neemt je mee
Cassablanca
Cassablanca
Fès
Fès
Marrakech
Marrakech
Volubilis
Volubilis
Mèknes
Mèknes

Koningssteden van Marokko

Privéreis | 8 dagen v.a. 804
679i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
03-09-2018
Reisduur
8 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met woensdag 28 februari 2018
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m januari 2019
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Voorwaarden

- Geldig tot en met woensdag 28 februari 2018
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m januari 2019
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
Kassakorting tot 175 ppi
Logeren in sfeervolle, kleinschalige hotels
Prijs inclusief huurauto tijdens de rondreis
Geen lange afstanden
Logeren bij de opgravingen van Volubilis
Logeren in het centrum van Marrakech

Proef de sfeer uit de Sprookjes van 1001 Nacht

Tijdens deze 8-daagse rondreis maakt u kennis met de meest bekende koningssteden van Marokko: Fès, Marrakech, Mèknes en Rabat. Wandel over het Djeema el Fna plein in Marrakech, maak kennis met de leer- en tapijtindustrie in Fez en bewonder de kasbah van de Oudaya’s in Rabat. Ook rijdt u een spectaculaire route langs de uitlopers van het indrukwekkende Atlasgebergte. Een hele mooie kennismaking met Marokko!

"Zelf reizen in Marokko is goed te doen. In de steden is het druk, daar buiten heerlijk rustig. "

Anoniem

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Casablanca

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam – Casablanca
Overnachting Casablanca

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Casablanca, waar u in de middag aankomt. Op de luchthaven zal u verwelkomd worden en hebben wij een transfer naar uw hotel georganiseerd. U overnacht vanavond in het centrum van de stad.

DAG
02

Casablanca - Rabat - Mèknes (ca. 270 km)

ma_al_meknes_babmansour.jpg
Bezoek Moskee Hassan II
Vertrek Casablanca
Kennismaking met Rabat en Mèknes
Overnachting in Mèknes

De huurauto wordt 's ochtends bij uw hotel afgeleverd waarna u ermee op ontdekking kunt. Uw eerste stop is uiteraard bij de één na grootste moskee ter wereld Hassan II. U kunt hier een rondleiding krijgen, waardoor u direct een beter inzicht heeft in de cultuur van het land.

U rijdt vervolgens in ongeveer anderhalf uur naar Rabat, de hoofdstad van Marokko. De stad is moderner, maar kent enkel mooie bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis, het mausoleum van koning Mohamed V en de beroemde Hassantoren. Geniet van deze stad, ga lekker lunchen en rij dan verder naar Mèknes waar u vanavond zult overnachten (ca. 2,5 uur).

Meknes was in het begin van de zeventiende eeuw nog 'n klein provinciestadje, maar door de Sultan Moulay Ismail werd het omgetoverd tot een indrukwekkende ommuurde stad met twintig poorten (Bab's) en meer dan vijftig paleizen. Wij adviseren om de auto aan de rand van de Medina te parkeren en een taxi te pakken naar het plein Place El Hedim met zijn indrukwekkende Bab Mansour, Bab Djemaa en Nouar poorten. Aan de rechterkant heeft u de overdekte zouk waar u uw ogen uitkijkt. Torens van specerijen in alle kleuren en vormen, tientallen soorten olijven, vijgen en dadels. Schuin aan de overkant vindt u het mausoleum van de stichter van het huidige Meknes Moulay Ismail.

DAG
03

Mèknes - Volubilis - Fès (ca. 75 km)

ma_al_fes3.jpg
Bezoek aan ruïnes van Volubilis
Tussenstop heilige dorp Moulay Idriss
Eerste overnachting Fès

Vandaag vertrekt u na het ontbijt richting Fès, maar niet voordat u een stop heeft gemaakt bij de historische ruïnes van Volubilis. Deze stad, zo'n 30 kilometer ten noorden van Mèknes, was in de 3e eeuw een rijke Romeinse nederzetting en vandaag de dag kunt u de overblijfsels van huizen, baden en tempels met vaak prachtige mozaïekvloeren nog bewonderen. Vervolgens kunt u nog een bezoekje brengen aan Moulay Idriss, het meest heilige dorp van Marokko. Idriss wordt beschouwd als de ‘vader van Marokko’ die in de 8ste eeuw het eerste moslim-koninkrijk stichtte. Het graf is voor niet-moslims niet te bezoeken, maar de pittoreske omgeving is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Vervolgens reist u verder naar Fès, een van de mooiste steden van Marokko. U logeert hier de aankomende 2 nachten in een sfeervol hotel in de stad en heeft voldoende tijd om de oude Medina te bezoeken.

