Djemaa El Fna plein, Marrakech
Djemaa El Fna plein, Marrakech
Hamsa
Hamsa
De leerlooierijen in Fes
De leerlooierijen in Fes
Marokkaanse lampen
Marokkaanse lampen
Watervallen van Ouzoud
Watervallen van Ouzoud

Koningssteden van Marokko

Privéreis | 8 dagen v.a.
539i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
05-01-2025
Reisduur
8dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 125,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 125,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Rondreizen > Rondreizen Marokko > Privéreizen Marokko > Koningssteden van Marokko
Ontdek de eeuwenoude Koningssteden Fes, Meknès, Rabat én Marrakech
Bezoek de op één na grootste moskee ter wereld; Hassan II in Casablanca
Prachtige route door de Midden-Atlas
Wandelen bij de mooie watervallen van Ouzoud
Inclusief huurauto met all-risk verzekering (geen eigen risico!)

Proef de sfeer uit de sprookjes van duizend-en-één nacht

Laat u betoveren door deze prachtige 8-daagse rondreis door mysterieus Marokko. Via wereldstad Casablanca met haar imposante Hassan II Moskee ontdekt u de vier belangrijkste steden in de historie van Marokko: Fès, Marrakech, Mèknes en Rabat. Slenter door bedrijvige medina’s, wandel door betoverende paleistuinen en bekijk hoe eeuwenoude ambachten nog vakkundig worden uitgevoerd. Niet voor niets staan de vier Koningssteden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, er is zóveel te zien. De reis voert u vervolgens door de prachtige landschappen van de Midden-Atlas. Door glooiende heuvels en langs traditionele bergdorpjes waar de tijd lijkt stil te staan komt u bij de mooie watervallen van Ouzoud. De reis sluit u af in de 'Parel van de Atlas' - Marrakech, een stad om verliefd op te worden. Wat is Marokko toch mooi!

"'Een onvergetelijke reis met heel veel verschillende indrukken in korte tijd. Alles was heel erg goed geregeld. Auto, hotels, transfers waren prima geregeld.'"

Broekhuizen

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Aankomst Marrakech

Luchthaven check in
Vlucht naar Marrakech
Ophalen huurauto
Overnachting in Marrakech

De afgelopen tijd heeft u vast naar deze dag toegeleefd. Uw rondreis door Marokko gaat eindelijk beginnen. De reis begint met uw vlucht naar Marrakech, het startpunt van de reis. Na een korte vlucht van zo'n 3,5 uur zet u voet op Marokkaanse bodem. Nadat u de huurauto heeft opgehaald en lekker bent opgefrist in het hotel, kunt u vast op eigen gelegenheid op pad gaan. Neem bijvoorbeeld vast een kijkje op het beroemde Djemaa el Fna plein, het kloppende hart van Marrakech. Aan het einde van de reis komt u terug in Marrakech en heeft u uitgebreid de tijd de stad te ontdekken.

DAG
02

Marrakech - Casablanca (ca. 243 km)

Hassan II Moskee
Vertrek uit Marrakech
Bezoek de majestueuze Moskee Hassan II in Casablanca
Overnachting in Casablanca

Vandaag is het tijd om op ontdekking te gaan! U laat het mooie Marrakech voor nu even achter zich en stapt de huurauto in richting Casablanca, de eerste stop van uw reis.
Aangekomen in Casablanca duikt u direct de stad in voor een bezoek aan het plein van de Verenigde Naties en de Hassan II-moskee. Het plein van de Verenigde Naties werd ontwikkeld door een Franse architect als verbinding tussen de oude medina en het nieuwe stadscentrum. Later werd ook een koepel en een onderdoorgang gerealiseerd. De Hassan II-moskee, gebouwd door de gelijknamige koning, is de grootste van heel Marokko en behoort zelfs tot de zeven grootste moskeeën ter wereld. Binnen is plaats voor maar liefst 25.000 mensen en buiten kunnen nog eens 85.000 mensen terecht. Wanneer de tijd het toelaat en er geen dienst is, bekijk de prachtige moskee dan ook zeker van binnen. Een bijzonder bezoek, het is immers naast de historische Tin Mal Moskee de enige moskee in Marokko die is opengesteld voor niet-moslims.

DAG
03

Rabat, Mèknes & Volubilis (ca. 364 km)

meknes - ismail moulay mausoleum.jpg
Vertrek uit Casablanca
Ontdek Marokko’s hoofdstad Rabat
Wandel langs de vele monumenten van UNESCO's Meknès
Bezoek aan de ruïnes van Volubilis
Overnachting in Fès

Na uw kennismaking met Casablanca is het tijd om de stad te verruilen voor de volgende Koningsstad van uw reis - Rabat, tevens de hoofdstad van het land. Verken deze stad te voet en bezoek op uw wandeling vooral het koninklijk paleis, de oudste nederzetting Chella, de incomplete minaret de Hassantoren en het mausoleum van Mohammed V. Laatstgenoemde speelde een belangrijke rol in de onafhankelijkheidsstrijd van Marokko en mocht zich de eerste officiële koning van het land noemen. Sluit uw bezoek aan Rabat af met een wandeling door de Kasbah van de Oudayas, het verdedigbare deel van de medina.

Daarna rijdt u verder naar Meknès, waar u de harmonieuze mix van islamitische en Europese bouwstijlen uit de 17e eeuw ziet. De prachtige oude medina staat bekend om zijn grote deuren die zijn versierd met handgemaakte motieven. De mooiste en best bewaarde poorten zijn de Bab El-Khemis en de Bab Mansour el-Aleuj, de prachtige stadspoort die werd gebouwd in opdracht van de sultan Moulay Ismaïl en als toegang dient tot de medina. Moulay Ismaïl maakte van Meknès de nieuwe hoofdstad en bouwde de stad vol met prachtige tuinen en monumenten. Meknès wordt daardoor ook wel het Versailles van Marokko genoemd en staat door zijn schoonheid in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Stop op uw weg naar Fès in het nabijgelegen Volubilis, een Romeinse nederzetting dat het bestuurlijk centrum voor dit deel van Romeins Afrika was. De ruïnes zijn in goede staat en er zijn nog vele overblijfselen en prachtige originele mozaïeken te vinden. U overnacht vanavond in Fès, waar u morgen een volle dag voor de boeg heeft.

