Mexico, Tulum
Mexico, Tulum
Mexico - Chichén Itzá
Mexico - Chichén Itzá
Mexico, Izamal
Mexico, Izamal
Mexico, Uxmal
Mexico, Uxmal
Mexico, Mérida
Mexico, Mérida

Hoogtepunten van Yucatán

Privéreis | 10 dagen v.a.
1602i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
31-08-2023
Reisduur
10dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 150,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m mei 2024
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 150,00 korting)

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m mei 2024
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Rondreizen > Rondreizen Mexico > Privéreizen Mexico > Hoogtepunten van Yucatán
Ontdek de Maya-cultuur bij een bezoek aan de vele Maya-ruïnes
Bezoek aan één van de zeven wereldwonderen, de Chichén Itzá
Rondstruinen door de fotogenieke steden Valladolid, Mérida en Izamal
Veel mogelijkheden tot zwemmen in cenotes
Ontspannen aan het strand van Playa del Carmen

Indrukwekkende cenotes, eeuwenoude Maya-ruïnes, kleurrijke steden en tropische stranden

Tijdens deze rondreis ontdekt u in korte tijd de mooiste Maya-ruïnes en kunt u onderweg heerlijk afkoelen in de vele indrukwekkende cenotes van Yucatán. Een bezoek aan één van de zeven wereldwonderen, Chichén Itzá mag uiteraard niet ontbreken. Het koloniale verleden van Mexico is tijdens deze reis goed terug te zien tijdens een bezoek aan Valladolid, Mérida en Izamal. Bewonder de fotogenieke, gekleurde huisjes en maak kennis met de Mexicaanse keuken en muziek. U sluit de reis af met een ontspannen verblijf aan het tropische strand van Playa del Carmen.

"Als u op zoek bent naar wat een kortere reis, maar toch wilt genieten van het afwisselende en kleurrijke Mexico; dan is dit dé reis voor u. Deze reis biedt een mooie afwisseling tussen de oude geschiedenis van de Maya-cultuur, de verfrissende cenotes, de koloniale steden en een strandverblijf aan de Golf van Mexico. Een ideale route om dit gedeelte van Mexico in korte tijd te kunnen ontdekken!"

Melanie Webbers - Reisspecialist

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Aankomst in Cancún

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Cancún
Ophalen huurauto
Overnachting in Cancún

Vandaag begint uw reis naar het kleurrijke Mexico! Nadat u aankomt op het vliegveld van Cancún, haalt u de huurauto op en rijdt u naar uw hotel in Cancún. U kunt de rest van de dag uitrusten van uw vlucht en wennen aan het klimaat en het tijdsverschil. Breng een bezoekje aan het centrum van Cancún en maak alvast kennis met de Mexicaanse keuken en de Mexicaanse muziek.

DAG
02

Cancún - Ek Balam - Valladolid (ca. 200 km)

Mexico, Ek Balam
Bezoek aan Ek Balam
Struinen door kleurrijk Valladolid
Overnachting in Valladolid

Na het ontbijt verlaat u Cancún en rijdt u richting Valladolid. U rijdt hier van de provincie Quintana Roo naar de provincie Yucatán. Vlak voordat u Valladolid inrijdt, maakt u een kleine omweg richting het archeologische Ek Balam (zwarte jaguar). Deze oude Maya-stad staat bekend om de prachtig bewaarde ruïnes, midden in de bossen. U kunt hier de steile trappen beklimmen en genieten van een waanzinnig uitzicht over andere ruïnes. Na een bezoek aan de ruïnes, kunt u een frisse duik nemen in de Ek Balam Cenote. In de middag heeft u de tijd om heerlijk rond te struinen door de kleurrijke straatjes van het charmante Valladolid. Heeft u al de Mexicaanse drankjes al geproefd? Tequila, Margarita, Tia Maria, Corona en Sol zijn bekende drankjes die uit Mexico afkomstig zijn.