DAG
04

Fès

ma_al_fes2.jpg
Bezoek aan de oude Medina van Fès
Tweede overnachting Fès

Na het ontbijt kunt u wederom het beste een ‘petit taxi’ nemen naar de Medina, het oude centrum van de stad. Het is de meest oorspronkelijke en nog steeds bewoonde 'middeleeuwse' stad van de Arabische wereld. De medina is weer onderverdeeld in kleine gedeeltes met elk een bakkerij, moskee, fontein en hammam. U kunt zowel op eigen gelegenheid door de straten van de medina struinen, maar we adviseren dit om met een officiële gids doen (vaak via het hotel te regelen). De medina van Fes bestaat uit meer dan 9.000 kleine straten en zonder gids is de kans groot dat je de weg kwijt raakt of alleen op de hoofdstraten blijft. Een gids neemt je mee dieper de medina in waar je wordt teruggezogen in de tijd. U vindt hier een aaneenschakeling van winkeltjes waar eeuwenoude ambachten herleven. Op het ene pleintje wordt zilver bewerkt terwijl in een ander straatje garen worden geverfd. Overal kun je naar binnen gluren en word je vrolijk begroet. De leerlooierij is één van de hoogtepunten in de medina. Vanaf het dakterras kun je het verfproces aanschouwen. Een geweldige dag!

DAG
05

Fès - Bin El Ouidane / Afourer (ca. 340 km)

ma_al_binelouidane.jpg
Vertrek Fès
Prachtige route langs Atlasgebergte
Vrije middag in Afourer/Bin El Ouidane
Overnachting in Afourer/Bin El Ouidane

Vandaag staat een langere, maar spectaculaire route op het programma, langs de uitlopers van het Midden-Atlas gebergte richting het zuiden van Marokko. De provinciale weg voert u langs Irfane, een geliefde wintersportplaats van Marokkanen en Azrou, dat bekend staat om zijn vele houtsnijwerk. Einddoel van deze dag is de plaats Beni Mellal, een moderne stad die ook wel de ‘voorraadschuur’ van Marokko wordt genoemd. Dit vruchtbare landbouwgebied wordt gedomineerd door de aanplant van enorme sinaasappel- en olijfboomgaarden. Vanmiddag heeft u alle tijd om dit schitterende gebied te verkennen!

U overnacht in Afourer of het 30 kilometer zuidelijker gelegen Bin El Ouidane.

DAG
06

Bin El Ouidane / Afourer - Marrakech (ca. 225 km)

ma_marrakech.jpg
Vertrek Bin El Ouidane
Lekker eten op het Djemaa El Fna plein in Marrakech
Eerste overnachting Marrakech

Na het ontbijt gaat u op weg naar het einddoel van deze reis: de prachtige stad Marrakech. Vanuit Afourer of Bin El Ouidane begint u de klim naar de bergen van het Midden-Atlasgebergte, langs het prachtige stuwmeer van Bin El Ouidane. Vergeet ook vooral niet een stop te maken bij de watervallen van Ouzoud. Deze watervallen vormen een weelderige groene plantage midden in het woestijnachtige landschap van de Midden-Atlas. Maak hier een mooie wandeling en geniet rond lunchtijd van een heerlijke tajine in één van de kleine buitenrestaurantjes met uitzicht op de watervallen.

In ongeveer 2,5 uur rijdt u vervolgens verder naar Marrakech, waar u in de loop van de middag bij uw hotel aankomt. Hier levert u de huurauto in, de komende dagen heeft u deze niet meer nodig. Vanavond kunt u al kennismaken met de magie van Marrakech, die zich geheel op en rondom het beroemde Djemaa El Fna plein afspeelt. Het plein is ’s avonds een groot openlucht restaurant met vele kleine eetstalletjes waar u de lekkerste specialiteiten voor weinig geld kunt proberen. Het is er chaotisch en gezellig en u zult zich direct thuis voelen.

DAG
07

Marrakech

ma_al_mar_oldmedina.jpg
Vrije dag in Marrakech
Rondstruinen door de kleine straatjes van de zouk
Tweede overnachting Marrakech

Vandaag staat er een heerlijke vrije dag in Marrakech op het programma. Wanneer u vandaag teruggaat naar het Djemaa El Fna plein, zult u het bijna niet herkennen! Het is er veel rustiger en de eetstalletjes hebben plaatsgemaakt voor verhalenvertellers, groepjes muzikanten en slangenbezweerders. Aangrenzend ligt de zouk, het kloppend hart van de stad tijdens de dag en een absolute must om lekker doorheen te struinen. Het is een wirwar van straatjes waar u werkelijk alles kunt kopen. Maar ook is het leuk om ’s middags een bezoek te brengen aan een hammam: een typisch Marokkaans badhuis.

DAG
08

Marrakech - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek richting luchthaven Marrakech
Vlucht Marrakech - Amsterdam

Helaas is er vandaag een einde aan uw reis gekomen en vliegt u terug naar Amsterdam. We hebben een transfer van uw hotel naar de luchthaven georganiseerd, zodat u tijdig op de luchthaven bent. In de avond bent u weer terug in Nederland.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
4 opties
Open+
+Extras
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+
+Vervoersopties ter plaatse
6 opties
Open+

Wat onze reizigers vinden

'Zelf reizen in Marokko is goed te doen. In de steden is het druk, daar buiten heerlijk rustig. De landschappen zijn fraai. Marrakech als afsluiting vonden we het minste. Veel te druk, irritante brommertjes en opdringerige mensen. Rabat is bijvoorbee ...