DAG
04

Fès

ma_al_fes2.jpg
Struin door de oude medina Fes el Bali
Ontdek eeuwenoude ambachten in de wereldberoemde leerlooierijen
Bezoek de voormalige Joodse wijk met haar religieuze scholen
Laatste overnachting in Fès

Wellicht staat vandaag al een tijd op uw verlanglijstje. Na het ontbijt gaat u namelijk op pad door Fes, één van de oudste Koningssteden van Marokko. De stad beslaat meer dan 12 eeuwen aan geschiedenis en het oude stadscentrum is dan ook door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Laat u verrassen door de pracht van vervlogen tijden en de oude ambachten die de stad nog rijk is. Dwaal door de oude medina Fes el Bali en laat u leiden door de kronkelende steegjes die omsloten worden door oude stadsmuren. Ruik de intense geuren van lokale specerijen en oriëntaalse parfums, luister naar het geluid van schreeuwende marktkooplui, proef de zoete Marokkaanse lekkernijen en bekijk hoe locals hun oude ambachten zoals berbertapijten, aardewerk en leerlooien uitvoeren.
Wandel tijdens uw bezoek zeker over het En-Neijarine plein in de oude medina. Op dit plein bevindt zich de gelijknamige fontein die sierlijk is gedecoreerd met prachtige mozaïeken en waar de geur van ceder u tegemoet komt van het nabijgelegen timmermansdistrict. ’s Middags kunt u de rustieke smalle straatjes van Mellah (de voormalige joodse wijk) bewandelen, richting de straat die vol staat met religieuze scholen, waaronder de Madrassa (Koranschool) en de Karaouine Moskee die de oudste universiteit van Marokko en heel Afrika is.
Geniet vanavond van een heerlijke Marokkaanse tajine, in en buiten de medina zijn voldoende goede eetplekjes te vinden. U overnacht voor de laatste avond in koningsstad Fès.

DAG
05

Ifrane & Beni Mellal (ca. 345 km)

ma_al_binelouidane.jpg
Vertrek uit Fès
Prachtige rit door de Midden-Atlas
Stop bij de koele tuinen van Ain Asserdoun
Overnachting in Afourer

Vandaag staat er een spectaculaire route op het programma, langs de uitlopers van het Midden-Atlas gebergte, terug naar de laatste Koningsstad van uw reis: Marrakech.
U verlaat Fes en heeft een langere reisdag voor de boeg dan de afgelopen dagen, maar wat voor één. De tocht gaat dwars door de Midden-Atlas, waar u uw ogen uitkijkt op de afwisselende landschappen en kleine dorpjes, waar het land nog bewerkt wordt met ezels.
Via de provinciale weg passeert u Ifrane, een bergdorp op 1650 meter hoogte dat in de wintermaanden een populair skioord is. Maar ook in de zomermaanden weten Marokkaanse gezinnen Ifrane te vinden. Overal ziet u families samen picknicken, een mooi tafereel.
Tussen de olijf- en sinaasappelboomgaarden ligt de stad Beni Mellal, waar u een stop kunt maken bij de tuinen van Ain Asserdoun. Deze schitterende tuinen zijn met hun kletterende watervallen een heerlijk koele oase in dit hete deel van Marokko.
Het einddoel van deze dag is de plaats Afourer, waar u vanavond overnacht op basis van halfpension.

DAG
06

Ouzoud & Marrakech (ca. 214 km)

ma_marrakech.jpg
Vertrek uit Afourer
Wandeling bij de prachtige watervallen van Ouzoud
Aankomst en overnachting in Marrakech

Vandaag eindigt u de route waar hij eerder deze week begon; in Marrakech. De komende twee dagen verkent u de magische Koningsstad en ontdekt u waarom velen zo verliefd worden op de ‘Parel van de Atlas’. Maar voor het zover is staat u nog een prachtige rit te wachten. Langs het stuwmeer van El Ouidane, klimt u de bergen van de Midden-Atlas weer in om te stoppen bij de prachtige watervallen van Ouzoud. Het smeltwater uit het Atlasgebergte vormt hier diverse watervallen, die van een hoogte van 110 meter met veel kabaal naar beneden kletteren. Maak hier een wandeling over de trappetjes naar beneden en bekijk het natuurgeweld van onderaf voor de meest indrukwekkende ervaring.
Vervolg uw weg naar Marrakech, het eindpunt van de reis. Morgen heeft u alle tijd deze bijzondere stad te ontdekken. Geniet vanavond vast van de bruisende sfeer van Marrakech, morgen belooft een indrukwekkende dag te worden.

DAG
07

Marrakech

marokkaanse lampen1.jpg
Maak een stadswandeling langs Marrakech’ vele hoogtepunten
Dwaal door de nauwe straatjes van de kleurrijke souks
Proef lokale lekkernijen op het beroemde Djemaa El Fna plein
Laatste overnachting in Marrakech

Vandaag staat een volle dag in Marrakech op het programma! De stad leent zich uitstekend om te voet te verkennen. Start uw wandeling bij de Koutoubia Moskee, die met haar 77 meter hoge minaret een waar icoon van de stad is. Hoewel de moskee niet toegankelijk is voor niet-moslims, is het bouwwerk van de buitenkant alleen al een lust voor het oog. Wanneer u de dieprode kleur van de bakstenen en de vier koperen bollen op het dak ziet glinsteren in de ochtendzon, begrijpt u direct waarom we aanraden uw wandeling door Marrakech juist hier te beginnen. Vervolg uw wandeling langs het Bahia Paleis, één van de mooiste paleizen van de stad. De schitterende binnentuinen vol tropische planten en de vele decoraties in ceder en marmer leveren bijzondere fotomomenten op. Ook prachtig versierd zijn de Saaditombes afkomstig uit de late 16e eeuw die zijn herontdekt in 1917. De graven binnen het gebouw van drie kamers zijn prachtig bedekt met mozaïeken en liggen in een mooie kleine tuin.
Reserveer uw middag voor een bezoek aan Marrakech’ grootste attractie: de ommuurde, oude medina met haar doolhof van steegjes en zijstraten. Struin door de beroemde souks en laat u betoveren door kleurrijke stoffen, geurige specerijen en prachtige handbewerkte kleding. Wie weet vindt u hier wel het ideale souvenir voor thuis. Eindig uw wandeling aan het Djemaa el Fna plein, het kloppende hart van de stad. Zodra de zon ondergaat tovert het plein om in een groot openlucht restaurant met vele kleine eetstalletjes waar u de lekkerste lokale specialiteiten voor weinig geld kunt proberen. Als u ergens uw dag in Marrakech wilt afsluiten, dan is dit absoluut de juiste plek!