DAG
03

Chichén Itzá - Yokdzonot - Mérida (ca. 120 km)

Mexico, Yokdzonot
Bezoek aan één van de zeven wereldwonderen, Chichén Itzá
Verfrissende duik in de cenote van Yokdzonot
Ontdek de ‘witte stad’ Mérida
Overnachting in Mérida

Deze ochtend brengt u een bezoek aan één van de zeven wereldwonderen en tevens één van de best bewaarde Maya-steden. Chichén Itzá staat niet voor niks op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Achter deze ruïnes uit het jaar 800, zit een eeuwenoude geschiedenis. Na het bezoek aan Chichén Itzá, vervolgt u de route via de lokale gemeenschap Yokdzonot, om een verfrissende duik te nemen en te ontspannen in één van de hangmatten bij de cenote. In de namiddag heeft u de tijd om de ‘witte stad’ Mérida te ontdekken waar u het koloniale, elegante centrum met de neoklassieke architectuur kunt bewonderen.

DAG
04

Mérida

Mexico. Mérida
Vrije dag in Mérida
Overnachting in Mérida

Vandaag heeft u een vrije dag te besteden in Mérida. U kunt de dag doorbrengen in de stad, of u kunt een uitstapje maken met de auto om de omgeving te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het magische Sisal, wandel rond of huur een fiets en geniet van de biodiversiteit van deze omgeving, de stranden en het turquoise water. Ook kunt u met de auto naar het nationale park Celestún rijden, waar u tijdens een boottocht kunt genieten van ontelbare flamingo’s. In deze mangrove wonen ruim 200 soorten vogels. Bezoekt u liever nog een cenote voor een frisse duik? Breng dan een bezoek aan de cenote van Santa Bárbara of Mucuyche. ‘s Avonds kunt u heerlijk een hapje gaan eten in Mérida in de straatjes rondom de Plaza Grande. Geniet hier van de levendigheid op straat met de Mexicaanse muziek. Heeft u de Mexicaanse taco’s al ontdekt?

DAG
05

Mérida - Oxkutzcab - Maní - Uxmal (ca. 150 km)

Mexico, lichtshow Uxmal
Bezoek aan de ochtendmarkt van Oxkutzcab
Bewonder de open kapellen van Maní
Overnachting in Uxmal

Na het ontbijt rijdt u via de Franciscan Route richting Uxmal. De route heeft zijn naam te danken aan de dorpjes die zijn gebouwd door christelijke monniken, waar vele open kapellen te vinden zijn. De open kapellen zijn ontstaan doordat de inheemse bevolking gelooft dat er alleen naar de goden gebeden kan worden in open ruimtes. Uw eerste stop van vandaag is in Oxkutzcab, waar u de bekende ochtendmarkt kunt gaan bezoeken. U kunt hier heerlijk vers fruit en groenten kopen en neem de tijd om de lokale Maya’s hier met elkaar te zien onderhandelen. Rijd vervolgens door naar Maní, waar u de kerken en open kapellen kunt bewonderen. Geniet hier tevens van een heerlijke lokale lunch, bereid door de Maya-vrouwen in het dorp. In de namiddag komt u aan in Uxmal, waar u de tijd heeft om uit te rusten, of ‘s avonds een bezoek te brengen aan de licht- en geluidshow in de Maya-piramides van Uxmal.

DAG
06

Uxmal - Izamal (ca. 150 km)

Mexico, Izamal
Bezoek aan de fotogenieke stad Izamal
Overnachting in Izamal

‘s Morgens wordt u wakker in de Puuc regio, wat ‘heuvelland’ betekent in de Maya-taal. In deze regio zijn nog een aantal prachtige oude Maya-ruïnes te vinden. In het Maya-koninkrijk van Uxmal zijn de Pyramid of the dwarf, de Nun’s Quadrangle en de Govenor’s Palace te vinden. Na een mooie rit door dit rijke landschap, komt u aan in de fotogenieke stad Izamal, waar bijna alle gebouwen goud/geel zijn geverfd. Geniet van een wandeling door de sfeervolle stad en ontdek het indrukwekkende klooster Convento de San Antonio de Padua, welke stamt uit 1561. Ook kunt u de Kinich Kak-Mo Maya-ruïne beklimmen, welke loopafstand van het centrum ligt. ‘s Avonds kunt u genieten van authentiek eten aan één van de pleinen; Parque Zamna en Parque Crescencio Carillo y Anacona.