Meer info >

anoniem

8 dagen Koningssteden van Marokko: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Transfer luchthaven – hotel Casablanca en hotel Marrakech - luchthaven.
5 dagen huurauto (Cat. A) op basis van All Risk
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Diner op dag 5
Verblijf nabij de Romeinse nederzetting Volubilis
Logeren in bijzondere Fès en Marrakech
Toeslag om 20 kg. bagage per persoon mee te nemen

Exclusief

Entreegelden
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
4 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extras
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+
8 dagen Koningssteden van Marokko: altijd de beste prijs

Wat onze reizigers vinden

'Zelf reizen in Marokko is goed te doen. In de steden is het druk, daar buiten heerlijk rustig. De landschappen zijn fraai. Marrakech als afsluiting vonden we het minste. Veel te druk, irritante brommertjes en opdringerige mensen. Rabat is bijvoorbee ...

Meer info >

anoniem

Bewaar reis Boek nu

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Casablanca

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam – Casablanca
Overnachting Casablanca

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Casablanca, waar u in de middag aankomt. Op de luchthaven zal u verwelkomd worden en hebben wij een transfer naar uw hotel georganiseerd. U overnacht vanavond in het centrum van de stad.

Goed om te weten

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Casablanca - Rabat - Mèknes (ca. 270 km)

ma_al_meknes_babmansour.jpg
Bezoek Moskee Hassan II
Vertrek Casablanca
Kennismaking met Rabat en Mèknes
Overnachting in Mèknes

De huurauto wordt 's ochtends bij uw hotel afgeleverd waarna u ermee op ontdekking kunt. Uw eerste stop is uiteraard bij de één na grootste moskee ter wereld Hassan II. U kunt hier een rondleiding krijgen, waardoor u direct een beter inzicht heeft in de cultuur van het land.

U rijdt vervolgens in ongeveer anderhalf uur naar Rabat, de hoofdstad van Marokko. De stad is moderner, maar kent enkel mooie bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis, het mausoleum van koning Mohamed V en de beroemde Hassantoren. Geniet van deze stad, ga lekker lunchen en rij dan verder naar Mèknes waar u vanavond zult overnachten (ca. 2,5 uur).

Meknes was in het begin van de zeventiende eeuw nog 'n klein provinciestadje, maar door de Sultan Moulay Ismail werd het omgetoverd tot een indrukwekkende ommuurde stad met twintig poorten (Bab's) en meer dan vijftig paleizen. Wij adviseren om de auto aan de rand van de Medina te parkeren en een taxi te pakken naar het plein Place El Hedim met zijn indrukwekkende Bab Mansour, Bab Djemaa en Nouar poorten. Aan de rechterkant heeft u de overdekte zouk waar u uw ogen uitkijkt. Torens van specerijen in alle kleuren en vormen, tientallen soorten olijven, vijgen en dadels. Schuin aan de overkant vindt u het mausoleum van de stichter van het huidige Meknes Moulay Ismail.

DAG
03

Mèknes - Volubilis - Fès (ca. 75 km)

ma_al_fes3.jpg
Bezoek aan ruïnes van Volubilis
Tussenstop heilige dorp Moulay Idriss
Eerste overnachting Fès

Vandaag vertrekt u na het ontbijt richting Fès, maar niet voordat u een stop heeft gemaakt bij de historische ruïnes van Volubilis. Deze stad, zo'n 30 kilometer ten noorden van Mèknes, was in de 3e eeuw een rijke Romeinse nederzetting en vandaag de dag kunt u de overblijfsels van huizen, baden en tempels met vaak prachtige mozaïekvloeren nog bewonderen. Vervolgens kunt u nog een bezoekje brengen aan Moulay Idriss, het meest heilige dorp van Marokko. Idriss wordt beschouwd als de ‘vader van Marokko’ die in de 8ste eeuw het eerste moslim-koninkrijk stichtte. Het graf is voor niet-moslims niet te bezoeken, maar de pittoreske omgeving is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Vervolgens reist u verder naar Fès, een van de mooiste steden van Marokko. U logeert hier de aankomende 2 nachten in een sfeervol hotel in de stad en heeft voldoende tijd om de oude Medina te bezoeken.

Goed om te weten

Kiest u voor superiorklasse hotels, dan verblijft u de aankomende 2 nachten in een mooie riad in de oude stad.

DAG
04

Fès

ma_al_fes2.jpg
Bezoek aan de oude Medina van Fès
Tweede overnachting Fès

Na het ontbijt kunt u wederom het beste een ‘petit taxi’ nemen naar de Medina, het oude centrum van de stad. Het is de meest oorspronkelijke en nog steeds bewoonde 'middeleeuwse' stad van de Arabische wereld. De medina is weer onderverdeeld in kleine gedeeltes met elk een bakkerij, moskee, fontein en hammam. U kunt zowel op eigen gelegenheid door de straten van de medina struinen, maar we adviseren dit om met een officiële gids doen (vaak via het hotel te regelen). De medina van Fes bestaat uit meer dan 9.000 kleine straten en zonder gids is de kans groot dat je de weg kwijt raakt of alleen op de hoofdstraten blijft. Een gids neemt je mee dieper de medina in waar je wordt teruggezogen in de tijd. U vindt hier een aaneenschakeling van winkeltjes waar eeuwenoude ambachten herleven. Op het ene pleintje wordt zilver bewerkt terwijl in een ander straatje garen worden geverfd. Overal kun je naar binnen gluren en word je vrolijk begroet. De leerlooierij is één van de hoogtepunten in de medina. Vanaf het dakterras kun je het verfproces aanschouwen. Een geweldige dag!