DAG
08

Vertrek uit Marrakech

Aankomst luchthaven
Vertrek Marrakech
Huurauto inleveren op de luchthaven van Marrakech
Terugvlucht en aankomst in Nederland of België

Vandaag komt er helaas een einde aan uw schitterende reis door Marokko. Wat heeft u veel beleefd de afgelopen dagen! Van prachtige Koningssteden tot uitgestrekte landschappen en kletterende watervallen, Marokko's veelzijdigheid zal u waarschijnlijk nog lang bijblijven. Of zijn het uw ontmoetingen met de vriendelijke Marokkaanse bevolking die uw vakantie zo bijzonder maakten? U rijdt naar de luchthaven van Marrakech, waar u de huurauto inlevert en op de vlucht terug naar Nederland stapt. Het einde van een prachtige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
8 dagen Koningssteden van Marokko: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage met Royal Air Maroc (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie
Huurauto inclusief all-risk verzekering (€ 0 eigen risico)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Diner op dag 5

Exclusief

Ruimbagage met Transavia (zie Praktische informatie)
Entreegelden
Eventuele extra kosten huurauto
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
2 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
8 dagen Koningssteden van Marokko: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Aankomst Marrakech

Luchthaven check in
Vlucht naar Marrakech
Ophalen huurauto
Overnachting in Marrakech

De afgelopen tijd heeft u vast naar deze dag toegeleefd. Uw rondreis door Marokko gaat eindelijk beginnen. De reis begint met uw vlucht naar Marrakech, het startpunt van de reis. Na een korte vlucht van zo'n 3,5 uur zet u voet op Marokkaanse bodem. Nadat u de huurauto heeft opgehaald en lekker bent opgefrist in het hotel, kunt u vast op eigen gelegenheid op pad gaan. Neem bijvoorbeeld vast een kijkje op het beroemde Djemaa el Fna plein, het kloppende hart van Marrakech. Aan het einde van de reis komt u terug in Marrakech en heeft u uitgebreid de tijd de stad te ontdekken.

Goed om te weten

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Marrakech - Casablanca (ca. 243 km)

Hassan II Moskee
Vertrek uit Marrakech
Bezoek de majestueuze Moskee Hassan II in Casablanca
Overnachting in Casablanca

Vandaag is het tijd om op ontdekking te gaan! U laat het mooie Marrakech voor nu even achter zich en stapt de huurauto in richting Casablanca, de eerste stop van uw reis.
Aangekomen in Casablanca duikt u direct de stad in voor een bezoek aan het plein van de Verenigde Naties en de Hassan II-moskee. Het plein van de Verenigde Naties werd ontwikkeld door een Franse architect als verbinding tussen de oude medina en het nieuwe stadscentrum. Later werd ook een koepel en een onderdoorgang gerealiseerd. De Hassan II-moskee, gebouwd door de gelijknamige koning, is de grootste van heel Marokko en behoort zelfs tot de zeven grootste moskeeën ter wereld. Binnen is plaats voor maar liefst 25.000 mensen en buiten kunnen nog eens 85.000 mensen terecht. Wanneer de tijd het toelaat en er geen dienst is, bekijk de prachtige moskee dan ook zeker van binnen. Een bijzonder bezoek, het is immers naast de historische Tin Mal Moskee de enige moskee in Marokko die is opengesteld voor niet-moslims.

DAG
03

Rabat, Mèknes & Volubilis (ca. 364 km)

meknes - ismail moulay mausoleum.jpg
Vertrek uit Casablanca
Ontdek Marokko’s hoofdstad Rabat
Wandel langs de vele monumenten van UNESCO's Meknès
Bezoek aan de ruïnes van Volubilis
Overnachting in Fès

Na uw kennismaking met Casablanca is het tijd om de stad te verruilen voor de volgende Koningsstad van uw reis - Rabat, tevens de hoofdstad van het land. Verken deze stad te voet en bezoek op uw wandeling vooral het koninklijk paleis, de oudste nederzetting Chella, de incomplete minaret de Hassantoren en het mausoleum van Mohammed V. Laatstgenoemde speelde een belangrijke rol in de onafhankelijkheidsstrijd van Marokko en mocht zich de eerste officiële koning van het land noemen. Sluit uw bezoek aan Rabat af met een wandeling door de Kasbah van de Oudayas, het verdedigbare deel van de medina.

Daarna rijdt u verder naar Meknès, waar u de harmonieuze mix van islamitische en Europese bouwstijlen uit de 17e eeuw ziet. De prachtige oude medina staat bekend om zijn grote deuren die zijn versierd met handgemaakte motieven. De mooiste en best bewaarde poorten zijn de Bab El-Khemis en de Bab Mansour el-Aleuj, de prachtige stadspoort die werd gebouwd in opdracht van de sultan Moulay Ismaïl en als toegang dient tot de medina. Moulay Ismaïl maakte van Meknès de nieuwe hoofdstad en bouwde de stad vol met prachtige tuinen en monumenten. Meknès wordt daardoor ook wel het Versailles van Marokko genoemd en staat door zijn schoonheid in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Stop op uw weg naar Fès in het nabijgelegen Volubilis, een Romeinse nederzetting dat het bestuurlijk centrum voor dit deel van Romeins Afrika was. De ruïnes zijn in goede staat en er zijn nog vele overblijfselen en prachtige originele mozaïeken te vinden. U overnacht vanavond in Fès, waar u morgen een volle dag voor de boeg heeft.

Goed om te weten

Kiest u voor superiorklasse hotels, dan verblijft u de aankomende 2 nachten in een mooie riad in de oude stad.

DAG
04

Fès

ma_al_fes2.jpg
Struin door de oude medina Fes el Bali
Ontdek eeuwenoude ambachten in de wereldberoemde leerlooierijen
Bezoek de voormalige Joodse wijk met haar religieuze scholen
Laatste overnachting in Fès

Wellicht staat vandaag al een tijd op uw verlanglijstje. Na het ontbijt gaat u namelijk op pad door Fes, één van de oudste Koningssteden van Marokko. De stad beslaat meer dan 12 eeuwen aan geschiedenis en het oude stadscentrum is dan ook door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Laat u verrassen door de pracht van vervlogen tijden en de oude ambachten die de stad nog rijk is. Dwaal door de oude medina Fes el Bali en laat u leiden door de kronkelende steegjes die omsloten worden door oude stadsmuren. Ruik de intense geuren van lokale specerijen en oriëntaalse parfums, luister naar het geluid van schreeuwende marktkooplui, proef de zoete Marokkaanse lekkernijen en bekijk hoe locals hun oude ambachten zoals berbertapijten, aardewerk en leerlooien uitvoeren.
Wandel tijdens uw bezoek zeker over het En-Neijarine plein in de oude medina. Op dit plein bevindt zich de gelijknamige fontein die sierlijk is gedecoreerd met prachtige mozaïeken en waar de geur van ceder u tegemoet komt van het nabijgelegen timmermansdistrict. ’s Middags kunt u de rustieke smalle straatjes van Mellah (de voormalige joodse wijk) bewandelen, richting de straat die vol staat met religieuze scholen, waaronder de Madrassa (Koranschool) en de Karaouine Moskee die de oudste universiteit van Marokko en heel Afrika is.
Geniet vanavond van een heerlijke Marokkaanse tajine, in en buiten de medina zijn voldoende goede eetplekjes te vinden. U overnacht voor de laatste avond in koningsstad Fès.