DAG
07

Izamal - Cobá - Tulum - Playa del Carmen (ca. 270 km)

Mexico, Tulum
Neem een verfrissende duik in diverse cenotes
Bezoek aan Cobá en Tulum
Genieten van het turquoise water van Playa del Carmen
Overnachting in Playa del Carmen

Vanuit Izamal rijd u via de hoofdweg langs dorpjes zoals Dzitas, waar u een stop kunt maken bij de Xcajúm cenote voor een verfrissende duik. Vervolgens rijdt u door naar Cobá, waar u een fiets kunt huren en op een sportieve manier de oude Maya-ruïnes kunt bewonderen midden in de jungle. Bij Cobá kunt u de Choo-Ha cenote bezoeken om nog even af te koelen. In Tulum kunt u genieten van een bezoek aan het strand en diverse cenotes zoals Gran cenote, Dos Ojos cenote en de Calavera cenote. Vergeet niet de Maya-ruïnes in Tulum te bewonderen, waar u een prachtig uitzicht heeft over de helderblauwe zee. In de namiddag komt u aan in Playa del Carmen, waar u heerlijk kunt gaan uitrusten van alle indrukken die u de afgelopen dagen heeft opgedaan.

DAG
08

Playa del Carmen

Mexico, Playa del Carmen
Vrije dag in Playa del Carmen
Overnachting in Playa del Carmen

Vandaag kunt u de vrije dag besteden aan het tropische strand van Playa del Carmen met een margarita in uw hand, of koop nog de laatste souvenirs die u zullen herinneren aan het mooie Mexico. U kunt deze dag ook de onderwaterwereld verkennen en prachtig snorkelen in de ondiepe, heldere wateren van het eiland Cozumel.

DAG
09

Playa del Carmen - Cancún

Mexico, Playa del Carmen, strand
Vertrek Playa del Carmen
Inleveren huurauto
Terugvlucht
Overnachting in het vliegtuig

Geniet nog even van het turquoise water van de Golf van Mexico en denk terug aan alle mooie dingen die u de afgelopen week heeft mogen meemaken en heeft mogen zien tijdens de rondreis. Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht, rijdt u vandaag van uw hotel naar de luchthaven van Cancún. Hier levert u de huurauto in. Vervolgens stapt u het vliegtuig in voor uw terugvlucht naar huis.

DAG
10

Aankomst

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst op de luchthaven

Aankomst op de luchthaven. Einde van een geweldige reis. ¡Viva México!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
3 opties
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
10 dagen Hoogtepunten van Yucatán: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage met KLM, Aero Mexico & Air Europa (zie vluchtinfo)
Handbagage (zie vluchtinfo)
Huurauto inclusief all-risk verzekering (€0 eigen risico)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt

Exclusief

Entreegelden
Quintana Roo Sanitary en Tourist Tax (zie praktische info)
Eventuele optionele excursies (zie extra’s)
Entreegelden tot bezienswaardigheden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
3 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
10 dagen Hoogtepunten van Yucatán: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Aankomst in Cancún

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Cancún
Ophalen huurauto
Overnachting in Cancún

Vandaag begint uw reis naar het kleurrijke Mexico! Nadat u aankomt op het vliegveld van Cancún, haalt u de huurauto op en rijdt u naar uw hotel in Cancún. U kunt de rest van de dag uitrusten van uw vlucht en wennen aan het klimaat en het tijdsverschil. Breng een bezoekje aan het centrum van Cancún en maak alvast kennis met de Mexicaanse keuken en de Mexicaanse muziek.