DAG
05

Fès - Bin El Ouidane / Afourer (ca. 340 km)

ma_al_binelouidane.jpg
Vertrek Fès
Prachtige route langs Atlasgebergte
Vrije middag in Afourer/Bin El Ouidane
Overnachting in Afourer/Bin El Ouidane

Vandaag staat een langere, maar spectaculaire route op het programma, langs de uitlopers van het Midden-Atlas gebergte richting het zuiden van Marokko. De provinciale weg voert u langs Irfane, een geliefde wintersportplaats van Marokkanen en Azrou, dat bekend staat om zijn vele houtsnijwerk. Einddoel van deze dag is de plaats Beni Mellal, een moderne stad die ook wel de ‘voorraadschuur’ van Marokko wordt genoemd. Dit vruchtbare landbouwgebied wordt gedomineerd door de aanplant van enorme sinaasappel- en olijfboomgaarden. Vanmiddag heeft u alle tijd om dit schitterende gebied te verkennen!

U overnacht in Afourer of het 30 kilometer zuidelijker gelegen Bin El Ouidane.

DAG
06

Bin El Ouidane / Afourer - Marrakech (ca. 225 km)

ma_marrakech.jpg
Vertrek Bin El Ouidane
Lekker eten op het Djemaa El Fna plein in Marrakech
Eerste overnachting Marrakech

Na het ontbijt gaat u op weg naar het einddoel van deze reis: de prachtige stad Marrakech. Vanuit Afourer of Bin El Ouidane begint u de klim naar de bergen van het Midden-Atlasgebergte, langs het prachtige stuwmeer van Bin El Ouidane. Vergeet ook vooral niet een stop te maken bij de watervallen van Ouzoud. Deze watervallen vormen een weelderige groene plantage midden in het woestijnachtige landschap van de Midden-Atlas. Maak hier een mooie wandeling en geniet rond lunchtijd van een heerlijke tajine in één van de kleine buitenrestaurantjes met uitzicht op de watervallen.

In ongeveer 2,5 uur rijdt u vervolgens verder naar Marrakech, waar u in de loop van de middag bij uw hotel aankomt. Hier levert u de huurauto in, de komende dagen heeft u deze niet meer nodig. Vanavond kunt u al kennismaken met de magie van Marrakech, die zich geheel op en rondom het beroemde Djemaa El Fna plein afspeelt. Het plein is ’s avonds een groot openlucht restaurant met vele kleine eetstalletjes waar u de lekkerste specialiteiten voor weinig geld kunt proberen. Het is er chaotisch en gezellig en u zult zich direct thuis voelen.

DAG
07

Marrakech

ma_al_mar_oldmedina.jpg
Vrije dag in Marrakech
Rondstruinen door de kleine straatjes van de zouk
Tweede overnachting Marrakech

Vandaag staat er een heerlijke vrije dag in Marrakech op het programma. Wanneer u vandaag teruggaat naar het Djemaa El Fna plein, zult u het bijna niet herkennen! Het is er veel rustiger en de eetstalletjes hebben plaatsgemaakt voor verhalenvertellers, groepjes muzikanten en slangenbezweerders. Aangrenzend ligt de zouk, het kloppend hart van de stad tijdens de dag en een absolute must om lekker doorheen te struinen. Het is een wirwar van straatjes waar u werkelijk alles kunt kopen. Maar ook is het leuk om ’s middags een bezoek te brengen aan een hammam: een typisch Marokkaans badhuis.

DAG
08

Marrakech - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek richting luchthaven Marrakech
Vlucht Marrakech - Amsterdam

Helaas is er vandaag een einde aan uw reis gekomen en vliegt u terug naar Amsterdam. We hebben een transfer van uw hotel naar de luchthaven georganiseerd, zodat u tijdig op de luchthaven bent. In de avond bent u weer terug in Nederland.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
4 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
+Extras
1 optie
Open+

Wat onze reizigers vinden

'Zelf reizen in Marokko is goed te doen. In de steden is het druk, daar buiten heerlijk rustig. De landschappen zijn fraai. Marrakech als afsluiting vonden we het minste. Veel te druk, irritante brommertjes en opdringerige mensen. Rabat is bijvoorbee ...

