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van tevoren wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op de luchthaven.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

In de meeste gevallen wordt u bij onze groepsreizen en privéreizen bij aankomst verwelkomd. Heeft u uw reis zelf samengesteld dan zal u ter plaatse worden verwelkomd wanneer u een transfer of bijvoorbeeld een meet & greet heeft geboekt.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staan altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houdt u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur (telefonisch) bereikbaar.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

Maakt u een privérondreis of heeft u gekozen voor de reisvorm zelf samenstellen, dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen: achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

Wij zijn de grootste rondreisspecialist van Nederland met een aanbod van circa 500 reizen. NRV is opgericht in 2006 en daarmee hebben we inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in rondreizen. NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groepsreizen, privéreizen, familiereizen, cruises en reizen zelf samenstellen naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië.

+Waar staat NRV voor?

De afkorting NRV staat voor Nederland Reist Voordelig. Dat is een van onze uitgangspunten: de beste prijs voor ons aanbod. Verder staat NRV voor comfortabel op reis gaan. Onze rondreizen zijn door onze reisspecialisten met veel zorg samengesteld. De mooiste reisroutes zijn voor u uitgestippeld, met een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur en tussen bekende hoogtepunten en verborgen parels. NRV staat ook voor service. Zo vinden wij het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt. U treft dan ook veel informatie op onze website om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw reis.

+Wat voor soort reizen heeft NRV?

NRV biedt rondreizen aan naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië. Wij hebben groepsreizen, privéreizen, zelf samenstellen en cruises in ons aanbod. Binnen deze categorieën bieden wij ook nog verschillende soorten reizen aan, zoals familierondreizen, Fly Drives, autorondreizen, stedentrips, strandvakanties en relaxte rondreizen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven. Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. In de regel krijgt u hierop binnen 48 uur van ons een reactie.

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve presentaties bij te wonen. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over onze bestemmingen en ziet u prachtige reisreportages. Uiteraard is er ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Kijk hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé en voor het reserveren van uw plaatsen.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op nrv.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens, reisbescheiden en uw reispuntensaldo.
Het aanmaken van een ‘Mijn NRV’ domein gebeurt automatisch als u als nieuwe klant een online reis boekt, zodat u daarna eenvoudig uw gegevens bij elkaar heeft.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op de inlogpagina op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Helemaal onderaan alle webpagina’s ziet u een invulveld voor uw e-mailadres met daarboven “Schrijf u in voor onze nieuwsbrief”. Vul uw e-mailadres in en u wordt voortaan op de hoogte gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

+Hoe meld ik mij af voor de nieuwsbrief?

U kunt zich afmelden voor onze nieuwsbrief door onderaan in een ontvangen nieuwsbrief op de afmeldlink te klikken. U kunt ook reageren op een ontvangen nieuwsbrief dat u uitgeschreven wilt worden, dan schrijven wij u handmatig uit.

19 dagen Actief Nepal: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Kathmandu

02Aankomst Kathmandu

03Kathmandu - Bhaktapur - Nagarkot

04Nagarkot - Pokhara

05Pokhara

06Pokhara - Nayapul - Tirkhedhunga (trekking van ca. 5 uur)

07Tikhedhunga - Ghorepani (trekking van ca. 7 uur)

08Ghorepani - Poon Hill - Tadapani (trekking van ca. 6 uur)

09Tadapani - Ghandruk (trekking van ca. 2 uur)

10Ghandruk - Landruk (trekking van ca. 5 uur)

11Landruk - Tolka - Deurali - Pothana - Dhampus (trekking van ca. 7 uur)

12Dhampus - Dhampus Pedi - Pokhara (trekking van ca. 2 uur)

13Pokhara – Chitwan

14Chitwan Nationaal Park

15Chitwan Nationaal Park

16Chitwan - Kathmandu

17Kathmandu

18Vertrek Kathmandu

19Aankomst Amsterdam

Bewaar reis Boek nu