Weetje

Wanneer u met Aeroméxico vliegt, zult u pas de volgende ochtend in Cancún aankomen. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee.

DAG
02

Cancún - Ek Balam - Valladolid (ca. 200 km)

Mexico, Ek Balam
Bezoek aan Ek Balam
Struinen door kleurrijk Valladolid
Overnachting in Valladolid

Na het ontbijt verlaat u Cancún en rijdt u richting Valladolid. U rijdt hier van de provincie Quintana Roo naar de provincie Yucatán. Vlak voordat u Valladolid inrijdt, maakt u een kleine omweg richting het archeologische Ek Balam (zwarte jaguar). Deze oude Maya-stad staat bekend om de prachtig bewaarde ruïnes, midden in de bossen. U kunt hier de steile trappen beklimmen en genieten van een waanzinnig uitzicht over andere ruïnes. Na een bezoek aan de ruïnes, kunt u een frisse duik nemen in de Ek Balam Cenote. In de middag heeft u de tijd om heerlijk rond te struinen door de kleurrijke straatjes van het charmante Valladolid. Heeft u al de Mexicaanse drankjes al geproefd? Tequila, Margarita, Tia Maria, Corona en Sol zijn bekende drankjes die uit Mexico afkomstig zijn.

Weetje

De inheemse Mexicanen worden niet graag op de foto gezet. Ze geloven namelijk dat een foto een stuk van hun ziel weghaalt.

DAG
03

Chichén Itzá - Yokdzonot - Mérida (ca. 120 km)

Mexico, Yokdzonot
Bezoek aan één van de zeven wereldwonderen, Chichén Itzá
Verfrissende duik in de cenote van Yokdzonot
Ontdek de ‘witte stad’ Mérida
Overnachting in Mérida

Deze ochtend brengt u een bezoek aan één van de zeven wereldwonderen en tevens één van de best bewaarde Maya-steden. Chichén Itzá staat niet voor niks op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Achter deze ruïnes uit het jaar 800, zit een eeuwenoude geschiedenis. Na het bezoek aan Chichén Itzá, vervolgt u de route via de lokale gemeenschap Yokdzonot, om een verfrissende duik te nemen en te ontspannen in één van de hangmatten bij de cenote. In de namiddag heeft u de tijd om de ‘witte stad’ Mérida te ontdekken waar u het koloniale, elegante centrum met de neoklassieke architectuur kunt bewonderen.

Weetje

Een cenote is een grot of poel gevuld met fris en helder water, gelegen in de Mexicaanse staat Yúcatan. In Yúcatan zijn duizenden (geregistreerde en niet-geregistreerde) cenotes te vinden. De Yokdzonot cenote is prachtig én het is mogelijk om rondom de cenote te wandelen voor een goed uitzicht van bovenaf!

DAG
04

Mérida

Mexico. Mérida
Vrije dag in Mérida
Overnachting in Mérida

Vandaag heeft u een vrije dag te besteden in Mérida. U kunt de dag doorbrengen in de stad, of u kunt een uitstapje maken met de auto om de omgeving te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het magische Sisal, wandel rond of huur een fiets en geniet van de biodiversiteit van deze omgeving, de stranden en het turquoise water. Ook kunt u met de auto naar het nationale park Celestún rijden, waar u tijdens een boottocht kunt genieten van ontelbare flamingo’s. In deze mangrove wonen ruim 200 soorten vogels. Bezoekt u liever nog een cenote voor een frisse duik? Breng dan een bezoek aan de cenote van Santa Bárbara of Mucuyche. ‘s Avonds kunt u heerlijk een hapje gaan eten in Mérida in de straatjes rondom de Plaza Grande. Geniet hier van de levendigheid op straat met de Mexicaanse muziek. Heeft u de Mexicaanse taco’s al ontdekt?