Meer info >

anoniem

8 dagen Koningssteden van Marokko: altijd de beste prijs
+Vervoersopties ter plaatse
6 opties
Open+

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Casablanca
Moroccan House Casablanca
Driesterren
 • lounge Moroccan House Casablanca
 • kamer Moroccan House Casablanca
 • kamer Moroccan House Casablanca
 • kamer Moroccan House Casablanca
 • Moroccan House Casablanca
Het Moroccan House is een sfeervolle accommodatie met veel Marokkaanse details en zeer vriendelijk personeel. Het hotel heeft veel aandacht besteed aan de inrichting, die bestaat uit veel mozaïek, felle kleuren en theekamers. Dit in combinatie met de uitstekende ligging een heel fijn hotel om uw rondreis in Marokko te beginnen. Er is een kleine lobby/lounge met huurkluisjes, ontbijtrestaurant met buffet en theesalon.
Alle zeer verzorgde kamers hebben allemaal een andere inrichting en typische Marokkaanse uitstraling met veel kleur, hemelbedden en dikke stoffen. Ze zijn voorzien van airco, sat-TV, telefoon, koelkastje en badkamer met bad of douche. Het hotel ligt in het centrum van Casablanca op loopafstand van winkels, restaurants en kleine koffiebarretje.
Meer info >
Casablanca
Oum Palace
Driesterren
 • Oum Palace Hotel
 • Oum Palace Hotel
 • Oum Palace Hotel
Oum Palace is gelegen in het hart van het centrum van Casablanca en dus op loopafstand van de vele winkels en restaurants. Het moderne hotel opende zijn deuren in januari van dit jaar.

Het hotel beschikt over een lobby, Marokkaanse huiskamer, internethoek, restaurant met internationale en Marokkaanse keuken. Op de 10de etage vind u een fitness, sauna, stoombad en kapper.