Weetje

Vooral in de warme zomermaanden kan de geur van leer erg scherp en indringend zijn. Neem tijdens een bezoek aan de leerlooierijen een takje verse munt mee, de geur van munt neutraliseert uw reukvermogen!

DAG
05

Ifrane & Beni Mellal (ca. 345 km)

ma_al_binelouidane.jpg
Vertrek uit Fès
Prachtige rit door de Midden-Atlas
Stop bij de koele tuinen van Ain Asserdoun
Overnachting in Afourer

Vandaag staat er een spectaculaire route op het programma, langs de uitlopers van het Midden-Atlas gebergte, terug naar de laatste Koningsstad van uw reis: Marrakech.
U verlaat Fes en heeft een langere reisdag voor de boeg dan de afgelopen dagen, maar wat voor één. De tocht gaat dwars door de Midden-Atlas, waar u uw ogen uitkijkt op de afwisselende landschappen en kleine dorpjes, waar het land nog bewerkt wordt met ezels.
Via de provinciale weg passeert u Ifrane, een bergdorp op 1650 meter hoogte dat in de wintermaanden een populair skioord is. Maar ook in de zomermaanden weten Marokkaanse gezinnen Ifrane te vinden. Overal ziet u families samen picknicken, een mooi tafereel.
Tussen de olijf- en sinaasappelboomgaarden ligt de stad Beni Mellal, waar u een stop kunt maken bij de tuinen van Ain Asserdoun. Deze schitterende tuinen zijn met hun kletterende watervallen een heerlijk koele oase in dit hete deel van Marokko.
Het einddoel van deze dag is de plaats Afourer, waar u vanavond overnacht op basis van halfpension.

Goed om te weten

Vanavond overnacht u in Hotel Chems le Tazarkount (of gelijkwaardig), ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels.

DAG
06

Ouzoud & Marrakech (ca. 214 km)

ma_marrakech.jpg
Vertrek uit Afourer
Wandeling bij de prachtige watervallen van Ouzoud
Aankomst en overnachting in Marrakech

Vandaag eindigt u de route waar hij eerder deze week begon; in Marrakech. De komende twee dagen verkent u de magische Koningsstad en ontdekt u waarom velen zo verliefd worden op de ‘Parel van de Atlas’. Maar voor het zover is staat u nog een prachtige rit te wachten. Langs het stuwmeer van El Ouidane, klimt u de bergen van de Midden-Atlas weer in om te stoppen bij de prachtige watervallen van Ouzoud. Het smeltwater uit het Atlasgebergte vormt hier diverse watervallen, die van een hoogte van 110 meter met veel kabaal naar beneden kletteren. Maak hier een wandeling over de trappetjes naar beneden en bekijk het natuurgeweld van onderaf voor de meest indrukwekkende ervaring.
Vervolg uw weg naar Marrakech, het eindpunt van de reis. Morgen heeft u alle tijd deze bijzondere stad te ontdekken. Geniet vanavond vast van de bruisende sfeer van Marrakech, morgen belooft een indrukwekkende dag te worden.

DAG
07

Marrakech

marokkaanse lampen1.jpg
Maak een stadswandeling langs Marrakech’ vele hoogtepunten
Dwaal door de nauwe straatjes van de kleurrijke souks
Proef lokale lekkernijen op het beroemde Djemaa El Fna plein
Laatste overnachting in Marrakech

Vandaag staat een volle dag in Marrakech op het programma! De stad leent zich uitstekend om te voet te verkennen. Start uw wandeling bij de Koutoubia Moskee, die met haar 77 meter hoge minaret een waar icoon van de stad is. Hoewel de moskee niet toegankelijk is voor niet-moslims, is het bouwwerk van de buitenkant alleen al een lust voor het oog. Wanneer u de dieprode kleur van de bakstenen en de vier koperen bollen op het dak ziet glinsteren in de ochtendzon, begrijpt u direct waarom we aanraden uw wandeling door Marrakech juist hier te beginnen. Vervolg uw wandeling langs het Bahia Paleis, één van de mooiste paleizen van de stad. De schitterende binnentuinen vol tropische planten en de vele decoraties in ceder en marmer leveren bijzondere fotomomenten op. Ook prachtig versierd zijn de Saaditombes afkomstig uit de late 16e eeuw die zijn herontdekt in 1917. De graven binnen het gebouw van drie kamers zijn prachtig bedekt met mozaïeken en liggen in een mooie kleine tuin.
Reserveer uw middag voor een bezoek aan Marrakech’ grootste attractie: de ommuurde, oude medina met haar doolhof van steegjes en zijstraten. Struin door de beroemde souks en laat u betoveren door kleurrijke stoffen, geurige specerijen en prachtige handbewerkte kleding. Wie weet vindt u hier wel het ideale souvenir voor thuis. Eindig uw wandeling aan het Djemaa el Fna plein, het kloppende hart van de stad. Zodra de zon ondergaat tovert het plein om in een groot openlucht restaurant met vele kleine eetstalletjes waar u de lekkerste lokale specialiteiten voor weinig geld kunt proberen. Als u ergens uw dag in Marrakech wilt afsluiten, dan is dit absoluut de juiste plek!

DAG
08

Vertrek uit Marrakech

Aankomst luchthaven
Vertrek Marrakech
Huurauto inleveren op de luchthaven van Marrakech
Terugvlucht en aankomst in Nederland of België