Goed om te weten

In Mérida liggen de prijzen op lokale marktjes soms lager dan bijvoorbeeld aan de kust. Haalt u hier voordeel uit en shop uw Mexicaanse souvenirtjes alvast hier.

DAG
05

Mérida - Oxkutzcab - Maní - Uxmal (ca. 150 km)

Mexico, lichtshow Uxmal
Bezoek aan de ochtendmarkt van Oxkutzcab
Bewonder de open kapellen van Maní
Overnachting in Uxmal

Na het ontbijt rijdt u via de Franciscan Route richting Uxmal. De route heeft zijn naam te danken aan de dorpjes die zijn gebouwd door christelijke monniken, waar vele open kapellen te vinden zijn. De open kapellen zijn ontstaan doordat de inheemse bevolking gelooft dat er alleen naar de goden gebeden kan worden in open ruimtes. Uw eerste stop van vandaag is in Oxkutzcab, waar u de bekende ochtendmarkt kunt gaan bezoeken. U kunt hier heerlijk vers fruit en groenten kopen en neem de tijd om de lokale Maya’s hier met elkaar te zien onderhandelen. Rijd vervolgens door naar Maní, waar u de kerken en open kapellen kunt bewonderen. Geniet hier tevens van een heerlijke lokale lunch, bereid door de Maya-vrouwen in het dorp. In de namiddag komt u aan in Uxmal, waar u de tijd heeft om uit te rusten, of ‘s avonds een bezoek te brengen aan de licht- en geluidshow in de Maya-piramides van Uxmal.

DAG
06

Uxmal - Izamal (ca. 150 km)

Mexico, Izamal
Bezoek aan de fotogenieke stad Izamal
Overnachting in Izamal

‘s Morgens wordt u wakker in de Puuc regio, wat ‘heuvelland’ betekent in de Maya-taal. In deze regio zijn nog een aantal prachtige oude Maya-ruïnes te vinden. In het Maya-koninkrijk van Uxmal zijn de Pyramid of the dwarf, de Nun’s Quadrangle en de Govenor’s Palace te vinden. Na een mooie rit door dit rijke landschap, komt u aan in de fotogenieke stad Izamal, waar bijna alle gebouwen goud/geel zijn geverfd. Geniet van een wandeling door de sfeervolle stad en ontdek het indrukwekkende klooster Convento de San Antonio de Padua, welke stamt uit 1561. Ook kunt u de Kinich Kak-Mo Maya-ruïne beklimmen, welke loopafstand van het centrum ligt. ‘s Avonds kunt u genieten van authentiek eten aan één van de pleinen; Parque Zamna en Parque Crescencio Carillo y Anacona.

DAG
07

Izamal - Cobá - Tulum - Playa del Carmen (ca. 270 km)

Mexico, Tulum
Neem een verfrissende duik in diverse cenotes
Bezoek aan Cobá en Tulum
Genieten van het turquoise water van Playa del Carmen
Overnachting in Playa del Carmen

Vanuit Izamal rijd u via de hoofdweg langs dorpjes zoals Dzitas, waar u een stop kunt maken bij de Xcajúm cenote voor een verfrissende duik. Vervolgens rijdt u door naar Cobá, waar u een fiets kunt huren en op een sportieve manier de oude Maya-ruïnes kunt bewonderen midden in de jungle. Bij Cobá kunt u de Choo-Ha cenote bezoeken om nog even af te koelen. In Tulum kunt u genieten van een bezoek aan het strand en diverse cenotes zoals Gran cenote, Dos Ojos cenote en de Calavera cenote. Vergeet niet de Maya-ruïnes in Tulum te bewonderen, waar u een prachtig uitzicht heeft over de helderblauwe zee. In de namiddag komt u aan in Playa del Carmen, waar u heerlijk kunt gaan uitrusten van alle indrukken die u de afgelopen dagen heeft opgedaan.