De 100 kamers zijn modern en zeer verzorgd ingericht en voorzien van airco, tv, telefoon, koelkastje, kluisje, föhn en badkamer met een douche/badcombinatie.
Meer info >
Meknès & Volubilis
Menzeh Dahlia
Drieenhalve ster
 • zwembad Menzeh Dalia
 • Menzeh Dalia
 • kamer Menzeh Dalia
 • kamer Menzeh Dalia
 • kamer Menzeh Dalia
Geniet van een aangenaam verblijf in het stijlvolle hotel Menzeh Dalia. Het is een traditioneel Marokkaans hotel en biedt u alle moderne gemakken. Laat u verwennen in de Hamman, neem een verfrissende duik in het zwembad of een lekker drankje in de bar onder het genot van livemuziek en ga heerlijk dineren in een van de restaurants. Kortom, geniet.
Meer info >
Meknès & Volubilis
Riad Palais Didi
Drieenhalve ster
 • ma_ac_riaddidiui.jpg
 • ma_ac_riaddidite.jpg
 • ma_ac_riaddidilo.jpg
Riad Palais Didi ligt in het hart van Meknes en is een echt meesterwerk, volledig gerestaureerd in Marokkaanse stijl. Het hotel heeft een prachtig terras met adembenemend uitzicht. De kamers zijn volledig in Marokkaanse stijl ingericht en voorzien van airco. Er is gratis WiFi in het gehele hotel. Riad Palais Didi is gunstig gelegen en vanuit hier kunt u verschillende bezienswaardigheden bezoeken.
Meer info >
Fès
Hotel Mounia
Driesterren
 • ma_ac_mounia_ex.jpg
 • ma_ac_mounia_ka.jpg
 • ma_ac_mounia_bar.jpg
 • ma_ac_mounia_re.jpg
Een vriendelijk en verzorgd hotel in het centrum van Fés, op circa 3 kilometer van de oude Medina. Het is een uitstekende uitvalsbasis om deze bijzondere stad beter te leren kennen. In het hotel wordt een uitstekende mix van Marokkaanse details en moderne faciliteiten geboden. Er is een kleine receptie met huurkluisjes, uitstekend restaurant, lunchrestaurant met kleine gerechten en een lekker terras, kleine bar en heerlijke sauna. In de openbare ruimtes kunt u tegen een toeslag gratis gebruikmaken van WiFi. De 91 verzorgde kamers zijn voorzien van airco, sat-TV, telefoon en badkamer met douche of bad.
Meer info >
Fès
12
Dar El Ghalia
Viersterren
 • MA_AC_DarGhaliaRE1
 • MA_AC_DarGhaliaKA1
 • MA_AC_DarGhaliaKA2
 • MA_AC_DarGhaliaKA3
 • MA_AC_DarGhaliaRE2
Dar El Ghalia is een van de beste riads in zijn prijsklasse in het hart van de Medina. Het is een prachtige oud handelshuis uit de 19e eeuw en behoort al ruim 100 jaar tot één familie in Fès. U zult versteld staan van de indrukwekkende architectuur en rijkdom van de Marokkaanse kunst. U wordt in het hart van het huis, de binnenplaats, ontvangen, waar het op een warme dag heerlijk vertoeven is in de schaduw. Er is een uitstekend restaurant waar ontbeten kan worden of 's avonds genoten van een traditionele maaltijd, maar dit kan ook op het dakterras, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de oude stad. Daarnaast is er een kleine Hamam en kunt u ook een massage reserveren. Alle kamers zijn vernoemd naar de vrouwen die in het huis hebben geleefd. Zo hebben de 'gewone' kamers namen van de 'concubines' en huisdames en de junior suites de namen van de jongere mannen. De kamers zijn stuk voor stuk prachtig ingericht en liggen allemaal rondom de binnenplaats van het huis. Ze zijn voorzien van airco en badkamer met douche.
Het is hier niet mogelijk om met uw auto te komen, dus deze zal aan de rand van de stad worden geparkeerd en de kruiers komen u daar halen en wijzen u de weg naar Dar El Ghalia.
Meer info >
Riad Perle de la Medina
Viersterren
 • MA_AC_PerleMedinaKA1
 • MA_AC_PerleMedinaKA2
 • MA_AC_PerleMedinaKA3
 • MA_AC_PerleMedinaKA4
 • MA_AC_PerleMedinaKA5
Riad Perle de la Medina is een van de vele prachtige riads in de oude stad en het is een feest om enkele nachten in deze accommodatie te mogen verblijven. U wordt ondergedompeld in Marokkaanse gastvrijheid en geniet van de geweldige locatie. De riad ligt in de prestigieuze wijk Douh, binnen de oude Medina, nabij de Batha en slechts een blok afstand van de beroemde en monumentale deur van BAB Boujloud. Het is niet mogelijk om met uw auto bij de riad te komen en deze zal dan ook aan de rand van de stad worden geparkeerd, waar een kruier u komt halen om u naar de riad te brengen.
Het leven in een riad speelt zich af rondom de binnenplaats, waar u diverse kleine lounges vindt en het heerlijk vertoeven is op een warme dag. Hier bevindt zich ook het restaurant, waar u 's ochtends en (indien gewenst) ook 's avonds een heerlijke maaltijd voor u geserveerd. Tevens heeft de riad een mooi dakterras, waar u ook kunt eten of gewoon een drankje kunt drinken en genieten van het spectaculaire uitzicht over de oude stad. De kamers zijn met veel Marokkaanse details versiert en geven u een royaal gevoel. Ze liggen allemaal rondom de binnenplaats, het hart van het handelshuis, en zijn voorzien van airco, telefoon, kluisje, koffie- & theefaciliteiten en een badkamer met douche.
Meer info >
Bin el Ouidane
12
Hotel Chems du Lac
Driesterren
 • zwembad Chems du Lac
 • kamer Chems du Lac
 • Chems du Lac
 • kamer Chems du Lac
 • lounge Chems du Lac
Het hotel heeft een unieke ligging in het Hoge Atlasgebergte aan het prachtige meer van Bin El Ouidan, onderweg naar Marrakech. Hier kunt u genieten van de indrukwekkende natuur, uitstekende faciliteiten en de zeer goede spa! Het hotel heeft een receptie met lounge, uitstekend restaurant met internationale en lokale specialiteiten, heerlijk zwembad met ligbedden en een pool/snackbar voor kleine maaltijden. Tevens is er een uitstekende, professionele spa met massagemogelijkheden, peelings, Hamam en nog veel meer. Genieten dus in dit hotel! Alle 87 zeer verzorgde kamers zijn voorzien van airco, huurkluisje, sat-TV, telefoon en badkamer met bad en/of douche en balkon met zicht op de bergen of het meer.
Meer info >
Chems le Tazarkount
Driesterren
 • ma_ac_tazarkountzw.jpg
 • ma_ac_tazarkountzw3.jpg
 • ma_ac_tazarkountzw2.jpg
 • ma_ac_tazarkountka.jpg
 • ma_ac_tazarkountre.jpg
Het Chems le Tazarkount ligt in een prachtige olijfboomgaard aan de voet van het Midden-Atlasgebergte. Het hotel is voorzien van 2 zwembaden, bar, tennisbaan en spa met hamam. In het restaurant kunt u genieten van Marokkaanse en Internationale gerechten. De comfortabele kamers zijn voorzien van airco en uitzicht op de tuin of het zwembad. Er is gratis WiFi beschikbaar in het gehele hotel.
Meer info >
Bin el Ouidane
12
Chems le Tazarkount
Driesterren
 • ma_ac_tazarkountzw.jpg
 • ma_ac_tazarkountzw3.jpg
 • ma_ac_tazarkountzw2.jpg
 • ma_ac_tazarkountka.jpg
 • ma_ac_tazarkountre.jpg