Vandaag komt er helaas een einde aan uw schitterende reis door Marokko. Wat heeft u veel beleefd de afgelopen dagen! Van prachtige Koningssteden tot uitgestrekte landschappen en kletterende watervallen, Marokko's veelzijdigheid zal u waarschijnlijk nog lang bijblijven. Of zijn het uw ontmoetingen met de vriendelijke Marokkaanse bevolking die uw vakantie zo bijzonder maakten? U rijdt naar de luchthaven van Marrakech, waar u de huurauto inlevert en op de vlucht terug naar Nederland stapt. Het einde van een prachtige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
0 optie
Open+
8 dagen Koningssteden van Marokko: altijd de beste prijs
+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse hotels
Superiorklasse hotels
Marrakech
12
Moroccan House Marrakech
Driesterren
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseDE.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseEX.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseLO.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseTE.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseZW.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseBA1.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseBA.jpg
Dit kleinschalige hotel heeft de juiste combinatie tussen de faciliteiten van een hotel en de sfeer van een riad gevonden. Door de goede ligging en de unieke uitstraling, zal u hier blij verrast worden. Hier verblijft u letterlijk in Marokko! Zodra u de indrukwekkende lobby inloopt, weet u dat u in een Marokkaans hotel logeert. Geniet van een drankje in de lounge of van een heerlijk ontbijt in een bedoeïenentent op het dak, waar u tevens een mooi uitzicht heeft op de stad. Verder is er een klein zwembad met ligbedden en heeft het hotel een prima Hamam en Spa faciliteiten. De 54 kamers zijn allemaal uniek en met veel Marokkaanse details ingericht. De kamers zijn allemaal voorzien van airco, minibar, kluisje, telefoon en badkamer met bad of douche.
Het Moroccan House is ideaal gelegen, net buiten de poort van de oude stad op nog geen 10 minuten wandelen. In de directe omgeving vind u verschillende restaurants en winkeltjes.
Meer info >
Moroccan House Marrakech
Driesterren
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseDE.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseEX.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseLO.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseTE.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseZW.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseBA1.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseBA.jpg
Dit kleinschalige hotel heeft de juiste combinatie tussen de faciliteiten van een hotel en de sfeer van een riad gevonden. Door de goede ligging en de unieke uitstraling, zal u hier blij verrast worden. Hier verblijft u letterlijk in Marokko! Zodra u de indrukwekkende lobby inloopt, weet u dat u in een Marokkaans hotel logeert. Geniet van een drankje in de lounge of van een heerlijk ontbijt in een bedoeïenentent op het dak, waar u tevens een mooi uitzicht heeft op de stad. Verder is er een klein zwembad met ligbedden en heeft het hotel een prima Hamam en Spa faciliteiten. De 54 kamers zijn allemaal uniek en met veel Marokkaanse details ingericht. De kamers zijn allemaal voorzien van airco, minibar, kluisje, telefoon en badkamer met bad of douche.
Het Moroccan House is ideaal gelegen, net buiten de poort van de oude stad op nog geen 10 minuten wandelen. In de directe omgeving vind u verschillende restaurants en winkeltjes.
Meer info >
Marrakech
12
Dellarosa Boutique Hotel
Viersterren
Dellarosa is een trendy hotel in magisch Marrakech. De kleurrijke accommodatie heeft een perfecte ligging om de populaire bezienswaardigheden in de stad te ontdekken. Zowel het centrum van Guéliz als de medina met het bruisende Djemaa el Fna plein en de botanische tuinen van Jardin Majorelle liggen op ca. 2 km afstand van het hotel. Ook zijn er in de omgeving van Dellarosa verschillende eetgelegenheden te vinden. De ruime kamers hebben een moderne uitstraling en zijn van alle gemakken voorzien, zoals airco, TV, koelkastje, WiFi, comfortabele bedden en een badkamer met bad en/of douche. In het sfeervolle hotel kunt u even de drukte van de medina ontsnappen en genieten in het heerlijke wellnesscentrum, hot tub (tegen een toeslag) of koel af in het kleine buitenzwembad. Tevens beschikt het hotel over een fitnessruimte. Dellarosa beschikt over een gezellig dakterras dat een mooi uitzicht biedt over de witte toppen van het Atlasgebergte. In de bar & restaurant kunt u terecht voor heerlijke drankjes en gerechten.
Meer info >
Dellarosa Boutique Hotel
Viersterren
Dellarosa is een trendy hotel in magisch Marrakech. De kleurrijke accommodatie heeft een perfecte ligging om de populaire bezienswaardigheden in de stad te ontdekken. Zowel het centrum van Guéliz als de medina met het bruisende Djemaa el Fna plein en de botanische tuinen van Jardin Majorelle liggen op ca. 2 km afstand van het hotel. Ook zijn er in de omgeving van Dellarosa verschillende eetgelegenheden te vinden. De ruime kamers hebben een moderne uitstraling en zijn van alle gemakken voorzien, zoals airco, TV, koelkastje, WiFi, comfortabele bedden en een badkamer met bad en/of douche. In het sfeervolle hotel kunt u even de drukte van de medina ontsnappen en genieten in het heerlijke wellnesscentrum, hot tub (tegen een toeslag) of koel af in het kleine buitenzwembad. Tevens beschikt het hotel over een fitnessruimte. Dellarosa beschikt over een gezellig dakterras dat een mooi uitzicht biedt over de witte toppen van het Atlasgebergte. In de bar & restaurant kunt u terecht voor heerlijke drankjes en gerechten.
Meer info >
Casablanca
12
Prince de Paris
Driesterren
 • Prince de Paris, kamer
 • Prince de Paris, restaurant
 • Prince de Paris, terras
 • Prince de Paris, lounge
 • Prince de Paris, bar
Hotel Prince de Paris is een stijlvol hotel gevestigd in het hart van Casablanca, een ideale ligging om de bruisende havenstad te ontdekken! Op ca. 2,5 km ligt één van de grootste hoogtepunten van de stad; de Hassan II-moskee. De Bab Marrakesh, één van de toegangspoorten tot de medina, ligt op ca. 10 minuten wandelen. Of eet een heerlijk visje in de haven van Casablanca (op ca. 10 minuten wandelen). De kamers zijn voorzien van airco, tv, minibar, kluisje, WiFi en een badkamer met bad en/of douche. Ontspan met een drankje in de bar of ga een hapje eten in het restaurant waar internationale gerechten worden geserveerd.
Meer info >
Moroccan House Casablanca
Driesterren
 • ma_ac_moroccan_in2.jpg
 • ma_ac_moroccan_ex.jpg
 • ma_ac_moroccan_ka.jpg
 • ma_ac_moroccan_in.jpg
 • ma_ac_moroccan_ka2.jpg
Het Moroccan House is een sfeervolle accommodatie met een typisch Marokkaanse stijl en vriendelijk personeel. De medina van Casablanca ligt op slechts 500 meter en het station van Casablanca op 400 meter. De gezellige inrichting en de uitstekende ligging maakt het hotel een fijne accommodatie om uw rondreis mee te beginnen. De verzorgde kamers hebben allemaal een andere inrichting en zijn voorzien van veel kleur en hemelbedden. De kamers beschikken over airco, TV, telefoon, koelkastje en een badkamer met bad en/of douche.
Meer info >
Casablanca
12
Best Western Hotel Toubkal
Drieenhalve ster
 • ma_ac_toubkal_ex.jpg
 • ma_ac_toubkal_ka.jpg
 • ma_ac_toubkal_ka2.jpg
 • ma_ac_toubkal_re.jpg
 • ma_ac_toubkal_re2.jpg
Hotel Best Western Toubkal ligt op een goede locatie in het centrum van Casablanca. De op een na grootste moskee ter wereld, de Hassan II, ligt op een korte afstand van 2 km. De moskee staat op een schitterende locatie! Vanaf het hotel loopt u gemakkelijk naar de oude medina, de haven en verschillende winkelcentra's. De comfortabele kamers zijn voorzien van airco, TV en een badkamer met bad en/of douche. In het gehele hotel is gratis WiFi beschikbaar. Het Best Western Toubkal heeft 3 restaurants waar u heerlijk kunt genieten van verschillende specialiteiten.