DAG
08

Playa del Carmen

Mexico, Playa del Carmen
Vrije dag in Playa del Carmen
Overnachting in Playa del Carmen

Vandaag kunt u de vrije dag besteden aan het tropische strand van Playa del Carmen met een margarita in uw hand, of koop nog de laatste souvenirs die u zullen herinneren aan het mooie Mexico. U kunt deze dag ook de onderwaterwereld verkennen en prachtig snorkelen in de ondiepe, heldere wateren van het eiland Cozumel.

DAG
09

Playa del Carmen - Cancún

Mexico, Playa del Carmen, strand
Vertrek Playa del Carmen
Inleveren huurauto
Terugvlucht
Overnachting in het vliegtuig

Geniet nog even van het turquoise water van de Golf van Mexico en denk terug aan alle mooie dingen die u de afgelopen week heeft mogen meemaken en heeft mogen zien tijdens de rondreis. Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht, rijdt u vandaag van uw hotel naar de luchthaven van Cancún. Hier levert u de huurauto in. Vervolgens stapt u het vliegtuig in voor uw terugvlucht naar huis.

Goed om te weten

Wilt u graag langer aan het strand blijven? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘verlengen/vervangen’ vindt u meer informatie.

DAG
10

Aankomst

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst op de luchthaven

Aankomst op de luchthaven. Einde van een geweldige reis. ¡Viva México!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
3 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
0 optie
Open+
10 dagen Hoogtepunten van Yucatán: altijd de beste prijs
+Vervoersopties
Open+

Middenklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan in goede Middenklasse hotels worden geboekt. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse hotels
Cancún
Fairfield Inn & Suites Cancún Airport
Viersterren
 • Fairfield Inn & Suites Cancún Airport, zwembad
 • Fairfield Inn & Suites Cancún Airport, bar
 • Fairfield Inn & Suites Cancún Airport, kamer
 • Fairfield Inn & Suites Cancún Airport, restaurant
 • Fairfield Inn & Suites Cancún Airport, lounge
Fairfield Inn & Suites Cancún Airport bevindt zich in de buurt van culturele hoogtepunten, waaronder Teatro Xbalamqué en Teatro de Cancún. Maak een bezoek aan bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Lad Ruinas del Rey en San Migualito. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, restaurant, bar en fitnesscentrum. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een TV, gratis WIFI, föhn en een badkamer met bad of douche.
Meer info >
Valladolid
Hotel Mesón del Marqués
Vijfsterren
 • Hotel Mesón del Marqués, zwembad
 • Hotel Mesón del Marqués, terras
 • Hotel Mesón del Marqués, restaurant
 • Hotel Mesón del Marqués, kamer
 • Hotel Mesón del Marqués, lounge en bar
Hotel Mesón del Marqués, gelegen in de magische stad Valladolid, wordt gezien als één van de meest traditionele en romantische hotel van de stad. Het hotel is gebouwd in een oud herenhuis uit de 17e eeuw ligt direct aan het centrale plein. Het hotel combineert de oude elegantie met het moderne comfort. De oude wijken en de winkelstraat zijn goed te bereiken vanuit het hotel. Het hotel beschikt over een zwembad, een restaurant, een dakterras en een bar met lounge.

Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis WIFI, een TV, een föhn en een badkamer met badkamer of douche.
Meer info >
Mérida
Hotel Caribe
Driesterren
Het prachtige Hotel Caribe ligt in het historische centrum van Mérida, op ca. 3 minuten lopen van het grote plein. Het hotel biedt een rustige tuin en zwembad om uit de drukte van de stad te kunnen ontsnappen. Het hotel ligt op steenworp afstand van de winkels en restaurants, maar u kunt er ook voor kiezen om een hapje te eten of een drankje te drinken in het hotel. Het bijbehorende restaurant El Rincon biedt heerlijke streekgerechten. De receptie is 24 uur per dag geopend en u kunt gebruik maken van roomservice. De kamers zijn voorzien van gratis WIFI, airconditioning, een kluisje, gratis toiletartikelen en een haardroger.
Meer info >
Uxmal
Uxmal Resort Maya
Driesterren
 • Uxmal Resort Maya, kamer
 • Uxmal Resort Maya, zwembad
 • Uxmal Resort Maya, restaurant
 • Uxmal Resort Maya
 • Uxmal tempel
Een fijn hotel voor uw bezoek aan de archeologische Maya-opgravingen van Uxmal. Vanuit het hotel kunt u zo naar deze ruïnes toe lopen en weer genieten van deze prachtige bouwwerken. Bij terugkomst kunt even lekker ontspannen bij het zwembad. Het hotel beschikt over een restaurant, buitenzwembad en verschillende terrassen. Het hotel biedt twee verschillende unieke faciliteiten aan, u kunt namelijk genieten van een bierspa of een traditioneel temazcalbad.

Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis WIFI, een TV, een föhn en een badkamer met douche.


Het hotel heeft een uitstekende ligging voor een bezoek aan de archeologische site Uxmal. Op ongeveer 1 kilometer van het hotel bevinden zich deze prachtige opgravingen. Vanaf de stad Merida is het ongeveer 50 minuten rijden.In het hotel bevinden zich een receptie met zitjes, lift, gratis Wi-Fi in de openbare ruimtes, een prima restaurant, gezellige bar voor een heerlijke cocktail. U kunt lekker ontspannen in het zwembad met ligbedden en handdoekenservice, voor de kinderen is er een kinderbadje. Verder is er een biljarttafel en een tennisbaan. Het parkeren bij het hotel is gratis.De kamers zijn verzorgd en sfeervol ingericht en voorzien van TV, telefoon, airco, kluisje, gratis Wi-Fi en een koffiezetapparaat. Badkamer met bad of douche, toilet en föhn.
Meer info >
Izamal
Hotel Hacienda Sacnicte
Drieenhalve ster
 • Hacienda Sacnicte, zwembad
 • Hacienda Sacnicte, restaurant
 • Hacienda Sacnicte, entree
 • Hacienda Sacnicte, lounge
 • Hacienda Sacnicte, kamer
Hotel Hacienda Sacnicte, oftewel witte bloem, is een uniek, eigentijds en luxeus resort met traditionele architectuur van Hacienda. Het hotel biedt een serene sfeer met een goede balans tussen de 17e eeuw en het heden. Het hotel beschikt over een tuin, terras, restaurant en buitenzwembad.

Alle kamers zijn ingericht in Mexicaanse stijl en zijn voorzien van airconditioning, gratis WIFI en een badkamer met bad of douche.
Meer info >
Playa del Carmen
Hotel Playa Maya by MIJ
Viersterren
 • Hotel Playa Maya by MIJ, kamer
 • Hotel Playa Maya by MIJ, zwembad & hot tub
 • Hotel Playa Maya by MIJ, strand
 • Hotel Playa Maya by MIJ, strand Playacar
 • Hotel Playa Maya by MIJ, zwembad
Hotel Playa Maya by MIJ is ideaal gelegen aan het strand van Playa del Carmen. Neem een duik vanaf het strand Playa del Carmen of Playacar of bezoek populaire bezienswaardigheden Viajes 307 en Zona Arqueologica Playa del Carmen. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, restaurant, bar en hot tub. Alle kamers beschikken over airconditioning, gratis WIFI, TV, föhn en badkamer met bad of douche.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen of door te kiezen voor een luxer strandhotel. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Trakteer uzelf: verleng en vervang uw strandhotel ( 1 t/m 3 van 3 opties )
U kunt uw strandverblijf per dag verlengen en tegelijkertijd kiezen voor meer luxe en comfort. We bieden diverse mooie opties. Onder ‘data & prijzen’ en vervolgens ‘boek nu’ kunt u de meerprijs bekijken en naar wens nachten bijboeken. De meerprijs geldt voor het gehele strandverblijf, dus ook voor de stranddagen die al in de rondreis zijn inbegrepen.
Hotel Playa Maya by MIJ, zwembad & hot tub
Playa del Carmen - Hotel Playa Maya by MIJ
Viersterren
Hotel Playa Maya by MIJ is ideaal gelegen aan het strand van Playa del Carmen. Neem een duik vanaf het strand Playa del Carmen of Playacar of bezoek populaire bezienswaardigheden Viajes 307 en Zona Arqueologica Playa del...
Meer info
meerprijs
Vervangen
meerprijs p.p. v.a.0
Vervangen en
2 nachten verlengen
meerprijs p.p. v.a.116
Beachscape Kin Ha Villas & Suites, tuin
Cancún - Beachscape Kin Ha Villas & Suites
Driesterren
Beachscape Kin Ha ligt in een prachtige omgeving en biedt rechtstreeks toegang tot het strand waar je uitstekend kunt snorkelen en zwemmen!
Meer info
meerprijs
Vervangen
meerprijs p.p. v.a.81
Vervangen en
2 nachten verlengen
meerprijs p.p. v.a.251
HM Playa del Carmen, zwembad
Playa del Carmen - HM Playa del Carmen
Viersterren
HM Playa Del Carmen heeft haar inrichting geïnspireerd op de Caribische Zee en de tradities van de Maya. Het hotel heeft een zeer gunstige ligging en de omgeving biedt diverse mogelijkheden tot vermaak en ontspanning.
Meer info
meerprijs
Vervangen
meerprijs p.p. v.a.18
Vervangen en
2 nachten verlengen
meerprijs p.p. v.a.146
10 dagen Hoogtepunten van Yucatán: altijd de beste prijs
Het is momenteel nog niet mogelijk om extra’s bij te boeken.
10 dagen Hoogtepunten van Yucatán: altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Wijzigingen vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Kinderkorting

De kinderkorting is, indien van toepassing, reeds in de prijs verwerkt.

Quintana Roo Tourist & Sanitary Tax

Quintana Roo Tourist Tax
In Mexico moeten alle toeristen toeristenbelasting betalen, dit zal rechtstreeks aan iedere accommodatie zijn tijdens het in- of uitchecken. De toeristenbelasting is dus niet inbegrepen in vooraf geboekte rondreizen of accommodaties en dient nog ter plaatse te worden voldaan. De Quintana Roo Tourist Tax geldt voor de overnachtingen in Playa del Carmen, Cancún en Bacalar. Onder voorbehoud van wijzigingen zijn de kosten ca. 2 USD* per kamer per nacht.

Quintana Roo Sanitary Tax
Alle toeristen die vanaf de luchthaven van Cancún vertrekken moeten de zogenaamde Quintana Roo Sanitary Tax betalen. Deze belasting kan ter plaatse worden betaald in dollars (ca. 11 USD* per persoon) of kan vooraf online voldaan worden. Klik hier voor de website van VISITAX

*Deze kosten kunnen tussentijds wijzigen.

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Mexico. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Aangezien deze reis op individueel niveau wordt uitgevoerd bestaat er flexibiliteit in het programma. U kunt ter plaatse zelf aangeven of u al dan niet wilt deelnemen aan bepaalde programmaonderdelen. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Mexico
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Goed voorbereid op reis
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Data en Prijzen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee . Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Customer Experience. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

10 dagen Hoogtepunten van Yucatán: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Aankomst in Cancún

02Cancún - Ek Balam - Valladolid

03Chichén Itzá - Yokdzonot - Mérida

04Mérida

05Mérida - Oxkutzcab - Maní - Uxmal

06Uxmal - Izamal

07Izamal - Cobá - Tulum - Playa del Carmen

08Playa del Carmen

09Playa del Carmen - Cancún

10Aankomst

Bewaar reis Boek nu