Het Chems le Tazarkount ligt in een prachtige olijfboomgaard aan de voet van het Midden-Atlasgebergte. Het hotel is voorzien van 2 zwembaden, bar, tennisbaan en spa met hamam. In het restaurant kunt u genieten van Marokkaanse en Internationale gerechten. De comfortabele kamers zijn voorzien van airco en uitzicht op de tuin of het zwembad. Er is gratis WiFi beschikbaar in het gehele hotel.
Meer info >
Hotel Chems du Lac
Driesterren
 • zwembad Chems du Lac
 • kamer Chems du Lac
 • Chems du Lac
 • kamer Chems du Lac
 • lounge Chems du Lac
Het hotel heeft een unieke ligging in het Hoge Atlasgebergte aan het prachtige meer van Bin El Ouidan, onderweg naar Marrakech. Hier kunt u genieten van de indrukwekkende natuur, uitstekende faciliteiten en de zeer goede spa! Het hotel heeft een receptie met lounge, uitstekend restaurant met internationale en lokale specialiteiten, heerlijk zwembad met ligbedden en een pool/snackbar voor kleine maaltijden. Tevens is er een uitstekende, professionele spa met massagemogelijkheden, peelings, Hamam en nog veel meer. Genieten dus in dit hotel! Alle 87 zeer verzorgde kamers zijn voorzien van airco, huurkluisje, sat-TV, telefoon en badkamer met bad en/of douche en balkon met zicht op de bergen of het meer.
Meer info >
Marrakech
123
Oudaya Hotel
Driesterren
 • MA_AC_RAK_OudayaEX1.jpg
 • MA_AC_RAK_OudayaEX.jpg
 • MA_AC_RAK_OudayaEN.jpg
 • MA_AC_RAK_OudayaBA1.jpg
 • MA_AC_RAK_OudayaBA.jpg
Dit leuke hotel is door de centrale ligging in de wijk Gueliz, een goede uitvalsbasis om de stad beter te leren kennen. Op ongeveer 10 minuten wandelen vindt u het oude centrum met het beroemde Djemaa El Fna plein. Het hotel bestaat uit twee verschillende blokken en kent dan ook 2 recepties. Verder is er een prima buffetrestaurant waar u 's ochtend van een goed ontbijt kunt genieten, zwembad met ligbedden, lounge om gezellig een drankje of kopje Marokkaanse thee te drinken en uiteraard is hier een Hamam en sauna aanwezig. In het hotel is gratis WiFi beschikbaar.
De 160 verzorgde kamers zijn allemaal voorzien van airco, kluisje, sat-TV, telefoon en badkamer met douche/badcombinatie.
Meer info >
Moroccan House Marrakech
Driesterren
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseDE.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseEX.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseLO.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseTE.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseZW.jpg
Dit kleinschalige hotel heeft de juiste combinatie tussen de faciliteiten van een hotel en de sfeer van een riad gevonden. Door de goede ligging en de unieke uitstraling, zal u hier blij verrast worden. Hier verblijft u letterlijk in Marokko! Zodra u de indrukwekkende lobby inloopt, weet u dat u in een Marokkaans hotel logeert. Geniet van een drankje in de lounge of van een heerlijk ontbijt in een bedoeïenentent op het dak, waar u tevens een mooi uitzicht heeft op de stad. Verder is er een klein zwembad met ligbedden en heeft het hotel een prima Hamam en Spa faciliteiten. De 54 kamers zijn allemaal uniek en met veel Marokkaanse details ingericht. De kamers zijn allemaal voorzien van airco, minibar, kluisje, telefoon en badkamer met bad of douche.
Het Moroccan House is ideaal gelegen, net buiten de poort van de oude stad op nog geen 10 minuten wandelen. In de directe omgeving vind u verschillende restaurants en winkeltjes.
Meer info >
Le Caspien Hotel
Drieenhalve ster
 • MA_AC_CaspienZW1
 • MA_AC_CaspienZW2
 • MA_AC_CaspienEX1
 • MA_AC_CaspienBA2
 • MA_AC_CaspienKA1
Een prettig hotel om enkele dagen te verblijven en de stad te ontdekken. Door de vriendelijke service, uitstekende ligging en de fijne kamers zult u het hier prima naar uw zin hebben. Het hotel is centraal gelegen in de nieuwe stad op circa 30 minuten lopen van de Medina, de oude stad. In de directe omgeving vind u verschillende winkeltjes en restaurants.
Er is een ruime lobby/lounge, vanwaar u direct het restaurant inloopt. Hier wordt 's avonds een uitstekend diner verzorgd met westerse en Marokkaanse specialiteiten. Tevens is er een bar, een klein zwembad en op de eerste etage bevindt zich het ontbijtrestaurant, waar u kunt genieten van een uitstekend buffet, voordat u de stad gaat verkennen. Er is gratis WiFi aanwezig. De 38 verzorgde kamers zijn allemaal voorzien van airco, sat-TV, kluisje, minibar en badkamer met bad of douche.
Meer info >
Marrakech
Opera Plaza Hotel
Viersterren
 • ma_ac_operaplazaov.jpg
 • ma_ac_operaplazazw2.jpg
 • ma_ac_operaplazare.jpg
 • ma_ac_operaplazalo.jpg
 • ma_ac_operaplazaka.jpg
Het Opera Plaza is een stijlvol hotel en de perfecte locatie om te ontspannen en te genieten van de ambiance en vriendelijke mensen. Het hotel heeft een zwembad met bar, restaurants met internationale gerechten, koffie bar met terras, fitness en spa met hamam. De kamers zijn modern ingericht en voorzien van airco.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Overzicht Hotel Anezi Agadir Marokko
Agadir - Hotel Anezi
Drieenhalve ster
Een mooi en groot opgezet vakantiehotel in Agadir. Hotel Anezi is iets hoger gelegen, waardoor u een prachtig uitzicht heeft over het strand. Geniet met een lekker drankje aan het ...
Meer info
meerprijs
v.a.175
Tildi hotel
Agadir - Hotel Argana
Viersterren
Een zeer charmant hotel met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding op steenworp afstand van het brede strand van Agadir. Een echt familiehotel met veel faciliteiten en een uitst...
Meer info
meerprijs
v.a.195
zwembad Odyssee Park
Agadir - Hotel Odyssee Park
Drieenhalve ster
Een zeer vriendelijk en kleinschalig hotel op een zeer centrale ligging in Agadir. De prettige service, uitstekende faciliteiten en goede prijs/kwaliteitsverhouding maken dit tot e...
Meer info
meerprijs
v.a.155
lounge Moroccan House Marrakech
Marrakech - Rondreishotel
Drieenhalve ster
U kunt uw vakantie per dag verlengen in het rondreishotel in Marrakech. U verblijft op basis van logies & ontbijt....
Meer info
meerprijs
v.a.50
8 dagen Koningssteden van Marokko: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele verblijfsopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.
Wheel Drive Oman
Toeslag chauffeur
Mocht u liever niet zelf rijden, kunt u ook kiezen om deze rondreis te maken met een chauffeur. Deze chauffeur spreekt beperkt Engels en zal er voor zorgen dat u onderweg de belang...
Meer info
meerprijs
v.a.230
 • Beoordelingen (1)
 • Reisverslagen (7)