Meer info >
Oum Palace
Driesterren
 • ma_ac_oumpalace_ka2.jpg
 • ma_ac_oumpalace_re.jpg
 • ma_ac_oumpalace_in.jpg
 • ma_ac_oumpalace_te.jpg
 • ma_ac_oumpalace_ka.jpg
Oum Palace is een comfortabel hotel in het hart van Casablanca. Op loopafstand zijn vele winkels en restaurants te vinden. De beroemde Hassan II moskee ligt op ca. 2 km van het hotel. De kamers hebben een moderne uitstraling en zijn voorzien van airco, tv, bureau, koelkastje, kluisje en badkamer met bad en/of douche. Het hotel beschikt over een fitnessruimte, sauna, stoombad en kapper. Oum Palace heeft twee eetgelegenheden; waar zowel Marokkaanse als internationale gerechten worden geserveerd.
Meer info >
Fès
1234
Fes Inn Hotel
Driesterren
 • Zwembad Hotel Fes Inn Fès Marokko
 • Exterieur Fes Inn Marokko
 • Interieur Fes Inn Marokko
 • Lobby Fes Inn Marokko
 • Overzicht Fes Inn Marokko
 • Kamer Fes Inn Marokko
 • Zwembad Fes Inn Marokko
 • Bar Fes Inn Marokko
 • Exterieur Fes Inn Marokko
 • Exterieur Fes Inn Marokko
 • Restaurant Fes Inn Marokko
 • Zwembad Fes Inn Marokko
Het Fes Inn hotel is een charmant hotel vlakbij de oude Medina. De Marokkaanse architectuur, waar de combinatie van de art-deco en de Arabisch-Moorse stijl goed gecombineerd zijn, zorgt voor een sfeervolle uistraling. Het is een fijn hotel om te verblijven tijdens uw bezoek aan deze mooie stad.In het moderne deel van de stad op 10 minuten loopafstand van de oude medina van Fes. Naar de luchthaven is het ongeveer 20 minuten rijden.Het vriendelijke hotel heeft een receptie, restaurant Dalia's waar heerlijke Marokkaanse en internationale gerechten geserveerd worden, een gezellige bar en een zwembad aan de overkant van het hotel.De stijlvolle kamers zijn keurig ingericht en voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje en een volledige badkamer met douche.
Meer info >
Hotel de la Paix
Driesterren
 • Hotel de la Paix, exterieur
 • Hotel de la Paix, kamer
 • Hotel de la Paix, restaurant
 • Hotel de la Paix, terras
 • Hotel de la Paix, receptie
 • Hotel de la Paix, kamer
De kamers zijn voorzien van airco, telefoon, TV, badkamer bad of douche, föhn, balkon of terras met zitje.
Meer info >
Hotel Batha
Driesterren
 • ma_ac_bathaex.jpg
 • ma_ac_bathaka.jpg
 • ma_ac_bathazw.jpg
 • ma_ac_bathaex2.jpg
 • ma_ac_bathalo.jpg
Een typisch Marokkaans hotel in de stad Fés. De aankleding en inrichting van het hotel zorgen ervoor dat u zich echt in oosterse sferen waant. Het hotel ligt op ongeveer 10 minuten lopen van af de medina en beschikt over een receptie, lounge, restaurant, binnenplaats, bar en zwembad met ligbedden. De kamers zijn voorzien van een airco, telefoon, TV en badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
Zahrat Al Jabal
Driesterren
Hotel Zahrat Al Jabal ligt in het hart van koningsstad Fès. Op een korte afstand van 5 minuten rijden bevindt zich de medina van Fès, de grootste van heel Marokko met meer dan 1200 jaar aan geschiedenis. De medina staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO! De koranschool Medersa Bou Inania ligt op 3,4 km afstand van het hotel en het treinstation op 1 km. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van airco, tv, bureau en badkamer met douche of bad. Het personeel van Zahrat Al Jabel staat dagelijks voor u klaar om het u naar uw zin te maken.
Meer info >
Fès
12
Dar Dmana Hotel
Viersterren
 • Kamer
 • Lobby
 • Badkamer
 • Kamer
Het Dar Dmana hotel ligt in het hart van de medina in Fes. In de buurt van het hotel vindt u vele lokale marktjes waar u heerlijk kunt struinen. Op twintig minuten lopen vindt u het koninklijk paleis van Fes. Op slechts vijf minuten wandelen bevindt zich het Batha plein en de Medersa Bouanania, waar u de typische Merindische architectuur kunt bewonderen. In het hotel kunt u genieten van een drankje in de hotelbar of van verschillende typisch Marokkaanse gerechten in het restaurant van het hotel. Verder beschikt het hotel over een terras, hamam, solarium, fitnessruimte, wasserette, stomerij, 24-uursreceptie en een cadeauwinkel. Er is gratis wifi beschikbaar in de gehele accommodatie en u kunt openbaar parkeren in de buurt van het hotel tegen betaling van ca. 2 euro per dag. Alle kamers zijn voorzien van een tv, telefoon, airco, verwarming en een kluisje. De badkamer beschikt over een douche en/ of bad, föhn en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Dar El Ghalia
Viersterren
 • MA_AC_DarGhaliaRE1
 • MA_AC_DarGhaliaKA1
 • MA_AC_DarGhaliaKA2
 • MA_AC_DarGhaliaKA3
 • MA_AC_DarGhaliaRE2
Dar El Ghalia is een van de beste riads in zijn prijsklasse in het hart van de Medina. Het is een prachtige oud handelshuis uit de 19e eeuw en behoort al ruim 100 jaar tot één familie in Fès. U zult versteld staan van de indrukwekkende architectuur en rijkdom van de Marokkaanse kunst. U wordt in het hart van het huis, de binnenplaats, ontvangen, waar het op een warme dag heerlijk vertoeven is in de schaduw. Er is een uitstekend restaurant waar ontbeten kan worden of 's avonds genoten van een traditionele maaltijd, maar dit kan ook op het dakterras, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de oude stad. Daarnaast is er een kleine Hamam en kunt u ook een massage reserveren. Alle kamers zijn vernoemd naar de vrouwen die in het huis hebben geleefd. Zo hebben de 'gewone' kamers namen van de 'concubines' en huisdames en de junior suites de namen van de jongere mannen. De kamers zijn stuk voor stuk prachtig ingericht en liggen allemaal rondom de binnenplaats van het huis. Ze zijn voorzien van airco en badkamer met douche.
Het is hier niet mogelijk om met uw auto te komen, dus deze zal aan de rand van de stad worden geparkeerd en de kruiers komen u daar halen en wijzen u de weg naar Dar El Ghalia.
Meer info >
Afourer
Chems le Tazarkount
Driesterren
 • ma_ac_tazarkountzw.jpg
 • ma_ac_tazarkountzw3.jpg
 • ma_ac_tazarkountzw2.jpg
 • ma_ac_tazarkountka.jpg
 • ma_ac_tazarkountre.jpg
 • ma_ac_tazarkountlo.jpg
Het Chems le Tazarkount ligt in een prachtige olijfboomgaard aan de voet van het Midden-Atlasgebergte. Het hotel is voorzien van 2 zwembaden, bar, tennisbaan en spa met hamam. In het restaurant kunt u genieten van Marokkaanse en Internationale gerechten. De comfortabele kamers zijn voorzien van airco en uitzicht op de tuin of het zwembad. Er is gratis WiFi beschikbaar in het gehele hotel.
Meer info >
Afourer
Chems le Tazarkount
Driesterren
 • ma_ac_tazarkountzw.jpg
 • ma_ac_tazarkountzw3.jpg
 • ma_ac_tazarkountzw2.jpg
 • ma_ac_tazarkountka.jpg
 • ma_ac_tazarkountre.jpg
 • ma_ac_tazarkountlo.jpg
Het Chems le Tazarkount ligt in een prachtige olijfboomgaard aan de voet van het Midden-Atlasgebergte. Het hotel is voorzien van 2 zwembaden, bar, tennisbaan en spa met hamam. In het restaurant kunt u genieten van Marokkaanse en Internationale gerechten. De comfortabele kamers zijn voorzien van airco en uitzicht op de tuin of het zwembad. Er is gratis WiFi beschikbaar in het gehele hotel.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Overzicht Hotel Anezi Agadir Marokko
Agadir - Hotel Anezi
Drieenhalve ster
Een mooi en groot opgezet vakantiehotel in Agadir. Hotel Anezi is iets hoger gelegen, waardoor u een prachtig uitzicht heeft over het strand. Geniet met een lekker drankje aan het ...
Meer info
meerprijs
v.a.
471260
173
lounge Moroccan House Marrakech
Marrakech - Rondreishotel
Viersterren
U kunt uw vakantie per dag verlengen in het rondreishotel in Marrakech. U verblijft op basis van logies & ontbijt....
Meer info
meerprijs
v.a.
36360
72
8 dagen Koningssteden van Marokko: altijd de beste prijs
Het is momenteel nog niet mogelijk om extra’s bij te boeken.
8 dagen Koningssteden van Marokko: altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Bagage en stoelen reserveren bij Transavia

Op de vluchten van Transavia mag u kosteloos 1 stuk handbagage (kleine rugtas of handtas max. 40 x 30 x 20 cm) meenemen. Deze plaatst u onder de stoel voor u. Cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) en/of ruimbagage is niet bij de vluchten inbegrepen.* Na boeking ontvangt u van ons een e-mail met daarin de boekingscode waarmee u kunt inloggen op de website van Transavia. Hier kunt u zelf, indien gewenst, cabinebagage of ruimbagage boeken en eventueel een stoel reserveren. Ook is het hier mogelijk om een stoel met extra beenruimte te reserveren. Het boeken van cabinebagage, ruimbagage en het reserveren van een stoel is tegen betaling. Wanneer u wacht tot het online inchecken (30 uur voor vertrek), kunt u kosteloos een standaard stoel reserveren.

*Heeft u geboekt voor 01/04/24? Dan is 1 stuk handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm) en 1 stuk cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) inbegrepen. Samen mag dit max. 10 kilo wegen.

Wijzigingen vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Kinderen

De kinderkorting is, indien van toepassing, reeds in de prijs verwerkt.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Marokko boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen.

Optionele excursies
Zie het kopje 'extra' voor meer informatie over de optionele excursies die mogelijk zijn en de bijbehorende prijzen.

Eten en drinken
Lunch : tussen de € 7,00 en € 9,00
Diner : tussen de € 10,00 en € 20,00

Drinken
Flesje water : ca. € 1,00
Flesje fris : ca. € 1,00 - € 1,50
Glas wijn : ca. € 5,00
Glas bier : ca. € 5,00

Fooien
Zie voor richtbedragen onder Fooien.

Ramadan

Het is mogelijk om tijdens de ramadan naar Marokko te reizen. Het kan dus voorkomen dat u een reis boekt die valt tijdens deze islamitische vastenmaand. De exacte periode wordt bepaald door de stand van de maan. Voor meer informatie over de ramadan en het Suikerfeest verwijzen wij u naar de landeninformatie op onze website.

Tijdens de ramadan is het niet toegestaan om in het openbaar te eten, drinken of te roken tussen zonsopkomst en zonsondergang. Monumenten, winkels, restaurants, etc. hanteren afwijkende openingstijden (sommigen zijn zelfs gesloten). Elk hotel heeft wel een restaurant waar u het ontbijt, de lunch of het diner kunt nuttigen, houdt u er wel rekening mee dat de openingstijden van het restaurant aangepast zijn.

Parkeren

Een verblijf in een riad is een onvergetelijke ervaring wanneer u in Marokko bent. Achter grote deuren, in de smalle straatjes van de medina, gaat een haast serene rust schuil die u niet verwacht.
Omdat riads vaak in het kloppende hart van de medina liggen, zijn ze niet altijd volledig bereikbaar per auto óf is er niet altijd parkeergelegenheid. Medina's die autovrij zijn, hebben aan de rand vaak een grote openbare parkeerplaats, waar u de auto in dit geval kwijt kunt. Kijk vooraf altijd goed of u kunt parkeren bij uw riad, om extra reistijd te voorkomen.

Kwaliteit van hotels

Een rondreis in het buitenland betekent andere mensen, een andere cultuur en ander eten. Dit zijn vaak de aantrekkelijke kanten van een vakantie, maar ook een aspect om rekening mee te houden bij uw vakantieverwachtingen. Zo zijn de standaarden van de hotels in Marokko niet hetzelfde als de standaarden van de hotels in Nederland. Bedden, matrassen en de inrichting van de badkamer kunnen kwalitatief minder zijn dan dat u thuis gewend bent. Ook de inrichting van de kamer is over het algemeen iets verouderd.

Eten en drinken

Marokko kent een diverse keuken. Een traditioneel Marokkaans gerecht wordt bereid in de tajine, een aardewerken stoofpot die wordt gevuld met couscous, groenten, vlees en/of (gedroogde) vruchten en milde specerijen. Omdat Marokko een islamitisch land is, zult u (bijna) nergens varkensvlees op de kaart zien.

Het schenken van alcohol is in Marokko niet vanzelfsprekend. Omdat Marokko een islamitisch land is, wordt er niet in alle hotels, bars en restaurants alcohol geschonken.

Fooien

In Marokko is het geven van fooien heel gebruikelijk. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld.

Indicatie fooien:
Chauffeur : ca. 20 Dirham (ca. € 2,- ) per persoon per dag
Gids : ca. 20 Dirham (ca. € 2,-) per persoon per dag
Kamermeisje : ca. 10 Dirham (ca. € 1,- ) per persoon per nacht
Kofferdrager : ca. 10 Dirham (ca. € 1,-) per persoon per koffer
Dit zijn de richtbedragen. Uiteraard kan de koers van de euro en de lokale valuta wijzigen waardoor de genoemde bedragen mogelijk anders worden.

Wanneer u tevreden bent over de service, kunt u in restaurants een fooi geven naar eigen inzicht. In dure restaurants wordt de fooi al in de rekening verwerkt, u hoeft dus niets extra’s te geven. Maar vaak wordt er nog wel een extra fooi verwacht voor de service.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die al in uw reisprogramma zijn opgenomen, kunt u ervoor kiezen om deel te nemen aan optionele excursies. Deze excursies kunt u ter plaatse via uw reisleiding bijboeken en betalen. Dit kan in de Marokkaanse Dirham.

Galadiners

Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Zwaarte en mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Marokko. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Aangezien deze reis op individueel niveau wordt uitgevoerd bestaat er flexibiliteit in het programma. U kunt ter plaatse zelf aangeven of u al dan niet wilt deelnemen aan bepaalde programmaonderdelen. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Winkels op vrijdag

U dient er rekening mee te houden dat veel winkels in de Medina van de Koningssteden zijn gesloten i.v.m. hun rustdag.

Marokko
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Goed voorbereid op reis
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privérondreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1-2 werkdagen bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer via internetbankieren overmaken op de rekening van NRV.

Bankgegevens van NRV:

ING
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

Betaling per creditcard of contanten is helaas niet mogelijk.

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis. Na het invoeren van uw reisgezelschap, wordt een eventuele kinderkorting in de prijstabel bij de desbetreffende reis verwerkt.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze privéreizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Verlengen/vervangen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien. Heeft u andere verlengingswensen? Kijk dan bij ons Zelf Samenstellen aanbod voor heel veel andere mogelijkheden. Hierbij kunt u zelf de reisduur van uw reis aangeven en is verlenging aldus altijd mogelijk.
Uiteraard kunt u ook telefonisch (+31 (0)70 3076700) of per e-mail (info@nrv.nl) contact met ons opnemen zodat wij u nader kunnen informeren.

+Hoe kan ik een privéreis voor een alleenreizende boeken?

Wilt u als alleenreizende een privéreis bij NRV boeken dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen op +31 (0)70 3076700. Wij bekijken graag de mogelijkheden voor u. De prijzen op onze website zijn per persoon en gebaseerd op een verblijf met twee personen per kamer.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Dat een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer zeven tot tien dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

+Waar moet ik aan denken als ik met kinderen reis?

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee . Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de landinformatie van uw bestemming op nrv.nl. Tevens kunt u de ambassade/het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Hoe kan ik mijn paspoortgegevens achteraf nog wijzigen/invullen?

Na uw boeking ontvangt u van ons een inlog op Mijn NRV. Via dit portaal kunt u uw gegevens nog aanvullen of wijzigen. Het is ook mogelijk uw gegevens per mail of telefonisch aan ons door te geven. Wij verwerken het dan in uw boeking.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor veel landen is een visum verplicht om het land in te kunnen reizen. Voor sommige landen kunt u bij aankomst een visum kopen, bij andere landen dient u dit visum reeds vooraf thuis aan te vragen. Op onze website kunt u bij de landinformatie van het betreffende land hier meer informatie over vinden. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Ik reis naar of via de VS. Zijn er nog nadere vereisten waaraan ik moet voldoen?

Wanneer u naar of via de VS reist dient u rekening te houden met het volgende:

U bent verplicht reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) of een visum te hebben, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. Een ESTA is sneller en goedkoper om te regelen, de kosten zijn circa 21 USD. Voor een aanvraag en meer informatie kunt u naar de website van ESTA gaan. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen. Als geen toestemming wordt gegeven, dient u een visum aan te vragen via het Amerikaanse consulaat.

De ESTA autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

ESTA geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het Visa Waiver programma meedoen, waaronder Nederland. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Daarnaast zijn er ook een aantal andere uitzonderingen om te kunnen reizen met een ESTA: als u in of na maart 2011 in Iran, Irak, Noord-Korea, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen bent geweest, kunt u niet meer met een ESTA reizen. U bent dan verplicht om een visum aan te vragen. Het heeft in dit geval geen zin om een nieuw paspoort aan te vragen, daar u naam gekoppeld is aan uw bezoek. Hetzelfde geldt voor reizigers die na 12 januari 2021 in Cuba zijn geweest. Meer uitgebreide informatie treft u aan op deze website.

Indien u via de VS met kinderen reist, dient u naast ESTA, ook rekening te houden met het volgende: wanneer er één of meerdere kinderen bij u in het paspoort staan, dient voor elk kind een visum of een eigen paspoort aangevraagd te worden. Kinderen dienen dus in het bezit te zijn van een eigen paspoort of een visum.

Een visum kunt u aanvragen op de website van het Amerikaanse Consulaat, dit kost € 140,-. Vervolgens krijgt u een link toegestuurd waarmee u een afspraak kunt maken op het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam. U kunt rekening houden met een totale procedure van ca. 4 weken. Het visum is vervolgens 10 jaar geldig. Let u wel op dat als u een nieuw paspoort moet aanvragen, dat er bij uw oude paspoort op de visumpagina geen gaten gestanst worden.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze groepsreizen en privéreizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.
Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting de luchthaven. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op de luchthaven verwelkomd?

NRV heeft geen balie op de luchthavens. U zult dan ook niet voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van tevoren wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op de luchthaven.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

In de meeste gevallen wordt u bij onze groepsreizen en privéreizen bij aankomst verwelkomd. Heeft u uw reis zelf samengesteld dan zal u ter plaatse worden verwelkomd wanneer u een transfer of bijvoorbeeld een meet & greet heeft geboekt.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staan altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houdt u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur (telefonisch) bereikbaar.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

Maakt u een privérondreis of heeft u gekozen voor de reisvorm zelf samenstellen, dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen: achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over u