Vertrekdatum:

'Zelf reizen in Marokko is goed te doen. In de steden is het druk, daar buiten heerlijk rustig. De landschappen zijn fraai. Marrakech als afsluiting vonden we het minste. Veel te druk, irritante brommertjes en opdringerige mensen. Rabat is bijvoorbeeld een veel prettigere stad.'

anoniem

8 dagen Koningssteden van Marokko: altijd de beste prijs

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Transavia

Voor het ticket met Transavia gelden strengere en afwijkende ANVR annulerings- en wijzigingsvoorwaarden. In dit geval zijn de kosten 100%.

Rondreis inclusief autohuur

Prijzen zijn inclusief autohuur Categorie A, maar u kunt ook kiezen voor een grotere en/of luxer type huurauto. De huurauto haalt u op dag 2 bij het verhuurkantoor op en levert u weer op dag 6 bij uw hotel in. De huurprijs is inclusief een All Risk verzekering. Alle voorwaarden kunt u terugvinden op het tabblad 'vervoersopties'.

Kinderen

Tijdens deze reis geldt een maximum van 1 kind op de kamer bij de ouders. Kinderen t/m 11 jaar krijgen een korting op de reissom. Deze prijzen worden automatisch berekend wanneer u een kamer met kind selecteert.

De volledige reis Halfpension

Het is ook mogelijk om tegen een toeslag de volledige reis op basis van halfpension te boeken. Wanneer u dit wenst, kunt u dit aangeven bij uw boeking zodat wij een nieuw reisvoorstel voor u kunnen maken.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Rondreizen met chauffeur

U kunt bij de huurauto ook een chauffeur boeken. Deze chauffeur zal in de door u gehuurde auto u tijdens de rondreis veilig rondrijden. De chauffeur is geen gids en spreekt matig Engels en/of Frans. Bij het boekingsproces kunt u aangegeven of u hier gebruik van wilt maken. Kosten zijn € 39 per dag!

Galadiners

Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Ramadan & Offerfeest 2018

U dient er rekening mee te houden dat Ramadan in het jaar 2018 valt tussen 16 mei en 14 juni.
Tevens dient u er rekening mee te houden dat het Suikerfeest (einde van de Ramadan) in het jaar 2018 valt tussen 14 juni en 16 juni.

Het Offerfeest (Eid al-Adha) vind plaats in het jaar 2018 tussen 21 augustus en 25 augustus, wat tevens een periode is dat veel winkels en restaurants zijn gesloten.

Winkels op vrijdag

U dient er rekening mee te houden dat veel winkels in de Medina van de Koningssteden zijn gesloten i.v.m. hun rustdag.

Marokko
+Vluchtinfo
Open+
+Landinfo
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

Naast het invullen van de enquête kunt u tevens leuke weetjes aan ons doorgeven of andere relevante informatie over uw reis/ bestemming. Voor de moeite die u neemt om de enquête in te vullen en om overige informatie naar ons op te sturen, ontvangt u NRV Reispunten waarmee u kunt sparen voor korting op een toekomstige reis.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Wat zijn Reispunten?

Bij NRV kunt u sparen voor Reispunten waarmee u tot maar liefst € 100,- korting op uw toekomstige boeking kunt verdienen. Reispunten sparen, doet u heel eenvoudig: door ons te helpen onze informatie op onze website zo up to date mogelijk te houden, kunt u Reispunten verdienen. Reispunten ontvangt u onder meer voor het aanleveren van reisverslagen, vakantievideo’s of leuke tips over één van onze bestemmingen!

Klik hier voor meer informatie over NRV Reispunten .

/info/reispunten

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

8 dagen Koningssteden van Marokko: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Casablanca

02Casablanca - Rabat - Mèknes

03Mèknes - Volubilis - Fès

04Fès

05Fès - Bin El Ouidane / Afourer

06Bin El Ouidane / Afourer - Marrakech

07Marrakech

08Marrakech - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam